Loading Facebook Comments ...

24 Comments

Add a Comment
 1. MARTIE 2012: MARSURILE RE-UNIRII CU ROMANIA !
  ——————————————————————–
  La Chisinau:
  – Duminica, 25 martie 2012, Marsul Unirii, initiat de Actiunea 2012,
  care va incepe la ora 16.00 de la Academia de Stiinte din Chisinau
  cu banere ale partidelor si asociatiilor membre, cu esarfe si alte insemne politice, dar fara drapele ale partidelor sau ale altor entitati.
  —————————————————————————-
  – la Balti:
  Duminica, 25 martie, Miscarea National-Crestina,
  desfasora Marsuri ale Unirii la Balti,
  incepind cu ora 10.00, de la strada Independentei,
  ———————————————————————
  – la Ungheni,
  duminica, 25 martie, incepând cu ora 13.00,
  de la intrarea in oras, de linga statia PECO.
  ————————————————————
  – Vor fi organizate acțiuni la Orhei, în alte localități,
  la care sunt invitați sa participe toti doritorii
  —————————————————————–
  – Pe data de 24 MARTIE o delegatie a Consiliului Unirii
  va participa la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii la Bacau, la invitatia Asociatiei Refugiaţilor din Basarabia, Bucovina de nord şi Ţinutul Herţa, conduse de dl Ioan Seniuc, semnatarul Consiliului.
  ————————————————————————
  Pe data de 27 martie 2012
  vor avea loc manifestari la biblioteci din Chisinau –
  – Biblioteca Municipala ”B.P.Hasdeu”, ora 11.00,
  – Biblioteca ”Alba Iulia”, ora 13.00,
  cu participarea oaspetilor din România – poeta Ana Blandiana si primarul de Alba Iulia Mircea Hava, precum si cu alte personalitati.
  ———————————————————————————
  – Tot pe 27 martie, la ora 17.00, va avea loc la Teatrul ”Ginta Latina”,
  din Chisinau o sedinta festiva si un concert cu participarea
  Forului Democrat al Romanilor si a Consiliului Unirii.
  ——————————————————————————–
  Consiliul Unirii si Forul Democrat al Românilor
  ii invita pe toti oamenii de buna credinta la aceste actiuni.

 2. ma bucur de aceasta sarbatoare, dar eata ca este dodon ca a facut niste declaratii dure in privinta unirii, ( imi pun intrebarea, de voronin parca neam mai debarasat putin oare nu este posibil deal dat la intuneric si pe dodon?) pentruca in ultimul timp prea multa atentie i se ofera acestui individ cu creerul de barbar.

 3. Sustin aceasta initiativa si chiar sper sa se adune cel putin toti cei care activ militeaza pentru Unire. Si spun asta pentru ca este necesar ca odata si odata sa se vada foarte clar care este partea societatii care militeaza pentru Unire.

 4. Tudor, ai dreptate!
  Tudor, dar ştii cine împreună cu Dodon băteau în Chirtoacă în timpul alegerilor locale pentru Primăria Chişinăului? Dar ştii cine împreună cu Dodon bat cu dîrzenie în Ghimpu?

 5. Siberiacul spune:
  20 martie 2012, la 15:03

  Da, stim. Concurentii electorali, egali in drepturi de a candida, inclusiv la functia de primar general.

 6. Cred că mai puțin ar trebui să ne deranjeze ce spun unii mancurți, ieri ne punea în gardă ce va spune Voronin, azi unii se uită ce va spune Dodon, principalul e să nu uităm cine suntem și să avem demnitatea de român. Când se va realiza Unirea nu poate să o spună nimeni, toate le va pune la punct istoria. Nu poate decide conducerea de la Chișinău, deoarece depinde și de conducerea de la București, și la fel nu pot decide cei de la București fără a o dori cei de la Chișinău. Menirea noastră e de a spune cu voce tare ce vor oamenii simpli – să nu avem hotare între frati și surori, să se poată întîlni fără bariere pîrinți și copii, frați și verișori, să nu ne mai indice cineva cine suntem și în ce limbă să vorbim. Suntem ROMÂNI și punctum!!!!! Și să avem mereu curajul de a le REamintim unora că nu suntem o minoritate, suntem un popor și avem o PATRIE, avem un pămînt strămoșesc.

 7. @tudor
  Lui Dodon i-am raspuns pe blog, dar comentariul este in asteptare, s-ar putea sa nu apara:
  ========
  Poate asa va invata si domnul Dodon istorie pentru a nu mai carti impotriva propriei sale natiuni, natiunea romana.
  Si va invata ca la crearea Romaniei influenta intelectualitatii din Moldova a fost foarte mare, Alecsandri, Kogalniceanu, Russo, etc.
  Primul domnitor al Principatelor Unite a fost moldoveanul Cuza, primul ministru Kogalniceanu s.am.d.
  dar pentru asta trebuie citit si altceva deact maculatura “istorica” pe care a citit-o domnia sa in litere chirilice.
  Vad ca Valentin, scrie mai sus tot in limba cotropitorului.
  ========

 8. Puscasu Vlad Irimie

  Tratatul din Olanda din 1992 de la Maastricht prevedea extinderea Comunitatii Europene asupra estului.Tratatul de la Lisabona ,care e si azi in Vigoare,semnat si de Romania la acea data prin Tariceanu si Basescu,prevede un articol care e FAVORABIL Romaniei de azi privind chestiunea strict a Basarabiei(R.Moldova,nu vorbim de Ucraina)Does the Treaty weaken Member States’ ability to have an independent foreign policy?
  No. The European Union is asked to act when a coherent voice is needed on the international stage. A range of foreign policy issues are best addressed by the Member States of the European Union acting together.The post of High Representative does not create new powers but streamlines EU external action, avoiding duplication and confusion. He or she acts in foreign policy matters on the basis of decisions taken unanimously by the EU 27. He or she complements and does not replace the foreign policy or diplomatic efforts of Member States.

  http://europa.eu/lisbon_treaty/faq/index_en.htm#14

  Cu alte cuvinte statele membre UE,printre care si Romania,pot sa isi duca politica externa cum doresc,ceea ce avantajeaza Romania in a apropia prin Unire Republica Moldova de Romania.(in afara de ,,pretentiile teritoriale,, privind unele regiuni din Ucraina si Bulgaria,care sunt interzise de NATO)

  http://monarchy-of-romania.blogspot.com/

 9. Cititi pe bolgul lui I.Dodon
  „Propaganda unionistă trece iarăşi pragul şcolilor „.

  Acolo am plasat urmatoarele intrebari catre domnia sa, dar nu sunt admise/deocamdata/ spre vizualizare. Le postezi si aici:

  „Inrebari catre Dodon:
  1. D-le Dodon, ce credeti si ce spuneti – RM este o tara independenta si integra in ultimii 20 de ani ?
  2. Avem statalitate adevarata, independenta de amestecul Rusiei in treburile interne?
  3. Aveti exemple, in care Rusia ar lasa in pace popoare, tari mici sa se dezvolte fara santajul rusesc cu piata lor de desfacere si resursele energetice, fara impunerea limbii rusesti ?
  4. Ati pomenit cumva ca politica Moscovei sa indemne rusii, stabiliti cu locul de trai in fostele republici unionale, sa invete limba acestor tari, in prezent independente, sa respecte Constitutia in tarile in care vor sa convetuiasca cu drepturi egale?
  5. Ati pomenit multi cetateni din tarile EU sa fuga/inclusiv clandestin/ din tarile lor in Rusia sau in tarile independente, foste republici unionale, in cautarea unui loc de munca pentru un salariu mai bun?
  6. Deci, incotro trebuie sa ne indreptam – spre CSI, uniunea vamala Rusia-Belarusi-Cazahstan sau spre UE ?
  6. Care este calea cea mai scurta/teoretic/ pentru ca cetatenii R.Moldova sa devina cetateni europeni cu toate drepturile europene?
  7. DVS personal, detineti cetatenia altui stat?
  8. Daca da, al carui al doilea stat sunteti cetatean/ eu am auzit ca ati depus juramintul in fata autoritatilor din Romania/, de ce anume al acestui stat si ce ati urmarit in idea de a obtine a doua cetatenie ?
  9. Sunteti statalist convins?
  10. La ce va serveste, in acest sens, cetatenia altui stat?
  11. De ce nu recomandati tuturor sa faca acelasi lucru? Doar pledati pentru o viata mai buna a poporului basarabean, indiferent de etnie….

 10. Puscasu Vlad Irimie

  Dumnezeu sa Binecuvinteze Romania intregita si Casa regala

  http://monarchy-of-romania.blogspot.com/

 11. La capitolul – MÎNDRIE ŞI DEMNITATE NAŢIONALĂ, cetăţenii Republicii Moldova mai au multe rezerve…
  Poţi schimba masa, casa, locul de trai, numele, prenumele – numai nu buneii, străbuneiii, strămoşii – oruginea naţională şi sîngele din vene..

 12. Nu vă obosiţi să scrieţi pe blogul lui Dodon.
  Acest blog este gestionat de un babuin angajat care postează acolo propaganda kominternistă.
  Dodon în persoană nici nu are timp de blog fiind ocupat de coruperea membrilor PCRM.
  Sfatul meu să nu „intraţi” pe blog. Altfel îi măriţi numărul vizitatorilor şi îl faceţi funcţional.

 13. Pt Sibereacul

  http://www.pavlicenco.md/2009/07/16/declaratia-pnl-cu-privire-la-retragerea-din-alegerile-parlamentare-din-29-iulie-2009/

  Pnl s-a retras în 2009 în favoarea PL. Deşi s-a retras în favoare aforţelor liberale, membrii PNL au făcut agitaţie pentru PL mai mult, ca cel mai apropiat partid după doctrică.

  La 28 iunie 2010 pe PMAN numai PNL a fost alături de PL întru susţinerea decretului privind declararea zilei de 28 iunie ca zi de ocupaţie sovietică. Dar unde erau colegii lui Ghimpu de alianţă?

  şi la 28 iunie 2011 PNl a fost pe PMAN numai că Ghimpu a întors spatele.

  http://www.pavlicenco.md/2011/06/28/si-pnl-a-comemorat-in-pman-victimele-ocupatiei-sovietice/

  Acum întrebaţi-l pe Ghimpu , Chirtoacă , de ce întoarce de fiecare spatele cînd PNl vine în usţinerea lor şi mai ales în alegerile din 2009 cînd PNL s-a retras din cursă în favoarea PL-ui a sunat măcar cineva de la PL să spună măcar un cuvînt de mulţumire?

  Apoi membrii AIE au fost invitaţi la DPT a PNL şi ce credeţi.

  PNL s-a retras din cursă în favoarea forţelor liberale şi nici un liberal nu a venit, a fost prezent numai Clipii de la PD ,care ne-a mulţumit pentru aportul în debărăsarea comuniştilor de la conducere. , deşi noi nu am susţinut PD.

  Aşa că , dacă în viitorul scrutin aripa naţională din parlament se va diminua, ori în genere va dispărea, după cum doreşte Dodon, de vină se va face nu altcineva dar personal Ghimpu, care la toate încercările PNl de a colabora cu PL a dat cu copita, şi care fiind partid parlamentar, ca unicul partid naţional, proromânesc este obligat să unească toate forţele pronaţionale din ţară într-un singur pumn şi să ia revanşa în alegerile viitoare. În caz contrar în loc să ne vedem în UE alături de România, vom merge toţi la 9 mai pe Piaţa roşie şi vom defila alături de armata ocupantă .

  Ca exemplu, or. Soroca, După ce în 2007 PNL a cîştigat alegerile din Soroca şi primăria şi consiliul , avenit PLDM, a ademenit consilierii PNL şi primarul să adere la PLDM, în rezultat în 2011 şi PNL şi PLDM au pierdut alegerile, iar actuala conducere comunistă sărbătoreşte deja la 18 martie eliberarea Sorocii de sub jugul Româno-.fascist.

  Se pune întrebarea în favoarea cui PLDM-ul au distrus echipa PNL din Soroca?

  Prin alte cuvinte aşa, ca la moldoveni, nici noi dar nici voi , decît Soroca să fie a PNL-ui mai bine să fie a comuniştilor.

  Fix aşa au făcut şi la Işcălău Făleşti, unde într-o comună cu locuitori ruşi, unde toată viaţa au condus comuniştii, în 2007 PNL a cîştigat primăria.

  Şi atunci în 2011 Comuniştii fiind aliaţi cu PLDM-ul şi cu ajutorul Pl-ui au făcut un front comun împotriva primăriţei PNL. În rezultat nici PNL nici PLDM şi nici PL nu au biruit . Au revenit comuniştii la conducere.

  Şi să zică cineva , că bancurile despre moldoveni nu sînt luate din viaţă.

  Întrebaţii pe cei de la PL din r-ul Făleşti, de ce au pus tot efortul împotriva primăriţei PNL de la Işcălău pentru a aduce la conducere comuniştii, deşi toţi conştientizau, că numai actuala primăriţă avea şansa să revină la primărie.

  Aşa că Dle Sibereacu , adevărul trebue privit direct, dar nu prin prizmă.

  Şi adevărul trebue de -l spus direct, sîntem un popor de trădători, începînd cu 4 aprilie 2005 la nivel de ţară şi terminînd cu cei din satele moldoveneşti.

  Vai de capul nostru.

 14. Site-ul
  http://www.consiliul-unirii.ro

  este din nou funcțional.
  A avut loc o modificare de server.
  ————————————————––––––
  Si unde au disparut toate comentariile anterioare ale cititorilor
  si celelalte articole ?

 15. http://www.consiliul-unirii.ro/2012/03/20/marsul-unirii-chisinau-%E2%80%93-bucuresti-martie-1992/

  ———————————————————————————-
  unde au disparut fotografiile si comentariile anterioare la acest articol ?

 16. http://www.consiliul-unirii.ro/category/articole-unire/

  * Articole Unire
  * Declarații de presă
  * Activitate
  * Alții despre noi
  * Foto și Video
  —————————————-
  Not found

  Sorry, but you are looking for something that isn’t here.

  —————————————————————-

  Asta se numeste “Modificare “?

 17. Luca,
  Nu iti dau dreptate. Orice litera, orice cuvant, orice idee antiromaneasca trebuie imediat combatuta!! Nu o faci? Vei suporta consecintele calcarii in picioare a demnitatii tale de om si de roman. Zi de zi si ceas de ceas!! Si iti spun cu mana pe inima , aceasta atitudine nu este ultranationalista. Este dreptul meu inalienabil la identitate nationala ca si a orcarui alt om. „Statalistii „pot face caz de drepturile lor cat vor si-i tin bojocii!! Ei nu apara un adevar evident dincolo de orice demonstratie! Ei apara o minciuna , o iluzie fara suport. Pot sa ajunga de o mie de ori si la ONU si unde vor si-i duce mintea lor intunecata. Dar nu trebuie in niciun caz lasati sa raspandeasca intunecimea lor si acest lucru trebuie spus tare si raspicat.

 18. Superb raspunsul dat de Sergiu lui Dodon si statalistilor:
  ============================
  Sergiu spune:

  20.03.2012 la 18:31

  Domnu Dodon, va repet, Unirea e o ideie – I D E I E, repeta de 10^10 ori dupa mine: I D E I E, o ideie care a fost realizata deja si nu odata, si va fi realizata la timpul ei. Spre deosebire de o fiinta, o ideie are proprietatea de a fi fara de moarte. O ideie traieste vesnic. O ideie devine pentru unii oameni un ideal. La fel ca credinta si dragostea, o ideie poate fi simtita si traita, si provoaca fericire sau tristete.

  Nu e o rusine sa fii unionist. Nu e o rusine sa crezi in Dumnezeu. Nu e o rusine sa intri in Biserica. Nu nene!

  Si cine esti tu cind faci propaganda anti-unionista? Esti la fel ca cei care opreau oamenii sa intre in Biserica, sa se cunune sau sa-si boteze copiii. Esti Satana. Esti stalin. Doresti sa distrugi un partid la fel cum comunismul a distrus bisericile si le-a transformat in cluburi de trinta. Nu o sa reusesti sa faci nimic, deoarece acest popor stie mai bine decit tine adevarul istoric. Pentru acest popor unirea vine de la Dumnezeu. Unirea e lumina! Un partid ce cultiveaza rational un spirit de adevar istoric, un spirit unionist, e un partid iubit. Nu de tine, dar de multi altii.

  Unionistul de “cutare si cutare” nu e o injuratura – nu nene! E un complement!

 19. P-tru Titirez,
  păi ceea ce am propus eu este o tehnică de combatere cu minciuna şi propaganda imperială rusească.
  Dacă site-urile acestor lichele nu vor fi vizitate, ei vor dispărea de la sine. Cine va finanţa un vid?
  Din păcate răul cel mare vine de la TV
  Eterul RM este totalmente dominat de propaganda antiunionistă şi românofobă.

 20. UNIREA se va realiza cand vor fii mai putine minoritatii in tara noastra.

 21. @laur
  Democratia inseamna vointa majoritatii.
  Deci, nu interzicerea minoritatilor este solutia, ci respectul pentru democratie, adica minoritatile sa respecte vointa majoritatii romane, inclusiv limba, nu sa-si impuna vointa si limba cotropitorului.

 22. N.B.
  Televiziunea experimentală „Union TV”
  lansează primul său „talk show”, „Wal Man Show”.
  Dezbatere publică va avea loc Marti, 27 martie 2012 ,
  cu începere de la ora 15.00, pe platoul improvizat
  de la „Cafe de Paris” (str. M. Eminescu 55) din Chisinau.
  Tema primei emisiuni este ”Încotro merge Moldova?”.
  Invitat special, ex-premierul Ion Sturza.
  / moderator: jurnalistul Val Butnaru /.
  Invităm toți doritorii.

 23. @Siberiacul

  Consiliul Unirii este o larga organizatie a tuturor fortelor unioniste, nu organizatia unui partid.

  Ghimpu poate sa-si demonstreze uninismul, impreuna cu Dorin Chirtoaca, cu Anatol Petrencu, Corina Fusu si alti membri ai PL participand la aceasta manifestatie din 25 Martie dedicata Unirii.

  Daca nu participa, este clar ca, fie nu au nici in clin, nici in maneca cu idealul unirii, fie le este frica de Marian Lupu, de Voronin sau de Dodon care sunt extrem de agresivi la adresa Unirii.

  Atatat timp cat Chirtoaca, de exemplu, a participat pe 9 Mai la comemorarea ostasilor sovietici morti pentru „eliberarea” Basarabiei, are datoria sa o faca si acum.
  Restul, sunt vorbe.

 24. Ion de la Criuleni

  Pe 25 martie vă așteaptă ROMÂNII Basarabeni la Chișinău !
  http://youtu.be/GZbXx17LyTY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *