In Chisinau ne pregatim de locale. La Balti pt PNL s-au „mai gasit” 66 de voturi…

Astazi, la sediul PNL, a avut loc o sedinta a activistilor PNL din Chisinau. S-a facut bilantul participarii la alegerile parlamentare anticipate, s-a analizat actuala situatie politica si s-au stabilit sarcinile organizatiei municipale Chisinau in preajma alegerilor locale, care ne asteapta in primavara-vara anului 2011.

Conducerea PNL a remarcat cu satisfactie ca peste 2000 de persoane au votat in Chisinau pentru PNL, precum si faptul ca, in ultimul timp, inainte de alegeri si dupa, citeva sute de locuitori ai Chisinaului au devenit membri ai formatiunii.

Tinerii national-liberali, care au fost agitatori si observatori in campania electorala, se pregatesc de congresul al II-lea al TNL, de diferite actiuni pe care le va desfasura PNL in lunile urmatoare.

La sedinta de astazi, la care conducerea PNL a multumit tuturor celor ce s-au implicat in campania de alegeri, au participat si persoane devenite recent membri ai PNL, care au subliniat ca PNL va fi doar in crestere dupa ce si-a facut cunoscut mesajul si a adunat o echipa de oameni curajosi, ce promoveaza deschis Mesajul Unirii cu Romania, ca cea mai scurta cale de integrare in NATO si UE.

Grupul de activisti ai PNL vor pregati conferinta Organizatiei Municipale Chisinau a PNL, care va alege delegatii la Congresul al III-lea al partidului, si vor adopta platforma electorala pentru alegerile in Municipiul Chisinau.

La sedinta au vorbit Vitalia Pavlicenco, presedintele Partidului, Mihai Severovan, consilier municipal PNL, alti membri ai conducerii PNL, s-au pus intrebari si s-a exprimat sugestia de a se elabora cit mai repede platforma electorala pentru locale.

Activistii organziatiei municipale PNL-Chisinau au fost informati despre deciziile DPN, care si-a tinut sedinta pe 4 decembrie, si au primit urari cu ocazia Sarbatorilor de Craciun si cu ocazia Anului Nou.

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

119 Comments

Add a Comment
 1. Eu m-aşi întoarce la Lista naţională.

  vezi mai sus.

 2. Apropo nu există partide mici şi mari.

  În familia ds-tră ce, cine-i mai mare mănîncă mai mult, iar celui mai mic în genere nu-i daţi mîncare?

 3. Anterior v-am dat exemplu de unificare a forţelor de dreapta după înfrîngerea din 2001, dacă aţi citit.

  Liderii, Snegur, Rusu, Muravschii ş.a., pentru a uni dreapta s-au debărăsat de liderizm, adică ca să unescă forţele s-a pus condiţia, ca nici un lider din partide care participă la unificare să nu participe la scrutinul de alegere a liderului viitorului partid unificat.

  Aşa Untilă a adevenit preşedintele PL-ui unificat candidînd cu Mocanu şi Braga, iar apoi Urecheanu a preluat conducerea AMN, în care s-au regăsit aproximativ 15 partide de dreapta după unificări.

  Cine din liderii AIE astăzi sunt gata să cedeze conducerea în favoarea unificării forţelor de dreapta.

  Apropo, cunoaşteţi vre-o declaraţie de unificare a forţelor de drepta, în afară de acea din 2008, la care PNL a refuzat?

 4. Lista nationala este o abstractie care n-are succes politic azi. Este o utopie politica. Sungur mi-ati motivat de ce. Trebuie realism in politica dar nu inventii irealizabile. Demonstrati-mi in practica ca ideea voastra are izbinda!!! Ma conving, ca PCRM este mai matur politic si deaceia are mai multi membri de partid, adepti si alegatori. Nustiu ce va fi in viitor dar azi este asa. Ori sunt filtrate persoane raufacatoare in toate partidele de Dreapta.

 5. Lista naţională a fost o propunere a societăţii civile adresată partidelor politice din RM, care a fost acceptată de unele formaţiuni politice inclusiv PNL în afară de acei ce sunt la azi la guvernare inclusiv şi care nu vor mai fi la guvernare.

  Soarta AMN o poate repeta orişice subiect al AIE.
  Erau 4, acum sunt 3, da mîne?

 6. Trebie sa faci o partida de box , si vei intelege un lucru simplu. In politica cand pierzi, pierzi puterea si banii. Iar in box primesti un nocaut ori iti pierzi viata. Atunci vei face mai putine greseli.

 7. În 2001 snegur, cu un număr mai mare de alegători a propus unificarea forţelor de dreapta indiferent de procentajul acumulat.

  Astăzi cui trebue să-i aparţină iniţiativa?

  Apropo PNL a făcut declaraţie către PL de colaborare, în scopul unificării polului naţional din RM.

  Pînă azi PL tace.

  De fapt Ghimpu a declarat cîndva, că nici odată nu se va uni cu nimeni.

  Şi AMN pe timpuri aşa declara. Interesant ce gîndeşte acum Urecgeanu?

  Aceiaşi soartă să nu o repete şi Ghimpu.

  Că de PLDM nici nu vorbesc.

  Maximum 1-2 mandate va rezista şi va crăpa ca un bostan răscopt.

 8. Cine a investit bani pentru a face politică, şi face politică pentru bani, are ce pierde.

  PNL nu face politică pentru bani şi nici nu a învestit bani pentru politică, deaceia nu are ce pierde.

 9. Urecheanu sunt sigur ca zice ceea ce zice PNL, pentru sa sunteti in aceeas situatie. Partide fara putere politica la nivel republican.

 10. Da unde ştiţi ce zice PNL?

  PNL zice, că unica cale de integrare în UE este UNIREA cu Rpmânia.

  Nu cred , că AMN zice aceiaşi.

  Apropo V.Pavlicenco, ex preşedinte de partid a AMN a fost exclusă din AMN din motivul, că a iniţiat proiectul de lege privind ieşirea RM din CSI, contrar acordului lui Urecheanu.

  Aşa că, PNL spune aceia ce gîndeşte, iar AMN eceia ce-i la modă. deaceia PNL nu spune aceia ce AMN.

 11. Şi în comparaţie cu AMN, AMN a plecat de la conducere , iar PNL încă nu a venit la conducere.

  Deci, după cum v-aşi exprimat D-str, AMN a pierdut puterea, iar PNL încă nu a cîştigat-o, deaceia nu a pierdut nimic.

 12. Nu e o problema ca RM are resurse energetice din Rusia si Ucraina, doar ei nu le ofera gratis. O iesire din componenta CSI ar apropia Moldova de UE foarte mult si astfel se va contribui la intarirea concurentei economice , dar nu sa contribuim la intarirea concurentei politice prin sustinerea unor lideri vinduti si cu interes personal cum spune stimatul europa, ca va ajunge RM fara nici o conducere politica. Problema nu consta atit in politica dusa de partide ca notiune , ci adevarata orientare a economiei in rezultatul activitatii lor politice . Lumea economica are „miros ” si multi oameni de afaceri rusi se indreapta deja spre UE, devenind cetateni ai Romaniei.Piata Rusiei ne va mentine la un nivel arhaic a agriculturii si va mentine RM intr-un suspans dependent de parerile subiective a unor mofturi rusesti. Va mai trece ceva timp pina cind lumea se va deslusi ca toate partidele fara exceptie, care au capatat acces in parlament, bat pasul pe loc in vederea unei schimbari de esenta in economie.Doar o piata intr-o zona economica comuna a RM si Romania poate da un impuls semnificativ economiei ambelor tari si PNL are unica posibilitate de promovare cinstita a acestei opinii . Multi sustin PLDM , dar o analiza mai consecventa arata ca multi functionari de stat au adulmecat locuri”caldute” si au aderat la acest partid doar din interes propriu material. Societatea are nevoe de transparenta si respectarea legilor de catre oameni onesti si competenti , acceptati la functii de raspundere doar prin concurs si fara apartenente politice. Despre guvernarea AIE ar trebui de spus ca a fost un rezultat pozitiv , dar motivele subiective de interes personal au trecut de la o guvernare comunista la una liberala.In acelas timp nivelul de trai al cetatenilor nu s-a schimbat spre bine , ba dimpotriva s-au semnalat inrautatiri. Vom fi nevoiti sa suportam insa realitatile existente in starea lucrurilor, dar activitatea tuturor partidelor ce nu au capatat acces in parlament nu trebuie sistata si este corecta pozitia PNL de a merge in teritoriu si de a face cunoscut adevarul la mase , care sint manipulate de cei cu orez, sapun , votca, bere si care spun ca au de toate.

 13. Defapt, încă un motiv, de ce AIE nu a acumulat 61 mandate , este că AMN nu a trecut pragul.

  Da de ce?

  Fiindcă înainte de scrutin, liderilor AMN l-i s-a mărit rînza.

  AMN s-a dizolvat în două, Untilă plecînd la MAE.

  În rezultat nici Urecheanu şi nici Untilă nu treg pragul.

  Iată acesta este un factor foarte important ce a influenţat la redistribuirea mandatelor.

 14. PNL cu doctrina sa este mai prost votata ca AMN, nustiu cat timp va mai fi asa votata dar este clar un lucru. Cine vrea ZERO mandate poate sa intre in PNL. Partid care functioneaza pe entuziasm, fara bani si nu vrea salarii cand va lua puterea. Absurd, absurd si iaras absurd ca PNL are alta scoala, decat cea a PL, PLDM, AMN si a.m.d. Interesele sunt comune la toate partide politice – puterea. Unde-i puterea acolo si banii. Cine spune ca vrea putere fara bani deja este un mincinos.

 15. Pt Europa.

  Dacă membrii PNL gîndeau la fel ca tine, demult erau toţi la PLDM.

  Sau d-ta crezi , că este vre-un membru al PNL, care nu a fost şantajat să treacă la PLDM?

  Apropo, cei care au avut de trădat din cadrul PNL, primari, consilieri, deja sunt la PLDM.

  Ăştea au pus interesele personale mai presus decît interesele de partid.

  Şi aici s-a tras linia.

  Au rămas acei, care nu se vînd şi nu se cumpără, chiar dacă unii lideri din teritoriu a PNL au rămas fără locuri de muncă.

  Te înţeleg Dle Europa, că nu ne poţi înţelege, deoarece eşti din alt aluat.

  Apropo aceste vorbe, despre putere şi banii, eu le aud timp de vre-o 20 d ani.

  Dar fiţi pe pace, că nu tot încă în ţara aceasta se cumpără şi se vinde.

  Probabil aceasta vă deranjează cel mai mult.

  Dar îmi cer scuze, aici nu avem cu ce vă ajuta.

 16. Pt europa

  Oamenii de la tara au mai votat Soarele AMN-ului, din atasament electoral si politic. Acest Soare l-am bagat noi cu forta, national-liberalii, AMN-ului, cind am format entitatea. Soarele a fost mereu al PNL. Oamenii, daca ii intrebi, nu stiu care e mesajul AMN-ului, al lui Urecheanu.

  PNL are un Mesaj foarte clar, toti cu care vorbesc imi spun ca el e de viitor, ceea ce am facut noi acum a fost un sacrificiu pt oameni, pt partid, pentru romanii care, indoctrinati antiromaneste de propaganda bolsevica, sovietica si comunista, inca se misca greu spre acest mesaj, desi toti vor pe un cap cetatenia romana, chiar daca, pt inceput, pur si simplu ca libertate de a supravietui…

  PNL, care a participat prima oara ca entitate la alegeri, are rezultate interesante pe sate, uitati-va pe http://www.cec.md la procesele-verbale, chiar falsificate, la sigur, cum sint.

  Pe mine chiar ma supara ca insistati atita antiPNL, dar imi dau seama ca o faceti premeditat, probabil ca o misiune.

  Insa intrebarea se pune altfel. De ce numai in unele raioane, acum, in campanie, au venit oamenii cu sutele, nu este aproape sat care sa nu fi votat pt PNL? De ce? Pentru ca oamenii au un fler ce nu li-l putem refuza – ei simt unde e viitorul si certitudinea. Si vor intelege ca ceea ce e acum este este un fals care se va deconspira, odata si odata.

  Raspunzind altei postari:

  PNL mereu va participa de azi in aintela alegeri. Nici nu mai puneti aceasta intrebare. Noi si acum am participat, prima oara ca entitate, pt ca a fost decizia oamenilor si am gasit ceva bani. Oamenii au vrut sa isi faca pirtia si poteca spre alegeri locale, ei asteapta asta de patru ani.

  Nu ne mai intereseaza AIE – sa isi bata capul de alianta componentele ei. Pe noi ne va interesa doar ce va face si cit va fura.

  Nu va invinge total AIE PCRM, pentru ca, in subterana, cocheteaza cu ei.

  AIE nu a luat 61 de voturi din cauza sa, pt ca PLDM a distrus totul ce a putut si Dumnezeu nu i-a ajutat.

  Niciodata partidele mai mult nu vor dispare de cheful unor tilhari din alte partide. Au avut ocazia componentele AIE s afaca totul sa cistige alegerile, dar s-au mincat intre ele si au distrus partidele extraparlamentare, de aceea nimeni mai mult nu le va curati calea spre nimic.

  Nimeni nu incurca nimanui, fiecare beneficiaza de drepturile fundamentale de a alege si a fi ales.

  Nu ne intereseaz alogica deturnata a cuiva angajat. Linistiti-va si nu pierdeti timpul. PL si PLDM vor disparea, iar PNL va rezista mereu, pina la Unirea cu Romania, cind va deveni filiala a PNL din Romania.

  Sa fuzioneze cine cu cine vrea, PNL nu dispare ca logoul ca sigla. Poate veni cine doreste si poate candida la functia de presedinte, in mod democratic, asa cum se face in mod normal. Nu vor fuziona niciodata Filat cu Ghimpu cit sint ei acum. Concurenta Filat-Chirtoaca e foarte dura si PLDM e partid prorusesc. Iar PL incearca sa nu fie partid prorusesc, dar, in privinta deciziilor luate la hurta, este tot partid prorusesc si va fi tot mai statalist, fapt care il va si duce la pierzanie. Il asteapta soarta AMN.

  Pe noi, PNL, nu ne preocupa unificarea Dreptei, decit ca ii primim pe cei ce vor sa vina. Iata un partid deja vrea sa fuzioneze cu noi.

  Nu avem greseli, nu le cautati. Cautati sechelele societatii. Noi avem curaj – lucrul cel mai de pret, care lipseste in politica RM. Nu avem in aceasta politica nici caractere.

  Daca pe acest blog se „ascunda” opiniile, mergeti pe alte bloguri, unde ele sint permise. Nu veti gasi asemenea blog, dar nici nu pretuiti ce aveti aici si mereu intrati cu sufletul negru si cizmele murdare de noroi.

  Si ultima minciuna de care imi este greata. Cum adica noi sintem la moda? Nu s evede ca PL e „la moda” cu unirea prin Europa care va fi la sfintul asteapta? Nu ne doreste UE nici peste 25 de ani in cadrul comunitatii, daca va mai exista UE. Iar daca nu – unde ramine acest pamint romanesc, Basrabia?

 17. Dupa mesajul vostru, in Moldova, locuiesc incompetenti politici, cu exceptia PNL. Mai bine cuvinte urite, care mult zic, decit frumoase si goale, despre PNL. Mandatele si alegerile din 28.11.2010 v-au dat un mesaj clar. Fi-ti mai receptivi la politica moderna. Despre PLDM si PL va amintesc o vorba buna. Chiar si cel mai murdar glod , este format din molecule curate. Aurul care cade in glod tot aur ramane. Daca PNL se considera limina deschisa atunci exista si lunina inchisa. Fantezia voastra n-are limita. Mitei ii este indiferent ce gindesc soarecii.

 18. Eu cred ca Partidele de dreapta (si mai ales cele Liberale) ar fi trebuit sa se uneasca pentru un ideal comun, dar se stie ca politicienii uita uneori de acest lucru. Interesele marunte si egoiste prevaleaza de obicei… asta-i parerea mea … subiectiva… 🙂
  https://blogulluicazacu.wordpress.com/2010/12/09/de-se-tem-toti-de-ghimpu-sau-de-ce-adevarul-doare/

 19. europa spune:
  20 December 2010, la 15:03

  Mitei ii este indiferent ce gindesc soarecii.

  Foarte bună comparaţie.

  Ei şi cîţi şoareci poate mînca mîţa noastră?

  Otată şi odată trebue să se sature.

  Da asta se vede că tot nu se satură şi nu se satură.

  Şi tot una, cîţi n.-ar mînca mîţa, şoarecele tot una nu-şi schimbă părerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *