Asta-i buba… Aroganta si lipsa transparentei

Am participat vineri seara, asistata de un grup de tineri PNL-isti, la o dezbatere organizata de Radioteleviziunea publica despre Constitutie. La emisiune au fost reprezentanti ai AIE, MU, PCRM, UC si PNL.  Aici avem poze cu tinerii PNL. Solutia sugerata de PNL pentru actuala criza constitutionala este organizarea concomitenta, in primavara anului 2011, a alegerilor parlamentare anticipate, a alegerilor locale si a referendumului pentru o noua Lege Fundamentala. Cheltuieli putine, pina atunci se mai stabilizeaza si societatea, mai pleaca oamenii de la comunisti, care ar trebui sa fie cit mai putini sau deloc in urmatorul Parlament.

CIMG2094CIMG2099

CIMG2103CIMG2096CIMG2102CIMG2105

CIMG2097CIMG2106CIMG2107

CIMG2111CIMG2112CIMG2098

Constantin Tănase: „Şapte lucruri despre actuala Alianţă”

„În ultimele zile mi-au telefonat mai mulţi cititori „…activi” ai TIMPULUI (aşa s-a exprimat unul dintre ei), votanţi ai diferitelor partide din Alianţă, cu rugămintea de a le explica ce se întâmplă la Chişinău, ce e cu bâlbâiala din sânul conducerii Alianţei, ce ne aşteaptă, în definitiv, la vară – referendum, modificarea Constituţiei, alegeri anticipate romania-beautifulCezarul pe verde.jpgş.a.m.d.? I-am sfătuit politicos să se adreseze cu aceste întrebări conducerii partidelor pe care le-au votat, dar nu redacţiilor ziarelor. În legătură cu aceasta cred că e cazul să spun câteva lucruri.

PRIMUL. Nu bag capul în nisip, ca struţul, nu mă spăl pe mâini şi nu-mi declin partea de răspundere ce-mi revine mie, ca jurnalist implicat direct sau indirect în procesul politic pentru situaţia politică ce s-a creat în ultimele luni. Da, am fost un partizan al Opoziţiei anticomuniste şi anul trecut am îndemnat deschis cititorii să voteze pentru partidele din actuala Alianţă pentru Integrare Europeană. Din acest punct de vedere, sunt şi eu responsabil pentru prestanţa Alianţei şi a liderilor ei şi pentru politica pe care o promovează.

Am urmărit cu atenţie şi îngrijorare evoluţia lucrurilor după instalarea noii Puteri, am abordat cu ochi critic această evoluţie şi nimeni, în afară de cei de la „Moldova Suverană” şi „Flux” – adică, niciun om normal şi cu bun-simţ – nu poate să-mi reproşeze mie personal că aş fi „ziaristul lui Filat” sau că TIMPUL ar fi ziarul de partid al acestuia. Nu a devenit TIMPUL nici „ziarul de familie al lui Tănase”, cum se insinuează în zonele vizate – ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, nu a apărut de mai multe ori în TIMPUL decât alţi politicieni activi ai AIE. Într-un cuvânt, pot repeta şi eu după marele şi regretatul Grigore Vieru – „sunt fericit că n-am cântat păunii” (ori pe unii, dacă doriţi…).

Dimpotrivă, mi-am făcut duşmani noi în rândul unor presupuşi prieteni (politici) pentru faptul că am scris critic despre unii dintre ei, că am avut „imprudenţa” să pun la îndoială unele acţiuni şi declaraţii ale lor. Astfel, lumea normală s-a convins că TIMPUL nu-i „al cuiva”, ci doar al cititorilor, şi face doar politica cititorilor săi.

AL DOILEA. Recunosc, şi eu, dar şi colegii mei de la alte instituţii de presă care au sprijinit anul trecut Opoziţia anticomunistă, după instalarea noii Puteri am nimerit într-o… cursă. De fapt, nu e vorba de o cursă – în fond, nu e nimic nou -, ci de eterna situaţie ingrată a ziaristului care practică jurnalismul angajat şi militant. Deşi au călcat de atâtea ori pe greblă, aceşti jurnalişti, inclusiv eu, nu am învăţat ceea ce trebuia să învăţăm. Aşa-i societatea, aşa suntem şi noi… Fiind în opoziţie, toţi politicienii sunt îngeraşi, democraţi, duşmani înrăiţi ai corupţiei, iar când ajung la putere, în câteva săptămâni, trec printr-o metamorfoză ciudată – atât de ciudată încât ei nu se deosebesc prin nimic de cei pe care i-au dat jos de la putere, ba chiar devin mai odioşi ca aceştia. Întrebarea e cum ne spălăm obrazul, pe unde scoatem cămaşa noi, cei care i-am susţinut pe respectivii… mutanţi? Am un răspuns simplu şi sincer la această întrebare: noi, jurnaliştii militanţi, ne-am făcut datoria, am contribuit la demolarea odioasei guvernări comuniste, iar faţă de noii guvernanţi trebuie să avem acelaşi comportament critic necruţător ca şi faţă de foştii… Altceva mai deştept şi mai moral încă nu a fost inventat în jurnalismul modern.

AL TREILEA. La puţin timp după instalarea Alianţei la putere am observat în comportamentul liderilor ei unele „mutări” care m-au pus serios pe gânduri. Îngeraşii de ieri începuseră să aibă apucături de vampiri; democraţii de ieri, luptători pentru libertatea presei, ajunşi la putere, când dădeau de vreun material în care nu erau lăudaţi, mâna li se ducea automat spre pistol… Unii dintre ei şi-au schimbat mersul, au început a călca altfel decât atunci când erau în opoziţie – mai ţeapăn, de parcă, ajunşi acolo, sus, cineva le-a băgat un băţ de răsărită în fund… Am observat că se simţeau fericiţi în compania gărzilor de corp care le deschideau şi închideau uşile la limuzine… S-au luat în serios, fiind convinşi că mumele lor i-au adus pe lume pe covor roşu, păziţi de bodyguarzi… Am respectat „perioada de graţie” şi, după expirarea celor o sută de zile, mi-am permis să adopt un ton critic, lucru care, bineînţeles, nu a putut să placă celor care credeau sincer că l-au apucat pe Dumnezeu de barbă. Recunosc, toate abordările mele critice au fost foarte atente şi responsabile, pentru că nu pot face abstracţie că scriu pentru un cititor concret, care are limitele şi posibilităţile lui de înţelegere. Apoi, un ton critic golănesc, cum ne pretind unii, ar fi însemnat că noi le-am fi luat pâinea comuniştilor. Într-un cuvânt, am încercat să rămânem serioşi şi civilizaţi, calităţi puţin apreciate de fosta guvernare, dar şi de actuala…

AL PATRULEA. Ceea ce m-a îngrijorat chiar din primele săptămâni de guvernare a AIE a fost lipsa de transparenţă. După atâtea promisiuni luminoase făcute în campania electorală, actul guvernării Alianţei a devenit opac, ba chiar obscur. Brânză veche în burduf nou. Parcă liderii Alianţei apar zilnic în ziare şi la televiziune, parcă fac declaraţii, dar de fapt nu ne spun nimic, principalele probleme rămân în umbră. Toate „relaţiile cu publicul” ale liderilor Alianţei se reduc la nevoia egoistă de a rămâne vizibili, de a-şi păstra imaginea de „feciori din popor”. Aşa-zisele „băi de mulţime” organizate de unii frizează grotescul, sunt, pur şi simplu, penibile… Altă îngrijorare a mea a fost provocată de lipsa de comunicare în cadrul Alianţei. După Declaraţia de Pozitia-VPconstituire, Alianţa nu a mai avut nicio declaraţie comună, fiecare lider al ei făcându-şi propriul joc politic. Am urmărit, cu interes chiar, cum liderii Alianţei se ciomăgeau „discret şi elegant” între ei, cum fiecare încerca să-l împingă pe „partenerul de guvernare” să calce primul greşit, ca apoi să stoarcă efecte şi dividende din asta. În definitiv, anume această tactică a fost folosită şi e folosită şi astăzi – altfel nu poate fi explicată bâlbâiala şi incoerenţa în problema modificării Constituţiei.

AL CINCILEA. Opinia mea – subiectivă, fireşte – e că Alianţa a picat la primul şi cel mai responsabil examen politic al anului 2010. Liderii Alianţei s-au încurcat atât de „spectaculos” în problema alegerilor anticipate (groapa săpată de ei înşişi), încât nici un Voronin nu putea să le-o facă. Repercusiunile pot fi grave nu numai în plan intern, dar şi extern – poate cel mai mult în plan extern, pentru că mizeria în care s-au băgat e percepută ca o consecinţă a lipsei de competenţă şi a lipsei respectului faţă de lege. Occidentul care, în primele luni, i-a creditat cu atâta încredere şi le-a semnat atâtea cecuri în alb, acum va cădea pe gânduri, devenind mai prudent şi mai puţin generos. Da, există în societate o stare de spirit, potrivit căreia legea (Constituţia) nu contează, pentru că nu a contat nici pentru fosta guvernare comunistă şi, deci, scopul scuză mijloacele – odată ce comuniştii şi-au bătut joc de noi opt ani de zile şi dacă ei vor să revină la putere, mai contează oare ce mijloace vor fi utilizate pentru a-i scoate definitiv din viaţa politică? Contează! Enorm de mult. Dacă Constituţia prevede dizolvarea parlamentului şi anunţarea alegerilor anticipate – asta trebuie să se facă, dar să nu se inventeze poveşti şi să fim hrăniţi cu basme despre aşii din misterioasa mânecă prezidenţială! Niciun as din această mânecă nu poate şi nu trebuie să înlocuiască legea!

AL ŞASELEA. În mod ideal, alegerile trebuie să aibă loc şi, precum declara recent ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, normal ar fi ca ele să se producă în 2011, concomitent cu alegerile locale. Există suficiente argumente în favoarea acestei soluţii. Dacă se va întâmpla anume aşa, înseamnă că societatea reintră deschis în campania electorală, cu toate consecinţele care derivă de aici. Şi presa va avea parte încă de un an de „condiţii specifice” de activitate. Ştiu, unele instituţii de presă se bucură, îşi freacă mâinile. Prietenii mei ştiu de ce. Şi totuşi, noul an electoral îi oferă presei noastre în general şi fiecărui jurnalist în parte ocazia valorificării altei experienţe, diferită de cea pe care am mai trăit-o în campania electorală din anul trecut. Cel puţin trebuie să încercăm să ne tratăm de romantism infantil şi să nu mai semnăm cecuri în alb pentru nimeni.

AL ŞAPTELEA. Da, sunt dezamăgit, dar nu şi disperat. Alianţa pentru Integrare Europeană mai are încă potenţialul de a se reface şi de a rezista. Cred în capacitatea omului de a se depăşi şi de a se „autogenera”. Nu pun cruce pe niciunul dintre liderii Alianţei. Consider că această Alianţă trebuie păstrată, fiindcă ea are o misiune istorică pe care trebuie s-o realizeze. Şi o va putea realiza dacă liderii ei vor coborî pe pământ, se vor conduce de Lege şi vor asculta de Dumnezeu.”

PS de Vitalia Pavlicenco: In cadrul unei emisiuni electorale la PRO TV, fiind impreuna cu Filat si Turcanu, i-am spus actualului premier: „Va doresc sa asigurati transparenta viitorului act de guvernare…”

Loading Facebook Comments ...

126 Comments

Add a Comment
 1. SA TE EDUCI , TU , JIGODIE BOLISEVICA , NOI O SA NE UNIM , IAR PE TINE O SA TE SPANZURAM CU VORININ DE-O CRACA .Prea buni sunt moldovenii , de-au lasat sa se inmulteasca rusofonii ca paduchii si acum nu pot scapa de ei , vor sa conduca pe teritoriuu strain. Sa te cari in siberia cu neamul tau cu tot .. crezi ca daca ai mai invatat ceva romaneste si scrii pe aici nu puti a rus ?

 2. Pe 27 martie 2010 toate drumurile duc la Chişinău!
  De eşti din Cahul, de vii din Timişoara sau de la Orhei, din Bucureşti, din Iaşi sau din Ungheni, eşti tu de la Oradea, Soroca, Bălţi, Cluj ori Constanţa. De ai originile pe malurile Dâmboviţei, ale Nistrului, ale Oltului, ale Răutului, ale Jiului sau Prutului,
  VINO
  pe 27 martie 2010 în Piaţa Marii Adunări Naţionale din or. Chişinău să încingem împreună toţi fraţii o Horă a Unirii aşa cum nu n-a mai văzut vreodată Pământul Românesc.

  P.S.
  27 de recomandări pentru 27 martie 2010
  1. Nu modifica conţinutul mesajului,
  2. Multiplică şi transmite altora acest anunţ (utilizează toate metodele posibile – printare→ distribuire, lipitul afişului pe stâlpi, foloseşte la maxim reţelele sociale ca Facebook, Odnoklassniki, Hi5, Neogen, Faces, Twitter, sms-urile telefonice, Messenger, ICQ, Scype, forumurile pe torente, Unimedia, bloguri etc.),
  3. Transmite de mai multe ori anunţul unei şi aceleaşi surse,
  4. Organizaţi-vă în grupuri de prieteni, de colegi, de buni cunoscuţi atât pe reţele sociale dar şi în realitate,
  5. Prin sms transmite doar anunţul de bază fără compartimentul P.S. (fii tu însuşi liderul grupului convocat prin sms),
  6. Ia aminte: Hora Unirii din 27 martie 2010 nu se află deocamdată sub patronajul statului deaceea responsabilitatea totală pentru buna desfăşurare şi eficienţa manifestului depinde în totalitate de tine, de mine, de prietenii şi de colegii tăi,
  7. Se va scanda: Unire fraţi români, Trăiască România Mare sau Trăiscă Unirea (de 3 ori) apoi în context Ro – mania (de mai multe ori ca la fotbal), Trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească, Basarabie română hai să dăm mână cu mână (toată lumea va ridica mâinele sus şi se va lua de mâni), Sfântă-i Unirea, Avem un sânge şi-avem o credinţă, Jos hotarul de la Prut, Noi suntem români şi punctum,
  8. Imnul “Deşteaptă-te române” se va cânta la început şi la mijlocul evenimentului (repetaţi versurile imnului sau aveţi-le la îndemână pe o foaie de hârtie),
  9. Se va cânta “Hora Unirii” de 2 ori în prima jumătate a manifestului şi la final. (Învăţaţi ca pe tatăl nostru şi “Hora Unirii” :), ajutaţi pe cei care nu găsesc sursele versurilor,
  10. Demonstrează-ţi sie însuşi şi colegilor, prietenilor că eşti un bun organizator dar şi bun coechiper,
  11. Nu implica minori,
  12. Fii gata şi pregăteşte-te să lipseşti de la orele de studii, serviciu, nuntă, cumătrie, zi de naştere (pretinde să obţii ceea ce ţi-ai propus),
  13. Fă rost de ceva bani de cheltuială,
  14. Nu te deda în acţiuni provocatoare (să batem botul, să aruncăm cu pietre, să ardem drapele, să luăm televiziunea, să prădăm magazine, să răsturnăm maşini, consultaţi pe net acţiuni provocatoare), nu vă dedaţi în scandarea lozincilor provocatoare (Cemodan – vokzal; Jos Voronin, Transnistria – pământ românesc, Trăiască Filat ori Ghimpu sau Lupu, Băsescu, Geoană, Chirtoacă, Urechian ori alţi politicieni atât din România cât şi din Republica Moldova). Cred că un manifest frumos n-are loc pentru astfel de atenţii.
  15. Întrerupe împreună cu membrii grupului tău orice provocare reeşind din context prin metode paşnice şi conciliatoare,
  13. Fă rost de cât mai multă atributică naţională, dar şi pancarde, fulare, trompete, tobe etc.
  16. Dacă eşti din România pregăteşte-te să înoptezi la Chişinău (nu aglomeraţi mijloacele de transport, poate chiar veniţi de miercuri, joi, vineri şi plecaţi duminică, luni, marţi; Deaceea stabiliţi legături cu fraţii basarabeni pentru a vă oferi cazare,
  17. Basarabenii trebuie să fie binevoitori şi responsabili ca să fie gata să ofere cazare şi masă fraţilor români în măsura posibilităţilor,
  18. Acceptaţi subordonarea, conveniţi asupra determinării unui coordonator în grupul vostru, fiţi cât mai organizaţi,
  19. Nu consumaţi alcool etc. (vrem să scrie istoria despre noi ori vrem să regretăm încă 100 de ani o şansă care se iscă secular),
  18. Transmite chiar acum primele mesaje, timpul ne presează,
  20. Nu te limita la mesajele transmise acum de dragul participării,
  21. Fiecare ceas, fiecare zi este preţioasă şi tu poţi fi autorul unui act istoric,
  22. Dă dovadă de maximă responsabilitate,
  23. Crede sincer în izbândă, transmite crezul acesta şi altora,
  24. Acesta nu este un joc,
  25. Asta e! Să facem împreună istorie!
  26. Important! Mai citeşte odată totul de la început,
  27. Ai trecut la cititul repetat???
  Doamne ajută!

 3. 🙂 🙂 🙂 iaca cumatru Luca s-o suparat. Nu-i nimic, ai sa mai citesti vri-o gazeta in care ai ivelit pateurile pentru pauza de masa, mai stii poate ti sa nimeri vrio una depse liderismul politic si dupa aceasta mai discutam. Acum sa trecem la Costica – cel needucat si fara 9 ani de acasa

 4. Ia spune Costica – tu esti xenofob ?

 5. ESTI DIN BALTI , JIGODIE COMUNISTA ? PREA BLANZI SUNT MOLDOVENII DE NU VA SPANZURA. Au lasat sa se rusifice tot orasul ..Au venit toti nespalatii si infractiorii si toate lepadaturile / ca rusii adevarati nu umbla cu traista-n bat prin lume / din rusia si s-au oplosit pe aici sa ne spuna /deseori in rusa/ ca ei sunt moldoveni . Voi duceti-va casa la voi si va lucrati pamanturile ca stau parloaga juma de rusie , nu sa veniti sa stati pe spatele unui popor bun si bland si sa-i mancati painea ca apoi , si sa va bateti joc de el , de limba lui , de neam . Voi , porci de rusi , indrazniti sa ne educati si sa ne spuneti cine suntem noi , cu cine sa ne unim , ce sa facem . ? ce tupeu !

 6. iata tu spui ca ne vom uni. Argumenteaza-mi necesitatea unirii, indiferent cu cine nu ar fi (din punct de vedere economic, social, si toate avantajele acetei actiuni)
  Ei si demonstreaza-mi prin careva argumente, fapte sau altecva, ca ceia ce spui tu va avea loc, ei si zi macar aproximativ cind

 7. JIGODIE COMUNISTA , EU AM DE 10 ORI MAI MULTE CLASE CA TINE ! „INDEPENDENTULE ” , cu armata 14 sub coasta si cu rusisi pe strazi , care indraznesc sa trimita moldovenii .. in Romania. Mai citeste istoria nu numai al lui stalin .BASARABIA E PAMANT ROMANESC. ACUMA DE DEZASTRU NE VA SCAPA NUMAI UNIREA. SA INTRAM IN UE si sa traim ca oamenii nu ca sclavi la rusi, prostule de MOHABARAT

 8. Costica tu ce ai baut acuma seara. Eu te intreb ceva normal da tu ai вu nu sint rus- daca sta este important pentru tine. Dar sa trecem la intrebarile pe care ti le-am adresat. Raspunzi sau nu esti in stare ?

 9. Costica tu ce ai baut acuma seara ? Eu te intreb ceva normal da tu ai влючит морозильникую Nu sint rus- daca asta este important pentru tine. Dar sa trecem la intrebarile pe care ti le-am adresat. Raspunzi sau nu esti in stare ?

 10. „EU AM DE 10 ORI MAI MULTE CLASE CA TINE” – asta eu mi-am dat seama dupa cum vorbesti. Pe tine ti au luat la armata din clasa 5 cea – si aveai 19 ani atunci

 11. ODATA SI ODATA VA FI UNIREA , PENTRU CA ASTA ESTE CEVA FIRESC , NU POT STA FRATII SEPARATI VESNIC.CU cat mai repede cu atat mai bine .Tot tinerii o vor face , numai ca nu trebuie sa ne uitam la jigodiile de minoritati ce s-au oplosit in moldova , trebuie sa ne facem noi destinul nostru , CA NOI SUNTEM ACASA LA NOI , iar cei veniti daca nu le place , sa plece la ei acasa. Uite , cei din tariile baltice , daca au avut demnitatte , nu s-au uitat in gura rusilor , si au castigat , acuma sunt in UE , da nu in CSI. Ei si–au sters fundul cu rusii, daca se supara sau nu . Ai nostri sunt prosti .. nu cumva sa supere rusii , ce vor zice rusii ETC , ETC .. Rusii si cei care nu vor unirea: .. cemodan , voczal, rosia !

 12. 🙂 🙂 🙂 Circ curat – eu am 11 clase, sa mori de ris Costica daca are de 10 ori mai multe are tocmai 110. Dapoi tu trebuie sa fuii doba de carte, si nu poti raspunde la o intrebare de clasa 4.

 13. mai dapoi tu esti racit la cap tare. Care cemodan, vokzal mai ?- ia te in miini si trage-ti o palma. Cum ai sa scoti tu de aici gagauzii, bulgaruu, ukrinenii, si pe mine care nu vrea unirea, dar in schimb sute de generatii, neamul meu a trait aici pe pamint. Nu-ti pare ca ai temperatura si trebuie sa mergi la psihiatru ?

 14. CU ATAT MAI RAU, DACA NU ESTI RUS , ATUNCI ESTI UN MOLDOVEAN PROST DE RAGI , DACA NU STII DE UNDE TE TRAGI , CE LIMBA VORBESTI SI DACA VREI „INDEPENDENTA „CU ARMATA 14 IN FUND.Ca nu intelegi ca nu pot fEXISAT 2 state romanesti seprate la nesfarsit , ca moldova are viitor numai unindu-se cu romania , ca separata o sa astepte 100 ani sa intre in UE.Pana atunci toti sarmanii modoveni vor fi imprastiati prin lume de raul de-alde tine, jogodie ratacita , care nu stie de unde se trage,

 15. tu oare nu esti constient ca ti-e ti au bagat prostii in cap ? fii atent – hai sa modelam un exemplu. Tu esti Vitalia pavlicenco, eu i-s Revencu, cel de mai sus este Alexandra Can, ei si asa mai deprte.
  Am intrat in scrutin si am acumulat, ca exemplu 25 mandate. Tu i ti inchipuii – tocmai 25. Acum noi parca avem si o putere i parlament, si lumea se uita altfel la noi – sintem deputai, mai sin sanse ca daca negociam bine sa te alegem presedintele parlamentului. TTi-ai inchipuit. Ok – acum tu trebuie sa dai toate aste – pentru a te uni cu Romania. Trebuie sa fii dement total ca sa faci asa ceva. Si pentru ce ? aici asti boieri mare – dar dupa unire vei deveni un ciocalau precun esti tu acum.
  Asa ca Jegodie cum ai zis tu mai sus esti – TU.

 16. minoritati sunt vreo 20% , iar nebuni alde tine vreo 10% , 70 % sunt moldoveni -romani si daca se face prin oleaca de forta UNIREA. s-o ceara tineretul studios nu prosti de-alde tine , va fi !!!!.. toti ycrainenii , gagauzii , se vor conforma, iar cui nu-i place sa plece in tara de bastina , :rusii -in rusia, gagauzii-in turcia , tiganii -in india , ucrainenii-nu departe , in ucraina.. etc ,etc .. da tu stiii , mai prostule , din tarile baltice , unde-s multi rusi , nimeni n-a plecat si le place acum in UE

 17. Daca nici prin acest examplu pentru copii de la cresa tu nu ai sa intelegi ca manipulatul esti TU – atunci la tine cazul e incorigibil si va trebui sa te internezi in stationar pe str. Costuijeni

 18. mai nu o sa va dea voua nimeni unire – nu fi naiv. fii atent cazul cu noua dreapta – i-au dat in git de le-a sarit sandalele.

 19. pai vezi , gigodie proasta ce esti , ca te gandesti numai la interes personal ! uite , cand va creste sau , de fapt ea deja este , generatia de tineri CARE VA AVEA VALORI , NU INTERES PERSONAL, se va produce UNIREA .Asta ESTE CEVA FIRESC, CUM S-AU UNIT CELE 2 GERMANII. De fapt , dupa mintea ta , CARE ESTE ATAT DE MICA , NU POTI INTELEGE NIMIC

 20. BRAVO Dna VITALIA PAVLICENCO !
  V-am scris că nu v-oi lua nici o atitudine la părerile Dnoastră, dar nu pot ca să nu Vă laud de cea mai anticomunistă poziţie la emisiunea „Buna seara”.
  BRAVO! VĂ DORESC UN DOAMNE AJUTĂ!!!

 21. Nu o sa vo dea chear cei ce v-au promis-o. De promis clar lucru- tebuia si cineva sa preia acest electorat (fostul a lui Iurii Vanici), calculele tale in procete sunt gresite, voi sunteti fix 13 mandate a lui Iurivanici. Si de ce acesta nu va unit ? Doar va promis tot timpul.
  Din acelea-si motive pe care ti leam dat in exemplu.

 22. assasa cu cangea am scos din tine un prognoz – adica cind copilul meu va avea 18 ani – atunci va avea unire. Bun- si ce faci tu pina atunci ? Nu te sufoci de la praful cizmei rusesti?

 23. EU TE INTERNEZ PE TINE LA UIN MAI MARE SPITAL DE NEBUNI , DACA NU POTI GANDI GLOBAL >UNIREA n-o sa ceara voie la nimeni .Si Dumnezeu o sa ajute. UNIREA O SA SE INTAMPLE.DACA AR FI MAI PUTINI ALDE TINE, rataciti si mici la suflet , vanduti pe 30 arginti,alde , VORONIN, PETRENCO , TACCIUCI , CARE TREBUIESC BAGATi LA SDUP, bin e ar fi .EU cred ca la modoveni le va sari tandara si va izbucni vulcanul .Numai este mult ca a AJUNS cutitul la os.Alde tine , trebuie ori sa se alature, ari sa dispara.Sa nu incurce

 24. N-AI INTELES NIMIC , PROSTULE , GENERATIA CARE VA FACE UNIREA, DEJA ESTE .. NU MAI ESTE MULT.Al tau copil daca va fi educat de un prost ca tine , tot ca tine , ratacit , va fi , sarmanul

 25. acumpune mina pe inima si spune cine-i manipulatul eu sau tu care ai fost folosit in calitate de prezervativ de politicienii precedenti care ti-au promis unurea. De ce in calitate de prezervativ ? pentru ca lea-i trebuit tu si alde tine pina ai depus buletinul de vot in urna si pe urma te-au aruncat. CA PE UN PREZERVATIV

 26. De al meu nu retrai – totul va fi normal, dar al tau daca nu va deschide ochii tatso va fi si el un prost care va urla in piata UNURE TIGANI, Eschimosi si altele, si dupa asta va fi arucat ca un prezervativ de catre cei in care tu ai avut incredere

 27. spune cine a fost manipulat incepind chear cu 1999 – nu ti-a zis tie Iurivanici UNURE ? Si tu tot ai strigat unire – si v-au f..ut. Nu vedeti voi Unire- intotdeuna ve-ti fi prezervative ale cuiva

 28. rosca este tot un descreerat alde tine , un camuflat in nationalist roman , dar care , de fapt , a distrus unionismul si l-a adus la capat.pana la urma oamenii au inteles cine este de fapt el , un fals roman si un fals anticomunist si l-au taxat la alegeri. Tinerii care vor face UNIREA nu-si vor cere voie de la nimeni si nu vor intreba de nimeni.Se va intampla si gata .. si toti o vor inghiti .Unirea este inevitabila.

 29. pentru voi intotdeuna va fi Rosca 2, Rosca 3, Rosca 4, si de fiecare data voi veti prezervativele cu ajutorul carora acestea vor veni la putere. Dat tu in continuare te vei jelui de viata grea, omatul mare aici pe blog

 30. GENERATIA TANARA ESTE MULT MAI DESTEAPTA SI STIE SA DESCEARNA. POATE CA VOR INTELEGE CA NUMAI UNITI VOR IZBUTI , NU ASTEA , KGB-ISTI . ALDE ROSCA si chiar VP, CARE S-AU PUS IN FRUNTEA DREPTEI CA S-O ADUCA LA ZERO.ASTEA SE GANDESC NUMAI CUM SA AJUNGA LA TREUCA.

 31. te-am intrebat mai sus ai citit cu- iau dres pe cei de la noua dreapta ?
  Aceia doar au sustinut guvernarea precedenta i rascoala din aprilie.
  Asa su duoa aceasta , chera citeva zile in urma au devenit si ei prezervative. Ksati asta- generatia noua despre care tu vorbesti

 32. PUNE-TI TU PREZERVATIV PE NAS , CA ALTUNDEVA N-AI , si fa-ti bagajele , ca n-a mai ramas mult, si va trebui sa-l pupi in fund pe smirnov sau pe putin ..UNIREA VA FI , EA ESSTE INEVITABILA , VREI TU ASTA ORI NU VREI , JIGODIE BOLISEVICA DIN BALTI..

 33. Bravo Costi – vezi cite oleaca eu i-ti deschid ochisorii tai ca pana corbului

 34. DIN CAUZA UNOR ASA MOLDOVENI PRAPADITI ALDE TINE , NU MAI AJUNGEM UNDE NE-AM DORI , SUNTETI INCA MULTI RATACITI si indobitociti de propaganda stalinista , care v-a intrat in oase, dar veti muri si alte vremuri vin ..

 35. prapaditule , tu imi dechizi ochii ? la ce ? nu te dai batut , esti mai prost decat credeam.. figi la smirnov , cat nu te-au spanzurat adevaratii moldoveni , nu tampiti ca tine

 36. COsti – daca nu ai sa-ti schimbi viziunea – vesnic ai sa fii prezervativul cuiva. Si nu numai ai celor autohtoni, eu pot sa-ti mai dau un sir de exempli cind categoria din care faci tu parte au sevit ca prezervative si celor de peste prut. Si nu te prosti nu am sa ma duc eu nicaieri de pe acest pamint vrei tu si alde tine sau nu – ma doare in c..r de voi si de amenintarea ta prosteasca. Tiam spus sute de generatii de inaitasi ai mei au trait pe acest pamint si a ramas unul dealde tine sa ma fugareasca. Mai degraba noi va vom fugari pe voi.

 37. Basarabia – pamant romanesc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI DU-TE DRACULUI , CA ESTI UN NIMENI !

 38. BA , PROSTULE , PREZERVATIVUL LUI VORONIN , SMIRNOV SI PUTIN , DU-TE -N TARA TA , CA TU ESTI IN PORC DE RUS, care mai stie putin romaneste si se da mare pe la noi .. in siberia , porc de rus !

 39. ladno eu ma culc- dar tu gindestete la celea ce ti-am spus. Pe voi va folsesc – nu pe mine.

 40. Pt Mohabarat

  Invata limba mai intii. Nu exista cuvintul „a cadona”.

 41. daca ai copii , vai de ei , sarmanii , cu asa parinte prost si indobitocit .. bolisevic imputit

 42. ba , prapaditule , eu nu ascult de un porc rusesc

 43. tu est slabuts la minte vad eu – tiam spus ca sint moldovan si nean din neamul meu au fost moldoveni si am invatat in scoala si universitate moldoveneasca. Tu sincer esti un IDIOT descreierat

 44. Basarabia -pamant romanesc ! BALTUL , ORAS ROMANESC ! , de unde trebuiesc fugariti toti rusii !!UNIRE !!!!!!!

 45. Haila culcare PREZERVATIVELOR, tu costi esti cel cu musteti.

 46. prezervativ rusesc , vai de capul tau , daca esti moldovean si pupi in fund rusii , lingi-i in continuare , linge-te pe bot cu ei, prapaditule , ai invatat la universitatea lui lenin ! ‘INDEPENDENTULE ” CU ARMATA 14 IN COASTA , PROSTULE DE RAGI ..

 47. BASARABIA -PAMANT ROMANESC ! Sa-ti intre asta in cap , prapaditule si ratacitule , si sa inveti si copii tai acest lucru !

 48. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Mai baieti, o postare atit de buna, iar voi iarasi ati transformat-o intr-o platforma de cearta… 🙁

 49. COSTI lasa-l pe Mohanbarat ca lui ia intrat adinc o teava de tank rus din armata a 14-a in fund si dn partea ailalta a tevii vorbeste vreu-n cazac de pe malul Volga-i nu el, care stie limba romana „maldaveneasca cum se zice la Balti”.

 50. Initial sin din nordul Moldovei insa sincer i-mi vine sa vomit cind trec, am ceva treaba prin Balti, atita rusofonoraie, da sunt rusi si la Chisinau insa se poarta normal fiind chiar deacord si cu unirea cu Romania – acceptind ideia de minoritate, se staruie sa invete limba romana, incearca singuri sa treaca la discutii din rusa in Romana, shimonosit insa asta e, la Balti insa rusii parca ar fi „buricii pamintului”, intri in rutiere te adresezi in romana „ea ne ponimaiu”, trece de oprire iar te adresezi in romana – raspuns: „na ruskom” fara macar „pojalusta”.
  P.S. RUSOFONARAIE – k.k.ti vorbitori numai si numai de limba rusa nascuti intre Prut si Nistru fara stima de nimeni si nimic stil de viata: „dai voie lui Ivan in casa ca el se urca si pe masa”, parintii lor fiind trimisi de regim pe acest pamint intre 1940 -1986.
  RUSI cetateni ai Basarabiei (Republica Rebentrop-Molotov)- oameni ca oamenii, de nationalitate rusa, care isi da bine seama unde sa nascut, cunoaste istoria acestui pamint mai bine ca unii deputati PCRM, PD… invata limba de stat, adresarile simple in limba de stat – romana si nu „maldaveneasca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *