Unii au pierdut, altii nu au invins

Vizitatorul de pe blogul meu “luca” a redat cel mai bine starea de spirit privind rezultatul prealabil pentru Chisinau dupa al doilea tur de scrutin: “Ma bucur ca rusii (dodon) au pierdut. Sunt trist ca moldo-rusii (ghimpii) au castigat.”

Eu ma bucur si ca a cistigat Chirtoaca fara votul meu. Pentru ca nu am vrut sa fiu intrebata, asa cum am fost intrebata in acesti patru ani: “Dna Pavlicenco, cu ce s-a schimbat viata noastra dupa ce l-am votat pe Chirtoaca – si la indemnul Dumneavoastra?”

Sint sigura ca nici in urmatorii patru ani nu vom avea decit populism, baterea pasului pe loc, perpetuarea coruptiei si „prosperarea”, in consecinta, a unor partide. Asa a facut clasa politica in Romania, timp de vreo opt ani, abia-abia de reusind sa prinda trenul NATO si UE. De aceea, am toata libertatea ca atunci, cind ma vor intreba ce cred despre cum e guvernat Municipiul Chisinau, sa spun: ”Eu nu mi-am asumat raspunderea pentru un asemenea Primar. Voi l-ati votat, acum cereti administratiei sa inceapa macar schimbarea, daca nu e capabila sa constientizeze ce e aia “schimbare” si inca “pina la capat”.

Exact lipsa schimbarilor a facut sa se regenereze comunistii intr-un asemenea hal incit sa aiba majoritatea in Consiliul municipal. Sa vedem ce va da renumararea voturilor pentru CMC, daca nu se va falsifica, pornind de la rezultatul alegerii Primarului, daca acest rezultat nu va fi contestat de PCRM.

A declarat Chirtoaca si ca va fi Primarul tuturor. Nu va fi. Nu are o asemenea capacitate nici el, nici partidul pe care il reprezinta si au demonstrat-o in acesti ani, ca si in doua scrutine nationale. Cum nu are capacitatea sa reorganizeze ceva radical, sa dezradacineze gruparile corupte, coruptia in general, sa elimine evaziunea fiscala si traficul de influenta la Primarie.

Este bine ca partida nationala s-a mobilizat. Ar fi bine ca toti cei mai informati si avansati sa fie activi, sa adopte atitudini si sa manifeste pozitii, nu doar sa ramina jalnici aplaudaci manipulati cu teme sensibile de geopolitica, pe care PL doar le foloseste pentru a se perpetua la putere si a se imbogati ca partid, ca sa mai aiba milioane pentru alte alegeri parlamentare anticipate.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

55 Comments

Add a Comment
 1. http://www.timpul.md/articol/indiferent-cine-a-castigat-alegerile-24444.html

  CONSTANTIN TANASE: Indiferent cine a câştigat alegerile

  Ieri, când scriam aceste rânduri, nu ştiam încă rezultatele turului doi de scrutin din Chişinău. Deci, ceea ce voi spune mai jos nu este „influenţat” de rezultatul scrutinului şi, indiferent care ar fi (este) el, aceste lucruri trebuie spuse.

  1. Dacă pierde Dorin Chirtoacă şi câştigă Igor Dodon, nu trebuie să dăm vina pe electorat că e „prost”, că „nu vrea democraţie” şi „nu se poate despărţi de comunism”. Vina o poartă politicienii, nu alegătorii.

  2. Dacă iese câştigător Dodon, nu Chirtoacă a pierdut alegerile în Chişinău, ci Alianţa pentru Integrare Europeană şi personal liderii ei, Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu.

  3. Indiferent cine a câştigat alegerile în Chişinău, Chirtoacă sau Dodon, societatea nu mai poate evita discuţia sinceră şi principială a unor chestiuni ce ţin de statutul şi modul de funcţionare a partidelor şi finanţarea acestora. Societatea moldoveană se va mişca înainte şi electoratul va vota „cum trebuie” doar atunci când partidele vor fi scoase din proprietatea privată a liderilor acestora şi vor fi transformate în instrumente democratice de exprimare şi valorificare a voinţei politice a societăţii.

  4. Indiferent dacă pierde sau câştigă Chirtoacă, Partidul Liberal are nevoie urgentă de reformare la vârf. Nu vreau să spun că liderul PL ar fi o frână, dar toată lumea vede că nici locomotivă nu e…

  5. În cazul în care Chişinăul e pierdut, cel mai prost lucru pe care ar putea să-l facă forţele democratice, anticomuniste e să lase „aripile în jos” şi să se comporte la fel de lamentabil, laş şi ticălos, cum s-au comportat după 25 februarie 2001. Înfrângerea lui Chirtoacă ar trebui să fie o lecţie care trebuie învăţată rapid şi care trebuie să servească drept semnal pentru mobilizarea generală a electoratului pentru următoarele bătălii.

  6. În cazul când câştigă Chirtoacă, trebuie să se întâmple exact acelaşi lucru.

  7. Indiferent cine câştigă şi cine pierde, societatea trebuie să realizeze că în R. Moldova s-a instaurat o „democraţie specifică, moldovenească”. Adică, o parodie periculoasă la democraţia veritabilă – legile nu funcţionează, societatea civilă e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire, iar chiar dacă mai există nişte „insuliţe de societate civilă”, ele sunt controlate de străinii din exterior şi de Puterea din interior. Nu există la moment o sarcină mai importantă şi mai urgentă decât crearea unei societăţi civile libere şi eficiente.

  8. Indiferent cine pierde şi cine câştigă alegerile, toate dezvăluirile făcute de candidaţi în campania electorală trebuie să devină obiect de dezbatere în sala de judecată. Dacă şi de data aceasta dosarele vor fi îngropate, credibilitatea partidelor şi a politicienilor – care şi aşa nu este prea ridicată – va coborî la cota zero.

  9. Indiferent cine va pierde şi cine va câştiga alegerile, unul dintre subiectele care trebuie dezbătute de urgenţă de societate este cel legat de implicarea preoţimii (a unei părţi a ei) în politică. Nu ne putem preface în continuare că nu vedem că o parte a preoţimii a devenit o problemă pentru R. Moldova. Această parte a preoţimii astăzi nu se mai mulţumeşte nici chiar cu statutul de arbitru, ci devine un jucător politic activ, agresiv, promovând politici, filozofii şi viziuni deschis antiguvernamentale şi antistatale, care subminează independenţa R. Moldova şi o readuc total în sfera de interese a Rusiei. (Apropo, în acest context: peste câteva luni se pregăteşte o „vizită istorică” a patriarhului rus în R. Moldova, ce are scopul de a consacra definitiv R. Moldova drept „spaţiu spiritual pravoslavnic rusesc”. Cum se pregăteşte de această vizită Mitropolia Basarabiei? Dar partidele politice care declară programatic că apără independenţa şi securitatea R. Moldova?)

  10. Indiferent cine va pierde şi cine va câştiga alegerile, „dosarul identitar” al R. Moldova nu mai poate fi lăsat ascuns să se prăfuiască pe poliţele pragmatismului nostru politic. Fără o adevărată revoluţie, curajoasă, în viziunile noastre „statale”, în abordarea statutului factorului etnic în viaţa noastră politică, R. Moldova va rămâne ostatica şi victima „votului etnic”.

 2. D-na Vitalia, aveaţi tot respectul meu până acum, dar îl pierdeţi pe minut ce trece. Nu ştiu dacă e aşa de important el pentru dumneavostră, dar cred că este, atâta timp cât sunt potenţial alegător, mai ales că eram şi simpatizant până acum.

  Mesaje de genul „Dorin Chirtoacă nu e primarul meu” sunt total nejustificate şi extrem de iresponsabile. Dacă Dorin Chirtoacă nu era primarul încă a 3000 de oameni, ar fi fost Dodon primarul capitalei şi cred că nu trebuie să descriu de aici mai departe ordinea de idei.

  Reprofilaţi-vă, sau slujiţi în continuare Moscovei, alegerea e după dumneavostră acum, dar nu uitaţi că până la urmă de alegerea dumneavostră depinde alegerea celor care au crezut (şi încearcă să creadă, în pofida vomei anti-democrate pe care o tot scuipaţi în ultima vreme) în dumneavostră…..

  O zi frumoasă în continuare.

 3. SI IARASI HA-HA-HA,SUNTETI UN BUFON FARA ROL,TE UMPLE JALEA DE ASA NATIONALI LIBERARI COMUNISTI>

 4. Se indesesc mesajele anti-PNL pe acest blog.

  Ideia e ca atata timp cat DVS in criticati pe Chirtoaca, il favorizati pe dodon.
  nu ca nu ar merita criticat Chirtoaca, da va inchipuiti ce scenariu ar fi cu dodon primar?

 5. Vitalia, vino alaturi d Crin si de mine.
  Poate reusim impreuna.
  Apropos, Putin mi-a promis ca ne mareste subventia la cat a fost pe vreme lui Geoana.
  Si ne da si un charter de ajuns mai repede la Moscova. Via Chisinau.
  Jos Basescu! Jos Ghimpu!

 6. Doamna Pavlicenco,oare acum mai sunte necesare comentariile dumneavoastra lipsite de sens,sa ne bucuram ca la cirma Primariei este un baiat tinar cu perspectiva si DEMOCRAT,doamna!

 7. Pt Anatol Ursu

  De aia stam pe loc, pentru ca orice opinie care nu corespunde cu cea a potentatilor zilei, chiar daca acestia sint niste amariti, e considerata ca servind Moscova. Mai aveti pina veti intelege ca doar democratia misca economia – libertatea de exprimare si pluralismul politic si de opinii.

 8. Acest material e inca o dovada ca d-na e plina de ranchiuna, ca nu stie sa piarda cu demnitate. Am fi vazut-o noi pe ea, primar general de capitala, cu conturile blocate, cu arestari de masini, cu urmariri la tot pasul si amenzi peste amenzi. Daca pe Dorin Voronin il numea „patsan”, pe ea, cred ca ar fi numit-o cel putin „muiere” si i-ar fi pus piedici la tot pasul. Ce ar fi facut atunci? Ar fi pus coada intre vine si ar fi scheunat ca e sabotata. Chirtoaca, insa, a rezistat si a luptat. El merita sa fie primar. E cel mai onest si educat om din politica actuala. Inainte cu Dorin!

 9. ….este o vorba inteleapta la noi romanii….e pentru Pavlicenco….E USOR A ZICE O-U-A,i-a incearca de te oua!…ar fi bine sa va cautati de treaba dumneavoastra acumulind un electorat mai mare,si criticati ceia ce se merita,dati–i baitului voie sa munceasca sa acumuleze experienta,e tinar cu o gindire moderna si priviri proeuropene,ce mai vreti de la el.

 10. …da e plina de ranchiuna doamna deputat,si nu-si schimba apinia oameni buni,pai chiar sa fi fost doar intre dumneata si Dorin,tot pe el l-asi vota,un politic care dispune inteligenta nu are atita ura si invidie de care dispui dumneata,tot criticnd pe cei care reusesc sa inainteze,sper comentariile de azi sa va trezeasca la realitate si sa TERMINATI cu critica asta FARA SENS,doamna!

 11. Doamna,din ce in ce mai mult iti dai arama pe fata…adevaratele intentii deja le vad si amatorii….dar sa sti ca intr-o democratie adevarata nu ai loc,pt ca te elimina oamenii care vor sa fie liberi

 12. se vede ca mori de ciuda , cutra bolisevica , ca n-a castigat uibitul tau dodon cu clica tovarasilor tai . comunisti…
  .DISPRET TOTAL DE LA MOLDOVENI LA ALDE PAVLICENCO SI ROSCA..
  BRAVO , CHIRTOACA !

 13. Bravooooooooooo Costi,asa sunt citeodata moldovenii care se pretind romani,ura si invidie.

 14. porumbacu si poanta

  graga noastra kgb-ista ., VP. ne facem treaba bine , Moscova ne plateste bine , dar .. tot nu reusim.. Ne temem ca PUTIN ne va subtia indemnizatia lunara .. ce NE facem ?

 15. Din partea-mi, Dna Pavlicenco a ajuns doar o simpla bloggerita, ca multi multi altii. E buna critica, dar nu vad acum chiar nici un sens, adica doresc sa spun bun, in ea. Am mai scris odata, Dna Pavlicenco, sunteti critica-criticilor in sine. Nu stiu, daca a-ti mai laudat pe cineva, exceptie tandemul PSD-PNL…

 16. CE MA FAC ? O SA-MI PIERD „SERVICIUL” ! NU-MI MAI REUSESTE SA ABURESC MOLDOVENII CU UNIREA , CAND EU SUNT CU SUFLETUL SI CU GANDUL LA MOSCOVA MEA DRAGA !!

 17. PORUMBACU + PONTA

  DRAGA MEA , NE ESTE GREU , NOI LUPTAM IMPOTRIVA LUI BASESCU , TU , IMPOTRIVA AIE .. NU NE REUSESTE NIMIC ! OARE DE CE ?

 18. luptam din greu pentru interesele Moscovei , noi , in Romania , tu , in Republica Moldova .. suntem platiti bine de rusi , dar ,am obosit .Si romanii si moldovenii , ne-au depistat deja scopurile noastre .. nu mai avem putere ! Nu se dau astea amagiti . Ce ne facem ?O sa ramanem fara bucata buna de paine de la rusul Putin

 19. Mamă dragă câtă răutate poate să iasă dintr-un om….

 20. Inteleg ca nu va bucurati de asa zisa reusita a lui Chirtoaca . Erati mai bucuroasa daca castiga Dodon. A lipsit putin desi v-ati dat toata silinta . Din acest punct de vedere pot spune ca a-ti facut tot ce s-a putut .Cereti lui Chirtoaca lucruri pe care trebuie sa le faca guvernul si parlamentul unde sunt toti si comunisti si AIE. Nu se face nici un pas inainte pentru ca nu vor nici unii nici altii nu numai AIE. Pana la urma ce doriti ? Acesta este parlamentul votat de popor care se spune ca stie cel mai bine ce trebuie facut. Si pentru ca ziceti ca sunteti impreuna cu PNL singurii care stiti calea cea dreapta va pot spune ca ideea unirii nu poate fi a unui partid ,nu poate fi facuta de un partid ci este a marii parti a societatii . Pana acum s-a dovedit o arma de manevra in scopuri oculte

 21. Deacord cu Anatol. Pierdeţi şi din simpatia mea de altă dată…
  Din păcate manifestaţi una din calităţile noastre urâte.

  Să aveţi conştiinţa curată că toate relizările ce vor urma în următorii 4 ani NU vor fi datorită votului Dvs.

 22. dna Pavlicencova,
  ese la suprafata radacinile dvoastra straine. Straine pentru toata lumea sanatoasa, inclusiv romanii de pretutindeni. Dovada si rezultatele, mai mult, faceti de ras emblema PNL. Mai bine votati comunistul, care a luat de sute de ori mai multe voturi cu persoanele pe care le manipulati cu tot. N-o sa va ajunga intelect si curaj pentru a iesi la pensie. Sunteti un politician mort. O persoana egoista, plina de rautate si invidie. Punct.

 23. Pizdets, cum spun fratii rusi.
  Ratatii mai cred ca cineva ar incerca sa le afle parerea.
  Daca asi spune eu ceva similar despre alegerile primarului de Londra, de ex., efectul ar fi similar. :)))

  Bravo, Vitalia! 😛

 24. turul al doilea a fost catastrofal pentru pcrm … vorbim de chisinau si pierdem din vedere imaginea generala despre ce s-a intimplat la turul 2 . catastrofa , dezastru , infringere majora … pentru comunisti . iata realitatea , iata adevarul … sa lasam cifrele sa vorbeasca : La nivel național: AIE a câştigat 377 de primării, PCRM – 86 …

  Preşedintele Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan a anunţat rezulatele parţiale a alegerilor locale, turul II, pentru toată Republica Moldova. Astfel, AIE a obţinut majoritatea primăriilor.

  PLDM – 156 primari

  PD – 153 primari

  PCRM – 86 primari

  PL – 68 primari … dupa cum se vede pcrm nu ocupa nici locul 2 dar sa mai vorbim de locul 1 . deci locul 3 pentru pcrm la mare distanta de primele doua pozitii … ii sufla in ceafa p.liberal . infringerea de la capitala si rezultatele aratate mai sus ne fac sa vorbim de o infringere categorica a comunistilor … fara drept de apel !

 25. De ce in orasul Cahul AIE nu si-a cistigat primarul,dar au cistigat tot comunistii?????

 26. iar tu , cutra bolisevica cum ai mancat c.c.t , asa mananci in continuare ..

 27. Costi,
  raspunde la intrebarea de mai sus,nu fa meniuri puturoase pe blog, ca nu e la tema.

 28. pe VP numai moartea o va face sa taca si sa nu denigreze miscarea unionista in continuare . ea este incadarata in kgb .. pe viata..

 29. RASPUNS PT FURNICA La Cahul au castigat comunistii , PENTRU CA LA CAHUL ESTE PUTERNIC INCA PNL , care a facut jocul comunistilor..

 30. Corect Costi,26 voturi PNL au dobotit AIE.”Buturuga mica rastoarna carul mare?”Ati vazut ce PNL virtos aveti la Cahul!!!!!!

 31. CUTRA BOLISEVICA , AI TAI , COMUNISTII, AU CASTIGAT LA CAHUL ! DE CE NU SARBATORESTI?. Caci PNL -ul din Cahul a sustinut acolo fatis PCRM -ul si Cahului s-a ales cu primar comunist..De aia nu va voteaza oamenii , fiindca stiu ca sunteti , de facto ,cu comunsitii !

 32. p-u Costi si furnica
  Cahulul s-a ales cu primar comunist, dupa cum si s-a ales trei scrutine la rand. Probabil, le place locuitorilor acestui oras sa traiasca in mizerie si sa fie mintiti si calariti de comunari.
  http://foto.mail.ru/list/nxxxxxx/3/

 33. În curind se va declansa lupta comunistilor împotriva falsificării voturilor, în baza „dezvăluiilor „D-nei Pavlicenco. În Moldova Suverană portretele lui Voronin si Pavlicenco simbolizează „marele adevar” despre acest scrutin. Începe iar haosul pentru o perioada nederminată. Ceea ce-am dorit – am capatat. Hai. Moldova!

 34. In satul Iscalau din r. Falesti, au cistigat Comunistii, pentru ca PL+PD+PLDM au luptat impotriva PNL si nu a PCRM, in final in turul doi a iesit PLDM cu PCRM, invingator a iesit PCRMul, de ce? pentru ca AIE a luptat cu PNL, rezulta AIE contra UNIRII cu ROMANIA, rezulta AIE e PROcomunist?

 35. CAUTĂ viață mai BUNĂ în România

  20.06.2011

  Tot mai mulți moldoveni sunt atrași de piața muncii din România, doar că vor să ajungă în această direcție ilegal. La 19 iunie curent, pe raza raionului Cahul au fost identificați doi cetățeni din Moldova. Aceștia intenționau să treacă Prutul și să ajungă în România, pentru a găsi un loc de muncă bine plătit.

  Suspecții nu dispuneau de actele necesare pentru a călători legal.Prin urmare, au fost transmiși Comisariatului de poliţie din or.Cahul.

 36. p/u costi,
  te credeam mai desteptatel si mai informat.

  1-La Cahul comunistii stau bine merci la putere, fiindca PD se pupa de ani de zile cu ei si de data asta toti cei de la PD au votat un candidat comunst.

  2-natalia spune:
  20 iunie 2011, la 14:02

  p-u Costi si furnica
  Cahulul s-a ales cu primar comunist, dupa cum si s-a ales trei scrutine la rand. Probabil, le place locuitorilor acestui oras sa traiasca in mizerie si sa fie mintiti si calariti de comunari.
  http://foto.mail.ru/list/nxxxxxx/3/

  3-locuitorimea din Cahul nu este bastinasa,dar adusa din Siberia,care este intretinuta pina in prezent cu pensii rusesti,cu locuri de munca „baby-sitter,la constructii”,

  4 -in Cahul nu s-a dorit un primar PLDM-ist,”decit un PLDM-ist mai bine un comunist,”asta a fost deviza votantilor.costi, poti sa raspunzi la intrebarea de ce alegatorul din Cahul a ales un comunist si nu un PLDM-ist?

  „De aia nu va voteaza oamenii , fiindca stiu ca sunteti , de facto ,cu comunsitii !”—-daca suntem cu comunistiii,reese ca ne-au votat?????draga,costi.

 37. (video) Un antreprenor din Ucraina a ținut în sclavie 62 de moldoveni

  Foto: captura video

  În regiunea Herson a fost depistat un grup de migranţi ilegali din Republica Moldova, relatează novosti-n.mk.ua. În total, 62 de persoane timp de trei luni erau antrenați în cultivarea tutunului pe câmpurile unui antreprenor ucrainean.

  Migranții lucrau toată ziua, iar pentru munca sa li s-a promis 300 de dolari. Cu toate acestea, nimeni nu a putut preciza dacă această sumă urma să fie achitată pentru o luna sau toate trei.

  Moldovenii erau nevoiți să trăiască în șandramale aglomerate şi vagonete de construcții. Potrivit muncitorilor, aceștia în mod constant sufereau de foame, deoarece angajatorul îi hrănea foarte prost. Pentru ca nici unul dintre muncitorii să nu fugă, le-au fost luate paşapoarte şi telefoane mobile.

  Eliberați din robie, moldovenii au fost expulzaţi de pe teritoriul Ucrainei. Pentru folosirea forţei ilegale de muncă, angajatorul a fost amendat cu aproape un milion de grivne.

  Sursa: UNIMEDIA cu referire la novosti-n.mk.ua

  Printre astea,la sigur erau muncitori si din Cahul

 38. ,,De aia stam pe loc” (vItalia Pavlicenco, răspunzând unui comentator pe blog). Vaiiii, se poate, doamna doctor în filologia … limbii române? Ăsta e limbaj de maidan, nu de om (pardon, ,,doamnă”) care are pretenţii de magna cum laudae. sau/ori vrei să îţi traduc termenii din limba latină?

 39. #”un om spune:
  20 iunie 2011, la 10:10

  dna Pavlicencova,
  ese la suprafata radacinile dvoastra straine. Straine pentru toata lumea sanatoasa, inclusiv romanii de pretutindeni. Dovada si rezultatele, mai mult, faceti de ras emblema PNL. Mai bine votati comunistul, care a luat de sute de ori mai multe voturi cu persoanele pe care le manipulati cu tot. N-o sa va ajunga intelect si curaj pentru a iesi la pensie. Sunteti un politician mort. O persoana egoista, plina de rautate si invidie. Punct”.
  Subscriu. un portret psihologic bine definit. Românco de baltă!!!!

 40. Intuitia imi spune ca astea care scuipa aici pe blog, nu sunt altceva, decit niste papagali platiti de Ghimpu si Chirtoaca, care incearca prin orice metoda sa faca rau imaginii PNL si Mesajului Unionist promovat de pnl-isti. Este o vorba, spune o mincina suficient de des si suficient de tare si aceasta va deveni adevar’, pai tocmai asta fac papagalii lui Ghimpu si Chirtoaca. Dupa cum bine observati din comentariile lor nu lipseste manipulari murdare ca: Pavlicenco KGB, Rosca-2, Voronin’, sau PNL satelit a comunistilor, unionistii Moscovei si alte maipulari utilizate ca sa distruga si sa prejudicieze grav mesajul de Unire cu Romania. Pe cind ei, adepti PL,PLDM,PD alaturi de Comunisti serbeaza toti impreuna 9 mai, si alte evenimente de pe timpurile sovietice, care sunt vazute cu ochi rai de majoritatea romanilor din Tara Romaneasca.

 41. Felicitari PNL si V.Pavlicenco pentru aceasta Camapnie, chiar daca s-a obtinut un scor mic, este si explicabil, intr-o tara saraca, adica cea mai saraca din Europa, este usor de manipulat populatia. Sa ne asteptam la vremuri mai bune, desi, nu cred ca vor veni prea curind aici, pe plaiurile maldavenilor rusificati.

 42. hai lăsaţi-o baltă doamnă;ştiţi vorba românească,ulciorul nu merge de multe ori la apă,în general a treia oară se sparge;la d-voastră este a treia oară.

 43. pentru furnica
  4 -in Cahul nu s-a dorit un primar PLDM-ist,”decit un PLDM-ist mai bine un comunist,”asta a fost deviza votantilor.costi, poti sa raspunzi la intrebarea de ce alegatorul din Cahul a ales un comunist si nu un PLDM-ist?
  Nu prea ai dreptate, pentru locuitorii din Cahul nu exista alt partid, decat cel comunist. Dupa cum ai mentionat, locuitorimea din Cahul nu este bastinasa,dar adusa din Siberia,care este intretinuta pina in prezent cu pensii rusesti,cu locuri de munca “baby-sitter,la constructii” – asa si este… si cel mai tare se tem acesti blegi de unirea cu RO, pentru ca asa le-au spus comunistii. Si inca comunistii le-au spus, ca se vor inchide scolile ruse. Dar stii de ce asa au spus?
  Pentru ca la cativa comunisti cornorati le-a cazut tronc la inima cladirile si teritoriul bine asezat economic a unor scoli si gradinite ruse, pentru ca ele sunt cele mai dotate la Cahul si le-au inchis, si au si prvatizat cate ceva. Cel mai comic este, ca aceste lucruri se petrec in timpul, cand acesti comunisti carmuiesc orasul, dar vina o poarta partidele democratece si Chimpu in deosebi, pentru ca a lansat piatra anume in ziua, cand era o sarbatoare a rusilor.
  Si ai mentionat foarte corect, ca PD-istii sunt in cardasie cu comunistii.
  Dar cel mai interesant, ca aceste lepadaturi, care nu cunosc nici un cuvant in romana, foarte multi din ei detin cetatenia romana.

 44. am vrut sa scriu democratice.

 45. natalia: 30 si ceva % au iesit la vot in Cahul, asta tu numesti prezenta la vot? rusii au iesti la vot dar moldovenii-romanii au stat acasa! sunteti niste mamaligari, va lasati calcati si condusi de rusi.

 46. În Chişunău 50 de procente au votat comuniştii.

  Nu cred că jumate de Chişinău sînt ruşi.

  Ce spune recensămîntul

 47. Ai dreptate Natalia.In privinta cetateniei romane,intr-adevar multi rusi o cer,dar astea de la Consulat, ii trimit acasa sa mai invete limba romana.

  Dortmund,lumea n-a mai dorit sa iasa la alegeri fiindca in finala au iesit candidatii nedoriti pentru o parte din electorat.

 48. La Cahul si Balti de vreo 10 ani se voteaza comunistii, asta chiar nu pot sa-mi explic … PCRM e optiune rusilor oare nu-i clar?

 49. La Cahul exista un singur ziar si acela pentru rusi.Tipografia este privatizata de o firma ce vinde masini si autobuse,iar intr-un colt al ei se afla agentia de presa a ziarului „Express Cahul”al carui patron este un asa zis rus,care vorbeste la prefectie romana.Romanii de aici nu au dreptul sa scrie nici un mic articolas la acest ziar in limba romana.Interesul poarta fesul,nu demnitatea.

 50. Dortmund” spune:
  20 iunie 2011, la 19:07
  Eu nu fac parte din locuitorii or. Cahul, eu am votat in Chisinau. Doar ca imi desfasor activitatea in Cahul. Eu mi-am alimentat masina si am plecat la Chisinau, special ca sa votez, desi pe 5 iunie nu am fost, pentru ca nu am dorit sa votez pe Chirtoaca. Cazul Tofan m-a facut sa votez liberalul, adica din doua rele l-am ales pe cel mai mic.
  furnica spune:
  20 iunie 2011, la 19:07
  Poate ca, dar a fost o perioada, cand RO le acorda cetatenie, indiferent ca stiu limba sau nu. In orice caz, multi rusi din Cahul si inca comunisti pe deasupra detin cetatenia RO.
  Si indiferent, cine ar fi esit in finala, PD, PLDM, PL sau PNL totdeauna ar fi fost votat PCRM. Stii, ca multi locuitori nici idee nu aveau, cand au votat, cine este Petru Burlacu, ei au votat PCRM. Ca si in Balti. Mi-a placut o foaie volanta, lansata de comunisti, unde vorbeau de drumurile ruinate si criticau administratia primariei… ha-ha-ha, de parca Zagorodnii nu e comunist. In schimb Zagorodnii, cat a fost primar, si-a construit un castel in Chisinau, de toata frumusetea. Iar o mare parte de obiectele din Cahul sunt privatizate de comunisti si chiar si vandute la sume inzecite. Dupa cum am inteles, in Balti situatia este analogica. Rusii din Cahul, toti pana la unul, cand aud de democrati sau liberali – de parca le dai foc la c…
  Cat despre moldovenii din Cahul, ei merita denumirea de moldoboi. Iata de exzemplu un argument, de ce voteaza comunistii – cu comunistii era mai bine, ei aveau presedinte a tarii, dar democratii deam de doi ani nu pot alege presedintele.
  Al doilea argument: cand se alunga comerciantii de pe strazile orasului, care stau chiar in drum, pe unde treb sa circule masini pe loc se incepe un ropot – cand erau comunistii, nu erau atatea controale. Adica primaria le da voie, dar instantele de control ii represeaza. Uite asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *