Sa stopam ofensiva maldavanilor in randul Basarabenilor !

Autorul acestui material, primit prin e-mail, fiind rugata sa il public, s-a inscris in PNL, desi se afla in Canada. Of-ul, pus aici. mi-l comunicase si mai inainte… Sa vedem ce ati inteles.

Ultimele evenimente din Montreal au impus atentiei noastre fenomene grave de export de agresivitate maldavenista in afara spatiului istoric Basarabean.

Este trist ce se intampla la Montreal (ca si in alte parti). Am avut, de curand, si din partea Consiliului Român-American din Los Angeles, confirmarea  – daca mai era nevoie – ca si acolo apar aceleasi fenomene de “de-Basarabenizare” [cauzate de ofensiva maldavenista = Ofensiva MAVAP (vedeti mai jos)]– slujbe bisericesti muscalesti frecventate de Basarabeni, si multe altele; dupa cum stiti chiar mai bine decat mine, pentru ca traiti in miezul evenimentelor, de vina nu-s cei “modelati” in scolile sovietizate din Basarabia, ci cei care practica manipularea, adica cei ce „i-au educat” pe tineri, adulti si varstnici in spirit maldavenist si care manipuleaza in continuare. La fel de vinovati sunt „colaborationistii cu anti-românii” – care se complac in aceasta cloaca spirituala – fiind, practic, inrolati activ sau pasiv, in trupele lui cioronin si aliatior sai de la est de Nistru (vedeti, mai jas, ofensiva MAVAP).

Un exemplu:  CT, urmasa octogenara a unuia din cei 86 deputati care au votat “pentru” la 27 martie 1918, este o apropiata a tovarasei Ala “Pugaciova”, cum ii spunem noi ne-romancei de aici care se afiseaza peste tot ca “maldavanca”, mai ales in trei ziare de limba româna – evident ca nu le putem numi românesti – (dar cand cauta bani românesti, flutura pasportul românesc). Tovarasa ala zburda in ziare, in agentiile de subventionare canadiene sau românesti, la consulate (dupa propria declaratie facuta la rampa consulara): totul, fara urma de jena, in numele comunitatii maldavanilor; gata, multi copii români sunt deja convertiti:  considera ca a fi maldavan este grozav!!!

Tova ala a umplut Montreal-ul de maldavenisme, de popi muscali (in urma unor sondaje pe care le-a organizat pe site-ul cmq cu propria-i mânuta, organ autentificat de o intreaga serie de practici similare, ca acerb promotor al moldovenismului) si de evenimente organizate de cmq (comunitatea maldavanilor din Quebec). Sarmana CT, educatoare, al carei tata si al sau frate au fost deportati in Siberia, ca si unchiul lui Valentin B., se induioseaza cand vorbeste de dragostea tovarasei pugaciova pt batrani. I-am spus: doamna CT, tova maldavanca vrea sa va converteasca, dar are pe maini, ca toti maldavanii inrolati, sangele rudelor noastre deportate, dar si ale martirilor Grigore Vieru, Gh. Ghimpu, Ion Aldea Teodorovici si Doina sa, calcati pe sosele de camioane kgb-iste pt singura vina de a se fi declarat români, si nu maldavani !

De unde si pana unde maldavani? Cat au trait parintii nostri (invatator si educatoare, respectiv politest regal si gospodina, in Basarabia), nici in Basarabia si nici dupa refugiul in Romania din dreapta Prutului, n-au spus vreodata ca suntem maldavani ! Noi am fost totdeauna Basarabeni !

Nu va mai spunem ca si multi romani de aici trateaza cu indiferenta asaltul mediatic al maldavanilor asupra comunitatii române din Mtl si din intregul Quebec. Cum sa luptam in situatii cand: tova maldavanca sefa iese la rampa, dandu-se romanca si laudandu-se ca are cetatenia româna (ne intrebam cum a primit-o, cunoscandu-se “meritele sale maldaveniste”) ca a infiintat cmq, ca . . . multe altele. Astfel, “tovarosa” a adus la Mtl preot care tine de Patriarhia Moscovei si care, fara rusine, a declarat ca va tine slujbe in moldoveneasca materna (vedeti ziarul Impact din Mtl).

Organizeaza intr-o veselie aniversari, „acordari de decoratii” participantilor activi (activi la ce: la propagarea moldovenismului desantat?), serbari maldavenesti (de unde atatea fonduri?) – ce mai incolo si incoace – ii prieste aici: parca am fi la Tiraspol.

Noi cu ce putem contracara moldovenismul cu care ne improasca  cmq?; cu mainile goale contra unor rafale de kalasnikov  muscalesc cu $ canadieni, sau  contra „parteneriatelor” cu cmq declarate public si intr-o voiosie zornaitoare (de comenzi publicitare) de catre ziare de limba romana din Mtl (MAE ar trebui sa vada daca astfel de ziare- parteneri, care-i promoveaza pe moldovenisti  si moldovenismul lor, sunt si pe liste de subventii cu bani românesti).

Programe subventionate de România (@dprp) la Mtl platesc anunturi din bani românesti unor ziare care fac publicitate moldovenismului, atragandu-i pe tinerii români neavizati la activitati moldoveniste; ziare in care apar “reflectii” precum “poporul moldovean este o parte a poporului român” – perla apartine “ziaristului” ardeleanu. Desi oficialitatile ar trebui sa cunoasca cine bate palma cu colaborationistii anti-romanilor, poate este greu sa metrizeze acest fenomen complex – al colaborationismului (personalul consular este redus, fondurile de asemenea); dar pe noi cine de opreste sa scriem catre www.dprp.gov.ro (“Departamentul pt Românii de Pretutindeni”) sau  www.mae.ro etc?

Oricum, ar trebui sa se instituie un boicot total al ziarelor colaborationiste.

Altfel, in loc sa-i recastigam pe basrabenii deja manipulati (adica aflati in “transa maldavenista” – vedeti cazul naivei doamne CT sau al copiilor români convertiti), riscam ca ai nostri tineri si ai lor parinti, cazuti in capcana numeroaselor activitati ale maldavanilor, sa se maldavenizeze !

Noroc cu blogurile de la UNIMEDIA !

Ofensiva MAVAP. Una peste alta, se constata o organizare precisa, subventionata si bine dirijata, realizata de catre MAVAP (Maldavanii de Pretutindeni), in randul  BasaP (Basarabenilor de Pretutindeni), care BasaP nu sunt sustinuti de NIMENI !! (mai ales financiarmente, in timp ce MAVAP au TRIPLA sustinere: din partea fortelor cioroniniste, din subventii  românesti “ratacite” catre MAVAP cu sau fara intentie si din partea colaborationistilor cu anti-românii).

Credem ca este momentul sa organizam, in august  2014 (sau cand  va decide CO), la Montreal, “Congresul BasaP” (Congresul Basarabenilor de Pretutindeni, care se va convoca, sa zicem, din trei in trei ani), pentru a contracara actiunea MAVAP. Dar nu “pe linie” oficiala, ci cu forte proprii, BASARABENESTI, NonG = Non-Guvernamentale  (s-a vazut cum treneaza problema organizarii Congresului Românilor de Pretutindeni, din cauza tendintelor divergente din Senatul României):

Association (Communauté) des Bessarabiens du Québec„, basarabeni.canada@gmail.com, ca gazda, impreuna cu alte organizatii ale BasaP (inclusiv din Basarabia), care nu sunt infiltrate de MAVAP. Le vom publica numele pe Internet si cei ce vor avea de spus, s-o faca !

In ordine alfabetica, invitam urmatoarelor organizatii sa accepte a face parte din CO (Comitetul de Organizare) al  “Congresului BasaP” (Congresul Basarabenilor de Pretutindeni):

Association (Communauté) des Bessarabiens du Québec„, Presedinte Valentin Boju, matematician, biomatematician si compozitor, basarabeni.canada@gmail.com

Partidul Liberal din Basarabia, Presedinte Mihai Ghimpu, fost Presedinte al Basarabiei si al Parlamentului Basarabiei

Partidul National Liberal din Basarabia, Presedinte Vitalia Pavlicenco, fost deputat

∎Postul de Radio „Vocea Basarabiei„- director Valeriu Saharneanu, deputat

ULIM – Univ. Libera  Internationala a Moldovei &  Poeta Ana Guţu – prof. univ. ULIM

∎”Viata Basarabiei„- revista a Uniunii Scriitorilor  din Basarabia, Presedinte Arcadie Suceveanu

La primul “Congres BasaP”, vor participa intre 25 si 50 Basarabeni – cate unul-trei din fiecare asociatie, fiecare participant avand dreptul la un vot. Taxa de congres va fi necesara numai pentru inchirierea unei  SALI de CONFERINTE, la un pret minimal (20-30 dolari de participant). Restul activitatilor se vor realiza prin benevolat ! Daca se vor gasi filantropi pentru a ajuta tineri (18-33 ani) din Basarabia, sau tinuturile instrainate de Basarabia, sa participle la “Congresul BasaP”, cu atat mai bine.

De ce la Montreal?

Deoarece aici este  singura  Piata a Românilor, situata in afara granitelor României, initiata si recunoscuta oficial de doua capitale: Bucuresti, capitala economica si politica a României, si Montreal, capitala economica a Quebec-ului.

La “Congresul BasaP” pot participa si organizatii ale RomP (Românilor de Pretutindeni), ca observatori (fara drept de vot, dar cu drept consultativ si, mai ales, cu dreptul de a elabora si depune proiecte, care  vor fi votate doar de congresistii BasP).

Incheiem aceasta parte de consideratii  intr-o nota optimista, revenind la inaintasi: dupa cum spuneam, avem aici o mare protectoare a BasaM (Basarabenilor din Mt)l – Doamna Elena ALISTAR  (in atentia DoamneiSmaranda CAZAN-LIVESCU, SUA: http://www.unifero.org ), care este prezentata in cartea noastra (Maria si Valentin)  “Dacii si ai lor Carpati”, in versiunea pe care i-am dat-o Dlui Ministru Baconschi, in vizita sa la Mtl, din 22 mars 2011.

Cartea D&C  constituie libretul Operei Muzicale omonime, prezentate pe blogul Doamnei Vitalia Pavlicenco, la data de 7 ianuar 2011, sub titlul “O informatie pt toti de la Valentin Boju”. Publicat la 7 ianuarie 2011; 675 afişări; tag-uri: izvorit din suflet. http://www.pavlicenco.md/2011/01/07/o-informatie-pentru-toti/.

Cantecul nostru “Hai ACASA, Basarabia !” este dedicate Doamna Elena ALISTAR dar si tuturor patriotilor Basarabeni !

Deoarece Ofensiva MAVAP trebuie stopata mai intai “la sursa”, adica in Basarabia, unde principalele forte de contracarare sunt PNL-B si PL din Basarabia, asa cum glasuieste “Memorandum-ul pentru REINTREGIRE”, adoptat pe 27 Martie 2011, vom proceda, in continuare,  la o abordare practica !

ACTIVITATE “de teren”. Sa obtinem adeziunile unor basarabeni la PNL-B (PNL din Basarabia), sau pentru PL. Trebuie spus mereu ca-i vorba de PNL din Basarabia, deoarece multi Români (ca si noi, M&V), cu suflet liberal, sunt suparati pe infratirea contra naturii PSD-PNL din România.

Dupa ce o sa apara materialul nostru ( “Versiune CORECTATA si COMPLETATA privind Ziua REINTREGIRII, serbata la Mtl pe 27 Martie, 2011”), unde se gaseste motivarea teoretica, va trebui inceputa o campanie sistematica de cooptare de noi membri din Diaspora in PNL-B sau in PL-ul dlui Ghimpu, in numele punctului  #9 din “Memorandum-ul pt REINTREGIRE”, al CMR, din 27 martie 2011 (campanie de cooptare propusa de noi, in “Versiune CORECTATA si COMPLETATA . . .”, la care lucram).

Ar trebui sa incepeti, dumneavoastra , PNL-B, impreuna cu PL, cu abordarea centrelor românesti  din Diaspora, unde aveti cunoscuti (zeci de astfel de centre), apoi de continuat cu altele, unde nu avem contacte, si pus accentul pe Romania, unde avem atatea organizatii Pro-Basarabia si atatea SUTE DE MII de refugiati Basarabeni, dar si cei noi, cu cetatenie Româna. Va asiguram ca se vor strange in cateva luni peste 100 membri PNL-B si PL; apoi, acel obiectiv de 700 noi membri ai PNL-B, din Diaspora, se va atinge in 2-3 ani. Ar fi stimulant daca in pagina PNL-B ati afisa cati membri din Diaspora aveti (dar aceasta numai dupa ce vom depasi 25-40 Diasporeni). Din punct de veder al numarului membrilor din Diaspora, PNL-B va fi primul din Basarabia, impreuna cu PL, iar cand vom avea cateva sute, vor fi si primele din România

Explicatie. Va rugam sa ne scuzati pentru incetineala: lucrul la “Versiune CORECTATA si COMPLETATA privind Ziua REINTREGIRII, serbata la Mtl pe 27 Martie, 2011” merge lent, deoarece Val B are niste urgente cu contracte de Matematici Aplicate si cu o carte de Biomatematica, cu colaboratori din Can si US, care trebuie publicata in 2011/2012.

Oricum, trebuie sa acceleram cooptarea câtor mai multi membri din Diaspora in PNL-B si in PL (de aceea, va trebui ca in maximum una-doua saptamani, sa va trimitem “Versiune CORECTATA si  COMPLETATA privind Ziua REINTREGIRII. . .”), deoarece se apropie noi alegeri decisive in Basarabia, pt care preconizata alianta/fuziune (din punctul  #9 al “Memorandum-ului pt REINTREGIRE”) dintre PNL-B si PL, ar fi hotaratoare pt intrarea in Parlament a ambelor partide (asa cum merg lucrurile acum, actiunea de fuzionare da impresia de taraganare; alianta ar prinde bine chiar si pt realegerea lui Dorin Chirtoaca).

Toate bune pentru Basarabia si Basarabeni,

Hai ACASA, Basarabia !

In conformitate cu REZOLUTIA REUNIUNII din 27 martie 2011 din “Place de la Roumanie à Montréal”,organizata (intre 15:00 – 18:30, pe un ger de minus 80 C) de

1.”Société Civile Diaspora pour l’Avenir de la Roumanie” (SCDAR)–  cu sediul in Montreal,

Presed. Maria Tarnavschi (Basarabeanca din Balti si membra AFDPR – Asociatia Fostilor Detinuti

Politici din România), societ.civ.diaspora.avenir.roum@gmail.com

2.”Association (Communauté) des Bessarabiens du Québec„, Presed. Valentin Boju (Basarabean din

Cahul), basarabeni.canada@gmail.com ,

si de inca doua asociatii din Montreal,

cu prilejul implinirii a 93 ani de la actul istoric de la 27 Martie 1918, prin care Sfatul Tarii de la Chisinau a votat pentru o Romanie Intregita

Post Scriptum. Exista o conexiune evidenta intre materialul de fata si articolul Domnului Mircea Popescu “Izolare si Secesiune”: aici expunem atat demascarea, cat si o modalitate de anihilare a intoxicarilor moldoveniste.

Loading Facebook Comments ...

76 Comments

Add a Comment
 1. Pentru SERGIU : Stimabile,observ ca dupa ce ne-ai lins si palma ca sa capeti si tu un pasaport Romanesc( eu sunt ardelean,nu ..cioflingar maldavan ca tine !),si multi ma cunosc,si stiu cine sunt,acum te mai dai si …”rotunjel” ! Stii ceva? Uite,am sa-ti spun ca roman ardelean : „mációk megy a kurva a maldavan punci!”.

 2. Iar pentru ceilalti comentatori,seriosi,care mai posteaza pe blogul d-nei Pavlicenco,nu bagati in seama toti retardatii maldavani,rezultati in urma „convieturii pasnice si benevole”, intre o anumita clasa sociala si filo-rusi,sau chiar rusi ,si care acum se intorc si musca mana care i-a hranit….Stie acea persoana la cine ma refer….Corect mai…Canada ?

 3. Eu nu am pasaport romanesc. Si nu ma insulta ca nu vreau sa te injur

 4. Eu chiar nu inteleg de trebuie sa merg pana la Montreal pentru a auzi vocea „moldovenilor”, E suficient sa ma uit pe portalul „Unimedia” si voi gasi tronand un dreptunghi rosu ( de ce oare tocmai rosu? ) avand in mijloc un cap de bour copiat de pe stema Romaniei si care face o pledoarie de doi lei privitoare la limba romana ( inexistenta dupa opinia lor ) si dialectele ei pe care le amesteca de nu mai iese nimic. Vedeti stimati basarabeni cat de mult va lipsesc celebrele „patru clase de la scoala romaneasca”. Scoala sovietica, plina de ineptii nu putea sa creeze decat adepti ai ideilor inepte. Cum poate un semidoct basarabean, ca poate sa convinga un cetatean al Romaniei, efectiv terorizat de un invatamant draconic de sase ore zilnic, cu opt ore pe saptamana de limba romana si tot atatea de matematica, de „soliditatea” elucubratiilor sale, izvorate dintr-un invatamant submediocru, in care jumatate din informatiile transmise sunt manipulari si mistificari grosolane. Un homuncul din asta vrea sa-mi creez timp ( timp pierdut ) ca sa-i ascult ideile prapastioase si sa mai fiu si de acord cu ele. Din tot ce afirma Sergiu se desprind cateva idei insailate timid si perfid dar foarte otravite in esenta lor. Vrea sa recunoasca, nu vrea sa recunosca, el se vede obligat sa afirme ca se simte mai bine in mediile ruse, in biserica rusa, pana la urma in limba rusa. si cine incearca sa-l deturneze din atravismele sale este imediat insultat. Din cate am inteles el si-a facut studiile in Romania. Pacat de timpul pierdut in Romania si mai ales pacat de timpul pierdut cu el de catre Romania. Foarte multi basarabeni sunt foarte suparati cand vad ca o parte semnificativa dintre romani nu vor sa auda de basarabeni si de unire. Stiti ceva? Este un instinct de conservare pentru a se mentine in limitele gandirii normale nepoluate de masina de propaganda sovietica. Pai voi basarabenii ( o parte semnificativa a basarabenilor, pentru a fi corecti ) vreti sa ne convingeti de virtutile modului rusesc de a gandi ( vorbim aici de modul de a gandi majoritar ) cand in Romania, in plina perioada comunista, limba rusa nu mai este obligatorie in scoala inca din 1964. Voi basarabenii vreti sa ne invatati ce este pravoslavismul in timp ce romanii si grecii sunt singurii urmasi veritabili ai Imperiului Bizantin si ai ortodoxiei autentice. Oare chiar se uita ca romanii au fost crestinati de insusi Apostolul Andrei, cel intai chemat, considerat ca intemeietor al crestinismului rasaritean, fratele Apostolului Petru, primul papa si considerat ca creator al crestinismului occidental, ca cel care a pus bazele monahismului catolic a fost romanul Ioan Casian, din comuna acsieni de langa Galati, ca cei care au creat alfabetul chirilic si au tradus Biblia in slavona au fost fratii calugari Ciril si Metodiu, patroni ai Europei, aromani din Salonic, ca Patriarhul Ecumenic al Constantinopolelui, Athenagoras I, aroman de origine macedoneana, dar si cu legaturi romanesti din Transilvania, nascut la Efes, a fost cel care, impreuna cu Papa Paul al VI-lea, la Ierusalim, a impacat estul cu vestul anuland anatema care a instaurat Marea Schisma de la 1054, motiv pentru care biserica apostaziata rusa, primitiva si schismatica, acest cancer al crestinismului european, a avut imensa nesimtire sa ceara proscrierea acestui arhonte al crestinismului balcanic, iar celebra Maica Tereza de Calcuta era aromanaca din Skopje pe numele de mireana Agnesa Boiangiu. Si blestematii astia salbaticiti de culacii rusi si cu greierul imbibat de vodca ( bune apucaturi v-au invatat rusii de-ati ajuns tara cu cel mai mare numar de alcoolici din lume ) vor sa ne dea noua lectii crestinism autentic si mai nou sa aiba obraznicia de a ne invata, la noi acasa, cum este cu limba romana, ei care abia baiguie cateva fraze inteligibile, intr-o romana foarte aproximativa. Vade retro, satana!

 5. Comuna de langa Galati, din care se trage Ioan Casian ( Jean Cassiean ) se numeste Casieni. Este inmormantat in catedrala din Marsilia ( Marseille )

 6. XYZ: Un sincer : Bravo !, pentru comentariul tau,deoarece ai punctat,intr-o fraza ,ce se putea explica in mii de carti ! Bravo !

 7. Sergiu,

  Focul haric apare la ortodocsi, nu la calendar si nici la loc.
  Prin sec 16 sau 17, armenii au reusit sa ii de afara pe ortodocsi de la sfantul mormant si cum stateau afara din biserica, focul haric a tasnit printr-o coloana de la intrare, care sia cum este crapata, la o ora mai tarzie, dupa indelungi rugaciuni ale ortodocsilor in frunte cu arhiereul lor, Patriarhul ortodox al Ierusalimui.
  Asta nu o stii, ca nu va o sa va spuna rusii adevarul.

 8. cei care vor sa fie cu adevarat independenti sa fie fata de rusi nu fata de romani daca rusii leau violat femeile si leau bagat cu forta limba rusa in cap romanii leau dat banii intruna…..vreti sa fiti moldoveni foarte bine da moldovenii nu rusnaci care isi uita traditiile si le adopta pe a muscalilor…moldovenii nu vorbesc cu bleadi suka toate cuvinte rusesti…problema ca va ocupa romanii ii falsa folosita de basinosi fara proiecte gen voronin care spun nu o sa fac nimic da votati ma ca va apar de romanii nu imi aduc aminte sa fii zis cineva de la bucuresti vrem sa cucerim moldova ….dar moldovenii unii se tem de fantome relatia moldova romania trebuie sa fie la fel ca cea austria-germania amandoua independente dar constiente de tradiitiile lor comune au acelasi sange aceasi limba cu dialecte diferite…cei ce vor sa aleaga sa fie ori corcituri ori moldoveni adevarati independenti de rusii care isi bat joc de toate natiuniile ocupate armenii moldovenii georgienii toti sunt nimicuri pt RUSI care sunt folositi ca sa arate RUSIA o tara saraca si dictatoriala ca e o superputere care controleaza doar tarii subdezvoltate !!

 9. Si apare la pasti? Pai singur ai spus ce calendar are Patriarhia Constantinopolului. Ca nu apare in fiecare zi focul haric si la orice rugaciune

 10. Sergiule,

  Nu mai stii ce vorbesti…

 11. p-U Mihai Românul spune:

  11 aprilie 2011, la 01:01 :

  Multumesc mult p-u informatie, d-e TOVARASUL leanca, am s-o transmit mai departe pe alte situri. Tot mult se adevereste ca PLDM (Partidul Lichelelor Degradate a Moldovei) a fost PLAMADIT in bucatoria FSB/kgb de la Moscova. vad ca afirmatia d-e Leanca este ca ULTIMA BUCATICA DE PUZLE (p-u mine), care adeveresc afirmatiile mele.

  Apropo Mihai, acelasi lucru ca pe Unimedia se intampla de mai bine de 1.5 ani pe situl Vocea Basarabiei, am lansat in acea perioada mai multe mesaje Patriotice Pro-Romanesti si de atunci de acasa numai am acces, pot intra pe prima pagina Vocea Basarabiei, dar cind doresc sa citesc vreun articol, nu se descarca. Credeam ca era o problema la mine la Calculator , aceeasi situatie era si fostul meu loc de Seviciu (De la birou) . Credeam ca e o simpla coincidenta, si ca poate si la Serviciu , cineva de la „IT department” m-a blocat special.
  Mi-am schimbat recent lucrul –– si BUM AM ACCES LA TOT SITUL VOCEA BASARABIEI. De atunci, nu m-ai indraznesc sa scriu mesaje acolo, de GRIJA ca AGENTII INFILTRATI ACOLO AI MOSCOVEI (poate c-am exagerez, DAR PREA MULTE COINCIDENTE) IMI VOR BLOCA ADRESA IP.
  PS: De la mine acasa ca si acum 1.5 ani Vocea Basarabiei.md nu se acceseaza. Pazea lume, agenti pro-moscovo sunt pretutindeni !!!!!
  ––––––––––––––––––––––––––––
  Imi faceam Griji p-u Moldova, dar vad ca aici la Montreal sunt lupte la fel de grele ca la Chisinau, am sa ma starui sa ma implic mai mult aici (La Montreal), poate revin si eu cu ceva detalii la acest subiect.
  ––––––––––––––––––––––––––––-
  „Salvarea va veni de peste Prut”, DE V . STAVILA – PE GOOGLE––––––––––––––––––––TRIMITE LA TOTI…

 12. Scuze, Patriarhia Ierusalimului, am gresit

 13. si in orice loc

 14. Ok, gata ajunge, nu aveti argumente si folositi atacul la persoana. Nu am nimic in comun cu ideologia promivata de rusi si de moldovenisti. Voi aveti anumite complexe si sunteti rupti de la realitatea, de aceasta PAvlicenco va manipuleaza asa usor si voi ii cantati osanale. Nu aveti parere proprie ci doar indusa (generata prin inductie, ca nu am vrut sa jignesc poporul hindus :)). Nu va mai spun nimic, ca oricum ve-ti striga ca-s educat de rusi, ceea ce nu e nici pe aproape corect. Hai complaceti-va in continuare in rolul de admiratori ai doamnei P, eu nu va mai incurc.

 15. Sergiu,
  o simpla intrebare: ai citit ceea ce a scris mai sus XYZ?

 16. Pablito, amiguito,
  Donde estas, porque no quieres contactarme ?
  Una verdaderea amistad esta muy importante !
  Buena Suerte y viva la Dacia antigua !

 17. Sergiu spune:
  11 aprilie 2011, la 22:10

  Scuze, Patriarhia Ierusalimului, am gresit

  Patriarhia Ierusalimului am amintit ca nu poate schimba calendarul pentru ca e constransa politic sa nu poata face asta.
  \Patriahia ierusalimului, ecumenica a Constantinopolului, a Alexandriei, Mitropolia sau Ariepiscopia independenta a Ciprului sunt toate incadrate porin nbtarditie milenara cu prelati greci. Cum iti inchipui tu ca toate au trecut la calendarul neeretic nou si doar cea a Ierusalimului se „incapataneaza” sa ramana pe stil vechi?
  Un om liber gandeste, un rus face ce i se ordona.
  Tu ce fel de om esti?
  Raspunsul poate fi bine intuit prin zicala „cine se aseamana, se aduna”.

 18. Pentru „ionescu tudor”,
  Vedeti stimate domn care este adevarata contradictie in termeni a statalistilor „modoveni”. In timp ce moldovenii din dreapta Prutului sunt printre cei mai culti oameni din Romania, peste 60% din oamenii de cultura romani nascandu-se in Moldova dintre Carpati si Prut, dincolo de Prut, pe vremea guberniei ruse, basarabenii erau considerati oamenii cu cel scazut nivel al instructiei din tot Imperiul Tarist ( si, din pacate lucrurile s-au agravat in perioada sovietica, atunci cand si ultimii intelectuali au plecat din Basarabia ). Astea au fost adevaratele „binefaceri” ale regimului rus si sovietic. De aici vin toate blastamatiile din Basarabia. Stiti cum se spune: „Cu cat stii mai putin cu atat ti se pare ca stii totul si incepi sa ai certitudini.” Numai incultii au certitudini. Asta si explica de ce, ei „moldovenii” si acolitii lor, culacii rusi, veniti tocmai din Kamceatka, pot formula, cu seninatate, cele mai prapastioase ineptii, sustinute cu un tupeu si o violenta incredibile. Daca la acestea mai adaugam necinstea si lipsa de onoare, invatate tot de la rusi, avem un tablou complet al „moldovenismului” basarabean.

 19. S-a tot vorbit de lumina pascala, legata, dupa parerea unora, de mentinerea calendarului vechi, uitandu-se ca, in anul 1940, Patriarhia Moscovei, la ordinul lui Stalin, acest popa al diavolului, a convocat, sub amenintarea fortei, un congres panortodox la care s-a impus sub teroare ca toti crestinii de rit bizantin ( paleoortodocsi, heoortodocsi si greco catolici ), sa sarbatoreasca Pastele la aceeasi data. L-am intrebat pe un calugar ortodox roman daca sarbatorirea Pastelui pe vechi are lagature cu lumina pascala. Raspunsul a fost un NU ctegoric. Atata vreme ce niciodata nu s-a incercat invocarea luminii pe stil nou si eventual nu s-a reusit, nimeni nu poare invoca acest argument, mai ales ca sarbatorirea Pastelui dupa stilul nou, cel catolic, se face dupa aceleasi calcule astrale. Conteaza daci fazele lunii si rugaciunea invocata. Constat in comentariile unor ortodocsi de stil vechi o anume aversiune fata de greci. Pai domnilor, ei grecii au impus crestinismul bizantin in Europa de est. Rusii s-au crestinat acum aproximativ 900 de ani, dupa o cochetare cu liturghia romana, si au pretentia ca pot fi detinatorii adevarului suprem?

 20. Doamnelor si Domnilor,
  Mai intai, multumim Doamnei Vitalia Pavlicenco, pentru riscul pe care si l-a asumat, postand materialul nostru complex, care trateaza un Nod Gordian generat de testamentul politic al lui petru cel mare: drum spre mediterana, pe pamanturi ce urmau a fi cotropite de ciubotele cu mahorca la un caramb, respectiv butelka cu votca la celalalt. Dar ii multumim si pentru comentariile la obiect, de substanta, care nu dezmint calitatea aparte a Blogului Dumneaei.
  De la inceput, dorim sa cerem scuze basarabenilor rusofoni de susa: au mers la biserici muscale din tata-n fiu, sa fie sanatosi – n-au nicio vina – este credinta lor stramoseasca. Dar nici noi, Maria si Valentin, nu suntem vinovati ca muscalii adusi de tzari si sovietici stau acum in casele noastre. In Europa, cine a luat bunul altuia, il inapoiaza. Nu uitati ca toti sunt venetici pe Pamantul nostru Dacic multimilenar: pana in 1792 niciun picior rusesc nu trecuse dincoace de Nistru ! (HESTIA :: 11 aprilie 2011, la 08:08 , Adevărul :: 11 aprilie 2011, la 10:10 )
  Ce este cu slujbele muscalesti la care merg unii basarabeni Români din tata-n fiu ? Este simplu: acesti credinciosi au suferit , de-a lungul generatiilor, o spalare de creier taristo-sovietica, o “purificare religioasa” – act care constituie o “crima contra umanitatii” (genocid cultural). Noi, Românii Basarabeni, avem datoria sa-i readucem in Comunitatea noastra spirituala (pe cei rapiti si convertiti la credinta slava cu forta), care este Poporul Român, cu credinta sa stramoseasca – un atribut national inalienabi – Ortodoxismul Apostolului Andrei si Maicii Tereza-Boiangiu (cititi lectia magistrala a eruditului xyz din 11 aprilie 2011, la 19:07 ++ xyz:: 12 aprilie 2011, la 08:08); vedeti si: revelare :: 11 aprilie 2011, la 17:05 ++ 11 aprilie 2011, la 20:08 ++ 11 aprilie 2011, la 22:10, luca :: 11 aprilie 2011, la 18:06
  In cartea noastra D&C = “Dacii si ai lor Carpati” (http://knol.google.com/k/knol/Search?q=valentin+boju) vom include articolul publicat mai sus si toate acste comentarii care aduc informatii vitale privind Românismul Basarabenilor, in opozitie cu erezia moldovenismului si a cohortei de tertipuri, santaje, privatiuni, . . . mergand pana la crimele “purificare etnica” si “genocid cultural”/ “purificare religioasa”.
  Dorim sa aducem multumiri comentatorilor de mai sus, porecum si urmatorilor comentatori, pe care ii vom cita in cartea D&C:
  xyz :: 11 aprilie 2011, la 19:07;
  opinie :: 11 aprilie 2011, la 00:12 (Limba moldovenească – instrument de genocid cultural al basarabenilor – extrem de documentatul articol)
  opincuţă :: 10 aprilie 2011, la 22:10 – pentru “Memorandum-ul pt REINTREGIRE”
  Céline DION :: 11 aprilie 2011, la 01:01 , GAROU :: 11 aprilie 2011, la 01:01 , Siberiacul :: 11 aprilie 2011, la 01:01 , ATTIN :: 11 aprilie 2011, la 08:08 (care confirma cu o documentare impecabila agresivitatea maldavenismului montrealez – capul otravit al acestui sarpe tzaristo-sovietic: maldavenismului international )
  luca :: 10 aprilie 2011, la 22:10 , Green :: 10 aprilie 2011, la 23:11 , revelare :: 11 aprilie 2011, la 11:11 Vasile :: 11 aprilie 2011, la 16:04 , ionescu tudor :: 11 aprilie 2011, la 19:07 ++ 11 aprilie 2011, la 20:08 (au sintetizat cu o logica de cristal motivatia ofensivei maldavaniste)
  DARZALA :: 11 aprilie 2011, la 00:12 , BogDan:: 11 aprilie 2011, la 00:12 , Brander :: 11 aprilie 2011, la 01:01 , Mihai Românul :: 11 aprilie 2011, la 01:01 , CS :: 11 aprilie 2011, la 10:10 , mircea.ro :: 11 aprilie 2011, la 10:10 , revelare:: 11 aprilie 2011, la 13:01 ++ 11 aprilie 2011, la 14:02 , Pablo :: 11 aprilie 2011, la 15:03 (i-au prins in insectar pe provocatorii maldavenisti sau pe muscalii deghizati)
  Din nou,
  Cu
  Calde multumiri si
  Aleasa stima,
  Maria si Valentin
  basarabia12@gmail.com, basarabeni.canada@gmail.com
  Post Scriptum. Acum, la noi este ora unu si jumatate noaptea, dar la Chsinau este 8:30 AM. Poate ca aceasta sinteza ar fi trebuit s-o definitivam maine dimineata, dar ar fi fost prea tarziu pt ora Basarabiei, care asteapta de la toate Fiicele si Fiii Ei, cate un strop de Dragoste.
  In carte o sa apara o prezentare de calitate a acestui Cuvant de inchidere. Vom include, de asemenea, eventuale comentarii constructive, care ar urma.

 21. Da voi sunteti toti dusi cu pluta. Degeaba mai traiti in Canada dl-e Boju, daca doriti (fortat) sa readuceti in sanul comunitatii, fara a respecta viata privata. Nu sunt educat de muscali nu sunt rusofon, sunt roman, dar atitudinea persoanelor de genul dumneavostra, dn-ei pavlicenco, si multor altor comentatori care ii injura pe toti cei ce au alta parere mi se pare la fel de periculoasa ca si atitudinea celor criticati de dumneavostra, desi folositi direct atacul la persoana fara a va fi atacat cineva. Nimic nu poti sa oferi cu forta unui om, nu admit sa fiu bruscat si nici nu doresc sa-mi incalce cineva dreptul la o viata privata (de a lua deciziile pe care le socot eu cuvenite). Tin sa va spun ca nu exista religie slava si nici romaneasca. Sa stiti ca de fapt prin exagerarile dumneavoastra de limbaj, critica voastra si afirmatiile voastre ignorante si cu (romanesti) aere de atotstiutori (ale tuturor comentatorilor de pe acest blog) nu faceti nimic altceva decat sa aduceti o dauna extrem de mare neamului romanesc si societatii basarabene sau moldovenesti, atat din Romania si Republica Moldova, cat si din diaspora. Sa stiti ca toleranta e in capul mesei la oamenii destepti si nu dorinta de a schimba societatea, rabdarea si efortul continuu (nu strigatele din copaci sau atacul la persoana readuce lucrurile pe fagasul normal). Nu va deosebiti cu nimic in compoartamentul care, in viziunea mea, e similar cu cel al promotorilor moldovenismului (Dodon, Tkaciuk, Stepaniuc etc.), Sunteti pur si simplu pe alta parte a baricadei. Cei care vor ma vor intelege, sunt profund dezamagit de dorinta unora de a corecta pe altii. Va las cu blogul vostru unde au ajuns sa fie publicate articolele la toti invidiosii, care doresc o pozitie mai favorabila in comunitate (creati-o cu fapte nu cu plangeri si imixtiune in viata privata si atac la persoana). Va doresc doar sa ma intelegeti.

 22. Si tot pentru Dl. Boju tin sa ii aduc aminte ca toleranta interetnica e cheia succesului in Canada nu poreclirea celor de alta etnie. (vezi muscal sau rusofon care daca manifesti respect fata de o natiune zici rus, ca nu toti sunt vinovati de raptul basarabiei de la 1940 si 1944)

 23. Reluam, cu unele corecturi, cuvantul nostru de sinteza (nu neaparat si ultimul)

  Doamnelor si Domnilor,
  Mai intai, multumim Doamnei Vitalia Pavlicenco, pentru riscul pe care si l-a asumat, postand materialul nostru complex, care trateaza un Nod Gordian generat de testamentul politic al lui petru cel mare la stat, dar mic cu românii (poate gresim – va rugam sa ne corectati !): drum spre Mediterana, pe pamanturi ce urmau a fi cotropite de ciubotele cu mahorca la un carâmb, respectiv butâlka cu votca la celalalt. Dar ii multumim si pentru comentariile la obiect, de substanta, care nu fac decât sa confirme calitatea aparte a Blogului Dumneaei.
  De la inceput, dorim sa cerem scuze basarabenilor rusofoni de suşa: au mers la biserici muscale din tata-n fiu, sa fie sanatosi – n-au nicio vina – este credinta lor stramoseasca. Dar nici noi, Maria si Valentin, si atatia alti Frati Basarabeni, nu suntem vinovati ca muscalii adusi de tzari si sovietici stau acum in casele noastre. In Europa, cine a luat bunul altuia, il inapoiaza. Si, din cate stim, vrem cu totii in Europa – mai putin cei ce au luat cu japca ! Nu uitati ca toti cei trimisi de ţaristo-stalinisti sunt venetici pe Pamantul nostru Dacic MULTIMILENAR (Regatul nostru Dacic se intindea, sub marele Burebista, intre Bug si Moravitza !): vedeti cartea D&C – pana in 1792 niciun picior muscalesc nu trecuse dincoace de Nistru ! (HESTIA :: 11 aprilie 2011, la 08:08 , Adevărul :: 11 aprilie 2011, la 10:10 ). Ba chiar toata Transnistria Mare – cea dintre Nistru si Bug, era 100 % ROMANEASCA (vedeti cartea D&C) !
  Ce este cu slujbele muscalesti la care merg unii basarabeni Români din tata-n fiu, dupa 1812 ? Este simplu: acesti credinciosi au suferit , de-a lungul generatiilor, o spalare de creier tzaristo-sovietica, o “purificare religioasa” – act care constituie o “crima contra umanitatii” (genocid cultural). Noi, Românii Basarabeni, avem datoria sa-i readucem in Comunitatea noastra spirituala (pe acesti rataciti in Istorie – cei rapiti si convertiti la credinta slava cu forta – adevarati sclavi ai Imperiului care si-a facut un viciu din luarea cu japca a teritoriilor vecinilor), Comunitate care este Poporul Român, cu credinta sa stramoseasca – un atribut national inalienabil – Ortodoxismul Apostolului Andrei si Maicii Tereza-Boiangiu (cititi lectia magistrala a eruditului xyz din 11 aprilie 2011, la 19:07 ++ xyz:: 12 aprilie 2011, la 08:08); vedeti si: revelare :: 11 aprilie 2011, la 17:05 ++ 11 aprilie 2011, la 20:08 ++ 11 aprilie 2011, la 22:10, luca :: 11 aprilie 2011, la 18:06

  In cartea noastra D&C = “Dacii si ai lor Carpati” (http://knol.google.com/k/knol/Search?q=valentin+boju) vom include articolul publicat mai sus si toate acste comentarii care aduc informatii pretioase privind Românismul Basarabenilor, in opozitie cu erezia moldovenismului si a cohortei de tertipuri, şantaje, privaţiuni, . . . mergand pana la crimele contra umanitatii: “purificare etnica” si “genocid cultural”/ “purificare religioasa”.

  Dorim sa aducem multumiri comentatorilor de mai sus, precum si urmatorilor comentatori, pe care ii vom cita in cartea D&C:

  xyz (rugaminte: avem nevoie de email-ul dv, pt a va trimite, cu prima ocazie, un exemplar din cartea D&C precum si CD-ul cu cele 26 arii muzicale) :: 11 aprilie 2011, la 19:07 ++ :: 12 aprilie 2011, la 08:08;

  opinie :: 11 aprilie 2011, la 00:12 (Limba moldovenească – instrument de genocid cultural al basarabenilor – extrem de documentatul articol va fi inclus integral in carte: aparut in paginile http://www.basarabia91.net/2011/04/limba-moldoveneasca-instrument-de.html si http://www.jurnal.md/ro/news/limba-moldoveneasca-instrument-de-genocid-cultural-al-basarabenilor-203713/; in baza textului publicat in 2004 de Vlad Zbarciog –
  sursa: Ceasul al doisprezecelea, ed. Pontos, Chisinau, 2008)

  opincuţă :: 10 aprilie 2011, la 22:10 – pentru “Memorandum-ul pt REINTREGIRE”; vedeti si „JUNACT” http://junact.ong.md

  Céline DION :: 11 aprilie 2011, la 01:01 , GAROU :: 11 aprilie 2011, la 01:01 , Siberiacul :: 11 aprilie 2011, la 01:01 , ATTIN :: 11 aprilie 2011, la 08:08 (care confirma, printr-o documentare impecabila, agresivitatea maldavenismului montrealez, ce constituie capul otravit al acestui şarpe ţaristo-sovietic, incolacit in jurul planetei: maldavenismului international. Ii incurajam pe montrealezi sa indrazneasca mai mult – doar trebuie sa-i cunoastem bine pe CAII TROIENI, strecurati in casa noastra de aici – Comunitatea Româna, care include Comunitatea Basarabenilor, dar nu si pe cea a maldavanilor, cum cerea “ziaristul” ardelean ! De exemplu, am vrea sa stim cine-s locotenentii tovarasei ala-maldavanka, cine sunt cei “decoraţi” de tovarasa si chiar ceva date biografice deoarece, cum se spune, “aschia nu sare departe de trunchi”. Vrem sa stim cine ne tulbura Românitatea: un Român cumparat de muscali, sau un ne-român ?; sau, poate, chiar un muscal ?). N-avem nimic cu ne-românii care-si vad de treaba lor, dar sa nu nu „dirijeze” pe noi, Românii, urmasii Dacilor ! Vorba unui comentator: Treziti-va, URSS nu mai exista !

  luca :: 10 aprilie 2011, la 22:10 , Green :: 10 aprilie 2011, la 23:11 , revelare :: 11 aprilie 2011, la 11:11 Vasile :: 11 aprilie 2011, la 16:04 , ionescu tudor :: 11 aprilie 2011, la 19:07 ++ 11 aprilie 2011, la 20:08 (au sintetizat cu o logica de cristal motivatia ofensivei maldavaniste)

  DARZALA :: 11 aprilie 2011, la 00:12 , BogDan:: 11 aprilie 2011, la 00:12 , Brander :: 11 aprilie 2011, la 01:01 , Mihai Românul :: 11 aprilie 2011, la 01:01 , CS :: 11 aprilie 2011, la 10:10 , mircea.ro :: 11 aprilie 2011, la 10:10 , revelare:: 11 aprilie 2011, la 13:01 ++ 11 aprilie 2011, la 14:02 , Pablo :: 11 aprilie 2011, la 15:03 (i-au prins in insectar pe provocatorii maldavenisti sau pe muscalii deghizati)

  Din nou,
  Cu
  Calde multumiri si
  Aleasa stima,

  Maria si Valentin
  Valeriu Trifesti-Orhei
  basarabia12@gmail.com

  Basarabia asteapta de la toate Fiicele si Fiii Ei, cate un Strop de Dragoste.
  Hai ACASA, Basarabia !

  Post Scriptum, din partea lui Valentin B. Desi nu am timp – nici macar minute – cateva cuvinte pt dl Sergiu (mesajele din intervalul 12 aprilie 2011, la 15:03- 12 aprilie 2011, la 16:04).

  #-S-1. Eu respect si iubesc toate popoarele planetei; altfel, n-as fi compus muzica pentru Fantezia Muzicala “Les Humains – les Enfants de l’Univers” (http://knol.google.com/k/knol/Search?q=valentin+boju). Repet: mai mult decat a tolera – a iubi. Vorba Românului oltean “Cin’se poarta cu mine bine, ii dau haina de pe mine; cin’se poarta cu mine rau, . . ., ca sunt şarpe de Dudau, d’ăla galbin, de muşca rau ! ” dar mai intai imi iubesc Poporul Meu – Românii de azi – urmasii Deacilor Nemuritori. De aceea am terminat mai intai opera muzicala “Dacii si ai lor Carpati”, pe care am creat-o cu gandul, in primul rând, la Basarabia (pe care au pus ochii muscalii – si dv cereti toleranta !) si la celelalte Tinuturi Românesit ! Si visez sa cant arii din “Dacii si ai lor Carpati” la Cahul, la Balti, la Cimitirele Eroilor Români de la Cania si Tiganca, la Hotin si, poate, candva, la Noi, Acasa, la Cernauti si Cetatea Alba ! Hai ACASA, Basarabia! Hai ACASA, Cernauti !

  #-S-2. Noi n-am invadat imperiul rus; ei au navalit peste noi: ne-au rapit si cotropit bucati din trupul ţarii, ne-au ucis fratii si parintii (sau i-au deportat in Siberia – moarte sigura), ne-au furat credinta, obligandu-i pe cei avand acelasi sange ca al meu sa intre in bisericile lor. DUPA ce I-AU DEPORTA SAU ASASINAT PE PREOTII NOSTRI. Noi vrem sa luam inapoi ce ni s-a furat: gospodariile, cultura, credinta, Limba Româna ! Nu vrem decat sa ne aparam saracia, si nevoile, si neamul – vorba poetului. Tolerant cu cine: cu cei ce au pe mâini sângele fratilor, copiilor si parintilor nostril ? Cu cine sa dam mâna – cu cei cu mâinile roşii de sange ? Spuneti ca “Toleranta interetnica e cheia succesului in Canada”! Da, dar Canadienii nu tolereaza crima, ca in Basarabia de astazi, unde nimeni n-a fost inca pedepsit exemplar pt asasinarea bestiala a lui Valeriu Boboc (anatomic vorbind: cutia craniana a Eroului Român a fost sparta cu ciubote muscalesti sau platite de muscali si de ciracii lor cioroninisti)! Daca sunteti departe geograficeste de Familia Boboc, nu inseamna sa ramaneti rece la martiriul lor si sa ne cereti sa dam mana cu mana lunga a ucigasilor lui Valeriu care mana patata, uite, a ajuns si la Montreal ! Ati auzit de camioanele care au trecut peste Grigore Vieru, sotii Aldea-Teodorovici, Liberalul Gh Ghimpu – cel care a dat de pamant basarabenesc cu steagul sovietic de pe Parlament (sau o sa spuneti ca dansii au intrat cu masina mica in camioanele kgb-iste, ca le-au atacat sub roti) ? Vreti sa dau mana cu maldavenistii ? JAMAIS, Dle Sergiu ! Inseamna ca devin partas la crimele LOR, contra parintilor si fratilor NOSTRI !

  #-S-3. Iubesc Poporul Român, poporul chinez, p. Tibetan, p. rus, p. Francez, p. Polonez s.a. – toate cele circa 200 popoare (circa 300 daca le puneti si pe cele inrobite). Dar nu admit ca guvernantii chinezi sa invadeze Tibetul, sa inventeze budismul de stat chinezesc si sa-l impuna cu forta in Tibet, asa cum au facut muscalii cu credinta lor muscala – ne-au impus-o ! Iubesc arta si stiinta rusa: Rahmaninov, Prokofiev, Dostoievski, Pontreaghin, Mendeleev s.a. Dar urasc politica ţaristo-sovietica. Stiti de ce nu spun “rus” ? Deoarece nu am nimic cu poporul rus. Am ce am cu invadatorii cu ciubote – muscali trimisi de guvernantii moscoviti (nu de poporul rus), care ne-au adus pe cap, pe tankuri sovietice, comisari rosii de care au vrut sa scape ei, sovieticii, si care comisari au ucis cu sânge rece Români de-ai nostri: la Canal, in Munti, in temnite etc. Ma faceti sa cred ca Istoria (pe care o cam neglijati, din pacate) este mai importanta decat Stiintele Exacte ! Da, este mai presus de St Exacte, pt ca ei, maldavanii, meşteresc la furarea Basarabiei, iar noi stam cu ochii in stele!
  #-S-4. Nu doresc pozitii in Comunitate, deoarece n-am nevoie de asa ceva. Eu sunt cetatean al Planetei si am de facut cate ceva pt Oamenii de Pretutindeni (de exemplu: vedeti tehnologiile mele
  Trans-Riemanniene n-dimensionale si muzica mea pop-simfonica: http://knol.google.com/k/knol/Search?q=valentin+boju). Dupa cartile si teoriile mele publicate (Springer-Berlin/Birkhäuser-Boston – 2007, sau Univ. New Mexico din U.S., sau Univ. Of Berkeley) se invata la universitati americane, frantuzesti etc. N-am timp pt activitati comunitare curente. Dar cand ne invadeaza maldavanii si ne trimit provocatori si defaimatori in sala in care serbam “Ziua Limbii Romane in Quebec”, las tot si lupt cu acesti monstri stalinisti ! Pana la venirea maldavanilor in Mtl (lb moldoveneasca scornita pt a introduce concepte fantasmagorice precum “poporul moldovean” – de unde si asa-zisii “moldoveni” ca substitut pentru sintagma “locuitorii Basarabiei“ si nu in sensul de locuitor al Provinciei Românesti Moldova), noi , Basarabenii din Mtl, ne-am vazut de treaba noastra. Nu vorbesc de rusi pt ca N-AM NIMIC CU RUSII [[o sa vedeti, in relatarea privind sarbatorirea de catre noi la Mtl a Zilei de 27 martie 1918, cum vorbea bunica mea- de sora-surora – Elena ALISTAR (o Românca Basarabeanca LEGENDARA in povestea adevarata a actului PATRIOTIC de la 27 Martie 1918), de boierii rusi din Basarabia, care au inteles ca Basarabia este ROMÂNEASCA, sustinand REINTREGIREA de la 1918; Doamna ALISTAR vorbea si de caracterul LIBERAL al acestui act REPARATORIU, ca orice proces de reintregire – fie el de natura biologica, istorica, sociala etc]], ci cu MUSCALII – exponentii politicii moscovite, care ne-au invadat pamanturile, gospodariile si, uite, si unele suflete convertite la muscalism !! Cu rusofonii – nici atat – am amici rusofoni si la Mtl ! Si amici anglofoni, francofoni . . ., si chinofoni (vedeti foto de la MontrealTech Campus, la http://knol.google.com/k/knol/Search?q=valentin+boju).

  ##-Epilog. Ar mai fi atatea de spus . . .! Regret un singur lucru: ca am pierdut timp pt a da cele patru replici S-1 . . . S-4, replici inutile deoarece TOT ce am scris in cele 4 puncte era scris in articol si si in cele 70 comentarii de mai sus ! Trebuie sa cititi cu atentie ce se scrie, ca sa nu fim nevoiti sa repetam. Mai sunt si altele de facut ! Eu vorbesc corect româneste si studentii mei m-au inteles perfect – de aceea au si devenit doctori in stiinte interdisciplinare, cu teze de doctorat conduse de mine, sau campioni mondiali in matematici si in informatica (OIM – Olimpiada Internationala de Matematici; vedeti pag web a lui Louis Funar etc – totul in cele şase knols de la adresa http://knol.google.com/k/knol/Search?q=valentin+boju). Ati vazut ca sunt si detalii pe care nu le-am dat in articol, ca sa nu invadez lumea interioara a cititorului dar, daca sunt obligat, trebuie sa pun cartea de vizita pe masa.

  N-am ajuns sa ma bat pt posturi comunitare !
  Nu pentru asta lupt cu maldavenistii invazivi, ci pentru afirmarea plenara a Românismului in Basarabia nostra draga, STRAMOSEASCA, si peste tot unde sunt Basarabeni, inclusiv la Montreal !

  Daca sunteti Român, VENITI cu noi ! ; iar daca nu sunteti, FITI alaturi de Cauza noastra Dreapta si Sfânta !
  Hai ACASA, Basarabia !

 24. Iata ce a scris Mircea Popescu

  Ieri am inaugurat un blog dedicat exclusiv Reintregirii (intotdeauna voi scrie acest cuvant cu majuscula) si rolul societatii civile in acest proces.

  Desigur, vorbind de Reintregire nu putem ignora incercarile de bantustanizare a Romaniei prin crearea unor zone bazate pe o asa numita autonomie pe criterii etnice care tinde sa aduca populatia romana in pozitii discriminate chiar intre granitele propriei tari.
  De asemeni nu putem ignora situatia romanilor de pretutindeni cu precadere a celor din imediata vecinatate a Romaniei.

  Blogul nu va aborda subiecte care tin de partizanatul politic, dar va avea accente critice la adresa acelor forte politice sau oameni politici romani de pe amandoua malurile Prutului care adopta pozitii publice contrare idealului national al Reintregirii.

  Daca va fi cazul, vor fi subliniate actiunile pozitive ale oricaror forte politice sau oameni politici din Basarabia sau Romanie care se raliaza initiativelor societatii civile indreptate pentru consolidarea constiintei nationale a societati romanesti dincolo de aspectele particulare ale partizanatului politic.

  Adresa blogului este http://mipopescu.wordpress.com/

  Este abia varianta de proba. Sper sa am timp s-o imbunatatesc.

  Cei interesati de subiect sunt invitati “inauntru” si poate ca impreuna, prin dezbateri la obiect, vom descoperi macar niste poteci spre implinirea idealului national al Reintregirii Romaniei.

  Mircea Popescu
  12 Aprilie 20011

 25. D. Boju daca nu spui mata ce ziare din montreal au batut palma cu Ala Mandaciova cum zice revelare atunci spun eu: Pagini Romanesti condus de asavei sava care a intrat in canada cica ptca era discriminat in Romanica ca supus a lui cioaba si zigzag roman canadian si accent. Ne intrebi ce locotenenti are mandaciova. pe unu il stiu toti – un muzicant care ii vicepres la cmq – margineanu nicolae care nu e cetatean roman da zice ca e si roman cand canta pe la nunti la tambal

 26. Vedeti comentariul nostru la articolul „Mai mulţi intelectuali români l-au comemorat la Bucureşti pe marele istoric al religiilor. Moartea lui Culianu, un mister şi după 20 de ani”, aparut in ziarul „Romania Libera” din 24 Mai 2011, la http://www.romanialibera.ro/cultura/carte/moartea-lui-culianu-un-mister-si-dupa-20-de-ani-226291.html (rubrica Home » Cultura » Carte). Deci, comentariul nostru (are #3) din „Romania Libera” este urmatorul:

  #3. “magu’ de larasarit” are dreptate 20:33 | 24 Mai, Maria si Valentin
  „magu’ ” are dreptate, atat ca mai sunt si alti Buni Români. Dacii de astazi – Românii, au nevoie de Românism, de un spatiu spiritual curat si curaţat de politrucii de azi, atoate-vânzatori. Trebuie sa-i preţuim pe Marii Români, atacati din toate partile (vedeti atacuri kgb-iste din est – maldavanii lui cioronin, dar si Wikipedia, in care Paulescu este declarat antimaçonnique !! – cu mentiunea – “vivement critiqué” – de parca ar fi vorba de un pacat; ce pazeste ministerul culturii ?) de cei care nu-i iubesc pe Români – acest Popor brav si talentat. Vedeti si articolul nostru din blogul Vitaliei din UNIMEDIA: ◄. Sa stopam ofensiva maldavanilor in randul Basarabenilor ! ► de Maria Tarnavschi si Valentin Boju http://www.pavlicenco.md/2011/04/10/sa-stopam-ofensiva-maldavanilor-in-randul-basarabenilor/ , publicat duminică, 10 aprilie 2011. România Libera ar putea sa realizeze un articol pe tema aceasta: Români de frunte, incondeiati in Wikipedia sau aiurea; in plus, sa ceara denigratorilor sa suprime clasificarile anti-românesti, iar Ministerului Culturii (Române), sa apere Cultura Româna (inclusiv prin interventii ferme pe INTERNET) si sa promoveze Românismul. Credem ca nu-i vorba de xenofobie daca cerem ca in fruntea Ministerului Culturii al României sa fie un cetatean Român, de etnie Româna (vedeti si recentul episod cu manuscrisele lui Cioran, lasate in voia pietii libere de ministrul culturii – nu vi se pare scandalos ?; de ce n-ar incepe o campanie de mustrare publica ?)
  Maria si Valentin.
  Hai Acasa, Basarabia ! (salutul nostru consacrat deja); à propos, ascultati si cantecul nostru cu acelasi titlu – voir: §-IV-14. ♫. Hai ACASA, Basarabia !
  de Maria T & Valentin Boju
  Hai ACASA, Basarabia !
  Alunga:
  ■. Veneticul cânt de sirena –
  Pravoslavnic botez al copiilor nostri;
  ■. Şuierul tăvălugului maldavenist
  Ce sluţeşte muscaleşte
  Aburul amintirilor Basarabesti;
  ■. Secera si barosul de pe soclul minţitor
  Anatemizat de catre suflete fugare fara de odihna
  Ale duşilor in siberiace coclauri !
  Hai ACASA, Basarabia !
  ■■.Post Scriptm. Fiind vorba de politicienii de astazi, de Românism, de imixtiunile straine otravite, de Eroi Basarabeni si Martiri, putem revedea in
  Fantezia noastra muzicala Pop-simfonica
  „Dacii si ai lor Carpati”, paragraful §-II-14. A. Deportati ai României Celei Mari, Frati Români de Pretutindeni , sectiunea
  ☼. (Katynul romanesc) 70 ani de la masacrul facut de sovietici la Fântâna Albă http://www.youtube.com/watch?v=KZLb10QVQUM
  Fântâna Albă – Locul unde a fost masacraţi mii de români (Regiunea Cernăuţi) http://www.youtube.com/watch?v=aNKoENHn77o&feature=related Parastas pt mortii de la Fantana Alba 1941 http://www.youtube.com/watch?v=H6ODlphxg2w&NR=1. SpreVest.Ro Troita sfintita la Putna in memoria masacrului de la Fantana Alba http://www.youtube.com/watch?v=jJPQNbsg5aM&feature=related
  Cuvantari si depuneri de coroane – Fantana Alba 1941 http://www.youtube.com/watch?v=3rnvuTnm8oY&feature=related S-a cantat
  ► Imnul Eroilor
  ■. Presarati pe-alor morminte, ale laurilor foi,
  Spre a fi mai dulce somnul, fericitilor eroi.
  Ridicati pe piramida nemurii, faima lor,
  Scris in cartile de aur, cantecul nemuritor.
  ■.Pe copii la sanul vostru, alintati-i cu-acest cant,
  Povestindu-le cu fala al eroilor avint.
  Dezveliti tot adevarul, si le spuneti tuturor,
  Cum murira fratii vostri, pentru neam si tara lor.
  ■.Si pe sacrele morminte, puneti lacrime si flori,
  Spre a fi mai dulce somnul, miilor de luptatori.
  Ridicati pe piramida nemurii, faima lor,
  Scris in cartile de aur, cantecul nemuritor.
  ■.Pe copii la sanul vostru, alintati-i cu-acest cant,
  Povestindu-le cu fala, al eroilor avint.
  Dezveliti tot adevarul, si le spuneti tuturor,
  Cum murira fratii vostri, pentru neam si tara lor.
  ■. http://www.cantecedechef.ro/cantece/i/ImnulEroilor.html; http://www.scribd.com/doc/55880136/canteceziuaeroilor ; http://www.youtube.com/watch?v=83kC7Ax80Q4 – unde gasiti: “Treceti Batalioane Romane Carpatii!” si “Drum Bun!”)

  Maria si Valentin, basarabeni.canada@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *