Declaratia Partidului National Liberal in legatura cu alegerile anticipate din Republica Moldova

1_1.jpgPartidul National Liberal apreciaza nevotarea unui Presedinte al Republicii Moldova, propus de PCRM, drept o noua situatie politica si o oportunitate pentru darimarea regimului comunist, care a atins, in anii 2008-2009, apogeul manifestarii esentei sale antidemocratice si antipopulare. Opozitia parlamentara, care nu a votat candidaturile comunistilor la functia de sef de stat, a demonstrat curaj si demnitate, intr-o societate demoralizata, supusa metodic genocidului.

Partidul National Liberal a avut constant o puternica pozitie anticomunista, constatind ca, din 1999, de cind coalitia rosie-oranj a rasturnat Alianta pentru Democratie si Reforme, si pina in 2009, conducerea Republicii Moldova a deraiat continuu de la principiile democratiei, de la angajamentele constitutionale si internationale privind respectarea drepturilor si a libertatilor omului, pluralismul politic si de opinii, crearea conditiilor pentru o presa libera si o justitie independenta.Fraudarea alegerilor parlamentare din 2009 si organizarea pogromului antiromanesc de catre comunisti dupa scrutin au aratat intregii lumi ca in Republica Moldova s-a reinstalat, prin fals, santaj si teroare, un clan politico-terorist extrem de periculos. Perpetuarea acestuia, prin acceptarea consecintelor guvernarii comuniste de zece ani, ar fi insemnat saracie si instabilitate sociala, dar si pierderi constante de vieti omenesti intr-un regim politienesc. Scopul clanului mafiot si corupt este sa se imbogateasca prin suprimarea businessului, stoparea liberei circulatii peste si de peste hotare, transformarea statului intr-un bantustan populat de robi dezumanizati prin foamete si frica si, astfel, sa opreasca avansarea Republicii Moldova spre UE si NATO.

Rezultatele alegerilor anticipate vor fi definitorii pentru destinul societatii moldovenesti. Membrii PNL, din 2001 si pina in prezent, au participat continuu la unirea eforturilor Opozitiei necomuniste in fata unei grupari periculoase, formate din exponenti ai unor interese straine aspiratiilor noastre nationale si europene. Practica ne arata cit de dificila este obtinerea unei majoritati parlamentare democratice in conditiile abuzurilor din partea regimului criminal comunist, venit pe cale democratica, dar care nu accepta sa si plece pe aceeasi cale.

Legislatia nedemocratica privind partidele, votata de coalitia rosie-oranj, limiteaza marja de manevra electorala a acestora. PNL a participat, intr-o formula, neincalcind legea, pe listele MAE in alegerile de la 5 aprilie 2009. In prezent, PNL trebuie sa raspunda la doua imperative – national si de partid. Primul e sa contribuie la un vot anticomunist in alegerile anticipate, al doilea e sa evite dizolvarea partidului, daca nu va participa cu o lista proprie la alegerile anticipate, precum, din pacate, prevede legea mentionata. Aceasta situatie impune un dialog in vederea concentrarii fortelor politice, care sa permita participarea demna si a echipei nationale a PNL atit la alegerile anticipate, cit si la alegerile locale din 2011. In aceste conditii, PNL se declara deschis oricarui dialog pentru a fi util in apropiatele alegeri.

Textul declaratiei a fost adoptat in sedinta Biroului Permanent Central al PNL

Chisinau, 15 iunie 2009

Loading Facebook Comments ...

120 Comments

Add a Comment
 1. Pt Radu

  Am venit cu precizari, pt ca mi-am dat seama ca am raspuns o data pt Radu.

  Sint un lider de partid onest. PNL a candidat pe lista MAE, nu a participat cu liste proprii pe 5 aprilie la alegeri. Eu am demisionat cind am candidat pe lista MAE. Apoi, pe 9 mai, am preluat partidul. A fi presedinte de partid este o mare povara, de indata se vom gasi cui sa o plasam, o vom transmite.

 2. Pt basilica

  Avem remuscari – raspunzindu-va la intrebare – ca nu am fost motivati sa dam direct voturi partidelor democratice. Si regretul este valabil si azi, va fi valabil si dupa 29 iulie. Numai ca o cooperare are doi participanti. Nu s-a vrut – asta e. Nu se vrea – la fel – asta e. Nu se va vrea – la fel – asta va fi.

 3. Onest,
  regret, ca asa si n-ai inteles ca eu nu fac gramatica si nu am nici o intentie sa te invat,cu atit mai mult sa cer sa o stii.Era vorba de sens.Dar ma rog,fiecare cu harul dat de Dumnezeu.

 4. Pt gregory

  Pacat ca nu ati citit ce am mai scris pe blog. PLDM a aparut dupa PNL, am avut intelegerea sa fuzionam cind se forma, nu a vrut Filat sau cei care il consiliaza. PL-ul s-a ridicat dupa, cu Chirtoaca. Noi avem echipa noastra, care e buna, dovada fiind ca o curteaza de dimineata si pina seara PL si PLDM, care, insa, nu vor, deocamdata, sa discute cu conducerea PNL. Le-am adresat azi scrisori. Nu vor dori – asta va fi. Vom sprijini cine va avea nevoie de sprijinul nostru. Echipele din teritoriu se pregatesc de alegeri locale si conducerea centrala considera de datoria sa sa ii sprijine in asta.

  Am lucrat si lucrez mereu in echipa foarte bine, numai ca nu la toti le palce sa-si respecte angajamentele electorale si, pt a ascunde asta, se acopera cu „nelucrul in echipă”, o demagogie menita sa ascunda ce vor ei sa ascunda – lipsa de mesa, de curaj, de romanism, de proNATO etc.

  Deocamdata nu consider ca cei pe care ii aveti in vedere sint mai destepti ca mine, dar aveti dreptul s acredeti asa. Si nici mai muncitori.

  Am lucrat mereu cu oameni destepti si nu m-am temut sa iau mai profesionisti in vreun domeniu. Ca dovada – echipa de la ziarul Mesagerul, pe care o conduceam. Am luat ziaristid e forta, eu fiind filolog, am terminat limbi straine. Si am facut cu ei un bun ziar, trei ani din patru, cit l-am condus am avut cel mai mare tiraj in Moldova.

  Niciodata nu mi-am propus decit sa fac bine si cred ca imi reuseste. Dar nu toti au capacitatea sa inteleaga asta si eu ii compatimesc.

 5. Pt papa

  Aveti dreptate in ceea ce ati spus despre MAE.

 6. Pt Vlad

  Din pacate, preferintele pe care le aveti sa priviti la televizor nu se realizeaza si pt ca partidele pe care azi le creditati cu incredere nu au avut curajul nici sa se uneasca sa stea sub peretii Televiziunii ca sa oglindeasca toate evenimentele echitabil si obiectiv in Moldova, si nici curajul sa mearga pe 7 aprilie sa protesteze – multa, cit mai multa lume – la Televiziunea care isi batea joc de noi prin neoglindirea protestului.

  Eu cred ca destul in Parlament au fost alde Kalin, Borgula, Misin, Bondarciuc, cei care au primit si salarii, si pensii si au luptat contra romanilor. Eu nu sint ca ei, nu sint inca la pensie, dar nici nu ma rup in Parlament, unde am fost nici doua mandate, pt ca am cetatenie romana la care nu renunt. Dar am curaj, muncesc, am experienta si asta deranjeaza pe cei care se tem de concurenta.

  Oricit ati scrie ca snt depasita de timpuri, asta nu corespunde adevarului.

  Eu am facut foarte multe in Parlament, dar nu le cunoasteti. Cautati pe gooogle sau yahoo si veti vedea. Dar nu s-a putut mai mult pt ca unii zisi democrati lk-au instalat pe Voronin si a doua oara, iar astazi ei va sint eroi. Foarte bine. Mai aveti sanatate pt dezamagiri, cred.

  Nu va suparati nici pe mine ca nu v-am injurat.

 7. Pt NEBUNU

  Din pacate, nu credem ca cineva ne poate fi recunoscator ca ii vom sprijini si nu pt asta vom lua unele decizii. Dar consider ca orgoliul la noi e la moda si, mai frecvent, in tagma barbatilor.

 8. Pt Eric

  Avem oameni tineri in partid si in alegrirle trecute a fost singura echipa cu tineri. Au o dezamagire cu MAE, asta e.

  Pe blog scriu si membri ai conducerii PNL, credeam ca deja i-ati depistat – dar ar fi bine sa se prezinte ei.

 9. Pt vlad

  Avem dedelgatia politica simbata si vom discuta despre cine si cum merge pe lista. Nu cred ca paralela e buna cu Rosca. Rosca a avut mereu acces la radioteleviziuni, are televiziunea sa, acum e vicepremier. Oamenii ma cunosc pe mine ca presedinte la PNL si unii spun ca daca nu voi fi asta ii va face sa-si puna niste semne de intrebare de prisos. Dar nu conteaza primul sau al saptelea. Eu totuna am cetatenie romana, dar e vorba de a atrage voturi. In conditiile cind in RM partidele nu au acces la radioteleviziune nu poti roda rapid imaginea unei alte persoane.

 10. pentru Onest.

  D.Onest, Vă doresc multă sănătate, să trăiţi o sută de ani, duşmanii să vă ocolească, familia să se bucure de d-stră şi Dumnezeu să vă aibă în pază.

 11. Ba da!!! Sunteti exact Rosca-2! Acelasi aberatii ies din gura voastra. Impotriva coruptiei, unirea cu Romania, etc. NU va deosebiti de Rosca cu nimic!Populism ieftin. Rosca macar a facut un ban bun din toata afacerea asta. Voi nu v-ati ales cu mult. Si iarasi veniti si loviti in Opozitie, cu prostii gen Urecheanu vrea in CSI. Nu sunt simpatizantul lui, insa daca era sa fie asa atunci precis AMN vota un presedinte comunist.

  Deci, iarasi aberatii, atacuri, spuma la gura ca pnl a fost inaitea PLDM si PL. Ei si ce??? Nu suntem in clasa a 3-a! Data fondarii pnl nu e relevanta DELOC. Nu aveti masa critica sa accedeti in Parlament. TRAGEDIA e ca voi stiti asta!!! Concluzia: FACETI RAU INTENTIONAT. Ma intorc la gindul meu de la inceput, sunteti Rosca-2.

 12. pentru Martc T.

  Încercaţi să găsiţi materialele şedinţelor în plen a Parlamentului de prin 2007 ( paremu-se), o să găsiţi proiectul de lege privind iaşirea din CSI înaintat de Pavlicenco, Cosarciuc şi Ţaranu şi poziţia lui Urecheanu faţă de acest proiect înaintat fără acordul lui( ca şef al fracţiunii). Şi de ce pavlicenco a fost după aceasta exclusă din AMN.

  la afirmaţia: ……. dacă era să fie aşa AMN precis vota un preşedinte comunist.

  Lui urecheanu nu-i convine să mai stea 4 ani statist în parlament. Nu-s anii aceiea cînd te poţi juca cu politica, după cum au făcut-o în 2005 aşa zişii tineri politicieni patrioţi, Filat, Serebreanu, Clipii, Stratan, Buliga, ei Buliga nu-i prea tînără., care l-au votat atunci pe Voronin. Lui Urecheanu î-i trebue ţara, defapt cum şi lui Filat î-i trebue ţara, şi lui Voronin î-i trebue ţara, şi lui Lupu î-i trebue ţara. Lui Roşca nu ştiu ce-i mai trebue. Şi consider , că pasul lor a fost corect provocînd anticipatele. şi decizia de a participa separat sper să fi fost bine chibzuită. Ei nu puteau la luarea deciziei să nu ee în consideraţie, că în aşa caz vor participa şi alte partide în mod separat, precum şi eventuala coaliţie Diacov -Lupu, care va juca rolul decesiv în distribuirea funcţiilor în stat.

  Aşa că decizia le aparţine precum şi răspunderea în caz de eşec liderilor fostei opoziţii parlamentare.

 13. PNL nu a rupt nimic de la partidele democratice.
  Noi am avut simpantizantii nostri, care nu ar fi votat neaparat pentru ei si in mod special am atras voturi de la electoratul nedezmetecit al comunistilor si cel indecis, care nu garanteaza nimeni ca nu ar fi votat pentru comunisti, daca nu stateam si le lamuream zile intregi, si daca nu le placea de noi ca si oameni, am depus efort mare si mare rabdare sa nu plecam din sala respectiva pina nu eram siguri ca acei indecisi si nedumeriti nu intelegeau ce se intimpla cu adevarat in societate. Si am convins multi oameni….In acelasi timp multi simpatizanti ai nostri ne-au recunoscut, ca nu si-au permis sa voteze aceasta data altfel dechit tinind cont de votul util. Si nu ii criticam pentru aceasta.
  Dar la redistribuire totusi voturile acordate noua au trecut la partidele liberale, dar cele atrase de la electoratul comunist, oricum al lor ar fi fost.
  Care aveau de votat AMN,PPL si PLDM oricum au votat pentru ei.
  Care este tragedia ?
  Ar fi fost mai bine, daca partidele de opozitie multumeau pentru munca depusa si veneau cu un apel normal sa participam la alegeri, sustinindu-i pe ei si nu cu liste proprii…
  Este o chestie, chind la ecranul televiziunii rasuna: „Rugam partidele democratice, care nu au trecut pragul, sa participe activ la alegeri , sa convinga electoratul sa voteze partidele parlamentare din opozitie. Astfel vom reusi sa consolidam fortele pentru participarea la alegerile locale din 2011 in format mai larg, cu participarea larga a membrilor activi din partidele extraparlamentare”.
  Cum au facut-o ei?
  In felul urmator: „Acei mici si galagiosi trebuie sa nu polueze…sa nu participe….sa-si vada de treaba”
  Oare nu este de respins acest mod de tratare publica a unei parti a societatii?
  Si daca ar fi facut un apel normal, le cadea cumva steaua din frunte, care nu o detin inca ?
  Asa de atractivi pot fi politicienii nostri….
  Deacea nu se pot impaca niciodata si nu pot conlucra impreuna si nici nu vor putea cu atare atitudine…
  Sa dea domnul sa reusim sa dam jos Satana comunista si atunci sa nu mai avem gilceava intre democrati, dar nu prea s-a intimplat asa in trecut.

 14. nu stiu cine se ascunde sun numele de” nina” si care are pareri contrar opuse mie .. ba intuiesc ca este insasi dna Pavlicenco , care im asa mod se exprima mult mai dur la adresa oponentilor dumneaei…. sa dea Domnul sa ma insel! si-mi cer anticipat scuze daca gresesc…. La tema: Doamna ,am destula informatie cat si experienta politica, am trait-o pe pielea mea si deaceea mi-am permis sa va dau niste sfaturi … in plus sunt mult mai in varsta. ac dta… dar nu vreti sa auziti .. Istoria se repeta , cu parere de rau , la Chisinau , iar cei ce se pretind de dreapta si spun ca vor binele Moldovei fac aceleasi greseli ca in anii 1999-2001 …Atunci , in urma politicii nechibzuite a celor , chipurile, democrati, dar prea orgoliosi .. NU S-AU UNIT pentru o cauza comuna, ci ,din contra, s-au razboit unii cu altii pentru putere si interesese personale .. Deaceea consider ca comunistii au venit la putere in acei ani si , paradoxal, CU AJUTORUL PARTIDUTELOR multe , care aveau sloganul ” lupta cu conmnistii „, dar in fapt se razboiau si se murdareai intre ele .. in consecinta electoratul s-a saturat de ei si multi au votat > comunistii, caci comunistii ei erau consecventi in politica lor si stiau care ” le este dusmanul”.. Acum vad ca totul se repeta si e pacat ca tinerii care s-au jertfit in PMAN si chiar au si murit nu vor avea sorti de izbanda…si, tot din aceasta cauza .. si aici ii am in vedere si pe altii , nu numai pe dvoastra , presedinti ai unor partidute care, participand la alegeri aduc voturi .. in primul rand comunistilotr.. Oare ii atat de greu sa intelegeti lucruri simple sau v-a orbit dorinta de putere ?!.. Nu vreti sa sacrificati partidul?! A tunci purtatti consecintele , caci daca nici in ceasul acesta nu va veti lepada de politica asta gresita , pamantul moldav va deveni pentru o viata de om inainte al rusilor , se va transnistriza,.. caci numai prin puterea basarabaenilor insasi mai este posibil sa se schimbe ceva, caci UE si NATO nu se vor baga tare cu ajutorul .. Nu uitati ca pe UE o intereseaza energia din Rusia , iar NATO inca nu si-a pus ca scop sa includa basarabia in planurile ei tot din acelas motiv> puterea de la rasarit.. Daca pretindeti ca sunteti mult mai informata ca mine, atunci cu atat mai mult ar trebui sa intelegeti aceste lucruri… Deci , nu este dorinta de a intelege…

 15. Pt nina

  Draga mea, imi pare rau ca inca nu ai inteles – eu nu postez decit cu numele meu. Si am mai spus – cine vrea sa vina, la mine, ca administrator, i-o demonstrez.

  Nina este Nina Tampiza, membru al Delegatiei Politice Nationale a PNL, profesoara de la Cahul, data afara de un director de scoala peledemist, fost pefedist (nu-ti este strain acest cuvint, nu?), ea a spus asta deschis si nu se ascunde, spre deosebire de alte „nine”.

  De aceea, prostia cu „intuiesc ca este insasi dna Pavlicenco” si celelalte prostii scrise nu au nici un fundament real. Linistiti-va si concentrati-va pe idei, argumente si invatati sa fiti o persoana cvilizata. Credeti-ma nu va vreau raul. Si am mai spus – cine vrea, poate intra cu mine in lagatura prin yahoo messenger si va vedea cine scrie pe calculator in momentul cind nu aveti alte preocupari, decit sa va puneti intrebari superflue.

  Nu prea cred ca aveti mai multa experienta decit mine chiar daca ati fi mai in virsta. Stiu o persoana, Zina pe nume, una singura, foarte orgolioasa. Care a ramas in viata asta numai cu orgoliul, pt ca nu a pus mina sa munceasca, ci s-a considerat mare intelectuala si personalitate. Nimeni nu are certificat de personalitate. Trebuie puse cizmele si lucrat cu oamenii. Pacat ca nu v-am banuit interesul sa veniti ieri la sedinta noastra a DPN si, tacind, raminind in anonimat, sa vedeti cita democratie si libertate e la PNL. Dupa aceasta nu ati fi indraznit niciodata sa mai scrieti niste confuzii in care nici descaltata nu ma lamuresc. De ce nu aveti un gind limpede, ci doar clocoteste un orgoliu nemasurat din tot ce scrieti? De aceea si soarta nu v-a fost binevoitoare si ingaduitoare – orgoliul v-a acoperit ratiunea.

  In anii 2000-2001 am avut constante negocieri, la Universitatea Tehnica in special. Doar stiti cine nu a vrut – Snegur, Matei. Si e pacat, desigur, pentru ca, de atunci, au venit satrapii comunisti.

  Insa eu am avut un comportament sincer si curajos, care, sigur, pe invidiosi ii enerveaza, pt ca ei scriu despre altii ca nu se unesc din invidie, insa si cei ce ii critica sint la fel.

  Eu nu port vina pentru acea perioada, eram un om de partid simplu. Mai mult – de cind trecusem la PNL, dupa venirea comunistilor in 2001, au inceput doar unificari, soldate cu AMN si blocul BMD, si dumneata, daca te consideri cu experienta si cunoscatoare, stii asta.

  „Partidutul” PNL nu a fost creat pt mine, ci au facut-o colegii care au dorit sa participe atunci la locale, dupa ce Urecheanu ne-a dat afara, pe national-liberali, din cauza problemelor pe care si le-a asumat sa le ridice in Parlament, dar, odata intrat, nu a mai vrut. Probabil ca nu i-au mai permis patronii ideologici. Era vorba de iesirea din CSI, anularea neutralitatii in Constituitie pt a putea adera la NATO, limba romana, vizele pentru europeni, actele prejudiciabile pt noi privind separatistii. Se va ajunge oricum treptat la ceea ce promovam noi si azi, cum s-a ajuns la multe deja.

  Eu nu am vrut sa particip la aceasta neonorare a angajamentelor electorale si, impreuna cu dl Cosarciuc, am inaintat toate initiativele (parte sint si pe blog), conform planului Fractiunii, aprobat la sedinta fractiunii si la sedinta Delegatiei Politice nationale a AMN. dar totuna am fost data afara, pt ca – sa vedeti – nu am vrut sa le retrag, asa cum mi s-a cerut!

  SI NU REGRET CA AM FOST DATA AFARA! Pt ca, in aceasta perioada, am fost si am ramas om liber, promovez ce cred eu ca e bine si nu trebuie sa-mi cer voie de la cei care nu vor iesirea din CSI, nu vor NATO, imi spuneau sa scot cuvintul roman si limba romana. E clar?

  In Moldova sint finantate cu bani suficienti partidele care exact nu vor iesirea din CSI, care au retinere fata de NATO si romanism – SI ASTA E PROBLEMA PRINCIPALA care trebuie sa va preocupe, nu noi, PNL, care nu ne temem sa promovam aceste lucruri, chiar cu riscul ca ne criticati mereu pe nedrept.

  Am fost alaturi de tineri constant in acele zile din arpilie, de dimineata si pina seara. Am vorbit de doua ori la microfonul principal in PMAN, am chemat lumea sa mearga sa protesteze in fata televiziunii, dar asta a fost calificat de cei trei lideri liberali parlamentari drept provocare. Si acum sint intrebata de unii de pe blog ce facem cu M1, NIT si EUTV!!!???

  Nu sint orbita de dorinta de putere, pt ca niciodata nu am avut-o si la 56 de ani nu cred ca mai e cazul. Poate ca in tari civilizate ca cele baltice – da, dar la noi e prea masculinizata politica sa incapa o femeie curajoasa si neproasta.

  Sa nu va doara capul de PNL, ca ne batem noi, e clar? Potoliti-va frustarile de femeie ratata si de intelectuala rasata neinteleasa cu alte direri de cap.

  Mie sa nu-mi spuneti de pamantul moldav, de pericolul transnistrizarii, pt ca am fost mereu in primele rinduri ale luptei contra acestor pericole, spre deosebire de alti mari lideri liberali-democrati acum, care l-au votat pe Voronin si acum spun „Moldova fara Voronin”, iar dumneata lesini de placere. Eu am facut inutiative legislative, am votat contra unei legi inutile, facute de Tkaciuc. Am fost singura care nu am votat legea Tkaciuk-Rosca, varianta initiala, romana, nu tradusa in „moldoveneste” din rusa, fiind facuta in chiar laptopul meu de grupul reprezentativ al tuturor fractiunilor!

  Suferi de faptul ca ai crezut – ca Zina pe care o stiu eu, superfrustrata – ca daca ai scris ceva important in opinia dumitale, a doua zi se prabuseste regimul? Eu am scris si inaintat tone de initiative si nu s-au materializat din cauza fariseismului inclusiv al celor in care aveti azi incredere. Acolo cautati cauza a ceea ce se intimpla azi, nu in PNL si in mine.

  Le inteleg eu foarte bine pe toate, chiar mai bine decit credeti. Si le-am spus nu doar permanent aici, dar si la tribunele inalte ale Europei, chiar acum un an am spus-o la Bruxelles, cind am mentionat ca a noastra clasa politica este la cheremul cercurilor imperiale din Rusia – lucru recunoscut public abia recent intr-un studiu al lui Minzarari de la IDIS Viitorul.

  Aici inchei, ca m-am plictisit sa scriu pt zombificati. Aveti dreptul la dezamagire in continuare, aveti numai putintica rabdare si atunci nu veti mai intra curajoasa pe blogul meu, pt ca va va fi rusine sa mai polemizati. Sau poate veti intra, numai ca luind un alt nume, Zina.

 16. Pentru nina gonta,
  nu va cunosc doamna.Numele meu de botez este Nina,am scris despre acest lucru, imediat cind am observat, ca ma confundati,insa nu ati dorit sa atrageti atentie.Va inteleg, poate aveti ceva personal cu D.Pavlicenco,dar cu mine ce aveti?Eu scriu cu numele meu fiindca nu pot scri sub anonimat si nici nu-mi place.Numele meu de familie dupa sot este Tampiza,de domnisoara Graur.Colegii din clasa ma numeau totdeauna Nina Graur.

  „…nu stiu cine se ascunde sun numele de” nina” si care are pareri contrar opuse mie .. ba intuiesc ca este insasi dna Pavlicenco , care im asa mod se exprima mult mai dur la adresa oponentilor dumneaei….”––da,am pareri opuse celor pe care le aveti dumneavoastra,insa asta nu inseamna ca eu sunt Pavlicenco.Sunt membra PNL din 2007,probabil sunt si mai tinara ca Dumneavoastra,dar nu vad vre-un motiv, sa nu scriu pe acest blog sau sa fiu intimidata de aceasta fraza, pe care o scrieti a doua oara.Chiar mi-ati trezit curiozitatea, sa aflu de ce o acuzati pe D. Pavlicenco ca ar scri sub numele meu?O credeti dura?Insa ceea ce replicati Dumneavoastra este blind?Si eu pot sa fiu dura cu Dumneavoastra,din simplul motiv ca ma umiliti,imi limitati dreptul meu de-a participa la discutii aici pe blog cu numele meu propriu,ma fortati sa aduc acum argumente, ca eu sunt eu si Pavlicenco este Pavlicenco.De ce nu va fortez eu sa-mi destainuiti cine sunteti Dumneavoastra?
  Cred ca nu v-ati obisnuit inca sa-i respectati pe ceilalti din jurul Dumneavoastra,indiferent cine ar fi ei,aveti o tendinta bolnaviciaosa–sa predominati cu orice pret,chiar si numele meu de botez.

  „…sa dea Domnul sa ma insel! „–v-ati inselat de tot.Probabil este o obisnuinta sa va tot inselati……,atunci cum puteti sa cereti socoteala altora de ceea ce fac si de ceea cum gindesc,daca singura nu puteti deosebi o Tampiza de o Pavlicenco?

  „…si-mi cer anticipat scuze daca gresesc….”–nu stiu daca va pot asa usor ierta.De cite ori tre sa scriu pe blog si sa arat cine sunt eu,ca in sfirsit sa intelegeti si Dumneavoastra ca eu sunt eu,si Pavlicenco este Pavlicenco?Chiar e asa de greu sa faceti un efort spre a intelege?
  Eu ma mir de rabdarea D.Pavlicenco cu care va raspunde.

 17. stimati membri ai PNL, si lideri : dati dovada de responsabilitate si ca aveti in gand si fapta – interesul national si >>>>VOTATI RESPONSABIL !! VOTATI : PL, PLDM , AMN ! ASA SA NE A JUTE DUMNEZEU !!

 18. Constat abia acum ca,din pacate, cineva, un oarecare „vlad”, induce lumea in eroare. Vlad si „vlad” sunt persoane diferite. Cred ca dna Pavlicenco poate usor verifica acest lucru.

 19. Sustin intru totul ultimul mesaj al ninei gonta

 20. nina gonta,
  de trei zile -ncoace,gura nu-ti mai tace.Ce-i fi avind draguta Mioara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *