„RUSINE! RUSINE! RUSINE” – zice vizitatorul Ed_____

PNL, nato, ueAveam mari sperante la partidele PLDM, PL si AMN, dar se pare ca ele se topesc vazand cu ochii…

Pur si simplu aceste 3 partide se comporta ca si PPCD, dar unul care a ajuns singur la putere fara PCRM !!!

Am inteles la un moment dat ca PLDM, PL si AMN cereau tuturor celorlalte partide din RM ca sa nu mai participe la alegeri pentru ca opozitia sa aiba sansa sa bata pe comunisti ! ESTE UN LUCRU EXTREM DE DUREROS sa ceri unui partid (neparlamentar, mai ales) sa nu mai lupte politic, sa nu mai candideze, pentru ca este tocmai TELUL SUPREM, DE ASTA SE SI FORMEAZA un partid politic.

Dealtfel si eu chiar eram de acord cu aceasta cerere si desi acum imi fac mea culpa, si chiar scriam pe aici dnei Pavlicenco sa nu fie egoista si sa vada interesul national.

Dar acum vine intrebarea: A MERITAT ?

A inteles PLDM, PL si AMN ca au 1%…7% de fapt procente oferite de partide precum PNL ??? Au transmis ele din BUN SIMT mai departe niste mesaje clare precum a avut intotdeauna PNL ???

NU!

Acum stau si imi dau seama ca NU A MERITAT EFORTUL !

PLDM, PL si AMN in lupta lor stupida de concurenta politica interna si de nu cumva sa se erodeze, nu mai gandesc direct la interesul national sau macar la SPUNEREA ADEVARULUI si cel mai important lucru in Rep.Moldova care s-au scris rauri de articole si comentarii REDOBANDIREA IDENTITATII SI RESPECTULUI NATIONAL PROPRIU !

Ce face AIE in schimb ? Incepe sa o dea de gard, incepe sa se comporte ciudat ! Aceasta JENA DE A SPUNE ADEVARUL IN FATA doar doar nu o pierde procente imi aduce aminte de faza cu Voronin cand vorbea cu Filat imediat dupa evenimentele din 7 aprilie.

Asa ii vad si pe cei 3 lideri PLDM, PL si AMN rusinati in fata cui ar trebui de fapt sa dea cu pumnul in masa!

RUSINE ! RUSINE ! RUSINE !

Si macar daca ar face totusi o incercare, chiar daca ar pierde in procente 1-7% care oricum nu sunt procentele lor ci a celorlalte partide CARE S-AU JERTFIT CA EI SA AJUNGA ACOLO ! Dar nici macar nu au fost sinceri 5%!!!

Incep sa REGRET FOARTE MULT ca poate oameni care au renuntat spre binele tuturor propus atunci la alegeri NU trebuiau sa renunte si poate ajungeau singuri acolo si sa spuna lucrurilor pe nume. Adica oameni precum dna Pavlicenco ar fi meritat sa ajunga in Parlament si sa fie cineva sa ii intrebe in fata CUM RAMANE CU PROMISIUNEA DE A SPUNE ADEVARUL ?

Am ajuns ca sa vad o Rep.Moldova condusa de o putere foarte „democrata” si mai ales foarte radicala inainte de alegeri ca acum sa o vad LA FEL DE FRICOASA ca si PCRM !

Le este frica de orice referendum ! Sa le fie rusine ! Nu sunt in stare sa SPUNA ADEVARUL si sa AJUTE OAMENII SA NU LE FIE FRICA DE ADEVAR !

Cauta solutia usoara, voturi repede, chiar si de la comunisti daca se poate, sa ascundem adevarul ca poate vin fractiuni de comunisti la noi, si noi partidul PLDM, PL sau AMN vom fi cei mai tari din Rep.Moldova ! Au inceput sa fie ca PPCD si chiar mai grav, sa doreasca sa se hraneasca cu un cadavru PCRM ! Dar nici macar canibalism nu poate fi numit pentru ca PCRM nici nu a murit !

AIE sau macar PLDM, PL si AMN aveau datoria ZI DE ZI sa invete populatia ADEVARUL ISTORIC SI DE NETAGADUIT !

– in Rep.Moldova se vorbeste limba romana

– poetii nationali si scriitorii nationali ai Rep.Moldova (predati si in scoli) spun ca se vorbeste limba romana

– nu are limba romana nici o legatura cu Unirea (este cu totul alta problema)

– limba rusa trebuie scoasa din actele centrale pentru ca este limba unei minoritati (asta hai ca se mai poate negocia o perioada de tranzitie, dar daca „limba romana” este limba oficiala la Uniunea Europeana de catre Rep.Moldova atunci de ce nu poate fi recunoscuta inauntru?), dar limba rusa trebuie sa fie respectata ca limba materna a minoritatii ruse care trebuie sa aiba toate drepturile precum in UE

– trebuie recunoscut ca Romania nu este un dusman, CI DIMPOTRIVA faptul ca Romania ESTE SINGURUL STAT CARE VA AJUTAT LA DECLARAREA INDEPENDENTEI, Romania ESTE SINGURUL STAT CARE VA RESPECTA GRANITA (aveti doua mari granite – de vest si de est) (in Vest ROmania va respecta granita si va protejeaza, Ucraina in schimb fura din teritoriu pentru autostrada spre Reni!!, de Transnistria sa nu mai spun!!), Romania ESTE SINGURUL STAT care va ajutat ECONOMIC prin sume proprii sau cooptarea de bani de la UE pentru dezvoltarea regionala la granita de Est a UE, si mai noi prin cooptarea de bani pentru voi pentru ca voi sa treceti criza, in speranta ca aderati la UE (deci si-a pus fundul la bataie RO pe promisiuni ale AIE voastre)

– recunoasterea faptului ca dupa 20 de ani singura RM nu reuseste deloc nici cu OSCE nici cu ONU sa scoata Rusia de pe teritoriul RM oficial

– recunoasterea faptului ca „stat neutru” nu se poate declara un stat ocupat!!! ci unul neocupat si ca acest „stat neutru” in constitutie de fapt AJUTA LA DISTRUGEREA STATALITATII REP.MOLDOVA

– recunoasterea faptului ca TREBUIE sa iesiti din CSI ca sa aderati la UE

– recunoasterefa faptului ca TREBUIE incepute IMEDIAT negocierele de aderare la NATO dupa scoaterea „statului neutru” din Constitutie

DECI ESTE DE MUNCA INDEAJUNS ! Fiecare din ce am spus SUNT ADEVARATE si SUNT CLARE, si sunt de NETAGADUIT din punct de vedere istoric, logic, legal,etc.

Adica cum au pregatit PLDM, PL si AMN populatia Rep.Moldova pentru referendum ?? pai cum sa nu le fie FRICA DE REFEERNDUM acestor partide daca ele insele au stat in apa calduta a minciunii (prin omisiune) !!!

RUSINE!

Au facut si lucruri bune, nu neg, inteleg si faptul ca poate economia este prioritara si ca trebuie rezolvata viata de zi cu zi a oamenilor, dar macar colateral un mesaj clar in privinta limbii, neutralitatii? nimic! Si atunci ma mai mir de ce le este frica de REFERENDUMURI care sunt fata in fata cu cetatenii !

Oamenii carora le este frica sunt si vor ramane mici politicieni. Sa fii cumpatat, sa ai tact, inteleg, dar sa taci malc ca un peste, sa ascunzi, sa minti prin omisiune mi se pare marsavesc.

Declaratia dlui Filat (care a fost cel mai pro limba romana in Constitutie) a fost urmatoarea: „Ar fi bine ca să omitem parantezele că vom ajunge şi să gândim aşa în paranteze”

Asta a fost cea mai pro-ADEVAR declaratie a unui om politic AIE din Rep.Moldova ! RUSINE! RUSINE!

Ii este rusine sa spuna un adevar simplu CA VORBESTE LIMBA ROMANA si TREBUIE INTRODUS IN CONSTITUTIE LIMBA ROMANA ! Si ca acest fapt nu inseamna subminarea statalitatii Rep.Moldova, ca nu ne ocupa Romania, ca doar Romania ne ajuta cel mai mult dintre toate statele ca RM sa fie independenta, ci pur si simplu pentru ca este un adevar LINGVISTIC, ACADEMIC, si ISTORIC si orice tara, care se respecta, isi pune Tricolorul, Imnul si Limba in Constitutie !

Loading Facebook Comments ...

261 Comments

Add a Comment
 1. cred ca mai degraba vantul bate pe la tine. Prin cap! 😉

  Cand un om nu mai stie ce sa spuna decat insulte si cuvinte de ocara, e semn clar ca a luat-o pe aratura..

  Iti vine sa razi? 🙂 doar asta ti-a mai ramas. Argumente ioc, minte ioc.

  Parintii mei chiar sint mandri de mine. M-au invatat sa nu admit prostia si nesimtirea. Tare ma tem ca ai tai nici nu vor sa se afiseze in lume cu tine..

 2. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Scurt, Clar si Cuprinzator – ESTI O GRESEALA PE FATA PAMINTULUI (IMBECIL asa cum am mai subliniat, prost si ratat…)

 3. Aha..exact ca la gradinita..si copiii aceia au mai multa educatie ca tine..Becali in varianta senila. Sterge-te de rahat pe la gura..

 4. D-lor, luati o pauza 🙂

 5. Pt Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea 🙂

  Referitor la emisiune, probabil trebuia sa pun un „si” in sugestia mea, pentru a fi inteleasa corect. Dimpotriva, accept pozitia pe care o aveti fata de emisiune, am fost si eu sunata de multa lume, indignata de prestatia lui Petrenco si Colesnic, noi am captat emisiunea ca sa o ascult in liniste, am spus doar ca ar fi bine, poate, sa stie si Anatol Petrenco ce parere aveti despre emisiune. Nu mai mult.

 6. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Da, daca puneati un „si” era totul clar 🙂 De altfel apar confuzii…
  Ii voi scri si domnului poate mai tirziu, dar nu prea mi se-ntinde miina sa-i fac un repros, Am ramas foarte indignat, si n-as vrea sa-i deschid niste adevaruri in public domnului profesor….
  Pe de alta parte, ceea ce-am vazut in acea emisiune, poate fi calificat ca o alta TIMPENIE a MOLDOVANULUI, S-o dus doi frumosi la Moscova sa-i arate la TV, cum de n-o cerut timp in direct sa transmita urari de bine la cei de acasa… ???! :)))
  Nu mii de mirare de ce ne fac toti rusii cum le trasneste prin cap, Pai avind de-aface cu astfel de politicieni, ehhhhhhhhhhhh. :(((((( La ambii cite-o sapa-n miina si la cimp da nu in politica si la TV… De mare politician nu l-am avut niciodata, da il stimam ca Profesor… Da iata acum imi pare bine ca-l cunosc, Acestia doi o reusit sa ma enerveze timp de 50 de minute, comparativ cu sarmanul de JAY, care tot se chinuie de citeva saptamiini sa-mi arate nivelul sau….
  Pe de alta parte, mii foarte interesant, atitia vor UNIRE, da nici unul nu se ia sa faca vreo replica la aceasta emisiune, ori la toti le-a placut COMEDIA ceea ??? Ori va frica de Bravii Istorici, Deputati si Profesori ?????????????????? HALAL de voi stimatii mei concetateni, umblati cu musca-n sac, iar peurma va vaicarati ca greu traiti din cauza guvernantilor… Hai ca romanii nu inteleg rusa, (JAY IMBECILUL el ori s-o inteleaga ori nu, la dinsu-n cap ii TUMAN… eu ma refer la oameni capabili, nu la toate lepadaturile din valea riului…) dar eu va mai atrag atentia, ca rusii considera ca Romania ar trebui sa ne cedeze Moldova lor, ar fi pe dreptate, dupa spusele lui Zurab… Pe mine unul aceasta declaratie, mo dat jos:) da vad ca ceilalti is fericiti, sa inteleg ca le-a placut ideea cu Uinrea lui Zurab, ori unii nici n-au inteles cum sa se uneasca Moldova cu Moldova ? :)))

 7. Pt Speranta moare ultima, iar noi dupa ea

  Eu nu am avut timp, dar spuneam ca am captat emisiunea si o voi viziona, urmind sa scriu un articol in contextul apropiatei aniversari. Eu, de exemplu, nu ma tem de nimeni, nu m-am temut de comunistii criminali, nu ma tem nici de democratii intoleranti. Nu-mi place nici senzatia pe care o am cu Comisia asta de condamnare a crimelor comunismului, care, se pare, o sa ajunga sa il condamne tot pe maresalul Antonescu, dupa cite stiu si simt. Rusine cum se ticalosesc unii cu granturi straine. Ei sint ticalosi, nu eu, sa ajung sa ma porecleasca unii vinduti din Comisie ca „mâca” pentru ca le cer si eu sa nu isi faca un compromis cu sufletul si constiinta, adica sa faca declaratie de autolustratie. De ce nu o fac, de unde aceasta cirdasie intru rau si necinste? Pai daca ati acceptat sa condamnati pe cineva mai intii vedeti daca aveti dreptuol moral, ca Ghimpu nu v-a controlat cu detectorul antilustratie… Stati, abia vine demascarea…

 8. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Dna Pavlicenco, eu nu m-am referit la dumneavoastra ca nu va-ti expus referitor la emisiune… Eu m-am referit la multimea cu singele fierbinte, Ca intr-o societate normala, se facea o zarva pe seama acestei emisiuni, ca lui Petrenco si colegul ii cadea parul din cap de rusine… da la noi, ca turma, unde merge o oaie, acolo si celelalte, Daca acesti doi frumosi au dat-o in bara la fel de frumos, apoi si ceilalti dupa ei… Vor mai trece citeva zile, si-apoi iar vor incepe a rupe hainele de pe ei, ca vor Unire, sa aduca Argumente… etc…. Voi dragii mei, nu va calcati in picioare unii pe altii, aratinduva cit de P R O S T I sunteti, (ma refer la ambele maluri…), da ar fi bine daca v-ati lua de minuta, la figurat, si ati cintari ceea pentru ce zi de zi va ponegriti si rezultatul acestor actiuni + daca mai merita sa continuati… in timpt ce liderii vostri dau cu CAPUL IN GARDURI DE DESTEPTI CE SUNT…

  Iar referitor la Comisia de condamnare a crimelor…….., mai bine tac 🙂 De unde atita naivitate ??? Vi s-o scos sirma de la hotar, so schimbat culoarea la panglica din rosie in verde, CE MAI VRETI, gata, si-asa-i prea mult.. AAA, stati putin, am uitat, Vi se va face un monument in fata Parlamentului, sa nu ziceti peurma ca Filat si Ghimpu v-o scos in PMAN, ati luat bataie, si peurma v-o „chidanit” :)))
  Cum spunea Mocanu Sergiu la JurnalTV, chiar mi-o placut fraza: ” REVOLUTIA ABIA INCEPE” 🙂 Da unii mai naivi au crezut ca asta a luat sfirsit… :)))
  HALAL, HALAL si iarasi HALAL ! ! !

 9. @ isterizatul de speranta: Imbecila e mama-ta.

 10. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Jay, tu esti un nimeni, iti demonstrezi slabiciunea si prostia trecind la ofensa parintilor etc…. Sper sa dai ochii cu vreo ceata de comunisti, sa te reeduce ei putin….

 11. atata timp cat tu imi vorbesti ca ultimul gunoi, te voi trata ca pe un gunoi. Dar ce, tie ti-e teama sa dai ochii cu mine, ii trimiti pe fratii tai de arme la inaintare? 😉 Vedem noi atunci care pe care „reeduca”..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *