O lovitura data de Filat AIE?

Citesc in “Timpul” o stire pe care nu o gasesc pe www.unimedia.md. Este vorba de un comunicat de presa al PLDM precum ca presedintele raionului Soroca si 12 primari AMN au aderat la PLDM.

Ma intreb cum sa calificam acest lucru? Ca o trezire brusca a celor de la Soroca drept adepti ai liberal-democratismul lui Filat, care o fi mai bun decit social-liberalismul lui Urecheanu?

Nu am nici un motiv sa depling AMN. Stim cum s-a procedat cu national-liberalii si cum Veaceslav Untila dadacea gindul si convingerea ca “in AMN trebuie sa ramina numai (inexistenta sa) “Jos Mafia” (care acum a pus mina pe “Jos coruptia”), si vaporizata “Alianta a Independentilor”, despre care Urecheanu crede ca o resolidifica daca va candida la Primar General in Municipiul Chisinau. Si, totusi…

Nu vreau sa spun ca din cei zisi 12 primari, conform informatiilor noastre, sase sint AMN-isti, iar sase sint mai haladuitori dupa treuci. Adica, treucari. Daca miine, Filat nu mai e premier, nici ei nu vor mai fi liberali si inca democrati. Dar asa e moda – asta e la treuca, zis Buget public, de care, probabil, se crede ca poate dispune cum doreste si il poate imparti la “ai nostri”. Nu vad prin ce s-au schimbat abordarile in raport cu satrapii bolsevici. Cineva din chiar PLDM imi spunea, inainte de a intra partidul la guvernare, ca daca se vor lua masinile si remunerarea, veti vedea daca mai exista partidul…

Cind a plecat Untila de la AMN, s-a scris in presa ca a dorit sa mearga imediat la PLDM, insa Urecheanu a cam avertizat AIE ca va face probleme daca il ia Filat. Cum vedeti, Filat devine partidul agrarian al anilor 1994-1998, umflat si rasumflat, ca vaca ceea care s-a scapat in lucerna. Si stiti ce pateste vaca, daca nu e sparta cu o furca…

Acum, Untila a ramas de carosabil, chiar daca s-a instalat ca un aghiotant in coasta sediului lui Filat. Pare un lucru deja folosit de Filat, nu vom spune cum se numeste, ca stiti si singuri. Insa Filat nu se potoleste, pentru ca vrea sa devina Mesia, salvatorul Natiunii maldavenesti. De aceea, ii ia cu japca pe toti, dar cind va buhni capusa verde, asta se va mai vedea. Urecheanu tace, pentru ca AIE isi face treptat 51 de voturi, fara Platon, fara Untila si fara Colesnic. Satelitul MU-ist al lui Filat saraceste, PD-ul i-a stricat socoteala cu atragerea unor deputati, din care cauza Turcanu a ramas cu satisfactia coniacului de la Garling. Pentru ca Fractiunea devine o iluzie si pentru el, si pentru Filat.

Este oare corect ce face Filat, judecind dupa situatia de la Soroca? Nu cred. Apreciez ca o lovitura data AIE, care va avea consicente – mai devreme sau mai tirziu. Dar nu mira – solutia imorala e in actiune. Desi unii au spus ca nu e adevarat, altii confirma tot mai puternic faptul corelarii sau coordonarii dintre proiectele Filat si Pasat. Adica, Filat, fara scrupule, dezbraca AMN-ul si vrea sa minimizeze PD-ul, prin MU si Pasat, mai suporta ceva PL-ul, dar concurenta este mare si o demonstreaza clar Chirtoaca.

Nu stiu ce crede Urecheanu, ce crede Alexandru Oleinic, cel care a investit si muncit de peste un deceniu in Soroca, ce crede Valeriu Cosarciuc – si el ministru, ca si Oleinic, in Guvernul AIE, pe care Filat il cam privatizeaza. Dar stiu ca asemenea lovituri necinstite nu vor duce la consolidarea Aliantei, nu cred ca se vor intelege privind un singur prezidentiabil, vor incepe cotonogelele si ciomagelele reciproce, dupa care isi vor pierde dreptul moral sa ii invete pe altii ceva. Pe noi, care sintem consternati de cooperarea deschisa si mai ascunsa peledemisto-comunista. Succes, in imoralitate si egoism, generate de orgolii si de interese straine celui national!

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

100 Comments

Add a Comment
 1. DAAAAA, TOATE LE STII , CHIAR SI CE EI NU STIU !! CE SE MAI BUCURA VORONIN SI SLEAHTA LUI COMUNISTA LA CITIREA CELOR CE SCRII .Nu degeaba te citeaza toti comunistii in fituicile lor ! METODA ASTA NU DA ROADELE scontate , DOAMNA!. CACI VREI SA VII IN PARLAMENT IARASI, NU ? ! CREZI CA CU CAT VEI ARUNCA CU ZOI , cu atat mai repede vei ajunge la tel ? Gresit !! AMINTITI-VA CE-A PATIT GEOANA$CRIN cu toata armata din spatele lor de moguli de presa si de „ionanesi”.Daca o mai tii asa, o sa dispari din politica moldoveneasca ! La sigur ! Bafta !

 2. Toti sunt rai, numai PNL-istii cu Pavlicenco sunt ingeri…

 3. Consider un lucru absolut normal ca un politician sa-si expuna punctul de vedere asupra unui eveniment politic, chiar daca aceasta implica critica, dupa cum o face d-na Pavlicenko. Este foarte binevenit sa faca acest lucru toate figurile politice pentru a ne descoperi noua mai multe adevaruri despre oponenti dar si a argumenta cu date, probe, afirmatii si fapte…

 4. Chiar sunteti dezgustatoare, d-na Pavlicenco! Daca ati fi mai tanara, as inclina sa cred ca frumuselul de Filat nu va observa … Dar, draga doamna, va nistuie ura! Va sufocati ca a ajuns Untila la „jos coruptia”,adica acolo unde dumitale ai reusit deja sa fii”jos”, ca l-ai facut si pe Petrencu cu ou si cu otet ! Iaca d-lui a demonstrat ,ca nu se spanzura dupa posturi, dar, cum bine-a zis cineva mai deunazi, TARE-I MAI SEDEA RAU alaturi de o rautate ca Pavlicenco! Mai potoleste-te, femeie, mai incetisor, ca ani-s multisori, vad ca dau de veste, bat la tample!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Pt Luminita

  Rog sa imi aduceti probe prin care sa imi demonstrati unde l-am facut cu ou si otet pe Petrencu? Tocmai ca atunci cind Petrencu a inceput, dupa 5 aprilie, sa critice public alianta noastra de la alegeri, i-am trimis un SMS – pe care il pastrez in telefon – prin care l-am indemnat sa nu deschida nici un fel de discutii despre asta si el a acceptat. Dimpotriva, eu am fost criticata inetic de Petrencu la congresul la care Untila, cu greu, a fost ales presedinte al MAE.

 6. … problema este in acest caz , ca amn-ul se dezagregheaza rapid iar filat vazind asta si normal ca a racolat si racoleaza tot ce poate din resturile amn-iste . vorba aia …decit inamici , mai bine linga tine sa-i poti controla mai bine … de fapt asistam de citeva luni de zile la agonia amn -lui si asta o stim prea bine cu totii . au fost comise greseli peste greseli de liderul etern urechean . sa fi la putere si partidul tau sa intre in colaps , e ceva … sa nu mai plingem ca babuschinele pe umarul amn-lui , ca a avut pozitii ani la rind clar pot sa le numesc , anti-nationale , „stingiste” si „sovietoide” . n-o sa plingem dupa urechean , in nici un caz …

 7. chiar exagerind putin , disparitia amn-lui de pe scena politica ar constitui un factor pozitiv , contribuind la clarificarea politica de care are nevoie electoratul . sa mai dispara partidele astea cu obiective neclare , in ceata , care zapacesc electoratul … nu stii daca sunt de stinga sau dreapta , pro-ue sau pro-csi , nationale sau anti-nationale … si dupa amn urmeaza pd-ul . deja se duc si ei ca bolovanul la fund …

 8. PD are deja reprezentanti in fiecare raion. Fiecare reprezentant e dotat cu automobil nou, personal, cu care toata ziua umbla facand agitatie, promisiuni dar si murdarind la stanga si la dreapta totul ce nu e de culoare PD-ista.

 9. Urecheanu tace, pentru ca AIE isi face treptat 51 de voturi, fara Platon, fara Untila si fara Colesnic… cum alegerile sunt destul de aproape , e hilar sa vorbim de nu stiu ce majoritati aie cu unii sau fara altii . se ia totul de la zero … pe de alta parte despre ce fel de majoritate vorbim aici ? una anti-comunista dar anti-nationala ? aici dau dreptate lui cubreacov , desi nu-l simpatizez prea mult , care spune lucrurilor pe nume in articolul …Mitropolia Basarabiei ca test (II). nici pina la ora actuala mitropolia ortodoxa adevarata a neamului nostru nu primeste recunoasterea morala din partea statului moldovean . nu mai vorbesc de retrocedari de bunuri ,arhive … cu ce ne incalzeste pe noi o majoritate anti-comunista [ din vorbe ] dar si anti-nationala [ din fapte ] ?

 10. http://unimedia.md/?mod=news&id=20461 dna Pavlicenco, iata stirea este si pe UNIMEDIA.md, doar ca e tratata diferit de Timpul.

 11. Fiul liderului comunist, Vladimir Voronin, Oleg Voronin, avea salarii de milioane de lei anual, fiind angajat al companiei „Moldconstruct Market” SRL, deşi directorul firmei a declarat anterior că Voronin Jr. nu are nicio legătură cu aceasta.

  „Oleg Voronin nu este angajat al companiei „Moldconstruct Market” şi nu are nicio legătură cu activitatea companiei”, spunea, la 9 iunie 2010, directorul companiei, Angela Şcerbina. GREA , FOARTE GREA LOVITURA MEDIATICA PENTRU VORONIN JR. SI INDIRECT PENTRU VORONIN SR.& PCRM …

 12. Ai dreptate, dna Pavlicenco. Dar… In RM nu exista partide doctrinare. Niste SRL-uri clientelare. Vedem in marea majoritate aceleasi fete de 20 de ani cu mici remanieri. Majoritatea sunt treucari. Au fost la treuca lui Snegur +agrarienii lui Ciubuc si Sangheli, apoi la treuca lui Lucinschi +Diacov. Au ramas pe langa treuca lui Voronin deoarece acesta a venit cu „ortodocsii” lui I.I.Bodiul. Acu si-au revenit putin pe langa Urechean . Dar Urechean se scufunda si asta e bine, dar sobolanii fug spre alti carmaci. Asta-i societatea moldoveneasca. Sau credeti ca asa zisa dreapta moldoveneasca e absolvita de acest pacat? Azi tuterii is in jurul lui Filat si deci el este „infailibil”. Vom vedea ce va fi maine. Viata merge inainte. Pana la democratie mai avem. Timpul cavalerismului a trecut pana la Don kijote . Cine poate oase roade cine nu… scrie comentarii sau isi face blog. Asa-s timpurile, doamna.

 13. Propun celor care mai stiu pe ce lume traiesc sa incercam sa comparam guvernarea comunista cu actuala guvernare pornind de la fapte obiective sa vedem care este mai „democrata”.
  1. Actuala Guvernare a admis ca Prim-ministru si mai multi ministri sa detina functiile contrar Constitutiei. Fapt constatat de Curtea Constituitionala.
  2. Actuala Guvernare a schimbat modul de redistribuire a mandatelor in Parlament astfel incit lor sa le revina mai multe mandate decit comunistilor. Acest fapt contravine si recomandarilor Comisiei de la Venetia care spune ca regulile la alegeri nu pot fi schimbate timp de un an pina la alegeri (cu exceptia cind legislatia nationala se aduce in concordanta cu standardele internationale).
  Si sa ne limitam doar la aceste doua. Propun sa se identifice doua acte la fel de grave ale Comunistilor. Sper ca nu vom ajunge sa discutam informatii „senzationale” de genul salariului lui Voronin. Putem sa condamnam cit vrem moral fapta data dar sint curios ce fapt ilegal vedeti aici. Si vad ca nu atrageti atentie la faptul ca directorul a spus ca nu are nimic cu firma acum, dar nu a spus ca nu a avut in trecut.

 14. Are ceva sens articolul ,dar un lucru e vadit lucrurile facute pina la prezent de Filat dau roade poate nu 100% ,dar se misca carul si asta ne multumeste.Din cei prim-ministri cunoscuti pina la moment nici unul nu s-a gindit la populatie asa ca Filat si nu zic ca e perfect si ca e mesia pe Pamint ,dar se vede ca omul are scopuri ,teluri si incet incet le indeplineste.Sa facem comparatie intre guvernul Filat si Greceanaia si vom vedea ca guvernul e condus de un om apt pentru asa functie,si daca chear e criticat se merita daca critica e obectiva ,doar din greseli ne invatam.Cint despre trecerea primarilor in PLDM asa zice ca e un lucru bun ,mai bine sa fie in acest partid ,decit in PSD,PD,MU si alte partide ale caror lideri lasa semne mari de intrebare.Ma gindesc ca la alegerile din toamna multi isi vor schimba orientatia politica si atunci trebuie de inteprins masuri acum decit atunci sa plinga ,nici Urechia ,nici Lupu nu sunt parteneri stabili asa ca mai bine sa-i ai linga tine decit sa te omoare pe la spate….

 15. Totul este clar, dar cu ce ocazie „Citesc in “Timpul” o stire pe care nu o gasesc pe http://www.unimedia.md.”? Dna Pavlicenco, parca ati fi Dodon. Numai Dvs si el sunt obsedati sa apara pe blog si pe unimedia. Toti cretinii comenteaza pe acest site asteptind citeva sute de ueor de ma-sa din italia pentru a-i investi in bautura ca sa mai dea foc la vreo cladire.

 16. buzdurie – ce concret a facut Filat si care nu a fost facut anterior?
  Sint curios cum apreciati delcaratia de ieri a Dlui Filat care primind „Top Ten Reformer Award” care se acordă primelor 10 ţări din lume la capitolul implementării reformelor, conform raportului „Doing Business” al grupului Băncii Mondiale, a declarat ca premiul este meritul AIE desi stie foarte bine ca premiul a fost acordat in baza actiunilor intreprinse pina in vara anului 2009 cind AIE nici nu dadea semne ca ar aparea?

 17. Doamnă Vitalia!Oare cum de dovediţi,nu-i zi să nu-l murdăriţi cu zoi pe Filat?Că-i primeşte pe foştii membri ai AMN în PLDM asta-i treaba lui.Oare aţi aşteptat să între în PLN?Nu-i frumos doamnă ce faceţi.Nu-l înghiţi pe Filat e chestia matale personală dar nu te iscăli din numele partidului că o să te lepede şi ai tăi membri şi o să între toţi cu HURTA în PLDM.

 18. Cititor- sunt multe a mentiona din activitatea prim -ministrului Filat aceeas lupta pentru aderarea tarii la Europa ,sistem de vise mai liber ,ajutorarea familiilor ,chear un simplu exemplu ce il cunosc personal Filat a sponsorizat operatia fetei ce a fost ranita la Palatul Republicii cind de pe acoperis acesteea i-a cazut o bara metalica.Cine din politicienii nostri a mai facut asa gesturi pot la sigur sa-ti raspund–-nimeni!!!

 19. to:Nina,

  Ura dnei Pavlicenco e mai mult fata de Filat personal decat fata de Filat – lider PLDM.

  Nu cred ca procedeaza demn atunci cand i-i scufunda in rahat pe cei de la PL si PLDM si in acelasi timp nu-i vede pe cei de la PD, doar din cauza ca-i agreeaza personal pe Diacov & Co.

  Ar fi ok daca era doar blogger, dar fiind presedinte de partid i-si transfera imaginea negativa pe intreg PNL.

 20. Valentina Cuşnir

  politicienii fac gesturi doar pentru reclama!
  M-au lasat mai bine de 1/2 an somera, atunci chind am fost batuta in timpul exercitarii mandatului. Ghimpu m-a dat in judecata sa ma evacuieze din apartament ca sa nu pot merge in judecata, sa nu pot merge la medic. Diacov a dat un apartament din casa hotel a parlamentului in 2001 prin Hotarire de parlament unei familii, care niciodata nu au avut nimic cu parlamentul, dat tatal lor, fiind deputat , a decedat. Eu am suferit in exercitiul mandatului, nu am de ghind sa ramin in apartament, dechit pina la sfirsitul examinarii cauzei penale, despre care toti guvernantii au luat apa in gura.
  E bine ca au dat familiei Boboc apartament si Ordinul Republicii, dar eu, fiind deputat si, care am vazut omorul lui Valeriu Boboc si am fost batuta de politisti, oare asta merit din partea acestor guvernanti?
  Sunt niste ticalosi!

 21. buzdurie. Eu am avut in vedere nu lozinci. Puneti alaturi stirile despre relatiile cu UE din timpul comunistilor si cele de astazi si sa/mi aratati si mie diferentele. Pentru faptul ca a sponsorizat operatia fetei Dl Filat merita felicitat, dar va intreb ce legatura are asta cu activitatea lui in calitate de politician si Prim-ministru. Cit priveste cine a mai facut asta poate ca nimeni. Dar sa stiti ca eu nu prea cred in gesturi facute la televizor. Cititi, spre exemplu, informatiile despre un fotbalist portughez din Rusia care a sponsorizat operatii despre care nu s/a stiut nimic ani de zile. Prin asta nu vreau sa pun nici cum in umbra gestul Dlui Filat. Si felicitarile mele au fost absolut sincere. Dar pentru mine este cu atit mai regretabil sa vad ca face si gesturi incomparabile

 22. ce n-ar face filat, si mai recent chirtoaca e de criticat. In schimb, pnl e de lauda.
  De ce nu critica dna Pavlicenco deloc PD, care se umple cu fosti comunisti?

 23. Dna Cusnir
  Sint destul de sceptic in privinta eficientei dumneavoastra in Parlament. Dar chiar si daca ati fi adus prosperitatea pe acest pamint. Nu aveti dreptul nici legal si nici moral sa procedati cum au procedat altii mai inainte. Faptul ca altii au furat milioane si au facut gesturi ilegale nu pot fi justifica ocuparea ilegala a bunurilor statuli. Daca asta nu intelegeti orice discutii sint inutile

 24. Dna Cusnir o ia cu totul razna. Era nevoie sa debiteze in halul asta?

 25. Pt COSTIN

  Legat de postarea cu „exagrind putin”, sint total de acord.

 26. Urechean: „Nu cred că Filat este atât de naiv ca să distrugă AIE”

  „Nu cred că Filat este atât de naiv ca să distrugă AIE și, mai ales, pentru câțiva primari, pe care AMN nu-i va sprijini la alegerile locale, pentru că nu au făcut nimic. Filat nu va risca să nu fie susținut de un partid ca AMN. Dar dacă e vorba de așa ceva, atunci vom merge fiecare pe planuri individuale.” Declarația îi aparține liderului AMN, Serafim Urechean, ca urmare a unui comunicat de presă al PLDM, în care se anunță că 12 primari ai AMN din R. Soroca, inclusiv președintele raionului, au aderat la PLDM.

  „Dacă ar fi fost inițiativa primarilor, comunicatul de presă nu venea de la stuff-ul PLDM”, a mai adăugat Urechean.

  Amintim că, anterior, PLDM a expediat un comunicat de presă în care se menționa că 12 primari AMN, împreună cu preşedintele raionului Soroca, Mircea Martîniuc, au aderat la Partidul Liberal Democrat din Moldova.

  Cei 12 primari sunt: Serghei Slutu (comuna Ocolina), Mihai Zosim (c. Stoicani), Veaceslav Terente (c. Căinarii Vechi), Ion Vrîncean (c. Baxani), Valeriu Valuţa (c. Bădiceni), Ion Lesco (c. Vărăncău), Mihai Zaporojan (c. Nimereuca), Larisa Gîncu (c. Redi-Cereşnovăţ), Parascovia Cociu (c. Dărcăuţi), Silvia Leşan (c. Schineni), Constantin Purice (c. Solcani) şi Serghei Citulean (c. Parcani).

  Ei au semnat o declaraţie comună, în care au anunţat faptul că părăsesc rândurile Alianţei „Moldova Noastră” şi aderă la PLDM. Demersul lor a fost examinat şi aprobat la şedinţa Biroului Politic al Organizaţiei Teritoriale Soroca a PLDM din 14 iunie, se mai menționează în comunicatul de presă al PLDM.

 27. Pavlicenko , nu ai nici o sansa sa ajingi cu PNL in parlament !

 28. Urechean: „Nu cred că Filat este atât de naiv ca să distrugă AIE” … pe de o parte ii dau dreptate lui urechean . pe de alta parte nu cred ca e cazul ca AIE sa duca in spinare epave politice … sa hotarasca odata ce fel de partid este – de centru-stinga sau centru-dreapta si sa se alipeasca altui partid din AIE . cu cit aliantele de guvernare sunt alcatuite din mai multe partide , cu atit guvernarea e mai incoerenta . si asa pd-ul incurca mult linia de guvernare , prin sovietismele primitive ce le etaleaza cu mult zgomot . numai cind auzi propaganda isterica a PCRM contra asa-zisei puteri de „dreapta” , „liberalo-democrate” si te pufneste risul … care dreapta , care liberalism ? o ingramadire de fosti comunisti , multi filo-rusi , reprezinta „puterea liberalo-democrata” ? cind mai e o parada la moscova ? sa nu fie ratata , doamne fereste …

 29. În opinia lui Mircea Snegur, ex-Preşedinte al Sovietului Suprem – fostul Parlament al Republicii Moldova până în anul 1990, primul Preşedinte al Republicii Moldova, adoptarea Declaraţiei de Suveranitate reprezintă prima victorie a Republicii Moldova în direcţia eliberării de sub ocupaţia sovietică. „Sunt mândru că am contribui la semnarea unui act curajos care a contrinuit la transformarea ţării nostre într-un stat independent şi suveran”, a mai spus Mircea Snegur. „eliberării de sub ocupaţia sovietică”… o-c-u-p-a-t-i-e … bine spus .

 30. Pt andrei

  Mi se pare ca nu e vorba de a trata o stire, ci de faptul ca Timpul a reprodus un comunicat de presa al PLDM.

 31. Pt sergiu

  1. Nu cred ca „zisa dreapta moldoveneasca e absolvita de acest pacat?” Sint de acord cu opinia despre cei care se invirt in jurul lui Filat si ca pina la democratie mai avem. 2. Numai ca daca m-ati vizat pe mine, eu nu am stat si nu stau numai pe blog. Insa blogul este o posibilitate de a spune ce crezi cind nu ai acces la ziarele si televiziunile albastrite, inversite si trandafirizate. Blogul mai arata si ca nu toti oamenii se ticalosesc. Personal, nu m-am ticalosit sub comunisti, nu ma ticalosesc nici sub democrati. Mai ales ca, asa cum spuneti, sint „zisii”.

 32. Doamna Pavlicenco va inteleg frustrarile, insa inclin sa cred ca acesti primari singuri au „batut la usa”. Cunosc situatia din mai multe raioane, unde cei din AMN doresc sa treaca masiv la PLDM si este foarte greu sa-i convingi sa nu faca declaratii. Ei insisi doresc sa fie „observati”, iar pentru aceasta este nevoie de tam-tam. (De altfel organizatiile primare PLDM de obicei nu-i pun in capul mesei)

 33. PSD propune zece proiecte naţionale pentru crearea 600 de mii de locuri de muncă, dar va realiza numai trei, pentru că „nu deţine pârghiile de conducere”…hahahaha… 3 din 6 ca nu detin „parghiile” … la fel untila vrea stringere de semnaturi pentru mariri de salarii si pensii . penibil …astia cred ca poporul e o adunatura de mioare , care merg linistite la sacrificare . pur si simplu se decredibilizeaza singuri acesti politicieni-circari …

 34. D-nă Valentina Cuşnir aveţi merite mari în trecut fiind tare curajoasă în Parlament,la 7 aprilie,mă închin în faţa D-srt,dar ce-i a statului e a statului,şi nu-o încurcaţi cu proprietatea personală.Nu turnaţi gaz în focul care şi fără ajutorul D-str.arde.Unire dragi democraţi dacă vă socotiţi aşa!Democraţia la momentuul actual cere apărată şi nu tulburată cu replici destul de majore.

 35. Pt buzdurie

  Nu comparam Guvernul Filat cu Guvernul Greceanii. Comparam guvernarea democrata cu asteptarile populatiei de la democrati.

 36. primarii in cautare disperata de fonduri pentru proiectele comunale sint treucari?! uite adevarul democratiei! si daca ei sunt treucari fiindca sint nevoiti sa se agate de cei cu bani pentru a supravietui administrativ, politic, Dta cine esti?

 37. Pt radu

  Am scris despre unimedia, pentru ca nu le scapa stiti scandaloase. In al doilea rind, m-am gindit ca daca unimedia nu scrie, nu a vrut sa deranjeze pe cineva din AIE. Acum vad ca a scris si eu am gresit.

  Nu-i consider pe cei care comenteaza pe http://www.unimedia.md drept cretini.

 38. Pt altfel

  Primarii care cauta fonduri nu trebuie, pentru asta, sa treaca la alte partide. Iar Guvernul trebuie sa ii trateze egal pe tori primarii, pt ca sint rezultatul votarii oamenilor, nu trebuie sa umileasca si sa nedreaptateasca oamenii care au ales un primar sau altul. Acum toti trec la Filat pt ca el imparte banul public. Si care e diferenta de comunisti, fapt pentru care zisii democrati i-au chemat in judecata la Strasbourg pe comunistii care repartizau banii publici doar comunistilor si frontistiilor/pepecedistilor?

 39. 23 июня, 11:35 E-NEWS
  Влад Филат не разрешил прессе присутствовать на встрече с сельхозпроизводителям

  Премьер-министр Влад Филат посоветовал журналистам привыкать к закрытым заседаниям правительства. Это произошло вчера, после встречи премьера с сельхозпроизводителями, на которой обсуждались механизмы субсидирования фермеров. И хотя прессу сперва на неё пригласили, вскоре Влад Филат передумал и попросил журналистов освободить зал в течение десяти минут.

  Это сообщение вызывает озабоченность: что пытается скрыть господин премьер от общества? Какие у него секреты?

 40. Inca o data pt browser
  Despre PD nu scriu din urmatoarele motive:

  1. Am luptat impotriva lui Lupu cind era comunist. Filat atunci era cu el in termeni buni, la fel ca si cu mai multi comunisti.
  2. Fara Lupu nu devenea nici un lider din cei trei cine sint.
  3. Lupu nu are nici o inalta functie publica.
  4. Lupu nu se situeaza pe segmentul nostru, al PNL.
  5. Tanase a scris un articol, aratind de ce Lupu procedeaza intr-un fel sau altfel si a cerut pentru el condescendenta.
  6. Lupu – cum si-o va asterne, asa va dormi. Iar eu pe Diacov, ca fost coleg de doua Parlamente, indiferent de pozitia pe care se situeaza, il pot suna oricind si ii spune o problema. Telefonul lui Lupu nu-l am si nici nu-l caut.
  7. PD e singurul partid care a raspuns la cele doua ori scrisorii si invitatiei ale PNL – si inainte de 29 iulie, si inj decembrie, cind a fost Klipii la sedinta DPN, la care au fost invitati toti. Noi nu am sprijinit PD-ul in alegeri, dar sint unicul partid care a venit si a multumit.
  7. Filat nu raspunde, nici Ghimpu sau Chirtoaca. De fapt, nu le sun. Urecheanu – raspunde, este adevarat.

  Acum judecati cum e. V-am raspuns nu pentru ca va respect sau pt ca meritati, ci pentru ca ma respect pe mine. Postarile pe care le plasati sint urite si de aia nu prea meritati raspuns. Totusi, vi l-am dat…

 41. Pt Vlad

  Iata ce i-am scris lui browser
  „Despre PD nu scriu din urmatoarele motive:

  1. Am luptat impotriva lui Lupu cind era comunist. Filat atunci era cu el in termeni buni, la fel ca si cu mai multi comunisti.
  2. Fara Lupu nu devenea nici un lider din cei trei cine sint.
  3. Lupu nu are nici o inalta functie publica.
  4. Lupu nu se situeaza pe segmentul nostru, al PNL.
  5. Tanase a scris un articol, aratind de ce Lupu procedeaza intr-un fel sau altfel si a cerut pentru el condescendenta.
  6. Lupu – cum si-o va asterne, asa va dormi. Iar eu pe Diacov, ca fost coleg de doua Parlamente, indiferent de pozitia pe care se situeaza, il pot suna oricind si ii spune o problema. Telefonul lui Lupu nu-l am si nici nu-l caut.
  7. PD e singurul partid care a raspuns la cele doua ori scrisorii si invitatiei ale PNL – si inainte de 29 iulie, si inj decembrie, cind a fost Klipii la sedinta DPN, la care au fost invitati toti. Noi nu am sprijinit PD-ul in alegeri, dar sint unicul partid care a venit si a multumit.
  7. Filat nu raspunde, nici Ghimpu sau Chirtoaca. De fapt, nu le sun. Urecheanu – raspunde, este adevarat.

  Acum judecati cum e. V-am raspuns nu pentru ca va respect sau pt ca meritati, ci pentru ca ma respect pe mine. Postarile pe care le plasati sint urite si de aia nu prea meritati raspuns. Totusi, vi l-am dat…”

 42. Rusoaica spune:
  23 June 2010, la 15:03

  23 июня, 11:35 E-NEWS

  И не лень сливать всякую блядскую чушь с E-NEWS?

 43. Dl Urechean se cam contrazice, declarand pentru omega lui Tkaciuk ca presedintele r. Soroca demult nu e lider al AMN si scapa chiar cuvantul ca a fost mai devreme exclus… Atunci, de ce se supara pe cei care l-au achizionat acum.

 44. genial, dna Pavlicenco!!! Uraaaaa!

 45. Cititor.As vrea sa te intreb, daca nu Filat atunci cine ar putea sa ne conduca mai bine?Pe timp de criza guvernul chear are pasi concreti ,fata de indiferenta celor comunisti care nu faceau nimic.Ideea este ca noi multe realizari asteptam in timp scurt ,dar sa fim realisti dupa ce am fost in rahat atitia ani nu pot sa te curati in jumate de an si la drept vorbind nu avem cum suntem o tara nedezvoltata agricultura e la pamint ,industrie nefunctionabila ,traim din banii primiti din strainatate ,realitatea e mult mai cruda decit ni se pare noua.Dar sa stii ca se vede realizari chear si exportul mai mare de fructe in anul trecut pe diferite piete ,al vinului in Rusia si s-a schimbat situatia pina anul trecut aveau dreptul de export numai 2-3 companii ,recent mult mai multe si atunci si bugetul statal are de cistigat.

 46. Rosca : „Republica Moldova nu a fost campionul procesului de destrămare a URSS”… asta cam asa e . si dupa 20 de ani intelegem si de ce … rssm a fost una din zonele cel mai puternic sovietizate si rusificate din toata uniunea sovietica . daca si astazi dupa atitia ani si la multi gindirea a ramas in era brejnev , tare inclin sa cred ca „independenta” a fost obtinuta cu voie de la inalta poarta , pentru a bloca unirea legitima cu romania … nu se proclama independenta , nu raminea decit varianta reunificarii cu bucurestiul . cine stie citi kgb-isti erau infiltrati in frontul popular ? multi , fara indoiala … si cine stie citi mai sunt in viata politica de astazi ? destui , zic eu … va inchipuiti mii de kgb-isti strigind in gura mare in anii aceia : ” traiasca independenta moldovei !”

 47. un articol care va intra in analele jurnalisticii moldovenesti. Bravo autoarei!!!

 48. flower_of_liberty

  hi-hi-hi-hih, ce-o sa va mai cotonogeasca PL-ul peste tot… asa si trebuie pentru ca doar PL este un partid al membrilor sai si al statului si nu un partid de buzunar al cuiva… fortza PL, bravo Mihai Ghimpu, pentru ca sunteti asa cum sunteti – un mare barbat al neamului!

 49. flowers_of_liberty

  nu-i exclus ca in I tur al alegerilor prezidentiale dnul Mihai Ghimpu sa-si adjudece intre 15-20% din voturile alegatorilor, atunci vom vedea ce va zice si PD-ul si PLDM-ul cu toate fitzele si cu toate masinile lor. fortza PL!

 50. Cititor.M-am gindit sa mergem pe alta cale ,hai sa facem analiza celor mai vaditi reprezentanti ai lumii politice din RM si sa ne gindim cine va fi o candidatura mai buna ca Filat…..
  1.Lupu – un om mare ,dar in vorbele lui multa demagogie si cuvinte fara sens cred ca lider ii va fi foarte greu, deoarece de la cuvinte frumoase la fapte este multa munca
  2.Voronin– un tipic cioban de la sat cu un bagaj de cuvinte politienesti care daca mai vine odata la putere ne ingroapa cu totul in saracie
  3.tcaciuk–daca acestuia i s-ar incredinta conducerea RM la sigur acest stat nu va mai fi independent ,ci un subiect al Rusiei ceeea ce noua bastinasilor nu ne prea convine.
  4.Misin–-un om de temut acesta se pricepe numai la furat
  5.Rosca – acet tip cred eu dac vine la putere face din RM in 2 ani bancomat pentru interesele sale.
  6.Urechen–nu prea cred in sinceritatea lui tot biznesul e in capul lui si nu prea se pricepe la condus a demonstrat-o in cadrul AMN.
  7.Turcan–nici nu se discuta acest politician nu are rigoare pentru politica.
  8.Popov -un politician forte fiecare cuvint este argumentat ,dar este tinar si fara experienta
  9.Ghimpul – are manere nu prea calculate si poate trasni vorbe din senin ce nu face fata unui politician de asa clasa
  10.Chirtoaca –are multe de invatat si nu prea munceste cit se lauda

  MAi sunt ei ,dar tot nu ajung la rangul lui Filat si atunci e vadit din cei mai rau alegem mai putin rau….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *