Filat o ia razna cu totul

Aflam despre “propunerea” nazdravana a lui Filat – campania electorala sa dureze vreo doua-patru saptamini. Iar trepadusii sai, gen deputatul Veaceslav Ionita, care arata tot mai mult tupeu in public si la emisiuni, in loc sa invete a pune corect  macar accentul in cuvintul “campAnie electorala”, se screm sa explice de ce e foarte “europeneste” sa scurteze campania electorala.

Acum citiva ani eram intr-o campanie electorala si aveam o intilnire cu Josette Durieu, raportorul de la Consiliul Europei de atitia ani pentru R.Moldova, insotita de colegii ei. La intilnire participa si actualul sef al MU Vladimir Turcan, si juniorul rosu Grigore Petrenco. Ambii spuneau exact ceea ce spun acum “marii liberali” – ca “poporul este satul de campanii electorale, ca lor nu le trebuie dezbateri la televizor” si ca “nu trebuie sa le batem capul cu prea mult pluralism de opinie”.

Adica ceea ce cam spun azi cei de la Putere. Numai ca liberalii si democratii adauga azi, in mod populist, si argumentul „bani cheltuiti degeaba pentru alegeri”. Parlamentarii de la Consiliul Europei au ramas tablou si Durieu a intrebat doar de ce acesti tovarasi isi imagineaza ca stiu mai bine ce ii trebuie poporului si vorbesc in numele si in locul acestuia.

Ma uit acum la Jurnal TV si ma crucesc de afirmatiile Anei Gutu si ale lui Veaceslav Ionita. Moldova, care inca nu a iesit din gaoacea comunista, daca ne gindim la toate “fundaturile” maldavinesti, inca nu e atit de bine informata cum cred deputatii care rod pantalonii la Jurnal TV si la Publika TV, inca nici nu stie cum ii cheama pe actualii “mari demnitari”. Vazind argumentele si propunerile PLDM si PL – care, iata, isi dau mina cind simt ca au acelasi interes!, cedind principii – ma uit si ma n’inun’ez sa nu vad nici o diferenta dintre zisii democrati si comunisti, care au ramas cu acelasi mod de gindire si actiune – “facem toate trebusoarele la intuneric”. Iata ca „marii proeuropeni”, gen PLDM si PL, din pacate pentru ultimii, doresc si ei sa fie realesi repejor pe intuneric, sa reobtina iute toate functiile posibile si imposibile si sa ajunga – unde? Iarasi intr-o majoritate nefunctionala, chiar daca Filat crede ca are toate victoriile deja in buzunar. De ce? Pentru ca mizeaza, iarasi – fara nici o deosebire fata de comunisti -, pe resursele administrative si pe imaginea pe care si-o face intr-un mod deja dezgustator, neglijind realitatile si normele democratice.

Dar oare partidele extraparlamentare au avut in acest an aceleasi posibilitati si oportunitati ca si partidele parlamentare? Noi, PNL, am avut atitea actiuni pe care televiziunile zise libere ori nu le-au oglindit, ori le-au oglindit in batjocura, probabil, la indicatia val-ului politic…

Oare nu este clar ca Filat a lansat aceasta propunere legislativa si pentru ca ramine consecvent pe ideea ca “partidele extraparlamentare ii sint cel mai mare dusman”. Adica nu comunistii… Adica vrea sa le “termine” si printr-o campanie scurta, de parca partidele extraparlamentare ta-a-a-a-re au mai avut acces la Radioteleviziunea nepublica, ce si-a pornit activitatea sub bagheta sa magica in discutii la intuneric .

Oare reprezentantele straine chiar sa nu vada ca falsii liberal-democrati devin mai dihai decit comunistii? PNL va face o declaratie impotriva acestei nazdravanii a Broscoiului verde, care a inceput sa oacaie tot mai urit, ba mocaneste, ba in alt mod.

Pacat ca trepadusii sau sfetnicii ex-national-liberali ai lui Filat uita ca cine face ceva contra cuiva, cade el sub efectul actiunii puse la cale cu gind rau. Nu sapa groapa altuia, ca vei cadea primul in ea. Filat uita de treaba asta si cred ca nici AMN, nici PD nu-i va vota propunerea antidemocratica si de natura comunista. Nici comunistii nu erau atit de cinici in unele lucruri, astora, falsi liberal-democrati, li s-a ridicat rau de tot “vinul alb” la cap. Aroganta lui Filat pare sa conduca tot mai evident la blocaje politice pe viitor.

Indemnam PL-ul sa aiba o atitudine rationala si democratica fata de aiureala PLDM-ului, pentru ca atunci cind uiti de bunul simt, Cel de Sus iti aminteste ca nu poti cumpara cu banul chiar totul, asa cum crede Pepenele verde pe dinafara si rosu pe dinauntru. Adica mai ginditi-va si la Bunul Dumnezeu, desi e greu sa o faceti, pentru ca Dumnezeul liberal-democratilor este interesul strict financiar, acoperit cu “pragmatism”, care, politic, acopera prorusismul. Vai de capul vostru si al nostru!

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

120 Comments

Add a Comment
 1. Imaginati-va: prin absurditate Vitalia Pavlicenco ajunge prim-ministru. Isi executa functia pe unde mai bine, pe unde mai rau… anumite persoane o critica pentru partea proasta a lucrurilor (ca doar nimeni nu este perfect) si… in rezultat premierul Vitalia Pavlicenco raspunde acestor persoane cu acelasi limbaj vulgar cu care este obisnuita aici pe blog. Eu nu mi-as dori un asa premier… si nu ca premier, dar nici deputat si nici un fel de alt functionar public!

  Nu stiu pentru ce se zbate atit Vitalia Pavlcenco, chiar nu stiu… poate nu are altceva ce face!

 2. pentru Rusoaica
  Daca asculti vocea basarabiei ai sti ca dl ionita vorbeste luni la 9.15 dimineata. Mai pune ca si el este om si poate ca nu l-ai auzit vreo 2 emisiuni si deatita ti se pare ca s-a dus si te-a uitat. Plus la asta micuta duduie dar si matale, dna Pavlicenco – in economie santeti destepte ca si mine la limba chineza. Numai vorba de hula ese de la voi la acest capitol. Sa-ti mai aduc dno pavlicenco -ai uitat cum il sustineai pe braghis la locale din 2007? Asa ca sa nu-mi vorbesti de patriotism. Ca esti filolog si o dai cu franceza e bine. Dar in politica cu populismul departe n-ai sa ajungi.
  E usor a scrie versuri cand nimic nu ai de spus.

 3. Dna Pavlicenco… vora multa dar argumente???
  si ce actiuni importante” ati facut DVS, care nu au fost difuzate in presa?
  va rog, inainte sa comentati cum vorbeste cineva, scoateti r grasier din vorba DVS ca nu sintem in Franta
  SUCCES!

 4. pr dna Tampiza.
  Inca o data imi dau seama cat e de greu sa schimbi mentalitatea oamenilor. Mai grav ca si cei tineri(am in vedere pe cei pana la a doua tinerete)cauta, ca si homos soveticus, SA LE FACA STATU’. As vrea sa va intreb dna – at votat cu Filat, de aveti ura pe el si PLDM. Mai uitati ca intrun an nu faci mare treba la guvernare (in conditii de alianta unde sant si lupi care staruie sa compromita ideia SCHIMBARII ADEVARATE). Am fost si subaltern , si sef si la unitati deloc mici . Am lucrat si cu strainii in RM, credeti-ma, e mai usor sa faci putin si sa ceri sefului sa-ti dea daca nu totul, apoi ceea ce (socoti) ca e al tau-asta la o intreprindere.Dar daca e sa vorbim de un stat – e cu mult mai greu(uneori – imposibil).Una e sa dojenesti angajatul la tine in biro , si alta sa faci ceva PUBLIC. In astfel de cazuri e important sa fii calm dar, si sa raspunzi pentru ceea ce faci. Dl Filat se tine de cuvint.Credeti-ma, n-a venit el sa se imbogateasca pe seama celor care l-au votat. Dna Pavlicenco e frustrata ca nu este si ea la „tribuna”, ca sa-i mai scarmene pe comunisti. Asta e. Plus la aceasta – sa nu uitam ca dna Pavlicenco a fost in PFD-ul lui Matei.Stim cu ce s-au mai ocupat cei de acolo (mai citeste si flux-ul din timpurile alea).Imi pare rau ca dna Pavlicenco improasca cu noroi, ea, care n-a facut NIMIC pentru, cum ziceti Dvs, pt familia mea, fiica mea, baiatul meu, etc… .Dati sa fim mai putin emotionati, ori emotiile sant un sfetnic rau.

 5. Pt „ionut”, care nu pricepe o boaba in politica

  Ce te bagi cu aceste comentarii de doi bani, daca nu pricepi nimic?

  Pricep foarte bine in economie, tocmai de aceea am fost selectata in 1998 sa merg la Washington la cursuri in spaniola la FMI pt 5 saptamini. Selectarea a facut-o FMI, pe linga 2 saptamini la Viena, la un institut al Fondului Monetar International. Nu mai spun ca am fost trei ani vicepresedinte al Comisiei pt buget si finante in Parlament si am avut o serie de interpelari si interventii in probleme economice.

  Braghis a fost sprijinit de AMN, din care faceam parte, in 2006, la functia de primar. A fost decizia partidului. In 2006, la 16 decembrie, a fost creat PNL si eu am fost aleasa presedinte. Nu puteam sa il sprijin in 2007 pe Braghis, pt ca eram presedinte al PNL, din care Braghis nu a facut parte niciodata. In 2007 PNL l-a sprijinit in turul doi pe Chirtoaca.

  Acum propun sa mai inveti si carte, ca nici aici nu pricepi. E corect „in plus”, „plus de”, numai nu „plus la”.

  PFD nu a fost al lui Matei, ci al membrilor de partid. Acolo, ca redactor-sef al ziarului Mesagerul, am avut trei ani din patru, cit l-am condus, cel mai mare tiraj de ziar din republica. Matei, din invidie, ca il mai „inspira” cite cineva, a vrut sa ma debarce si nu a reusit.

  Eu nu am fost la guvernare sa fac ceva din banii statului pentru familia dumitale, pentru ca ati votat 14 ani politicieni retrograzi si antiromajni. Dar prin pozitia mea v-am dat demnitate, pe care nu o puteti duce si nu o aveti.

  Este corect „Haideti”, si nu „Dati” … sa fim mai putin emotionati etc. Eu emotii nu am, dumneata nici cultura, nici cunostinte, nici emotii ca lumea.

 6. Pt BRV

  Dupa nume si persoana… Dumneata esti un anonim brv-it mizerabil, daca ajungi sa te agati de modul cum Dumnezeu ii da vreunuia sa vorbeasca. Si ce faci cu sepeleavii, unde ii trimiti? Jumatate de Romanie graseiaza si ii trimiti pe toti in Franta sau in Israel? Repet: esti un impotent in toate sensurile, esti un invidios, pt ca esti un mizearbil.

 7. Acest text nu l-am scris eu.

  Nina Tampiza spune:
  9 August 2010, la 16:04

  „Imaginati-va: prin absurditate Vitalia Pavlicenco ajunge prim-ministru. Isi executa functia pe unde mai bine, pe unde mai rau… anumite persoane o critica pentru partea proasta a lucrurilor (ca doar nimeni nu este perfect) si… in rezultat premierul Vitalia Pavlicenco raspunde acestor persoane cu acelasi limbaj vulgar cu care este obisnuita aici pe blog. Eu nu mi-as dori un asa premier… si nu ca premier, dar nici deputat si nici un fel de alt functionar public!

  Nu stiu pentru ce se zbate atit Vitalia Pavlcenco, chiar nu stiu… poate nu are altceva ce face!”

  Daca cineva in viata asta,nu stie mai mult nimic decit,a se dosi in spatele cuiva,ca cel mai mare las,nu cred ca-si va gasi mare importanta aici pe blog.

  A mai aparut o Nina Tampiza,care nu e cea adevarata.Se vede ca, nu inzadar ii placea cuiva sa duca discutii.

 8. ionut spune:
  9 August 2010, la 17:05

  pr dna Tampiza.
  „Inca o data imi dau seama cat e de greu sa schimbi mentalitatea oamenilor”––interesant,la cite persoane ai reusit sa le schimbi mintea?Din continutul mesajului asta,dupa cum spun astea cu minte noua,vrei sa ma „pricalesti’,in limba politica ar insemna „provoci”.Si cum spun cei cu minte veche,vrei sa ma incerci de minte.

  „Mai grav ca si cei tineri(am in vedere pe cei pana la a doua tinerete)cauta, ca si homos soveticus, SA LE FACA STATU’.”–-numeste concret,carui tinar „statu” i-a facut si i-a dat?Tinerii din Moldova pot fi numarati pe degete,ca nu prea au mai ramas in tara,dar tu vorbesti ca statu le face si le da.Ma faci sa cred,ca vii din alta parte,nu de pe Pamint.

  „As vrea sa va intreb dna – at votat cu Filat, de aveti ura pe el si PLDM.”– da,l-am sustinut,ca sa se produca schimbarea,gratie mintii sale stralucite….dar,ne trezim ca revenim la anii 70-80,cind copiilor li se dadea doar lapte in scoli.

  „Mai uitati ca intrun an nu faci mare treba la guvernare (in conditii de alianta unde sant si lupi care staruie sa compromita ideia SCHIMBARII ADEVARATE).”–-ar fi bine ca Filat sa se sfatuie si sa ceara opiniile tuturor celor din Alianta,nu sa decida de unul singur,parca ar fi numai el.

  ” Dl Filat se tine de cuvint.Credeti-ma, n-a venit el sa se imbogateasca pe seama celor care l-au votat.”–se vede ca numai tu simti schimbarea,ca noi astea de pe aici,trecem la lapte de la 1 septembrie,ca in ani 70-80,iar in anii 90,cind nu primeam salariile cu anii,Lucinsckii,ne trimitea sa mancam fasole din „harmanul” parintilor de la tara.Nu ma mir,ca i-a venit ideea asta nastrusnica cu laptele,are un bun indrumator in spate.

  ” Dna Pavlicenco e frustrata ca nu este si ea la “tribuna”,”–-doamna Pavlicenco a fost la tribuna si de cite ori aparea la microfon,acesta era inchis.Nu le prea place unora sa fie criticati si sa li se spuna verde-n ochi ce crede omul.

  Cam intortocheat mesaj postezi,Ionute.Daca nu-ti place numarul singular „familia mea, fiica mea, baiatul meu, etc…”,ma voi exprima sa-ti fie mai clar”familiile noastre,fiicile noastre,baietii nostri si ai vecnilor nostri,si ai vecinilor vecinilor nostri etc…..” pina vei intelege despre ce e vorba.

  „Dati sa fim mai putin emotionati, ori emotiile sant un sfetnic rau.”–-si ce ai tu cu emotiile mele?Tu poti sa-ti urmezi sfatul”sa fim mai putin emotionati”,eu scriu ceea ce gindesc si ce vreau si cum vreau.Nu te zbate atita sa ma reeduci,eu presedinte de tara nu doresc sa fiu,nici chiar deputat sau vreo functie macar prin oras.
  Filat cu oamenii sai le va face personal pe toate.

  Cred am trecut examenul sau testul?ce-a fost asta?

 9. fereasca dumnezeu! cit de bolnavicioshi ii face pe politicieni umbra sub care stau aceshtia dupa de ce devin infrinshi dupa campaniile electorale! Dna V.P va stimam enorm pina la citirea acestor rinduri scrise de dumneavoastra shi inclusiv citirea comentariile vizitatorilor, dar acuma deja vad ca sintetzi enorm de jalnica!, cred ca trebuia sa vizitez de mai inainte BLOGul DVS ca sa-mi dau seama ca aparentzele inseala, eu insa ma delectam cu ceea ce vedeam la televizor! din pacate internetu este mai putzin accesibil multor cetatzeni ai RM ca sa shtie cum sintezti intradevar! sorry pentru ceea ce spun insa disperare DVS e deja МАРАЗМ adevarat! chiar mii interesant!: – comentariile scrise contra DVS AR TREBUIA SA VA DEA DE GINDIT! Terminati cu aberatziile astea! apropo! – nu sint de partea nimanui, ПРОСТО mi-am dat cu parerea!

 10. sorry pentru comentariu! sorry shi pentru unele gresheli facute! sensul insa cred ca o sa va fie clar! BAFTA

 11. dorinta lor de a privatiza elctorala viitoare ! adica a o imparti intre 2-3 partide maxim se paleste cap in cap cu dorinta unor cetateni si pacat ca nu a majoritatii de a alege pe cineva care sa apere in primu lrind drepturlile fundamentale ale omului ! care este cel mai important lucru pentru a pune totul pe roate ! atunci cind omu lse simpte confortabil si fara frica acasa gospodaria creste omul trage la ea !

 12. pur si simplu nu voi vota pe nimeni daca voi conclude ca nici un partid nu isi propune in programa sa apararea drepturilor omului ! voi taia buletinul ca sa nu fie folosit de altcineva si sa fie inclus in buletin nevalabil !

 13. Am trait, cu totii, noi, toti romanii, si cei din interior si cei de afara, un an vise si de sperante. Ar fi fost prea frumos sa fie adevarat. Prezentul este, din pacate, dominat de maculari, de dezvaluiri, de tradari, toate izvorate din niste orgolii incomensurabile si dintr-un arivism grosier dedicat doar dorintei aprige de putere. Se pare ca, pentru toti actorii acestui vodevil bulevardier, de prost gust, numit guvernare, investirea in misiunea providentiala de a salva poporul s-a dovedit o palarie mult prea mare. Ne-ati inselat asteptarile la toti. Ati pacalit un intreg mapamond. Miracolul moldovenesc nu s-a produs. Ce va urma e lesne de inteles. Dumnezeu sa va ierte pe toti!
  La vechii Inka viitorul conducator era pus in fata marilor preoti sa ridice de jos si sa aseze pe o imensa masa rituala din piatra o impresionanta bila tot din piatra. Daca reusea, ajungea „Mare Inka”, daca nu, ii spargeau capul cu aceeasi bila. Asta ca sa afle toti avizii de putere ca, daca nu sunt in stare sa duca in spate o asa mare demnitate, mai bine nu incurca lumea.

 14. # Vitalia Pavlicenco spune:
  10 August 2010, la 00:12

  Pt BRV

  Dupa nume si persoana… Dumneata esti un anonim brv-it mizerabil, daca ajungi sa te agati de modul cum Dumnezeu ii da vreunuia sa vorbeasca. Si ce faci cu sepeleavii, unde ii trimiti? Jumatate de Romanie graseiaza si ii trimiti pe toti in Franta sau in Israel? Repet: esti un impotent in toate sensurile, esti un invidios, pt ca esti un mizearbil.

  Doamna pavlicenco asa vb la noi politicienii….si cum doriti sa va mai voteze cineva, unde va e cultura si inteligenta.
  Mi se pare ca intreceti orice limita… si vb mai urit decit un cioban la stina… invatati sa fiti culta ca va va ajuta pe viitor…. nu ca politician (sigur nu aveti nici o shansa) ci ca om in viata….nu degeaba fug toti de dumnevoastra si nu sunteti invitata nici la TV nicaieri… ca dati Tara de rusine… sa va fie rusine la virsta care o aveti sa vb asa

 15. Vlad Filat: Vom avea şi alte unde verzi. Au mai rămas artiştii şi agricultorii

  În timpul apropiat ne putem aştepta la noi valuri de aderenţi la Partidul Liberal Democrat din Moldova, a confirmat liderul PLDM Vlad Filat ieri, 10 august 2010, în cadrul emisiunii Fabrika, de la Publika TV. „Au mai rămas artiştii şi agricultorii”, a menţionat Filat.

  Amintim că la 1 iulie au aderat la PLDM nouă rectori ai instituţiilor superioare de învăţământ din Republica Moldova. Printre aceştia, menţionăm academicianul rectorul UTM Ion Bostan, rectorul ASEM Grigore Belostecinic, rectorul USM Gheorghe Ciocanu, rectorul Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” Mihail Grosu, rectorul Universităţii de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău Laurenţiu Calmuţchi.

  Pe 8 iulie au luat exemplul rectorilor şi un grup de sportivi de performanţă, antrenori, conducători ai federaţiilor de profil şi au aderat şi ei la Partidul Liberal Democrat din Moldova.

  Pe 12 iulie 2010, aproape 800 de membri ai Alianţei Moldova Noastră, în frunte cu preşedintele raionului Căuşeni, 13 primari, 12 consilieri raionali şi mai mulţi consilieri locali, au trecut în rândul membrilor PLDM.

  Pe 28 iulie curent, preşedintele raionului Făleşti, Nina Botezatu, a anunţat că, împreună cu alţi peste 800 de membri ai fostei organizaţii teritoriale din Făleşti a Partidului Social Democrat, aderă la formaţiunea politică a Partidului Liberal Democrat.

  Aceeaşi decizie a fost luată la 29 iulie curent şi de către 15 personalități notorii din domeniul ocrotirii sănătății.

  Sursa: UNIMEDIA

 16. disperare totala a d-nei pavlicenco, mai scurta campania mai putini bani de la „sponsori” asa-i ?!?!?

  ps. oricum nu treceti pragul electoral, ce atita zarva?
  MAE are cu mult mai multe sanse dar nu fac asa valuri

 17. Doamnă, chiar nu cred că aveţi dreptate. Personal, n-am plăcerea să-l văd pe viitorul candidat PCRM timp de 60 de zile pe ecranul TV-ului, şi apoi se ştie că campanie nu prea ajută cetăţenii, în 60 de zile nu le poţi schimba părerea. Vorbind de micile partide un pic aveţi dreptate, dar ,spre exemplu, MAE în primăvara 2009 cu siguranţă a cheltuit o sumă impunătoare ,dar nici un rezultat. PNL-ul, la fel ca alte partide, ar trebui să fie ceva mai active în timpul anului, dar nici aşa nu veţi atrage electoratul, fiindcă el se orientează spre 4 partide. Aceasta e soarta tuturor partidelor care nu-s la guvernare şi nu propunerea PLDM-ului e vinovată

 18. Privesc cu tristete valurile de DENATIONALIZATI care se duc la FILAT DENATIONALIZATUL. Caci toti acesti indivizi au o caracteristica absolut comuna ::::: SUNT ANTIROMANI, SUNT CONTRA UNIRII CU ROMANIA.

  DACA erau proromani sau pentru unirea cu Romania, aveau alegeri mai inteligente :::: PNL cu DOAMNA VITALIA sau PL cu DOMNUL GHIMPU.

  MOLDOVA inca nu s-a trezit din somnul cel de moarte.

 19. tmmd spune:
  11 August 2010, la 12:12

  MAE are alt vector ! deci si alt electorat ! parerea mea

  din pacate PL anca nu are curajul sa introduca si ei litera N in abreviatura ! deci se centralizeaza se ei din pacate sau din fericire pentr ulati urmasi ai sai ! deci daca inainte il numeam fratele mai mare al PNL acum ma tem sa-i atribui postura de rudenie 🙂

 20. motivul simplu sau intors cu spatelke la unionizmul cu tara mama Romania ! si motivul a fost tendinta de a capata mai mult electorat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *