PNL se pregateste de alegeri locale

Astazi, la sediul PNL, a avut loc o sedinta largita a Biroului Permanent Central cu participarea presedintilor filialelor teritoriale. Subiectele dezbatute au avut, preponderent, caracter organizatoric, in contextul demararii pregatirilor PNL pentru alegerile locale. Membrii BPC i-au ascultat pe presedintii structurilor teritoriale despre situatia din raioane, despre mersul pregatirii conferintelor si problemele cu care se confrunta populatia.

Mai multi dintre presedintii teritoriali au mentionat dezamagirile oamenilor in legatura cu situatia politica si social-economica, “ofensiva” partidelor liberale aflate la guvernare asupra alesilor locali, atragindu-i in partide prin oferirea de proiecte din fonduri europene, prezentate ca “ofrande” electorale si de manipulare a alegatorilor din partea acestor formatiuni. Practic, la acest capitol – de atragere prin promisiuni si santaj de finantare si aprobare selectiva si discriminatorie de proiecte din fonduri publice pentru primari membrii coalitiei de guvernamint nu se deosebesc prin nimic de metodele aplicate de comunisti. In fruntea “ofensivei” se plaseaza PLDM, care “inverzeste” raioanele, primindu-i cu bratele deschise in partid pe comunisti, pesedisti si altii, eliminindu-i din functie pe cei ce nu adera la formatiunea premierului  moldovean. In unele raioane, reprezentanti ai Curtii de Conturi, in loc sa se ocupe de verificarea cheltuirii banului public, se ocupa de agentii privati si de verificarea detinatorilor patentelor de intreprinzator.

Presedintele-PNL, Vitalia Pavlicenco, i-a informat pe cei prezenti la sedinta BPC despre activitatea desfasurata de conducerea partidului in decursul lunii de dupa sedinta din 17 aprilie a DPN, care a inclus mai multe actiuni, aparitii TV, pregatirea de materiale pentru promovarea programului si a mesajului PNL, deplasari in teritoriu si identificarea echipelor in vederea alegerilor locale. Membrii BPC au mentionat ca mesajul PNL privind unirea cu Romania semnifica o solutie si pentru situatia politica tot mai proasta, in care se cufunda societatea, si pentru situatia social-economica, tot mai greu de suportat, din care iesirea este doar apropierea cit mai strinsa de Romania, pentru a desprinde acest spatiu si teritoriu romanesc de pericolele tot mai evidente ce il pasc dinspre Est.
BPC a adoptat o hotarire cu privire la sarcinile structurilor teritoriale, printre care inventarierea tuturor membrilor PNL, pregatirea conferintelor teritoriale, a intilnirilor cu cetatenii, monitorizarea, in continuare, a guvernarii liberal-democrate – atit la centru, cit si in teritoriu – , colectarea problemelor localitatilor si a abuzurilor noilor guvernanti pentru a fi prezentate in emisiunile televizate si pentru a fi incluse in Platforma pentru alegerile locale-2011.Aici e postat materialul pregatit de staful PNL in baza Programului politic al PNL, pentru a-i familiariza pe doritorii de a adera la mesajul si viziunile PNL privind reformarea societatii si perspectiva politica a celui de-al doilea stat romanesc. Serviciul de presa al PNLLoading Facebook Comments ...

73 Comments

Add a Comment
 1. SSSSSSSSSSSS
  BBBBBBBBBBBB
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Meritati sa fiti consilierul Lui M.Ghimpu !
  Aveti o minte si o patrundere a esentei formidabila !

  Dna Vitalia, nu uitati de recomandarile lui pt. partidul Dvs.
  Sunt la pret de aur !

 2. SB tot ca intrebari de cultura generala ce se atribuie la intelepciune :):
  1. De ce se apropie Germania si Italia tot mai mult de resursele energetice din Russia (ca o varianta de raspuns la intelepciune – Putin unde a activat si in ce „organizatie” din categoria speciala)?
  2. Cine detine dreptul de a emite EURO in cantitati considerabile (varianta de raspuns – de ce Franta si Germania si recent au avut confruntari p/u crearea fondului unitar european)?
  3. De ce Franta si Germania au contradictii multe in privinta politicii externe UE (tot ca o varianta de raspuns – Germania lider, inovator şi beneficiar al unei economii din ce în ce mai globalizate. Germania este lider mondial în exporturi)?
  4. De ce dupa II razboi mondial Germania si Italia au beneficiat de – Planul Marshall mai mult de 80 % (ca o varianta de raspuns – initial Planul Marshal a fost conceput de americani pentru ajutorarea economică a Europei si in final partea cea mai mare din considerente financiare a fost atribuita, cheltuita de FRG)?
  5. Care sunt tarile care au cele mai considerabile contributii la bugetul UE (varianta de raspuns Germania si Italia necatind ca Franta si GB ca 1 ex. au PIB mai mare ca Italia)?
  6. Cum crezi restul tarilor mari din G8 si nu numai ca SUA & Canada, Rusia, Japonia si a fabricilor de productie mondiala India si China cum le este mai usor sa coopereze in domeniul comertului cu UE 485 mln sau numai cu 4 tari – 225 mln si ele memre ale G8- Germania, Franta, GB, Italia?
  7. Si in final insa pot fi foarte multe – p/u cine lucreaza 265 mln din populatia UE (varianta de raspuns UE 485 mln din care Germania, Franta, Italia, GB – 220 mln, GB nu prea are de castigat din UE in primul rind demografic – sunt cifre totale clar ca forta de munca e diferita insa se atribuie la coeficientii generali)?

  P.S. SB nu sunt antiglobalist 🙂 insa din intrebarile de mai sus rezulta un raspuns: p/u bunastarea carora din cele 3 tari (Germania, Italia, Franta) lucreaza forta de munca din Romania, Grecia, Spania care la 1 moment dat in istorie si ele au facut parte din „II – revelatie a imperiului roman ( p/u claritatea lucrurilor din intelepciune – ROMAN si nu Român ;)) de Benito Mussolini”?

 3. Sorry de intrebarile adresate ilustrului SB poate sunt niste aberatii ale mele insa au si ele „dreptul la viata” sau gresesc referitor la libertatea expresiei? 🙂 Sincer sunt contra formarii UE deoarece traiesc pe teritoriul Europei (inca nu total al UE) si mie totuna de G8, G20…, insa la moment ca fiind depasit de situatie 🙂 UE e un rau necesar, si deoarece sunt p/u alipirea Basarabiei la Patria mama deci rezulta automat ca sunt si p/u UE.

 4. Merci d-nei Pavlicenco p/u servicii de gazda, p/u libertatea exprimarii opiniilor.
  SI LA TEMA cum am scris si mai sus – FORTA PNL, succes la locale si numaidecit trecerea pragului in viitor parlament.

 5. Pt Vitalie

  Mersi pentru postari, pentru urari si incredere.

 6. Apropo p/u urmatorii critici care vor fi +1 vot PNL de la mine la orice alegeri care vor fi deoarece:
  D-nei Pavlicenco nu ii trebuie milioane si miliarde nici ei nici fiicei ei aranjata deja in viata ca unora din alte partide din RM, poate doar recunostinta politica pe care cred ca si asa a meritat-o fiind deschis contra PCRM.
  D-nei Can cred ca tot nu ii trebuie situatie financiara, 🙂 poate doar piete in UE p/u produse din piele ;).
  D-ului Revenco 🙂 hmm ce poate sa-si doreasca un medic bun in primul rand sa nu aiba decese in randul pacientilor sai ce nu prea se leaga, de boli dentare nu a murit nimeni doame fereste, carieristic vorbind doar un ministrul al sanatatii 😉

  P.S. si nu in ultimul rand oamenii astia din cate sunt informat eu din presa s.a. surse nu au furat nimic cu sacii, fure de tonaj mare, vagoane, capitale – pana Chirtoaca ca asta e tinerel inca nu are apetit mare 🙂 , un stat intreg cum au facut si fac altii, si nu vicepresedintii PNL i-mi strica viata ci alti vicepresedinti de partide http://www.zdg.md/investigatii/locuinte-pentru-thoti

 7. Ce a castigat Romania sau ce a pierdut prin intrarea in UE este un subiect mai vast. Dar un lucru este evident . Au gasit de lucru peste un milion de romani care nu aveau in tara sansa de a lucra.
  Agricultura nu este competitiva fata de concurenta din multe motive . Industria o parte a fost depasita de concurenta din diverse tari in special China ,alta parte a fost demolata de speculatorii in imobiliare , alta parte a fost depasita tehnologic, alta parte a fost cumparata si ulterior lichidata de concurenta din vest . Investitiile straine chiar in productie au fost profitabile in special pentru cei care le-au facut. Lanturile mari de magazine vand marfa din UE ,putina din Romania si astfel sunt aspiratoare de bani care pleaca tot in vest. Din aceasta lupta economica castiga cei cu experienta , antrenati ,cu bani , influenta si traditie in sistemul capitalist . Nu Romania este aceasta . Criza din America si Europa are la baza sistemul bancar condus de se stie cine .Situatia din Grecia ,Italia, Spania , Portugalia ,UK, are si cauze interne dar la care au contribuit masiv bancile americane prin falsurile facute si care au atacat acolo unde tipul uman s-a pretat la masinatiuni. Suntem intr-un plin razboi economic din care scapa cine poate

 8. SB sa inteleg ca esti deacord cu mine ca in afara de 1 milion de locuri de munca p/u romani (tot forta de munca p/u alte tari) Romania nu a cistigat nimic din integrarea in UE? Alta e chestia cu NATO. Insa se poate in VTO, NATO fie si in UE insa nu in zona EURO asa?
  Referitor la criza: cine sunt principalele banci mondiale care conlucrau consistent avand castiguri inpunatoare 2000-2007 cu sistemul financiar din SUA?
  1. „Societe Generale (SocGen)” din Franta
  2. „Barclays plc” din GB,
  3. „Deutsche Bank” – Germania,
  4. „Intesa Sanpaolo” din Italia (care mirosind buba crizei in 2007 a fost creat prin fuziunea a două grupuri bancare de top din Itala, „Banca Intesa” şi „Sanpaolo IMI” evitand pierderi mari in 2008 si 2009)
  5. Nu ultima din lista este cunoscuta Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care are istoria ei aparte in criza si moneda EURO in ceea ce priveste interferenta sa cu „JP Morgan Chase & Co” si „Morgan Stanley” (MORGAN nume in ambele banci din SUA ce se zice ca au dus la criza mondiala prin operatiunile dubioase – nume de origine anglo-saxonă).

  P.S. Asa ca SB scapa nu cine poate da cine trebuie sa scape, da ponoasele le trag Grecia, Spania, Portugalia, Romania, tarile baltice pana si China cu India s.a. si nicidecum SUA & Canada, GB, Germania, Franta, Italia, Japonia, Russia (Russia numai din cauza ca fiind exportator mare de resurse energetice, ideia crizei a fost p/u a micsora veniturile tarilor OPEC si fiind la curent ca va fi afectata aproape toata lumea asa ca am fost pusi la bataie). 😉

 9. Ma bucura sa vad ca apar tot mai multi simpatizanti ai PNL, eu fiind unul din ei, sunt increzut ca avem nevoie numaidekit de vocea PNL in noul parlament, speram ca noua forta va fi mai apropape de popor dekit alti democrati!

  Succes si sa va ajute Dumnezeu!

 10. Insa totusi ramane cum am zis UE e un „rau” bun la moment macar din considerentele milionului de romani ce si-au gasit un loc de munca. Vorba nu cred ca numai a moldovanului „sa am sanatate, loc de munca si bani in buzunar”, cu care eu faceam comparatie inca prin 1998: visul moldoveanului: „Telefon „Nokia”, adidasi „Adidas”, si masina „Opel Vectra” ultimele 2 daca observi marci Germane ;). Mai comparam visul moldoveanului de mai sus cu:”Fara chiloti da cu masina” 😉 insa asta e de alta discutie si natura :). Succes si noapte buna.

 11. Prin scapa cine poate m-am referit la cei care deja au probleme si nu la initiatori ,care stim ce origine au. Pentru limpezirea intelegerii situatiei este neaparat nevoie sa va improspatati memoria cu recitirea ,,Protocoalele inteleptilor Sionului” Tot ce se intampla este trecut acolo ,o adevarata Biblie .

 12. Apropo d-na Vitalia care sunt ateptarile de la alegerile locale, careva progrese reale fata de situatia de acum, in ceea ce priveste PNL-ul bineinteles? Sau inca e „secret politic”?

 13. Pt Vitalie

  Noi nu am avut niciodata nici un secret politic. ne pregatim serios, acum facem conferinte in teritoriu, ne consolidam fortele, fiecare echipa are sarcini si mergem inainte. Numai ca nu e clar ce are loc in general in Moldova ca prioritati de evenimente politice – referendum, alegeri anticipate, alegeri ale Presedintelui sau – tergiversare si tensiuni, alegeri locale cu antgicipate impreuna etc.

  legat de cetatenia moldoveneasca pentru romani, cred ca trebuie instituit un regim special si acordat rapid tuturor care vor. Nu cred sa fie putini si nu cred ca trebuie discriminati. Circulatia trebuie sa fie in ambele sensuri.

 14. Merci p/u raspuns d-na Vitalia inclusiv referitor la cetatenie RM p/u romani, si p/u ca nu e clar cu evenimentele politice referitor la referendum alegeri locale impreuna cu prezidentiale s.a. care dupa parere d-stra vor fi totusi „alese” (sau impuse de pe la Venetia sau din alta parte) de conducerea actuala?
  P.S.Mi-e interesant daca parerea d-stra referitor la evenimentele politice (referendum, alegeri locale & prezidentiale…) coincide cu politica partidului pe care il conduceti.

 15. ERATA la mesajul de mai sus:
  P.S. Mi-e interesant daca parerea d-stra referitor la evenimentele politice CARE CREDETI CA VOR AVEA LOC TOTUSI (referendum, alegeri locale & prezidentiale…) coincide cu politica partidului pe care il conduceti (99,9% ca trebuie sa coincida insa poate nu e asa).

 16. Pt Vitalie

  Cred ca fara referendum nu ne descurcam, desi PNL e pentru alegerea Presedintelui de catre intreg poporul, eu, personal, consider ca Presedintele e bine sa fie ales de Parlament, numai ca nu cu trei cincimi, ci cu jumatate. As doi un referendum privind noua Constitutie, apoi alegeri locale in primavara si alegri anticipate parlamentare in toamna anului viitor. Insa cum va fi – nu pot spune, nu ii e clar nimanui.

 17. Daca am inteles eu corect si locale si parlamentare in perioada de 6 luni (2011) sau nu e asa – „alegeri locale in primavara si alegri anticipate parlamentare in toamna anului viitor” – (deoarece acum primavara deja e pe sfirsite) Nu ar fi prea greu p/u RM si partidele politice cu asa o perioada electorala lunga si costisitoare?

 18. Parerea mea este ca trebuie mai intii sa se desfasoare un referendum cu privire la alegerea presedintelui de catre intreg poporul. Sunt sigura ca marea majoritate doreste sa voteze personal pentru un presedinte.

  Mai apoi, in a.2011 trebuie organizate alegerile Presedintelui, Parlamentului si alegerile locale. In 2011 oricum vor fi alegeri locale. Toate odata. Parlamentul va fi ales in ziua votarii. Presedintele si alegerile locale vor fi alese in turul doi. Mare brinza nu va face niciun parlament si nici un guvern nou numit in cazul alegerii unui nou parlament pina la alegerile locale. Criza politica poate continua . Activitatea de baza partidele politice o vor lansa numai in concurenta politica pentru voturi la alegerile locale.Oricum, cheltuielile pentru alegeri vor fi mai mici. Lumea nu va „obosi” de alegeri. Alegerea presedintelui si alegerile locale vor fi oarecum mai importante si prezenta la urnele de vot poate sa fie mai mare.

 19. Pt Vitalie

  E mai complicat si e mai riscant sa revina comunistii la putere, de aceea, decalarea alegerilor ar fi indicata. Nu e vorba de greu, e vorba de miza.

 20. la cine si cum, politicii mizeaza, pariaza, poporul traieste precum a fost MIZA politicilor: miza mare – mai greu traim, miza mica – mai putin, dar tot greu traim. 🙂

 21. D-na Can daca alege poporul presedintele si majoritatea parlamentara e contra presedintelui ales, atunci se primeste ca: „presedintele curit v storonke” nu are treaba decit sa intilneasca si sa petreaca delegatii. Comparatia cu alegerile locale si prezidentiale mai importante decit parlamentare – cu regret da e numai p/u oameni „ilustri” mai ales referitor la prezidentiale si stiti d-tra bine de ce (trebuie sa definim intii bine ce tip de stat suntem – prezidential sau parlamentar da nu si una si alta din ambele)si e imposibil de schimbat situatia de fata, pana nu schimbi mentalitatea la alegatori nu faci nimic insa e nevoie de muuuuult timp, de aia si traim intr-un stat de … Undeva in Europa pana si un(o) batrin(a) de 75 de ani isi da seama ca parlamentarii propun, si ratifica legi … la noi insa sunt inca batrani si nu numai atit de batrini care nici nu stiu de parlament ci numai de ”presedintele colhozului” si de komunisti.

 22. ERATA – MIZA POLITICIENILOR si nu a politicii deoarece in RM politica si politicienii nu prea mult au ceva comun. 😉 Sa nu se supere gazda noastra sau sa nu o laud pe gazda noastra 😉 – putini politicieni din RM au ceva comun cu politica din RM.

 23. Vitalie spune:
  22 May 2010, la 10:10
  Sunt multe capcane, care trebuie ocolite.
  Ar putea fi ales si un parlament corespunzator optiunii politice a candidatului la presedintie sau invers. Ca doar nu va invinge un presedinte fara de partid. Teoretic este posibil, practic – nu.
  Mai exista multe semne de intrebare asupra competentelor juridice prevazute pentru presedinte. Presedinte uzuprator putea fi numai unul, cel comunist.
  Ratiunea mea de a petrce alegerile locale, parlamentare si prezidentiale poarta mai mult un caracter economi, factor care nu poate fi neglijat. In rest, depinde de partidele politice cum vor conlucra intre ele si cu electoratul. Este sarcina si interesul lor majore.
  Am exprimat opinia mea, dar poate sa se si adevereasca in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *