De ce nu se reface Alianta?

De ce se formeaza atit de greu alianta proeuropeana? Si ce va fi, in definitiv? La drept vorbind, nimeni nu a crezut, presupun, ca va fi chiar atit de anevoioasa refacerea AIE. Imi amintesc, seara, cind au fost anuntate rezultatele exit-poll-ului, “napolenul verde” deja isi savura, la sediul PLDM, superioritatea fata de toti, inclusiv fata de comunisti. Dar nu a fost sa fie, pentru ca nimic din ce e artificial nu rezista. Ba chiar am spune ca s-a vazut, destul de repede, ca minciuna iese la suprafata. Voi aduce citeva argumente si voi arata ce cred eu despre actuala situatie. Anatol Taranu a confirmat ce spusesem anterior – acum refacerea AIE depinde de Filat. Are voturi, dar, ca in bancul cela – la ce ii folosesc? Nu-i folosesc, pentru ca le-a cistigat pe cale oneroasa.

Asa cum am vazut, nu s-a reusit “ajustarea” rezultatelor PLDM-ului la rezultatele “exit-poll-ului” lui Vasile Dincu. Ca presedinte al PNL, care a avut mesajul Unirii cu Romania in campania electorala (si va promova continuu acest mesaj), am spus simbata, cind CEC-ul ne-a adunat in preziua alegerilor, ca acest exit-poll va fi o incercare de masluire a alegerilor. Am spus ca votantii PNL nu aveau sa spuna deschis ca vor fi votat pentru un PNL aflat in opozitie, al carui presedinte (adica persoana mea, trecuta la categoria “Rebelul anului”, cu alti trei candidati in revista VIP) l-a criticat dur pe Filat si partidul sau pe parcursul unui an si ceva. Asa este la noi – oamenii inca au frica in maduva oaselor si pot spune, fara temere, doar ca au votat partide aflate la putere sau pe comunisti, ultimul partid, odios, reusind sa-si creeze atasamente puternice in anii cit a impartit societatea in “ai nostri” si “ceilalti”. Iata ca astazi, cind Curtea Constitutionala a dispus renumararea voturilor (presupunerea fiind o falsificare in favoarea PLDM), si Serafim Urecheanu, si Dumitru Ciubasenco, si Nicolae Chirtoaca (pe care i-am ascultat la Jurnal TV) au vorbit “altfel” despre “fraudarea” alegerilor, adica si-au dat slobod la gura. Sint sigura de ceea ce ni s-a spus si noua – ca s-au furat voturi si de la PNL. As intreba doar de ce au fost dati unii saci, in care s-au desertat buletine de vot din urnele pline, in cabinetul „presedintelui de comisie”, in loc sa fie sacul plin pus alaturi de urna?

Il ascultam pe autosuficientul Sleahtitchi, pretinzind “probe” ale falsificarii alegerilor, cind Ciubasenco invoca unele cazuri de maltratare si de agresare fizica din partea unor politisti ce ii insoteau pe agitatorii de la partidul ce controleaza MAI. Pai sa va spun eu cum un presedinte de raion peledemist l-a batut in cabinetul sau pe un candidat penelist pentru Parlament, inca si invalid din copilarie, medic de profesie, care nu a vrut sa mearga la politie pentru probe doar pentru ca nu crede in institutiile acestui stat. Nici eu nu cred si nu i-am putut oferi garantii de protectie. Nu mai spun de alte agresari, batai, intimidari sa se retraga ai nostri candidati de pe lista PNL etc. In asemenea conditii, cind, sub regim liberal, a devenit mai dihai decit sub comunisti, dar nu poti tipa prea tare, pentru ca “ai putea favoriza revenirea Bau-Baul-ui rosu” – intreb: acestea se numesc alegeri democratice?

Ca nu functionau institutiile statului sub comunisti – stiam, dar ca ele nu functioneaza sub furer liberal-democrat e mai greu de inteles. Iar noi, PNL, ca partid extraparlamentar, am ramas intre frica de comunisti si “preocuparea” sa cistige, totusi, „democratii”, care sunt, precum ne-am convins pe propria piele, mai obraznici decit comunistii.

Repet: PLDM-ul este un partid imoral, treucar, clientelar, care nu se deosebeste de PCRM. De accea se si simte o rezistenta generala din dreapta si din stinga impotriva-i. Si PLDM deja constientizeaza acest lucru. Este un PDAM-2, care se va prabusi, pentru ca nu stie ce inseamna morala minima in politica. Si care a fost votat de o Moldova imbatata cu buna stiinta, cumparata cu orez, sapun, 50 plus 50 de lei pentru vot – inainte si dupa, plus camasi, halate, parfumuri si … lumea ne tot adauga din pomenile oferite de PLDM. Acest partid si un satelit al sau au compromis caracterul democratic si loial al alegerilor, este adevarat acum ca unul are probleme cu partenerii, iar altul s-a pomenit debarcat, cu toata gramada de bani cheltuita.

In acest sens, imi apare ideea ca dispunerea renumararii voturilor (decizie pe care nu am presupus-o) poate fi considerata drept o sfidare de catre premierul rasinfumurat. Si daca s eva gasi ca PLDM si-a luat neonest vreo doua mandate, va fi o pata pe acest partid obraznic. Si judecatorii de la CC au vrut, probabil, sa ii demonstreze ca nu mai controleaza el si Curtea Constitutionala (de alte Comisii si Curti nu spunem…).

Cred ca renumararea, utila in sine, va fi o tragere de timp pina isi mai masoara puterile cele trei grupari de presiune politico-economica din R.Moldova – gruparile “celor trei Vlazi” – gruparea lui Valoghea Voronin, a lui Vlad Filat si a lui Vlad Plahotniuc. Dupa impingerea comunistilor in opozitie, a ramas un vid oligarhic si acum s-au inclestat clanul mai vechi, care sta in spatele PD, cu clanul care vrea sa capete teren, care sta in spatele PLDM. Nimeni nu vrea sa cedeze, dupa ce a trecut un an si s-a vazut perfect cum gruparea in amplificare a lui Filat, care nu vrea sa treaca in Opozitie, a tras mari foloase din faptul ca a avut MAI-ul, Vama, MAE-ul, Ministerul Sanatatii – domeniile taxate ca cele mai corupte in Moldova, prin politie, contrabanda de tigari, monopolul importului medicamentelor, plus si contrafacute, ca sa nu mai spunem de “proiecte din fonduri europene”, transformate in „pomeni de la partid”, ori de orez si sapun, probabil, din pomenile pentru sinistrati, oferite de tarile, ce vor sa ne ajute, sau de agentii economici favorizati prin oarecare decizii de Guvern, de vreme ce au donat masini intregi de orez in toata republica. Ca sa nu mai spunem de calculatoarele date pentru Parlament de chinezi si “subtilizate” de Filat pentru pomeni populiste unui alt domeniu public din R.Moldova…

In acest fel, supararea PD si PL e. Lor nu le place rezultatul electoral neonest al PLDM, facut pe spinarea tuturor componentelor AIE. E suparat si PCRM, de care pe mine ma doare in cot. Repet – nu am crezut nici eu ce rezistenta poate fi ca sa nu se repete practica anului ce s-a scurs, in care Filat isi ironiza, in mod dezgustator, partenerii de coalitie pentru ca, iata, i-a mai “fr…at”, adica i-a mai “fentat” o data. Asta e piedica principala acum in negocierile cu privire la refacerea aliantei proeuropene.

Am vazut supararea lui Urecheanu pe PLDM. Pai, chiar a crezut Filat ca isi va bate joc de AMN, de PL, de PD (nu spun de PNL – de citeva ori, fapt ce nu ii va fi iertat niciodata), dupa care va fi rabdat? Aici e buba. Filat a bagat cu PLDM-eaua sa o groaza de bani pentru cumpararea voturilor, ca sa nu cada din calcule, adica sa aiba dreptul si pozitia de pe care sa le dicteze altora. El se teme ca de naiba nu carecumva sa nu devina speaker sau premier. De sef de stat cred ca nu mai crede nimeni ca mai poate fi, doar daca isi va cumpara simpatia comunistilor, pentru care a votat pe 4 aprilie 2005. Pentru ca, trecind in Opozitie, i se va desumfla “proiectul” artifical, umflat de Lucinschi, care sta in spatele tuturor celor trei partide proeuropene. Nu stiu daca nu gresesc azi legat de relatia Lucinschi – PD.

Zilele acestea prietenii lui Lucinschi – Iurie Rosca, Anatol Plugaru, Valeriu Plesca si altii, au pornit deja Frontul nr.2. Nu stiu ce cauta pe acolo Nicolae Andronic, doar poate ca e la mijloc doctrina populara… In acest fel, precum vedem, prin intreg marasmul prorusesc si cu Lucinschi in spate numai integrarea europeana si apropierea de Romania nu se urmaresc. Totul e lupta pentru eliminarea unuia de catre celalalt pentru a putea fura statul, pentru a-si dezvolta propriul business, a promova protectionismul si monopolismul, a pune mina pe vama si a putea a se face ca nu au nimic in comun cu milioanele izvorite din contrabanda de tigari. Bani onerosi, bagati in alegeri, ca revin anticipatele.  Care nu vor duce la nimic, daca vor ramine aceiasi actori. Dar e mai bine asa, cu alegeri anticipate, decit cu instalarea cirdasiei mafiilor pe patru ani.

Concluzia noastra e una – nu va iesi nimic din acest stat mafiotizat, corupt – indiferent de cine e la putere – cei rosii sau cei verzi. Tuturor le e in cot de stat, avind nevoie doar sa il fure, pentru a-si continua planurile hraparete. Poate ca, dupa acest marasm al negocierilor, oamenii isi vor da seama ca nu se poate construi ceva prin populism, minciuna, orez, sapun si … fringie. Cu fringhie si sapun chiar nu se poate ceva construi, chiar daca si fringhia, si sapunul sunt “liberal-democrate”.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

117 Comments

Add a Comment
 1. Stimata Pavlicenco, nu pierde timpul a te certa cu oamenii si nul e dovedi, că în ce cred nu e corect.Ai fost deputat-numara cite zile si cite nopti si ceai facut pentru tara. Ai strigat doar unire si iai speriat pe rusii proeuropeni. În rest ai facut consumatie directa de impozite încasate. Daca nu ai ocupatii mergi la azil de batrâni sau copii cu deficienţe şi va fi mai mult folos social, decât pălăvrăgela tv-radio-net. Lumea nu te accepta aşa scandaloasă.

 2. Interesanta pozitie, d-na Pavliucenko!!! Nici d.v. nu prea merita raspuns si atentie!!! Anume din acest considerent ati adunat atitea voturi, cite ati meritat! Ati afisat si vati inarmat cu idei superbune, dar nu din gura voastra le astepta lumea, nu de la persoana d.v. concret! Nu va agatati de politica si lasati torba ceea cu orez si sapun, ca deja voi zice si eu ca Tanase, mai bagati si funia acolo… Sunteti oribila prin lupta d.v. cu democratii!!! Spre deosebire de Ghimpu, d.v. ati luptat mereu cu democratii si nu cu comunistii!!! Asta e beleaua personalitatii d.v. controversate!

 3. Adevar 100%! Rezultatele lui Filat sunt de fapt rezultatele Aliantei. Dar el acum trage patura doar pe partidul lui. Si el continua sa faca padle zilnic. Si kiar nu-i mare deosebire intre acesti 2 Vologhi. Si daca nu termina Filat si drugul lui Bodiu sa desumfle aroganta sa stiti ca nu se va sfirsi cu bine. Ca cei din PLMD il considera periculos daca vine la putere e stiut. Atunci unde dna Pavlicenco minte? Mai intrebati, mai cititi si alte pareri de pe alte situri nu vedeti doar Unimedia lor…si va napustiti asupra unei femei care are curajul sa va deschida ochii.

 4. Sunt suta la suta de acord cu Dumitru cre spune ca articolele doamnei Pavlicenco provoaca voma si dezgust. Mai adaug scarba si greata. Si cu faptul ca autorul lor se comporta ca un tipic agent kgb cu asa articole respingatoare. Vitalia, tu nu esti patriot unionist proroman. Esti doar un provocator scandalist.

 5. MultStimata Doamna, va spun din start ca nu sunt simpatizant si nici membru al vre-unui partid din Moldova. Am fost membru al Frontului Popular atata timp cat ( cel putin oficial) s-a sustinut Unirea cu Tara. Dupa tradare nu mai vreau sa aud de PPCD. Acum nu va inteleg nici pe D-stra. Chiar va intereseaza mai mult orgoliile personale? Aveam alta impresie despre D-stra. Chiar nu va inteleg !!!!!!!!!

 6. Eu nu am de unde sa stiu al cui joc il faceti, va sustin la mesajul unirii, dar nu in modul in care il faceti…
  si de ce va coboriti la nivelul lui Voronin care tot ii face idioti pe cei care nu sunt de acord cu el?

 7. Legat de supararea domnului Urecheanu, dumnealui a ramas in afara Parlamentului pentru ca AMN nu a fost destul de competitiv si in plus nu se diferentia ideologic foarte tare de celelalte partide pro-romanesti. Pe aceasta parte a spectrului politic au intrat numai doua partide pentru ca reflecta electoratul: unii sunt alegatori romani care isi doresc un lider „pragmatic”, iar ceilalti isi doresc un lider „idealist” (doua atitudini complementare). Mai adaug faptul ca il respect pe domnul Anatol Petroncu, dar nu vad sensul inca unui partid parlamentar pro-romanesc. Cred ca la 43% cat valoreaza electoratul romanesc in Republica Moldova fragmentarea prea mare este contraproductiva. Cred ca ar fi in folosul Republicii ca toate partidele sa se mute mai in stanga spectrului politic: PL sa ia din electoratul PLDM, lasand eventual niste spatiu pentru PNL, PDLM sa adopte o pozitie mai centrista (pastrand identitatea romaneasca), rupand astfel din electoratul PD, iar PD sa preia cat mai mult din electoratul PCRM.

  Doamna Pavlicenco, este dreptul dumneavoastra sa criticati ce trebuie criticat, dar daca analizam efectele pe care le poate avea critica in aceasta perioada, se va intari mai mult pozitia PCRM-ului decat a dumneavoastra. Cred ca ar trebui deocamdata sa faceti front comun impotriva comunistilor pana vor deveni nesemnificativi, apoi veti avea suficient loc sa va rafuiti cu restul politicienilor pentru vidul electoral creat. AIE trebuie sa reziste.

 8. http://unimedia.md/?mod=news&id=27251

  Mihai Ghimpu: „Partidul Democrat nu ar fi discutat astăzi cu PCRM, dacă în AIE ar fi fost totul bine”

  Președintele Partidului Liberal și președinte interimar, Mihai Ghimpu este de părere că formațiunea condusă de Marian Lupu nu ar fi avut discuții și negocieri astăzi cu Partidul Comuniștilor, dacă în fosta Alianță de guvernare ar fi fost înțelegere. Potrivit lui, divergențele din Alianță joacă festa partidelor democratice în momentul negocierilor.

  „Da, recunosc, am avut probleme în Alianță, dar nu le-am făcut publice întotdeauna. Dacă totul era bine în Alianță, PD nu stătea azi la masă cu comuniștii. Dacă unii oameni nu au înțeles ce lucruri ne-au adus la situația actuală, nu trag nicio concluzie, atunci nu ne mai salvează nimic. Cred că unii profită de situația creată. Eu tot să spun că fără PL nu ceilalți pot face nimic. Dar nu e bine să facem asta, trebuie să discutăm și să facem compromisuri”, a ținut să precizeze președintele interimar în cadrul unei intervenții în această dimineață la Radio Moldova.

  Referindu-se la ajutoarele financiare oferite de instituțiile internaționale, liderul liberal a menționat că în acest moment Moldova are nevoie de susținere. „La ziua de astăzi, fără UE, fără Banca Mondială nu avem posibilitatea să depășim această criză economică. UE nu va susține un stat care vrea să se mențină la putere prin banii care-i oferă. UE va susține politica de creare a locurilor de muncă, va susține banii investiți în pentru politicile sociale”, a ținută să sublinieze Ghimpu, negând astfel ideea precum că banii oferiți în calitate de ajutoare pentru Moldova ar fi folosiți în scopuri personale.

  Sursa: UNIMEDIA

  Comentarii (17)

  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ghimpu de la o vreme graieste nebunii.

  Amadeus
  Are perfecta dreptate, Filat e principalul vinovat,el sta in spatele atacurilor lui Mocanu. Raportează abuz.

  opinicus
  Cel mai jalnic si mizerabil in toata situatia asta se comporta ghimpu. Lupu macar tradeaza deschis si nici o data nu a ascuns ca se va alia cu pcrm daca ei il vor alege presedinte. dar ghimpu in continuu ii linge fundul in speranta ca asta ii va permite sa se mentina la putere. ba mizeria asta declara ca lupu este unicul care nu tradeaza, ba cand a devenit evident ca a tradat a inceput sa ii caute scuze. eu nu m-as simti comfortabil daca as fi fost in locul oamenilor care au votat cu savca asta. fu, gretos.

  Amadeus
  Mizarabil esti tu,el spune adevarul,si n-a tradat pe nimeni,Filat a tradat si a incalcat toate intelegirile din cadrul AIE.Dar sa se mentina la putere cu orice pret el n-are nevoie ,odata ce e gata sa cedeze postul de presedinte a parlamentului,numai ca sa fie formata alianta. Raportează abuz.

  Amadeus
  Cine e gata sa-i linga pe toti numai ca sa se mentina la putere asta e Filat,degraba vor aparea dezvaluiri cum in timpul ultimei vizete il implora pe Putin in genunchi sarutandu-i papucii numai ca sa-l aleaga Moscova pe el,dar nu pe Lupu :))) Nu degeaba s-a dus cu flori el la memorial :)) Raportează abuz.

  alexandru1988
  A AVUT DOUA FUNCTII IN STAT SI ACUMA UMBLA SI PLINGE PE LA TELEVIZIUNI CA FILAT A AVUT CEA MAI BUNA FUNCTIE!:)EU AS PUTEA SA VOTEZ PL DOAR DACA CHIRTOACA VA FI NUMIT PRESEDINTE SI ISI VA INBUNATATI ECHIPA CU OAMENI CAPABELI SA CONDUCA!!DIN GUVERN DOAR MARINUTA A FACUT FATA IN REST

  alexandru1988
  GHIMPU E UN CICASIOS!!!TOT MAI MULT SE OBSERVA CUM FACE FRONT COMUN CU PD LUI PLOHOTNIUC!SI LOVESTE INDIRECT IN PLDM!!!
  O SAL VAD CIND ZALUPA SE VA DUCE CU COMUNISTII CIO SA ZICA ….?IN LOC SA TINA CU LIBA ROMINA EL II TINE PARTE LIMBEI MOLDOVENESCA ;;;;;;0EACA ASA!

  Vladimir1_83
  Si insamna asta – „Eu tot să spun că fără PL nu ceilalți pot face nimic.”??? Raportează abuz.

  Dmxmd
  POPORU CERE AIE2!!!!!

  http://WWW.TVLIVEMD.BLOGSPOT.COM

  Lider.MD
  Eu am votat PDM si nu ma simt tradata. Am obosit de 4 scrutine din 2009 si nu vrea la anul alegeri anticipate, cel mai mult im doresc STABILITATE. Toti il invinuesc pe Lupu de consultarile pe care le duce cu AIE si PCRM. Dar cum dragi sustinatori liberali vreati sa fie ales seful statului si sa iesim din impas politic daca PL si PLDM categoric au evitat orice discutie cu PCRM (pe care i-au ales 38% din populatie)si daca Lupu incearca sa gaseasca acele 2 voturi, voi toti il faceti tradator. Daca Ghimpu ii da dreptate lui Lupu inseamna ca el stie mai bine cum stau lucrurile din interiorul aliantei. Credeti ca UE si Banca Mondiala in continuare o sa finanseze un stat instabil. Nu va pare ca cam pierde UE increderea in liderii nostri? Eu tot m-am simtit tradata cind FILAT a iesit din PDM numai ca nu i-a fost implinit orgoliu de a deveni presedinte de partid si nimeni din sustinatorii PLDM nu l-a invinuit in tradare cind l-a votat pe Voronin in 2005. Raportează abuz.

  sss
  Din punct de vedere moral si intelectual, Lupu e mult mai destept si mai curat,decit Filea.Chiar si Ghimpu arata mult mai destept decit Filipoc…… Raportează abuz.

  HANS
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Nu se vede nici la cel mai bun microscop „inteligenţa” lui lăudatului lupu.
  Ba dimpotrivă, filat demonstrează un realism şi un dinamism peste ceilalţi politicieni, nu degeaba e „regele contrabandei” ! Şi vorbeşte mai cu tâlc decât toţi lukii!

  NATO.MD
  DA, LUPU LA FE DE MORAL SI CURAT CA SI PLAHOTNIUC.

  mihai25

  Mâine 11 decembrie, la ora 12, în Scuarul Operei Nationale va avea loc un miting contra aliantei Lupu+Voronin. Sa participăm cu toti, sa spunem DA Europei şi Nu Rusiei

  HANS
  Când într-un târziu se va cunoaşte finanţatorul campaniei PL ne vom pune mânele în cap şi vom înţelege de ce Ghimpu trage jăratec la turta lui lupu .
  Dă, politica moldavă „curată”!

  alexandru1988

  PRACTIC DIN CAUZA LUI PD A LUAT ASA UN SCOR MODEST FIINDCA COMUNISTII UMBLAU PRIN SATE SI SPERIAU LUME CA DACA IL VETI VOTA PE LUPU ATUNCI AUTOMAT IL VETI VOATA SI PE GHIMPU!!!DUPA MINE A FOST O MARE GRESIALA CA CHIRTOACA A FOST LASAT IN UMBRA PRACTIC PL IN LOC SA PUE VIITORUL INAINE EII AU PUS TRECUTU IN CHIP DE GHIMPU CU DAI-DAI-ZACURITI:) Raportează abuz.

  alexandru1988

  PRACTIC DIN CAUZA LUI!!! PD A LUAT ASA UN SCOR MODEST FIINDCA COMUNISTII UMBLAU PRIN SATE SI SPERIAU LUME CA DACA IL VETI VOTA PE LUPU ATUNCI AUTOMAT IL VETI VOATA SI PE GHIMPU!!!DUPA MINE A FOST O MARE GRESIALA CA CHIRTOACA A FOST LASAT IN UMBRA PRACTIC PL IN LOC SA PUE VIITORUL INAINE EII AU PUS TRECUTU IN CHIP DE GHIMPU CU DAI-DAI-ZACURITI:)

 9. Pt browser

  Astept dovezi de denigrare. Sint realitati si judecati de valoare. Le puteti diferentia? Daca nu le puteti, atunci informati-va.

  Apoi, vreau sa vad ce se va gasi la renumararea voturilor, cind se va dovedi cine a masluit procesele-verbale, ca restul e mai greu acum de demonstrat. Ca sa demonstrezi fraudele PLDM, trebuia sa te ocupi nu de campania electorala, ci doar sa ii chemi in judecata pe satrapii deja „liberal-democrati”, care au preluat cu virf si indesat practicile si tertipurile comuniste, dezvoltindu-le in mod obraznic.

  Pai, nu poate o societate sa fie victima intereselor economice ale lui Filat sau Plahotniuc. Plahotniuc a fost si sub alt regim. Dar de unde s-a luat Filat atit de „mare businessman”, incit sa fim acum victima deja a clanului lui, care a aruncat zeci de milioane de lei „democrati” in alegeri, carind orez si sapun cu masinile in centrele raionale, de unde m-a sunat lumea? Nu cumva de la „regimul relaxat selectiv la scanarea tirurilor la vama”? Astea sint conditii „egale” pentru alegeri?

 10. limbajul tovarasei pavliucenco e ca al lui voronin, nimic deosebit. colhoznitza cu secera. la ferma e locul matale, unde voronin va fi un brigadir ei ghimpu un caritzar.

 11. Sper sa intelegeti subtilitatea urmatorului banc, fara suparare:

  Satan in inspectie in infern. I se prezinta de catre dracul superior ceaunele cu smoala in care fierb indivizi, si intreaba Satan:
  S: Da aici de ce e asa multa paza
  D: Pai aici e ceaunu cu americani, le place liberateta si vor sa tot fuga, si trebuie sa ii pazim
  S:Dar in asta vad ca e mai putina paza
  D: Pai aici sunt rusii, unora le place, atlii vor sa iasa, de asta e paza mai slaba

  Se apropie de un ceaun langa care nu era deloc paza.
  S: Si aici de ce nu pazeste nimeni
  D: Pai aici e ceaunul cu romani, daca incearca unul sa iasa il trag ceilalti inapoi.

  Eu sunt indignat de ce face PLDM-ul, de acord, dar astia 3 (pl,pldm si od) sunt cei care incearca sa iasa din ceaun si dvs nu ii lasati, acum nu putem sa stim daca dupa ce vor iesi din ceaun, ne vor ajuta si pe noi sa iesim, sau vor uita de noi, dar e o speranta de ei pentru ca ei au mandatele de la noi, si sunt cei care au putere, oricat de mult as vrea eu sau dvs, nu putem sa hotaram, pe cand ei pot

 12. Nu stiu cum sa incep a ma adresa dvs.cu ,,Stimata d-na” sau cu ,,Stimata tovarasa”,ideea generala care se desprinde din articolul dvs.e ceva de genul apocaliptic ,ca oricine vine la guvernare vine sa fure,ca si cum daca nu sunt comunistii ceilalti garantat sunt niste hoti,,mai mari” ziceti dvs,ceea ce ne face sa credem ca aveti o oarecare nostalgie dupa comunisti.Dar cum vreti sa arate viata politica in Moldova dupa 70 de ani de comunism si rusificare???ori fi ele partide democratice,dar sunt conduse tot de oameni,si oamenii in Moldova au fost educati in ultimii 70 de ani rusi prin comunistii de la putere,iar acum indiferent de culoarea politica arata ce -au invatat….diferenta este ca odata intrata pe calea europeana,Moldova nu va mai putea fi dusa in mocirla,adica chiar ,,hotul” de Filat nu va mai putea face ce vrea el,pt.ca Europa va veghea si va obliga Moldova sa dezvolte institutiile statului democratic,pe cind daca vor conduce comunistii iara va fi ,,japca”….asta e diferenta,in rest dacati incerca sa fiti ,,Ziarist” cred ca v-ar reusi dar in primul rind trebuie sa incepeti cu schimbarea ,,perceptiei” pe care o transmiteti,adica daca fara sa citim si uitinduma la fotografia dvs.aratati de parca ati avea o functie de ,,politruc” in partidul comunist ,nu mai are rost sa ma intereseze ce vreti sa spuneti…..

 13. Pt liviu

  1. In campania electorala am tot fost batuta la cap ca fac jocul comunistilor. Din 0,64 la suta, am dat doar 0,16 procente la comunisti. Comparati cit a dat AMN, MAE, PUM.
  2. Sigur, MAE e un partid in plus, el doar toaca banii cuiva, care are o iluzie falsa. MAE nu are locomotiva, mesaj, lideri, doctrina, ideologie etc. va muri sau se va uni cu PLDM, ca e satelitul lui Filat.
  3. De AMN stim mai bine decit ce stii dumneata. este adevarat, dar va rog sa le sariti lor in cap de ce nu a acceptat sa mearga cu PNL, cu PL, cu alte partide. Si au dat mai mult cu mult la comunisti.
  4. Acum, tot vreti sa ne spuneti ca atita timp cit seste PCRM trebuie sa murim cu toii sa lasam loc lui Filat si Ghimpu? Cu ce ocazie, daca umbla cu minciuni, populism si cumparare de voturi? Noi vrem democratie sau vrem democratie numai cind ne conduc comunistii, ca sa vina pretinsii proprusi cu fata de liberali si sa il poarte in spate pe Lucinschi, ca sa tina Moldova in loc? Dumneata ai dreptul sa vrei asta in continuare, pina RM va deveni o epava demografica, in timp ce noi, PNL< vrem Unirea cu Romania. Si sa crape toti de ciuda, asta vom spune pina va intra in capatinele cele mai intunecate. Sa vedeti - miine daca PL ramine pe tusa, redevine unionist si incepe a-si reaminti de romanism, unionism, Romania, Basescu, Bucurestri, identitate nationala, constiinta romaneasca, de care a uitat de dragul de a intra la TREUCA PUBLICA, alaturi de prorusul Filat si mai prorusul Lupu. Nu are viitor acest drum blejit ca si actualii "lideri" agramati.

 14. Pt vasile

  Nu cobor la nici un nivel. Nu am auzit sa aiba Voronin blog si sa ii asculte pe toti idiotii. Desi, cred, pe blogul lui idiotii ar fi mai indicati decit pe al meu. Eu scriu cu numele meu. Anonimii isi permit sa jigneasca. Am decis sa ii jignesc si eu, daca nu vor sa isi arunce masca de anonimi. Daca nu si-o ascund si jignesc, eu, rezulta, ca jignesc niste anonimi, adica pe nimeni, mai exact niste obraznicaturi lase.

 15. Pt Schipu Sergiu

  Nu inteleg deloc, dar chiar deloc de ce amintiti aici de „orgolii personale”. Ce orgoliu am eu, daca risc si promovez un mesaj – unicul adevarat pentru viitorul nostru -, cu toate pierderile electorale si politice? Nu inteleg. As intelege doar daca v-ati referi la orgoliul lui Filat si al altora. Nu am respect fata de PPCD, cu care nu am avut nimic niciodata. Am constatat, insa, ca fostii pepecedisti nu numai ca s-au dezamagit in PPCD, dar si mai calca o data pe grebla – ba cu Serebrian, ba cu Chirtoaca, ba cu Filat. Aveti dreptul. Si eu il am pe al meu, la pozitia mea. Nu ma intereseaza daca va place sau nu. Spre deosebire de alte partide, noi nu ne ascundem dupa deget. Dar ii compatimesc pe cei care se desfac de ciuda ca noi promovam acest mesaj, care nu e al meu, ci al partidului.

 16. Pt Ilie

  Reiau mesajul lui Ilie, la care, in mod obraznic, asteapta raspuns. Rog opinia vizitatorilor despre acest mesaj. Merita el raspuns?

  Minciuni gogonate, d-na Pavlicenko! Daca a contribuit cineva la aceasta situatie, sunteti tocmai dumneavoasta!!! Nu rebela anului, ci limba spurcata, rinza mascata, egoismul fara margini de care ati dat dovada!!! Toti sunt rai pu dumneavoastra si ce ati demonstrat in aceste alegeri??? O miina de oameni??? Si daca aceasta mina era alaturi de Ghimpu ori Filat poate erau tocmai 61 %, dar nu era sa fie, deoarece cautati nod in papura oricind si oricui! Va urmaream inca de pe timpul lui Matei cind erati unul din cele mai destructive elemente a partidului, acu continuati si sunteti o simpla extremista (nu ma refer la Unire, ea e sfinta si pentru mine, dar pe baricade cu dumneavoastra nu as merge nicicind!). Imi pare rau sa va spun asta, dar pute de la publicistica dumneavoastra insuportabil de urit!!!

  Cind Filat il vota pe Voronin „sa nu se supere Mark Evghenievici”, cum spun chiar colegii sai ca ii indemna, eu luptam contra comunistilor cind erau la putere. Nu exista o problema – ca e Moldova Suverana, Nezavisimaia Moldova, Rezonansul lui Staris, cum au fost privatizate sau au avut acces la Mu-1, ca e vorba d epadurile furate, ca e vorba de sanatatea mintala a satrapului Voronin, ca am dosar la CEDO contra lui Voronin, ca am pus de trei ori problema impeachementului contra lui Voronin, ca am pus problema miliardului cistigat de Olejka sau de iesirea din CSI – pe toate le-am pus eu, nu Filat al vostru. El era prieten cu acesti comunisti si nici acum nu-i va trage la raspundere. Asa ca sa nu-mi spuneti mie ca eu nu am luptat contra comunistilor. Eu am luptat,. Filat l-a votat. Acum si voua, si la ai lui va e ciuda ca nu tac. Nu voi tacea, pentru ca ei nu sint onesti cu legea, cu voi, cu noi, cu societatea, cu cetatenii.

  PFD-ul l-a distrus MNatei, care s-a incurcat cu oamenii lui Lucinschi – Moraru, Paduraru, Leanca si altii. A stricat chipul partidului cu oameni din alt aluat. I s-a parut ca l-a apucat pe Dumnezeu de picioare. Iar Lucinschi i l-a trimis pe Nicolae Alexei, sa il compromita si a reusit. Cind i-a spus Nedelciuc – fa un pas inapoi sa salvam partidul! Matei ne-a eliminat si s-a prabusit. Asta e adevarul si despre PFD. Nu sint eu atit d eputernica sa distrug partide, dar daca ele sint atit de slabe – ma intreb – ce fel de partide sunt aceste gasti? Sint partide sau gasti d einterese? Deschideti ochii, judecati, apoi sa indrazniti sa scrieti prostii pe bloguri ale luptatorilor adevarati contra comunistilor directi si mascati.

 17. De ce nu se face alianta?………nu se face pentru ca ati cadonat 2 mandate comunistilor cu unirea voastra. acolo în rumânia faceti politica nu aici

 18. Pt MolisDava

  Basarabia e pamint romanesc. Aici e Romania. Si Romania inseamna si Basarabia. Va rog sa nu aveti infarct, ca vad – inca nu v-ati destupat la minte si s-ar putea sa suferiti din cauza adevarului istoric. Pazea, nu intratri decit pe blogurile mancurtilor. Poate va protejati.

 19. Pt CRISTIAN

  Ia sa vad ce ai mai scris pe aici?

  Tovaras e Filat al dumitale, care il are pe lista cu nr.30 pe gagauzul deputat de la Comrat Petru Vlah, care vrea a doua limba, rusa, de stat si federalizarea RM.

  Deocamdata, pentru ca nimeni nu crede in acest stat, toti care vin la guvernare vin sa fure, sa mai intre la guvernare prin alegeri, care necesita bani.

  Toti sunt hoti, dar d ecomunisti nu ne miram – stim. De ce ceilalti fac contrabanda d etigari, nu schimba conducerea peledemista a vamii si nu opresc importul monopolizat de medicamente, asa cum spun studiile societatii civile?

  Si dupa 70 de ani de comunism si rusificare, si dupa un an de Guvern liberal-democrat, cind e rau, e tot rau. Nu poate fi rau sub comunisti, dar daca, cica, „sunt ai nostri” la putere, trebuie sa tacem si s arabdam. Noi nu pentru a inlocui mafia rosie cu una roz sau verde am luptat, ci pentru conditii libere si egale pentru toti. Noi, PNL, daca nu suntem nici cu rosiii, nici cu verziii, nu avem, pur si simplu, loc in aceasta societate. De aceea suntem suparati. Nu va place foto a mea, nu intrati pe blog. Nu v-am tras de mineca.

 20. Doamna Pavlicenco,

  In primul rand, multumesc ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti.

  Eu nu v-am acuzat ca faceti jocul comunistilor, am spus ca ei la momentul de fata par sa beneficieze cel mai mult de mesajul dumneavoastra vis-a-vis de Vlad Filat. In al doilea rand, solutia cea mai imediata pentru Moldova, consider eu (din ce vad de pe partea cealalta a Prutului), este reeditarea AIE, in ciuda faptului ca presupune cooptarea cuplului controversat Plahotniuc-Lupu plus alte riscuri.

  Fireste, este necesar ca partidele pro-romanesti care nu au acces la guvernare precum si organizatiile de aceeasi orientare sa atentioneze riguros PL si PLDM sa nu-si uite promisiunile si sa nu depaseasca anumite limite.

 21. Pt alo

  Cunoastem bancul si se potriveste de minune lui Filat. Chiar si tatal ministrului verde al justitiei a explicat de ce critica noua guvernare – ca sa nu se invecheasca in rele. De fapt, lumea e dezamagita in fuduii de la guvernare, insa ei au facut bani murdari si au cumparat cu zeci de milioane voturile. De aia suntem suparati. Nu a fost concurenta ideilor, argumentelor, ca cei din AIE nici nu au catadicsit sa discute cu extraparlamentarii in dezbateri, de parca noi eram leprosi, iar ei – pe Olimpul inaccesibil. Forta argumentului face puterea, nu invers, cum au facut ei. Si inca am chemat s aii voteze pe 29 iulie! Atita, mai mult nu va fi.

  Voi fi de acord atunci cind astia nu vor fi ca aia. Deocamdata nu e asa. Pina acum lumea se temea de Voronin, acum se teme de PLDM si de satrapul verde, cinic si fara scrupule.

 22. de ce nu se reface? vaa spun eu de ce:
  datorita D-str „multstimata” doamna, datorita eforturilor D-sta de al ponegri pe Filat, Ghimpu si Chirtoaca, datorita celor care au fost destul de naivi si v-au votat crezind ca o sa treceti pragul, dar cel mai rau e ca multi din ei chiar va cred ca sunteti pentru integrare europeana.

  voronin poate sa va „puna o bere” pentru munca asidua care ati depus-o pentru ca AIE sa ia mai putin de 61 de mandate in noul parlament .

  BRAVO tovarasa din partea intregului Comitet, BRAVO BRAVO BRAVO

 23. Pt robin hud

  la ferma trebuie sa mearga toti moldovenii mancurtizati. Acolo va e locul, pina va destupati la minte. Vad ca pina acum statul la coada vacii nu v-a ajutat.

 24. Nu va certati, oameni buni! Se apropie Nasterea Domnului. Sa vina lumina si impacarea in sufletele noastre. Cu totii vrem sa fie bine pe acest picior de plai, stimata doamna Vitalia Pavlicenco. Doar ca nu avem incredere in noi isnsine. Trebuie sa fim verticali si intelepti, or, daca ne certam nu au de castigat decat cei cu ciuma secolului – komunistii. Dumnezeu sa fie cu noi!

 25. Pt John

  Nu-ti strica sanatatea pe blogul meu. Mergi la cei pe care ii idolatrizezi, acolo o fi mai interesant, clar? Mai ia un mezim forte sau o papaya. face bine la stomacul de moldovean astupat la minte. KGB-isti sunt cei din liste infiltrate in Miscarea de Renastere Nationala, unde PFD-isti nu au fost, nici national-liberali. Antiunionisti sint cei santajabili de KGB. Nu e cazul PNL-istilor, din nou.

 26. Pt Andrei SV

  Cu dumneata sau fara – vom reusi.

 27. Pt taranca

  De 19 ani alegem raul cel mai mic si am ales mereu raul cel mai mare. Asta e trista realitate. Continuati, care e problema?

 28. Pt Mariana, mama lui Teo si Vitalus

  Sa dai sfaturi la neamurile dumitale care se tem de Romania. Eu am facut de o mie de ori mai mult pentru romanii nostri decit cei care primesc tone de migdalii. dar si migdaliile – dupa posesori si dupa mintea celui care le da, ce mai? Filat da orez si sapun, iar Ghimpu – medalii si ordine.

  Am fost si la aziluri, si la gradinite, si la case de copii. Am dus carti, incaltaminte si imbracaminte. Ca nu ti-a spus tie televiziunile lui Filat inca nu inseamna ca nu am facut. Noi am facut tacind, nu cu surle, ca filateii si ghimpii.

 29. Stimata doamna,nu era vorba daca imi place sau nu fotografia dvs.,ci era vorba de ceea ce transmiteti prin ea celor care va citesc…mie personal daca va intereseaza nu-mi displaceti dvs.ca persoana si intradevar aveti dreptate ca toti sunt hoti si ca vor sa aceada la putere mai mult pt.ei decit pt.noi dar in conditiile date din Moldova putem astepta mai mult de la clasa politica???Vedeti ca si in lumea occidentala se intimpla tot felul de fraude si accedere la putere prin metode neortodoxe,vezi cazul ex.[resedinte Franta,etc….dar acolo exista institutii democratice care isi fac treaba indiferent de functie,important e ca Moldova sa apuce pe drumul European pt ca e clar care sunt obtiunile pt Moldova:drumul european sau drumul de subordonare Moscovei.Dar,moldoveanul de rind trebuie sa stie clar ca drumul spre europa nu e cu comunistii…important acum e ca Moldova sa apuce drumul bun ca dupa aceea va spun eu ca nu o sa aiba incotro si daca calca strimb ,se va sburli Europa la ea.Acum e o perioada de tranzitie si va fi mult timp de acum incolo.Mentalul colectiv nu se poate schimba peste noapte iar oamenii au ,,reflexe gresite” ,formate de anii grei de ideologie comunista,ei inca nu au identitate si le este frica sa fie,,Liberi”,de aceea si sunt exploatati si manevrati de oamenii politici in interesul lor,dar eu zic ca acum vorbind la prezent nu ne putem astepta la ,,mai mult”….important e ca Moldova sa aleaga drumul bun …si atit….

 30. ce are statul cu comportamentul si lmbajul pe care il aratatzi?cum zicetzi(foarte frumos pentru o femee?), mii in cot mie de stat, cat de cel moldovenesc , mai in deosebi de cel romanesc. dar clar ca as dori un stat democratic care pe adevarat sa fie pentru popor si european-democrat.iar democratzie sau acelas liberalizm in comportamentul pnl-istilor ca si a ghimpistilor- zero.uitatziva pe unimedia la comentariile unionistilor sau a romanilor care paraziteaza site-urile moldovenesti.nam nimica impotriva romanilor, pana la momentul ce ma fac roman si pe mine.mai umblatzi prin tzarile UE prin magazinele lor sii vetzi vedea ce neamuri avetzi.acuma ma aflu in milan, cinisello balsamo, am intrat cu familia in centrul comercial aushan si ce prima ce am vazut , cum romanii fura din sectzia de producte, a doua , langa casa de platit, in fatza mea doi romani plateau ce au procurat vrind sa duca in eroare vanzatoarea, care si a chemat securitatea. eu is mandru ca aici ma numesc moldovean.mai coboritziva si la nivelul celor simpli si uitatziva in jur, dar de unde , doar politica e dulce.

 31. pentru robin hud

  romanii aia din Italia si restul Europei de Vest care fura si dau in cap sunt o rusine pentru Romania. Am fost si eu in Italia si-mi venea sa intru in pamant cand auzeam manele la maxim si cocalari care planuiau „combinatii”. Nici nu-mi place sa ma intalnesc cu straini si sa le explic diferenta intre rrom si roman si ca majoritatea suntem oameni normali. Din pacate exemplele negative ies cel mai mult din evidenta. Interesant este ca nu m-am simtit discriminat vreodata in Italia pentru ca as fi roman. Probabil pentru ca majoritatea romanilor se duc acolo sa munceasca si sunt seriosi. Cred ca aveti si voi uscaturile voastre in Republica Moldova si ai sa ma intelegi daca fac apel la tine sa nu ne judeci pe toti 22 de milioane dupa cateva exemple.

 32. robin italienii din New York nu au incetat sa fie italieni desi de generatii traiesc in SUA si mai nou unii nici nu cunosc italiana.
  vrei nu vrei dar romani suntem majoritatea deoarece din romani ne tragem.

  ps. hitler tot ura evreii, insa nu incetat sa fie unul din ei chiar daca si-o dorea

 33. pt.Robin hud….nu stiu daca trebuie sa fi mindru ca esti moldovean,mai gindestete….si ce sa caute moldovenii ca tine la Milano????ai ajuns la milano datorita Moldovei sau Romaniei???am vazut su eu cacati ca tine cu pasaport romanesc si care vorbeau ruseste si ziceau ca sunt rusi….asa ca veziti de treaba ca pina a ajunge la Milano a trebuit sa treci prin Romania…..ar trebuisa fi mai recunoscator si cu mai mult bun simt…da de unde nu e,nici nu ai ce cere

 34. vad ca multi pe aici se chinuie sa-l bage mintile in cap aceste FEMEI , in posmenopauza,lamurindu-i cat face 2+2 . Vreau sa ma adrssezi aici nu ei , ci voua , astora care mai credeti ca e o ratacita , ca se insala etc , etc VA INSELATI , dragi postaci de mesaje . TOVARASA ARE O MISIUNE SI SI-A ALES PERFECT DENUMIREA ACTIUNII KGB-STO -MOSCOVITE >> UNIREA ! Rosca , care s-a rasuflat. s-a deconspirat , nu mai putea duce misiunea de denigrare in continuare. Spatiul ramanand liber, moscova si-a gasit un alt agent .Mai intai VP a intrat in rol , militand pestetot , chipurile , impotriva lui voronin , A COMUNISMULUI .. CHIAR SE JUDECA CU EL SAU S-A JUDECAT / CA POPORUL S-O CREADA / Mai apoi a intrat in adevarata misiune , a imbracat haina de unionista , ca sa denigreze si sa defaimeze mareata si ideala , subkima noastra doleanta de UNIRE CU ROMANIA .. O ajuta mult in aceasta diversiune si PNL-ul romanesc , care are acelasi rol , de a distruge statul Romania , tot cu ajutorul kgb-ului rusesc / vezi aici , patronii partidelor de opozitie romanesti :Patriciu , Vantu , Voiculescu/
  NUMAI CA MOLDOVENII NOSTRI SUNT FACUTI DE DUMNEZEU CU O INTUITIE DE CAINE . AU SIMTIT-O PE PAVLICENCO CINE ESTE DE FAPT, O FALSA UNIONISTA .. S-A DECONSPIRAT SINGURA PRIN ACERBA LUPTA DIN ACEST AN IMPOTRIVA AIE .
  Acum o sperie faptul ca stapanul de la moscova , o va „destitui din functie.”
  V-ati deconspirat , doamna . Acuma a ramas ca cineva , cu adevarat UNIONIST SA INFAPTUIASCA UNIREA , CARE SE VA FACE PRIN ADERAREA MOLDOVEI LA UE , DEACEEA AVEM NEVOIE DE AIE , pe care dta vrei s-a darami cu orice pret ..

 35. Apropo de comportamentul transant al demnitarilor romani, in eventualitatea unei colaborari cu comunistii a unor partide din RM, comportament despre care am tras deja un semnal de alarma, europarlamentarul roman PPE, Cristian Preda, deja se pronunta categoric, eliminand orice urma de ambiguitate:

  „O colaborare cu PCRM i-ar aduce pe democrați în situația lui Iurie Roșca
  Am fost acolo (în R. Moldova). Toți cei din zona democratică se temeau că orice colaborare cu comuniștii îi va duce ca partide în situația în care s-a aflat deja Iurie Roșca. Toți liderii AIE aveau în minte scenariul foarte precis – că orice colaborare cu comuniștii îi duce la delegitimarea pe care a cunoscut-o Iurie Roșca după ce a intrat în combinație cu partidul lui Voronin.
  Sper să nu fi uitat acest lucru, după alegerile de acum. Sper să nu fie memoria casată sau afectată în vreun fel după acest moment, pentru că niciunul din liderii AIE nu cred că poate face o politică proeuropeana în alianță cu comuniștii.
  Politicienii de la Chișinău au dovedit că pot avea un comportament care să nu fie dictat de la Moscova. Există în mod evident o apropiere a celor trei partide proeuropene din Parlamentul de la Chișinău, care sunt membre ale rețelelor internaționale și europene de partide. Situația în care Partidul Comuniștilor ar reveni la putere, nu o poate face decât într-o poziție dominantă și nu va accepta să fie un actor minor al guvernării.
  Bineinteles ca Moscova nu agreează alta soluție, în afara unei prezențe masive a comuniștilor la putere. Acesta este și motivul pentru care la sfârșitul săptămânii trecute șeful cancelariei prezidențiale al lui Medvedev a fost la Chișinău. Nimic nu ne poate face să credem că Partidul Comuniștilor s-a schimbat de când a produs represiunea manifestațiilor din aprilie 2009.”

  Eu deja am avertizat ca, foarte repede, politicienii de la Chisinau o sa trebuiasca sa constate, cu surprindere, ca fara votul Romaniei nimic nu se va misca in NATO si mai ales in UE ( unde fiecare stat are drept de veto ), atunci cand va fi vorba despre RM, mai ales cand va fi vorba despre o RM in care comunistii sunt la putere si avand ca presedinte un personaj duplicitar ca Lupu. Iata ca deja reprezentantii oficiali ai Romaniei au inceput sa se manifeste ca atare, declaratiile facute de catre europarlamentarul Cristian Preda fiind declaratii oficiale, facute intr-un cadru oficial, in calitate de reprezentant al PPE.

 36. Ati sters mesajele Ninei Gonta, care scria ca ati fost pe la inceputul anilor 90 in PAVNOPRAVIE ! Ce spuneti de acest lucru! Cum ne demonstarti ca nu are dreptate ?Si de ce DOAMNA LIDIA ISTRATI V-A NUMIT „CUTRA BOLISEVICA „? CE MOTIVE A AVUT ? POATE STIA DANSA CEVA !

 37. Am urmarit cit de cit regulat blogul dv. Am crezut ca dupa alegeri veti deschide ochii si macar dupa ce ati dat cu nasul in ra..t veti schimba comportamentul de persoana frustrata si nimic mai mult. Dar m-am inshelat amarnic cind am crezut asta. Cum ati fost asha shi ati ramas – agent KB-ist, poate nu direct, dar indirect 100%. Voronin trebuie sa va puna monument pentru tot ce ati facut in campaia electorala, denigrarea completa a aliantei in special PL si PLDM. Sunt de acord ca nu sunt sfinti, dar ca sa devina sfinti trebuie oamenii sa inteleaga, dar lumea e o turma proasta, care de cele mai deseori se lasa manipulata de Voronin cu minciunile lui si sustinut de dvs. indirect.
  Vati interesat citi votanti PL, PLDM, PD au plecat de la centru dreapta spre stinga ? ati facut o asha analiza ?
  Va zic eu – foarte multi.
  Cred ca dupa aceasta campanie electorala ar trebuie sa va fie rushine, si sa plecati complet din viata politica, dar nu, continuati atacurile, denigrarile, va aratati „rinza moldobaranului”, asta vad in tot ce faceti sub camuflaj de cuvinte unioniste si proeuropene.
  Denigrati totul ce tine de unirea cu Ro sau integrare in EU. Lumea numai la auzul vorbelor ce ies din dvstr. fug ca de …
  Asta este ultima mea vizita pe blogul dvstr.
  Puteti sa stergeti comentariul, dar ceea ce faceti aruncind cu noroi in dreapta si in stinga, sa nu credet ca o sa va aduca dividente politice. Nu vedeti ca la fiecare campanie electorala luati tot mai putin shi mai putin ???
  Toate cele bune, dar mai ascultati shi sfaturile oamenilor, nu incercati din ra…t sa scoateti miere, ca tot a ra..t o sa puta.

 38. Pavlicenko pentru noi este iurie rosca doi!

 39. IN 2005 ROSCA , ALIPINDU-SE DE COMUNISTI , S-A DECONSPIRAT. Dar Misiunea lui era indeplinita .A scindat, DENIGRAT si distrus FRONTUL POPULAR / tot prin sloganul de unionism/Avea exact acelas limbaj CA SI VP asupra liderilor fondatori ai Frontului Popular:Dabija , Vieru , Hadarca, Matei , Mocanu. MISIUNEA lui A FPOST INDEPLINITA.
  La 16 decembrie 2006 ,locul. jocul , misiunea se ocupa de VP prin infiintarea PNL-ului /tot cu slogane prounioniste radicale / la inceput, pentru a capata simpatie si incredere, pnl-ul a venit , adica VP ,cu critica asupta lui voronin ../ voronin se prefacea ca se supara dar stia el ce stia, ca VP niciodata n-a patit nimic /.Mai apoi ,cu activitati de dezbinare si critica virulenta asupra liderilor adevaratelor partide democratice..Anul acesta a luptat cu toate armele impotriva AIE, aducand la 28 noiembrie voturi comunistilor .Acuma trebuie sa lupte in continuare ca sa nu se constituiie AIE 2 ,deaceea gasim dupa alegeri aici iarasi articole impotriva lui Filat /ca el are cele mai multe mandate si este dusmanul principal al PCRM/
  DOAMNA , TE-AI DECONSPIRAT !PLEACA !
  UNIREA VA AVEA LOC CU ADEVARAT FARA DUMNEATA SI NUMAI PRIN ADERAREA LA UE, CU AIE 2 !

 40. Doamna Pavlicenko, adevarul istoric? care adevar, acel inventat de comunisti sau acel inventat de români pe timpul propagandei lui antonescu si al lui ceausescu?

 41. OFF sa devin mai repede eu si familia mea cetateni ai Romaniei si sa plec din kktul asta de republica Rebentrop & Molotov in Romania cu totul, ca tare nu doresc emigrari prin Canada, SUA s.a.
  Cind ii vezi cum se maninca p/u putere si p/u „dreptul de a fura” teritoriul asta mic, nu mai ai dorinta de a vota, de patriotism nici nu se mai discuta. 🙁

 42. In PCRM tot nu totul este bine dar noi nimic nu auzim. Sunt mai inteligenti ca asa zisele partide de dreapta.

 43. Să fii furat presupune posesia unui bun(material sau nu). Cîte procente credeţi dvs. că ar fi luat PNL-ul , fără aceste neruşinate furturi?

 44. Cu parere de rau,Vitalie,ai dreptate.Familii intregi de tineri emigreaza in Canada.Va ramine Filat cu PLDM si Voronin cu PCRM.Pentru asta se opintesc unii aici pe blog.Tare-i mai doare soarta PLDM-ului.

  Ceea ce e relatat in acest articol,este purul adevar.Daca au ajuns pldm-istii sa bata un medic cu defecte fizice „… un presedinte de raion peledemist,l-a batut in cabinetul sau pe un penelist, inca si invalid din copilarie, medic de profesie,…”apoi ce mai ????Personal ii cunosc pe ambii:si pe acel presedinte de raion PLDM,care e tot medic,si pe medicul din PNL.Nu as vrea sa cred,ca acei vizitatori, care scriu cu atita rautate,ar face acelas abuz fizic,cum a facut acest presedinte,caci,din cite vad,abuz verbal fac de-ajuns pe blog.

 45. pt.un ,,moldovean prost””….robin hood se scrie asa si nu cum l-ai scris tu si mai apoi sa sti ca chiar daca tu nu vrei sa te consideri, tot roman esti,pt ca parintii si neamurile nu ni le alegem noi ,ci din ele ne tragem,iar daca tu esti la milano nu inseamana ca esti mai destept,ai ramas tot un moldovean prost pt ca nu toti romanii sunt prosti si ingimfati ca tine….

 46. Pt Molis Dava….adevarul este unul singur si este suprem ,el nu apartine nici rusilor dar nici romanilor si acela este ca Basarabia e pamint romanesc,dezlipit cu forta de rusi de la patria mama,iar urmasi a lui Stefan cel Mare sunt doar cei din Moldova Romaneasca ,pt ca cei din Moldova furata de rusi au fost omoriti sau corciti cu rusi,asa ca voi care populati astazi acea parte de Moldova furata ,numai sunteti moldoveni, sunteti <<mutanti"",o populatie fara identitate si fara tara ,inventata de sistemul sovietico-comunist…..trist ,dar adevarat….dacatot vorbesti de adevar,inteligento

 47. „Anonimii isi permit sa jigneasca. Am decis sa ii jignesc si eu”.
  Не по-ни-маю! Госпожа Павличенко, я действительно не понимаю, зачем Вы тратите свое время и здоровье, отбиваясь от этой своры? Разве, когда на Вас лают собаки, Вы тоже опускаетесь на колени и отвечаете им тем же? Будьте выше этой своры! Раз они не хотят понимать, что в стране ничего не поменялось, что на смену одной мафиозной структуры пришла другая, еще более жестокая, и что тем и другим глубоко наплевать на страну и народ – пусть в очередной раз будут обмануты. Они заслуживают этого, они заслуживают своего Филата.
  Вы очень точно и остроумно представили символику ЛДПМ в виде арбуза. Коммунисты хоть не скрывают свою кровожадную сущность, а эти маскируются под зеленых. Следовательно, они более хитрые и коварные, более опасные для народа. Мои знакомые молдаване, которые в прошлый раз голосовали за либералов, на этот раз выбирали коммунистов. А русские голосовали за PNL. Парадокс?

 48. he-heeee ce mai miroase a prostie de la articolele d-nei pavlicenco !!!!

 49. Pt costi

  In viata mea nu am fost nu ca in Ravnopravie, dar in nimic legat de rusi. Sint uluita de ce nebunii mai pot scrie invidiosii – pentru ce? Pentru ca am verticalitate. Eu nu am fost in PPCD, nu am fost decit in PD-ul condus de Gheorghe Ghimpu, care s-a unit cu Congresul Intelectualitatii si a format Congresul Democrat Unit, apoi devenut PFD, eu fiind deputat pe aceasta lista, apoi am fost invitata in PNL, dupa care Mircea Rusu, in 2001, si-a dat demisia si ne-am unit in AMN, de unde am fost data afara pentru ca am aplicat programul, spre deosebire de Urecheanu. S-a discutat in Parlament iesirea din CSI! In plin regim comunist. Repet – Ala Mindicanu, care, impreuna cu Mihai Ghimpu, Mihai Fusu figureaza in liste dubioase de inflitrati in Miscarea de Renastere Nationala, facind apoi partide – ca asa le-a fost „misiunea”, a iudit-o pe Lidia Istrati, cu care impreuna ne-am opus regimului comunist la editura Stiinta si aceea, de ciuda ca PFD nu se unea cu Liga femeilor, a scris un articol impotriva mea, care nu are nimic in comun cu realitatea. Dupa care Mindicanu, la insistenta ei, a vrut sa bea un ceai cu mine si sa-si ceara scuze.

  Ca la noi asa e – securistii vorbesc de altii ca ar fi colaborat cu securitatea, pentru ca sa abata banuielile de la ei, dar stie o lume de documentele respective, care se afla si pe blogul meu aici, despre ele scriind Nicolae Dabija. Cititi aici http://www.pavlicenco.md/2008/11/26/la-solicitarea-lui-ndabija-postam-killerii-redesteptarii-nationale/

  Eu nu am avut in viata mea de a face cu nici o securitate, pledez pentru Legea lustratiei, o avem in program, avem Codul etic al PNL, unde cei ce au colaborat cu securitatea nu sint admisi in partid, pe propria raspundere si sint unicul deputat care am cerut sa se faca publice orice documente de la SIS legat de numele meu. Am primit raspuns oficial a doua zi, ca nu este nimic, pentru ca nu are de unde fi. Iata care a fost istoria. Iar Nina Gonta nu va mai fi pe blog pentru ca scrie minciuni sub anonimat.

  De Filat au scris altii, ca a facut scoala KGB in armata. ca si de multi altii. Eu nu am fost persoana importanta in perioada sovietica, dar nu am lucrat nici in organele sovietice, nici in komsomol sau partud, asa cum au facut multi din cei care azi pledeaza pentru Europa. Am lucrat redactor la editura si traducator la agentie, alaturi de socrul Alei Mindicanu, datorita caruia am si fost angajata la ATEM.

 50. Pt Anatolie

  Da-te cu sprei, sa mirosi mai bine. Nu inteleg – la ce iti serveste sa te imputi pe acest blog?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *