Falsului liberal Chirtoaca nu-i place Mesajul Unirii cu Romania si impiedica publicitatea PNL pe troleibuze

De doua saptamini, reprezentanti ai PNL mai cu binisorul, mai cu documente, mai cu scrisori si negocieri de tot felul nu pot obtine autorizarea legala din partea Primariei conduse de falsul liberal Dorin Chirtoaca de a plasa publicitate electorala pe troleibuze.

Argumentele vehiculate sint doua – unul e ca boierul mai mare pe mosia Chisinaului, Chirtoaca, “nu a permis la nimeni asemenea publicitate”. Al doilea e ca “legislatia nu permite publicitate PE troleibuze”. Asta in conditiile cind legislatia permite pe partile exterioare ale troleibuzelor, dar o interzice in interior. Argumentul din subterana este ca PL considera Chisinaul mosie a sa si nu vrea sa ii permita PNL-ului publicitatea pe troleibuze, ca sa nu i se ridice pofta si banosului PLDM, ce va inverzi, intr-o clipa, parcul de troleibuze. PNL nu are de gind sa fie victima luptei pe sub pres dintre PL si PLDM, membri ai “Aliantei beton”.

PNL a consultat Regulamentul CEC si legislatia respectiva in limba romana si rusa – poate ca ultima ii place sau ii e inteleasa mai usor tinarului dictator liberalo-comunist. CEC a dat interpretare clara Regulamentului, insa Chirtoaca, viceprimarul Nistor Grozavu si Morgoci, de la Regia de transport public, ba vor sa semneze, ba nu vor sa semneze si sa permita plasarea publicitatii.

Argumentul adevarat, vehiculat reprezentantului PNL, este ca “mesajul PNL privind Unirea cu Romania va crea probleme”, “va face bucluc in Chisinau”. Cam asa a spus. PNL stie legea, unde se spune ca isi asuma continutul publicitatii, iar PNL nu are nevoie de cenzura politica, electorala si publicitara a intolerantului/ zapacitului primar.

PNL nu este naiv ca sa nu inteleaga si ca Mesajul Unirii cu Romania ii deranjeaza pe falsii democrati din PL-ul, pe care PNL nu l-a atacat, inca, in aceasta campanie electorala, de aceea, probabil ca adevaratul “stapin” al Chisinaului si al intregii Moldavii, Mihai Ghimpu, “marele micul si falsul liberal/ex-reformator – care cind e, cind nu mai e – nici el, nici Basescu unionist”, nu permite ca PNL “sa le prejudicieze” pretinsilor liberali miza electorala.

PNL asteapta raspuns la demersul sau – pozitiv sau negativ. PNL a atacat deja la Comisia Electorala Centrala tergiversarea raspunsului la demersul PNL, insotit de toate autorizarile necesare, la care Chirtoaca nu poate avea pretentii. PNL va ataca in instanta de judecata, stiind ca asta inseamna sa nu mai plaseze, in aceasta campanie electorala, publicitatea, ceea ce exact isi doreste PL. Nu vom ierta acest lucru PL-ului si vom ataca mereu acest partid, demascindu-l ca fals liberal, fals democrat si fals unionist.

PNL va chema in judecata Primaria si pe Chirtoaca, pentru ca incurca resursa administrativa cu interesul pretinsilor liberali.

Conducerea PNL a tot prevenit, prin reprezentantul sau, sa nu se dedea practicilor comuniste, insa liberalii sint mai rai decit comunistii si asta o vom spune in TOATE emisiunile de dezbateri electorale. Cu asta vom incepe interventiile in dezbaterile publice. Cu notificarea incalcarii legii de catre “juristul” cu o falsa Sorbona, unde a fost – precum se stie – la cursuri foarte scurte, Dorin Chirtoaca.

Este extrem de interesant cum nu doresc nici Chirtoaca si nici Morgoci sa faca bani pentru parcul de troleibuze, pentru care tot baga bani publici ca intr-un sac fara fund. Deci, interesul perpetuarii la putere a liberalilor metamorfozati in statalisti, moldovenisti si neunionisti, ii face sa aduca si prejudicii financiare municipiului. Ca sa nu mai spunem ca, de fapt, nici nu e nevoie de autorizarea din partea lui Chirtoaca, in cazul publicitatii PNL. Chirtoaca acum actioneaza mai rau decit comunistii, cei care au atacat spotul unionist al PNL. Si pentru subalternii lui Chirtoaca legea nu e lege, iar lege e indicatia Primarului, chiar daca e ilegala. Pentru ca Morgoci nu permite PNL sa plaseze publicitate „fara o scrisoare de la Chirtoaca”… Oameni de stat, care stau girboviti sub sef, nu sub scutul legii.

Ca sa nu mai spun ca CCCEC l-a sunat pe candidatul PNL Anatol Josan, candidatul pe lista PNL, juniorul ce a facut donatie la partid si vrea sa faca publicitate pe troleibuze, ca sa “controleze” de unde, oare, are baiatul 22 mii lei – mare suma, nu? Pe linga sutele de mii ale partidelor de la guvernare!!!

Pentru noi, PNL, nu e nimic de mirare ce face PL-ul. Stiam aceasta. Ca sint falsti unionisti si falsi adepti ai romanismului – acestea le sint in suflet direct proportional cu segmentul treucii publice de pe ambele maluri de Prut, la care o fi avind acces si mai aspira.

Noi vom lupta si contra lui Chirtoaca, si a lui Ghimpu, care dicteaza, din cite se vede, deciziile Primarului slab si din fire, “slab si la toate ale luia”, stim noi la care, dar incapatinat si care vine la lucru doar cind ii abate, taraganind semnarea actelor noastre. Vom lupta exact asa cum am luptat contra PCRM si a CEC si cum am cistigat dosarul cu spotul unionist din perioada referendumului. Reproducem pentru Chirtoaca, juristul care a ros pantalonii prin Comitetul Helsinki-Moldova, de trista faima, decizia de judecata, prin care se permite sa vorbim de Unirea cu Romania, fara sa ii cerem voie Unchiului si Nepotului, adica Presedintelui Interimar si Primarului neispravit. (Aici repostam fragmentele din Hotarirea de judecata, poate se vor obosi Unghiul cu Nepotul, ambii cu mame romance si parinti, probabil, juristi, ca si ei, sa citeasca…

„Reţinând jurisprudenţa citată a CEDO, instanţa de judecată ajunge la concluzia că în termenii Convenţiei a pleda pentru limitarea sau chiar pierderea suveranităţii statului prin astfel de măsuri precum ar fi aderarea ţării la o uniune de state ca EU, CSI sau prin incorporarea teritoriului Republicii Moldova într-un alt stat cum ar fi România sau refacerea URSS constituie o manifestare a libertăţii de exprimare aflată sub protecţia art. 10 al Convenţiei, atât timp cât autorii unor astfel de idei şi opinii î-şi propun să le realizeze prin mijloace paşnice şi constituţionale. In momentul în care autorii unor astfel de opţiuni politice î-şi propun să le realizeze prin metode violente, anticonstituţionale şi/sau antidemocratice, ei pierd protecţia oferită de art. 10 al Convenţiei.

Deoarece din spotul publicitar al PNL nu reiese că autorii lui intenţionează de să folosească metode ilegale, violente, anticonstituţionale şi antidemocratice pentru atingerea scopului lor – unirea cu România – el reprezintă o manifestare legală a libertăţii de exprimare şi beneficiază atât de protecţia legislaţiei interne a Republicii Moldova cât şi art. 10 al Convenţiei Europene pentru Protecţia Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale.

Prin urmare, interzicerea acestui spot electoral de către Comisia Electorală Centrală constituie o ingerinţă arbitrară şi inadmisibilă în exerciţiul dreptului PNL la libertatea de exprimare.”

Nu mai spunem ca in unele troleibuze, incalcindu-se, aici, legea, se da publicitate video in interior pentru PL si alte partide. Vom fotografia in curind si vom da publicitatii.

Repetam: PNL nu a atacat PL pina acum, considerind ca avem contra cui lupta. Acum ne reconvingem – a cita oara – ca dusmanii Unirii sint, mai ales, pe Dreapta! Iata de ce Ursul nu are coada, iar liberalii compromit liberalismul si dezamagesc oamenii!

Postam toate actele scanate in Dosarul Chirtoaca impotriva Unirii R.Moldova cu Romania.

Serviciul de presa al PNL

Urmatorul comunicat de presa va fi despre abuzurile privind talk-show-urile electorale moldovenesti la televiziunile nelibere din R.Moldova.

PARTIDUL  NAŢIONAL  LIBERAL

Str. Calea Ieşilor nr.6, Chişinău, Republica Moldova. Tel.: +373 22 211818, fax: +373 22 211677, www.pnl.md, e-mail: contacts@pnl.md, pnl_moldova@yahoo.com, cel.069111682

Nr____din  05 noiembrie  2010

Consiliului Electoral de

Circumscripţie Chişinău

CONTESTAŢIE

Prin prezenta, Partidul Naţional Liberal vă aduce la cunoştinţă că pe data de 28.10.2010,  PNL a semnat un contract de acordare a serviciilor de plasare a publicităţii cu ,,Casa Audio,, SRL. Contractul prevede plasarea publicităţii electorale pe părţile laterale ale troleibuzelor.

La data de 30.10.2010 PNL a înaintat un demers către Primăria Mun.Chişinău prin care solicită Primăriei să dea dispoziţiile necesare pentru a permite intrarea în parc şi plasarea publicităţii pe troleibuze, dar din pacate nu avem nici un raspuns din partea primariei.

La data de 01.11.2010 PNL a solicitat de la CEC interpretarea pct.12 din Regulamentul CEC cu privire la afişajele electorale, care prevede că se permite plasarea afişajului electoral pe partea exterioară a unităţii de transport.

Anexă:

 1. Copia contractului Nr28/10/2010 dintre PNL şi Casa Audio
 2. Copia Demersului PNL către Primărie.
 3. Copia interpretării CEC asupra pct.12 din Regulamentul CEC cu privire la afişajele electorale.
 4. Copia permisiunii Poliţiei Rutiere

Vitalia Pavlicenco,  Preşedintele Partidului Naţional Liberal


Loading Facebook Comments ...

159 Comments

 1. „zapacitului primar”? „Primarului neispravit”? Doar la comunisti am mai vazut atata ferocitate in limbaj. Vad ca se da mare batalie cine are intaietate in ideea de unionism. Eu cred ca Unirea se pregateste prin fapte, si nu prin declaratii stridente. Daca aveti legea de partea dvs, actionati in instanta si veti castiga. Altfel, mi se pare mult taraboi pentru o problema minora. Daca doriti sa aratati ca sinteti „mai unionista” decat Ghimpu si Chirtoaca, sint o mie de alte modalitati mai eficiente de a o face, decat platind bani pe publicitate in troleibuze. Macar sa o ia inainte Chirtoaca pe felia asta de electorat punand el monopol pe „mosie”. Unirea se promoveaza mergand din casa in casa, explicand oamenilor ce inseamna Romania si ce avantaje versus dezavantaje comporta acest act, demontand minciunile inradacinate de comunisti in mintilor oamenilor, nu cu declaratii patriotarde si cu „adevarati” / „falsi” sau mai putin „falsi” unionisti..ca am mai avut din astia in persoana lui Rosca, si am vazut apoi ce a facut. Repet: pot intelege ca e o lupta electorala, pot intelege ca aveti o nemultumire. Dar nu pot intelege limbajul. Cu asemenea cuvinte ca acelea de mai sus nu vad pe cine veti convinge. Desigur, urmeaza sa ma catalogati ca „portocaliu”, ca am „falsi idoli” etc. Stiu repertoriul. Dar am tinut totusi sa imi exprim parerea.

 2. Pregatiti-Va !
  Romania Mare se fa infaptui in curand !
  La 1 decembrie 2010, Moldova de Est va reveni la Patria-mama !
  Pentru cei Ne-Credinciosi: intrebati-L pe Cel de Sus !
  N.B.
  Acest mesaj este blocat
  pe pagina lui Gabriel Stati,
  dar a fost permis la Igor Dodon.

 3. Pe mine nu ma intereseaza divergentele personale eu vreau rezolvarea problemei unirii odata pentru totdeauna.Eu nu inteleg dece nu se unesc cele doua pardide intrucat atat unii cat si altii se declara unionisti si cred ca sunt.Spre binele oamenilor si intregirea tarii sfasiate de dusmmani, UNITIVA pentru ca sa aveti suscesul scontat. Va vreau uniti , drepti si credinciosi unii altora asa cum va cere D-zeu. Sa aveti succes si D-zeu sa va ajute.

 4. http://oficeri.ucoz.ru/news/prikaz/2010-11-02-31

  http://soratnik-apb.livejournal.com/18963.html

  CE VA FI LA 7 NOIEMBRIE LA MOSCOVA? – sarbatoare SAU PROTEST?

  unii considera a se pregateste o lovitura de stat.

  Adevaratii rusi nu mai vor sa serbeze sarbatoarea bolisevica a koko-munistilor.

  Подполковник Терехов приказал отомстить чекистам за убийство генерала Дуброва
  Время публикации: 5 ноября 2010 г., 23:36

  На сайте Союза офицеров России опубликован Приказ Председателя Союза офицеров и Русского офицерского Собрания подполковника Терехова С.Н. отомстить чекистам в ходе возможного военного переворота. В Приказе от 2 ноября говорится:

  ПРИКАЗ

  1. Союзу офицеров поддержать десантников и 7 ноября не праздновать, а протестовать, используя митинги, проводимые 7 ноября.

  2. 28 октября, вечером в ближнем Подмосковье погиб генерал Дубров Г.К. – Председатель высшего офицерского Совета России, руководитель Русского Антифашистского Комитета, член Президиума Русского офицерского Собрания. Версия случайности происшедшего – исключается. Генерала убили! Подло и жестоко, как предупреждение всем нам об участи, постигшей генерала Дуброва. Проявим бдительность, но не пассивность, а тем более – трусость. Трусам, провокаторам и саботажникам – под зад! Офицеры – вперед!

  3. Вечная память генерал-лейтенанту Дуброву Григорию Карповичу – герою, бойцу, патриоту! Враг ответит за его гибель. Победа будет за нами!

  Председатель Союза офицеров и Русского офицерского Собрания

  подполковник Терехов С.Н.

  ***

  Тем временем в поддержку возможного военного переворота выступили православные. Один из представителей православной общественности России указал на необходимость переворота для сохранения на Руси Православной веры. Он пишет:

  15 октября 2010 года «Союз десантников России» распространил обращение, которое подписал председатель «Союза десантников России» генерал-полковник Владислав Ачалов. Полный текст этого обращения можно прочитать на сайте «Союза десантников России».

  Поводом для этого обращения послужило вопиющее, мерзкое поведение министра обороны РФ А. Сердюкова.

  Во время посещения учебного центра «Сельцы» под Рязанью Сердюков в грубой форме, используя нецензурную брань, оскорблял при подчинённых начальника Рязанского филиала Общевойсковой академии ВС РФ – Героя России, гвардии полковника Андрея Красова. Оскорбил Сердюков и религиозные чувства десантников тем, что «приказал» снести Храм во имя святого Ильи Пророка, который десантники отстроили собственными силами и на собственные средства.

  Oсобенно показательно, что это уже четвёртый православный храм, который «приказывает» снести обнаглевший Сердюков. Конечно, никто не собирается выполнять подобные приказы распоясавшегося воинствующего безбожника, но вопрос заключается в другом, а именно в том, что Сердюков – назначенец Путина и в данный момент подчиняется и президенту Медведеву. Сердюков занимает одну из высших должностей в РФ – должность министра Обороны и его ненависть к православию патологична. Сердюков не мог стать и быть министром обороны, если бы высшая Российская власть не была такой же, как он.

  Совсем не странно, что молчит по этому поводу так называемая Московская Патриархия – а когда она открывала рот против власти? Она молчала даже тогда, когда священников и православных верующих десятками тысяч сажали в лагеря и расстреливали.

  Стоит ли удивляться всему происходящему?

  Над Кремлём до сей поры горят пятиконечные сатанинские звёзды, а власть до сей поры не может их снять. Не может — или не хочет? Какие символы – такая и власть, такой и Сердюков».

  ***

  Между тем многие граждане России напоминают в своих блогах, что руководитель возможного восстания генерал-полковник Ачалов является истинным министром обороны России. На это должность его назначил президент России Руцкой в сентябре 1993 года, когда Верховный Совет России вынес импичмент Ельцину как организатору путча.

  Генерала Ачалова с должности Министра Обороны России никто никогда не снимал.

  В стране не может быть 2 министра обороны. Генерал Ачалов был назначен на эту должность ранее Сердюкова, который торговал мебелью. Значит, министром обороны России является генерал Ачалов в правом отдавать приказы по армии, указывают граждане.

 5. statalistii de toate culorile politice tabuizeaza-ascund Unirea prin diferite metode.

 6. Tu Jay

  Gei, PNL lipeste afise despre Unirea cu Romania peste tot in RM.

  Care este problema/ sau poate fi/ ?

  Daca legea permite, daca clientul, PNL, plateste bani parcului de troleibuse, care vesnic este sarac, DE CE NU ?

  Eu, spre exemplu, din toata risipa de bani si diverse resurse imprastiate aiurea in campaniile electorale gasesc o totusi /ca si o scuza pentru cei de risipesc enorm de mult/ DOUA momente pozitive si in acelasi timp false, schirboase si corupte……..:

  -cetateanul crede ca este respectat de ce de la putere si care vor sa urce la putere,
  – banii aruncati pentru diverse servicii nimeresc in minile unora oameni, care muncesc pentru bosii partidului in teritoriu, alti bani nimeresc la firme, care tiparesc materiale publicitare, la tinerii, care alearga cu caldarea cu adeziv si peria lipitoare de afise….e.t.c.

  Intrebare este : Daca legea permite, de ce Domnul Primar General se vrea mai presus ca Legea ?

  De ce Functionarii publici fac ce vor ei, in loc sa faca legi bune ?

  Daca afisarea publicitatii electorale PE troleibuse aduce prejudicii si scandal in societate, sa fie interzisa prin lege, nu prin decizia unui om, chear daca omul este primarul General.
  An atare caz nu ar fi bun de „batae” publica d.Chirtoaca…..De ce se expune ? Unde este „bibilica” ?

 7. Pentru început Doamna Prim unionistă v-aș recomanda să Vă îndreptați privirea spre magicele diacritice poziționate pe tastatură în regiunea butoanelor ”Backspace” și ”Enter”

  Plus la aceasta, știind că la următoarele alegeri Marele Partid NaționaloLiberaloUnionist va obține 0,1-2% mi-ar fi rușine să fac atâta zarvă!

 8. Tovarasa ;asa abureala numai aiurit cu Unirea voastra elecrorala.nirea doar integrarea europeana este real pentru rep. Moldova. Dar cu publicitatea pe trolebuze nu va mai prostiti ca unde mergi vezi doar cumparati macaroane, chiloteii, absorbante si orbit. In Europa asemenea timpenii nu o sa vezi. Faceti ca in SUA cumparati autobuzi de campanie coloreazal in culorile curcubeului si poftim. Macar aici Gari Poter a avut minte sa nu va permita sa va murdariti si pe trolebuze cu campani

 9. Cine lupta CONTRA UNIRII, LUPTA CONTRA viitorului propriilor copii si nepoti, indiferent de etnie, confesiune si culoare politica.

  Numai UNIREA cu ROMANIA este unica Salvare, Unica sansa de integrare in Europa, de intregire a familiilor, care sunt despartite de ani de zile prin vize cumparate cu bani grei la „cooperativele” de dat vize contra bani, ei si traficanti de persoane umane, ei si patronii lor, care detin Pasapoarte Europene si nu-i doare in cot de lumea umilita de ei. Daca intram in UE, Ei, bogatanii crescuti pe spatele celora care spala ouale batrinilor europeni, dau faliment. Deaceea bosilor nu le trebuie Unire cu Romania, pentru ca Oamenii nu vor mai ave nevoie de viza.

  .

 10. Tinarul Primar General Dorin Chirtoaca, scolit in Romania, erte Statalist ori este Unionist ?

  Raspunde simplu:

  1.Statalist

  ori

  2.Unionist

 11. daca va lasa pe voi sa faceti astfel de publicitate propagandistica înseamna ca si smirnov are dreptul sa puna afise separatiste pe troleibuze. Deci nu cautati pe dracu.

 12. Pt yoyo

  Imagineaza-ti ca Smirnov nici nu face ce vrea el pe unde poate!!!…

 13. Pt vid

  E corect, in romaneste, „plus de”, „in plus”, si nu „plus la”.

 14. Pt SPERANTA

  PL nu se declara unionist. Vrea ca oamenii sa il perceapa asa si sa il voteze, insa, de fapt, a alunecat pe panbta Moldovenismului si a statalismului, este contra unionismului, pt ca pierde voturi in fata lui Filat, unde sin t si acolo unionisti care, astazi, sint oportunisti si conjuncturisti verzi.

 15. Pt Jay

  Primarul demul merita un alt limbaj pt infumurarea sa. Noi asta si explicam – din casa in casa. Dar nu el e cel ce ar trebui sa ne dicteze ce sa spunem si ce – nu. Din pacate, nu face acest lucru PL-ul, adica nu explica din casa in casa avantajele Unirii.

 16. Are cel putin doua motive:
  -vrea un nou mandat de primar si are nevoie de voturile antiunionistilor si nehotaratilor;
  -nu vrea sa ajute PNL care ar lua din voturile PL
  Are o justificare cam bizara ca PNL nu spune ca vrea unirea pe cale pasnica . Asta trebuie combatuta si ironizati. In capul lor D-na Pavlicenco va iesi pe strada cu un Kalasnikov sa faca unirea. Poate Smirnov , dar nu unirea cu Romania ci cu Rusia.
  Ca sa puteti trece mai repede de piedica , puneti si cuvintele ,,Unire – pe cale pasnica si prin vointa poporului”

 17. Asa dar, cum ramane cu libertatea de exprimare si cu egalitatea de sanse in alegeri? Restul sunt coterii tipic basarabene care denota un nivel al intelegerii valorilor democratiei in RM pana la genunchiul broastei. Nu este treaba nimanui chemat sa rezolve o solicitare sa rezolve cazul dupa ce crede fiecare despre sansele preopinentului, oricare ar fi el. Este ca pe vremea lui Ceausescu in Romania cand, „din motive de economie”, daca un pacient care solicita telefonic ambulanta avea mai mult de 78 de ani, ambulanta nu mai venea pentru ca, din start respectivul pacient era considerat ca avand sanse minime de supravietuire ( era sa spun in alegeri ). Din pacate, in tot acest melee politic deschis nimeni nu-i mai breaz. Avea dreptate Zoe Dumitrescu Busulenga: „Istoria nu poate fi parcursa la fara frecventa”.

 18. sa ne amintim anul 2008.

  Partidul Liberal cere ca Republica Moldova să părăsească CSI şi să iniţieze procedurile de aderare la NATO.

  16 aug 2008.

  Partidul Liberal cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului şi denunţarea de urgenţă a Actului de aderare la CSI semnat de Republica Moldova în anul 1991, precum şi a actelor fondatoare ale Comunităţii la care R.Moldova este Parte. Poziţia respectivă a fost făcută publică prin intermediul unui comunicat de presă, expediat de către departamentul de comunicare al Partidului Liberal. Formaţiunea mai solicită revizuirea legii privind securitatea naţională şi aderarea Republicii Moldova la NATO.

  Poziţia PL este determinată de „agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva Georgiei, invadarea de către trupele ruse a teritoriului naţional al unui stat suveran membru al ONU şi al Comunităţii Statelor Independente, distrugerea premeditată a capacităţilor militare, economice şi de infrastructură ale Georgiei, purificarea etnică şi atrocităţile comise de soldaţii ruşi împotriva populaţiei civile”.
  „Războiul declanşat de Rusia împotriva Georgiei relevă dispreţul desăvârşit pe care acest stat îl nutreşte faţă de valorile fundamentale pe care se întemeiază actuala ordine internaţională şi pacea globală, faţă de libera dezvoltare a popoarelor din fosta URSS, faţă de independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a statelor membre ale CSI. Opţiunea fundamentală a Rusiei de a reglementa problemele politice dintre state prin recurgerea la forţa brutală a armelor, şi nu la dreptul şi normele internaţionale în vigoare, politica acesteia de a instaura dominaţia militară, economică şi politică în întreg spaţiul CSI, după modelul şi practicile totalitare şi imperialiste ale fostei URSS, reprezintă astăzi cel mai mare pericol pentru securitatea regională, europeană şi internaţională în ansamblu”.
  „Agresiunea militară planificată din timp de către Rusia, membru al CSI, împotriva unui alt stat membru al CSI, respectiv Georgia, cu scopul declarat de a schimba conducerea acestei ţări aleasă democratic şi de a contracara aderarea sa la Alianţa Nord-Atlantică creează o situaţie radical nouă în sânul CSI, răstoarnă întregul sistem de relaţii constituit în cadrul Comunităţii, precum şi înseşi raţiunile de existenţă ale acesteia”, mai precizează PL.
  Liberalii fac trimitere la „impredictibilitatea regimului separatist de la Tiraspol şi de posibilitatea ca acesta să se dedea, la comanda Moscovei, la acţiuni agresive împotriva Republicii Moldova” şi la „faptul că Parlamentul Georgiei a votat ieşirea statului din componenţa CSI, iar Rada Supremă a Ucrainei a iniţiat un proiect de lege privind denunţarea actelor de aderare la CSI”.
  În acest sens, Partidul Liberal cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului şi denunţarea de urgenţă a Actului de aderare la CSI semnat de Republica Moldova în anul 1991, precum şi a actelor fondatoare ale Comunităţii la care R.Moldova este Parte. Liberalii mai cer revizuirea legii privind securitatea naţională în sensul renunţării la neutralitatea constituţională şi iniţierea procedurilor de semnare a unui acord de cooperare intensificată cu NATO, ca etapă de pre-aderare la această organizaţie, singura în măsură să garanteze şi să asigure securitatea naţională a Republicii Moldova în faţa politicii militariste şi imperialiste a Federaţiei Ruse în această regiune.

  http://unimedia.md/?mod=news&id=7064

 19. Vitalia,
  te rog sa te gandesti ca poti sa faci publicitate cu tineri , care sa poarte pancarde pe ei, adica un fel de fata si spate din carton cu semnele PNL ! Asa poti sa introduci oameni in troleibuz, sali, statii, locuri publice ! succes!

 20. sa ne amintim anul 2008.

  Partidul Liberal Democrat din Moldova : „Moldova – fără Voronin, Moldova – fără comunişti!”.

  29.01.2008.

  Biroul Permanent Central al PLDM
  Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că puterea în Republica Moldova este uzurpată de preşedintele Voronin, iar instituţiile statului sunt subordonate intereselor de grup ale Partidului Comuniştilor.

  După 7 ani de guvernare comunistă, Moldova a fost aruncată într-o criză profundă şi are probleme grave la capitolul drepturile omului, independenţa justiţiei, libertatea activităţii de antreprenoriat şi protecţia proprietăţii, libertatea mass-media, lupta împotriva corupţiei etc.

  Recentele modificări ale legislaţiei demonstrează clar strategia Partidului Comuniştilor de a elimina concurenţii politici, de a diviza societatea pe principii etnice şi religioase şi de a genera conflicte civile, toate cu un singur scop – de a rămîne la putere cu orice preţ.

  Partidul Liberal Democrat reaminteşte tuturor formaţiunilor necomuniste că, dincolo de diferenţe ideologice sau interese de partid, purtăm responsabilitatea comună în faţa societăţii de a contracara acţiunile autoritare ale comuniştilor. Şansele de supravieţuire a Republicii Moldova depind în mod direct de debarcarea acestora de la guvernare în 2009. În acest context, PLDM îşi reconfirmă poziţia de a acţiona în comun cu partidele democratice pentru desfăşurarea unor alegeri parlamentare libere şi corecte în 2009.

  Pentru instaurarea democraţiei şi schimbarea în normalitate a ţării noastre Partidul Liberal Democrat iniţiază acţiunea „Moldova – fără Voronin, Moldova – fără comunişti!”.

  http://www.pldm.md/index.php?view=article&catid=3&id=125&option=com_content&Itemid=9

 21. Din dragoste de tara ,ca omagiu pentru un mare unionist va rog, introduceti in campanie si creatia lui A. Paunescu si alte bijuterii din opera sa. Astfel poetul va fi multumit din lumea cealalta sa-si ajute poporul.

 22. Din dragoste de tara ,ca omagiu pentru un mare unionist va rog, introduceti in campanie si creatia lui A. Paunescu ,, Basarabia pe cruce ” si alte bijuterii din opera sa. Astfel poetul va fi multumit din lumea cealalta sa-si ajute poporul.

 23. Pentru opinie
  Ar fi mai corect Moldova _fara comunism. Pe comunisti nu-i puteti face sa dispara fizic , ar insemna ca-i exterminati. Cred ca nu intentionati asta

 24. condamnarea comunismului asa si nu a fost aprobata in timp de un an de zile de guvernare AIE.

 25. Miroase in PNL a Roshca, matinca Vitalia so indragostit in Roshca, cam aceleasi cuvinte le vb ambii de PL.

 26. Va inteleg dna Pavlicenco. Dar sa-i etichetati in halul asta pe Ghimpu si Ghirtoaca e prea de tot!

 27. Iaca ei sunt adevăraţi patrioţi a Moldovei

  MOLDOVA TREZESTE-TE, salvaţi Moldova.

  http:// http://www.patriotism.md/?p=4283

 28. Doamna VITALIA are absoluta dreptate sa critice INCA si mai ASPRU partidele ALIANTEI inclusiv PL-ul, caci prin lasitatea si frica lor de a vorbi deschis despre UNIREA cu ROMANIA au pus acest subiect in ILEGALITATE.

  Incercati sa discutati cu oricine din aceasta tara subiectul UNIRII , imediat individul dispare din fata ta caci instinctul ii sspune ca acest subiect ii va aduce nenorocire.

  Saraci moldoveni, unde v-a adus SCLAVIA.

 29. “Romîn nu e naţie, ci profesie”. Otto von Bismarck

 30. Doamna, va dati prea multa importanta. Vreti sa bagatelizati visurile noastre, doamna kaghebista.

 31. Doamna VITALIA are absoluta dreptate sa critice INCA si mai ASPRU partidele ALIANTEI inclusiv PL-ul, caci prin lasitatea si frica lor de a vorbi deschis despre UNIREA cu ROMANIA au pus acest subiect in ILEGALITATE.

  In loc sa fim in RATIONAL cu subiectul UNIRII suntem in IRATIONAL :::: Nu avem dreptul sa abordam acest subiect , asa cum a decis TZARISMUL, KOKO-munismul si acum, politicienii de toate culorile din MOLDOVA, cu exceptia PATRIOTILOR PNL-ului.

  Incercati sa discutati cu oricine din aceasta tara subiectul UNIRII , imediat individul dispare din fata ta caci instinctul ii sspune ca acest subiect ii va aduce nenorocire.

  Saraci moldoveni, unde v-a adus SCLAVIA.

 32. Stiti ce v-as sugera eu, Dna Pavlicenco? Articolul Dvs seamana cu un strigat din timpurile pofurilor de flori al unui aburit de betie – „Unire, moldoveni, blea-hamuha”. In fine, chiar e trista toata aceasta „lupta” pentru unire. Nu stiu din care considerente Dl Untila a lansat ideea de retragere a tuturor partidelor de dreapta din campanie in favoarea celor cu sanse reale, poate ii e clar ca nu v-a trece in parlament, nu stiu, dar PNL-ul chiar ca nici sanse virtuale nu are. Hai raspundeti cinstit – e o idee buna? Sau e mai buna ideea sa tocilariti pe acesti realisti, stiind din start ca nu veti trece nici in cele mai bune visuri. Stiu si eu ca alianta de guvernare nu e una din cele mai bune, dar faptul, ca e mai buna ca guvernarea comunista nici nu se discuta, sau aveti alte argumente? Daca la aveti, atunci chiar ca sunteti acolitii comunistilor, fara discutii. Va place sistemul american, unde lupta doua mari partide? Mie mi-ar placea sa fie doar dreapta si stanga, + cateva partidute de forma. Acum se da lupta pe viata si pe moarte. In cazul ca comunistii revin la putere, Dna Pavlicenco, impreuna cu ceilalti „zapaciti”, veti avea toata responsabilitatea.

 33. … la mine-n casa n-ati fost, nici la vecinii mei, nici la prietenii mei, nici la cunoscutii mei…

 34. A spune: Comentariul tau asteapta moderare.
  6 November 2010, la 11
  :)))) hai ca-i bun

 35. Cum sa puneti sloganuri cu Unirea pe troleibuze?…este vorba cumva de reclama la detergent?,duceti aceasta idee in derizoriu si procedand asa cum o faceti acum nu incurajati in nici un fel acest proces…pe mine nu ma intereseaza ce face Chirtoaca,nu sunt fanul lui,insa ideea cu troleibuzele nu mi se pare cea mai potrivita…

 36. in textul, istorioara, sau ce este… am vazut doar o obijduire Personala a marei, mici Vitaliei Pavlicenco, am vazut o neclaritate „cam asa a spus, nu conteaza..”, am vazut netransparenta in supararea fata de CCCEC, am vazut mult orgoliu in serviciul de presa al PNL, am vazut aberatii scrise intr-o Noapte de Mare Betii si fie ce-o fi.. pe cine reprezinta PNL??? POPORUL este SUPREM oricarui partid si interesul POPORULUI trebuie sa fie aspiratia reprezentantilor sai !!!
  „liberalii sint mai rai decit comunistii” :)))) hai ca-i bun:)))
  acest text nu trebuia publicat trebuia la cos aruncat… astffel de texte eu scriu ca sa-mi revars furia pe cineva sau pe ceva, pe toate eu la gunoi le arunc, iar in fata oamenilor ma stradui sa apar demn fata de timpul si atentia lor.

 37. O noua portie de venin a celei mai unioniste dintre unionisti. In rest… sunt de acord cu primul comentariu al lui Jay.

 38. Daomna Pavlicenco, eu la fel vreau Unirea dintre cele 2 tari romane, dar acum trebuie sa scapam de comunisti , dar nu sa la turnam apa la moara ca sa invinuiasca partidele liberale de unionism, pentruca societatea noastra e bolnava, inca, si se sperie tare de asa sloganuri. Comunistii cu acest slogan au castigat la referndumul din 5 septembrie, pentruca lumea e speriata de asa ceva… va rog mult sa va retrageti din concursul electoral si sa mai asteptati macar 4 ani, apoi vom vedea ce si cum trebuie de facut!

 39. У ВАРОНЕНА сызмальства,
  Тяга, быть большим начальством,
  Он упрямый – как осёл,
  Ну и дерзкий как козёл,
  Если кто-то поперечит,
  Он того пометкой мечет,
  И становится немилым,
  Для того,кто не по силам,
  В своём гневе он свиреп,
  От него в стране вертеп,
  Нет покоя людям добрым,
  Там где бродит дух недобрый,
  От кликуши – воронья,
  Может быть в стране беда !
  Эй народ ! беги сюда,
  Бей всю стаю воронья,
  Саблею руби не глядя,
  Ведь вороны – это бляди !
  Наотмашь руби козла,
  Ведь ВАРОНЕН – Сатана..

 40. DOAMNA PAVLICENCO MAI BINE DONAŢI BANI CARE O SĂ CHELTUIŢI PENTRU PUBLICITATEA ELECTORALA A UNEI CASE DE COPII.

  TOT UNA NU O SĂ TRECEŢI ÎN PARLAMENT,

 41. PT DOAMNA PAVLICENCO ÎNTREBARE

  CUM COMENTAŢI ULTIMUL SONDAJ ÎN CARE MAE AR ACOMULA 3 %, ŞI UNTILĂ A CHEMAT PE TOŢI PARTIDE EXTRAPARLAMENTARE SĂ SE RETRAGA ÎN CURSA ELECTORALA ÎN FAVOARE MAEştilor ?

  Mulţumesc devreme

 42. Vitalia Pavlicenco spune:
  6 November 2010, la 09:09

  Pt yoyo

  ?????? Dar de unde stiti?

 43. Doamna Pavlicenco poate va aduceti aminte cind erati cu dl Matei, erati pe atunci parlamentar, cind o fost puse in discutie interesele statului la un congres si care contravineau cu interesele proprii cum ati reactionat??? mai am doi ani si treb sa es la pensie, vreau pensie de parlamentar, si nu ati pus pe prim plan interesele statului ci propria pensie, despre ce unire vb acuma cind e sabie in tara?

 44. PNL, prin mesajul sau, face tot posibilul ca sa revina comunistii la putere

 45. dle Mihai nu mai stati atat cu frica-n san !!!

  Pana la urma PCRM nu mai este la putere, Guvernul Rep.Moldova care organizeaza alegerile in Rep.Moldova este formata din A.I.E. !!

  Atunci daca PCRM va castiga alegerile nu va fi din vina PNL, sau MAE, sau altor partide care nu sunt in guvernul Rep.Moldova ci va fi VINA TOTAL NUMAI A PARTIDELOR DIN A.I.E. !!!

  Daca sunt maturi sa isi asume raspunderea !! Nu inteleg?!! sunt copii mici ?

  Cand PCRM era la putere si au fost alegeri PNL s-a retras pentru a lasa mai multe sanse AIE ! Dar acum este cu totul alta situatie.
  Si daca AIE nu face fata la critici (REALE SI FONDATE apropo) trebuie ca sa ii menajam???

  Faptul ca exista PCRM inseamna ca trebuie sa le permitem orice AIE ?
  Cine stie sa devina la fel de rai (sa fure bani) ca PCRM ?
  Dar atunci UNDE ESTE LIBERTATEA cand NU O POTI EXPRIMA ? FOLOSI ?
  Cand ceva CLAR GRESIT nu poate fi combatut ?

  Incercati sa faceti distinctia intre CRITICA UNUI LUCRU RAU care poate fi un lucru pozitiv, si doar instigarea la ura. Daca primarul Chisinaului a gresit, repara aceasta greseala apoi o sa fie de laudat, dar daca NU REPARA aceasta greseala si FOLOSESTE INSTITUTIA PRIMARIEI CHISINAU PENTRU DOAR FOLOSUL PARTIDULUI DIN CARE FACE PARTE atunci nu inseamna ca dl Chirtoaca se comporta ca comunistii cand erau la putere folosind si abuzand de putere in mod discretionar ????

  Mai cititi legea electorala si o sa vedeti ca orice partid politic ARE DREPTUL LA MANIFESTARI POLITICE in cadrul legii.
  A suprima dorinta de exprimare a unui partid politic INSEAMNA A SUPRIMA DORINTELE EXPRIMATE DE TOTI MEMBRII SI SIMPATIZANTII ACELUI PARTID (legal infiintat) si deci inseamna A SUPRIMA LIBERTATEA DE EXPRIMARE A MII DE CETATENI AI REP.MOLDOVA !

  Asa ca hai sa nu plangem deaiurea dupa lucruri false.
  Adica ditamai shmecherii din AIE se plang ca daca castiga PCRM o sa fie vina partidelor extra-guvernamentale si culmea extra-parlamentare precum PNL sau MAE sau mai stiu eu cine !!!!!!?!?!?!?!!?

  Minciuna mai idioata si pretext mai josnic nu am auzit in viata mea.
  Daca castiga PCRM o sa fie 100% vina lor si atat.

  Cat despre prostiile cu care vine Ciresar ca mai bine doneaza banii la case de copii, ce pot sa ii adaug? Dle Voronin care scrii sub nick-name-ul Ciresar mai puneti pofta in cui !
  Mai explica poate cetatenilor Rep.Moldova aici cum comunistii reduceau bursele pentru tinerii est-moldoveni in timp ce ei isi faceau sedii luxoase, masini luxoase, vile luxoase, arestau tineri pentru comentariile facute pe Unimedia, confiscau calculatoare, bateau tineri in subsolurile politiei comuniste, si dezbracau tinere !!!!!!

  Asa ca dle Ciresar pentru mine nu esti nici macar cat o ceapa degerata.

 46. ma uit si citesc aberatziile tovarasei pavliucenko si a persoanelor cu handicap de unire si ma ia groaza.nu intzeleg una de ce nu sunt tarsi la raspundere persoanele care chiama la distrugerea statalitatzii, atit care chiama la unire cu romi-inii cat si cu rusia sau ukraina.

 47. @ nedumerit: solutia este actionarea in judecata. Daca d-na Pavlicenco are dreptate si are legea de partea dansei, va castiga. Eu personal as interzice publicitatea de autobuze de orice fel, pentru ca macar in transport doresc sa imi odihnesc ochii. Dar daca legea permite, asta e.

  @ Vitalia Pavlicenco: nu cu un asemenea limbaj veti convinge oamenii. Demonstrati ca puteti exprima ideile si fara sa va coborati la nivelul de exprimare al comunistilor. Doar pe aceia ii vad apeland la cuvinte jignitoare. Si eu imi mai pierd rabdarea pe Unimedia si imi scapa unele expresii, dar dvs aveti alt statut, acela de lider de partid. In aceasta calitate, trebuie sa dati un exemplu de combativitate in limitele decentei.

 48. Doamnă Vitalia ,dumneavostră ce faceîi din noi ,ce vă exprimaţi aşa indignarea? Turnaţi apă la moara comuniştilor.Vreţi cu orice preţ ca la putere să vină comuniştii. Poporul nostru nu e pregătit pentru unire ,dar fraţii noştri alolingvi,ce, ei nu trăesc la noi?Noi trebue întîi de toate să consolidăm ce am obţinut pentru neamul nostru.Domnul Chirtoacă este primar nu numai la pro unionişti dar este primar la toţi locuitorii CHişinăului . Dumneavoastre creaţi daune mari partidelor liberale în favoarea pcrm .

 49. Total de acord cu Jay : tovarasa Pavlicenco a ajuns in mintea comunistilor. Face jocul lor si va pati-o rau de tot: va pleca la gunoiul istoriei. Pacat! Parea o femeie cumsecade….

 50. Văd că vă faceţi bună campanie profitând de aspiraţiile noastre ce tind spre unire cu România. Mă întreb, oare nu aveţi bunul simţ pentru a scrie în română, odată ce vă declaraţi pentru România? Chiar e aşa de greu de folosit acronime? Sau poate nu aveţi posibilitatea? Cred că merită să vă gândiţi la cele spuse de mine şi să nu vă faceţi de ruşine!

Comments are closed.