SPUNE CE GINDESTI! Iarasi, despre Publika TV

Saptamina trecuta am avut un schimb de replici cu Elena Pahomova pe Facebook dupa publicarea unui articol despre Publika TV. La postarea domniei sale, i-am raspuns frumos, calm, indemnind-o sa trateze linistit lucrurile. Am vazut la cine se raporteaza Pahomova ca valoare si standard pe Facebook – la antiromanii care nu prea stiu limba de stat, exceptie facind Ernest Vardanean.

Nu am acceptat conditiile participarii la emisiunea de simbata despre referendumul din Letonia. Am spus, in articolul precedent despre “proportiile la Publika TV”, in privinta invitatilor, ca ceva evident da de banuit, si nu de o zi – de doua. Majoritatea moldoveneasca=romaneasca, desi deznationalizata pina si dupa proclamarea Independentei, este aproape mereu reprezentata in emisiuni de o minoritate (1-2 invitati, dar nu ne referim la Vox.publika – acolo sunt mai multi, desi doua treimi sunt tot antiromani), inghesuita si presata de o majoritate nereprezentativa etnic. Aceasta, insa, se simte confortabil, incurajata de moderatori, si ii forteaza, prin inechitate, pe reprezentantii majoritatii moldovenesti=romanesti sa lupte, din greu, pentru 25 la suta din spatiul afectat ei, cind ceilalti au la dispozitie, impreuna cu majoritatea moderatorilor prorusi, 75 la suta din timpul emisiunii.

Scopul e simplu si clar: a le “demonstra” telespectatorilor ca cei cu 25 la suta sint extremisti, marginali si nereprezentativi, iar ceilalti, aflati abuziv, prin nereprezentativitate, in platou, sint adevaratii purtatori de adevaruri si redau corect starea din societate.

Inainte de a vorbi de emisiunea despre referendumul din Letonia, moderata de Elena Pahomova, as vrea sa ma refer la alte tehnici de manipulare de la aceasta televiziune privata. Lasa impresia ca Pahomova este acolo patroana ideologica. Nu stiu daca cineva se teme de influenta ei, pentru ca nu am de unde sti, eu doar exprim ceea ce simt intuitiv. Comportamentul ei in emisiuni este unul ludic, absolut liber, al unei persoane care nu se teme ca cineva i-ar putea face niste obiectii sau sugestii privind meseria de moderator sau prezentator. Se alinta, se distreaza, manipuleaza – asa cum isi imagineaza ea– cu succes. Crezind ca acesta este etalonul meseriei prestate.

De ce se intimpla asta? Pentru ca scopul Publika TV, despre care eu, spre deosebire de altii, spun ca e bine ca are emisiuni in limba rusa, nu este, din pacate, unul de a integra, prin aceste emisiuni, rusolingvii intoleranti in societate, ci de a-i influenta pe romanii basarabeni sa “ii tot inteleaga” pe neintegrati (asa cum o fac, sarmanii basarabeni de 20 de ani, fara rezultat), sa ii rabde, sa nu-i condamne si, astfel, sa ramina zombificati, crezind ca R.Moldova este si trebuie sa ramina un stat rusesc si totul ce e romanesc e strain societatii noastre. De ce? Ca sa le fie bine “iluminatilor neintegrati”, care ne dispretuiesc pe noi, romanii bastinasi, la noi acasa. Numai cit costa replica de pe Facebook ca raspuns Elenei Pahomova despre articolul meu anterior referitor la Publika TV: “Сергей Ильченко Прелестная какая статья Павличенко…. Давно не встречал такого совкового творчества в стиле „доколе!”. Пока доамна Виталия что-то там пописывает – Союз жив!”

Iata am ajuns unde era de ajuns. “Acest Soiuz” Pahomova il propaga din plin la Publika TV, ori prin emisiuni despre “nostalighia po Soiuzu”, ori prin “povestile” ei despre usanci, granionii stakan, avosika s.a. Credeti ca ele sunt intimplatoare? Nu, in nici un caz. Pahomova, in acest fel, dispretuieste populatia majoritara care a fost supusa deportarilor, care a fost bagata in psihuste, care a fost exterminata si persecutata si care nu mai vrea sa auda de Soiuz. Pentru ca pe ea asta nu o doare. Pe ea o doare sa nu ne apropiem de Romania, prin constientizarea identitatii noastre romanesti.

Spuneti-mi – noi de asa ceva avem nevoie? De nostalgiile sovkoviste sau de a le ajuta neintegratilor sa se lumineze si sa se integreze?

Dincolo de limba romaneasca a unor moderatori si reporteri de la Publika TV cu accent rusesc si cu greseli, care ar fi suportabile cind am simti un progres mai mare, filozofia – ca sa nu ii spunem marea manipulare prin invitati, proportie si replicile moderatorului – este daunatoare si va tine aceasta parte neintegrata a societatii inca mult timp in izolare, intr-o viata paralela, alimentindu-se dezbinarea interetnica.

Noi, in PNL, avem membri de partid romani, ucraineni, rusi, bulgari, evrei, gagauzi, romi, de origine africana si de alte origini si nationalitati. Ii propun Elenei Pahomova sa cunoasca alti rusolingvi neromani, nu doar pe cei la care se raporteaza pe Facebook sau pe alte retele de socializare. Pahomova nu prea suporta opinii proromanesti, antisovine in emisiunile sale, dar cind pe Facebook cineva i-a spus ceva neplacut, imediat l-a blocat si i-a dat “ignor”.

Si acum despre emisiunea de simbata, despre referendumul din Letonia. Pahomova stia ca referendumul nu avea cum trece. Insa si-a propus sa stoarca din emisiune si subiect cit mai mult pentru o optiune sovina. Replicile ei au fost tendentioase si presante. A fost jenant si pentru Pahomova chiar – asta s-a obervat bine – sa vada cum pina si Victor Stepaniuc, precum si aparatorul drepturilor omului, pe nume, se pare, Golosciapov, aveau o alta opinie, decit ea le tot sugera insistent. Sigur, la nivelul subconstientului, Pahomova, tot alintindu-se ca o adevarata patroana a Publika TV, infiltra in capetele oamenilor ca asa ceva e nevoie sa faca si rusii nostri (sprijiniti de romanii deznationalizati).

Despre Demidetki nu spun nimic, se vede prea clar totul, el ramine la Publika TV prima vioara si umarul de nadejde al autorilor conceptului de manipulare. I-am spus, cu o ocazie, si lui, si tovaruslui Andrievschi, precum ca ar trebui sa se puna capat perioadei de influenta nefasta in politica si in unele televiziuni a “aiatolahului centrismului”, Piotr Kirilovici Lucinschi.

Salutam ca, la sugestia noastra, iata ca a venit in emsiune o persoana din AIE – Ana Gutu. Insa alaturi de ea nu trebuiau sa fie tocmai patru neromani – Stepaniuc, Demidetchi, Golosciapov si … Pahomova. Eu puteam participa, la o adica, in locul unuia dintre cei trei prorusi. Insa Pahomova face ce vrea. De ce? Nu raspunde in fata nimanui. Pentru ca este conceptul ei si al altora ca ea – deci – cum sa renunte la el de dragul unei Pavlicenco? “Asa ceva nu poate fi. TV e a noastra – nimeni nu ne poate dicta!”

Eu nu va dictez. Eu va spun, pur si simplu, ca manipularea este foarte evidenta si intervine o stare de dezamagire, de saturatie, care nu face bine. Credeti ca nu se vede ca sloganul “Si nu uita! Spune ce gindesti!” este pus in serviciul manipularii? Se vede. Respectati masura.

Eu cred ca era minunat daca Pahomova facea o emisiune despre referendumul din Letonia dupa ce a avut loc. Sa ia aminte lectia si sa le spuna ciracilor sai, pe care pretinde ca ii reprezinta: “Fratilor, integrati-va in societatea unui stat care nu mai poate fi nici URSS, nici rusesc. Invatati ca si mine limba. Perfectionati-o, daca vreti sa ramineti sa locuiti aici! Haideti sa respectam acest pamint, acesti oameni, valorile lor, istoria lor, realitatile de aici, care trebuie facute de noi toti impreuna astfel, incit sa incapem toti si sa nu ne mai dispretuim si urim!”

De ce Pahomova nu are acest mesaj, ci un altul? Eu banuiesc, dar vreau sa spuna cei pe care ii deranjeaza ce se intimpla la Publika TV. Spun unii ca patronii, totusi, iau masuri uneori si mai dispun schimbarea lucrurilor. Daca lucrurile se vor schimba, voi crede ca nu Pahomova e stapina, pentru ca nu vad la ea decit incapatinare, aroganta de care am vazut din plin in perioada sovietica, sentimentul unei superioritati si de “vsedozvolennosti”, cum rar intilnesti azi la vreun ziarist. Daca lucrurile se vor schimba, inseamna ca patronii vor ca lucrurile sa fie altfel, sa renunte la excesul de manipulare si sa contribuie la coeziunea societatii, nu la dezbinarea ei.

Vitalia Pavlicenco

Si o colectie de articole si stiri legate de referendum postate pe blogul meu de vizitatori:

Constantin Tanase: Dacă s-ar organiza la noi un referendum pe tema limbii ruse…

Am urmărit cu un interes aparte desfăşurareareferendumului din Letonia pe tema acordării limbii ruse a statutului de limbă de stat.

Vă rog să fiţi atenţi la cifre: în Letonia limba rusă este limba maternă a circa 44% din populaţie; ca limba rusă să fie declarată limbă de stat e necesar ca la referendum să voteze PENTRU jumătate din cetăţenii cu drept de vot, adică nu mai puţin de 771.893 mii de oameni; conform datelor CEC din Riga, PENTRU limba rusă ca limbă de stat au votat 23,75%, adică 176.025 de persoane, ÎMPOTRIVĂ – 76%, adică 562.932 de persoane; în Letonia trăiesc 2,1 milioane de oameni, dintre care 319 mii nu sunt cetăţeni şi nu au dreptul de vot. Aceste 319 mii sunt persoanele vorbitoare de limba rusă. Reiese că, pentru acordarea statutului de limbă de stat limbii ruse, au votat doar 23,75% din 44% de rusofoni, adică aproape o jumătate din rusofonii din Letonia au votat ÎMPOTRIVĂ. Dacă, ferească Dumnezeu, s-ar organiza la noi un referendum pe această temă câţi ruşi şi câţi moldoveni ar ieşi şi ar vota împotriva acordării limbii ruse a statutului de limbă de stat? Apropo, nu vă amintiţi când în RM s-a desfăşurat ultimul referendum, pe ce temă şi care au fost rezultatele lui?

РИГА. Перед бандпосольством России прошел антипутинский пикет «Путин, уходи!»

По сообщениям латвийских СМИ, в субботу, 18 февраля, русские общественные активисты Валерия Новодворская и Константин Боровой провели пикет у бандпосольства России. Они протестовали как против русского бандглаваря узурпатора Путина, так и против предоставления русскому языку статуса второго государственного. Боровой держал плакат «Путин, уходи!», а Новодворская — «Путин, руки прочь от Латвии!»(фото и видео). «Этот митинг протеста мы проводим для того, чтобы показать русским в Латвии, чем должны заниматься русские и в Латвии, и в России, — заявил Боровой. — Не на деньги Путина и ФСБ заниматься провокациями, а бороться за свободу своей страны — России». «Я сижу там, где должна сидеть русская община Латвии. Потому что этот референдум задуман врагами не только латышей, но и врагами русских в Латвии. Теми, кто хочет, чтобы они навсегда остались бомжами и апатридами. Вот здесь сидят русские и требуют, чтобы Путин провалился со своим подлым, хамским референдумом»», — заявила Новодворская.

ПЯТАЯ КОЛОННА. В Латвии составят полный и подробный список пятой колонны Москвы

По сообщениям латвийских СМИ, предстоящий референдум о статусе русского языка в Латвии, делать ли его вторым государственным, покажет, сколько предателей есть среди граждан Латвии. Об этом в интервью телепередаче 100g kultūras заявил творческий руководитель Нового Рижского театра Алвис Херманис. «Если мы рассматриваем этот референдум как стресс-тест для латвийского государства, то это прекрасный Божий дар. За два миллиона латов мы получаем список всех граждан, которые неверны стране. Именно так. Референдум — это тест для предателей этой страны. Давайте называть вещи своими именами», — заявил он. Режиссер также раскритиковал латышских псевдоинтеллектуалов, которые призывают не участвовать в голосовании. «Это добровольная подпись в списке предателей», — отметил Херманис. «Предатели — это особая человеческая порода. У них всегда появляются разные сложные оправдания, они всегда могут найти очень тонкие объяснения своей трусости», — добавил он.

ЧЕКИЗМ. Документы подтверждают: «референдум» в Латвии — спецоперация международной террористической организации ФСБ

По сообщениям латвийских СМИ, находящийся сейчас в Риге известный русский политик Боровой сообщил, что пресловутый «референдум о статусе русского языка в Латвии», инициированный матерым местным чекистом Линдерманом, истинным человеком русским, православным, является спецопераций международной террористической организации ФСБ России. Политик отметил, что в его распоряжении имеются документы, доказывающие, что инициированный Линдерманом референдум является последствием операции тербанды ФСБ по дестабилизации ситуации в Латвии и формированию пятой колоны. «Когда мы предъявим эти документы, то многим здесь в Латвии будет стыдно, у кого они брали средства в России», — добавил Боровой. «Это опасно не только для Латвии, но и для России. В то время, когда вся демократическая Россия борется с путинским режимом, более 90% русскоязычных граждан Латвии его поддерживают. Это даже не уродство, это парадокс, с которым мы приехали бороться в Латвию», — заявил Боровой. Приехавшая вместе с ним в Ригу русская активистка правозащитного движения Новодворская в свою очередь отметила: «За сбором подписей слышу гимн СССР и ненависть к латышу. Референдум — это троянский конь, хамство и операция, инициированная спецслужбами России. Язык — то лишь повод. На самом деле главная цель — поссорить народы Латвии», — заявила на пресс-конференции Новодворская. По ее словам, долг каждого русскоязычного гражданина сходить на референдум, проголосовать против русского языка, сфотографировать свой бюллетень, выйти с гордо поднятой головой и продемонстрировать свой выбор. Именно это может послужить билетом в гражданское общество Латвии.

ЧЕКИСТСКИЙ ПРОВАЛ. Тербанда ФСБ потерпела сокрушительное поражение с «референдумом» в Латвии

По сообщениям СМИ полностью провалился организованный в Латвии международной террористической организацией ФСБ России т.н. «референдум о признание русского языка вторым государственным». По результатам подсчета половины всех бюллетеней, 78% (563.000 чел.) участников референдума проголосовали против предложения пятой колонны Москвы ввести в стране второй государственный язык — русский. «За» проголосовало 22% (176.000 чел.). Чтобы внести необходимые поправки в конституцию Латвии, было необходимо, чтобы «за» проголосовали более 770 тысяч избирателей. При этом в Латвии проживает чуть больше 2 млн человек, из которых около 60% — латыши, а 40% — русскоговорящие. Таким образом, половине русскоговорящих Латвии этот «русский язык» совершенно не нужен. Что чекистский «референдум» провалится, было ясно с самого начала. Поэтому перед его куратором, матерым русским террористом с характерной «русской» или «латышской» фамилией Линдерман, начальством из ФСБ в пропагандистско-провокаторских целях была поставлена конкретная задача — набрать 300.000 голосов «за» и тем самым показать управляемость всеми 40% русскоговорящими из Москвы.
Линдерман набрал только половину. В отличие от Эстонии и Литвы, где русскоговорящие — пришлые колонисты, в Латвии есть признанное во времена Первой республики русское нацменьшинство на востоке страны в Латгалии. Напомним, что так называемый русский язык является искусственным и был придуман по заказу царей России немецкими масонами в конце 18 века. Он представляет собой тарабарщину на основе богослужебного «церковнославянского», который в свою очередь был придуман для северных православных христиан греками византийцами на основе тоже искусственного языка, т.н. староболгарского. Болгары — этнические тюрки и славянофонный «староболгарский» для них совершенно чуждый язык. В свою очередь т.н. русские — конгломерат восточных финно-угорских (родом из Сибири) и монгольских народов. Поэтому «русский язык» для них тоже является совершенно чужим и чуждым. О том, что русские не славяне, свидетельствуют хотя бы их восточные черты, например, скуластость и маленькие глаза, которые совершенно отсутствуют у славян (Ричард Пайпс, Россия при старом режиме, с. 49, перевод с английского Владимира Козловского, Кембридж, Массачусетс, 1980).

Loading Facebook Comments ...

31 Comments

Add a Comment
 1. Nu evit ocazia sa postez si eu ceva la aceasta tema. Dna Pavlicenco, eu nu puteam gasi calificativele „finute” pentru dna E.Pahomova, pe care le manifesta aceasta in timpul emisiunilor, moderate. Nu intelegeam destul de bine ce ma sufoca in felul d-ei de moderare a emisiunilor. Ce ma respinge? Are look-ul exterior normal /intotdeauna este coafata, machiata si imbracata adecvat meseriei/, dar este respingatoare prin modelul ei de moderator. Incercam sa depasesc aceasta stare, dar nicicum nu reuseam. Am citit articolul dvs si m-am dumerit.
  Anume: „Se alinta, se distreaza, manipuleaza – asa cum isi imagineaza ea – cu succes. Crezind ca acesta este etalonul meseriei prestate.” Mai face si grimase, gesturi … Am incercat sa aflu ce cred amicii mei, care privesc Publica TV, despre moderatoarea Pahomova Elena. Am avut parte sa aud pareri absolut coincidente. Nu mi-a fost de mirare. M-am convins numai ca nu am oarecare perceptii gresite.

  Publica TV ne indeamna sa SPUNEM ce GÎNDIM! Noi spunem. Trebuie oare sa fim blamati pe Facebook, tratati cu rautate, cinism sarcastic, pentru ca spunem ce gîndim? Ori „pe-ici – putem spune, pe-colo – ba”? Am numai cuvinte bune de spus despre ceilalti jurnalisti de la Publika TV. A trecut mult timp pina am inceput sa privesc emisiunile moderate de un domn, care pe timpul guvernarii PCRM cînta ode capitalistilor din partidul comunist. S-a integrat omul. De aceea nu-i dau numele. Foarte bine! De-ar ramine integrat pentru totdeauna.

  Despre integrare. Am fost vineri seara la o nunta. Din partea nasilor, din respect fata de nasi. Am mai fost la o nunta intr-un sat, 12 ani in urma, la care tot aceasta tinara familie din gospodari, oameni muncitori de la tara, au fost nasi. Atunci ei au cununat un cuplu tinar, in care mireasa este de etnie bielarusa si cu loc de trai in Bielarusi. A urmat un tinar roman basarabean, pe care il cunoscuse recent. Atunci aveam retineri privind acest cuplu, mireasa mi s-a parut uritica, insa s-a dovedit a fi o dragoste adevarata. Acum ei cresc impreuna doi copii.

  La nunta de vineri eu am fost penultimul oaspete. Acest cuplu a fost ultimii oaspeti. De aceea am stat alaturi, alte locuri libere nu mai erau. Intre timp am inceput sa comunic in rusa cu d-ei, doar stiam ca este din Bielarusi, stiam ca lumea nu se prea integreaza rapid…. si cumva trebuia sa comunic cu „vecinii”. D-ei m-a rugat imediat sa vorbesc cu ea in limba romana. Am facut-o. Spre rusinea mea, am mai trecut de chiteva ori la rusa si stimata Doamna si sotul ei nu s-au rusinat sa-mi aminteasca sa vorbesc cu ei numai romaneste. Intre timp am aflat ca Doamna este profesoara de limba germana si engleza, a reusit sa invete rapid romana, vorbeste ca si noi toti, de altfel, rusa, si sigur limba ei materna. O femeie, care locuieste intr-un sat din apropierea Chisinaului, dar lucreaza la Chisinau. De ce am scris acest caz? Pentru ca atitudinea acestei Doamne fata de tara in care traieste, fata de limba poporului bastinas, si din respect fata de sotul-tatal copiilor sai, a reusit sa se integreze perfect in societatea in care traieste. In seara de vineri aceasta Doamna mi s-a parut foarte frumoasa, mai frumoasa ca mireasa de la nunta la care am fost 12 ani in urma… Nu pot sa scriu mai mult despre aceasta minunata femeie, despre felul ei de gîndire in acest sens, pentru mine a fost o surpriza placuta. Am avut ocazia sa aflu si parerea ei despre regimul din Bielarusi… Dar despre aceasta – cu o alta ocazie.

 2. Foarte bună analiză. Un bobârnac balonului umflat Pahomova, pe fruntea căreia e tatuat отдел агитации и пропаганды. Un şut în fund lui Dodon(ova) în fustă. Prustaţiile acestei cârtiţe-aghitprop nu doar dezbină societatea, dar stimulează concetăţenii rusolingvi să trăiască în întunericul ignoranţei şi al urii. Bravo că aţi refuzat să faceţi parte din spectacolul lor propagandistic, unde erau să vă biciuiască politrucii sovietici.
  Asta este, publika-komintern TV, împânzită de lichele bolşevice.

 3. PRO sau CONTRA?
  Sondaj independent subiectiv:
  /in baza articolelor publicate/
  Problematica Re-Unirii cu România
  Blog-istii de pe Vox-Publica
  total: 72 de autori
  ——————————————————————————-
  PRO RE-UNIRE:
  ——————————————–
  1. Nicolae Apostu
  2. Constantin Bârca
  3. Olga Bâtca
  4. Natalia Bejan /Praga/
  5. Iurie Belegurschi /Islanda /
  6. Nicolae Banaru
  7. Adrian Buligaru
  8. Dan Caranfil
  9. Victor Chironda
  10. Nicu Chitoroaga
  11. Tudor Cojocariu
  12. Dinu Cojocaru
  13. Iurie Cuza
  14. Ionuţ Deaconu
  15. Andries Donica
  16. Natalia Efros
  17. Vasile Filat
  18. Corneliu Gandrabura
  19. Oxana Greadcencu
  20. Sandu Grecu
  21. Sandu Lebada
  22. Lia Lungu
  23. Radu Marian
  24. Vitalie Marian
  25. Ion Mischevca
  26. Iurie Nastase
  27. Victor Nichituş
  28. Dan Nicu
  29. Costel Orion
  30. Vitalia Pavlicenco
  31. Sandu Pârlog
  32. Adrian Pricop
  33. Vit. Rapcea
  34. Paul Sandu
  35. Inga Tambur
  36. Traian Vasilcau
  37. Dumitru Vicol
  38. Radu Voda
  39. Vitalie Vovc /Paris/
  40. Sergiu Ungureanu
  41. Victor Guzun
  42. Cornel Ciurea
  43. Ştefan Grigoriţa

  CONTRA:
  ——————————————-
  1.Dumitru Alaiba
  2.Veaceslav Burlacu
  3.Dionis Cenusa
  4.Igor Dodon
  5.Marina Gorobeţchi
  6.Nicolae Pascaru
  7.Lena Peretokina
  8.Nicolai Ţveatcov

  INDECISII:
  ———————–———————
  1.John Chetrean
  2.Victor Ciobanu
  3.Oleg Cristal
  4.Gheorghe Cuciureanu
  5.Veaceslav Balacci
  6.Mihai Busila
  7.Iulian Gulea
  8.Roman Mihaies
  9.Adrian Pleşca
  10.Maxim Pulbere
  11.Val. Purici
  12.Octavian Racu
  13.Constantin Roşanu
  14.Mihaela Roşca
  15.Cezar Salagor
  16.Sandu Soltan
  17.Andrei Spânu
  18.Vitalie Sprânceană
  19.Ghenadie Vaculovschi
  20. Bogdan Târdea
  21. Vasile Croitoru
  ——————————————————
  N.B.
  daca s-au comis erori subiective de clasificare,
  Va rugam sa procedati public la schimbarile respective
  de pozitii. Va multumim !
  P.S.
  Numele si prenumele au fost scrise
  conform normelor ortografice românesti,
  deci au fost acceptate formele ne-rusificate.

 4. Dna Pavlicenco,
  de ce nu scrieti ca informatiile despre referendumul din Letonia vi le-am postat eu, cautandu-le in presa de limba rusa ??

 5. Publika TV este o televiziune care a dat celor mai mari provocatori contra Moldovei loc de munca. Este locul de munca al Nataliei Morari, nu atit de moderator al emisiunii, cit de agent care lucreaza pe doua fronturi, pentru a distruge R. Moldova. Este locul de munca al Elenei Pahomova, unde aceasta cu adevarat isi permite renasterea acestei nostalgii prosovetice, procomuniste si antidezvoltare a societatii noastre, nemaivorbind de unire. Unirea in acceptiunea lor este un vis rau care nici nu trebuie sa le apara atunci cind dorm….!

  Este locul de munca al lui Dogaru, care ne aduce aminte cu fiecare ocazie si la fiecare emisiune ca suntem niste imbecili, niste ratati si demni de umilinta. Este locul de munca al lui Fusu, care incearca sa ne convinga ca actualmente mersul lucrurilor este unul bun in Moldova.

  Nu vreau sa continuu. Publika este pur si simplu televiziunea care cu o indrazneala obraznica manipuleaza opinia acestui popor asa cum ii convine Rusiei. Din pacate, atita timp cit in aceasta societate domina segmentele prost instruite, lipsite de o pozitie proprie, atita timp acesti insi isi vor satisface mendrele. Este regretabil, dar este adevarat.

 6. Ca sa aiba credibilitate, acest post de televiziune ar fi bine ca moderatorii sa-si controleze emotiile si aservitatea fata de o anumita etnie sau grup. Atunci cind fac emisiuni in ambele limbi, sa tina cont ca echilibrul invitatilor sa fie egal. Altfel, va iesi scintei.

 7. Pt TRUBADUR

  Eu am facut referire la „Si o colectie de articole si stiri legate de referendum postate pe blogul meu de vizitatori”.

 8. Trubaduro,
  si de ce ma rog nu cauti câte ceva si prin presa româneasca ?
  caci ne-am cam saturat de toate balivernele astea imperiale in ruseste !
  mai vrem sa ne simtim bine si in limba noastra de acasa
  mai lasa Rusia ceea in pace si revino pe Pamântul nostru !
  Mai rasfoieste presa de limba româna !
  Si sa nu-ti fie de suparare, suparacioaso !

 9. FSB – o banda de teroristi. FSB i-a comandat teroristului Breiviks sa se razbune pentru interventia trupelor NATO in Serbia… S-a descoperit ca Breiviks avea o lista cu 30 de politicienii din Norvegia, pe care intentiona sa-i omoare… Iata cu ce se OCUPA BANDA TERORISTA condusa de Putler…

  Putler kaput!

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10069658

  ПУТИНСКИЙ ТЕРРОРИЗМ. ФСБ поручило Брейвику отомстить за нападение НАТО на «братьев-сербов»

  Время публикации: Сегодня в 10:05

  Норвежские СМИ опубликовали список из 30 норвежских политиков и организаций , которых планировал ликвидировать в первую очередь агент ФСБ Андерс Беринг-Брейвик. Список Брейвика состоит из трех частей. Первая – часть А — самая опасная. В нее входит 12 политиков. 11 из них подлежат ликвидации по внутринорвежским политическим причинам. Единственное исключение составляет

  Хьель Магне Бундевик (норв. Kjell Magne Bondevik). Он подлежит ликвидации за то, что, будучи в свое время премьер-минисром Норвегии, поддержал нападение НАТО на Сербию. Бревик довольно неуклюже объяснил наличие бывшего премьера в его списке сомнительным утверждением, что его организация «Рыцари Храмовники» (Knights Templar) считает, что НАТО напало на Сербию потому, что правительство Милошевича планировало депортировать из Сербии мусульман.

  Список Брейвика из 12 норвежских политиков, подлежащих первоочередной ликвидации, напечатан в частности в норвежской газете VG в номере от 19 февраля (колонка справа).

 10. Vitalia, baga-ti in cur limba ta si vei simti toata dulceata limbii romane!

 11. Pt Andrei

  Vorbiti din propria experienta?

 12. Statu Palma Barba Cot

  BANDA DE TERORISTI din FSB azi a intors un avion din zbor, care se afla deja in aer timp de 40 min pe ruta Moscova-Simferopol pentru a-l aresta pe ANTRENORUL Tedeev, care a sustinut-o pe Alla Dzhioyeva, candidata la presedinte in Osetia de Sud…
  Interesant ca Tedeev putea fi arestat inainte de a urca in avion sau la coborare. Dar FSB vrea sa-si arate PUTEREA si cinismul inclusiv fata de ceilalti pasageri!!!, caci teroristii din FSB deja erau in avion ca sa-l aresteze, deci…???

  Caci ei, cateva persoane in civil, fiind deja in avion, dupa 40 min de zbor, s-au apropiat de le si i-au spus ca este arestat, iar echipajului i-au spus sa se intoarca inapoi la Moscova…

  ………………

  Дзамбулат Тедеев арестован ФСБ

  Время публикации: Сегодня в 12:52

  Бывший главный тренер сборной России по вольной борьбе Дзамболат Тедеев задержан ФСБ в столице России, информирует Lifenews.

  Тедеева сняли с рейса Москва — Симферополь утром 21 февраля, причем произошло это уже после того, как лайнер взлетел в воздух. Экипаж вернули на землю, чтобы высадить одного пассажира.

  «Я летел в Симферополь из столицы, мы уже были в воздухе минут 40. Вдруг в салон самолета вошли люди в штатском и объявили, что самолет возвращается в аэропорт Москвы и что по приказу ФСБ России меня снимают с рейса», — цитирует интернет-издание Тедева.

  Уже через час экипаж вернулся в аэропорт Шереметьево.

  «Когда мы приземлились, меня фактически насильно вытолкали из салона. И все это время люди, которые летели со мной, находились в самолете в подвешенном состоянии», — приводит Lifenews его рассказ.

  Интернет-издание ссылается на сведения адвоката Тедеева, который пытался добиться объяснений от задержавших Тедеева, но как-либо прокомментировать ситуацию ему отказались.

  «В ФСБ сказали, что если мы чем-то недовольны, то можем судиться с ними», — сообщил адвокат Тедеева Александр Вершинин.

  Напомним, Тедеев поддерживал Аллу Джиоеву, экс-кандидата оппозиции на пост президента Южной Осетии. В начале февраля 2012 года штаб Джиоевой был взят штурмом, что сорвало запланированную ею инаугурацию.

  Вслед за этим появилась информация о том, что Тедеев отправлен в отставку с поста главного тренера сборной России.

 13. Pentru acest articol, JOS PALARIA, doamna Pavlicenco! Bravo! Chiar daca uneori o mai dati in bara, de aceasta data ati fost in tinta. Doamne ajuta!

  La Publikaka TV sunt jumatate din oamenii din partidul si lingaii lui Rosca, de la NIT, de oriunde, numai nu romani.

  Ei au impresia ca ne manipuleaza, doamna. Noi nu suntem prosti.

 14. Domnilor, Publika TV, nu numai prin acestă Pahomova duce o subtilă politică antinaţională, acolo sunt destui şovini. Oare I.Sveatcenco nu este şi el un şovin? O simplă analiză va demonstra că la emisiunile lui, de regulă, invitaii sunt aleşi pe sprinceană. Or, aceeaşi Nataşca Morari, o mAldavancă care într-un mod subtil duce o politică diversionistă de aţâţare a urii. Invitaii ei cum ar fi I.Boţan, A.Barbăroşie, N.Chirtoacă, vociferează aşa încât apare o impresie că ei slujesc cuiva care doreşte să ne indobitocescă şi să ne aducă la revoluţii. Marxistul Dodon, rusofonul Demideţchi, ş.a. la Publika sunt ca la ei acasă. De V.Şelin, A.Plugaru, V.Gurău ş.a. de teapa lor nici nu e de amintit, devine greţos. Priviţi comentariile pe site-ul Publika TV şi o să vă convingeţi care publica acestui canal de televiziune; agramaţii, antiromânii, şovinii, inculţii etc. Alături de NIT acest post de televiziune devine tot mai antinaţional şi nociv.

 15. Eu demult nu mai urmaresc stirile de la Publika nemaivorbind de emisiunile lor. Dna Pavlicenco, decit sa va bateti capul atit de mult de o Pahomova, mai bine ginditi-va la Unire, cum facem acest lucru, mai este putin timp, inca 6 ani si pe urma tiu-tiu. De ce va pierdeti timpul cu fleacuri??

 16. Pt ion

  Ne ocupam si de Unire, ne ocupam si de cei care vor sa ne impiedice sa facem Unirea.

 17. Deseori noi nu suntem de acord cu V.Pavlicenco. De acestă dată, stimată Doamnă, meritaţi tot respectul. PUBLIKA TV a devenit o televiziune de prost gust nu numai că este una antinaţională şi şovină, ci şi pentru faptul că ea promovează incultura. Într-o emisiune la FABRICA agramata N.Morari şi-a permis să enunţe (citez): „Пора менять блядей”. Nu e ce de comentat. La Publika TV nu o să vedeţi oameni de adevărată valoare, scriitori, muzicieni, arhitecţi, lectori universitari etc. Practic, „strălucesc” aceleaşi mutre şi aceleaşi măşti. Parcă acest calnal acesta de televiziune are scopul de a deruta şi a împrosti şi mai tare societatea. E trist. Referitor la referendumul din Letonia, el ne-a dat o lecţie şi nouă şi le-a sters nasul la alde Pahomova, Demideţchi, Andrievschi şi alti „горе-patrioţi”. Mulţumim, doamnă Pavlicenco.

 18. Doamnă Pavlicenco, cu acest articol v-aţi spălat obrazul pentru atacurile asura lui M. Ghimpu. Evident că el de departe nu e sfânt. Dar unele adevăruri pe care el le spune sunt tocmai analogice cu articolul Dstră. Este foarte important ca toţi care gândim la fel în problemele de identitate naţională, să fim mai toleranţi unii cu alţii fiidcă „prietenii” noştri internaionalişti se folosesc de certurile noastre.

 19. Pt Fare

  Am sa va cred in aceste aprecieri cind imi veti aduce macar o dovada de pozitie corecta a PL fata de PNL, pentru ca ne persecuta continuu din 2006. Verbal, apoi, facind uz de pirghiile puterii. Cititi articolul nostru despre asta- http://www.pavlicenco.md/2012/02/12/cum-plagiaza-sau-obstructioneaza-pl-ul-constant-pnl-ul/

  Astept o singura dovada a faptului ca Ghimpu si-a spalat cel putin un colt de fata dupa ce ne tot calca in picioare. Eu nu am obraji de spalat.

 20. Doamna Pavlicenco, pot adăuga că articolul Dumneavostră referitor la Pblika TV şi politica acestei televiziuni este unul foarte relevant. Acest post de televiziune demult a devenit unul şovin. Dar, dicutând la temă, ţin să menţionez că subiectul nu este PL sau PNL şi raporturile dintre aceste formaţiuni. Şi atunci când am spus de M. Ghimpu am avut în vede unele din poziţiile lui faţă de ideia românismului, a limbii, a rolului nefastal Rusiei faţă de noi, etc. Iar la acest capitol piatra din PMAN, pusă de M. Ghimpu în condiţia aflării lui într-o „echipă” de „pragmatici” (de fapt-rătăciţi) este o manifestare de adevărat curaj. Paremi-se că pentru prima dară în RM un politician de aşa rang a rostit un adevar pe care s-au temut şi se mai tem să-l rostească mulţi poiticieni şi „intelectuali” moldoveni.

 21. Articolul doamnei V.Pavlicenco este o radiografie a canalului de televiziune Publika. Pe sticla acestei televiziuni putem vedea atâţia şovini şi mancurţi, încât apare senzaţia că moderatorii sunt dirijaţi din umbră de o mâină a FSB-ului rusesc. Care are scopul să destabilizeze situaţia social-politică din Moldova până la vărsare de sânge. Sau cum vocifera vojdiul rusesc, până la scenaiul din Kîrgîzstan.

 22. Pt Fare

  Nu este adevarat. Noi, PNL, am avut nu o gramada, ci un munte de declaratii in care am spus adevarul, inclusiv in Parlamentul 2005-2009, curatind drumul spre debarcarea comunistilor de la putere. Probabil, nu stiti, dar nu e vina noastra. Cu o saptamina inainte de Decret si piatra, noi am inceput sa stringem in Scuarul Europei, cu un cort plasat, semnaturi pt lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop. Le avem la sediu.

  Repet: Ghimpu nu a luptat mai mult decit noi. Dar devenind Presedinte interimar, trebuia sa impuna Raportul de condamnare a crimelor comunismului. Daca nu – sa santajeze cu plecarea din AIE. Cind vor mai fi conditii mai bune de a-i demasca pe prorusii de la Putere ca acum? Nu stiu. De frica Bau-Bau-lui comunist sa raminem cu frica de rusi si fara a condamna crimele comuniste?

  Ce inseamna nu e discutia PL-PNL? Nu e. Dar Dvs. ati spus ca „v-aţi spălat obrazul pentru atacurile asura lui M. Ghimpu”. El pentru mine nu e ceea ce e pentru altii. Noi avem alta atitudine fata de el, delocn pozitiva. Nu ne raportam la Ghimpu, ne raportam la adevarul istoric, la oameni curajosi.

  Nu am nevoie de nici o spalare de obraji. Noi asa cum am fost, asa am ramas. Nu am deviat in nici o parte. Altii deviaza.

 23. Pt vadim

  Mi-a spus azi cineva la telefon ca Gazprom are 30 la suta din actiunile acestei TV? Cine stie – este adevarat? Pentru ca, daca este asa, e inca mult de prasit acolo ca sa fie o TV proeuropeana, in sensul reflectarii obiective si corecte a cetatenilor asupra realitatilor.

 24. Pt Ana-Maria

  Sunt de alta parere despre Vitalie Dogaru. Este un om cumsecade, chiar daca nu ii este usor. El munceste mult si nu e vinovat ca ii cade un volum mare. Cit priveste realitatile triste din RM, nu te poti supara pe oglinda. Ce au facut si fac cei din AIE ca sa nu fie asa?

 25. pentru Urletul,
  Draga, nu urla la mine, caci eu fac ce pot. Fiecare are frontul sau, Eu sunt pe frontul de Est, pentru ca vad ca cei din coloana a cincea INCA nu s-au dumerit cine sunt PUTLERISTII – niste bande teroriste, care persecuta si omoara pe multi inocenti, care le sunt inconvenienti…

  Vreau sa le deschid ochii cat nu este prea tarziu

 26. Justitia in iadul statalist RM

  Furtul unei găini, platit cu 5 ani dupa gratii. Un omor dublu, cu pedeapsă cu suspendare.

  21.02.2012.

  Legislaţia autohtonă este plină de surprize. Astfel, pentru furtul unei găini omul poate fi judecat pentru 5 ani, iar pentru un omor dublu – o pedeapsă cu suspendare.

  Anume aşa a fost pedepsit un şofer în stare de ebrietate, care acum mai mult de 2 ani a lovit două femei la Ialoveni , care au decedat, în timp ce făptaşul a dispărut de la locul crimei. Fiica uneia dintre victime luptă până acum pentru ca dreptatea să triumfe.

  În timp ce aceasta apelează la instanţe, vinovatul spune, că nu va fi condamnat la închisoare. Infractorul nu şi-a cerut scuze de la rudele victimelor.

  http://www.tv7.md/ro/news/furtul-unei-gaini-platit-cu-5-ani-dupa-gratii-un-omor-dublu-cu-pedeapsa-cu-suspendare-9727.html

 27. Din păcate, n-am văzut emisiunea. Dar, din cele discutate aici, analiza comportamentul şovinilor ruşi de la emisiune ne obligă nu să ne lamentăm că au jucat necinstit, ci ne face datori în faţa cauzei naţionale să fim mai buni ca ei.

  Deşi au fost condiţii diferite, dar în timpul discuţiilor nocturne la Antena “C” în cadrul emisiunilor Hyde Park, cînd oponenţii ce apărau interese şovinist-maldaveniste (probabil din lipsă de argumente) nu mai apăreau, aveam noi comuniştii noştri, care serveau ca materil didactic pentrua demonstra ce e prostia. Noi deja trecusem de etapa cînd ei (comunisto-maldaveniştii) constituiau un pericol pentru minţile ce se învăţau a gîndi independent, şi, dacă a fost posibil atunci, în timp de noapte, e posibil şi la timp de ziuă, şi la Publika, şi în alte locuri unde vom fi nevoiţi să ne confruntăm verbal deschis cu ei. Era cam urît, că trebuiau sa sufere în tăcere atacuri de la patrioţi, ce nu înţelegeau jocul. Atunci mi-a apărut expresia: “Un patriot prost e mai rău ca un comunist” E drept – comuniştii, cînd au văzut că nu le iese jocul, au închis emisiunea. Cine cîştigă lupta mediatică, acela cîştigă şi lupta de pe teren. Da, suntem în condiţii inegale, dar nu avem încotro, suntem condamnaţi să fim mai buni ca ei.

  Da,va fi foarte greu, dar nu imposibil. Aşa că, hai să ne învăţăm să activăm cît se poate de bine şi pe terenul controlat de inamicul ideologic, a ne eschiva, e egal cu a pierde lupta!

 28. De ce va faceti atatea griji cu aceasta prezentatoare si aceasta televiziune?

  Eu nici nu stiu cum arata aceasta prezentatoare si o data in saptamana privesc aceasta televiziune.
  De aici – nici probleme n-am.

  Nu le mai dati atata atentie!
  Sunt prea multe canale TV la noi, ca sa ne referim doar la unul.

  Lasati-i in plata Domnului si nu-i priviti!

 29. Pt Ursan

  Nu e problema doar cu ea, ci cu intreaga Strategie la Publika TV. Nu e vorba doar de Pahomova.

 30. Puscasu Vlad Irimie

  http://wlstorage.net/file/crs/RS21981.pdf
  intra aici de pe WIKILEAKS si sa vezi realitatea,si faptul ca lupti cu morile de vant: 90 la suta din populatia din Moldova NU DORESTE UNIREA CU ROMANIA.
  O spune Wikileaks ,jurnalisti adevarati,si toate organismele internationale,americane,ONU,etc

 31. Pt Puscasu Vlad Irimie

  Ceea ce inseamna ca inca avem mult de lucru. Erau mai multi daca nu aveam 14 ani de guvernari retrograde si antinationale, romanofobe. Noi avem rabdare si avem cui transmite stafeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *