Loading Facebook Comments ...

234 Comments

Add a Comment
 1. Politicienii romani nu au nici o viziune asupra situatiei din Basarabia, pentru simplul motiv ca nici nu vor. Pentru ei Basarabia este o tara straina si ostila Romaniei. Chiar daca populatia, sa zicem, nu ar fi ostila romanilor, insa guvernantii sunt expresia vointei populare. Asa ca . . . . . . la revedere . . . . . si nu am cuvinte!

 2. Pentru Aurel

  Stii dumneata care e problema?

  O stiam si o stim – politicienii romani nu au nici o viziune asupra situatiei din Basarabia. Dar e prea multa ranchiuna cind se spune ca „Basarabia este o tara straina si ostila Romaniei”. Este ostila conducerea comunista – adevarat – votata de oameni, dar nu pentru orientarea contra Romaniei, ci pentru promisiunile populiste de a le aduce trecutul satul, cu de toate, cind se putea fura si mai putin gindi, inclusiv la ziua de miine. Insa nu se poate pune semn de egalitate intre coloana a cincea prorusa care – fara nici un fel de scrupule – a cistigat votul prin minciuna, fals si manipulare – si oamenii simpli, dintre care 800 de mii au depus cerere de intentie de a aplica pentru cetatenia romana de care au fost lipsiti neintrebati.

  Si daca dumneata nu esti prea in virsta si spui cu o o anumita stare de spirit – mai putin dorita de noi – acest lucru, eu imi exprim regretul.

  Asta inseamna ca inca nu ai inteles drama acestei parti de populatie romana. Nimeni nu-i justifica si nu spune ca fac bine, uite ii pedepseste si Dumnezeu pentru dragostea de Antihrist si cu aparaia asta, dar – cu toate acestea – romanii basarabeni TREBUIE INTELESI SI AJUTATI!

  Ar fi bine sa-ti revezi pozitia.

 3. D-na Pavlicenco,
  Eu sper sa fie asa cum ziceti dv, desi EU NU CRED…toate sondajele de opinie si barometrele va contrazic.
  Ma intreb oare dupa alegerile din 2009 cind tot comunistii vor forma guvernul(pentru ca intr-acolo merge treaba) ,atunci ce explicatii vor mai gasi moldovenii?

  D-na Pavlicenco ,sa nu ne furam singuri caiula , basarabenii nutresc o ura surda fata de romani pentru ca asa le-a fost innoculat de catre propaganda sovieto-ruseasca (si inainte de cea tarista) si in plus li s-au rasturnat scara valorilor si adevarurilor in care Roman=servitor=inferior,iar rus=stapin=sef=superior.O constat zilnic pe aceste forumurisi am inceput sa o privesc rece fara patima dar nu pot spune ca nu m-a marcat.

  Basarabenii trebuie intelesi DA!, trebuie ajutati DA! dar in niciun caz nu trebuie sa le toleram apucaturile invatate de la rusi…ASTA NU!

  Cit despre politicienii romani si viziunea lor asupra Basarabiei e greu de apreciat in mod exhaustiv fenomenul. Unii stiu mai mult si s-au implicat mai mult altii mai putin iar unii deloc.

  Eu cred ca tradarea lui Rosca si a PPCD-ului a lasat urme adinci ,a provocat nedumerire,frustrare si la unii chiar lehamite.Rosca si acolitii sai reusisera sa monopolizeze dialogul politic cu Romania si multi bani au curs aiurea spre PPCD in ideea ca sunt reprezentativi pentru idealurile romanesti din Basarabia si TREBUIE INTELESI SI AJUTATI…
  Cred ca politicienii romani au primit o lectie usturatoare de la serviciile secrete rusesti si acum vor sa sufle si in iaurt….
  Mare lucru eu nu vad sa initieze (in afara poate de un sprijin clar pentru PL si Chirtoaca dinspre PD-L -Basescu) pina cind politicienii Basarabeni care se revendica democrati nu vor proba cu adevarat ca sunt ce pretind.

 4. „Basarabenii trebuie intelesi DA!, trebuie ajutati DA! dar in niciun caz nu trebuie sa le toleram apucaturile invatate de la rusi…ASTA NU!”

  Stalinus, poti sa si exemplifici la ce anume te referi cind spui apucaturi ori asta este mai mult o temere a ta si a altora din Romania? Ai in vedere ca basarabenii au apucaturi de stapini?

  „…basarabenii nutresc o ura surda fata de romani pentru ca asa le-a fost innoculat de catre propaganda sovieto-ruseasca..”

  Pai anume de acest lucru nu trebuie sa uitati ca am fost montati contra Romaniei, dar acuma trebuie sa ne ajutati sa trecem peste toate aceste conceptii separatiste. Daca vorbim toti limba romana, atunci suntem romani si multa discutie nici nu mai trebuie sa fie. Caci un grup etnic nu poate avea mai multe limbi de comunicare.

  Nu suntem noi de vina ca am fost indepartati fortat de Romania. Acuma trebuie sa ne ajutati sa ne apropiem de Romania, dar nu sa va cautati de treaba voastra si habar sa nu aveti de basarabeni. Cu asa atitudine nu faceti decit sa amplificati acea ura cultivata de sovietici, nu faceti decit ca ei sa-si confirme ca sovieticii aveau dreptate. Asa ca fii atent ca nu este doar greseala basarabenilor, dar si a celora din Romania care nu manifesta interes pentru noi cei din Basarabia si nu au in genere o atitudine frateasca. Este undeva un egoism asa cam nu prea fratesc.

 5. Socolenco, romanii or fi ei religiosi, oricum mult mai religiosi decat basarabenii, dar nu intorc si celalalt obraz daca sunt loviti. Ura surda manifestata de basarabeni fata de romani a provocat si va provoca in continuare ura surda a romanilor fata de basarabeni. Noi nu uitam si nici nu vom uita usor basarabeni de tipul Panfil, unionistul si alti corifei basarabeni ai antiromanismului basarabean. Asa ca nu ne condamna pe noi romanii, ci ar fi bine sa va revizuiti conduita fata de o tara straina cum este Romania pentru voi. Eu personal nu doresc decat sa ne tratati cu respectul cuvenit unei tari straine.

 6. socolenco!
  Iata vezi!
  Chit e de dificil sa discuti cu un romin?
  In loc „desteptul” asta de stalin sa ne lamureasca discordia ce a fost intentionat implicata intre noi, iata ca basarabenii sunt nevoiti sa-i convinga pe ei de a ne intelege si a corecta chitusi de putin vina pe care au comis-o fata de noi.
  Si dupa cum vezi, n-ai cu cine vorbi – ei sunt sau surzi, sau zombati.
  Daca boul pune cornul in pamunt, ce poti sa-i faci?
  Corect!
  O lopata si sa-l trasnesti intre coarne!
  Nare rost sa-i lamuresti durerile si grijile noastre.
  Ei nu ne sunt dusmani, insa nici mare prietenie de la ei nu vedem. Aminteste-ti de dibilizmul cu cetatenia si aunctionarea consulatului.
  Poate cineva e si zombat de propaganda rusa, insa eu nu ma simt turmentat si discut acum nu la adunadea de partid ci pe un forum liber unde imi expprim ghindurile liber.
  Si daca pina acum rusul ma invinuia ca permanent privesc inspre Rominia, pai iata ca am ajuns sa-mi reproseze si rominul ca sunt de-a rusilor si impartasesc ideologia lor.
  Eu propun sa-i „Bagam in……a masii” si pe ceia, si pe aia si sa ne cautam de nevoile noastre, sa ne rezolvam problemele cu alti prueteni.
  Sa facem tot posibilul sa scapam chit de un rapan si sa nu bagam capul in alt rapan.

 7. Eu as zice ca Stalinus,Socolenco si toti ceilalti ‘bat apa-n piua’ ca tot-i vremea inundatiilor de zezon sau cum ii spune doamna Pavlicenco, ‘ si cu aparaia asta’….. „Ura” asta de care tot vorbiti exista si este perceputa la persoane putin documentate din viata reala iar acestea sunt putine,limitate as zice la persoanele foarte mult sau prost informate ori dezinformate.In adevar exista o stare de expectativa, de orientare strategica chiar care reiese si din gura micului ‘patentar’ sau precupet cu legume si fructe care tot strabate frontiera ‘frateasca’ de atata vreme incercata de roadele Podului de Flori.NUUUU exista un fenomen de masa in acest sens sau de amploare sociala chiar in ciuda declaratiilor politice a unor ‘lideri de partide’ care promoveaza un discurs radical si din al carui accent nu este lipsita nici d-na Pavlicenco !
  Acesta expectativa de orientare a micului-mare cetatean e justificata politico-cultural din moment ce isi trage seva dintr-un trecut ……(_)…….atat pentru moldoveni cat si pentru romani.Fiecare avem de invatat unul de la celalalt prin recunoasterea IN PRIMUL RAND reciproca si cand spun aceasta chiar asa cu fiece muritor de rand si fara nici o prejudecata oricare ar fi aceasta !!!

  Eu personal nu cred ca va fi Unire NICIODATA decat in tr-un mod relativ la o structura social-economica!!!!!!!!! ….. si asta numai daca incercati sa va documentati putin din Sociologia nasterii natiunilor mai precis din sociologia formarii natiunilor istoricesi asta neinteresand denumirea de roman sau de moldovean.Idealisti au fost si vor fi nu numai unionisti dar si chirurgi plasticieni si …. dar din toate acestea doar realistii sau impacat cu adevarul.Restul sunt doar proscrisi ce nu cunosc,din experienta, implinire.Noi putem doar castiga impreuna daca ne intelegen a fi si PRORUSI dar si PROEUROPENI.

  concluzie : ANTIEUROPENISMUL moldovenilor aproape ca nici nu exista dar ANTIRUSISMUL romanilor e o flama care strabate si oceanul !!!

  __________ comaparati .

 8. Socolenco:”Stalinus, poti sa si exemplifici la ce anume te referi cind spui apucaturi ori asta este mai mult o temere a ta si a altora din Romania? Ai in vedere ca basarabenii au apucaturi de stapini?…..

  Da pot.Iata citeva exemple:
  1.Utilizarea desantata a limbii ruse in tioate aspectele vietii sociale in locul limbii romane…(administratie, cultura , strada piata cinema inclusiv preferata la vrajirea unei fete ca suna mai cult…)
  2. Promovarea unei istorii false in ton cu propaganda ruso-sovietica si imbratisarea sarbatorilor sovietice care pentru romani inseamna o palma..
  3.Basarabenii nu au apucaturi de
  stapini dar incearca sa-l copie pe stapinul rus MAIMUTARINDU-l adica imprumutindu-i limba si apucaturile
  doar doar va fi acceptat in paradis….adica printre rusi.

  Cred ca as putea continua cu astfel de exemple dar nu cred ca mai e nevoie.

  Ce trebuie sa intelegi si tu si alti basarabeni este ca romanii sunt si ei niste oameni obisnuiti si nu au decit doi obraji pentru a fi palmuiti si scuipati ori basarabenii i-au cam folosit pe amindoi pina acuma si va plingeti ca romanii nu vor sa mai seada frumos…
  Pina acum mie mi se pare ca basarabenii sunt cei care nu vor sa stie de romani si sper ca nu vrei iar exemple.
  Cit despre ajutat nu tipati voi de la TOATE nivelurile ca nu vreti frati ori avocati?? Nu poti scuipa intr-una pe cineva si sa-l acuzi ca nu mai vrea.

  Nu pricep de ce NUMAI romanii trebuie sa faca eforturi pentru a-i intelege pe basarabeni ….da suntem anti rusi si va trebui sa faceti eforturi sa pricepeti asta ca nu avem de gind sa ne schimbam in urmatoarea suta de ani….

 9. satlinus, romanii de au vrut sa se schimbe nu li s-a permis iar daca asa se doreste din loja va ve-ti schimba numaidecat caci asa e de cunoscut caracterul romanilor…… stii vorba aia ” schismaticii ortodocsi’. se descurca ei cumva caci ii stim de inteligenti.poate in kongoleji.

 10. „Si daca pina acum rusul ma invinuia ca permanent privesc inspre Rominia, pai iata ca am ajuns sa-mi reproseze si rominul ca sunt de-a rusilor si impartasesc ideologia lor.”…

  Adevarat .I-at maimutarit atita pe rusi ca nici voi nu mai stiti ce sunteti nici romani nici rusi si mai si realizati acest lucru dar fara sa-l recunoasteti
  astfel se explica „moldovenismul” dar daca va spunem asta va suparati….

 11. Pentru Stalinus

  Daca „dupa din 2009, cind tot comunistii vor forma guvernul (pentru ca intr-acolo merge treaba)”, explicatia va fi ca nu avem presa libera cu impact national, nu avem presa publica, potrivit legii, nu avem climat de pluralism politic si de opinie, nu avem o atmosfera autentic democratica, pentru ca omul sa aleaga exact cum doreste, dara avem structuri represive concrescute cu PCRM si aliatii sai, am fi avut falsificari pe un cap, nu avem Opozitie unita in decizii si actiuni (nu spun de fuzionari si legarile „partidelor mici” de gitul „partidelor mari”, nu avem observatori occidentali care sa includa in aprecierea alegerilor si multiplele incalcari si abuzuri, fraude d epina la alegeri etc.etc. in acelasi gen

  „Daca basarabenii mai nutresc o ura surda fata de romani pentru ca asa le-a fost inoculat de catre propaganda sovieto-ruseasca (si inainte de cea tarista) si in plus li s-au rasturnat scara valorilor si adevarurilor in care roman=servitor=inferior,iar rus=stapin=sef=superior” si ai vrut sa continuam – ce facem mai departe?

  Treebuie rabdare. Ceea ce s-a stricat la nivel genetic, as spune chiar, pe parcursul unui secol, nu se poate schimba doua decenii. Mai ales in conditiile expuse mai sus. Aici sint total de acord cu analiza facuta de socolenco.

  Nu trebuie sa fii atit de impatimit. Doare, de multe ori nu intelegei de ce trebuie sa te doara, dar conditia intelectualului este de a se putea pune in situatia celuilalt, aceasta stare chiar are o notiune ce imi scapa acum.

  Dar cine spune ca le toleram apucaturile invatate de la rusi… Dar vezi care e treaba – daca in Romania – si eu am canale bune- se discuta, de ex. la National TV, pe toate temele si rastemele, la noi e zero.

  Parca sintem in perioada ceausista. De exemplu, de cite ori le-am spus colegilor de la partidele pe care tot noi le-am facut „mari” – fratilor, hai sa blocam noi, politicienii, televiziunea nepublica, sa cerem elimnarea emisiunii cu acest killer Staris. Toti stau pe loc. Probabil ca noi, PNL, vom face aceasta, singuri. De 9 Mai i-am chemat pe toti sa participe – dar rinza nu le-a permis tuturor, ca, vezi tu, o femeie sa faca si sa ne invite. Nu a venit nici PL si cunosc precum ar fi spus unii d ela ei – si acesti national-liberali vor sa faca o actiune onorabila – nu le va iesi nimic. dar ne-a iesit.

  Nu apreciem exhaustiv poyitia politicienilor romani. Cred ca ati vazut – eu am plasat o emisiune, fara comentariile mele.

  Abslut de acord ca tradarea lui Rosca si a PPCD-ului a lasat urme adinci, a provocat nedumerire, frustrare si lehamite. Asta e una din cauze ca mergem in teritoriu si oamenii nici nu vor sa mi auda de politica. Al doilea motiv este persecutarea membrilor PLDM si ai Actiunii Populare, invitarea la Procuratura si SIS. Si-atunci ne intrebam – in aceste conditii ce vot sa iasa oare?

  Pai, vezi paradoxul – romanii dezamagiti, dupa ce au tot sprijinit, ca sa nu spun mai mult, PPCD, TREBUIE INTELESI SI AJUTATI…
  Iar basarabenii oprimati, deznationalizti – oare nu trebuie, la fel, INTELESI SI AJUTATI?

  Bine, dar ce facem cu sentimentele nationale, cu demnitatea nationala daca, asa cum spuneti, „romanii au primit o lectie usturatoare de la serviciile secrete rusesti si acum vor sa sufle si in iaurt…?” Ce trebuie s aprevaleze? Oare asta nu ar insemna ca serviciile secrete romane sa fie si mai bune, sa anihileze interesele celor rusesti?

  Sper, cu „democratii nu vor proba cu adevarat ca sunt ce pretind” nu se refera si la mine.

 12. Unionistule, in ceea ce ii priveste pe rusi, caracterul romanilor nu se va schimba. Pentru noi a fost mai bine cu turcii, decat atunci cand rusii au ocupat tarile romane. Si acum bunicii si parintii mei povestesc ororile traite de romani dupa 1945 cand rusii calareau Romania: violuri, crime, luarea cu forta a animalelor si a hranei bietilor romani si asa mai departe. Cunoastem si din istorie ca rusii au fost mai rai chiar decat paganii turci.

 13. Unionistule, ai auzit tu vreodata de Constantin Tanase, actor şi cupletist român, figură cheie în teatrul de revistă românesc si impuscat de rusi? Ei bine intr-un cuplet spunea:

  Era rau cu der, die, das,
  Dar mai rau cu davai ceas,
  Davai ceas, davai mosie,
  horoso tovarasie!

 14. Uite unionistule, iti mtransmit cupletul lui Constantin Tanase, nascut la Vaslui:

  „Rău era cu „der, die, das”

  Da-i mai rău cu „davai ceas”

  De la Nistru pân’ la Don

  Davai ceas, davai palton

  Davai ceas, davai moşie

  Haraşo, tovărăşie”

 15. D-na Pavlicenco:

  Faceti o mica confuzie dar e esentiala: Eu am spus ca POLITICIENII romani au primit o lectie usturatoare de la serviciile secrete rusesti.

  Serviciile romanesti nu dorm ,puteti fi sigura de asta (ca o nota Romania lui Ceausescu era singura ‘tara frateasca” care avea la nivelul contra-spionajului unitati specializate ANTI KGB SI ANTI GRU (UM110))
  Va rog sa va amintiti raportul Ministerului de externe Rus care recunoaste ca a trebuit sa faca eforturi insemnate pentru a contracara initiativele romanesti. Sa stiti ca noi romanii nu dormim pe noi DAR E GREU CIND JOCI IN PERMANENTA IN DEPLASARE in Basarabia iar rusii joaca „ACASA”…

 16. Pentru Stalinus

  Dar care e confuzia?
  Am spus:

  „Bine, dar ce facem cu sentimentele nationale, cu demnitatea nationala daca, asa cum spuneti, “romanii au primit o lectie usturatoare de la serviciile secrete rusesti si acum vor sa sufle si in iaurt…?” Ce trebuie sa prevaleze? Oare asta nu ar insemna ca serviciile secrete romane sa fie si mai bune, sa anihileze interesele celor rusesti?” Care e confuzia aici? Poate sa adaug doar la ultima fraza: „Oare asta nu ar insemna ca serviciile secrete romane sa fie si mai bune, sa anihileze interesele celor rusesti in Basarabia?”

 17. Stalinus tare mi-e frica ca serviciile secrete romane au foarte multe „afaceri” cu cele rusesti si acum cand suntem in NATO.
  Unitate de care zici anti-KGB a fost desfiintata si membrii ei vanati pentru a fi ucisi. Si asta in perioada cand Romania se pregatea sa adere la NATO.

 18. Pentru Stalinus

  Ca o reactie la aceasta spusa: „Ia-ti maimutarit atita pe rusi, ca nici voi nu mai stiti ce sunteti – nici romani, nici rusi -, si mai si realizati acest lucru dar fara sa-l recunoasteti – astfel se explica “moldovenismul”, dar daca va spunem asta va suparati…”

  Nimeni nu se supara. Noi trebuie sa cautam si sa gasim cauzele situatiei si metodele de o a aduce la normalitate. Numai ca, iarasi, ca la roman de peste Prut, vreau sa iti spun – e corect ce scrii, dar mai uita-te odata la ce a scris socolenco la acest subiect. Pentru ca dupa 1991 lupta pentru a nu scapa Basarabia de sub control rusesc nu a fost mai putin acerba, ci doar si-a schimbat metodele, pentru a putea actiona in „in conditii deja de democratie”.

  Deci – nu ajuta dispretul, ura, ciuda, supararea. Nu a in vedere ca cineva de pe blog manifesta aceste lucruri. Nu. Am in vedere in general, ca aceste sentimente sa nu domine raporturile noastre, ci s ane straduim sa ne apropiem in viziuni, ginduri si metode de ealizare a obiectivelor normale si firesti, pe care ni le-am propus. Prin cunoastere reciproca, dar, mai ales prin rabdarea de a ne cunoaste.

 19. Pentru cip24200

  Iata si un alt punct de vedere privind serviciile secrete romane. Presupun ca si acolo sint diferite influente. Imi amintesc faptul ca am citit pe cercurile de discutii o gramada de interferente in sensul spus de cip24200. Insa, in opinia mea, politicienii vin si se duc, iar aceste servicii trebuie sa fie pilonul sabilitatii si al securitatii intereselor nationale. sa luam exemplu de la rusi.

 20. D-na Pavlicenco:Confuzia e ca POLITICIENII au primit lectia si nu romanii in general….

  Cip 242005 : e ceva adevarat in ce spui daca ne aducem aminte cine a venit la conducerea armatei in dec1989 AGENTUL NR 1 al GRU-ului in Romania Nicolae Militaru , iar prima lui actiune ca sef de stat major a fost sa-l aresteze pe gen Vasile Gheorghe in subordinea caruia era UM110 proprietara dosarului „corbii” -agentii GRU si „conservele” din armata romana si din innalti functionari de partid ca Iliescu care aveau acces la secrete de siguranta nationala. Vasile g-he a fost eliberat citeva luni mai tirziu dar a murit imediat in chinuri groaznice de”cancer” probabil luat de la „raducu” (denumirea codificata a unui dispozitiv camunflat sub forma unui birou ce permitea iradierea grava a interlocutorului).
  Am discutat personal cu gen Vasile si citez (e vorba de mai-iunie 1990)
  e un dezmat total (in ce priveste agentii straini) dar au inceput ai nostrii sa puna seaua pe ei…
  Acum insa „afaceri” cind e vorba de servicii secrete e ceva relativ dar cu rusii se joaca in echipa cu NATO asta pot sa-ti GARANTEZ.

 21. Cip 242005 Din membrii CPUN peste 80% erau „conserve” de diferite culori…

 22. Pentru unionistul,
  desi cred ca ti s-ar potrivi mai curind „neunionistul”

  Sint de acod ca “ura” asta exista la persoane inca neinformate. Sint de acord ca nu exista un fenomen de masa, numai ca „nu in ciuda declaratiilor unor ‘lideri de partide’ ce promoveaza un discurs radical si din al carui accent nu este lipsita nici dna Pavlicenco!”, ci in ciuda dezamagirii produse oamenilor de proromanii frontisti dati de mai ieri si de chiar mai inainte (noi mai tirziu abia i-am vazut!) cu antinationalii incrincenati comunisti. Eu resping in mod categoric ideea ca o unire, o apropiere de Romania se va produce cind ne vor spune Rosca si Voronin. Ca ei, ca sa vezi, stiu mai bine decit toti, ca au niste relatii undeva sus, cu Bunul Dumnezeu.

  Asta este o demagogie totala ce fac adeptii PPCD, ca ii vad si pe alte foruri. In Parlamentul 1998-2001 faceau o gramada de initiative sa sa-i dezvueze pe Diacov, Snegur, matei, iar acumnu fac acelasi lucru sa-i dezavueze pe comunisti. sa bage acum EI iesirea din CSI, intrarea in NATO, limba romana, plecarea trupelor rusesti, dupa modelul documentului adoptat de Parlamentul Georgiei si multe, multe altele.

  Azi PPCD-ului nu-i convine sa spuna de unire, de Romania mai apasat, ca nu-i place lui Voronin si Kremlinului, care o fi santajind pe multi, inclusi PPCD.

  Dreptul de a schimba mentalitatea oamenilor apartine oricui, asta e si tema deocamdata ce domina pe blog. Trebuie sa avem invoire de la PPCD sa discutam ceva sau nu, sa ne spuna ce e radical si ce nu, de ce PPCD nu mai e radical si care e pretul platit pentru asta, cind vom face, und emergem, ca Rosca o fi stiind foarte bine pornind de la cine primeste comandamente…

  Regret ca din demagogia mai recenta fac parte notiuni, ca sa nu spun altfel – gen idealisti (in sens negativ), proscrisi ce nu cunosc implinire. Cit priveste „PRORUSI, dar si PROEUROPENI”, ar fi bine s aluati exemplu de la balticii cu a caror prietenie tare mai defileaza Rosca. Sper s anu va suparati pentru mesajul sincer si direct, nu si „radical”.

 23. D-na Pavlicenco:

  „Deci – nu ajuta dispretul, ura, ciuda, supararea.”
  Probabil nu ati remarcat cind scriam mai sus:

  „..si in plus li s-au rasturnat scara valorilor si adevarurilor in care Roman=servitor=inferior,iar rus=stapin=sef=superior.O constat zilnic pe aceste forumuri si am inceput sa o privesc rece fara patima dar nu pot spune ca nu m-a marcat…”

 24. BLA-BLA-BLA-BLA-BLA

  Asta faceti toata ziua nu exista absolut nici o logica in ce spuneti. Plecati de la un subiect si dati in altul: aia din RM se plang cat de „rai si tradatori sunt romanii” si cei din RO cat de „rusi si antiromani” sunt ceilalti.

  Ha-ha de parca asta ajuta la ceva.
  Imi vine in minte bancul ala cu podul de flori: cica cei din RO

  -Buna ziua, frati basarabeni!

  Cei din RM:

  -Kakoy „buna ziua”… Unire, suka!

  (nota: imi cer scuze pentru limbaj, dar ilustreaza multe. Pentru cei ce nu stiu ce insemna „suka”, nu e vorba de „Suca” a lui Amza Pelea, in rusa inseamna „catea”, dar rusii (si prin preluare basarabenii) obisnuiesc sa-l foloseasca si cand injura (ceva similar cu bitch) si cand termina o propozitie, pentru a-si arata nemultumirea).

  Ei, dar ideea este ca din ’90 incoace cam asa nu purtam si unii si altii.

  Se pare ca se cam uita si se spune mereu ca 50 de ani de ocupatie ruseasca bla-bla… Si se uita ca in 4 ani vom face aprope 200 de ani (fara 1918-1944). Pai de aici ne deosebim noi si nu prea ne intelegem caci de aprope 200 de ani (1812! Prin pacea de la Bucurestri (sper sa nu gresesc), in urma razboiului ruso-turc, Basarabia devine parte a Imperiului Tarist). Asta-i 200 zic ca au fost suficienti sa „ne imitam stapanii”.

  EU ZIC CA NU ESTE BINE SA NE MAI INJURAM PE DE O PARTE PESTE PRUT, IAR PE DE ALTA PARTE SA STAM CU MAINA INTINSA PRINTRE SARMA GHIMPATA PENTRU CETATENII SI BANI IN LUPTA IMPOTRIVA RUSIFICARII SI OCUPATIEI RUSESTI (de paraca nu am fi deja).

  TREBUIE SA ALEGEM IN SFARSIT!
  INJURATUL NU FACE PARTE DIN „BAGAJUL” OAMENILOR CIVILIZATI, IAR „CERSETORIA ESTE PEDEPSITA PRIN LEGE”.
  CEL MAI BINE ESTE SA NE CREAM UN STAT APARTE, SA RECUNOASTEM CA SUNTEM SI NOI DE ETNOS ROMANI (si nu maldaveni), CA VORBIM ROMANA ETC. POATE SA SCAPAM DE COMUNISTI, daca nu ne mai plac, sau sa-i votam din nou daca ne plac. PUN PARIU CA ASTIA NU-S COMUNISTI SI NU CRED IN COMUNISM SI NICI MACAR NU L-AU CITIT PE LENIN, MARX ETC. COMUNISMUL IN „LAGAR” A RAMAS UN BRAND, PE CARE VNV & CO. IL EXPLOATEAZA LA MAX, FIINDCA SUNT „BAIETI DESTEPTI” SI STIU CE VREA NARODUL. PARCA TOT VORONIN ZICEA: DE CE COMUNIST, PAI DACA NU IA EL, IA ALTUL NUMELE SI O SA „VANDA” MAI BINE.
  DAR SA ZICEM CLAR CA NU VREM UNIRE! CA NU VREM SA FIM IMPREUNA CU „ROMANII”! CA VREM TARA NOASTRA, SAU INVERS, DAR SA NU NE MAI INJURAM ATATA! OPRITI-VA!

  HOTARATI-VA CE VRETI: STATUL, TARA, SOCIETATEA DIN RM ARATA CA O CASA IN CARE SATAPANII SE CEARTA SI RESTUL PROFITA SI LE FURA DIN GOSPODARIE SAU SE MUTA PESTE EI. O ASEMENEA CASA NU IMPUNE NICI UN RESPECT DIN PARTEA CELORLALTI SI ATUNCI AVEM SI CIZMA RUSEASCA, PALMA JANDARMULUI ROMAN, KHOKHOLUL UCRAINEAN ETC. SA FACEM LINISTE, SA NE VORBIM FRUMOS, SA NU MAI FIM RANCHIUNOSI SI INVIDIOSI. SA ALEGEM PE CEL CARE VA FACE ASTA IN „CASA NOASTRA” SI SA NU NE MAI FACEM DE RAS IN TOATA LUMEA PLANGANDUNE CAND LA KREMLIN, CAND LA COTROCENI, CAND LA STRASSBOURG, CAND LA CASA ALBA…

  AVEM NEVOIE DE UN LIDER CARE SA LE FACA PE TOATE ASTEA!
  SI DACA VA FI ASA, ATUNCI VOM IMPUNE RESPECT SI ATUNCI VOM PUTEA SA DECIDEM IN CE DIRECTIE VREM SA MERGEM. SI NU E DE CONDAMNAT NICI O DECIZIE: ASTA VA FI CALEA ALEASA!

 25. Che : ce faci tu se numeste :” USOR DE ZIS GREU DE FACUT ” si indiferent cit as simpatiza cu punctul tau de vedere suntem citiva pe forumul asta care am trecut de faza asta si suntem la faza pe care o dorim a fi : ” GREU DE ZIS (enuntat) DAR USOR DE FACUT” paniemaiesh „suka”?

 26. Mie imi este mila de Abhazia si Osetia de Sud.
  Pentru pur si simplul motiv pentru ca cel putin Abhazia era REGIUNE AUTONOMA, iar se stie ca este extrem de greu ca o alta posibila NOUA TARA sa obtina independenta RECUNOSCUTA INTERNATIONAL.

  Kosovo a fost un caz foarte rar, si chiar unic in Europa…

  Dar oricum imi este mila pentru ca pur si simplu acele mici zone sunt FOLOSITE de catre Federatia Rusa pentru a pastra o imagine a unei super puteri. Chiar si de rusii si ucrainienii, binenteles pe langa romanii din Transnistria imi este mila, pentru ca oamenii de rand sufera.

  Lasand la o parte toate aceste ratiuni nationaliste, in privinta Rep. Moldova este greu sa analizezi un aspect fara a implica si nationalitatea/etnia.

  problema enorma este ca tocmai aceasta confuzie etnica duce si la confuzie politica, si de politica internationala apoi, si imi pare ca Rep.Moldova este O CORABIE FARA CARMA IN BATAIA VANTULUI SI VOIA CURENTILOR OCEANULUI…

  Ce as face eu daca as fi cetatean al Rep.Moldova ?
  ce as crede ca ar fi bine pentru a scapa de acest haos?
  sincer… din tot ce am citit si vazut trag urmatoarele concluzii:

  – chiar daca este sa fiu obiectiv si sa nu fac referire la latura etnica, NU POT sa nu observ urmatoarele:
  1. ca situatia actuala NU ESTE BUNA
  2. pentru ca NU ESTE BUNA inseamna CLAR ca aceasta situatie trebuie SA DISPARA
  3. ca sa dispara inseamna ca TREBUIE O SCHIMBARE !! este clar ca daca ati mers atatia ani in curentul pro-Rusia si pro-CSI dar economic nu ati ajuns la un nivel meritos (deci NU ATI CRESCUT PE CAT AVETI POTENTIAL !! poate ati crescut dar foarte putin, cu cat sunteti capabili ca societate!!! trebuia sa fiti la nivelul Estoniei cel putin, dar ritmul este GRESIT)
  4. deci daca trebuie o schimbare atunci cand se doreste acest lucru inseamna ca TREBUIE SA TRAGETI TARE DE VOLAN
  5. SCHIMBAREA inseamna deci SA NU DATI NICI UN SINGUR VOT COMUNISTILOR si PuPinCuristilor Diavolilor.
  MOTIVATIE: 5A. pentru ca comunistii sunt TRADATORI DE TARA; 5B. pentru ca PPCD sunt TRADATORI FATA DE ELECTORAT !!!
  electoratul ia votat pentru un program electoral, dar PPCD ajunsi la putere au aplicat interesul propriu in fata interesului alegatorilor
  6. deci daca se vrea o SCHIMBARE, care ar fi ABSOLUT NECESARA, si ABSOLUT CORECTA (sa fim sinceri, va place tara in care traiti? va place economia in care munciti ?, va place ce libertati in ce societate civila traiti ?)
  atunci inseamna ca trebuie SA VOTATI ORICE dar nu comunisti si ppcd !
  7. atunci inseamna ca trebuie sa votati una din urmatoarele (in ordine alfabetica):
  AMN, PDM, PL, PLDM, PMAE , PNL, PSD.

  ~~~ AMN ~~~
  un partid destul de placut, cu oameni pentru oameni, care isi doresc aderarea la UE, doar ca presedinteel Serafim Urechean intre anii 1983-1985, a studiat la Scoala Superioară de Partid (Comunist) din Leningrad ca apoi sa fie in Comitetului Central al PCRM !!
  are trecutul prea intunecat si nu prea am incredere in el.

  AS VOTA DAR PUTIN CU INIMA INDOITA AMN.

  ~~~ PDM ~~~
  este un partid foarte controversat, condus de un personaj ciudat. Dumtriu Diacov care nascut in Rusia, si facut facultatea in Bielorusia, banuit ofiter KGB… PDM este destul de nestatornic ba prin BDM fiind cica democrat, ba sprjinind pe comunisti la numirea lui Voronin. Singurul atu au fost destul de inteligenti sa se uneasca cu PSL condus de Oleg Sebrerian, care are o cultura vestica mai buna, si ca vicepresedinte da un impuls mai european acetui partid.
  deci PDM este un PCR cu mai „bun” totusi

  EU NU AS VOTA PDM

  ~~~PL~~~
  un partid care nu numai ca spune dar si demonstreaza ca doreste aderarea Rep.Moldova la UE si NATO. Nu odata liderii acestei formatiuni Mihai Ghimpu si Dorin Chirtoaca au spus clar si raspicat tot ce nu le convine la comunisti si au infierat toate anormalitatile acestui sistem.
  este de apreciat si actiunile civice care le desfasoara.

  AS VOTA PL cu ambele maini !

  ~~~PLDM~~~
  partid nou creat (de parca nu ar fi fost destule care incearca sa fuzioneze) de dl Vladimir Filat, care desi are un trecut non-comunist si chiar a facut scoala la Iasi in Romania, la interviurile si prin platforma partidului zice ca este „un partid european” deci ar indica ca este un partid care sa doreasca aderarea la UE, dar nu zice absolut nimic de aderarea la NATO, iar despre Romania este chiar tacut, mut!

  fiind un partid de buzunar (inafara de Filat nu am auzit sa aiba oameni de calibru sau organizatii prea bune)
  EU NU AS VOTA PLDM

  ~~~ PMAE ~~~
  un partid pro european chiar prin denumire, cu oameni care muncesc pentru asta

  AS VOTA PMAE

  ~~~AP~~~
  Actiunea Populara a dlui Sergiu Mocanu mi se pare de fapt o entitate politica de buzunar.
  degeaba se chinuie sa creeze un partid de buzunar doar pentru ca NU E IN STARE sa faca politica de PARTID.
  Aceiasi senzatie mi-o lasa ca si dl Filat, de fapt.
  Niste persoane care sunt de fapt imature dpdv politic.

  NU AS VOTA AP

  ~~~PNL~~~
  cu o exprimare clara pentru ADERAREA LA UE, dar si ADERAREA LA NATO, si chiar si Unirea/Uniunea interstatala cu Romania, si pe baza actiunilor in Parlamentul European si cu presedinta prin dvs Vitalia Pavlicenco, partid transparent si cu optiuni foarte clare a ceea ce doreste sa faca si CUM sa faca

  EU AS VOTA PNL cu ambele maini !

  ~~~PSD~~~
  un partid cu nume mare dar fara substanta
  NU AS VOTA PSD

  CONCLUZIE: nu inteleg ce este asa dificil sa te decizi pe cine sa votezi in Rep.Moldova

  exista chiar mai multe optiuni din care DOUA FOARTE CLARE SI FOARTE BUNE pe care eu le-as vota:

  PL si PNL
  (alfabetic)

  schimband puterea politica se poate schimba si lucrurile in tara, si totul sa ia o turnura spre normalitate, si revenirea Rep.Moldova la bine.

  FARA A SCHIMBA puterea politica a vorbi este in van.
  – Cine vrea ca aceasta schimbare sa se intample atunci trebuie sa voteze cu cine crede ca poate aduce aceasta schimbare,
  – cine doreste MULT aceasta schimbare se poate inscrie intr-un partid,
  – cine doreste FOARTE MULT aceasta schimbare trebuie sa fie si (foarte) activ in cadrul partidului.

 27. ca sa nu credeti ca sunt ipocrit sa stiti ca in Romania am votat mereu PNL (cu ceva exceptii dar inainte de formarea PNL la inceputuri)
  si am facut-o MOTIVAT pe program politic si mai ales al actiunilor politice si economice, nu pe ratiuni de genu ca imi place fata lui X sau nu imi place masina lui Y.

 28. pentru Stalinus:

  parerea mea este ca dna Pavlicenco are dreptate…

  este enorm de greu sa lupti cu un partid comunist finantat de separatistii transnistreni (cu care se au ca fratii practic) si cu acest voronin care detine controlul televiziunilor nationale!!!

  este practic aproape imposibil !

  este foarte usor ca Serviciile secrete ruse sa dea lectii politicienilor romani (cred ca va refereati la cei din Rep. Moldova si nu cei din Rep.Romania) dar sa nu uitam ca AU POSIBILITATEA SA O FACA datorita statalitatii subrede a Rep.Moldova, statalitate subreda, practic INCOMPLETA, care este de fapt SUSTINUTA de puterea comunista, ceea ce deja stie toata lumea.

  este greu sa acuzi o clasa politica chiar daca uniii o merita cu varf si indesat (gen Filat, care eu il vad ca oportunistul notoriu dar care nu ii pasa absolut nici cat negru sub unghie de oamenii de langa dansul – sau cine stie poate ma insel – dar aceasta impresia mi-a lasat si nu o data) dar mare parte din ea nu cred ca merita asemenea acuze.

  politicienii de opozitie din Rep.Moldova poti fi acuzati DOAR de naivitate.

  au fost creduli cand au crezut ca anumite partide politice vor juca cinstit, onest sau macar legal !!!
  MARE GRESEALA !

  avem astazi comunistii care conduc ilegal, pentru ca legea in care partidul comunist este declarat ilegal pe intreg teritoriul Rep.Moldova inca este in vigoare !!!!!!!
  avem astazi un presedinte care la prima invetitura a fost ales presedintele unei tari voronin care avea cetatenia Federatiei Ruse !!! TARA CU ALTA LIMBA DECAT LIMBA OFICIALA A TARII CAREIA ERA PRESEDINTE !!!

  si apoi avem astazi PPCD care a atras electoratul pe un discurs de dezovltare nationala si cu multe sperante dar care au fost vandute repede pentru scaunele oferite de comunisti

  deci au gresit cand au crezut ca ceilalti vor juca cinstiti… eh… comunistii si ppcd in schimb au facut ABSOLUT TOTUL ilegal sau nu de a avea puterea.

  acum s-au invatat minte si stiu ce au de facut.

  sincer as acuza mai mult cetatenii, decat partidele politice din Rep.Moldova.

  si i-as acuza pe cei care se plang
  NU IMI PLAC PLANGARETII care vin si spun de genul:

  „nu am cu cine vota”, „partidele nu inteleg electoratul”, „nu avem nici un viitor”, „comunistii au facut totusi o treaba buna”, etc etc etc.. .

  Cand venea masa si daca cumva faceam nazuri ca nu ne placea mancarea, mama mea avea/are o vorba :
  „cui nu-i place nu are decat sa nu manance si sa se duca in bucatarie si sa isi faca singur de mancare”

  Transpus in situatia de azi:
  A) daca unui cetatean al Rep.Moldova nu ii place un partid, sa caute altul care i se potriveste !!
  si NU EXISTA nu imi place nici un partid din Rep.Moldova pentru ca sincer NIMENI NU E PERFECT si de fapt democratia inseamna SA ALEGI PARTIDUL CEL MAI BUN CARE TI-L OFERA SCENA POLITICA !
  NU inseamna sa nu te duci la vot pentru ca astepti un partid perfect!! pentru ca NU EXISTA ASA CEVA!!!
  deci faze cu „nu am pe cine sa votez” este o prostie !

  B) daca unui cetatean ii place un partid, dar sa zicem nu ii place discursul liderului partidului respectiv, atunci poate sa incerce sa dialogheze cu acel lider, prin siteuri, prin vorba directa la sediul partidului

  C) daca un cetatean are idei si crede ca sunt bune si ar vrea sa fie cum doreste mult, atunci sa se inscrie intr-un partid si sa vorbeasca cu toti membrii despre ideile sale

  deci cred intradevar ca nu partidele politice de opozitie din Rep.Moldova sunt (cele mai) vinovate ci mai ales cetatenii.

 29. Deci va propun pentru o clipa sa speram ca Voronin vrea reintegrarea Transnistriei in Moldova , apoi sa decreteze unirea la Patria Mama Romania .
  Poate ca a stabilit impreuna cu Basescu sa recupereze Transnistria pentru a o schimba apoi pe teritoriile romanesti din Ukraina. Pentru ca alta sansa sa le recuperam de la Ukraina nu vad. Aaaaa ce zice-ti?
  Posibil? Nu cred….

 30. „deci faze cu “nu am pe cine sa votez” este o prostie !”

  Absolut de acord!

 31. foarte interesant cip242005, foarte posibil la prima vedere
  adica pare chiar bine… dar este o hiba,
  in Romania partidele comuniste sunt ilegale

  iar voronin este un multimilionar care este foarte bogat.
  de obicei patriotii nu sunt chiar atat de bogati!!

  dar daca ar fi adevarat ar fi o lovitura de teatru,
  dar repet, faptele arata ca nu e adevarat si nici posibil.
  daca o sa ai dreptate ai o bere (sau suc) din partea mea 😛

 32. ED:

  Ba chiar de cei de la noi din Romania ma refeream ca au primit o lectie de la serviciile secrete rusesti.
  Era vorba de aparitie evolutia si pilotarea PPCD-ului ,PPCD care a fost atit de SPRIJINIT de politicienii din Romania ca fiind speranta intereselor romanesti in Basarabia, si care PPCD s-a dovedit a fi in final o marioneta a spionajului rusesc .Sa nu cumva sa creada cineva ca astia au evoluat brusc ,MU. Au fost pregatiti din timp si activati atunci cind cutitul a ajuns la os LA 4 APRILIE 2005.

  Atunci politicienii romani au inteles ca nu toti cei din Basarabia care tipa Romania, unire etc etc sunt ceea ce pretind ci cu totul altceva.
  Romania i-a finantat lui Rosca toate mofturile l-a facut unul din cei mai bogati oameni din Basarabia….Nu ti se pare ca e lectie de invatat???

  In rest sunt deacord cu tine In R M NU E ELECTORAT CUM TREBUIE .iar de aici nici partide . Electoratul trebuie sa fie unit nu partidele.

  Cit despre judecata ta vis a vis de partidele de „opozitie” care mai vedem cit de opozitie sunt nici eu nu as fi scris altceva…

 33. Ed___ ule!
  **** de fapt democratia inseamna SA ALEGI PARTIDUL CEL MAI BUN CARE TI-L OFERA SCENA POLITICA !****

  Nu te prosti cu totul!
  Societatea e formata din cetateni activi si nu prea.
  Din aceste considerente guvernarea oricarei tari elimina automat din alegeri 50% din populatie.
  Daca alegatorii nu participa la alegeri, aceasta tot e o atitudine fata de partidele ce huimacesc poporul.
  Chisinauenii nu pot fi calificati ca apolitici, ei ignora astfel de alegeri prostesti, insa partidele democratice au scazut plafonul de prezentare la alegeri de la 50 la 33% prin anii 1995.
  Comunistii au mers mai departe si l-au coborit inca odata pana la 25% la alegerule trecute.
  La alegerile primarului au participat doar 19%.
  Din logica ta reiese ca, vrei – nu vrei, treci la alegeri dodit….le!
  De ce au anulat desteptii din Parlament notiunea de a vota contra toti?
  Pentru ca socot tot asa ca si tine – cetateanul nu v-a avea incotro si v-a vota.
  Pentru ei nu importa cu cine votezi, principalul e sa se prezinte la urna „desteptul” de alegator, dar impartirea voturilor o fac ei si singuri.
  Din asta reiese, ca poporul nui apolitic – el fiind dezamagit in primul rind in democratii de pe Bic si cu neprezenta lor la urne ii ignoreaza.
  Poporul a inteles ca nu orice lepadatura e capabila sa fie democrat. Iata de ce pentru partidele democratice si se voteaza la nivelul de 1-2%.
  Fii atent – nu duce lumea in eroare.
  Cineva poate lua in serios demagogia ta!

 34. aaaha.. deci am primit-o indirect. am inteles acum.

 35. Pentru Che

  As fi de acord partial cu cele spuse incepind cu alineatul „TREBUIE SA ALEGEM IN SFARSIT! INJURATUL NU FACE PARTE DIN “BAGAJUL” OAMENILOR CIVILIZATI, IAR “CERSETORIA ESTE PEDEPSITA PRIN LEGE”.

  Da noi spnem ca RM este al doilea stat romanesc, avind populatie majoritara romaneasca, toti ceilalti alogeni trebuie sa se considere alaturi de noi moldoveni de nationalitate, sa zicem rusa, ucraineana, gagauza, bulgara, evreiasca, roma etc., adica moldoveni ca cetateni ai RM. Noi, PNL, spunem ca RM este al doilea stat romanesc, precum ca facem parte din acelasi spatiu etnico-cultural romanesc, avind o istorie comuna si un viitor european.

  Dar ma preocupa – ce si cum facem ca sa „RECUNOASTEM CA SUNTEM SI NOI ROMANI (si nu maldaveni), CA VORBIM ROMANA ETC.?” Aici e buba si despre asta discutam, nu bla-bla-bla.

  Pentru ca trebuie sa fiti de acord – e un cerc vicios – daca am putea sa ne promovam descjis identitatea si oamenii nu ar fi persecutati pentru asta de structurile de securitate si represive, de agentii guvernamentali comunisti, va fi mai usor sa nu-i votam pe comunisti. Dar comunistii tocmai fac ceea ce am spus in aceasta fraza. Unde rupem cercul cind nu e presa libera, nu e democratie, nu e stat de drept, nu e justitie, e persecutie, discriminare etc.?

  Total de acord – „STATUL, SOCIETATEA DIN RM ARATA CA O CASA IN CARE SATAPANII SE CEARTA SI RESTUL PROFITA SI LE FURA DIN GOSPODARIE SAU SE MUTA PESTE EI.” dar cum sa iesim din aceasta situatie, prin cine si prin ce?

  Ma alatur, dar numai daca nu va semana a stagnare cind spuneti „SA FACEM LINISTE, SA NE VORBIM FRUMOS, SA NU MAI FIM RANCHIUNOSI SI INVIDIOSI. SA ALEGEM PE CEL CARE VA FACE ASTA IN “CASA NOASTRA” SI SA NU NE MAI FACEM DE RAS IN TOATA LUMEA”.

  Cu plinsul pe la KREMLIN, COTROCENI, STRASSBOURG, CASA ALBA…, permiteti-mi s ama desolidarizeze, pentru ca nu consider ca ma vizeaza. Nu sint la conducere sa merg sa trancanesc prin diferite capitale prostii comuniste si voroniniste. Cim am fost ca membru al AP NATO, ast a coincis cu perioada cind reprezentam un ADR, atunci a fost bine, dupa care mi-a fost rusine sa mai merg s avad cum la Copenhaga sint invitati Saakasvili, Iuscenko, Milinkevici din Bielarusi, lidrul Opozitiei antiLukasenko, dar nu si Voronin, despre care Rosca a spus ca el nu a avut nevoie de revolutie orange, pentru ca ea s-a produs in capul lui. Da-a-a-a, ta-a-a-are s-a mai produs!

 36. Pentru Stalinus

  Imi cer scuze, dar nu am inteles, cred, prea bine acest fragment.

  “..si in plus li s-au rasturnat scara valorilor si adevarurilor in care Roman=servitor=inferior,iar rus=stapin=sef=superior.O constat zilnic pe aceste forumuri si am inceput sa o privesc rece fara patima dar nu pot spune ca nu m-a marcat…”

  MAI EXPLICAMI-L o data. Mersi. Nu vreau sa supar, dar cite o data ise niste generalizari.

 37. dle 111, faza cu absenteismul este si in Romania si in UE 15 (inainte de aderarea valurilor estice) si este o PROBLEMA atat in vest cat si in estul Europei.

  eu iti propun un joc de gandire:
  se stie bine ca pentru aflarea MATEMATICA a unei tendinte a unei actiuni, idei trebuie sa se aplice 3 etape de evaluare:
  A) evaluarea la zero (ce se intampla cand NIMIC)
  B) evaluarea variabila intermediara
  C) evaluarea la infinit (ce se intampla daca TOTUL)

  deci este foarte adevarata poti proba cu ce vrei tu, scrii pe hartie si vezi ce iese….

  aplicand asta cazului nostru de exemplu:

  ———A)
  – daca TOTI ar zice ca acei puturosi si lenosi ca „nu ma duc la vot ca si asa nu conteaza (isi impart voturi contrafacute si/sau isi impart voturi intre ei)”
  atuci CE S-AR INTAMPLA ?
  repet: CE S-AR INTAMPLA DACA NU S-AR DUCE NIMENI LA VOT ?
  fapte: TOATE PARTIDELE AR LUA 0% !!
  rezultate: r1) NICI UN PARTID NU AR INTRA IN PARLAMENT !
  r2) pentru ca PARLAMENT NU EXISTA atunci NU EXISTA nici PRESEDINTE, pentru ca nu exista presedinte NU EXISTA GUVERN
  r3) pentru ca nu exista guvern NU EXISTA ADMINSITRATIE deci STATUL SE DIZOLVA ! exista in legi dar IN FAPTE, IN REALITATE NU EXISTA !!

  lucru EXTREM de grav nu crezi ?

  ———B) daca s-ar duce la vot 50% atunci sistemul electoral poate desemna cat de cat alesii poporului si se poate crea un Parlament
  B1)daca procentul este de peste 51% am spune ca este SI PE DEASUPRA legitim moral – pentru ca ar insemna ca majoritatea populatiei si-a exprimat ALEGEREA in Parlamentul tarii in care traieste!!! ceea ce este deja SPRE BINE
  B2) daca procentul este sub 50% atunci de fapt conduce o minoritate, alegerea unei parti minoritare a populatiei ceea ce este TRIST

  ———C) daca s-ar duce toti la vot
  atunci inseamna ca
  C1) TOTI CETATENII AU ALES SI PRIN LEGE ALEGEREA LOR ESTE REPREZENTATA IN MOD COMPLET (COMPLET!) IN PARLAMENT !
  este situatia perfecta si placuta!!
  C2) mai mult!!! in momentul cand se duc toti la vot, posibilitatea ca un partid sa fure voturi este MUUULT MAI MICA!!!
  DOVEZI: pentru ca un partid X daca se duc 2.5 milioane de cetateni cu drept de vot trebuie sa fure enorm de multe voturi si sa anuleze enorm de multe voturi pentru ca sa reuseasca sa fure astfel incat sa castige FURAND alegerile !!!

  =================================
  CONCLUZIE:
  lasand cazurile A) si C) care sunt pur teoretice dar SUNT EXTREM DE BUNE pentru a determina o punctul de plecare si de sosire a unei parabole… variabile prin cazul B) , de fapt cazurile reale care se intampla in punctul B)

  deci sa comentam B)

  CONCLUZIE1: cu cat sunt mai mult alegatori care se duc la vot, cu atat CONSECINTA VOTULUI (FAPTULUI DE A ALEGE, A VOTA, A DECIDE LA NIVEL PERSONAL CINE E CEL MAI BUN POLITICIAN PENTRU VOTANTUL IN CAUZA) este mai importanta pentru ca VOINTA POPULATIEI este dusa in PARLAMENT care va face legi pe VOINTA POPULATIEI.
  chiar daca nu crezi, este mai important sa te duci la vot, pentru ca a vota (INDIFERENT PE CINE!!!) este o mana intinsa democratiei pentru a deveni mai puternica, pentru ca daca sa zicem exista curentul liberal, social, democrat, popular, crestin, si altele… sa zicem ca cel ALEGATORII curentului popular desi ar vota, nu se duc la vot !! atunci exact acel curent IMPORTANT pentru ca exista DORINTE totusi nu va intra in Parlament pentru ca ALEGATORII acelui curent politic NU SI-AU FACUT TREABA ! si acu sincer daca apoi isi dau seama de greseala ca dorintele lor nu sunt indeplinite de politic pentru ca nu au ales pe cei care aveau aceleasi dorinte, degeaba… prea tarziu.
  in ROmania este o vorba „NU VOTEZI NU COMENTEZI !” Aceasta lozinca de fapt este aplicabila oriunde in lume !

  CONCLUZIE2:
  mai mult cu cat se duc mai multi alegatori la vot, cu atat numarul voturilor creste, si altfel CAPABILITATEA DE A FURA EVENTUAL A UNOR PARTIDE IN MOD ILEGAL PRACTIC SCADE.
  sa zicem ca maine sunt alegeri si se duc PUTINI, 100.000 alegatori, iar PCRM poate sa fure prin cele 500 de sectii de votare din Rep.Moldova cate 100 voturi de sectie, inseamna ca PCRM poate fura 50.000 de voturi, ceea ce inseamna ca PCRM poate castiga alegerile furand !!!
  sa zicem ca maine sunt alegeri si se duc MULTI 1.000.000 alegatori chiar 2.000.0000 alegatori, pai atunci PCRM poate sa fure prin cele 500 de sectii de votare din Rep.Moldova cate 100 voturi de sectie, inseamna ca PCRM poate fura 50.000 de voturi, NU MAI ARE CE FACE CU ELE, ar trebui sa fure cel putin 1000 de voturi la fiecare sectie de votare ceea ce practic este IMPOSIBIL !!!
  in ROmania este vorba „NU POT EI FURA CAT PUTETI VOI VOTA !” Aceasta lozinca de fapt este aplicabila oriunde in lume !

  CONCLUZIE3:
  exista chiar si o natura ETNICA a votului si in Romania exista datorita minoritatii maghiare, dar si la voi. Daca la noi nu exista probleme, societatea si statul de drept functionand cat de cat in parametrii medii, la voi ANORMALITATEA statalitatii rmn -transnistria si puternic divizata etnic (desi in Moldova de Est moldovenii/romanii sunt majoritari in Transnistria ei sunt minoritari) CREEAZA PROBLEME DATORITA NEPREZENTARII LA VOT.
  Demonstratie: sa zicem ca comunistii dupa cum bine va dati seama si singuri, mizeaza pe voturile transnistrenilor!!! de ce? E CLAR pentru ca comunistii NU AU REZOLVAT conflictul si NICI NU VOR SA IL REZOLVE !!!

  APOI sa zicem ca

  studiu de caz X1) (X1a) inregimentati politic si cu frica permanenta de a nu se pierde republica sovietica transnistreana, cetatenii rusi si ucrainieni din acea zona SE DUC LA VOT IN MOD DISCIPLINAT si in mod masiv (sa zicem ca voteaza toti de acolo masiv adica vreo 300.000 alegatori pe PCRM binenteles)
  sa zicem apoi ca (X1b) cetatenii din Moldova de Est (Rep.Moldova minus transnitria) sau Moldova dintre Prut si Nistru cum zic unii… nu se duc la vot, ci prezenta FOARTE SLABA ( sa zicem ca din 2 milioane de votanti se duc doar 300.000 care voteaza divers)
  rezultat caz si concluzie caz X1) deci PCRM ar avea din start 50% si ceva de la estmoldoveni si ar castiga clar si lejer alegerile !!! mai mult moral TRANSNITRENII NUMESC PE CINE VOR LA CHISINAU !

  studiu de caz X2) (X2a) inregimentati politic si cu frica permanenta de a nu se pierde republica sovietica transnistreana, cetatenii rusi si ucrainieni din acea zona SE DUC LA VOT IN MOD DISCIPLINAT si in mod masiv (sa zicem ca voteaza toti de acolo masiv adica vreo 300.000 alegatori pe PCRM binenteles)
  sa zicem apoi ca (X2b) cetatenii din Moldova de Est (Rep.Moldova minus transnitria) sau Moldova dintre Prut si Nistru cum zic unii… se duc la vot, cu o prezenta MASIVA LA VOT ( sa zicem ca din 2 milioane de votanti se duc 1.500.000 votanti care voteaza divers)
  rezultat caz si concluzie caz X2) deci PCRM NU ar avea din start 50% si mai mult NU AR DECIDE TRANSNITRENII PUTEREA DE LA CHISINAU ci MOLDOVENII AR DECIDE EI INSASI, CA MAJORITATE PARTIDELE CARE VOR SA II CONDUCA.

  CONCLUZIE FINALA: este extrem de important sa te duci la vot pentru binele tau personal, pentru binele vostru colectiv, si mai ales ESTE CU ATAT MAI IMPORTANT SA TE DUCI LA VOT CU ATAT SUNT VREMURILE MAI NEGRE MAI GRELE SI MAI DIFICILE !! iar cei care sunt oportunisti exact asta doresc ca lumea sa nu se duca la vot, ca sa decida ei cine ia puterea in loc sa decideti voi.

  pai daca in Franta nu se duc la vot mai multi sau mai putini nu conteaza foarte foarte mult (conteaza binenteles, dar ceea ce vreau sa subliniez este) pentru ca au o populatie eterogena si un stat unit.
  au o democratie solida, oameni politici maturi, si nu au amenintari din interior, nu au tradatori din interior!! si deci isi poate permite (cat de cat) o prezenta mai slaba la vot !

  este asa dle 111 sau nu?

 38. Pentru Ed________

  hai sa analizam punctual.

  De acord. In privinta RM e greu sa analizezi un aspect fara a implica si nationalitatea/etnia si ca aceasta confuzie etnica duce si la o confuzie politica, si de politica internationala, ca RM e O CORABIE FARA CARMA IN BATAIA VANTULUI SI VOIA CURENTILOR OCEANULUI…” Aici as adauga unele analize facute de experti din SUA, dar si americani veniti la Chisinau, asta doar ca un exemplu. De exemplu, Aleks Grigorievs, un american d eprovenienta baltica, cel care azi conduce NDI la Chisinau, spunea intr-un interviu acordat ziarului rusesc de la noi VREMEA ca cea mai mare problema a RM este lipsa sau inclaritatea privind identitatea nationala. Vedeti si voi – aici se zbat toate lucrurile si identitatea, constiinta d eroman este calul de bataie si pielea ursului disputata. De asemenea, Mark Mayer, de la un vestit barou de avocati din SUA, invitat sa analizeze existenta sau lipsa premizelor pentru crearea statului RMN, a spus clar ce identitate are RM. Pai, atunci, noi romanii, de acasa, din RM, sa mai tot asteptam sa ne spuna altii ca problema noastra este identitatea. Spuneam si de uns criitor mexican, ex-Ambasador al Mexicului pentru RM, care zicea – nu veti avea nici un fel d ecrestere economica atita timp cit nu veti sti cine sinteti. Numai asta va va uni sa suportati greutatile si sa fiti ca un pumn.

  De aceea, citind analiza corecta din postare, eu cred ca ne trebuie cooperare in rindul Opozitiei necomuniste, chiar anticomuniste, nu neaparat sa ne unim, ne trebuie sa dobindim libertatea, accesul la RadioTV nepublica azi, sa avem mesaje semnate de aceste partide, actiuni si colaborare pe puncte. va asigur ca asta se poate. dar daca invidia si lipsa de dialog vor domina, sa nu ne plingem de soarta pepecedisto-comunista.

 39. ca adaugire in Romania cazul REAL (x3) cu cat este prezenta generala la vot in Romania mai mica cu atat UDMR (partidul minoritatii maghiare care este 5% din populatie) are procentul la alegeri mai mare DESI ALEGATORII MAGHIARI SUNT ACEIASI (nici mai putin nici mai multi). Maghiarii voteaza discilplinat pentru ca stiu ca daca nu se duc toti la vot pragul electoral este la limita, si astfel UDMR are un numar de voturi fix conform cu 5% din populatie, dar faza e ca in momentul cand ultima oara prezenta la vot romanii sau dus in procent mic A DUS LA FAZA CA UDMR a obtinut 6% la alegeri, si apoi prin redistribuire a ajuns la 7% !!
  deci a castigat 2% moaca!

  eu nu sunt impotriva minoritatii maghiare care sunt cetateni romanii si e NORMAL SA FIE REPREZENTATI IN PARLAMENT pentru ca si ei exista ca si noi romanii ca cetateni in tara noatra Romania si mai ales ca nu avem probleme intre noi, dar am vrut doar sa arat un exemplu.

 40. de accord cu dvs doamna Pavlicenco, adevarul ca chiar daca trebuie sa va laud, cand am citit prima dat ce ati scris pe blogul dvs, am ramas masca…
  pentru ca pentru prima data am vazut o persoana din Rep.Moldova punand punctul pe i.
  Chiar imi ziceam in gluma ca poate este doar un site hakuit de altii ca sa scrie asa ceva, ca nu credeam.
  Tocmai din acest motiv va respect si daca as avea cetatenia (est)moldoveneasca v-as vota sincer.

 41. Pentru Ed___________

  De acord ca „politicienii de opozitie din RM pot fi acuzati DOAR de naivitate”, ca „au fost creduli cand au crezut ca anumite partide politice vor juca cinstit, onest sau macar legal!!!”

  Am cunoscut-o pe propria piele. Chiar am inventat si un aforism politic – „convietuirea intre politicieni se bazeaza pe debarcarea politica”

  In privinta cetatenilor ramin la ideea mea ca au tot votat in 17 ani partide cu bani si sanse si au ramas cei mai saraci din Euopa. Asa e si cu PLDM.

  Merg intr-un raion. Oamenii imi spun – va cunoastem, stim cum luptati, ne raspundeti la scrisori si faceti interpelari, dar am auzit ca iaca partidul asta al lui Filat are multi bani. Zic: poate are cineva de la ei, dar nu-i va da pentru proiecte sociale si economice, deoarece asta e datoria statului. Si e nevoie de politicieni cu vointa, nu cu bani personali.
  – Apoi o fi asa, da iaca lumea asta zice. Dupa care ma gindesc – pai daca ii tot vom cumpara pe alegatori cu oleaca de bani pentru patru ani si, apoi, iar cu oleaca de bani pentru patru ani si lucrurile vor sta pe loc, facem competitie de idei, programe, mesaje, sau intrecere financiara? Si-apoi sa nu ne mai plingem…

  In rest, sint absolut de acord cu cele expuse mai departe in postarea vizata d emine aici.

 42. Pentru Stalinus

  Absolut de acord ca PPCD nu au devenit de o zi sau cu putin inainte de 4 aprilie asa cum sint. Ei au la activul lor o gramada de matrapazlicuri, vinzari de interese nationale, tranzactii comercial-politice cu forte antiromanesti. Am crezut mereu ca au fost pregatiti din timp si au activat in baza unor comandamente din puncte de dirijare ostile Romaniei. Dar masaca si-o lipisera bine de proromani. Acum iarasi intorc manivela, poate se mai prinde vreun prost. Desi avem vreo 10 la suta de fanatici, in special adeptii si votantii PPCD care nu vor sa accepte in capul lor ca au gresit. Iar PPCD, ca si unii de pe blogul nostru, fac supozitii de conspirologie proromaneasca de care imi tot vine sa rid si sa rid, daca nu ar fi in joc soarta noastra.

 43. va inteleg senzatia, pentru ca si la noi este un asemenea personaj Gigi Becali, mai exact George Becali dupa buletin! care sub acoperirea unei averi fabuloase facuta din … noroc (altii zic tranzactii ilegale cu terenurile armatei prin generali corupti) din imobiliarele din nordul Bucurestiului…
  deci acest personaj dealtfel scarbos si foarte mitocan, isi doreste foarte mult sa devina parlamentar pentru a obtine imunitatea parlamentara pentru ca stie ca a facut multe lucruri negre la viata lui…

  si pentru asta si-a infiintat partid, si are o sleata de creduli, si ca sa convinga sa dus si a facut 100 de case (mici) pentru cei dintr-un sat daramat de inundatii.

  pe de o parte a fost extrem de laudabil un asemenea gest, dar pentru ca era cu intentii si dedesupturi nu a fost apreciat realmente de nimeni cu scaun la cap!!! dar din pacate multa lume credula a luat-o de buna!

  ca un asemenea personaj este vazut ca „salvatorul poporului” „trimisul lui Dumnezeu” sau „ingerul luminii” cum se autointituleaza doar pentru ca ARE MULTI BANI !
  este un lucru anormal intradevar!!!… pentru ca intr-o tara normala STATUL (REPUBLICA ROMANIA IN ACEST CAZ) TREBUIE SA AIBA GRIJA DE CETATENII EI si sa nu ii lase la mana unui bogatan care sa le cumpere sufletele si voturile.

  daca o facea anonim mai zic, dar a facut-o doar pentru a castiga capital politic.

  si ce este trist ca acele terenuri care ii determina bogatia, acele terenuri agricole pentru ca la origini este fiu de oier (in timpul comunismului era deja „baiat de bani gata” si avea trecere prin cercuri mari ale comunistilor – era prieten cu vali constantin fiul lui ceausescu! prin prietenul comun Gica Hagi de la Steaua – nevinovat dealtfel – si un om de mare caracter bun)
  deci are aceste terenuri intinse si le vinde parcelat pe sute de euro metru patrat LA TINERII CARE VOR TEREN PENTRU CASA SI PLATESC RATE ZECI DE ANI DE ZILE DE FAPT acestui personaj mitocan !!

  hilar cum un asemenea om (care injura si jigneste ca la usa cortului) care are bani tot de la popor face cu banii aia case in nume propriu si se autointituleaza „ingerul luminii”.

  deci va inteleg cand spuneti ca STATUL ESTE CEL CARE TREBUIE SA ISI FACA DATORIA SI ASA ESTE NORMAL.

 44. Daca nu se declara români, moldovenii pot sa ne urască cat poftesc.
  Nu mai e nimic altceva de discutat pana atunci, nu e nimic de concesionat

 45. Pentru roman

  Singele apa nu se face, roman, asa cum nici apa singe nu se face.

  E prea de tot spus cu acest concesionat. Stii indeajuns despre basarabeni ca sa consideri ca Romania s-ar fi saturat sa tot concesioneze?

 46. D-na Pavlicenco:

  Imi cereati sa explic mai bine ….
  Dv ati scris intru-nul din mesajele care imi erau adresate:
  „Deci – nu ajuta dispretul, ura, ciuda, supararea. Nu a in vedere ca cineva de pe blog manifesta aceste lucruri. Nu. Am in vedere in general, ca aceste sentimente sa nu domine raporturile noastre, ci s ane straduim sa ne apropiem in viziuni, ginduri si metode de ealizare a obiectivelor normale si firesti, pe care ni le-am propus. Prin cunoastere reciproca, dar, mai ales prin rabdarea de a ne cunoaste.”

  Iar eu va atrageam atentia in special a unei fraze pe care am scris-o mai sus:”constat zilnic pe aceste forumuri si am inceput sa o privesc rece fara patima dar nu pot spune ca nu m-a marcat…”

  Cu alte cuvinte chiar daca devin mai aspru fata de unul sau altul am ajuns in general sa tratez relatia cu interlocutorii basarabeni destul de calm si detasat cu exceptia cazurilor in care consider ca cineva a sarit calul si este nevoie de o corectie mai dura. Pot sa spun ca in acest moment nu prea mai pot fi surrins de vreun mesaj (cel putin in domeniul genului epistolar gen mancurt cred ca pot sa-mi dau doctoratul) ….

  Doresc sa precizez un lucru ,nu e prima oara si probabil nici ultima:

  Stiu ca sunt uneori destul de dur ,iar unii pot lua asta drept altceva dar pot sa va asigur ca sunt sincer cind scriu ceva .E posibil sa si gresesc uneori (nimeni nu-i perfect) dar asta e felul meu de a fi si am avut mult de suferit ca functionar guvernamental din cauza asta drept pentru care am ales sa devin propriul meu stapin de o bucata buna de timp..
  Sunt unii mult mai calmi si mai ‘mamosi” ca ED spre exemplu (sper sa nu se supere) asta e felul lui dar interlocutorii nostri din Basarabia ar trebui sa fie mai aenti la CE spunem mai mult decit la CUM spunem…

 47. Pentru Stalinus

  Am inteles explicatia si cred ca e bine asa. Fiecare dintre noi – care este sincer – nu poate sa nu puna sentiment si sa nu fie subiectiv. Totusi, consider ca pastrarea unui cadru civilizat de discutii este necesar si cel mai destept lasa de la el penru a-l cistiga pe cel mai putin informat.

  Ceea ce vreau sa exprim, este recunostinta pentru vizitatorii care inca nu s-au plictisit sa posteze cite ceva pe blog.

  Nu stiu nici care e folosul dialogului, dar cred ca orice picatura de dialog are, la un moment dat un efect. Mai agreez cind unele postari mai radicale beneficiaza de reactii ale vizitatorilor, de multe ori scutndu-ma pe mine sa ripostez.

 48. „..interlocutorii nostri din Basarabia ar trebui sa fie mai aenti la CE spunem mai mult decit la CUM spunem…”

  Stalinus, tu esti prea „batrin” ca sa nu-ti dai seama ca si felul cum spui conteaza enorm, mai ales in relatiile cu basarabenii. Pentru ca toti avem mindria si nu vom permite la nimeni sa ne apostrofeze asa fara motiv ca chipurile ceva ti s-a parut. Fii tu mai bine mai diplomat, pentru ca daca spui ca ai avut de afacere cu demnitarii europeni, atunci stii cit de puternica este arma diplomatiei. Cred ca nu trebuie sa-ti explic eu care nu am o asa experienta.

  Iata spune, care e rolul interventiilor dure a lui Mircea care niciodata mare lucru nu spune. Eu niciodata nu vad ca el sa spuna ceva relevant, insa tot timpul se simte parca obligat sa ma apostrofeze pe mine sau pe altii. De ce se intimpla asa? Oare nu este din cauza ca-si da mare importanta.

  Eu iata m-am gindit la asta si cred ca el se conduce dupa asa concept: daca eu (el are 44-45 ani) sunt mai invirsta ca interlocutorii cu care discut (eu am 25) nu am cum sa nu am dreptate in orice nu as spune. Cred ca asta este gresit, pentru ca asta nu trebuie sa ne serveasca ca criteriu, pentru ca unul mai tinar poate sa spuna lucruri mult mai relevante decit ar putea sa spuna cineva mai invirsta ca el. Odata ce am atins majoratul gata, virsta inceteaza sa fie un factor care sa ne imparta in cei care au dreptate si care gindesc mai bine si cei care nu gindesc bine. Asta e valabil doar in cazul copiilor pina la 18 ani. Restul au dreptul si daca pot atunci chiar le recomand sa combata orice idee emisa de unul mai invirsta daca nu este de acord. Accentuiez: nu sunt sigur pe ce se bazeaza Mircea, dar as crede ca pentru el virsta constitue un criteriu pentru a-si desconsidera interlocuitorii. Pentru ca daca ai sa observi el arare ori se refera la idei, el pur si simplu ataca non-stop pe interlocutor. Si nu am vazut niciodata sa-i faci observatie si asta te face COMPLICE!

 49. Sângele apa nu se face, aşa cum nici apa sânge nu se face.
  La moldoveni s-a cam făcut, asta ar fi prioritatea, dar nu accentuaţi pe ea in schimb susţineţi permanent o înţelegere a lor. Ii înţelegem dar schimbaţi macazul căci chestiunea asta nu tine de bani.
  Daca nici atâta voinţa nu e normal ca nu o să vedeţi nici o altă viziune decât lipsa de interes, susţinută si de romani.

 50. Socolenco: asa e voi basarabenii aveti mindria de a face ceva prost si de regula ea se manifesta preponderent in fata romanilor .Ia sa apara vreun rus vi se umezesc ochii de emotie si va ia cu cald peste tot de placere.
  Rusul poate sa faca si sa spuna orice pentru ca moldoveanul isi aduce aminte imediat ca-i….poliglot si cunoaste „limba clasicilor”, o limba culta iar mindria se topeste usurel ca si cind nici n-a existat vreodata.

  E adevarat si felul cum spui conteaza dar dupa ce l-ai spus in fel si chip si primesti indarat doar injuraturi „mindre” de regula in ruseste ti se cam duce cheful…

  „Odata ce am atins majoratul gata, virsta inceteaza sa fie un factor care sa ne imparta in cei care au dreptate si care gindesc mai bine si cei care nu gindesc bine”

  Baiatule ,virsta de 18 ani te face raspunzator in fata legii si ATIT .Nu iti ofera nici imtelepciune nici eruditie si NICI LICENTA PENTRU A FI OBRAZNIC. Dreptul de a pune intrebari de a invata nu vine de la virsta de 18 ani ci din momentul in care incepi sa vorbesti.Ce face Mircea si ce spune Mircea e treaba lui desi chiar acum vreo citeva zile te-am aparat CHIAR PE TINE in fata lui pentru ca am considerat ca te-a apostrofat nemeritat.

  Esti la virsta la care CREZI ca poti ceva sau stii ceva …ce pot sa-ti garantez ca pe masura ce vei inainta in virsta ,cunostinte si experienta
  vei realiza cit de putin stii.
  Eu unul pot insa sa-ti garantez ca si fata in fata ti-as spune aceleasi vorbe ..tu insa ma indoiesc …ceea ce spune ceva si despre caracter si despre cei 7 ani de acasa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *