Falsului liberal Chirtoaca nu-i place Mesajul Unirii cu Romania si impiedica publicitatea PNL pe troleibuze

De doua saptamini, reprezentanti ai PNL mai cu binisorul, mai cu documente, mai cu scrisori si negocieri de tot felul nu pot obtine autorizarea legala din partea Primariei conduse de falsul liberal Dorin Chirtoaca de a plasa publicitate electorala pe troleibuze.

Argumentele vehiculate sint doua – unul e ca boierul mai mare pe mosia Chisinaului, Chirtoaca, “nu a permis la nimeni asemenea publicitate”. Al doilea e ca “legislatia nu permite publicitate PE troleibuze”. Asta in conditiile cind legislatia permite pe partile exterioare ale troleibuzelor, dar o interzice in interior. Argumentul din subterana este ca PL considera Chisinaul mosie a sa si nu vrea sa ii permita PNL-ului publicitatea pe troleibuze, ca sa nu i se ridice pofta si banosului PLDM, ce va inverzi, intr-o clipa, parcul de troleibuze. PNL nu are de gind sa fie victima luptei pe sub pres dintre PL si PLDM, membri ai “Aliantei beton”.

PNL a consultat Regulamentul CEC si legislatia respectiva in limba romana si rusa – poate ca ultima ii place sau ii e inteleasa mai usor tinarului dictator liberalo-comunist. CEC a dat interpretare clara Regulamentului, insa Chirtoaca, viceprimarul Nistor Grozavu si Morgoci, de la Regia de transport public, ba vor sa semneze, ba nu vor sa semneze si sa permita plasarea publicitatii.

Argumentul adevarat, vehiculat reprezentantului PNL, este ca “mesajul PNL privind Unirea cu Romania va crea probleme”, “va face bucluc in Chisinau”. Cam asa a spus. PNL stie legea, unde se spune ca isi asuma continutul publicitatii, iar PNL nu are nevoie de cenzura politica, electorala si publicitara a intolerantului/ zapacitului primar.

PNL nu este naiv ca sa nu inteleaga si ca Mesajul Unirii cu Romania ii deranjeaza pe falsii democrati din PL-ul, pe care PNL nu l-a atacat, inca, in aceasta campanie electorala, de aceea, probabil ca adevaratul “stapin” al Chisinaului si al intregii Moldavii, Mihai Ghimpu, “marele micul si falsul liberal/ex-reformator – care cind e, cind nu mai e – nici el, nici Basescu unionist”, nu permite ca PNL “sa le prejudicieze” pretinsilor liberali miza electorala.

PNL asteapta raspuns la demersul sau – pozitiv sau negativ. PNL a atacat deja la Comisia Electorala Centrala tergiversarea raspunsului la demersul PNL, insotit de toate autorizarile necesare, la care Chirtoaca nu poate avea pretentii. PNL va ataca in instanta de judecata, stiind ca asta inseamna sa nu mai plaseze, in aceasta campanie electorala, publicitatea, ceea ce exact isi doreste PL. Nu vom ierta acest lucru PL-ului si vom ataca mereu acest partid, demascindu-l ca fals liberal, fals democrat si fals unionist.

PNL va chema in judecata Primaria si pe Chirtoaca, pentru ca incurca resursa administrativa cu interesul pretinsilor liberali.

Conducerea PNL a tot prevenit, prin reprezentantul sau, sa nu se dedea practicilor comuniste, insa liberalii sint mai rai decit comunistii si asta o vom spune in TOATE emisiunile de dezbateri electorale. Cu asta vom incepe interventiile in dezbaterile publice. Cu notificarea incalcarii legii de catre “juristul” cu o falsa Sorbona, unde a fost – precum se stie – la cursuri foarte scurte, Dorin Chirtoaca.

Este extrem de interesant cum nu doresc nici Chirtoaca si nici Morgoci sa faca bani pentru parcul de troleibuze, pentru care tot baga bani publici ca intr-un sac fara fund. Deci, interesul perpetuarii la putere a liberalilor metamorfozati in statalisti, moldovenisti si neunionisti, ii face sa aduca si prejudicii financiare municipiului. Ca sa nu mai spunem ca, de fapt, nici nu e nevoie de autorizarea din partea lui Chirtoaca, in cazul publicitatii PNL. Chirtoaca acum actioneaza mai rau decit comunistii, cei care au atacat spotul unionist al PNL. Si pentru subalternii lui Chirtoaca legea nu e lege, iar lege e indicatia Primarului, chiar daca e ilegala. Pentru ca Morgoci nu permite PNL sa plaseze publicitate „fara o scrisoare de la Chirtoaca”… Oameni de stat, care stau girboviti sub sef, nu sub scutul legii.

Ca sa nu mai spun ca CCCEC l-a sunat pe candidatul PNL Anatol Josan, candidatul pe lista PNL, juniorul ce a facut donatie la partid si vrea sa faca publicitate pe troleibuze, ca sa “controleze” de unde, oare, are baiatul 22 mii lei – mare suma, nu? Pe linga sutele de mii ale partidelor de la guvernare!!!

Pentru noi, PNL, nu e nimic de mirare ce face PL-ul. Stiam aceasta. Ca sint falsti unionisti si falsi adepti ai romanismului – acestea le sint in suflet direct proportional cu segmentul treucii publice de pe ambele maluri de Prut, la care o fi avind acces si mai aspira.

Noi vom lupta si contra lui Chirtoaca, si a lui Ghimpu, care dicteaza, din cite se vede, deciziile Primarului slab si din fire, “slab si la toate ale luia”, stim noi la care, dar incapatinat si care vine la lucru doar cind ii abate, taraganind semnarea actelor noastre. Vom lupta exact asa cum am luptat contra PCRM si a CEC si cum am cistigat dosarul cu spotul unionist din perioada referendumului. Reproducem pentru Chirtoaca, juristul care a ros pantalonii prin Comitetul Helsinki-Moldova, de trista faima, decizia de judecata, prin care se permite sa vorbim de Unirea cu Romania, fara sa ii cerem voie Unchiului si Nepotului, adica Presedintelui Interimar si Primarului neispravit. (Aici repostam fragmentele din Hotarirea de judecata, poate se vor obosi Unghiul cu Nepotul, ambii cu mame romance si parinti, probabil, juristi, ca si ei, sa citeasca…

„Reţinând jurisprudenţa citată a CEDO, instanţa de judecată ajunge la concluzia că în termenii Convenţiei a pleda pentru limitarea sau chiar pierderea suveranităţii statului prin astfel de măsuri precum ar fi aderarea ţării la o uniune de state ca EU, CSI sau prin incorporarea teritoriului Republicii Moldova într-un alt stat cum ar fi România sau refacerea URSS constituie o manifestare a libertăţii de exprimare aflată sub protecţia art. 10 al Convenţiei, atât timp cât autorii unor astfel de idei şi opinii î-şi propun să le realizeze prin mijloace paşnice şi constituţionale. In momentul în care autorii unor astfel de opţiuni politice î-şi propun să le realizeze prin metode violente, anticonstituţionale şi/sau antidemocratice, ei pierd protecţia oferită de art. 10 al Convenţiei.

Deoarece din spotul publicitar al PNL nu reiese că autorii lui intenţionează de să folosească metode ilegale, violente, anticonstituţionale şi antidemocratice pentru atingerea scopului lor – unirea cu România – el reprezintă o manifestare legală a libertăţii de exprimare şi beneficiază atât de protecţia legislaţiei interne a Republicii Moldova cât şi art. 10 al Convenţiei Europene pentru Protecţia Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale.

Prin urmare, interzicerea acestui spot electoral de către Comisia Electorală Centrală constituie o ingerinţă arbitrară şi inadmisibilă în exerciţiul dreptului PNL la libertatea de exprimare.”

Nu mai spunem ca in unele troleibuze, incalcindu-se, aici, legea, se da publicitate video in interior pentru PL si alte partide. Vom fotografia in curind si vom da publicitatii.

Repetam: PNL nu a atacat PL pina acum, considerind ca avem contra cui lupta. Acum ne reconvingem – a cita oara – ca dusmanii Unirii sint, mai ales, pe Dreapta! Iata de ce Ursul nu are coada, iar liberalii compromit liberalismul si dezamagesc oamenii!

Postam toate actele scanate in Dosarul Chirtoaca impotriva Unirii R.Moldova cu Romania.

Serviciul de presa al PNL

Urmatorul comunicat de presa va fi despre abuzurile privind talk-show-urile electorale moldovenesti la televiziunile nelibere din R.Moldova.

PARTIDUL  NAŢIONAL  LIBERAL

Str. Calea Ieşilor nr.6, Chişinău, Republica Moldova. Tel.: +373 22 211818, fax: +373 22 211677, www.pnl.md, e-mail: contacts@pnl.md, pnl_moldova@yahoo.com, cel.069111682

Nr____din  05 noiembrie  2010

Consiliului Electoral de

Circumscripţie Chişinău

CONTESTAŢIE

Prin prezenta, Partidul Naţional Liberal vă aduce la cunoştinţă că pe data de 28.10.2010,  PNL a semnat un contract de acordare a serviciilor de plasare a publicităţii cu ,,Casa Audio,, SRL. Contractul prevede plasarea publicităţii electorale pe părţile laterale ale troleibuzelor.

La data de 30.10.2010 PNL a înaintat un demers către Primăria Mun.Chişinău prin care solicită Primăriei să dea dispoziţiile necesare pentru a permite intrarea în parc şi plasarea publicităţii pe troleibuze, dar din pacate nu avem nici un raspuns din partea primariei.

La data de 01.11.2010 PNL a solicitat de la CEC interpretarea pct.12 din Regulamentul CEC cu privire la afişajele electorale, care prevede că se permite plasarea afişajului electoral pe partea exterioară a unităţii de transport.

Anexă:

 1. Copia contractului Nr28/10/2010 dintre PNL şi Casa Audio
 2. Copia Demersului PNL către Primărie.
 3. Copia interpretării CEC asupra pct.12 din Regulamentul CEC cu privire la afişajele electorale.
 4. Copia permisiunii Poliţiei Rutiere

Vitalia Pavlicenco,  Preşedintele Partidului Naţional Liberal


Loading Facebook Comments ...

159 Comments

 1. Parvenitii de la Colonita sunt niste ipocriti si mincinosi. Afirmatiile lor ca sunt romani, unionisti nu sunt altceva decat vorbe goale. Sunt niste sclavi treziti in fotoliile puterii.
  A nu fura cu vagoanele aceasta populatie amarata inca nu inseamna a fi un „om cinstit” cum se declara ghimpii. Sa spui ca esti roman si unionist si sa faci jocul ocupantilor nkvd-isti, oare poti sa te numesti om cinstit?

 2. Mi-i sila de dvs, Vitalia.
  Totzi sunt rai shi numai dvs suntetzi buna? Ku partidul dvs, in kare majoritatea sunt „temporar neangajatzi”……

 3. Pentru „Ciresar” (sau „…Kiresar..”
  “Romîn nu e naţie, ci profesie”. Otto von Bismarck
  ….
  asculta sluga…
  Poate cancelarul a avut dreptate ….l-am convins noi de asta la Marasesti, Oituz, Valea Oltului…si pe el si pe feldmaresalul Mackensen….
  poate te convingem si pe tine …Kiresar…ce zici..incerci?!!

 4. totzi antistatalistii tre de tras la raspundere penala, rusi gagauzi ukraineni si cei moldoveni.apoi o sa fie regula in tzara.

 5. dar cine a zis cineva ca e anti-statalist? Cu totii sintem PRO STAT ROMANIA MARE 😉

 6. robine, tu in genere esti apucat de groaza 🙂 iti sta bine asa. Eu uite ma ofer pentru raspundere penala. Dar am o conditie numai – ma predau numai tie. Fac gestul asta pentru tine, ma „sacrific”. Dar vii sa ne intalnim? 🙂

 7. Traiasca ROMANIA MARE! UNIRE, FRATI ROMANI de pretutindeni!
  Acum Rusia este inconjurata de probleme interne. In Siberia sunt grupe de partizani, in sud – musulmanii ii ataca zilnic…La Moscova armata se rascoala…
  e un timp prielnic pentru UNIRE!

  Pregatiti UNIREA! Doamne, ocroteste pe ROMANI!

  Rusia va fi ascuptata la UE pentru tragedia de la Smolensk…

  КАТЫНЬ-2. В Европарламенте состоится суд над Россией за убийство Качиньского
  Время публикации: 5 ноября 2010 г., 08:15

  По сообщению варшавской газеты Nacz dziennik, в начале декабря в Европарламенте пройдут слушания по делу страны-преступника России в связи с 4/10. Об этом в интервью газете сообщил член польской партии Закон и справедливость Ришард Чарнецкий.

 8. Pt Helios

  Si mie – fata de voi, care sinteti farisei.

 9. Cereri insistent scoaterea pcrm din cursa electorala. Aceasta va fi nu numai lovitura de GRATIE ci DEFINITIVA ce o merita acesti neobrazati. da, neobrazati, caci atatea argumente contra lor se aduc, dar ei tot mai cred ca nu le miroase gura a usturoi.

  Scoaterea pcrm din cursa electorala este conditia sigura pentru izbanda. Asta-i parerea mea. Sa punem punct pentru totdeauna acestor ratati… Poate am gresit vreo litera in cuvantul ”ratati”?

 10. Imi aduc aminte ca asa faceau comunistii, nu permiteau fara temei mesaje incomode lor. Vad ca Chirtoaca lucreaza pe aceeasi sisteama. Imi pare rau! PNL trebuie sa actioneze in judecata actiunea primariei.

 11. ЗАКАТ ИМПЕРИИ.
  Сибиряки все настойчивее требуют от русских выдвориться из их страны
  Время публикации: Сегодня в 11:03

  На сайте Совета сибирского народа выложены новые плакаты, на сибирском и русском языках, с призывом к борьбе за освобождения многострадального сибирского народа от русского рабства.

  Сибиряки пишут:

  «Я — сибиряк, ибо родился и половину жизни прожил в Сибири. Там — моя Родина, от которой никогда не отказывался. И, хотя, массе моих знакомых я известен, как украинский националист, этническим украинцем сам себя никогда не называл. Это — пояснение, почему тема сибирской независимости для меня является важной.

  Другая причина — это активизация последнее время московского империализма, той угрозы, с которой реально столкнулась Грузия в 2008 году и чьё смрадное дыхание всё ощутимее в Украине.

  Я не хочу, чтоб сибирские нефть и газ выкачивали москали, а за украденные у сибиряков деньги возводили в Москве надменные дворцы и офисные центры, покупали оружие для агрессии против соседних стран и оплачивали садистов-«ментов», избивающих дубинками своих же граждан.

  Не хочу, чтоб сибиряки были пушечным мясом в русской колониальной войне на Кавказе. Русского монстра нужно бить со всех сторон: украинцам — промосковскую «пятую колонну» во главе с Януковичем, кавказским моджахедам — пулями и взрывчаткой уничтожая оккупантов, сибирским националистам — добиваясь независимости Сибири, тем самым, лишая москалей халявной «кормушки» для своих имперских бредней.

  За нашу и вашу свободу!

  http://farm2.static.flickr.com/1313/5104356755_2b4584b7ac.jpg

 12. In aceste momente nu este potrivita unirea.

 13. PL vrea sa elimine PNL de pe esichierul politic si orice initiativa buna va fi primita in furci de unchul si nepotul. Va doresc succese dna Pavlicenco sa infruntati furcile PL!

 14. România ocupă locul 50 în clasamentul privind dezvoltarea umană realizat de PNUD, urcând 13 poziţii comparativ cu anul trecut în topul care include 169 de ţări şi devansând doar Bulgaria dintre ţările membre ale Uniunii Europene.
  România se încadrează în categoria ţărilor cu un „nivel ridicat” de dezvoltare umană, alături de state precum Lituania, Chile, Argentina, Letonia, Muntenegru, Croaţia, Libia, Arabia Saudită, Mexic, Bulgaria, Serbia, Rusia, Belarus şi Albania. Raportează abuz.

  Pe primele locuri ale clasamentului sunt ţările cu „nivel foarte ridicat” de dezvoltare umană, precum Norvegia, Australia, Noua Zeelandă, Statele Unite, Irlanda, Olanda, Canada, Suedia sau Germania. De altfel, 23 dintre cele 27 de state membre UE figurează în categoria ţărilor cu nivel de dezvoltare „foarte ridicat” (poziţiile 1- 42). Lituania ocupă locul 44, Letonia, locul 48, iar Bulgaria, locul 58.
  În afara indicilor clasici privind speranţa de viaţă, PIB-ul pe cap de locuitor, rata de alfabetizare şi gradul de şcolarizare, studiul de anul acesta ţine cont de noi criterii de evaluare care au legătură indirectă cu dezvoltarea, precum inegalitatea (distribuirea disproporţionată a veniturilor, serviciilor medicale şi accesului la educaţie), indicele egalităţii de gen şi nivelul sărăciei.

 15. pentru Vasea32, Jay, Helios, Non comunist si restul ca voi am si eu o MARE INTREBARE :

  oare politicienii est-germani care au facut Unirea RDG cu tara (mama?) RFG au fost anti-patrioti ?

  oare politicienii est-germani care au facut Unirea RDG cu tara (mama?) RFG au fost anti-statali ?

  Stau si MA MINUNEZ cat de fricosi, cat de ingusti, cat de fara libertate de minte sunt unii oameni care se declara CICA MOLDOVENI !!!!

  Nicola Iorga marele politician roman care este RECUNOSCUT in lume s-a nascut si copilarit in Botosani !!!!!
  Cel care a scris „Istoria Romanilor” a fost un MARE MOLDOVEAN !

  Daca v-ar auzi acum ce tampenii pot indruga progeniturile dupa sute de ani !!! CRED CA S-AR INVARTI IN MORMANT !
  Dupa ce generatii de moldoveni, ardeleni, munteni, olteni si restul romanilor AU LUPTAT DANDU-SI VIATA pentru Patria Romania tara NOASTRA A TUTUROR romanilor, sa auzi asemenea ineptii mi se pare deja un lucru de o greata si josnicie greu de suportat.

  Din nefericire acest mare Nicolae Iorga a fost ucis de legionari, care sunt niste oameni cu creier de animale, care cica sunt „patrioti” dar nu sunt decat niste oameni cu ura provenita dintr-o frica launtrica.

  Sa precizam ca Mihai Eminescu este nascut tot in Botosani ?
  Sa precizam ca Alexandru Ioan Cuza a fost nascut in Barlad, judetul Vaslui ?
  In timpul lui A.I. Cuza guvernul condus de Mihail Kogalniceanu efectuau reforma agrara in 1864, reforma invatamantului in 1864,
  a supus primul referendum ca sa decida poporul noua Constitutie moderna, au introdus bazele unei justitii moderne prin crearea unui Cod Penal, a unui Cod Civil
  invatamant obligatoriu (ceea ce a dus la alfabetizarea tarii si deci dezvoltarea sa pe baze sanatoase) au fost create primele univestitati (una la Iasi si una la Bucuresti)
  a creat jandarmeria ?

  Sa precizam ca M.Kogalniceanu nascut la Iasi declara „N-aș schimba săraca Moldovă nici pentru întâiul tron din lume”, afirma la Luneville, în Franța, si ca a jucat un rol important in Revoluția de la 1848, a fost ministru de externe si prim ministru Romaniei ?

  Cine sunteti voi sa va spuneti moldoveni si sa NEGATI PROPRIA ISTORIE ?
  Daca maine va schimbati numele in Rusia de Extrem Vest si va autointitulati RUSI si va interziceti sa mai vorbiti in ROMANA (daaaa, nu exista limba moldoveneasca !!!!!! exista graiul moldovenesc, dar LIMBA moldoveneasca NU EXISTA !!!) atunci bine, nu aveti decat, dar macar sa stim una si buna !

  Nu va puteti pretinde si moldoveni si sa vorbiti rusa, sau sa spuneti ineptii precum toti cei care vor Unirea dintre Rep.Moldova si Romania, toti cei care doresc REUNIFICAREA ROMANIEI si DECI si a MOLDOVEI sunt anti statalisti !!!!

  CINE ESTE STATUL REP. MOLDOVA ?
  atat de vehement afirmat si „aparat” de exemplu pe http://www.patriotism.md/ ???

  ESTE UN STAT CREAT DE SOVIETICI LA COMANDA KBG, SI CU ISTORIE MINCINOASA CREATA PENTRU A ASCUNDE RADACINILE LATINE ALE ACESTOR OAMENI EST-MOLDOVENII !!!!

  Cine este dusmanul statalitatii voastre domnilor est-moldoveni ?
  Romania ? acolo unde exista diferite (euro) regiuni istorice care si-au pastrat atat traditiiile, portul, poeziile, cantecele cat si graiul intregi ???

  sau dusmanul este de fapt Rusia care v-au spalat creierul asa de tare incat vorbiti rusa pe strada si va afirmati urmasi ai lui Stefan cel mare ??? care graiul placut moldovean vi l-au rusificat (atat ca intonatie fonica cat si ca formare a ideilor gramatice) ? ca v-au fortat zeci de ani de zile sa scrieti limba romana cu litere chilirice ? (cand si Turcia care nu este stat latin foloseste litere latine??)

  Daca ar auzi Ion Creanga ce aberatii spun unii asa numiti MOLDOVENI ca vai sa nu suparam Rusia, sa nu suparam pe Transnistreni, sa nu zicem ADEVARUL pentru ca ii suparam pe PCRMisti cred ca v-ar impusca cu pusca cu care omora ciorile din scrierile sale !

  Va dati seama noua vest-moldovenilor cata rusine ni se face cand ne intreaba un german : „de ce tu iti spui ca esti si roman si moldovean ? nu cumva Moldova este aia Rep.Moldova ? dar daca sunteti aceiasi natiune, pentru ca vorbiti aceiasi limba de ce nu va reuniti ca noi ?”

  Mi-ar crapa obrazul de rusine sa zic ineptii comunisto-KGBiste ca vezi Doamne cei care ISI AFIRMA CLAR SI CORECT identitatea latina, si spun deschis ca sunt moldoveni si sunt si romani, si ca practic Moldova de Est (Rep.Moldova cu sau fara Transnistria) trebuie ca normalitate sa refaca cu Romania un stat nou unitar precum Germania de azi … ca sunt anti-statalisti !!!!

  Nici nu e de mirare ca PCRM a avut un asemenea succes pana acum in Rep.Moldova ! Cu asemenea indivizi cu asemenea gandire gaunoasa si cu asemenea suflete fricoase, nici nu e de mirare ca au avut puterea sa faca in Rep.Moldova numai porcarii !

  Daca nu pentru voi, macar pentru copii vostri faceti ceva. Lasati frica deoparte, lasati ura deoparte, si mai lasati lupta asta insipida pentru o tara care de fapt este formata de KGB.
  Este de la sine inteles, ca parte din aceasta dorinta de a vedea Rep.Moldova mai bine, mai puternica este NORMALA pentru ca ESTE CASA VOASTRA, si trebuie sa faceti ceea ce e mai bine pentru ea.
  Dar totusi casa voastra Rep.Moldova nu este decat o parte din ADEVARATA CASA A VOASTRA – Moldova intreaga – Romania intreaga.

  Cand o sa intelegeti asta si cand o sa incercati sa vreti reunificarea pentru restaurarea adevarului si destinului istoric, nu va mai trebui sa va spuna nimeni nici macar ca „e o forma de aderare mai rapida la U.E.”

 16. Draga Ed.

  Intai de toate – nu sint „moldovean”, ci „muntean” (mai precis „oltean”). Adica roman, mai pe scurt. In al doilea rand, incearca sa sintetizezi ideile, scrii mult si prea putin la obiect.

  Raspuns la intrebare (nu ii vad relevanta si nici scopul pentru care ai pus-o, dar in fine):

  „Oare politicienii est-germani care au facut Unirea RDG cu tara (mama?) RFG au fost anti-statali / anti-patrioti?”

  Evident ca nu. Foarte bine ca au facut-o, si e de dorit sa o facem si noi. Numai ca nu CU TIPETE si LAMENTARI. Esti de acord?

  CU CAP.

 17. Exemplu ca sa intelegi ca nu judec lucrurile doar dintr-o parte: atunci cand apare in emisiuni, d-na Pavlicenco are o argumentare foarte buna legata de subiectul Unire. Expune lucrurile clar, fara patima. Pe blog insa e de nerecunoscut. Bine sau rau, asta ramane lumea sa judece.

  Cu cat mai multe emisiuni pe aceasta tema, unde sa vina oameni care sa explice avantajele si dezavantajele acestui act, cu atat mai bine. Totul pleaca de la o discutie serioasa. Informare. Popularizare. Restul vine de la sine. Ca o fi unul sau altul mai „unionist” ca altul, asta conteaza mai putin. Vrem fapte fara prea mult scandal.

 18. Pentru toţi reprezentanţii aşa numitei naţîunii „romîneşti” şi reprezentanţii coloanei a cincea a lor- ultimul sondaj efectuat de AXA a aratat ca unire cu „ţara mumî” vor doar 3% din populaţia Republicii Moldova. Cum comentaţi acest lucru. În deosebi aşi vrea sa aflu opinia Doamnei Pavlicenco.

 19. De acord cu Jay ca in luari publice de pozitie dna Pavlicenco e convingatoare si arata bine, insa tare imi este teama ca fata adevarata se vede pe blog… numai cat face „liberalii sunt mai rai decat comunistii”

 20. Pt dna Pavlicenco: de ce ati semnat acordul de plasare a publicitatii in limba rusa si nu ati cerut sa fie tradus in limba romana
  Eu cred ca asta ar fi fost un pas mai mare spre Unire decat publicitatea pe troleibuse (ori batutul cu pumnul in piept cine e unionist mai mare)
  Sau daca interesul personal este mare… nu va pasa in celimba e contractul, in ce limba vorbiti cu firma etc.?

 21. „Cu o vorba rea si pe cei buni ii faci rai si cu o vorba buna si pe cei rai ii faci buni” – spunea Sf.Macarie Egipteanul. Iubiti adevarul si veti fi liberi spunea Mintuitorul si fara El nu vom izbuti nici o unire. In biserica apostoleasca ramine temeiul identitatii noastre. Sa nu urmarim niciodata folosul nostru ci intotdeauna folosul aproapelui.Un adevar care doare are si Moldova ca republica ,are si Romania ca tara , se numeste KGB sub toate formele si denumirile.Cineva spunea ca „totul pleaca de la o discutie serioasa”.Nu de la discutie pleaca totul ci de la pozitie, de la pozitia fiecarui in relatiie cu Demiurgul.De la sine nu vine nimic daca nu este pozitie.Totul , inclusiv deposedarea de suflet se face cu consimtamintul nostru, daca nu e pozitie.

 22. Насчет наших „демократов” и „либералов” Вы правы, госпожа Павличенко. Еще Виктор Черномырдин заметил: Какую бы партию у нас не создавали все равно КПСС получается”.

 23. Doamna Pavlicenco… stim bine de cine sunteti finantata… de catre comunisti… sau mai bine de organizatia de jidani care conduc comunistii… Aducetiva aminte inainte de referendum schimbul de brichete ….. ati fost la tratative cu cine nu trebuia .. va-ti vandut… nu insistati sa denigrati AIE caci vom veni cu dovezi in legatura cu cine colaborati….. Aveti grija doamna…..

 24. Pt paul

  Nu ma amenintati, ca nu aveti motiv si nici sansa. Nu am nimic in comun nici cu comunistii, nici cu de vreo organizatie evreiasca. Dimpotriva, pentru optiunile mele proUnire si proAntonescu sint taxata, chiar pe blog, drept antisemita. Dar nu este corect, nu am cu nimeni nimic si nu ma tem de nimeni si de nimic. Mai cautati voi oameni ca mine – neimplicati in mafii, coruptie etc. Niciodata nu am fost si nu m-am vindut nimanui si toate deciziile le luam impreuna cu colegii de partid.

 25. Pt Geom

  Nici nu stiu in ce limba e contractul, dar asta nu conteaza. Poate ar conta ca in Chisinaul sub Chirtoaca nu s-a schimbat nimic in bine, adica nu se face nimic in romana nici in privinta publicitatii, nici in privinta altor sfere de utilizare si a limbii. Eu nu sint persoana decidenta si nu eu m-am ocupat de contract, ci Anatol Josan si prietenii lui.

 26. Pt Geom

  Nici nu stiu in ce limba e contractul, dar asta nu conteaza. Poate ar conta ca in Chisinaul sub Chirtoaca nu s-a schimbat nimic in bine, adica nu se face nimic in romana nici in privinta publicitatii, nici in privinta altor sfere de utilizare si a limbii. Eu nu sint persoana decidenta si nu eu m-am ocupat de contract, ci Anatol Josan si prietenii lui.

 27. Pt Otto von Bismark

  Ca sa comentez. Sint trageri de sfori ale lui Untila – si cu Unirea, si cu 3 procente ale MAE. Minciuni sfruntate. Untila are, probabil, bani si ii baga pe unde sa iasa mai mult decit munca cinstita. Il mai invata si un grup de polittehnologi romanasi, care au lucrat si ne-au indus in eroare si cind am mers pe 5 aprilie impreuna pe lista MAE.

 28. Unirea asta cu asa zisi moldovani numai belele ar aduce Romaniei.In cei 22 de ani de Unire au murit la frontiera de est aprox. 3500 de graniceri romani,ptr. intelecualii din regat trimiterea in Basarabia a fost un exil plus de asta statul roman ar trebui sa cheltuie cateva miliarde de euro bune .Sa fim realisti de asemenea unire nu avem nevoie romanii niciodata oricat de mult si-ar dori populatiile dintre Prut si Nistru asta bineanteles sa-si realizeze anumite scopuri de conjunctura.

 29. D-na Pavlicenco pur si simplu are pozitie , poate cuiva sa nu placa e si normal. Reactia ar trebui totus sa fie una crestina , numai la comunisti inclusiv si romani se inminau decoratii pentru omucideri.Problema unirii e una de perspectiva , intii ar fi o relansare a economiei. Cit priveste pretentiile unor cititori din motive pur egoiste asa e natura omului de a vedea aschia din ochul vecinului nebagind in seama birna din ochul propriu. Conjunctura unirii nu are conditiile obiective si subiective intr-un viitor apropiat.

 30. 1. Avem o boala incurabila in mandatul actial – politizarea functionarilor.

  2. PNL este acel partid cu care PL trebue sa imparta electoratul unionist pro cu romania! PL a fost impus sa se dezica de unionism in declaratii, insa vrea ca unionistii sa nu inceteze a-l vota anume pe el :)))

 31. in privinta cine va avea de cistigat de pe ura unirii ! pai e simplu ca la scoala ! moldova este plasata pe locul 99 intre Botsvana si Mongolia la nivelul de trai iar Romania este plasata pe locul 50 intre Muntenegru si Croatia ?? ce dovezi mai vreti Doamne! E CLAR CA BUNA ZIUA CA NIVELU LDE TRAI VA CRESTE IN SUS !!

 32. La ce vă trebuie, dnă, unirea asta? Să faceţi pact cu pesediştii? Păi, faceţi pactul cu Şelin. Sau cu Voronin, căci tot are partid social-democrat, adevărat că niţel mai radical. Dacă e vorba de ciolan, da, ciolanul de la Chişinău e mai mic, dar credeţi că din ciolanul de la Bucureşti vi se va cuveni vreo bucată mai mare? Eu cred că nu. Fiindcă îl pomeniseţi pe Antonescu, altă realizare decât să scuipe cu aliatul Geoană şi marioneta de la Sibiu în sufletul timişorenilor nu prea ştiu. Într-adevăr, cinstit nu înseamnă şi deştept, cum, apropo, spunea cineva despre Ghimpu.
  Poza de sus-dreapta îmi aduce tare aminte de fostele „poveşti cu măşti” ale nit-ului, precum şi aberaţiile actuale ale lui Buraga de la Jtv. Uitasem şi de „pamfleturile” electorale ale marelui „anticorupţioner” ţopist. Observ, deci, că sau v-aţi molipsit de la Voronin, sau aşa sunteţi în realitate.
  Totuşi, partea bună e că mai sunt oameni de treabă în ţara asta, nici proşti şi nici obraznici.
  La subiect – eu nu sunt de acord cu plasarea afişajului electoral pe mijloacele de transport public. Nici chiar pe cele private, căci rutele sunt repartizate de primărie şi eu nu vreau să aştept în staţie până va veni troleibuzul sau autobuzul cu însemnele partidului meu iubit.

 33. Cei mai multi oameni de treaba se afla peste hotare si mentin bugetul republicii.Nici un partid nu are un program strategic de iesire din criza actuala, inclusiv in Romania.Politicienii sint preocupati de afacerile proprii si reafirmarea pozitiilor in viitorul apropiat.” Jos hotii de la putere , vrem alti hoti! ” – deviza alegerilor urmatoare.Mecanizmul puterii este un algoritm sistemic. Avem nevoe de o schimbare in functionalitatea indeplinirii legilor din stat. Oamenii de rind vor avea de suferit in orice caz, ori cu plasarea afisajului electoral pe mijloacele de transport public, ori fara.

 34. http://news.liga.net/news/N1031632.html

  Черномырдин был убит тербандой ФСБ. Он финансировал военный переворот?

  Партия «Братство» заявила, что бывший премьер-министр России, а затем ее посол в Украине Виктор Черномырдин был убит. По свидетельству представителей партии Черномырдин был «самостоятельным игроком, и Путин, и Медведев могут быть причастны к этому, ведь Черномырдин был проблемой для обоих».

  Братство»: Почему чекисты убили Виктора Черномырдина

  28 октября был убит Председатель Высшего офицерского Совета генерал Дубров. А днем позже было совершено покушение на командующего ВДВ генерала Шаманова.

  Кремлю проще убить генерала, чем его устранить. Так надежнее и как ни странно (но не для России) меньше шума. Так были убиты:
  – Генерал Рохлин
  – Генерал Лебедь
  – Генерал Трошев (не постеснялись завалить целый самолет, чтобы убить генерала)
  – Генерал ГРУ Сурик-Натхоев
  – Зам. начальника ГРУ генерал Иванов
  – Председатель Высшего офицерского совета генерал Дубров.
  Короче, события начинают развиваться если не стремительно, то весело.

 35. Pentru ed Eu î-mi iubesc ţărişoara mea MOLDOVA şi mii frică numai de dumnezeu ,minţile nu mi le-o spălat nimeni .Dar dumneavoastră ce propuneţi miroase a război în primul rîmd puneţi în pericol însăşi statalitatea Romîniei care este pilonul de bază a existenţii neamului nostru. Dar situaţia geopolitică este de aşa natură că MOLDOVA trebue să existe ca stat suveran şi independent pentru binele poporului nostru . Situaţia germaniei din 1989 nu se compară cu a noastră.În primul rînd după dezvoltarea economică , componenţa etnică , nivelul de cultură şi de iubire de neam . Trebue cel mai mult să ne preocupe starea morală şi spirituală a naţiunii noastre, de educat toleranţa între diferite etnii , redresarea economiei, crearea a noi locuri de muncă ca să se întoarcă cetăţenii înnapoi în ţară să poată educa generaţia în creştere ,deoarece copii de acum au un potenţial mental mult mai mare ca generaţia noastră ,mintea lor nui murdărită de dogmele trecutului .

 36. Pt blackt

  Ati formulat excelent ceea ce se intimpla si ce vrea PL-ul.

 37. problema PNL eului e c[ el nu are acum o figura noua odata cu schimbarea mesajului si a politicii sale….din pacate vitalia pavlicenco nu mai poate suferi la fel de simplu aceasta schimbare la fata, este nevoie de o figura noua, ceva de genul lui chirtoaca pe timpuri..asta e cea mai mare problema a pnl si singura care ar puteas so impiedice so duca in parlament
  votul meu totusi e pt voi de data asta
  UNIRE!

 38. D.Pavliucenco de ce dumneavoastră va-ţi axat pe critica PL ?Ce PL este cel mai periculos pentru demnitatea naţiunii noastre? Mai multă toleranţă şi v-om obţine mai mult. Conaţionalii noştri cu timpul vor înţelege că pericolul vine nu de Romania dar de la PCRM care are o doctrină fascistă de intoleranţă faţă de naţiunea Romană.Doar fascismul înseamnă superioritatea unei naţiuni faţă de altă naţiune .Ei într-adevăr au o politică fascistă de romînofobie În descursurile sale Voronin şi slugoii lui deschis promovează această politică . Noi dacă pretindem că ducem o politică pro europiană nu avem dreptul să promovăm politici extremiste neluînd în consideraţie părerea tuturor.

 39. Problema acordarii nationalitatii romane basarabenilor va deveni acuta dupa alegerile din 28 noembrie. In functie de numarul de votanti pentru PNL Romania va trage concluziile care se impun. EA trebue sa inceteze cu ajutoare pentru indivizi care de fapt submineaza logica sentimentala si stiintifica dintre romanii depe cele doua maluri ale Prutului.

  Eu ca basarabean roman recunosc importanta capitala a PNL-ului si a DOAMNEI VITALIA ca personalitate politica romaneasca.Acest partid este barometrul romanitatii , care a mai supravetzuit , in Basarabia.

  Daca se vor mai da ajutoare basarabenilor de catre ROMANIA aceste trebue acordate NUMAI celor care sustin UNIREA cu ROMANIA si o demonstreaza prin votul lor cu PNL-ul DOAMNEI VITALIA.

  Propun ca un jurnalist INDEPENDENT de PARTIDE sa faca un reportaj cu cetatenii care primesc case din ajutorul romanesc si sa-i intrebe cu cine vor vota la 28 noembrie. SI cati vor vota pentru UNIREA Basarabiei cu ROMANIA adica cu PNL-ul . Astfel apele se vor clarifica odata pentru totdeauna

 40. dle Vasea tot respectul pentru iubirea dvs de tara si Dumnezeu dar consider ca NU PUTETI DEMONSTRA COPIILOR NOSTRI CUM SA FACA UNIREA DACA NOI NU LE-O PUTEM DOVEDI !

  Copii invata de la parinti dle Vasea. Si daca noi stam si nu facem nimic, atunci de ce crezi ca ei care vor emigra si nu vor avea timp de nimic o vor face ?

  Apoi de ce sa traiasca copii mei prin mine? si sa nu aibe propria lor libertate?

  De ce sa nu lupt acum sa aiba o viata mai buna?

  AS VREA SA ENUMERATI PERICOLELE STATALITATII CARE LE TOT INVOCATI !!!!
  VA ROG CHIAR FOARTE MULT !

  Hai sa spunem ca 10% din populatia Rep.Moldova voteaza PNL, acesta ajunge la 15% in Parlamentul Rep.Moldova si pune in discutie Unirea dintre Rep.Moldova si Romania.
  Bine ?

  Sa zicem ca aceasta se aproba in Parlamentele de la Chisinau si de la Bucuresti.

  CARE SUNT PERICOLELE ???
  CREDETI CA RUSIA VA INVADA CHISINAUL ?? SA FIM SERIOSI !
  NU O SA O FACA IN NICI-UN CAZ !

  CREDETI CA RUSIA VA INVADA BUCURESTIUL ?? SA FIM SERIOSI !

  CREDETI CA ROMANII VOR ATACA MINORITATILE DIN REP.MOLDOVA ?
  NU O SA O FACA IN NICI-UN CAZ !
  AVEM MINORITATI PRECUM CEA A TIGANILOR CARE ESTE CU MULT MAI URATA DECAT RUSII DAR UITE CA TRAIESC PRINTRE NOI FARA SA LI SE MODIFICE UN FIR DE PAR IN CAP !

  Si atunci CARE ESTE ACEL PERICOL ?
  Va spun eu dle Vasea23 !
  NU EXISTA NICI-UN PERICOL !

  Treziti-va ! Este doar un cosmar si o frica indusa de zeci si zeci de ani de KGBisti si comunistii sovietici !
  Nu exista nici-un pericol !

  ESTE IMPOSIBIL CA RUSIA SA ATACE CHISINAU SAU BUCURESTIUL !

  ESTE IMPOSIBIL CA U.E. SI S.U.A. SA SE DECLARE IMPOTRIVA UNOR ACTE LEGAL INTERNATIONALE SI SA SE OPUNA VOINTEI CETATENILOR DINTRE CELE DOUA TARI RECUNOSCUTE INTERNATIONAL !

  Nimic din ceea ce am face LEGAL, LIBER si DEMOCRATIC nu ne poate periclita securitatea nationala !

  NIMIC !

  Asa incat eu zic INTREBAREA DE BAZA : AVEM O VARSTA CU TOTII, SI TOTI MURIM, CE PUTEM FACE IN ACEASTA (repet IN ACEASTA) VIATA SCURTA ASA INCAT SA MURIM DEMNI DE ISTORIA NOASTRA ?

  Nu trebuie sa tot lasam greul pe capul copiilor nostri ! Nu trebuie sa lasam ca la Revolutia din 1989 sa iasa tinerii in strada ! Nu trebuie ca in 7 aprilie sa mai iasa alti tineri !

  Este ISTORIA NOASTRA A OMENILOR MATURI DE ACUM sa o carmuim spre fagasul care trebuie !
  Faptul ca nu ne facem datoria nu e o scuza sa ne folosim de proprii copii ca sa faca ceea ce noi nu am putut face.

  Eu nu accept sa iert lenea unor oameni de a nu se schimba IN BINE doar pentru ca sunt prea batrani, sau pentru ca tinerii sunt mai destepti la fiecare generatie !!!!!!!
  Eu cred foarte mult ca ORICE OM INDIFERENT DE VARSTA trebuie sa INVETE SA SE SCHIMBE IN BINE, in fiecare zi daca este nevoie !
  Orice om INDIFERENT DE VARSTA trebuie sa invete in fiecare zi, daca mai trebuie sa invete ceva !

  Am urat toata viata ideea ca trebiua sa asteptam sa moara ceausescu ca sa putem scapa de comunism !!!! Acest cosmar nu trebuie sa il suportam ! NU TREBUIE SA SUPORTAM COSMARURI ! TREBUIE SA LUPTAM PENTRU O VIATA MAI BUNA !

  Am urat apoi toata viata ca trebuie sa vina alte alegeri ca sa avem parte de o clasa politica mai buna !!!!
  Sau dupa ce au fost o sumedenie de alegeri in Romania, am urat mereu ideea ca clasa politica este cam aceiasi, si se tot perinda pe la guvernare.

  NU TREBUIE SA DORIM MOARTEA NIMANUI, NU TREBUIE SA ASTEPTAM PE NIMENI SA MOARA, TREBUIE NOI TOTI (SI NOI ASTIA CARE NE CONSIDERAM BUNI DAR SI CEI CARE SE CONSIDERA RAI) SA NE SCHIMBAM IN BINE ! MEREU ! ZI DE ZI !

  Dovada unui om ca este bun este cel care reuseste sa il faca pe cel rau sa fie mai bun (sau mai putin rau) !
  Si trebuie sa inteleaga orice om de pe pamant indiferent de varsta trebuie sa ne schimbam in bine mereu si sa nu ne lasam pradei lenei sau unor pretexte false.

  Pentru ca nu-i asa si un proverb asiatic „schimbarea este singurul lucru constant in viata/natura”

  Daca un copac, sa zicem cires, creste si in fiecare an isi schimba frunzele acest copac nu va mai fi anul viitor cires ?? nu va mai face cirese ?
  Daca acest copac il indoaie o furtuna (viata) nu va incerca sa creasca inapoi drept ? si daca se indreapta devine plop? sau ramane cires ?
  Oare acest copac daca ciresele sale fac sa fie duse mai la vale intr-o toamna si apoi dupa cateva primaveri are alti copii ciresi mai incolo, acest cires (acum mai batran) se opreste din facut cirese ? se opreste din a creste drept pentru ca „lasa ca exista ciresi mai tineri” ?

  Pana la ultima bucatica de seva acest cires va creste PENTRU A-SI FACE DATORIA de a creste drept, de a face cirese, de a-i cade frunezele si reinoi in fiecare an.

  Cam asta trebuie sa facem si noi.

  PS:
  In mod normal ar trebui ca noi toti sa asteptam vremurile sa vina sa se faca unirea de la sine, dar nu se mai poate asa, vremurile sunt cu mult altele, si rapirea voastra a fost foarte violenta. Nu putem combate un cancer doar cu niste aspirina !

  Exemplu clar care dovedeste acest lucru: s-a spus ca est-moldovenilor trebuie sa li se accorde cetatenie doar daca vorbesc foarte bine romana si daca iubesc Romania foarte mult. Buuunnnn dar cei care nu au cunoscut-o niciodata cum ar putea sa li se ceara acest lucru ?
  Dar familiilor rusificate cum ar putea sa li se permita sa isi dea seama ce este Romania ca sa o cunoasca sa inteleaga ?
  Aveam noi timp sa asteptam ca toti est-moldovenii sa cunoasca mai intai Romania sa se hotarasca daca sunt patrioti ?
  NU ! Nu este timp. Nu se poate face asa incet si metodic.
  Secolul trecut a fost SECOLUL VITEZEI, iar acest secol este SECOLUL ACCELERATIEI !
  Nu mai este timp. Sunt meserii care mor si alte meserii care apar intr-o viata de om !!! Nu mai este ca acum 100-50 de ani in care un cizmar era cizmar o viata intreaga.

 41. Pot să vă răspund. Să nu uităm de armata a 14 care se află pe teritoriul R.Moldova acesta-i primul pericol. Al doilea pericol sunt minoritatea găgăuză care este rusofilă , din caz de ceva va fi susţinută de armata a 14 ,să nu uităm tragedia din anii 90.Să nu uităm evenimentele tragice din Georgia din 2008.Şi în fine ,de ce Moldova nu poate să se dezvolte singură.Uitaţivă şi cu acordarea cetăţeniei romane.la toţi profitorii li s-au acordat cetăţenie Romană numai nu la adevăraţii patrioţi ai neamului nostru.sunt persoane care au fost şi sunt vrăjmaşi ai naţiunii Romane dar ei au primit cetăţenie .Din caz de ceva ei vor fi primii împotriva Romaniei.,că sunt cu adevărat Romanofobi,ei au fost cei mai înflăcăraţi comsomolişti ,şi le era ruşine că sunt Romani -Moldoveni şi dădeau copii la şcoli ruseşti ca să fie printre oameni. Acesta-i pericolul intern al statalităţii Romaniei.Eu de mic copil m-am socotit roman şi nici odată n-o să-mi trădez Patria cu toate că nu am cetăţenie Romană .Asta în semn de protest faţă de acele persoane lingoşitoare şi făţarnice care au primit cetăţenia Metropolei noastre

 42. Vasea23,
  gagauzii nu sunt un pericol pentru pacea noastra.Sunt gagaguzi mai liberali decit liberalii si democartii.

 43. Eu ştiu că găgăuzii este o naţionalitate muncitoare şi mîndră .am şi preteni găgăuzi care îi stimez şi ei mă stimează.Dar să nu uităm că ei au învăţat în şcoli în rusă,special pentru cazuri excepţionale pentru Rusia. pcrm se conduc de lozinca ţarului rus Alexandru I ,,Разделяй и властвуй”.ori în romană ,, Împarte şi domină „. O mică scîntee şi haosul se produce.

 44. APROPO,

  Privind acordarea cetateniei romane moldovenilor.

  Principiul UNIVERSAL este ca cetatenia unui stat se acorda numai cetatenilor care sunt devotati tarii care acorda cetatenia respectiva.

  Experienta prezenta ne demonstreaza ca cetateni moldoveni care cer sau au obtinut cetatenia romana duc o activitate nestingherita contra ROMANIEI, luptand ACERB contra UNIRII cu Romania.

  In acest caz STATUL ROMAN trebue sa inceapa o actiune de retragere a acestor CETATENII dela indivizii in cauza. SI sa refuze acordarea cetateniei romane membrilor Partidului KOKO-munist sau a indivizilor care duc activitati contra statului roman, sau sunt contra UNIRII cu Romania.

  Deci pentru toti moldovenii care au avut candva nationalitatea romana NU se mai va acorda in mod automat cetatenia romana . Vor fi exclusi dela aceasta operatie cei care intra in categoria paragrafului de mai sus.

  Tin sa va precizez ca sunt state in EUROPA care acorda cetatenia dupa 20 de ani de ASTEPTARE, pentru a se vedea daca persoana este APTA sa fie cetatean al acestei tari.

  Pentru RUSI si alte nationalitati se acorda cetatenia romana dupa o asteptare de 5, 10, etc de ani stabiliti prin lege, timp in care cel care cere cetatenia invata limba, se integreaza in societatea romaneasca si pe baza recomandarilor unor cetateni agreati de ROMANIA poate obtine cetatenia romana.

 45. dle Vasea23 tot respectul dar nu sunt de accord cu dvs.

  Acei cosmopoliti care au luat cetatenia romana este bine ca au luat-o !
  Sa vada si „dusmanu” Romania cu ochii lor, si sa isi dea seama ca de fapt noi le-am vrut binele intotdeauna

  Pana la urma Iisus spune ca pleaca dupa oaia ratacita !!!
  Tatal pleaca dupa fiul pierdut !
  Daca Iisus nu ar pleca dupa acea oaie ratacita si ar ramane sa pazeasca toata turma, rand pe rand, cu fiecare oaie ar pierde toata turma !!!

  Imi pare rau ca din aceasta cauza ca nu ati primit inca cetatenia romana care ati merita-o cu prisosinta si pentru ca au obtinut-o alti comunisti (banuiesc cu spaga, ca doar asa e cu toate vizele cam in toate tarile sarace din lume) nu trebuie sa va determine sa aveti ura, chiar daca sunteti suparat.

  Pana la urma spuneti ca Rep.Moldova nu poate realiza prin ea singura ?
  Ce are Rep.Moldova de Romania ?

  ASA ESTE ! REP.MOLDOVA AR PUTEA REUSI SINGURA DAR CU UNELE MARI CONDITII:

  1. SA NU FI FOST REP.MOLDOVA NICIODATA SUB URSS
  2. SA NU FI FOST ARMATA RUSA IN TRANSNISTRIA

  De 20 de ani aceasta Rep.Moldova zace in saracie cu speranta „re-unificarii” „tarii” cu Transnistria !
  De aici si toata saracia si prostia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Cand o sa va doriti ADEVARATA REUNIFICARE A TARII CU ROMANIA atunci va veni si bogatia ! Si culmea va veni si transnitria inapoi.

  Veti spune … cum??

  Inainte de asta, hai sa facem un exercitiu de imagine, ca Rep.Moldova nu ar avea Transnistria !!!!!!!!!!!!!!!!! Hai sa zicem ca Rep.Moldova vrea sa se integreze singura !

  PREFATA:
  Romania a inceput accordurile de aderare la NATO in 1993 printr-o scrisoare, in 1999 NATO a acceptat Membership Action Plan, in 2002 s-a decis acceptarea Romaniei (impreuna cu Estonia, Lituania, Letonia, Slovenia si Slovacia) iar in 2003 au fost semnate actele intrand in vigoare pactul.

  Romania a inceput accordurile de aderare la UE in 1995 printr-o scrisoare, in decembrie 1999 se decide data inceperii negocierilor in 2000, si au urmat 4 ani de munca si in 2004 este confirmat calendarul pentru aderarea in 2007.

  Deci aderarea la NATO si UE sunt facute in ani si ani de zile de pregatire, si nu se poate face asa in 3 ani cum cred est-moldovenii.

  Veti reusi si voi ? DA ! CU SIGURANTA ! (daca nu ati dominati de Rusia, si sa nu aveti problema Transnistriei – lucru care va dubleaza eforturile – deci am spus in conditiile de mai sus)
  Nu incearca nimeni sa va jigneasca.

  DAR REALITATEA ESTE CU TOTUL ALTA:

  Uniunea Europeana va incurajeaza pentru ca e normal ca sa incurajeze directia euro-atlantica a Rep.Moldova pentru ca sunteti EUROPENI nu sunteti ASIATICI sau RUSOFONI (bielorusi, rusi, kazahi) dar termenul de aderare REALA a Rep.Moldova se pierde in negura vremii…

  Daca doriti ganditi-va REALMENTE nu povesti in cat timp va putea adera Rep.Moldova la Uniunea Europeana ?!?!
  Asa in mod real, nu efeverscente politice, sau sperante umane!
  CU CIFRE !

  Dupa valul Romania si Bulgaria (care indeplineau criteriile legislative, fiscale, etc dar mai putin cele economice care nu erau inca importante), si mai ales a crizei economice, acum Uniunea Europeana va accepta aderarea la ea doar a tarilor care sunt doar PESTE MEDIA ECONOMICA A UNIUNII EUROPENE ! sau macar peste un nivel care sa nu permita migrari in masa a populatiei tarii abia aderate !

  Asa incat faceti dvs calcului dle Vasea23, daca cu tot cu CSI, cu tot cu Transnistria, cu tot cu influenta rusa la greu, cu tot cu „stat neutru” (bataia de joc a PCRM si Rusiei fata de statalitatea Rep.Modova!!!)
  CAND VETI ADERA LA U.E. SINGURI ?
  PESTE CATI ANI ?
  20? 25? 30? 35? 40?

  Cati ani veti avea atunci ??? (daca se va face)?

  ALEGETI DVS ! MACAR SA STITI CA ATI ALES SINGUR SI IN CUNOSTINTA DE CAUZA !

  Eu unul am sa va respect decizia si sincer am sa incerc sa nu mai fiu atat de „brutal” in comentarii, desi am sa spun o alta parere extrem de simpla:
  1. daca intrebi un om fara nici-o prejudecata … cum vrei sa traiesti in Cahul ? asa cu Rep.Moldova la limita PCRM, cu frica ca revin? sau in Romania unita deja in U.E.?
  2. ti se pare normal ca doua tari care vorbesc aceiasi limba sa se uneasca ?
  Orice om direct, poate da raspuns direct. Fara pretexte, fara explicatii puerile. Restul e vrajeala.

 46. Este bine ca se vorbeste tot mai mult despre reunificarea neamului romanesc. Eu insa, astept o schimbare de atitudiene din partea Rusiei fata de ideea reunificarii Romaniei. Romanii au fost aproape mereu aliatii de nadejde ai rusilor, si intotdeauna foarte corecti fata de Rusia. Prin gesturile politico-militare banditesti din iunie 1940 in Basarabia, URSS nu a castigat nimic, in opinia mea. Ce a urmat dovedeste asta. Nu vad de ce Rusia ar mai pastra azi aceeasi atitudine, ea a stricat lucrurile, numai ea poate sa le repare, nu Romania, nici UE sau NATO.
  Eu stiam ca rusul este un om drept, muncitor, crestin. Unde iti este dreptatea, Maica Rusia?

 47. Regimul comunist este vinovat de toată romanofobia .Prin toate sursele şi mijloacele s-au stăruit să cultive în rîndurile populaţiei mancurtismul ,inclusiv şi în timpul de faţă.În cea ce priveăte Rusia, socoate că Moldova este spaţiul de infuenţă al lor în balcani şi foarte greu o să cedeze acest spaţiu. Acum totul depinde de maturitatea politică a populaţiei la alegerile din 28 noiembrie . Nouă ne trebue o relansare economică să scăpăm de săraci căci aceştea în majoritate sunt susţinători ai pcrm ,dar pcrm duc o .politică destructivă de îndepărtare a Moldovei de Europa . Acentul acum trebue pus pe întărirea partidelor liberale la putere şi demascarea politicii partidului comunist care este în esenţă antistatală şi antinaţională .doctrina lor politică este o mască care ascunde intenţiile lor .Ei dacă mai vin la putere o să pierdem cu totul aspiraţiile noastre spre o viaţă mai bună,bazată pe conştiinţă naţională ,toleranţăfaţă de alte etnii ,încredere în ziua de mîine

 48. URAT , DOAMNA , URAT !! CHIRTOACA nu este dator sa plaseze publicitatea dvoastra !
  Iar jargonul dumitatle de baba la piata , cuvintelele „dictator -liberalo-comunist,zapacit , fals democrat .” etc ,etc .. Alte cuvinte isterice aruncate catre domnul Ghimpu AIUREA SI FARA UN MOTIV INTEMEIAT, amenintarea ca ii veti defaima pestetot etc ,etc , ma face sa cred si mai tare ca sunteti un nou Rosca al Moldovei .. IL SLUJITI BINE PE VORONIN , MOSCOVA SI SMIRNOV… NU STIU DACA INTENTIONAT SAU DIN PROSTIE .. Cred ca prima varianta…
  RUSINE SA VA FIE !

Comments are closed.