Vine dictatura verde: PLDM cere scurtarea campaniei, pt a reprima partidele extraparlamentare

Nu exista nici o indoiala ca PLDM-ul lui Filat se deconspira tot mai mult ca un partid comunist rosu, numai ca de culoare verde. Iata ca, din nou, capusa verde umbla cu scurtarea campaniei electorale – de la 60 la 30 de zile. Declar cu tarie – aceasta initiativa legislativa, votata, din pacate, in Guvern, este indreptata impotriva “dusmanului principal al Guvernului AIE”, asa cum a declarat Filat – adica impotriva partidelor extraparlamentare. Filat nu se deosebeste prin nimic de PCRM – schimba regulile de joc din mers. Rusine, ca, intr-un regim pretins democratic, avanseaza dictatura verde.

Regret ce spune astazi Alexandru Tanase, pe care il respect. Doar pentru ca il cunosc, pentru ca am cooperat cu el cind eram deputat – imi voi permite sa ii dau doar doua sfaturi. 1. Consider ca nu trebuie sa se avinte in a vocaliza si apara orice propunere nedemocratica a tot mai nedemocratului Filat (a fost el, oare, vreodata democrat – poate, doar, cind l-a votat pe Voronin?), ca sa nu regrete apoi, pentru ca va da rau, cindva, la imagine… 2. Nu stiu pe cit sint de adevarate vorbele despre zisele disensiuni dintre Filat si Tanase, am citit si eu pe Internet, ca tot omul, insa, daca e asa, daca, pina la urma, drumurile lor se vor desaprti, ii sugerez lui Sandu Tanase sa nu faca exces de zel – daca liderul a pus ochiul pe el ca ii este concurent in partid, sa stie – “e hana”… Oricit te-ai stradui sa iti iesi din piele, nu te va mai crede si nu te va mai promova. Cel putin asa cum crezi tu ca meriti. Ca metode, am mai vazut, se folosesc. De aceea, va fi neplacut cind presa va arata declaratiile de azi si … declaratiile de miine…

Dar nu despre asta am vrut sa scriu. Revin la “scurtarea” campaniei electorale. Daca cineva imi poate spune ca Radioteleviziunea – “publica” inca doar in vorbe (Mircea Surdu, nu te supara, ca nu esti toata acea institutie rasinvechita!) -, este un spatiu public de dezbatere, eu va spun ca sinteti farisei. Am vazut bataia de joc a Radioului lui Caciuc in campania pentru referendum. Institutia audiovizualului continua sa toace banii contribuabilului, dar o schimbare acolo a fost doar in anii 1998-1999. Dupa ce PPCD, PCRM si lucinschistii au debarcat ADR, nu am mai avut Radioteleviziune publica. Iata vin alte televiziuni, private, dar cu acoperire restrinsa inca, ce incearca sa joace rolul pe care nu-l joaca institutia publica.

Da, asa cum spune Tanase, un partid serios trebuie sa comunice permanent cu alegatorii. Da, dle Tanase, numai ca sa nu-mi spuneti ca partidele de la guvernare merg in teritoriu cu banii din cotizatii si din donatii sincere adunate din salariile membrilor de partid, ca nu merg prin contributiile favorizatilor prin actul de guvernre, prin ce iese din contrabanda de tigari si din coruptia care, in R.Moldova, a atins proportii catastrofale, iar AIE nu le-a redus.

Iar partidele extraparlamentare, a caror libertate de exprimare este reprimata sub regim liberal-democrat, sigur ca sint intr-o dificultate mai mare, vizibilitatea fiind redusa in mod premeditat si prin influenta politica asupra televiziunilor publica si private, controlate de magnatii/oligarhii verzi/rozi/galbeni de la guvernare. Nu este adevarat ca sint egale conditiile pentru asigurarea vizibilitatii partidelor.

Si, iarasi, ii spun lui Sandu Tanase, pe care il privesc acum la Publika TV. Nu mai spuneti, dle Tanase, ca problema vizibilitatii partidelor si a asigurarii conditiilor egale pentru pluralismul politic sint „probleme depasite”.

Eu as scrie mult la acest capitol, dar va voi spune doar doua probleme, pentru a incheia articolul.

1. Cum este depasita problema egalitatii conditiilor pentru subiectii electorali, cind PCRM si CEC ataca, din punct de vedere ideologic, implicindu-se politic, spotul unionist al PNL, dar nu vede cheltuielile zero ale partidului lui Pasat, PUM, care a impinzit intreaga republica de morga vajnica a aiatolahului ortodox, pentru care, se spune, fiecare biserica trebuie sa plateasca afisele enorme de pe strazi si trasee din raionul unde credinciosii duc ultimul banut? Nici un partid nu s-a sesizat, in afara de PNL, in legatura cu asta. De ce oare? Nu pentru ca fiecare vrea sa faca la fel ca si Pasat? Si astea se cheama “conditii egale si legale” de participare la campania electorala?

2. De mai multe ori partidele din cartelul puterii spun ca alte partide, extraparlamentare, nu fac activitati, actiuni, etc., ca sa fie in vizorul presei. PNL a facut actiuni, activitati, conferinte de presa, cu propuneri concrete pentru guvernare in acest an. Televiziunile controlate de capusa verde, care au pus veto pe PNL, si cea de stat – aici, este adevarat, cu exceptii, pentru ca au mai luat declaratii si au mai dat cite o cuvintare la Radioteleviziunea publica – nu oglindesc manifestarile PNL. Desigur, la indicatia capusei verzi.

Rugam misiunile diplomatice straine, care sint atente la procesul “nedemocratic” din Republica Moldova, sa nu incurajeze dictatura verde sa ia locul dictaturii rosii.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

71 Comments

Add a Comment
 1. Intradevar comunistii pleaca (dar inca nu au plecat ca poate sa isi revina din cauza mandriei FIlat) dar ramane pldm si se simte si in teritorii cum incearca sa manipuleze lumea…. inteleg ca filat doreste puterea totala…s-a vazut ca a dorit sa fie presedinte si apoi sa numeasca tot un premier pldm-ist… nu e corect asa…. degeaba pldm lupta caci peste noapte a devenit un partid plin de comunisti… vai de capul lor… imi pare rau pentru asta… vrem un partid ONEST si INCORUPTIBIL…. sper ca PL sa fac un bloc comun cu PNL … Doamna Pavlicenco va doresc succeas pe viitor….

 2. Am anticipat ca asa veti reactiona. Varianta optima pt toate partidele, dar mai ales pt interesul general al tarii, ar fi totusi o campanie de 45 de zile. Dupa mine insa, in conditiile actuale, o campanie lunga de 60 de zile nu favoriyeaza atat partidele extraparlamentare, cat pe cel al comunistilor, care va prosti strasnic de tot lumea noastra tot mai dezamagita si saracita.

 3. Titlul insa e scandalos! Ma tem ca revine dictatura rosie!

 4. Filat ia ore particulare de la Voronin????

  Ia politica liberalo-democrato-popularo-conservatorista!!! Filat si-a luat din toate kite oliaka, dar de fapt e un adevarat comust contrabandist!

 5. Ca observatori anonimi si NON specialisti in probleme de politica se vede clar ca exista un singur partid pentru UNIREA cu ROMANIA :::::::::::: PNL si de cealalta parte COCO-munistii cu ANTI-ALIANTA la putere care ,sustinuti de rusia si cercuri occidentale, cauta sa anihileze orice inceput de succes pentru PNL si cei care indraznesc sa vorbeasca de UNIREA cu ROMANIA.

  Daca nu este asa, ar trebui sa apara imediat o reunire al PL al DOMNULUI GHIMPU cu PNL-ul DOAMNEI VITALIA P. precum si cu toate formatiile ,fie ele si secundare , care sustin ideea UNIRII cu ROMANIA. Asigurandu-se astfel sanse credibile de succes la viitoarele alegeri.

  Problema este ca fortele in lupta nu sunt egale :::::::::DE o parte avem armata rusa din TRANSNISTRIA care sustine pe toti cei care defileaza fara sa cracneasca in piata rosie :::::::::COCO, prietenii din ANTI-ALIANTA si altii.

  In fata lor se afla DOamna Vitalia cu DEMOCRATIA, UNIREA cu Romania, UE
  si poate si DOmnul GHIMPU dar el nu se manifesta.

  N mod logic ar trebui sa vorbim si de PASIVITATEA poporului moldovean care usureaza enorm actiunile celor care sunt cu rusii. Sa speram ca se vor trezi in ceasul al 12-lea si sa voteze cum le dicteaza TRECUTUL si ISTORIA ::::::::::: Adica pentru UNIREA cu ROMANIA.

  Tinerii din MOLDOVA au un rol EXCEPTIONAL in a decide succesul partidelor DEMOCRATICE PRO-ROMANESTI.

 6. D. Pavlicenco mi se pare ca Filat de unul singur nu este concurent al pcrm, nu uitati asa de usor de comici, ei 40+++ mandate o sa le aiba cu parere de rau, si iarashi o sa fie haos in parlament. AIE imediat dupa 29 iulie 2009 trebuiau s-ai nimiceasca pe comici ( denumirea / simbolurile / ….. etc ) insa ei au pus coada intre picioare ( nu inteleg de ce ) de PD nici nu scriu nimic :/ Ghimpu e bravo insa nu-i ajunge intelegenta, seriozitate si imagine 🙂

 7. scurtarea perioadei de campanie convine atat comunistilor, care se dau de ceasul mortii sa se organizeze mai repede, cat si lui Filat, care (crede ca) se afla pe val, si nu vrea sa piarda momentul. Daca se va supune votului in Parlament, tare ma tem ca atat Filat cat si Voronin vor fi in „cuget si-n simtiri”.

 8. Din interviul lui Mircea Druc (Ziarul de Garda, Romanian Global News):
  =========
  Petru Grozavu: Decretele Ghimpu, care spun niste adevaruri tacute vizavi de istorie, erau sau nu necesare, pentru ca nu numai Moscova, dar nici colegii de coalitie nu-i impartasesc deciziile?

  Mircea Druc: Din punct de vedere politic, da. Sunt un lucru bun. Asta-i politica.

  Mie-mi place si ce face Pavlicenco. Ideea unirii trebuie sa fie una permanenta, asa se face in politica. Dvs., daca vreti sa scapati de soareci, ce faceti? Puneti pisica in casa, ca sa moara soarecii de infarct. Asa-i si aici. Si ar fi bine sa se grupeze in jurul ei mai multi si sa nu fie si ea partid liberal, ca-s prea multi liberali, ci sa fie partid conservator, care e bine sa fie unionist si nationalist, si care sa ceara, pe aceeasi unda, vrem unire, vrem unire. E bine sa ajunga in Parlament, sa fie un partid radical, cum e Jobbik la unguri, care are numai 5%, in schimb ai tribuna, te desfasori, dai interviuri, faci atmosfera, te afisezi cu declaratii si toata lumea stie ca in Parlamentul de la Chisinau exista un partid unionist si ca ideea unirii traieste. Cineva trebuie sa preia rolul crestin-democratiei pierdute, ori sa reabiliteze crestin-democratia. Parerea mea: Unirea este inevitabila.

 9. Rezumat pe scurt:
  Fortele anti-mafie din Rusia lupta cu coruptia din domeniul justitiei.
  Fiindca, de fapt, efectul este foarte mic, judecatorii sunt amenintati, nu se stie de cine, cu rafuiala.
  In Moscova in anul acesta 13 Judecatorii au primit amenintari telefonice, scrie BFM.RU. in articolul “13 московских судей просили защитить их от угроз в этом году”.

  НАРОДНОЕ СОПРОТИВЛЕНИЕ.
  Крепнет народная ненависть к русской тербанде «суд»

  Русские СМИ рассказали о росте политического самосознания среди рядовых граждан России.

  В 2010 году 13 московских судей сообщили об угрозах, поступивших в их адрес, и обратились с требованием приставить к ним телохранители из тербанды ФСБ. Об этом 21 сентября на пресс-конференции сообщила председатель «мосгорсуда», отпетая уголовница Егорова.

  «Я работаю в судебной системе практически 40 лет, и такого раньше никогда не было», — сказала преступница, отметив, что одна из угроз поступила лично в ее адрес, также впервые за все годы ее «работы».

  Охрану самозваных чекистско-демократических «судей» обеспечивают «органы ФСБ,» где существуют специальные отделы, напомнила насмерть перепуганная «судья». В зависимости от того, насколько серьезны угрозы, чекисты-телохранители могут «обеспечить» круглосуточную охрану «судьи», проживая у него/нее дома, что вводит «судью» в дополнительные расходы на водку и «закусь», провожать или встречать «судью» с работы домой, либо постоянно дежурить в здании «суда».

  В апреле этого года был навеки нейтрализован путем расстрела очень крупный уголовник, «судья» из тербанды «Мосгорсуд» Эдик Чувашов. Его ликвидацию безуспешно «расследует» тербанда «Следственный комитет при прокуратуре России», напомнила террористка Егорова. «Две или три недели назад мы сделали запрос. Мне пришел ответ, что идет следствие», — посетовала пока еще не ликвидированная чекистская «судья» Егорова

 10. DICTATURA vine dispre Est.

  ПЕРЕСТРОЙКА-2.
  «Хватит выражений прискорбия. Пора придумать, как наказать Россию»

  20 сентября на чекистском сайте ИноСМИ появилась политнекоpретная, преждевременная для русских антиобамовская статья в русском переводе из Вашингтон пост под заголовком «Молчание делает США соучастником преступлений в России».

  Правящему режиму поставили эту статью на вид, и 21 сентября ИноСМИ её убрала (Ошибка 404. Запрашиваемая вами страница не найдена.

  Страница, которую Вы запрашиваете, не существует).

  Однако статью успели перепечатать другие СМИ. В запрещенном русском переводе этой статьи говорилось:

  «Каждый раз после жестокого подавления протестов оппозиции в России в мае, июле и августе текущего года, представители Совета национальной безопасности и Госдепартамента США выражали свою «обеспокоенность» и «сожаление» по поводу того, что российские власти не уважают свободу собраний. Во время репрессивной акции 31 мая одному журналисту, который за несколько дней до этого брал интервью у эксперта СНБ по России Майкла Макфола, сломали руку.

  IATA SI ORIGINALUL DIN WASHINGTON POST

  The Washington Post :
  America’s silence makes us complicit in Russia’s crimes

  By David J. Kramer
  Monday, September 20, 2010

  After opposition protests in Russia were violently suppressed in May, July and August, spokesmen for the National Security Council and the State Department expressed „concern” and „regret” that Russian authorities were not respecting the freedom of assembly. During the May 31 crackdown, one journalist who days before had interviewed NSC Russia expert Michael McFaul had his arm broken. When McFaul and Undersecretary of State William Burns met with a group of human rights activists and others this month in Moscow, longtime activist Lev Ponomaryov was notably absent. He had been arrested for giving an interview critical of the mayor of Moscow during which he allegedly „stepped on the foot of a militia officer.” Burns lamely called it „regrettable” that Ponomaryov was unable to attend.

  The activists who met with Burns and McFaul urged the United States to take a more public and critical position about the deteriorating state of human rights in Russia. Indeed, Burns and McFaul should have recognized Ponomaryov’s arrest as a slap in the face by Russian officials and condemned it. A raid before their visit on the Moscow offices of the New Times by masked and heavily armed security forces triggered no official response from Washington, though McFaul met with the editors of the journal. What will it take for higher levels of the Obama administration to unequivocally condemn arrests of activists, violence against protesters, pressure on journalists and murders of government critics?

  Alas, speaking the truth about Russia isn’t likely to happen as long as the Obama administration spins its „reset” policy with Russia as one of its major foreign policy successes. Worse, administration officials have on numerous occasions rejected the notion of „linkage” between human rights problems and the U.S-Russia relationship. Such attitudes signal to Russian officials that there are no consequences for behavior such as cracking the heads of protesters, as Prime Minister Vladimir Putin recently advocated in an interview with the newspaper Kommersant, or the Moscow prosecutor’s office demanding organizational and financial documentation from leading human rights groups, as it did after the McFaul-Burns visit.

  Given that the United States has little leverage over Russia, some in and outside the U.S. government argue that we should focus on areas where we can work together, such as in dealing with Iran, North Korea and nonproliferation. This thinking overlooks the effect that domestic developments have on Russia’s foreign policy. A growing values gap will reduce areas of common interest between our governments.

  So what could be done? For starters, the administration should repudiate its policy of publicly rejecting linkage. Instead, officials should state that a deteriorating internal situation in Russia will affect the bilateral relationship and affect Russian elites’ ability to pursue their interests in the West. Using clear language, they should condemn human rights abuses.

  Second, the U.S. government should refuse to help Russian leaders with economic modernization in the absence of any political liberalization. Doing so simply plays into their agenda and runs the risk that we will be seen as complicit in the elites’ phony, top-down drive for modernization.

  Third, McFaul, a longtime democracy advocate, should terminate his Civil Society Working Group, of which Vladislav Surkov, first deputy head of the presidential administration and the architect of Russian’s „sovereign democracy” concept, is co-chair. This group should never have been launched with Surkov’s involvement.

  Fourth, U.S. support for Russian membership in the World Trade Organization should be suspended unless Russia abides by the rules of the organizations in which it is already a member, such as the Organization for Security and Cooperation in Europe, the Group of Eight and the Council of Europe. Having Russia join the WTO and defy its rules, too, would make a mockery of all these organizations and will not help Russian reforms.

  Fifth, the administration should consider denying visas to Russian officials who authorize or engage in human rights abuses. Sen. Ben Cardin (D-Md.) proposed this after Russian lawyer Sergei Magnitsky died in jail last year after being deprived of medical care. Washington should look into applying this approach to other cases, including the farcical trial of the oil billionaire Mikhail Khodorkovsky and his business partner Platon Lebedev. Depriving Russian officials the opportunity to visit America, educate their children here and hide their money in U.S. bank accounts would get their attention in a hurry.

  Sixth, U.S. officials should have serious discussions with European counterparts to encourage them to pursue similar approaches. Some governments want to ignore rights abuses while they promote engagement and business strategies with Russia, but any potential impact will be greater if this is a joint U.S.-European initiative. In Britain, the idea of a visa ban has already been raised in some circles.

  The human rights situation in Russia is bad and likely to get much worse as the March 2012 presidential election nears. Those in power will do anything to stay in power. Russia’s future and political development will be determined by Russians, but the West should do no further harm by perpetuating the current system. Enough already with U.S. expressions of „regret” about the deteriorating situation inside Russia — it’s time to call it like it is: Condemn what’s happening there and consider consequences for continued human rights abuses.

  The writer, a senior transatlantic fellow at the German Marshall Fund of the United States, was an assistant secretary of state for democracy, human rights and labor in the George W. Bush administration. The opinions expressed here are his own.

 11. Cred că va fi aşa:

  stejarul devastat

  stejaru-i devastat
  omizile foiesc
  aproape că uscat
  încă îl ciugulesc
  soarele-l arde tare
  ramuri uscate cad
  ajunse-n dezolare
  şi ele-s pe plecare
  căzute peste-o roză
  aflată într-o poză
  de neclintit
  o i-au la ciugulit
  ori ciuguleau aiurea
  ori încurcase iţele
  că omul cu securea
  tăie şi rădăcinile
  stejarul nu mai este
  rămas e o poveste
  şi locul plin cu ştir
  pe care ieri o floare
  numită trandafir
  era mirositoare

 12. … 45 de zile ajung . cine are ceva de spus cu adevarat o poate spune in 45 de zile ,sa fim seriosi . deja 60 de zile de inghitit gugumaniile politicienilor e prea mult . de-ar fi sa vorbeasca politicieni ai liniei nationale ar fi o placere , dar cind micile ecrane se vor umple de figurile maimutoilor comunisti , pmu , pu , psd ,pd si altii care ne vor spune ca ce bine ii sta moldovei sub jugul imperialismului rus , ti se va intoarce stomacul pe dos … iar in alta ordine de idei , greu de crezut ca aceasta campanie electorala mai schimba deciziile de vot ale multora .

 13. Bojidar Dimitrov vrea să naturalizeze sute de mii de etnici bulgari din Basarabia

  Mai mult de 500 000 de etnici bulgari din Republica Moldova și sud-vestul Ucrainei sunt eligibili pentru a deveni cetăţeni bulgari, a declarat ministrul bulgar pentru diaspora și religie, Bozhidar Dimitrov…INTERESANT… ACUM SA VEDEM CE SPUNE EVROPA ! SUNT 500.000 DE BULGARI IN MOLDOVA SI UCRAINA ? CRED CA E O GLUMA …POSIBIL SA FI NUMARAT SI CIORILE DE PE GARDURI , ACEST OFICIAL DE LA SOFIA . DACA E ASA , SA DEA SI ROMANIA DE URGENTA SI IN MASA CETATENIE TUTUROR ROMANILOR DIN MOLDOVA SI UCRAINA .

 14. Chiar daca titlul articolului dnei Pavlicenco li se pare unora „scandalos”, el vine totusi sa atentioneze cetatenii asupra unui mare pericol, un pericol real si nu imaginar: revenirea unei noi forme de dictaturi de inspiratie ruso-comunista, de aceasta data colorata in verde, in R. Moldova. Personal, de mai mult timp, am sesizat acest lucru. Va sustinem, dna Vitalia Pavlicenco!

 15. După mine, Filat se pregăteşte să treacă în opoziţie,deoarece nu-l văd să mărească pensiile,iar pensionarii astfel pot fi uşor agitaţi de comi să voteze pentru ei.Trebuie să fii miop politic total ca să nu vezi că nu cîştigi alegerile acum cu „Dacă doriţi majorare de pensii,arătaţi sursele”,aşa că eu nu cred că Filat nu vede şi nu înţelege asta.Vorbeşte aşa, domnia sa deoarece se pregăteşte să treacă în opoziţie.Dumnealui acolo nu îi va fi rău,de alergat are mai mult ca prim-ministru…

 16. Pt Jay

  Ma tem ca nu numai ai dreptate, dar si ca este exact asa.

 17. Pt VladV

  E bine ca ati pus V. pt ca apar mai multi Vlazi. ma temn ca vine dictatura maronie, bruna – rosie plus verde.

 18. Este o minciuna d-na Pavlicenco. De ce Dumneavoastra aveti atita ura fata de PLDM? Eu socot ca PLDM este cel mai competent partid dim RM si de lunga durata dar nu de scurta durata cum ati spus Dumneavoastra.

 19. Ultima oră! Partidul Democrat a părăsit sala de ședințe a Parlamentului

  Partidul Democrat din Moldova a părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Deputații au cerut să fie pusă la vot o inițiativă de majorare a pensiilor. După ce Mihai Ghimpu a precizat că va pune la vot această propunere la ședința de luni, 27 septembrie, deputații PDM au părăsit sala de ședințe a Parlamentului… IN ACEST MOMENT ORICE CRESTERE DE PENSII SI SALARII AR ARUNCA IN AER INFLATIA SI LEUL … SE ACORDA 5% CRESTERE , VOR CRESTE PRETURILE CU 6-7% … SI CU CE SE ALEGE OMUL SIMPLU ? CU O CRESTERE NOMINALA DOAR . NU VA JUCATI CU INFLATIA SI CURSUL VALUTAR TOVARASI NEO-COMUNISTI DE LA PD , PENTRU CA MOLDOVA MERGE PE SIRMA INCA CEL PUTIN UN AN …

 20. PROBABIL MAIMUTOII „DEMOCRATI” VOR CA TARA SA SE INDATOREZE SI SA PLATEASCA UN PROCENT SI ASA MIC IN PLUS LA PENSII … IAR GENERATIILE VIITOARE SA PLATEASCA INZECIT . BANI IN VINT TOVARASI ! INVESTITIILE SUNT IMPORTANTE ACUM … ACESTEA CREEAZA LOCURI DE MUNCA STABILE SI BINE PLATITE . IAR ASTA ATRAGE SI CRESTEREA PENSIILOR .

 21. doamna , „luptandu-te ” acuma cu „dictatura verde””, vei aduce inapoi dictatura ROSIE .. dar cred ca asta iti este si >> misiunea..!!

 22. COSTIN! Maimutoii neocomunisti .. stiu ce fac ! isi aduna voturi la alegerile din toamna prin metode de ei stiute , invatate de la comunisti .. acesti comunsiti camuflati in democrati>PD-ul .. vor sa ia cat mai multe voturi , iar dupa alegeri sa se uneasca cu pcrm.. pentru ca sa ajunga Lupu presedinte!
  NU RUSII SUNT VINOVATI DE SITUATIA NOASTRA , CI MOLDOVENII NOSTRI CARE SUNT GENETIC TRADATORI DE NEAM, PENTRU SCOPURI PERSONALE SUNT GATA SA SE MANANCE UNUL PE ALTUL DE VII..
  Iata si VP pe aici ce politica face : de dezbinare intre cei de dreapta .Se stie :CAND 2 SE CEARTA , AL TREILEA CASTIGA .In prezent Vorinin sta leger si se distreaza cum se mananca astea, zisi de dreapta, pentru ciolan .. si vor ramanea toti cu buza umflata , caci se vor intoarce comunistii pe veci , daca ASTORA nu le vine mintea la cap….

 23. Ne tăiem creanga singuri de sub picioare:moldovenii nu ştiu ce vor,în schimb politicienii şiu exact ce vor:bani

 24. Lupu si Diakov se joaca de-a parlamentul…
  Numai unirea cu patria noastra scumpa ROMANIA – este solutia si UNICA noastra speranta sa scapam!

 25. Strigati cat mai tare sa auda toata TARA – U N I R E !!!
  Scrieti UNIRE peste tot… Editati un ziar al PNL „Unirea” si distribuiti-l la fiecare cetatean.
  Toti PATRIOTII sa se implice in compania electorala, sa faca voluntariat, sa explice fiecaruia ca NUMAI UNIREA ne poate salva din criza.
  lasati interesele meschine, eventual de partide. Sa lucram impreuna pentru a apropia UNIREA!

 26. Valentina,de ce emiţi ordine;strigaţi,scrieţi…Vino prin sate şi strigă tu,să auzi cu urechile tale răspunsul,atunci ai să te convingi căt bine le facem la comunişti cu un aşa cuvînt”unire” la momentul dat.

 27. Nu numai partidele exparlamenatre sunt reprimate,dar si „1300 de tineri şi fosta Organizaţie Teritorială PSD din Ştefan-Vodă au aderat la PLDM „cu forta
  Poză simbol
  Foto: UNIMEDIA

  Săptămâna aceasta peste 1300 de tineri, studenţi şi liceeni cu drept de vot, au aderat la Organizaţia de Tineret al Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută astăzi, 23 septembrie, de către preşedintele OT a PLDM, George Mocanu. Totodată, într-un unui comunicat remis presei, fosta Organizaţie Teritorială Ştefan Vodă a Partidului Social Democrat anunţă că a aderat la Organizaţia Teritorială din regiune a PLDM.

  Un grup de 150 de liceeni şi studenţi, de la mai multe universităţi şi licee din municipiul Chişinău, de la ASEM, USM, UTM, Universitatea Pedagocică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stutii Europene, Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău şi de la liceele „G.Asachi” şi „L. Deleanu”, au fost prezenţi astăzi la conferinţa de presă care anunţa aderarea tinerilor la acest partid.

  Potrivit lui Mocanu, numai în septembrie, circa 1600 de tineri au depus cereri de aderare la PLDM. În total, Organizaţia de Tineret al partidului numără circa 12.600 de tineri.

  Membrii PSDM, din care fac parte un consilier raional- Malachi Nicolaie şi consilieri locali din raionul Ştefan Vodă, au declarat că motivul principal de desfiinţare a organizaţiei teritoriale este dezacordul faţă de politica conducerii partidului.

  Contactat de UNIMEDIA, secretarul general PSD, Sergiu Coropceanu, a afirmat că aceasta este o organizaţie mai veche a partidului care s-a desprins de la formaţiune, îndată după congresul din luna aprilie. „De atunci, am pierdut orice legătură cu organizaţia veche din Ştefan-Vodă”, a menţionat Coropceanu.

  Sursa: UNIMEDIA
  Reporter: Cristina Buzovschi

 28. Nici nu au trecut 10 minute de la momentul începerii şedinţei legislativului de joi, 23 septembrie că Partidul Democrat din Moldova (PDM) a părăsit sala de ședințe, după ce a fost pusă la vot inițiativa de majorare a pensiilor sau a persoanelor cu venituri reduse.
  Preşedintele partidului, Marian Lupu afirmă că din luna aprile-mai, AIE a discutat faptul că indexarea pensiilor cu 4 procente de anul trecut este un nivel insuficient, amintind, totodată că Ministerul Muncii, Protecției Sociale şi Familiei, după o analiză profesionistă, cu toate calculele necesare a elaborat un proiect. “Care începând cu luna august a fost lansat spre aviz în circuitul instituţiilor guvernamentale şi am toate avizele pozitive, însă, cu excepția celui a Ministerului Finanțelor.
  Marian Lupu a mai spus că acum câteva zile în urmă, “în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Băncii Mondiale, FMI am stabilit cu colegii de Alianță că în decurs de 10 zile urmează ca structurile gunernamentale să examineze modalitatea rezolvării acestei probleme. Au trecut aceste zile, dar nu vedem proiectul legii bugetului pe anul viitor şi nici rectificarea bugetului pe acest an şi nici dorinţa de a realiza cele convenite de noi”.
  Imediat după ce au părăsit sala legislativului, Mihai Ghimpu a convocat AIE în şedinţă la care a fost prezent şi premierul Vlad Filat.
  După încheierea şedinţei premierul a menţionat că în timpul cel mai apropiat va veni cu un proiect pentru a ajuta oamenii cu venituri reduse, “cel mai probabil voi veni luni sau marţi şi voi prezenta un raport de activitate a Guvernului după un an de lucru şi un proiect pentru ajutorarea persoanelor cu venituri reduse şi pensionari”, a spus Filat de la tribuna centrală.
  Reîntorşi în sală, fracţiunea PD s-a arătat mulţumită şi şi-a exprimat satisfacţia de rezultatele discuţiei din cadrul AIE, “noi vom aştepta pînă la începutul săptămânii viitoare de a veni cu majorări pentru pensionari sau cetăţenii cu venituri reduse”, a spus Lupu.

 29. Geaba sunteti satisfacuti,dragi PD,ca meritele sunt ale lui Filat,declaratiile despre:ca face sunt tot ale lui si nu ale voastre.Cind veti avea toate posturile de televiziune si radio in gerarea voastra,atunci va veti lauda,pina atunci mai cititi cit de harnic si grijuliu este Filat:

  Filat, după ședința AIE: Guvernul va veni cu un proiect de lege pentru a ajuta cetățenii cu venituri reduse
  Foto: UNIMEDIA

  ”Guvernul va veni cu un proiect de lege pentru a ajuta oamenii care au venituri reduse. Acest proiect va fi în strictă conformitate cu acordul partenerilor internaționali”, a declarat premierul Vlad Filat la sfârșitul ședinței AIE, care a durat mai mult de o oră.

  Filat a precizat că proiectul va fi gata până la 28 septembrie și că acesta nu este un răspuns la acțiunea Partidului Democrat. ”Este o decizie luată în cadrul Alianței care nu are nimic în comun cu faptul că Partidul Democrat a părăsit sala de ședințe.”

  La rândul său, liderul PD, Marian Lupu a declarat că se așteaptă ca proiectul care va veni cu majorări pentru categoriile social vulnerabile să fie prezentat la începutul săptămânii viitoare, conform consensului la care s-a ajuns în cadrul ședinței AIE.

  Amintim că astăzi, în cadrul ședinței Legislativului, membrii Partidului Democrat au părăsit sala, în semn de protest față de neintroducerea pe ordinea de zi a proiectului de indexare a pensiilor. Ulterior, liderii AIE s-au întrunit în ședință.

 30. adica dusmanul cel mai aprig al PLDM-ului este PNL (partid extraparlamentar)… :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  o gluma foarte buna!

  bravo Pavlicenco, macar cu asa glume lumea mai citeste blogul asta de doi bani!

 31. Pt Sergiu

  Nu am ura fata de PLDM, ci dispret fata de fariseismul politicilor PLDM. Poate fi competent PLDM, adica unii de la ei, dar nu au atasament fata de valorile nationale. PLDM e un partid agrarian putin modernizat, care si-a umplut rindurile de comunisti. Va place – iubiti-l, eu nu-l agreez.

 32. Pt NINE GONTE

  Nici nu am banuit ce putere am, nu ma maguli, mai bine ai grija de misiunea ta.

 33. Vineri, 24 septembrie va avea loc expoziţia cu jenericul – EROII INDEPENDENŢEI, care se va desfăşura;
  între orele 09.00-12.00 în holul clădirii Guvernului (intrarea din bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt),
  între orele 13.00-16.00 în holul Primăriei Municipiului Chişinău.

  Sunt invitaţi toţi oamenii de bună credinţă.

  A.V.R.M.-1992, A.V.R.-1992 „Tiras-Tighina”.

 34. Pt Cetatean

  Nu e gluma mea, e aiureala obraznica a lui Filat.

 35. Dna Pavlicenco,ia fă un lucru bun pentru popor,dar să nu fie afişat pentru laudă,atunci o să credem că eşti cu poporul.Lupu vrea electorat ca şi ceilalţi,dar care este aportul lui personal la acumularea bugetului,căci în afară de limbajul lui romănesc(el zice că este moldovenesc) nu ştie nimic să facă.Cred în a treia putere,dar sae află ca necunoscută,nici vorbă să fie Roşca

 36. Nu va fie frica sa chemati la UNIRE, pentru ca doar cei care inca mai au frica, sau care inca mai sunt zombati vor sta intr-o parte.
  Insa, oricum, toti cei care cer cetatenie romaneasca, de facto, au votat unirea!

  asa ca nu va fie frica, ci mergeti cu mare curaj prin universitati, licee etc…
  Are dreptate dna Pavlicenco, ca azi vor fi osuta, maine vor fi o mie, iar cu timpul vom fi milioane. Romania este viitorul nostru.
  Traiasca Romania Mare.

 37. Stiu ca n-o sa publicati comentariul ,dar mi-i deajuns sa-l cititi..Nu lucrez pentru nimen…

 38. Pt viku

  Da, am citit frumusetea de comentariu. ma intristeaza ca PLDM are adepti atit de primitivi, care nu pot discuta cu argumente. Stiam asta, de fapt. Comentariul urit al dumitale imi reconfirma ca atitudinea mea fata de PLDM este corecta… Pacat.

 39. Boc: România nu recunoaște Pactul Ribbentrop-Molotov

  România nu recunoaşte Pactul Ribbentrop-Molotov, care a dus la pierderea Basarabiei de către România, a declarat, miercuri, prim-ministrul român Emil Boc, la o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din New York.

  ”Ştiu că Ribbetrop-Molotov a însemnat practic o ruptură din trupul ţării, nu recunoaştem ca atare Pactul Ribbentrop-Molotov. Ceea ce putem noi în momentul de faţă este să-i sprijinim pe români oriunde s-ar afla ei şi mai ales pe fraţii de dincolo de graniţă, o graniţă care, odată cu intrarea şi a Moldovei în Uniunea Europeană, sperăm să dispară, fapt care reprezintă un proiect prioritar de politică externă al României”, a spus Boc.

  În context, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a subliniat că diplomaţiile română şi moldovenească au readus conflictul din Transnistria pe agenda internaţională, subiecte legate de conflictele îngheţate fiind abordate miercuri, la New York, şi de Consiliile NATO-Rusia şi Uniunea Europeană-Rusia.

  ”Astăzi, la New York, au avut loc două consilii: Consiliul NATO-Rusia şi Consiliul Uniunea Europeană-Rusia. În ambele s-a pus problema mai ales în perspectiva viitorului summit al Organizaţiei de Securitate şi Cooperare în Europa, de la Astana, a conflictelor îngheţate. Am reuşit, cu guvernul pro-european şi pro-român actualmente la Chişinău, şi cu activismul nostru în UE şi pe lângă partenerii americani, să aducem subiectul Republica Moldova pe agenda internaţională. Tot mai multe state membre se preocupă de rezolvarea cu prioritate a conflictului îngheţat din Transnistria”, a afimat Baconschi.

  El a subliniat că România respinge orice plan de federalizare a Republicii Moldova.

  ”Din punctul nostru de vedere, nu acceptăm niciun fel de plan de federalizare a Republicii Moldova, deci orice pas va fi făcut în aceste negocieri se va face pornind de la principiul păstrării integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Republicii Moldova, aşa cum prevede actuala Constituţie”, a evidenţiat şeful diplomaţiei române.

  În context, el a apreciat contextul ‘cât de cât’ favorabil în care se desfăşoară dialogul dintre Germania şi Rusia privind rezolvarea conflictului din Transnistria, Baconschi exprimându-şi şi speranţa ca alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova să fie câştigate de actualele partide de guvernâmânt, pro-româneşti şi pro-europene.

  ”Există la ora actuală o înţelegere între Germania şi Federaţia Rusă, între cancelarul Merkel şi preşedintele Medvedev, cu privire la angajamentul de a relua acest format de negocieri 5+2, care a fost blocat şi în care şi UE e parte, ca observator. Sunt veşti cât de cât bune, sperăm ca alegerile anticipate să menţină la Chişinău un Guvern pro-reformist şi pro-european. (…) Bineînţeles, cetăţenii Republicii Moldova vor decide ce vor să facă cu soarta lor”, a mai declarat Teodor Baconschi.

  Emil Boc şi Teodor Baconschi participă la lucrările Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, de la New York, precum şi la alte evenimente din marja reuniunii.

  Pactul Ribbentrop-Molotov a fost încheiat în 1939 de Germania nazistă şi Uniunea Sovietică.

  Sursa: RomaniaLibera

 40. Doamne, ocroteste pe romanii de pretutindeni!

 41. Fără unitate, adio firavei democraţii de peste Prut! Vă daţi seama ce grav ar fi faptul câştigării alegerilor de către PCRM?! Şi nu pentru România ci pentru R.M. însăşi! Dacă va câştiga, bătrânul general de miliţie Vova va pune barda în funcţiune şi va lovi cu o nemăsurată sete în toţi cei care l-au persiflat în scurtul răstimp în care nu a fost la putere (aprilie 2009-noiembrie 2010), precum şi pe cei care au încercat să scoată la iveală mârşăviile săvârşite de acesta şi regimul său în cei 8 ani de guvernare. Comuniştii trebuie opriţi cu orice preţ de a mai accede la putere şi dacă acest lucru s-ar întâmpla, atunci s-ar putea repeta scenariul ucrainean: cedări mari faţă de Rusia, inclusiv supra-umplerea Basarabiei cu trupe ale acestui imperiu, trupe care ar putea fi chemate de Voronin pentru a se putea apăra, zice-se, de un eventual atac pornit din partea României! Vă mai amintiţi cum titra smintitul Mihai Conţiu (român renegat) pe frontispiciul ziarului Moldova Suverană după 7 aprilie 2009? „După ce reacţiunea de la Chişinău ar fi cucerit instituţiile Statului, ar fi urmat intervenţia militară a României cu 20.000 de soldaţi ce sunt comasaţi la graniţa cu RM, în apropiere de Galaţi” (sic!). Unde a văzut nebunul cu laţe de oaie nespălată această lămustie soldăţească, numai el şi Voronin ştiu…Cert e că această diversiune se pare că a prins, în special în rândurile minoritarilor rusofoni dar şi rusofili. Aşa că, stimată doamnă Pavlicenco, poate încercaţi ca, împreună cu partidele din arcul guvernamental (AIE), să ajungeţi la o alianţă electorală pentru a scoate definitiv de pe scena istoriei această monstruozitate retrogradă numită PCRM. Abia atunci veţi putea afla toate mârşăviile pe care acesta le-a comis în perioada de glorie a domniei sale absolute, ajutat fiind (în ultimul mandat) şi de idealistul Iurie Roşca, cel care chiar a crezut că PCRM se va moderniza graţie voturilor sale în favoarea vulpoiului roşu de Corjova!

 42. Dumneavoastra doamna Pavlicenco in loc sa consolidati puterea democratica care s-a instalat in R.Moldova,dimpotriva o destramati,si divizati societatea..Nu este bine cea ce faceti.Umblati cu diferite birfe.Din cauza iconpetentii voastre,noi nu ne putem dezbaiera de comunisti.Mi se creaza impresia,ca chiar dumneavoastra sunteti agent ai comunistilor.Trebue sa spuneti multamesc Aliantei,ca inca existati ca partid.Imi pare rau.Inca democrati va numiti.Cu asa partide de al de voi,noi nu vom avea viitor.

 43. D-na Pavlicenco, nu luati in calcul neparticiparea la alegeri in schimbul sustinerii PL ului in campanie, pentru ca ei sa nu fie minoritari fata de pldm?

 44. Pt petrea

  In nici un caz, nu mai sustinem pe nimeni in nici un tur. I-am sustinut, insa ei au spus ca partidele extraparlamentare sint cel mai are dusman al lor. S-a terminat. Nici nu au stiut sa multumeasca. Nu ca sa coopereze. Pe nimeni nu ajutam.

 45. Pt DEMIAN Pentelei

  Mai ales in Parlamentul trecut „am demonstrat” ca sint agentul comunistilor, nu? Nu va este rusine? Nu eu l-am votat pe Voronin, ci Filat, Diacov, Serebrian, Rosca. Eu eram la Bucuresti in acea zi, nici nu am vrut sa merg la asa sedinta de Legislativ. Mi se pare ca eu am dosar la CEDO contra lui Voronin, nu cei pe care ii idolatrizati si care rid de voi cum va amagesc.

  Nu umblu cu birfe si pt asta ma stimeaza multa lume. Plus principialitate. Din cauza abordarii primitive pe care o aveti votati partide proruse si devenim tot mai saraci.

 46. Abordări primitive…frumos spus,dar ale cui sînt ele,istoria va dovedi

 47. Nu, nu… e aiureala si obräznicia unor frustrati ca pavlicenco

 48. dupa bancul cu presedinte unionist ai inceput sa bati in Filat , iar in rezultat revine VARONEN SI PINA ZDOHNESTE NE BUCURAM DE DEMACRATIE RUSO-KAMUNISTA :((

 49. pai nu arata a disperat si voteaza corect. Mai indeamna si pe altii dar nu te oftica

 50. Off, tot mai tare iese la iveala ca: dupa alegerile parlamentare PD face alianta cu PCRM = majoritatea, LUPU-presedinte, guvernul in frunte cu dealde Voronin, Diacov presedintele parlamentului sau invers, Voronin presedintele parlamentului iar mai putin probabil dealde Diacov prim-ministru oare guvern Greceannii -3 (Pulemeotcita ceasti 3-ia) . 🙁 Lupu p/u presedintie si-ar vinde si … rudele cele mai apropiate. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *