Ca si in 1999, la Putere au revenit Klanurile Lucinski si Voronin

Ca si in 1999, la Putere au revenit Klanurile Lucinski si Voronin.purcelusii la treuca

Vom reveni cu un articol.

Recent, publicasem un articol pe care il reiau pina a veni cu unul nou.

Anatomia Clanurilor Lucinschi si Voronin. Noi scenarii. Si Unirea cu Romania…

Publicat la 7 martie 2013; 1.530 afişări; | Edit

http://www.pavlicenco.md/2013/03/07/anatomia-clanurilor-lucinschi-si-voronin-noi-scenarii-si-unirea-cu-romania/

Se spune ca intelegerea privind alegeri anticipate e ca si facuta intre PLDM si PCRM. Sperindu-se ca, la banii furati anterior de comunisti, fapt pentru care nu au fost trasi la raspundere, si la banii verzi, izvoriti din atita contrabanda, de care s-au saturat si romanii, ce controleaza azi de zor unitatile de transport care merg prin vama – ca sa nu spunem de alti bani pe miinile tinerilor obraznici – nu e nimic de-a mirarii ca aceste clanuri sa fie gata de alegeri. Si viseaza sa nu mai nimereasca in Parlament PL, PD, nu mai spun de PNL.

In felul acesta, Clanurile Lucinschi si Voronin destabilizeaza situatia si ne fac pe noi, anticomunisti, de risul bolsevicilor.

Azi in R.Moldova sunt trei clanuri mafiote – clanul Lucinschi-Filat, clanul Voronin, clanul Lupu-Diacov-Plahotniuc. Insa, toate aceste clanuri sunt – direct sau indirect – produsul lui Lucinschi.

El l-a invins pe Snegur (nici acela inger!…) cu ajutorul lui Voronin, in 1996, dupa ce, in 1993, a restabilit, inclusiv prin naivitatea unor romani moldoveni, Partidul Comunist. Voronin “i-a multumit” si l-a sprijinit in 1996, in prezidentiale, cind i-a pus conditie lui Lucinschi sa semneze un Memorandum antinational cu Tiraspolul, alias cu Moscova. Apoi Lucinschi a vrut sa ii plateasca lui Voronin cu o alianta intre PD-Rindunica al lui Diacov cu PCRM, in 1998-1999. Diacov nu a acceptat si Lucisnchi i-a smuls niste deputati, dezafiliindu-I, si rupind majoritatea parlamentara. Apoi, impreuna cu Rosca si comunistii, au dat jos Guvernul Sturza. Tineti minte, aiureala cu “miinile curate”… Asa Lucinschi s-a razbunat pe Diacov pentru ca s-a aliat cu Snegur, Matei, si nu cu Voronin, caruia el ii era obligat.

Apoi Lucinschi si-a pus premier un “copil adoptiv”, pe nume Braghis, al doilea dupa Diacov, care, cica, il “tradase”. Iar la plecarea din functia de Presedinte, Lucinschi s-a ales cu o frumoasa halca de spatiu din centrul capitalei.

In Guvernul Sturza, acelasi Lucinschi l-a bagat la privatizare pe Filat, ramas dator pe viata “aiatolahului centristilor”. In scurt timp Filat ajunge adjunctul lui Sturza, adica sef-adjunct pe Guvern. Ce au vindut si cum au cumparat nu mai spunem, se cunosc dosarele respective.

Dupa care Diacov se razbuna si modifica, impreuna cu intreg Parlamentul (inclusiv cu PCRM, aliat temporar in aceasta trebusoara) Constitutia, ca sa il debarce pe Lucinschi. Insa nu se alege nici Presedinte, nici prim-ministru nu se desemneaza si Lucinschi dizolva, in 2000, Parlamentul. Atunci s-a ratat, premeditat, prima oara, “dream-ul european”…

In alegerile anticipate cistiga pritenii lui Lucinschi, cei rosii comunisti, care ne-au distrus zece ani, insa in 2005 Lucinschi si Moscova ii baga lui Urecheanu – care, impreuna cu liberalii (nu ai lui Ghimpu!, ci cei rezultati din Unificarea Dreptei cu Matei, Snegur, Muravschi, Rusu, Untila si altii) si cu social-democratii lui Braghis (citeste Lucinschi) – pe Diacov (Filat), Braghis si Serebrian, incercind sa debarce national-liberalii. Nu a reusit atunci, au facut-o in 2006 si PNL s-a reconstituit in 2006, desi PNL fusese primul partid autodizolvat si care a inceput unificarea Dreptei liberale, in 2001, ajungindu-se la Alianta Moldova Noastra si la Blocul Moldova Democrata.

In 2005, gasca lui Lucinshi, inclusiv Diacov si Filat, dar si Serebrian cu Rosca, pe 4 aprilie, dar mai ales Filat, caruia ii “era rusine” – in fata lui Mark Evghenievici Tkaciuk, prin care, probabil, isi proteja businessul – sa nu-l voteze pt Voronin, votat inclusiv prin contributia lui Iuscenco, Saakasvili si Basescu, precum si printr-o mediere americana “scumpa” a unui impostor.

Clanul Lucinschi si Voronin iarasi au ramas la putere.

Alegerile locale din 2007 au fost folosite de clanul Lucinschi prin Filat, care deja stia ca se va rupe din PD, pentru ca Lucinschi, nici chiar luindu-se in consideratie 4 aprilie 2005, nu i-a iertat lui Diacov „tradarea“ cu formarea ADR, pe care el nu a dorit-o, vroind o cooperare PD-PCRM (poate si Rosca, cine stie!).

Filat este lansat in locale, isi face echipa pentru Consiliul municipal, apoi formeaza partid, inclusiv am discutat sa facem impreuna, dar, la sigur, Lucinschi a spus ca nu trebuie “sa ne incurcam”, doamne freeste, cu nationalistii de la PNL. Si bine au facut. Avea sa regretam acum, dar stiau ei ca nu era de glumit cu noi.

Apoi Filat a facut strutocamila PLDM, contind sa il inghesuie pe Chirtoaca, impreuna cu PL-ul, care si-a luat denumirea noastra de partid, dupa unificarea din 2001 si formarea Aliantei Moldova Noastra. Dar sa o “termine” si cu Diacov, “vesnicul neiertat” de catre Lucinschi.

Printr-o manevra, Lucinschi il baga pe Kiril mai intii la Diacov, acesta nu trece pragul in 2009, iar apoi “il muta” pe Kiril la PLDM. Filat este al treilea copil al lui Lucinshi, impreuna cu acesta punindu-se la cale PLDM, care ta-a-a-re bine se mai intelege cu Sevciuk de la Tiraspol, adica, desigur, cu Moscova.

Clanului Lucinschi-Filat nu i-a placut trecerea lui Lupu la PD, cind vazusera PD-ul cazut. De atunci confruntarea clanului Lucinshi-Filat si Diacov-Lupu, acesta fiind sprijinit de Plahotniuc, a capatat alte turatii.

Ce a fost dupa 2009 nu mai spun. Ca stiti. Ca unii erau gata sa il voteze pe Lupu Presedinte se stie, dar au fost persecutati, li s-a spus sa dispara, sa se dea la fund, si, astfel, a fost impiedicata destramarea PCRM, chiar daca incepuse.

In concluzie, asta vroiam sa spun – R.Moldova este sfisiata de trei clanuri, in special de cel al lui Filat, inebunnit ca nu poate rapune PD-ul, asa cum isi doreste clanul Lucinschi-Filat. Plahotniuc a aparut din sinul comunistilor, l-a adus pe Lupu de la comunisti si a ajuns si el persoana publica, din om de afaceri. Dar nu stiu daca era mai bine sa mearga in 29 iulie 2009 sau dupa 28 noiembrie 2010 in alianta cu Voronin, si nu cu PL si PLDM. Acesta a fost poate unicul moment de ruptura si tensiune intre clanul Voronin si clanul Lucinschi-Filat. Insa lucrurile s-au aranjat, Plahotniuc a invins prin partajarile importante, ceea ce nu a permis clanului Lucinschi-Filat sa preia controlul asupra intregului sistem statal pe nume ”R.Moldova”, buna de muls si de rasmuls de catre cele trei clanuri, toate avind la baza spiritul diabolic nesabuit al lui Lucinschi – de la restabilirea Partidului Comunist pina in ziua de azi, cind se da lupta sa se puna mina “definitiv” – a cita oara!? – pe al doilea stat romanesc, pentru a nu ajunge in UE.

Povestile lui Filat cu integrarea europeana sun demagogie pura. El asta nu vrea – lui ii place “procesul in sine”, “sam protess”, prin care mulge Europa, asa cum au facut, desigur mai putin, comunistii. Si Filat se temea ( ceea ce s-a intimplat) ca doar Plahotniuc, venit si el de unde a venit si pripasit in PD, care a evitat coalizarea cu PCRM, poate opri clanul Lucinschi-Filat de la acapararea totala a puterii, lucru pe care Filat si latratorii lui spun ca il face clanul PD.

Mai departe depinde cine din nou va fi cu PCRM? Ori PD face Guvern cu PCRM, care spune ca nu accepta, ori acestia nu accepta pentru ca exista intelegerea dintre Lucinschi si Voronin sa dea peste cap integrarea europeana deja ratata si deturnata constient de Filat si Leanca, cei care acum se bucura de debarcarea Guvernului, pentru ca – ei cred – vor pune raspunderea pentru esecul eurointegrationist pe seama PD.

Am facut aceasta anatomie, pentru ca la noi toate se discuta, dar in jurul degetului, fara a-l pune pe “i”.
Iata acesta e tabloul intimplat in Moldova de la Independenta incoace si atita timp cit exista si se regenereaza mereu clanul Lucinschi si Clanul Voronin, ambele antiromanesti, nu mai vede R.Moldova integrare europeana.

Numai ca, fratilor, stati putin. Toata lumea spune ca e rau si ca va fi si mai rau. Dar stiti spre ce conduceti voi lucrurile si societatea, furind intruna acest stat si deturnind visul european al societatii?

Va spun eu – spre Unirea cu Romania. Nu inzadar cei de la Stratfor spun clar ca R.Moldova e unicul stat carui natiune locuieste pe teritoriul altui stat si ca o solutie pentru acest “stat-problema” este Unirea cu Romania.

Nimic din ce e artificial nu rezista, ce e artificial – crapa. Nimic din ce a fost lipit cu forta nu rezista si nimic din ce a fost dezlipit cu forta nu ramine asa. Iar voi demonstrati zilnic acest lucru.

Vitalia Pavlicenco

purcelusii la treuca

Loading Facebook Comments ...

13 Comments

Add a Comment
 1. Bolşevicii au intrat cu tancurile în 1944 şi nu au mai plecat.
  Care nu înţelege acest lucru, va primi o lecţie În ziua de 9 mai când ocupanţii îşi vor şterge picioarele de aborigenii pe cale de dispariţie.

 2. Doamna Pavlicenco, fiti sigura, PCRM va face alianta cu PD, cu adunatura de „stanga” (ori, stanga pe-aici nu exista). Iar discipolul, mai bine-zis, consilierul lui Lucinschi, mismas Gimpu, le va canta in struna, precum o face si acum. Si fiti sigura ca langa statuia lor Ghimpu isi va face ultima poza, cea pentru crucea de pe mormant.

 3. Pana nu demult eram convins ca trebuie sa ne pastram suveranitatea. Romana este limba noastra, asa a fost si asa va ramane in veci. Am fost naiv crezand ca odata cu inlaturaea comunistilor de la guvernare, va avea loc o schimbara vizibila spre bine. M-am inselat, si m-am convins ca RM singura nu poate sa mearga inainte. Cea mai viabila solutie este o unire cu Romania, nu stiu cat este de posibil, insa cred, alta alternativa nu avem. Daca PNL, o sa-si mentina cursul, eu va sustin pe viitor!

 4. OOOOOOOO!Dragos asta e un PULEDEMIST inveterat.Astea pentru lide rul lor filato-lucchintist sunt gata sa se arunce cu capul in ……..

 5. C-re-tin, nu sunt decat eu insami. Fost votant PL, dezamagit de nemaipomenita prestatie actoriceasca a alienatului Ghimpu, individul balamut, obscur si analfabet care considera ca patriotismul vs.nationalismul este un contract pe care-l poti rezilia oricand iti vine. E o rusine sa fii reprezentat de un asemenea deseu de referinta. Asa ca eu ma reprezint cum stiu ma bine. Cele care s-a aruncat cu capul in jos de pe stanca este tocmai Inalt-Nesimtirea sa Ghimpu.

 6. Stati dracului in gubernia voastra moskaleasca si uniti-va cu moskalii fratiorii vostri care le-ati imprumutat fb lima ,religia si obiceiurile.Sau acum romanii nu mai sunt tigani si fasisti?….Oricum ati fi o piatra de moara la gatul Romaniei care in 1812 nu se nascuse inca.

 7. Pentru Andrei:
  Mulţumesc pentru ceea ce ai scris mai sus!!! De-ar fi mai mulţi acei care ar susţine PNL-ul, poate am ajunge la LUMINĂ…

 8. Pentru DOAMNA VITALIA PAVLICENCO:
  Vă apreciez curajul, demnitatea, dragostea de neam şi vă voi susţine în continuare. Mă rog Domnului să lumineze minţile multor mancurţi… Succese şi sănătate!

 9. Ala, ca sa fie mai multi care sa sustina ideea unirii, acestia convinsi, sau mai bine zis, trebuie sa le fie demonstrat ca aceasta e unica solutie, si foarte important, ca acest lucru este realizabil. daca sa fiu sincer, in conditiile actuale, nu stiu in ce masura ar putea avea loc o evntuala unire in timpul apropiat. poate nu sunt eu atat de informat vis a vis de actiunile PNL, insa trebuie fapte concrete. acum lumea este vulnerabila, deznajduita, poate chiar fara speranta, iar o campanie buna, cum am mai spus, bazata pe fapte, ar putea trezi o noua ideie, o noua speranta.

 10. Calitatea campaniei PNL poate fi foarte buna, daca toti sustinatorii PNL ar incerca sa fie iimpreuna cu noi. In PNL este loc pentru toti oamenii de buna credinta. Cum si cu ce puteti ajuta ? O sustinere foarte importanta poate fi activitatea sustinatorilor prin sale, raioane si orase. Impreuna cu noi.

 11. Doamna Vitalia,Va multumesc pentru acest articol,Va cred ca asa au evoluat lucrurile si sunt convins ca orice moldovian citu-si de putin cunoscut cu situatia politica a anilor trecuti este de aceia-si parere,nemaivorbind de intelectuali si patrioti. Cred-ca deja e si timpul sa VORBIM DESCHIS, cu toti tradatorii , lingushitori, fatarnicii , nesimtitii, curvarii politici, etc.etc.etc., le spunem sa ramina asa blestemati cum ei sint iar noi avem nevoie urgent sa ducem negocieri intre patriotii adevarati , sa ne aparam meleagul de paraziti formind BLOCUL UNITATII NATIONALE !!!!!!!!!!!!! E TIMPUL !!!!!!!!!!!!!

 12. Titanul Paul Goma revine la Chisinau !

  http://www.timpul.md/articol/ma-prezint–pentru-cei-care-nu-au-auzit-de-mine–43297.html

  Deși un an în urmă nu avea casă, nici masă, nici țară, la 25 aprilie a.c., scriitorul disident Paul Goma și le-a recăpătat.

  Candidatul la Premiul Nobel a recăpătat cetățenia Republicii Moldova
  și a acceptat să revină în Basarabia pentru a prelua conducerea Centrului de Studiu al Comunismului în Basarabia și Bucovina,
  care a fost înființat iarna aceasta de către Uniunea Scriitorilor.

  Fericitul eveniment a fost organizat de membrii
  „Comitetului de iniţiativă pentru aducerea scriitorului acasă”,
  creat la Uniunea Scriitorilor.
  Până acum, Goma era apatrid și nu a acceptat cetăţenia Franţei.
  ––––––––––––––––––––––––
  Numai Re-Unirea cu Patria-mama România ne este Salvarea !

 13. acuma ramane de vazut cat de buna poate fi campania PNL, dupa anii trecuti nu as zice ca sa facut tare auzit. probabil trebuie alta tactica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *