De 9 Mai 2008, in plin regim comunist, PNL a incins Hora Unirii (vezi video)

HPIM3395

De 9 mai 2008, in plin regim comunist, PNL a incins Hora Unirii, cintata de excelenta noastra Maria Sarabas. A fost sarbatorita, intr-o manifestare ampla, Ziua Europei, la care au participat, la invitatia PNL, alte trei partide – AMN, PLDM si MAE. PNL nu a alungat niciodata pe nimeni de la alte partide de la manifestarile organizate de national-liberali. Dimpotriva, a invitat pe toti, fara a manifesta egoism. Din pacate, au facut asa, constant, alte partide, tot liberale, mai putin nationale.

CIMG7871

CIMG7868

HPIM3407

HPIM3387

HPIM3385HPIM3403

CIMG7869CIMG7866CIMG7867HPIM3397CIMG7873

CIMG7872

Convingerea noastra este ca atita timp cit nu vom sti cine sintem si incotro trebuie sa mergem, nu vom avea nici realizari economice.

Este regretabil ca formatiunile politice spun una in campanie electorala si isi „corecteaza” repejor mesajul cind ajung la guvernare. Numai atunci cind va trece aceasta frica de Rusia si de alogeni – care nu au nici un drept sa decida soarta celor 80 la suta de romani, nici in planul limbii romane, nici in planul caracterului romanesc al statului R.Moldova, nici in planul cine sintem noi, nici in planul apropierii de, pina la unire cu Romania – noi ne vom putea uni in interior, pentru a ne uni si in sensul directiei romano-euratlantice, spre care trebuie sa mergem. Iar pentru asta trebuie reforme, ca sa ne descurcam singuri cu toate, inclusiv sa avem si gaze alternative, nu doar rusesti.

Din fericire, creste constant numarul celor care vad unica salvar e a R.Moldova, ca destin european al unui pamint napastuit, doar in unirea cu Romania. Nimic din ce e artificial nu rezista. Pactul Molotov-Ribbentrop ramine unul criminal pentru R.Moldova, iar aceasta palma de pamint si teritoriile istorice romanesti din Ucraina sint unicele care inca ramin victima a intelegerii Hitler-Stalin. Dar va veni o zi cind si aceasta consecinta a Pactului va fi lichidata… Totul depinde de noi. VP

Loading Facebook Comments ...

52 Comments

Add a Comment
  1. Eu am impresia ca nu Pastele si Floriile sint la mijloc. Probabil, la Chisinau, nu s-a iesit, pentru ca s-a simtit ca asta nu place nici PL, nici PLDM. Lor le place numai cind lupta pentru putere.

    Impresiile, Dna Pavlicenco, sunt ceva personal, care nu stiu, daca au ceva cu realitatea. Iar simtul este unul – ca oamenii s-au trezit si au inteles multe lucruri. Si, apropo, nu numai actuala guvernare, ci si votantii lor. Si eu am strigat unire de prin 90 incoace, cu Frontul Popular, PFD, PPCD, mai la urma cu PL si PLDM. Un lucru bun, care l-a facut actuala guvernare, incontestabil e, ca au deschis portile, vedeti, de abia portile spre dialogul dintre cele doua state, si, doar primii pasi intreprinsi denota faptul, ca cuvantul Unire este inca mult prematur. Doar primele frloricele, care incearca sa puna la masa de tratative fratii romani, care ii desparte Prutul, au scos in vileag sumedenia de probleme, cu care se confrunta, dar inca mai multe, cu care trebuie sa se confrunte ambele tari. Doar micul trafic la frontiera, inlesnirea conditiilor de dialog, schimb de cultura si educatie intre noi, fratii romani, mai ca a deschis cutia Pandorei. Nu doriti sa intelegeti nicidecum, ca „Unire, frati romani!” este un joc pentru comunisti in actuala situatie. Situtatia subreda de la Bucuresti, de la noi, inca mai drastica, ambele puteri atarnand de un fir de ata, ce mai trebuie acum pentru a instaura pe ambele maluri de Prut urgia rosie? Corect, doar o bomba cu Unirea. Pe langa faptul, ca romanii de peste Prut cu ungurii lor se vor mai descurca, noi, cu Gagauzia in coasta, nordul rusificat, transdnestria si Ukraina proputinista, chiar ca muulte avem de „castigat”. Pe langa toate celea, de ce nu va dati intrebarea – oare se priveste cu ochi buni toata aceasta bravada de catre occidentali? Parca noi acolo dorim sa ajungem, nu? Chestia cu independenta noastra nu merge, indeosebi cu trupele de „pacificatori” rusi in spate. Chestia cu rezolvarea problemei doar de ambele state, nici atat, caci Romania nu poate face nici un pas fara UE, noi, aproape ca nici unul cu Rusii dincolo si, chiar dincoace de Nistru. De ce oare incercati sa tulburati si mai mult mintile oamenilor in aceasta stare deplorabila? Pai nu aveti macar un argument cat varful de unghie, solutii nici atat, pentru a face ca Unirea sa se intample. In final, Dna Pavlicenco, doresc sa iti dau raspunsul, dar nu al meu, ci al fiicei mele, care a votat PLDM, este liceana in unul dintre cele mai Pro-romane licee din capitala, la intrebarea mea, de ce nu a dorit sa mearga in piata – NU ARE NICI UN SENS, PE LANGA FAPTUL CA VOM STRIGA DOAR UNIRE, IN REST VA FI DOAR UN MINI-POD DE FLORI, CARE DEMULT S-AU USCAT…

  2. p/u Romanul
    Scuze ca am interpretat concluzia mea in gengeral, nu Va fie teama, frica, incomod… reactia mea ramane p/u mine, si numai p/u mine, sau sa credeti ca ati impus careva idei, sugestii p/u cineva – nu, nu am avut intentia de a Va cumva indica ca incercati sa rastalmaciti textul biblic sau in final ca mi-ati schimbat parerea despre textul biblic.

    Cu respect, inca odata merci de text a fost cit de cit informativ p/u mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *