Despre manipulările lui Băsescu, la România TV

RTV

Vitalia Pavlicenco la Romania TV

Apasati aici, pe linkul de jos sau pe poza imediat de sus, pentru a accesa emisiunea.

http://www.romaniatv.net/emisiune/ora-de-varf_836.html

ROMANIA TV: „Unul dintre liderii Partidului Naţional Liberal de la Chişinău îl atacă dur pe fostul preşedinte Traian Băsescu, şi spune că acesta a „girat mafia” din România, aflată în legături cu cea din Moldova.

„Băsescu, cel care i-a tot dezbinat pe români, inclusiv găsind doar doi la Chișinău, vine aici să primească o distincție. Interesant – pentru ce? Pentru că ne-a spus minciuni și pentru că a creat un asemenea ”stat de drept” încât a înflorit Mafia Retrocedărilor? Adică Mafia prin care s-au îmbogățit nerușinații de cocoși și udrele lor, ca și alți coțcari, din averea muncită de românii din România – inclusiv de basarabeni și bucovineni, refugiați peste Prut -, și confiscată de regimul comunist și sovietic? Rușine, domnilor!”, scrie Vitalia Pavlicenco, președinte al Partidului Național Liberal din Republica Moldova, pe blogul personal.

Vitalia Pavlicenco vorbeşte în termeni duri şi despre intenţiile „unioniste” ale lui Traian Băsescu.

„Mai informați-vă, o să vă fie jenă când se va vedea adevărata „trudă” a Clanului Băsescu din anii precedenți, când – timp de un deceniu – a tot ciripit sentimental și despre români, și despre Unire, dar, pe de altă parte, încuraja înflorirea corupției (…). Acum – să ne întrebăm de ce întârzie Unirea, cine, de fapt, o împiedică și ce exemplu urât de tot ne oferă Președinții celor două state românești?”, continuă  Vitalia Pavlicenco.”

 *   *   *

Basarabenii noștri amărâți și înșelați privesc optimist la orice gest al celor de peste Prut. Neavând televiziuni românești cu rating aici, ei nu cunosc realitățile, cu iz penal, postBăsescu, și rămân manipulabili. Basarabenii încă nu știu ce mafii au înflorit în ultimii zece ani în România, cât Președinte Băsescu a tot făurit ”statul SĂU de drept”.

Basarabenii sunt și iertători. În 2005, Băsescu i-a îndemnat pe ortacii săi politici frontiști de aici să îl voteze pe Voronin Președinte, de care am scăpat pe 7 aprilie 2009, după o revoluție a tinerilor, Voronin care l-a expulzat pe Ambasadorul României.

Apoi Băsescu a spus că va rezolva cu Voronin problema cetățeniei române și a blocat-o pe doi ani. Se uită și dezbinarea, și favoritismul promovate aici de Băsescu – el niciodată nu a încurajat, ba a descurajat, o coagulare a forțelor politice și a societății civile proromânești în fața coloanei a cincea ruse. Guvernul Boc nu a dorit să anuleze cele 500 euro, pentru a trece basarabenii frontiera, iar taxele de stat pentru actele ce cetățenie sunt foarte mari.

Dar asta e tot mai înțeles, apărând conexiunile, cu nuanțe prorusești, între fiul lui Lucinschi, Aiatolahul centrismului antiromânesc, și ginerele lui Băsescu. Acum e clar că se vorbește fals de Unire, torpilând-o, de fapt, de dragul altor interese, mai pământești. Plus firma ”Genesis international”, care a tot cerut bani publici la insistențele lui Chirtoacă, pentru drumuri prost reparate. ”Firmă fără o lopată, dar cu un tată” – Lucinschi.

PNL e partidul care a avut în programul său electoral unic prevederea să aducem în Republica Moldova o Filială DNA, precum și Posturi TV, să avem posturi vamale comune pe Prut, acord între CEC și BEC ș.a. – pentru pregătirea Reîntregirii din 2018, pentru care au pledat și prezidențiabilii români.

Pe ultima sută de metri guvernanții proruși de la Chișinău nu au riscat să îi dea lui Băsescu cetățenia moldovenească, pentru că le strică brânza și borșul. Nu mai știm dacă o va primi, dar dacă o va avea, Băsescu va putea candida pentru Parlament, pentru Primar, îl pot pune ministru, că nu e încă totul furat și pe aici, dar nu poate fi Președinte, deoarece e nevoie de zece ani locuiți dincoace de Prut.

Dar nu știu dacă ne trebuie populismul lui Băsescu pe aici, deși, la Putere sunt prietenii săi – Voronin cu Lucinschi, precum și camarila lor de la Președinție, din Parlament și Guvern…

Asemănarea dintre Băsescu și Lucinschi e că au tot creat ambii partide peste partide, după principiul ”împarte și stăpânește”, iar asemănarea cu Voronin e că și unul, și altul ofensează pe cine vor ei, fără nicio noimă. Așa cum Băsescu a atacat-o pe senatoarea Gabriela Firea, așa Voronin m-a atacat pe mine, deputatul Pavlicenco. Și am câștigat la CEDO dreptul să îl am ca pârât, doar ca acum Guvernul comunist a atacat la Marea Cameră. Cazul meu a creat un precedent ce ar putea invalida hotărârea Curții Constituționale din România, care a admis că un Președinte poate spune ce vrea la adresa cui vrea în mandatul său.

Dar cea mai urâtă e Mafia Retrocedărilor, care a macerat averile românilor, ale basarabenilor și bucovinenilor, confiscate abuziv de regimul comunist, sovietic. Cum poți vorbi de Unire și, pe de altă parte, să nu pui presiune pe instituțiile statului de drept, pe care îl tot invoci, să restituie bunurile confiscate de la oameni? Că nu l-am auzit cu asta vreodată pe Băsescu să ciripească la microfonul de la Cotroceni de la ora 18.00.

Iată din ce cauză Reîntregirea nu se produce – interese, populism, indiferență, minciună, furt, mafii. Este o rușine să vezi ce face această pretinsă elită românească pe ambele maluri ale Prutului.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

22 Comments

Add a Comment
 1. România TV sau altfel spus vocea lui Ghiţă- patronul abonat la fonduri guvernamentale din umbra lui Ponta-Acolo v-aţi găsit să daţi interviu doamnă?Mai interesaţi-vă înainte de a vă compromite definitiv!

 2. Pt coressi

  Dar cind Dorin Chirtoaca acorda interviuri la aceasta TV se compromite si el sau lui i se poate?

 3. la câte prostii a făcut Chirtoacă încă una nu mai contează. La d-voastră sunt alte pretenţii, nu cred că vă trageţi de şireturi cu Chirtoacă!

 4. Ce pretentii sa mai aveti domnule/doamna „coressi”? In Romania toata presa este compromisa, ori vanduta, ori santajata ori „autocenzurata” de frica. In aceste conditii, orice voce care spune adevarul pe oriunde are ocazia s-o faca este mai mult decat binevenita!

  Atat televiziunile cat si presa scrisa/online s-au transformat in Romania in ceva foarte monstruos, in adevarate masini de propaganda pentru mafiile politice.

  Mai grav este ca pe agenda lor stau si alte planuri parsive, printre care si atacul impotriva valorilor istorice, culturale si spirituale romanesti.

 5. Doamnă Pavlicenco, aveţi dreptate în privinţa lui Băsescu :)), mă rog aia cu retrocedările este copilărie pe lângă altele, fără să vorbim de caracterul şi ncălcările constante ale constituţiei.
  Dar România TV este un post propagandisti PSD, şi unul plin de senili :)).
  Declaraţia dv, care este una adevărată este una nulă dată la un asemenea post.
  Posturile tv din România sunt pe baricade deobicei şi sunt penibile :)).
  Realitatea este singuara cât de cât acceptabilă.
  Evitaţi B1, România TV, şi din păcate mai nou şi Antena 3, sunt nişte cocine.

 6. Uimitor ce se întâmplă între Prut şi Nistru; la început Transnistria separatista, după care autonomia găgăuză a unor locuitori turci la obârşie, creştinaţi şi vorbitori de limbă rusă ca limbă maternă,iar acum raionul Taraclia unde trăiesc bulgarii, a primit un statut special de raion naţional cultural. E normal că ruşii şi ucrainienii vor dori acelaşi lucru după exemplele de mai sus! Fascinant cum indiferenţa generală participă la desfiinţarea ca neam şi popor. Halucinant!

 7. Cum să vrei cu Rusia? Cum să refuzi modernizarea europeană? Cum să dai cu piciorul într-o şansă unică, istorică?
  Sa ne amintim ce a spus martirul eroul Gheorghe Ghimpu / asasinat de agentura KGB / cu limba de moarte: “Vom capata adevarata libertate doar atunci când vom reveni la matca Patriei Mame – România”.

  Romania lui Iohannis este pe un drum nou, pe care toti romanii cu mic, cu mare si-l doresc.

  Toata lumea ateapta schimbari, nimeni nu prea mai are rabdare!….

 8. cetateana pavlicenko curatati rapanul inainte de al ataca pe basescu

 9. Pt Vasile
  Nu aveti decit sa imi aranjati aparitii la Relitatea.md, pentru ca eu nu am relatii nicaieri, dar cine intreaba la toti le spun sincer ce cred, nici nu ma intereseaza cui apartine, ca toate apartin, iar eu spun peste tot la fel. Daca Realitatea nu ma suna, sa inteleg precum ca ii intereseaza ce cred? Ca i-am vazut acolo pe lib rali… In aceasta clipa intu pe Realitatea TV md

 10. BĂSESCU din Basarabi REÎNTREGITORUL ROMÂNIEI

  Câtă URĂ RUSESCĂ la ”unionista”(CU VOIA KREMLINULUI)Vitalia Pavlicenco!
  Dar pe NOI,ROMÂNII basarabeni,pe NOI,ADEVĂRAȚII UNIONIȘTI nu ne miră.
  În Țara Mamă ROMÂNIA DOMNEȘTE KGB-ul prin ALIANȚA ASCUNSĂ PSD-PNL=KGB(USL-KGB trăiește,uraa!!!)

  Iată CE ÎI FACE SĂ TURBEZE DE URĂ RUSESCĂ pe slugoii COLOANEI A-5-A RUSE ,batalionul din MASSMEDIA,presa scrisă,tv ,bloguri și forumuri.

  Lupta Preşedintelui Băsescu cu Călăii OCUPANŢI RUŞI ai ROMÂNIEI DE EST(Basarabia)este SUBIECT TABU la TELEVIZIUNILE RUSEŞTI în limba română de peste Prut şi din păcate şi la TELEVIZIUNILE RUSEŞTI în limba română din România de Est(Basarabia)

  Iată de ce A ORDONAT Călăul OCUPANT RUS putinKGB marionetelor MATRIOŞKA
  Ponta(PSD-KGB) şi MATRIOŞKA Crin(PNL-KGB) să declanşeze O NOUĂ LOVITURĂ DE STAT în ROMÂNIA în 2012!!!!

  Preşedintele Băsescu :

  *A iniţiat INTERCONECTAREA reţelelor de GAZE şi CURENT ELECTRIC peste
  Prut SCĂPÂND Basarabia de ŞANTAJUL ORDINAR RUSESC cu gaze şi curent.

  *A CONDAMNAT de la TRIBUNA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI Pactul Ribentrop-Molotov.

  *A cerut RETRAGEREA ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE din Basarabia.

  *A introdus în Strategia de Apărare a României PERICOLUL prezenţei ARMATEI RUSE
  DE OCUPAŢIE şi şi-a rezervat DREPTUL DE A INTERVENI INCLUSIV MILITAR în caz că
  Basarabia,CA PARTE A ROMÂNIEI, CERE AJUTORUL.

  *A dispus DUBLAREA numarului de BURSE STUDENŢEŞTI pentru basarabeni.

  *A obtinut MĂRIREA BURSEI pentru STUDENŢII ROMÂNI basarabeni

  *A avut grijă ca MII DE COPIII ROMÂNI basarabeni să se bucure de TABERELE din
  Ţara Mamă(litoral,deltă,munţi)

  *A LUPTAT 6 ani cu CIORONIN să deschidă cele două noi consulate la Bălţi şi Cahul !

  În 2011 A REUŞIT să deschidă şi Consulatul din Ungheni.

  *A promis SCHIMBAREA legii CETAŢENIEI,A SCHIMBAT-O!

  *A promis PERMISE DE MIC TRAFIC,le-a ÎNFIINŢAT!

  *A rezista PRESIUNILOR URIAŞE RUSEŞTI(vezi războiul gazelor,South Stream,santajul cu “secuimea”) şi NU A ABANDONAT Basarabia!

  *A promis 100.000.000 de EURO Basarabiei,CU TOATĂ CRIZA din Ţara Mama,le-a oferit.

  *A înfiinţat în Ţara Mama 5(CINCI!)noi centre unde SE POT DEPUNE ACTELE pentru REDOBÂNDIREA CETAŢENIEI ROMÂNEŞTI.

  *A sprijinit LICEELE ROMÂNEŞTI din Transnistria

  *A trimis în Basarabia zeci de jandarmi şi pompieri cu toate echipamentele necesare şi astfel au fost salvaţi sute de ROMÂNI basarabeni

  *A oferit Basarabiei ajutorul Ţării Mamă ROMĂNIA- 500 de TIR-uri cu materiale de construcţie pentru a reface până în iarnă 1000 de case distruse sau avariate

  *Astfel ZECI DE TIR-uri cu SUTE DE TONE de saci de grâu,faină,zahăr şi ulei de gătit au ajuns la Obileni la sărmanii ROMÂNI basarabeni CARE AU PIERDUT TOTUL în urma catastrofei inundaţiilor!

  Şi a facut asta în condiţiile în care,pe fondul inundaţiilor catastrofale care sufocau şi România, era “tocat” zilnic de COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în
  masă de peste Prut-Antena3-RealitateaTV

  *Ţara Mamă plăteşte CEL MAI MARE PREŢ DIN LUME pentru gazele ruseşti.
  Este
  UN PREŢ POLITIC pentru că Preşedintele Băsescu NU VA ABANDONA NICIODATĂ Basarabia în ghearele Călăilor OCUPANŢI RUŞI!!!

  *NU A CEDAT şantajului RUSESC exercitat prin SLUGILE Franţa şi Germania şi a preferat ca Ţara Mamă SĂ NU INTRE ÎN SCHENGEN decât să ne abandoneze pe NOI,ROMÂNII basarabeni !

  De aceea
  Băsescu din Basarabi REÎNTREGITORUL –

  A FOST,ESTE și VA FI Președintele NOSTRU,AL TUTUROR ROMÂNILOR !

 11. BĂSESCU din Basarabi REÎNTREGITORUL ROMÂNIEI

  PNL-pavlicenco face jocurile ALIANȚEI ASCUNSE PSD-PNL-KGB,COLOANA a-V-a RUSĂ,Divizia București.
  De aceea se gudură la picioarele MARIONETEI RUSEȘTI,Klaus IOHANNIS,UN DUȘMAN DE MOARTE AL NEAMULUI ROMÂNESC pe ”noua axă” ORDONATĂ DE KGB,axa București-Berlin-MOSCOVA-BEIJING.

  De aici și atacurile la PREȘEDINTELE UNIONIST TRAIAN Băsescu sau la PL-GHIMPU.Tot așa cum TRĂDĂTORII din PLR-Saharneanu(SLUGILE LUI FILATOV-KGB) erau frați de KGB cu PLR-ul KAGHEBISTULUI Tăriceanu și la fel SABOTAU PL-Ghimpu.

  PNL-pavlicenco e precum un cățel chihuahua(CIUAUA).De la cele 500 de grame pe care le are,LATRĂ cât poate de tare către CIOBĂNESCUL MIORITIC ROMÂNESC de 80 de kile.
  Nu reușește decât un singur lucru:cu ”gloriosul” 0,1% obținut la alegeri,
  pavlicenco FACE DE RÂS MIȘCAREA UNIONISTĂ.
  Adică EXACT DE VOR Călăii OCUPANȚI RUȘI!
  RUȘINE vitalia palicenco(cu MINUSCULE,mai mult nu meriți)!RUȘINE!
  Și mai aveai tupeul să ne chemi pe NOI,ROMÂNII din ”Acțiunea 2012” să venim la ”Consiliul UNIRII”?
  Care ”unire”?Cu KGB-ul?
  Din nou,RUȘINE!
  Alio,MASKVA,PANIMAIȘ?

 12. Nenea Basescu, unirea nu apartine unui personaj, ONG sau mai stiu eu ce miscare. Nu e a voastra.
  Iar referitor la basescu, nu poti sa polarizezi o populatie intreaga cu minciuni, ca majoritatea sunt minciuni.
  La energie si gaze e directiva UE, care daca nu se facea mai plateam si sanctiuni.
  Dar basescu (tot cu litere mici) ca de obicei, a pus totul pe meritul lui, ca si cum el e autorul. Nu e nici pe departe, e o transpunere in practica a unor directive legate de sectorul gaz si energie, unde e chiar hazliu meritul lui basescu, intrasem deja in procedura de infringement pentru incalcarea legislatiei comunitare, care ni s-a retras dupa.
  iar celelalte cadouri au fost doar pentru cumparat membri de partid, votaci, si atat, pentru ca altceva mai mult el nu facut, a ramas numai la nivelul va dau, si ma serviti.

 13. http://moldovesti.info/10-lucruri-incredibile-despre-vizita-lui-traian-basescu-la-chisinau/

  Traian Băsescu a fost suprins să vadă că Moldova și-a schimbat președintele: ”înainte aveați un băiat tânăr, prezentabil, Țurcan parcă. De ce l-ați ales pe pensionarul acesta?”

  Domnica Cemârtan a fost scoasă de poliție de trei ori de sub masa unde urma să se așeze Traian Băsescu, care și-a reînoit de curând brevetul de căpitan de navă.

  Traian Băsescu și Petru Lucinschi sunt prieteni de familie. Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte moldovean este coleg de celulă cu ginerele și fratele fostului președinte român.

  Traian Băsescu a fost bucuros să vadă că Bucureștiul și Chișinăul sunt două orașe gemene: au multe gropi, câini vagabonzi, primari incompetenți, iar cineva i-a șterpelit portofelul când se plimba pe străzi.

  Traian Băsescu a refuzat să devină președintele Republicii Moldova – a aflat că țara noastră nu are flotă de vânzare.

  Scandal la înmânarea ordinului Ștefan cel Mare, în loc să ciocnească whiskey, băutura preferată a lui Traian Băsescu, acestuia i s-a oferit un pahar de șampanie.

  Traian Băsescu l-a căutat pe Shor să se împrumute cu 1 milion de euro: ”am înțeles că este cel mai bogat bancher din Moldova, poate ajută un șomer!”

  Traian Băsescu a felicitat CNA pentru activitatea din Republica Moldoa și i-a cerut să treacă Prutul: ”DNA-ul mi-a reținut fratele, ginerele, se zvonește că mă caută și pe mine. Ei nu sunt băieți miloși, ca voi.”

  Ajuns la Cricova, Traian Băsescu, un împătimit al băuturilor alcoolice, a organizat aici o țară separatistă, Regiunea Autonomă Beciurile din Cricova, și s-a proclamat președintele ei.

  Cu ocazia sosirii fostului președinte al României la Chișinău, fostul premier Vlad Gonța a lansat o nouă marcă de țigări, care se numește Traian Băsescu și se vinde deja pe sub tarabele din București, Galați, Iași, Suceava.

 14. Incident neplăcut în momentul în care Klaus Iohannis a ajuns la sediul Președinției Republicii Moldova. Pentru că nici oficialii moldoveni și nici cei români nu știau cum arată Timofti, Iohannis a dat mâna cu purtătorul de cuvânt. Un deputat l-a prezentat pe Vlad Țurcanu ca șef al statului Republica Moldova, iar Klaus Iohannis i-a spus: ”arătați foarte bine la 66 de ani, domnule președinte Timofti. Nu aș fi zis în veci că sunteți pensionar. V-aș fi dat cel mult 40. Care este secretul?”

  Potrivit redactorilor moldovesti.info, Vlad Țurcanu i-a răspuns că nu este el președintele și că toată lumea îl confundă cu primul om în stat. Incidentul nu a putut fi rezolvat prea repede – președintele Timofti dispăruse și nu era de găsit pentru a se saluta cu omologul său român. Nicolae Timofti a apărut după o jumătate de oră și a povestit că noul polițist care păzește intrarea nu l-a crezut că este președinte și nu l-a lăsat să intre. Nicolae Timofti nu este la prima problemă de acest fel. Nici polițiștii care păzesc Parlamentul nu l-au lăsat de câteva ori să intre în clădire.

 15. Chiril G-Aburici trece printr-un moment extrem de prost al carierei. Jurnaliștii au aflat că și-a desenat propria diplomă de Bacalaureat, că și-a falsificat certificatul de absolvire a grădiniței. Presa a depistat că a fost exmatriculat din toate instituțiile de învățământ în care s-a înscris. Și toate acestea pentru că are un IQ negativ. Mai exact, minus 15.

  Astăzi premierul a anunțat o măsură populistă, care l-ar reabilita în fața opiniei publice: ”să nu credeți că am devenit prost pentru că nu am vrut să învăț. Pot demonstra prin hârtii că m-am înscris la 20 de grădinițe, 10 licee, 5 colegii și 3 facultăți. De peste tot am fost exmatriculat. Am IQ negativ. Mama natura nu a fost foarte darnică în ceea ce mă privește. Oricine este această mamă o dau în judecată.”

  Solicitată de redactorii moldovesti.info, mama lui Chiril G-Aburici s-a declarat liniștită: ”Nu mai luați de bun chiar tot ce spune el. Chirușa meu nu știe drumul până la judecată. La ce IQ are… Îmi cer scuze de la moldoveni că vor avea de suferit din cauza lui.”

 16. Românii de pe ambele maluri ale Prutului sunt despărțiți nu din voința lor, ci a a lui Stalin și Hitler, care au stabilit acest lucru de comun acord, a declarat joi Traian Băsescu, menționând că „soluția corectă” în fața provocărilor geopolitce din zonă ar putea fi unirea.

  Fostul președinte al României a făcut declarații în acest sens la Chișinău, după ce a primit din partea președintelui Nicolae Timofti Ordinul „Ștefan cel Mare”, pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova şi pentru contribuţia sa la promovarea securităţii şi democraţiei în regiune.

  Băsescu a precizat că faptul că astăzi Republica Moldova și România sunt state independente nu a fost din dorința cetățenilor celor două țări, ci „acest lucru a fost dictat de dorința a doi criminali”, Stalin și Hitler.

  „Oare cât timp vom continua să trăim așa cum au stabilit Stalin și Hitler? Poată că, într-o zi, și privind ce e în jurul nostru, privind agresivitatea Federației Ruse din ultimii doi ani, poate ne vom da seama că cel mai bun lucru pentru românii din stânga și din dreapta Prutului este să fie împreună, uniți?”, s-a întrebat Traian Băsescu.

  Totuși, dacă nu „ne vom da seama de acest lucru”, trebuie continuate eforturile în vedea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană, a ținut să precizeze fostul președinte român.

  „Poate nu este momentul să cutezăm a gândi la unirea dintre cele două țări. Dar cu certitudine este momentul să ne gândim la alternative. În fața a ce se întâmplă în jurul nostru, care este soluția pentru garantarea propriei securități? Nu cumva soluția corectă este să fim împreună?”, s-a întrebat Băsescu.

  El a mai spus că regiunea Mării Negre este în prezent una dintre cele mai tensionate din lume, iar politicienii și cetățenii deopotrivă trebuie să se gândească la asigurarea securității Republicii Moldova, în primul rând.

 17. Băsescu: Poate ne vom da seama că cel mai bun lucru pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului e să fim uniți

 18. Moldova nu există! „Țara” asta este doar o entitate pseudo-statală controlată de mafioți!

  Moldova nu are nicio șansă ca stat independent. Instituțiile statului sunt pur și simplu impotente în a controla corupția. Opinia publică este mult prea fărâmițată și nu poate pune presiune pentru ca instituțiile statului să-și facă treaba. Și cum țara asta este săracă pentru că este coruptă, nu văd nicio posibilitate să mai iasă vreodată din abisul în care se zbate.

  Niciuna. Populația este redusă la stadiul animalic în care lupta pentru supraviețuire și este complet ruptă de politică. Politicienii și moldovenii se întâlnesc o dată la patru ani. Primii cer voturi, cei din urmă le dau. Primii revin la furtișagurile lor, ceilalți continuă lupta pentru supraviețuire.

  Politicienii din Moldova au devenit o castă. Sunt foștii comuniști imposibil de îndepărtat. Dacă mor, dacă dispar, vin din urmă fiii și fiicele lor. Familiile politicienilor foarte bogate au ajuns să controleze țara financiar, politic, juridic… Câteodată mai joacă un pic de teatru. Un Shor este dus de ochii lumii la CNA, câte un Papuc este condamnat. Toți sunt lăsați însă să plece în voie – lupii nu se mănâncă între ei. În timp ce familiile politicienilor se scaldă în luxul luxului, moldovenii sunt cei mai săraci europeni!

  Din fericire, se mai întâmplă ca copiii politicienilor să fie reținuți în România de DNA, o instituție care face treabă. De pildă, fiul lui Petru Lucinschi. Se întâmplă ca unii politicieni moldoveni să fie judecați și condamnați în România. De exemplu, fostul deputat Guma. Dar sunt cazuri izolate și, oricum, dacă reușesc să scape din România, autoritățile judiciare românești nu-i mai pot prinde. De ce? Moldova nu-și extrădează politicienii corupți. Dar nici nu-i arestează. Exemplu, același Guma.

  Moldova nu are nicio șansă ca stat independent. Nu se poate reforma. Nu se poate dezvolta. De fapt, Moldova nu există ca stat independent. Este o jucărie a băieților care de 20 de ani fac ce vor în și din țara asta. Singura șansă este Unirea cu România. Cu groază mă gândesc la ce s-ar putea întâmpla când, într-o zi, lucrurile ar lua-o razna în toată Moldova. Cetățenii nu ar mai asculta de autorități, iar pseudo-statul s-ar prăbuși. Cred că România ar trebui să fie pregătită pentru un astfel de scenariu și să trimită niște băieți care să ajungă la Chișinău înaintea băieților verzi de la Tiraspol.

  Vitalie Cojocari

 19. VITALIA PAVLICENCO = AGENT KGB

  O spuneam si acum cativa ani o spun si acum.

 20. Are f mare dreptate Cojocari.
  Cel mai tare m-a mirat la basescu, „marele unionist”, a fost declarația ca nu e nevoie de făcut vreo cerere pentru aderare pentru a fi membru UE.
  El deja le știe pe toate, inclusiv ca nu se aproba.
  Cum sa spui asa ceva de aderarea la UE, când tocmai pe ea trebuie sa bați cât se poate?
  Moldova și asa este cum este, cum bate vântul, fără nici un sprijin legal în caz de probleme, cum sa nu trebuiască aderare la UE.
  Daca se intampla sa fie probleme, se poate interveni cu sprijin legal din partea tarilor membre, dar dacă se intampla ceva când ea e în afara oricăror tratate, intervențiile si ajutoarele nu numai ca pot fi interpretate și acuzate, dar pot deveni chiar motiv de intervenții pentru alții.

 21. Pt eu

  Si o poti spune cit vrei, doar ca te acoperi cu anonimatul. Dar daca nu ai fi anonim, ai fi chemat in judecata, pt ca, asa ca Basescu, am toate actele doveditoare ca nu este asa – mai mult – am demonstrat in instanta de judecata, prima oara in R.Moldova, prin constatarea faptului cu valoare juridica precum ca nu am avut niciodata nimic. Doar ca voi nu va puteti imagina ca exista oameni LIBERI. Si nu aveti ce spune despre mine si, ca pepecedisti prapaditi ce sunteti, fie ca va numiti lib rali sau basisti, de aceea spuneti minciuni. O sa va raspunda la toti Dumnezeu, nu eu.

  Iar aici citesti raspuns la calomnierea ta, facuta ca un las, sub anonimat.
  http://www.pavlicenco.md/2015/04/01/un-interviu-si-pentru-marlanii-antipavlicenco-de-pe-ambele-maluri-ale-prutului/

 22. Basescu era urmarit de catre unitatea ANTI-KGB din Romania si a fost chiar si propus pentru arestare dar Ceausescu a amanat arestarea tradatorului pentru a putea fi deconspirata toata reteaua de agenti infiltrati de catre rusi in Romania.
  DOC43766

  Romania este condusa de peste 25 de ani de anti-romani, fosti sau actuali agenti aflati in sfera de influenta a marilor puteri.

  Pe Basescu nu-l mai cred nici macar cainii care umbla cu covrigi in coada!

  Este insa de speriat sa vezi cati mancurti inca se mai agata de acest mafiot de parca ar fi Mesia cand de fapt el este dracu la fundul gol, si urat, si slut, atat la chip cat si la suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *