In Chisinau ne pregatim de locale. La Balti pt PNL s-au „mai gasit” 66 de voturi…

Astazi, la sediul PNL, a avut loc o sedinta a activistilor PNL din Chisinau. S-a facut bilantul participarii la alegerile parlamentare anticipate, s-a analizat actuala situatie politica si s-au stabilit sarcinile organizatiei municipale Chisinau in preajma alegerilor locale, care ne asteapta in primavara-vara anului 2011.

Conducerea PNL a remarcat cu satisfactie ca peste 2000 de persoane au votat in Chisinau pentru PNL, precum si faptul ca, in ultimul timp, inainte de alegeri si dupa, citeva sute de locuitori ai Chisinaului au devenit membri ai formatiunii.

Tinerii national-liberali, care au fost agitatori si observatori in campania electorala, se pregatesc de congresul al II-lea al TNL, de diferite actiuni pe care le va desfasura PNL in lunile urmatoare.

La sedinta de astazi, la care conducerea PNL a multumit tuturor celor ce s-au implicat in campania de alegeri, au participat si persoane devenite recent membri ai PNL, care au subliniat ca PNL va fi doar in crestere dupa ce si-a facut cunoscut mesajul si a adunat o echipa de oameni curajosi, ce promoveaza deschis Mesajul Unirii cu Romania, ca cea mai scurta cale de integrare in NATO si UE.

Grupul de activisti ai PNL vor pregati conferinta Organizatiei Municipale Chisinau a PNL, care va alege delegatii la Congresul al III-lea al partidului, si vor adopta platforma electorala pentru alegerile in Municipiul Chisinau.

La sedinta au vorbit Vitalia Pavlicenco, presedintele Partidului, Mihai Severovan, consilier municipal PNL, alti membri ai conducerii PNL, s-au pus intrebari si s-a exprimat sugestia de a se elabora cit mai repede platforma electorala pentru locale.

Activistii organziatiei municipale PNL-Chisinau au fost informati despre deciziile DPN, care si-a tinut sedinta pe 4 decembrie, si au primit urari cu ocazia Sarbatorilor de Craciun si cu ocazia Anului Nou.

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

119 Comments

Add a Comment
 1. Apropo, Dle Europa.

  Se vede, că nu aveţi somn din cauza PNL.

  Va deranjat probabil tare, dacă nu aveţi somn, vă sculaţi din noapte şi întraţi pe acest blog.

  În ţară sînt 30 de partide.
  Spuneţi vă rog, da celelalte partide, încă 25 , sau măcar 15 care au participat la scrutin şi nu trecut pragul, tot vă deranjează atît de tare?

  Aţi întrat şi pe blogul lor s-i feşteliţi aşa cum vă ajunge mintea?

  Sau numai PNL vă deranjează.

  Sau poate aveţi o misiune specială să atacaţi PNL.

  Dar dacă consideraţi că aveţi careva idei, poftim, veniţi la sediul partidului şi propuneţi-le , da noi le vom examena, chiar poate împreună cu D-stră, dacă veţi adera la partid.

  Ce, „slabo”.

  Toţi sunt eroi sub anonimat, şi de departe, da cînd să facă ceva concret, gata . ” moia hata s craiu”.

 2. Filat s-a întors de la Bruxelles cu daruri

  Întâlnirile cu oficialii europeni au dat roade pentru Moldova. Pe lângă discuţiile cu oficalii europeni privind Acordul de Asociere RM-UE şi a celor ce ţin de liberalizarea regimului de vize, premierul a semnat un Acord de grant dintre Comisia Europeană şi Guvernul Republicii Moldova în valoare de 90 milioane de euro.
  Potrivit lui Filat, prima tranşă, în valoare de 40 milioane euro, urmează să fie transferată până la finele anului curent, mai precis până în data de 24 decembrie. Cea de-a doua tranşă, în valoare de 50 milioane euro, va fi transferată în 2011. Aceste sume au fost deja incluse în bugetul de stat.

  „Dincolo de semnificaţia financiară, acest acord este şi o expresie a atitudinii prieteneşti şi a susţinerii pe care Uniunea Europeană o acordă constant ţării noastre”, a spus Vlad Filat.

  Prim-ministrul a comunicat că, în seara zilei de ieri, 16 decembrie, Comisia Europeană a aprobat Planul de acțiuni Uniunea Europeană–Republica Moldova, care vizează liberalizarea regimului de vize. Documentul va fi înmânat autorităţilor Republicii Moldova de către Comisarul pentru Afaceri Interne al UE, Cecilia Malmstrom, care va veni într-o vizită la Chişinău… TOATE ACESTE REALIZARI SUNT EGALE CU ZERO DACA VA FI IN CELE DIN URMA O GUVERNARE PCRM-PD …MAI BINE AR STA IN TARA FILAT SI SA GRABEASCA TRATATIVELE PENTRU AIE-2 … S-A TERMINAT CAMPANIA ELECTORALA DOMNILOR SI TOVARASI ! S-AU POATE FILAT A INTRAT DEJA IN CAMPANIE DIN NOU … VIN ALEGERILE LOCALE SI NICI CELE ANTICIPATE NU-S DEPARTE CA E GREU DE CREZUT CA CINEVA AR CEDA VOTURILE NECESARE ALEGERII PRESEDINTELUI TARII .

 3. DACA CINEVA CREDE CA CEA DE-A DOUA TRANSA DIN ACEST GRANT DE 50 MLN EURO VA FI TRIMISA PLOCON DE UE IN 2011 UNUI GUVERN PCRM-PD TREBUIE SA FIE NEBUN DE TOT … SA FIM SERIOSI … SE INCHID ROBINETELE IN 24 DE ORE DE LA ANUNTAREA OFICIALA A UNUI ASEMENEA GUVERN .

 4. Foarte bine daca deja va pregatiti de alegerile locale! Cand vom sti cine va fi candidatul la primarie din partea PNL? Si…cam putini activisti..si cam putin entuziasti daca e sa ne uitam la chipurile lor!

  Doamna Pavlicenco…nu lasati serviciul de presa al PNL sa va foloseasca blogul..:)..[intepatura prieteneasca doar..:))….].!!!

 5. Îmi cer scuze că plasez acest comentariu aici, dar, plasîndul la ultimul articol al lui Roman Mihăeş, am observat lipsa primului alineat. E o dorinţă a mea ca să fie citit de mai multă lume.

  „Stimaţi şmecheri (şmecher), ce administraţi acest blog. De ce aţi şters primul alineat al comentariului meu? Sunt nevoit să îl plasez, din cauza acestui „eroism”, încă o dată aici, cît şi pe alte bloguri. De veţi mai proceda astfel, mă voi asigura de dispariţia sau trunchierea unor comentarii ale mele prin plasarea lor şi pe alte bloguri, ce sunt vizitate de multă lume.Ştiţi şi dvs. că nu e frumos să procedaţi astfel, aş dori ca pe viitor să nu mai fiu nevoit să vă citesc morală. A.Marin

  Iată comentariul integral: „Voi de la Pahotniuc v-aţi cerut voie pentru aşa ceva? Aţi uitat ce au păţit alde Ţopa, Paveliu, Mocanu etc., ce şi-au permis voluntarism de acest gen? Băieţii lui Chetraru degrabă vor primi un front serios de lucru şi în privinţa activiştilor Forumului civic Pro-Europa, sunteţi pregătiţi sa-i înfruntaţi? Eu oricum vă doresc succes, dar trebuia să ieşiţi cu asemenea iniţiative încă în timpul campaniei electorale, să-i criticaţi atunci pe acei ce spuneau că e doar o reglare de conturi între nişte clanuri mafiote, că se loveşte în alianţă pentru a o distruge şi alte asemenea inepţii şi aberaţii ce au fost rostite atunci de unii comentatori politici şi politicieni ce în consecinţă au adus PD-ul la un aşa scor electoral, încît să dicteze ce doresc, cui doresc.

  Cu respect, Anatol Marin, DOAMNE ajută, maldavenilor cu mintea de pe urmă!”

 6. Pt europa

  Fals! Imediat ce se desfiinteaza PNL, apare un alt PNL in locul lui eliberat. Nu exista nici o garantie ca asta nu va fi. Pentru ca e un brand si un logou, o istorie si o sigla, pe care imediat si le va dori cineva. Asa exact cum a facut Ghimpu: imediat ce a disparut PL, pt ca ne-am dizolvat si am format AMN, Partidul sau al Reformei, inexistent, cu Ghimpu in frunte, a luat, chiar la sugestia vicepresedintelui nostrui, Anatol Revenco, aceasta denumire, rodata de noi. Atunci PNL deja nu exista. Asa se poate intimpla exact acum. Daca dispare PL-ul, insa, nimeni, credem, nu se va grabi sa ia acest logoul si sigla, ultima fiind a Aliantei Liberalilor si Democratilor din Parlamentul European.

  Pentru toti:

  Niciodata PNL nu se va dizolva. Vor dispare partidele ce se mafiotizeaza PL si PLDM. PNL va deveni, in viitor, Filiala a PNL din Romania, nimic altceva. Nu va fi Antonescu, nu va fi Pavlicenco, vor fi altii, dar asta e viitorul PNL-urilor.

  Nici un partid nu ia voturi de la altul. Este un bazin de unde capteaz acine poate convinge. Cind PL a luat prima oara voturi si a intrat in Parlament, pe 5 aprilie – de la cine a luat voturile? Terminati cu aceste prostii, ca va asemanati cu blosevicii in neintelegerea si neacceptarea pluralismului politic.

 7. Pt costi

  Acest PNL l-am creat, de fapt, eu. Nu stiu cine ar fi putut face mai mult cu acest mesaj si in asemenea conjunctura. Daca mergeam pe calea mafiotizarii, da, se putea face mai mult. Noi am preferat mesajul, adevarul si curatenia rindurilor. PL si PLDM il au in spate pe Lucinschi. De aceea, nu sint partide proromanesti, pentru ca sint prorusesti. De aceea vor muri. Noi vom avea grija ca PNL sa nu se mafiotizeze. Daca vom pati asta, vom repeta istoria care azi ii asteapta pe ei. In citeva raioane au plecat ehcipele d ela PL pentru ca liderii obraznici au venit si le-au pus lideri locali niste mafioti. Noi nu am strigat, dar acele echipe sint la noi. Si cine stie cite procente am luat cu adevarat, daca numai la Balti s-au gasit 66 de voturi furate prin cirdasia PLDM-PL-PCRM>

 8. pt M.M. toate cipercile trebuie sa se uneasca, ma refer la acei care nu pot trece in Parlament. Dreapta o consider pe acei care pot lua puterea in stat. Cine nu poate mai mult incurca la democratie decit ajuta. Intentiile poate sunt bune dar rezultatul este contrar. Voturile se duc la comunisti.

 9. Uneori am impresia ca PNL este o creatura KGB-ista, pentru a incurca politica din RM.

 10. Bravo si succese FORUMULului CIVIC PRO-EUROPA!

  Mai indraznet! Avem nevoie de noi lideri si de mitinguri unde sa ne expunem parerile! Lasa sa stie parlamentarii ca poporul nu doarme. Daca ei nu-si onoreaza obligatiile asumate anterior, in perioada pre-electorala, atunci am putea sa nu le mai acordam vot de incredere!

  In asa caz vom iesi TOTI IN PNAM si vom striga in gura mare: Jos Tradatorii! Jos Mafia! Jos parlamentarii inactivi care nu fac nimic pentru eradicarea saraciei, pestru dezradacinarea coruptiei, care nu pot face reforme radicale in societate.

  Cat sa mai asteptam? Cat o sa ne mai plangem ca nu ne ajunge MINTEA MOLDOVANULUI CEA DE PE URMA!

  Pai, iata de ce trebuie la timp sa ne folosim de MINTEA NOASTRA, nu pe urma!

  Deci, Oameni Buni, sa iesim TOTI la miting!
  Veniti cu ARGUMENTE, veniti cu propuneri constructive, cu adresari si declaratii. Sa cerem INSISTENT ca cei vizati sa raspunda in fata POPORULUI de actiunile lor! Sa-i invitam la MITINGURI si sa le cerem sa vorbeasca in FATA POPORULUI!

  Da ce cred UNII din deputati, ca daca i-am ales, apoi acum POT face ce vor, ignorand aspiratiile noastre?

  Inca nimeni nu le-a dat dreptul sa ne TRADEZE! Jos tradatorii! Jos trantorii care nu fac nimic pentru redresarea economiei, pentru un trai decent si o viata cu demnitate.

 11. RUSIA INCEPE SA SE DESTRAME.

  Русское движение НДА: Долой империю лжи!

  Русское общественное движение Национал-демократический альянс выступило с программным заявлением, в котором здравомыслящие русские требуют вывода русских оккупационных войск с территории Имарата Кавказ. В заявлении говорится:

  «18 декабря в 16.00 пройдет массовое пикетирование телецентра «Останкино» (ул. Академика Королева, 12, м. «ВДНХ»), организованное Национал-Демократическим Альянсом. Акция будет направлена против маргинализации русского протестного движения, против стремления приписать ему «погромный» характер.

  Многие официальные СМИ сознательно раздувают тему экстремизма в молодежной среде, стараясь отвлечь внимание общества от провала курса российских властей в отношении Северного Кавказа.

  Вина за эксцессы, имевшие место во время массовых акций русского протеста в городах России, лежит на действующей власти и официальных СМИ, многие годы замалчивавших межэтнические проблемы. Мы призываем не сводить эти проблемы к бытовой ксенофобии, а рассматривать их в политической, гражданской плоскости. Необходимо развернуть широкую общественную дискуссию о статусе северокавказских республик в составе России.

  Основной лозунг мероприятия – «Долой империю лжи!» Мы требуем отмены цензуры, объективного обсуждения событий, произошедших в Москве, Санкт-Петербурге, Ростове-на-Дону и других российских городах, поэтапного размежевания с народами, чьи представители не хотят подчиняться российским законам и нормам поведения».

 12. Алексей Широпаев. Кавказ необходимо отделить

  Очевидны три геополитических фактора, делающих Россию империей. Это Украина, Средняя Азия, Кавказ.

  Первых двух факторов Россия-империя лишилась еще в момент распада СССР. Помнится, освобождение от среднеазиатского подбрюшья приветствовал Александр Солженицын, мечтавший о трансформации России в русское национальное государство. …

  Вспомним, с чего началась реставрация имперской парадигмы после крушения СССР – с Чеченской войны, развязанной Ельциным под ура-патриотическими лозунгами. Именно эта война положила конец надеждам на трансформацию России в нормальную федерацию, состоящую из равноправных субъектов, в том числе из русских субъектов.

  Борис Николаевич бросил русским кость имперского патриотизма и увильнул от подлинного решения русского вопроса в России. Ельцин, решив пойти по проторенной властной дорожке и стать очередным российским царем, ухватился за Чеченскую войну вполне закономерно: как уже сказано, Кавказ – последний фактор, делающий Россию империей.

  Неслучайно путинский ставленник Рамзан Кадыров заявляет, что именно Северным Кавказом держится единство «всей России», подразумевая, естественно, Россию-империю…
  Кремлю необходим Северный Кавказ, ибо его наличие в составе России оправдывает существование огромной репрессивной чекистско-ментовской машины и, главное, само существование Кремля как центра власти.

  Именно фактором Северного Кавказа сегодня держится москвоцентризм российской государственности… О масштабных коррупционных схемах, связывающих столичное чиновничество и северокавказские элиты, я уж и не говорю…

  Очевидно, что главный вопрос России – русский вопрос – не может быть решен до тех пор, пока сохраняется имперский характер российской государственности.

  Итак, Кавказ надо отделять. Не «замирять» по-ермоловски, ибо на таком «замирении» спекулирует империя, стремясь продлить свое существование, и не задабривать дотационной данью, а именно отделять – раз и навсегда… Пора лишить путиных возможности спекулировать на смердящем имперском патриотизме. Пора покончить с преступной смычкой чекистов и дикарей.

  http://nazdem.info/

 13. IN RUSIA CONTINUA ARESTARILE. AZI LA MOSCOVA AU FOST ARESTATI CIRCA 150 DE PERSOANE.

  МОСКВА. В Москву стянуты войска. Идут повальные задержания лиц неславянской национальности

  Почти вся площадь революции в Москве заставлена грузовиками с солдатами внутренних войск банды «МВД». На Манежной площади находится банда «милиция», только что прибыли машины с металлическими ограждениями.

  По сообщению «Газеты.Ru», недавно на площади ментами были задержаны трое уроженцев Кавказа, притом, что две группы русских молодых людей, примерно по пять человек каждая, которые присутствуют на месте предполагаемой акции, не привлекают никакое внимание.

 14. Pt europa

  Creaturi KGB-iste sint partidele aparute dupa noi – PLDM, in special. Iar PL de mai demult are in frunte persoane infiltrate in Miscarea de Renastere nationala de KGB si CC al PCM, iar fratii cu care s elauda azi unii erau activisti in CC al Komsomolului.

 15. Могущественный Путин
  перейти к обсуждению …

  Не так давно журнал «Форбс» признал премьера России Владимира Путина четвертым по влиятельности в мире человеком — после председателя КНР Ху Цзиньтао, американского президента Барака Обамы и короля Саудовской Аравии.

  Премьер Путин, конечно, очень могущественный человек.

  В некотором смысле он даже могущественнее Барака Обамы. Например, Барак Обама не может посадить в тюрьму недовольных его политикой бизнесменов, только что создавших Tea Party, и передать их бизнес своему приятелю. А Путин может посадить Ходорковского.

  В некотором смысле он даже могущественнее Ху Цзиньтао. Например, Ху Цзиньтао не может взять и просто так вторгнуться на Тайвань, хотя возвращение Тайваня является для Китая абсолютным внешнеполитическим приоритетом. Он не может это сделать, потому что это пагубно скажется на китайской экономике. А Путин может взять и просто так вторгнуться в Грузию, и еще говорить Саркози, что Саакашвили надо повесить за яйца.

  И уж, конечно, Путин могущественнее Ангелы Меркель, которую он принимал в своей резиденции вместе с лабрадором Кони, хотя известно (и было хорошо видно в репортажах), что Меркель панически боится собак. Согласитесь, Тони Блэру или Николя Саркози не пришло в голову принимать Меркель вместе с собакой — очевидно, потому что они менее могущественны, чем хозяин России.

  Но все-таки есть вещи, которые могущественному Путину не по плечу.

  Например, в этом году на глазах всей страны «Мерседес» вице-президента ЛУКОЙЛа Баркова смял в лепешку «Ситроен» с двумя женщинами. Несмотря на общероссийский резонанс, виноватыми в аварии признали двух убитых женщин. В любой стране с менее могущественными правителями полиция разобралась бы в аварии в два счета, но в стране могущественного Путина видеосъемки куда-то пропали.

  Спустя некоторое время на Пироговском водохранилище яхта бизнесмена Третьякова разрезала винтами молодую девушку. Инцидент сняли прямо на видео, а виновником признали капитана яхты, хотя на видео отчетливо видно, что не он стоит у штурвала. В любой нормальной стране полиция бы легко разобралась, кто же стоял за штурвалом, но в стране могущественного Путина это оказалось невозможно.

  Не так давно в России в камере умер юрист Сергей Магнитский. Людей, посадивших его в камеру, он обвинил в краже из бюджета 5,4 млрд рублей. Друзья Магнитского доказали, что следователи, посадившие Магнитского, имели отношение к другому уголовному делу — (похищению человека) уголовника Маркелова, который непосредственно осуществлял хищение 5,4 млрд рублей. Друзья Магнитского также доказали, что следователь Карпов и опер Кузнецов тратят больше миллиона долларов в год. Но могущественный Путин так и не смог или не захотел разобраться, кто же украл из казны 5,4 млрд рублей. Недавно причастные к смерти Магнитского получили новые звания и награды.

  Россия требует от Британии выдачи бывшего владельца «Евросети» Евгения Чичваркина. Проблемой Евгения Чичваркина является то, что его ограбили менты. Они отобрали у его компании партию телефонов под фальшивым предлогом, а когда Чичваркин начал жаловаться, ему пришлось продать бизнес и бежать. Сотрудники управления «К», которые охотились на Чичваркина, многократно были публично уличены в вымогательстве и торговле краденым, но могущественный Путин, видимо, недостаточно могуществен, чтобы навести порядок в управлении «К».

  Владимир Путин очень могущественный человек, и один из его мегапроектов — это Олимпиада в Сочи. Но странное дело — деньги исчезают неизвестно куда, а вместо строек пока одни котлованы. Владимир Путин очень могущественный человек, но, видимо, прекратить воровство на столь важной для него стройке он не в состоянии.

  Другой мегапроект Путина — это «Северный поток» в Европу. Но вот парадокс — соглашение по «Северному потоку» подписано в 2005-м, китайцы подписали похожее соглашение о строительстве газопровода из Туркмении в 2006-м, китайцы свой уже пустили, и стоил он им 2 млрд долларов. У нас пока только приступают к строительству, а обойдется оно минимум в 16 млрд долларов. Путин очень могущественный человек, но, видимо, заставить свое окружение не воровать он не в состоянии.

  Премьер Путин очень могущественный человек, если под могуществом понимать возможность отобрать у любого бизнесмена компанию или начать войну с неприятным ему правителем. Но вот если речь идет о возможности заставить милицию раскрывать преступления, а чиновников — не воровать, его возможности, похоже, ограничены.

  Таким образом, налицо некоторый парадокс. Либо Владимир Путин не так уж могуществен. Либо беспредельная коррупция и воровство в созданной им системе и являются основой его могущества.

  Юлия Латынина
  обозреватель «Новой»

 16. Ultimele stiri!
  De astazi Mademoiselle ivropa alias europa din suburbiile Parijului care scrie pe blogul Doamnei Pavlicenco despre „dreapta-stanga-stanga-dreapta” este transferata din CMN(Centre Médical Neurologique) la CMP (Centre Médical Psychiatrique). Este un mare progres. Dozajul pastilelor se dubleaza. Si asta gratie faptului ca Mademoiselle ivropa alias europa a adaugat la tema „dreapta-stanga-stanga-dreapta”subiectul „KGB-ul si discipolii acestuia”. Este un mare progres pentru opinionista si analista din suburbiile Parijului.
  Cu ocazia aceasta o felicitam. Si ii dorim cat mai repede sa se faca bine si sa-si gaseasca in sfarsit o alta Madame Joséphine or Monseur Jean-Guy de care sa aiba grija(job) si sa primeasca un salaraiu decent pe care sa-l trimita „La Moldova” pentru intretinearea guvernelor mafiote-stataliste-moldoveniste.

 17. Luca joaca azi rolul de regina dar indiferent ce rol ea joaca, toate piesele ca la sah, dupa ce se termina joaca, se string untr-o lada de lemn. Viata este un teatru si fiecare joaca rolul asa cum il duce capul.
  Unii intra in politica din prostie dar nu vor sa ieasa din cauza rusinei.

 18. Te ador, ivropa.

 19. Moi aussi, Luca!

 20. Nu mai este viata teatru stimate europa, daca fiecare nu vede dreptatea singur atunci nimeni nu-i in stare sa i-o arate. Anume aceasta pozitie de teatru a adus lumea la criza de azi , care nici pe departe nu s-a terminat.Teatru pe arena politica vedeti ce efecte „benefice” are, ca peste un milion din cetatenii acestei republici muncesc peste hotare, mentinind teatrul impus .Poate deja e timpul sa schimbam actorii, spunind lucrurilor pe nume?Ori vom pierde serviciul platit cu una suta dol.pe luna? Sintem vinoveti cu toti ca muncim pe degeaba aici in Basarabia, ca sintem de acord sa fim martori pasivi la afaceri murdare a unor afaceristi mancurti, care sevesc momona.Legea la respect !Pentru toti!!! Ori nu credeti ca vom reusi? A sosit timpul , se a lege griul de neghina!

 21. Je t’offre un bougie pour t’éclairé ta nuit,
  Une fleur pour parfumer ta vie,
  Une plume pour remplir ta chambre de magie
  Une douce mélodie pour chanter BONNE NUIT.

 22. europa spune:
  18 December 2010, la 01:01

  „PNL de facto a luat voturi de la Dreapta parlamentara si le-a dat PCRM. Acelas lucru l-a facut MAE, AMN, 50% de voturi le-ati daruit comunistiilor din incompetenta politica. ”

  Stiam ca sunteti cam prost /proasta/……….sau neinformat/a/ ?

  Cum ati calculat 50% ?

  Nu stiti ca s-a modificat Codul Electoral ?

  Mai informati-va…

 23. PATRIA ne cheama azi sa iesim toti la Miting. UNIRE!
  Mihai Viteazul si UNIREA!

  http://gloria.tv/?media=344

 24. In timpul zilei de ieri In Moscova si in suburbiile ei au fost arestati peste 1300 de persoane in scop de profilactica.

  В Подмосковье за несанкционированные акции задержаны 800 человек

  ИТАР-ТАСС
  Милиция Московской области в субботу за попытки проведения несанкционированных акций в ряде городов области задержала более 800 человек, сообщил руководитель управления информации областного ГУВД Евгений Гильдеев.

  «Сегодня на территории Московской области сотрудники милиции пресекли несколько попыток проведения несанкционированный акций, в том числе в городах Раменское, Пушкино, Воскресенск и Чехов», – цитирует Гильдеева РИА «Новости».

  Ранее в субботу «Газета.Ru» со ссылкой на столичное ГУВД сообщила, что за различные правонарушения в Москве в субботу задержаны около 500 человек.

 25. In Rusia in plus la aceste arestari
  au fost inca arestati si alti peste 1000 de gastaibateri – imiganti care lucrau in diferite piete din Moscova. Ei au fost amendati si multi dintre ei au fost expulzati.

  Asa ca, probabil, multi moldoveni se vor intoarce din Rusia acasa, si aici vor CAUTA DE LUCRU, IAR DACA NU VOR GASI – ISI VOR CERE DREPTURILE DE LA DEPUTATII ALESI CARE NU FAC APROAPE NIMIC PENTRU A CREA LOCURI DE MUNCA.

 26. Pentru toti romanii din lume,
  Acum cand se apropie Craciunul, ascultati minunatele colinde romanesti! Ascultati minunatele colinde romanesti, mai ales in interpretatrea Corului National de Camera “Madrigal”, formatie profesionista a Universitatii Nationale de Muzica, infiintata de catre maestrul Marin Constantin 11 aprilie 1963. Stiati ca, alaturi de manastirile ortodoxe pictate din Bucovina, bisericile de lemn din Maramures, manastirea Hurez din Oltenia, bisericile fortificate sasesti din Transilvania, dansul “Calusul” pastrat inca de pe vremea dacilor, doina, delta Dunarii, parcul national Hateg, din 1992 corul “Madrigal” a fost declarat Bun al Patrimoniului Universal UNESCO, find considerat cel mai bun cor de camera din lume? Tuturor romanilor, oriunde s-ar afla, sarbatori fericite!

 27. Pt europa

  V-am sters doua mesaje ca sa nu prostiti lumea. Ma cam enerveaza obraznicii si tupeistii. Eu admit opinii, nu si minciuni. PNL, oficial (neoficial nu stim, pt ca au furat liberalii, democratii in cirdasie cu PCRM), a luat 0,65, nu stiu acum, dupa renumarare. Din acest procentaj 0,16 a mers la PCRM. Restul – de trei ori mai mult – cite 0,16 – celorlaltor partide, adica PL, PD si PLDM. Egal. Daca o sa mai scrieti minciuni dupa ce va spune si lumea aici ca nu e drept, o sa va dau la spam. O sa consider ca dezinformati special lumea.

 28. Eu n-am niciun scop de-a dezinforma lumea, adevarul este forta mea.

 29. Pt europa

  http://www.e-democracy.md/files/elections/electoral-code-17-09-2010-ro.pdf
  Articolul 87. Numărarea mandatelor obţinute de concurentul electoral

  (1) Mandatele de deputat in Parlamentul Republicii Moldova se distribuie numai concurenţilor electorali care au obţinut minimul necesar de voturi pentru trecerea pragului de reprezentare stabilit la art.86.

  (2) Distribuirea mandatelor de deputat intre partide, alte organizaţii social-politice şi blocuri electorale se efectuează numai după ce se stabileşte numărul candidaţilor independenţi care au acumulat cel puţin 2 la sută din voturile valabil exprimate ale alegătorilor şi se scade numărul respectiv de candidaţi independenţi din numărul total de mandate de deputat in Parlament.

  (3) Numărul de voturi ce le revin candidaţilor independenţi care au acumulat cel puţin 2 la sută din voturile valabil exprimate se scade din numărul total de voturi valabil exprimate in alegerile parlamentare respective. Numărul de voturi obţinut se imparte la numărul de mandate de deputat rămase după scăderea mandatelor obţinute de candidaţii independenţi, obţinindu-se astfel coeficientul electoral al alegerilor parlamentare respective.

  (4) Numărul de voturi valabil exprimate obţinut de fiecare partid, de altă organizaţie social-politică sau de fiecare bloc electoral care a trecut pragul de reprezentare stabilit la art.86 se imparte la coeficientul electoral, obţinind astfel numărul de mandate de deputat ce revin fiecărui concurent electoral. Numerele după fracţie mai mari de 5 se rotunjesc in partea crescindă, iar cele de 5 şi mai mici se rotunjesc in partea descrescindă.

  (5) Numărul mandatelor de deputat rămase nedistribuite se repartizează succesiv, cite unul fiecărui partid, altei organizaţii social-politice, fiecărui bloc electoral, incepind cu concurentul electoral care a obţinut cel mai mare număr de mandate, in ordine descrescindă.

 30. Mademoiselle ivropa,
  minciuna si dezinformarea a fost si este arma bolsevicilor si KGB-ului.

  Pana la partajarea finala a mandatelor: PCRM-40 PLDM-30- PDM-13 PL-10

  Citez un fragment de pe site-ul oficial cec.md

  „Mandatele de deputat rămase nedistribuite (8) au fost repartizate succesiv, cîte unul fiecărui concurent electoral, începînd cu cel care a obţinut cel mai mare număr de mandate, în ordine descrescîndă. În urma repartizării, fiecare dintre cei patru concurenţi, care au atins pragul de reprezentare în Parlament, a obţinut cîte două mandate, numărul total al mandatelor obţinute fiind: PCRM – 42, PLDM -32, PDM – 15, PL – 12.

  În conformitate cu art. 18, 26, 86 şi 87 din Codul electoral nr.1381-XIII din 21 noiembrie 1997, Comisia Electorală Centrală.”

  Sursa: http://www.cec.md/index.php?pag=legislatie&ids=hotarire&id=4814&start=&l=

 31. Îmi cer scuze că cele scrise aici nu sunt la temă, dar, dacă veţi citi, veţi înţelege de ce am procedat astfel)

  Sunt Anatol Marin, acel al cărui comentariu a fost lipsit de primul alineat cînd a fost scris pe acest blog. (primul) (Precizare – e vorba de blogul dlui Roman Mihăeş)

  Astăzi dle Mihăeş, după miting, m-am apropiat să aflu care a fost motivul că mi-aţi şters primul alineat. Nici nu ai dorit să mă asculţi, de ce am scris, imediat m-aţi acuzat că aş fi securist. (De asta eram acuzat şi cînd eram membru al PPCD, după ce expuneam vreo idee ce nu corespundea criteriilor unicii gîndiri „corecte” în acel partid, al cărui unic reprezentant era Iur.Ivan.Roşca)

  Datorez o explicaţie. Ideea mi-a venit încă duminica trecută, cînd ascultam tînguiala participanţilor la miting. Iar dacă am scris:”sunteţi gata sa-i înfruntaţi pe băieţii lui Chetraru”, nu am dorit nicidecum să vă sperii sau sa intimidez, ci, dimpotrivă, am dorit să aud un răspuns: Da, orice ar fi, suntem gata”. Nu de alta, dar şi Ţopa, Mocanu, Susarencu au pornit-o, dar, după alegeri, nu se cam văd. Asta ar trebui, pentru ca, cei ce au pornit să vă susţină, să capete mai multă încredere în voi.

  E bine că a apărut cineva de la PD ce mai nu s-a pocăit că a votat PD-ul, dar asta e prea puţin. Aş fi dorit să văd acolo jurnalişti, politicieni ce, afară de cuvîntări patriotice, ce merită doar compătimirea unora şi luarea în derîdere a altora (Vai de capul vostru, la ce aţi ajuns, să plîngeţi doar din urma trenului), deci, să aud şi pocăinţa, regretele d-lor, ceva de genul: Iertaţi-ne, oameni buni, că în campania electorală v-am pus gogoşi pe urechi de genul: Mocanu a pornit toate acestea pentru că vrea să intre în politică, că e reglare de conturi între nişte clanuri mafiote, că se ţine doar a lovi în alianţă, că nu sunt probe destule, că justiţia trebuie să fie reformată şi sa-şi facă datoria etc., că din cauza lipsei noastre de verticalitate, cei 218 000 alegători ce au votat PD-ul nu au ştiut cum stau lucrurile, într-adevăr, şi, din cauza aceasta, au votat un partid în lista căruia cu o săptămînă înainte de scrutin a apărut chiar pe locul 2, şeful celui mai puternic clan mafiot din Basarabia postsovietică, bravul conducător V.Plahotniuc.

  Totuşi, scopul celor scrise aici nu e de a vă mustra sau citi morală, ci de a vă ajuta cumva. Am fost împuternicit de dl Mihai Murulea de la Tătărăşti, Străşeni, să vă fac o adresare:

  Deoarece chiar de vom face o Mare Adunare Naţională pe data de 26 decembrie, unde vom fi mulţi, dar puţin reprezentativi pentru acei ce au votat PD-ul sau sunt membri activi ai PD-ului, anume membrii PD-ului din cît mai multe localităţi să-şi trimită reprezentanţii lor sau înseşi să se prezinte cu o declaraţie ce ar avea aproximativ acest conţinut:

  „Noi, membrii PD din localitatea X, raionul Y, oraşul Z, prin prezenta, ne anunţăm demisia din PD, dacă liderii noştri Plahotniuc, Lupu, Diacov vor alcătui o alianţă de centru-stînga (comunistă):

  Semnăturile, cu adrese, telefoane, vize de reşedinţă etc.”

  Cu aceasta îmi consider împlinită misiunea primită de la dl Mihai Marulea, anunţîndu-vă că, în scopul ca această adresare să nu mai despară de pe acest blog, precum a mai dispărut replica mea de ieri, ea va mai apărea şi pe alte bloguri, inclusiv al comunistului Dodon, ce precis nu o va şterge, că nu-i este convenabil.

  Aşa că, dragii mei, consider că vă va fi mult mai rentabil să-mi daţi un răspuns logic şi coerent decît să-mi ştergeţi cele afirmate de mine, cît şi adresarea scrisă aici de mine la rugămintea dlui Mihai Murulea.

  Cu respest, Anatol Marin, membru al PNL şi adeptul trecerii de a nu ne mai teme a vorbi deschis pe tema restabilirii suveraniţăţii României pe teritoriile sale de la răsărit de PRUT.

 32. Logica politica spune daca PNL, AMN, MAE, Stati… nu participau la alegerile anticipate din 28.11.2010, atunci AIE aveau 61 de mandate. Este corect? PCRM cu 40 % aveau numai 40 de mandate in Parlament.

 33. Mademoiselle ivropa,

  Dernier rappel.
  il faut prendre la pilule!!!

 34. Am sa cer de la Stefana BIANU ori Georgeta ADAM o pilula.

 35. Mademoiselle ivropa,

  sa faci atentie: cand iei Loxapine sa te abtii de Trinordiol

 36. Pt Europa

  Nici o logica nu spune nimic. De unde sinteti atit de sigur ca daca cele trei partide aveau un total de 61 de voturi ele imediat faceau coalitie sub calciiul lui Filat sau ca cineva nu avea sa tradeze in timpul votului secret? Era de ajuns unul sa fie cumparat si nu votau 61.

  Toata vremea vor participa multe partide la alegeri. Am o intrebare simpla – de ce nu v-ati depus toate eforturile sa convingeti AMN, care a luat cel mai mare rezultat de sub linia de trecere, sa nu candideze? De aceea, incetati rautatea, de care imi este rusine, mai ales cind invocati numele Stefanei Bianu. Adica, mai pe clar spus, incetati sa induceti ideea ca PNL trebuie sa moara. Ca niciodata, PNL se consolideaza si va creste tot mai mult. De aceea nu faceti contra vintului, ca veti ramine stropit mereu si nu veti mirosi prea bine. Partidele o singura data au ascultat de presiunea societatii – pe 29 iulie 2009 – si cu asta s-a terminat. Nu s-a justificat retragerea, partidele actuale vor merge doar in jos.

 37. Europa,
  In principiu ai dreptate referitor la unirea dreptei numai ca :
  – partidele de dreapta au un trecut ,mai ales la nivel de lideri ,care-i face sa nu se poata intelege ;’
  -partidele mari fac politica de aliante caci au putere si au ce oferi In cazul nostru PLDM si PL ;
  – PNL lupta cu mijloacele sale atata timp cat crede ca are sanse de viitor ,desi rezultatele la alegeri au fost slabe.Exista o anumita asteptare la PNL si anume ca pe masura ce trece timpul ideea de unire sau de a obtine cetatenia romana sa aduca mai multi votanti ,dar sta se va vedea in timp

 38. Doamna V.P. in politica cand faci greseli pierzi puterea ori banii, dar sunt lucruri in care pierzi viata, pentru greselile facute. Eu consider ca ati facut o greseala mica la 28.11.2010, este drept ca nu numai din cauza PNL, noi avem o situatie complicata. Monopolul rus asupra energiei este primul factor care dicteaza in politica RM. El este acel care sponsorizeaza persoane filtrate in orice partid, inclusiv si PNL. Separarea Dreptei tot este un factor secund, care dezinformeaza electoratul. Bianu pentru mine este o persoana corecta, ca si Adam.

  Este greu sa discuti cu persoane care nu poseda logica din politica.

 39. Pentru Europa:

  De ce pe d-ta nu iei în serios ideea că de scorul mic luat de PL la alegeri e vinovat în primul rînd Mihai Ghimpu prin politica de cadre ce o duce atît la nivel central, cît şi local. Cunosc destui oameni ce au venit la PL anume din aceste motive. Sunt unul dintre ei şi, dacă aş povesti cîte lucruri urîte/neplăcute am văzut, fiind membru al PL, aş fi învinuit că fac propaganda comicilor.

 40. Pt Europa.

  Cer scuze Europa, dar logica D-stră este lipsită de logică.

  În 2009 PNL şi MAE s-au retras din cursă şi forţele democratice au obţinut 53 mandate iar comuniştii 48 mandate.

  În 2010 au participat şi PNL şi MAE forţele dem au obţinut 59 mandate , comuniştii 42.

  Alt exemplu, în 2009 PNL nu participă la alegeri , PLDM obţine 18 mandate comuniştii 48 mandate,

  în 2010 PNL participă la alegeri PLDM obţine 32 mandate , adică cu 14 mai mult, comuniştii obţin 42 mandate , cu 6 mai puţin.

  Reese , că participarea masivă în acest scrutin a unui număr mare de candidaţi a fost în favoarea forţelor democratice.

  Că nu le-a ajuns două voturi, trebuia mai puţini comunişti şi cpmsomolişti PSD-işti să fie promovaţi pe liste, care au fost cu hurta cooptaţi în ultimul timp în partidele cică democratice, iar unii liberali trebiuau să muncească mai mult în teritoriu, da nu în ziua alegerilor ” să bea jin şi să mănînce şaşlîc” după cum s-a exprimat Urecheanu, că apa gazoasă a doua zi nu ajută.

 41. Pt Europa.

  Apropo.

  europa spune:
  19 December 2010, la 19:07

  Logica politica spune daca PNL, AMN, MAE, Stati… nu participau la alegerile anticipate din 28.11.2010, atunci AIE aveau 61 de mandate.

  Iar afirmaţia D-stră e lipsită de logică.

  Dacă AMN nu participa la scrutin atunci AIE obţinea 61 mandate.

  Da ce AMN nu face parte din AIE?

  Înaintea scrutinului D-stră , ca şi alţi deştepti propuneau să ne retragem în favoarea membrelor AIE, adică şi a AMN, care face parte din AIE.

  Dacă AMN nu a trecut pragul D-stră deja î-i consideraţi trădători.

  Cam repede vă schimbaţi părerea Dle europa.

  Mîne şi PL nu va trece pragul, şi ei vor fi criticaţi de D-stră?

 42. Pt Europa.

  Da la capitolul logica politică se poate de mai adăugat.

  Dacă timp de un an guvernul liberal-democrat î-i aduceau pe banca de acuzaţii pe iniţiatorii actului din 7 aprilie, astăzi ei aveau 61 mandate;

  dacă pensiile se majorau nu cu 4 procente, da cu 40 de procente, astă AIE aveau 61 mandate;

  dacă la referendum membrii AIE munceau în teritoriu, da nu „beau jin şi mîncau şaşlîc”, şi se gîndeau la referendum, da nu la alegerile parlamentare, astăzi nici nu le trebuiau 61 mandate.

  Aşa , că nu încercaţi să găsoţi 100 de motive de ce AIE nu are 61 mandate, da mai bine găsiţi 1000 de metode cum AIE să vină la guvernare şi cum să guverneze această ţară, ca noi cu D-stră întradevăr să simţim că în RM un regim dictatorial a fost schimbat pe unul democratic.

  Că schimbul denumirii guvernanţllor încă nu ne vorbeşte de nimic.

  Important este de schimbat metoda guvernării.

 43. M.M. logica politica spune un partid de Dreapta este suficien in RM. Eu personal l-as numi PPEM. Condam orice separare a Dreptei inclusiv si PL, PLDM si a.m.d. ca n-au inteligenta de-a unifica Dreapta. N-am spus ca sunteti tradatori, ori AMN, consider incompetenti in a unifica Dreapta. Este prea mare PCRM pentru a se separa fortele de dreapta. Rusia care este in spatele PCRM tot nu-i mica. Logica de-a mai face 10 partide de Dreapta este in favoarea Extremei stingi. Ati nimirit intr-o capcana care inzadar va epuizeaza fortele. Despre PL, Ghimpu trebuie sa fie clar un lucru. Daca vom cauta politicieni ori partide cinstite, RM va ramine fara nicio conducere politica. Nu exista 100% oameni cinstiti. Trebuie sa acceptam realitate si sa contribuim la intarirea concurentei politice, care va proteja concurenta economica. Prin aceasta regula a trecut Occidentul la nivelul ridicat de viata.

 44. Lista Nationala – o necesitate vitala (din revista „Literatura si Arta”-25.12.08) Imprimare E-mail
  La 23 decembrie curent, In Sala cu Camin a Uniunii Scriitorilor, a avut loc o masa rotunda cu genericul „Lista Nationala si alegerile parlamentare”, organizata din initiativa Societatii Civile, reprezentata de Forul Democrat al Romanilor din Moldova.

  Nicolae Dabija, presedinte al FDRM, a mentionat, printre altele: „Fiind impreuna, partidele noastre pot obtine mai multe voturi decat prezentanduse flecare cu lista sa la alegerile parlamentare de la anul. In contextul unor falsificari de proportii, pe care guvernarea le-a pregatit de pe acum, prezenta la scrutin pe o singura lista a formatiunilor de orietare democratica si nationala devine o necesitate vitala. Daca se va reusi izolarea comunistilor, acestia ar putea ramane la aceleasi 20% ale lor. Lista Comuna, idee lansata de FDRM, inseamna un castig garantat de catre fortele democratice la alegerile din primavara”.

  Petru Soltan, academician: „E necesara constituirea unui „guvem din umbra” al partidelor noastre. In acest context, devine valabila elaborarea unui algoritm de coagulare si colaborare a fortelor democratice”.

  Ion Ungureanu, exministru al Culturii si Cultelor: „S-au lansat multe sugestii. Dar noi vrem solupi. E necesara crearea unui Centru Coordonator, care sa-i trezeasca pe acesti boienasi cocotati in fruntea unor partide, care vad numai peisajul de sub nasul lor, care se si declara invingatori in viitorul scrutin. Liderii trebuie convinsi si chiar siliti sa colaboreze si sa se uneasca. Am impresia ca noi, basarabenii, am pierdut cel mai important simt: simtul pericolului. Ar trebui sa cautam solutii si sunt convins ca, impreuna, le vom gasi”. (Tot aici este plasata in format audio, interventia dlui Ion Ungureanu) (AUDIO) Ion Ungureanu

  Haralambie Moraru, scriitor: „Lista Nationala se face nu pentru partide, ci pentru Basarabia. Interesul national trebuie sa fie superior interesului de partid”.
  Andrei Strambeanu, scriitor: „Toti ma intreaba: cu cine sa vortam?” Le zic: cu Lista Nalionala. Dar unde-i? – intreaba ei. Necastigarea alegerilor de catre democrati o calific tradare”.

  Roman Mihaies, presedintele Asociatiei de Aparare a Drepturilor Consumatorilor: „Sondatele indica 40% de indecisi. Ei vor decide destinele viitoarelor alegeri”.

  Petru Grozavu, presedintele Asociatiei „Dunarea si Marea”: „Strategiile electorale pentru 2009 nu sunt, din pacate, elaborate la Chisinau, ci in alta parte. De aici si nedorinta partidelor de a colabora. FDRM trebuie readus in prim-planul vietii publice. El sa alcatuiasca acea Lista Nap’onala, capabila sa scoata republica din acest marasm politic, economic si moral”.

  Mihai Moraras, redactor-sef al publicatiei „Universitatea”: „Interesul national trebuie sa stea la baza activitatii noastre. In Europa putem intra doar prin Romania”.

  Aurel Benu, profesor, membru al FDRM: „Se creeaza impresia ca partidele intra si in acest scrutin cu lectia neinvatata. Vin din sud, unde am avut zeci de intalniri. Toata lumea imi spune: „Uniti-va!”.

  Anatol Petrencu, presedintele Mtscarii Actiunea Europeana: „MAE a aparut ca o reactie la ceea ce s-a intamplat la 4 aprilie 2005. Partidele pentru care am votat au trecut neconditionat in tabara lui Voronin. Actiunile lui Rosca si ale altor „democrati” au descuratat electoratul national. Putem schimba situatia in Republica Moldova doar coalizandu-ne fortele. Trebuie sa ne unim in jurul ideii nationale”.

  Vitalia Pavlicenco, presedinte al Partidului National Liberal: „Diferenta dintre noi si Rosca e ca el ii vrea pe comunisti in Parlament, iar noi – nu. Partidele nationale nu sunt puternice, pentru ca nu au surse financiare. Dar mesajele pot face ceea ce nu pot face, pe alocuri, banii. Voronin vrea ca in viitorul Parlament sa nu fie nici un roman. Va reusi numai daca nu vom fi uniti”.

  Andrei Dumbraveanu, vicepresedinte al Partidului Ecologist:, „Lista Unitatii Nationale e necesara. Comunistii vor stimula firimitarea partidelor, ca sa nu obtinem majoritatea in viitorul legislativ”.

  Alexandra Can, vicepresedinte al PNL: „Va trebui sa indemnam alegatorul ca, de asta data, sa voteze si cu capul. E foarte necesara informarea corecta a acestuia”.

  Constantin Lazar, presedintele Asociatiei Cetatenilor Romani din Republica Moldova: „Lansarea Listei Nationale poate fi lansare de proiect politic. Liderii partidelor ar trebui sa se uneasca In jurul interesului national”.

  Nicolae Rosca, vicepresedinte al MAE: „Prezenta membrilor unor diverse partide pe o singura lista e rezolvabila din punct de vedere juridic. Important e sa se doreasca acest lucru”.

  Mihai Patras, profesor universitar: „Sa dam semnalul ca Lista se creeaza. Sa-i zicem Lista Unitatii Nationale”.

  Anatol Marin, membru al Hyde Park: „E important sa fie implicati in actiunile noastre cat mai multi tineri”.

  Ion Buga, secretar general al FDRM: „Unificarea fortelor e dictata de o realitate: 60% din electorat vrea unitate, sustinand ideea Listei Nationale”.

  S-a decis sa fie organizate si alte mese rotunde, initiate de FDRM, cu participarea liderilor de partide democratice si a reprezentantilor Societatii Civile din Republica Moldova.
  Cor. „L.A.”
  Ultima actualizare ( Saturday, 14 February 2009 )

  D-le Europa, trageţi atenţia la lista naţională.

  Aici î-i vedeţi şi pe Pavlicenco şi Can de la PNL, şi membrii MAE, care au fost deacord cu lista naţională. Da de ce PL-ul, PLDM-ul, AMN-ul nu au fost deacord cu lista naţională?

  Aşa că pretentii la o dreaptă unificată adresaţi celor ce au ignorat acest proiect.

 45. europa spune:
  19 December 2010, la 21:09

  Condam orice separare a Dreptei…..

  Cer scuze Dle Europa, dar cum D-stră condamnaţi orişice separare a dreptei, dacă întruna criticaţi PNL-ul, care după cum vedeţi a susţinut în 2008 proiectul unificării dreptei,

  şi le ţineţi apărare membrilor AIE, care nu s-au prezentat la masa rotundă şi nici nu şi-au dat acordul nici mai tîrziu, deşi de ei, de Urecheanu, Ghimpu, Filat depindea unificarea dreptei.

  De fapt nu ţin minte dacă ei au fost prezenţi la masa rotundă în 2008, în orişice caz ei nu au semnat acest acord.

  DE CE ??????????????????????????????????????????????

 46. PL, PLDM, AMN dupa logica mea ar fi trebuit singure sa participe la alegeri din 28.11.2010, toti ceilati de dreapta trebuiau sa se autodesfiinteze. Puteau dupa dorinta sa se alipeasca ca membri de rind la aceste partide. Totodata aceste trei partide au trebuit convise sa fuzioneze intre ele. Un milion de motive sunt de ce nu s-au unit si de ce nu se vor uni. Cea mai rapida unire este autodezolvarea ciupercilor politice.

 47. DEfapt mai mult depindea de AMN, adică de urecheanu, care era forţa de bază în lupta împotriva comuniştilor, şi pe care D-stră acum le aduceţi critici că nu trebuiau să participe la scrutin.

  PL pe atunci încă nu se ştia dacă va trece în parlament, deoarece Ghimpu din 1993 tot se chinue să accedă în parlament, încurcînd altor partide cu şanse mai mari, iar PLDM abea se formase şi nimeni nu conta pe PLDM .

 48. Noi discutam dar nu ne intelegem pentru ca nu ne auzim unul pe altul. Cum vedeti unificarea cea mai rapida a Dreptei? Opinia PNL? Eu o vad prin desfiintarea ciupercilor politice. (partidele mici) Negocierea lor este imposibila mi-ati demonstrat mai sus.

 49. Şi atunci de ce PL-ul în 2005 nu s-a autodizolvat şi să adere la AMN, că 16 ani tot se chinue să treacă pragul.

  Şi la ce i-a trebuit lui Filat în 2008 să formeze încă un partid de dreapta, nu mai bine se uneau toţi în BMD, proiect, care trebuia să unească toţi subiecţii BMD.

  Dar nu s-au unit. Din cauza cui?

  Din cauza la cei, ce au trădat la 4 aprilie 2005, în favoarea cărora D-stră ne propuneţi astăzi să ne autodizolvăm, fiindcă le încurcăm cuiva.

  Ştiţi , şi eu poate am probleme în famili mea , dar nu vă propun D-stră să vă despărţiţi cu soţia D-stră.

  Fiecare să-şi rezolve problemele în familia lor, deşi toţi trăim sub un soare, într-un stat, poate şi într-um oraş, poate şi pe o stradă, şi nu ne este indiferentă soarta fiecărei familii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *