Ghimpu s-a lansat din nou în minciuni. Crase

http://www.privesc.eu/Arhiva/23740/Conferinta-de-presa-organizata-de-Partidul-Liberal-cu-tema–Coalitia-de-guvernare-sfideaza-vointa-cetatenilor
finalDupa ce a fost la Fabrika si s-a facut de-a binelea de ris, neacceptind o competitie inteligenta cu presa, iata ca, recent, a avut o conferinta de presa cu asistentii sai, care, si ei, toarna minciuni cu galeata, alaturi de neadevarurile “savurabile”, debitate de Ghimpu.

Astfel, Ghimpu a reluat minciuna ca toate partidele liberale au fost create contra PL. Eu am mai auzit aceasta aiureala chiar de la un diplomat roman, ceea ce arata – asa cum spuneam si la Fabrika (in curind il chem, cu toate procedurile legale, pe individul fals liberal si fals unionist in judecata) – ca Ghimpu a umplut ambele state romanesti cu acest “mit”. A ajuns un Ghimpu sa se identifice cu tot ce e national, dupa ce isi cunoaste bine trecutul de pina si de dupa proclamarea Independentei.

Asa cum pare sa i-o fi spus-o si un FSB-ist rus, venit la Chisinau, care l-a neutralizat repede spunindu-i ca istoria adevarata a Familiei Ghimpu nu e deloc cea pe care el o povesteste prostilor de moldoveni. Si asta o stiu multi. L-ati mai auzit pe Ghimpu sa spuna ca trebuie sa iesim de CSI, dupa ce a condus forul acesta chiar la Chisinau, iar Corina Fusu ne demonstra de ce trebuie sa raminem in CSI?

Acum, legat de PNL. A spus o gramada de minciuni, conform ideii ca eu mi-as fi creat partid, asa cum fac la noi multi. Ceea ce nu este adevarat. A mai spus ca PNL s-a format dupa alegerile locale din 2007, cind Chirtoaca a devenit Primar. Sigur, “PNL  s-a format contra PL”. Ca era Apostol presedinte, apoi a venit Pavlicenco. Ghimpu habar nu are nici de istoria recenta a RM, e prea obositor pentru mintea lui sa se informeze, daca nu stie.

Sa lamurim lucrurile. Desi am scris pe blogul meu suficient despre asta. I-am postat chiar si pe blogul sau pe care scrie cu greseli. Insa nu este el omul care sa ia in seama adevarul sau realitatea.

PNL a existat in trei formule. Este primul partid care a fost filiala a PNL din Romania, Filiala Iasi, condusa de fostul deputat Andrei Apostol. Cind in RM legislatia s-a schimbat si au fost interzise filialele partidelor din alte state, PNL s-a format in partid aici. Apoi s-a unit cu o formatiune condusa de Mircea Rusu, care a fost al doilea presedinte al PNL (ambii ex-presedinti PNL sunt in conducerea actualului PNL). PNL condus de Rusu a participat la alegerile din 2001, cind au venit masiv comunistii, pentru ca nici Snegur, nici Matei nu au vrut sa unifice Dreapta. Am fost invitata atunci de Mircea Rusu in PNL si am luat-o de la zero, coordonind nordul, unde PNL nu avea structuri.

Dupa venirea masiva a comunistilor in 2001, PNL a fost primul partid care s-a dizolvat, de dragul coagularii fortelor anticomuniste. Coagularea – trecuta printr-un PL condus de actualul vice al PL-ului lui Ghimpu, Veaceslav Untila, – s-a incheiat cu formarea AMN, apoi a Blocului “Moldova Democrata”, intrata in Parlament in 2005. Am spus atunci, in prima sedinta a Fractiunii BMD, ca trebuie sa promovam Manifestul electoral al BMD, cu iesirea din CSI, cu limba romana, cu problema transnistreana, insa BMD s-a destramat cind PD cu PSL l-au votat pe Voronin Presedinte.

Dupa lichidarea PL-ului nostru, un actual vicepresedinte al PNL i-a propus lui Ghimpu sa schimbe denumirea din Partidul Reformei (vad ca reforme nu a generat, dar un partid liberal-reformator – da) in Partid Liberal.

In anul 2006, in septembrie, dupa ce am promovat cu Valeriu Cosarciuc toate initiativele legislative amintite aici, am fost data afara, impreuna cu Anatol Taranu, din AMN.

Toti national-liberalii au parasit dupa noi AMN si si-au exprimat dorinta sa reconstituie PNL. S-a format grupul de coordonare din Taranu, Rusu si Pavlicenco. Pe 6 decembrie 2006 a avut loc congresul PNL, iar certificatul de inregistrare cu data de 2 februarie 2007 este postat aici. In primavara au avut loc alegeri locale, ca asa a vrut echipa. Pina la alegerile locale PL-ul nu a prea existat la fel ca si Partidul Reformei, cu toate acestea, am incercat intens un dialog, refuzat, precum aratam mai jos.

Deci, este important cit a incercat, fara rost, grupul national-liberal sa discute cu PSL si PL ca sa nu se mai formeze un partid si respectivii nu au acceptat. Despre asta Ghimpu nu spune, pentru ca nu i-o fi “convenind” Absolutului.

Chiar Ghimpu m-a chemat la discutie si m-a invitat in PL (eu am fost membru al PD-ului lui Gh.Ghimpu, care s-a unit intr-o formatiune denumita apoi PFD, unde erau Mihai Ghimpu si Ion Hadarca). Am spus ca vin cu echipa. Nu a acceptat, pentru ca “nu-i placeau” Rusu, Taranu si altii, numindu-I in fel si chip. Dupa care, in Consiliul Municipal Chisinau, a facut aliante cu semnatura exact cu “nomenclaturistii”, desi a spus ca nu va colabora cu ei niciodata.

Nu vreau aici sa scriu ce cuvinte bune mi-a spus Ghimpu la intilnire. A apreciat ca am fost mereu verticala si nu m-am abatut niciodata de la linia nationala.

Acum spune ca sunt KGB-ista. Il sfatuiesc sa isi pregateasca probele pentru proces si sa se uite mai bine in jur cine ii sunt KGB-istii…

Inainte de Congresul PNL, national-liberalii din Romania si liberalii din Germania au incercat o masa rotunda ca sa nu se formeze PNL, ci sa coagulam fortele liberale. L-am sunat insistent pe Ghimpu chiar din biroul de la Parlament al lui Anatol Taranu (omul e martor), dar Ghimpu a refuzat intr-un mod badaranesc, precum ii e stilul, despre care a scris si Ana Gutu ca si l-a manifestat cu brio si la Cotroceni.

Am mai scrie multe. Dar nu o facem. Vom reaminti doar ca PNL a lansat mesajul si obiectivul clar unionist pe 17 aprilie 2010. Inainte de asta am fost invitati cu Mihai Severovan la Presedintele “interimar”, pe care nu l-a dus capul, ca jurist cu orgoliu rau inflamat, macar un Decret cu ocupatia sa faca potrivit recomandarilor APCE, ca sa nu fie anulat de CC.

I-am propus si atunci colaborare, sa coagulam fortele liberale romanesti nationale. A spus nu, ca nu vrea Corina Fusu. Atunci i-am spus ca noi lansam mesajul unionist. A facut o pauza, s-a gindit, dupa care a spus ca “badica Gheorghe ar fi vrut sa intre un partid unionist in Parlament”. Dupa care, in toamna, dupa alegerile parlamentare (in care Chirtoaca ne-a interzis publicitatea unionista pe troleibuze in oras) a spus ca a luat mai putine voturi din cauza mesajului unionist al PNL.

In general, la fiecare propunere de colaborare, noi avind discutii si cu Bodrug, si cu Hadarca, si cu Salaru, urmau sfaturile ca PNL sa nu participe la alegeri si sa se dizolve.

Apropo, consilierii nostri PNL din Floreni, Anenii-Noi, stiu foarte bine cine e Valeriu Munteanu si ce mai face pe acolo. Ma tot roaga sa publicam… Dar iata si o minciuna de a lui Munteanu. A declarat la conferinta de presa ca, fiind in AIE sau in afara, PL a avut acelasi comportament. Oare?

Iata voi, PL, acum suportati bumerangul a ceea ce ati facut exact ca PLDM si PD. Le-ati spus urit de tot alegatorilor in alegerile locale din 2011 sa nu voteze PNL, pentru ca nu au reprezentanti in Parlament si Guvern si primarii PNL nu vor avea bani pentru comunitatile lor. Ati promovat deschis discriminarea. Iata acum v-o face PLR, cu exact acest argument.

Eu nu mai spun ca PNL a dat comunicate si declaratii doar de regret ca s-a rupt PL-ul, nu a radiat de bucurie pentru ce s-a intimplat si a spus ca la mijoc e interesul Rusiei. Dar daca Ghimpu a promovat niste persoane care “au tradat”, sa nu fie oare deloc si vina sa ca nu a stiut pe cine promoveaza? Sau l-au luat ametelile crezind ca a nimerit in Liga politica superioara, de unde a fost aruncat urit, dar si pentru ca nu a stiut sa faca un partid cu democratie interioara, nu unul totalitar de care li s-a scirbit multora…

Am scris suficient despre falsurile lui Ghimpu, despre cum obstructioneaza el mereu PNL, crezindu-se “buricul pamintului”.

http://www.pavlicenco.md/2010/11/26/mesaj-catre-membrii-partidului-liberal/

http://www.pavlicenco.md/2012/02/12/cum-plagiaza-sau-obstructioneaza-pl-ul-constant-pnl-ul/

Noi chiar si cind au venit colegii cu ideea sa formam Consiliul Unirii, am initiat, la inceput, largi dezbateri inainte de a crea aceasta platforma in februarie 2012, pentru a comemora, prin marsuri unioniste, doua secole de ocupatie ruso-sovietica. Si in privinta actiunilor unioniste, ca de fiece data, Ghimpu si Chirtoaca nu au facut decit sa obstructioneze, animati de interese meschine, nu de idealul reintregirii, despre care vorbesc numai in filme, la Cotroceni si, poate, in Pipera…

Vitalia Pavlicenco

P.S. M-am uitat peste un timp si vad ca vizitatori sunt mai multi, dar comentarii – nu prea. Si stiu de ce. Cei care citesc cu rabdare articolul, isi dau seama ca noi, PNL, avem dreptate, dar inca nu sunt gata sa comenteze in defavoarea PL, pentru ca nu au curajul si taria sa recunoasca faptul ca au gresit votind PL. Numai cei mai puternici pot face asta, dar par sa fie putini. Inca foarte putini… VP

Loading Facebook Comments ...

15 Comments

Add a Comment
 1. Госпожа Павличенко, почему Вы, считающая Молдову вторым Румынским государством,
  yе установите на свой компьютер румынский шрифт? Ведь это так просто!

 2. Pt Rusoaica

  Am caractere romanesti pe laptop. Dar nu intotdeauna vreau sa scriu cu semne diacritice. Pentru ca la preluare internationala e mai simplu.

 3. a avut o conferinta de presa cu asistentii sai, care, si ei, toarna minciuni cu galeata,,, (V.Pavlicenco, blog, 18-02-14)Doamnă DOCTORIŢĂ în ştiinţe FILATOlogice, cum credeţi, – amu după DISrusificare şi cu ochii pĂ dupĂ Prut, noi, noi şi voi avem dreptul să despărţim subiectul de predicar prin virgulă, cum ai procedat Dumneata în proPOZIŢIA de mai sus?…Şi încă una, în răspunsul RUSOAICEI utilizaţi termenul CARACTERE ROMÂNEŞTI. Da CUM, dOAMNE LITERELE latine AU FOST rom(ÂN)izate? cE, ANGLICANII SCRIU CU CARACTERE romICE?dOAMNĂ, DOCTORIŢĂ, HAI SĂ FIM MAI PEDANŢI uleacâ!

 4. =Domnica Unionista dela HERŢA=

  Priviti aici
  câteva fotografii din Chisinaul anilor 1930
  din perioada României Mari !

  “Nimic nu se uita si Nimeni nu este uitat ! ”

  http://www.moldova.org/gallery/chisinaul-anilor-30/

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ———— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———-
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———–
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 5. Pt De pe forumul Flux

  Vad ca scriind asa intortocheat, precum e si greu de citit, nu stiu ce tot incercati sa demonstrati. In legatura cu punctuatia, cu virgulele, e totul corect. nu am ce comenta.

  Legat de CARACTERE ROMANESTI.

  Iata textul de mai jos, luat de la link-ul urmator: http://dexonline.ro/definitie/caracter

  „Legat de CARACTÉR, caractere, s. n. 1. Ansamblul însușirilor fundamentale psihice-morale ale unei persoane, care se manifestă în modul de comportare, în ideile și în acțiunile sale. ♦ Personalitate morală fermă. ♦ Însușire morală care se manifestă prin perseverență, voință fermă și corectitudine. Om de caracter. 2. Individualitate care prezintă trăsături psihice complexe, zugrăvită într-o operă literară. ♦ Comedie de caracter = comedie în care intriga ia naștere din conflictul dintre caracterele contradictorii ale personajelor. Dans de caracter = formă prelucrată pentru scenă a dansurilor populare. 3. Trăsătură distinctivă care constituie specificul unui lucru, al unui fenomen etc. Însușire, particularitate a unui organism. Caractere moștenite (sau ereditare) și caractere dobândite (sau neereditare). 4. Caracteristică a unui ansamblu de litere, cifre, accente și semne de tipar din aceeași familie și din același corp. – Din fr. caractère, lat. character.”

  As putea si sa nu raspund, dar o fac pt ca ma respect pe mine.

 6. Chiar daca sunt departe de a fi fanul d-nei Pavlicenco,nu pot sa constat,a cata oara,ca atunci cand nu sunt argumente pentru a combate cele spuse de autor,se face atac la persoana.
  E clar ca trebuie de scris corect,dar sa nu spui absolut nimic la tema articolului? Sunt jalnici atat ei,cat si idolul lor…

 7. si eu consider ca Ghimpu nu este „un lider” veritabil…e un soi de pierde–vara ca si nepotu-sau…dar si dumneata nu ai stofa de „lider”…promovind ca si Ghimpu un unionizm de 2 bani…exploatind intr-un mod unilateral si cumva „primitiv” doar factorul identitar…fra a tine cont de realitatea societatii…si neconstientizind ca aceste declratii unioniste sunt percepute ca fiind „nationaliste” de catre toate minoritatile nationale cit si de majoritatea moldovenilor(minoritatile rusofile dincauza sovinizmului si imperializmului rusesc….moldovenii din cauza ca nu-si cunosc istoria si foarte putini dintre ei au aflat ca sunt romani)….in plus…declaratiile unioniste alimenteaza separatizmul transnistrean si gagauz cu riscul de dezmembrare a RM….tensioneaza relatiile interetnice din societate…..si aceste lucruri obstructioneaza integrarea tarii….politica trebuie sa fie intotdeauna cerebrala si gindita….nicidecum emotionala/hazardata/distructiva….eu consider ca e necesar in primul rind de a concentra eforturile in scopurile popularizarii adevarului despre apartenenta si identitatea noastra romaneasca astfel incit oamenii in mod constient si in cunostinta de cauza sasi poata exprima optiunea vizavi de Unire,integrare europeana,uniune vamala…etc….

 8. e „imposibil” si „utopic” sa incerci „insistent” sa „unesti” o populatie cu „fratii de peste Prut” atita timp cit aceasta populatie in majoritatea sa inca nu cunoaste/constientizeaza ca sunt si ei romani…multi dintre ei chiar considerind ca sunt doar „moldoveni”…plus 30% de populatie de minoritari(de obicei rusofili…deci antiunionisti) care deschis actioneaza impotriva populatiei bastinase si nerecunoasterea limbii romane ca fiind limba oficiala….si toate astea din cauza ca populatia bastinasa „nu stie cine este”…..de aia ziceam ca primordial este este informarea si promovarea adevarului istoric….dar acest lucru il poate face doar o guvernare responsabila….nu lepadaturile astea care guverneaza acum….

 9. Stimata dna Pavlicenco, eu consider ca nici unul din deputatii de astazi nu merita sa ma fie ales vreodata. Ei au avut sansa sa arate ce pot. Cred cu sunt altii care ar face mai mult si ar trebui sa le dam o sansa. PL, dl Chirtoaca, intr-adevar au de pierdut din cauza dl Ghimpu. Trebuie doar sa-l compatimim, caci nu e usor sa te dezici de slava si putere. Nu spun ca ii am la inima pe PLR pentru ce au facut.

  Mentionez PL pentru ca doare ceea ce fac, restul partidelor nici nu merita pomenite.

  Nu mai cred ca votul dat celor ce nu ajung in parlament e aruncat pe vant. Eu am votat PL si oricum l-am aruncat pe vant.

 10. Ai dreptate,d.Pavlicenco.Liberalii doar cu mincuni si birfe au ajuns in parlament.La Costesti ,in timp ce fixam pe stilpi foi informative cu PNL un liberal ma numit asa cum stie numai Ghimpu sa vorbeasca.Poate il cunoasteti pe primarul din Costesti.Mare noroc a avut,ca costestenii traise 8ani cu un lingau si betiv de comunist,deaceia au sperat ca cu liberalii ne vom mai indrepta de spinare,dar pe naiba! Acesta stie numai sa fure,dar de mincuni nu-l intrece nimeni.Sa vezi cum prosteste lumea si rage la toti de parca o sa vetuiasca in primarie.Ne pare mult pina la alegeri.In timpul care a mai ramas o sa fure tot .Se fuduleste ca a facut drumuri,dar nu spune citi bani o furat ,face canalizare,dar nu spune oamenilor citi bani so dat pentru asta.Traiasca PNL,succese!

 11. Pt Nicolai

  Veniti cu noi. Sunati-ma la 069111682.

 12. Pt Vitalie Cracan

  Regret. Dar sunteti printre putinii care recunosc asa ceva. Cei fricosi nu o pot face. Sunt fricosi si mici. Veniti cu noi. Ma gasiti la 069111682.

 13. Pt Mihai

  Sincera sa fiu, nu am inteles foarte bine ce mesaj ati incifrat in postare.

 14. Pt Oleg

  1. Despre mine probabil, vorbesc altii. La sfirsitul acestui raspuns va voi posta ceva ca sa cititi, legat de stofa sau nestofa mea.

  Raspundeam mai sus si repostez o vorba inteleapta: ””In politica nu trebuie intotdeauna sa cistigi, ci sa iti mentii convingerile, pozitiile, sa incerci sa ai dreptate si sa demonstrezi mereu acest lucru.”

  2. Legat de ”unionismul de 2 bani”, inteleg perfect ca nu cititi nimic din documentele noastre. Daca nu ati uitat sa cititi si aveti rabdare, intrati pe http://www.consiliul-unirii.ro si rasfoiti putin.

  3. Legat de ”realitatea societatii…si neconstientizind ca aceste declaratii unioniste sunt percepute ca fiind “nationaliste” de catre toate minoritatile nationale cit si de majoritatea moldovenilor (minoritatile rusofile dincauza sovinismului si imperialismului rusesc….” – raspunsul este ca noi constientizam totul absolut, dar nu mai vrem 23 de ani de bijbiiala, pentru ca vor fi 46 d ecautari fara rost. Gata, ori minoritatile se integreaza in Romania si UE, ori ramin marginali in societate.

  4. Moldovenii sunt romani si vor intelege tot mai mult asta. Noi ii ajutam.

  5. Nu ne deranjeaza pozitia separatistilor. Nu ne intereseaza nicio tensionare in societate. Exista dreptul la libera exprimare si noi am obtinut in instanta nationala confirmarea legalitatii mesajului si a obiectivului unionist. In rest, voi convingeti-i in continuare pe oameni ca e bine sa vrea in mocirla moldoveneasca sau in Rusia saraca, iar noi / in Romania europeana. Citit ce v-am spus.

  6. 23 de ani cine a obstructionat ”integrarea tarii”? Guvernantii hoti si coruptia.

  7. Legat de restul e un primitivism in gindire. Sunt troglodisme. Mai cititi, mai cultivati-va, aveti sanse.

 15. Doamna Pavlicenco! Este adevarat ca, la sesizările adresate Curtii Constituţionale din partea Partidului Liberal cu privire la neconstituționalitatea legilor adoptate de Parlament, 16 legi au fost declarate neconstituționale în cîteva luni, iar majoritatea parlamentară a fost pusă la respect de restul Partidului Liberal? Daca este adevarat-ceea ce nu ma indoiesc-ma doare-n jur de modul ceva mai mitocanesc de adresare sau de rezolvare pe care-l utilizeaza domnul Ghimpu, cata vreme e un cerber al ilegalitatilor coalitiei. Iar cei care l-au tradat sunt niste traseisti politici. Eu as face o lege de pierdere a mandatului parlamentar la schimbarea partidului, asta insemnand de fapt tradarea alegatorilor si a promisiunilor electorale, chiar daca te cheama Gutu sau Hadarca…Faptul ca un rest de partid a cenzurat si a dovedit ca o coalitie intreaga lucreaza contra poporului si a legii e foarte trist pentru acest parlament. Nu ne ajungeau comunistii, gagauzii, transnistrenii, rusofilii, biserica rusofila sau coloana a cincea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *