Iata ce imi scrie un vizitator

Numele vizitatorului anonim este Ed_______ Iata o postare de ieri a sa.

FotoliuParerea mea personala este ca dna Pavlicenco are dreptate  (consider asta incolonati.jpgpentru ca FAPTELE O DEMONSTREAZA), cand arata problemele clare din PL.

Adica PCRM, inteleg, sunt sovietici, vor muri sovietici. PD al dlui Marian Lupu este o modernizare NECESARA a PCRM, stim ca au tente clar pro-rusesti, dar MACAR se va elimina aberatia de PCRM de pe scena politica. PLDM ii pot intelege si pe dansii, dl Filat nu odata si-a aratat caracterul de om care ISI DORESTE PUTEREA (stiu foarte bine tipul de om Filat), care poate face si lucruri bune, dar nu este un om politic de CALIBRU MARE, care poate face SCHIMBARI IN ISTORIE, si apoi aveam PL, care nu de multe ori spuneau, prin gura dlui Chirtoaca, precum ca Unirea este un tzel al partidului etc…

Oricum se demonstreaza clar ca CLASA POLITICA PARLAMENTARA (repet PARLAMENTARA) din Republica Moldova nu duce tara in directia in care alegatorii si-o doresc! Este o INCOSECVENTA intre voturi, declaratii si fapte.

Tin sa apreciez foarte mult faptul ca PNL si dna Pavlicenco in cauza, aduc asemenea lucruri la lumina si sa CONSIDER CLAR CA orice partid din opozitie ARE DATORIA de a critica PUTEREA, indiferent ca puterea este reprezentata tot de partide liberale sau nu.

Este datoria partidului (parlamentar sau nu, asta nu conteaza) de a SEMNALA derapajele partidelor care AU PUTEREA, pentru a aduce un bine cetateanului.

Este corect.

Cat priveste dl Ghimpu, a cazut in plasa in care este deja dl Filat. Si anume se crede ca daca R.Moldova se uneste cu Romania, atunci dansii nu vor mai fi nici presedinte de tara, nici premier de tara si, automat, nu vor mai avea sansa in viata sa se dea ROTUNZI, cat de mari sunt ei si cat de importanti.

Cu alte cuvinte, li sa ridicat puterea la cap.

Putini oameni in istorie exista care S-AU “JERTFIT” (politic) pentru tara si care au vazut INTERESUL NATIUNII.

Dar, pana la interesul natiunii, trebuie sa stii DE CE NATIONALITATE ESTI. Si aici e problema in RM ca multi vor sa va minta sa credeti pana la SA NU MAI CREDETI nimic.

Eu va zic sincer, fara nici un interes decat adevarul (nu as vrea sa jur, dar) va spun cu mana pe inima ca:

Toti cetatenii vorbitori de limba romana (NU exista limba moldoveneasca! nici matematic, nici istoric, nici lingvistic si nici politic !!!!! AMINTITI-VA CA IN DECLARATIA DE INDEPENDENTA A RM si CONSTITUTIA RM adoptata de voi SINGURI fara interventia Romaniei era clar scris “limba romana”) sunt de fapt de NATIONALITATE ROMANA.

Ca apoi vorbiti graiul basarabean, e alta problema.

Ca nu va fi facuta Unirea, nu mor eu din asta, si nici Romania.

Dar lucrurile sunt extrem de clare.

Restul, care vor inca mentinerea RM in aceasta ipostaza de instabilitate, sunt CEI CARE VOR SA PROFITE.

Oamenii intelepti nu isi doresc sa traiasca intr-un conflict continuu, intr-o minciuna continua.

Si acest lucru negativ si IMORAL trebuie combatut NEINCETAT si NEISTOVIT.

Toleranta ZERO fata de minciuna. Asta este pentru BINELE VOSTRU! Un lucru pe care il faceti VOI pentru VOI, ca si colectivitate.

Si, din fericire, multi cetateni din RM inteleg si sunt oameni normali, cumpatati si vor intelege pe masura ce timpul va trece si ei vor invata toate aceste lucruri singuri.

Final… mai sunt de acord cu dl Mihai si la fraza “Oricum, Reunirea este în plină desfăşurare şi nimeni şi nimic nu o mare poate oprii!”, dar cu ce este anterior nu sunt de accord.

Peste 10 ani dorinta de a uni RM cu Romania o sa fie cu mult mai mare, din ratiuni mult mai pragmatice si se va rezolva si situatia din Transnistria si apoi se vor pune capac ranii care sangereaza de atata vreme.

Ah…, am uitat sa adaug si un titlu superb al drei Stela Popa, care mi-a placut mult:

“Generaţia lui 7 aprilie va realiza unirea Basarabiei cu România”

Restul pot sa se chinuie cat vor, sa zica ce vor, cu cat democratia in RM va fi intarita, cu atat electoratul isi va decide viitorul.

Iar oamenii care ajuta la acest proces poate nu vor primi medalii, dar merita recunostinta tuturor. Oricum bravo voua tuturor cetatenilor RM care ati facut posibile toate aceste schimbari pentru voi. Numai bine.”

Loading Facebook Comments ...

73 Comments

Add a Comment
 1. Doamna Pavlicenco si Constantin Tanase sunt foarte naivi crezind ca electoratul este o materie superioara. Domnilor si doamnelor electoratul cel mult a votat cite procente pentru dreapta? Un realist se uita mai real ca nu este un dialog intre voi si cei care voteaza, ma refer la majoritatea alegatorilor. Nu toti au calculatoare or accesul la informatie. Trebue sa fiti si voi mai sensibili la vocele noastre care pe voi va criticam. Napoleon a zis ; „-Cind te urci, te poti opri, cind cazi niciodata!”. Opriti-va, opriti-va ca veti cadea foarte dur. Moldova foarte usor cade in minele politicienilor impotentil. Prea departe noi am ramas de Europa ca la putere voi sa aduceti extrema stinga. Toti banii sunt la ei. Chiar si voi recunoasteti ca si toata puterea reala este la ei. Voronin, acum, legitim mai poate sta opt ani la putere, dar cu un electorat moldav va putea schimba si Constitutia si va fi numit Presedintele Moldovei pina la moarte. Un om destept intelege ca in viata lucrurile se repeta fie intr-o directie, fie in alta.
  Gindirea abstracta accepta ca totul cea are Voronin este putin, el poate acumula si mai mult. Voi mai n-ati spune ca acum este mai rau decit cu Voronin. Din tot ce spuneti 90% este informatii cu energie negativa despre aceasta mica victorie a Puterii Noi. Am o impresie ca cu Voronin era mai bine. Voi ve-ti aduce un tiran la putere, cum au facut belorusii. Povestile cu BMD, AMN, FPM, … ii va fi intr-un loc tiranului. Intuitia este dat omului de-a vedea viitorul printr-o sinteza, care neaga gindirea logica. Logic noi trebueam sa fim in Europa cu tarile Baltice. Dar nivelul gindirei a maselor este inca dedorit…

 2. da , sunteti „incurabil bolnava”.REGRETABIL FAPT.Viata va arata cine dintre noi a avut dreptate. Pana acuma , numai eu,caci , daca mai tineti minte, cat ne-am zbatut aici o maina de oameni sa va convingem sa nu participati la alegeri la 29 iulie ! PANA LA URMA ATI FACUT-O , DAR CU MARE GREU..Sper si acuma sa va vina mintea la cap si sa abandonati METODA, ce ati ales-o, de a critica , nu critica in sine .Apropo , invatati de la C.Tanase. El , intradevar , critica , mata o faci cu ura si arati numai si numai raul , pe cand Tanase este echidistant , dar daca s- a facut ceva rau ,arata. Mai apreciaza si lucrurile bune ce le face AIE, si nu sunt putine, dar, totodata arata transant greselile , fara a jigni cu apelative /jlob, lungau/, fara atac la persoana , vazand si binele si raul.O face cu bunavointa pentru a indrepta greselile . CRITICA LUI ESTE CONSTRUCTIVA , A DTALE -DENIGRATOARE.Critica lui ajuta , a dtale, chiama la ura si dezbina.Asta am vrut sa spun, sa va schimbati tactica , care va aduce numai rau si dtale ,si PNL-ului.Dar cred m nu puteti , nu aveti destula intelepciune. Si , cu parere de rau , astfel de lideri mai sunt.IATA , DATORITA LOR, IN MOLDOVA , FORTELE DE DREAPTA VOR FI MEREU DEZBINATE, iar comunistii nu se stie , daca nu se vor intoarce , daca sunt asa lideri .Mai aduceti-va aminte ,cum s-a incapatanat V.Matei sa candideze la presedentie , ca nu avea nicio sansa , cu parere de rau. putea sa candideze dupa Snegur. Si cat de acerba a fost lupta lui , nu contra lui Lucinschi , ci contra lui Snegur. CAND 2 SE BAT ,A L 3-LEA CASTIGA SI NU TOCMAI CINE TREBUIE !DAR DACA NU CANDIDA/ eram atunci in PFD si i-am spus cu totii sa nu candideze , dar s-a incapatanat ca si dta acuma ../, ATUNCI VENEA LA PUTERE SNEGUR , care era mult mai bun ca Lucinschi, prorusul .Atunci , m-am gandit, ca dupa el vin coministii , dar poate ca chiar Smirnov.. si . asa a si fost, a venit >>Voronin !! Asta este rezultatul a ceea ce fac politicienii moldoveni, care toti se cred buricul pamantului si vor toti la putere, rar cine cedeaza.. si , in consecinta a pierdut Moldova 20 ani ! MINTEA MOLDOVEANULUI CEA DE PE URMA ! In 2001 am plecat CA COPILUL MEU SA NU-MI REPETE SOARTA ! Obosisem de lupta .Dar inima imi este in moldova si ma informez ce se petrece.Vad ca mentalitatea nu se mai schimba , nu numai la cei batrani si nostalgici dupa „comunism , dar chiar si la cei cu ceva carte in CV. PACAT.

 3. Mai vizitaţi din cînd şi curaj.net.Am ceva acolo despre Muruianu la replici şi un articol despre verticalitatea morală.Anatol Marin

 4. si inca :C.Tanase face jurnalism , mata -politica. POLITICA MAI INSEAMNA SI DIPLOMATIE , TACT , STRATEGIE , ABILITATE , FLEXUIBILITATE , DAR NU CUVINET OBSCENE, improscate in toate partile . Un lider politic nu poate fi un „mihai conciu „, iar un lider democrat , nu poate sa ia jargonul lui voronin, retardatul comunist . Dar daca o sa fim prosti , vom aduce pcrm -ul inapoi la putere.Asta vreti ?

 5. D-na Nina Gonţa,din păcate trebuie să vă dau dreptate 100 %.Cîndva ziceam:Nu e mare treabă să fii evreu să conduci cu evreii,încearcă să realizezi ceva conducînd cu românii basarabeni. Pentru asta trebuie să fii mai deştept decît evreii deştepţi.D-tră nu disperaţi,deşi pesimismul d-ră e mai aproape de realism,noi,acei rămaşi aici, nu avem altă soluţie decît a face ce putem pentru a realiza varianta optimistă.

 6. Pt NINE GONTE

  Nici nu stiam cit de importanta sint…

 7. Pornind de la patriciu

  Despre verticalitatea morală

  Tema dezbaterilor de la Orhei mi-a trezit unele amintiri ai anilor 1981-82 cînd ascultam cu mare interes emisiunile Europei Libere printre care şi” Pagini uitate, pagini exilate, pagini cenzurate”, la care se citeau romanele dlui Goma Calidor, Gherla ş.a.

  Consider dezbaterile de la Orhei un succes al promovării exprimării libere, chiar îi invidiez într-un sens pe fraţii Brega că au reuşit să găsească teren atît de fertil pentru a promova o poziţie activă faţă de problemele vieţii cotidiene. Cu toate acestea, consider că sunt rezerve pentru a îmbunătăţi rezultatele acestor dezbateri, prin a asigura posibilitatea exprimării libere a reprezentanţilor unor mentalităţi contradictorii (eu disting la noi în Basarabia cel puţin 3 tipuri convenţionale la problema vieţii active în societate).

  De ce văd un efect mai mare la confruntarea în dezbateri a unor mentalităţi contradictorii? Ceea ce am vizionat a fost mai mult o discuţie complementară, unde participanţii fiind de aceeaşi mentalitate se întreceau la completarea ideei despre necesitatea verticalităţii morale în viaţa cotidiană. Dumnealor nu a avut necesitatea de a combate cu argumente pe susţinătorii ce ar nega sau neglija necesitatea verticalităţii. Efectul dezbaterilor ar fi şi mai complex dacă ar fi fost prezenţi reprezentanţi a unor mentalităţi contradictorii, reprezentanţii mentalităţii verticalităţii morale ce au fost în majoritate la dezbateri, ar fi avut motivaţii din perspective multiple pentru a-şi dezvolta argumentarea poziţiei lor şi pentru publicul ce ar fi vizionat dezbaterile ar fi fost cu mult mai instructiv. Dar pentru început e bine.

  Cîte ceva din experienţa mea: Am de a face cu grupe ruse şi acolo nu am probleme cu reprezentanţi ai altor mentalităţi (sunt de toate 3, la părerea mea ), de altfel confruntarea cu aceste mentalităţi mă ajută cel mai mult să-mi dezvolt argumentarea ideilor mele (nu e mare treabă să găseşti numitor comun cu acei ce gîndesc ca tine, mai greu e cu ceilalţi). Astfel anume cu ei reuşesc să-mi dezvolt cel mai mult gîndirea analitică. La grupele româneşti e puţin mai greu, deoarece gîndesc în majoritate ca şi mine, trebuie să duc discuţii complementare şi pentru a le reuşi a dezvolta gândirea analitică, tot eu trebuie să-l fac pe cel cu mentalitatea comunistă,ca ei să se înveţe prin argumente a combate această mentalitate. Desigur ar fi ideal să avem în societate o majoritate cu o mentalitate a necesităţii verticalităţii morale în viaţa cotidiană,dar deoarece existenţa încă a unui număr mic de cetăţeni în societate noastră a acelora ce conştientizează necesitatea cotidiană a libertăţilor cetăţeneşti pentru a avea o viaţă decentă, ne pune în situaţia de a ne învăţa cît mai mult măerstria de a realiza ceva ce ar face astfel încît ca acei ce nu conştientizează pericolul poziţiei lor indiferente faţă de problemele societăţii să ne aducă cît mai puţine prejudicii dezvoltării normale a societăţii noastre.

  Adică, sunt adeptul părerii că dacă se întîmplă ceva rău în societatea noastră, mai vinovat este acel ce nu a prevăzut din timp posibilile evoluţii negative pentru a întreprinde măsurile profilactorii ce ar feri societatea de evoluţii negative, decît însăşi vinovaţii ce a săvîrşit faptele reprobabile.
  Anatol Marin

 8. Pt NINE GONTE

  Slava Domnului ca, avind putina minte pentru luciditate, ai inteles – Tanase face jurnalism, mai ales ca a sprijinit cu trup si suflet AIE. Eu conduc un partid si nu fac filantropie cu noua gasca de la putere. Politica inseamna vorbe dure impotriva demagogilor, de care e plina primaria si parlamentul. Nu va obositi ca nu ma influentati cu nimic.

  Eu nu mai spun ca ONG-urile pot s anu faca nimic, desi fac foarte mult, a se vedea pe ww.alga.md, pot doar sa iasa la conferinta de presa sisa spuna in fiece zi ca nu e bine. Si deja e foarte bine. Iar voi statin aici si varsati invidia si ciuda, pentru ca nu aveti unde le deversa – nimeni nu va primeste si nu va asculta.

  Si inca un sfat: va dati prea mare importanta, mie imi vine sa rid.

 9. Vreau sa aduc la cunostinta d-nei Pavlicenco ca unirea PNR-ului cu PL nu va avea loc fiindca liderii lor (PL) nu lupta pentru cauza nationala care este atit de sfinta precum viata ci sint cuprinsi de agonia puterii si jocul murdar al aliantei, ar trebui toti romanii din teritoriul RM sa deschida ochii si sa analizeze clar lucrurile asa cum sint nu asa cum sint redate…

 10. NINA GONTA spune:
  19 February 2010, la 17:05
  “pozner” este ,cred, mihai conciu , se mai distreaza si el pe aici, ca s-a saturat de fituica comunista , moldova suverana

  Moldoveaanul Igori : De ce nu luati in calcul, ca o buna parte a populatiei mai doreste in URSS, fie ca chiar gresesc amarnic, dar este dorinta lor, apropo, la care au dreptul, fara discutii.

  În subconştientul vostru insalubru aţi rămas lumpeni agresivi cum aţi fost din naştere ! Visaţi să cuceriţi lumea emanând miasmele puturoase ale manipulatorilor voştri delicvenţi ! Limbaj prolectcultist, îmbrăcat în haina românei sacre !
  Sunteţi noii barbari asiatici, canibali cu cravete slinoase, pătate de sângele copiilor voştri. Schilozi bipezi cu mutre încreţite de ipocrizia parvenitului !
  Conţiu este neapărata ta imagine în urina latrinelor comuniste !

 11. Pornind de la Yanush

  Mersi. Repostez.

  Mihai Ghimpu: „Niciodată nu se va produce unirea cu România”

  Publicat de Dragoş Galbur on 17 februarie 2010

  Etichete: basarabia pamant romanesc, moldova, Romania, unire

  Potrivit site-ului ziarului „Komsomolskaia pravda”, ediţia din R. Moldova („Adevărul komsomolist”), Mihai Ghimpu a făcut declaraţia astăzi, 17 februarie 2010, la sediul redacţiei, unde a fost invitat la o discuţie cu cititorii. Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al Republicii Moldova, preşedinte al Parlamentului, preşedinte al Partidului Liberal, citat de „KP” :

  „ Când se va uni Moldova cu România?

  – Când vorbim despre limba română, nu trebuie înţeles că Moldova se va uni cu România. Este un bluf. Niciodată nu se va produce unirea cu România! În timpul ultimei vizite a lui Băsescu la Chişinău, a devenit clar că niciodată nu vom fi în componenţa României. Moldova este un stat independent. Această speculaţie despre unirea cu România trebuie pusă undeva în fundul beciului. Astăzi trebuie să ne preocupe economia. Şi să punem punct acestor speculaţii pe fundament naţional”. (traducerea îmi aparţine)

  Fragmentul original din «Комсомольскaя правдa» :
  „Когда Молдова присоединится к Румынии?
  – Когда мы говорим о румынском языке как таковом, не нужно это понимать таким образом, что Молдова объединится с Румынией. Это блеф. Никогда не будет объединения с Румынией! Во время последнего визита Бэсеску стало ясно, что мы никогда не будем в составе Румынии. Молдова – независимое государство. Эту спекуляцию об объединении с Румынией нужно положить куда-то подальше в погреб. Сегодня нужно заниматься экономикой. И ставить точки над этими спекуляциями на национальной почве”.

  P.S.: Cu alte ocazii, Ghimpu declarase că este unionist, dar că în privinţa Unirii ar urma să se pronunţe poporul, prin referendum. Acum îşi permite un verdict: „niciodată!”. Dacă aşa crede şi aşa se exprimă, ce rost mai are să-şi spună „unionist”? Este un nonsens. Şi de unde ştie că „niciodată”? O fi având „fir roşu” cu Cerul?

  Nu prea accesez site-ul „KP.md” şi despre acest articol am aflat de pe „LIBER-blog public românesc”.

  Din arhiva blogului: Mihai Ghimpu, într-un interviu acordat publicaţiei „Jurnal de Chişinău” la 4 septembrie 2009, solicitat să comenteze aprecierile comuniştilor şi ale mediilor ruseşti că este „adept al unirii cu România”:
  “- Este o politică mârşavă a comuniştilor, care încearcă să mă discrediteze. Da, sunt român pentru că aşa m-au conceput părinţii, iar pe ei părinţii lor. Dacă m-aş fi prezentat ca Mihail Feodorovici sau ca Mişa, eram bun, dar, aşa nu. Da, sunt şi unionist, dar această idee îmi aparţine ca om, care îmi cunosc istoria. Politica înseamnă altceva. Astăzi, avem două lucruri foarte mari care ne macină: sărăcia şi lipsa libertăţii individului, fără de care nu există creaţie şi, respectiv, evoluţie.”

  Eleonora Lisnic
  9 comentarii:

  Anonim spunea…

  PELE la gunoi !
  17 februarie 2010, 20:37
  Laurenția Racu spunea…

  yeap… deprimant 🙁
  17 februarie 2010, 21:07
  Victor Chironda spunea…

  unirea RM cu ROMANIA nu se va produce niciodata DIN INITIATIVA GUVERNANTILOR… asta nu inseamna ca unirea nu se va realiza de catre popor!!!…. invatati-va sa cititi printre rinduri, jurnalistilor :)))
  17 februarie 2010, 21:29
  Laurenția Racu spunea…

  poporul nu face nimic fara guvern
  17 februarie 2010, 21:45
  Vlad spunea…

  Cind nu era in parlament numai de unire vorbea dar cind a intrat deodata sa schimbat parerea. Toti politicenii sunt de o culoare si pina la urma ideile lor se unesc intrun singur punct BANII. UNIREA NU O SA O FACA GIMPU CI POPORUL CIND SE VA DESTEPTA.
  18 februarie 2010, 00:00
  Anonim spunea…

  Ghimpu Ghimpu..desteptu, normal ca unirea nu va avea loc prin fuziunea… 😀
  Unirea va avea loc prin recunoasterea Moldovei ca stat suveran si independent …. Asa cuma zis odata Emil Hurezeanu La Realitatea Tv:” Este nevoie de o improspatare a Romaniei, care ar putea fi si unirea cu R. Moldova, dar nu cum a fost in 1918 , dar un libera , ca in Germania , cu formarea din 2 republici – 1 federativa ”
  Cam asta urmeaza 😉
  18 februarie 2010, 14:42
  Ion Turcanu spunea…

  istoria nu cunoaste guvernanti care de buna voie sa lichideze statalitatea iar moldova nu a avut politicieni care dupa ce au venit la guvernare nu s-au transformat in statalisti convinsi, cu siguranta ghimpu o sa revina asupra acestei declaratii si foarte curand.
  18 februarie 2010, 14:49
  Anonim spunea…

  Cred ca a spus-o mai degraba ca sa-i linisteasca pe cei ce se tem de Unire ca de dracu… Un joc poltic mai degraba…
  18 februarie 2010, 23:22
  1autonom spunea…

  Cand dau viermii de putere, normal ca nu mai vor Unire, asta inseamna dizolvarea Parlamentului de la chisinau, a Presedintiei… PIERDEREA PRIVILEGIILOR.

  In rest, asa am un Ghimpe in p#%@

 12. NINA GONTA spune:
  20 February 2010, la 02:02

  Sugestiile tale colbăite, cu iz stătut de ukazanii komuniste ale kominternului, ţinele pentru tine, pentru MU şi alte creaturi ale burgheziei de Bâc.
  Eşti un fel de komisar Naţkom, un fel de pifie de Soroca, o nostradamcă de Bender şi Tiraspol !
  Delirul nimicniciei şi imaginea prostiei ” analiştilor” politici din zona vânzătorilor de vin contrafăcut din pieţele chisinăuene !
  Pakeda, babanea !!!

 13. D-na Pavlicenco!

  În ultimul timp Mişcarea Unionistă condusă de Ilie Bratu este cu mult mai realistă,pragmatică în activitatea sa:De ce nu aţi încerca să faceţi front comun cu ei? Sunt,după mine, cei mai aproape de opţiunile PNL-lui.Numele d-ră acolo ar ridica-o la etapă calitativă superioară(Bratu a zis că este de acord să cedeze postul de lider pentru oricine ce va face treabă mai bună ca el,iar d-ră sunteţi capabilă de aşa ceva,la părerea mea),aţi ocupa o nişă a doleanţelor electoratului destul de consistentă,deoarece numărul unioniştilor e în creştere permanentă,iar eu văzînd succesul d-ră ca conducător a acestei mişcări,mi-aşi cere scuze că am greşit cîndva susţinînd părerea d-nei Gonţa despre d-ră.

 14. Pt patriciu

  Am avut negocieri cu Miscarea unionista a lui Ilie Bratu, o sedinta comuna a BPC ale celor doua formatiuni, am luat niste decizii si am decis niste lucruri, dar a doua zi a venit Bratu si a vorbit de parca nu convenisem nimic in ajun. Nu am inteles nimic. Si am incetat dialogul.

 15. Din păcate asemenea comportament se poate de aşteptat de la d-lui.Problema incompatibilităţii persoanelor publice ne-a dat totdeauna bătae de cap.Ţin minte cînd a fost aniversarea a 90-a de la Marea Unire (atunci cînd am rostit discursul ce l-am publicat mai sus), am încercat să mediez între d-l Golovcă şi Dabija să convoace o manifestare comună pe Piaţa Marii Adunări Naţionale,dar degeaba.Mişcarea unionistă – în Piaţă,Forumul Românilor la Dedemanul de atunci.După comportamentul lor putea-i să-ţi faci impresia că ori sunt copii,ori sunt agenţi CGB:

 16. VAI , „CATE ” SUNT EU SI N-AM STIUT. MULTUMESC !

 17. Citesc cu atenţie toate discursurile la problemele abordate de dna Pavlicenco, care merită o stimă deosebită pentru faptul că-şi expune cinstit şi liber gîndurile şi nu se ascunde pe sub pseudonime. Problemele actuale din societate nu trebue camuflate ci discutate şi asta nu înseamnă că astfel este susţinună aripa comunistă. Cu regret la noi nu este aşa o ştiinţă ca „etica şi diplomaţia politică”, mai ales că toţi care vin la guvernare încep o linie dură cum spunea lenin – cine nui cu noi este conra noastră şi încep a tăea în stînga şi în dreapta. Caz concret la 19 februarie la şedinţa de dare de seamă anuală a Departamentului de executare din cdarul ministerului justiţiei încerc să lămuresc ca preşwedinte al Sindicatului angajaţilor departamentuli de executare că lichidarea departamentului este prematură şi cîteva sute de jurişti specialişti în domeniul executării silite vor rămîne în stradă odată cu trecerea la executare silită privată şi că în acest caz angajaţii au nevoe de o asigurare socială, după care viceministrul justiţiei Susarenco începe a brutaliza în toate părţile parcă ar fi la stînă, toţi au rămas frapaţi şi speriaţi. Bine este un proiect de guvernare daţi atunci să trecem toate organele de stat la privat – inspectoratul fiscal, procuratura etc. deoarece bani nu sînt în stat şi lasă să se întreţină singuri. Mai ieri eram numit de comunişti (Stepaniuc) democrat-liberal care trebue dat afară iar astăzi – comunist. Politicienii nu pot înţelege că noi ieri i-am votat ca să ne apere drepturile constituţionale, nu să ne brutalizeze şi să ne arate la uşă. Sunt greutăţi, fără doar şi poate, dar sîntem o ţară şi un popor care ne gîndim la viitor, mai ales la viitorul urmaşilor noştri, de aceea trebuie să fim conştienţi de ceea ce vrem şi ce facem.

 18. am mai citit textul de mai sus pe undeva..Doamna VP, dar mai pune si mataluta nu numai texte de astea , dar iata , cum se taie sarma ghimpata la Prut.Este un articol foarte bun in EVZ.RO de astazi la tema.

 19. Andrei , cum sa puna VP asa texte , daca ele nu-s impotriva AIE , Chirtoaca, Ghimpu …!

 20. Ptu : Nina Gonta

  Mai fumee, ai sa te oparesti in anumite locuri „stranutind” cu mucii pe barba pe acest blog. Mai freaca bila altora, ce dracu te tot pui in poara pentru viitorii „urmasi” al „erouluilui” Rosca, cel care ne-a fericit si indreptatit asteptarea pina mai deunezi? Sa plefturesti lumea, care adevar vorbeste astazi, dupa ce ai sa te convingi, ai sa-ti zmulgi parul de pe tine, de peste tot, dar va fi tirziu. Si ai sa taci.

  Nu mai mima sustinerea si nu-i impinge spre prapastie. Lasa-i sa simta ca macar cineva este cu ochiul pe ei si sa fie prudenti, sa-si caute de treaba, sa se ambitioneze sa fie buni, eficienti. Ca doar pentru asta i-am votat, ce dracu te cracesti mental atita ?

  O sa compunem poezii de dragoste pentru ei la momentul in care saracia va fi data afara din tara si democratia va sta in capul mesei. Deocamdata nu se prea vede.

 21. Spam,
  Nina Gonta este pentru atirnarea portretelor lui Filat,Ghimpu,Urecheanu,Lupu in locul lui Lenin,Stalin, Enghels,Marcs propunindu-ne sa stam in fata lor si sa batem matanii pina vom ameti, sa nu mai pricepem cum ne prostesc astea.Bune sfaturi,nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *