Fariseii verzi de la Consiliul Electoral Municipal

Astazi lista de candidati din partea PNL pentru consilieri municipali si candidatul PNL la Primaria Municipiului Chisinau au fost inregistrati la Consiliul electoral de circumscriptie Chisinau.

Consiliul electoral pare format din persoane tinere si neexperimentate, care sint niste papusi ale unor patroni politici.

Neindeminarea se vede de la o posta, gravitatea tinde sa tina locul actului de solemnitate, care e profanat din start. Vad ca, in democratie, e la fel sau e si mai dihai ca in regimul comunist. Formatiunile, in special PLDM, se doreste “de guvernamint” si preia, in toate, apucaturile comunistilor. Inclusiv pe dimensiunea electorala. Acesta pare sa fi transformat in marionete persoanele din Consiliul electoral de circumscriptie Chisinau, lucru inacceptabil pentru o autoritate a statului. Dupa ce, astazi, am vazut o masina verde-vinata de vot, dupa sedinta, cind m-am aratat indignata de faptul ca nu a fost inregistrat reprezentantul PNL in Consiliu, am mai vazut si o obraznicie care nu poate sa nu te scoata din sarite prin evidenta faptului.

Miine vom depune toate sesizarile la CEC si, in copie, la Consiliul electoral municipal, pentru ca nu vrem repetarea situatiei din alegerile parlamentare anticipate, care au fost o diversiune curata din partea agentilor PLDM in CEC, la fel ca si in perioada referendumului, care, pentru PNL, a fost transformat intr-un cosmar, cind oamenii lui Filat de la CEC, combinati cu PCRM-istii, ne-au interzis clipul unionist, pe care l-am recistigat in instantele de judecata.

Acum, baietasii din Consiliul electoral Chisinau i-au inregistrat ilegal, miercuri, pe reprezentantii PLDM si PL, dupa care joi, nu i-au inregistrat pe reprezentantii PNL, PPCD si, poate, pe altii. Desi au trecut trei zile conform Codului Electoral in care trebuiau sa o faca. Noi am depus cererea pe 18 aprilie, insa, pe 21, nu a fost solutionata. Iar noi vroiam sa atacam astazi la Consiliu faptul lipirii in oras a posterelor PLDM inainte de inregistrarea formatiuni ca subiect electoral.

Argumentul a fost ca PNL nu a depus un Demers aparte din partea PNL, desi in procesul-verbal si in demersul partidului aceasta rugaminte este. In plus, tinarul din staful PNL a sunat astazi, joi, de trei ori sa intrebe la CEM daca e totul in regula, la care s-a spus ca da, ca sa ne trezim astazi cu aceasta situatie. Acum deducem ca ei sint instruiti sa spuna una si sa incerce sa “te prinda”, in loc sa faca asa cum facea CEC-ul, doritor sa te ajute sa perfectezi, daca ceva nu e cum trebuie, actele depuse la CEC. Vai de tinerii pe care ii strica maturii dupa chipul lor.

In loc sa recunoasca tinerii, cazuti din pod in Consiliul electoral Chisinau, ca nici nu au citit demersul PNL ori l-au lasat special fara atentie si fara decizie, ei si-au insusit cinismul lui Filat si al lui Chirtoaca, spunind, gen, “daca nu va place, aveti dreptul sa contestati”. Le-am spus ca ne vom rafui cu ei, pentru ca vom ataca de fiece data acest comportament obraznic, vom face conferinta de presa si ii vom invata minte cum sa se poarte, daca patronii politici verzi si vineti nu-i invata decit gainarii si diversiuni.

PNL stie bine ca le sta la toti ca un os in git, dar tocmai asta isi propune. Mai stim ca toti executantii primesc si comenzi in privinta PNL. Daca nu este asa, in locul lor, eu as fi cit mai corecta, sa nu aiba ce sa mi se reproseze. Ceea ce se intimpla, insa, este o tracasare si o sfidare a mea si a PNL si nu ma mira asta, pentru ca actualii liberali sint numai cu numele de democrati, fiind, de fapt, niste comunisti vopsiti. I-am spus, la iesire din Primarie, tinarului liberal Ion Bargan si fruntasului liberal Mihai Cirlig sa nu permita macar liberalilor, daca se deosebesc de harbujei, sa fie alaturi de marionetele verzi si sa voteze dupa principiul “odobream’s”.

Postam aici un extras din Codul electoral, ca sa aratam cum isi permit harbujetii din CEM sa faca ce vor cu legea, asa ca si patronii lor politici.

Vitalia Pavlicenco

Articolul 15. Reprezentarea în organele electorale

(1) Concurenţii electorali pot desemna, pentru perioada campaniei electorale, în organele electorale care i-au înregistrat, precum şi în organele electorale ierarhic inferioare, cîte un reprezentant cu drept de vot consultativ. Partidele, alte organizaţii social-politice şi blocurile electorale, care iau parte la scrutin pot desemna, pentru perioada campaniei electorale, cîte un reprezentant cu drept de vot consultativ şi în Comisia Electorală Centrală.

[Art.15 al.(1) modificat prin LP119 din 18.06.10, MO105-106/29.06.10 art.332; în vigoare 29.06.10]

[Art.15 al.(1) modificat prin LP176-XVI din 22.07.05, MO107-109/12.08.05 art.535]

[Art.15 pct.(1) în redactie prin LP894-XVI din 23.03.00, MO59/25.05.2000]

(2) Reprezentanţii concurenţilor electorali sînt confirmaţi de organele electorale respective în termen de 3 zile.Candidaturile propuse trebuie să fie persoane care au dreptul de a alege şi de a fi aleşi.


Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. „Consiliul electoral al circumscriptiei electorale municipale Chisinau”? Mi se asociaza cu „miscarea social politica actiunea europeana”. Da copkiii astia din prezidiu sunt verzi la minte si trasi de atsa. Niste idioti.

 2. Posterele lui Bidon nu va daranjeaza dna Pavlicenco? Unele articole sunt intereante, dar mai toate sunt tendentioase totusi! Loviti necrutator in PLD si deja in PL! O sa va puna capac la toti Bidon! Sau asta va si doriti?

 3. Pt alex

  Pentru ca sa nu vina comunistii, trebuie sa se gindeasca ce fac democratii. Ma deranjeaza nu ce fac astazi comunistii, ma deranjeaza de ce nu le cer socoteala democratii comunistilor.

  Cit priveste cine asteapta venirea bidonilor la Primarie, asta, din cite stiu, o asteapta PLDM.

  Cit priveste „a lovi necrutator in PL si PLDM”, consider aceste partide antidemocratice, ca si PCRM. Nici o diferenta. Si e mare pacat.

  Nici un lucru nu poate fi rezolvat pe seama altuia. De dragul nevenirii comunistilor, ar trebui sa fie calcat in picioare oare PNL? Nu cred.

 4. Dna Pavlicenco
  „Pentru ca sa nu vina comunistii, trebuie sa se gindeasca ce fac democratii. ”
  -Este o realitate că în PLDM+PD sunt foştii komunişti a lui Voronin.
  -Voronin+Plohotniuc+Fulat sunt învinuiţi de „prihvatizări” (adica furturi în proporţii foarte mari) prin care şi-au făcut milioane şi miliarde de Euro – în cel mai sărac stat RM din Europa.
  PLDM+PD +PCRM au fost împotrivă chiar şi la nişte Declaraţii Dlui Ghimpu, care la prima vedere nu se vede că le-ar încurca la îmbogăţirea acestor trei (Declaraţiile despre ocupaţie, retragerea Armatei Ruse…)
  -PL, este unicul partid parlamentar, care încearcă să le „ceară socoteală comuniştilor”, dar au puţină forţă şi nu sunt susţinuţi în Parlament de „anticomuniştii şi proeuropenii” PLDM+PD
  -Dacă întradevăr se doreşte binele cetăţenilor acestui teritoriu trebuie de lucrat cu cetăţenii; dar PL de ajutat, de criticat dar nu de ponegrit – în cazul acesta şi cetăţenii care mai sunt pe poziţii proromâne şi anticomuniste se v-or dezamăji. Aceasta se refereă şi criticile împotriva lui Chirtoacă
  -Succese PNL la alegerile locale din teritoriu, la Consiliul din Chişinău

 5. Pt Siberiacul

  Nu putem ajuta pe nimeni, ca avem partidul nostru. Pe noi – cine ne ajuta, daca nu noi insine? Nu avem obligatii fata de PL. Ei au obligatii fata de noi, ca i-am sprijinit si ne-au dat cu tifla. Insa nu plingem, ci ridem. Ii poti lua omului ceva cu forta, nu si da. De aceea, daca PL are nevoie de ajutor – ceea ce eu nu cred – sa spuna. Nu au – sa fie sanatosi.

  Cum spunea Ghimpu, cind i-am propus un acord de cooperare, noi sintem „oponenti’. pai – sa fim, care e problema?

  Noi, PNL, nu consideram ca PL e pe pozitii nici unioniste, nici romanestei sau proromanesti, ci pe pozitii conjuncturale. Si asta ii da de gol, le joaca si le va juca festa.

  Partidele nu fac filantropie fata de alte partide, cum spunea cineva.

 6. turul doi va fi intre chirtoaca si dodon . asa ca deja e prea multa galagie . omul – chirtoaca – trebuie lasat la primarie pentru a pune in practica experienta cistigata in primul mandat . guvernare comunista , criza economica grava , cistigarea de experienta prin practica de zi cu zi ca nimeni nu poate veni de pe strada invatat sa fie primar … vine altul se pierde timp pina cind se pune si respectivul la punct cu problemele capitalei . cred ca abia acum s-au copt conditiile ca actualul primar sa faca ceva serios …

 7. D-na Pavlicenco, daca asa va parpaliti de dragul democratiei si de ura comunistilor si harbuzarilor, de ce mai veniti cu candidat la primarie? Una din doua- ori vreti s-acumuleze Chirtoaca cat mai putine voturi, ori vreti sa mai atrageti niste bistarasi in propriul buzunar?? Mare tupeu trebuie sa mai ai, pentru a candida la primar cu asa un rezultat prizarit la alegerile din 28 noiembrie!! Care-i, totusi, adevarul, poate gresesc undeva?

 8. Pt Mariuta

  Gresiti si e nevoie de multa imaginatie sa intelegeti. un partid nu se face sa stea pe cuptor. Campania de alegeri, cind in restul timpului nu ai acces la spatiul public de dezbateri, sint unica oportunitate sa spui cum vezi TU si partidul TAU lucrurile. Altfel, nu promovezi platforma formatiunii, a noastra fiind una foarte buna.

  In rest, regret ca femeile noastre ramin primitive si dispretuiesc persoanele de gen feminin din invidie urita. Succes si sanatate, ne descurcam cu femeile avansate.

 9. Partidele au (trebuie să aibă)un scop. Care-i scopul adevărat al PNL? Scopul adevărat! Dacă PNL împreună cu PCRM+PLDM+PD luptă împotriva lui Chirtoacă, atunci speraţi că Dna Pavlicenco v-a cîştiga sau Chirtoacă? Sau, făcînd jocuri de culise, a-l ajutaţi poate pe Dodon, Bodju?
  Dacă PNL are un ideal, Reunirea, care la moment la 5 mai nu se poate înfăptui, oare nu este mai logic nu de ponegrit pe PL; cei care sunteţi din aceiaş parte a baricadei lupte politice.
  Şi în politică trebuie de GÎNDIT, este scopul satrategic, dar este şi tactica în luptă.
  Pricina că 20 ani suntem statul RM procomunist, în CSI şi prorus este vina politicienilor proeuropeni

 10. Pt Siberiacul

  Vad ca intelegeti mai greu. Daca nu ati priceput din prima oara, repostez raspunsul, a doua oara, poate veti intelege.

  „Pt Siberiacul

  Nu putem ajuta pe nimeni, ca avem partidul nostru. Pe noi – cine ne ajuta, daca nu noi insine? Nu avem obligatii fata de PL. Ei au obligatii fata de noi, ca i-am sprijinit si ne-au dat cu tifla. Insa nu plingem, ci ridem. Ii poti lua omului ceva cu forta, nu si da. De aceea, daca PL are nevoie de ajutor — ceea ce eu nu cred – sa spuna. Nu au – sa fie sanatosi.

  Cum spunea Ghimpu, cind i-am propus un acord de cooperare, noi sintem “oponenti’. Pai – sa fim, care e problema?

  Noi, PNL, consideram ca PL nu e nici pe pozitii unioniste, nici romanestei sau proromanesti, ci pe pozitii conjuncturale. Si asta ii da de gol, le joaca si le va juca festa.

  Partidele nu fac filantropie fata de alte partide, cum spunea cineva.”

  Il vom critica foarte dur pe Chirtoaca pentru ca face populism, este arogant si nu a permis PNL publicitate unionista in alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie. Clar? Nu avem obligatii pentru nimeni nici in viitorul tur doi. Cine are nevoie de cineva, spune, cine nu – vrea sa se descurce singur. Sa se descurce.

  Nu avem nici o obligatie sa ne stabilim strategia impreuna cu altii. Cum nici ei nu manifesta o asemenea dorinta. L-am sprijinit cu greu pe Chirtoaca in turul doi cind a cistigat. Nu s-a purtat frumos cu PNL si nu mai avem de gind sa ne bagam ca musca in ceafa omului. Sa fie sanatos si sa isi creasca ghebul liberal.

 11. Dnei Pavlicenco!
  Fiţi sînătoasă şi să Vă ajută Dmnezeu în realizarea dorinţei nobile!!!
  Eu mai mult scriam pentru membrii PNL, o altă abordare a problemei lupte politice – cînd propaganda Rusiei,a comuniştilor şi neocomuniştilor în spălarea creerilor , majoritatea mass-media sunt în mînele lor – atunci PNL trebuie să-şi găsească parteneri în această luptă.
  Doar Vă reamintesc despe Declaraţiile Preşedintelui-Interimar Dl Ghimpu pe care propaganda Rusiei+ĂCRM+PLDM+PD dur au criticat
  În caz cînd ponegriţi pe PL. Dnii Ghimpu şi Chirtoacă, pe aceiaş pe care propaganda Rusiei+ĂCRM+PLDM+PD ponegreşte – atunci mă întreb 1) nu înţelegeţi că sunteţi împreună cu duşmanii declaraţi de Dvoastră; 2) special sunteţi împreună cu duşmanii ideii Dvoastră.
  Cum pînă la urmă s-a aflat cine este Roşca, v-a veni vremea cînd v-om afla cine este Dna Pavlicenco – întradevăr patrioată sau a pus umărul pentru încă 20 ani de „komunism” în RM
  UN PAŞTE FERICIT !!!

 12. Pt siberiacul

  Din păcate, nici a treia oară nu ați înțeles nimic.

  Nu mă intereseaza ce a spus Ghimpu, mă intereseaza ce nu spune. Adică cine e Ghimpu, dacă evită să spună România, românism, unire, retragerea trupelor rusești (despre care spune că, sărmanelor, nu le dă voie Smirnov, că rușii ar vrea…), că vrea și el si Corina fusu, și alții să mai rămînă în CSI. Asta îmi repugnă. Scăldati-vă cu toții în conformism cît vreți, noi asta nu facem.

  Cit priveste despre anticomunism, nimeni după proclamarea Independenței nu a luptat mai mult contra comuniștilor. Chirtoacă facea in pantaloni cind eu luptam contra lui Voronin aflat la putere.
  A se vedea – http://www.youtube.com/watch?v=UBG8_agHqLI&feature=player_embedded sau http://www.pavlicenco.md/2010/12/15/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/

  El chiar ne indemna sa il votam pe Voronin. Pe asta sa il sprijinim?

  Cit priveste sa ne cautam aliati, nu ii mai cautam. Cel putin printre liberali. Am incercat si am inteles ca nu ai cu cine vorbi.

  Mai ginditi-va la Pasti, ca nu stati prea bine cu politica, va incurcati in ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *