Partidul National Liberal apreciaza nevotarea unui Presedinte al Republicii Moldova, propus de PCRM, drept o noua situatie politica si o oportunitate pentru darimarea regimului comunist, care a atins, in anii 2008-2009, apogeul manifestarii esentei sale antidemocratice si antipopulare. Opozitia parlamentara, care nu a votat candidaturile comunistilor la functia de sef de stat, a demonstrat curaj si demnitate, intr-o societate demoralizata, supusa metodic genocidului.
Partidul National Liberal a avut constant o puternica pozitie anticomunista, constatind ca, din 1999, de cind coalitia rosie-oranj a rasturnat Alianta pentru Democratie si Reforme, si pina in 2009, conducerea Republicii Moldova a deraiat continuu de la principiile democratiei, de la angajamentele constitutionale si internationale privind respectarea drepturilor si a libertatilor omului, pluralismul politic si de opinii, crearea conditiilor pentru o presa libera si o justitie independenta.Fraudarea alegerilor parlamentare din 2009 si organizarea pogromului antiromanesc de catre comunisti dupa scrutin au aratat intregii lumi ca in Republica Moldova s-a reinstalat, prin fals, santaj si teroare, un clan politico-terorist extrem de periculos. Perpetuarea acestuia, prin acceptarea consecintelor guvernarii comuniste de zece ani, ar fi insemnat saracie si instabilitate sociala, dar si pierderi constante de vieti omenesti intr-un regim politienesc. Scopul clanului mafiot si corupt este sa se imbogateasca prin suprimarea businessului, stoparea liberei circulatii peste si de peste hotare, transformarea statului intr-un bantustan populat de robi dezumanizati prin foamete si frica si, astfel, sa opreasca avansarea Republicii Moldova spre UE si NATO.
Rezultatele alegerilor anticipate vor fi definitorii pentru destinul societatii moldovenesti. Membrii PNL, din 2001 si pina in prezent, au participat continuu la unirea eforturilor Opozitiei necomuniste in fata unei grupari periculoase, formate din exponenti ai unor interese straine aspiratiilor noastre nationale si europene. Practica ne arata cit de dificila este obtinerea unei majoritati parlamentare democratice in conditiile abuzurilor din partea regimului criminal comunist, venit pe cale democratica, dar care nu accepta sa si plece pe aceeasi cale.
Legislatia nedemocratica privind partidele, votata de coalitia rosie-oranj, limiteaza marja de manevra electorala a acestora. PNL a participat, intr-o formula, neincalcind legea, pe listele MAE in alegerile de la 5 aprilie 2009. In prezent, PNL trebuie sa raspunda la doua imperative – national si de partid. Primul e sa contribuie la un vot anticomunist in alegerile anticipate, al doilea e sa evite dizolvarea partidului, daca nu va participa cu o lista proprie la alegerile anticipate, precum, din pacate, prevede legea mentionata. Aceasta situatie impune un dialog in vederea concentrarii fortelor politice, care sa permita participarea demna si a echipei nationale a PNL atit la alegerile anticipate, cit si la alegerile locale din 2011. In aceste conditii, PNL se declara deschis oricarui dialog pentru a fi util in apropiatele alegeri.
Textul declaratiei a fost adoptat in sedinta Biroului Permanent Central al PNL
Chisinau, 15 iunie 2009
Fara a fi rautacios, PNL va fi dizolvat in orice situatie deoarece va acumula un numar de voturi mai mic decit numarul membrilor de partid. Daca colegii Dvs din MAE ar avea demnitate, acum ar merge pe lista PNL, daca tot tineti sa mentineti partidul pe albia legala de plutire.
D-na Pavlicenco,
uitati-va aici http://natmorar.livejournal.com/ o domnisoara de 25 de ani ce interviu a dat la euronews.
Parerea mea este ca ea are de 10 de ori mai mare capacitatea de a fi un politician decit Dvs.
Eu asa oameni vreau sa vad la televizor, dar nu pensionari, care nu pot sa lege un gind coerent.
Mai faceti loc si pentru altii mai tineri doamna, ca ati fost destul timp in parlament.
De ce in moldova politicienii nu se duc de buna voie cind se ofilesc, dar vor mereu sa-i scoata cu dea sila, ca pe dictatori?
Sunteti ridicola cind veniti si spuneti ca suntem obligati de legea partidelor ca sa participam iar.
macar aduceti un lider proaspat in PNL, Dvs. sunteti depasita de timpuri.
Nu am nimic impotriva PNL, dar eu vreau schimbare, si inteleg ca schimbarea poate veni cu oameni noi, deoarece cei care au stat zeci de ani in parlament deja se vede ce au facut.
Nu ma intereseaza daca cei ‘noi’ vor reusi sau nu, merg la risc cu ei, dar sa le dam sansa sa incerce sa schimbe ceva in tara asta.
Nu va suparati pe mine ca nu v-am injurat
pentru Grigore
Primul partid liberal din Moldova este PNL, apoi s-a constituit PL prin fuzionarea partidului lui Snegur, Muravschii şi PNL-ul în frunte cu M.Russu, după aia s-a constituit AMN, apoi Ghimpu a acaparat denumirea PL, dupîă ce PL a fuzionat cu Urecheanu la formarea AMN. după ce aripa liberală s-a retras din AMN a reconstituit PNL-ul, apoi Filat şi-a mai format un partid liberal după reconstituirea PNL.
Şi atunci ce drept moral aveţi pentru a recomanda, ca primul şi cel mai vechi partid liberal să se autodezolve, ca alţii să-şi mai creeze partide liberale. Întrebaţi-l pe Filat, la ce i-a mai trebuit un partid liberal, dacă şi aşa erau deja 4 partide cu doctrine liberale. Putea să vină în fruntea alianţei liberale, după cum i s-a propus. Dar vedeţi , că dreptul la formarea partidelor este garantat de constituţie. Atunci nu îngrădiţi dreptul altora la existenţă, fiindcă dreptul unora este limitat acolo unde este se limitează dreptul altora.
pentru Grigore..
Puţin din istorie: mai la concret PNL-ul a fost constituit în 1993.
pe cine intereseaza in ce an a fost fondat pnl??? pur si simplu nu aveti priza la electorat, fara demagogie. mihai, tu doar intelegi ce scrii. scoate-ti capul din pamint si uitati-va la situatia reala din societatea noastra!
am asteptat sa gasesc si eu un raspuns la ceea ce v-am scris ieri …. de ce evitati subiectul ?
da pa barabanu daca a sa fie dizolvat PNL iaia ,,mare jale in tara a sa fie,,,hai mai spun PL sau PLDM da PNL asa piele de doba si nimic altceva..nici electorat stabil nu are,,,mai in scurt mie personal imi va fi tot una daca se va desfiinta si va disparea de pe arena politica,numa vb din PNL si nimic altceva
pentru mihai m…daca se unea pe o lista comuna apoi in comisiile electorale locurile cu drept de vot se repartizau 6 la 3,,si iar comi erau sa faca ce vor asa ca este un pas hitru aiici…..
am citit mai multe comentarii aici si , in fond , lumea va spune ce v-am spus si eu .ieri, in acel nepublicat mesaj… dar as vrea , totusi , sa-mi publicati mesajul de ieri .. caci am argumentat cu exemple din trecut tot ceea ce v-am scris.. se pare ca se va intampla acelas lucru ca la alegerile locale din 1999 si la cele parlamentare din 2001, daca o tineti tot asa si , se pare, multi „sefi” de partidute din moldova , ca ele sunt multe, prea multe > 28, gandesc la fel ca dvoasta :sa-si salveze partidul sau sa ajunga” undeva” !.. nimeni nu va agunge „undeva” de acum incolo , daca nu se va renunta la orgoliile desarte, daca nu va veti gandi la viitorul tinerilor moldovei ! Daca si in ceasul al 12-lea nu veti intelege acest lucru, Moldova va fi incurand .. a lui smirnov !
art.86 p.3 stipulează clar că acei concurenţi electorali, care nu au trecut pragul SE EXCLUD DIN CURSĂ, şi nicăieri nu se prevede, că voturile lor se transmit cuiva.
Acum daca ati fi sustinut unul din cele 3 partide parlamentare de opozitie acele voturi care au mers la PNL nu se pierdeau in van, dar mergeau in contul celor 3 partide => Deci, un plus.
Ati mai afirmat ca ati avut electorat din randurile simpatizantilor ppcd, pd si chiar pcrm. Cati? 20-30 oameni? Daca ati fi acumulat macar 6 %, ati putea spune ca ati avut de castigat pe seama acelui electorat dezamagit. In cazul dat ~60% din voturile acumulate de voi au mers la comunisti, pentru ca aceasta a fost ponderea lor din totalul de voturi. Nu e atat de complicata matematica
doamna pavlicenco, sustineti neconditionat pl pldm si amn !!! atunci veti demonstra ca interesul national e mai presus decat cel de partid, asa cum trebuie si sa fie in aceste tragice momente ale basarabiei. daca veti sustine pl pldm si amn cu siguranta va vor fi recunoscatori.
D-na Pavlicenco dar de acest articol nu vii frica?: c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste alegeri un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;”
В Японии существовала очень дорогая школа менеджеров высшего звена, в которую на конкурсной основе тщательно отбирали уже зрелых опытных руководителей. Крупные фирмы (мелким это было не по карману) стояли в очереди, чтобы заполучить себе выпускника этой школы.
Методика обучения в этой школе была необычна. Утром всех обучаемых выстраивали во дворе, выходил какой-нибудь тип и начинал оскорблять и унижать каждого в отдельности, вплоть до того, что можно было толкнуть и даже плюнуть человеку в лицо. Тот, кто это не выдерживал, немедленно исключался из школы. Я не буду рассказывать о других столь же оригинальные методах обучения в этой школе. Я только хотела спросить: госпожа Павличенко, не являетесь ли Вы выпускницей этой японской школы менеджеров высшего звена? Если это так, то впереди у Вас и вашей партии широкая перспектива. Не слушайте никого. PNL должна существовать. „С небольшого ручейка начинается река”…
acumularea a mai putine voturi…
Sunt 100% de acord cu Vlad – trebuie oameni noi si tineri, care nu au fost „stricati” de comunizm si alte prostii.
Exemplu: succesul lui Chirtoaca este faptul ca e tinar, educat si apropare de lume. Daca PNL vrea sa supravietuiasca, trebuie sa aduca in partid asa oameni de tipul lui Dorin si sa-i impinga inainte, sa fie reprezentati ai partidului. Iar cei mai „vechi” membri trebuie sa le ofere sprijinul fara ca sa se afiseze prea tare, asa de dupa culise, cum se spune.
Fara o echipa tinara, educata si doritoare de schimbare PNL nu a sa supravietuiasca.
P.S. Am impresia ca numai Dvs, d-na Pavlicenco, faceti politica in partid, ca alti membri ai partidului nici nu se incumeta sa mai scrie cite un comentariu pe aici.
D-na Pavlicenco,
daca tot sustineti ca nu accedeti in parlament din cauza ca aveti cetatenie romana, si participati la alegeri doar ca legea va obliga atunci am o intrebare:
de ce nu faceti ca rosca, partidul lui participa dar el pe liste nu exista!!
De ce nu procedati la fel?
ar fi un gest frumos, eu as aprecia
Din toate postarile de aici un lucru este cert,PNL-devine extrem de important.Prin ce?Prin participare.Sunt foarte multi care chiar isi bat capul de participarea PNL in alegeri.Si sunt sigura ca nu de aceea ca tare ii deranjaza soarta tarii,ci au si ei niste interese,mofturi,fidelitate fata de cineva,ceva…in fine,de ce PNL provoaca dureri de cap cuiva?
Pentru Eric,
„Am impresia ca numai Dvs, d-na Pavlicenco, faceti politica in partid, ca alti membri ai partidului nici nu se incumeta sa mai scrie cite un comentariu pe aici.”
Cu alde tine Eric nu face sa-ti bati gura inzadar,penelistii au inteles foarte bine acest lucru.
„…trebuie oameni noi si tineri, care nu au fost “stricati” de comunizm si alte prostii.-„––-tineri stricati de singuratatea care le-a oferit-o parintii plecati peste hotare sau stricati de banii acestora.
vlad „de ce nu faceti ca rosca, partidul lui participa dar el pe liste nu exista!!”––pentru a face acest pas, tre sa fie de acord si membrii PNL.Nu-ti baga nasul chiar asa departe,poti sa ramii fara el.Membrii PNL vor hotari,nu tu.Ti-i clar?
Pentru Nina Gonta:”Moldova va fi incurand .. a lui smirnov !”
E mare pacat ca nu vezi nimic mai mult decit pe Smirnov,cine te-a programat sa-l vezi numai pe el?
Eu personal vad altceva si nimeni nu ma convinge ca nu am dreptate,caci spre deosebire de tine,am urmarit ceva mai multa informatie.
Cu ce drept veniti cu atitea sfaturi catre PNL?
Personal de cite ori am urmat sfaturile „prietenilor”,de atitea ori am dat gres.
bazilica,
doar o singura intrebare- Nu aveti remuscari ca ati dat voturlie comunistilor?–- dar tu nu ai remuscari ca te numesti bazilica si nu bisericuta?
pentru Joni.
Şi ce folos , că în scrutinul din 5 aprilie în comisii erau reprezentanţii forţelor democratice, dacă nu au avut măcar mintea să verifice listele electorale. Cine lea interzis.
REcunosc e şi păcatul nostru, inclusiv al meu, care m-am bazat pe faptul, că la secţia de votare, la care toată familia mea votează de cînd mă ţin eu minte inclusiv şi părinţii mei deoarece locuesc în casa părintească, preşedintele era reprezentantul de la AMN, un bun prieten de al meu şi fost membru al PNL. Şi mare mi-a fost mirerea, cînd prezentîndu-mă la secţia de votare în ziua scrutinului nu am fost găsit în listă. mai mult ca atît toată familia mea 5 persoane inclusiv a fratelui 4 persoane nu se aflau în lista. Membra comisiei mi-a întins lista,fiind personal indignată. că de pe strada noastră aproximativ 200 de alegători în listă erau incluşi numai 30 din care jumătate decedaţi. Apelînd la preşedintele secţiei de votare, care este şi vecin cu mine, cu întrebarea ce-i cu listele astea el mi-a răspuns: Ce vrei Mihai, dacă nici eu cu familia mea 4 persoane nu sunt inclus în listă. Apoi nu e banc acestă situaţie , cînd chiar preşedintele secţiei de votare a dispărut din listă.
Să vedem în ce stare vor fi de acestă dată. Să sperăm că este un pas hîtru, după cum v-aţi exprimat.
Şi încă una pentru Joni..
Dacă vi-i totuna se va dezolva sau nu PNL-ul de ce aşa retrăiţi. PNL-ul face parte din devizia B.
Mai bine să ne gîndim ce se petrece în divizia A a partidelor politice. Unde va ajunge Moldova, dacă Roşca cu viziuni antiruseşti a devenit comunist, Muşuc, care l-a huiduit pe Ghimpu cu ajutorul democraţilor din CMC, s-a făcut comunist, Lupu cu echipa care a slujit comuniştilor s-a făcut democrat. Iată aceştea şi vor juca finala cupei. De ei depinde încotro se va orienta Moldova spre Est sau spre Vest după alegeri.
Aşa că nu trebue tare să vă deranjeze ce va face PNL-ul, oricum d-stră nu-l votaţi şi este dreptul d-stră aşa cum e şi dreptul altora să-l voteze. Şi rezultatul aici nu contează.
Pentru Nina.
Sunt deacord cu d-stră..
Numai că , cum am postat mai sus, nu de PNL va depinde soarta Moldovei.
Iată convingeţii pe Diacov, Serebreanu, Nantoi să renunţe la scrutin şi să nu promoveze comunişti în Parlament, precum şi pe Braghiş şi Tarlev să renunţe la luptă că tot una nu vor trece şi atunci va fi temă de discuţie. Da aşa d-stră cereţi ca cei ce pe parcursul întregei carieri politice ca D.Pavlicenco care s-a luptat cu comuniştii, s-a luptat şi se luptă pentru limba română, pentru eşirea din CSI, pentri integrarea în NATO şi UE, să renunţe la luptă şi să creeze cale liberă lui Lupu cu comuniştii lui, lui Diacov Serebrean, Filat care l-au votat pe Voronin în 2005, pentru centristul şi patriotul Tarlev, pentru creştinul-democrat-comunist-ul Roşca, pentru Urecheanu care a dat-o afară din partid pe Pavlicenco pentru că a iniţiat proiectil de lege privind eşirea din CSI fără acordul şefului, care l-a chidanit pe snegur, după ce i-a acaparat partidul, acum marginalizîndu-l şi pe Cimpoi.
Aşa că nu PNL va decide soarta MOldovei, da mintea moldovanului, care bătută de soartă şi plecînd capul în jos în faţa imperiului rus nu-l mai poate ridica. Da Pavlicenco pînă cînd merge cu capul sus şi să nu credeţi că cei răutăcioşi ve-ţi putea doborî un PNL-ist, că aceştea nu-s trădători dea-l de Roşca , Serebrean , Diacov sau Filat, care la 3 iunie defapt s-a răscumpărat păcatul. Cei trădători deja au plecat de la PNL la Filat după ce cu agutorul lui Pavlicenco au devenit consilieri şi primari. Au rămas puţini , da patrioţi vă asigur.
Vă doresc la toţi sănătate, şi măcar că poziţiile noastre deferă ,totuşi mă bucur că în ţara acesta mai sunt patrioţi care retrăesc pentru soarta ei.
pentru Vlad..
Teai demascat frate….
adică ai acepta dacă un liberal ar trece la comunişti alături de Voronin. Şi atunci dacă Filat Urecheanu Chimpu sauChirtoacă ar trece la comuniţşi, acceptînd careva funcţii în guvern, tot ai fi acceptat?????
Tot bănuiam eu de unde bate vîntul. Şi-ţi mulţumesc d. Vlad că te-ai demascat. Iată asta-i democraţie, cînd spunem lucrurile pe faţă. Adică sunteţi adept a coaliţiei VOROŞCA, adică a coaliţiei antiromâne şi vă deranjează aspiraţiile proromâneşti a lui Pavlicenco?
Vă cred şi vă înţeleg, da nu am cu ce vă ajuta.
Tot una LIBERTATEA E APROAPE şi în curînd vom scăpa de hoţil care strigă ŢINEŢI HOŢUL.
Noapte bună d. Vlad. Cu d-ta e clar. Chiar mai uşor pe suflet mi s-a făcut.
pentru Vlad.
Şi nu vă supăraţi vă rog….
Da ce
poţi gîndi despre o persoană , care ba apreciiază gestul lui Lupu că a plecat de la comunişti, ba gestul lui Diacov că a cedat locul comuniştilor, ba gestul lui Roşca că a trecut la comunişti.?
Pt. Nina
vlad “de ce nu faceti ca rosca, partidul lui participa dar el pe liste nu exista!!”—–pentru a face acest pas, tre sa fie de acord si membrii PNL.Nu-ti baga nasul chiar asa departe,poti sa ramii fara el.Membrii PNL vor hotari,nu tu.Ti-i clar?
Intrebarea era adresata D-nei Pavlicenco, citeste mai atent, nu tie!
in al doilea rind nu-mi bag nasul, si eu nu hotarasc nimic pentru PNL.
a fost doar o intrebare simpla si concreta.
dar la intrebari simple si concrete voi dati raspunsuri de jumatae de pagina fara sens.
pt. mihai m
vlad != Vlad
aici se va vedea cine isi da arama pe fatza. ori sunteti minoritarii din proverb, ori sustineti opozitia(cele 3 partide)
pt. mihai m
>Iată convingeţii pe Diacov, Serebreanu, Nantoi să renunţe la scrutin şi să nu promoveze comunişti în Parlament, precum şi pe Braghiş şi Tarlev să renunţe la luptă că tot una nu vor trece şi atunci va fi temă de discuţie.
Incercam sa convigem pe acei care au blog, ca e mai simplu de comunicat cu ei.
pentru vlad..
Mai ales sub anonimat…….
pentru Vlad…
De ce să nu întraţi la sediul partidului şi să discutaţi cu conducerea partidului în mod civilizat?
Că V.Pavlicenco nu mănîncă oameni, după cum vedeţi îi rabdă pe toţi pe blogul ei personal, şi chiar le răspunde la toţi, ceia ce nu pot spune despre alţi lideri politici.
Din curiozitate,
Codul Electoral care l-am gasit online nu stipuleaza nimic de %-ele partidelor / candidatilor ce nu trec pragul electoral. Dar sunt aproape sigur ca procentele, dupa un careva algoritm, se distribuie partidelor care au trecut pragul.
Poate nu am dreptate si Dl Mihai are, dar as vrea ca Dna Pavlicenco (care probabil stie mai bine) sa lamureasca ce se intampla cu %-ele care nu au trecut pragul.
Multumesc.
pentru afillusionist.
art. 86 p.3 stipulează:
Partidele, alte organizaţii social-politice care au întrunit un număr mai mic de 6 procente( acum va fi 5) SE EXCLUD, prin hotărîre a Comisiei Electorale Centrale, din operaţia de atribuire a mandatelor.
art.87. Numărul mandatelor obţinute de concurenţii electorali se calculează prin împărţirea succesivă a numărului de voturi valabil exprimate pentru fiecare concurent la 1,2,3,4,5 ş.a.m.d. pînă la cifra de mandate (adică 101)
E foarte greu pentru a vă prezenta schema pe blog . Ne întîlnim şi vă lămuresc, că eu zilele acestea vreo 2 ore am încercat să-i demonstrez unui politician, defapt care ba mă covingea să trec la Urecheanu, ba la Filat la care acum a aderat şi cu greu a înţeles. El tot aşa înţelegea a şi urecheanu, care declară că comuniştii au obţinut de la cei ce nu au acces în parlament 11 mandate..
Vă dau un sfat, Cereţii explicaţie lui Urecheanu să demonstreze prin ce formulă sau dustribuit aceste 11 mandate comuniştilor, că el tace că cu 9 procente a obţinut 11 mandate.
Da undeva mai sus am dat exemplu prin COEFICIENT:
49,48 procente a comuniştilor împărţit la 35,34 procente a PL+AMN+PLDM este egal cu 1,4
deci COEFICIENT 1,4
60 mandate de împărţit la 41 mandate este egal cu 1,46
Coeficient 1,46. s-a mărit coeficientul cu 6 sutimi
De unde aici 11 mandate.
Pentru Comunişti s-a împărţit cifra 760139 mii de voturi la 1,2,3,4,ş.am.d. pentru PL 201812 voturi la 1,2,3,4 ş.a.m.d şi respectiv pentru AMN şi PLDM pînă sţ aflat acel mandat trecător.
Dar celelalte voturi ale celor ce nu au trecut se exclud conform art.86.
Aşa că cei care trîmbeţează că voturile celor ce nu trec pragul se duc la comunişti DEZINFORMEAZĂ poporul, defapt prin aceiaşi metodă pe care o aplică comuniştii.
Şi atunci pe care să-i crezi , dacă toţi mint şi se mai cere încă să-i mai susţinem.
Îmi pare rău.
Ş ieu vă-înţeleg că e greu de înţeles formula . În campania precedentă am încercat să-i lămuresc chiar şi unui doctor în juristprudenţă, care neavînd de furcă pînă acum cu alegerile şi cu art. 87 a codului electoral, tot cam i-a fost să înţeleagă procedura procedura, Sper că a înţeles-o.
cer scuze..
…..ia fost greu să înţeleagă procedura……
pentru afillusionist şi alţii de fapt….
Dacă sunteţi bărbat şi vă pricepeţi la fotbal, atunci aici e ca la CAMPIONATUL LUMII sau european la fotbal..
Toţi participă în preliminare, chiar şi Moldova, care nu are şanşe să cicerească cupa nici măcar să între în finală, da participă..
Deci după preliminare în finală participă numai echipele cu numărul cel mai mare de puncte, deci care au trecut pragul.
În finală punctele lor acumulate la preliminare se exclud şi se.ncepe din nou jocul pănă la victore.
Dec i punctele celor ce nu au ajuns în finală nu influenţează la jocul în finală, caşi în alegeri.
aici se împart în mod succesiv la 1,2,3,4 ş.a.m.d. NUMAI voturile care leai acumulat la scrutin, fără voturile celor ce nu au trecut pragul, care după cum am spus SE EXCLUD din cursă…………
Adică punctele Moldovei acumulate în preliminare nu se duc la Germani sau Franceşi care devin campioni.
CUM SĂ VĂ MAI EXPLIC…
Pentru Vlad,
eu imi cer iertatre daca te-am ofensat cu ceva,dar,crede,prea multe atacuri dintr-odata,fara merit.
„Intrebarea era adresata D-nei Pavlicenco, citeste mai atent, nu tie!”––sunt o penelista.Ceea ce este adresat D.Pavlicenco,se raporta si la noi.Nu poate Dumneaei sa actioneze singura fara membrii de partid,caci in aceasta si consta colaborarea dintre un presedinte si membrii sai.Ceea ce se vorbeste in afara, precum ca ar fi doar partidul lui Pavlicenco,sau ca doar Dinsa are cuvint in aceasta formatiune,e treaba celor care nu mai stiu ce sa mai nascoceasaca.Voi astilalti, vreti credeti,vreti nu credeti,datoria noastra este sa muncim si in cazuri de atac sa reprosam aparindu-ne,ca doar nu vom sta cu minile in cruce, sa faceti voi ce doriti in crestetul nostru?Hai sa fim seriosi!!!
Dl Mihai, am inteles bine ce ati zis prima data, sus in comentariul #42 din 16 iunie 21:09. Am vrut o eventuala confirmare (sau infirmare) din partea Dnei Pavlicenco, pentru ca mi se pare putin suspect faptul ca Dna Pavlicenco nu a folosit aceste argumente (care daca sunt adevarate – sunt destul de solide, desi totusi neconvingatoare in privinta efectelor pozitive pentru anticomunism ale participarii PNL la anticipate).
Nu vreau sa il indreptatesc pe liderul AMN, fiindca nu am auzit declaratia lui.
Dar presupun ca el avea in vedere ca daca acele 15.18% care nu au trecut pragul s-ar fi dus pentru Opozitie, atunci Opozitia ar fi avut impreuna peste 50%, adica putin mai mult decat jumatate, ceea ce probabil ar fi rezultat in 51 mandate ale Opozitiei si 50 ale PCRM, si ne apropiem de numarul 11 mandate.
Dar asta e doar interpretarea mea.
Opinia mea in raport cu „Şi atunci pe care să-i crezi , dacă toţi mint şi se mai cere încă să-i mai susţinem” am prezentat-o aici: http://www.pavlicenco.md/2009/06/14/lupu-si-opozitia-parlamentara-inflexbibila/
in comentariile din 17 iunie, 06:06 si 18 iunie 01:01. Sunt dispus sa discutam asupra acestui subiect.
Numai bine.
Daca PNL v-or participa la alegeri- aceasta v-a fi cea mai mare prostie a d-nei Pavlicenco. Dupa aceste alegeri se v-a transforma si ea ca si alti politicieni intr-un cadavru politic.
Pentru Onest,
„Daca PNL v-or participa la alegeri- aceasta v-a fi cea mai mare prostie a d-nei Pavlicenco.”––„vor participa,vor fi”–sunt verbe la viitorul simplu.
Onest,aceasta hotarire apartine echipei PNL nu lui Pavlicenco.De ce nu ai fost luni si tu la sedinta, sa ne argumentezi punctul tau de vedere?Echipa a hotarit ca PNL sa participe la alegere,este spus clar in declaratie.Ce vrei tu de fapt?Scrii de dragul scrisului sau ti-i draga sa ataci de dragul atacului?
Nina, esti cam agresiva. Deciziile acestea nu sunt batute in cuie! Si sa fim seriosi, d-na Pavlicenco conduce cu circul de la PNL, numai ca nu prea aveti vizitatori, asa ca e timpul sa-l inchideti sau sa sustineti unul din cele 3 partide de opozitie. Chiar asa e de greu de inteles ca de data aceasta ve-ti lua mai putin de 1%??? Care e scopul? Scoate-ti capul din nisip si deschideti ochii…
Nina, nu ma fa te rog sa mai repet odata fraza de asta toamna.
Pe mine ma mira miopia voastra politica, indiferent este a d-nei Pavlicenco. sau a echipei voastre. Chiar nu va dati seama ca vreti sa mai daruiti niste voturi comunistilor? Cineva din voi se plangea ca liderii celor trei partide nu va roaga sa-i sustineti. Dar oare un patriot are nevoie sa fie rugat ca sa faca bine pentru neam? Oare nu va dati seama ca acuma e pusa pe cantar soarta tarii? Voua va trebuie pocloane? Intai barfiti pe fiecare din cele trei partide de opozitie, care au demonstrat cu adevarat ca pot sa rastoarne regimul comunist, si apoi vreti sa va asocieti cu ei.
Pentru Nina
Cunoasterea gramaticii nu are nimic comun cu patriotismul. Rosca ar gasi si in expresiile tale greseli, dar tot tradator ramane. Pentru mine intotdeauna a contat esenta, si nu forma exprimarii. Cred ca sunt inteles de cei care doresc sa o faca. Te-asi vedea cum te-ai fi exprimat daca ai fi studiat gramatica limbii „moldovenesti” cu vre-o 45 de ani in urma, si ti-ai fi petrecut vre-o jumatate din acesti ani in Rusia.
pentru oamenii oneşti cu soveste…
Probabil nu aţi avut timp să citiţi lămurirea mea de mai sus cum se distribue mandatele conform art. 86 şi 87 a codului electoral, care clar ca la elevi de clasa întăi se explică, că voturile nimeni la nime nu dărueşte după cum vă exprimaţi d-stră de parcă aţi fi într-un glas cu Urecheanu. În orice caz poate există o altă formulă, atunci explicaţine şi nouă, cum pot fi dăruite voturile cuiva.
altceva este la mijloc, că prin neparticiperea PNL-ui poate unii votanţi vor vota partidele parlamentarede opoziţie. Poate vor vota da poate nu. Cine trebue să-i convingă să voteze unul din cele 3 partide. D-stră? Păi convingeţii şi aşa pe ei să vă voteze şi ei vor decide ce să facă. Sau poate Pavlicenco trebue să-i convingă? Cum săi convingă dacă PNL nu va participa la alegeri şi nu va avea acces la masmedia şi în genere la scrutin?
Şi apoi care partid la concret propuneţi să fie susţinut de PNL în mod necondiţionat, jertvind cu propriul partid, şi pentru ce. Cine garantează , că actuala opoziţie va acumula voturile necesare pentru a alege preşedintele şi nu vor provoca din nou alegeri anticipate.
ŞI aici atent…. Pentru a nu provoca alegeri anticipate este necesar ca una din părţi să acumuleze peste 50 procente şi să poată alege preşedintele.
Dacă liberalii vor acumula 50 procente şi comuniştii mai puţin, atunci pot acumula numai 30, şi atunci ce retrăiţi aşa de tare. Voturile PNL-lor se vor duce ( deşi ele nu se duc nicăeri, dar d-stră aşa înţelegeţi) la liberali şi ei vor putea alege preşedintele. CE nu vă arangează aşa situaţie?
A doua variantă: Comuniştii iarăşi iau 50 procente şi liberalii numai 35. şi iar provoacă alegeri anticipate sau nu mai provoacă şi stau statişti în parlament. Atunci pentru ce a mai trebuit această gălăgie, care ne va aduce la acelaşi rezultat numai că se vor mai dezolva cîteva partide, care nu au atîţea bani ca alţii.
A treia variantă comuniştii iau vreo 35 , liberalii vreo 35 şi Lupu vreo 15. Cu cine va face el coaliţie. E clar că cu cei care-i vor ceda preşedenţia, că nu de dragul lui Diacov sau Serebrean a aderat el la PD.
Şi în acest caz dacă Lupu devine preşedinte, pentru ce PNL-ul să-şi jertvească partidul? De dragul unui fost ( da poate……..şi nu fost…) comunist?
Atunci poate mai bine şi Filat Ghimpu, Urecheanu acceptau cîte vreo funcţie în guvern alături de Roşca şi se termina discuţia.
Şi celor care propun PNL-lor să deschidă ochii..
Foarte corect spus , şi foarte bine se vede, că acest joc este îndreptat împotriva la acei care mai au aspiraţii proromâneşti pentru ca Rusia să ia sub control total conducerea Moldovei, deaceia proromâni , proeuropeni, antiCS-işti, pro NATO-viştii trebuesc lichidaţi din politica r. Moldovei cu orişice metode. Nu fraţilor.
NOI SUNTEM ROMÂNI ŞI NOI SUNTEM AICI PE VECI STĂPÎNI, chiar dacă nu doresc oamenii” oneşti „şi cu „soveste”.
Şi vă veţi convinge , dar va fi tîrziu, cînd şi pe chirtoacă, care a mai rămas în parlament din cei cu aspiraţii proromâneşti, î-l vor pune la punct, că nu înzădar lui Roşca i s-a înmînat bîta şi ciomagul, iar Lupu a preluat conducerea PD -ul şi primele 5 locuri.
NU au nevoie nici comuniştii şi nici ruşii de acel 0.5 procente a PNL-ui. Ei au nevoie de a distruge complect opoziţia proromînă precum parlamentară aşa şi opoziţia neparlamentară prin diferite atacuri murdare la adresa opoziţiei, implicînd agenţii lor , care se stărue cu orice preţ să-i sfădească pe cei, care mai eri au proclamat independenţa şi suveranitatea RM şi care au contribuit la promoverea şi dezvoltarea LIMBEI ROMÎNE şiGRAFIEI LATINE pe teritoriul BASARABIEI.
Aşa că nu acel 1, sau 0,5 procente a PNL, vor hotărî soarta Moldovei.
Cui adevărat spus : DESCHIDEŢI OCHII FRAŢI ROMÎNI…………
Intra-adevar 1% al PNL nu va hotari poate nimic. INSA, pnl deruteaza electoratul de dreapta cu mesaje rasuflate pe care numa Rosca le-a muls multi ani, insa acuma nu sunt realiste! Deci, problema e ca pnl umbla incurca printe picioare la partidele care au sanse advarate! De ce a-ti face asa ceva? Si daca realist vorbind, stiti ca o sa luati iarasi <1%, atunci care e scopul participarii in alegeri??? Scopul trebuie sa fie, cistigul, sau macar trecerea pragului, nu particparea. Cind particparea e scopul, sunati extrem de penibili, asta fac looserii…
Deci aveti un scop distructiv in final!!! Nu va ajutati nici partidul drag, nici electoratul, nici cauza nationala!!!
Pavlicenco a fost o profitoare şi oriunde a fost a făcut scandaluri imenese, şi la Moldpres,şi la PFD, şi la AMN, şi în cadrul MAE. Nu pierdeţi timpul cu ea, oricum îşi va face jocurile primitive şi hrăpăreţe ducînd în eroare oameni inocenţi şi slabi. Şantajul este arma ei preferată. Nu înţelegeţi că şi acum ea ne şantajează prin pretinsa dilemă . va participa sau nu. Va participa cu siguranţă aruncînd veninul pe liderii din opoziţia adevărată.
Onest”vor participa,vor fi”–sunt verbe la viitorul simplu–am avut in vedere sensul si nicidecum forma gramaticala.Este adevarat, ca printr-un timp gramatical poti reda sentinmente si actiuni ascunse.Bunaoara, imperfectul arata o actiune trecuta neterminata, care poate coincide cu trecutul apropiat,cu prezentul.Exact asa si viitorul simplu,arata o actiune in viitor fezabila sau….dar e bine ca ti-ai dat seama ca nu l-ai scris corect.Ai nota 10.De ar fi sa mai intelegeti inca niste lucruri,ar fi si mai bine.
„Nina, nu ma fa te rog sa mai repet odata fraza de asta toamna.”-nu mai tin minte ce fraza ai spus,n-a fost importanta pentru mine.
Si nu te mai bosumfla ca o domnisoara.
O zi buna.
gregory,
„Va participa cu siguranţă aruncînd veninul pe liderii din opoziţia adevărată.”–nu e vorba de venin.E timpul sa intelegeti.
Sovestea,eu nu sunt agresiva.Sunt dulce ca pelinul,crede-ma,ma cunosc mai bine ca tine.
PENTRU GRIGORE..
CEI SLABI DEJA AU PLECAT LA FILAT.
Pentru mihai m
Te faci destept, dar in realitate esti un prost, sau folosesti metode comuniste de manipulare a oamenilor?. Tu macar iti dai seama ca daca luati voi la alegerile din 5 aprilie 5 procente, sau si mai rau 5.9%, comunistii aveau toate 61 de mandate, si nu mai aveau nevoie de votul de aur? E greu de inteles pentru tine ca o parte din voturile care merg la redistribuire se transforma in mandat de deputat si la PCRM?
Intrebi ce ar trebui sa faca d-na Pavlicenco, si echipa voastra? Pot sa-ti raspund. Sa se adreseze la sustinatorii vostri cu rugamintea sa voteze pentru unul din partidele din opozitie care v-or avea sanse reale sa intre in parlament. Pentru care? Sa hotarasca singuri oamenii. Principalul ca sa fie folosit votul pentru opozitie, si sa nu mearga la redistribuire. Vad ca tie ti-i tot una daca votul tau v-a merge la redistribuire, asta inseamna ca vreti sa va vindeti voturile cat mai scump, si daca nu reusiti- nu va mai pasa la cine se v-or redistribui.
Nina, eu nu am nevoie de gramatica, asa ca nu te mai stradui sa-mi citesti lectii. Da, recunosc ca fac greseli, deoarece am terminat scoala cu peste 40 ani in urma, si chiar si cand invatam n-o cunosteam bine ca eram prieten mai bun cu stiintele exacte. Dar acuma, cand vad ce se face in tara, crede-ma, ca de gramatica nu-mi pasa de loc.
Ptu Onest
Nu esti Onest, daca etichetezi persoanele, care au o parere diferita ca a ta.
Deaceea multi „prosti”, dar muuulti, vor proceda absolut invers, numai din cauza ta si a altora ca tine, care etichetezi persoane. Oare nu exista in vocabular cuvinte indeajuns pentru discutii pe blog, fara ca sa superi pe cineva ?
Nu stiu cine este Mihai, dar din numele lui iti declar, ca esti un cretin , prost cretin!