Citesc in “Timpul” o stire pe care nu o gasesc pe www.unimedia.md. Este vorba de un comunicat de presa al PLDM precum ca presedintele raionului Soroca si 12 primari AMN au aderat la PLDM.
Ma intreb cum sa calificam acest lucru? Ca o trezire brusca a celor de la Soroca drept adepti ai liberal-democratismul lui Filat, care o fi mai bun decit social-liberalismul lui Urecheanu?
Nu am nici un motiv sa depling AMN. Stim cum s-a procedat cu national-liberalii si cum Veaceslav Untila dadacea gindul si convingerea ca “in AMN trebuie sa ramina numai (inexistenta sa) “Jos Mafia” (care acum a pus mina pe “Jos coruptia”), si vaporizata “Alianta a Independentilor”, despre care Urecheanu crede ca o resolidifica daca va candida la Primar General in Municipiul Chisinau. Si, totusi…
Nu vreau sa spun ca din cei zisi 12 primari, conform informatiilor noastre, sase sint AMN-isti, iar sase sint mai haladuitori dupa treuci. Adica, treucari. Daca miine, Filat nu mai e premier, nici ei nu vor mai fi liberali si inca democrati. Dar asa e moda – asta e la treuca, zis Buget public, de care, probabil, se crede ca poate dispune cum doreste si il poate imparti la “ai nostri”. Nu vad prin ce s-au schimbat abordarile in raport cu satrapii bolsevici. Cineva din chiar PLDM imi spunea, inainte de a intra partidul la guvernare, ca daca se vor lua masinile si remunerarea, veti vedea daca mai exista partidul…
Cind a plecat Untila de la AMN, s-a scris in presa ca a dorit sa mearga imediat la PLDM, insa Urecheanu a cam avertizat AIE ca va face probleme daca il ia Filat. Cum vedeti, Filat devine partidul agrarian al anilor 1994-1998, umflat si rasumflat, ca vaca ceea care s-a scapat in lucerna. Si stiti ce pateste vaca, daca nu e sparta cu o furca…
Acum, Untila a ramas de carosabil, chiar daca s-a instalat ca un aghiotant in coasta sediului lui Filat. Pare un lucru deja folosit de Filat, nu vom spune cum se numeste, ca stiti si singuri. Insa Filat nu se potoleste, pentru ca vrea sa devina Mesia, salvatorul Natiunii maldavenesti. De aceea, ii ia cu japca pe toti, dar cind va buhni capusa verde, asta se va mai vedea. Urecheanu tace, pentru ca AIE isi face treptat 51 de voturi, fara Platon, fara Untila si fara Colesnic. Satelitul MU-ist al lui Filat saraceste, PD-ul i-a stricat socoteala cu atragerea unor deputati, din care cauza Turcanu a ramas cu satisfactia coniacului de la Garling. Pentru ca Fractiunea devine o iluzie si pentru el, si pentru Filat.
Este oare corect ce face Filat, judecind dupa situatia de la Soroca? Nu cred. Apreciez ca o lovitura data AIE, care va avea consicente – mai devreme sau mai tirziu. Dar nu mira – solutia imorala e in actiune. Desi unii au spus ca nu e adevarat, altii confirma tot mai puternic faptul corelarii sau coordonarii dintre proiectele Filat si Pasat. Adica, Filat, fara scrupule, dezbraca AMN-ul si vrea sa minimizeze PD-ul, prin MU si Pasat, mai suporta ceva PL-ul, dar concurenta este mare si o demonstreaza clar Chirtoaca.
Nu stiu ce crede Urecheanu, ce crede Alexandru Oleinic, cel care a investit si muncit de peste un deceniu in Soroca, ce crede Valeriu Cosarciuc – si el ministru, ca si Oleinic, in Guvernul AIE, pe care Filat il cam privatizeaza. Dar stiu ca asemenea lovituri necinstite nu vor duce la consolidarea Aliantei, nu cred ca se vor intelege privind un singur prezidentiabil, vor incepe cotonogelele si ciomagelele reciproce, dupa care isi vor pierde dreptul moral sa ii invete pe altii ceva. Pe noi, care sintem consternati de cooperarea deschisa si mai ascunsa peledemisto-comunista. Succes, in imoralitate si egoism, generate de orgolii si de interese straine celui national!
Vitalia Pavlicenco
buzdurie. Imi amintesc o afirmatie care am impresia ca i/i apartine lui Stalin – nu am alti scriitori. Asa este si la noi. Alti politicieni nu avem asa ca trebuie sa alegem pe cineva dintre ei. Si am impresia ca Filat nu este cel mai rau dintre ei. Problema este ca si politicienii stiu ca oricum va trebui sa alegem pe cineva dintre ei. Si cind critic actuala guvernare o fac anume din cauza faptului ca se comporta cam la fel cum era PCRM. Si vinovati sintem noi deoarece ne lasam prostiti. Uite chiar si dumneavoastra spuneti ca actuala guvernare face. Dar nu ati adus nici un exemplu concret ce face. Tot rog pe toti sa/mi arate diferenta principiala intre actuala si precedenta guvernare si de la toti primesc asigurare ca face si nici un exemplu concret. S/a marit exportul de fructe. Poate eu nu stiu. Dar care este actiunea care a dus la marirea numarului. Exporta mai multi producatori vinul. De acord ca asta este bine. Dar considerati ca aceasta este o problema atit de principiala? Dupa cite stiu eu nici anterior nu exista o lista aprobata si desi pot s/o trec asta la realizari ale guvernarii actuale nu vad care exact este meritul guvernului. Sa nu uitati ca ridicarea unor ramuri si coborarea altora este un proces firesc si guvernul foarte usor poate sa/si aroge merite. Spre exemplu au primit 260 mln. USD si trimbiteaza ca este meritul guvernului dar decizia a fost luata in baza actiunilor fostului guvern si nu a este nici un merit al actualului Guvern. Cum sa nu se imbete cu apa rece nici fostul deoarece daca ar fi fost o analiza foarte dura nici ei nu prea meritau.
Tare ma tem ca dl Ghimpu va trage Pl in jos la alegerile viitoare. Oare flowers nu stie ce spun sondajele? Daca ia 12% ar fi o minune. Devine din ce in ce mai evident ca in tutul 2 se vor infrunta Lupu si Filat. Cine va invinge, nu se stie, dar mai multe sanse le are Lupu, desi pentru RM e nevoie de un presente proeuropean suta la suta cum e Filat, care e si sutinut clar de europeni si americani
De fapt eu cred ca este fundamental gresit de a pune sperantele intr/o persoana anume. Noi trebuie sa avem partide politice puternice. Si cel mai important este sa nu permitem nimanui sa ne prosteasca. Chiar daca votam un partid dupa principiul raului cel mai mic trebuie de fiecare data sa/l sanctionam daca face un lucru incorect. Asa cum vorbeam despre Filat eu cred ca toti cei care i/l voteaza trebuie sa continue sa/l sustina. Doar sa/i spuna – Dl Filat daca o sa mai spui minciuni si o sa/ti asumi meritele care nu/ti apartin noi n/o sa ne mai lasam prostiti.
Pentru mine este catastrofala decizia actualei guvernari prin care au schimbat reguliele de redistribuire a mandatelor de la partidele care nu trec pragul electoral. Da se poate justifica ca in principiu poate fi acceptat modelul propus. Dar sa faci asta acum demonsrativ chiar si sub pretextul luptei cu comunistii mie mi se pare imoral. Si ma scoate din minti ca exista atitea sustinatori care accepta orice sub pretextul luptei cu comunistii. Cu asa argumente Hitler poate usor sa apara
Cu privire la lista propusa nu as vrea sa intru in analiza numelor propuse. Sint de acord ca o parte din cei prezenti in lista sint persoane care ar putea constitui o adevarata elita politica a tarii noastre. Dar ma tem ca aceasta lupta intre bine si rau data la acest moment pe arena politica le va compromite viitorul deoarece se vor infecta de bacila „scopul scuza mijloacele”. Dupa mine acesta este cel mai grav lucru care se intimpla acum. Sint ferm convins ca intre comunisti si actuala guvernare nu exista o diferenta principiala. Si fostii si actualii guvernanti au activat dupa principiul – noi avem dreptate ceilalti sint dusmani ai poporului. Ambele tabere si/au permis sa calce in picioare principiile considerind ca aduc viitorul luminos pe acest pamint. Sper ca au dreptate cei care spun ca faradelegile pe timpul comunistilor erau mai mari. Eu, cu parere de rau, nu am aceasta convingere. Sint insa ferm convins ca daca sustinatorii actualei guvernari vor inghiti toate minciunile care li se spun si vor accept „toti asii” vom ramine in mocirla in care ne aflam.
Rusia va scumpi vodca cu 100%, în încercarea de a reduce consumul acesteia… DA SPIRTUL MEDICINAL NU E BUN DE BAUT ? AJUNGE PINA AICI DUHOAREA MILIOANELOR DE BETIVANI RUSI …
Partidul Leilor si Dolarilor din Republica Moldova (VERZILOR) – PLDM
Basarabica. Miscellanea (2) de pe http://anatolpetrencu.md/?p=1788
Noi nu suntem normali (1)
Ieri, 22 iunie 2010, Drapelele de Stat ale Republicii Moldova au fost legate cu panglici negre şi coborâte în bernă, adică semn de doliu naţional. Nu departe de o clădire ce avea drapelele înfăşurate cu mari panglici negre, un cunoscut m-a întrebat: „A murit cineva?” „Nu, – zic, – este o dovadă cum ne cunoaştem şi ne recunoaştem propria noastră istorie”.
Este vorba de 22 iunie 1941, zi când a început războiul dintre Germania hitleristă şi URSS stalinistă. Ceva mai devreme, la 28 iunie 1940, România a fost agresată de URSS; României i s-au luat pământurile strămoşeşti – Basarabia, nordul Bucovinei, Ţinutul Herţa, câteva ostroave de la Gurile Dunării. Pe aceste teritorii româneşti regimul stalinist de ocupaţie a instaurat teroarea şi groaza: oamenii erau selectaţi pe principii comuniste foarte vagi, unii au fost împuşcaţi pe loc, alţii au fost deportaţi în Siberia pe poziţie de robi (sclavi): având pecetea de „duşman al poporului” nu au putut, sărmanii, să fie angajaţi cumva la lucru, au fost lipsiţi de orice compasiune sau sprijin economic, material, financiar. Cei care au supravieţuit i-au invidiat pe cei care au murit.
Pe data de 22 iunie 1941, fiind ameninţat de o invazie sovietică în Germania şi Europa, fuhrerul german A. Hitler a atacat el primul URSS. România s-a folosit de acest prilej pentru a-şi readuce acasă teritoriile cotropite de sovietici în iunie 1940. Adică, România s-a implicat în războiul pentru ELIBERAREA Basarabiei, nordului Bucovinei, Ţinutului Herţa.
Luptele pentru eliberarea noastră au fost crâncene: numai în localitatea Ţiganca au murit sute de bravi ostaşi de-ai noştri. Iată unde oficialităţile moldoveneşti trebuiau să depună coroanele de flori pe data de 22 iunie 2010. Sau acolo, sau nicăieri! Numai nu la memorialul gloriei militare sovietice. Imaginaţi-vă că un bandit va omorât o rudă. După un anumit timp moare şi banditul. Dvs duceţi flori pe mormântul rudei sau a banditului?
Noi nu suntem normali (2)
Duminică am fost la Soroca. La iarbă verde: pe malul Nistrului este un loc plăcut pentru odihnă. Am întrebat pe cineva, de ce nu sunt pescari pe malul măreţului fluviu, nu mai este peşte sau ce? Mi-a răspuns că sorocenii nu mănâncă peste din Nistru.
Am observat că nu este alături un loc amenajat pentru scăldat. Am întrebat, de ce? Mi s-a răspuns: sorocenii nu se scaldă în Nistru. De ce, fraţilor? Pentru că toată suflarea soroceană ştie că mizeria din canalizare se scurge în fluviu fără a fi epurată, adică se scurge direct de la WC în râu. Din câte ştiam, la Rezina era acelaşi lucru. Cred că şi alte localităţi situate pe malurile Nistrului fac acelaşi lucru: sute de tone [sau mii de metri cub] de murdărie se scurge lunar în Nistru. Eu personal consider că nu este normală această stare de lucruri: la Vadul lui Vodă este o zonă de agrement, cu o plajă unde oamenii se scaldă. Din Nistru este alimentat cu apă Chişinăul.
Voi reveni.
Anatol PETRENCU, prof. univ., dr.-hab., prim vicepreşedinte MAE.
23 iunie 2010
care untila?cine mai este si aista?nu cumva acel care imbla cu bardita in sin la AMN.Pai el na fost nimeni,nu este si nu va fi .E un zero absolut.Nu inreuati creerul cu zerori. In linii mari art.este bun.Aciasta e realitatea…
replica lustruitorului lui Filat. ….nu partidul leilor(mai au pina la lei..)pina ce e partidul hienilor
uitati lume de minciuna ca Mihai Ghimpu trage PL in jos! in alegerile din anul trecut la noi in raion oamenii nu prea au votat pentru PL, mai mult pentru PLDM si PD. atunci pe Mihai Ghimpu 10 oameni il cunoasteau de bine si unul de rau, acum la noi in raion 50 de oameni il cunosc de bine si il vor vota drept ca si cei care sunt impotriva lui tot sunt multi. dar aceasta este soarta partidelor adevarate, cuiva ii placi cuiva nu prea ii placi, cuiva nu-i placi deloc. in schimb celor ce placi-placi pe veci! iar cei care umbla pe la Filat, MU, pe la Pasat, aia si vor umbla din colo-n-coace ca sita la cumatra. numai nustiu cum de nu le este rusine de umblatul asta. sau poate curvareala aia politica o fi la moda? moda se va demoda, stimati combinatori, ca lumea deam nu-i proasta cum era pe timpul agrarienilor. fortza PL! Mihai Ghimpu – presedinte!
dna Pavlicenco e nadejdea noastra!
Nu credeti sondajelor!Ghimpu e in crestere.Asa cum este el(cum i-l numeste maica-mea „mos Ion Roata si Unirea),da e unicul cu sirea spinarii dreapta.Nu invirteste poponeata si nici nu da din ea.
Doar in Vitalia Pavlicenca mai speram! Jos clica AIE!
Vitalie ia mai lasa-ne cu Ghimpul tau! Dna Pavlicenca va fi president si fsio tut!
ref.la primari(unii) ….dau fundurile ca sa capete fonduri
d.Lichidator,eu n-am spus ca Ghimpul trebue sa fie „prezident”Si nicxi nu vreau ca dna Pavlicenco sa fie.Ei stau bine in postura pe care o au.Poate ar fi bine sa fie oresedinte un Terminator.Care a ar termina pe toti mindrii,inginfatii si podebscicii din acasta tara
Domnilor MOLDOVENI si TOVARICI de toate etniile :::: Nu ma pomeniti in permanenta numele lui Dumnezeu in discutiile politice. Nu politizati religia pe de o parte, iar pe de alta parte veti fi considerati de lumea inteligenta ca niste DISPERATI, INCAPABILI sa iesiti din mocirla prin fortele proprii, indivizi fara orizont rational care se lasa pe mana fortelor irationale deci pe mana asa zisului DUMNEZEU ca sa va rezolve problemele pamantesti.
dnei Luminita(banuesc Svetlana)Interesant din ce gubernie sunteti si citi ani aveti,ca aveti asa trecere la cei tinerei?
Vitalie, sunt de acord! Uite io as face treaba in calitate de Presedinte!
Ii terminam -pe toti si devin io Presedinte!
Opriti Ghimpul!!!
Stimata Doamna Vitalia Pavlicenco
Sincer, demult va urmaresc prestatia si, sincer, va admir pozitia civica si atitudinile pe care le manifestati. Sigur am anumite rezerve in unele teme, DAR – am o intrebare continua – NU INTELEG de ce nu va miscati in directia FORTIFICARII Liberalizmului in RM. si anume pasul PL+PNL – imi foarte corect si logic. Nu numai ambele partide ar avea de castigat, cat noi societatea.
Va multumesc anticipat.
Dna. Pavlicenco da pt ce ati pus articolu Dl.Petrencu de pe blog?
D-A-A-A-A,ce schirbosenie de articol…unde incape in babornita asta atita rautate….sa fi fost mai tinara ma gindeam ,ca are insuficienta[stiti voi de care],dar poate ciar are si acum….s-o ee dracii,muere !
bravo, Gheorghe, ai inteles corect !! vad ca si „terminatorul ” o tot ia in caruta !!!
Dna Pavlicenco pe cand un articol critic la adresa PCRM si PD, ne-am c-am saturat de atacuri la dreapta…
Ce interes au ceilalti lideri sa vina la discutie cu dvoastra, nu aveti decat vreo 1000 de alegatori…
Ceea ce se intampla este un proces normal cei de la AMN, PNL, MAE, PPCD se orienteaza spre alte partide mai credibile pentru moment…
Dvoastra ca de obicei cu rautati, caci asta va caracterizeaza, ceva constructiv…
Ocupati-va de altceva, politica nu e pentru dvoastra….
pentru Nina ! Vă mulțumesc pentru apreciere! Nu sunt pentru a-mi atribui statut nemeritat, dar este o discriminare pe criteriu de partid. Parcă în toată republica avem doar membri de partid. Este ignorată societatea civilă și indecișii. Eu nu vreau privilegii nemeritate, dar nici nu voi tăcea atunci, cînd ai noștri procedează mai rău decît comuniștii.
VALENTINA CUSNIR ! CUM AI FOST PARLAMENTARA DACA SCRII CA NU MAI INTELEGI IN CE LIMBA ?! SI CE , DACA AI FOST PARLAMENTAR, TREBUIE SA RAMAI IN APRTAMENTUL DE STAT AL PARLAMENTULUI . ? N-AI AVUT CASA ? s-a terminat mandatul , adio ! nu te repezila ghimpu ca na-i dreptate !
Istoria asa cm nu o știm, un articol ce trebuie preluat si citit de cat mai multi romani:
STRICT SECRET
CC al PCU(b) – Secția de organizare și instructaj
Tov. Şamberg
15 august 1944
I N F O R M A Ţ I E
privind rezultatele mobilizării în Armata roșie a celor supuși serviciului militar de pe teritoriile „eliberate” ale RSSM și faptele de dezertare.
Continuarea aici:
http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/06/istoria-dezvaluita-continuare-decat.html
COSTIN spune:
23 June 2010, la 08:08
chiar exagerind putin , disparitia amn-lui de pe scena politica ar constitui un factor pozitiv , contribuind la clarificarea politica de care are nevoie electoratul . sa mai dispara partidele astea cu obiective neclare , in ceata , care zapacesc electoratul … nu stii daca sunt de stinga sau dreapta , pro-ue sau pro-csi , nationale sau anti-nationale …
Bravo FRAŢI ROMÂNI-MOLDOVENI.
Încă odată se demonstrează caracteristica făţarnică a moldovanului de a fi laşi şi trădători.
Pentru a vă convinge, răspundeţi la o întrebare:
Pe cine aţi susţinut la alegerile parlamentare din 2005, cînd nici PL nu a trecut şi nici PLDM nu exista.
Probabil BMD-ul , nucleul care î-l constituia AMN.-ul şi care era condus de Urecheanu, şi care în 2005 toţi au sperat că e forţa de bază în lupta împotriva comuniştilor, şi la care aderau din alte partide pentru a forma o opoziţie anticomunistă.
Şi acum ce , gata , daţi cu piciorul în acei pe care îi puneaţi mai eri la icoane, şi în acei pe care iaţi susţinut pentru că au dat-o afară din AMN pe Pavlicenco şi Ţăranu?
Şi numai pentru faptul, că numai are şanse să vină la guvernare.
Azi tot în aşa mod vă închinaţi în faţa PLDM.
Şi ce veţi face mîne cînd PLDM va urma soarta AMN.
Nu vă grăbiţi cu răspunsul.
Ghicesc eu.
TRECEŢI LA PASAT, că în moldova cu aşa electorat, care după ce ese de la biserică merge şi votează secera şi ciocanul, te poţi aştepta la orişice, să vină măcar stalin la conducere , numai să-i lase normele de sfeclă, chiar dacă o va dao la porci.
Apropo în 2003 cînd toţi veneau la AMN eu am plecat de la AMN pentru că s-au unit cu comsomoliştii, fapt apreciat numai de Pavlicenco peatunci vicepreşedinte AMN, care tot nu prea împărtăşea alianţa cu comsomoliştii lui Braghiş, dar a răbdat pînă la un timp cînd contrar voinţei lui Urecheanu şi untilă a iniţiat proiectul de lege privind ieşirea din spaţiul CSI.
Şi atunci tot Pavlicenco era de vină că a spus ce gîndeşte.
Dar acum de ce î-l trădaţi pe urecheanu fraţi Români-liberali- AMN-işti?
Pt Andrei
Imi pare rau ca nu ati citit, totusi, mai multe postari pe blog, pentru ca aveati sa intelegeti, sint spuse foarte multe lucruri. Acum PL nu doreste. Considera ca are mare succes. Am vrut sa ii sprijinim pe 29 iulie. Nu au vrut. I-am sprijinit pe toti. Am dscutat cu Ghimpu – a spus ca sintem adversari. Si, desigur, este frica unora de la PL sa nu li se deranjeze pozitiile, este egoismul elementar, frica de concurenta, spun toti ca le place PNL< oamenii, nu si Pavlicenco, de parca putem spune ca ne place PL, nu si Chirtoaca sau Ghimpu. Am fost colegi de partid cu Ghimpu, nu avem ideologic ce imparti, insa tactic - da. Dar s epoate discuta. Nu s evrea - i-am spus lui Ghimpu - daca nu acceptati un bloc PL-PNL, noi vom merge cu mesajul unirii cu Romaniua, pentru ca noi credem sincer in acest ideal si urmatorii ani vor da instabilitate si inclaritate. Apoi, PNL este unicul partid cu un corespondent perfect in Romania si noi la asta tinem. Desi nu excludem si cooperare cu alte partide din Romania. De aceea, se pare, PNL nu se va termina cu plecarea lui Pavlicenco din politicxa. Insa in urmatoarele alegeri vom participa la toate.
Pt doru
ca sa arat cum gindesc si altii despre problemele dezbatute aici.
Va multumesc din suflet pentru raspuns. Da…din pacate foarte clar punctat, dar si corect… Dar chiar credeti ca nu au si motiv serios in afara de primitivizmul miop politic? Daca nu, atunci chiar voi incepe a lua in serios aluziile lui Voronin vizavi de operatii la cap…Nu in zadar insist asupra intrebarii mele acum – uitati-va ce forfota se incepe acum (PD+parti din MU, PLDM fura AMN, umanismul lui Pasat..si si) si pe acest fon partidele liberale stau …in pozitia clasica a „rinzei” moldovenesti…aiurea, miop, prost – in conditiile unei lupte DECISIVE din toamna, fiindca toamna asta se va croi adevaratul destin al tarii in perspectiva lunga…NU as vrea sa cred ca putem rata mult din cauze foarte …copilaresti sau egoiste
Pt Andrei
Totul e in puterea si responsabilitatea oamenilor. Daca da – vom opri obscurantismul si stinga extremista. Daca nu – ne vom balaci in egoism. Dar ce va iesi – vom vedea.
# Vlad spune:
23 June 2010, la 12:12
ce n-ar face filat, si mai recent chirtoaca e de criticat. In schimb, pnl e de lauda.
De ce nu critica dna Pavlicenco deloc PD, care se umple cu fosti comunisti?
Fii liniştit Vlad, că în ultimul timp PLDM-ul a cam întrecut PD-ul la capitolul cooptarea foştilor comunişti.
Dna Pavlicenco, i-ati ciuruit!
Vlad spune:
23 June 2010, la 17:05
Tare ma tem ca dl Ghimpu va trage Pl in jos la alegerile viitoare. Oare flowers nu stie ce spun sondajele?
După prezentarea materialului video filmat în noaptea din 7 aprilie Ghimpu şi-a mărit reitengul.
La 9 mai , fraţii vrîncean şi cu cel ungurean au vrut să-i ştirbească imaginea lui Ghimpu împingîndu-l să defileze în piaţa roşie, dar Ghimpu a simţit cursa şi a demonstrat că are demnitate.
Dar iată s-a întîmplat ceva, şi la 22 iunie Ghimpu a mers alături de cei care în mod direct sau indirect lau promovat pe comunişti la guvernare, demonstrînd electoratului naţional că Ghimpu pleacă capul în faţa forţelor proruse.
Mai rămîne ca la 28 iunie preşedintele interimar să mai iasă cu o declaraţie în faţa poporului privind eliberarea Basarabiei de sub jugul fascist şi s-a zis cu PL-ul, unica forţă din cadrul AIE de pe eşcherul de dreapta, care defapt a fost sprijinită în alegerile parlamentare de PNL,
Asta o doresc forţele proruse din cadrul AIE. asta doreşte Rusia.
Păcat că asta nu vede Ghimpu.
Părintele istoriei-marele Herodot, drept a scris despre neamul meu şi eu adaog mulţi dar proşti (şi egoişti).
Vai de capul vostru…
Nu stiu prea bine daca dna Pavlicenco are dreptate, locuiesc la bucuresti, dar sunt sigur ca ar fi bine sa se imputineze partidele anticomuniste, sa ramana unu-doua, sa fie mai usor pentru votanti… Nu faceti greseala din Romania anilor 90, cand aveam vreo 100 de partide. Mi-a placut in schimb foarte mult stilul doamnei. O incantare de limba romaneasca, o dulceata amara foarte reusita… Doamna, va dau un sfat: apucati-va de jurnalism. Ii veti lasa pre multi fara slujbe, caci se vor bate ziarele sa va angajeze. Sau faceti-va un ziar. Vin sa va ajut. O sa va scriu in privat. Imi amintiti de Tia Serbanescu, de pe vremea cand nu alunecase in barca PDL & Basescu. Ce inseamna, oameni buni, TREUCA, TREUCI, TREUCARI? Suna superb. E in… moldoveneste?
@Mihai Morteanu,
Poate dumitale i-mi dai ceva nume de fosti cumunisti ‘inverziti’ peste noapte. Ca tot incerc sa ma informez de la persoanele informate de pe acest blog si nu prea reusesc. Guznacii si Co sunt considerati inkognito, in schimb toti se dau cu parerea despre ‘turmele’ de comunisti ce adera la PLDM.
Sunt curios, nu sunte-ti cumva un membru PNL?
Vreau sa inteleg de unde obiceiul asta de ai numi pe ceilalti tradatori si lasi doar din cauza ca nu aveau ce alege in 2005 intre PD (Diacov), PPCD (ROSCA), PCRM (Voronin), Bragis (PSDM), Patria-Rodina(Klemenko) si BDM (Urechean)?
Un mic detaliu: dna Pavlicenco era pe lista cu nr.17 in BDM-ul lui Urechean in 2005. Nu cumva sugerati ca si dansa e tradatoare/lasa?
Pt ion romanul
1. Partidele anticomuniste nu se reduc la comanda, ci din constientizarea conducatorilor si a alegatorilor. Cind a aparut PNL, nu era PNL, iar inainte de asta am discutat cu Mihai Ghimpu, atunci PL abia urca prin Chirtoaca. Nu a acceptat sa discute cu echipa. Cu Filat am, incercat sa facem proiectul comun, dar probabil ca cei care stau in spatele sau si sint mai putin cu aspiratii proromanesti, nu i-au dat voie sa acccepte in proiect „nationalistii”. Din partidul social-liberal AMN ne-a dat afara Urecheanu pt limba romana, NATO, doua proiecte privind Transnistria si iesirea din CSI – toate prevazute in platforma electorala si aprobate ca inaintare de initiative legislative in planul partidului si fractiunii.
2. Am absolvit limbi straine, franceza, cunosc spaniola si nu prea excelent engleza. Am fost patru ani redactor-sef la ziarul Mesagerul, care a avut timp de trei ani din patru cel mai mare tiraj din RM. Am fost prim-adjunct al directorului general al agentiei-inrudite d enoi atunci cu Romapres, pe nume Moldova-pres. M-au dat adara „ai nostri” din interese meschine. Am fost restabilita, dar nu am mai fost admisa sa lucrez. Am shomat. Nimeni nu m-a invitat la lucru. Nici o agentie sau ziar.
3. Sint la patru luni de pensie, dar am putere si capacitate de munca. Am un blog pe care scriu ce vreau si care e foarte vizitat, nu in general, ci in comparatie cu altele.
4. Ceea ce ati spus ca „Doamna, va dau un sfat: apucati-va de jurnalism. Ii veti lasa pre multi fara slujbe, caci se vor bate ziarele sa va angajeze. Sau faceti-va un ziar. Vin sa va ajut. O sa va scriu in privat.” este o iluzie amara. Bine, nici eu nu-mi doresc nici o angajare, sint om liber, dar la noi curajul nu atrage, ci respinge. Nu cunoasteti RM, unde sint foarte multi oportunisti si treucari. Treucar inseamna fripturist.
a face opozitie la comunisti nu inseamna automat ca esti anti-comunist … raspund astfel unuia care ma acuza ca nu respect „lupta anti-comunista” , chipurile , a amn-lui si a lui urechean inainte de pl si pld . acea perioada reprezinta dimpotriva un exemplu catastrofal , a cit de jos era trasa societatea moldoveneasca , daca acest „stingisto-centristo-sovietoido… de urechean ajunsese sa conduca ditamai opozitia „anti-comunista” . nu e nimic de lauda aici , sa va intre bine in cap … si urechean a avut partea sa de vina pentru ca pcrm-ul a ajuns la putere pentru multi ani … impreuna cu lucinski & co. . un asemenea partid ca amn , reprezinta o nenorocire pentru tara . asemenea partide cu obiective in ceata , care s-au vinturat prin politica moldoveneasca , au nenorocit tara si n-au permis schimbarile radicale in bine . cine apara trecutul sovietic [ iar urechean a dovedit ca se simte legat de acest trecut ] , nu va construi viitorul democratic si european al tarii .
Nu vad deosebirea intre atitudinea lui Iurie Rosca si cea a dvs. – una critica si orientata direct asupra AIE.
In cazul in care eram un copil naiv eram sa cred ca chiar aveti intentii nobile legate de politicul moldav, insa experienta imi spune ca jocurile de cuvinte si interpretarile de situatii este doar un PR ieftin. Daca e sa va citez motto-ul dvs. unde se explica ca viata trebuie traita cu demnitate = chiar deja e cazul sa il utilizati si dvs.
Ce e cu modalitatea aceasta stalinista de a indica vinovatul si a cere pedepsirea? … din cite stiu eu menirea politicianului este sa perceapa corecta situatia, dar nu se axeze pe alti concurenti in discursuri.
Fiind liberala adevarata nu era cazul sa vorbiti despre destramarea AMN, pina la urma este o lupta fireasca in clasa politica si dupa Liberalism se explica ca „ramine in viata cel mai puternic” – este valabil si pentru politic. Dar daca deplingeti AMN-ul deja se creaza impresia ca credeti in cultul personalitatii (iar ceva stalinist) a lui dnul Urechean. Menirea partidului este de a promova idei si valori, iar un politician poate grabi sau incetini acest proces – nu va axati pe persoane, ei se schimba repede.
Merci de faptul ca mai faceti galagie si faceti tot posibilul ca pe limba dvs. sa pieriti…
browser spune:
24 June 2010, la 03:03
@Mihai Morteanu,
Poate dumitale i-mi dai ceva nume de fosti cumunisti ‘inverziti’ peste noapte.
Noi iti dam exemple:Chiciuc Constantin,Tabuncic,Petrenco etc
@PNL Cahul,
Multumesc. Cei trei mentionati sunt din Cahul?
Prenumele la ultimii doi daca se poate.
D.nă Pavlicenco ce bine aţi recunoscut ,,Ne vom bălăci în egoizm.Dar ce va fi vom vedea „.?????????Ruşine!
Dna Pavlicenco, bravo!
Pt.Browser.
Nu m-am referit la componentele BMD şi nici la membrii AMN, în componenţa căreia defapt au întrat un număr mare de partide în urma fuzionărilor după perderea alegerilor din 2001, la baza căruia stătea acel PL format prin fuzionarea a mai multor partide anticomuniste, ci m-am referit la acel electorat care a susţinut în 2005 BMD-ul acordîndu-i 26 procente şi care a sperat în BMD şi în AMN şi care acum critică chiar pe acest blog acelaşi AMN, închinîndu-se la alte formaţiuni politice, care înghite ca aspirătorul tot ce stă împrăştiat pe jos.
Problema nu este în unul sau altul partid, de a avansa sau a devansa, ci în cetăţenii RM , care mai ieri a susţinut democratii, peste noapte a devenit comunist, iar spre dimineaţă strigă că e cel mai mare susţinător al ideii liberale, mai ales dacă această idee foşneşte ca să nu-i mai zic ce culoare are.
Aceasta-i problema maldavenizmului.
În privinţa celor înverziţi peste noapte nu ar fi etic să pronunţi familii concrete, deoarece în teritoriu cum am zis, azi sunt albaştri, ieri au fost roşii, da mîine pot deveni verzi sau galbeni. Vai de capul lor, sărmanii.
Se zbat şi ei pentru o bucăţică de pîne şi pentru a nu-şi perde locurele de muncă, că la ziua de azi e foarte greu să obţii vreo funcţie, mai ales dacă această funcţie depinde de cine e la guvernare..
Iată pe mine mă frămîntă o întrebare.
În cazul în care, după alegeri, iar se schimbă guvernarea, fie spus într-un ceas rău, ce vor face aceşti funcţionari – iarăşi se vor înroşi??
În privinţa apartenenţei de partid – încă nu aţi observat că pe acest blog de cînd există, numai membrii PNL nu se ascund sub anonimat, postîndu-şi deschis numele? Era cazul, mai ales că dna Pavlicenco i-a numit exact pe cei ce procedează aşa.
Asta înseamnă că adevărul nu poate fi ascuns.
Dar de ce toţi vizitatorii pe acest blog, poate nu toţi, dar aproape toţi, se ascund sub anonimat eu nici pînă astăzi nu am înţeles. Poate pentru faptul că se tem ca peste noapte să nu se schimbe culorile curcubeului?
Sau poate se tem să nu o primească LA BOT, după cum a promis cineva, da nu-i spun numele, că, nu de alta, o primesc şi eu la bot.
Pt. Browser.
Familii concrete?
Iată cel mai proaspăt eveniment de la Bălţi.
3 membri ai PCRM au plecat din formaţiune.
Se vor înalbăstri, înverzi, îngălbini, vom vedea peste noapte.