Consiliul Unirii a demarat

Comunicat de presă al grupului de lucru pentru formarea Consiliului Unirii

După prima ședință a reprezentanților PNL, PNR, ai unor segmente ale sectorului asociativ, ai spațiului mediatic și a altor persoane, cunoscute în societatea noastră ca adepte ale unionismului, marți a avut loc prima ședință a grupului de lucru, format pe data de 8 februarie 2012.

La ședință s-au discutat un șir de probleme legate de deciziile și acțiunile ce se impun pentru constituirea unei structuri unioniste situate de asupra partidelor, dar în care să se regăsească membrii acestora, structură avînd menirea să sensibilizeze clasa politică de la București și de la Chișinău, precum și întreaga populație românească, asupra necesității coagulării continue a forțelor unioniste în vederea realizării idealului de reîntregire a neamului românesc.

Grupul de lucru, format din 25 de persoane representative, înscrise voluntar, au decis asupra denumiri primei entități – Consiliul Unirii – care se va ocupa de organizarea acțiunilor de importanță majoră în anul curent, 2012, cînd se împlinesc 200 de ani de ocupație ruso-sovietică a teritoriului românesc din stînga Prutului.

De asemenea, s-a examinat proiectul Manifestului Consiliului Unirii, care va fi redactat și lansat în spațiul public. S-a discutat despre eventualitatea unui Președinte de Onoare, ca simbol al rezistenței românilor din stînga Prutului în fața ofensivei constante din partea forțelor antiromânești și antiunioniste pe această multpătimită palmă de pămînt.

A fost format un grup organizator, mai restrîns, care va pregăti ședințele grupului de lucru și va acționa pornind de la sarcinile  asumate de responsabili pe compartimente.

De asemenea, s-au stabilit obiectivele pentru etapa următoare, legate de elaborarea unei concepții a acestei structuri, care urmează să se amplifice printr-o eventuală Mișcare omonimă, ce va include români și alogeni de pe ambele maluri ale Prutului, structuri din sectorul asociativ, partide, persoane fizice, demnitari. Unul dintre obiective este participarea la acțiuni comune ale românilor din întreg spațiul românesc.

S-a decis identificarea continuă de noi aderenți la ideea coagulării forțelor unioniste din spațiul politic, asociativ, mediatic, precum și din rîndurile membrilor fondatori ai Consiliului Național al Unirii, constituit în anul 1991, pentru eficientizarea structurii aflate la începutul constituirii sale. 

Următoarea ședință va avea loc peste o săptămînă.

Serviciul de presă al Consiliului Unirii

Chișinău, 15 februarie 2012

Loading Facebook Comments ...

69 Comments

Add a Comment
 1. Pt Siberiacul

  Va mai raspund o data cu rabdare, desi imi pare rau ca insistati pe aceeasi tema. De ce oare?

  La intilnirea avuta cu Mihai Ghimpu (eu eram cu Severovan) de la 16 aprilie 2010, la invitatia lui, i-am spus sa incheiem un acord. Inainte de asta am avut doua intilniri – noi, colegi din PNl, pe de o parte, cu Bodrug, secretar general al PL si Hadarca, deputat, seful acum al Fractiunii PL. Atuinci, se pare, nu era. Si ei au venit, invitati, la sediul nostru sa ne intilnim dupa 5 aprilie. Au spus „Ce doriti?” Le-am raspuns:”Noi nu dorim nimic. Noi consideram ca si voi, si noi trebuie sa ne dorim sa consolidam falia nationala”. Discutia nu a dus la nimic. Au spus ca vor transmite lui Ghimpu, Biroului si totul s-a incheiat. Inainte de alegerile din 29 iulie a venit Salaru la sediu la noi si ne-a rugat s anu participam la alegeri, ca ne dau functii in executiv. Le-am spus – pe noi legea ne obliga sa participam, in caz contrar se va proceda la dizolvarea partidului, ca legea era asa: cine nu participa la doua scrutine consecutiv e pasibil de dizolvare. iar noi nu participasem pt 5 aprilie decit ca memembri ai MAE pe lista acestei formatiuni. ne-am inscris in cursa si ne-am retras crezind ca, eventual in instanta de judecata, ne vom folosi de o coliziune juridica din Codul Electoral si legea partidelor. Inainte de imprimarea buletinelor de vot noi ne-am retras in favoarea partidelor din AIE.

  Dupa 29 iulie mereu am invitat componentele AIE la sedintele Consiliului, sa stabilim o cooperare, numai noi suntem proromanism si proeuopenism pe dreapta. Asa credem noi. Nu a venit o data decit Klipii de la PD, desi noi nu am sprijinit PD in alegerile de la 29 iulie.

  Revenind la intilnirea cu Ghimpu. I-am spus „hai sa incheiem un acord de cooperare, sa avem si noi motiv sa va sprijinim”. El a spus: „Ai nostri nu vor. Noi suntem oponenti”. I-am spus: daca nu avem acord de cooperare, noi lansam mesajul unionist. Ghimpu a spus: Badita Gheorghe visa sa fie in parlament un partid unionist. Cu asta s-a terminat. Noi am lansat a doua zi mesajul unionist la sedinta DPN, pentru ca la Ghimpu am fost invitindu-i la sedinta noastra la care nu au fost.

  In rest, eu am scris mult pe blog, am adresat si o scrisoare membrilor PL in care le-am explicat cum stau relatiile dintre PNL si PL, ca Pl nu vrea sa coopereze. Am pus punct si am trecut in opozitie fata de AIE.

  Pentru noi PL nu este partid unionist. Nu este nici partid romanesc. da, nu este antiromanesc asa ca PLDM, PD, Dodon si comunistii. Dar romanesc nu este, pentru ca se da cu pragmaticii, nu raspunde imperativului societatii cu viziuni romanesti sa consolideze falia nationala asa cum a incercat PLDM.

  Totul ce am spus mai sus a avut menirea sa intelegeti ca, desi pentru Dvs. PL este cine spuneti, pentru noi nu este. Si pornim in totul ce afcem de la pozitia noastra, nu de la pozitia Dvs.

  Deci, eu nu atac forţe politice proromâne, ci forte politice neromanesti. Dumneata poti avea alta opinie, dar nu mi-o vei impune. Imi pare rau ca nu intelegi, insa alt raspuns nu avem si te ruigam mult nu insista pe aceeasi tema ca nu voi mai raspunde de fiece data.

  Nu avem nici un scop secret. Fiecare partid lupta pt electorat. Acesta e un scop programatic, cititi in Programul si Statutul nostru, e la fel la toate partidele.

  Nu avem nimic in comun cu Roşca! Si nu vom avea vreodata. Nu am tradat niciodata, nu am votat nimic absolut condamnabil. Nu am facut parte din Front sau din PPCD. Nu am fost niciodata in Miscarea nationala alaturi de Rosca. Sa il judece lumea pe Rosca. Acum insa nu putem sa nu spunem ca toti frontistii sunt la PL. De aceea intrebarea e simpla – cine e ca Rosca – eu, PNL, sau, totusi, PL, care are o conducere intoleranta si necooperanta? Raspunsul e pe fata.

  Coresc e stafeta, nu estafeta.

  Nu am lansat atacuri din senin asupra PL> Noi ne aparam in fata atacurilor PL sia plagierii de catre liderii lor a mesajelor noastre, pe care nu le sprijina cind le lansam. PL-ul nu e un partid fair-play.

  Nu-i cunosc pe blog decit pe Anatol Marin, membru al DPN, si dna Can, vicepresedinte. pe restul nu stiu cum ii cheama, nu stiu cine sunt, chiar mi-ar fi interesant sa ii cunosc daca ei accepta. telefonul meu este 069111682.

  Dnii A.Revenco, M.Severovan, P.Moisei, M.Rusu nu scriu aici pe blog. Eu stiu ce si cum ei gindesc, dar sunt persoane cunoscute, ii puteti aborda si discuta cu ei. Din pacate, este foarta multa si dezamagire, si suparare, multe lucruri concrete le si stiu de la ei despre PL. Chiar saptamina trecuta Revenco a avut o intilnire cu Ghimpu. Nu va spun cu ce sentimente a venit de la intilnire. O mare parte din fermitatea pe care o manifest in raport cu PL este si de la ce imi sugereaza unii colegi. Am niste scrisori anonime impotriva lui Chirtoaca, vad ca cineva le-a pus si pe blog. Nu le-am difuzat ca prima stire, dar o pot face. Nu am facut-o, dar sunt foarte suparata ca Dorin Chirtoaca e un populist la fel ca si comunistii si nu face reforme radicale. El compromite liberalismul.

  V-am mai scris o data amanuntit despre totul. daca nici d edata asta nu veti intelege corect, eu nu am sa mai imi consum timpul, considerind ca sunteti angajat sa repetati, ca un papagal, aceleasi lucruri. Cu asta nu veti obtine nimic. A nu-i critica pe „ai tai”, adica ai Dvs., ca nu sunt si „ai nostri”, inseamna a le face un mare rau – ei se obisnuiesc sa faca ce vor, fiind protejati d eingaduinta noastra, dupa care populatia nu-i voteaza, pedepsindu-i pentru ce au facut si, rezulta, ca am fi si noi vinovati ca le-am cintat ditirambi. Eu nu vreau sa am aceasta vina, cind vad ca nu am cum sa ii tolerez. Unde e „schimbarea” ca doar capatul se vede…

 2. Siberiacul spune:
  16 februarie 2012, la 07:07

  „Inclusiv şi Dna A. Can. Deci politic gîndiţi la fel “despre subiectle nominalizate” – lupta murdară cu PL.”

  Ati inclus si numele mei in lista respectiva. Deacea ma consider indreptatita sa va raspund la postare.

  Eu nu am Blog. Nu doresc sa am blog. Un Blog necesita timp pentru intretinerea activa si atractiva prin temele lansate pentru discutii publice. Ori eu nu-mi pot permite acest „lux” si functie in plus la cele pe care trebuie sa le indeplinesc. Scriu periodic pe diferite bloguri si retele de comunicare virtuala. Scriu numai in cazul in care am un pic de timp pentru diversificarea activitatilor mele cotidiene. Este o posibilitate. Eu scriu in nume propriu, nu cu nick-name-uri. Deci nu-mi este nici frica, nici rusine, sa spun sau sa scriu ce cred. Din convingeri. Oricine ma poate critica cum doreste. Nu ma dau in spectacole, nu-mi pierd echilibrul la orice tentative anonime de a-mi schimba „culoarea”, eu nu sunt cameleon. Oricare posesor de blog imi poate sugera sa nu folosesc spatiul blogului. Imediat voi respecta „dorinta stapinului”. Deocamdata nu s-a intimplat. Probabil pentru ca niciodata nu am uitat ca un blog este ca si casa, gospodaria unui om. Nu trebuie sa faca orice, oricine si cum doreste pe blogul unui om sau in societate. Acest drept il respect cu strictete. Democratia se termina acolo, unde prin actiunile unei persoane sunt lezate drepturile altei persoane. A scrie aberatii pe bloguri, nu cred ca este democratic. Sa ma etichetati in orice calitate necorespunzatoare adevarului este nedemocratic si nu sunt de acord cu aceasta, pentru ca incercati sa influentati dupa placul dvs opinia publica.

  „Despre subiectele nominalizate” – lupta murdara cu PL. Cred ca nu aveti argumente care va indreptateste sa scrieti ca eu „lupt murdar” cu cineva la modul general si in particlar – cu PL. In general, sunt luptatoare, dar inca nu lupt. Mai ales murdar. Voi lupta, daca va trebui, numai nu „murdar”, ci curat de tot. Sunt membru al PNL, particip la activitatile PNL. Am decis ca aici este locul meu. Daca consideram ca locul meu este la PL – mergeam la PL. Ar fi avut PL-ul argumente sa-mi refuze cererea de aderare? Nu cred. De ce nu am aderat pe timpuri la PL? Nu vreti sa stiti. Nici nu va spun. Este decizia mea. Nu exclud o fuziune pe viitor a acestor doua partide liberale. Aceasta va avea loc in perioada in care vor decide membrii ambelor partide, nu va mai fi de ajuns „nu vrea seful”. Vom ajunge si acolo. Se vede ca inca nu s-a copt buba ca sa crape. Majoritatea membrilor PL si PNL inteleg perfect posibilitatile superioare ale unei forte politice unite, care sa actioneze in aceeasi directie. Separatismul politic este ca si separatismul teritorial…../comparatie nedezvaluita pentru a exclude urmatorul val de discutii distructive si inutile/

  Asadar, intr-un colectiv mare sunt diferiti oameni cu diferite opinii. In PNL toate opiniile sunt ascultate, argumentate. Deciziile se adopta prin vot. Minoritatea se supune majoritatii prin deciziile adoptate. Veniti, ori de cite ori doriti, ca si oaspete la intrunirile de orice nivel in cadrul PNL, veti avea posibilitatea reala sa intelegeti ceva mai mult.

  Incercati sa faceti acelasi lucru si la PL. Sper sa vi se permita. O sa incerc si eu acelasi lucru. Poate mi se permite. Sa ma informezi mai bine. Poate gresesc? Poate a fost prea putin sa am o singura intrevedere, la tema respectiva, cu dl presedinte M.Ghimpu. Poate am cedat prea repede? Poate trebuia sa fiu mai insistenta si sa-mi cer voie sa fiu admisa, poate si fara drept de a vorbi, numai cu ascultatul? Poate ma conving de viceversa si conving si echipa PNL sa apropiem unirea eforturilor?

  Dupa aceasta veti scrie pe blog impresiile Dvs. referitoare la situatia din interiorul PNL. Eu poate nu voi scrie nimic, doar, poaste, numai in cazul in care ne vom bucura de unirea fortelor PL si PNL.

  Toate persoanele din echipa PNL, nominalizate si nenominalizate de dvs, sunt oameni dintr-o bucata, sinceri in
  ceea ce fac. Da, suntem diferiti, ne uneste un singir scop – sa contribuim la schimbarea continua a situatiei, in care ne balacim mai bine de 20 de ani de „statalism” si „integrare europeana”. Alte tari au ajuns rapid la un nivel de trai a populatie pentru noi de invidiat. De ce?

  Pentru ca nu am avut in frunte oameni care sa doreasca, sa stie cum si sa poata conduce tara nu acolo, unde crede ca este mai bine omul nostalgic si insaracit cu buna stiinta, neinformat sau dezinformat, dar acolo unde trebuie.

  Alaturi de impotenta „hegemonilor” este foarte dura si rezistenta forta imperialista, care nu doreste sa scape de sub ciubota cazaceasca un popor, care a fost mereu sluga la stapini.

  Acestia din urma folosesc toate cozile de topor pentru subjugarea in continuare a slugilor. Cine sunt ei, cozile de topor? Noi nu suntem si nu vom fi NICIODATA cozi de topor si nici slugi nu vrem sa fim! S-ar putea sa nu mai reactionezi nicicum la comentariile Dvs., care mi se par deplasate.

  Oricum, sunteti convins si nu acceptati ca poate aveti si o marja de eroare. Ar fi bine sa putem comunica in continuare, chiar si in conditii de inegalitate – Dvs. sub acoperirea nick-name-ului, eu in nume propriu.

  Sper ca nu v-am ofensat,
  Alexandra Can

 3. Maria spune:
  16 februarie 2012, la 00:12

  „A fi roman e rusine! romanii sint o specie de animale aparute in urma unei incercari nereusite a Mantuitorului de a crea OMUL!

  Ameba descreierata ce poti fi! Leguma stricata! Stafie, Moroi neterminat! Baliga de vaca, aripa satanii, drac pe matura…..

  Cum poti spune, JIGODIE, ca Mantuitorul greseste? Tu, putoare ordinara, sa apreciezi creatiile Mantuitorului?

  Avorton nefericit!

 4. Radu E. spune:
  15 februarie 2012, la 20:08

  “PNL din Moldova e sponsorizat de Moscova.”
  Radu, Dvs. sunteti sponsorizat de PCRM.

  Care este diferenta in aceste doua propozitii? Niciuna. Sunt doua prostii scrise. Nici eu, nici dvs nu avem cum argumenta in fata celuilalt propozitia noastra.

  Unica diferenta este: eu stiu ca nu este adevarat. Dvs. nu stiti daca este adevarat ce spuneti. Nu este adevarat ce scrieti! Stiu eu ca nu-i adevarat! Sunt vicepresedinte al PNL.

  Ati auzit un telefon stricat sau v-a bagat special, din interes, cineva in cap prostii, stiind ca anume Dvs. le puteti debita.

  Sa va ameliorezi moralul: vreo 10 ani in urma cunosteam o persoana, care se simtea foarte fericita sa fie prima, care informeaza cunostintele sale cu “noutati senzationale”. Intr-o buna zi cautam in disperare o alta persoana de care aveam nevoie, care ma cunostea foarte bine, si nu o puteam gasi.

  Am cugetat un pic, am gasit o solutie: am apelat la persoana informatoare si i-am spus ”o noutate” despre persoana pe care o cautam, dar am rugat-o sa nu discute cu nimeni despre aceasta noutate. A confirmat ca nu va discuta.

  In urmatoarele 5 minute m-a sunat persoana pe care o cautam si am hohotit impreuna cu mare gust.

 5. Pt. d-na Pavlicenco

  De ce va bagati ca musca in lapte?
  Eu am vorbit cu d-nul Dumitru Crudu si nu cu dvs.
  Sunteti frustrata pentru ca aici nimeni nu va baga in seama. Pai e si firesc! Daca va tratati musafiri cu ghionturi si vorbe rele!!?
  Va rog sa raspundeti numai si numai cand vorbesc cu dvs. OK?

 6. Pt. Mircea Popescu

  Ma intrebati daca am vreo propunere!
  Sigur ca am. Am mai multe propuneri.
  Prima propunere e sa nu politizam Unirea.
  Unirea o vor face „cei cu INIMA ROMANA”.
  Unirea nu este a politicienilor, nu este a oamenilor de afaceri, nu este a ipocritilor…ea este a oamenilor de rand.

  Stiu ca d-na Pavlicenco este o femeie inteligenta.
  Stiu ca ea are tarie de caracter si multe alte calitati.
  Dar sa ne lase in pace cu partidul ei si cu steagurile alea galbene. Noi nu vrem sa facem unire cu partide, cu steagurile lor si cu politicieni.
  In calitate de cetatean roman, d-na Pavlicenco este peste tot binevenita, chiar si la discutia despre unire.
  Dar sa nu vina ea la discutiile despre unire si sa faca propaganda politica pentru partidul ei. Asta nu ne place! Am zis!

 7. Pt. D-na Pavlicenco

  Vad ca ma tot iscoditi. Mi-ati citit si IP-ul ceea ce denota ca va spionati cititorii.
  D-na Pavlicenco! Va tot bateti cu pumnul in piept ca aveti pasaport romanesc.
  Dar ce spune poetul?
  „Hai sa dam mana cu mana/Cei cu INIMA ROMANA”.
  ATENTIE: deci nu zice „cei cu pasaport romanesc”.
  Pai ce aveti dvs. cu spiritualitatea romaneasca???
  Ce ati facut dvs. pentru Romania, pentru Europa, pentru lume? Stiti macar sa recitati o poezie de Eminescu? Poate doar „Somnoroase pasarele”, dar nici asta pana la final.

  In comentariile dvs. ne tot reprosati ca noi suntem anonimi. Pai va intreb, dvs. cum sunteti?
  Hai sa-i intrebam pe romanii moldoveni, pe romanii din tara, pe englezi, pe germani, pe americani, pe chinezi s.a.m.d…..hai sa-i intrebam de d-na Pavlicenco. Stiti ce vor zice? Vor ridica din umeri.
  Habar nu au cine sunteti.
  Hai insa sa-i intrebam pe acesti oameni cine este Einstein. Toti vor sti cine este el.
  Pentru ca acesta a scris „Teoria relativitatii restranse”, „Teoria relativitatii generalizate” si a gasit cea ma geniala ecuatie din lume si anume:
  „E=MC²”. NU VA FIE TEAMA!
  Nu vreau sa-mi explicati ce inseamna aceasta ecuatie. Nu veti sti nici cu WIKIPEDIA in fata.

  Asa ca si dvs. sunteti tot o anonima ca si noi.
  Unii dintre noi au scris carti, au inventat ceva si sunt oameni de vaza. De exemplu EU!
  Deci, sorry, dar sunteti mai anonima decat noi!

  Cat despre Unire…
  Daca vreti sa participati fiti o simpla cetateanca nu ne mai impuiati capul cu propaganda dvs. de partid.

  VENI, VIDI, VICI!

 8. Radu E. spune:
  16 februarie 2012, la 18:06

  „Pt. d-na Pavlicenco

  De ce va bagati ca musca in lapte?”

  La noi in sat despre „musca” se spunea altfel. Am mai auzit variante. Toate seamana sa fie expresii folclorice neofensatoare, care te face sa subintelegi ce vrea sa spuna vorbitorul intr-o situatie reala deranjanta, fara a numi lucrurile cu numele lor.

  Radu, nu trebuie sa uitati ca Blogul pe care postati este al dnei Pavlicenco si ca ea este in drept sa comenteze orice opinii expuse pe blogul ei. Ba este si obligata, daca vrea sa-i fie blogul popular, sa participe activ la discutii. Pentru aceasta „si-a tras” blog. Cine nu accepta aceasta regula, abandoneaza comunicarea pe blogul respectiv.

  Deci, cum stam cu „musca”? O rebotezam? Nu va suparati, spuneti daca nu sunteti de acord.

 9. Pt. Alexandra Can

  Observ ca ati remarcat diplomatia cu care m-am exprimat, caci puteam sa spun despre musca ca se baga altundeva decat in lapte…

  Despre faptul ca blogul este al d-nei Pavlicenco si noi trebuie sa acceptam obrazniciile ei cu zambetul pe buze…pot spune ca acest fel de a privi lucrurile e total gresit. Sa nu uitam ca aici ne gasim in SPATIUL PUBLIC.

  Si eu as putea merge cu un cutit pe strada si sa zic ca pot sa-l infig in spatele cui doresc pentru ca e cutitul meu si fac ce vreau cu el.

  PAI CE FEL DE COMPORTAMENT E ASTA???

  Mai ganditi-va!!!

 10. Pt Radu E.

  Nu citesc niciodata ID-urile. Nu ma intereseaza. Dar, daca e vreo legatura cu postarile de pe blog, va spun ca voi ruga niste tineri mai priceputi sa afle cine sunt Radu Bradu si Alex Amadeus, pentru ca vreau sa consult un avocat si legislatia sa ii chem in judecata pentru ce scriu pe Internet despre mine. Mi se pare ca am tot dreptul sau credeti ca nu am asemenea drept?

  Eu am Ordinul National al Romaniei „Pentru Merit” in Grad de Comandor. Cred ca Romania mi-a apreciat meritele.

  Nu stiu ce pot face eu pt Europa, dar doua lucruri la nivel international le-am facut – 1. Am obtinut in Adunarea Parlamentara NATO o hotarire votata de toti deputatii tarilor-membre privind retragerea imediata a trupelor rusesti din Georgia si R.Moldova, ceea ce ar indeparta armata rusa de frontierele NATO, ale Romaniei, ale UE, in cazul nostru. 2. Am propus si promovat in Parlament – si s-a rezolvat datorota insistentei mele – anularea vizelor la intrarea in R.Moldova pentru cetatenii straini.

  Ce am vorbit in Comisia externa a Congresului American nu voi spune, doar voi mentiona ca era despre conceptul de securitate la Marea Neagra lansat de Traian Basescu.

  Cind spun „anonim” am in vedere ca aici, pe blog, eu stiu cind vorbesc, de exemplu, cu Morteanu, Can, Marin Anatol. pe restul nu-i cunosc la fata. Sunt persoane care au nume ce nu corespunde cu al lor si nu stiu daca ar fi numele lor adevarate daca ar fi si foarte cunoscute.

  Sunt cunoscuta. Nu sunt anonima nici pe blog, nici in Moldova, nici in Romania, nici in alte tari. Asta pentru ca am fost 5 ani in Adunarea Parlamentara NATO si, intotdeauna, am vorbit de la tribune mari. Cunosc foarte multi oameni – va dau doar doua nume – George Solomon si Lelouche. Si ei ma cunosc, la fel ca foarte multa lume, care in NATO imi spuneau „la belle moldave”. Insa, in general, daca in RM 14 ani am fost condusi de guvernanti antiromani, fiind cunoscute pozitiile mele proromanesti – 4 ani am condus ziarul „Mesagerul”, cind 3 ani a avut cel mai mare tiraj din Moldova – nu am avut acces la televiziuni. Eu nu am bani si nu am televiziuni.

  Nu ma compar cu Einstein. Va felicit ca va puteti compara.

  Fiecare face ce considera de cuviinta. Eu conduc un partid si actionam conform deciziilor colective. Nu va spun mai mult nimic pentru ca ar fi foarte suficient sa intelegeti asta. Succes.

 11. Pt. D-na Pavlicenco
  Multumesc pentru raspuns!
  Va urez ca activitatea dvs. sa fie incununata de SUCCES!

 12. Radu E. spune:
  16 februarie 2012, la 19:07

  „Si eu as putea merge cu un cutit pe strada si sa zic ca pot sa-l infig in spatele cui doresc pentru ca e cutitul meu si fac ce vreau cu el.””

  -Radu, nu este tocmai relevanta comparatia blogului cu un cutit.
  Ce este corect in aceasta comparatie? Proprietate asupra cutitului, in cazul dvs, si dreptul la utilizarea, contra plata, a unui segment de spatiu public de comunicare aendat de d.Pavlicenco.
  In ambele cazuri este garantat un drept la proprietate.

  Strada este loc public de care se poate folosi toata lumea, dar nimeni nu are dreptul sa incalce legislatia in vigoare, privind utilizarea spatiului si locurilor publice.
  Daca o persoana inchiriaza de la stat un spatiu, o incapere, chiriasul este in drept sa stabileasca regulile, pe care trebuie sa le respecte o persoana, daca vrea sa aiba acces in acel local ? Da!
  Daca tertelor persoane nu le place regulile pe care trebuie sa le respecte, / ele nu trebuie sa fie discriminatorii/, persoana merge la un alt local.
  Nu puetti sa infigeti cutitul dvs in spatele nimanui, orichit ati vrea. In strada trebuie sa raspundeti in fata legii, politia, autoritatile trebuie sa intreprinda masurile de rigoare.
  In casa unui om incercarea de a infige un cutit in spate il indreptateste pe stapinul casei sa se apere legitim. Stiti ce se spune despre legitima aparare.

  „…noi trebuie sa acceptam obrazniciile ei cu zambetul pe buze…pot spune ca acest fel de a privi lucrurile e total gresit. Sa nu uitam ca aici ne gasim in SPATIUL PUBLIC”.
  -Nu trebuie sa acceptam obrazniciile nimanui. Reiesind din cele scrise mai sus, avem de ales : mai intram pe blogul d.Pavlicenco sau nu mai intram.
  Cred ca cea mai mare pedeapsa pentru un blogger este sa nu acceseze nimeni blogul sau.
  „Mai ganditi-va!!!
  -Mereu ma ghindesc si decid ce trebuie sa fac. Uneori ma mai supar si eu, uneori nu sunt inchintata de unele abordari, dar nu parasesc blogul Pavlicenco, Petrencu, Unimedia s.A. Uneori postezi foarte rar pe bloguri. poate sunt suparata pe modul de comunicare. In acelasi timp incerc sa inteleg ca d.Pavlicenco mai putin se ghindeste ce sa faca sa-mi placa mie fell ei de a comunica pe blo. S-ar putea sa nu placa la altii. Am si citit pe acest blog unele solicitari ca d.Pavlicenco sa arunce la cos postarile unor persoane obraznice.
  Fiecare din parti decide, actioneaza, si suporta consecintele. Pavlicenco este cum este. Toata lumea este cum este. Ultima dvs postare este minunata ca si continut.
  Va felicit!
  O seara buna in continuare

 13. In atentia Doamnei Deputat Vitalia Pavlicenco;

  Solicit „organizatorilor Consiliului Uniri” sa ma inscrie in randul celor care sustin neconditionat REINTREGIREA ROMANIEI, indiferent ca acest act se va face cu acordul Moscovei sau nu, indiferent care sunt marile puteri si dumnezeii zilei care ne urasc si ne dezbina!

  UNIRE si REINTREGIRE

  Virgil Ciuca
  Bucuresti/New York

 14. Pt Virgil Ciuca

  Dle Ciuca, va multumesc si anexam aceste aderente la documentele de constituire. Ar fi bine sa atrageti si pe alti eventuali aderenti, sustinatori. Va multumim.

 15. Mediatizez cunoscutilor tot ce primesc pe aceasta tema!

  Evitati pe cat posibil polemicile cu cei al caror scop este sa boicoteze si sa denigreze aceasta actiune pentru a inmormanta pe vecie visul reintregirii.

  Cautati sprijin neconditionat-absolut neconditionat- in toate partidele, organizatiile, grupurile etnice si persoanele care „ard” alaturi de noi pentru acest ideal

  Curaj!

  Virgil Ciuca

 16. Alexandru Mackensen

  Cum se poate inscrie in Consiliul Unirii? Care este procedura?

 17. Pt Alexandru Mackensen

  Suntem in proces de constituire. Trimiteti-ne un mesaj aici, ori pe e-mailuri – vpavlicenco@yahoo.com, contacts@pnl.md, pnl_moldova@yahoo.com, pentru ca suntem in proces de formare a portalului, a crearii adresei, a cautarii de fonduri. Dar, deocamdata, ne convocam la Calea Iesilor nr. 6 o data sau de doua ori pe saptamina. Tel. meu, pina vom crea grupul si vom imparti responsabilitatile -este 069111682 sau, international +373 69111682/00373 69111682.De unde sunteti?

 18. ma gandesc sa ma inscriu si eu ..dar e o problema : sunt din ardeal cum se face?

 19. Popa Savin spune:
  18 februarie 2012, la 22:10

  Foarte simplu. Initiati un grup de sustinere a basarabenilor in efortul de a infăptui Unirea. Este mult de „praşit” si pe intreg malul opus al Prutului. Vedeţi cum cred unii de acolo ca noi suntem o buba, o problema… Şi acolo sunt oameni, care nu sunt destul de informati sau chiar deţinformaţi. Coloana a V-a nu moare uşor… Ambele „maluri” trebuie sa inţeleaga intregirea. Unirea unilaterala nu poate fi infaptuita. Unim forţele la timpul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *