„RUSINE! RUSINE! RUSINE” – zice vizitatorul Ed_____

PNL, nato, ueAveam mari sperante la partidele PLDM, PL si AMN, dar se pare ca ele se topesc vazand cu ochii…

Pur si simplu aceste 3 partide se comporta ca si PPCD, dar unul care a ajuns singur la putere fara PCRM !!!

Am inteles la un moment dat ca PLDM, PL si AMN cereau tuturor celorlalte partide din RM ca sa nu mai participe la alegeri pentru ca opozitia sa aiba sansa sa bata pe comunisti ! ESTE UN LUCRU EXTREM DE DUREROS sa ceri unui partid (neparlamentar, mai ales) sa nu mai lupte politic, sa nu mai candideze, pentru ca este tocmai TELUL SUPREM, DE ASTA SE SI FORMEAZA un partid politic.

Dealtfel si eu chiar eram de acord cu aceasta cerere si desi acum imi fac mea culpa, si chiar scriam pe aici dnei Pavlicenco sa nu fie egoista si sa vada interesul national.

Dar acum vine intrebarea: A MERITAT ?

A inteles PLDM, PL si AMN ca au 1%…7% de fapt procente oferite de partide precum PNL ??? Au transmis ele din BUN SIMT mai departe niste mesaje clare precum a avut intotdeauna PNL ???

NU!

Acum stau si imi dau seama ca NU A MERITAT EFORTUL !

PLDM, PL si AMN in lupta lor stupida de concurenta politica interna si de nu cumva sa se erodeze, nu mai gandesc direct la interesul national sau macar la SPUNEREA ADEVARULUI si cel mai important lucru in Rep.Moldova care s-au scris rauri de articole si comentarii REDOBANDIREA IDENTITATII SI RESPECTULUI NATIONAL PROPRIU !

Ce face AIE in schimb ? Incepe sa o dea de gard, incepe sa se comporte ciudat ! Aceasta JENA DE A SPUNE ADEVARUL IN FATA doar doar nu o pierde procente imi aduce aminte de faza cu Voronin cand vorbea cu Filat imediat dupa evenimentele din 7 aprilie.

Asa ii vad si pe cei 3 lideri PLDM, PL si AMN rusinati in fata cui ar trebui de fapt sa dea cu pumnul in masa!

RUSINE ! RUSINE ! RUSINE !

Si macar daca ar face totusi o incercare, chiar daca ar pierde in procente 1-7% care oricum nu sunt procentele lor ci a celorlalte partide CARE S-AU JERTFIT CA EI SA AJUNGA ACOLO ! Dar nici macar nu au fost sinceri 5%!!!

Incep sa REGRET FOARTE MULT ca poate oameni care au renuntat spre binele tuturor propus atunci la alegeri NU trebuiau sa renunte si poate ajungeau singuri acolo si sa spuna lucrurilor pe nume. Adica oameni precum dna Pavlicenco ar fi meritat sa ajunga in Parlament si sa fie cineva sa ii intrebe in fata CUM RAMANE CU PROMISIUNEA DE A SPUNE ADEVARUL ?

Am ajuns ca sa vad o Rep.Moldova condusa de o putere foarte „democrata” si mai ales foarte radicala inainte de alegeri ca acum sa o vad LA FEL DE FRICOASA ca si PCRM !

Le este frica de orice referendum ! Sa le fie rusine ! Nu sunt in stare sa SPUNA ADEVARUL si sa AJUTE OAMENII SA NU LE FIE FRICA DE ADEVAR !

Cauta solutia usoara, voturi repede, chiar si de la comunisti daca se poate, sa ascundem adevarul ca poate vin fractiuni de comunisti la noi, si noi partidul PLDM, PL sau AMN vom fi cei mai tari din Rep.Moldova ! Au inceput sa fie ca PPCD si chiar mai grav, sa doreasca sa se hraneasca cu un cadavru PCRM ! Dar nici macar canibalism nu poate fi numit pentru ca PCRM nici nu a murit !

AIE sau macar PLDM, PL si AMN aveau datoria ZI DE ZI sa invete populatia ADEVARUL ISTORIC SI DE NETAGADUIT !

– in Rep.Moldova se vorbeste limba romana

– poetii nationali si scriitorii nationali ai Rep.Moldova (predati si in scoli) spun ca se vorbeste limba romana

– nu are limba romana nici o legatura cu Unirea (este cu totul alta problema)

– limba rusa trebuie scoasa din actele centrale pentru ca este limba unei minoritati (asta hai ca se mai poate negocia o perioada de tranzitie, dar daca „limba romana” este limba oficiala la Uniunea Europeana de catre Rep.Moldova atunci de ce nu poate fi recunoscuta inauntru?), dar limba rusa trebuie sa fie respectata ca limba materna a minoritatii ruse care trebuie sa aiba toate drepturile precum in UE

– trebuie recunoscut ca Romania nu este un dusman, CI DIMPOTRIVA faptul ca Romania ESTE SINGURUL STAT CARE VA AJUTAT LA DECLARAREA INDEPENDENTEI, Romania ESTE SINGURUL STAT CARE VA RESPECTA GRANITA (aveti doua mari granite – de vest si de est) (in Vest ROmania va respecta granita si va protejeaza, Ucraina in schimb fura din teritoriu pentru autostrada spre Reni!!, de Transnistria sa nu mai spun!!), Romania ESTE SINGURUL STAT care va ajutat ECONOMIC prin sume proprii sau cooptarea de bani de la UE pentru dezvoltarea regionala la granita de Est a UE, si mai noi prin cooptarea de bani pentru voi pentru ca voi sa treceti criza, in speranta ca aderati la UE (deci si-a pus fundul la bataie RO pe promisiuni ale AIE voastre)

– recunoasterea faptului ca dupa 20 de ani singura RM nu reuseste deloc nici cu OSCE nici cu ONU sa scoata Rusia de pe teritoriul RM oficial

– recunoasterea faptului ca „stat neutru” nu se poate declara un stat ocupat!!! ci unul neocupat si ca acest „stat neutru” in constitutie de fapt AJUTA LA DISTRUGEREA STATALITATII REP.MOLDOVA

– recunoasterea faptului ca TREBUIE sa iesiti din CSI ca sa aderati la UE

– recunoasterefa faptului ca TREBUIE incepute IMEDIAT negocierele de aderare la NATO dupa scoaterea „statului neutru” din Constitutie

DECI ESTE DE MUNCA INDEAJUNS ! Fiecare din ce am spus SUNT ADEVARATE si SUNT CLARE, si sunt de NETAGADUIT din punct de vedere istoric, logic, legal,etc.

Adica cum au pregatit PLDM, PL si AMN populatia Rep.Moldova pentru referendum ?? pai cum sa nu le fie FRICA DE REFEERNDUM acestor partide daca ele insele au stat in apa calduta a minciunii (prin omisiune) !!!

RUSINE!

Au facut si lucruri bune, nu neg, inteleg si faptul ca poate economia este prioritara si ca trebuie rezolvata viata de zi cu zi a oamenilor, dar macar colateral un mesaj clar in privinta limbii, neutralitatii? nimic! Si atunci ma mai mir de ce le este frica de REFERENDUMURI care sunt fata in fata cu cetatenii !

Oamenii carora le este frica sunt si vor ramane mici politicieni. Sa fii cumpatat, sa ai tact, inteleg, dar sa taci malc ca un peste, sa ascunzi, sa minti prin omisiune mi se pare marsavesc.

Declaratia dlui Filat (care a fost cel mai pro limba romana in Constitutie) a fost urmatoarea: „Ar fi bine ca să omitem parantezele că vom ajunge şi să gândim aşa în paranteze”

Asta a fost cea mai pro-ADEVAR declaratie a unui om politic AIE din Rep.Moldova ! RUSINE! RUSINE!

Ii este rusine sa spuna un adevar simplu CA VORBESTE LIMBA ROMANA si TREBUIE INTRODUS IN CONSTITUTIE LIMBA ROMANA ! Si ca acest fapt nu inseamna subminarea statalitatii Rep.Moldova, ca nu ne ocupa Romania, ca doar Romania ne ajuta cel mai mult dintre toate statele ca RM sa fie independenta, ci pur si simplu pentru ca este un adevar LINGVISTIC, ACADEMIC, si ISTORIC si orice tara, care se respecta, isi pune Tricolorul, Imnul si Limba in Constitutie !

Loading Facebook Comments ...

261 Comments

Add a Comment
 1. Viorele, te-ai prostit detot. Ti s-a spus CLAR: pentru minortati, ca si pentru majoritate exista LEGE. Legea trebuie respectata. Daca nu-ti place legea, ai dreptul la referendum. Dupa ce se consuma toate modalitatile de modificare a legilor, insa, GATA, nu se mai discuta cu tampitii. deci, cand vom invata sa prpocedam ca in tarile dempocratice (nu ca la voi, in Rusia!), se va clarifica si chestiunea asta. In fond, va functiona principiul de baza al dempcratiei, si, cum va decide majoritatea, ASA va fi. OK? Du-te si raporteaza sefilor tai ca te-ai facut de kakao si mai mult nu te mai bagi in probleme care iti depasesc capacitatile intelectuale. Noapte buna!

 2. Exact, Luca. Judecand dupa incoerenta comentariilor sale, acest „Viorel” este, pur si simplu, un spamuitor.

 3. )))))Mai Luca, eu din stima fata de Domna Pavlicenco nu am sa spun citi vizitatori comparativ cu acest blog are cel pe care eu public. Dar te rog sa ma crezi ca nu mai putini ci invers.
  Dar cu DOR si Rominul – am inteles definitiv in capul lor bate vintul. Nu am auzit in seara acesta nici un argument in afara de propria lor convingere interna.
  Mie i-mi place dialogul din Biblia blestematilor intre Jofrua de Bienn si Feth. Dialog in care primul i-i cere celuilalt in mod ultimativ sa recunoasca ca credinta sa este una gresita si sa primeasca crestinismul. La ce Feth zice – convinge-ma ca este asa si eu o voi primi cu placere. Ce vreau sa spun prin acest exemplu este, ca fiecare are dreptul la opinie, si scopul fiecaruia ce are aceasta opinie este sa-l convinga pe altul ca ea este corecta- numai asa se naste adevarul.
  Celor alde Romanul si Dor le este mai simplu sa opereze cu vorbe goale si cu ofense personale. Expresia ceia „au spus o vorba de parca au tras la un raghat o palma”

 4. Citesc articolul dat si imi dau seama ca nu este altceva decit o frustrare nevinovata a lui un oarecare ED care nu cunoaste unele lucruri elementare…. deci, nu merita atentie.

  Sfat: cauta-ti de treaba si nu te baga unde chiar nu e de tine!

  Succes!

 5. Daca il ignorati pe acest „Viorel”, o sa vedeti ca turba de ciuda. El nu vine sa discute, pentru ca, elementar, ca nu pricepe sa citeasca, el vine sa provoace si sa-si faca reclama la siturile pe care nu le prea ia nimeni in seama.

  Viorele, voi, comunistii si slugile Moscovei, va temeti de democratie ca dracu de tamaie! De asta faceti tot felul de show-uri, ca cel din 7 aprilie, ca sperati sa mai stati putin la putere, dar trebuie sa stii ca vremea voastra s-a cam dus. Lumea nu mai inghite MINCIUNILE moldoiavaniste. Lumea da jos hotarul de Prut si CERE UNIREA cu Romania. Gata, ATI PIERDUT!!!!

  Sfatul meu, sincer si prietenesc: invata BINE limba romana, ca ti-a trebui.

 6. pentru DOR
  ))) Nene, niciodata o minoritate nu a subordonat o majoritate. Tine minte lucrul acesta. ))) si respectiv nu va fi unire niciodata- pun pariu cu tine.

 7. Pentru Viorel ( tanarul comunist, de fapt tanarul bolsevic )
  Legea minoritatilor din Romania este considerata una din cele mai democratice din Uniunea Europeana. Nu cred ca ti-ar conveni sa traiesti in Grecia spre exemplu unde nu este recunoscuta decat etnia greaca si singura limba utilizata este limba greaca. Faptul ca esti cetean al unui stat membru al Uniunii Europene presupune ca esti cetatean al Uniuni Europene. Uniunea Europeana are 27 de state membre si doar 23 de limbi oficiale. Sunt doar 23 de limbi oficiale pentru ca termeni ca limba valona, limba flamanda, limba austriaca, ( eventual limba moldoveneasca in viitor ) etc. nu sunt acceptati. Pentru ca in nici un stat al Uniunii Europene limba rusa nu este limba oficiala, limba rusa nu este limba oficiala a Uniunii Europene. Limba rusa este doar limba cu caracter regional pentru ca este vorbita de minoritati din Romania, Polonia, Lituania, Letonia si Estonia. Daca Republica Moldova va deveni membra a Uniunii Europene, chiar daca minoritatea rusa ar forta lucrurile, Comisia Europeana ar transa radical problema statutului limbii ruse. Deci nici o sansa… Revin si precizez Lituania, Letonia si Estonia sunt membre NATO si UE. Restul este poezie. Deci se poate si asa. Rau au facut moldovenii ca nu au procedat la fel. Faptul moldovenii sunt mai cu bun simt nu va da voie voua comunistilor ( relicve ale istoriei ) sa va bateti joc de ei. De alt fel in Romania daca te declari comunist faci puscarie pentru apartenenta la un partid extremist, interzis prin lege. In plus daca in Republica Moldova faptul ca toti cetatenii statului moldovean ar trebui sa fie obligati sa stie limba romana asta nu ar inseamna de loc ca nu ar trebui sa aiba drept la invatamant si viata culturala in limba materna, inclusiv pentru rusi. Dar in administratie singura limba in care ar trebui sa se redacteze actele oficiale nationale ar trebui sa fie limba romana iar cle cu caracter international in cele 23 de limbi oficiale ale UE. In plus, daca tot ai amintit de transnistria, din puctul de vedere al poporului roman, Transnistria este teritoriu care nu a apartinut niciodata Romaniei si el trebuie sa apartina Ucrainei si nu Rusiei. Cu cat renunta mai repede la el, la schimb, Moldova, cu atat mai repede intra in UE si NATO ( precizez si NATO ). Daca insa Moldova isi inchipuie ca intra in UE cu Transnistria dupa ea se cam inseala. Ceea ce ma face insa efectiv sa turbez este de ce rusii au o atat de mare impertinenta incat pretind ca ei trebuie sa aiba supra drepturi. Sau poate ei or fi poporul ales si nu stiu eu. Macar ei sunt rusi si incearca sa-si salveze privilegiile ( nu drepturile ). Ce este este insa grav, foarte grav, este ca niste cozi de topor ca tine, romani care si-au tradat neamul mai sunt suportati de pamantul pe care calca. Ar trebui sa citesti imnul aromanilor „Parinteasca Dimandare” ( „Blestemul Parintilor” ) din care ai afla ca pentru ceea ce faci tu a arde in para ( „pira” ) focului este prea putin. Eu sper ca va veni o zi in care toti cei care ati tradat neamul romanesc veti plati scump asa cum meritati. Si sper ca acea zi nu e departe. Tradatorilor! Liftelor pagane!

 8. Dreptul la autodeterminare nationala nu este un drept al persoanei fizice ci al persoanei juridice ( adica al unui grup etnic ). Inca o data confunzi intentionat nationalitatea cu cetatenia. Tu esti cetatean moldovean de etnie rusa. Romanii sunt cetateni modoveni de etnie romana. Si tu si ei sunteti cetateni moldoveni cu drepturi egale. Repet: EGALE. Boule!

 9. Viorele , vorbesti mult si aiurea.Pe blogul tau nu intelegi ce vreti voi , CE SUNTETI: „romani sau patrioti”!? BLOGUL TAU – O cacealma ! O BRAMBUREALA ? UNA TU TREBUIE SA STII :BASARABAIA E PAMANT ROMANESC si de aici >> Rusii, gagauzii , ucrainenii sa invete limba poporului bastinas ,adica a romanilor sau moldovenilor / ca e tot una , tot suntem romani/ si atunci sa VII TU SA APERI , SA LUPTI PENTRU DREPTURILE OMULUI ,indiferent de nationalitate.DAR SA MA RESPECTE PE MINE , IN TARA MEA , TOTI ACEI CARE AU VENIT CANDVA DE PE AIUREA LA MINE ACASA , IN CASA ..! NU SA-I INTRU EU IN VOIE SI SA-I FAC POFTELE SI SA MA NUMESC CUM VREA EL ! AI INTELES !?.. Vad ca pe tine te deranjaza ce va fi cu el , cu veneticul, cu proprietatea lui , cu viata lui !Ce patriot esti tu , al cui patriot esti, al lui voronin si rusia -matusca ? Nu te ascunde dupa ONG-ul tau , ca ti-ai dat masca jos si te-am depistat TI-I DRAGA MOSCOVA !!

 10. Ptr. fratele nostru Romanul:Cata dreptate ai ,dar poate vreun academician de-al lor de la Academia Moldovei sa te inteleaga cred.Din pacate populatiile din provinciile de est sunt pierdute pentru poporul roman si asta din pricina perfiditati slavilor.Asta ne spunea acum 150 de ani inainte Luceafarul nostru de ce sa ne ferim si uite ca acum tragem ponoasele.Au inceput cu religia lor pravoslavnica si uite unde au ajuns.Cred ca amintind de Lorin Fortuna esti un timisorean de-al meu si ma bucur ca noi romanii din provinciile de vest am fost binecuvantati de Domnul fiind sup ocupatia habsburgilor.Vreau un exemplu sa-ti dau despre fratii nostri din Banatul sarbesc sa vezi din ce stofa sunt croiti:http://www.youtube.com/watch?v=hBslglKI8y.Iti salta inima de bucurie cu cata mandrie spun ca sunt ROMANI si nu alti draci inventati de slavi.Toata stima frate!

 11. Pentru Roman
  Sper ca cumva voi afla cine esti in realitate si te voi gasi (pentru ofense trebuie sa raspunzi) . Asta ti-o promit

 12. VIOEL ESTE UN DIVERSIONIST , UN MANCURT ,un COMUNIST , UN RUSOFON , CARE SUB MASCA DE APARATOR al drepturilor . , infiintand o LIGA , isi face treaba kgbsita, insirand postari pe alte bloguri si ducand moldovenii in eroare . mai ales pe cei mai prost informati si mai putin cititi.

 13. D-le Dor:

  De ce subapreciezi pe unii ca d-l Viorel?
  Poate e agent şi al FBI,MY-7, MOSAD,ŞTAZI,Securităţii române,NCVD şi Ohranmcăi ţariste?E cel mai uşor ,cînd nu ai argumente mai convingătoare, să învinueşti omul că ar fi agentul cuiva. E un verchi procedeu PPCD-st utilizat de Iurii Ivanovici Roşca.Mai bine ţi-ai încorda imaginaţia pentru a găsi.
  Românul are argumente bune,dar priveşte lucrurile din exterior,interesant ce ar spune dumnealui dacă ar fi în situaţia basarabenilor şi ar căuta argumente ce ar apăra poziţia noastră.D-le Românul,încercaţi să găsiţi argumente de pe poziţia basarabenilor,ar fi un exerciţiu mai serios şi mai demn pentru mintea d-ră.Pentru a apăra poziţia ce o susţine-ţi,dacă cunoaşteţi bine situaţia (cum se vede),nu-i mare trebă.

 14. tov. national-bolsevic-moldovan, poate ne spui si noua daca il „gasesti” pe Romanul, ce vei face?

 15. Rusii sunt o pacoste pe capul moldovenilor si i-au naucit detot. ACUMA TREBUIE SA NE SOCOTINM CU EI , SA LE” APARAM DREPTURILE” , SA NU CUMVA SA-I SUPARAM ! FARISEII < SA PLECE ACASA LA EI , IN SIBERIA ! Cat timp n-o sa avem demnitate , ne vor calari si vor fi o multime de "VIOREI" , CARE SA SE GANDEASCA : DA CE VOR FACE , SARACUTII DE RUSI , CA AU PROPRIETATI /LE-AM DAT VOIE NOI , MOLDOVENII CEI PROSTI ,SA-SI ADUNE PROPRIETEATI PE PAMANTUL NOSTRU !?Asa-i cand esti bun , ti se urca nesimntitul in cap ! VIORELE , IA-TI RUSII SI PLEACA CU EI SI LE APARA DREPTURILE IN SIBERIA !

 16. Pt paulescu.

  Ciudat! E un siongur tampiut pe acest blog, care se face ca nu stie a citi si repeta tampeniile pe care noi TOTI le cunoastem, pentru ca provin din manualele sovietice!, dar NU le acceptam. Si tu preferi sa asculti o SINGURA voce si sa le ignori pe celelalte, care il contrazic pe tampit. Foarte frumos! De-a dreptul frateste! Am impresia ca te simti superior, daca iti insufli ca aceste situri, despre care eu STIU SIGUR ca sunt alcatuite de SIS-ul nostru, pe banii nostri, impotriva noastra, a romanilor din RM, sunt ceva autentic si reflecta realitatea. Nu cumva e pentru asta ti-ai dori? Si pentru a justifica dezinteresul romanilor din Tsara pentru romanismul nostru, al basarabenilor? N-ai citit TOATE raspunsurile pe care imbecilul ler-a primit de la ceilalti comentatori?

  Din fericire, stiu foarte bine ca atitudinea asta fata de noi, de dezinteres fata de noi, adica, este la fel de nesincera, ca si atitudinea acestui ”Viorel”.

  Repet, intamplator, cunosc foarte bine ca SIS-ul nostru are o retea intreaga de propagandisti, infiltrati in presa, inclusiv in Romania (antenele si nu numai!), pentru a descuraja Unirea. Noi, romanii, de pe ambele maluri ale rului, vom fi cei mai prosti de pe pamant, daca vom lasa Rusia sa ne frece in halul acesta.

 17. patriciu, da? Chiar are argumente? Nu mai spune! Ei bine, ia-ti-l si fa bors cu el si cu ”argumentele” lui.

  Daca astea ti se par argumente, inseamna ca esti la fel de destept ca si el. Am terminat vorba si cu tine (stiu ca muriti de ciuda, cand va sunt ignorate argumentele, pentru ca am mai avut astfel de intamplari, cunosc angajati de ai vostri, personal).

  Sa va repet ceea ce nu va place sa auziti: LUMEA, cetatenii MAJORITARI din RM au dat JOS sarma ghimpata de la Prut. Puteti turba, domnilor, in continuare. N-am ce va face. Procesul de desprindere de Rusia NU poate fi oprit. UNIREA este inevitabila.

  P.S. Ma bucur ca turbati asa de tare, incat nu puteti dormi. Eu in schimb, o sa dorm minunat, stiind ca va mana seful pe diferite situri, in disperare, ca sa faceti propaganda de doi bani. 🙂

 18. In Romania, declararea nationalitatii (a etniei) este ochestiune liber consimtita si ea nu este facuta decat la recensamant. In nici un act oficial al Romaniei sau Republicii Moldova (card de identitate, pasaport sau diploma de studii) nu se trece decat cetatenia (romana pentru Romania sau moldoveana pentru Republica Moldova). Este exact ca si pana acum. nimic nu s-a schimbat. Faptul ca in ambele state locuieste ca nationalitate majoritara cea romana, alaturi de minoritatile nationale existente in fiecare stat, nu schimba cu nimic situatia de pana acum. Faptul ca cei de nationalitate romana din Republica Moldova se vor numi de aici in colo romani si nu moldoveni ca pana acum, dar vor ramane pe mai departe cetateni moldoveni la fel ca si pana acum iarasi nu schimba cu nimic situatia. Cetatenia moldoveana si nationalitatea romana sunt doua lucruri total diferite. Locuitorii Romaniei, indiferent de etnie, sunt cetateni romani, iar locuitorii Republicii Moldova, indiferent de etnie, sunt cetateni moldoveni. Repet este ca si pana acum. Nimic nu s-a schimbat. Doar ca in Republica Moldova limba pe care o vor invata toti la scoala se va numi, in loc de limba moldoveneasca, limba romana (ca in Uniunea Europeana). E clar? Nu confunda etnia (sau nationalitatea) cu cetenia. Autoritatea statului respectiv este data de cetatenie.

 19. Costi, nu ne forteaza nicio lege sa le aparam dreturi inexistente. Exista o lege fundamentala: Constitutia, si acolo scrie clar: SINGURA limba oficiala este limba romana. Rusii nu au decat sa o invete. ATAT. drepturile lor se termina acolo unde incep drepturile majoritatii. Iar majoritatea suntem noi, ROMANII. Nu e nimic mai simplu. Ceea ce fac toti Vioreii pe acest blog se numeste… eufemistic vorbind, ”lucru manual”! 🙂

 20. Pt COSTI

  Iti faci iluzii. Nimeni nu se rupe spre PL. Atita timp cit componentele AIE nu vor intelege unele lucruri si egoismul va triumfa, vor fi pedepsiti de soarta cu 53 si mai putine mandate…

 21. Draga Paulescu RO,
  Am sa te dezamagesc amarnic. Nu sunt nici banatean, nici ardelean, sunt… moldovean din Moldova romaneasca. Asta e. Nimeni nu-i perfect. Dar faptul ca ai spus ca esti banatean ma face sa inteleg mai usor atitudinea transanta. Tot respectul meu!

 22. p-u Viorel
  Vrei sa vezi cum gandesc minoritatile ruse? придут иностранцы с современной техникой, и вы будете, как негры на плантациях в банановых республиках. И ваши потомки будут вам очень “благодарны” за то, что вы “сохранили” язык и подарили иностранцам землю: российским олигархам будет до одного места, на каком языке разговаривают их рабы. Aceasta este mentalitatea unei doamne ai minoritatii ruse. Si doamna in cauza a uitat, ca robi nu mai sunt demult, se primeste, ca ei (aceste minoritati) ne socot de robi? Probabil, ca din cauza la asa „minoritati” cu coarne se isca probleme?

 23. Pt Luca

  Ai observat bine. In lipsa de argumente, ”Vioreii” incep sa ameninte. Am mai vazut astfel de ”argumente”. La SIS. (Iar pe 7 aprilie, politia noastra a aratat ca atunci cand sefii dau ordin, ea chiar poate pune ”argumentele” in practica”). Si pe urma vine un ”patriciu” (oare tot de pe la Antene?), ca sa spuna, ca VAIIII, uite ca ”avem argumente”, da ei, nerecunsocatorii, nu vor sa discute cu ”filosofii de la SIS”… Eu, in principiu, nu discut cu ignoranti si cu cei care recurg la amenintari (de genul lui Viorel). Iar daca omul ma jigneste, SA NU SE MAI ASTEPTE ca eu, vreodata in viata, sa ii mai dau sansa de a-mi rapi din timp! Nici sa nu spere ca ar putea sa reaia discutia din punctul in care si-a manifestat lipsa de respect fata de mine. Eu nu sunt dator cu nimic acestor imbecili. Daca vor sa o faca pe prostii, sa o faca LA EI PE SITE. Exceptie sunt cazurile in care omul recunoaste, argumentat si sincer, ca n-a avut dreptate, dar nu e cazul lui Viorel. 🙂

 24. JAY! UNDE AI DISPARUT? Ca avem aici un dusman „patriot” , viorel, si tare ne-ar trebui un combatant cu parerea ta aici !Am inteles ca VP te cenzureaza , nu te mai iubeste.Asta este democratia in opinia doamnei! Cine nu gandeste ca ea, nu are loc aici. Uite ca noi te vrem pe blog, caci este nu numai a VP, ci si a UNIMEDIEI, ca e spatiul lor !

 25. Natalita , nu ti-i dor de JAY? Intreb-o pe VP de ce-l cenzureaza, ca vad ca nu mai apare pe aici !

 26. pigmei şi vorbe goale…

 27. Deocamdata, OAMENI BUNI, sa sutinem ALIANTA, sa-i sustinem pe Ghimpu si pe Filat, caci ei stiu ce fac si merg bine!
  Sa nu ne infoiem la cearta INAINTE DE VREME, aruncind la nimereala cuvinte, caci ele ar putea avea capacitatea bumerangului de a se intoarce inapoi chiar in capul celor ce il arunca.

  Va rog mult, FITI INTELEPTI, ca stim ca romanii basarabeni sunt tare ‘talentati’ in a arunca vorbe, adeseaori fara folos.

  RUSINE SA NE FIE LA TOTI, ca nu stim sa fim uniti CA SA MERGEM INAINTE CU MAI MULT SPOR.

  BUNA DIMINEATA LA TOTI si o saptamina de post binecuvintata! Pace si UNIRE IN TARA!

 28. Pentru Viorel,
  Apropo de amenintari, vino scumpule, vino. Romanii te asteapta. Prapaditule! Nu stiam ca mancurtii si tradatorii de neam au onoare. Uite cine s-a gasit sa le apere drepturile rusilor in conditiile in care romanii moldoveni sunt umiliti si deznationalizati la ei acasa. Deci vino! Cand concetatenii mei vor afla de la mine cu cine au de a face, nici pulberea nu ramane din tine. Nu stiu insa cum o sa faci cu viza. Spre deosebire de tine eu stiu cum te chiama si cum arati si fiind un tradator si un individ periculos (chestiune la care romanii sunt foarte sensibili) ai toate sansele sa fii declarat „persona non grata” si sa ti se refuze viza. Dar tu vino!

 29. Odihna d-na Pavlicenco..vreti alegeri? prn alegeri aduceti PCRM ul la conducere asa a fost permanent…partidutele mici sunt votate doar de neamuri…

 30. Pt Mihai

  La faptul cum nu trebuie readusi comunistii la putere trebuie sa se gindeasca, in primul rind, cei de la guvernare, iar in al doilea – TOTI! Nu doar PNL! Mai ales daca avem puterea sa ii aducem, cum spuneti. Va pot spune doar ca ne consolidam foarte bine in prezent. Sint extrem de multi dezamagiti, mai multi decit imi inchipuiam. Voi posta in curind un articol si pe blog, si pe site-ul PNL, dupa deplasarile si intilnirile mele zilele acestea in raioane.

 31. Lupuşor cu blana sură

  Lupuşor cu blana sură
  De-alaltăieri ţii o gură,
  Urli şi te rânjeşti la toţi
  Parcă-ai fi o pocitură.

  Ieşit deunăzi din ceată,
  Ajuns în străină gloată,
  Mergi sluţit din urmă
  Ca berbecul fără turmă.

  Cerci să te-arăţi fioros,
  Dar văzut eşti un fricos,
  Că printre alte jivine
  Sunt mai ceva decât tine.

  Te ţii prea mare şi tare,
  Dar văzând tigri şi lei
  Te ascunzi în ciritei
  Ghimpii să-ţi ia apărare.

  Lupuşor cu blană sură,
  Poate că ei apă-n gură,
  Să nu urli prin poienică
  Că nimeni nu are frică.

 32. Ce ma amuza copios este faptul ca, dupa ce ca, atunci cand au fost la putere, au condus discretionar tara, acum cand au ajuns in opozitie comunistii au devenit brusc foarte interesati de legislatia comunitara si de respectarea dreptrurilor omului ( ei si cunoscand acel om ). Cata nesimtire! Bestiile astea cu chip de om se comporta ca niste alogeni in propria lor tara, fiind niste zelatori in apararea drepturilor veneticilor in dauna autohtonilor. Iar daca ii demasti ca umbland cu cioara vpsita ( nici o aluzie la Voronin ) urla ca din gura de sarpe ca li se incalca drepturile fundamentale. Atunci cand, satui de destrabalare, satenii au hotarat sa alunge curvele din sat, curvele au tipat primele: „Sa le alungam!” Nu vedeti ca tanarul nostru „komsomolist” discuta despre autodeterminarea nationala a individului ( sa-ti tragi singur palme ca sa vezi daca nu visezi ). Probabil ca cei de partid i-au spus altceva dar el atata a tinut minte. Nu vedeti ca el discuta despre Moldova ca stat multinational cand marea majoritate o constituie vorbitorii de limba romana. Pai cum sa nu fie naucita marea masa de oameni simpli cand aud asemenea prapastii si cum sa nu voteze asa cum voteaza, daca li se inoculeaza asa niste „adevaruri” sfruntate. Si berbecul nostru este foarte revoltat despre abuzurile din republicile baltice, tari care sunt de mult membre NATO si UE in timp ce Moldova mai bate si acum cu umilinta la portile Moscovei ( lumina vine dela rasarit ). Iar noi discutam savant despre teoria intalnirii romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in UE. Care intalnire? Care UE?
  Insa porcaria aia spusa de gunoiul national, Voronin, precum ca Romania doreste sa ocupe prin forta Republica Moldova si atenteaza la statalitatea ei, mi-am scris-o cu litere de foc in mintea mea. Voi muri dar nu voi uita aceasta imensa insulta la adresa romanilor.

 33. „…orice tara, care se respecta, isi pune Tricolorul, Imnul si Limba in Constitutie !” Nimic mai adevărat!
  Acum, câte ceva despre lupta celor două popoare românofone exprimată în imnurile lor de stat.
  Potrivit imnului de stat, în România poporul se luptă cu somnul, iar în RM poporul se luptă cu limba.

 34. Edule, eşti prea superficial. Defel nu cunoşti subtilităţile alianţei. Se vede cu ochil liber şi stilul lui pavlicenco. Băeţii ştiu că majoritatea populaţiei eate zombată şi rătăcită. Ei nu pot în câteva lui să schimbe totul radical şi să ridice nivelul de trai. Ca să realizezi ceva trebuie să fii la putere. Ca să fii votat , un tipm de respiro, trebuie să mai spui ce vrea să audă alegătorul necărturar. Ceea ce spui tu, predativă, aduceţi înapoi comuniştii că ei erau buni, stimau constituţia, totul făceau legal. Brabo edule, când te faci ţap.
  Ca să schimbi ceva în RâMă trebuie şi un pic de dictatură, fiindcă oamenii au fost învăţaţi cu pumnul de fier şi cum arăţi un pic de slăbăciune (adică democraţie) toţi încep să urle. Azi la noi nu poţi încă spune lucrurilor pe nume, că te consideră prost, adică nediplomat……

  Tovarăşe pavlicenco . Metoda comunistă de al speria pe Ion că ai să faci publică adresa electronică pute rău şi seamănă cu şantaj.

 35. EXCLUSIV. Unirea Republicii Moldova cu România nu este de actualitate, declară ministrul de Externe al României

 36. Iuda Rosca a inceput campania de descreditare a AIE. Il recunosc pe pocerc. Numai el poate sa deplinga ca sa distruga, sa mentina Republica in stare de incertitudine. Pentru acest individ-tradator asa a fost si asa va fi. Acuma el cauta prosti, ca sa-i fie mai usor sa-i pacalesca, sa-i urce din nou in copaci, ca dupa sa cistige dividende de toate felurile, dividende personale. Sper ca maturitatea oamenilor n-o sai permita s-o faca. RUSINE, RUSINE, RUSINE! Alianta trece prin grele momente, dar sunt sigur ca le va depasi. Si daca cumva se va intimpla sa aiba loc alegeri, sa stiti si sa nu uitati ca tot ei vor citiga scrutinul, chiar cu brio. Celorlalti – sa stiti ca puterea nu e pentru voi, care trimbitati, folosindu-va de posibilitatile oferite de DEMOCRATIE. Voi le faceti mult rau plestematilor locuitori, care nu dovedesc sa iasa dintr-un rahat, iar voi il impingeti in altul. Fara a pretinde sa nimeriti la treuca, rasucuti-va minicile si ajutati, daca nu, atunci o sa fiti blestemati de oameni, iar aceste blestemuri, dupa cum bine stiti, pina la urma ajung pe adresa.

 37. Costi, nu cred ca VP il cenzureaza pe Jay, mai degraba Jay se teme sa mai intre aici, stiind ca a demonstrat ca este mincinos, tendentios si ca s-a cam facut de ras, in dorinta de a-si para idolul. Degeaba se teme, eu nu am de gand sa-l atac pe tema respectiva. Am demonstrat ca nu avea dreptate (am dat si linkul ca sa se convinga ca e asa cum ziceam eu, nu cum, stiind ca este minciuna, pretidnea el!), am mai spus ca stiu MULT mai multe pe acest subiect, dar ca ma voi abtine, pentru ca nu cred ca merita, cel putin deocamdata, nu vad necesitatea desfasurarii lui. Voi reveni la detalii, daca voi considera ca e nevoie (de pilda, daca se va adeveri presupunerea ca SP a fost infiltrata in mod special in Romania, asa cum s-a intamplat si cu multi altii!, construindu-i-se o „cariera fulminanta”, pe articolase facile, semianalfabete, pentru a putea avea acces la factorii de decizie din Bucuresti si a furniza informatii pentru SIS-ul nostru, subordonat tot Kremlinului. Deocamdata, nu cred ca e cazul, desi n-ar fi exclusa aceasta ipoteza.

  Eu nu voi dialoga cu Jay, pentru ca imi este antipatic. Nu ideile sale, ci mediocritatea gandirii si comportamentul infect pe care il are, atunci cand intra pe acest site.

  La fel cum si „Viorelii” de tot felul imi sunt antipatici, nu atat prin lipsa lor de argumente si pretentia sa fie luati in seama, cat prin comportamentul de „terorist”. Cu un om care crede sincer in prostiile pe care le spune, dar are si unele indoieli, si VREA sa cunoasca adevarul, mai ai ce discuta (si am discutat de multe ori, acestia de regula sunt tarani, oameni simpli, care admit ca pot gresi). Dar cu unul TRIMIS IN MISIUNE, ca sa scrie doar ceea ce crede le sau sefii lui, sa posteze spam, cu unul care nu poate intra in DIALOG cu ceilalti, este contraindicat sa discuti. E pierdere de timp, iar misiunea este exact asta: sa bruieze si sa impiedice o discutie sanatoasa.

  Pt Romanul.

  Am observat ca romanii din tsara sunt mult prea sensibili la prostiile lui Voronin, stepaniuk, tkaciuk si altii. Se inflameaza indata si numai despre acestia vorbesc. La fel procedeaza si presa din Romania, aducand telespectatorului sau cititorului o imagine FASIFICATA a Basarabiei. Da, aceste fenomene exista, da ne vine greu sa le tinem piept, dar faceti un mare deserviciu ADEVARULUI, vorbind neincetat si exclusiv despre MINCIUNA. Intelegeti ce vreau sa spun?

  Apropo, romanii din tsara se descurca foarte greu in realitatile noastre. Sunt suparati pe Voronin pentru declaratia cu ïmperialismul romanesc”. Ei nu stiu ca EXACT asta a fost si ideologia imbratisata de Snegur si Lucinschi! Ei nu stiu ca asta este COMANDA MOSCOVEI, sa nu lase la guvernarea in Chisinau, cumva, vreun om ca Ghimpu, care spune ADEVARAT ce simte si ce crede!

  Iata cateva exemple. Aici noi eram sufocati de romanofobia lui Lucinschi, dar la Bucuresti, Emil Constantinescu il decora si il batea prietenos pe umeri. Nici nu-i pasa de faptul ca romanii erau PERSECUTATI si fortati sa plece in afara, sa se prostituieze si sa-si vanda rinichii. Aici Snegur sustinea aceeasi ideologie romanofoba, ne facea „pitecantropi” si „moldoveni primitivi”, vorbind „in talcuri” (ca adica… „sa ne tinem de neamuri”!), iar la Bucuresti el era considerat mare prieten al Romaniei… Acum si Snegur, si Lucinschi se declara pentru introducerea glotonimului „limba romana”in Constitutie. Foarte bine! In sfarsit le-o venit mintea la cap. Dar de ce n-au facut asta, atunci cand au avut PUTEREA si OCAZIA sa o faca? Pentru ca ascultau de Moscova. Astfel se face ca „marii nostri politicieni” sunt de fapt niste din alea cu fundul in doua… vapoare (pentru ca au partea dorsala cam mare), iar romanismul unora se manifesta numai cand sunt in opozitie. Cum ajung la putere, se fac a uita ca STIU ca noi suntem romani si incep sa se gudure pe langa Kremlin. In aceste conditii, vazand acest spectacol de tampenie, CE ii mai ramane de facut omului simplu, care este la cheremul acestor pigmei de la putere?

  Va displace Voronin. Si mie imi displace. Dar Voronin este CONSECINTA, rezultatul ecuatiei noastre. O ecuatie in care exista niste variabile, dar rezultatul, oricum ai da, este acelasi, adica dominatia (economica si geopolitica) a Rusiei in RM (mai ales VIA Transnistria). Singura solutie este schimbarea ECUATIEI, nu a acelor cateva variabile (degeaba schimbi doi ministri, la turism si la educatie, daca structurile de forta, SIS, de exemplu, ramane la fel ca in anii trecuti, subordonat Moscovei!). Singura solutie este aderarea la NATO si la structurile UE (pentru ca Romania nu se poate baga intr-un razboi deschis, unul la unul, cu Rusia!)… O sa vedem ce poate face AIE pentru deblocarea drumului spre NATO si UE, dar daca se rinocerizeaza si ei, ca PPCD-ul, de exemplu, va trebui sa schimbam FOARTE MULTE pe aici. Si va fi foarte si FOARTE complicat. de fapt, asta inseamna confruntare DIRECTA cu Rusia. Pe de alta parte, drum inapoi (spre somnul de moarte sub „aripa neagra” a Rusiei) nu mai exista. Rusia nu va avea niciodata incredere intr-o fosta republica pe care a considerat-o un fel de gasculita prostuta, buna doar la chefuri cu mult vin. Gasculita respectiva a demosntrat ca e ceva mai desteapta decat credea Rusia! Rusia, daca va fi lasata, nu se va opri, decat dupa ce ne va vedea distrusi, pana la ultimul roman constient – pe acest pamant. Sper ca stiti destula rusa, ca sa puteti citi despre ultimele schimbari in doctrina militara a Rusiei, si nu e nevoie sa aduc exemple pentru a-mi confirma ideea ca Rusia devine din ce in ce mai agresiva cu vecinii.

  Am scris mult, si nu pot reciti, din pacate, ma grabesc. Imi cer scuze pentru eventualele greseli. Sper ca am argumentat destul de bine de ce sunt atat de intransigent in unele chestiuni. Am ajuns la concluzia asta, pentru ca am acordat prea multa incredere, in trecut, unor oameni care, din prostie, au facut mai mult rau decat bine, desi nu oboseau sa declare bunele lor intentii.

 38. „Prostiile” de genul celor spuse de Voronin au facut in trecut mult rau Romaniei, mai ales pe vremea cand Romania nu era membra NATO. Au fost timpuri cand amenintarile Rusiei la adresa Romaniei erau foarte directe si asta se intampla intr-o vreme cand Occidentul nu prea stia cu ce se maninca Republica Moldova ( habar nu aveau de exemplu ca si in Moldova si in Romania se vorbeste aceeasi limba ) si ii cam tineau isonul Rusiei, inclusiv americanii. Au fost timpuri cand noi eram singuri impotriva tuturor si nici nu ni se dadea dreptul la replica. Sa nu uitam ca in timp ce astazi sotia sa, secretar de stat al SUA, vorbeste de sprijin nelimitat acordat Moldovei in integrarea euroatlantica, sotul ei, presedintele Clinton, la vremea lui, s-a opus categoric intrarii Romaniei in NATO, in ciuda protestelor violente ale presedentiei franceze. In istoria Statelor Unite democratii au cam fost tot timpul de partea rusilor. Sa va aduc aminte ce s-a intamplat in Jugoslavia. Astazi UE ii tot canta in struna Serbiei si o tot invita sa adere, dar pe vremea razboiului jugoslav tarile europene au cam mers pe mana americanilor. Iar Romania era vecina cu Serbia si mai si fusesera evenimentele interetnice romano-maghiare dubioase ( nici acum nu se stie exact ce s-a intamplat acolo ) de la Targul Mures. Am cam tremurat o vreme pentru integritatea teritoriala a Romaniei. Peste tot in jur frontierele se facusera tandari. Harta Europei se redesena. Grav este ca Voronin cunostea natura acestor amenintari primite din partea Rusiei si nu numai, apropo de relatiile cu Moldova si cu toate astea nu a pregetat sa le foloseasca din nou. Contextul politic era insa diferit. Intentia criminala insa ramane. Omul a incercat. Ca nu i-a iesit e alta poveste… Totusi pentru asta noi n-ul putem ierta.

 39. Sa nu uitam ca totusi amenintarile si acuzatiile lui Voronin se indreptau impotriva tarii de unde proveneau rudele sale foarte apropiate (rudele lui Voronin se trag de undeva de langa Bucuresti), cum ar fi chiar parintii sai.

 40. PROPUN ca art.13 din Constitutie sa fie modificat IN FELUL URMATOR:

  “In Republica Moldova Limba de stat este limba romana. Populatia autohtona majoritara este de nationalitate ROMANA si vorbeste limba Romana – acesta este un adevar incontestabil, este demonstrat stiintific si, deci, nu se pune la indoiala si nu se abordeaza in discutie, nici chiar in cadrul Parlamentului RM. Orice act poate fi eliberat in limba de stat si, la cerere, in orice alta limba de circulatie internationala, conform conventiilor ONU”

 41. Inca o modificare la propunerea mea – ca art. 13 din Constitutie sa fie modificat IN FELUL URMATOR:

  “In Republica Moldova Limba de stat este limba romana.
  Populatia autohtona majoritara este de nationalitate ROMANA si vorbeste limba Romana. Acest adevar demonstrat stiintific se declara indiscutabil, inclusiv in cadrul Parlamentului RM.
  Orice act poate fi eliberat in limba de stat si, la cerere, in orice alta limba de circulatie internationala conform conventiilor ONU”

 42. Oameni buni, de ce nu-mi dati MIE Constitutia sa v-o modific CUM TREBUIE?! – o spun cam in gluma, cam in serios! – Ca eu intr-o zi sau doua v-o redactez TOATA!
  Ce mare PROBLEMA este Constitutia acestei Tarisoare, de atita lume se cearta de la ea??? Pentru ce trebuie referendum? V- redactez si v-o dau sa fie VOTATA de Parlament, fara discutii multe si GATA!

 43. Aderarea la NATO si UE e ca la masoni: Daca ei te vor, te introduc in loja si impotriva vointei tale (vezi cazul Cehiei si, in viitor, al Elvetiei ), daca nu te vor bati inutil la porti zavorate. Soarta Moldovei este legata de cea a vecinilor sai. Nici macar Rusia nu poate interveni asa cum ar dori in acest joc. Sa nu uitam: Rusia s-a opus aderarii la NATO a Poloniei, Cehiei, Slovaciei, Ungariei, Bulgariei, Romaniei si mai ales a Lituaniei, Letoniei si a Estoniei, foste republici sovietice. Si… Astazi toate sunt in NATO. Asa a fost si cu sistemele antiracheta. Daca americanii vor ca Moldova sa intre in NATO (cum a afirmat recent doamna Clinton), Moldova va adera la NATO, oricat si-ar smulge rusii parul din cap. In decursul istoriei, americanii nu au facut un singur pas inapoi.

 44. pt Romanul

  Voronin a vorbit mul si degeaba, nu-l mai asculta nimeni, desi el nu facea decat sa repete ceea ce au spua pana la el Snegur si Lucinschi. Campaniile furibunde contra „expansionismului romanesc” au inceput inca prin 1993, pe timpul lui Snegur. Conferinta interantionala „Casa noastra Republica Moldova” a fost ideea personala a lui Snegur, de exemplu. Lucinschi a fost mai smeher, el actiona prin „intermediari”, dar efectul era acelasi. In plan extern, ambii au facut NUMAI DESRVICII Romaniei, iar in plan intern era aceeasi teroare contra romanismului, mergand pana la tortura si „disparitii subite”, accidente rutiere etc. Despre concedieri din motive politice nici nu mai vorbesc. Aparatul guvernului a fost CURATAT de toti oamenii pe care ii adusese cu sin Mircea Druc inca de pe timpul lui Snegur! Toate astea pur si simplu NU SE STIAU la Bucuresti. Repet, nu fin rele intentii, ci din IGNORANTA, Bucurestiul ne-a facut mult rau, neglijand problemele noastre, ale romanilor de aici.

  Nu are rost sa te justifici. Eu inteleg foarte bine de ce nu stii toate aceste lucruri, pentru ca in acele timpuril invatam in Romania si puteam compara frealitatea de aici cu perceptia, GRESITA!, a acestei realitati peste Prut. Mi-e teama ca nici acum Bucurestiul oficial nu va sti sa SE APERE de atacurile diplomatice si mediatice rusesti – cred ca iti dai seama ca SURSA idologiei lui Snegur, Lucinschi si Voronin a fost (si este in continuare, in cazul celor care se mai tin de teoria pe care eu o numesc „statilism”, de la V.Stati!, dar puteti sa-i spuneti si Stepaniucism, si Ostapciuchism, ca tot aia e) Rusia, care va folosi, ca si in anii trecuti, RM ca agent de promovare a intereselor sale. Romania poate contracara aceste atacuri numai informandu-se corect, din surse credibile, despre realitatea din RM si despre adevaratele orientari ale politicienilor nostri (pentru ca ei, de multe ori, una spun la Bucuresti, si exact opusul, atunci cand pleaca la Moscova!). Din pacate, suntem vulnerabili si furnizam Rusiei MULT prea multe scursuri, prin care ea isi face interesele aici. Eu as vrea ca Bucurestiul sa stie ca are suficienta sustinere la nivelul populatiei (de asta sunt sigur, pentru ca am contact permnent cu majoritatea raioanelor din RM) si sa caute sa-si apropie nu scursurile din sfera politica a RM, ci populatia, simplii cetateni, care, in majoritate, a fost si a ramas romaneasca. E bine sa aiba controlul asupra politicienilor din Chisinau, dar sa se bazeze in primul rand pe oamenii simpli. Pentru ca, odata lasati sa fie liberi, neicorsetati de diverse „teorii oficiale”, se va dovedi ca ei sunt constienti de interesele si identitatea lor. Acestia vor fi un sprijin de nadejde. Totul e sa le redai increderea in faptul ca se poate face dreptate si pentru ei!

  ps Imi place formularea Valentei pentru articolul 13. Ar trebui luata in considerare. 🙂

 45. DOR,
  cam in gluma, cam in serios, dar
  de ce nu am face PROPUNERI si sa discutam ???
  Eu cred ca aceste propuneri ar trezi MULT ENTUZIASM! Ce ziceti???

 46. Draga Romanule! Nu conteaza din ce provincie romaneasca esti ptr. mine important este ca suntem fii mumei noastre ROMANIA si nu ma rusinez sa te declar fratele meu ca doar asta esti. Sa le explici basarabenilor astora care se rusineaza de numele de roman care ptr. ei este asociat cu tiganii ca noi nu ne rusinam asta ne-au invatat parintii nostri ca suntem,amandoi am invatat la scoala „Marsul lui Iancu” sau bateam in armata pas de defilare si cantam „Treceti batalioane romane Carpatii” nu stiu daca tu esti mai tanar si nu ai apucat sa o faci.Am iesit in 89 in strada ptr. orasul meu si Romania sa ne faurim un alt viitor care poti sa le explici basarabenilor ori cat le-ai explica nu inteleg ptr. ca mentalitatea la ei este observ cu 20 de ani in urma noastra.Daca esti iesean si esti microbist te astept la mine in Timisoara sa stam amandoi in galeria lui Poli iar dupa asta sa mergem la o bere ,dar cred ca asta o sa fie in viitorul campionat.Salutari din Banat!

 47. Costi, de ce trebuie sa intreb eu, unde-i Jay? Mai umbla si el cu nunta, poate ca.. De ce nu intrebi tu pe d. VP? Dar cred, ca si domnia sa nu stie
  unde-i Jau-pseudorominul.

 48. Valenta, absolut de acord ca trebuie sa indraznim sa discutam. Si nu doar sa discutam, ci sa si propunem proiecte legislative! Intr-o democratie autentica asa ceva este posibil si realizabil! Eu as semna pentru formularea propusa de tine. Si chiar cred ca o sa ma apuc sa fac propaganda pentru aceasta, deocamdata pot doar sa recomand prietenilor mei sa intre aici si sa-si dea cu parerea, dar mai incolo… poate gasim si alte solutii.

  Acuma, ramane de vazut in ce forma va ajunge aceasta in forul legislativ. Daca e posibil ca niste propuneri pentru modificarea Constintutiei sa ajunga acolo, cu o lista impunatoare de semnaturi, atunci poti considera ca am inceput si noi sa ne miscam pe calea democratiei adevarate. Dar, pentru semnaturi avem nevoie si de o echipa „live”, de promotori, pentru ca semnaturile „culese” in spatiul virtual nu prea sunt credibile.

 49. StimateDor,putin ma intereseaza de problemele voastre din Respublika Maldova de nu mai dorm noaptea de grija lor si a Unirii.Cel mai mult ma doare de Prostiile luyi Viorel debitate pe forumul asta de doi bani.Poate v-as stima mai mult daca as auzi in media romaneasca de o noua Ecaterina Teodoroiu de Kisinev sau Balti care moare cu doi muscalii in gura dupa ce acestia ia interzis sa vorbeasca romaneste intr-un mijloc de transport gen troleu sau autobuz ,din pacate voi nu aveti metrou sau tramvaie cum avem noi aici.Atunci o sa aveti respectul si admiratia tiganilor pana atunci Unirea poate mai astepta .

 50. Frumosilor si desteptilor nu vii interesant sa stiti ca toata desteptateala voastra a fost vizionata de 800 de ori timp de 2 ore si lumea tare va mai pomeneste de bine in comentarii ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *