PNL a tras locul I in buletinul de vot. Compatimesc Jurnal TV…

Voi adauga la articolul de mai jos, pe care il las intact, plasat la amiaza, ca mi-i jale de Jurnal TV sa vad ce eforturi depun sarmanii oameni ca sa nu aminteasca de PNL, sa nu arate pe nimeni de la PNL, sa nu ia, practic, declaratii de la PNL, sau sa le ia si sa le dea, cu tot cu imagini, cit mai … gîtuite si nefrumoase. Ne amuzati, fratilor!

PNL a cistigat locul I in buletinul de vot. Am declarat public – nu excludem tentatia potentatilor zilei sa caute cai urite de a ne face probleme si a ne fura locul. Numai ca dusmanii nostri politici nu iubesc nici PD-ul, pe care nu si l-ar dori pe locul 1 in buletinul de vot, in locul nostru. Dusmanii nostri electorali stau in spatele unui „mare”  zis si aparut recent luptator contra coruptiei, care a si fost auzit de un coleg de la PNL, prezent la CEC, „aranjind”, la telefon, necesitatea „de a ne gindi cum scoatem sau suspendam PNL din cursa”. Nu putem da nume, pentru ca oamenii se judeca dupa fapte, nu dupa intentii. Insa – nu excludem intentiile…, apoi faptele…

Deja i-am vazut pe dusmani cind au gasit cai sa interzica spotul electoral unionist al PNL. Am cistigat procesul in instanta de judecata. Daca vreti sa ne mai faceti imaginea, pe care nu ne-o prea dorim de la voi, incercati. Am putea cistiga, din nou, procesul, cu scandal, in instanta. Pacat ca in R.Moldova dupa 29 iulie putin ce s-a schimbat… Iata de unde si pericolul revenirii comunistilor.

Apropo sau „k’ Stati”: in aceasta clipa cind scriu Calugareanu, la Cabinetul din umbra, are ca invitatei doar partide acum parlamentare. Oare nu toti subiectii electorali au drepturi egale? Daca Filat inca nu s-a inregistrat (probabil, capusa verde s-a umflat pina peste poate si acum nu poate regla circulatia singelui in interior – adica a adunat o gramada de lume, le-a promis multe si marunte si nu le poate acum satisface la toti asteptarile privind plasarea pe lista), ramine gol locul linga Valeriu Munteanu, pentru ca „Doamne fereste, sa fie unul din afara AIE!!! la emisiune!” „Doamne fereste sa fie una de la PNL – asa gindesc moderatorii si invitatii slabi”. Vedeti cum e „independenta” si „presa libera” si inca si „nationala” la noi?

„Nu am vrea sa incepem cu acest regret. Dar ori spui corect, ori nu spui deloc. Toata lumea a auzit ca PNL a venit primul sa depuna actele, mai putin reportera Durbala de la Jurnal TV, care a fost chiar acolo. De ce oare? Intr-o data trecuta, cind CEC a  examinat o petitie a PCRM contra spotului unionist al PNL, reportera Jurnal TV, prezenta la sedinta, nu a fost interesata nici sa ne ia o reactie, nici sa spuna despre asta la Jurnal TV. Au alergat toti dupa Sirbu de la comunisti.

De ce oare? Cred ca „nu e voie” de la patron. In general, repet, Jurnal TV nu a dat nici un reportaj despre spotul unionist al PNL, interzis, dupa care a fost readmis prin decizia de judecata in contencios administrativ la Curtea de Apel, decizie mentinuta in vigoare de Curtea Suprema de Justitie. Dar era cazul ca subiectul, in special hotarirea de judecata, sa fie discutata chiar si la Chestiunea Zilei sau la Cabinetul din umbra. Pentru ca este un precedent in premiera pentru pluralismul de idei si libertatea de gindire si de expresie in R.Moldova, statuate prin decizie de judecata bazata pe practica CEDO.

De fapt, nu ne mai mira nimic legat de Jurnal TV, pentru ca nici dosarul PNL contra CEC si partidul lui Pasat cu bilborduri si afise cu liderul PUM in intreaga R.Moldova, cind la CEC, in perioada referendumului e dat „cheltuieli zero”, nu prezinta interes pentru aceasta televiziune zisa „libera”, dar, mai curind, verde. Mai mult – reporteri de aici iau declaratii si interviuri de la noi in sala de judecata, dupa care nu le dau pe post. Nu va mai cheltuiti, deci volumul digital de imprimare sau pelicula cu „dusmanii poporului”, precum ne vede aiatolahul cel verde, premierul actual cu moţ artificial.

Precizam, pentru Durbala, ca nu Partidul Republican a venit primul sa inregistreze actele la CEC, ci PNL. PR a tras la sorti si i-a cazut sa depuna primul, pt ca CEC a mai adoptat un Regulament si privind ordinea depunerii.

Daca toata campania electorala va fi asa cum a mai procedat Jurnal TV cu reprezentantii PNL – ori sa nu oglindeasca evenimentul, ori sa il dea incorect, cu o nota de ironie, dispret, cind chiar nu era cazul, dar cind a mai facut-o cu actiuni ale tinerilor nostri, legate de evenimentele nationale din istorie (si noi am scris despre asta), ne intrebam – asta e libertatea dobindita dupa 29 iulie?

Ori poate, totusi, sloganul de odinioara al PNL ramine valabil – „Libertatea e aproape!”?

In sensul ca Libertatea inca nu a sosit… Ca, pur si simplu, nelibertatea a devenit din rosie – verde?”

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

116 Comments

Add a Comment
 1. @Mihai Morteanu.
  Am văzut lista candidaților PNL.
  Sunteți nr.17.
  Înțeleg acum mai bine dedicația dumneavoastră 🙂

  Dar ce faceți cu cei aprox. 40 de profesori, șomeri, studenți, pensionari? Cum aveți de gând sa urcați în parlament cu ei pe lista?
  Sunteți serioși?

 2. pentru cei care le place sa comenteze pe portalurile media in stilul „nu cumva esti de la PNL” !

  PNL este o miscare politica nu o fapta, o persoana sau un partid 🙂 si intr-o tara care are in istoria contemporana dovezi de a fi anexata de la un stat la alt stat cu forta e mandator sa fie viabil asa o miscare politica ! cel putin cit mai sunt in viata cei care au fost martorii acestei anexari fortate !!! pare mai straniu cum apar forte de genul PLDM sau PDM care dependent de an si alegeri isi orienteaza vectorul politic unde bate vintul !

 3. PNL a tras …. în buletinul de vot. ” Nu trageţi tovarăşi!”

 4. Tot respectul, D-na V.Pavlicenco,am citit atent toate
  102 comentarii si ma bucur de Dumneata.
  Sincer va spun, n-am intilnit pe nici un blog o Doamna care sa reziste provocarilor care evident trebue sa fie caci se apropie batalia pe viata si pe moarte-ALEGERILE.
  Cu toata stima catre Mihai Ghimpu si PL, dar am hotarit ca familia noastra,si lucratorii care ii am la intreprinderea mea sa votam PARTIDUL NATIONAL LIBERAL (PNL), daca Domnul ne ajuta si trecem pragul de 5% o sa V-a invit la nordul Moldovei in ospetie la intreprindere sa-i prezint pe toti acei care i-am convins sa va voteze!
  Sa ne ajute Dumnezeu!!!

 5. Unde-i comentariul meu?

 6. Pt Jonn

  Va multumesc pt incredere. E-mailul meu este vpavlicenco@yahoo.com, iar telefonul – 069111682. Astept o invitatie concreta, sa stiu unde sa vin.

 7. Pt Geom.

  Problema nu constă în faptul ca susţinătorii unirii să voteze PNL.

  Personal aş prefera ca aceşti susţinători ai unirii să se trezească şi să promoveze ideia.

  În 1990 URSS ne-a oferit foarte bună şansă de unire permiţînd fraţilor de pe ambele maluri ale Prutului să se îmbrăţişeze la 6 mai pe podul de flori.

  Însă conducerea RM a ignorat această şansă.

  Germania de Est şi de Vest nu au ignorat aceiaşi şansă şi numai în 11 luni au înfăptuit unirea, deşi politicienii prognozau unirea timp de vreo 20 de ani.

  De la Podul de flori, la care au participat 1.200 mln de romîni de pe ambele maluri ale Prutului, s-au scurs deja 20 de ani.

  Aşi dori să-i întreb pe aceşti 1 mln de cetăţeni, ce sentimente au ei cînd în loc de unire RM merge la 9 mai pe Piaţa roşie, la 24 august şi 28 iunie RM sărbătoreşte eliberarea Basarabiei.

  La 16 iunie 1991 ni s-a acordat a doua şansă de unire, cînd Basarabenilor l-i s-a permis liber să meargă în România.

  Dar ŞI a doua şansă Basarabenii au agnorat-o.

  A treia şansă o oferă PNL.

  Treziţivă fraţi români şi înfăptuiţi UNIREA.

 8. Pt Browser.

  Scopul PNL nu este de a urca undeva, ci din împotrivă, de ai coborî pe toţi pe pămînt şi de a înfăptiu UNIREA, da nu de a umbla pe la Moscova îngenunchiaţi, ca să nu vopsească gardurile cu vinul moldovenesc.

  Iar profesorii, studenţii, şomerii şi pensionarii la ziua de azi sunt cei mai cinstiţi şi mai patrioţi cetăţeni, care nu umblă pe la Moscova, nu depun flori la memorial de ziua ocupaţiei, nu au prihvatizat hoteluri, bănci, păduri, avioane, uzine ş.a.m.d.
  şi nu vînd ţara pentru un vagon cu vin.

 9. Apropo aceişti pensionari, şomeri, profesori sunt acei acei , care au început milcarea de eliberare naţională în 1997, acei care primii cu tricolorul au participat la podul de flori în 1990 şi 1991, acei care au participat la Marea Adunare Naţională, acei care pe parcurs la 20 de ani promovează ideile naţionale şi care în prezent aderă la PNL, unica formaţiune, care deschis şi tare promovează ideia Unirii.

 10. @Mihai Morteanu:
  6 October 2010, la 14:02

  Parlamentul nu e aula(studenti), directia de asistenta sociala(pensionari, someri) sau ‘Поле чудес’ (profesori).

  Lista plina de lume luata la întâmplare doar confirma calitatea liderilor de partid care au ales ‘халтура’ moldoveneasca. Chiar nu s-a putut cauta mai bine?

 11. p/u browser
  daca trece pragul PNL citi deputati din partea sa purced in parlament? Ar fi ideal de ar avea PNL 10 deputati – adica primii 10 de pe lista, ce „bagi” tu aiurea si studenti etc. ?

 12. Pt Vitalie

  Daca trece pragul – ia 6 deputati. Daca ia 6 la suta – ia 8-9 deputati. Dar imi place ca deja vorbiti ca PNL trece pragul. Si il va trece.

 13. D-na Pavlienco mai mult „lucru” in teritoriu, mai ales la nord, ca acolo ii plin de „incepere la luna – comunisti sorry de expresie si de harbujei buni de murat – PLDM” si la sigur pragul va fi trecut.

 14. Pt.browser.

  Şi ce tot vă împedicaţi de profesori?

  D-stră scrieţi aici pe blog, paremi-se tot datorită profesorilor, care v-au învăţat a citi, a scrie, a gîndi.

  V.au dat tot ce au, şi acum vă împedicaţi de profesori?

  Apropo lui Filat, Ghimpu, Urecheanu, Lupu, Voronin ş.a.m.d. tot profesorii le-au dat cunoştinţe, şi educaţie.

  Defapt şi eu sunt profesor, prima specialitate, apoi jurist, şi cunosc cum se cîştigă bucăţica de pîne în domeniu pedagogic, şi vă asigur, că la ziua de azi mai cinstiţi, mai educaţi, mai culturali şi mai patrioţi ca pedagogii în RM nu există altă pătură socială.

  Dar dacă nu sunteţi deacord cu mine, postaţi-vă numele adevărat pe blog să vă audă şi profesorii D-stră care v-au învăţat.

  Ce , vi-i ruşine?

 15. Vreau să concretuzeşi.

  Că pe acei guvernatori, care-şi bat joc de profesori cu slariile mizere, tot profesorii i-au învăţat pentru a deveni guvernatori, şi pe acei poliţişti, care intentează dosare penale profesorilor pentru că a primit cadou o plapumă după ce 12 ani s-au chinuit cu ei pentru a le da studii,

  şi pe acei politicieni, care i-au numit pe profesori „violatori de copii” tot profesorii i-au învăţat pentru a deveni preşedinţi de ţară, şi care e răsplata?

 16. MOLDOVA PAMANT ROMANESC! UNIRE MOLDOVENI

  RENTRU MARYb : PAI DECAT SA DAI VOTUL TAU LUI LUPU SI PARTIDULUI SAU DE EXEMPLU , MAI BINE ITI DAI VOTUL PENTRU PNL SI ATUNCI { VA INTRA PNL ,CU VOTUL TAU SI AL ALTOR OAMENI CU DRAGOSTE DE TARA . } SI UITE ASA POATE CU AJUTORUL FIECARUIA CU VOTUL SAU VOR AJUNGE 3 PARTIDE MAJORITARE IN PARLAMENT .

  – PRIN MINCIUNI,SI NUMAI MINCIUNI ,RAHATUL ASTA DE ASA ZIS PARTID COMUNIST A REUSIT IN MEDIU RURAL SA TINA OAMENII ACASA LA REFERENDUM 🙁 SI UITE CUM OAMENII SIMPLI CARE NU SE PRICEP LA POLITICA AU LASAT VOTUL LOR BALTA, SI TOT PARLAMENTULUI SARCINA DE ALEGE PRESEDINTELE 🙁 CEEA CE NU ESTE NORMAL !!!!!!

  -POATE MACAR 1DATA VOR VOTA CU CAPUL UNII…{PENTRU COPII LOR MACAR…DACA NU SI PTR. EI }

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *