PNL se pregateste de alegeri locale

Astazi, la sediul PNL, a avut loc o sedinta largita a Biroului Permanent Central cu participarea presedintilor filialelor teritoriale. Subiectele dezbatute au avut, preponderent, caracter organizatoric, in contextul demararii pregatirilor PNL pentru alegerile locale. Membrii BPC i-au ascultat pe presedintii structurilor teritoriale despre situatia din raioane, despre mersul pregatirii conferintelor si problemele cu care se confrunta populatia.

Mai multi dintre presedintii teritoriali au mentionat dezamagirile oamenilor in legatura cu situatia politica si social-economica, “ofensiva” partidelor liberale aflate la guvernare asupra alesilor locali, atragindu-i in partide prin oferirea de proiecte din fonduri europene, prezentate ca “ofrande” electorale si de manipulare a alegatorilor din partea acestor formatiuni. Practic, la acest capitol – de atragere prin promisiuni si santaj de finantare si aprobare selectiva si discriminatorie de proiecte din fonduri publice pentru primari membrii coalitiei de guvernamint nu se deosebesc prin nimic de metodele aplicate de comunisti. In fruntea “ofensivei” se plaseaza PLDM, care “inverzeste” raioanele, primindu-i cu bratele deschise in partid pe comunisti, pesedisti si altii, eliminindu-i din functie pe cei ce nu adera la formatiunea premierului  moldovean. In unele raioane, reprezentanti ai Curtii de Conturi, in loc sa se ocupe de verificarea cheltuirii banului public, se ocupa de agentii privati si de verificarea detinatorilor patentelor de intreprinzator.

Presedintele-PNL, Vitalia Pavlicenco, i-a informat pe cei prezenti la sedinta BPC despre activitatea desfasurata de conducerea partidului in decursul lunii de dupa sedinta din 17 aprilie a DPN, care a inclus mai multe actiuni, aparitii TV, pregatirea de materiale pentru promovarea programului si a mesajului PNL, deplasari in teritoriu si identificarea echipelor in vederea alegerilor locale. Membrii BPC au mentionat ca mesajul PNL privind unirea cu Romania semnifica o solutie si pentru situatia politica tot mai proasta, in care se cufunda societatea, si pentru situatia social-economica, tot mai greu de suportat, din care iesirea este doar apropierea cit mai strinsa de Romania, pentru a desprinde acest spatiu si teritoriu romanesc de pericolele tot mai evidente ce il pasc dinspre Est.
BPC a adoptat o hotarire cu privire la sarcinile structurilor teritoriale, printre care inventarierea tuturor membrilor PNL, pregatirea conferintelor teritoriale, a intilnirilor cu cetatenii, monitorizarea, in continuare, a guvernarii liberal-democrate – atit la centru, cit si in teritoriu – , colectarea problemelor localitatilor si a abuzurilor noilor guvernanti pentru a fi prezentate in emisiunile televizate si pentru a fi incluse in Platforma pentru alegerile locale-2011.Aici e postat materialul pregatit de staful PNL in baza Programului politic al PNL, pentru a-i familiariza pe doritorii de a adera la mesajul si viziunile PNL privind reformarea societatii si perspectiva politica a celui de-al doilea stat romanesc. Serviciul de presa al PNLLoading Facebook Comments ...

73 Comments

Add a Comment
 1. Alegerile locale sunt importante prin persoanele promovate a fi alese. Acesti oameni pun stampila electoratului pe tot viitorul partidului ,dar nu reprezinta o garantie pentru alegerile parlamentare. Numele unui partid nu reprezinta mare lucru ci oamenii care-l alcatuiesc ,ceea ce spun si fac;prestigiul lor. Lupta electorala se poate castiga daca aveti oameni .Ideile promovate de liberali sunt doar arme si sunt insuficiente. Penetrarea PNL in toata tara trebuie dusa cu o logica militara . Este o munca dificila si care nu va avea succes fara un management ca la companiile economice puternice

 2. Nu cred ca este corect sa coboriti la nivelul lui Rosca. Numai el i-a criticat si defaimat pe-ai nostri(fortele democratice) si a ramas respins de intreaga societate.
  D-STRA PUTETI INITIA UN DIALOG CONSTRUCTIV CU GUVERNANTII ACTUALI si trebuie s-o faceti. Acum,cind si lor le este greu!
  Din anumite motive se fac si greseli,dar si lucruri bune.Observati-le pe cele bune si puneti umarul pentru a le inmulti. Vorba noastra:”Cele bune sa se-adune, cele rele sa se spele”.Oamenii s-au saturat de atitea contradictii. Mai ales, dintre noi si ai nostri!Faseti buna pace in societate.Nu cred ca doriti sa cistigati antipatia tuturor si pentru totdeauna. Numai impreuna, cot la cot vom scoate tara din impas.

 3. Pt Tira

  Pai aici e problema, ca nu-i consider „ai nostri”, pentru ca nici ei nu ne considera la fel. Noi am facut ce a depins de noi. Ei – nu. Si continua sa procedeze ca si comunistii, deci, nu sint de-„ai nostri”. Sa-i sprijin pentru ca ne forteaza primarii sa treaca la partidele lor sau pentru ca ne persecuta pe un cap oamenii?

 4. V.P.:”Noi am facut ce a depins de noi. Ei – nu. ”
  Inseamna ca ati gresit ceva. Mai incercati.PUNETI PUNCT SI LUATI-O DE LA CAPAT.
  Numai nu cu confruntari.Vorba noastra:”Doi se bat si al treilea cistiga”
  Dusmanul nostru comun atita si asteapta!

 5. P/u Tira:
  In batalia electorala nimeni nu e „dea nostri”, toti sunt impotriva la toti, si aceasta alianta nu a kistigat unit, adica intr-un pol sau lista comuna, dar au facut alianta de nevoie nu de buna voie. Am urmarit cu atentie si campania din aprilie si cea din vara, am facut concluzia ca PNL a facut un lukru curajos si demn de respect, a fost unul din partidele care a cedat in folosul democratie, s-a retras si a indemnat pe toti sa voteze aceste partide care acum sunt la guvernare, dar totodata PNL a fost acel care a batut cel mai mult in comunisti, spunea lukruri pe care nici membrii aliantei nu aveau curajul sa le spuna, lukru recunoscut chiar si de unii lideri ai aliantei.
  Dar dupa preluarea puterii actualii democrati, in favoarea carora s-a retras PNL, nici „pupa-ma intr-un lok” nu au spus, nu mai vb de multumiri publice sau de promovarea a unor specialisti, membri ai PNL in anumite functii publice, desi PNL nu a cerut si nu cere nimic. Problema e macar de ar da pace PNL-ului, sa nu-i persecute pe oameni.

 6. Pt Tira

  La dusmanul comun trebuie sa se gindeasca, in primul rind, cei „mari si tari”. Cei mai mici sint mai mici si raspunderea nu e a lor. Noi nu am gresit nimic decit, poate, ca sintem sinceri si nu sintem controlati de rusi. Ceilalti, toti, – da.

 7. Ce tine de Rosca, el este un las si un tradator, cred ca kiar a avut menirea de a se inflitra in „liderii aparatori a valorilor nationala-romanesti” ca apoi sa distruga acest spirit., facind alianta cu comunistii.

 8. vаsilе fаlesti

  Аvеm nоrоc,dе7арriliе tоti! si punkt!

 9. Doamna Pavlicencu are absoluta dreptate. ALIANTA care conduce tara trebue sa intinda mana PNL-ului caci PNL-ul de mult timp a oferit concursul sau ALIANTEI. GRAVA EROARE A ALIANTEI.

 10. Neamtzu dela Saseni

  Un diplomat occidental despre Re-Unirea cu Romania Mare:
  /preluare de pe un Forum din Ziarul de Garda/

  http://www.zdg.md/politic/mai-departe-mai-rapid-avansam-impreuna/comment-page-1#comment-26485

  sibe a scris (14 May 2010) :
  NU ESTE NICI O VORBARIE !!!
  UE FACE mult pentru ca R.Moldova sa-si indeplineasca telurile propuse. . Cit de repede va progresa R.Moldova in privinta integrarii eurepene, depinde de cetatenii ei. Drepturile omului nu sunt doar fraze ci realitati, pe care pas cu pas le vor simti si moldovenii. UE da, dar si cere. Traiesc de mult in UE si stiu despre ce vorbesc. Germania a avut un noroc ce a dus la reunire, pe care il ai odata la 1000 de ani.

  Principalele motive ce au dus la realizarea reunirii Germaniei:
  1)Populatia RDG dar si a RFG au vrut in marea lor majoritate acest lucru (reunirea era un tel stabilit in constitutia REF).
  2) Helmut Kohl, cancelar vestgerman a luptat pentru reunire (sotia lui era originara din Leipzig, RDG)
  3) La caderea zidului nu s-a tras nici un glonte si fortele militare rusesti din RDG au avut ordin de la Gorbatsov sa nu intervina.
  Faptul ca rusia era din punct de vedere economic total la pamint a usurat reunirea Germaniei. Germania a trimis multe ajutoare banesti si materiale in Uniunea Sovietica.

  Lasă un răspuns

 11. Tira spune:
  15 May 2010, la 22:10

  „D-STRA PUTETI INITIA UN DIALOG CONSTRUCTIV CU GUVERNANTII ACTUALI si trebuie s-o faceti. Acum,cind si lor le este greu!”

  „si trebuie s-o faceti.”

  Cine solicita cooperarea PNL cu actuala guvernare ?
  Tira, dvs aveti mandatul puterii actuale sa ne invitati la colaborare ?
  Daca DA, numiti locul si ora intilnirii. Noi suntem pregatiti inca de la bun inceput.
  Am demonstrat acest lucru retraghindu-ne din cursa electorala.
  PNL a invitat intotdeauna/inainte si dupa alegeri/ la colaborare partidele liberal-democratice.
  Pentru aceste partide unicul posibil ajutor ar fi fost desfiintarea PNL si aderarea fostilor membri /care si incotro/ la alte partide.
  Credeti ca este o solutie ?
  Noi nu credem asa.
  Si daca aceste partide cosidera ca nu au nevoie de ajutorul partidelor „mici”, cum poti sa te implici in „gospodarie” straina ?
  Trebuie oare sa riscam sa fim inca si invinovatiti ca PNL „le strica imaginea” cu mesaje unioniste ?
  Aceasta directie a orientarii politice externe a stat la baza crearii PNL de la bun inceput. Acest mesaj intruneste actualii membri ai PNL.
  Partidele liberal democratice resping/in favoarea voturilor/ acest mesaj.
  Daca nu promovam cu tarie acest mesaj, populatia niciodata nu va intelege ca ratam unica sansa de aderare la UE si vom ramine in continuare una din cele mai sarace tari din Europa, vom ramine in continuare, pe vecie, un popor asuprit si calarit ori de kite ori va fi pe placul „gazîli-lor” rusesti.
  Intotdeauna va pluti asupra noastra riscul de la Fintina Alba, siberia s.a.
  „Cine suntem, incotro mergem?” – va determina soarta de mai departe a RM.

 12. Eu pretind a fi un simpatizant al PNL-ului.Urmaresc cu atentie trecerea lui prin evenimente si impresioneaza felul liderilor de a reactiona lucid,pragmatic si obiectiv la derularea scenariilor politice. De aceea, insistent, impun parerea mea ca D-stra ati putea aduce mai multa lumina in relatiile dintre fortele democratice. CONFRUNTARILE INTERMINABILE sunt egale cu ESECURI INTERMINABILE .

 13. Poate ca partidele astea se tem de un eventual referendum nu pt. ca o sa treaca, dar pt ca o sa cada, si atunci ar putea spune adio cooperrarii cu Romania pe un termen cam lung.

 14. cioloveku spune:
  16 May 2010, la 08:08

  De acord. Noi nu intentionam si suntem convinsi ca un referendm pierdut este o cauza pierduta.

  Noi propunem mediatizarea puternica a crimelor comunismului si scoaterea lui inafara legii, a motivelor stagnarii economice dupa declararea independentei si perioada aflarii RM in spatiul CSI.
  Daca mesajul adevarat nu ajunge la fiecare om, indiferent de etnie, confesiune si optiune politica, daca nu promovam cu tenacitate si rabdare acest adevar, nu avem cum sa obtinem sustinerea din partea majoritatii populatiei a cursului politicii externe de aderare la UE prin Unire.
  Alta cale nu exista. Timpul pierdut nu este in favoarea oamenilor.
  Duplicitatea comportamentului politicienilor, „jocul la doua capete”, teoria „suptului de la doua tite” indeparteaza posibilitatile reale de iesire din criza social-economica si politica.
  Poporul trebuie sa-si decida soarta….Poate poporul sa-si decida sorta ?
  Poporul trebuie condus pe o cale dreapta. Este dreapta calea pe care este condus poporul?
  Sa intrebam partidele liberal-democratice tare si clar : Care este calea pe care conducerea actuala a tarii doreste sa duca tara in UE ?
  Va mai rezista oare lumea inca 20 de ani de saracie ?
  Ce se va intimpla cu familiile despartite si copii care cresc fara parinti, parintii fiind plecati la munca peste hotare?
  PNL nu este contra, PNL este Pentru ! Pentru Dezvoltare, pentru Bunastare, pentru viata decenta si destin demn al neamului.
  Nu incurcam la nimeni. Nu intrigam, nu jignim.
  Mergem pe calea, care credem ca este cea mai buna. Cine accepta aceasta cale ne va sustine, va fi cu noi, alaturi de noi. Daca nu acum, mai tirziu. Oricum alta cale nu exista. Istoria in timp va demonsta aceasta. Pacat de anii pierduti si de necazurile mari ale oamenilor. Pacat ca unii au plecat/altii vor pleca/ in lumea celor drepti si nu ajung sa vada ceva bun in viata.

 15. Singura solutie fata de membrii AIE este pana la alegeri sa-i lasati cu ale lor bune si rele si sa va vedeti de cresterea partidului de raspandirea mesajului acestui partid . Pentru aceasta faza este esential ca lupta politica sa fie tintita spre PCRM forta care tine natiunea in nesiguranta pentru a o arunca la momentul potrivit ,sluga la maica Rusie.
  Din pacate s-au pierdut 20 de ani si daca visul de integrare in UE si /sau unirea nu se fac repede , nu se stie daca peste cativa ani se va mai putea . In istorie au reusit cei care au avut capacitatea de a folosi sansele aparute. Sansele apar si trec . Cine stie ce va fi peste 2-3 ani. Deja SUA incepe sa se apropie de Rusia pentru interesele ei. In UE situatia este proasta si tot mai proasta pe zi ce trece din cauza crizei si a unor tari care o compun in zona EURO. In teritoriul ucrainean (furat Basarabiei ) ,la gurile Dunarii ,rusii pun baze militare (N-am mai auzit pe nimeni ca protesteaza ca in cazul scutului antiracheta din Romania ).Timpul este limitat si sansa care pare atat de aproape poate scapa. Iluzia ca Moldova este buricul pamantului pentru americani sau vest -europeni nu face bine . Singurii care trebuie sa-si apere viitorul cu darzenie sunt moldovenii .Are mare succes in discursul politic folosirea a doua substantive ,,poporul ” si ,, moldovenii” Daca in discursul politic rezulta ca PNL face ce vrea poporul si ca reprezinta poporul ,celorlalti le va veni foarte greu sa-l combata

 16. Postarea Alexandrei Can este extraordinara in general, dar si ca raspuns celor care umbla cu „greselile PNL-ului”…

 17. Pt Tira

  Inca o data. Pe noi, ceea ce dumneata consideri ESECURi, de fapt, sint demersuri care ne inalta. Apreciez ca scrieti despre a fi simpatizantul PNL, dar nu prea cred. Iar raspunsul Alexandrei Can este exhaustiv, ea este si vicepresedinte al PNL.

 18. In completare :
  Are nevoie poporul de o viata mai buna ; de salarii si pensii mai mari; de posibilitatea de a trai bine si demn ?
  Are nevoie poporul sa circule oriunde in Europa pentru interesele sale ?
  Are nevoie poporul de a nu fi umilit si considerat inferior si sluga ?
  Are nevoie poporul de informatie corecta ?
  Are nevoie poporul sa-si cunoasca trecutul , originea ?
  Are nevoie poporul sa stie cine i-a dorit painea, pamantul ,cine l-a exploatat ?
  Are nevoie poporul sa stie ce limba vorbeste ? Are acest drept ?
  PNL are raspunsul la aceste probleme pentru ca el este un partid al poporului, al moldovenilor.
  Ceilalti manevreaza confuzia actuala din capul oamenilor ,lupta pentru bani si putere si nu au mila de popor. La o tara in mizerie sa ieie ultimul banut sa-l faci avere de familie fiului tau nu inseamna patriotism. Sa bati cu bestialitate si sa omori tineri pentru ca vor o tara mai buna ,un viitor nu inseamna patriotism nici ca esti un bun moldovean . Sa spui ca esti moldovean dar sa nu stii limba este ceva de domeniul absurdului ,mai ales sa pretinzi ca esti si conducator.
  Sa pretinzi ca esti patriot si moldovean dupa ce ai fost sef pe vremea ocupatiei este dovada de nesimtire crasa si de desconsiderare a tuturor.

 19. pu Vitalia Pavlicenco

  „Apreciez ca scrieti despre a fi simpatizantul PNL, dar nu prea cred.”

  Dar eu cred. Cred, pentru ca stiu ca foarte multi oameni inteleg si constientizeaza ca aderarea rapida la UE ar fi Unirea. Care inteleg/indiferent de etnie/ accepta ideea Unirii pentru a adera la un sistem economic mai sanaos ca cel in care am gogit si mai gemem in continuare, astazi numit CSI. Discut mult cu diferiti oameni. Ei accepta ideea, trec peste „orgolii etnice’ in favoarea aspectului economic al problemei. De ce accepta ? Ei nu au de pierdut, au numai de chistigat ! Nu va veni nimeni sa-i destituie din functii pe cei care muncesc din greu sa-si chistige existenta, sa-i dea afara din mediul lor. In plus vor avea libertatile sa circule nestingherit, sa poata alege un loc de munca mai bine platit, sa nu emigreze ascunsi in butoaie cu combustibil de dragul trecerii pe terutoriul Europii pentru a munci la negru.
  Eu cred ca lumea intelege, nu avem un popor prost, avem un popor destept si supravetuitor relelor si crimelor la care au fost supusi.
  Lumea nu crede ca PNL va reusi sa „sparga Gheata”, nu crede pentru ca stie ca in PNL nu avem oligarhi cu resurse multe.

  PNL are nevoie de resurse, dar nu provenite de la comercianti „de tara” !

  PNL are mai multa nevoie de OAMENI multi, Oameni care sa puna umarul la spargerea „Zidului”.

  Va mai dura, dar nu vesnic, rabdarea si increderea ca actuala-veche clasa politica ne va duce in Europa!
  Alaturi de noi, in locul nostru, inaintea noastra, rindurile vor fi completate de cei, care aztazi simt vintul libertatii, al democratiei, libertatile omului si adevarata jurisprudenta ! De copii lor !
  Viitorul va ocupa locul trecutului ! Asa a fost istoria altor tari, altor popoare – asa va fi si istoria noastra !
  Timpul ne va demonstra, nu trebuie numai sa pierdem timpul, sa apropiem momentul.

  PNL propune partidelor liberal-democratice sa nu lupte cu activistii PNL in teritoriu, sa intreprinda masuri pentru realizarea fara echivoc ale promisiunilor lor, facute in timpul campaniei electorale. Punct cu punct ! Sa nu repete practicile abuzive si ne demne ale comunistilor si aliatilor lor.
  PNL vrea prea mult ? NU ! Si noi am sustinut si am votat pentru aceste partide si suntem in drept sa urmarim actiunile ANGAJATILOR nostri politici.
  Mai intii de toate suntem CETATENI si mai apoi membri ai PNL.

  „Iar raspunsul Alexandrei Can este exhaustiv, ….”

  Toate postarile mele sunt exhaustive, vin din interiorul gîndirii mele, asta simt, asta scriu, asta fac cum pot ! Cine poate mai bine s-o faca mai bine, toti avem de invatat, invat si eu, voi invata mereu, asta am invatat cel mai GREU – SA INVAT, asta invata toti cel mai greu – SA INVETE !

 20. SB spune:
  16 May 2010, la 09:09

  „Singura solutie fata de membrii AIE este pana la alegeri sa-i lasati cu ale lor bune si rele si sa va vedeti de cresterea partidului de raspandirea mesajului acestui partid .”

  Nu putem sa nu vorbim despre lucrurile bune, implementate de AIE.
  Avem nevoie de increderea oamenilor in fortele si principiile democratice.

  In acelasi timp este periculos sa nu atentionam greselile comise de AIE. Ele sunt vizibile si simtite de oameni, oamenii vorbesc despre ele, oamenii le taxeaza. Nu face PNL ceva conspirativ, care ar induce oamenii in eroare.
  Nu dorim ca oamenii sa creada ca un sistem dictatorial, in care nu se putea discuta despre nimic contrariu, a fost inlocuit cu altul.

  Problemele nu pot fi rezolvate, inlaturate, daca nu se discuta.
  PNL va fi prezent la toate invitatiile AIE, la care se va propune examinarea problemelor si caile de solutionare. Avem nevoie de cooperare „pe viu”. Daca nu se doreste, ce se poate face?…..bloduri ?, presa?, televiziunea?

  Toti trebuie sa ne luptan cu propriul orgoliu si orgoliul colectiv.
  Cu orgoliul, care se transforma in invidie ucigatoare.
  Trebuie sa intelegem o data si o data ca dispersati si orgoliosi nu vom obtine niciodata nimic!

  AIE trebuie sa tina cont ca erorile lor pot compromite democratia /in ochii electoratului moldovenesc/. Asta ar insemna sa mai traim o „tura” comunista, sa indepartam reformele sistemului.

 21. Ce partid mai este nici nemurile nu va votiaza

 22. Ion spune:
  16 May 2010, la 14:02

  Ion, o sa ne voteze si neamurile noastre, si ne nemrile voastre, si ne neamurile…., daca vom fi harnici si vom ajunge pina la fiecare om .
  Este vina noastra, daca Ion si altii inca nu stiu ce partid este PNL.

 23. Pt Ion

  Neamurile unora nu voteaza, ca sint orbi, ai nostri voteaza pe cine trebuie si stiu sa voteze si la indemnul nostru, precum au mai facut-o.

 24. PNL sincer, deoarece va simpatizez ca partid politic (pe undeva nu sunt de acord cu „programele, ideile” de baza ale partidului dat) Va doresc succes cit la alegerile locale cit si la parlamentare – sa treceti pragul, insa chiar si pe viitor sa nu aveti mai mult de 10% 😉

 25. PNL va castiga adepti daca gaseste metode de penetrare informationala peste tot. Este nevoie de specialisti in marketing care cunosc metode si mijloace de raspandire a informatiei in conditiile concrete din tara . Daca partidul nu-i are trebuie cautati si convinsi sa lucreze pentru PNL .Dupa opinia mea strategia partidului in alegeri trebuie sa se bazeze pe :
  -PNL reprezinta interesele poporului ;
  – PNL are principalul adversar PCRM;
  -PNL reprezinta toate categoriile sociale ;
  – PNL lupta pentru demnitatea cetatenilor si bunastare
  – PNL combate coruptia
  – PNL promoveaza competenta ,onestitatea in toate structurile executive si legislative ale statului;
  – PNL va fi deschis tuturor cetatenilor moldoveni indiferent de nationalitate

  Lupta decisiva se va da la posturile de televiziune cu raspandire nationala motiv pentru care trebuie pregatiti cel putin4-5 persoane ,buni comunicatori si care pot fi acceptati f. bine de telespectatori.
  Metodele electorale pot fi de neacceptat la prima vedere , dar nu trebuie uitat ca in Romania majoritatea care a decis presedintele a fost convinsa cu pachete de alimente sau maruntisuri. Rezultatul
  este pana la urma ce a contat .Victoria PNL va fi indubitabila atunci cand cetatenii anonimi vor afirma mandri ca voteaza cu PNL iar ceilalti nu vor avea curajul sa spuna ca sunt votanti ai PCRM sau alt partid.Atunci Ion va spune cu mandrie ca este cu PNL

 26. Pt. Alexandra Can
  Da ,AIE trebuie criticat dar nu uitati ca daca AIE cade in sondaje si PNL nu primeste tot ce pleaca de la AIE ci comunistii ,critica Dv-stra ,corecta de altfel , readuce comunistii la putere ,adica de fapt a-ti lucrat pentru comunisti ,desi poate nu a-ti dorit asa ceva

 27. SB foarte buna postare, opinie, sunt deacord ca PNL nu isi cauta, nu „inroleaza” adeptii, cum ar trebui. „Nu cum ar trebui” am in vedere NU cum se face la noi prin „spagi” sau „interese personale si carieriste” (nu ma refer la PNL cind spun de „spagi”, interes personal si cariera deoarece nu cunosc asa „recrutare” in PNL).

  P.S. Atunci si rudele lui Ion si ai membrilor PNL vor vota – PNL. 🙂

 28. Pentru D-na Pavlicenco ,
  Faceti manifeste PNL cu marimea unei pagini , la interval de o saptamana care trebuie raspandite in teritoriu aproape la fiecare famile unde va fi prezentat PNL .
  Atentie la noii veniti ,precis veti fi, daca nu sunteti deja penetrati de oameni ai serviciilor sau ai rusilor

 29. Pentru Ion,
  Este bine ca PNL nu este votat de neamuri! De ce ? Simplu. Cand te voteaza neamurile inseamna ca au de castigat ceva numai ele, adica acolo miroase a coruptie ,venituri ilegale ,nemeritate ,pe dedesubt. PNL sa fie votat de toti iar neamurile la urma ,de mandrie ca sunt apropiate de membrii unui partid important ,cu greutate.
  Un partid care se bazeaza pe neamuri si nu pe neam mai bine nu exista

 30. SB pai oriunde in lume unde e politica miroase cel putin a venituri ilegale :), si apropo rare cazuri si nu cunosc daca sunt deoarece nu sunt camera video ce nu are dreptul a fi in cabina de vot, ca de ex. rudele lui Bush, sau Clinton sa nu fi votat p/u ei, ca de 🙂 rudele lui Obama nu au dreptul la vot din simplu motiv nu sunt cetateni americani, sa fi fost cred ca votau si ei pro Obama ca si restul rudelor lui indepartate din SUA (NO rasism only JOKE) ;).

 31. In contextul din tara daca nici macar de principiu nu aperi corectitudinea nu ai mari sanse sa castigi electoratul . Populatia majoritara social simte nevoia de dreptate mai ales cand este saracie. Promovarea dupa merit si corectitudinea impartirii veniturilor in sistemul de stat duc la stabilitate si progres. Plata si promovarea clientelara duc un stat intreg de la normalitate la impas si chiar faliment ,cum s-a ajuns azi in Romania. Atfel niste principii simple ,nerespectate ,in cativa ani duc o tara la esec.

 32. Pentru Vitalie,
  Problema este de principiul moral care sta la baza unui partid, de forta pe care trebuie sa se bazeze. Daca o familie sau neamuri lupta sub acelasi steag de partid din convingere si cu tarie este una. Daca greul este dus de altii si ei vin numai cu scop de rapt baza cu alegatorii s-a dus ,apare nedreptatea ,diferenta de averi si lupta politica de idei a fost de fapt o inselaciune si o afacere particulara. Pe umerii PNL este soarta tarii daca partidul si-o asuma, cu toate constrangerile de care am pomenit. Bineinteles ca vin si recompensele inerente dar cu masura, durabile si merituoase ,recunoscute drept corecte de toti.

 33. SB – interesant. „Plata si promovarea clientelara duc un stat intreg de la normalitate la impas si chiar faliment ,cum s-a ajuns azi in Romania.”
  Eu credeam ca la faliment a adus Romania si Grecia ca si tarile pribaltice (sa vezi ca Spania nu o sa ajunga ca si Grecia) anume politica UE, FMI si nu numai, de a permite imprumutarea tarilor respective ca pe urma de a fi nevoiti prin conditionare: sa reduca cheltuelile interne (mai bine – marirea impozitelor, decit – micsorarea salariilor, pensiilor, indemnizatiilor), sa importe tot felul de produse la preturi neactuale pietei din tarile mari ale UE, sa reduca bugetarii – metoda cea mai buna p/u oameni fiind ex. „Daciei” prin privatizarea-cedarea de la 25% in sus de actiuni companiilor mari din diverse ramuri ale economiei si industriei monopolurilor pe ramurile respective din Germania, Franta, GB …
  P.S. Respectiv sa ma exprim de ce undeva sunt contra crearii UE: da o sa ne fie mai usor insa o sa lucram, careva deja lucreaza p/u tari ca Germania, Franta, GB, ca de: ele deja si-au pierdut din colonii, de nemti nu mai zic ca aia la sufletul lor, la pensia lor se gindesc cel mai mult. Ce a vrut Hitler – unificarea Europei, sa facut deja numai ca prin putin alta metoda.

 34. Ca fiind vorba de RM mai bine sa lucrezi p/u o plata remunerata normal p/u un neamt decit sa lucrezi cu o plata remunerata nenormal p/u dealde feciorasul fostului si doamne fereste viitorului presedinte.

 35. ERATA la comentariul meu de mai sus – „Ce a vrut Hitler – unificarea Europei, sa facut deja numai ca prin PUTIN alta metoda.”
  Nu sunt natist 🙂 corect e – „Ce a vrut Hitler – unificarea Europei, sa facut deja numai ca prin CU TOTUL alta metoda”.

 36. Vitalie- Din pacate lucrurile stau cum v-am spus. Progresul s-a realizat sub presiunea masurilor pentru intrarea in UE si nu a viziunii si meritelor politicienilor nostri a caror lacomie nu are limte. Fara presiune si control din partea UE in doi ani au tocat tot, distrugand si forta productiei interne . Cum se zice : cum ti-o faci cu mana ta ,nu ti-o face nimeni asta-i trista realitate a promovarii unei camarile politice si desconsiderarii specialistilor

 37. PS. Sper si cred ca veti fi mai intelepti

 38. Vitalie- Din pacate lucrurile stau cum v-am spus. Progresul s-a realizat sub presiunea masurilor pentru intrarea in UE si nu a viziunii si meritelor politicienilor nostri a caror lacomie nu are limite. Fara presiune si control din partea UE in doi ani au tocat tot, distrugand si forta productiei interne . Cum se zice : cum ti-o faci cu mana ta ,nu ti-o face nimeni . Asta-i trista realitate a promovarii unei camarile politice si desconsiderarii specialistilor. Ca sa o spun in versuri : Lacomia si hotia au distrus Romania.

 39. SB – fiind vorba de intelepciunea cuiva, poate a furat Basescu & Co mult, asta e mai bine sa o stii d-tale care cred ca esti din Romania.
  P/u cine, si de ce a fost creata UE si moneda EURO in intelepciunea d-stra? Numai Va rog fara dealde – comert, si turism economic 🙂 liber…

 40. si in final SB – cred ca si in Romania deja FMI e si presedintele si prim-ministru sau nu?

 41. SB – Ca sa o spun in versuri : Lacomia si hotia au distrus Romania -aceste versuri sunt actuale aproape p/u toate statele foste sub papucul comunismului in afara de RGD care din 1989 nu mai e. Se fura de 20 de ani si inca vreo 10-20 se va fura pana se va schimba generatia de conducere.

 42. Unicul stat ce a facut progrese din fosta influenta URSS la moment este Polonia si in sfera economica-financiara cit si in cea politica – dupa parerea mea ca si fiind unicul stat din UE (mai fiind pe undeva si Suedia) care poate reprosa ce nui place Bruxelles-ului.
  Si inca o intrebare SB de ce Norvegia nici pana astazi nu este membra a UE insa este membru fondator NATO si AELS? Si uite care state au creat UE in 1958 Germania, Italia & Franta si Olanda nu chiar de buna voie ci mai mult de nevoie – perioada postbelica (Belgia si Luxemburg-ul fiind state mici).

 43. Corect. Dar noi am sperat ca vom fi condusi de patrioti nu de hoti si va fi bine la tot poporul .

 44. SB sorry de expresie sa mai radem nitel cu permisiunea gazdei macar si de prostia noastra, pardon a mea: speram toti insa la un moment dat ajungem sa sperm…m toti. Si ca o gluma dupa cum a zis un filosof (nu chiar mare ca sa nu folosesc expresia mondena) 🙂 aceste 2 lucruri nu pot fi comparate insa e foarte bine cind sunt in unison. 🙂

 45. SB vezi ca patriotismul e o chestie ce nu se maninca si nu se vinde, sper sa ma intelegi corect. 😉 Iar speranta 🙂

 46. Speranta moare ultima!

 47. Ilie Ilascu a aratat ca exista si astfel de oameni

 48. Aoleu nu mai postez prostii 🙂 ma va crede publicul cititor un „degenerat” „un esit din comun” – Va asigur dragi cititori ca sunt un homo sapiens normal cu nimic esit din comun ;). Si uite asa: „apara-ma gura ca ti-oi da friptura”. 🙂

 49. aia care vind si cumpara patriotismul nu sunt oameni – sunt KGB-isti, securisti etc… astia fac parte din alta categorie speciala – categoria oligofrena.

 50. care din cite cunosti si tu conduc tari si federatii mari, iar populatia aparent se mandreste ca este condusa, carmuita de un oligofren 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *