Falsului liberal Chirtoaca nu-i place Mesajul Unirii cu Romania si impiedica publicitatea PNL pe troleibuze

De doua saptamini, reprezentanti ai PNL mai cu binisorul, mai cu documente, mai cu scrisori si negocieri de tot felul nu pot obtine autorizarea legala din partea Primariei conduse de falsul liberal Dorin Chirtoaca de a plasa publicitate electorala pe troleibuze.

Argumentele vehiculate sint doua – unul e ca boierul mai mare pe mosia Chisinaului, Chirtoaca, “nu a permis la nimeni asemenea publicitate”. Al doilea e ca “legislatia nu permite publicitate PE troleibuze”. Asta in conditiile cind legislatia permite pe partile exterioare ale troleibuzelor, dar o interzice in interior. Argumentul din subterana este ca PL considera Chisinaul mosie a sa si nu vrea sa ii permita PNL-ului publicitatea pe troleibuze, ca sa nu i se ridice pofta si banosului PLDM, ce va inverzi, intr-o clipa, parcul de troleibuze. PNL nu are de gind sa fie victima luptei pe sub pres dintre PL si PLDM, membri ai “Aliantei beton”.

PNL a consultat Regulamentul CEC si legislatia respectiva in limba romana si rusa – poate ca ultima ii place sau ii e inteleasa mai usor tinarului dictator liberalo-comunist. CEC a dat interpretare clara Regulamentului, insa Chirtoaca, viceprimarul Nistor Grozavu si Morgoci, de la Regia de transport public, ba vor sa semneze, ba nu vor sa semneze si sa permita plasarea publicitatii.

Argumentul adevarat, vehiculat reprezentantului PNL, este ca “mesajul PNL privind Unirea cu Romania va crea probleme”, “va face bucluc in Chisinau”. Cam asa a spus. PNL stie legea, unde se spune ca isi asuma continutul publicitatii, iar PNL nu are nevoie de cenzura politica, electorala si publicitara a intolerantului/ zapacitului primar.

PNL nu este naiv ca sa nu inteleaga si ca Mesajul Unirii cu Romania ii deranjeaza pe falsii democrati din PL-ul, pe care PNL nu l-a atacat, inca, in aceasta campanie electorala, de aceea, probabil ca adevaratul “stapin” al Chisinaului si al intregii Moldavii, Mihai Ghimpu, “marele micul si falsul liberal/ex-reformator – care cind e, cind nu mai e – nici el, nici Basescu unionist”, nu permite ca PNL “sa le prejudicieze” pretinsilor liberali miza electorala.

PNL asteapta raspuns la demersul sau – pozitiv sau negativ. PNL a atacat deja la Comisia Electorala Centrala tergiversarea raspunsului la demersul PNL, insotit de toate autorizarile necesare, la care Chirtoaca nu poate avea pretentii. PNL va ataca in instanta de judecata, stiind ca asta inseamna sa nu mai plaseze, in aceasta campanie electorala, publicitatea, ceea ce exact isi doreste PL. Nu vom ierta acest lucru PL-ului si vom ataca mereu acest partid, demascindu-l ca fals liberal, fals democrat si fals unionist.

PNL va chema in judecata Primaria si pe Chirtoaca, pentru ca incurca resursa administrativa cu interesul pretinsilor liberali.

Conducerea PNL a tot prevenit, prin reprezentantul sau, sa nu se dedea practicilor comuniste, insa liberalii sint mai rai decit comunistii si asta o vom spune in TOATE emisiunile de dezbateri electorale. Cu asta vom incepe interventiile in dezbaterile publice. Cu notificarea incalcarii legii de catre “juristul” cu o falsa Sorbona, unde a fost – precum se stie – la cursuri foarte scurte, Dorin Chirtoaca.

Este extrem de interesant cum nu doresc nici Chirtoaca si nici Morgoci sa faca bani pentru parcul de troleibuze, pentru care tot baga bani publici ca intr-un sac fara fund. Deci, interesul perpetuarii la putere a liberalilor metamorfozati in statalisti, moldovenisti si neunionisti, ii face sa aduca si prejudicii financiare municipiului. Ca sa nu mai spunem ca, de fapt, nici nu e nevoie de autorizarea din partea lui Chirtoaca, in cazul publicitatii PNL. Chirtoaca acum actioneaza mai rau decit comunistii, cei care au atacat spotul unionist al PNL. Si pentru subalternii lui Chirtoaca legea nu e lege, iar lege e indicatia Primarului, chiar daca e ilegala. Pentru ca Morgoci nu permite PNL sa plaseze publicitate „fara o scrisoare de la Chirtoaca”… Oameni de stat, care stau girboviti sub sef, nu sub scutul legii.

Ca sa nu mai spun ca CCCEC l-a sunat pe candidatul PNL Anatol Josan, candidatul pe lista PNL, juniorul ce a facut donatie la partid si vrea sa faca publicitate pe troleibuze, ca sa “controleze” de unde, oare, are baiatul 22 mii lei – mare suma, nu? Pe linga sutele de mii ale partidelor de la guvernare!!!

Pentru noi, PNL, nu e nimic de mirare ce face PL-ul. Stiam aceasta. Ca sint falsti unionisti si falsi adepti ai romanismului – acestea le sint in suflet direct proportional cu segmentul treucii publice de pe ambele maluri de Prut, la care o fi avind acces si mai aspira.

Noi vom lupta si contra lui Chirtoaca, si a lui Ghimpu, care dicteaza, din cite se vede, deciziile Primarului slab si din fire, “slab si la toate ale luia”, stim noi la care, dar incapatinat si care vine la lucru doar cind ii abate, taraganind semnarea actelor noastre. Vom lupta exact asa cum am luptat contra PCRM si a CEC si cum am cistigat dosarul cu spotul unionist din perioada referendumului. Reproducem pentru Chirtoaca, juristul care a ros pantalonii prin Comitetul Helsinki-Moldova, de trista faima, decizia de judecata, prin care se permite sa vorbim de Unirea cu Romania, fara sa ii cerem voie Unchiului si Nepotului, adica Presedintelui Interimar si Primarului neispravit. (Aici repostam fragmentele din Hotarirea de judecata, poate se vor obosi Unghiul cu Nepotul, ambii cu mame romance si parinti, probabil, juristi, ca si ei, sa citeasca…

„Reţinând jurisprudenţa citată a CEDO, instanţa de judecată ajunge la concluzia că în termenii Convenţiei a pleda pentru limitarea sau chiar pierderea suveranităţii statului prin astfel de măsuri precum ar fi aderarea ţării la o uniune de state ca EU, CSI sau prin incorporarea teritoriului Republicii Moldova într-un alt stat cum ar fi România sau refacerea URSS constituie o manifestare a libertăţii de exprimare aflată sub protecţia art. 10 al Convenţiei, atât timp cât autorii unor astfel de idei şi opinii î-şi propun să le realizeze prin mijloace paşnice şi constituţionale. In momentul în care autorii unor astfel de opţiuni politice î-şi propun să le realizeze prin metode violente, anticonstituţionale şi/sau antidemocratice, ei pierd protecţia oferită de art. 10 al Convenţiei.

Deoarece din spotul publicitar al PNL nu reiese că autorii lui intenţionează de să folosească metode ilegale, violente, anticonstituţionale şi antidemocratice pentru atingerea scopului lor – unirea cu România – el reprezintă o manifestare legală a libertăţii de exprimare şi beneficiază atât de protecţia legislaţiei interne a Republicii Moldova cât şi art. 10 al Convenţiei Europene pentru Protecţia Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale.

Prin urmare, interzicerea acestui spot electoral de către Comisia Electorală Centrală constituie o ingerinţă arbitrară şi inadmisibilă în exerciţiul dreptului PNL la libertatea de exprimare.”

Nu mai spunem ca in unele troleibuze, incalcindu-se, aici, legea, se da publicitate video in interior pentru PL si alte partide. Vom fotografia in curind si vom da publicitatii.

Repetam: PNL nu a atacat PL pina acum, considerind ca avem contra cui lupta. Acum ne reconvingem – a cita oara – ca dusmanii Unirii sint, mai ales, pe Dreapta! Iata de ce Ursul nu are coada, iar liberalii compromit liberalismul si dezamagesc oamenii!

Postam toate actele scanate in Dosarul Chirtoaca impotriva Unirii R.Moldova cu Romania.

Serviciul de presa al PNL

Urmatorul comunicat de presa va fi despre abuzurile privind talk-show-urile electorale moldovenesti la televiziunile nelibere din R.Moldova.

PARTIDUL  NAŢIONAL  LIBERAL

Str. Calea Ieşilor nr.6, Chişinău, Republica Moldova. Tel.: +373 22 211818, fax: +373 22 211677, www.pnl.md, e-mail: contacts@pnl.md, pnl_moldova@yahoo.com, cel.069111682

Nr____din  05 noiembrie  2010

Consiliului Electoral de

Circumscripţie Chişinău

CONTESTAŢIE

Prin prezenta, Partidul Naţional Liberal vă aduce la cunoştinţă că pe data de 28.10.2010,  PNL a semnat un contract de acordare a serviciilor de plasare a publicităţii cu ,,Casa Audio,, SRL. Contractul prevede plasarea publicităţii electorale pe părţile laterale ale troleibuzelor.

La data de 30.10.2010 PNL a înaintat un demers către Primăria Mun.Chişinău prin care solicită Primăriei să dea dispoziţiile necesare pentru a permite intrarea în parc şi plasarea publicităţii pe troleibuze, dar din pacate nu avem nici un raspuns din partea primariei.

La data de 01.11.2010 PNL a solicitat de la CEC interpretarea pct.12 din Regulamentul CEC cu privire la afişajele electorale, care prevede că se permite plasarea afişajului electoral pe partea exterioară a unităţii de transport.

Anexă:

 1. Copia contractului Nr28/10/2010 dintre PNL şi Casa Audio
 2. Copia Demersului PNL către Primărie.
 3. Copia interpretării CEC asupra pct.12 din Regulamentul CEC cu privire la afişajele electorale.
 4. Copia permisiunii Poliţiei Rutiere

Vitalia Pavlicenco,  Preşedintele Partidului Naţional Liberal


Loading Facebook Comments ...

159 Comments

 1. Moldoveni ! votati unul din partidele AIE , ca dupa alegeri sa se poata reface AIE ! Numai AIE VA VA SCAPA cu adevarat de primejdia revenirii la putere a pcrm -ului cu toate consecintele .Partidutele mici ar fi bine sa se retraga..

 2. TERA-NOVA. spune:
  7 November 2010, la 13:01

  Care case TERA-NOVA ? Care ajutoare din Romania ? Filat la inminarea cheilor de la casele construite pentru sinistrati a spus ca aceste case sunt construite cu ajutorul unei firme din Austria. Alaturi de el era un medic din Austria, care a fost onorat , venerat de toata lumea din acel sat. Niciun cuvint nu a fost spus despre careva ajutor din Romania ! Daca nu credeti, intrebati pe altii. Am privit personal emisiunea aceasta cu alai si dansuri, topaieli in jurul lui Filat, impreuna cu Filat si doctorul austriac si nuciun cuvint de recunostinta in adresa Romaniei, care a sarit in ajutor.

 3. Doc spune:
  7 November 2010, la 17:05

  „Eu insa, astept o schimbare de atitudiene din partea Rusiei fata de ideea reunificarii Romaniei. Romanii au fost aproape mereu aliatii de nadejde ai rusilor, si intotdeauna foarte corecti fata de Rusia. ”

  Vei astepta mult si bine, la fel cum vei astepta tezaurul romanesc.
  Rusii nu dau inapoi din ce-au ocupat/asuprit nimic de bune voie…..

  Poate numai daca vor fi supraocupati cu lupta pentru democratie din interiorul Rusiei. Vezi comentariile Valentei, daca intelegi rusa.

  Daca va fi asa. apoi si Transnistria il vor tuchila pe Smirnov.
  In atare situatie Basarabia va trebui sa valorifice eficient situatia…..

 4. In legatura cu argumentele in favoarea unirii:
  -Basarabia a fost data rusilor de turci
  – Basarabia s-a unit cu Romania prin vointa si hotararea Sfatului Tarii in conditii grele de presiune a ucrainenilor;
  – Basarabia a fost invadata de rusi si rupta din trupul tarii conduse de fricosi si neputinciosi. Nu s-a unit cu URSS prin vointa proprie
  – Romania a intrat in razboi , nevoita sa-si elibereze teritoriile ocupate de URSS si Germania
  -De atunci si pana azi Hotararea Sfatului Tarii de unire a fost incalcata cu forta si nu stiu ca prin vointa libera a moldovenilor sa fi fost anulata.
  Acesta este si motivul pentru care s-au usurat formalitatile de obtinere a cetateniei romane care de fapt nu a fost anulata niciodata.
  Nina Gonta daca PL ar fi fost mai curajos ar fi avut PNL alaturi si ar fi luptat impreuna pentru unire si UE . Acum tipati sa se dea la o parte ? De ce si pentru ce ? Daca sunteti tari vedeti-va de treaba ,intrati in parlament si acolo cooperati. Daca nu sunteti tari treaba voastra ,veniti la D-na Pavlicenco si negociati o cale ,dar nu mai umblati cu pacaleli . Daca va este frica de D-ei apropiati-o caci de fapt numai prin unire si consens se vor putea inlatura comunistii de la putere si apoi realiza unirea

 5. Daca Chirtoaca era un om corect putea stabili cu D-na Pavlicenco o intalnire si sa discute ce poate si ce nu poate face . Din pacate timpul trece si lucrurile trebuie luate asa cum sunt si gasite alte solutii .Insist pe prezenta unor membri PNL care se bucura de credibilitate la toate posturile TV si pe incercarea de a-l convinge pe Voronin sa participe la o confruntare televizata de un post national in saptamana dinaintea alegerilor . Sunt convins ca va refuza dar incercati

 6. Daca ar avea un trai decent, un loc de munca platit , o perspectiva de studii pentru copii atunci n-ar cauta lumea unire cu nici o alta tara fie Romania fie CSI .Asta trebue de facut intii de restabilit un echilibru economic al tarii.Aderarea la UE e o chestie de viitor.Nu e gata republica pentru unire nici cu Romania.Toti politicienii tac si nu vorbesc de cea mai serioasa problema , proprietatea asupra pamintului.Pentru a adera la UE trebue trecuta procedura de reintoarcere a proprietatii private asupra pamintului.Cine astazi din politicieni spune acest lucru? Nimeni. Numai de fotolii au nevoe.Grav de tot. Nu este nevoe de politicieni , avem nevoe de oameni de stat , nu functionari.

 7. Ghenadie spune:
  7 November 2010, la 23:11

  Ha-Ha-Haaaaaa!

  „avem nevoe de oameni de stat , nu functionari”.

  Pai ei, functionarii de stat asta tot fac 20 de ani …..stau…
  Deacea am ajuns unde am ajuns.

 8. NINA GONTA te uraresc de mai demult si am inteles ca este afiliata cuiva din AIE, la subiectul propriu-zis as vrea sa mentionez:
  Chirtoaca nu are dreptul nici sa se pronunta asupra plasarii publicitatii pe transportul public, deoarece aceste atributii le revine Parlamentului care a adoptat o lege in acest sens si CECului care a adoptat un regulament ce tine de amplasarea publicitatii electorale nu lui Chirtoaca!!! acest indivis inginfat nu este burikul Moldovei si trebuie sa respecte legea, daca nu atunci nu se diferentiaza cu nimik de comunistii antinationali si antidemocratici.
  p/s: studiaza LEGEA inainte sa te pronunti asupra unei probleme de acest gen si nu fa aberatii de 2 bani!

  dna Pavlicenco daca veti ataca in judecata abuzu primarului sunt increzut ca veti obtine kistig, asaca succes!

 9. Atentie la lashi :
  Mesajul meu despre viitoarea Re-Unire a Moldovei de Est
  cu Romania de la 1 Decembrie 2010,
  A FOST STERS si pe Forumul unui articol despre Estonia
  din ZIARUL DE GARDA ! Oare care Garda ?
  LASHITATE ! FRICA ! PROSTIE ! SARACIE ! INGAMFARE !
  POHOD NA SIBIR FROM KISHINAU !
  O adunatura de populatie isi merita soarta, in genunchi si in scalvie !
  Bravo Tarilor Baltice !
  Estonia – dragostea mea de-o viata !
  Ei inteleg ce inseamna cuvantul LIBERTATE !

 10. Ai dreptate, si mie i-mi este lehamite si schirba de mesajele NINA GONTA……..

 11. Doamnelor si Domnilor, as dori mai multa CORECTITUDINE, bunavointa, considerare reciproca in aceasta companie electorala. Altfel, pur si simplu, riscati sa degradati.

  Un imperativ atat de mare ca UNIREA nu trebuie sa fie insotit de josnicie. NU ESTE CORECT sa umilesti pe altul pentru a-ti atinge prorpiile tale scopuri. Pur si simplu nu este corect!

  Crede cineva ca daca veti MINIMALIZA meritele lui Chirtoaca si ale lui Ghimpu se va inalta pe sine mau SUS?

  Luati seama sa nu pierdeti chiar voi ce mai aveti, astfel procedand.
  Caci oamenii FOARTE BINE pot vedea cine si ce merite are.

 12. Veti zice ca asa este POLITICA? – o BATAIE? Cu lovituri sub centura? Ca este justificat sa va comportati egoisti?

  Consider ca este deja timpul PENTRU O NOUA ETAPA. pentru o CULTURA a POLITICII, in special fata de aliati. Altfel, ce DREPTURI vom avea sa pretindem sa fim invitati la masa de sarbatoare la forurile PL?

  Cred ca fiecare are dreptul la propria opinie, nefortat de cineva prin presiuni verbale, inclusiv calificative violente.

  Daca cu adevarat doriti UNIREA, pai, EDIFICATI UNIREA! pentru asta sunt necesare ACTIUNI in masa concrete. Numai scandarea doleantelor nu este suficient.

  Nu eu sunt cea care sa va spuna ce sa faceti. Cautati si veti gasi, altfel declaratiile voastre suna putin convingator.

 13. Iata in mass media se zvonise ca la 7 noiembrie in Moscova armata pregatea Proteste masive si chiar o amenintare la lovitura de stat.

  Si ce s-a intamplat? – A fost doar un miting, la care au venit vreo 5 mii de oameni si 1000 de „desantnici” care au inceput sa faca exercitii de gimnastica ca sa demonstreze aptitudinile lor sportive pe terenurile amenajate.
  Generalul Acialov cu VOCE STINSA a vorbit… ceilalti care in ajun declarasera in interviuri „PEREVOROT” aratau ca niste caini batuti… De ce? Au fost amenintati? – Poate!

  Dar care este CONCLUZIA? – Aceasta manifestare fara putere… este o dovada ca DUHUL militant al armatei ruse este de rasul gainilor…

  In presa au aparut urmatoarele calificative:
  Русская армия в очередной раз выставила себя на посмешище всему миру.[7.11.2010 13:21]
  Политолог, профессор Петр Хомяков „по-научному” объяснил элементарный подкуп и запугивание убийствами трусливого русского генералитета, выставившего себя на посмешище …

  Чекисты подкупили генералитет? Ачалов и Шаманов предали русских солдат и офицеров[7.11.2010 13:10]
  Еще вчера на совещание Ачалов отказался выдвигать политические требование …

  De ce a „cazut duhul” (calchiere din limba rusa) revolutionarilor? E o intrebare, nu?

  Ca sa aveti PUTEREA DUHULUI intr-o lupta politica TREBUIE sa intelegi CINE da aceasta putere! Nu as vrea sa dau exemple din experiente istorice, dar ca sa ne fie o lectie, va atrag atentia la PUTEREA DUHULUI celor care STIU unde sa o caute. Si iarasi, Stefan cel Mare – care CONSTRUIA BISERICI si se ruga…si astfel el si ARMATA PRIMEA PUTERE!

  Credeti in Dumnezeu si nu va opuneti vointei Lui „а не то вы упадете духом и лишитесь сил”, spune o zical in limba rusa. – adica daca desconsiderati pe Dumnezeu va decadea duhul vostru si veti ramane fara PUTERE!

  Si daca veti pierde alegerile, atunci nu invinuiti pe ALTII… caci problema este in voi insiva!

 14. Dna Vitalia. Uneori am impresia ca esti al doilea Rosca, sau al doilea Musuc. O faci pe marele liberal, doar pentru ca sa trezesti ura si discordie, ca apoi sa ajuti comunistii sa se mentina la putere.

 15. Citind articolul de mai jos, am ris in hohote… armata rusa fara un Bronstein este impotenta sa Protesteze…

  Поклонный пшик. Русские вояки органически не способны на военные перевороты

  Русская блогосфера 7 ноября переполнена насмешками над трусливыми русскими офицерами, «страха ради иудейска» не выполнившими свое обещание силой свергнуть в этот день ненавистного им путинского министра обороны, торговца мебелью Сердюкова.

  Армия, запятнавшая себя мародерством и войной с мирным населением в Имарате Кавказ, давно потеряла боеспособность и должна быть расформирована. Глупо видеть в ней какую-то революционную силу».

  Например, житель Перми Андрей Решетников пишет в сообществе борцов за свободу и независимость от Москвы стран в ареале русского языка:

  «Очумевшая плесень чего-то требует…

  Как и следовало ожидать, никакого «военного переворота» не произошло. Всё закончилось вполне ожидаемым пшиком — унылым и малочисленным советским сборищем.
  Я что-то не пойму, с какого бодуна эта плесень вообще чего-то требует? Они хотя бы отдают себе отчёт: зачем они нужны, и почему кто-либо должен уважать их фекальное мнение?

  Ладно, я налоги не плачу и платить не буду, но много людей, которые просто не могут избежать уплаты налогов. Зачем отдавать свои деньги в бюджет и в частности на пенсии этим уродам? Почему мы должны из своих денег оплачивать выделение квартир этим никчёмным проституткам? За то, что эта плесень присоединила Южную Осетию и Абхазию, без которой мы прямо-таки жить не можем? Какая от этих проституток отдача, если фонды бюджета всё-равно государство держит в «странах вероятного противника»?

  Совок Ачалов жалуется врагам, что хозяин паёк урезал русским офицерам.

  «Они даже отказали в статусе инвалидов офицерам, которые были ранены в бою», сказал генерал Ачалов в интервью телевизионной службе Ассошиэйтед Пресс. «Десантники — всегда десантники! До начала митинга — соревнования на гирях!»

  — А где традиционная десантная забава — разбивание кирпичей об собственную харю? Враги увидят и сразу все разбегутся от страха».

  Другие борцы за независимость от России и её армии поясняют:

  — Они не просто бесполезны. Они солдаты оккупационной армии. И им платят кусок от собираемых с оккупированного народа репараций.

  Между тем независимые наблюдатели отмечают, что русские вояки органически не способны по своей рабской сущности ни на какие военные перевороты. При этом они ссылаются на опубликованное на Кавказ-Центре еще несколько лет назад исследование политолога Саада Минкаилова «Взгляд на русскую действительность (без оглядки на политкорректность)». Там в частности говорится (в первую очередь, в главе 10):

  «Слово «военный» всегда ассоциируется с некой твердостью, мужеством, суровой прямотой и преданностью своему народу. Но все эти общепринятые представления надо отбросить при описании образа военного в русской армии (кроме твердости лба).

  Русское национальное сопротивление обнаруживает себя в основном в двух ипостасях: в виде жалобы и в виде разоблачение. «Жалоба» это исторически и психологически закрепившаяся реакция рабского сознания. Это старая русская просьба к барину — «не вели казнить, а вели помиловать».

  Больший интерес представляет «разоблачение». Сегодня это основное занятие русских патриотических движений. Разоблачают и изобличают все.

  Разоблачения рассчитаны на то, что народ поднимется и власть испугается. Плутократы смеются над разоблачениями оппозиции. Плутократы разрешают все: и яркие обличительные речи, и митинги и голодовки. Но при этом строго следят, чтобы никто из политиков не косился в сторону оружия.

  В истории России не было случая успешного восстания русских под предводительством русских. Поэтому и посмеиваются плутократы, провоцируя всю «разоблачительную» возню и намекая, что любое русское восстание обречено на пшик, если его не возглавит очередной Бронштейн. А бронштейнам сегодня нужна политкорректность и не нужны восстания (даже под предводительством соплеменных генералов и полковников, всех этих ачаловых, квачковых, кресиков, поповских, ивашовых, илюхиных, шамановых — КЦ) — они у власти.

  О демонтаже порочной и деструктивной системы не может быть и речи. Для этого нужны морально устойчивые соратники, которые не отступят и не продадут, и народ, у которого есть чувство гражданского достоинства».

  Московский «ветеран» иллюстрирует исследование Саада Минкаилова комментариями в своем блоге о русском Поклонном пшике. Без малейшего признака издевки, русский ветеран совершенно серьезно пишет:

  По итогу можно с уверенностью сказать: «Провокация провалилась. Русские… смиренны. Ждут царя».

 16. Ce urit miroase de la aceasta postare! Pavlicenko ori e proasta ori stie ce face intentionat. mai intru din cind in cind pe acest blog cind putoare de aici ajunge departe si pe alte site-uri impute mintile prostimii. Oare nu e clar ca cu asemenea mesaje ii ajuti pe comunisti si indepartezi defapt idealurile natioane (unirea, limba..) cu ani lungime! Va rog dna P, de la putoare: incetati sa va besiti in public ca demult nimeni nu va ia in serios din oamenii cu minte ci doar ce-i neapreciati inca pe care putoarea emanata le intoarce nasurile catre fundurile spre putoarea comunista! Intrebare banala: pentru cine lucrati dna P?

 17. ВАРОНЕН-СТАЛИН-ЛЕНИН-МАРКС,
  ТОЦЬ ЛА МОЖИЛА ЫНТРУН БАКС,
  ЗВЫРЛИЦ ЛА ГРОПА ДИ ГУНОЙ,
  АША ВАМПИРИ,АША „ЕРОЙ”,

  ЕЙ,ОМЕНИРЯ ЫН НЕВОЙ,
  АУ ДУС,БАГЫНД-О ЛА РАЗБОЙ,
  КУ СЫНЖЕ НУ САУ САТУРАТ,
  НИ БАГА ЯРЫШ ЫН ПАКАТ,

  СКУЛАЦ ЛА ЛУПТЫ,ОАМЕНЬ-ФРАЦЬ,
  ПИ КОММУНИШТИ СЫ НУ ВОТАЦ,
  ПИ ЛЕНИН ЖОС ДЕН ПОСТАМЕНТ,
  ЗВЫРЛИЦ,ФАРМАЦ ЫНТРУН МОМЕНТ,

  АСЕШТЯ ПАТРУ СЫНТ КЭЛЭЙ,
  СЫНТ КРИМИНАЛЬ,СЫНТ ОМЕНЬ РЭЙ,
  ЕЙ СЫНТ САТАНЫ ПИ ПАМЫНТ,
  О ПУС КУ ДЬЯВОЛ ЛЕГАМЫНТ,

  СЫ НИМИЧЯСКЫ АИСТ ПАМЫНТ…

 18. Dna Pavlicenco,

  Felul asta scandalagiu va cobori PNL nu sub 1%, ci sub 0.3%

  Iar primarul va ieși la TV și va zice ca învoirea a fost semnata trei luni în urma și dumneavoastră faceți show pe seama PL.
  Pe cine va crede electoratul? 😉

 19. aha .. nu va placut mesaju si l-ati sters. deci continuati sa imputiti opinia publica… cum putem scapa de asa fiinte puturoase ca dna Pavlicenko (care emana putoare)? nu o iau in serioas pe P (de la putoare) si nu intru demult pe acest blog dar putoarea emanata a ajuns prea departe si pe alte site-uri pentru a manipula cu prostimea…. il stergeti si pe asta?

 20. Tillbuhoglindă/drACro

  Luând în considerare articolul de mai sus şi alte prestaţii similare, sper VP ca după alegeri să obţineţi rezultatul scontat (dar nedeclarat explicit), adică PNL-RM să dispară din „Cartea de Telefon”. Cine v-a autorizat ca la adăpostul numelui unui (singurului) partid istoric de dreapta din România, prin stângacele Dvs. filipice să veştejiţi sistematic acţiunile coaliţiei AIE, singura din istoria RM care face ceva pentru scoaterea ţării la liman şi apropierea de Europa?! Puteţi să vă ornaţi cu ce denumire vreţi, numiţi-vă oricum, dar numai politician(ă) liberal(ă) Nu!

 21. da ce dna Pavlicenco, nu sunt comi in care sa bateti, sau ati primit „zadanie” ?

 22. Si acum la articol. Cica Chirtoaca nu le da voie sa plaseze publicitate pe troleibuse. :)))) Voi plasati publicitatea electorala a PNL pe spatele ciinilor vagabonzi. Vezi ca doamana Pavlicenco e cea mai apriga aparatoare a lor. Si plus la toate ciinii vagabonzi si sint tot electoratul PNL. Altul nu au.

 23. Dna Pavlicenco,
  V-as ruga, in numele locatarilor unui bloc de locuinte din cartierul Ciocana, sa instruiti tinerii care lipesc afisele publicitare cu cheita PNL ca nu e chiar bine sa arunce pe jos foile de pe care le-au scos…
  Asa vrem noi sa intram in Europa?

 24. Dna Pavlicenco ayi la 17:30 visul UNIRII o să cadă în istoria faptelor neîntâmplate.

  DAAAAAAAA a cac vsio nacinalosi.

  Aşteptăm reacţia lui Gimpu şi Pavlicenco…..

 25. v-a placut sa stai la fundul MAE la alegerile trecute nu ati fost stuto-camila si dvs? acum sunteti vaco-debilo. va meritati soarta si fiecare injurie

 26. nu cadeti in alta extrema. UNIREA oricum va fi.

 27. DEmenta antiromaneasca caracterizeaza pe cei care ataca pe Doamna VITALIA.
  DUPA acesti indivizi DETESTABILI TREbue vorbit de orice numai de UNIRE, nu.

  TZarismul, KOKO-munismul, KOKO-ii din ALIANTA bine mascati si KOKO-ii lui VORONOff, Dodonoff au avut si au acelasi limbaj ::::::::: interziceti orice manifestare a romanismului, interziceti sa se vorbeasca de UNIREA cu ROMANIA.

  PNL-ul trebue sustinut, DOAmna VITALIA este inamicul, inamica numarul UNU al KOKO-munismului. TREBUE sa se VORBEASCA LIBER in MOLDOVA despre UNIREA cu ROMANIA.

  LIBERTATEA CUVANTULUI trebue redata poporului BASARABEAN.

 28. Fiecare om are dreptul la opinie. Dar înnainte de a plasa un mesaj electoratului trebue de calculat în ce măsură acest electorat va susţine acest mesaj. Eu sunt precis că majoritatea moldovenilor î-şi doresc unirea ,că-ci sîngele apă nu se face, dar la moment nici moral nici economic nu suntem pregătiţi . Mai întîi de toate economiceşte noi trebue să ne întărim , prin fapte pe alolingvi săi facem să ne stimeze limba să ne apropiem spiritual unii faţă de alţii căci antagonismul în societate este foarte pronunţat .Prin acesta scăpăm de ciuma comunistă .Dar cu mesajele acestea radicale noi turnăm apă la moara comuniştilor. Şi abţineţi-vă de cuvinte urîte în primul rînd doamna Pavliucenco este femee.Noi şi aici arătăm gradul nostru de cultură Cînd citesc comentariile aceste murdare scrise de Serhio ,cîtă nepoliteţe o lume întregă citeşte murdăriile tale foarte ruşinos lucru.Înti de toate la aşa oameni ca serhio trebue de ridicat nivelul de cultură şi pe urmă trebue să ne gîndim la Europa.De aşa fel de tip e plină societatea noastră.Dar sunt şi mai degradaţi

 29. Inca in anii 1995-1997 se discuta ideea unirii Basarabiei cu Romania.Un politician roman striga in gura mare la tribuna,ca o Romania fara pantaloni nu poate lua o Moldova tot fara pantaloni.Acum cind Romania si-a cumparat pantalonii,exact 8 ani au trecut,timp care noi l-am stat cu prostia in frunte,ca sa-i dam timp Romaniei sa-si traga pantalonii,a venit exact momentul sa strigam Unire cu Romania.Si PNL din Moldova o spune tocmai la momentul potrivit.Altceva este cind,rusofonia de aici si moldovenii stricati nu s-au prea ghindit la asta si acum,poftim ….nu prea s-au asteptat,a sosit acest logou cam pe nepus in masa.
  In anii 80 Ceausescu a indraznit si i-a cerut Basarabia lui Brejnev,care a refuzat sa i-o intoarca.
  Cu cit mai mult se vor gasi politicieni ca D.Pavlicenco sa aduca aminte poporului ca tre sa fie linga cealallta parte a Moldovei,cu atit mai multi vor intelege acest lucru.

 30. „…Fiecare om are dreptul la opinie. Dar înnainte de a plasa un mesaj electoratului trebue de calculat în ce măsură acest electorat va susţine acest mesaj. Eu sunt precis că majoritatea moldovenilor î-şi doresc unirea ,că-ci sîngele apă nu se face, dar la moment nici moral nici economic nu suntem pregătiţi …” – scrie Vasile23 mai sus. Cred ca el e mai aproape de adevar. Consider, ca e daunator si provacator numai prin faptul de a „tipa” Unire! E trebuie infaptuita, dar nu „tipata”, cea ce face Pavlicenco si Bratu! La etapa electorala trebuie de concentart fortele ca sa scapat de rapanul komunismului pentru totdeauna. Ce ce se face acum – se toarna la moara antiromanilor si Pavlicenco stie tare bine acest lucru! Desigur, s-a incurajat bine, dupa ce a „reusit” cu referendumul. Am mai scris „cocoanei” Pavlicenco, ca e are rolul Maricicai Levitchi – sa sustraga voturi, sa deruteze lumea!

 31. Tatal-Soare-Dumnezeu

  Traiasca Romania Mare cu toata Moldova de Est si Bocovina de Nord !

 32. principala stire a zilei pe cel mai mare portal de stiri din Romania

  „Teodor Baconschi: Prin Tratatul de frontiera cu Republica Moldova descurajam si afirmatiile obsesive ale anumitor cercuri politice de peste Prut cu privire la o imaginara agenda iredentista a Romaniei / Vlad Filat: Acest document este semnat intr-un context european”

  Inca odata dl Filat dovedeste ca doreste Rep.Moldova doar pentru el, in mod egoist, si nu pentru binele cetatenilor Rep.Moldova
  Dansul nu se gandeste la binele cetatenilor Rep.Moldova ci doar bucuros le da bilete de avion la cost redus si vize de munca, ca sa ii trimita bani est-moldovenii in tara pe care guvernul sau sa puna mana!!! si sa ramana el SEF peste PLANTATIE (cum este o vorba pe la noi)

  PS: daca nici noi astia care ne dam seama ca Unirea este buna, nu credem in ea, oare cum o sa creada cei care nu isi dau seama ??
  Daca noi dam inapoi si ne e frica, celor care intelegem istoria si intelegem viata oamenilor ca este scurta IMPORTANTA SI DE AVUT GRIJA atunci cum vor altii sa realizeze ?

  Vorba unei melodii hip-hop de aici din Romania
  DACA NU NOI ATUNCI CINE ?

  Si cu asta cred ca am zis totul.
  O seara buna.

  PS la PS: cand nu credeti ca se poate infaptui vreo Unire uitati-va la filmul „Brave heart” sa vedeti cum un om credea pentru o tara intreaga !!!! si care a fost pe punctul sa faca ceea ce nimeni nu credea !
  Sau macar la filmul „Ghandi” la fel in care credinta UNUI SINGUR om a putut crea reda independenta celei mai mari tari democrate din lume – India ! (este oficial recunoscuta cea mai mare democratie din lume, peste SUA)
  Primul era sa reuseasca dar nu a reusit pentru ca populatia nu la crezut pana la capat, al doilea a reusit pentru ca populatia la crezut si a mers pana la capat ! DIFERENTA ENORMA !
  Poti singur sa spui, dar daca nu te urmeaza nimeni, degeaba.

  Cat despre Transnistria am sa spun din nou, cand Ciprul de Sud grecesc a intrat in U.E. atunci SINGURI cei din Cipru de Nord turcesc au vrut reunirea in Cipru intreg insula!
  Asa ca nu va faceti voi griji pentru grijile altora, ca rezolvarea problemelor nu vin intotdeauna de unde credem asa la prima vedere ca vine. Necunoscute caile Domnului se zice.

 33. TOVARICI DODONOFF,

  V-asi ruga sa-mi spuneti daca preferati sa va spun “” tovarici deci pe ruseste “” sau “” DOMNULE “” , pe romaneste. Va previn ca daca acceptati sa va spun “” domnule ”’”” veti fi acuzat ca sunteti fascist roman si ca vreti UNIREA cu Romania.

  Imi permit sa fac o propunere atat DVS personal cat si partidului din care faceti parte dar si partidelor din ALIANTA si anume :::::::::::

  Sa nu se mai interzica discutarea publica a problemei
  UNIRII cu ROMANIA de absolut toti cetatenii MOLDOVEI.
  IAR politicienii trebue sa dea exemplul in acest sens.

  Demonstrati EUROPEI ca LIBERTATEA CUVANTULUI exista in fine pe aceste meleaguri.

  Impresia occidentalului este DETESTABILA cand el vrea sa abordeze acest subiect cu oricine din aceasta tara,
  dela cel mai inalt nivel si pana la agricultorul dintr ‘ un satuc uitat de lume, toti refuza ingroziti sa discute liber.

  Aceasta atirudine este de NECONCEPUT in orice tara civilizata a lumii.

  Concluzia este imediata :::::::::

  IN aceasta tara nu exista LIBERTATEA CUVANTULUI.

 34. IN ACEST MOMENT LA JURNAL TV SI TVR 1 SE VORBESTE DESPRE REPUBLICA MOLDOVA SI ROMANIA .

 35. Adrian Păunescu
  Basarabia pe cruce

  Se urcă Basarabia pe cruce
  Şi cuie pentru ea se pregătesc
  Şi primăvara jertfe noi aduce
  Şi plînge iarăşi neamul românesc.

  Noi n-avem nici un drept la fericire,
  Mereu în casă moare cineva
  Şi n-are ţara dreptul să respire
  Şi nici pe-acela, simplu, de-a visa.

  De-acolo unde s-a sfîrşit pămîntul,
  Vin triburi, să ne ia pămînt şi fraţi
  Şi-n faţa lor abia rostim cuvîntul
  Şi, prin tăcere, suntem vinovaţi.

  Ce cale poate ţara să apuce?
  În tragica, neconvertita zi,
  Se urcă Basarabia pe cruce
  Şi nu ştim învierea cînd va fi.

 36. PACAT CA CHIRTOACA SI GHIMPU PUNE PIEDICI PNL DECE ? FORTZA PNL SA VA AJUTE BUNUL D-zeu PNL VA FI SURPRIZA IN ALEGRRILE DIN 28 NOIEMBRIe. CHIRA DACA SONDAJELE FCAUTE DE PERSOANE INFLUENTE… TREBUE TOTY OAMENI D E BUNA CREDINTA SA SUSTINA PNL DEOARECE PNL VRE SA INDEPLINEASCA VISUL LUI G.VIERU SI A LUI ADRIAN PAUNESCU CEI MAI MARE LUPTATORI BASARABENI JOS PALARIA PENTRU DOMNILE D-VOASTRE PNL FORTZA PENTRU REINTREGIREA NEMAULUI ROMINESC

 37. DESPRE REGIMUL DE FRONTIERA , semnat astazi :
  Trebuia semnat nu numai ca comunistilor sa li se ia „arma” de facut politica antiromaneasca, ci si pentruca Romania nu poate intra in spatiul Shenghen fara sa asigure granitele de est a UE.
  In fapt , Moldova va castiga de pe urma acestui tratat /tehnic/PRIVIND REGIMUL DE FRONTIERA .
  Chiar mai repede decat credem vom intra in UE. RABDARE !!
  In UE se va produce adevarata UNIRE ! S-ar putea si mai devreme daca moldovenii S-AR RIDICA CU MIC CU MARE PENTRU UNIRE .Dar , din pacate , s-a ratat momentul, inceputul aniloior 90 ,cand mergeam in coloane spre Chisinau, iar referendumul pe aceasta tema nu se stie daca va fi pozitiv.
  Deaceea , rabdare , CACI UNIREA VA FI ORICUM.
  La 28 noiembrie votati unul din partidele AIE !

 38. Pt Lico

  Noi, PNL, nu avem cheita, avem sageata. Incurcati ceva. Si nu sint responsabila de cum se lipesc afisele.

 39. Pt VVV

  Am criticat comunistii cit au fost la guvernare. Acum criticam liberalii care se comporta mai rau decit comunistii. Si care nu i-au tras la raspundere pe comunisti, pt ca sint ca si ei.

 40. Pt Valentyn

  Am citit aiurelile dumitale. Nici nu am ce comenta, pt ca poti comenta cind e ceva normal si e ceva gresit. Acolo sint niste enormitati de care habar nu am. Iesiti din anonimat, veniti la PNL, la sediu, discutam si va raspund la toate prostiile de pe blog. Sinteti platit sa scrieti minciuni. Dumnezeu sa va ierte, ca nu stiti ce faceti.

 41. Pavlicenco pentru noi ,este Rosca doi!
  http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2010/11/ce-urmareste-aceasta-creatura-care-si.html

  Kaghebista cu nume de rusoaica ce sunteti, bagatelizati si transformati in kitsch simtaminte nobile. Imi displaceti profund pentru ca lucrati pentru Moscova. Poate o sa fiti si dumneavoastra rasa in cap precum frantuzoaicele care au colaborat cu nazistii in al doilea razboi mondial. Pentru ca tu , Pavlicenco, colaborezi cu comunistii si rusii, tradatoareo!

 42. Pt alex_ro

  Mergi, draga, si te vindeca de epilepsie, ca doar asta pot spune vazind ce scrii.

 43. Fa ,,unire cu romania” vino in pizda mati si convingei pe cei de la tara sa mai voteze partidele democrate stai ca o shliuha in chisinau si visezi unire ,vina in teritoriu si o sa vezi ca ai speriat pe toti si nu mai vor sa mai voteze pe democrati,vor comunizm inapoi.PROAST-O.Un om cu ratiune care doreste binele acestei tari sar opri un pic pe aceasta tema ,,unire” fiindca RM are o societate foarte primitiva.Dl.Pavlicenco iti doresc nimic mai mult decit minte.

 44. Nu sunt de acord ca Pavlicenco este KGB, mai bine zis PNL se bazeaza pe electoratul AIE . Este o gresala politica, toti sint la curent ca prea mica victoria AIE a fost, care n-a fost in stare sa castige puterea de la PCRM. Este pericolul real ca PCRM si PSD sa revina la putere. Incompetenta politica din Ucraina se repeta in Moldova.

 45. Pt anti-prosti

  Bineinteles, cu asemenea gindire numai Rusia se poate uita la voi, ca acolo merg vorbele cu „blea” si altele de acest gen. Scrieti, scrieti, baieti, ca asta v-a mai ramas. Am fost in teritoriu, nu ai grija, am vazut ce e cu sarmana lume adusa la degradare si tinuta in nestiinta. Tocmai de aceea nu ne temem sa o trezim. Faceti si voi asta, nu umblati cu injuraturi.

 46. Pt europa

  Spun la toti, repetat. Nu am nimic si nu am avut niciodata nimic in comun cu nici un serviciu de securitate. La noi, de cind ma stiu in politica, s-a gasit metoda de descurajare legata de mesajul unionist – ca e vorba de promotori KGB-isti. Iata cei care spun asta, o fi KGB-isti, pusi sa denigreze pt ca asta le e misiunea platita. La noi deciziile se iau prin dezbateri si vot. Spuneti-le patronilor sa va dea voie sa veniti la partid si sa vedeti cum lucram. Dupa care veti baga basul in … fund de rusine.

 47. matinca mai degraba lu chirtoaca ii frica sa nu.i luati unionistii din pl))))..ei acuma vor sa ia din electoratu altor partide si au incetat sa mai vbeasca despre romanism daca ati observat, dar vor sa isi pastreze si electoratul unionist..nu cred totusi ca pl sunt impotriva romanismului ,.daca ar fi fost asa ghimpu nu mai facea ci.o facut anul trecut cu decretele si cu moscova riscand sa fie atacat de toate ălelalte partide si urat de juma de tara..sincer imi pare rau de situatie. eu tare as vrea ca la conducere sa vina pl si pnl si aste 2 partide sa conduca tara, da nuş cat de posibil e asta

 48. ai dreptate law.Se tem cei dn PL ca PNL le fura electoratul,la Cahul au spus-o clar.

Comments are closed.