Poate vă mai amintiți, PNL vorbea acum doi ani de „harbuz”? S-a copt ori nu?

11Acum doi ani, va mai amintiti, cam pe la aceasta vreme, membri ai PNL au facut o actiune cu pepene verde in plina iarna, avertizind ca se pregateste o aliere intre PLDM, copilul lui Petru Lucinschi, si PCRM, copilul lui Vladimir Voronin, – ambele grupari fiind purtatoare ale intereselor Rusiei, una, poate, in mod mai deschis, alta – in mod mai camuflat.

(In video din stinga, Filat apare la mitingul PNL de Ziua Europei, 9 mai, 2008. PNL a invitat partidele democratice, au venit PLDM, AMN si MAE. PL nu a dat curs invitatiei. Filat a vorbit, observati steagurile PNL. In finalul mitingului s-a dansat Hora Unirii, in plin regim comunist, vedeti clpul din dreapta.)
23

Istoria cu „oligarhii din Prezidiu”, in 2013, e ca si istoria lipsei „miinilor curate” in Guvern, din 1999. Si un scenariu, si altul, au marionete ruse ca protagonisti, care raspund comandamentelor de la Kremlin. Ambele menirea au avut menirea sa opreasca drumul spre UE – de NATO si de Romania nu mai spun.

Am avut mari indoieli fata de sinceritatea mesajului PLDM inca inainte de alegeri si, mai ales, de la acel 9 mai, cind Filat a trimis soldati romani din Basarabia sa defileze, cum spune bine clipul „Ne-a tradat Filat”, alaturi de ocupanti si de separatistii lor de toate soiurile.

Filat si PLDM-ul lucinschist nu stie ce s-a intimplat in istoria noastra pe 28 iunie 1940, pe 22 iunie 1941, pe 23-24 august 1944.

Ca dovada ca suntem condusi de gruparile Voronin-Lucinschi e si prezenta comuna azi a lui Filat si a satrapului la Filat si VoroninjpgMemorialul gloriei militare. Moldova si PLDM sunt cu Voronin, sunt cu bolsevicii-comunisti!

Poza e preluata prin screen de pe www.timpul.md

Plasam aici un articol ce exprima si punctul meu de vedere

Marius Dorin Lulea: ”Orice pas politic din Republica Moldova este spre Unirea cu România”

Au fost socialiştii şi nu a fost bine. Au venit comuniştii şi nu a fost bine. Au venit democraţii şi nu a fost bine. Avem nevoie de ceva urgent.

Orice s-ar întâmpla în mediul politic din Republica Moldova, nu este bine şi asta pentru că, odată ajunşi acolo, toţi politicienii îşi pierd subit încrederea în stat şi lucrează în defavoarea lui.

Republica Moldova, de 20 de ani, nu face nici un pas în sus, ci doar în jos. În 1989 viaţa în România era cu mult sub cea din Republica Moldova, iar acum este exact invers, ceea ce înseamnă că politicienii moldoveni au bătut pasul pe loc.

Apoi să nu mai vorbim de Transnistria, că atât de prinşi în a fura ce mai e de furat de prin Republica Moldova, numai soluţionarea unei probleme reale nu îi preocupa pe politicienii de la est de Prut. De vină nu sunt ruşii, ci noi: cui să lase Transnistria din moment ce nu suntem în stare să ne guvernăm?

O fi bine, o fi rău că s-a destrămat alianţa? Logica şi experienţa ne spune că vom ieşi din Lac pentru a cădea în Puţ.

Cu toate acestea, românii basarabeni au o alegere perfectă, care le este întotdeauna la îndemână, dar la care nu apelează: Unirea cu România. Am putea crede că autoflagelarea este sport naţional- să ai soluţia perfectă şi să nu o aplici încă.

Personal, “salut” totul ce se întâmplă în mica Românie de la Est de Prut, deoarece, de 20 de ani, se dovedeşte că nimic nu poate funcţiona şi asta pentru simplul motiv că această creaţie este una artificială. Ghilimelele sunt puse deoarece ironic mă întreb – cât o mai dura testul acesta?

P.S. Ştia el Băsescu de ce nu mai are rost să vină până la Chişinău: nu mai avea cu cine să vorbească.

http://vox.publika.md/media/politica/orice-pas-politic-din-republica-moldova-este-spre-unirea-cu-romania-417341.html

SI, IN FINAL!!!

PROBLEMA MINORITATILOR IN RUSIA!

DISCURSUL LUI PUTIN IN DUMA DE STAT A FEDERATIEI RUSE:

“In Rusia traieste poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minoritati; acestea trebuie sa respecte Rusia, pe rusi si legile, fara sa ceara favoruri speciale sub pretextul ca sunt discriminati; CINE FACE ASTFEL, ESTE INVITAT SA PARASEASCA IMEDIAT RUSIA!!! Nu Rusia are nevoie de minoritati, ci ele au nevoie ca Rusia sa-i primeasca, sa le ofere adapost, locuri de munca si hrana; In Rusia traiesc doar rusi!”

Membrii Dumei de Stat au aplaudat in picioare 5 minute!!!  

Vitalia Pavlicenco

 

Loading Facebook Comments ...

56 Comments

Add a Comment
 1. Ce „profetă” eşti ,Doamnă. Brrr! „Iar Ghimpu, Godea, Pavlicenco, Lupu și alți trubaduri ai oligarhului, vor aproba aceste fărădelegi, aclamînd cu spume la gură păpușarul. Ghimpu a și spus-o ieri că problema Nr 1 a RM nu este păpușarul, ci premierul!” Vă imaginați, cît de tare a degradat acest «luptător pentru valorile naționale», dacă și-a asumat benevol să lustruiască pantofii lui Plohotniuc?”…Bzrcodîmblin. În cine mă-sa să mai crezi azi, cînd toţi sînt bandiţi. Nu aşa, da 180 de procente. Nafig s pleaja! Ahi, vremuri tîmpite! Şi cînd o văd că se afuriseşte, că n-are pe ce-şi cumpăra ţigări, ap…

 2. S-a copt, doamnă trubadura

 3. Dna Vitalia Pavlicenco! S-a copt rabdarea oamenilor care au ajuns la disperare! Lasati naibii prostiile si nu faceti politica pe seama tragediei nationale in care a fost adusa de AIE.

 4. Ia ce tempri-geamanDURI!
  E spartă o geamanDURĂ,,,
  Acmu printre trubaduri
  Văd- iancă-o! şi- trubadură!

 5. Pt Ileana

  De ati adus la tragedie RM prin votarea componentelor AIE?

 6. Pt Vitea Epigramu

  Cucu-si cinta numele…

 7. Руший ау о ворбэ: Пи…деть не мешки таскать.

 8. Raspuns pentru dna Pavlicenco:Pentru ca am mai crezut in speranta de aderare la hotarele strabune,astfel punindu-se capat ocupatiei,atat teritoriale cat si spirituale ale nemului nostru.Sa va fie clar dna V.Pavlicenco,impreuna cu alde Dabija,Bratu(ca nu prea va deosebiti unul de altul) ceea ce faceti este mai mult un deserviciu pentru adevaratele aspiratii ale natiunii noastre.

 9. Pt Ileana

  Vai de capul vostru, mai credeti o data in de-alde Filat si, apoi, incepeti iara sa va bociti. Pe cine amagesc hotii_ Corect – pe naivi si bocitori.

 10. deja toti vad ca aceste afirmatii sant niste tampenii….De ce tot staruiti sa ne amintiti de profetii neimplinite?…Stiti foarte bine cine a impins ca sa fie vot in comun acord cu comunistii. Tara acum rasufla mai usurat ca de pe undeva din functie l-a scos pe acest criminal. E inca mult de facut ca sa se curete de mizerie. Sa va fie rusine!

 11. Pt Влва рус

  PROBLEMA MINORITATILOR IN RUSIA!

  DISCURSUL LUI PUTIN IN DUMA DE STAT A FED RUSE:

  „In Rusia traieste poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minoritati; acestea trebuie sa respecte Rusia, pe rusi si legile fara sa ceara favoruri speciale sub pretextul ca sunt discriminati; CINE FACE ASTFEL, ESTE INVITAT SA PARASEASCA IMEDIAT RUSIA!!! Nu Rusia are nevoie de minoritati ci ele au nevoie ca Rusia sa-i primeasca, ofere adapost, locuri de munca si hrana; In Rusia traiesc doar rusi!”

  Membrii Dumei de Stat au aplaudat in picioare 5 minute!!!

  No comment!…

 12. Intotdeauna s-a stiut care e viriga slaba a Aliantei 🙂

 13. Cred ca se va ajunge in cel mult 1 an de zile ca 30% din toti locuitorii tarii sa vrea unirea cu Romania, nu?

 14. Marius Dorin Lulea
  Află cât ar costa pe fiecare român Unirea Republicii Moldova cu România.

  De foarte multe ori propaganda antiunionistă din Republica Moldova afirmă că România nu îşi doreşte Unirea deoarece ar fi costurile mult prea mari.

  În primul rând nu sunt de acord că ar fi costuri, cel puţin nu pe termen lung. Problema în Republica Moldova este în acest moment de productivitate financiară a muncii şi asta deoarece marile companii ocolesc această ţară nesigură (a se vedea ce s-a întâmplat zilele acestea cu clasa politică) iar banii nu se distribuie relativ uniform în economie ci sunt în general pierduţi în buzunarele a câţiva oligarhi. Costurile vor fi pe un an, maxim doi, timp în care prin investiţii se va creşte productivitatea forţei de muncă.

  Acest lucru afectează în mod direct şi calitatea vieţii deoarece salariile sunt printre cele mai mici din Europa, şomajul este printre cele mai mari şi apare automat o neîncredere într-o perspectivă de viitor. Unde a dus acest lucru: la un exod masiv de forţă de muncă dinspre RM spre exteriorul ţării, forţă de muncă care este definitiv pierdută. Ori este ştiut că valoarea adaugată a unei economii este dată de către populaţie iar scăderea acesteia reprezintă o adevărată ameninţare la adresa statului în sine. Să facem un exerciţiu de imaginaţie pentru a vedea cine va plăti salariile celor rămaşi. Dacă lucrurile vor continua astfel cu siguranţă nimeni deoarece visul oricărui cetăţean tînăr este să părăsească RM.

  Revenind la subiectul meu mi-am pus întrebarea firească: dar totuşi, cât ar putea costa pe români acest lucru? Având în vedere faptul că nu dispun de date oficiale prea multe am preferat să mă rezum la un calcul simplu care de altfel să fie şi extrem de uşor de urmărit.

  Iată câteva date oficiale la nivelul anului 2010:
  PIB 2010 Populaţie PIB/locuitor
  milioane de dolari/ an număr dolari /an
  România 161.629,00 19.042.936,00 8.487,61
  Republica Moldova 5.357,00 3.563.800,00 1.503,17
  Total 166.986,00 22.606.736,00 7.386,56

  Conform tabelului de mai sus fiecare român din România producea anual un venit de 8 487, 61 de dolari.

  Conform aceluiaşi tabel fiecare român basarabean producea anual un venit de 1 503,17 de dolari.

  Teoretic, în condiţiile în care după efectuarea unirii lucrurile nu se mişcă financiar în sus sau în jos, media ponderată a veniturilor ar deveni de 7386,56 de dolari.

  Acest lucru înseamnă o reducere cu 12,9% a veniturilor întregii populaţii ale actualului stat român astfel încât veniturile generate de românii basarabeni să poată creşte la acelaşi nivel. În cazul românilor basarabeni creşterea ar fi de-a dreptul spectaculoasă, cu aproape de 5 ori mai mult decât în situaţia de faţă.

  În cele de mai sus nu am ţinut cont de faptul că extinderea de teritoriu va duce de fapt la o creştere a productivităţii pe teritoriul Basarabiei ca urma a extinderii automate a marilor companii româneşti pe tot nou spaţiu naţional.

  De asemenea Europa va aloca fonduri speciale pentru dezvoltare şi chiar dacă ele nu sunt mai mari decât cele actuale raportate la populaţie, cu siguranţă vor creşte ca urmare a creşterii numărului de locuitori- e unul din principiile de bază a alocărilor bugetare.

  Eliminând însă ipotezele de creştere de mai sus se pune întrebare: vor fi oare românii dispuşi să renunţe la 12,9% din veniturile lor pentru a-şi ajuta fraţii din Est? Atenţie că nu vorbim de veniturile proprii anuale ci de ceea ce produce anual un român prin munca lui. Răspunsul va fi cu siguranţă unul pozitiv lucru dat şi de procentul mare a celor care îşi doresc Unirea dar şi de faptul că la nivel naţional statul vecin are cel mai mic nivel de şomaj din Europa el fiind constituit practic doar din cei care nu îşi doresc în mod real să muncească.

  Ori România pentru a mai creşte are nevoie şi de o creştere de populaţie şi este de preferat ca aceasta să provină dintr-o cultură identică şi nu una importată. Aceste lucru sunt ştiute în mediul politic de la Bucureşti şi de aceea se menţine permeabilitate pe graniţa de Est, cea cu Republica Moldova.

  91,75 de dolari este suma de bani pe care fiecare român trebuie să o accepte lunar ca reducere. Nu este vorba de veniturile salariale ci de a ceda din munca sa astfel încât şi cei de la est să poată munci în aceleaşi condiţii.

  Având în vedere că salariul mediu din România este de aproximativ 500 de euro asta înseamnă că în mod proporţional fiecare va trebui să accepte o reducere de 61,5 euro timp de vreo doi ani din totalul de 500 de euro.

  În scurt timp însă productivitatea se va aduce automat la acelaşi nivel şi atunci nu doar că nu se va afecta dar va avea loc chiar o creştere a PIB-ului.

 15. Nu aţi făcut nimic bun pentru RMoldova,doamna Pavlicenco. Şi nici nu o să faceţi. Sunteţi ca o muscă la arat. Să ascultaţi ce vă spune Ileana.

 16. Vasile , maladeţ, ai pocnit-o drept î OAUĂ

 17. Un fel de ALOGISM , – eu PĂR un-alta trăiesc nu din buz-naru lu Plohiş, ca unii, da din sudoare frunţii
  Vitalia Pavlicenco spune:
  15 februarie 2013, la 23:11

  Pt Vitea Epigramu

  Cucu-si cinta numele…
  Da ce-ţi cînţi TU, Vitocica care nici nume n-ai? Umbli cu mîna întinsă pe la un bandit, pe la altu, râtu, femeia, ce ruşine…

 18. Acum este evident că și PNL este totalmente depășit din cauza liderilor !
  Deșteaptăte, româno !

 19. Vai de capul dumitale,dna V.Pavlicenco.Nu inzadar comparatia facuta ieri cu N.Dabija(Ciobanu) a fost evidentiata de mine.Pana si expresiile va sunt aproape identice.Strigati in gura mare ca cutare sau cutare este tradator,dar voi i-ati intrecut la acest capitol pe toti,iar acum sunteti in stare sa-i sfasiati pe cei ce nu sunt asemeni voua.

 20. daca Plahotniuc isi daduse deja demisia , nu inteleg pentru ce mai era nevoie de continuat procesul votarii in parlament , deputatii PLDM riscind sa apara la brat cu deputatii PCRM si cei ai ” stingii independente ” iar daca Plahotniuc si-a dat demisia , nu ar fi cazul ca si Filat sa-l urmeze ? vorba aia … „sint cimitirele pline de oameni de neinlocuit ” .ba e posibil ca o demisie a premierului sa detensioneze agitatia din cadrul AIE …

 21. Pt Vasile si Vitea Epigramu

  Spre deosebire de voi si de liderii nostri politici barbati, eu, precum spuneti, „am oua”, voi – mai putin sau deloc.

 22. Politicenii îs în război…
  Dar ce putem să facem noi?
  Câte-un picor în fund la toţi
  Să scăpăm astfel de hoţi,
  Să fim sănătoşi cu firea
  Şi să-nfăptuim UNIREA…

 23. „DISCURSUL LUI PUTIN IN DUMA DE STAT A FEDERATIEI RUSE:

  “In Rusia traieste poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minoritati; acestea trebuie sa respecte Rusia, pe rusi si legile, fara sa ceara favoruri speciale sub pretextul ca sunt discriminati; CINE FACE ASTFEL, ESTE INVITAT SA PARASEASCA IMEDIAT RUSIA!!! Nu Rusia are nevoie de minoritati, ci ele au nevoie ca Rusia sa-i primeasca, sa le ofere adapost, locuri de munca si hrana; In Rusia traiesc doar rusi!”

  Membrii Dumei de Stat au aplaudat in picioare 5 minute!!!” … am o senzatie de deja-vu … parca ar fi un discurs al lui ADOLF HITLER in Reichstadt . discursul socant marcheaza trecerea deschisa a Rusiei la NEO-FASCISM ! discursul insa si mascheaza ceva … frica nucleului dur imperial rus in fata scaderii continue a proportiei rusilor in aceasta Uniune Sovietica mai redusa teritorial . Federatia [ repet , Federatia ] Rusa ! este clar ca o confruntare dura intre rusi si minoritatile din Federatie vor izbucni violent la un moment dat . conducerea de la Moscova a ales calea fortei in locul unei cai moderate , democratice …

 24. discursul lui ADOLF PUTIN marcheaza si falimentul regimului sau de mina-forte ,autoritarist … atunci cind vine insasi liderul tarii , cu o asemenea propaganda ultra-nationalista , rasista si sovina , o face pentru a masca neimplinirile propriului regim . eu cred ca situatia adevarata actuala a Rusiei este cu totul alta decit cea prezentata de media oficiala rusa …

 25. „In Rusia traieste poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minoritati” … FALS ! FALS ! FALS ! in Federatia [ si repet din nou , Federatia ] Rusa , traiesc popoare-bastinase , aflate acasa cu mult timp in urma de a veni Imperiul tarist peste ele . acolo rusii sint veneticii … ocupantii imperialisti . fuherul ADOLF PUTIN se refera la aceste popoare-bastinase sau la emigrantii zilelor noastre veniti din afara Federatiei Ruse in cautarea unui loc de munca sau a unui trai mai bun ? azeri , georgieni , armeni , din Asia centrala … ? si chiar daca fuherul descreierat de la Moscova se refera la emigrantii zilelor noastre , discursul ramine incalificabil si non-democratic …

 26. Doamna Pavlicenco, eu totdeauna v- am numit pe dvs- tra „oficearca societatii”, dar vad ca nici asa nu meritati sa vi se spuna, fiindca o „oficearca” macar latra si sperie hotii, dar dvs-tra latrati insa nimeni nici nu va mai baga in seama. Mai lasati va rog toate prostiile pe care le aveti in capul cela al dvs- tra si poate spuneti ceva ce ar contribui pozitiv la mersul cit de cit normal al dezvoltarii pozitive in tara noastra, si chiar va rog nu mai latrati atita la avioane. Toata stima si respectul.

 27. Iertat să-mi fie subiectivismul, dar simt că atât mie, cât și celorlalți cetățeni ai acestei republici ne-a ajuns cuțitul la os. Ne-am dezamăgit total în clasa politică, am fost trădați de cei în care credeam mai ieri și am fost lăsați în colbul drumului spre integrarea europeană. Simt că avem nevoie de o guvernare în adevăratul sens al cuvântului, una decentă, profesionistă, cinstită, una care pune interesele poporului mai presus decât interesele partidului.

  Scriu această adresare tuturor cetățenilor adecvați, indiferent de sex, religie, etnie sau limbă vorbită. Scriu această adresare în speranța că în această țară au mai rămas câțiva oameni cu stofă de politician. Nu mai vrem afaceriști, oligarhi, plutocrați și demagogi în parlament. Vrem oameni serioși, maturi, oameni care pot să-și țină promisiunile date, iar dacă nu pot, au îndeajuns curaj ca să-și dea demisia.

  Cu câțiva ani în urmă îmi era imposibil să cred că voi tânji după guvernarea comunistă. Bănuiesc că în aceeași situație erați și voi, cetățenii acestei țări. Priveam cu speranță în viitor, ne vedeam în Europa, ne vedeam mai liberi, mai democrați, mai civilizați. Nu a fost să fie. Alianța pentru Integrare Europeană ne-a făcut să tânjim după PCRM. Vladimir Voronin a devenit un miel cuminte în comparație cu balaurul politic cu trei capete care s-a instaurat în tronul statului. Se caută un politician viteaz care ar omorî balaurul și nu ar permite altor aventurieri politici să ajungă la putere. Mihai Ghimpu, Marian Lupu, Vlad Filat și Vladimir Plahotniuc sunt pe cale de dispariție în calitate de politicieni. Au dovedit că nu-i interesează nimic în afară de propriile ambiții. Și-au rezervat cu succes un loc alături de renegații politici de gen Roșca, Tarlev ș.a.m.d. Felicitări, stimabililor, știu că vă simțiți bine acolo. V-ați îmbogățit pe seama unui popor, v-ați jucat de-a puterea și acum vă odihniți pe ruinele acestei republici. Sper să aveți măcar un dram de rușine care să nu vă lase să dormiți noaptea. Lăsați-ne în pace acum. Aveți destui bani. Lăsați-ne să formăm o nouă clasă politică. Chiar dacă va fi foarte greu, simt că avem de unde. Simt că mai există patriotism adevărat pe acest picior de plai. O să-l căutăm împreună. La revedere, Alianță pentru Integrare Europeană. Îți mulțumim că ne-ai lăsat să visăm frumos. Acum a venit momentul să ne trezim și să ne gândim ce facem mai departe.

 28. Recviem
  “Mişanea Ghi a fosat declarat Prostul Anului, Voldemar Fi –
  Contrabandistulanului, Mârâian Lu– matahala anului”
  Era odată-un Alians:
  Trei cururi într-un dilijans,
  Cîntau cu drag acestor curi
  Vel trubaDURE-trubaDURI;
  Cururile azi pocnind de zor,
  Au ţintă: boul meu popor.

 29. Cамая большая заслуга партий Альянса в том, что они избавили народ от иллюзий. Показали, что к власти, в основном, приходят самые лживые, подлые и циничные воры, готовые перегрызть друг другу глотки за место у корыта. Всем предыдущим партиям власти удавалось с помощью СМИ выглядеть борцами за счастье народа. Этим не удалось, в этом их заслуга. Deșteaptă-te, române!

 30. doamnă, GĂSELNIŢA cu harbuzul nu îţi aparţine, aşa că nu repeta tîmpeniile altora, dacă poţi invetna ceva original, poftim, dar nu PLAGIA prostiile altora, că nu e frumos, te socoţi damă kuliturnă

 31. URASC ”prostia fudula” (de s-ar impozita, am iesi din recesiune) . Cum bine zicea I L Caragiale: prostii mor, dar prostia ramane ! Doua lucruri sunt ”infinite”: prostia umana si universul, dar, am ceva dubii vis-a-vis de univers. A.Eistein
  Nu-mi plac: spiritul de ”turma”si limbajul suburban al multora, insa, admir pe cei cu ”mintea” la mansarda/la purtator, in fata carora, las garda jos !

 32. de unde ştiţi de INEXISTENŢA oălor liderilor noştri?

 33. Pt vasili

  Din manifestarile publice, unde nu demonstreaza verticalitate in problemele-cheie ale R.Moldva si in fata Rusiei.

 34. Pt Vitea Epigramu

  Pe liderii vostri politici i-a castrat securitatea rusa, facindu-i santajabili.

 35. Pt vitaLU

  Ba ne apartine noua ideea cu harbuzul.

 36. Pt Rusoaica

  Aveti mare dreptate.

 37. Pt Ilie

  Pe acest blog gasiti raspunsuri la aceste intrebari. Eu la guvernare nu am fost, se cere, de obicei, de la cei care au bugetul public la indemina. Eu am facut foarte multe lucruri, exista si o dare de seama referitor la interpelarile mele pe site-ul PNL si pe blog, numai ca cea mai mare realizare este sacrificiul de a spune, neinteles de cei multi, despre faptul ca Unirea cu Romania ne va aduce schimbarea si un viitor mai normal. Atita timp cit asta nu o sa intelegeti, atita timp degeaba va veti zbate si veti reprosa in dreapta si in stinga ca nu v-au dat. nu v-au facut, nu v-au fericit hotii care rid de voi toti. mai putin de mine, ca le spun in fata cine sunt.

 38. stiam ca unii sint slugile imperialismului rus … acum vedem ca sint si slugile Mafiei rusesti . un adevarat ménage à trois !

 39. Doamnă, sînteţi ingenioasă, răspundeţi prompt şi fără mari fandoseli, sîteţi vrava, m-aţi amuzat, cedeţi că noi forumuştii vă mai provocăm, dar vă ţineţi tare.Amuzant. Îmi vine să vă cred că HARBUZUL vă aparţine. Da cum aşa, d-am nu-i pĂpĂnĂ vĂrdĂ? la acest capitol, de păPăni, am să vă scriu un mesaj, ca să vă văd părerea de filolog, şi de moldovancă; hai să lăsăm noi ŞI PUNCTUMUL; mai ales un scriitor, politician, etc, cînd spune ceva reiese TOT DIN CEVA, de un PUNCT anume, de o cotă, situaţie la care se află. Pe curînd.

 40. LIVE: Nicolae Timofti va susține un briefing de presă la ora 13.00. L-aţi privit pe acest hornosar, care la toate întrebările a răspuns una şi aceeaşi: – Voi acţiona conform Constituţiei. De parcă ar putea-o şi încălca. Este oribil de analfabet. Nici nu putea citi bine textul DE ÎNCEPUT de briefing. A mai spus că RM nu este Rep, prezidenţială, nici măcar semiparlamentară, ci PUR PARLAMENTARĂ. Cum era la început, prin 1990. Atunci nafig avem nevoie de preşedinte somnoros? Doamnă deţinătoare de BLOG, de ce aceşti mîncăi de la o preşedinţie inutilă ne stau căpuşe pe corp?

 41. Unirea este inevitabilă. Dar nimeni nu ne va primi plini de plohotniuci. Absolut NIMIC nu faceţi pentru a salva ţara de ei. Aţi inventat nişte metafore cu harbuzul şi exersaţi pe această temă la nesfîrşit. Lumea Vă roagă să confirmaţi sau să infirmaţi, dacă aţi fost finanţat de EL.
  Unirea este inevitabilă şi trebuie să ştim cu cine margem spre ea.

 42. Unirea este inevitabilă. Dar nimeni nu ne va primi plini de plohotniuci. Absolut NIMIC nu faceţi pentru a salva ţara de ei. Aţi inventat nişte metafore cu harbuzul şi exersaţi pe această temă la nesfîrşit. Lumea Vă roagă să confirmaţi sau să infirmaţi, dacă aţi fost finanţat de EL.
  Unirea este inevitabilă şi trebuie să ştim cu cine mergem spre ea.

 43. Care-i procentul de RUŞI în Moldova? E MARE? Posibil. Să nu uităn că numai Ştefan cel Mare, devenit şi SFÎNT, pentru că ucidea fără judeţ, – deci numai el a adus vreo 80 (poate greşesc cifra) de mii de ruteni. Care-s ruşi, ce nu? Ruşii continuă să vie şi vor continua, aşa e VREMEA în aceste TIMPURI. Uitaţi-vă, ce se face în Rusia:
  Напомним, что по данным на 2007 года в Москве проживало свыше 14 млн. человек. Из них русских лишь 4 млн. Это было 5 лет назад. А какие национальности превалируют в Москве?
  По данным статистики национально-этнический состав Москвы выглядит следующим образом: русские — 31% азербайджанцы — 14% татары, башкиры, чуваши — 10% украинцы — 9% корейцы, китайцы, вьетнамцы — 6% таджики, узбеки, казахи, киргизы — 5% чеченцы, дагестанцы, ингуши — 4% армяне — 4% грузины — 3% молдаване — 3% белорусы — 3% цыгане — 2% евреи — 1% другие народы — 5%. Vă place? Dar în întreaga Rusie, cîţi moldoveni sînt şi cîţi se duc anual, fiindcă mai ales de la babacul obez snegur fuge lumea de acasă, – nu la BAM ca cîndva, ci oriunde ar fi, numai să nu vadă mutre demoliberale…

 44. „Timofti tet-a-tet cu Filat” (Moldpress, T.,16-02-13). Tetateţii şi Motomoţii. Moldovenii au rîs de Voronin, cînd CELA a rostit franţuzescul Motomoto. Mă, moldoboi, d-ap-dac-avem „faţă în faţa” şi „cuvînt în cuvîntul” moldav, ce, iovaşumaki, umlaţi după cochite de cai zdohniţi? ….OAMENI BUNI şi neavoastre femei, – de ce nu scrie NIME DENSPRE ce limbi cunosc dimpoMAŢELE noastre – miniştrii de ICSterne, veceurile de miniştri, lucrătorii, la urma TOATELOR, şi, mai cu samă – AMBASAdoriţii noştri dintătdeauna. Dixit, cum ar zice Roşca-2, cum ar zice Traianus

 45. puntru Moldpressa şi timpula: voronicul Mot-a-mot se citeşte motamO, iar Tete-a-tete, cu acsan siur c-un flex pe primele „e”-uri – tetatet. Bonjur, Mamanea!

 46. Pt.vladimir ilici leVin:

  Разве Вы еще не поняли, что Альянс вместо того, чтобы стараться развить собственную экономику в республике, все делает для того, чтобы избавиться от своего населения. Так им спокойнее.
  В этом и заключается основная политика Альянса.
  Экспорт рабочей силы – это все, что способна экспортировать Молдова.
  Властям это очень выгодно, никакой головной боли. Главное, создать невыносимые для выживания условия (а это у них прекрасно получается) и экспорт обеспечен.

 47. i eto vi, vi, VI hovorite mini? Kotorii sei-je cheas obitaet v ANDAS-v Patagonii, strana…sama skaji, esi ti nastoiashcheaia Rusoaica a ne NiciolaDabijevskaia. V techenii 23 let ia zdesi. Pasu ovets na sklonah gorah And. Alians, UE – eto kak govoreat v Patagonii . hernea. Banditi bili, kogda ia ueazjal, a tepri – prosto drugie…EXPORTIRUISEA, esli mojeshi kuda podalishe, a tam ne veri – durak ghimpu, bandit filat ili lăţi-lungilă lupu

 48. Pt.vladimir ilici leVin:

  Я не совсем поняла, что Вы хотели сказать.
  Вы бы не могли выразить ту же мысль на своем родном (румынском) языке? Тогда я бы Вас лучше поняла.
  Не только Вы считаете Гимпу, Филата и Лупу бандитами. Такого же мнения придерживаются и другие.

  „АЕИ похож на одну большую банду уголовников. Судя по сообщениям прессы, да и по заявлениям самих лидеров АЕИ, правительственные здания просто напичканы уголовниками. Легче повесить на окнах этих зданий решетки, чем перемещать всех этих уголовников в тюрьмы”.

  Д. Чубашенко

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *