Decizia Curtii Constitutionale este o rusine nationala!

Decizia Curţii Constituţionale este o ruşine naţională, este o decizie ilegală, este una pur politică, de aceea, ne vom permite şi noi să o judecăm. Nu sîntem primii, nici ultimii care o comentăm…

Sînt absolut sigură că, dacă toate componentele Alianţei pentru Integrarea Europeană ar fi avut aceeaşi poziţie cu Preşedintele-interimar liberal privind ocupaţia sovietică, dar nu ca şi comuniştii,  decizia Curţii Constituţionale avea să fie alta. Cred că AMN, PLDM şi PD au obţinut o victorie a lui Pyrrus, pentru că s-au pomenit de aceeaşi parte a baricadei cu PCRM. Interesele electorale înguste şi influenţele sau poliţele plătite Moscovei şi Tiraspolului – ştiu ele care!… – au făcut ca ACESTE TREI PARTIDE SĂ TRĂDEZE INTERESUL NAŢIONAL. Eu nu exclud tragerea de sfori din partea acestor partide şi a PCRM la Curtea Constituţională.

Însă, în pofida deciziei Curţii Constituţionale, Decretul prezidenţial şi-a făcut efectul, a trezit societatea, care, din păcate, a înţeles, încă o dată, că nu avem justiţie de jos şi pînă sus, cu mici excepţii. Societatea a înţeles că actuala componenţă a CC este aservită celor care i-au format componenţa  – comuniştilor şi forţelor politice proruse din R.Moldova, dar şi forţelor politice din Rusia, care trag suficient sforile prin decidenţii noştri antiromâni.

Decizia CC este extrem de ruşinoasă şi pentru că avem deja poziţia oficială a Academiei de Ştiinţe. Adică, este o sfidare a poziţiei istoricilor, dar şi o încercare de a zădărnici condamnarea comunismului în Parlamentul Republicii Moldova, în baza recomandărilor Comisiei Cojocaru.

Partidele care s-au pronunţat, împreună cu PCRM, contra Decretului prezidenţial privind ocupaţia sovietică, vor trebui pedepsite în viitoarele campanii electorale de către alegătorii care au demnitate naţională.

Vitalia PAVLICENCO

Si o completare de Mircea POPESCU:

Guvernarea ruseasca a Basarabiei

Incet, dar sigur, Chisinaul accepta si se intoarce cu placere la guvernarea moscovita.

S-a stropsit Duma cu privire la decretul lui Ghimpu si imediat “aliatii” acestuia din AIE si-au udat pantaloni si s-au simtiti datori sa-si arate atasamentul fata de Moscova declarandu-se ofensati de gestul de independenta al acestuia.

Care mai de care dintre liderii AIE n-a pierdut ocazia sa verse laturi in capul singurului politician al puterii care a stat drept si a readus la suprafata adevarul despre suferintele pe care le-au adus cotropitorii.

Gudurandu-se umili in fata stapanului de la Moscova, cei care au profitat de adevarata revolutie basarabeana de la 7 Aprilie, au inlaturat metodele rudimentare ale fostei conduceri asa-zis comuniste de construire a “societatii moldovenesti suverane si independente” prin metodele mai subtile de construire a “societatii multietnice din Republica Moldova suverana si independenta”.

Noua conducere, “intelegatoare fata de “sensibilitatile rusesti”, prin apendicele politic numit “Curtea Constitutionala”, a constatat neconstitutionalitatea decretarii adevarului despre ocupatia sovietica.

Intr-adevar, conform Moscovei, trupele care au realizat genocidul populatiei romanesti din teritoriile cotropite au fost trupe eliberatoare si in consecinta, prin aceasta decizie, Curtea Constitutionala, indrumata politic de partidele cocotate la putere – PLDM, PD, AMN, secondate de PCRM, PSD si de alti rusofili mascati – a subliniat, daca mai era de demonstrat, ca la Chisinau autoritatile accepta supuse guvernarea Rusiei eliberatoare.

Adevarata hartie de turnesol o vor constitui viitoarele alegeri care vor demonstra daca si populatia basarabeana doreste reintoarcerea sub protectia imperiala.

Pana atunci, ca roman de origine basarabeana cu membri ai familiei deportati si omorati de “eliberatori” sau care s-au sacrificat, ca ostasi ai Armatei Regale Romane pentru adevarata eliberare a teritoriilor romanesti cotropite, simt un sentiment de revolta fata de actuala conducere care intineaza memoria basarabenilor a caror suferinte sunt vandute pentru 30 de ruble.

Mircea Popescu
California

Loading Facebook Comments ...

99 Comments

Add a Comment
 1. Decizia Curtii Constitutionale este o rusine nationala!

  EXACT.

 2. Pina acum parea ca avem 4-5 partide care vor apara demnitatea nationala, dar am ramas doar cu trei, al patrulea si al cincilea nici nu au fost. Astazi doar PL, PNL si MAE ne reprezinta pe cei ce nu au uitat istoria si stiu ce inseamna demnitate, iar PLDM si AMN, au tradat, sper ca oamenii cu suflet ce au ramas in PLDM vor fugi cit mai repede de acolo, altfel noi suntem pierduti.

 3. Ce potlogarie – asta inseamna ca regimul comunist sta bine pe picoare, cu parere de rau, deci, pazea, nea MIHAI!

 4. DA CE SAI FAC?

 5. Repostez ce am scris la subiectul anterior, cel cu inundatiile si politica, si adaug la ce-am scris acolo, ocna de suparat, ca astazi mai exista doar trei tari in lume in care comunistii mai au ceva de spus: Koreea de Nord, Cuba si Republica Moldova. Scuze! Era sa uit de Venezuela lui Hugo Chavez. Cam jenant, nu-i asa? Oricum va multumesc mult pentru ca mi-ati impartasit cruntele mele dezamagiri.

  xyz

  12 July 2010, la 20:08
  Decizia Curtii Constitutionale a Republicii Moldova este o rusine nationala. E cam greu sa faci justitie cu fosti judecatori sovietici. Lipsa de reforme se razbuna acum cumplit. 60 de ani istorie au fost aruncati la gunoi. Nu mai acuzati occidentul pentru tampeniile pe care singure autoritatile moldovene le fac. E foarte simplu sa dai vina pe altii. Sunt tare curios ce mai spune acum actualul ministru moldovean al justitiei. Nenorocitii! Au vrut sa-l termine pe Ghimpu si au facut praf Moldova. Mi-e foarte greu, de aici in colo, sa ma mai gandesc in vreun fel la Republica Moldova. Sunt prea consternat! Ma simt pur si simplu tradat! E ca si cum cineva foarte drag mi-ar fi inselat increderea investita. Pentru spalarea rusinii abia acum ar fi nevoie de o revolutie. Una adevarata! Macar in spirit, in gandire. Tare ma tem ca nu-i cu cine. Pacat de increderea investita de cei din afara in cei ce au aparut dupa 7 aprilie. Mare pacat! Totul a fost piedere de vreme. Totul a fost “vanare de vant”. Dumnezeu sa va mai inteleaga si sa va ierte… Si mereu ma tot gandesc la republicile baltice. Alt aluat, alta maia.

 6. oltean din tg jiu

  D-na Pavlicenco sustineti-l pe Ghimpu, acum are nevoie de sustinere,Filat,Urechean, Lupu nu-l sustin.De aici din Romania eu vad ca in RM se duc lupte crancene in plan politic intre democratii adevaratipe de-o parte,cei care se dau democrati si comunistipe de alta parte.RM nu a scapat inca de comunisti si de influenta Rusiei.Noi de aici credem ca RM nu poate iesi din zona gri decat prin unirea cu patria-mama-Romania.

 7. Pt oltean din tg jiu

  Noi, PNL, mereu am sustinut adevarul istoric, am aparat valorile nationale, nu ca pe Ghimpu, orice ar face el. Mai ales ca el nu prea vrea sa coopereze cu PNL. Noi sprijinim demnitatea nationala, indiferent de cine o manifesta. Ca sa nu mai spun ca PNL promoveaza pozitia unirii cu Romania si vom merge si in campania electorala cu mesajul Uniri.

 8. Pentru Vitalia Pavlicenco,

  Interesant este faptul ca ati postat articolul exact la ora 20:o8 exact cand eu imi postam eu dezamagirile in cadrul celuilalt articol si incepeam exact cu aceleasi cuvinte: „Decizia Curtii Constitutionale a Republicii Moldova este o rusine nationala.” Asta, in parapsihologie, se numeste telepatie spontana. Cred ca, la acea ora, milioane de romani gandeau la fel

 9. Comunisti (CC), jos labele rosii de pe Moldova! Chiar daca veti veni din nou la putere la alegerile din toamna, va fi un nou 7 aprilie. Populatia tanara deja a prins gustul libertatii.

 10. Nu va lasati. Mergeti mai departe

 11. Nu e de mirare. Curtea Constitutionala, formata din fostii judecatori sovietici, cu mentalitate bolsevica, au invatat jurisprudentia in timpurile dictaturii lui Nichita Hrusciov in anii 60 al secolului trecut, din cartile scrise de Lavrenti Beria si indicatiile lui Stalin. Gresala lui M.Ghimpu a fost ca nu le-a dat judecatorilor CC cite o medalie sau ceas de aur, poate soarta decretului sau era alta. Dar asa „zgircitul” plateste de doua ori!!!!!!! Lupta continua fratilor, pina la victoria definitiva mai este. Comunarii inca dau semne de viata. Un salut la toti.

 12. Decizia Curtii Constitutionale este un segment din intregul lant a luptei geopolitice intre Kremlin si Occident. Decretul Lui Mihai Ghimpu deloc nu i-a deranjat pe cei de la Kremlin, Decretul a fost un pretext. Pe Kremlin ii deranjeza tot mai marea sustinere a Republicii Moldova de catre Occident,iar noi devenim tot mai independenti fata de Rusia.

  In Republica Moldova circa 75% din productia de vinuri,coniacuri si vodca se afla in miinile agentilor economici rusi,si atunci reesa ca de fapt Kremlinul nu se lupta cu vinurile moldoveneti,ei se lupta cu rusii lor.

  Cred eu ca Kremlinul are o intelegere cu acesti producatori ca sa organizeze o diversiune,care ar duce in viitor la escaladarea relatiilor moldo-ruse si care la alegerile anticipate le-ar aduce dividede partidelor finansate si hranite de catre Kremlin, si evident repetarea variantei Ucrainei.

  Tot ce se petrece este de a inlatura OCCIDENTUL din R.Moldova si de a ne aduce sub influenta Kremlinului.

  Aceste alegeri ar putea deveni o mare tragedie in viata noastra, a cetatenilor R.Moldova.

 13. Decizia CC de astazi arata viitoarele coalitii la alegeri-filat+lupu+urechean dar fara ghimpu.Ghimpu va trebui sa-si gaseasca partid(e) de coalitie la alegeri.Se pare ca se profileaza teri orientari politice la alegeri-stanga pcrm,centru filat and com,dreapta-pl+pnl+mae

 14. Pt baciu

  Aveti perfecta dreptate. Ghimpu inca nu a inteles cine ii sint parteneri si cine ii doreste decesul politic… Treaba lui…

 15. Cred ca cei din Curtea Constitutionala ar trebui sa vina sa traiasca peste Nistru cu Smirnov sa inteleaga mai bine ce inseamna libertate si ocupatie! Poate asa vor intelege diferenta intre ocupatie si libertate!

 16. Pt xyz

  dar mai luati in consideratie ca l-am si scris. Ca sa nu mai spun ca l-am scris repede, pt ca asteptam sa ma contacteze de la JurnalTV, unde am si emis aceste aprecieri ale mele acum jumatate de ora.

 17. Este important sa retinem: in cazul decretului „28 iunie 1940 – ziua ocupatiei sovietice” s-a vazut ca toti liderii politici (Voronin, Filat, Lupu, Ureacheanu) s-au unit impotriva presedintelui M.Ghimpu !

  Concluzie: la alegerile viitoare va exista M.Ghimpu si ceilalti!

 18. Filat+lupu+urechean sunt mai periculosi decat voronin fiind imprevizibili.

 19. Pt flavius si go west

  Aveti mare dreptate! Lucrurile incep sa se vada tot mai clar la rascruci! Oare nu i-i rusine lui Alexandru Tanase sa pledeze contra Decretului lui Ghimpu? PNL, in viitoarele alegeri parlamentare anticipate, va spune ca, in viitorul Parlament trebuie sa intre masiv PL si PNL, nu AMN si PLDM.

 20. Ghimpu-Presedinte-D-na Vitalia Pavlicenco prim-ministru!!!!!!!!!!

 21. Probabil si la cei pro-romani frica este f. mare la fel si lui A.TAnase.

 22. Metaforic vorbind, apele ce-au venit peste Moldova, mai spală din rufele politice, mai dau jos unele măşti.Cel mai trist este faptul, că aceşti comunişti-judecători nu pot deveni peste noapte europeni, iar RM nu poate scăpa de ei.
  Până la urmă, decizia curţii constituţionale, nu este ceva neaşteptat. Altceva mă întristează–aceşti tineri guvernanţi şcoliţi în ŢARA-MAMĂ, dar cu viziuni proruseşti şi prosovietice– Filat, Tânase, etc., apoi cu mari pofte economice….M-au dezamăgit la culme!…

 23. Eu cred ca domniile voastre va ganditi la alegeri cand deja purceaua este moarta in cotet. Chiar nu aveti ochi sa vadeti ca ce era mai rau s-a petrcut deja. V-ati facut de ras in fata lumii civilizate. Cine credeti ca va mai avea incredere in autoritatile moldovene, oricare ar fi ele, de aici in colo, dupa ce s-a intamplat ce s-a intamplat? Toata lumea din Moldova se tot intreba de ce sta in expectativa Europa. Iata de ce statea in expectativa? Au vazut, de exemplu, ce s-a intamplat deja in Ucraina si si-au dat repede seama ca zona este foarte fluida. Bineinteles, docti, analistii politici din interior se vor grabi sa decreteze ca astea sunt „chestiuni” hotarate in exterior, in marile cancelarii ale lumii. Aiurea! Singuri singurei, cu gingasele dumneavoastra manute v-ati facut-o. Sa va fie de bine! Si, din pacate, nu este prima oara cand, in propria istorie, lucrurile se petrec asa. Repet: Mereu ma tot gandesc la republicile baltice. Alt aluat, alta maia.

 24. Oricum, se va intamapla ceva major in tara in viitoarele luni din cauza instabilitatii politice.Tara este ca o halca de carne pe care se bate estul cu vestul.Parerea mea e ca nu mai poate ramane in zona gri,zona tampon intre est si vest cum a fost 20 de ani.Probabil RM se va uni cu Romania fara Transnistria si Transnistria va prelua rolul RM de tara tampon intre est si vest.

 25. Stiti ce se spune despre damele de consumatie, cele care impart gratiile oricui plateste mai bine? Ca in final raman si penetrate si batute si cu banii luati. Nu se poate sa stai cu fundul in doua luntre pentru ca te scufunzi. E cazul ca Basarabia sa devina o doamna onorabila si sa-si aleaga definitiv barca, oricare ar fi ea, fara nici o suparare. Macar stim cum dansam. Si, mai ales, nu dam ocazia la clevetiri…

 26. Pt baciu

  Pai, PNL nu inzadar opteaza pentru unirea cu Romania.

 27. Nu o fi frumos, dar nici dăunător sănătăţii. Lipesc şi aici postarea pe care am făcut-o pe alt blog.

  Am cam tăcut în ultima vreme, dar văd că nu e bine. Sentinţa CCM, mie îmi sună cam aşa: „Bastardul (RM) nu trebuie să-şi cunoască tătucul (URSS), pentru că ar înceta să mai fie bastard; unde mai pui că s-ar putea şi să-l respingă. Iar atunci, ce Constituţie ?!, ce Curte?! Cei care au dat verdictul, puteau să fie alte persoane, printr-un astfel de gest, tot lachei s-ar fi chemat. Problema este că Stăpânul a plecat (definitiv), iar „prostimea” s-a adunat în curtea conacului şi „..nu vrea dreptate; vrea răspunsuri la întrebările ei” (F.M. Dostoievski).

  Îmi pun întrebarea dacă basarabenii, în fine cei care urmăresc portalul Unimedia, realizează absurdul situaţiei.

  În România există o vorbă: „S-a înecat ca ţiganul la mal”. Ce Dumnezeu ( sau mai curând, opusul) măi oameni buni?; de-abia începurăţi să ieşiţi dim marasmul identitar şi istoric, şi gata, se găsesc nişte imbecili în togă, care vor să vă trimită înapoi în întuneric. Se cred ei aşa de protejaţi de consecinţele gestului lor făţarnic, sau sunt pur şi simplu sclerozaţi? Oricum trebuiesc luaţi la întrebări.

 28. Pentru „baciu”,
  Stati linistit. Vestul nu se bate de loc. Si de ce s-ar bate? Ce are Moldova de oferit si nu stim noi? Interesul este al moldovenilor. ei trebuie sa aleaga. Ei trebuie sa convinga pe cine au de convins. Nici macar estul nu prea se bate pentru Moldova. Interesul lor este doar soarta rusilor din Moldova, statutul pe care il au acolo ca natie dominatoare, atavism din prioada imperiului rus si sovietic. In rest ii doare in cot pe rusi de Moldova. Moldovenistii imi amintesc de un banc care suna cam asa: Pe puntea unui vas se plimba alaturi soricelul si elefantul. Si soricelul exclama: „Iauzi cum mai tropaim!”

 29. Guvernarea ruseasca a Basarabiei

  Incet, dar sigur, Chisinaul accepta si se intoarce cu placere la guvernarea moscovita.

  S-a stropsit Duma cu privire la decretul lui Ghimpu si imediat „aliatii” acestuia din AIE si-au udat pantaloni si s-au simtiti datori sa-si arate atasamentul fata de Moscova declarandu-se ofensati de gestul de independenta al acestuia. Care mai de care dintre liderii AIE n-a pierdut ocazia sa verse laturi in capul singurului politician al puterii care a stat drept si a readus la suprafata adevarul despre suferintele pe care le-au adus cotropitorii.

  Gudurandu-se umili in fata stapanului de la Moscova, cei care au profitat de adevarata revolutie basarabeana de la 7 Aprilie, au inlaturat metodele rudimentare ale fostei conduceri asa zis comuniste de construire a „societatii moldovenesti suverane si independente” prin metodele mai subtile de construire a „societatii multietnice din Republica Moldova suverana si independenta”.

  Noua conducere, „intelegatoare fata de „sensibilitatile rusesti”, prin apendicele politic numit „Curtea Constitutionala” a constatat neconstitutionalitatea decretarii adevarului despre ocupatia sovietica.

  Intr-adevar, conform Moscovei, trupele care au realizat genocidul populatiei romanesti din teritoriile cotropite au fost trupe eliberatoare si in consecinta, prin aceasta decizie, Curtea Constitutionala indrumata politic de partidele cocotate la putere, PLDM, PD, AMN, secondate de PCRM, PSD si alti rusofili mascati, a subliniat, daca mai era de demonstrat, ca la Chisinau autoritatile accepta supuse guvernarea Rusiei eliberatoare.

  Adevarata hartie de turnesol o vor constitui viitoarele alegeri care vor demonstra daca si populatia basarabeana doreste reintoarcerea sub protectia imperiala.

  Pana atunci, ca roman de origine basarabeana cu membri ai familiei deportati si omorati de „eliberatori” sau care s-au sacrificat, ca ostasi ai Armatei Regale Romane pentru adevarata eliberare a teritoriilor romanesti cotropite, simt un sentiment de revolta fata de actuala conducere care intineaza memoria basarabenilor a caror suferinte sunt vandute pentru 30 de ruble.

  Mircea Popescu
  California

 30. Pt.xyz
  Vestul (mai ales Romania prin Basescu) se bate, dar mult mai dilomatic si mai cu perdea de cat estul. Vestul se bate pentru piata de desfacere a produselor, pentru expansiunea firmelor, ca de exemplu cea a constructiilor de infrastructura, cladiri etc. In vest exista autostrazi, cai ferate noi, etc. Unde mai lucreaza firmele din vest?

 31. FORTELE REACTIONARE SI RETROGRADE PRO-IMPERIALISTE DIN MOLDOVA , AVEAU NEVOIE CA DE AER DE RESPINGEREA DECRETULUI LUI GHIMPU , ACUM CIND ALEGERILE SE APROPIE DE LA ZI LA ZI … PROBABIL CA RESPINGEREA SA VA FI FOLOSITA LA MAXIM DE ACESTE FORTE CE SE GASESC SI IN OPOZITIE SI LA PUTERE PENTRU A DECLANSA O CAMPANIE MEDIATICA TURBATA LA ADRESA LUI GHIMPU SI A P.LIBERAL , LA INDEMNUL PE FATA A STAPINILOR DE LA MOSCOVA . GHIMPU VA FI PREZENTAT CA DREPT AVENTURIST DE „ALIATII” DIN AIE SI „NEBUN” DE FASCISTII ROSII GEN PCRM,M.U.,P.S.D.,P.U. … STRINS UNITE , HAITELE COMUNISTO-„DEMOCRATE” CE FAC SLUJ IN FATA STAPINILOR IMPERIALISTI DE LA MOSCOVA , SE PREGATESC DE LICHIDAREA IN STIL MAFIOT A PROSCRISILOR … MAREA HAITA TURBATA UITA IN FANATISMUL EI GEN S.S. , CA ISTORIA ISI CONTINUA MERSUL EI IMPERTURBABIL ,FARA A SE IMPIEDICA DE NISTE DERBEDEI .

 32. Vasile,Falesti PNL

  e si normal,ca la un membru de partid,sai coencida parerea cu liderul sau de partid,al D-nei PAVLIUCENCO!Pe Data de 07,04.09,mam bucurat mult ca R.Moldova,a prgmit o sansa de supravetuire nationala,spirituala si co speranta:ca Moldova,are viitor.dar dat de12.07.10,aproape ca mia spulberat sperantele!SE vede clar ca ocupantii,nu ca mai pretind la pamanturile ocupate din28.06.40dar parca nici nau parasit pamanturile de est ale ROMANIEI MARI.,mai avem mult de lucrat la multe capitole,mai ales,la capitolu:INDIPENDENTA!!!VA IUBESC PE TOTI,CEI CU INIMA ROMANA!!!

 33. Pentru baciu,
  Probabil ca atunci cand se gandesc la Moldova, constructorii de autostrazi si cai ferate de Andora isi duc aminte. Daca ar fi vorba despre Kazahstan, ei da, ar fi ceva. Iar in cazul Basescu, desi nu sunt un fan al sau, va asigur ca nu interesul il calazuieste ( nici macar cel electoral pentru ca la el nu mai este cazul ). Aici este vorba despre constiita de neam, cata o fi ea la el, ca la orice roman, de altfel. Chestie care dumneavoastra va cam scapa.

 34. Aproape 800 de membri ai Alianţei Moldova Noastră, în frunte cu preşedintele raionului Căuşeni, 13 primari, 12 consilieri raionali şi mai mulţi consilieri locali, au aderat astăzi, 12 iulie, la Partidul Liberal Democrat, transmite PUBLIKA.MD… SFIRSITUL AMN E APROAPE … ASTA MIROASE A REGLARE DE CONTURI INTRE DOUA BANDE DE MAFIOTI . BANDA MAI MARE PREIA TERITORIUL BANDEI MAI MICI SI SLABE . AMN E LA ORA ASTA UN CADAVRU POLITIC AFLAT IN PUTREFACTIE … O AGENTURA A RUSIEI MAI PUTIN , FARA INDOIALA …

 35. Ghimpu sa ceara o expertiza a decretului la Curtea de la Venetia. – opinia lor va conta foarte mult, deoarece CC nu a pututu indica nici o norma, articol constitutional care sa fie incalcat.
  Sistemul judecatoresc din RM – e o napasta pentru poporul acestei tari: corupt, neprofesionist ( puzderie de dosare la CEDO ), antinational, antistiintific ( INCHIZITIA , care incearca sa-l ardape rug pe Ghimpu), procomunist!
  Daca ar fi oameni cu demnitate ar trebui dupa aceasta hotarire toti sa-si dea demisia!
  Daca nu se reformeaza acest domeniu – nu vedem Europa in vecii vecilor.

  Totusi, CC a anulat decretul , dar ce scrii cu penita nu tai cu bardita lui Pulebere!
  Adevarul istoric va triumfa sila noi!

 36. Scârbelor de la Curtea Constituţională le este teamă că-şi vor pierde privilegiile odată cu reUnirea Basarabiei la Patria Mamă.

  Nu le pasă de adevăr şi de memoria părinţilor şi buneilor care au suferit de pe urma ocupaţiei sovietice.

  Tot ceea ce-i interesează sunt privilegiile proprii şi ceasurile primite ŞPAGĂ de la comunişti anul trecut.

  JOS COMUNISMUL!

 37. Bravo Curtea! în sfîrşit aţi dat dovadă de verticalitate! Constituţia mai există în acest stat.
  Forţă CC!

  Da cînd Curtea Constituţională a decis că alegerea lui Ghimpu în funcţie de Preşedintele Parlamenului şi Preşedintele interimar al RM fost constituţională – de ce aţi tăcut?

  da cînd Curtea Constituţională a decis că referendumul lui Ghimpu este constituţional – de ce aţi tăcut?

  atunci vouă va convenit activitatea Curţii? сe e cu isteria această acum, cînd CC a dat aviz în folosul suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova?

  DUBLE STANDARDE!

 38. Serafim Urechean:
  Această decizie a Curţii Constituţionale ar putea fi prevăzută în momentul semnării acestui decret. Acest decret ne aduce doar prejudicii.

  Dumitru Diacov:
  Acest decret a produs ritorici contraversate de la bun început. Am prevăzut un asemenea scenariu.
  Cred că decizia Curţii Constituţionale va linişti spirite în societate.

  Igor Boţan:
  Mihai Ghimpu nu trebuia să emită decretul fără ca să se gândească la efectele acestuia.

 39. Serafim Urechean:
  Această decizie a Curţii Constituţionale ar putea fi prevăzută în momentul semnării acestui decret. Acest decret ne aduce doar prejudicii… SALUTAM DISPARITIA DE PE SCENA POLITICA A ACESTUI SOBOLAN MIZERABIL DE URECHEAN SI A AGENTURII SALE PRO-IMPERIALISTE – AMN .

 40. Care „Independenţă” şi care „Suveranitate” stimabile „Vlad”?

  Alo!

  Independenţa cu armata a 14-a ocupând o parte din teritoriul naţional?

  Alo!

  După cunoştinţele matale, în raport cu cine s-a făcut acea declaraţie de „Independenţă”?

  Alo!

  În opinia matale, ce a fost la 28 iunie 1940?

 41. da , PLDM, AMN, PD.. merita fugariti la aceste alegeri…iar CC este o mare rusine !Nu-i nimic ,adevarul a fost spus si toti il stim ! Monumentul ocupatiei sovietice trebuie finalizat , iar lumea sa sfideze hotararea rusinoasa a acestei Curti comunoide

 42. CUM MEMBRI C.C. NU PREZINTA CU CLARITATE MAXIMA , ARTICOLELE DIN CONSTITUTIE CARE AR FI FOST INCALCATE DE PRESEDINTELE GHIMPU , ASA CUM AR FI NORMAL SI DE BUN SIMT , IN ORICE STAT CIVILIZAT , DECIZIA C.C. ESTE LOVITA DE NULITATE . DECIZIA NU POATE AVEA NICIUN EFECT LEGAL SI MORAL , IN LIPSA UNOR PRECIZARI AMANUNTITE SI LEGALISTE … IN ACEST MOMENT C.C. S-A PUS SINGURA IN AFARA LEGII , PRIN INCALCAREA LEGII . DECIZIA AIURITOARE A C.C. , ADUCE MAI MULT CU UN ATAC BRUTAL LA ADRESA STATULUI DE DREPT , A DEMOCRATIEI IN GENERAL . ASTEPTAM DEMISIILE MEMBRILOR COMPROMISI [ SI PE PLAN PROFESIONAL SI PE PLAN MORAL ] AI C.C. ! DECIZIA ADUCE MAI MULT CU O RAFUIALA POLITICA , O FRAZA “EMISA” DE TOVARASUL PULBERE FIIND EDIFICATOARE : Mihai Ghimpu a atins probleme politice și istorice îmbrăcate în haine juridice, “fapt care nu i-a reușit”. CE SA-I REUSEASCA LUI GHIMPU ? SE PREGATEA SA DEA O LOVITURA DE STAT GHIMPU SI C.C. A SALVAT BIATA TARISOARA ? PREGATEA ATENTATE TERORISTE PRESEDINTELE TARII SI A VENIT C.C. SI LE-A DEJUCAT ? EXTREM DE DUBIOASA ACEASTA FRAZA SCAPATA FARA VRERE DE MAIMUTOIUL CONSTITUTIONALIST …

 43. Iaca am vazut inca odata cum moscova dicteaza !..nu vrem sa ne complicam noi, ca doar nimeni nu vrea sa aiba probleme cu moscova…eu tare privesc cu tristete cum toti ii pun bete in roate lui ghimpu..cand vrea sa faca si el ceva bun repede tabarasc tăti pe el…eu chiar credeam ca in pldm sunt romani..da nu-mi dau seama ce fel de romani sunt astia…off putini patrioti au mai ramas in tara asta… unirea asta parca ar fi un vis frumos da tare greu de realizat….dupa mine toate fortele astea unioniste ar trebui sa se uneasca, ca daca s.ar uni ar fi mai bine auzite si ar avea o forta mai mare si lumea ar vedea ca e ceva serios si important..cel mai bine ar fi ca toate partidele astea pnl, mae, pl , partidul national roman sau care mai sunt astia ilie bratu toti ar trebui sa se uneasca…si la alegeri sa fie un candidat unic, asa am acumula mai multe voturi..altfel nu va castiga nici pl da nici pnl, ca ar sa fie cei din electoratul lui ghimpu care ar sa voteze cu pnl care vine cu unirea,, apoi ghimpu ar pierde si pnl n.ar castiga oricum destul, si iar ne gasim cu pragmaticii istea sau in cel mai rau caz chiar cu comii..da poate ghimpu nu vrea sa colaboreze pt ca societatea nu e inca gata si el acu creeaza terenul potrivit, inainte trezeste pe mancurti apoi cand e momentul prielnic va veni cu unirea..asa cred

 44. Constat ca un tiz de-al meu debiteaza prostii. CC nu a adus nici un argument plauzibil pentru anularea Decretului. Si eu nu inteleg ce se intampla cu A. Tanase, pe care il consideram un politician lucid si cu bun-simt. Dupa ce Ministerul Justitiei a aparat la CC pozitia lui Ghimpu, il vad pe Tanase ca o ia razna, condamnand decretul.

 45. DECIZIA HILARA A C.C. MARCHEAZA TRECEREA MOLDOVEI DE LA “STATUL DE DREPT” LA “STATUL DE NEBUNI”…MIINE VOM VEDEA VREUN JUDECATOR STABILIND VINA UNEI PERSOANE DUPA LUNGIMEA PARULUI SAU A BARBII SAU DUPA INALTIMEA MAI MARE SAU MAI MICA A CETATENILOR PATRIEI . ASTA E CIRC NU CURTE CONSTITUTIONALA TOVARASI ! ADUNATURA DE NEBUNI STRINSA LA C.C. E PUSA PE FAPTE MARI … SE VREA UN SEMNAL SI PENTRU CEI CARE DORESC CONDAMNAREA REGIMULUI COMUNIST ? ACUM TOTUL E POSIBIL … EXTRATERESTRII MAI LIPSESC DIN SCENARIUL ASTA MARCA FSB …

 46. p/u Vlad alias Elvetia2

  Igor Botan a mai spus și asta: Decizia Curții Constituționale este foarte stranie, deoarece Ghimpu nu a încălcat niciun articol din Constituție. Este politică curată.

  DUBLE STANDARDE!

  Nu trebuie sa scrii pretutindeni aceleași tâmpenii. Si sa le repeți ca un papagal de mai multe ori.

 47. Не надо винить только КС, судьи люди подневольные, что им прикажут „сверху”, то они и делают. А давайте подумаем, кто им дал такое указание? Гимпу? Исключено. Урекяну? Да кто его будет слушать? Это уже отработанный материал. Лупу – пятое колесо в телеге, болтается без должности не у дел. Воронина в расчет не берем, он не у власти. Остается кто? „Спаситель нации” Филат , человек с большими амбициями и абсолютным отсутствием чувства собственного достоинства (вспомните, как он трусливо лебезил перед Ворониным, когда тот вызвал троицу на „ковер” после 7 апреля). Да, это он принял „прагматичное” решение. Если он так стелился перед Ворониным, неужели вы думаете он посмел бы ослушаться своего хозяина „самого Путина”?! Стыдно! Очень стыдно! Это мы здесь на месте знаем, что у этого политика психология мелкого лавочника, которому подфортило сорвать огромный куш, и ему плевать на имидж нации. Успеть бы быстрее набить карманы. А ведь за пределами Молдовы он представляет лицо нации. По нем судят обо всех молдаванах и потешаются над ними ( во, как опустили молдавашек!) Филат это Янукович Молдовы с замашками своего кумира Путина и беспринципностью своего предшественника Воронина. Он опозорил свой народ и потомки Штефана чел Маре должны с презрением отвернуться от него.

 48. Neasteptat punctul de vedere al „Rusoaicei”. Mai ales ca s-ar putea chiar sa aiba dreptate.

 49. Doamna Vitalia Pavelescu ( poate ma insel ??? PAVLICENCU ???? ) are absoluta dreptate si o admiram si va fi admirata de istorie. Toate partidele existente in Moldova trebue sa mearga pe fata la alegeri , cu ideea UNIRII ca idee principala,cum face admirabila Doamna VITALIA.

  Doamna Vitalia depaseste in curaj si inteligenta marile femei ale lumii :::: Indira Gandhi si englezoaica ………regret dar imi scapa numele. Acestea din urma luptau in tari democratice, nu prea aveau nevoie de mult curaj pe cand Doamna VITALIA trebue sa lupte inca cu TIRANIA TOTALITARA ascunsa sub diferite forme in societate ceea ce cere nu numai curaj dar si sacrificiu de persoana sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *