Are Untila mesaj si poate fi locomotiva?

112309icebergs-pdDoua evenimente s-au produs pe arena politica. Grupul Untila s-a desprins de AMN si a aderat la MAE cu niste echipe din raioane (nu precizez cifra exacta, deoarece nu o cunosc). Grupul Turcanu a aderat la Partidul “Moldova Unita”. E bine, e rau? Sa vedem.

O iau de la coada. Mi se pare ca Stinga incepe sa se desumfle. Desigur, imi veti spune ca depinde de suma aruncata in joc. Nu zic, dar stiti ca uneori nici banii nu te mai ajuta. E nevoie la partid de oameni, bani, curaj, mesaj, timp. Pe stinga, in loc sa se concentreze toti, au semanat parca iarba rea intre ei. PD-ul, se pare, va avea mai multe formatiuni ce vor incerca sa ia voturi din segmentul de stinga, mai ales de la comunisti. Cred ca si comunistii ar trebui sa faca ceva, pentru ca nu vor mai rezista asa. Sa se aleaga, si ei, macar, cu “schimbarea”.

Pe centru-dreapta e ceva mai interesant. Stiu ca mai multi interesati se vor/ne vor/ma vor intreba “de ce Grupul Untila nu a aderat la PNL?” Incerc sa raspund. Noi am discutat intre colegi acest subiect si vom discuta situatia politica joi la BPC. Discutii sau negocieri cu Grupul Untila nu am avut. Nu am inteles de ce “Timpul” spunea marti ca Untila face un partid social-liberal. Stiu cit de mult tine MAE la doctrina populara, la denumirea sa, ma intreb daca Untila face un partid social-liberal din MAE. “Timpul” nu a spus un cuvint de MAE…, care a devenit “parlamentar” cu venirea a doi deputati. Sigur, Untila stie ca e greu sa faci un partid chiar daca azi nu se afla la Putere PCRM. Ministerul Justitiei nu i-a dat dreptate…

Mie mi se pare ca acest proiect – “Grupul Untila la MAE” nu e un proiect propriu. Adica nu e unul controlat nici de Anatol Petrencu, nici de Veaceslav Untila, nici de ambii, luati impreuna. Este un proiect de care are nevoie nu doar cel ce, eventual, il finanteaza, dar si cel care va beneficia de munca MAE si de echipele AMN. Desigur, Petrencu si Untila ar putea si ei, beneficia, personal, intr-un fel. Dar numai ei…

Beneficiator ar putea fi PL sau PLDM, cei care stau in spatele lor, de aici, de peste ambele girle… Nici un partid din AIE nu este azi interesat de consolidarea celuilalt, bag aici si AMN, si PD. Mai clar spus, s-ar putea ca un partid liberal ori anumite forte sa fie interesate sa slabeasca AMN, sa isi largeasca baza electorala, oferind aceasta munca mai putin placuta lui Untila. Ma suna azi oamenii din teritoriu si imi spun ca peledemistii umbla prin sate si spun ca dupa alegerile viitoare Vlad Filat va fi Presedintele R.Moldova…

Acum aici apar mai multe semne de intrebare, dincolo de cine varsa bani intr-un proiect inca nesigur. Daca partidul in frunte cu Untila, dupa congres, va merge in alegeri in bloc alaturi de PL sau PLDM, se confirma ce am spus. Daca Untila preia conducerea partidului si uneste partidele extraparlamentare si merge ca subiect electoral, e altceva, insa aici apar alte semne de intrebare: 1.In ce masura Veaceslav Untila e un Marian Lupu, o locomotiva, ce carisma are? 2.Fiind in AIE, va putea oare Untila sa treaca in Opozitie, sa isi construiasca un mesaj distinct, pentru a fi apreciat? Ori se face remorka-„pritep” la AIE (PLDM/PL) si, atunci, alegatorul va spune – “de ce sa cumpar doi pesti marunti, necuratiti, daca pot lua unul mare si deja curatit” (adica deja cunoscut)?

Adica – ne intrebam – ce mesaj si pozitie ar putea avea Untila in raport cu alte partide? Ce partid va fi MAE si cum se va numi, daca nu ramine cum e? Va avea un mesaj proUE? – E deja erodat, se asteapta circulatie fara vize. Nu le ofera Untila. Un mesaj proNATO? Nu vor da voie colegii din AIE. Un mesaj proiesirea din CSI? La fel, nu va fi voie. Un mesaj contra corputiei? Pai cine va impiedica acum, in Parlament si in Guvern, sa o eradicati? Un mesaj de centru? Dar ce va include el? – E al celor de stinga si se deplaseaza incolo Filat. Un mesaj unionist? – Se va supara PL si, poate, PNL (glumesc).

Da, avind doua voturi de blocaj, Untila va reusi sa impuna niste conditii in AIE, adica sa ceara ceva, sa impuna niste legi, sa promoveze pe cineva in functie, eventual pe Anatol Petrencu. In acest caz, se va vedea cine e in spatele lui Untila – PLDM sau PL. Daca, insa, va pune prea tare piciorul in prag in AIE, poate provoca oprobiul public sau poate fi debarcat. Cum spune lumea, Urechean a avertizat ca “daca si daca, apoi… s-a zis cu AIE”. Sper sa nu se supere dl Urecheanu, daca eu gresesc.

Sint si alte intrebari. Nu vreau sa revin la mentiunea ca Untila nu a avut partid cind s-a creat AMN, au fost structurile conduse de Rusu, Snegur, Matei, Muravschi si altii. Sint liberali nationali. Dar asa e in viata – faci, dar nu se stie pentru cine… Spun pentru ca o cunosc pe propria piele…, dar si pentru ca ramine sa cred ca nu vor merge la MAE toate structurile considerate a fi pe linga Untila. Pot si gresi.

Dar sa nu ne grabim. Iata o idee declarata de mine intr-o emisiune mai ampla pe www.jurnaltv.md, emisiune care asa si nu mai apare pe site (cum spunea Corneliu Vadim Tudor – “cind vine rindul meu – se termina si democratia, si timpul”): daca se doresc proiecte proprii, nu remorcate la PL si PLDM, va cistiga cel care va uni mai multe forte. Poate fi si Untila-Petrencu, poate fi si AMN, formule mai exista. E nevoie doar de vointa politica, de caractere, care sint, totusi, inca, un mare deficit la noi… Daca, insa, e vorba de inhamat la caruta PL si PLDM, apare intrebarea – de ce indirect? Se poate face direct. Numai sa nu pateasca partidele cum a patit, precum se spune, formatiunea condusa de Nicolae Andronic… Sper, nici Nicolae sa nu se supere pe mine sau pe „debarcare, ca principiu al convietuirii politice in Moldova” .

PNL pledeaza pentru proiecte curate si controlate de membrii partidului, nu de sforari…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

115 Comments

Add a Comment
 1. pt dna Pavlicenco
  Sunt de acord cu aprecierile dvs. Mi-a placut si poza, care e una sugestiva. S-ar putea topi de tot atat AMN cat si noul MAE in viitoarele alegeri, mai putin PCRM. Inclin sa cred totusi ca alegerile anticipate nu vor putea fi evitate, chiar daca MD nu are nevoie deloc de ele si nici unele partide de la guvernare, in speta PL si AMN

 2. Postez EDITORIALUL EVZ: Vîntu, agent american la Chişinău

  Mircea Marian: „A-l chema pe Vîntu să democratizeze presa din Moldova este cam acelaşi lucru cu a-i invita pe Smirnov şi Armata a 14-a rusă să se stabilească la Chişinău”.

  După ce a avut „mandat” din
  partea „Vestului” ca să democratizeze presa din România, Sorin Ovidiu Vîntu s-a dus şi la Chişinău ca să promoveze şi acolo valorile jurnalismului de tip occidental, ne spune Cătălin Tolontan, redactor-şef la „Gazeta Sporturilor”.

  „Am informaţii că Vîntu are mandat extern, dinspre Vest, pentru a face ceea ce într-un fel a făcut Ringier în România şi CME prin Adrian Sârbu (…). Adică vine Joe Biden la Bucureşti şi vorbeste despre podul românesc spre Moldova şi, la o lună de zile, Sorin Ovidiu Vîntu îşi anunţă investiţia la Chişinău.”, a explicat Tolontan la HotNews.

  Redactorul-şef al GSP nu este la primul exerciţiu de admiraţie faţă de patronul Realităţii. Cu două zile înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale, Tolontan ne spunea că România este condusă „nu de cei aleşi, ci de cei care-şi folosesc puterea economică pentru a-şi mări puterea politică dincolo de orice mandat, partid şi nume”. Pe scurt, oricum s-ar fi votat la prezidenţiale, ţara ar fi rămas a lui Vîntu, Patriciu şi Voiculescu.

  Cred că alegerile din 6 decembrie au infirmat această teză. Nu ştiu şi nici nu mă interesează de ce Tolontan are acest cult faţă de prea-puternicul Vîntu. Dar cred că merită să discutăm acum, după alegeri, despre rolul pe care l-a avut patronul Realităţii în „democratizarea” presei din România şi cam ce ar putea el să facă în Republica Moldova.

  Întreaga noastră breaslă şi-a pierdut credibilitatea după ultima campanie electorală. Prima întrebare pe care şi-o pun cei care ne mai citesc sau ne urmăresc la diferite emisiuni este: cine-l plăteşte pe acest jurnalist? Impresia mea este că aproape nimeni nu mai crede că ar exista şi ziarişti care scriu sau spun ceea ce cred ei, nu ceea ce li s-a ordonat.

  Şi, pentru această situaţie, primii cărora ar trebui să le mulţumim sunt Vîntu, Patriciu şi Voiculescu. Bineînţeles că există şi răspunderea individuală a ziariştilor din Realitatea şi Intact, de la Adrian Ursu la Mircea Badea, care s-au pliat perfect pe agenda patronilor lor.

  Nu ştiu dacă au făcut-o din oportunism sau dacă li s-a cerut deschis să adopte o anumită linie politică. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă, măcar din când în când, ar fi derapat de la linia oficială şi Badea, de exemplu, ar fi vorbit deschis despre faptul că patronul său a fost turnător. Dar, dincolo de discuţia despre cât de curajoşi sunt (sau nu) marii jurnalişti români, Vîntu este cel care a instituţionalizat utilizarea presei în lupta pentru putere.

  El a arătat cum poţi să minţi, să şantajezi şi să isterizezi populaţia cu ajutorul unor turnători ai securităţii sau ai unor afacerişti dubioşi, pe care-i defineşti drept ziarişti sau analişti politici. Aşa se face că, la începutul lui 2010, publicul nu mai face aproape nici o distincţie între noi şi liga lui Chirieac şi Roşca Stănescu. Iar acum, trustul Realitatea s-ar extinde în Republica Moldova ca să ajute presa de acolo?

  Eu cred că, după ultimele alegeri, cei de dincolo de Prut au o şansă. Poate că ziariştii de acolo vor reuşi să evite situaţia în care au ajuns colegii lor din România. Publicul, politicienii şi jurnaliştii moldoveni ar tre bui să ştie că a-l chema pe Vîntu să democratizeze mass-media din ţara lor este cam acelaşi lucru cu a-i invita pe Igor Smirnov şi Armata a 14-a rusă să se stabilească la Chişinău.

 3. Ea (Rusia) ridica sirma ghimpata la Ambasada Rusiei nu zadar. De ce? Preturile la gaz va ridica iaras? Va recunoaste Transnistria? Va interveni in politica interna din Moldova prin persoane negre? Sper sa luati in consideratie ca Unirea intre doua partide nu tot timpul se negociaza. Unirea inseamna , cand un intelectual (ori ei) cedeaza si castiga ambii. Unitatea este unica seansa de a ininge definitiv dusmanuii.

 4. Foarte bine spus EUROPA, aceasta am incercat sa transmit si eu dnei Pavlicenco.

 5. Off, atitea partide, aliante, blocuri… si „mincaciosi” in Republica asta mica, cind oare o sa avem 3 partide politice, si cite 1-2 proiecte p/u a inlocui 1 din cele 3 daca nu se ispraveste.

 6. Sanatate, cu Sfintul Vasile si treceti in alta parte. Cite partide, citi lideri, suntem si noi bogati in ceva.

 7. Pt Eu

  Nu e nimic straniu ca nu sintem la curent cu ce se mai intimpla. Nu umblam cu aflatul si interesatul. Judecam faptele cum le vedem si daca mai vin sa ne spuna cine vrea, fara s atragem pe cineva d emineca.

  Nu, Untila si Colesnic nu au adresat nici un semn catre PNL. Si nu e nimic regretabil. Daca Untila sau Colesnic sint niste locomotive indiscutabile pentru MAE sau pentru partidul ce va rezulta din mariaj, e Ok si pt Dvs., nu? Mai trece un partid european in Parlament. Poate, intre timp, trece si AMN si atunci o sa avem, iontr-adevar o bogatie de partide necomuniste in Parlament.

  Dar Dvs. stiti prea bine ca nu este asa. Nici MAE, nici AMN nu pot trece in Parlament. Tocmai de aceea declansam discutii in acest sens.

  Calculul nu a fost cu PNL. Sint mai multe motive, cred, dar sint motive dintr-o parte si sint motive din alta parte. Faptul ca Untila nu poate fi locomotova o considera mai multi la noi. Nici chiar cu MAE. Faptul ca barbatii „se inteleg” mai bine in politica maldaveneasca e la fel adevarat.

  La noi s-a mai intilmplat ca cineva a facut ceva ca sa nu faca altceva ca „acolo e Pavlicenco” si au plecat in neant. Au luat subiectiv o decizie gresita – vorbesc de matei cu PFD, care, din pacate, nu au aderat la proiectul PL, anterior fuzionarii in AMN, dar a plecat la PSL si, apoi, de acolo, s-au pierdut. Eu eram cu structurile de la nord ale PFD in proiectul PL, rezultat din fuzionarile de dupa 2001.

  Nu am discutat acum cu Untila. Inainte de incheierea legislaturii trecute, inainte de alegerile din 5 aprilie, i-am spus lui Untila – haideti sa refacem proiectul, sa isi schimbe denumirea AMN in PNL, luati presedintia, ca pentru mine, o femeie, e greu sa tin partidul. I-am spus acelasi lucru dupa alegeriule din 29 iulie si a spus ca vom discuta dupa congresul AMN. Dupa congres l-am sunat de doua ori la telefon si nu a raspuns Untila. Aici am pus deocamdata punct.

  Un alt motiv, de necomunicare, ar fi ca e acolo, la mijloc, un sprijin moral mai portocaliu, in timp ce noi simpatizam cu galben-albastru.

  Apoi cei interesati in proiect nu au nevoie de oameni de caracter, ci de soldatei obedienti.

  O fi si motivul ca Untila a stimulat in mare parte eliminarea din AMN a national-liberalilor, pentru ca, la vremea respectiva, el a fost inaintat. Sigur, chiar daca poate declara ca recunoaste greseala, psihologic e mai greu de umblat cu aceasta vina.culpa in ceafa. Trebuie sa fii foarte tare sa spui – gata, nu mai debarc, mergem cinstit si uniti mai departe. Putini pot trage linia si se pot autodepasi. E mai bine sa incepii un nou proiect, cu prospeciori, pe care ii poti debarca la fel, dar mai conteaza oare la sfirsit de cariera pentru unii???

  Inca un motiv e ca PNL are un mesaj si o pozitie clara care dereanjeaza, inclusiv pe cei de la guvernare, unii care o fi asteptind cind sta sa cada mai repede AMN?

  Sint de acord ca „in MD nu misca nimic (chiar si la PLDM) fara stirea rusilor”. Unde a plecat Filat cind reprezentantii UE sint in Moldova? Nu cumva pe la Est pe undeva?

  Mi s epare ca Pasat a scris ce a scris mai inainte, nu cind a fost director general la SIS.

  Nu cred nici eu ca Filat a luptat cu Voronin din idei opuse de doctrine politice? E un mare interes economic, amestecat cu dorinta de a decide tu, numai sa decizi legal.

  Oricum ai da – aveti dreptate – „chiar si Rusiei ii convine un om nou in Moldova”. Care o fi el? Nu e vreun papusar de la „noua combinatie”?

 8. Pt Vasealica

  Eu am spus in bataie de joc despre PCRM sa faca ceva.

  Dar sintem seriosi si stim ca nu se vor lichida. Totuna de ce au facut nu trebuie disculpati.

  Untila si Pentrencu? Gata – fasolele, biscuitii sau ceaiul s-a terminat, incepe munca.

 9. Pt ilinka

  Si ce ar insemna „cel putin”? Mie imi place sa discut si raspund daca vad ca am cui, dar nu si obraznicilor. fac acum o exceptie. Eu raspund la aproape toata lumea, pentru asta am deschis blogul. Dar cu ironiile sa mergeti pe blogurile idolilor pe care vi i-ati cioplit – din politica sau din presa.

  Tanase nu poate spune ca e totul negru, chiar daca o fi stiind mai multe lucruri negative decit mine, pentru ca e mai aproape de putere, dar o fi avind si preocuparea sa-si protejeze proiectul Filat-Tanase-Leanca s.a. Ce nu e clar aici? Daca ar putea sarmanul, ar scrie numai de bine, dar nu poate, ca pierde credibilitatea ziarului, toata lumea stie ca fiul sau e piesa importanta in Guvern.

  Eu nu sint analist politic. I-ati cere lui Antonescu sau Vozganian sa scrie ce va place dumneavoastra pe blogurile lor sau ei scriu ce cred, dar si pornind de la pozitia PNL in Romania?

  Apropo, legat de Tanase. Nu ati observat ca nu a scris nimic in favoarea lui Basescu? Dar nici contra, desi, in altia ani, mai multi ziaristi, intelectuali au sprijinit PSD-ul, cu Nastase. Eu nu m-am implicat atunci. Si am fost pt Basescu de 2 ori prin vot, pina l-am priceput. Stiu precis ca Tanase si alti intelectuali cu idei, cu spirit si simt nu au fost cu Basescu, dar au tacut. Eu am scris deschis ce cred, desi nu am nici o relatie cu Antonescu sau Geoana. Asa ca sa ma lasati cu obiectivitatea si cu alb-negrul.

  Si-apoi, un reprezentant politic nu e ziarist. E putin ziarist, putin analist, in rest – e politica, adica, intr-un sens anume, si punctul de vedere colectiv al echipei.

  Trebuie sa imi multumiti ca va explic aceste lucruri. Eu nu concurez cu Tanase, nu am nevoie sa il copiez sau sa ma copieze, dar v-am spus doar ca ce gindesc eu, de multe ori gindeste si el si lui nu-i reprosati, iar mie – da. Mai mult – ultimele remarci si obiectii ale lui Tanase au survenit in timp dupa materialele postate de mine. Deci, nu ma puteti banui ca as copia pe cineva… Si am tot dreptul sa repostez ideile lui Tanase pentru cei care le inghit mai greu de pe blogul meu. Inteleg, va compatimesc, dar mie asa imi place si va sugerez sa va adunati-va fortele, pentru ca dificultatile abia urmeaza…

  Dar imi place sa fiuu „pe faza” si asta o voi face-o cit voi putea. E si mai cinstit sa fii activ, ofensiv, critic, operativ, decit sa mucegaiesti in elogii si omagii ieftine si provenind de la neputinta si impotenta.

  Si despre unire fiecare face si spune ce vrea. Cind nu aveam blog, trebuia sa ma milogesc sa imi publice cineva undeva ceva. Acum fac ce vreau si raspunderea imi revine. va place, cititi, nu va place – mergeti si discutati cu Filat, cu altii, care au baietei si va vor da raspunsuri exhastive si placute la totul ce ii veti intreba. Succes!

 10. Pt Lup Batran

  Nu stiu despre implicarea lui Pasat! Dar daca e asa si Pasat ar sta in spatele PLDM, e clar de ce acest partid a debarcat de trei ori PNL-ul din negocieri. Nu are nevoie un proiect prorusesc de un partid romanesc.

  Nu cred ca Pasat poate pretinde sa fie Presedinte. A spus ca nu se implica in politica. Despre neinteresul PLDM fata de a nu creste PL cred si eu. Pacat ca PL azi e cuprins de eurforie… Miine poate fi prea tirziu.

 11. Pt HANS

  Imi pare rau, dar nu stiu ce inseamna RATANGI.
  Nu cred ca Filat e urit de oameni. El astazi e pe val. Si vrea, probabil, cum au spus-o si analistii, Presedinte al RM. Si cred ca poate fi.

  Lingusitorii in partide distrug partidele. Daca iti iubesti seful politic, trebuie sa muncesti cit mai bine, asta e sansa ta. Nu sa nu muncesti si sa pretinzi ceva numai pentru lingusire. Datoria fata de partid e munca, nu adularea lu’ sefu’.

  In rest – interesanta postare, dar e greu de citit daca veti mai scrie cu litere mari.

 12. Pt Igor

  Si de pe care turla si clopotnite ati vrea sa scriu? Cititi explicatiile date Ilincai. Observ eu foarte bine ce s-a intimplat cu AMN, ca am fost acolo, am contribuit la formare si am fost eliminata ca am inaintat initiativa cu iesirea din CSI.

  Da, Urechean, nu este om politic, dar a trebuit sa aiba sfetnici buni, nu baietei de dus tava, geanta si mapa cu hirtii.

  A avut doctrina clara, scopuri bine determinate, dar le-a abandonat, poate ca si din cauza ca finantatorii i-au cerut-o. Cine stie?

  Lui PL i-ar servi MAE-Untila sa il aduca in bloc sau la fuziune. Asta face acum Untila. Sigur, PL, PLDM putea sa accepte grupul Untila direct, dar probabil cel care sta in spatele MAE uneste aceste doua grupuri, pt ca interesele sint mai mari, combinate cu intere personale, dar nebanuite intrucitva in plan strategic.

  Nu, PNL, nu merge in nici o batalie – „se culca pe cuptor si se trezeste peste un an”, ca sa nu spuneti ca |face jocul cuiva”. Stimate vizitator, cititi raspunsul dat altor vizitatori. Nu exista partide filantrope. Noi nu trebuie sa tacem de ce face AIE ca „sa fim cuminti”. Ca nu e apreciata cumintenia – e una, ca se poarta urit fata d ePNL si ca ne racoleaza oamenii – e alta.

  Noi am chemat sa fie sprijite componentele AIE si acum ni se reproseaza ba una, ba alta si noi vom taxa guvernarea. De comunisti nu mai avem ce spune – am spus mai mult decit oricine altii. Vom discuta cu cine va dori. Nu vor dori sa discute, vom face asa cum vom decide in structurile de partid.

 13. Pt seviroveanu

  Pai asta intrebam – poate rupe Untila de la PL, PLDM, PD? Eu nu cred ca Untila cu MAE merg de unii singuri in alegeri si daca merg, nu rup. Sigla a fost buna, am tot luptat sa o bagam si au patat-o iremediabil.

  Urecheanu l-a ascultat pe Untila si ne-a eliminat pe noi, national-liberalii. Unul spusese la AMN – aici trebuie sa ramina doar Alianta Independentilor si Jos mafia. Au ramas. Iata-i…

 14. D.Pavlicenco deveniti prea triviala in gindurile D.voastra.Nu este zi in care sa nu scrieti aberatii despre PL sau PLDM ,si in general despre AIE!
  Imi pare ca aceastea sunt niste baloane de sapun ce se sparg de fiecare data!Chiar nu inteleg de unde aveti asa fantezie,dese ori pare a fis o fantezie „bolnava”!
  Se creeaza impresia ca sunteti o fire invidiosa,cred din cauza ca de citeva ori ati fost debarcata din sfera politica!

 15. Pt Victoria

  Nu va obositi sa vizitati blogul meu. Mergeti la blogurile sanatosilor si netrivialilor, ca eu nu ma supar. Da, si un sfat: e corect „lasa impresia”, nu „creeaza impresia”.

 16. Stimata Doamna,
  Am avut onoarea sa Va cunosc destul de indeaproape in cadrul PFD, în perioada în care „magicul” Valeriu Matei se vedea viitorul Preşedinte al Republicii, cel mai mare istorician si poet al Basarabiei.
  În permanenţă i-am sugerat să se axeze pe realităţile triste ale lumii din jur. Dl Matei s-a axat pe proiecte ieftine de tip Kalev…
  Atunci, ca si acum, mi-am propus să susţin şi să promovez proiecte realiste, echilibrate, bine puse la punct şi din punct de vedere financiar.

  Majoritatea absolută a forumiştilor nu cunoaşte bucătăria politică a partidelor basarabene. Eu o cunosc. Şi cunosc personal „marile personalităţi politice” actuale. Îi poţi număra pe degetele unei mâni. Restul sunt pleavă şi umplutură.

  Marile noastre probleme sunt următoarele:
  1. Ne lipseşte actualmente un lider carismatic adevărat gen Havel. Nu avem acum un ayatoilah ! Lupu, Filat, Chirtoaca sunt în realitate bule de săpun foarte ieftin !
  2. Există prăpastia înfiorătoare dintre popor şi isteblişmentul politic. Partidele nu înţeleg profund necesităţile vitale ale fiecărui om.
  3. Politicienii basarabeni sunt amatori şi nu au avut şu nu au o constituţie intelectuală adecvată situaţiei.
  4. Problemele cu care ne ciocnim sunt extrem de complexe şi greu de soluţionat: Transnistria, relaţiile cu Rusia, datorile exorbitante, corupţia generală în majoritatea sectoarelor, etc.
  Nici un partid nu a fost şi nici nu este preocupat la modul serios de găsirea de soluţii eficiente, rezultative, realizabile in scurt timp.
  5. Partea cea mai activă a populaţiei este plecată şi nu se va mai întoarce in acest iad. Nu poţi realiza politici economice eficiente cu populaţia rămasă acasă. Şomajul depăşeşte orice limită.
  Filat poate fi Preşedinte, dar asta poate fi realizarea lui personală ci nu şansa Republicii de ieşire din impas. Filat este imaginea exactă din oglindă a lui Voronin Oleg. Mai mult nimic. Se vor face aceleaşi lucruri ! Problema este că lumea nu înţelege acest lucru.
  Nu persoana Preşedintelui este importantă, că Preşedinti am avut berechet ! De care vreţi !
  Tragedia noastră este că chiar fiind şi în cadrul Romaniei nu avem o strategie solidă de dezvoltare a ţării. Ţara nu are perspectivă – vom ramăne ţara şanselor ratate, ţara fraerilor !

 17. Pt HANS

  Ati pus un diagnostic foarte bun. Ce facem? Eu cred ca o cale ar fi aceste lucruri sa le spunem public, unde putem, pentru ca nu prea avem unde „putea”….

 18. tii ciuda ca nu tia cazut si tie o bucata de ciolan de la guvernare, tii ciuda pe PLDM, ai sa crapi de ciuda daca ai sa te comporti asa mai departe. ai sa ramii cu un electorat de 0,01%.

 19. „Nici MAE, nici AMN nu pot trece in Parlament”
  Deci si la 5 aprilie v-ati aventurat stiind ca proiectul e cam putred?

  „Nu umblam cu aflatul si interesatul. ”
  „Dupa congres l-am sunat de doua ori la telefon si nu a raspuns Untila.”
  Deci totusi imblati cu interesatul.

  „Mi s epare ca Pasat a scris ce a scris mai inainte, nu cind a fost director general la SIS.”
  Cartea a fost editata cred ca prin 2007 la Moscova!!! Ca in MD nu i s-a dat voie. A facuto dupa ce a fost eliberat de la CCCEC.

  „Oricum ai da – aveti dreptate – “chiar si Rusiei ii convine un om nou in Moldova”. Care o fi el? Nu e vreun papusar de la “noua combinatie”?”
  Si care e diferenta daca in sfirsit rusilor o sa le fie interesant sa sustina un democrat? Ei au transnitria, oricum nu scapam de ei, oricine ar fi la putere, dar totusi e mai bine cind e unu ce tine la popor( limba vecinii de peste prut, etc, nu?
  Referitor la noua combinatie, va citez: „i-am spus lui Untila – haideti sa refacem proiectul, sa isi schimbe denumirea AMN in PNL, luati presedintia, ca pentru mine, o femeie, e greu sa tin partidul.”

  Deci daca papusarul se oprea la PNL, era ok??

  Totusi hai sa fim obiectivi, v-a suparat ca PNL a ramas acum pe din afara ( zic ACUM, pt ca s-a spus ca noul partid va colabora cu toti extraparlamentari nationali), de aiai si multe emotii, care nu ar fi trebuit sa apara acum. Haideti sa asteptam sa vedem daca chiar fuzioneaza, ca nimic nu e batut in cuie si nici congresul AME nu a avut loc.

 20. Inca o remarcă.
  Mulţi dintre colegii noştri vad PCRM-ul la pământ.
  Este eroarea cea mai mare !
  Cel mai disciplinat, bine organizat şi finanţat partid actualmente este PCRM-ul. Orbilor, comuniştii se reorganizează. Rămân cei mai inteligenţi şi cei mai răi – acestea vor manipula cu dibăcie electoratul dezorientat de atătea partide liberale !
  Invăţaţi de la comuniştii moldoveni lucrurile bune pentru un partid de succes !

 21. ati citit „regele moare” de ionesco? mai ales pe la sfarsit, dupa o replica de genul ” acum incepe delirul”
  cred ca un om politic ar trebui sa citeasca din cand in cand piesa

 22. Pt eu

  “Nici MAE, nici AMN nu pot trece in Parlament”.

  Am inteles acest lucru mai tirziu. Cind am particpat, a fost o echipa de consultanti care au facut un lucru activ, ofensiv, mai multa lume credea ca va merge. Nu a mers. Abia dupa ce am participat impreuna am inteles de ce nu a mers. Dar nu e obiectul acestor discutii.

  Legati necinstit fragmentele. Cind am spus ca “Nu umblam cu aflatul si interesatul” – v-am raspuns la „e si mai straniu ca nu sinteti la curent cu multele ce se intimpla. Ca Untila cu Colesnic ies din AMN s-a tot discutat inca saptamina trecuta. tot atunci se confirmau zvonurile ca ei discuta sa se alature la cineva extraparlamentar de dreapta.”

  Cimd am spus “dupa congres l-am sunat de doua ori la telefon si nu a raspuns Untila” v-am raspuns la „de ce PNL nu a incercat sa discute?”

  Deci, nu e cu umblatul, ci era vorba de continuitatea unui scurt dialog de mai inainte cind Untila a spus „revenim dupa congres”. Dar l-am sunat mai tare pentru ca m-a sunat cineva din Riscani si a vrut sa ii dau telefonul. Am spus ca am un numar, dar nu raspunde, dar il voi suna sii ii voi spune ca il cautati. L-am sunat si nu a raspuns.

  Legat de cartea lui Pasat, acum imi amintesc si eu. Eu avusem in gind teza lui de doctor privind deportarile.

  Si care e problema cu un democrat sprijinit de Rusia? oare acum nu avem asemenea persoane, chiar printre potentatii zilei?

  Nu, daca se facea proiectul PNL, nu aveau sa fie papusari, avea sa fie un proiect al nostru, al tuturor. Acest proiect nu cred ca e propriu. Vreti s acredeti asa – credeti, eu cred altfel.

  Nu m-a suparat ca PNL a ramas pe din afara. Pasul facut de Untila m-a convins ca e bine cum este. daca era altfel, aveam alte impresii. Nu ma veti crede, dar e asa cum va spun. Alte paranteze – cu alta ocazie.

 23. Pt ohlala

  Pai cititi, ce va impiedica? E mai bine decit sa va pierdeti timpul cu cei care nu citesc din cind in cind…

 24. Pt Ilinca
  Chiar îţi mulţumesc Ilinco! Am citit atent toate comentariile până la al Dumitale. Nu am găsit la nimeni înţelegerea a ceea ce a scris Dna Pavlicenco printre rânduri. Din textul Domniei sale eu am înţeles, că PCRM-ul deja nu mai este ceea ce ştim noi cu toţii. Răii răilor sunt PL-ul, PLDM-ul şi „proiectu diabolic” Untilă-Petrencu e „făcătura” lui Filat. Doamnă Pavlicenco, alegerile s-au încheiat deja. Şi cele din 5 aprilie (ANUL TRECUT!), şi cele din 29 iulie (TOT ANUL TRECUT!). Şi dacă acţiunile partidelor de dreapta le vedeţi doar în negru (ba chiar aţi „intuit” o deplasare a PLDM-ului spre stânga!!!), o faceţi pentru că în acele campanii electorale (din anul trecut!!!) aţi fost concurenţi electorali pe acelaşi „câmp”, iar alegătorii au ales cum au considerat ei mai bine (sper că nu o să etichetaţi alegătorii de dreapta ca neinstruiţi…).

 25. MAE – mi se pare un „partid” periculos. Daca sa analizezi majoritatea protestelor organizate de ei, ele sunt cam starnii sau fara sens, pare a fi o publicitate – nimic mai mult. Sunt doua partide care merita sa fie sustinute la anticipate – PL si PLDM. Untila intra cu scandal in MAE, mai zgomotos cum au facut-o fostii ppccdisti Jalba si Neaga. E o chestie care cu nimic il va ajuta pe Petrenco. Acest lucru face ca mae sa aiba si mai putin de jumatate de procent la anticipate. Untila s-a vazut vice-primministru, Urechean nu l-a acceptat si bine a facut. Se cer oameni noi. PNL si Untila ? Nonsens! DVS, dna Pavlicenco o faceti pe naiva. Atunci cind a plecat Pavlicenco de la Urecheanu cine de paza al AMN a fost Untila. Din disputa Untila-Pavlicenco au iesit atitea scintei. Nu cred ca Untila si Pavlicenco sa se imbratiseze! Iar asa numitul grup liberal al lui Untila e un „cal troian” nu doar pentru MAE, acolo ai ce distruge, ci pentru AIE.

 26. Nu incerc sa amestec nimic, doar ca daca ati ridicat telefonul doar pt un domn de la Riscani, oricind puteati sa faceti si pt partid. Dar sa fie asa cum ziceti.

  Referitor la proiectul MAE-PNL nu a mers din mai multe motive. Si unul e ca ati avut doar oameni care strigau jos coruptia, nu si ceva oameni cu priza la public, chiar sa fi fost corupt. Vedeti cazul lui PLDm. Cite semne de intrebare referitor la trecutul lui, dar are el un fel de carisma ce lipsea pina acum in politic. E laconic, incearca sa fie cit mai direct. Are priza la public. Politica e curva, fara sa fii un politician in singe nu cistigi cu lozinca :jos Coruptia. In toata lumea e coruptia. Trebuie sa fie un program mai amplu care voi nu l-ati avut. Asta pe linga factorul uman- un om cu carisma la mase, nu la profesori, oameni de stiinta care l-au sustinut pe Petrencu.

  Pasat si cartea a scriso referitor la deportati. Imi pare ca lansarea in MD a fost intrun cerc restrins prina anul 2008. Merita de citit, sint lucruri despre cei cine cu adevarat au fost stapinii pamintului dat. De aia si nu sint asa multi patrioti, ei au fost deportati, nimiciti, sau singuri au fugit peste prut.

  Acum Greceanii fiica de deportat se poarta ca o curva( scuze pt limbaj, dar adevarul trebuie de spus)

  referitor la democrat sprijinit de Rusia, eu nu am inteles parerea Dvs.

  referitor la PNL. Brandul e bun. de ce e slab gestionat in MD? e dureros dar problema trebuie de cautat in sinul partidului. Veti merge singuri, in loc ( daca se va da voie), dar si PNL are nevoie de ceva aer proaspat. O locomotiva.

 27. Pt Victor

  Nu e cazul sa comentez totul ce ati spus. Doar o precizare – nu am plecat din AMN – m-au eliminat pentru ca nu am dorit sa imi retrag initiativa iesirii R.Moldova din CSI, care a fost, totusi, discutata in Parlament, care era in Planul Fractiunii aprobat de Fractiune, de Consiliul AMN, dar, totusi, a deranjat fortele prorusesti. Sigur, Untila a contribuit major la eliminarea lui Pavlicenco si a lui taranu. Ceilalti au plecat sprijinindu-ne pe noi.

  Apropo, acum mai putin de o ora, am fost sunata pe mobil de la un telefon fix, inregistrat in aparatul meu mobil, spunindu-mi-se in limba rusa – „Nam ne nravitsia kak vi rabotaete i cito vi pisete. Ostavite Pravitelistvo i Filata v pokoe”.

 28. mi-ati dat un sfat pe care-l voi considera cu atentie, si probabil nu-mi voi mai pierde timpul (macar pe o anumita perioada) citindu-va „delirul”. nu de alta, da-i destul de putin original. voi reveni cand voi considera ca-i posibil sa fi trecut (d-voastra) intr-o alta „etapa”. eu stiu, poate voi descoperi ca procesul e reversibil, desi am anumite indoieli, nu prea am vazut politicieni care s-o fi luat haisa si sa revina la normalitate. dar mai stii? nebanuite sunt misterele omului si a politicii. poate voi descoperi chiar ca ati fost profet… mea culpa anticipat si virtual atunci.

 29. Doamna Pavlicenco,
  Raspunzandu-mi la o postare , va autoformulati o intrebare retorica:”problema e ce impact poate avea faptul asupra AIE”
  Un impact destructiv si demolator pentru o constuctie politica atat de greu sublimata in Basarabia si abia de vreo 2 ani daca bine imi amintesc. Oricat v-ati stradui sa ma convingeti de altceva, argumentele care le aduceti nu stau in picioare. Datorita efectului demolator pe care nu numai dv. il intretineti si starniti( vad ca mai sunt si altii, si chiar si din presa si din intelectualitate ) se poate ajunge, din bune sau rele intentii( nu mai conteaza) la prabusirea fragilului edificiu democratic , atat de greu obtinut in Basarabia.
  Dincolo de astea toate, UE spre care aspirati, nu tolereaza nici in Romania „fezabilitatea ” politica… damboviteana, dar mite in Republica Moldova o tara care ,odata ce ar intra cu sechelele comunistoide de la dv. , ar crea mari probleme UE. Puteti sa nu ma credeti, e … dreptul dv. dar am responsabilitatea si cumpanirea a ceea ce vorbesc. Uneori va si inteleg, va joaca festa mentalitatile atat de greu debarasabile din om, din oameni in general. Parerea mea cu totul dezinteresata este sa va repliati fortele alaturi de o formatiune compatibila cu dorintele dv. si sa faceti functionabile insusi principiile care pare-se ,totusi, va anima.

 30. Pt ohlala

  Nebanuite sunt misterele omului si a(LE) politicii…

 31. Pt Pitar

  Probabil ca nu am crescut eu inca sa inteleg toate sofismele pe care le-ati emis aici. Aveti o matrice privind ce se poate spune pe un blog si ce nu ca sa se considere ca nu demolam nimic, ci doar construim? Intrati pe toate articolele plasate la rubrica Sugestii pentru o guvernare liberal-democrata si vedeti ce mai spunem pe acolo. Poate imi dati matricea, dar nu uitati sa o coordonati cu toti vizitatorii, ca s-ar putea sa va ascult, sa va urmez sfaturile si sa nu placa altora ce voi spune. Chiar va propuneti sa placeti la toti? Parerea mea e ca demoleaza acel care tace, rabda, apoi se intreaba unde am fost, de ce am fost orbi si ce e cu noi. Daca sinteti sigur ca sinteti in absoluta dreptate, haideti sa facem acest experiment.

 32. Pt eu

  Veniti – nu vreti sa fiti o locomotiva? Nu e chiar asa. Locomotivele noastre raspund unor interese neclare de multe ori. Se stie ca eu nu pot raspunde acestor interese neclare. Mai multa lume ne-a spus ca ne-ar fi votat dar s-a temut de nesansa. Si-apoi nu vorbesc de MAE. La MAE eu nu am dictat. Nu vreau sa ma adincesc in detalii, ca nu am ponegrit si nu vreau sa ponegresc. Eu doar pun intrebari. Si incerc sa-mi spun opinia. Legat de coruptie mai multa lume a spus ca mesajul nu a fost indicat. Formatiune inca slaba, oamenii se teme ca si prin coruptie nu pot nimic rezolva, dar fara coruptie, nici atit. Dar nu a fost gestiunea mea a campaniei. A fost de ales intre problema nationala si coruptie. S-a ales coruptia. Am avut un grup de tehnologi romani. Eu mai mult am umblat prin teritoriu, la intilniri. Vina mea e ca nu am reusit s ama opun mai puternic. Dar m-am opus multor lucruri si de acolo s-a luat neintelegerea.

 33. Daca doriti sa aveti prieteni (politicieni) fara neajunsuri, atunci veti ramine fara niciun prieten. Starea financiara a impuns ca PPCD sa coloboreze cu PCRM. PNT din Romania a facut totul sa intoarca stinga la putere. Basescu a salbat tara. Pentru mine toate aceste sunt absurditati. Realitatea ne poate propune niste oferte si mai imprevizibile. Omul in esenta tot este o feara. Totul ce faceti e bine dar Dreapta separata este o nebunie. Autodesfiintarea partidului tot este o varianta de-a unifica dreapta fragila din Basarabia.

 34. Am si eu o intrebare la care sunt convinsa ca n-o sa-mi raspundeti, dar oricum o scriu.
  Multstimata doamna, cum credeti s-a nascut acel om, sau are vreo sansa sa se nasca persoana pe care sa n-o criticati.
  Aveti o atitudine cat se poate de stranie – vedeti dusmani in toata lumea, nu vi se pare ca problema e in propria dvoastra persoana???

 35. Pt Adi

  Poate, unii spun ca am o mare vina si greseala – m-am nascut in alt secol.

 36. Stimata doamna ,Pavlicenco,nu ati incercat sa-i mai iiertati gresitilor vostri ?Stiu ,ca altii au fachu-to si ajuta…Aveti putina rabdare,ca sunt convinsa ca o sa aveti parte si de surprize mai plachute,asa intuiesc eu.Si o intrebare ? Nu dee domnul sa se intimple confruntari in AIE nu v-or fi Untila si Colesnic ,,tapii ispasitori,,?Va multumesc !

 37. pt Trecatorul:

  Multumesc pentru sustinere. Nu mi-am pierdut niciodata speranta ca mai avem oameni de buna credinta in Moldova care inteleg adevaratul adevar si realitatea in care ne aflam. Noua ne revine sa lucram cit mai mult cu populatia pentru a nu lasa pe altii s-o faca in locul nostru ca sa le spele a suta oara creierii…

 38. Oare cum ar trebui sa fie un om politic si un leader a unui partid extraparlamentar intr-un „stat” unde ocupatia straina, coruptia, ignoranta si saracia este o norma a vietii?

 39. hehe. Asta e tare:”Lucram cu populatia”! banuiesc ca se traduce – Mai bine ca noi nu spala nimeni creierii!
  Si ma bucur pentru ilinca ca dupa zeci de postari si-a gasit in sfarsit un suflet apropiat.

 40. D-na Pavlicenco,e f. suparata pe D-nul Filat pentru ca inaintea alegerilor din 5 aprilie, la propunerea D-nului Petrenco de a se alatura PLDM-ului , liderul acestui partid a conditionat afacerea cu excluderea D-nei Pavlicenco,care numai ce facuse mariajul cu nesuferitul de MAE, atat de drag atunci,mai ales ca bistarasii veniti de la Popescu -Tariceanu se cam epuizase ! Bietul Filat! De-ar sti puiul ce-a pati, -din ou poate n-ar iesi! De unde sa-l trasneasca prin cap ca D-na Pavlicenco, marea patrioata, ca asa este,-ne place sau nu,- e ca cel de la Cosbuc: „…Om bun ca dansul nimeni nu-i, dar pentru-o vorba rea ce-i spui, el toata ziulica lui munceste suparat”.. Apriga mai sunteti, doamna, la manie!!! A fost destul sa va despartiti de D-nul Petrencu, ca l-ati si numit IMPERSONAL!?

 41. Iar El, cel care in viziunea D-tale nu este o personalitate, este f.activ cu MAEsau, face eurorevelioane, organizeaza conferinte, da interviuri, este omniprezent; acum mai face si aliante( nu se stie cat de reusite, dar este,totusi, preferat, solicitat, spre deosebire de PNL), ARE BANI(D-Voastra sunteti in cautare de resurse si vad ca nu se prea repede nimeni cu buzunarele pline si desfacute)…Ca lider al uni partid care nu prea se vede, ati face bine (cum sa zic sa nu fiu grosolan?)sa mai cumpaniti cateodata inainte de a arunca invinuiri si critici asupra la tot ce misca-n tara asta. Nu vi se pare ca va aratati prea inrijorata de soarta pcrm??? Va deranjaza viitorul lui nu prea luminos mult mai mult decat i-ar sta bine unui anticomunist declarat..

 42. Stimata doamna, iata-aci v-ati desconspirat cu o usurinta de neiertat: :PAVLICENCO dojeneste pcrm-ul ca nu ia masuri de precautie :CRED CA SI COMUNISTII AR TREBUI SA FACA CEVA!? Da de ce sa faca, d-na? Nu poti D-ta dormi bine noaptea de grija Chiar sa fie ceea ce cred elor???? Pe toti ceilalti mi ti-i faci cu ou si otet, dar pentru comici asa dureri de cap! Chiar ca necunoscute-s caile domnului! Mie (si sunt sigur ca nu numai mie) imi displace grozav maniera asta de a suspecta pe toata lumea,una Pavliceno-i buna si curata si aceea face bataturi la creier , ca comunistii dau dovada de inertie! CE-O FI ASTA, OAMENI BUNI?Oare chiar negresit este nevoie sa moara capra vecinului? In cine sa mai crezi??????????????????????????????????????????

 43. ERATA:Nu poti dormi D-ta bine noaptea de grija lor?Chiar sa fie ceea ce cred eu???

 44. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Luminita, chiar daca nu agreezi o persoana ori alta, asta inca nu inseamna ca aici se scot articole pentru a sari in capul unor sau altor lideri, Iti place tie ori nu Pavlicenco, ramine sa decizi tu, si ca poate domna dormi ori sufera de insomnie nu ar trebui sa te apese…, c-am o dai in bara…. Atit pentru mine, cit si pentru multi alti vizitatori ai acestui blog, sursa data este uneori (chiar foarte des) atit o sursa de informare buna cit si o pagina unde mai schimbam o parere intre cititori Ori tu vrei sa taca toti din gura? ne intoarcem astfel la trecutul neindepartat, si inca nu stim ce viitor ne asteapta, pentru ca asa numita „Dreapta Fragila”, cum au numit-o unii colegi, e prea fragila si nu prea are sanse, risipindu-se din interior, pentru ca toti vor influenta si putere, si nu-i prea priveste problemele societatii…
  tie daca nu-ti plac parerile unora ori altora, pai n-ai de cit sa mergi pe blogurile persoanelor care fac parte din partidul care-ti este la inima, ca acolo la sigur ti se va zimbi, si ti se spune ca totu-i bine si frumos, SI numai ce-i ce sufera stiu despre acest bine…

 45. Pt bunicuta

  Ar fi bine sa nu impartasiti ideea tacerii intr-un regim democratic. Traiti cumva izolat? Nu vedeti cum se discuta totul amanuntit macar in Romania?

  Eu vorbesc de oameni politici, nu de „gresitilor nostri”, in care eu ii vad pe cei apropiati. Si nici nu am nevoie de ajutorul cuiva. Despre surprize nu inteleg ce aveti in vedere, dar daca aveti in vedere niste decizii de stat bune, nu am decit sa salut.

  De vreme ce Untila si Colesnic au spus ca ramin in AIE nu vad de ce sa fie vinovati in cazul confruntarilor.

 46. Pt Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea 🙂

  Mersi ca i-ati raspuns in locul meu Luminitei. As adauga doar, pentru Luminita, ca pe acest blog sint criticati comunistii mai mult decit pe oricare alt blog, rasfoiti si veti vedea inclusiv documentele ca ei sint inregistrati ilegal la Ministerul Justitiei.

  Cind am spus comunistii sa se scghimbe am avut in vedere ironic sa o faca, pentru ca „schimbarea” am pus-o intre ghilimele si, in plus, sa isi schimbe denumirea reprobabila de comunisti, despre care s-a spus atita si nu au mai facut-o- Daca isi schimba denumirea, se termina cu ei, insa, si o stiti asta.

  Nu am nici o rica impotriva lui Filat exceptind faptul ca s-a purtat neonest cu PNL inainte de congresul sau de constituire, cind am avut o intelegere, el a disparut, a tradat un grup de negociatori si cei pe care ii reprezenta, si, in loc sa mearga sa caute numai oameni noi si indecisi, cum a promis, a mers si atunci, iar oamenii lui merg si acum si tot atrag oamenii nostri, in loc daca i-am sprijinit, sa incheie un acord politic si sa ofere, dacaei considera ca au nevoie de asta, ce au d eoferit oamenilor nostri in mod transparent, nu prin somarea daca scrii cerere la PLDM, te facem…, daca nu, nu. Ca nu e nici o diferenta de comunisti. Mentionez special: eu nu pretind nimic de la aceasta guvernare, cum nu am pretins de la comunisti.

  In plus, aratati-mi unde l-am criticat pe Filat si Guvernul. Am spus doar supozitii despre interesele lor.

  Despre MAE nu vreau sa scriu. Timpul va spune totul. Intre altele, inainte de 5 aprilie am avut Petrencu, Filat si eu, mai pasiv, discutii cu Filat. Eu nu am fost piesa principala in negocieri, ca nu am avut bani pt campania electorala. Totul ce a fost si s-a decis e mai putin datorat mie. Daca nu stiti, nu spuneti.

 47. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru Luminita si alti citiva…
  …………………………..
  Critici voi, cu flori desarte,
  Care roade n-ati adus �
  E usor a scrie versuri
  Când nimic nu ai de spus.

  (1883, decembrie)
  Mihai Eminescu

  E usor sa s-ai in capul altora cind picioarele nu ti se ating de pamint… (ma refer ca sunteti c-am indepartati de realitatea pe care o avem, de asta si va apasa cind vi se aduc careva date ce va intuneca fericirea si credibilitatea pe care-o pastrati cuiva…)

 48. … LA ORA ASTA , TREBUIE INTARIT P.LIBERAL . ACOLO TREBUIE SA SE STRANGA CAT MAI MULTI DEMOCRATI DE DREAPTA SI ADEVARATI PATRIOTI . PREA MULTI OPORTUNISTI SI TROMPETISTI AI „MOLDOVENISMULUI” S-AU ACIUAT IN ULTIMA VREME LA PLD . PL TREBUIE SA DEVINA O FORTA DE ECHILIBRU CARE SA CONTRABALANSEZE O EVENTUALA ALUNECARE SPRE STANGA A PLD-LUI . MAREA VINA A CONDUCERII PL ,ESTE CA NU A TRECUT HOTARAT SPRE DOCTRINA POPULARA , INCA DE ACUM 2-3 ANI IN URMA . AICI E VORBA DE LIPSA DE VIZIUNE POLITICA A LIDERILOR PL . FILAT A FOST MAI DESTEPT SI INCET , INCET VA PRIMI RECUNOASTEREA P. POPULAR EUROPEAN CA REPREZENTANT AL SAU IN R.MOLDOVA . DE MULT SPUNEAM CA CEI DE LA PPE ISI VOR CAUTA ALT INTERLOCUITOR IN MOLDOVA , ODATA CU PRABUSIREA PPCD-LUI …ASTA SI S-A INTAMPLAT . CE SA FACA PPE CU UN PPCD NEPARLAMENTAR SI CU 1% SIMPATII IN RANDUL ELECTORATULUI ?

 49. E un pas corect, plecarea lui Untilă din AMN…Nu are ce face alături de Urecheanu,care declarase la Jurnal TV ,că el vorbește și moldovenește și românește,dar în suflet e moldovean…Halal de așa politicieni ca Urecheanu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *