Abia aștept să duc și doi trandafiri galbeni ofiliți la sicriul lui Voronin!

http://www.publika.md/emisiuni/publika-news_1311.html

Nici joi, la Publika News, nu a fost usor. Cu un deputat PCRM si cu presedintele PPCD, plasați, practic, pe aceeasi pozitie politică, am avut de luptat pentru pozitia PNL, care nu crede ca schimbarea actualei Puteri printr-o coalitie comunisto-pepecedisto-social-democrata ar fi mai buna.

Astazi, pentru ca nu a fost nici un reprezentant de la PL, PD, PLDM, am avut eu rolul de avocat al AIE, or – eu nu sunt avocatul AIE-2. Insa, chiar daca situatia materiala e foarte grea, chiar daca oamenii sunt ingroziti de facturile ce le vin ca cea cu o Coasa in mina, chiar daca PNL are supararile sale pe actuala conducere (ca sa luam, cel putin, tergiversarea inregistrarii Noii Redactii a Statutului nostru unionist!), pe Guvern, pe toate partidele de la Putere, PNL nu crede ca revenirea la putere a comunistilor ar aduce o schimbare democratica in R.Moldova.

Zilele trecute avusem o intilnire cu cineva care a fost la PL si a trecut in alt partid. Mi-a spus, la sfirsit: „Vai, sunt suprins de discutie si de cum v-am cunoscut”. „De ce?” – am intrebat. „Pentru ca – spuse persoana – PL a bagat la toti in cap ca faceti jocul comunistilor”. Colegii de la PNL, care erau alaturi, au ramas socati.

Ma intorceam azi de la Publika TV si ma gindeam: sa ajung sa lupt contra oponentilor duri ai AIE, in locul reprezentantilor acesteia, care stau in tufari? Oare cine face, de fapt, jocul comunistilor? Noi, PNL, care aparam cum putem democratia si orientarea europeana, sau AIE-2, care nu ia in calcul toate riscurile comportamentului sau si care este obligata sa ia in consideratie toate aspectele si implicantele care sa nu conduca la realizarea acestui scenariu rusesc de debarcare a AIE-2?

Nu mai spun ca, in aceasta situatie, avind in vedere protestele din Romania, avind in vedere nemultumirile din R.Moldova, e tocmai momentul sa decidem, in strada, Unirea cu Romania si sa pornim la crearea unui stat romanesc unitar, european, rupt de pe orbita ruseasca si orientat spre spatiul civilizat, euroatlantic.

Vladimir Voronin a spus ca „Pavlicenco a decedat, dupa ce a racit, pentru ca a calarit trei zile podul de la Vadul lui Voda”. Iata link-ul:

http://www.publika.md/voronin-il-compara-pe-iurie-leanca-cu-o-lebada-pe-moarte-si-crede-ca-pavlicenco-a-decedat-video_665001.html

Eu am un dosar contra lui Voronin la CEDO, pe care, cred, il voi cistiga anul acesta. Iar Voronin a intrat in marasm politic si de virsta. Eu nu am fost la Vadul lui Voda, pentru ca eram acasa cu fiica venita in ospetie cu nepotica. Dar imi pare rau ca nu am fost alaturi de protestatarii, care au avut demnitate, spre deosebire de guvernanti. Totodata, am publicat pe Unimedia, in chiar dimineata zilei de 1 ianuarie si am vorbit la posturile care m-au invitat, despre toate materialele ce demonstreaza ca nici vechii, nici noii guvernanti nu fac nimic sa plece pretinsii pacificatori, sa rezilieze Acordul de pace care ii legitimeaza, in pofida documentelor adoptate de intreg Parlamentul pe 10 iunie 2005 si care inseamna retragerea militara a tuturor fortelor rusesti din R.Moldova. Nu mai spun ca am facut, impreuna cu ex-deputatul Cosarciuc, initiativa legislativa de reziliere unilaterala de catre R.Moldova a acestui acord de incetare a focului din 1992, care ar insemna dizolvarea Comisiei Unificate de Control si a fortelor de pace, acestea fiind inlocuite cu o Misiune de observatori civili internationali.

Iata de ce Voronin asteapta sa decedez. Dar nu mor caii cind vor ciinii. Sper sa ii aduc lui Voronin doi trandafiri rosii pliostiti la mormint. Astept sa fac acest lucru cit mai repede.

Vitalia Pavlicenco, INCA FOARTE VIE

Loading Facebook Comments ...

43 Comments

Add a Comment
 1. Da, domna Pavlicenco,
  …dar un reprezentant cel putin , daca nu chiar un mic grup al PNL(Basarabia) putea fi acolo la Vadul lui Voda aratandu-si solidaritatea cu satenii acelor comune nistrene, daca nu cu toti cetatenii de buna credinta . Orice ati zice, s-a pierdut o ocazie buna pentru partidul dv!! Dar as pune problema si altfel: numai dv singura aveti initiative in partid ? Nu sunteti o echipa? Nu discutati impreuna toate initiativele posibile ale partidului dv? Nu va consultati si cu simpatizantii dv din societatea civila? Sa fi fost in locul dv. as fi facut o surpriza de proportii iesind din masina alaturi de fiica si nepotica si m-as fi solidarizat cu cei de acolo!! Ba i-as fi pus in mana nepoticei si STEAGUL PATRIEI ROMANE !!V-ar fi tinut toti participantii minte pentru toata viata , fiti sigura!!!
  PS-Daca imi considerati deplasate randurile care vi le-am incredintat , va cer scuze. Le puteti sterge.

 2. Pt Prepeleacu

  Un trimis special de noi nu a fost la Vadul lui Voda, dar penelisti au fost multi, ca si simpatizanti. Nu umblam dupa surprize. In Transnistria am fost personal de multe ori, nu neaparat sa cistigam mediatic pt partid – noi nu avem presa, iar presa libera si impartiala nu este. Am fost si am discutat cu oamenii, i-am ajutat cu ce am putut. Avem echipa, avem Birou, va pot invita la o sedinta, dar nu avem bani, insa orice pas costa. Eu nu pot tine cu pensia partidul, dar ceilalti se descurca si ei cum pot cu viata lor, nu pot atit de usor sa depuna bani pt partid. E simplu. Nu, nepotica de 10 luni nu poate iesi la proteste. Eu nu sterg mesajele. Dar prefer ca cei care scriu sa cunoasca ceva mai binisor lucrurile, decit imediat sa dea lectii. Sper sa nu va suparati, cum nu ma supar eu.

 3. Voronin vrea sa fie trimis in judecata, ca lider a unei ideologii negre, care a separat Moldova lui Stefan cel Mare. Frontiera comunista limiteaza accesul liber al moldovenilor peste Prut. Provoaca probleme la Prut. Doamna Pavlicenco, eu i-as raspunde lui Voronin, sa-si scoata hotarul comunist, care il deranjeaza.

 4. ANUL 2012: DOSARELE MARII RE-UNIRI ( 19 )
  –––––––––––––––––––––––––-
  Preluare de la „Napocel”
  http://napobloghia.wordpress.com/
  catre:
  @V. Burlac blogger :
  http://vox.publika.md/politica/153971-153971.html

  ianuarie 2012:
  „In primul rând, să nu-ți las impresia unei confuzii:
  personal sunt pentru recuperarea teritoriului Moldovei de est.
  Acum, să prezentăm realitatea.
  Republica Moldova sub nici o formă nu e vasal față de România.
  Aciditățile, miștocăreala din partea românilor, vor deveni din păcate tot mai dese
  așa cum tot mai des au apărut pe rețele de socializare, în articole, în declarații etc.,
  basarabeni care au recunoscut că le e-n cot de România, că o doresc doar să meargă mai departe…
  Aceste poziții au ajuns deja la urechile a tot mai multor români care au-nceput să dezaprobe
  sistemul de redobândire a cetățeniilor, burselor acordate, tabereleor, training-urilor,
  sumelor de bani, sprijinuui diplomatic.

  Suntem într-un alt sistem denumit UE,
  mai pe scurt basarabenii din cauza că:
  doar au profitat în majoritatea cazurilor, sunt indeciși în redescoperirea identității
  și au lansat campanii media (foarte agresive) antiromânești gen:
  Moldovenii, mă repet, /
  românii s-au cam săturat de unionism, nu mai au încredere în voi.
  Pe viitor veți fi tot mai marginalizați, evitați, dacă veți continua să vă comportați ca și până acum.
  Nu ne-ați vrut, nu ați ales UE, limba și identitatea română?
  Stați la coadă de acum încolo. Asta e cruda realitate. Noi nu prea călătorim la voi,
  nu studiem la voi așa că nu suntem obligați să ne comportăm cu voi ca și cu niște domnișoare.
  Sunteți majori iar dacă doriți cu adevărat, afișați-vă iubirea reală față de România
  și atunci veți fi iubiți mai mult și de noi.
  În mediul virtual, real, doar românii iau poziție contra acțiunilor patrioților maldavaskaieni.
  Așa zisele genii-analiști politici Alaiba, Ion Grosu, Fornea, Caranfil și mulți alții din eșalonul tânăr
  tac față de atacurile intense maldavaskaiene. Închei și-ți sugerez cu prietenie să scoți din articol
  cuvântul vasal (față de România) și dacă te dorești formator de opinie,
  încearcă să liniștești avântul patrioților maldavaskaieni.
  O seară faină !

 5. Pavlicenco a tinut cuvintare la protestele de la Ambasada Rusiei Si Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene. Vazut-am evenimentul la programul de stiri la Publica TV.

  Voronin debiteaza ca „Pavlicenco tace” si nu protesteaza pentru cazul de la Cahul. De ce a tacut Voronin in cazul de la Nistru? Acolo, un reprezentant al unei armate de ocupatie, intr-o tara neutra, independenta a impuscat mortal un om !

  La Cahul a fost cu totul altceva. Un om a manifestat nesupunere la trecerea granitei unui stat european, membru NATO !

  Si de ce a sarit partidul comunist in acest caz? Nu cumva sa scape momentul?
  Ce ar fi facut Voronin, daca un roman incerca sa violeze granita R.Moldova?

  De ce nu multumea oficialitatile romane in cazurile in care moldovenii din R.Moldova erau prinsi trecind inot Prutul sa fuga incotro ii duc ochii de „democratia” lui Voronin ? Organele de drept din Romania ii intorcea cu binisorul inapoi peste Prut, acasa.

 6. Situatia este mai grava decât pare:
  Amintiti-va de deputata si scriitoarea Lidia Istrati, cea mai indrazneata doamna din Parlament,
  anihilata cu ” cancer” in 1997,
  apoi martira sfânta Leonida Lari, “asasinata”
  si ea de un “cancer ” dubios in Dec.2011.
  Si acum Voronin cioroiul aminteste deschis de o alta moarte cu referinta la Vitalia Pavlicencu,
  o alta militanta pentru Re-Unirea cu România.
  De altfel aceasta vrednica doamna este personalitatea nr.1 actualmente din RM care militeaza activ si deschis pt.Re-Stabilirea Actului Unirii din 1918.

  Nu va pun pe gânduri aceste amenintari, in contextul viitoarelor revolte anuntate cu surle si trâmbite
  de ciuma rosie comunista la Chisinau ?

 7. Dna Pavlicenco
  Chiar nu intelegeti ca nu este cel putin crestineste sa doriti moartea unei persoane? Desi am criticat de multe ori pozitiile Dumneavoastra nici prin cam nu mi/a trecut ca puteti cadea atit de jos. Este regretabil ca Dl Voronin se comporta badaraneste. Dar Dumneavoastra cred ca ati ajuns chiar mai jos decit el. Pentru ca nici el nu a ajuns pina acolo incit sa doreasca moartea cuiva. Ori nu cred ca o persoana care pretinde ca poseda limba romana la nivelul la care pretindeti Dumneavoastra nu intelege ca diferenta dintre o presupunere a unui fapt implinit cu dorinta ca ceva sa se intimple este ca de la cer la pamint.

 8. Pt Cititor

  Mai ai aberatii? Ca oamenii au raspunsuri, citeste mai sus.

 9. Trebuie sa fii tare ratat ca sa doresti moartea cuiva. Personal nici eu nu il simpatizez pe Voronin, dar aici ati intrecut masura. Mie mila si rusine de d-voastra…

 10. Am ascultat discurtei care avut loc la Publica Tv ieri,dintre onorabil Presidente PNL,cu partidele care apare numai la negri in republica moldova.A fost Edward Musuc(PCRM) si un representativPPCD,ei sint dusmani basarabiani.Cind Edward Musuc era la Primaria chisinau el face probleme cu Chirtoaca.Comunistii,PPCD,PSD,Socialiste etc represente Transnistra ,Smirnov,Sevciuc,Putin etc in republica Moldova.Pentru ca ei,Edward Musuc si PPCDlui au nascut in basarabia si are numere moldovenesca si toti au identitate noastre dar face interesele rusei pentu ca Tati lor sint din federatia rusa sau gagauza,sau est ukraine.Mai bine PNL tine la Alianta si Pavlicenco a spus asa la publica tv.Noi nu vrem Comunistii,PPCD,PSD,Socialiste ca ele umble in orbita rusei.Eu am representat PNL la protest in Vadul lui Voda.Dar libertate de expresie si exprimare nu i existe in Raionul Dubasari.ASa rusii in raionul aceste vor sa ma ucide,pentru ca am redicat emblem PNL sus si avantajele Unire.Domnul Voronin trebuie sa atras la respundere pentru evenimente de 7 aprilie 2009,si Domna Pavlicenco va cistiga la CEDO.

 11. @ John Onoje

  Omule, de ce nu-ti faci si tu un blog? Esti deja cunoscut in Republica Moldova si nu cred ca ai duce lipsa de citititori.

  Succese!

  Liviu din Iasi

 12. Vazindui mutra vinata de venin antiromanesc a lui voronin am inteles ca el nu va deveni nici cind un Nazarbaev ,un Aliev,un Saacasvili, un alt lider national, fiidca el este o corcitura clonata de Moscova,un mancurt,fara niam, tara,istorie.Sa si fost un om destept intelegea de mult ca este un mare ticalos si napasta pe acest pamiint.

 13. D.Pavlicenco trebue sa aveti verticalitate si consecventa PERMANENT.Nu va miscati pe esicherul plitic cind mai la dreapta,cind mai la stinga,ca alegatotul simplu nu va prea intelege.Vam admirat aceste zile,ati fost BRAVO.Daca revolutia „barbosilor”Rosca,Tcaciuc,Plugaru si alti nespalati,care apara ocupanti si reprezentantii coloanei a 5-a rusesti va esua,atunci rainingul PNL va creste.Milta lume va va vota la viitoarele alegeri.M,am bucurat de asemenea de replica data „revolutionarilor” rosii de catre fostul PNL-ist A.Taranu.Dati sa le dam voe PCRM-PPCD sa treaca limita legalitati,apoi scosi in afara legii pe veci.Pacat ca nu va avea cine,iar noi nu avem putere…Poate Dumnezeu ne ajuta.

 14. E cred ca lumea de aici „o ia razna ! Am impresia ca este isterie la o sacara mai larga dacat imi inchipuiam. Probabil ca sunt oameni specializati in domeniu pentru a constata ca situatia actuala de criza politico-economica tulbura mintile oamenilor, astfel ajungand sa sufere de depresie??? Nu-i exclus sa gresesc!

 15. Cine sapa groapa altuia , cade singur in ea.

  Voronin sapa gropi la multi dar la sfarsit va cadea singur in ea.

 16. drACro/Till Uil een Spiegel

  Epitaf de pe un mormânt din Cimittirul Vesel – Săpânţa, Maramureş:

  „Aici şed Eu (nume, prenume – n.n.),
  Iar Tu ceteşti.
  Dar mai bine era invers.”

  În ce priveşte pe V. V., dacă-i atât de rău (eu unul nu ştiu) pe cât se spune, atunci trebuie lăsat să se înece în voma propprie. Asta funcţionează numai dacă cei din jur şi criticii săi sunt mai buni decât el.

 17. Sa fim constienti de faptul ca toata pleava se ridica deasupra ! Acum se unesc in scopul revenirii la putere. Comunistii au dezorientat poporul, au indemnat poporul sa nu participe la referendum, speriindu-i ca democratii nu le va mai da pensii si salarii si cu multe alte nascociri aberante.
  In timpul de lucru, fiind salarizati din bani publici, cu transport si alte cheltuieli din bani publici au reusit sa pacaleasca lumea sa nu obtina un drept constitutional ! Acesta este poporul nostru dus in bezna de dictatura sovietica si anterior una comunista, care a facut ce a vrut, s-a mafiotizat.

  Referitor la protestele anuntate de cei scosi afara din politica moldoveneasca pentru actiunile antipopulare: AIE a manifestat superdemocratie catre cei care trebuiau atrasi la raspundere. Le-a dat ragaz sa prinda putere, sa le creasca aripile deteriorate si sa lupte si mai aprig contra AIE si a poporului cu ajutorul poporului. Lumea nu va iesi la proteste de dregul organizatorilor, dar de schirba si saracie. Vor iesi! Cei avizati mai sus vor specula si deturna in favoarea lor disperarea oamenilor, care nu mai pot face fata saraciei. Printre ei se vor afla instigatori bine pregatiti, cu tactici probate/spre exemplu in prtestele din 07.04.2009/.

  Ce nu a facut sau a facut destructiv AIE ? Foarte multe. Greu de deschris.
  Nu au unit societatea in jurul lor. S-au vazut „burici” ai pamintului. S-au vazut cei mai cei si de neinlocuit. Au mizat pe un termen de 4 ani si ca au destul timp sa prea practiccile comunistilor de mentinere a puterii. Au cochetat cu conducerea PCRM, naivitate rafa justificare, comportament imatur, incredibil de simplist si lipsit de ratiune. Poate doar pentru a santaja colegii din AIE cu o posibila alianta cu PCRM. Astfel a procedar PD si PLDM/mai putin PL/ Mai mult, s-au manifestat ca niste infumurati. Astfel s-au manifestat si in relatiile intre liderii si apropiatii lor din cadrul partidelor pe care le produc, ce a condus la parasirea de catre unii membri marcanti din partidele AIE.
  Si mai grav, au dezamagit electoratul prin comportamentul lor. Unitatea lor a fost mimata si electoratul a ramas inca o data nedumerit si s-a simtit pacalit.

  Deci, trebuie sa ne implicam masiv in lamurirea situatiei. Nu trebuie sa ne atribuim rolul de avocat al AIE, ei au „avocati” destui, poate si platiti. Multi apar la televiziune si trebuie sa lamureasca mai clar situatia. Nu trebuie sa ocoleasca numirea scaparilor AIE. Ele sunt vizibile! Trebuie sa spuna clar ce trebuie sa faca societatea si ce trebuie sa faca AIE.
  Trebuie de lamurit clar populatiei, ca in fapt, cei care instiga la proteste masive si de lunga durata nu vor ca electoratul sa fie intrebat, vor sa mentina puterea, care constitutional apartine poporului, stiind clsr ca poporul va dori sa aleaga altceva, vor scutura toata pleava, care nu au facut mai mult dechit sa „pape” bani publici, sa stea acolo, in virful piramidei si sa-si faca mendrele in continuare.
  Cine a scris „In tara asta prost facuta, rahatii f.t in loc sa puta”.
  Lumea nu mai vrea sa miroase rahatul. Vor o viata normala, securitate si respectarea drepturilor omului, doresc sa traiasca intr-o tara cu adevarat prospera, cu oameni sanatosi si familii sanatoase acasa.
  Promisiunile acestea nu pot fi negate ! Este usor de demonstrat.
  Intrebarea valabila in aceasta situatie este: pe cine promoveaza la putere cei cu protestele? Pe cei, care au fost pina acum si nu au facut nimic bun pentru electorat, doar pentru ei si clanurile lor, casi pina acum. Aceasta ne dorim?
  „Hreanul” nu este mai dulce ca „ridichea”.
  „Sa nu frece ridichea, nahren s pleaja” – vorba de nivel de presedinte al Republicii Moldova, care nu stie cine de la cine suge.
  SORRY……..

 18. Eu cred ca e o pierdere de timp ca sa-i duci 2 flori, indiferent cum ar arata ele. Pur si simplu acest individ NU MERITA!

 19. Victor spune:
  20 ianuarie 2012, la 08:08
  „Trebuie sa fii tare ratat ca sa doresti moartea cuiva. Personal nici eu nu il simpatizez pe Voronin, dar aici ati intrecut masura. Mie mila si rusine de d-voastra…”

  In cazul de fata pentru dinsul ar fi un sfirsit linistit, deja nu inainte de termen……
  Pentru toate relele pe care le-a facut s-ar putea pomeni cu alt final, la care „smerti za scastie mojno scitati”/moartea ar fi doar o fericire/.

 20. accent spune:
  20 ianuarie 2012, la 13:01

  Da…….tare de tot si logic.

 21. Bravo dna Pavlicenco! Ma tem insa ca, daca cei din AIE vor fi asa de pliostiti, referendumul va esua! Intr, un cuvant, revenirea bolsevicilor la putere este iminenta!

 22. Spuircaciunea de Rosca, iar vrea demonstratii???
  Si inca acum se mai inhaita cu alte lepadaturi pro-stataliste, pro-comunste?
  O sa-i zboare barba prin PNAM ca n-o sa o mai adune niciodata…

  VOM sustine doar pe cei care SUNT UNIONISTI, care VOR DIN TOATA INIMA
  sa iesin din saracie, SA DEZVOLTE ECONOMIA, sa ne detasam clar de Rusia
  care ne-a ocupat fraudulos…
  Sa le fie clar politicienilor, ca acum vine o NOUA GENERATIE care COMUNICA LIBER.
  asa ca minciuna nu mai are trecere. Jos oligarhii, Jos mafia, Jos hotii, Jos lepadaturile comuniste!
  Jos Rosca!!! Cobori, cioara din copac, lumea nu te mai crede!
  Unire, frati ROMANI din Basarabia. Fiti licizi si vigilenti, nu lasati spurcaciunile sa intre in PNAM.

 23. Eu cred ca trebuie sa MEMORIZAM bine pe cei care il vor urma pe Roscovan… Trebuie filmati si de facut o lista a mancurtilor, tradatorilor,
  lapadaturilor, spurcaciunilor…
  Incepeti LISTA cu
  1. Rosca…
  2 Voronin..

  Plugaru…
  si tot asa, Sa fie aceasta LISTA publicata…
  Sa-i numaram cati tradatori avem… ca sa stim.

 24. PNAM este un loc sfant pentru ROMANII BASARABENI. Acolo au fost omorati in batai martirii nostri. Acolo a avut loc MAREA ADUNARE NATIONALA.

  SPURCACIUNILE PROCUMUNISTE SA SE DUCA IN FATA MONUMENTULUI lenin, ca sa demonstreze lui fidelitate.

  MA ADRESEZ tuturor studentilor, tinerilor, nu-i urmati chiar daca va platesc. Saracia ii inclina pe multi, dar NU UITATI, ca prin acesti bani ei va CUMPARA VIITORUL, ca sa va tina in sclavie si de acum inainte…

  Nu fiti PROSTI, deschideti-va ochii sa vedeti cine sunt cei ce vor sa va cumpere.

  Nu va prostituati in fata lui Rosca, Boronin si alte spurcaciuni!
  O sa fiti filmati si o sa vi se aminteasca candva…

 25. si sa ne p_ _ _ m pe mormantul lui toti romanii.

 26. Oameni buni! A sosit timpul sa ne dam bine sama, ca de proteste ,au nevoe doar cei, ce nu pot fara putere sa stoarca avutul public,sa ne calariasca,sa ne jacmaniasca. Cineva tare mai doreste sa ne ucidem unii pe altii,iar ei din umra sa-si frece miinele de bucurie.Da, AIE, e negioaba,dar e aliasa de noi.Sa nu uitam nicicind, ca liderii ei sunt produsul regimului „comunist”oligarhic- banditesc. A distruge prin jertve virful piramidei lasind baza nu insamna a scapa de ea.Monstruozitatea lui rosca ,voronin,selin,garbuz,tcaciuc exprima razbunare.

 27. Pentru Cititor+Victor et comp!!
  Sa ne fie clar lepaduri monstruoase ce sunteti!! Credeti voi ca domna Pavlicenco nu a inteles fara dubii amenintarea directa a lui Voronin cu moartea? Ar fi scris dansa ceea e a scris , daca aceasta amenintare nu ar fi fost spusa?Pentru voi si ceilalti ca voi aceasta amenintare fizica directa si spusa fara pic de constiinta ,nu exista? Vreti sa faceti pe viclenii , dar exact asa ca Voronin ganditi si voi!!! Si o spuneti …”crestineste” la modul prefacut!! Mai mult. Exact asa procedeaza de „crestineste” si Mitropolia voastra idioata!! Altfel nu s-ar fi incaierat la bataie cu cei care vor sa apartina de Mitropolia Basarabiei!!! Voi, scumpe lepre, ce faceti umbra pamantului si iadului la fel, urati de moarte nu numai pe romanii basarabeni, ci pe toti romanii!! Desi scrieti in grafie latina aceeasi limba comuna cu a mea!!!( e mai seducator, nu?) Si voi ca si voroninii, dodonii si lupii mariani, resetnikovii, , roscatii sunteti niste renegati ai sangelui de roman!! Sa te fereasca dumnezeu, zice- se pe aici pe unde traiesc eu, de oameni ca voi!!! Voi nu scoateti sisul banditesc, voi scoateti kalasnicoavele …crestinesti pravoslavnice ca sa ne lichidati!! Voi sunteti reprezentantii tipici ai terorismului comunist de stat inaugurat in istoria lumii de Lenin si ceilalti!! Voi sunteti uramasii acelora care au separat Moldova in doua, zicandu-i …tot MOLDOVA!!! Stiti de ce, dar va mai spun ca sa va fie clar ca nu ne putem ierta nici in mormant!! Voi stati ca hienele la panda sa sfasiati din trupul Romaniei si ceealata parte din Moldova !! Cea care este unita prin vointa ei de peste 150 de ani cu Tara Romanilor!!! Moldova nu a fost , nu este si nu va fi ruseasca niciodata si in vecii vecilor!! Poate vor trece generatii, si asta nu se va sterge niciodata din constiinta si sufletele noastre!!! Voi nu sunteti prin puterea voastra singura sa miscati niciun fir de par din capul romanilor. Doar rachetele si tancurile si baionetele rusesti va pot ajuta . Dar va fi odata si altfel, fiti pe pace . Cine ridica sabia, de sabie va pieri!!Spuneti tuturor prietenilor , rudelor , copiilor si urmasilor , urmasilor vostri ca pe romani nu-i poate ingenunchea decat moartea!! Iar cei care vor sa-i ingenuncheze , pier odata cu ei!!! 70 de ani de comunism nu au putut distruge sufletele romanesti intre voi. Nici alte de 3 ori 70 de ani nu vor reusi!! Noi nu aparam un Imperiu!! Noi ne aparam o TARA!! Dimpreuna!! Cu totii!!! Noi, cei din Romania, stim ca suntem 20 la suta slavi in sange si in alcatuire!! E destul!! Si atat e prea mult!! Voi sunteti aparatorii si trambitasii IMPERIULUI, nu al unei tari!! Moldova nu exista decat una si indivizibila – aceea lasata unica si intreaga de Stefan cel Mare!! Care nu e al vanzatorilor de neam si sange, ci al unui neam intreg !!

 28. Va trimit d-na Vitalia un rahat la pachet din Ro s-al puneti la capul lui Voronin cu dedicatie din partea romanilor.

 29. În loc de trandafiri la mormânt, mai bine vazilină la Pruncul.

 30. Dna Pavlicenco, totusi sunt doi trandafiri plEostiti, dar pentru voronin merg si plIostiti, daca se duce el se destrama si pcrm-ul

 31. … mai bine tac decit sa vorbesc ca si pAvlic enco… Trebuie sa ti se epuizese tot „cenusiul” din craniu sa cobori la nivelul acesta. Tu vrei sa imi conduci tara?? NICIODATA!!!

 32. Doamna Vitalia,
  Va urez o viata lunga si plina de impliniri.
  Voronin are foarte multe pacate… Iar dupa crimele comise la ordinele lui in 2009, nu merita nici un fel de respect.
  Ma bucur ca PNL sustine constant ideea unirii cu Romania. Pacat ca multi alegatori din RM fie cred in propaganda comunistilor, fie voteaza pentru un sac de orez si uita de istorie, interese nationale si ce ar fi mai bun pentru ei pe termen lung…

 33. Numai pe o clipa, sa ne incipuim ,ce efect ar avia ,in loc de proteste bolsevice, cu varsari de singe, o mare HORA a REUNIRII.

 34. Cartagina Basaraba
  poezie [ ]

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
  de Iurie Osoianu [Lejendarus ]
  2012-01-21 | |

  E putred absolutul tot in tara asta
  Pana si sufletu-i de cariu , macinat
  Elita noastra ce parea atat de fasta
  A demonstrat-o ca de fapt e un … ratat

  Infometata rau si tremurand de sete
  -Un vagabond aguns la culmea degragari
  Nomenclatura noastra , neagra de obsesii
  Nici moarta nu se lasa de putere

  Tertip peste tertip si legioane de juristi
  De cea mai *nalta speta si …mai ordinara
  Incearca dintr-un circ de mascarici
  Sa spele … o conducere de tara

  Si cica pentru mine ei o fac
  Se straduesc sa-mi fie mie bine
  Altfel revine comunizmul blestemat
  Si hotul de Voronin iar revine

  Dar intuesc eu , cam neclar , cam vag
  Ca tot ce s-a facut si ce se face
  E pentru ca Vor-on-in-ul Vladimir Nicolai
  Sa-si duca batrinetele in pace

  Si nu cumva sa stea ca Mubarak
  Culcat pe targa , vinovat , in cusca
  …Deacea primul lupusorul a plecat
  Tirindu-si revoltat.. si metrii si bulbucii

  Apoi proteste de amploare si*n final
  O revolutie numita…** a maligii**
  Un redresor de abur … ideal
  Atit de ideal – un glob ne rade

  Si mai apoi dinnou alegeri… Cica acu
  Au castigat nu comunistii -democratii
  Si daca inainte aveam doar un tatuc
  Acuma*s trei si *s toti in alianta

  Si uite, sa va spun sa fie clar la toti
  Nu lupu-i tradator… El e unealta
  Unealta unui cerc masonno-mafiot
  Papura -Voda intr*o tara – balta

  Adevaratul tradator e un nimenea de ghimp
  Si piatra lui din piata-i o tradare
  Vorbind mereu de rau de comunism
  L-a vrut macar pe -o clipa pe Voronin la*nchisoare

  Macar odata a cerut investgari
  -Nu aberatii si auireli cu cine suge
  De unde au cazut , din care cer
  Acele miliarde plohotniuce?!

  A declarat erou un biet boboc
  Intimplator batut pana la moarte
  -Stapanii lui comunno-mafioti
  Asa si*l trag prin ate mai departe

  Nu stiii ce trebuia sa faci, mai ghimpusor
  Ca nodul gordian sa se dezlege?!
  Sa*nfunzi pan* la refuz prin inchisori
  Siragul asta de margaritare-hoti in lege!

  Tu daca nu eseai in dimineti
  Sa stai la sfat si la taifas cu Lenin
  Poate erai prorocul meu , erai profet
  Cu viziuni cinstite , omenesc de demne…

  …Filat a mai ramas necriticat
  Sunt omul lui , asa vorbeste lumea
  Sunt fanul lui , sunt robul lui , ii sunt argat
  Cum afirma … tanase- semiluna

  Pai , va explic…. acest triumvirat
  Devine Cartagina Basaraba
  Toti trei si toti tampiti?! Chiar si filat
  Da… Car-ta-gi-na Ba-sa-ra-ba !!! Pe silabe…

  Nu-i crima mai grozava si mai grea
  Decat o constienta uzurpare a puterii
  Mai tot ati uzurpat in tara mea
  Doar vise mi-au ramas …v-ati uzurpat si*n ele!!!

  21 ianuarie 2012
  Basarabia

 35. Dna Pavlicenco
  Nu am crezut niciodata ca puteti ajunge atit de jos. Si nu am crezut niciodata ca se poate spune aberatie la o sugestie de bun simt – sa nu urezi moartea nimanui. Si chiar si cu riscul de a mai fi injurat de cei care nu au invatat regulile unu dialog civilizat voi repeta – daca procedezi ca un badaran in dialogul cu alt badaran cei dintr/o parte constata un lucru simplu – are in fata doi badarani. Ca unul este cu intentii nobile si unioniste nu se prea vede in acel moment. Va urez sa aveti fericirea sa fiti inconjurata de cit mai putine persoane care sa procedeze asa cum ati procedat

 36. Bravo Dna Vitalia Pavlicenco că spuneţi precum că luptaţi pentru ReUnire, sunteţi anticomunistă!
  Numai eu nu înţeleg.
  Cum veţi face această ReUnire în timp ce actualmente majoritatea cetăţenilor RM PNL, care spune că doreşte acuma neapărat Reunire, votează mai puţin de 1%; dar PL care spune că ReUnirea va fă în rezultatul Integrării RM în UE, unde este şi România este votată doar numai de vre-o 10%
  Cu care alte forţe politice veţi colabora în Parlament pentru ReUnire? Dacă sistematic atăcaţi PL, chiar şi în articolul dat fără nici un prilej, gîndiţi că în aşa mod se vor mări numărul cetăţenilor care vor dori ReUnirea?
  Oare este dovadă că „o babă de la piaţă mi-i spus că cutate este cutărică?”. Oare nu se vede cum sistematic ponegriţi pe Ghimpu şi Chirtoacă . În politică este un principiu „Duşmanul duşmanului meu îmi este prieten”. Duşmanul comuniştilor este PL, Ghimpu şi Chirtoacă. Cine vă este prieten? Este oare ReUnirea scopul adevărat? Roşca tot spune despre ReUnire şi critica prormânii

  Doamne ajută forţilor cu adevărat proromâne şi anticomuniste!!!

 37. Nu-i crestineste sa doresti moartea unui om. Dar este oare crestineste sa urasti de moarte un popor care te tine pe pamantul lui si te hraneste?Banuiesc, ca numele de Voronin nu are radacini romanesti si, respectiv, acel care l-a purtat primul numai roman, (ziceti-i moldovean, daca vreti, ca tot acolo ajungem) nu era.Este foarte crestineste sa strivesti paducghile care s-a urcat in crestetul neamului nostru! „Dustul” nu mai ajuta.Pacat, doamna, Pavlicenco, ca sunteti, poate, unicul politician din RM care are curajul sa lupte deschis(cel putin teoretic) cu „parazitii” poporului nostru. Domnul Mihai Ghimpu a incercat sa faca niste lucruri practice in acest sens, dar camarazii de coalitie i-au temperat avantul anticomunist. Ar fi putut sa devina un Saacasvili basarabean. Pacat. Suntem facuti in zodia proverbului:Capul plecat, sabia nu-l taie. Si mai incoace, cand i-am avut, probabil, pe turci de stapani:Interesul poarta fesul. Va dati bine seama, ca ma refer la acei care inainte de ultimile alegeri vedeau RM fara comunisti si fara Voronin. Nu cred ca ia-ti dorit sau ii doriti cu adevarat moartea fizica acestui personaj de trista faima pentru poporul roman dintre Nistru si Prut. Eu l-as vrea in fata unui tribunal, unde ar trebui sa dea seama pentru uzurpare puterii pe parcursul celor doua mandate prezidentiale si pentru milioanele, nu zic miliardle de dolari sau euro ( curios, ce valuta prefera tovul?), pe care le-a rupt de la gura celor multi. Averile mari, prin munca cinstita, nu se aduna nici de-a lungul a catorva generatii. In rest, sa ne auzim doar de bine, stimata doamna.

 38. Siberiacule,
  Uite cum devine problema cu 1 la suta!!!
  1) Mai ai multe de invatat ca sa intelegi politica. Deocamdata esti ramas in urma. Nu vreau sa spun (inca) ca ai fi un …primitiv( e mai primitiv ca tine si cu un fond mental si sufletesc apropriat de un terorist de comunist rusesc evident ,
  cel care isi spune CITITOR)
  2) de unde scoti tu acel 1 la suta? Daca adaugi procentele obtinute de PL cate sunt?
  3) Nu privi politica in termenii „luptei de clasa”. Numai comunistii sunt adeptii acestei ineptii. Acele vremuri au trecut si pentru ei. Deci, sa nu uiti o alta axioma :” sa nu spui in politica niciodata- NICIODATA” Divergentele si diferentele dintre PL si PNL pot fi eradicate, intr-o democaratie autentica. Sunt mult mai multe idei si obiective care-i unesc, decat cele care-i fac ireconciliabili. Scopul lor este in cele din urma COMUN.
  4) Consulatele Romanie in R. Moldova au ajuns sa acorde pana la 12.ooo de cetatenii pe luna celor care doresc sa o faca. (Sper ca ai citit interviul cu dl Viorel Badea .) Adica , doar in anu 2011 se poate spune ca nr cetateniilor romanesti au ajuns la vreo 120.000 de persoane , la care te invit sa aduagi si pe cele care s-au acordat inainte. Te invit sa faci calculele mai departe , de unul singur , fara ajutorul meu. Cu atat mai mult cu cat anul 2012 abia a inceput.Iata pe ce mizez in cadrul alegerilor anticipate sau nu , din Basarabia. Desigur, este un mare TEST de loialitate fata de Romania si poporul roman, care se pune in fata celor ce au devenit cetateni romani cu acte in regula.
  Inchei , concluzionand
  a) sustii PROSTII
  b) nu vrei sa vezi adevarul decat cel care iti convine tie si MINTI
  c)faci actiune de DIVERSIUNE in folosul unei puteri straine
  Alege din cele ce ti-am aratat pe cea care ti se potriveste

 39. Intotdeauna nu sunteti la „loc” pentru ca sunteti cu „nepotica” in Germania sau Patagonia. Daca sunteti „baba” lasati politica celor care sunt „la loc”.

 40. Dle Prepeleacu
  – Am scris de mai multe ori că susţin PNL, Dna Pavlicenco pentru lupta anticomunistă, pentru ReUnire. Nu sunt de acord cu atacurile asupra celor care timp de 20 ani la fel luptă pentru acelaş ideal, fie că au altă tactică
  – Poate că înţelegi mai multe în politică, dar acesta nu înseamnă că ai dreptul să îmi dai calificări înjositoare mie (altora), dacă eu nu sunt de acord ca cei care se declară anticomunişti şi proromâni să ponegrească pe alţii care la fel se declară proromâni şi anticomunişti. Nu poţi face ReUnirea nefăcînd Unirea cu acelea forţe care au acelaş ideal, fie chiar dacă au altă tactică a luptei politice
  – Tactica ocupantului „Dezbină şi conduce”. De ce forţile proromâne sunt dezbinate? cui îii este convinabil atacurile PNL împotriva PL. Oare nu Rusiei, comuniştilor? De ce în articolul dat despre Voronin se atacă fără nici un motiv Ghimpu, fără nici o legătură, argument fiind ce a spus o babă de la piaţă? De ce timp de 20 ani ne conduc forţile procomuniste, antiromâne care nici Decretele Dlui Ghimpu cu privire la „ocupaţie”, „Retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul RM” şi nici „Piatra lui Ghimpu ” nu le plac. Ponegrind pe PL, Ghimpu şi Chirtoacă – oare nu se dezbină elictoratul proromân!? Toţi ştiu că PNL şi PL au foarte mult comun – cu atît mai mult nu trebuie Dna Pavlicenco să ponegrească ani la rînd pe PL, Dnii Ghimpu şi Chirtoacă
  – Pînă în 2005 cel mai mare liptător „anticomunist şi pentru Reunire” era Roşca, care la fel s-a luptat cu toţi care la fel gîndeau şi luptau pentru cauza românească, împotriva regimului comunist. Doar trei nume -duşmanii lui Roşca: Ion Aldea Teodorovici, Valeriu Matei, Grigare Vieru. Ca dupa 2005 Roşca devenind cel mai mare susţinător a lui Voronin.
  – Oare nu ar fi mai bine ca electoratul proromân de consolidat, dar şi de atras încă mai mulţi susţinători. Electoratul proromân, cînd văd că partidele proromâne se ponegresc , atunci cel puţin nu ies la votare pentru că politicienii proromâni sunt ponegriţi nu doar de propaganda Rusiei şi comunişti, dar şi de ai săi proromâni. Oare a fost conform „politologiei” (pe care susţii că o cunoşti) ponegrirea de către Dna Pavlicenco a lui Chirtoacă, cînd se lupta pentru funcţia de Primar Chirtoacă şi comunistul, antiromânul Dodon!? Şi chiar mă miră că în PNL nu s-a găsit membru de partid „politilogi”,care să spună că nu a fost corect ce a făcut PNL anticomunist şi proromân atuncea
  – Nu vă miră faptul că RM timp de aproape 20 ani este condus de practic aceiaş nomenclatură fost comunişti de pe vremea urss şi acum de acei care au colaborat cu foştii şi actualii comunişti.
  – Cu părere de rău, numărul electoratului proromân, chiar dacă încet şi creşte, ani la rînd rămîne cam acelaş. Dă Doamne brusc să se mărească! Numărul elictoratului proromân nu creşte în momentul cînd cineva primeşte cetăţenie a României. Cauza – propaganda Rusiei şi a comuniştilor şi dezbinarea forţilor proromâne, ponegrirea între politicienii anticomunişti, proromâni spre bucuria Moscovei
  – Trebuie de ales tactica şi strategia de conlucrare a forţilor proromâne şi anticomuniste!!!

  Îţi doresc sănătate şi Doamne ajută forţilor proromâne şi anticomuniste!

 41. Pt Siberiacul

  M-ati plictisit. Ori nu intelegeti, ori sinteti un disc stricat. Puteti iubi cit vreti PL. noi nu-l iubim si stim ca se mafiotizeaza, nu este patriot si este tot mai putin romanesc. Este „pragmatic”, adica se teme de Rusia si s eimbogateste din ce se poate.

 42. Dna Pavlicenco
  Eu i-am răspuns lui Prepeleacu, care e posibil că dupa vîrstă îmi este ca fecior, dar mai are mult de învăţat de cultura adresării către alte prsoane care nu sunt de acord cu părerea lui. Cel puţin chiar şi în PNL sunt aşa persoane de la care poate învăţa Dl Prepeleacu, ca Dna Can, Dnii Severobvan, Marin,…
  Dar poate că Dtale nu înţelegi, că nu e vorba de PL şi PNL, sau un orecare partid. Foarte mulţi înţeleg. Este vorba de cauza proromână, anticomunistă. De fapt v-aţi plasat făţiş din aceiaş parte a baricadei lupte politice de a bate în acei care gîndesc şi fac ceva pentru cauza prormână şi anticomunistă. Prelungiţi cauza de „luptător înflăcărat” pentru „cauza proromână şi anticomunistă a lui Roşca!? ÎDe ce făţiş l-aţi susţinut pe Dodon pentru a fi Primar Chişinăului ? Ce credeţi că alegătorii nu au înţeles scopul principal a Dnei Pavlicenco, şi cu părere de rău a PNL? Doar sunteţi politican cu practică, oare nu înţelegeaţi rezultatul propagandei antiChirtoacă, antiPL !?
  Viitorul va arăta cine ce este cu adevărat.
  Calmaţi-vă!!!
  Nu va mai scriu pe blogul Dstră
  Vă doresc sănătate şi să mai GÎNDIŢI !

 43. Pt Siberiacul

  Va doresc succes pe alte bloguri, mai ales acolo unde nimeni nu va baga in seama.
  PL nu reprezinta cauza romana, anticomunista. Se mafiotizeaza si Chirtoaca nu stie sa conduca orasul, face populism si serveste drept pavaza pentru imbogatirea colegilor mai jmecheri.
  PL nu face nimic pt cauza romaneasca. da, poate se imbogateste din gros. Asta – da.
  Pe Dodon dumneata l-ai sprijinit in alegrri. Noi am avut candidatul nostru, Pavlicenco, iar in turul doi nu ne-am bagat. Sa lupte PL pt cauza anticomunista. E suficient, ca noi, PNL, nu contam, nu? De ce va deranjam, in acest caz?
  PNL a votat prin peste 300 de voturi, secret, pt pavlicenco, nici un vot contra. De atunci v-ati glusit cu a-mi cere sa plec. In sfirsit, voi v-ati calmat.
  Repet pentru prosti: noi nu-l consideram pe Chirtoaca nici liberal, nici roman, pt ca nu stie sa faca reforme. Nu poate face ordine macar in scoli, ca sa aiba spatii scolile romanesti si sa le ia de la cele rusesti care se lafaie din plin. O sa va public raspunsul dezastruos al Primariei despre starea scolilor cind romanii nu unde sa isi dea copiii, iar rusii nu stiu ce sa faca azi cu spatiile. Si probleme de astea sunt o sumedenie.
  Nu mai scrieti pe blog, pentru ca v-a sarit discul.
  Mai ginditi voi – inca nu v-ati dezamagit total? mai aveti putin, pur si simplu cei „superdotati” pricep mai greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *