Filat o ia razna cu totul

Aflam despre “propunerea” nazdravana a lui Filat – campania electorala sa dureze vreo doua-patru saptamini. Iar trepadusii sai, gen deputatul Veaceslav Ionita, care arata tot mai mult tupeu in public si la emisiuni, in loc sa invete a pune corect  macar accentul in cuvintul “campAnie electorala”, se screm sa explice de ce e foarte “europeneste” sa scurteze campania electorala.

Acum citiva ani eram intr-o campanie electorala si aveam o intilnire cu Josette Durieu, raportorul de la Consiliul Europei de atitia ani pentru R.Moldova, insotita de colegii ei. La intilnire participa si actualul sef al MU Vladimir Turcan, si juniorul rosu Grigore Petrenco. Ambii spuneau exact ceea ce spun acum “marii liberali” – ca “poporul este satul de campanii electorale, ca lor nu le trebuie dezbateri la televizor” si ca “nu trebuie sa le batem capul cu prea mult pluralism de opinie”.

Adica ceea ce cam spun azi cei de la Putere. Numai ca liberalii si democratii adauga azi, in mod populist, si argumentul „bani cheltuiti degeaba pentru alegeri”. Parlamentarii de la Consiliul Europei au ramas tablou si Durieu a intrebat doar de ce acesti tovarasi isi imagineaza ca stiu mai bine ce ii trebuie poporului si vorbesc in numele si in locul acestuia.

Ma uit acum la Jurnal TV si ma crucesc de afirmatiile Anei Gutu si ale lui Veaceslav Ionita. Moldova, care inca nu a iesit din gaoacea comunista, daca ne gindim la toate “fundaturile” maldavinesti, inca nu e atit de bine informata cum cred deputatii care rod pantalonii la Jurnal TV si la Publika TV, inca nici nu stie cum ii cheama pe actualii “mari demnitari”. Vazind argumentele si propunerile PLDM si PL – care, iata, isi dau mina cind simt ca au acelasi interes!, cedind principii – ma uit si ma n’inun’ez sa nu vad nici o diferenta dintre zisii democrati si comunisti, care au ramas cu acelasi mod de gindire si actiune – “facem toate trebusoarele la intuneric”. Iata ca „marii proeuropeni”, gen PLDM si PL, din pacate pentru ultimii, doresc si ei sa fie realesi repejor pe intuneric, sa reobtina iute toate functiile posibile si imposibile si sa ajunga – unde? Iarasi intr-o majoritate nefunctionala, chiar daca Filat crede ca are toate victoriile deja in buzunar. De ce? Pentru ca mizeaza, iarasi – fara nici o deosebire fata de comunisti -, pe resursele administrative si pe imaginea pe care si-o face intr-un mod deja dezgustator, neglijind realitatile si normele democratice.

Dar oare partidele extraparlamentare au avut in acest an aceleasi posibilitati si oportunitati ca si partidele parlamentare? Noi, PNL, am avut atitea actiuni pe care televiziunile zise libere ori nu le-au oglindit, ori le-au oglindit in batjocura, probabil, la indicatia val-ului politic…

Oare nu este clar ca Filat a lansat aceasta propunere legislativa si pentru ca ramine consecvent pe ideea ca “partidele extraparlamentare ii sint cel mai mare dusman”. Adica nu comunistii… Adica vrea sa le “termine” si printr-o campanie scurta, de parca partidele extraparlamentare ta-a-a-a-re au mai avut acces la Radioteleviziunea nepublica, ce si-a pornit activitatea sub bagheta sa magica in discutii la intuneric .

Oare reprezentantele straine chiar sa nu vada ca falsii liberal-democrati devin mai dihai decit comunistii? PNL va face o declaratie impotriva acestei nazdravanii a Broscoiului verde, care a inceput sa oacaie tot mai urit, ba mocaneste, ba in alt mod.

Pacat ca trepadusii sau sfetnicii ex-national-liberali ai lui Filat uita ca cine face ceva contra cuiva, cade el sub efectul actiunii puse la cale cu gind rau. Nu sapa groapa altuia, ca vei cadea primul in ea. Filat uita de treaba asta si cred ca nici AMN, nici PD nu-i va vota propunerea antidemocratica si de natura comunista. Nici comunistii nu erau atit de cinici in unele lucruri, astora, falsi liberal-democrati, li s-a ridicat rau de tot “vinul alb” la cap. Aroganta lui Filat pare sa conduca tot mai evident la blocaje politice pe viitor.

Indemnam PL-ul sa aiba o atitudine rationala si democratica fata de aiureala PLDM-ului, pentru ca atunci cind uiti de bunul simt, Cel de Sus iti aminteste ca nu poti cumpara cu banul chiar totul, asa cum crede Pepenele verde pe dinafara si rosu pe dinauntru. Adica mai ginditi-va si la Bunul Dumnezeu, desi e greu sa o faceti, pentru ca Dumnezeul liberal-democratilor este interesul strict financiar, acoperit cu “pragmatism”, care, politic, acopera prorusismul. Vai de capul vostru si al nostru!

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

120 Comments

Add a Comment
 1. Medvedev vrea să redenumească ”miliția” în ”poliție”… INTERESANT … DE ACUM DEMONSTRANTII PENTRU DREPTURILE OMULUI DIN RUSIA NU VOR MAI FI CIOMAGITI DE MILITIENI , CI DE POLITISTI … VIVA LA CUBA LIBRE !

 2. LA “TULBURARILE” PATRIOTICE CE IL MACINA PE ACEST MANKURT- I.DODON – , NOI II RASPUNDEM SIMPLU : O TARA , O NATIUNE , UN VIITOR ! … ROMANIA MARE ! O MOLDOVA MARE INTINSA INTRE VECHIILE FRUNTARII ASA CUM NE-A LASAT-O MARELE STEFAN , INTR-O PATRIE COMUNA A CELOR DE ACELASI NEAM – ROMANIA . DODON DORESTE O MICA GUBERNIE RUSIFICATA INDREPTATA IMPOTRIVA CELOR DE ACELASI SINGE DE PESTE PRUT … MOLDOVENI CONTRA MOLDOVENI , FRATI CONTRA FRATI .

 3. D-na Pavlicenco – doar Ana Guţu, deputat PL, a accentuat că îşi exprimă părerea doar personală, şi nu a partidului. De ce n-aţi scris părerea Dlui Hadîtcă?
  În genere sunt de acord cu cele expuse, aveţi dreptate.

 4. Indemnam si PNL-ul sa aiba o atitudine rationala si democratica fata de pericolul reinstaurarii comunismului in Basarabia. poate nu va dati seama dar situatia e grava, si acel 1.5% care va fii irosit pentru aroganta cuiva poate schimba raportul de forte in parlament.

 5. D-na Vitalia, aveti multi „oaspeti” din astia „juristi” si fosti KGB-isti, mancurti. NICI PE DEPARTE SA FAC RECLAMA sait-ului asta de „propagandism.md” iar merge mai bine decit „patriotism.md” patriotism, HUOOOOOOO, care patriotism ba?
  http://www.patriotism.md/?p=539

 6. Doamna Pavliucenco, sa va spun sincer,mi-ar fi fost rusine daca eram in locul dvs. PNL-ul nu are nici o sansa de a supravietui in singuratate (asta stie fiecare inclusiv dumneavoastra), iar dumneavoastra in loc sa il salvati (sa va asociati cu un partid apropiat de ex. PL), il ingropati si mai mult certindu-va cu toti. Vlad Filat, daca si mentine relatiile (relativ bune) cu Rusia, o face din interese economice, pentru ca taranii nostri sa treaca de la mamaliga din malai, la cea din porumb…si un economist cu capul intreg stie si intelege asta, dar noi toti stim ca asta e temporar (pina la semnarea acordului de liber schimb cu UE). Pentru 2,3 voturi santeti gata sa faceti o zarva atit de mare si in plus deloc intemeiata. Ramin la ideia ca fuzionarea cu PL ar fi cel mai rezonabil pas facut de dvs. (desigur daca va ganditi la soarta cetatenilor si nu la posturi inalte).

 7. Tinand seama de orientarea politica PROLETARA a TOV DODON si directionata spre MOSCOVA este evident ca intentia politicianului nostru este sa aiba cat mai multe poezii SEPARATISTE fata de ROMANIA, contra ROMANIEI.

  Chestiunea pe care si-o pune poporul este cum considera TOV DODON marii scriitori moldoveni, clasici in literatura ::::: EMINESCU, HAJDEU si multi altii inca ce se considerau ROMANI chiar daca isi ziceau si MOLDOVENI.

  Ii considera TOV DODON FASCISTI, NAZISTI TRADADATORI AI CLASEI MUNCITOARE, DUSMANI ai internationalismului proletar ????? Sa le ardem operele in piata publica ?????? Rog pe distinsii Romani care scriu pe aceasta pagina sa dea extrase semnificative din clasicii moldoveni , poate tov DODON le ignora, fara rea credinta.

  Va fac o mica marturisire ::::: In 1940 cand armata rusa “” ne-a eliberat “”, invatatorii din satul meu au fost obligati sa arda in piata publica sute de carti romanesti sub amenintarea NKVD-ului. Pana si un mare volum cu ELEFANTI, “” foarte periculos pentru PIONIERI “” , zicea rusul , sef al comunei .

 8. Pt Aliona

  Nimeni nu va contesta dreptul sa stiti detalii privind afaceristii si afacerile din R.Moldova. Numai ca eu nu am nici o structura d einvestigatie sa va raspund la intrebari. Nu sint angajat al statului, nu am firma de cercetare, nici de consulting in problemele coruptiei.

  Din cite stiu, plecarea ostasilor armatei la parada de 9 Mai a fost platita din banii publici.

  Nu va pot raspunde despre carne, nici despre M.Lupu. Nu stiu cine sint “capii” exporturilor de tigari de contrabanda, dar stiu ca unii care au ajuns premieri si-au inceput activitatea economica prin contrabanda de tigari, apoi au trecut la prihvatizare.

  E tot ce va pot raspunde.

 9. Pt browser

  Pentru ca nu ne este ciuda, de aia nu spunem. Ii dam dreptate lui Anatol Taranu care spune cam asa – ca graba asta a lui Filat ne poate costa revenirea comunistilor. In unele sate nu ca nu stiu cine e „Prezident” si cine e „premier-ministr”, dar cred ca Moldova o conduc in continuare Voronin, Greceanii, Dodon.

 10. Pt socrate

  Nu ma maguliti, ca mie nu-mi plac lingusirile. Oare cite procente au Internet in Moldova, ca sa va cred ca am o asemenea putere incit distrug AIE. Dar Mocanu ce face? Nu distruge AIE sau distruge cite o componenta la comanda alteia? Ies eu la TV mai des decit Mocanu? Ati citit articolul lui Tanase pe subiectul „in cine loveste mai tare Mocanu?”

 11. Pt Ionel

  Eu cred ca nu vor ajunge in turul doi Lupu si Filat. Dar mai crede ca daca ajung, va fi rau pentru societate. Se va intimpla ca in Ucraina. Se bat democratii si cistiga iarasi comunistii prorusi. Eu nu mai chem pentru nimeni ca cineva sa voteze. Nici eu nu mai merg la votare daca va fi ce spuneti. Mai ales ca votul meu nu conteaza.

 12. Pt vitalie

  Nu va grabiti. Nimeni nu dispare de nicaieri. Totul s etransforma, asta e legea conservarii materiei, nu?

 13. Pt mdeas

  Nu am inteles. Ai prins radacini pe acest blog? Sau sinteti cu tura? Lasati-ma cu vopcabularul meu, eu il folosesc, eu platesc pt asta. Ce va doare atita capul? Nu am nevoie de atentie. dar vad ca nu va puteti abtine sa intrati si s acititi. De unde atita interes? Pentru cine munciti si transpirati? Daca eu sint zero si cred ca sint zero. lasati-ma in plata domnului. Cititi si mergeti mai departe. Sau orgoliul exagerat nu va permite sa apasati klik fara a lasa o murdarie pe blogul meu?

  Copiii mei muncesc si vad foarte bine ce scriu obraznicaturile pe blog. Si, slava Domnului, rezista. Veti rezista si voi, ca nu sinteti de ceara.

 14. Pt antiprostin

  Cred ca anti trebuie scos din nickname, ca nu inteleg nimic din ideile expuse. cred ca nu am crescut inca la inaltimnea intelepciunii lor. Eu am spus ca fundaturile-zaholustiile moldovenesti nu au informatii despre politicienii nostri.

 15. Pt Colin

  Mergem la stina impreuna. Unul din noi precis ca trebuie sa ramina acolo si ma bucur ca vei fi dumneata.

 16. Pt Filatelistu

  Poti dormi linistit, victoria lui Filat e in buzunarul PLDM. Nu am nevoie sa fiu stimata. Si echipa lui Filat este conjuncturista si oportunista, cu mici exceptii. Dar asta deloc nu inseamna ca nu ar putea fi iubita de cei ca si traseistii politici.

 17. Pt L I S I K

  Spre tristetea sau bucuria cuiva, am observat pe net-uri ca „Broscoiul verde” a prins.

 18. Pt Diana

  Am o propunere. Sa iei niste calmante si sa nu vizitezi site-urile sau blogurile daunatoare tinerilor. Poate te mariti si mai faci copii, ca la noi, pleaca multi peste hotare, deja se intregesc familii prin Italia. Dumneata staiu aici si munceste spre binele moldovenilor.

 19. Pt Ceslav

  Eu nu am plecat din AMN. M-au dat afara pentru ca am depus initiativa legislativa de iesire a RM din CSI. Si imi pare foarte bine ca m-au dat. Am avut deplina libertate in acesti ani in Parlament sa spun ce cred.

 20. Pt andrei

  Fiecare are dreptul la speranta si deziluzie, dezamgire. Fac jocul dreptatii, simt ce va fi si previn. Fiecare intelege in masura posibilitatiolor sale.

 21. Pt VoronescuzaLupu

  Dormiti linistit. Nu fuzionam cu nimeni.

 22. Doamna pavlicenco de ce va jigneste asa tare cei ce va ofenseaza si ii fugariti pe toti deaici? doar dumnevoastra asta faceti pe acest blog doar ofensati….asa ca fiti buna si acceptati sa se poarte cu dumnevoastra asa cu va purtati si dumnevoastr…
  Muncesc si transpr pentru nimeni….nu pentru un oarecare partid…. doar nu suport atita mizerie …. din pricina asa oameni politic ca dumnevoastra am ajuns unde suntem
  P.S Poartate cu lumea asa cum ai dori sa se poarte ei cu tine… asa ca nu va suparati meritati pe deplin aceste critici….

 23. d.Tampiza,acum eu in jenere nu fac politica.Eu am facut politica cind am fost in cl.9-10.Prin anii 197o-71 Acum ,asa mai urmaresc si eu dintr-o parte ce se petrece.Poate ca nu e cea mai buna pozitie luata,dar dupa evenimentele din anii90 cind,dealtfel,am participat f.activ prin diferite forme,am simtit o suprasaturare,si dezust fata de multi care au venit la putere atunci si in continuare.Ear d.Pavlicenco cu toata sinceritaea ii doresc putere sa sa lupte ,intr-un fel,si cu dinozaurii,si cu balaurii,si cu si cu frumosii,si albastrii si cu inginfatii,si cu smecherii… Asi vrea numai cit mai putin sa-si iroseasca puterile contra lui Ghimpu. Asi fi bucuros sa sa citesc citeva rinduri de la D-stra

 24. Pt mdeas

  Cu fiecare comentariu ma conving de faptul ca nu am cu cine discuta. Ce au 14 ani de guvernare agrariana si comunista retrograda si antiromaneasca, impotriva careia am luptat, ce e cu fraza „din pricina asa oameni politic ca dumnevoastra am ajuns unde suntem”? Orice se poate spune, dar daca democratii nu au8 fost la conducere, inclusiv eu, cum se poate, dupa 14 ani de guvenari antieuropene, sa-mi spuna un anonim asemenea enormitati? Nu mai vreau sa discut cu niste rataciti. Pu8nct.

 25. vitalie spune:
  7 August 2010, la 07:07

  d.Tampiza,acum eu in jenere nu fac politica.

  Vitalie,Noi facem politica prin orice miscare a noastra si orice cuvint rostit,o facem fara sa dorim,aproape incontstient,dar o facem.Te cred,ca ai simtit suprasaturare si dezgust,caci si eu pina in prezent nu ma pot descotorosi de greturile,care mi le provoaca politica unora,mai ales apucaturile lui Filat si nu numai ale lui,ci si a unor membri ai lui,care sunt numai buni pentru a le pune capastru si sa-i duci,sau mai rau,ca nici capastru,nu mai incape pe capul unora,asa de destepti i-a facut politica.
  Cind unii polticieni,au lipsa de demnitate ei prefera capastrul,ba ros,ba verde,ca nu pot face mai mult.Atunci pe cine votam?capastrele?
  Se simte lipsa Educatiei civice,educatie care ministerul educatiei si-a asumat-o si n’a dus-o pina la bun sfirsit,din cauza incompetentei sale.

 26. IDEEA DE mai sus este EXCEPTIONALA :::::: Pentru a defini clar orientarea unui politician NOU sau VECHI ziaristii nostri sa aiba curajul ( unde am ajuns :::: un ziarist trebue sa aiba CURAJ pentru a pune o chestiune unui personaj publuc !!!!!!!!!) sa intrebe daca persoana respectiva este sa nu pentru UNIREA CU ROMANIA. DE aici pleaca si se intelege unde si in ce directie DOMNUL sau tovariciul respectiv vor sa duca TARA.

 27. Ma uimeste declaratia unora,ca au aderat la PLDM,fiindca „Filat e om bogat si nu va baga mina in punga statului”.Aceasta vorba bintuie de ani de zile,de cind ma tin eu minte copila.Ma intreb,cu cit si-a imbogatit intelectul acest politician,care spune asemenea cuvinte,ce vin dintr-o alta epoca?
  Concluzia este:tot niste ruginiti vor dirija orientarea noastra.
  Intrebarea:unde ne vor dirija?
  Raspunsul va apartine.

 28. Adicä adeväratii dusmani a liberal democratilor sunt partidele extra parlamentare gen pnl? Pavlicenco, esti de-a dreptul ridicolä! Mä mir de ce unimedia promoveazä blogul unei NONVALORI ca dvs. Mai bine ati läsa politica celor care se pricep…

 29. Adicä adeväratii dusmani a liberal democratilor sunt partidele extra parlamentare gen pnl? Pavlicenco, esti de-a dreptul ridicolä! Mä mir de ce unimedia promoveazä blogul unei NONVALORI ca dvs. Mai bine ati läsa politica celor care se pricep…

 30. Pt Anka-ka

  Sa fii obraznica si nonvaloare nu e o problema, dumneata nici nu trebuie sa te zbati pt asta. Insa declaratia ca il impiedica partidele extraparlamentare a facut-o Filat intr-un interviu in limba rusa si o emisiune a lui Calugareanu. Mai informeaza-te, draguta, inainte de a scrie prostii.

 31. Tind sa cred ca dumneavoastra deacu` va petreceti acolo timpu liber !;)

 32. Diana,
  din fericire, actuala guvernare ptr noi, tinerii, reprezinta speranta politicii moldovenesti si va rog frumos nu murdariti si distrugeti ceea ce noi am construit …

  Spune-mi,draga Diana,ce ai construit tu impreuna cu Filat pentru mine personal si pentru familia mea,care are si copii mai tineri ca tine?
  Intreaba-l pe fecorul meu,ce-ai facut tu personal cu Filat de mina pentru el?Sau pe fiica mea intreab-o,ce viata dulce i-a construit Filat impreuna cu tine,sau conditii sa studieze in clase bilingve francofone i-ati creat voi PLDM?Ce au construit altii,distrugeti cu cea mai mare placere,asta faci tu si colegii tai.S-apoi tot tu cu gura mare,ca faceti si dregeti.Nu vorbi din numele tuturor tinerilor,hapsin-o.

 33. „Oamenii se deprind cu un anumit mod de trai, iar moldovenii au cel mai mare hobby – munca”. Declaraţiile aparţin prim-ministrului Vlad Filat şi au fost lansate în dimineaţa zilei de azi, 7 august, în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

  Declaraţiile au venit ca un răspuns la întrebarea unui cetăţean al Republicii Moldova, dacă la noi în ţară ar putea fi aplicată practica altor state privind alipirea a 4 sau 5 sate într-unul singur şi construcţia unor case cu mai multe nivele, acum, în cazul sinistraţilor, respectiv şi drumuri la bune, dar de unde s-ar economisi şi bani.

  Filat a răspuns că moldovenii sunt deprinşi cu modul de viaţă pe care îl au, munca, şi construcţia caselor pe pământ pentru sinistraţi, dar şi alocarea unor loturi de pământ arabil, este doleanţa celor care au avut de suferit în urma inundaţiilor.

  În acelaşi context, prim-ministrul a ţinut să sublinieze, repetat, că Guvernul Republicii Moldova dispune de toate mijloacele necesare penru ca până în perioada rece a anului, casele pentru sinistraţii din lunca Prutului să fie construite.

 34. Poftim,declaratii in batae de joc,iata ce faceti voi Diana-o noua indobitocire.

 35. Pentru stimatele Doamne de mai sus,

  care acuza pe NEDREPT DOAMNA VITALIA-PNL si cred ca politica PATRIOTICA se face fara efort si fara pericole in aceasta tara ANONIMA si FANTOMATICA. Nu crosetand sosete si mancand seminte se lupta cu TIRANIA, cu IGNORANTA, cu servilismul la PUTERE, cu toti cei care FUG CA DRACUL DE TAMAE de cuvintele UNIREA CU ROMANIA.

  Eu ca ANONIM imi permit sa va recomand ADMIRABILE DOAMNE sa considerati munca DOAMNEI VITALIA la justa ei valoare, sa va aliati cu DOMNIA SA in aceasta CRUCIADA contra RAULUI, Sa rasplatim nobletea MESAJULUI DOMNIEI SALE in vedera UNIRII cu ROMANIA.

 36. Intru totul de acord Domn Judet.

 37. Premierul moldovean vrea să copieze “laptele şi cornul”

  Premierul Republicii Moldova, Vladimir Filat, a dat indicaţii ministrului educaţiei, Leonid Bujor, să elaboreze o hotărâre de guvern în maxim o săptămână prin care statul să asigure zilnic elevilor din clasele primare un pahar cu lapte şi un corn începând cu 1 septembrie.

  Beneficiarii acestei măsuri ar urma să fie, în primă fază, elevii claselor primare, dar şi cei ai clasei a V-a, transmite realitatea.net, citând NewsIn.

  La propunerea vicepremierului Victor Osipov, şi elevii din instituţiile private de învăţămînt, care deocamdată nu beneficiază de alimente de la stat, ar urma să fie incluşi pe lista beneficiarilor.

  De asemenea, Ministerul Educaţiei analizează posibilităţile financiare pentru a asigura cu un pahar de lapte şi un corn şi elevilor din clasele VI-IX. Cheltuielile zilnice pentru un elev ar varia între 2 şi 2,5 lei moldoveneşti (0,16-0,2 dolari).

  Republica Moldova intră în linie dreaptă pentru campania electorală, care va fi prefaţată de referendumul din 5 septembrie cu privire la modalitatea alegerii preşedintelui, plebiscit urmat, în toamnă, de alegeri parlamentare anticipate şi, foarte probabil, de alegeri prezidenţiale.

  Sursa: REALITATEA.NET

  Dar de lapte,multi copii fac limbrici.

 38. Hai sa fim seriosi atit d-na VP cit si cei ce sustin mesjul ei/ Ma intreb pe mine si pe voi oare de ce avem noi nevoie acum moldovenii care nu se uita spre Rusia de o droaie de partidute de dreapta si de centru dreapta sau de un partid sau cel mult doua puternice care sa ne reprezinte interesele. Cred ca se cere un lider capail sa uneasca toate aceste forte democratice si de ce ma rog nu ar fi Filat sau Ghimpu. De ce nu a facuto la timpul lui Urechian s.a. Poate cuiva Filat nui place la altii Ghimpu le place si mai putin dar intelegeti ca cit timp dreapta nu va fi unita sub un lider puternic ne vor conduce Voroninii, Tcaciusii, Selinii, Pastii, Lupii. Chiar nu inteleg de ce PNL-ul nu fuzioneaza macar chiar cu MAE sau PL.

 39. Pt Edgar

  PNL nu va fuziona cu nimeni. Altii pot fuziona cu PNL, care are un brand, un logou, o imagine si un simbol bune. Celelalte partide poate astazi sint mai puternice, dar, in timp, sint trecatoare. PNL va ramine si dupa Pavlicenco, pentru ca penelistii pledeaza pentru omogenizarea spatiului politic din cele doua state romanesti. Alte partide se uita spre Rusia, noi – nu. Si atita timp cit se vor pretinde partide de dreapta, dar se vor teme de adevarul ca Moldova e stat falimentar, atita timp noi vom avea o conducere politica ce nu doreste decit sa se inchioaste din avutul public doar pentru ca nu crede, de fapt, in acest stat si il „subtiliezaza” continuu.

 40. Pt pavlicenca-ka: mai bine ai pune mìna pe sapä, cu sigurantä la präsit te pricepi… se vede dupä vocabularul de tärancä pe care-l ai! Esti jalnicä!

 41. Pt Anka

  Tu esti de o mie de ori mai jalinica, inclusiv pt faptul ca vorbesti de sapa. Eu am tras si sapa, nu avea grija. Dar parintii mei au fost, ca si bunicii, invatatori. Dar Filat al tau isi bate joc si de oameni, si de sapa.

 42. Anka,
  iata categoriile de oameni de care-si bate joc Filat:
  … de silvicultori isi bate joc,nu le permite sa faca politica,sa-i ramina lui mai multa:
  …de elevi,caci de azi incolo printr-o hotărâre de guvern,data de ministrului educaţiei, Leonid Bujor,în maxim o săptămână,statul va asigura zilnic elevii din clasele primare un pahar cu lapte şi un corn începând cu 1 septembrie,adica ii va bucsi cu limbrici pe toti,dupa principiul „Vrei nu vrei,bei baiete lapte,ca altceva nu-ti voi da”,
  …de sinistrati, caci „moldovenii au cel mai mare hobby – munca”.

  Tu ce parca ai fost nascuta in puf de lebada,de-i trimiti pe toti la sapa,parca i-ai trimite la ocna?
  Si de cind ai marele rol de atotputernic?Aha,imi este clar,de cind esti linga Filat,ai bagheta magica in mina si faci ce-ti pofteste inima.

 43. IMI permit sa postez pe aceasta pagina mesajul de mai jos destint tov DODON. AM un reflex de a fi in siguranta pe pagini cu adevarat LIBERE.

  Pentru SCEPTICI si pentru asa zisul roman american.

  Figura cu elefantii nu este o inventie ci un fapt real.
  POLITRUCUL avea obiceiul sa dea scolarilor la sfarsitul fiecarei lectii, brochuri in limba rua si maldavineasca cu caractere cirilice, pentru indoctrinatre fortata :::: acolo era vorba de viata fericita a basarabenilor, de deportarile dusmanilor poporului in Siberia, de viata inca si mai fericita in colhozuri si, inevitabil , „” de fascisti romani, rusul inca nu auzise de NAZISM „”.

  Noi luam aceste brosuri si le lasam peste tot :::: in curte, pe culuara pe sub banci si ne precipitam la biblioteca ( de fapt un dulap ) de unde luam un volum mare si greu si in fiecare zi, pe burta in iarba, adoram textele si desenele cu ELEFANTI.

  TOVARICI POLITRUC a inteles ca risca sa ajunga si el in SIBERIA daca nu taie scurt la aceasta indoctrinare cu literatura romaneasca si, conform ordinelor de SUS, a trecut la metode „” democratice „” demne de perioade barbare ::: ARSUL CARTILOR PE RUG in piata publica, drept exemplu pentru altii.

  SI astfel s-a terminat istoria elefantilor dar brosurile POLITRUCULUI au continuat sa fie aruncate de acum in colo :::: IN LATRINA din fundul curtii.

  Presupun ca parintii erau pentru ceva in acest act prin care isi riscau viata, Dar politrucul nu a avut timp sa se informeze si sa-i impuste caci a inceput razboiul.

 44. am impresia ,ca dupa nivelul de cultura aceasta Anca este una cu „anca pulemetcitsea”

 45. d.Tampiza. Mai dialogam?Miar placea..

 46. D-na PAVLICENCO comentaorul ANKA este barbat si este cu traume . Mi se face impresia ca a fost violat… ….. …….
  CIT PE CE N-AM SPUS NISTE PROSTII MAI MARI, CA RASPUNS LA PROSTIILE LUI…

 47. Orion a ajuns inamicul numaru UNU pentru DOMNIILE VOASTRE de mai suus deoarece gaseste ca Presedintele Basescu este JUST.

  Acuzatiile pe care le aduceti Presedinelui Basescu sunt nefondate, cu rea vointa si ca prin MIRACOL corespund „” a la lettre „” cu cele aduse de BANDA KASTRO-POANTA, GHEVARA-ANTONESCU, ILICI-KGB si GEOALA- MOSCOVITU ( ca sa nu zic MORCOVITUL , la alegeri ).

  In ce priveste cei cativa indivizi MAFIOTI din occident care acuza Presedintele ca incita conationalii sa lucreze in strainatate in loc sa-i lase sa stea la soare in Romania, fara sa lucreze si sa ia ajutor de somaj,afirmatia este cel putin ABERRANTA.

  Daca le-ar fi recomandat Romanilor sa ramana someri in patria lor, acceeasi INDIVIZI ar fi urlat ca Presedintele incita pe ROMANI la lenevie in loc sa-i trimita la lucru in occident care are nevoie de mana de lucru ( IEFTINA si LA NEGRU, dar asta ei nu o spun ci oà constatam ).

  A pune in DUBIU sentimentele Presedintelui BASESCU pentru MOLDOVA si MOLDOVENI este un PROCES DE INTENTIE cre nu este civilizat sa se faca. Nici-un moldovean nu pune la indoiala sentimentele patriotice ale DOMNULUI BASESCU in afara de interlocuitorii mei de mai sus ceeace ma face sa cred DOMNILOR ca nu sunteti MOLDOVENI din tata in fiu ci ati venit in patria mea de origine depe alte meleaguri ::: SA ZICEM SIBERIENE. DAR :::: ERRARE HUMANUM EST.

 48. „Campania electorala” trebuie facuta pe tot parcursul activitatii unui partid sau formatiune… Prin implicarea permanenta in domeniile social si politic… Cu rezultate reale… Nu cu „declaratii” si „dezvaluri socante” pe ultima suta de metri… Asta se refera la toata clasa politica moldoveneasca !

 49. Vitalie,
  observ ca esti foarte atent,mi-ar placea si mie sa mai discut,dar crede-ma,nu prea am timp.Sper in curind D.Pavlicenco,sa ne mai dea spatiu aici pe blog,pentru altele …si mai invioratoare.

 50. Filat si un cos de oua pentru Pasti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *