Fără lamentări… Nu faci nimic fără o clară polarizare politică

10676357_885580571462549_4270782118561529144_n (1)O dominantă nefastă a politicii în R.Moldova a fost și a rămas inclaritatea10906018_953122328032033_6941982389958462694_n legată de esența partidelor. ”La timpuri noi – tot noi”. Moscova a lucrat minunat, în toți acești ani, prin persoane șantajabile, de pe toate segmentele spectrului politic, le-a purtat dintr-un partid în altul, pentru a lăsa impresia că sunt pentru democrație și europenizare, dar, de fapt, pentru a frâna orice modernizare și civilizare a societății noastre. Uitati-vă câți comuniști au devenit pediști, socialiști, liberal-democrați și alt soi, învățându-ne pe noi democrația…

un singeCei promovați de Moscova – fie prin Snegur, Lucinschi sau Voronin – au avut bani, au procurat televiziuni și i-au amăgit pe toți, inclusiv pe intelectualii aduși la sapa de lemn. Pentru a-i manipula, desigur. De unde să devină pedistul Filat cel mai mare proeuropean?  Insist pe ideea că PLDM, PD, PCRM și PSRM ar trebui să se unească într-un singur partid.

Cei promovați de Moscova au fost și au rămas antiromâni, nu mai spun – antiunioniști. Și asta ne-a frânt viața. Și va fi tot mai rău.

Regimul de astăzi este la fel de antiromânesc și antidemocratic, antieuropean și antinațional ca și cele comuniste. Doar trei argumente: 1. Regimul urăște România, îi persecută pe români și unioniști – de exemplu, i-au reținut, după ce au descins la ei, și acum deschid dosare contra celor care, la Aeroport, au apărat demnitatea noastră în fața Tiraspolului separatist și a Moscovei imperialiste. 2. Fură groaznic. 3. Duce la o sărăcie inimaginabilă populația.

Toate acestea se pot rezolva prin Unirea cu România. Dar până și cei rămași în afara Parlamentului ne tot spun că nu Unirea e salvarea tuturor buboaielor, care prind puroi pe Bâc, ci justiție europeană. Care, la o adică, e la fel de imposibilă, cu asemenea forțe la putere, ca și Unirea. Deși la București, deja s-a constituit un grup de 40 de parlamentari, ”Prieteni ai Unirii”, care cred altfel.

În fine. Noi nu deplângem deloc situația cu nevotarea Guvernului Leancă-II. Pentru că un asemenea Guvern nu ar fi dat nimic. Noi suntem siguri că, eventual, nici Guvernul incluzând liberali nu ar da nimic. Degeaba presează românii și alți europeni. E păcat că europenii nu s-au edificat pe cine sprijină și – înainte de alegeri – au adus plusuri de imagine fariseilor. Nu vor putea liberalii – toți având niște cozi/corzi mai mari sau mai mici, care îi țin neliberi, – să se opună regimului prorusesc și antieuropean, să schimbe justiția și să impulsioneze reformele.

Problema rămâne aceeași:

 • Partea națională a forțelor politice este slabă, regimurile prorusești au făcut mereu totul ca aceasta să nu aibă sprijin, dezbinând-o să nu conteze. Ba chiar a fost folosită să aducă fariseii la putere – cazul AMN, datorită căreia Diacov și Filat au redevenit deputați, PNL fiind primul partid care a pornit coagularea forțelor – cică – anticomuniste…
 • Forțele prorusești, cu lideri șantajabili, au mimat că sunt forțe proeuropene, au reușit să amăgească oamenii, să îi facă să îi voteze, ca ei să controleze, apoi, mereu, prin abuzuri și corupție, toate domeniile, justiția, fluxurile financiare. Aceste forțe țin și mențin sistemul prorusesc/antiromânesc. Au stimulat și menținut la SIS direcțiile ”apărării regimului constituțional” și ”de combatere a extremismului” – citește: ”de neutralizare a românismului, a unionismului și a antiimperialismului rusesc”, de anihilare a partidelor politice care nu sunt pe placul Moscovei, ca în perioada comunistă.

Și cu asta e spus totul despre ce e în R.Moldova, ce e cu Guvernele Leancă-Fleancă, ce e cu alianțele minoritare, precum și cu alte interese antieuropene ale potentaților nesimțiți ai zilei…

Dacă România nu va fi mesagerul european permanent în al doilea stat românesc și nu va încuraja coagularea unei partide politice naționale cu adevărat euroatlantice, nu va fi ceva bun și clar. Dar ce va fi? Va spera un fals liberal că, în cazul anticipatelor, lumea îi vor vota masiv egoismul și viziunile înguste, ceea ce nu va fi.

Și se va prăbuși definitiv speranța de desprindere a noastră de orbita rusească.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

52 Comments

Add a Comment
 1. Începe represiunea la Chișinău!
  MAI și Procuratura Generală au pornit VÂNĂTOAREA OPOZANȚILOR
  coaliției mafiote PLDM-PD-PCRM !

  http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/16451-incepe-represiunea-la-chiinu-mai-i-procuratura-general-au-pornit-vantoarea-opozanilor-coaliiei-mafiote-pldm-pd-pcrm.html

  Poliția și Procuratura din Republica Moldova au ajuns să-i persecute pe cei care fac postări pe Facebook arătându-și nemulțumirea față de crearea noii coaliții de guvernare, scrie www deschide md

  În baza postărilor de pe Facebook a fost pornită o cauză penală pentru (Dezordini în masă) Art. 285 al Codului Penal. Pentru o postare pe Facebook prin care și-a arătat nemulțumirea față de această creare a alianței tacite PLDM-PD-PCRM, reporterul Deschide.md Vadim Ungureanu a fost recunoscut de către organul de urmărire penală în calitate de bănuit.

  Președintele Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Vlad Filat, şi cel al Partidului Democrat, Marian Lupu, au anunțat în ședința de vineri, 23 ianuarie 2015, a Legislativului crearea Alianței pentru Moldova Europeană, mai mulți utilizatori Facebook s-au arătat nemulțumiți de această alianță.

  Aceștia au postat mesaje prin care s-au arătat nemulțumiți de acțiunile PLDM și PD, care ar fi ajuns la o înțelegere tacită cu Partidul Comuniștilor din Republica Moldova excluzând Partidul Liberal din actul de guvernare, fapt care ar putea afecta cursul european al Republicii Moldova.

  Ulterior, peste 300 de persoane au protestat pașnic față de crearea alianței PLDM-PD-PCRM în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Acțiunea a fost organizată pe 25 ianuarie de mișcarea „Tinerii Moldovei”, care a obținut autorizarea necesară de la Primăria Chișinău.

  Chiar dacă au fost respectate toate procedurile legale de organizare a evenimentului, „organele abilitate” au pornit „documentarea” inițiatorilor și participanților la acțiune.

  Procuratura Generală a colectat postările de pe Facebook în care internauții s-au arătat nemulțumiți de crearea acestei alianțe și și-au făcut publică intenția de a participa la miting, pentru a porni o cauză penală în baza Art. 285 (Dezordini în masă) al Codului Penal.

  Astfel, reporterul Deschide.md Vadim Ungureanu a fost audiat, astăzi, de către ofițerul de urmărire penală din cadrul Direcției Urmărire Penale a IGP și a fost recunoscut ca bănuit pentru „pregătirea de organizare sau conducerea unor dezordini în masă, însoțite de aplicarea violenței împotriva persoanelor, de pogromuri, incendieri, distrugeri de bunuri, de aplicarea armelor de foc, precum și de opunerea de rezistență violentă sau armată reprezentanților autorităților, în proporții deosebit de mari”.

  Unica probă prezentată de organul de urmărire penală este o postare făcută de Ungureanu pe pagina sa de Facebook pe 23 ianuarie 2015, în care și-a expus opinia față de crearea acestei coaliții și s-a întrebat metaforic: „Poate un protest? Poate je suis 7 aprilie?”

  Deschide.md amintește că reporterul Vadim Ungureanu este unul din sutele de tineri care au fost maltratați în comisariatele de poliție după 7 Aprilie și nu poate avea o părere bună despre o eventuală revenire la guvernare a comuniștilor, responsabili de acele fărădelegi.

  În materialul probatoriu colectat de Procuratura Generală, care a deschis cauza penală chiar în ziua în care a avut loc protestul pașnic, apar mai multe postări ale utilizatorilor Facebook care au promovat evenimentul și care s-au declarat nemulțumiți de crearea coaliției PLDM-PD-PCRM.

  Deschide.md reamintește că persoana care a creat pe Facebook evenimentul prin care a promovat manifestația, în dimineața zilei de 25 ianuarie a fost ridicată de oamenii legii și reținută de la 09:00 până la 18:00 la Inspectoratul de Poliție Buiucani din Capitală. (EXCLUSIV Bâta comunistă, împrumutată de „pro-europenii” de la Chișinău)

  În aceeași dimineață, reporterul Deschide.md Vadim Ungureanu a fost telefonat și chemat la Procuratura Generală, fără a i se da detalii despre scopul invitației. Neavând la mână o citație oficială, Ungureanu nu a dat curs acestei invitații.

  Ulterior, la redacția Deschide.md au parvenit mai multe semnale că, în zilele de după acel protest, mai multe persoane au fost intimidate de oamenii legii. Aceștia au făcut uz de mai multe procedee „speciale” – de la „discuții de profilaxie” până la vizitele la domiciliile și locurilor de muncă.

  Este de precizat că și Preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Graham Watson, a criticat crearea Alianței pentru Moldova Europeană (AME), formată vineri, 23 ianuarie, între PLDM și PD. Oficialul a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care își exprimă îngrijorarea față de decizia luată de liderii pro-europeni de la Chișinău.

  Citeste și:
  http www deschide md Dumitru CRUDU

 2. Ați punctat exact. Rămâne întrbarea: Oare ce trebuie să se întâmple ca și cetățenii Rep. Moldova, să înțeleagă și să se pătrundă și ei de aceste adevăruri?

 3. Dezbina si stapaneste. Aceasta regula este folosita din plin si cu succes de catre serviciile imperiale ruse si adeptii lor. In aceste manevre au vrut sa vada cine dintre moldoveni pot fi adversari. Au ajutat crearea de partide si partidulete pro romanesti sau proeuropene si promovarea in conducerea lor a unor persoane pe care sa le poata compromite. Apoi le-au atitat pe unele contra celorlalte incat sa nu capete nici una forta. Pe unii sefi i-au corupt , pe altii i-au denigrat sau le-au folosit alte puncte vulnerabile. In acelasi timp au mentinut si sustinut pe tradatorii loialisti tot cu metode specifice plus spectrul interventiei in forta. Asa se explica de ce fortele ruse transnistrene se plimba ca stapani prin Chisinau si aeroportul a devenit al lor. Ultima lovitura este in curs de desfasurare . Filat a fost pus intentionat la cererea D-nei Merkel pentru a fi dat jos democratic. Cercurile informate spun ca PDM si PCRM urmeaza a se uni intr-un partid nou PSD ,iar prim ministru va fi azerul din familia Voronin. PLDM va fi redus complet la tacere , PL nu va mai conta. Situatia va fi pecetluita prin apropierea de Transnistria si introducerea ei in alegeri si formarea parlamentului. Aceasta este noua ocupatie . Singura scapare este jocul geopolitic , daca Rusia va fi slabita. Daca nu ,nu. Chiar unirea fortelor de dreapta pare a fi improbabila si tarzie. Se va specula si cum a strans Filat 200 milioane de dolari la banca HCSBS in Elvetia

 4. NU RAMINE DECAT DE C0NSTITUIT ORGANIZATIE SECRETA CARE SA AIBA CA SCOP ELIBERAREA NATIONALA DE SUB JUGUL MAFIOT. NU STIU CINE VA FI CAPABIL SA FONDEZE SI SA CONDUCA ASA ORGANIZATIE DAR ALTA CALE NU EXISTA, SALVAREA NAUFRAGIATILOR ESTE DOAR IN MAINILE NAUFRAGIATILOR.
  VA RECOMAND EXPERIENTA POLONEZA IN ACEST SENS, EI POLONEZII VORBESC O LIMBA SIMILARA CU RUSA, PRACTIC CU MICI DIFRENTE APROAPE IDENTICA, DAR SINT CATOLICI SI FOLOSESC GRAFIA LATINA, INCA DIN SECOLUL 19 IN EUROPA AU EXISTAT CERCURI DE INTERESE, CARE AVEAU SCOP PRINCIPAL ELIBERAREA POLONIEI DE SUB PAPUCUL RUS GERMAN SI AUSTRIAC, DECI LECTIA ESTE ELOCVENTA, AVEM NEVOIE DE ASA ORGANIZATIE LA PARIS SAU IN EXIL LONDRA SAU GENEVA, DE OAMENI CU BANI CARE VOR SUSTINE PROIECTUL RESPECTIV, POATE STURZA VA PUTEA AJUTA ?! NU ESTE UN SARAC DIN CATE AM INTELES, ACEST REGIM SI A ARATAT NARAVUL, ESENTIAL ESTE SA AVEM SI ASISTENTA ON LINE IN INTERNET CEL MAI IEFTIN MOD DE A MEDIATIZA IDEI SI INFORMATIE, CARE CU SIGURANTA NU VA PUTEA FI CONTROLATA DE REGIMUL MAFIOT DIN RM.
  TREBUIE CREATA ORGANIZATIA APOI MEMBRII VOR APAREA, SI FIECARE SA CONTRIBUIE CU CE POATE. IDEI, BANI,ACTIUNI,INFORMATIE,SAMD, REGIMUL MAFUOT DIN RM, IN ABREVIERE RMRM A DEPASIT ORICE LIMITE SE VEDE CLAR SI MINA MOSCOVEI, EI SINT PERICULOSI, SI GATA SA OMOARE SI SA PERSECUTE POPULATIA DIN RM, CEEA CE FAC RUSII IN UCRAINA ESTE MASACRU, FOLOSESC ARME MODERNE DE RAZBOI IMPOTRIVA POPULATIEI CIVILE SI ARMATEI OFICIALE DIN UCRAINA, DOAMNE FERESTE SA AJUNGA IN RM CA E CLAR CA VOR UITA CUM SE NUMESC SI VOR TRECE TOTI SUB STEAGUL RUSESC, PRACTIC SITUATIA E DRASTICA, IMI ADUC AMINTE DE OMORUL LUI BOGHIU, ESTE BAIATUL CARE LA RETINUT PE SMIRNOV INAINTE DE A PLECA LA TIRASPOL, DAR EI LAU ELIBERAT SI SMIRNOV A PECAT LIBER LA TIRASPOL SI A FACUT MAGARIILE ACOLO, DECI TREBUIE SA FIE CLAR LA TOTI SINTEM SUB OCUPATIE RUSA IN CONTINUARE, CE SA FACEM : 1) SA DENUNTAM CAZURILE IN ARE DECIZIILE SI ACTIUNILE ADMINISTRTIEI PUBLICE CENTRALE SI LOCALE SINT DUBIOASE SI SA INTELEGEM DE LA CINE VINE, RESPECTIV DE GASIT LEGATURA SI NUMELE RESPONSABILULUI DE BAGAT IN LISTA NEAGRA SI DE PUBLICAT PESTE TOT.
  2) ACEST SISTEM ESTE PUS LA PUNCT INCA DIN TIMPUL URSS SI FUNCTIONEAZA PINA IN PREZENT , DECI POSTURILE CHEIE SINT OCUPATE SI NUMITI PRO RUSI, IUDE SI SATANE, EI NU SINT MULTI, DAR BINE ORGANIZATI, SI MANIPULEAZA CU SOCIETATEA.
  DECI PRACTIC DECONSPIRAREA LOR ESTE UN SCOP IN SINE CARE TREBUIE URMARIT.
  3) VIOLENTA NASTE VIOLENTA, DECI VA PROPUN SA FITI PACIFISTI SI SA TRANSMITETI MESAJE DE PACE PESTE TOT IN SOCIETATE, DEZOBEDIENTA CIVILA SI TOT CE FACTI SA FIE INDREPTAT IMPOTRIVA ACESTEI ADMINISTARTII DE OCUPATIE. DACA SINTETI INTREPRINZATOR NU PLATITI IMPOZITE, DACA SINTETI VORBITOR DE RUSA SI ROMANA NU VORBITI RUSA, DACA SINTETI ANGAJATOR NU ANGAJATI RUSI SI CEI CE I SIMPATIZEAZA, BOICOT TOTAL A CELOR CE SUSTINE ACESTI GUVERNANTI SI BOICOT A TUTUROR PRODUSELOR RUSESTI, TV, CULTURA TOT CE TINE DE RUSIA IN GENERAL. NU ACCEPTATI NICI SA SCHIMBATI BANI RUSESTI EI PUT A SINGE.
  DACA SINTETI HACKERI ATACATI SITURI RUSESTI, CHIAR SA LE DISTRUGETI.
  RUSIA NE SUBJUGA SI NE VREA MICI CU SAPA IN MINA , ASTA NU E POSIBIL, EI PINA IN ZIUA DE AZI ISI IMAGINEAZA CA SINTEM SCLAVII LOR, NOI SINEM STAPINI PE PAMINTUL NOSTRU IAR ELEMENTELE ALOLINGVE NU AU CE CAUTA LA NOI IN SOCIETATEA NOASTRA.

 5. DACA SINTETI AGRESATI, CONSTITUITIVA IN GRUPURI DE AUTO APARARE, SI ANTRENATIVA SI INVATATI SA VA APARATI SI CEI CE CUNOSC SA INVETE SI PE ALTII. EI SINT CRIMINALI DAR NOI BASTINASI, TREBUIE SA LE ZICEM LUCRURILOR PE FATA. EI NE VAD CA PE O TURMA DE OI DAR NOI TREBUIE SA L ARATAM NARAVUL DE LUP, IN FINE ORICE METODA ESTE BUNA SI SA CORESPUNDA CU ABUZURILE LOR, DECI GATA CU POPOR RABDATOR, TREBUIE SA DEVENIM POPOR DE TEPARI, VLADTEPES A DAT EXEMPLU BUN IN ISTORIA ROMANILOR, TOTI DUSMANII TRASI IN TEAPA

 6. PRINTRE ALTELE COMENTARIU LA CEEA CE À ZIS DOSTOIEVSKII MAI SUS.
  MITOMANIA ESTE CUNOSCUTA CA BOALA DECI MINCINOSII DIN POLITICA MOLDVENEASCA TREBUIE CALIFICATI DE MITOMANI, FARA RUSINE ESTE UN TERMEN MEDICAL SI STIINTIFIC, CEL MAI MARE MITOMAN ESTE VLADIMIR VORONIN, APOI CRED CA DUPA EL VINE VLAD FILAT, APOI UN ATT CELEBRU MITOMAN DIN POLITICA RM ESTE LUPU DECI FACETI CONCLUZIILE STIMATI CONCETATENI SI LIATI ACT DE CUNOSTINTA FATA DE ACESTE PERSOANE

 7. ASASINATE CONTRA UNONIŞTILOR:
  IN MEMORIAM:
  – Martirul Dan Capbătut, de 18 ani, licean eminent din clasa XII din or. Floreşti,
  fiul profesoarei de l. română Neli Capbătut de la Liceul Teoretic „M.Eminescu„
  un adolescent care visa să devină Jurnalist UNIONIST.
  Omorât cu cruzime la 14 ianuarie 2015 noaptea de către 5 persoane rusofone bete turte
  care l-au legat cu sârmă ghimpată de o maşină şi l-au târât circa 2 km.
  Asasinii sunt niste hoholi rusofoni anti-români și anti-europeni din
  s. Ivanovka majoritar ucrainească. Primarul de Sevirova și Ivanovka este un
  oarecare Boris Nedoruban mare activist al Partidului Comuniștilor Terorişti,
  iar fiul lui vitreg, ucigașul Maxim Pelivaniuk de 28 de ani urăşte tot ce este românesc !
  Presedintele Timofte și toată poliția mafiotă locală încearcă să mușamalizeze acest caz ca și multe alte asasinate la comandă contra moldovenilor Unioniști !
  http://www.jc.md/dosar-tanarul-tarait-doi-km-de-o-masina-in-floresti-voia-sa-devina-jurnalist/
  N.B.
  Un alt caz similar:
  – Marius Sava, un tânar licean basarbean Unionist de 19 ani
  omorât mişeleşte de agenţi rusofoni la Timişoara la 4 Septembrie 2011,
  în timpul expoziţiei Steagului lui Ştefan cel Mare,
  adus de la Bucureşti la Muzeul de Istorie din Chişinău /24 August–12 Septembrie 2011/
  /tatăl său, Eugen Sava era directorul acestui muzeu/.

 8. Asasinatele oribile facute de hoholii aflati pe pamanturile romanesti furate de Ucraina cat si de rusofonii din statul artificial creat in Basarabia( stat cunoscut si sub numele de Rep Moldova) sunt de neacceptat. Romania este datoare sa-si apere romanii oriunde s-ar afla ei pe glob si sa se sesizeze din oficiu. Trebuiesc informate organizatiile international si trebuie spjinite toate gruparile care lupta pentru reunificarea celor doua state romanesti. De asemenea, cand se vede cu Parosenko, Klaus Iohis ar trebui sa-i spuna ce se petrece in Ucraina si cum sunt tratati acolo cei aproape 500 mii de romani. Parosenko stie sa-i cheme pe romani la oaste sa apere Ucraina, dar ce drepturi au romanii in Bucovina, in Hertza, in Basarabia de Sud ,stie asta D-l Parosenko? Autonomie lingvistica, dreptul de a se numi romani, de a avea scoli cu predare in limba romana, reprezentare proportional in Rada Ucrainei etc, etc Si pe urma mai stam de vorba D-le Parosenko, fa ce trebuie si pe urma sa ceri sprijin de la Romania!

 9. DA NU AM STIUT DE ASTEA, TREBUIE SA NE ORGANIZAM SI SA I PEDEPSIM PE ASASINI, ESTE PENIBIL CE SE INTAMPLA IAR AUTORITATILE NOASRRE SE COMPORTA CA IUZI SI TRADATORI, DECI ACEST TERORISM HAHOLESC SI PORCESC ESTE PERICULOS SI TREBUIE OPRIT, CE ZICETI DE ORGANIZATIE PARA MILITARA NATIONALISTA IN MOLDOVA SI ROMANIA CARE SA NE APERE DREPTURILE SI SA NE APERE PUR SI SIMPLU, SA PEDEPSEASCA ACESTI INDIVIZI.

 10. PROPUN SA I DECLARAM MARTIRI PE ACESTI TINERI CARE AU FOST ASASINATI DE HAHOLI SI PE VIITOR SA MEDIATIZAM MAI BINE ASA CAZURI, ACESTE FAPTE NU TREBUIE UITATE, MARTIRII DIN 7 APRILIE 2009 SI ALTII CARE AU FOST OMORATI RECENT. IAR UCIGASII URMARITI , DENUNTATI SI DACA JUSTITIA NU VREA SA I JUDECE SA FIE JUSTIFICATI DE POPOR

 11. DECI TREBUIE CREATA TRUPA DE VOLUNTARI, CARE SA NE APERE INTERESELE NATIONALE SI PE NOI INSINE, SA FACA PARTE DIN EA BARBATI TINERI SI PUTERNICI, CARE AU SATISFACUT SERVICIUL MILITAR, POLITIE, SPORTIVI , DECI ELEMENTE PATRIOTICE ALE TARII CU VECTORUL VESTIC, ALTFEL ACESTI ASASINI VOR MAI FACE ALTE PROSTII, LA NIVEL NATIONAL SI RAIONAL TREBUIE SA GASIM VOLUNTARI PESTE TOT SI SA MONITORIZAM SITUATIA, DE CE NU , IAR IN MOLDOVA DIN ROMANIA SA GASIM SPRIJIN SI ACOLO DE LA IESENI, BARLADENI, BACAUANI, NEMTENI ETC.

 12. Sprijinul trebuie sa vie de la statul roman, Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti trebuie chemat cand sntampla astfel de lucruri. Lipsa de reactive a autoritatilor din Romania si din Rep Moldova va transmite un mesaj gresit criminalilor hoholi si rusi orbiti de ura impotriva romanilor , este pentru ei o invitatie sa continue crimele, Deci trebuie sa cerem autoritatilor sa ia atitudine hotarata si sa ceara prinderea si pedepsirea celor vinovati. In acelasi timp. daca guvernul in mod las nu implica pentru apararea demnitatii romanilor atunci crearea de organizatii paramilitare care sa faca dreptate este scubila, nu putem sta cu maile in san si sa asistam sa fim ucisi, sa ne fie ucisi copiii de niste animale care ne-au furat pamanturile stramosesti. Romania nu a emis pretentii teritoriale la Ucraina desi ar avea tot dreptul sa o faca dar chiar sa fim sclavi fara drepturi si sa fim ucisi pe pamanturile noastre este prea mult.

 13. ASASINATE CONTRA UNIONIŞTILOR:
  IN MEMORIAM:
  – Martirul Dan Capbătut, de 18 ani, licean eminent din clasa XII din or. Floreşti,
  fiul profesoarei de l. română Neli Capbătut de la Liceul Teoretic „M.Eminescu„
  un adolescent care visa să devină Jurnalist UNIONIST.
  Omorât cu cruzime la 14 ianuarie 2015 noaptea de către 5 persoane rusofone bete turte
  care l-au legat cu sârmă ghimpată de o maşină şi l-au târât circa 2 km.
  Ucigașii sunt niste hoholi rusofoni anti-români și anti-europeni
  din s. Ivanovka majoritar ucrainească. Primarul de Sevirova și Ivanovka
  este Boris Nedoruban mare activist al Partidului Comuniștilor Terorişti,
  iar fiul lui vitreg, Maxim Pelivaniuk urăşte tot ce este românesc !
  Președintele Timofte și toată poliția mafiotă locală încearcă să mușamalizeze acest caz
  ca și multe alte asasinate la comandă contra moldovenilor Unioniști !
  http://www.jc.md/dosar-tanarul
  N.B.
  Un alt caz similar:
  – Marius Sava, un tânar licean basarabean Unionist de 19 ani
  omorât mişeleşte /simulând un suicid/ de agenţi rusofoni la Timişoara
  la 4 Septembrie 2011, în timpul expoziţiei Steagului lui Ştefan cel Mare,
  adus de la Bucureşti la Muzeul de Istorie din Chişinău /24 August–12 Septembrie 2011/
  /al cărui director era Eugen Sava, tatăl băiatului /

 14. BAIETI SI FETE , PE INTERNET GASITI TOT CE VA TREBUIE CA SA FABRICATI ARME ARTIZANALE DE AUTO APARARE SI INCLUSIV EXPLOSIBILI, LA KURZI SI FEMEILE POARTA O ARMA IN MINA SI COMBAT PENTRU LIBERTATE, DECI CRED CA AVEM EXEMPLE BUNE.
  APOI CA SA FOLOSESTI O ARMA NU TI TREBUIE SA AI 2 METRI SI 100MDE KG, UN COMBATANT POATE AVEA 1.60 SI 60 KG, DACA CUNOASTE BINE ARMELE SI È PRECIS E MULT MAI PERICULOS DECAT ACESTE MICI GRUPURI DE CRIMINALI, CRED CA DECI UN GRUP DE 3 CU ARMA IN MINA POATE FOARTE USOR DOBORI UN GRUP DE 10 CHIAR SI 15 FARA ARME , DREPTUL LA LEGITIMA APARARE NU A ANULAT NIMENI , DECI DACA STATUL NU NE APARA , NE VOM APARA SINGURI, E SUFICIENT SA FIM NE ORGANIZAM IN CELULE SI CLUBURI, APOI CUM APARE UN ZVON SI PERICOL DE ATAC IMPOTRIVA MOLDOVENILOR PROROMANI ATUNCI TREBU DE TRIMIS SI PEDEPSIT ACELE PERSOANE, SI NU DE TARAIT SUB MASINA, DA DE DAT LOPATA SA SI SAPE GROAPA SINGURI

 15. HAHOLILOR LI SE PARE CA SINT STAPINI PE PAMINTUL MOLDOVEI, LA FEL RUSII SI GAGAUZII, TREBU DE LUAT MASURI, SI DE FACUT TOTUL IN TAINA , CA CHISINAUL ELIN DE STUCACI SI MUSORI TIHARI IN GRAJDANKA, VIN TIMPURI GRELE DOAR UNITI TOTI IMPREUNA VOM PUTEA TRECE DE ELE SI INVINGE

 16. CEA MAI EFICIENTA METODA VA FI MISCAREA POPULARA HAIDUCEASCA CA PE TIMPURI, IAR TOT ACESTI FANARIOTI MODERNI STARPITI SI OMORITI TREBUIESC

 17. CALCULTI NUMARUL POLITOSTILOR DIN LOCALITATILE UNDE LOCUITI SI O SA INTELEGETI DE CATA LUME AVETI NEVOIE , RAPORTUL TREBUIE SA FIE 1 LA 3 MINIM IN FAVOAREA NOASTRA , ASA NU VOR FACE NIMIC

 18. ACESTE GUNOAIE TREBUIE ARSE SI CENUSA ARUNCATA IN NISTRU

 19. LASATI SAPELE SI FURCILE SI INVATA TI SA MINUITI ARCUL, BUZDUGANUL, SI SABIA MOLDOVENEASCA, LA FEL CA SI ARMELE DE FOC , NU MAI ESTE NIMIC DE PIERDUT , NI SA LUAT TOT , CASE BANI DEMNITATE IN ACEST STAT FANTOMA, NU MAI AVEM SANSA NICI LA VIATA LINISTITA PE MAPINT NATAL, INDIVIDUATI RAU FACATORII IN LOCALITATI SI CEI CORUPTI SI CARE ABUZEAZA DE AUTORITATE SI ACTIONATI , ALTFEL ACEST CALVAR VA DURA PONA NU VOR MAI RAMINE MOLDOVENI IN TARA

 20. Curaj chibzuit Sergiu pentru a nu fi declanşate energii greu de controlat.

 21. Pentru neamul românesc din nordul Bucovinei (reg. Cernăuți), Transcarpatia și Bugeac (reg. Odessa) trebuie obținute de la statul ucrainean, în baza prevederilor internaționale, la care Ucraina a subscris, aceleași drepturi care le cer, pe drept, rușii din estul și sud-estul acestei țări. Să nu uităm, că Ucraina, în tandem cu Rusia, a creat, fortificat și menținut separatismul în R. Moldova. Actualmente, drepturile romanilor/moldovenilor sunt încălcate și subminate metodic de administrația centrală si locală din Ucraina, țară ce se pretinde europeană și se vrea în NATO și în sânul lumii civilizate. Situația reală, și nu cea declarată cu cinism sau cea imaginară, propagată prin mass media, este de-a dreptul catastrofală și amenință existența și supraviețuirea românilor/moldovenilor ca entitate etnică. Trebuie luate măsuri urgente si energice pentru salvarea ființei neamului românesc din Ucraina, care fără voia sa a fost rupt de la Patria-Mamă ROMÂNIA. Cerem insistent, prin reprezentantele romanilor/moldovenilor din teritoriu, cu aportul ambasadei si consulatelor României din Ucraina, cu aportul institutiilor abilitate ale Statului Român sa se obțină, pe cale diplomatică, PRIN NEGOCIERI și prin monitorizare CONTINUĂ în teritoriu, următoarele drepturi fundamentale pentru conservarea identității culturale, religioase si etnice a neamului ROMÂNESC:
  1. Legiferarea, decretarea statutului şi asigurarea funcţionării de facto a limbii române ca a doua limbă oficială, alături de limba ucraineană, pe teritoriul regiunilor Cernăuţi, Transcarpatică şi Odessa.
  2. Redeschiderea şcolilor generale, închise în localităţile româneşti sau cu populaţie mixtă, după 1990, inclusiv în oraşul Cernăuţi şi asigurarea tuturor şcolilor româneşti cu material didactic suficient la toate disciplinele de studiu şi cu personal didactic calificat.
  3. Asigurarea predării în limba română a tuturor disciplinelor la nivelul învăţământului primar şi gimnazial obligatoriu în limba română, cu includerea limbii ucrainene din clasa a treia.
  4. Asigurarea ciclului liceal de studiu în limbile română (la disciplinele umaniste) şi ucraineană (la disciplinele reale).
  5. Deschiderea, în cadrul Universităţii din Cernăuţi, a unei Facultăţi de limbă, literatură, istorie şi etnologie românească, cu predare în limba română, cu asigurarea unui contingent anual de 80 de studenţi, cu bursă de la stat, şi 50 de studenţi, pe baze private.
  6. Deschiderea, în cadrul Facultăţii menţionate mai sus, a studiilor de masterat şi doctorat în domeniul limbă, literatură, istorie şi etnologie românească.
  7. Înfiinţarea, în cadrul Departamentului radio şi TV Cernăuţi, Odessa şi Ujgorod a secţiilor radio şi TV româneşti, cu emisie de cel puţin 12 ore pe zi şi de cuprindere pe întreg teritoriul regiunilor Cernăuţi, Transcarpatică şi Odessa şi pe teritoriile limitrofe.
  8. Înfiinţarea, în cadrul Teatrului Naţional O. Kobyleaska din Cernăuţi, a unei trupe de actori români pe bază permanentă şi sponsorizată de stat.
  9. Înfiinţarea, în cadrul Colegiului de Cultură din Cernăuţi, a Secţiei de studii în limba română.
  10. Înfiinţarea, în cadrul Filarmonicilor de Stat din Cernăuţi, Ujgorod şi Odessa a Ansamblurilor de cântece şi dansuri româneşti/moldoveneşti, cu denumirile specifice locale.
  11. Legiferarea şi asigurarea dreptului şi a obligaţiei administraţiilor locale în afişarea plăcuţelor cu denumirea satelor în limba română, alături de cele în limba de stat, precum şi a firmelor pe toate instituţiile publice (şcoli, primării, case de cultură, staţii de autobuz, stadioane, biserici etc.) din localităţile cu populaţie românească de cel puţin 20% de facto, inclusiv în oraşul Cernăuţi.
  12. Legiferarea şi asigurarea de facto a dreptului persoanelor de origine română (moldo-română) de a-şi conserva şi promova autonomia onomastică în documentele şi toate tipurile de înscrisuri oficiale, de circulaţie în spaţiul publică.
  13. Obligarea, prin lege, a organelor de stat ucrainene, să rectifice înscrisurile onomastice ucrainizate, din contul cheltuielilor bugetare, în toate actele personale ale cetăţenilor de etnie română/moldovenească din regiunile Cernăuţi, Transcarpatică şi Odessa, la cerere.
  14. Înfiinţarea, în cadrul departamentelor regional şi a celor raionale de cultură, a Secţiilor de cultură română/moldovenească.
  15. Înfiinţarea instituţiei ştiinţifice autonome, cu subsidii de la stat şi din fonduri extrabugetare: Centrul de Studii Etnologice Româneşti din Cernăuţi, în al cărui statut şi direcţii de funcţionare să figureze obligativitatea identificării, restaurării, promovării şi valorificării monumentelor de cultură şi istorie românească (materială şi imaterială) din regiunile Cernăuţi, Transcarpatică şi Odessa.
  16. Retrocedarea, către Centrul de Studii Etnologice Româneşti din Cernăuţi, a fostului Palat al Culturii româneşti, situat lângă scuarul Teatrului dramatic din Cernăuţi, care a fost construit în perioada interbelică, pe banii Statului Român.
  17. Asigurarea drepturilor, libertăţilor şi a transparenţei activităţii societăţilor, asociaţiilor şi ONG-urilor în domeniul culturii româneşti în regiunile Cernăuţi, Transcarpatică şi Odessa.
  18. Dotarea bibliotecilor din localităţile cu populaţie de etnie română/moldovenească din regiunile Cernăuţi, Transcarpatică şi Odessa cu carte în limba română editată local şi în România.
  19. Înfiinţarea, în cadrul şcolilor raionale de artă, a secţiilor cu predare în limba română.
  20. Deschiderea, în cadrul Colegiului Pedagogic din Cernăuţi, din contul bugetului, a unei secţii cu predare în limba română.
  21. Fondarea unui săptămânal regional de cultură, istorie, literatură, geografie, ştiri politice şi social-economice în limba română sub genericul „Observator de Cernăuţi”.
  22. Înfiinţarea a două edituri specializate de carte românească în oraşul Cernăuţi.
  23. Înfiinţarea unei reviste de cultură religioasă în limba română la Cernăuţi, eventual, sub genericul „Cuvântul biblic”.
  24. Înfiinţarea unei Secţii române în cadrul Eparhiei/Mitropoliei bisericii ortodoxe din Bucovina la Cernăuţi.
  25. Restautrarea si includerea în circuitul turistic național transfrontalier a Casei de vânătoare a Regelui Mihai din ocolul silvic Igești, r-nul Storojineț.
  În domeniul conservării memoriei culturale, cerem, de asemenea, să se întreprindă următoarele măsuri:
  1. Identificarea, restaurarea şi îngrijirea cimitirelor ostaşilor din Armata Română, căzuţi pe câmpul de luptă în cel de-al II război mondial pe teritoriul regiunilor de referinţă şi în toată Ucraina.
  2. Identificarea, restaurarea şi reabilitarea monumentelor, siturilor istorice, muzeelor de cultură românească/moldovenească din regiunile Cernăuţi, Transcarpatică şi Odessa.
  3. Restaurarea monumentelor funerare ale personalităţilor româneşti înhumate în cimitirul central din oraşul Cernăuţi.
  4. Restaurarea domeniului şi înfiinţarea muyeului dinastiei familiale Flondor din Storojineţ.
  5. Instalarea unor plăcuţe comemorative în limba română şi ucraineană pe edificiile, casele din oraşul Cernăuţi, Storojineţ, Hliboca, Herţa, Nouasuliţa, Hotin şi alte localităţi, unde s-au născut, trăit şi activat personalităţi importante ale istoriei româneşti.
  6. Înfiinţarea casei-muzeu Teodor Racoce din Carapciu pe Ceremuș, primul editor al Crestomaticului românesc din Bucovina
  7. Acordarea, prin decizia Consiliilor locale, la propunerea asociaţilor culturale şi comunităţilor româneşti, a denumirilor româneşti pentru unele străzi cu valoare istorică din oraşele Cernăuţi, Storojineţ, Hliboca, Nouasuliţă, Reni, Ismail, Herţa, Mucacevo, Ujgorod şi alte localităţi, în memoria personalităţilor şi evenimentelor importante din istoria românilor.
  8. Restaurarea şi revenirea la denumirea istorică a Hotel de Moldavie de pe strada centrală din Cernăuţi, locul întrunirii personalităţilor de vază româneşti paşoptiste.
  9. Aplicarea plăcuţelor în limba română, alături de cea oficială, pe frontispiciul şi în interiorul clădirii Universităţii de Stat din Cernăuţi, fosta Mitropolie a Bucovinei, cu indicarea celor mai importante momente şi personalităţi din istoria românilor.
  În domeniul economiei:
  1. Reabilitarea şi restabilirea, în scop cultural şi turistic, a căii ferate cu ecartament montan îngust între staţiile Ciudei şi Banila (moldovenească)
  2. Deschiderea traseului rutier transnaţional Cernăuţi-Crasna-Vatra Dornei-Viena, pe fostul „drum al Mariei Teresia”.
  3. Deschiderea unei căi frate cu ecartament european între Cernăuţi şi Suceava.
  4. Dezvoltarea şi promovarea, sub egida Secţiilor româneşti de cultură, a unei reţele de confecţionare şi vânzare a produselor meşterilor populari în domeniul portului naţional, artizanatului, prelucrărilor în lemn, piatră, metal etc.
  5. Facilitarea legislativă și antreprenorială a dezvoltării meșteșugurilor, artei tradiționale a comunităților românești/moldovenești din teritoriu.
  Această listă poate, și trebuie completată și pusă în negocieri bilaterale între România și Ucraina.

 22. RASPUNS PENTRU VIZIREANU : VEZI DRAGA CA SISTEMUL IERARHIC DIN URSS ERA ASA 1) RUSII NATIUNE DOMINANTA PESTE TOTI II UMILEAU PE TOTI SI UCRAINENI INCLUSIV 2) IN A DOUA POZITIE UCRAINENII, ACEEASI HAHOLI IMILITI DE RUSI II UMILEAU PE MOLDOVENI SAU ROMANI SI ALTE NATII IN INTERIORUL IMPERIUL MALOROSIEI ASATA ESTE A DOUA DENUMIRE A UCRAINEI 3) NATIUNILE DIN CAUCAZ UMILIATE DE RUSI IN INTERIORUL RUSIEI SI LA HOTARELE EI IN ARMATA INSTITUTII SCOLARE ETC.
  DECI DACA VREI UCRAINENII NU AU SCHIMBAT MENTALITATEA EI HABAR NU AU DE DREPTURILE OMULUI SI DEMOCRATIE ELITA LOR NU POATE IMPARTI TREUCA CU PORUL RUS , DECI E LUPTA INTRE PORCI, IAR EI NU VOR RECUNOASTE NICIODATA DREPTURILE MOLDOVEI SAU ROMANIEI IN TERITORIUL LOR , DOAR PRIN ACORDURI INTERNATIONALE, ATATA TIMP CAT SUA VA SUSTINE ORBESTE UVRAINA ASTA VA CONTINUA, DAR UCRAINA VA PUTEA FALIMENTA FARA SUSTINEREA SUA, INTERESUL ESTE DOAR SA SLABEASCA RUSIA.
  CE SA VORBIM DE UCRAINA , LA INCEPUT ROMANIA TREBUE SA SE RECONCILIEZE IN RELATIILE CU MOLDOVNII SI SA NU CONFUNDE POLITICIENII MOLDOVENI CU CETATENII SAI.
  SA INTRODUCA LEGI ANTI DISCRIMINARE SI SA IMBUNATATEASCA POLICITILE SOCIALE IN MOLDOVA DIN ROMANIA, APOI SA SUSTINA SI RM ADICA PROECTE VITALE SA SE IMPLICE IN VIATA SOCIALA , AFACERI, CONTROL FINANCIAR SI ADMINISTRATIV MUTUAL. ASA SE VA AJUNGE SU LA UNIRE, DOAR CA ROMANIA STA IN COLTISORUL EI SI NU PREA ACTIONEAZA PREFERA SA SACRIFICE TOT CE I ROMANESC IN BUCOVINA SI RM, DOAR CA SA AIBA PACE.
  DAR ASTA E SI POLITICA RUSIEI, SA SPERIE SI SA TERORIZEZE, IN REALITATE RUSIA NU E ASA DE TAE CUM PARE, IN DONETSK COMBAT NISTE ALCOOLISTI CU ARMAMENT VECHI CONDUSI DE CEVA OFITERI RUSI, DAR PINA LA URMA NU ESTE O MARE FORTA, ESTE SLABICIUNEA UCRAINEI CARE INOATA IN CORUPTIE SI NEPOTISM CA SI MOLDOVA, DACA VA IZBUCNI LA NOI ASA RAZBOI SI REVOLTA POPULARA INSTITUTIILE PUBICE VOR CADEA IN CATEVA ZILE DEJA CA NU AVEM ARMATA SI MUNITII , CE MAI VREI SA FACI CU POLITISTII CORUPTI CARE STIU DOAR SA EA MITA, DEACEEA SOLDATII UCRAINENI MOR CU TURMA CA NU SINT ECHIPATI SI PROST COMANDATI DE INCAPABILI, DECI FA TI SI TU CONCLUZIILE. CA AI NOSTRI NU S MAI PROFESIONISTI. UITA TE SI TU CE MUTRE AU IMBIBATE DE ALCOOL, PUNE I SA FACA MACAR 10 KM ALERGAE DIMINEATA SI SA FACA TIR LA POLIGON SI O SA VEZI IN CE HAL SINT :-):-):-)
  APOI ACEST SISTEM E SI ULUL TAMPIT , OAMENII DAU MITA CA SA INTRE IN SERVICIU DE POLITIE SI PRACTIC NU SINT CEEA CE AR TREBUI SA FIE EI PRIVESC SLUJBA CA O AFACERE, DECI ORICE TRUPA BINE ORGANIZATA AR PUTEA PARALIZA TOATA TARA IN CATEVA ZILE. LA TIRASPOL SINT STATIONATI 10.000 SOLDATI RUSI DECI FA TI SI TU SOCOTEALA CA EI IN CATEVA ORE AR PUTEA OCUPA CHISINAUL, CA NU AU CU CINE COMBATE. DOAMNE FERESTE DE ASA SCENARIU DAR DUPA CATE VAD CE SE FACE LA UCRAINA IMI DAU SEAMA CA ARMATA MOLDOVEI E DEZASTRU TOTAL.
  DECI NU INTELEG DE CINE SE TEME ACEST POPOR SI LA CINE SE ROAGA, ESTE MAI MULT UN EFECT PSIGOLOGIC IN MASE CARORA LE E FRICA DE RPRESIUNI, DAR ELE NU INTELEG CA DEJA SINT PEDEPSITE CA AU SALARII CA IN AFRICA, CA NU AU ASIGURARE SOCIALA DE CALITATE, CA LI SA FURAT UN VIITOR CA LI SE FURA ECONOMIILE IN BEM, SI INCA UNII POLITICIENI AL DE STRELETS INCEARCA SA JUSTIFICE SITUATIA IAR SCHOR TIPA COLABOREAZA CU JUSTITIA, CIRC SI NU ALRA, DACA VA PLACE SA FITI TRATAI RAU O SA FITI TRATATI RAU IN CONTINUARE DECI INCLUDETI GANDIREA SI ORGANIZATI VA PE LOC CA SA PUTETI SCAPA DE FARMAZONI.

 23. NIMENI NU VA VA AJUTA NICI EUROPA NICI AMERICA, CREDETI IN POVESTI, DOAR SINGURI PUTETI SA A AJUTATI.

 24. IN UCRAINA A INCEPUT TOTUL FOARTE BANAL, LA INCEPUT SA ADUNAT O MILTIME , APOI DIN MULTIME SA ALES O ORGANIZATIE DE BARBATI CURAJOSI SI PUTERNICI CARE STIU CA VORBESC UCRAINESTE SI VOR SA FIE STAPINI INTARA LOR, APOI EI ACESTI BARBATI AU FOST AGRESATI DE POLITIE CORUPTA SI CAE NU I BUNADE NIMIC, DEOARECE NUMARUL PROTESTATARILOR DEPASEA LARG NUMARUL FORTELOR DE ORDINE EI AU RASPUNS MASIV, AU CONFISCAT ARMELE POLITISTILOR INCLUSIV DIN COMISARIATE, AU BOMBARDAT CU COJTAILURI MOLOTOV PE CEI CE IMPUSCAU IN EI AU CREAT PROTECTII IN PIATA SAMD, ATI AZUT CU TOTI CU CE SA TERMINAT PINA LA URMA EI AU LUAT CONTROLUL ASUPRA PARLAMENTULUI SI PRESEDENTIEI SI LAU ALUNGAT PE IANUKOVICI CARE ESTE COPIA LUI VORORNIN, CARE PRIN MIRACOL A SCAPAT IN 2009, SI INCA CONDUCE TARA DIN UMBRA , DACA. NU ATI INTELES ASTA , DECI CEEA CE A FOST IN 2009 A FOST O ETAPA SPRE LIBRTATE CU SIGURANTA ASA NU SE POATE DE TRAIT SI VA FI SI ADOUA ETAPA, TOTL VA DEPINDE DE CONDITIILE IN SOCIETATE, DAR DUPA CITE VAD LEUL SE PRABUSESTE IAR UNDE S BANII DIN BEM ?! CINE VA PLATI PROCENTELE ?! BANCILE NU GLUMESC NICIODATA !!! BANII STIU SA LE CEARA INCLUSIV DE LA STATE. DECI UITE E SI TU SI IMAGINEAZA TI SPRE VARA CURSUL LEULUK LA VREO 30 LEI PENRU EURO CE SE POATE INTAMPLA SI CU ANTICIPATE SI CU ALTE PROSTII SI PROECTE, DECI EI ACUMA HUZURESC DRACII, DAR CU SIGURANTA LE VA VENI TIMPUL SA DEA SEAMA IN FATA POPORULUI.

 25. Acuma este sol fertil pentru a propaga UNIREA. Pentru aceasta este necesar de constituit organizatii viabile in fiecare localitate si de lucrat cu populatia.Toti oamenii simpli au numai de cistigat de la UNIRE prin salarii mai mari , pensii mai mari, medicamente mai ieftine, CU ACTUALA CLASA POLITICA LA PUSCARIE. Numai pe net nu faci UNIREA.

 26. LA INCEPUT TREBUOE EXPLICATE VALORILE LIBERTATII INTRO SOCIETATE OCCIDENTALA, NU FORTATI UNIREA CA SEANATI MAI MULT CU NISTE BAPTISTI SAU IEHOVISTI CARE UMBLA PE STRAZI SI ATRAG OAMENI IN SECTA LOR,
  TREBUIE SA TINETI DISCURSURI PUBLICE , SI PRIVATE SA EXPLICATI CUM SE POATE DE TRAIT SI DE GANDIT ALTFEL, CACI ASTEA S BAZELE SOCIETATII, CEEA CE É LA NOI E PISCARIE SI VIATA BAZATA PE IGNORANTA OAMENOLIR , CARE SINT INTUNECATI LA MINTE SI DESINFORMATI, , DECI INCEPETI CU LOCALITATILE UNDE S MOLDOVENII MAJOROTARI, APOI VETI AJUNGE SI IN ORASE, SI NU ACCEPTATI PE CEI CE DEJA SAU PATAT SI COLABOREAZA CU REGIMUL MAFIOT DE OCUPATIE SAU RUDELE SALE

 27. Leul a pierdut 20% din valoarea sa doar trei luni.
  euro-dolar-leu
  La data de 17 februarie 2014 cursul leu moldovenesc- euro era de 18,50 lei la un euro.

  La data de 17 februarie 2015 cursul leu moldovenesc- euro este de 22,37 lei la un euro.

  Un calcul matematic simplu ne arată că vorbim de o devalorizare cu peste 20%.

  Mai grav este că mare parte din această scădere s-a produs după perioada alegerilor parlamentare de la sfârşitul anului trecut, adică pe o perioadă de doar trei luni.

  Spre exemplu pe data de 17 noiembrie un euro era vândut cu doar 18,65 lei. Cam acela este momentul de cotitură şi în care cursul a început să scadă vertiginos.

  Un astfel de procent ar stârni panică în orice stat funcţional, dar se pare că nu în Republica Moldova, unde vorbim de o criză perpetuă. Dacă se va continua pe acest trend, şi nu se întrevăd şanse de reducere, cel mai probabil vom asista până la sfârşitul anului la intrarea în incapacitate de plată a datoriilor externe, ceea ce în termeni economici înseamnă falimentul statului. Ce înseamnă acest lucru? Că raportul euro/ leu moldovenesc va scăpa total de sub control, adică preţurile vor creşte vertiginos în timp ce veniturile în lei moldoveneşti se vor menţine.

  La baza aceste devalorizări, ce reprezintă în realitate doar începutul unei crize financiar-economice, stau mai mulţi factori:

  – Republica Moldova s-a împrumutat şi a fost împrumutată foarte mult în ultimii ani; în loc să fie folosiţi banii pentru dezvoltare, pentru investiţii, mare parte din aceşti bani au fost sifonaţi; acum a venit moment ca poporul să dea banii înapoi, ori plăţile se fac în euro iar ei demult au fost mutaţi de politicieni în conturi din Elveţia;

  – criza politică de la Chişinău şi negăsirea unei formule cu adevărat europene a determinat stoparea unor intrări în valută sub formă de împrumuturi sau granturi europene; finanţatorii externi nu mai sunt dispuşi să finanţeze o clasă politică ce nu doreşte a se reforma, fundamentul fiind respectarea statului şi drept, reducerea corupţiei şi funcţionarea justiţiei;

  – banii trimişi de moldovenii alungaţi de sărăcie în afara statului moldovenesc s-au redus considerabil în ultimele şase luni;

  – investiţiile străine în Republica Moldova au scăzut sub pragul de acum 10 ani, adică mai puţine decât în epoca Voronin;

  – leul moldovenesc este direct legat de rubla rusească;

  – reducerea relaţiilor economice cu Federaţia Rusă dar fără creşterea similară a celor cu spaţiul european, acolo unde condiţiile de calitate sunt stricte.

 28. „ПИЗДЕЦ ПОДКРАЛСЯ НЕЗАМЕТНО” ASA ZICE UN PROVERB POPILAR RUS, IN TRADUCERE DEZASTRUL A VENIT NEVAZUT,
  DECI ESTE CAZUL MOLDOVEI BEM SI LEULUI, DE FAPT, ESCROCHERIA A FOST BINE CAMUFLATA DE GUVERNANTI CARE AU CONSTRUIT O PIRAMIDA FINANCIARA DE TIP MMM DIN RUSIA ANILOR 90, CA REZULTAT AVEC SARACIA SARACIILOR IN EUROPA SI CONDITII PENTRU DEFAULT AL STATULUI, CREDETI CA CINEVA NE VA DA BANI DEGEABA, RUSIA NU EA STIE DECAT SA EA SI SA MINTA ALEGATORII JUCAND CU SENTIMENTELE LOR NOSTALGICE, PACAT CA ACESTI RUSI DIN RM NU INTELEG ASTA, MOLDOVENII DE LA TARA SINT INTUNECATI UMILITI SI NEZINFORMATI, CU CAPACITATI DE GANDIRE DEFICIENTE, DE FAPT INTRO SOCIETATE TOTALITARA GANDIREA ESTE UNA SINGURA DE A FORMA SCLAVI SI SLUGI AI PUTERII, DECI PROGRESUL TREBUIE REALIZAT AICI IN PRIMUL RIND, CUM GANDESTI ASA SI TRAESTI, MOLDOVENII INTELECTUALI SINT INTRADEVAR PUTINI CIRCA 10 LA SUTA POATE, DAR EI SINT MINORITATE SI NU TOTI AU LIBERTATEA SI INDEPENDENTA FINANCIARA SA SE EXPRIME, DECI UNICA SOLUTIE ESTE INFORMATIZAREA SI INFORMAREA OAMENILOR SCHIMBAREA GINDIRII LOR, ALTFEL VON TRAI MEREU IN SOCIETATE POST SOVIETICA PRO RUSA VOM FI MINTITI SI LOHANITI, TRATAI RAU SI DE TURMA DE OI.
  TREZIRE MOLDOVNI STATUL VA MULGE CA PE OI !!!
  BEEE BBEEE BEEE

  E TIMPUL SA FACETI CEVA IN VIATA VOASTRASA VA ORGANIZATI MAI BINE
  DAR SA STITI CA SI OILE SINT ALBE SI NEGRE SI POT ARATA NARAV DE LUP
  ASA CA TREZIE MOLDOVENI, JOS TOATE PARTIDELE CORUPTE VOTATI PNL JOS REGIMUL MAFIOT DIN MOLDOVA
  VENITI IN MASA SI INSCRIETIVA IN PNL RENUNTATI LA ALTE PARTIDE CONDUSE DE DIAVOLI SI VAMPIRIDE FARISEI SI ESCROCI DIN SOCIETATEA RM
  LASATI DRACULUI PLDM PL PD PCRM PSRM !!!!
  VAU MINTIT TOATE
  ADUCETI UN PRIETEN O RUDA IN PNL SI INCET CU INCETUL O SA VA FACEM DREPTATE LA TPTI IN TARA

 29. VENITI TOTI IN PNL UNICUL PARTID CE NU A FOST LA GUVERNARE SI CARE VA POATE SCAPA DE IDIOTII DE LA GUVERNARE, UNICUL PARTID CARE CUNOASTE CUM SE LUCREAZA INTRO EUROPA UNITA UNICUL PARTID CE VREA BINELE MOLDOVEI, UNICUL PARTID CE PROMOVEAZA NORME OCCIDENTALE IN SOCIETATE, CREATI RETELE LOCALE IN TERITORIU SI VENITI LA PNL TOTI ASA O SA AVETI O SANSA SA SCAPATI DE TERORISTII MASCATI PRO RUSI DE LA PUTERE

 30. Am mai auzit noi sloganul ca ”e prea devreme de vorbit de unire”. Las-că o să vă spun eu când ne vom uni, glăsuia unul din „liderașii” locali la congresul zis ”Moldova – casa noastră comună”. Vă mai amintiți de acel eveniment? Vad ca și acum sunt destui agenți imperiali care exploatează și pe acest forum tocmai frustrarea grobiană a moldovenismului primitiv și propagă insistent ne-unirea, adică PARCELAREA MAFIOTĂ A PAMÂNTULUI STRĂBUN: chipurile ar trebui, mai întâi, sa facem ordine la noi înșine, așa SINGUREI, NEPUTINCIOȘI, NE-UNIȚI CU FRAȚII ÎNTRU MAREA NAȚIUNE?????!!!!!! Adică unii „deștepți”, ce ne sugerează apartenența-le la idealurile PNL Moldova, încearcă dodonește să-l redacteze cu cenzura pe marele Alecsandri: Hai, s-nu dăm mînă cu mînî/Șiei cu inima drujînî/C-undi-s doi – puterea crești/Șî moscalu nu sporești…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 31. AI DREPTUL LA OPINIE SI LIBERTATE DE EXPRIMARE.
  DAR NU TREBUIE SA FACI ATAC LA PERSOANA SI ALUZII. ASTA NU STIRNESTE SENTIMENTE POZITIVE FATA DE TINE DN VIZIREANU, ITI AMI TESC CA DIN CAUZA CA TOTI MOLDOVENII SINT DIVIZATI PRIN PD PLDM PL SI STINGA PSRM PCRM, ASTA CREAZA HAOSUL DE 25 ANI INCOACE, ACESTA ESTE UN JOC SMECHERESC, LA CARE TU AI CAZUT PRADA SI INCERCI SA TE ARATI MAI BUN CA UN ALT MOLDOVEAN DE AL TAU. ASTA ESTE PROBLEMA PSIHO-COMPORTAMENTALA LA ROMANI IN GENERAL. IN EUROPA SE COMPORTA LA FEL ATACANDU SE SI INSULTINDU SE, SAMD DECI FAC APEL LA VOIE BUNA SI INTELEGERE INTRE OAMENI, LA VALORILE CARITATII SI ALTRUISMULUI POLITIC. DE ACEEA AM ENUNTAT CA TOTI MOLDVENII INDIFERENT DE VIZIUNI POLITICE SI PREFERINTESA VOTEZE PNL SI SA NU VIE VIOLENTI IN PERIOADA CE VINE IN COLAPSUL IN CARE INTRAM ACUMA.
  EU I-AM DIVIZAT PE ALEGATORII MOLDOVENI IN 4 CATEGORII :
  1) UNIONISTI CEI CE CRED CA UNIREA VA SCAPA RM DE TOATE RELELE LUMII
  2) NATIONALISTI CE CE IUBESC MOLDOVA SI NEAMUL INCLUSIV TOATA ROMANIA, PENTRU CA CUNOSC ISTORIA,CULTURA, ORIGINILE SI TARA,LOCALITATILE EI, DIN CARE FAC PARTE SI EU.
  3) MOLDOVENISTII – PERSOANE CU NIVEL DE EDUCATIE LIMITAT CARE NU AU CALATORIT MULT SI CARE NU SE INTERESEAZA DE CULTURA ALTOR TATI LIMITINDUSE CU OBISNUINTELE SI UZANTELE DIN RM, PENTRU MINE INTRUM FEL SINT PERSOANE DEGRADATE DAR NU E VINA LOR, CEI CE PROPAGA MOLDOVENISMUL SINT DOAR NISTE MANIPULATORI, E DESTUL SA FACI CEVA STUDII SI SA RATIONEZI LOGIC CA SA COMBATI TEORIILE LOR. DESI AU SI EI UNELE IDEI INTERESANTE, DAR NU VREAU SA COMENTEZ PE MARGINEA ASTA, NU ARE SENS LA MOMENT.
  4) PATRIOTII , CE ESTE PATRIOTISMUL DRAGOSTEA PENTRU TARA NATALA, FIECARE DIN NOI TREBUIE SA FIE PATRIOT, DAR NU ESTE, AICI E PROBLEMA, SI MAI ESTE O PROBLEMA IN RM S-AU CREAT LUMI CU PATRII PARALELE, E VINA CELOR 200 DE ANI DE OCUPATIE SI INFLUENTA RUSA DAR SI MAI MULT A ULTIMELOR GUVERNARI CARE NU AU STIUT SA IMPUNA IN SOCIETATE SI SA EDUCE UN SINGUR GIND CA SINTEM TOTI DIN RM, SI TREBUIE SA TINEM CU RM NU CU ALTE TARI, DESIGUR CA ROMANIA MAI PRECIS MOLDOVA DIN ROMANIA TRIUNGHIUL BAIA MARE -SUCEAVA- IASI FIIND INIMA IDENTITATII NOASTRE SI STAU LA ORIGINEA ISTORIEI SI DENUMIRII PE CARE O PURTAM, DECI DACA NU ESTI MINDRU DE ASTA , CRED CA NU ESTI UN ADEVARAT PATRIOT.
  DECI UNII ISI ASOCIAZA PATRIA CA IN CAZUL LUI USATYI CU RUSIA. ALTII CU BULGARIA ALTII CHIAR CU TURCIA, VEZI MATALE DODON DE EXEMPLU E UN PERSONAJ DIN POVESTILE POPULARE RUSESTI DACA TI ADUCI AMNTE PENTRU EL CU SIGURANTA PATRIA ESTE RUSIA, NU ESTE SI CAZUL MEU, DECI SA MA ACUZI DE DODONISM AR TREBUI SA TI FIE RUSINE.

 32. RM ESTE O SOCIETATE COMPLEXA SI COMPLICATA, TREBUIE SA VORBESTI CU FIECARE SI SA I ASCULTI SA LE INTELEGI PROBLEMELE, CEEA CE VOI NU VEDETI EU LE VAD LA DISTANTA SI POT SA VA SPUN CA VA INVARTITI PE LOR DE 25 ANI, IN LOC SA VA UNITI DE PE POZITII CIVILE SI SA DATI DOVADA DE ALTRUISM POLITIC IN CIUDA DIFERENTELOR MICI SI NESEMNIFICATIVE, SA NU VA ATACATI INTRE VOI SA NU VA INSULTATI, SA VA COMPORTATI CIVILIZAT, SA AJUTATI PE CEL DE LINGA VOI, SA FITI SOLIDARI IN SOCIETATE, MISCAREA POLONEZA DE ELIBERARE ASA SI SE NUMEA SOLIDARITATEA, EI FIIND UNITI SI PRIN INTERMEDIUL CATOLICISMULUI, AU DAT DOVADA DE CURAJ SI AU REUSIT, IAR NOI CUM SINTEM ?! INAINTE DE A FACE CEVA IMEDIAT IMPROSCAM CU ZOAIE SI GLOD IN VECIN , FRATE, SORA, NEAMUL NOSTRU PETRU CA GINDESTE DIVERS SI POATE CA ESTE SI DIVERS, DAR LUMEA E CREATA DIN INDIVIDUALITATI SI DIVERSITATEA ESTE OPERA NATURII. DIVERSITATEA ESTE ARMONIA SI ORDINEA LUCRURILOR, TREBUIE SA RESPECTATI ASTA. INTREBATIO PE DN PAVLICENCO EA A CALATORIT MULT SI A STUDIAT MULT O SA VA POVESTEASCA SI O SA VA INVETE DESPRE ADEVARATELE FUNDAMENTE ALE DEMOCRATIEI SI ORIGINILE EI, INTREBATIO CE ESTE PANTEON DIN PARIS, INTREBATIO CINE A VOST GARIBALDI CU ADEVARAT SI CE ROL A AVUT IN UNIFICAREA ITALIEI, INTREBATIO DE ROLUL LUI LECH VALESA IN POLONIA, INTREBATIO DESPRE BAZELE SI TATII FONDATORI AI DEMOCRATIEI AMERICANE SPER CA EA SA VA INDRUME PE TOTI SI SA VA LUMNEZE INTRO SOCIETATE DISTRUSA SI DEZORIENTATA. MERCI.

 33. ELEMENTELE ALOLINGVE SINT UNITE SI NE CONDUC DIN UMBRA, AICI INTRA DIVERSE PERSOANE DE ORIGINA RUSA,UCRAINEANA,GAGAUZA,BULGARA, TOTI SINT IMPOTRIVA MOLDOVENILOR DE BASTINA SI URASC ROMANIA, CA STAT PENTRU CA LE ESTE FRICA SA ACCEPTE CULTURA SI SA FIE CONDUSI DE ROMANI SAU MOLDOVENI, DECI EI CREEAZA FEL DE FEL DE OBSTACOLE CE NU ESTE CLAR, VOI INCA SPECULATI PE TEMA STA, DACA UN MOLDOVEAN SE CREDE MAI MULT ASA LASATI-L IN VOIA LUI DE CE IL ATACTI ?! IN FRANTA DE EXEMPLU UN BRETON NU ZICE CA E FRANCEZ, DESI TOATA LUMEA STIE CA REGIUNIEA BRETAGNE ESTE O PARTE A FRANTEI, LA FEL ESTE SI VENETO IN ITALIA EI FOIND DESCENDENTI DIN MARII VENETIENI, LA FEL SI BAVAREZII IN GERMANIA, DECI LASATI URA SI ATACURILE ACESTEA, ASTA NE DEZBINA, EI INSA DUSMANII SINT UNITI SI NE CONDUC NE JEFUIESC SI SE FOLOSESC DE OAMENI CA TINE CARE IN LOC SA PROPUNA CEVA INTERESANT SI SA CONTRIBUIE LA PROGRES SI INTELEGERE ATACA PE UN SEAMAN DE AL SAU.
  DACA NU INTELEGI ASTA, MERITI SA FII IN CONTINUARE FURAT SI SA SI BATA ALOLINGVII JOC DE TINE, EU CEL PUTIN MAM BATUT CIND INCARCA SA MA INSULTE DE MOLDEVEAN U. ROMAN, SAU SA MA INSULTE UNUNGUR DE ROMAN TSIGAN, SAU BULGAR, DESCHIDE OCHII, SINTEM INCONJURATI DE DUSMANI PESTE TOT.
  LA FEL SI UCRAINENII UZURPEAZA CERNAUTUL SI CETATEA ALBA, POTI SQ LE NUMESTI CETATI MOLDOVENESTI SAU ROMANESTI, PENTRU MINE STEFAN CEL MARE SI VLAD TEPES SINT VERI DECI POATE CA VLAD TEPES ERA MAI MOLDOVENIST DECAT VOI TOTI UNIONISTII LA UN LOC.
  UNIREA TREBUIE SA VINA DIN INIMA SI SA SE PRODUCA IN MINTILE OAMENILOR, NU IMPUSA FORTAT, ALTFEL SEAMANA CU NISTE OI CARE SINT ALUNGATE IN CARD.
  DECI FACETI TOTUL CONFORM LEGII SI VOTATI PNL.
  DACA VEZI QLTA CALE POFTIM SINT LA DISPOZITIA TA SA TE ASCULT.

 34. DACA VREINSA PROPUI RAZBOIUL AICI CAZI IN CAPCANA RUSA, RM NU ARE BANI SA FACA RAZBOI, DEJA CEL DIN UCRAINA DEMONSTREAZA CAT DE DEGRADATA E ARMATA UCRAINEI SI CA MOR ACEI SOLDATEI DE 18 ANI PENTRU NISTE ESCROCI AL DE POROSHENCO, SI EL MARE OLIGARH.
  INTREBATI L PE POROSHENKO CE CREDE DE RETROCEDAREA CERTAUTULUI SI CETATII ALBE CATRE RM SAU ROMANIA ?!
  DE CE NU VREI SA INTELEGI CA ACESTE CONFLICTE SINT MENITE SA QTENUEZE EFECTELE NEGATIVE SI LIPSURILE DI SOCIETATE?!
  CU SIGURANT CA VOR FI RECRUTATI IN ARMATA NATIONALA TINEREI DE 18 ANI UN FRATE DE AL TAU SAU VECIN SAU PRIETEN SAU CHIAR TU INSUTI SI VOR MURI CA NISTE BERBECI, PENTRU CA ARMATA RM NU ARE NICI CEEA CE ARE ARMATA UCRAINEANQ. AM UN UNCHI CARE À FOST SNIPER LA RAZBOIUL DIN TRANSNISTRIA SI À DOBORIT PESTE ZECI DE CAZACI MERCENARI SI SEPARATISTI, CE VREI SA TI SPUN , MIA POVESTIT CA INTRUN RAID DUPA CE À EXTERMINAT UN GRUP DE CAZACI MERCENARI, À GQSIT LA EI ACTELE GRUPULUI SAU CU FISELE PERSONALE !!!
  DECI TRADADREA VINE DIN SINUL STATULUI MAJOR SI MINISTERULUI APARARII IN PRIMUL RIND, APOI BIETII COMBATANTI NICI NU INTELEG CE SE INTAMPLA, SE VOR OMARI PENTRU NIMIC.
  POT SQ TI MAI POVESTESC CE MIA ZIS UN SIRB CARE À LUPTAT 6 QNI IN RAZBOIUL DIN IUGOSLAVIA, LA FEL SE GASEA IN SITUATII SIMILARE, TU CREZI CA ACEI OFITERI CARE AU FOST COLEGI INTRE EI PE BANCILE FACULTATII NU AU LEGATURI INTRE EI ? TU CREZI CA SE VA EXPUNE UN OFITER PERICOLULUI SA FIE OMORIT ? TU CREZI CA POTI REZOLVA PE CALE VIOLENTA CEVA ?!
  EU NU CRED ASTA. IMPORTANT SA INTELEGEM DE UNDE VINE PROBLEMA.
  PRIMA PROBLEMA E DEZBINAREA. A DOUA E CA SINTEM LEGATI PRIN PROBLEMA TRANSNISTRIEI CU LUMEA RUSA, DECI TREBUIE SARENUNTAM LA EA IN FAVOAREA UCRAINEI SI SA CEREM CERNAUTI SI CETATEA ALBA IN SCHIMB.
  NICI UN POLITICIAN DIN RM NU À AVUT CURAJUL SI NU L ARE SA CEARA ASTA DE LA UCRAINA. DE CE ?!
  UITE ASA SE VA FACE ADEVARATA UNIRE, PRIN COEZIUNE SI ALTRUISM POLITIC, PRIN RENUNTAREA LATRANSNISTRIA SI RECUPEREAREA CERNAUTULUI SI CETATII ALBE.
  APOI FORMA STATULUI VIITOR ESTE O CHESTIUNE DE REFERENDUM SI SE POATE DISCUTAT. ALTFEL VETI RAMINE IN MOCIRLA MOLDOVENEASCA CONDUSI DE ALOLINGVIINCA MULT TIMP.

 35. ATATA TIMP CAT AVEM ALOLINGV LA PUTERE VOM FI MEREU LA CHEREMUL LOR. ASTA TREBUIE DE INTELES, INSTATUL RUS CONDUC RUSII ETNICI, LA FEL IN FRANTA, GERMANIA ETC, DECI DE AICI INCEPE NUMARATOAREA, SECURITATEA ECONOMICA ESTE LA PAMINT SI CEA À INSTITUTIILOR DE STAT. POFTIM ASTA E SITUATIA.

 36. ATENIE PENTRU VIZIREANU SI ALTII !!!
  DUPA LUNGI COMBATIMENTE IN ESTUL UCRAINEI ORASUL DEBALTEVE À CAZUT IN MINA RUSILOR.
  IN ACELASI TIMP LA CHISINAU REGIM MAFIOT VOTRAZA GUVERNUL CU UN PREMIER NECUNOSCUT, SAU MAI BINE CUNOSCUT CA UN HOT AL COMPANIILOR DE TELEFONIE MOBILA MOLDCEL SI AZERCEL.
  DECI AU VOTAT PD SAU PLAHOTNIUC PLDM SAU FILAT SI PCRM SAU VORONIN, NIMIC NOU O SA ZICETI, DAR DIN ELEMENTELE ANALIZEI AM SUBLINIAT CA INVESTIREA GUVERNULUI VA DEPINDE DE SUCCESUL RUSILOR PE FRONTUL DIN EST.
  DECI PUTETI SA VA ASTEPTATI LA MAI MULTE PORCARII IN ANII CE VIN SI REPRESIUNI POLITICE, EI SINT CALAII SI ASASINII CARE VAU INFOMETAT SI VA VOR TRIMITE SI LA RAZBOI CU MARE PROBABILITATE.

 37. DECI ATRAG ATENTIE SA NU VA ATACTI INTREVOI SI SA PROMOVATI PNL SI IMAGINEA ACESTUI PARTID, CHIAR DACA NU CUNOASTETI PREA MULTE DE EL.
  VA STEAPTA TIPURI DURE DE TOT.
  DOAR PRIN ALTRUISM POLITIC, SOLIDARITATE SI RENUNTARE LA TOT CE NE LEAGA DE RUSIA NE VOM SALVA.

 38. DEALTFE TEORIA HAOSULUI ESTE UNICA CARE EXPLICA MISCARILE POLITICE DIN RM, IN HAOS SI INTUNERIC SI CU UN GUVERN COMPUS DIN HOTI BANDITI,PROXENETI SI TRAFICANTI NU POTI SA TE ASTEPTI LA MULTE, CRED CA ACEST NOU GUVERN VA DURA MAXIM 6 LUNI APOI VOR PLECA IN VACANTA PARLAMENTARA APOI PRIN TOAMNA VA FI DIZOLVAT SI VOM INCEPE DE LA CAPAT SA CONSTITUIM UN ALT GUVERN CU UN ALT HOT IN FRUNTE.
  DECI SUCCESE VOUA IN TOATE CEI CE SE CRED ALESII POPORULUI SI CARE AU O MISIUNE SPECIALA, EU INSA SINT CINEVA SIMPLU SI FARA AMBITII INOLITICA MOLDOVENEASCA SI NU RIVNESC LA FUNCTII IN RM.
  AM ALTE DOMENII DE INTERESE DOAR VREAU SA VA AJUT PRIN SFATURI UTILE.
  DECI VETI INVINGE PRIN COEZIUNE, SOLIDARITATE, ALTRUISM POLITIC, ATINCI CAND MASELE DE MOLDOVENI INTUNECATI LA MINTE VOR INTELEGE ASTA, IAR CEI CE SINT ILUMINATI SA PROPAGE ACEASTA FILOSOFIE SI PRINCIPII IN MASE SA LE EXLICE SI SA I INVETE MAI MULTE. DAR NU PRIN IMPUNERE SAU FORTARE SAU METODE SECTARE, CACI OAMENII NOSTRI SINT DEZORIENTATI SI IGNORANTI IN MAREA LOR MAJORITATE.
  DECI SUCCES TIE VIZIREANU SI ALTII IN MISIUNEA VOASTRA PE PAMINTUL MOLDAV.

 39. DEACEEA MILITEZ PENTRU IDEEA UNUI PRINCIPAT IN MOLDOVA, DECI NOUA NE TREBUIE PRINCIPE EUROPEAN DESCENDENT DIN FAMILIA LUI STEFAN CEL MARE, ACESTA PUTETI SA L GASITI DOAR IN FRANTA, ESTE FAMILIA ANJOU.
  PUTEREA ESTE DATA DE DUMNEZEU SI ARE NATURA DIVINA, IAR PRINCIPELE ESTE MESAGERUL LUI DUMNEZEU PE PAMINT. TOTI CE S-AU PERINDAT LA PUTERE LA NOI, SINT NISTE COMERCIANTI (БАРЫГА) SI URMASII FANARIOTILOR, CARE AU FACUT BANI STAND PE SCAUNUL MOLDOVEI.
  ATUNCI CAND TOTI MOLDOVENII SE VOR POCAI SI SE VOR INTOARCE IN SINUL CREDINTEI STRAMOSESTI, VOR PARASI BISERICA ORTODOXA RUSA, VOR INTELEGE CA DOAR UN MONARH POATE GUVERNA CU PRICEPERE SI SA I PROTEJEZE, ATUNCI EL MONARHUL VA AVEA GRIJA DE EI SI LEGATURA CU EUROPA VA FI UNA ADEVARATA. ATATA TIMP CAT O SA FIM DIVIZATI SI O SA NE ATACAM INTRE NOI SA NE BAGAM IN GLOD SI MIZERIE SINGURI ATATA TIMP DUSMANII ALOLINGVI VOR PRODUCE DAUNE IN TARA. LIPSA DE PROGRES SI IGNORANTA.

 40. Dle Sergiu. Nu V-am atacat si nu V-am insultat. Singur va dati de-a huta. Invatati sa scrieti, mai intai, corect romaneste si puneti ordine in idei, fara ura si invective. Scrieti cu majuscule pentru a dosi greselile gramaticale si de exprimare si de a Va arata, din frustrare, un grandi. Daca vreti sa stiti eu sunt etnic roman, ca sa nu mai revenim la acest subiect. Separatismul Dvs. cu ideea Moldovei mari sub sceptrul lui Stefan cel Mare am mai auzit-o si la altii. Este o aberatie si o diversiune lansata de serviciile secrete rusesti in spatiul RM si propulsate de puzderia de partide si politicieni platiti de Kremlin. Au incercat si la Iasi sa faca aceasta propaganda si au promit-o la moaca. Mi-e interesant ce crede dna Pavlicenco despre aceasta propaganda, care se face tocmai pe blogul Domniei sale.

 41. DN VIZIREANU, EU STIU SA SCRIU PERFECT ROMANESTE IN GRAFIE LATINA PRECUM SI IN CEA CHIRILICA, CU TOATE SEMNELE AFERENTE ECRSTOR SISTEME DE SCRIERE, SCRIU ASA IN SEMN DE PROTEST PENTRU TOT CE SE INTAMPLA IN SOCIETATEA NOASTRA DAR SI A VOASTRA, IN LOC SA VA DATI ASA DE DESTEPT MAI BINE ATI FACE CEVA IN PRACTIC, EU MA IMPLIC PE FRONTUL IDEOLOGIC SI INCERC SA LE EXPLIC LA MOLDOVENI CA 1) AU FOST MINTITI TOTI ACESTI ANI 2) AU FOST BERBERITI PE VIATA DE UN EUROMPE LUNA PRIN MAHINATIIE FINANCIARE DE LA BEM, SI DE CE NU SE REVOLTA NIMENI, SINTEM OI IN CAZUL ACESTA, TREBUIE SA RECUNOASTEM, ATUNCI CAND OILE VOR INTELEGE CA AU FOST BERBERITE DE LINA IAR IARNA VINE IN TOI O SA VEDETI EFECTELE 3) STEFAN CEL MARE ESTE UN SIMBOL IAR DACA VRETI SA COMBATETI MOLDOVENISMUL SI PSEUDO-PATRIOTISMUL TREBUIE SA FACETI PUBLICA FILIATIA LUI STEFAN CEL MARE, CARE ERA LEGAT DE NOBILI POLONEZI SI FRANCEZI, DECI DE AICI VA RECOMAND SA LEGATI IMAGINEA LUI STEFAN SI URMASILOR SAI ADICA NOI MOLDOVENII IN IMAGINARUL COLECTIV ANUME DE FRANTA, CACI ASTA ESTE IDEEA PE CARE OF PROPAG. FRANTA ESTE O TARA MINUNATA MAMA REVOLUTIEI FRANCEZE CU O SOCIETATE CIVICA PUTERNICA ASTA AR TREBUI SA LUATI CA EXEMPLU.
  APOI MULTE ARISTOCRATII DIN EST AU SCAPAT DE COMUNISM IN FRANTA, ESTE CAZUL SI ARISTOCRATILOR RUSI, ROMANI SI ALTII.
  NU FITI INGUST LA MINTE FORMATA DE SISTEMUL EDUCATIONAL POST COMINIST DIN ROMANIA, AVETI INCA MULTE ETAPE DE PARCURS IN ROMANIA CA SA AJUNGETI LA NIVELUL FRANTEI SAU ITALIEI SI GERMANIEI.
  DECI EU LA ASTA VA INDEMN SI NU FILOSOFATI PREA MULT, MOLDOVENII SINT UN POPOR CARE MUNCESTE SI NU GINDESTE MULT, LE PLAC PERSONALITATI AUTORITARE SI VORBE SCURTE. ANGAJAZIVA UN SPECIALIST IN TEHNOLOGII POLITICE CARE SA VA DEZVOLTE SI DESFASOARE IDEILE SI SA EXPLICE CE ESTE UNIUNEA EUROPEANA, COMISIA EUROPEANA SI ALTE INSTITUTII INTERNATIONALE, DEMONIZAREA DE CARE VORBITI A FOST POSIBILA DATORITA FAPTULUI CA AITI FOST INACTIVI SI V-ATI CREZUT DESTEPTI GAMDIND CA MOLDOVNII VOR VENI IN TRAISTA VOASTRA DOAR PENTRU CA SINTETI TARA MEMBRA UE. SCHIMBATI TACTICA SI IMPLICATI VA ACTIV. MAFIOLE STRAINE FAC CE VOR LA NOI ASTA E GRAV. IAR SRI UL VOSTRU E 0, OCUPATI VA DE SCHOR APUATI-L DE GAT SI CERETI SOCOTEALA, IMPLICATI MOSAD IN DEISTAREA ACESTIU INDIVID , CU SIGURANTA CA EL NU PLATESTE IMPOZITE IN ISRAEL DESI E CETATEAN AL ACESTUI STAT, DECI FACETI DEMERSURI PESTE TOT. NU SE VEDE REACTIA VOASTRA VIZIREANU. ACTIUNE SI CAT MAI MULTA. SAU POATE SINTETI A SI ACESTI PLAHOTBIUC VORONIN FILAT SCHOR ?!

 42. LA URMA URMEI CREATI O MAFIE ROMANA SI TRIMITE TI IN RM CA SA I DISTRUGA PE ACESTI PARAZITI IN RM, DE CE SINETI ASA DE DEGRADATI, NU SE REZOLVA TOTUL PRIN TRATATE SI NEGOCIERI, SI FARA BANI DESIGUR, LUTI EXEMPLUL TRIADELOR CHINEZESTI EI SINT PESTE TOT TREZENTI SI CUMPARA TOT LA RIND, DECI VOIMASTA AR TRBUI SA FI FACUT IN RM, SA PUNETI CONTROL ASUPRA ECONOMIEI RM, DEOARECE NU ATI FACUT ASTA AU FACUT-O ALTII, RUSII AZERII SI LOCALNICII, ASA CA SA VA FIEDE INVATATURA, NU ESTE TARZIU ICIODATA DAR TREBUIE SA VA GINDITI SI LA POPULATIA RM CARE SUFERA SI NU ARE RELEURI DE INFLUENTA, ASUPRA POLITICULUI.
  DVS ATI CITIT MULT SI TRAITI IN LUMEA BUCHIILOR DESENATE SI IMIORTALIZARE PE HIRTIE, EU INSA TRAESC IN LUMEA REALA SI MA ORIENTEZI DUPA POSIBILITATI FINANCIARE SI VALORILE SOCIETATII. DECI LUATI IN ALCUL SI ASTA CA FACTORUL ECONOMIC ESTE DETERNIMANT IN ANUMITE MISCARI SOCIALE SI POLITICE.

 43. DECI IN CONCLUZIE LASATI ABERATIILE SI DACA VRETI SA COMBATETI TEZELE SERVICIILOR SECRETE RUSESTI CAE NU SINT MAI INTELIGENTE DECAT DVS CU SIGURANTA DAR LUCREAZA MAI BINE, LANSATI IDEEA CA STEFAN CEL MARE AVEA FILIATIE EUROPEANA SI IN EUROPA SINT DESCENDENTI AI LUI GATA SA VINA SA PREIA CONDUCEREA IN STATUL MOLDOVA SI SA L TRANSFORME IN PRINCIPAT ASA SCAPAT DE INSTITUTIA PRESEDINTELUI SI NE LEGAM DE EUROPA.
  PESTELE DE LA CAP SE STRICA. ATI VAZUT CE MEDALIE ARE TIMOFTI PE GAT ?! PAI ASA CRED CA ATI INTELES MAI MULTE
  CINE ESTE ACEST TIMOFTI SI CE SCOPURI URMARESTE SI PE CINE PROMOVEAZA, IN PLIS TACE CA PESTELE PE USCAT.

 44. SI NU VA PLINGETI PE BASARABENI, MOLDOENI SI ALTE ABERATII, SINTEM CUM SINTEM SI NE PLACE LIBERTATEA, NU VA BAGATI CU SFATURI INTELIGENTE LA NOI, MAI BINE ATI FACE CE VA SPUN SI SA VA IMPLICATI IN LUPTA IDEOLOGICA SI CONSOLIDAREA ALEGATORILOR INTR-UN PARTID UNIC, EU ALEG PNL, APOI LA NIVEL DE SRI CREATI CELULA CARE SE VA OCUPA EXPLICIT DE RM SI ELIMINAREA DUSMANILOR NEAMULUI ASA CUM O FAC ISRAELITII. NOI DEJA SINTEM OI, DAR VOI NU FITI BOI SI TREBUIE SA SALVATI ACESTE 3 MILIOANE DE SUFLETE CARE SE CHINUIE IN SPATIUL DINTRE PRUT SI NISTRU SINT LIPSITI DE COMUNICARE MODERNA SI TV SI STARE MATERIALA SIMALTE ALTE AORI DE CARE EU PERSONAL MA BUCUR DE MULTI ANI.

 45. GANDITI VA CA RUSIA VREA SA EA CU JAPCA UCRAINA DEJA A IMPUS SA LI SE DEA UN COLTISOR, DAR EI NU SE VOR OPRI VOI MACINA IN CONTINUARE ACEASTA TARA O SA VDETI CA VOR SA SE EXTINDA MAI DEPARTE IN DNEPROPETROVSC, HARKOV,NIKOLAEV, ODESA, DECI TREZITI-VA, NU O SA VINA OBAMA SAU MERKEL CU HOLLANDE SA VA STEARGA LA CUR, DACA NU O SA PUNETI LA PUNCT UN MECANISM DE SLAVARE A BASA-MOLDO-ROMANILOR INTUNECATI LA MINTE CUM SINT, O SA VA PINTITI PENTRU URMATORII 100 DE ANI, MAI BINE SA DISTRUETI O MINA DE MAFIOTI IN MOLDOVA SI SA LANSATI DEMOCRATIA ADEVARATA CU ALORILE EI IN RM, DECAT SA ASEPTATI INACTIVI.

 46. RUSIA ESTE VECINA CU DONETSK SI LUGA SK, DE ACEEA SI II SUSTINE , ACOLO TOTI SINT ETNICI RUSI, LA NOI OTI ETNIC ROMANI DAR ROMANIA STA PE LOC, SI NE SPUNE CA NU SCRIEM CORECT CU IEROGLIFE :-):-):-):-):-) VIZIREANU TREZESTE TE NI SA FURAT 1 MLRD DE EURO SI DIJMA PE VIAVA 1 UERO PE LUNA, INTELEGI CE È ASTA ?! ASTA INSEAMNA CA IN RM NU EXISTA INSTITUTII DE STAT DOAR SRL URI PERSONALE IMPLICATE IN VIATA PUBLICA , DA TI SI TU SEAMA CE EZTE RM AZI

 47. BLOGUL PNL ESTE UNICUL BLOG DIN RM CARE NU ARE CENZURA, DE ACEEA SI SCRIU AICI, DECI INCA UN ARGUMENT CARE DA DOVADA DE A FI UN PARTID POLITIC DEMOCRATIC SI CARE RESPECTA DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE.

 48. Dle Sergiu. Sunteti rizibil. Trebuie sa dati dovada de cunoastere a limbii nu sa declarati. Grafia si ortografia Va contrazic jalnic. Faceti parte din tagma pretinsilor docti. Asta e. Imi pare rau. No coment.

 49. corectare> No comment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *