Iata ce imi scrie un vizitator

Numele vizitatorului anonim este Ed_______ Iata o postare de ieri a sa.

FotoliuParerea mea personala este ca dna Pavlicenco are dreptate  (consider asta incolonati.jpgpentru ca FAPTELE O DEMONSTREAZA), cand arata problemele clare din PL.

Adica PCRM, inteleg, sunt sovietici, vor muri sovietici. PD al dlui Marian Lupu este o modernizare NECESARA a PCRM, stim ca au tente clar pro-rusesti, dar MACAR se va elimina aberatia de PCRM de pe scena politica. PLDM ii pot intelege si pe dansii, dl Filat nu odata si-a aratat caracterul de om care ISI DORESTE PUTEREA (stiu foarte bine tipul de om Filat), care poate face si lucruri bune, dar nu este un om politic de CALIBRU MARE, care poate face SCHIMBARI IN ISTORIE, si apoi aveam PL, care nu de multe ori spuneau, prin gura dlui Chirtoaca, precum ca Unirea este un tzel al partidului etc…

Oricum se demonstreaza clar ca CLASA POLITICA PARLAMENTARA (repet PARLAMENTARA) din Republica Moldova nu duce tara in directia in care alegatorii si-o doresc! Este o INCOSECVENTA intre voturi, declaratii si fapte.

Tin sa apreciez foarte mult faptul ca PNL si dna Pavlicenco in cauza, aduc asemenea lucruri la lumina si sa CONSIDER CLAR CA orice partid din opozitie ARE DATORIA de a critica PUTEREA, indiferent ca puterea este reprezentata tot de partide liberale sau nu.

Este datoria partidului (parlamentar sau nu, asta nu conteaza) de a SEMNALA derapajele partidelor care AU PUTEREA, pentru a aduce un bine cetateanului.

Este corect.

Cat priveste dl Ghimpu, a cazut in plasa in care este deja dl Filat. Si anume se crede ca daca R.Moldova se uneste cu Romania, atunci dansii nu vor mai fi nici presedinte de tara, nici premier de tara si, automat, nu vor mai avea sansa in viata sa se dea ROTUNZI, cat de mari sunt ei si cat de importanti.

Cu alte cuvinte, li sa ridicat puterea la cap.

Putini oameni in istorie exista care S-AU “JERTFIT” (politic) pentru tara si care au vazut INTERESUL NATIUNII.

Dar, pana la interesul natiunii, trebuie sa stii DE CE NATIONALITATE ESTI. Si aici e problema in RM ca multi vor sa va minta sa credeti pana la SA NU MAI CREDETI nimic.

Eu va zic sincer, fara nici un interes decat adevarul (nu as vrea sa jur, dar) va spun cu mana pe inima ca:

Toti cetatenii vorbitori de limba romana (NU exista limba moldoveneasca! nici matematic, nici istoric, nici lingvistic si nici politic !!!!! AMINTITI-VA CA IN DECLARATIA DE INDEPENDENTA A RM si CONSTITUTIA RM adoptata de voi SINGURI fara interventia Romaniei era clar scris “limba romana”) sunt de fapt de NATIONALITATE ROMANA.

Ca apoi vorbiti graiul basarabean, e alta problema.

Ca nu va fi facuta Unirea, nu mor eu din asta, si nici Romania.

Dar lucrurile sunt extrem de clare.

Restul, care vor inca mentinerea RM in aceasta ipostaza de instabilitate, sunt CEI CARE VOR SA PROFITE.

Oamenii intelepti nu isi doresc sa traiasca intr-un conflict continuu, intr-o minciuna continua.

Si acest lucru negativ si IMORAL trebuie combatut NEINCETAT si NEISTOVIT.

Toleranta ZERO fata de minciuna. Asta este pentru BINELE VOSTRU! Un lucru pe care il faceti VOI pentru VOI, ca si colectivitate.

Si, din fericire, multi cetateni din RM inteleg si sunt oameni normali, cumpatati si vor intelege pe masura ce timpul va trece si ei vor invata toate aceste lucruri singuri.

Final… mai sunt de acord cu dl Mihai si la fraza “Oricum, Reunirea este în plină desfăşurare şi nimeni şi nimic nu o mare poate oprii!”, dar cu ce este anterior nu sunt de accord.

Peste 10 ani dorinta de a uni RM cu Romania o sa fie cu mult mai mare, din ratiuni mult mai pragmatice si se va rezolva si situatia din Transnistria si apoi se vor pune capac ranii care sangereaza de atata vreme.

Ah…, am uitat sa adaug si un titlu superb al drei Stela Popa, care mi-a placut mult:

“Generaţia lui 7 aprilie va realiza unirea Basarabiei cu România”

Restul pot sa se chinuie cat vor, sa zica ce vor, cu cat democratia in RM va fi intarita, cu atat electoratul isi va decide viitorul.

Iar oamenii care ajuta la acest proces poate nu vor primi medalii, dar merita recunostinta tuturor. Oricum bravo voua tuturor cetatenilor RM care ati facut posibile toate aceste schimbari pentru voi. Numai bine.”

Loading Facebook Comments ...

73 Comments

Add a Comment
 1. Mai sunt si persoane care gindesc, si vad real lucrurile, majoritatea sunt orbiti de fanatismul fata una sau alta formatiune politica.
  Cum au mai zis-o si altii „Respect i uvajuha” Ed____!

 2. Comunistii cu partidele de stinga din Moldova nu mai sunt in stare sa ee puterea in Moldova. PNL face tot posibilul sa-i ajute pe ei opozitia (stinga comunista) sa revina la putere. Zilnic demonstreaza ca dreapta este incapabila sa guverneze in Moldova, chiar si cei din capitala. Chiar sa fii orb si sa nu vezi cit de multe lucruri pozitive se fac. Sus AIE? Dreapta va fi sustinuta de popor, va fi protejata si respectata.

 3. Nu zic ca avem in parlament mega-politicieni,dar nici doamna Pavlicenco nu e departe.

  Ce sa-i faci..

 4. Puterea si opozitia in esenta exprima nivelul de gindire a poporului. Presedintele Moldovei trebue sa reflecteze politica partidelor de la putere si a celor din opozitie. Unitatea si lupta contrarilor. Daca nu va reflecta tot aspectul politic din Moldova, o parte din mase se va revolta, cum a fost la 7aprilie 2009. Nu trebue sa procedeze cum a facut Voronin sa neglizeze proromanii ori antiromanii. Politica este o arta de care depinde viata maselor .

 5. europa spune:

  19 February 2010, la 02:02
  Sus AIE? Dreapta va fi sustinuta de popor, va fi protejata si respectata.
  Cer scuze Europa.
  Da de cînd AIE este de dreapta.
  PD tottimpul a fost de stînga.
  Jumate din PD în genere sunt veniţi de la PCRM
  PLDM-ul este format din o parte de la PD, în frunte cu Filat, o parte de la PPCD, care l-au trădat pe Roşca, o parte de la PCRM, şi o parte de la PNL. Să zicem că PLDM e format din politicieni de dreapta, în afară de cei de la PNL, nu prea este real. Că după formarea PLDM au trecut toţi pe dreapta, asta-i alt ceva.
  Acum mulţi treg ba pe dreapta, ba pe stînga, alţii caută centru şi nu-l găsesc, ca Ţurcanu şi stepaniuc. De exemplu, dacă să-l socoţi pe M.Lupu de dreapta, dar Voronin de stînga, atunci unde e centru?
  Aşa că nu prea vă închinaţi la cei care peste noapte îşi schimba căciula în culorile curcubeului, în dependenţă de unde bate vîntul.

 6. Am spus nu prea vă închinaţi, deoarece cum am mai postat anterior, MOSCOVA NU DOARME.
  Şi, într-o bună zi, ne putem trezi cu dreapta pe stînga…

 7. Discutii sterile ! Sa ne facem planuri concrete: cum au facut balticii dupa 1991: aderarea la NATO si UE, simplu si practic: si apoi au inceput pas cu pas realizarea practica a acestor deziderate. Si noi acum in 2010, sa ne facem un plan simplu: UNIREA CU ROMANIA MARE, sa aplicam in practica aceste schimbari spre telul final, ceea ce va insemna si NATO SI UE, prin UNIREA cu ROMANIA MARE. Nu e smplu ? Atunci de ce atatea discutii interminabile si devieri rauvoite de la istoria fireasca a moldovei de est ? pace voua / gen lupesc, serebrianesc, roscat si leancait/ in acest post primavaratec ! poate prin burta goala va va veni mintea la cap !

 8. Nu pot să comentez cele citite decât să spun că este un adevăr pe care nu dorim să-l recunoaştem. Cel mai rău în politica moldovenească este că tindem ca toţi să spună ceea ce ne dorim, anume asta şi ne-a împotmolit 20 de ani şi nicidecum nu putem ieşi. Am spus şi mai repet: – Bravo Dnei Pavicenco că spune lucrurilor pe nume! Şi mie îmi place politica făcută de Filat şi Ghimpu chiar dacă am şi unele rezerve, dar asta nu înseamnă că noi trebuie să-i idealizăm, că nu trebuie să fie criticaţi, poate că trebuie, de altfel cred că este adevărat că li s-a ridicat puterea la cap. Nu e bine când ne axăm pe o mişcare politică şi prea o idealizăm, în pluripartidismul sălbatic din Basarabia, cer scuză, dar aşa este, nu prea avem cu ce ne lăuda la capitolul – partide politice, că sunt bazate toate pe sindromul turmei, dintr-un perete în altul. Ieri comunişti, azi îi facem mari patrioţi, de parcă nu am şti că Lupu a fost şi va rămâne antiromân oricât nu şi-ar roti dânsul şapca. Astăzi avem nevoie de o mişcare unionistă, dar nu de aia la care să vină iarăşi cu turma, ci constituită din adevăraţi patrioţi, pentru care idealul este mai presus ca banul, că de asta se lansează oamenii în politică, pentru a profita, folosindu-se de naivitatea noastră. Anume asta şi este o boală a electoratului, dar şi a majorităţii membrilor partidelor politie, o boală până când incurabilă.
  Am spus-o şi repet cu toată sinceritatea. Avem nevoi de cât mai mulţi politicieni, sinceri şi nu falşi, care îşi ascund păcatele pentru a-şi soluţiona problemele personale, profitori.
  Am salutat constituirea AIE şi o salut, dar iarăşi, să spunem lucrurilor pe nume, se păstrează doar de ochii lumii, în realitate este o mină care mai devreme sau mai târziu va exploda, şi o va face-o Lupu atunci când îi va fi convenabil. Oare nu e clar că totul se ţine pe muchie de cuţit, că menţin AIE doar:
  – Urechean din frică că nu va mai trece pragul;
  – Ghimpu fiindcă i s-aridicat puterea la cap;
  – Lupu că tare, tare se vrea Preşedinte al RM, fiind permanent în aşteptare când lui Ghimpu i se va face milă şi va scoate cozul cela din mânecă;
  – Filat după mine este unicul care şi-ar dori alegeri fiind convins de faptul că timpul lucrează împotriva dânsului.
  Eu ştiu una doar, cei care se consideră cu adevărat patrioţi trebuie să facă o alegere corectă, de altfel PCRM are toate şansele să revină la putere, şi vina nu a fi a Dnei Pavlicenco, ci a noastră, a tuturora.
  Eu m-am săturat să fiu purtat din mal în mal, de la Nistru pân’la Prut şi invers, aş vrea să trec odată Prutul fără a mai privi înapoi. Nu poţi să stai la nesfârşit crăcănat, că poţi rămâne cu mijlocul.

 9. Sunt al Patriei soldat

  Sunt al Patriei soldat,
  oricând gata s-o apăr,
  dar ea de mine a uitat
  şi eu mă simt precum un nufăr.
  Purtat la nesfârşit de val
  cu greu îmi sprijin rădăcina
  şi nu-nţeleg a cui e vina
  că sunt întins din mal în mal.
  Să fie-a Patriei, dar care?
  Cea de la răsărit de soare
  sau asfinţit, cu munţi şi mare?
  Ori aia dintre maluri?
  Dar ce rămas e între maluri?
  Dar şi din fostul principat?
  O Doamne, pentru ce păcat
  adus-ai Patria-n frânturi!?
  Sunt tare-n rădăcină şi în slovă,
  ştiu cine sunt, de unde vin,
  dar greu îmi e ca să revin
  la buna mea MOLDOVĂ.
  M-aş face azi un cerşetor
  să merg din casă-n casă,
  să strâng câte un colţişor,
  dintre…şi peste maluri,
  să merg în sus pe valuri
  spre Bucovina cea frumoasă
  şi-n josul apei, înspre mare,
  să-i rog să-mi dea toţi ascultare,
  să revenim acasă,
  că nu-i mai bine nicăieri,
  decât în ţara cea de ieri.
  La Putna să ne adunăm,
  supuşi să ne-nchinăm,
  poate că Ştefan cel Mare
  să fie milostiv cu noi
  şi să ne dea iertare
  că n-am stat strajă la hotare.
  Ne va ierta el oare?
  Poate da, dacă MOLDOVA
  va fi ca altădată,
  UNITĂ şi-apărată.

  12 februarie 2009

 10. Am dorit sa scriu ceva, dar numai titlul si primele randuri mi-au taiat pofta de a polemiza pe aceasta „tema”. Dna Pavlicenco, chiar aveti atata tupeu, ca sa incercati a ne prosti in continuare? De ce incercati prin aceste metode staliniste („sustinerea partidului din mase”) sa argumentati esecul Dvs in conducerea partidului. Si Dvs, si Dl Braghis, aratati penibili si jalnici acum, cand fostii Dvs membri fug de pe navele voastre naufragiate. Pai, „activitatea voastra eficienta” si este cauza acestor frustrari in randurile echipelor, pe care le, scuze le-ati condus. Scopul, Dna Pavlicenco, a oricarui partid, dupa cate stiu este accederea la guvernare. Membri partidelor voastre au pierdut increderea, ca liderii lor sunt capabili sa realizeze acest scop. Punctum.

 11. Dorinţă nestăvilită a limbuţilor şi „scriitorimii” locale de a se da cu părerea ca „clasici” în viaţă despre orişicine şi orişice este este dea dreptul „fascinantă”.

 12. Bravo ANATOLIE… mia plăcut.
  Vă susţin.

 13. Câtă profunzime în gândurile lor limpezi ca tulburelul septembrist, ce orizonturi măreţe de experţi universali în producerrea ţuicii din perje, ce experienţă deosebită în generalizarea frustrărilor personale la nivel global, căte lejeritate în aprecierea unor fenomene compelxe din spectrul politic local, constituit din mai mulţi preşedinţi decât membri de partid, câte planuri şi strategii măreţe scrise pe hârtie de veceu în cafenelele ieftine din urbea părcălabului cu ochelari a la Beria.
  Şi câtă mizerie umană, îmbrăcată la patru ace, îşi perindă capurile pline cu vapori de C2H5OH, printre rândurile de scaune fără sfârşit din Casa Prieteniei cu prostia umană!
  Numai din Vovi în Ilici şi tot din „deştepţi” în „înţelepţi”. Nuanţe filologice, firul cărora poate fi prins doar după trei litri de pseudoşampanie cu spumant din praf de spălat rufe ieftine la casa invalizilor mentali foarte dâmbovitei şi democrati de cinci luni încoace.
  Paşli Vî v piciku mater… cum spun … fraţii sârbi !!!

 14. Pozner, esti cumva critic literar? Atunci locul tau este in alta parte. Aici oamenii se dau cu parerile. Daca nu iti place tema, nu intri, daca iti place – postezi ceva. Tu, de fapt, nu ai postat nimic. Ai incercat sa te evfidentiezi si sa pari cu un cap peste. Din pacate, esti chiar mai amarat decat noi, deoarece pozitiile tale sunt pur si simplu o ofensa la noi toti. Du-te, omule si iti cauta de treaba in alta parte. Izbucnirile tale filozofice doar abat de la tema, care este intradevar destul de controversata.

 15. Am intuit, Pozner, ca esti un amarat, dar ultima fraza din mesajul tau badaranesc, chiar imi da inca un aragument sa spun ca esti un nimeni.

 16. Sentimentul de greaţă atotpătrunzătoare permanentă este menţinut foarte proaspăt de cloaca asta puturoasă de politicieni bâciţi cu bani luaţi de pe unde le pică, schilozi bipezi cu mutre încreţite de ipocrizia parvenitului !

 17. Să fi fost critic literar – imi câştigam un pupic mai mult în .. analele provinciale din Chisla Noua.
  Asa, sunt si eu un boţ cu ochi de prin părţile codrilor Orheiului milenar ! Cu multe studii fără de folos în limba asta de pământ nenorocit de mitocănia poeţilor cu pietre în sân !
  I gore tî naşe, umnic !

 18. Stiu, ca nu este padure fara uscaturi, si nici sarmana Basarabie nu este o exceptie. Si unii sadomazochisti, invatand cateva buchii romanesti, incearca sa para pe cat de mari si tari in ochii lumii, pe atat de bicisnici in suflet. Pe langa faptul, ca esti un bot de rahat cu ochi, mai esti inca si un mitocan. Iar studiile tale multe nu au fost in stare sa iti descremeneasca substanta ta cenusie, crispata de unica circuvolutiune de la sapca. Si, frazele astea, aparent strigatoare la cer, postate de acest paduche de dihore puturos, care suge sangele aripatelor din curtile orheiene, sunt niste scurmaturi, leit vibratoarelor electrice pentru satisfacerea pohtelor sado, mazo, homo si celelalte din aceasta arie. Ce te-ai ratacit pe aici, rahatule? Cred, ca dupa uscare dispari in doi timpi si trei miscari.

 19. Pentru MM , noi toti in general am terminat scoala comunista ori postcomunista (azi). Unul mai devreme neaga ideologia comunista, altul mai tirziu iar al treilea de loc. Intre doua sisteme este o perioada de tranzitie si ceea ce se petrece in Moldova se numeste TRANZITIE. PNT tot trebue sa se transforme ori cel putin sa-si schimbe numele in PCDM. Partidul Contra Dreptei din Moldova. Orice om intii a fost copil, apoi devine matur. De ce insistati ca unii oameni tot timpul sa fie copii. Daca vreti voi singuri ramaneti vesnic copii (ori comunisti) dar nu insistati ca altii vesnic sa ramana copii. Poate si voi peste o noapte veti trece la dreapta clasica. Acum repetati idealogia PCDR, pardon PNT din Romania.

 20. …schilozi bipezi cu mutre încreţite de ipocrizia parvenitului !…
  Acesta estea cel mai reusit portret al DEMNITARULUI autohton, de AZI, de IERI si din TOTDEAUNA!
  Este vre-o sansa de a-l schimba? Iata care-i intrebarea ! Iata despre ce trebuie sa discutam!
  Bravo Pozner!!!

 21. Pt.Europa.
  Cu părere de rău această perioadă de TRANUIŢIE s-a cam delungit.
  Şi dacă poporul romîn din basarabia a început să-i numească pe cei care tot timpul au luptat împtriva comunizmului, procomunişti, iar pe cei ce mai eri legau cravate roşii pionerilor în faţa lui lenin, cîntînd ” ne rastanusi s comsomolom” -patrioţii şi salvatorii neamului romînesc, mai şi închinundu-se în faţa lor ca la icoane, apoi perioada de tranzacţie se va sfîrşi cu limba rusă -limbă de stat, iar Voronin liderul forţelor democratice unioniste din Republica Sovietică Socialistă transnistro-gagauzo-moldovenească.

 22. Pozner si Tira, voi nu v-ati nascut in regiunea potrivita. Idealurile voastre, poate mai bine le cautati in operele lui Jules Vern sau Herbert Wales. Nu cumva ati stat in oglinda si ati desenat autoportrete, ca mai apoi sa le redati in buchii pe aceasta fraza?

 23. Pt Tira si Pozner concurenta politica care este un element al noului sistem va realiza si dorinta ta. Lupta politica dintre dreapta si dreapta duce confuzie in politica noastra.

 24. Собака лает а караван идет

  Nu va suparati Dna Pavlicenco daca v-ati regasit in proverb. Mai ales dupa ultimele mesaje dvs referitor la animale.

  Sinteti in politica de zeci de ani, dar tot nu ati inteles ce-i asta politica.

  Deschideti-va un ziar a-la Constantin Tanase, atunci am sa va inteleg toate comentariile. Si am sa sustin.

  Dar atunci cind comentariile vin de la alt politician, altceva decit lupta intre partide nu poate sa fie vorba. Ca asta e politica, e un turneu, a cui marfa( potential uman, idei politico-economice, doctrina, etc) o sa fie aleasa.

  Si aici apare o intrebare, vreti in politica, dar nu vreti sa respectati legile politicului. Sinteti mazohista? Va place tot timpul sa aveti sub 1% de electorat? Nu va dati seama ca ceva nu merge? Sinteti buna ca ziarist, de tipul Tanase, Ziarul de Garda, dar in politica nu va dati seama ca scapati un moment important.

 25. Muruianu cu cravata rosie (krasnii galstuk) indirect face publicitate PCRM, este o persoana de partid.

 26. Turcanu vede ca Moldova nu este in stare sa-si protegeze suveranitatea din cauza politicei Rusei in Moldova. Numai un orb nu vede cine vrea separarea Moldovei. Ministrul Apararii cauta o solutie de-a proteja suveranitatea si integritatea RM iar Turcanu ii cere demisia. Turcanu apara interesele al carui stat, poate fiind Ambasador in Rusia s-a transformat intr-un pion al servicilor secrete ruse. El trebue sa le transmita mesajul parafrazat a lui Alexandru Nevschii. Cine distruge RM prin separare ,ea singura va fi distrusa de separatism.

 27. RESPECT ED.

 28. Pt Igor: Toate momentele fantastice din operele lui Jules Wern si Herbert Wales au devenit realitate. Coboara si tu in realitate si patrunde adinc in sensurile celor spuse foarte lucid si cu tilc:…schilozi bipezi cu mutre încreţite de ipocrizia parvenitului !…Acesta estea cel mai reusit portret al DEMNITARULUI autohton, de AZI, de IERI si din TOTDEAUNA! Adevarul adevarat! Ce-i de facut mai departe? Iata care e intrebarea! Bravo Pozner!

 29. Cit nu am criticat noi la moment pe Ghimpu si Filat pentru ceea ce fac si pentru ceea ce nu fac, hai sa fim obiectivi si sa recunoastem ca daca se va intimpla cindva UNIREA, meritul cel mai mare o sa-l aiba ei deoarece, anume ei au rupt ghiata si l-au detronat pe Voronin. Sau poate asta a facut-o PNLul lui Pavlicenco? Anume ei au fost nucleul care au putut sa construiasca aceasta alianta asa subreda cum e ea, ori poate noi am fi avut o alta alternativa, desigur ca nu! SAU POATE UNII II MAI DUC DORUL LUI VORONIN?

 30. Unirea niciodata nu poate fi. Unirea cea Mica a fost, Unirea cea Mare la fel. Noi putem vorbi numai despre Reunire si aici Ghimpu are dreptate. Imi pare rau ca basarabenii nu pot uni dreapta dar ma intreb cum pot Reuni ei Tara. Arta cedarii n-avut-o nici Rosca, nici …, nici PNL din Basarabia.

 31. Pt.Stef. Pleacă Voronin, Mişin, vine Tcaciuc, Dodon,Muntean, Muşuc, Lupu,Lazer,Leancă ş.a.care sunt PROCSI-şti,antiromîni şi antiNATO.
  Cu ăştea ce facem?
  Sau ne prefacem că nu vedem nimic, tăcem, cum propun unii, şi facă ei ce vor cu ţara aceasta.
  Sau chiar sunteţi aşa naivi, şi credeţi că Rusia va permite forţelor de dreapta să prea conducerea în RM.
  Să fim serioşi.
  Numai o fuziune largă cu toate partidele de orientare liberală, cu implicarea în frunte a unor politicieni cu autoritate în ţară ar putea aduce cu adevărat forţele dem. la guvernare.
  Însă rînza moldovanului e mare.
  Ei văd fuziunare numa prin autolichidare a partidelor fără şanse.
  Nu am auzit aşa prostii nici la comunişti.
  Iartă-i Doamne, că nu ştiu ce fac

 32. Dna Pavlicenco cu nimic nu vă deosebiţi de aşa numiţii „comunişti”. Ştiţi bine instrucţiile KGBiste cu privire la repetarea minciunii cît mai desşi e bine de luat diferite teme în afară la cele importate şi de vorbit oe teme neînsemnate cît mai mult. Despre spusile lui M.Ghimpu repetaţi minciuni. Alături este blogul lui Stwla Popa – citiţi acolo şi veţi vedea că repetaţi minciuna.
  DE CE TURNAŢI APĂ LA „MOARA” COMUNIŞTILOR ?

 33. Edule esti un provocator,eu te intaleg foarte bine.
  Ne fiind membru al partidului lui Filat o spun cu toata responsabilitatea ca asa politicieni ca Vlad Filat trebue sa-i stimam si sa-i sustinem.
  Eu nu sunt de vina /am impresia ca esti de dincolo de Prut/ ca voi in 20 de ani de dupa putciul din 89 asa si nu vati invatat sa va stimati politicienii vostri.Cu cine nu vorbesti in Romania spun ca toti sunt rai.Asa cevai este inadmesibil.Mai bun decit Basescu voi na-ti avut si degraba no sa aveti.Emil Boc ,din punctul meu de vedere este un politician care vrea binele poporului roman,este cinstit /are un apartament de 63 m2/este destept,dar voi il hudecaiti fara mila.
  Asa ca fiti in tare sa apreciati la justa valuoare pe politicenii vostri si mai apoi sa vorbiti de АшдфебПшьзг si altii.
  In ce priveste criticaбмщш sne ca toti suntem mesteri s-o facem,mai putini sunt cei care pot fi obiectivi.

 34. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Nice, very nice… De multe ori am accentuat ca dna Pavlicenco (anumea persoana in cauza si nu PNL-ul) merita o apreciere considerabila, anume pentru C U R A J U L si I N I T I A T I V A pe care si le asuma pentru a mai pune in discutie o problema care este ascunsa de alti politicieni… Si as vrea sa atrag atentia asupra faptului ca desi acum citeva luni in urma mai erau FANI si ADEPTI ai actualei guvernari, care erau cu singele fierbinte si gaseau replici la orice numai ca sa nu le „Obijduesti Seful”, pai acum se mai limpezesc apele, si ai cu cine mai schimba o vorba, doua…
  Succese in continuare si asteptam de la dumneavoastra, stimata doamna, noi si noi postari …

 35. Dna Pavlicenco – cu ce vă deosebiţi de Voronin, Roşca, Ţurcanu – oare nu-i aceiaş ritorică? De ce cînd puterea anticomunistă e slabă băteţi din spate, în loc să ajutaţi, sau măcar să nu încurcaţi.
  – În caz dacă nu va rezista acum aceată AIE să ştiţi că foarte mulţi vă va socoti Iuda mişcării anticomuniste, al doilea Roşca.
  – De ce rpetaţi minciuna cu spusile lu M.Ghimpu – citiţi de pe blogul Stelei Popa.? De ce faceţi ajiotaj? Cue slujiţi?
  – Gîndiţivă pe cine ajutaţi şi cue le faceţi rău.

 36. Asa scriu cei care mizau ca vor primi vre-un os dela noua guvernare,dar vazind ca nu se intimla icep sa-i critice pe cei de la guvernare si sa-i laude pe perdanti.Din toate ceste aberatii va pierde din nou MOS GAVRILA.

 37. Tira. Acest epitete e o generalizare. Iar o generalizare este o eroare, ca si oricare alta. Nu gasesti doua fire de nisip indentice, nemaivorbind de fiinte umane, fie si politici. Acest epitet al vostru este un strigat la cer, dar el nu este o solutie de iesire din starea in care ne aflam. Cu ei, acesti bipezi, inclusiv si tu si Pozner, si, apropo, si cu bipeda Dna Pavlicenco, si eu, subsemnatul biped, numai noi putem sa decidem soarta noastra. Voi, prin aceasta fraza, aratati neputinta de a rezolva probleme, fie si destul de complicate. Intuiesc, de fapt, ce doriti – o putere ideala, „adusa de undeva”, care sa va satisfaca dorintele. Tira si Pozner, societatea noastra este atat de pestrita, incat politicienii nostri arata cu mult mai uniformi. De ce nu luati in calcul, ca o buna parte a populatiei mai doreste in URSS, fie ca chiar gresesc amarnic, dar este dorinta lor, apropo, la care au dreptul, fara discutii. De ce nu luati in calcul variatia de opinii a tuturor paturilor sociale. Este opinia voastra despre acesti oameni, eu nu prea cred asa. Eu respect opinia in cauza, ca una a voastra personala, dar cu generalizarea chiar nu sunt de acord, din simplul motic, ca si eu tre sa aduc aportul la aceasta generalizare, d-aia si afirmatiile voastre nu le iau drept adevar in ultima instanta.

 38. „pozner” este ,cred, mihai conciu , se mai distreaza si el pe aici, ca s-a saturat de fituica comunista , moldova suverana

 39. Da Tira cine e? Vre-o admiratoare a mustatilor?

 40. iar LA tema vreau sa spun , ca ED are IN MULTE PRIVINTE DREPTATE , dar asta nu schimba esenta lucrurilor,sitruatia PNL -ului .Doamna VP , mergeti plocon la PL sau la PLDM /nu-i nimic de rau doar daca nu va vor primi dupa cate vorbe”frumoase” le-ati adresat../si cereti fuziune cu ei cu niste clauze acolo, prin care sa le cereti sa va puna si oamnii dvoastra pe undeva prin functii , adica la guvernare, daca, evident, dupa alegeri castiga dreapta si nu alde „voronica ” , doamne fereste !! ptiu, ptiu..Veti face un lucru bun prin :1/ participati la unificarea dreptei 2/veniti , intrun fel la putere poate si dta si alti memebri al PNL, mai valorosi , macar in unele functii 3/ramaneti in istorie nu ca o femeei „scandalajioasa” , ci ca o femeie, lider de partid-UNIFICATOARE A DREPTEI din Moldova etc ,e tc. Cred ca o sa aveti numai de castigat .Iar daca continuati tot asa cum cautati zi de zi sa atacati dreapta , cu motiv sau fara, si cand aveti dreptate, si cand numai cautati scandal , O SA SFARSITI RAU si o sa aduceti si membrii PNL dupa dta .Si , unii vad sa mine lucrurile, situatia si prefera sa fuga din timp , ca sa nu cada detot la fundul gropii de unde sa nu se mai poata salva. Este un pragmatism corect.Asa-i in politica.AICI NU E VORBA DE O TRADARE.POATE UNII ASA O VAD,DAR CAND VEZI CA LIDERUL tau de partid STA NECLINTIT , nu are pic de flexibiliatate si face gafe dupa gafe, e clar ca unii prefera sa abandoneze acest partid, caci se gandesc la viitor.Acuma din ce unghi te uiti , ori e tradare , ori este un pas corect,mai ales ,ca n-au plecat/ma refer la cei din durlesti .\ , n-au plecat la pcrm , ci la PLDM . E de bine , nu ! Sa va asteptati , doamna, si la alti transfugi , daca nu luati masuri , mai intai de toate cu .. persoana dumitatle .Asta-i opinia mea. SI ASTEA-S SFATURILE MELE ..GRATUITE. Stui ca o sa ma improscati cu epitete urate si o sa ma trimiteti la medic , ca sunt o „dezechilibrata”, cum mi-ati mai spus, dar , totusi , am riscat. Numai bine si multa sanatate.

 41. Onorată asistenţă, oameni buni !

  Fiecare cetăţean ce cunoaşte problema Basarabiei, ştie că actualul stat Republica Moldova este urmaşul creaturii staliniste R.S.S Moldovenească republică sovietică formată la 2 august 1940 la Moscova de URSS prin încălcarea propriei sale Constituţii din 1936.
  Sînt însă puţini acei ce conştientizează că astăzi a fi om cinstit şi responsabil atît în Basarabia, cît şi peste Prut înseamnă a lupta pentru cauza ce au realizat-o înaintaşii neamului românesc acum 90 de ani şi mai bine ce primii au adus Basarabia la trupul patriei române la 27 martie 1918, exemplu urmat cu cinste şi de fraţii bucovinieni la 28 noiembrie şi de cei ardeleni ce au adus şi ei la rîndul lor la 1 decembrie 1918 Transilvania la mama România, prin aceasta desăvîrşind statul român unitar. Acum, la 90 de ani de la acele evenimente glorioase, oare nu e o ruşine naţională a întregului neam existenţa unei frontiere pe Prut ?
  Oare un om cinstit poate să privească pasiv la o aşa realitate descalificantă?
  Eu cred că nu. Dacă am reuşit să conştientizăm dezonoarea în care ne aflăm şi vom persevera în căutările şi faptele noastre în a îndrepta greşelile trecutului, sunt sigur că Dumnezeu ne v-a răsplăti – vom avea un stat comun al tuturor teritoriilor româneşti pe nume România.
  O cale de ieşire din impasul creat de existenţa greşelii istorice a naţiunii române de la început de mileniu III- creatura stalinistă Republica Moldova o văd în determinarea unor categorii de profitori a acestei realităţi dezonorabile, identificare a lor ne-ar ajuta mai lesne să gasim răspuns la întrebările: ce şi cum trebuie de facut pentru realizarea cît mai curînd posibilă a idealului milenar al Românilor-statul constituit de străbunii noştrii la 1918?
  Astfel un loc important printre profitori îl ocupă guvernările de todeauna a Rusiei ce niciodată n-au pregetat la utilizarea resurselor şi jertvelor pentru a alimenta poftele nesăbuite de restabilire a vechiului Imperiu Rus, în timp ce toate fostele imperii au inţeles demult că popoarele lor prosperă mai bine şi sunt cu mult mai libere doar în cazul cînd se eleberează însăşi de povara problemelor cauzate de colonii.
  Avem de înfruntat şi rezistenţa celor aflaţi în componenţa structurilor statale a Republicii Moldova ce au deprins din plin gustul plăcerilor ce le oferă poziţia dominantă a prezentului lor. Dumnealor, de ar dori, le-ar fi cel mai uşor să realizeze idealul naţional. Doar cu o condiţie: aceşti funcţionari să acorde prioritate acestu-i nobil ideal servindu-şi astfel şi poporul care i-a ales. Dumnealor însă, îşi folosesc situaţia privelegiată mai mult pentru propria căpătuire şi slavă.
  Mai sunt şi profitorii ocazionali, lichele care sunt constienţi că în cadrul României vor avea o valoare mai mica ca oameni în faţa societăţii, cu mult mai aproape de cea ce sunt ei în realitate, aceşti tipi nu doresc reîntregirea din instinctul de autoconservare şi din crizia de inferioritate.
  O categorie deloc de neglijat sunt unii luptători patrioţi de meserie ce văd calea reîntregirii prin aderarea actualului stat Republica Moldova ca stat aparte la Uniunea Europiană. Oare reîntregirea cu ţara ca parte componentă a statului Român, aşa cum sunt celelalte 9 regiuni istorice ale României nu este o cale mai scurtă? De ce d-lor totuşi continuă să meargă pe o cale mai lungă,atunci cînd orice logică elimentară ne arată că prin restabilirea suveranităţii statului Român asupra teritoriilor de la est de Prut putem realiza mai curînd şi idelaul naţional, şi integrarea Europeană?
  Ce pun aceşti oameni mai presus: idealul naţional sau sunt mai tare preocupaţi de cine vor fi ei însăşi şi ce cîştiguri vor avea dacă cu toţii, împreună cu teritoriile vom fi parte componentă a României.
  Şi peste Prut sunt o categorie de cetăţeni ce nu prea doresc revenirea Basarabiei la trupul ţării din cauza costurilor ce le-ar avea de suportat statul Român în caz de şi-ar onora datoria sfîntă faţă de fraţii şi teritoriile jertfite la 1940 şi 1944 pentru salvarea restului ţării de ocupaţia Ruso-comunistă. Asemenea comportament mai putea fi înţeles atunci cînd România era însăşi sub comunism sau poate încă acum cînd iarăşi suntem sub un regim comunist ales pe o cale democratică. În caz însă de scăpăm de acest regim după 2009,o abordare a problemei Basarabiei de o aşa manieră se v-a putea numi pe drept cuvînt o josnicie sau chiar o trădare de neam.
  Bine ar fi ca pe această categorie de cetăţeni să-i preocupe şi întrebarea: cum vor fi apreciaţi ei în conştiinţa urmaşilor, urmaşilor neamului nostru: ca români cu verticalitate, demnitate sau ca nişte profitori conjuncturişti fără voinţă. Oare un om cinstit poate avea o viaţă tihnită cînd alături se află un frate umilit şi depravat care cîndva a fost folosit la rezolvarea propriilor interese ?
  Onorată asistenţă ! Vă vedeţi d-ră, marea majoritate a cetăţenilor actualului stat R.Moldova între aceste categorii enumerate mai sus ? Eu cred că nu. Sper că vă daţi seama ce trebuie de făcut, cînd noi, ceilalţi, suntem cu mult mai mulţi ca ei. Oare cît o să ne lăsăm noi prostiţi de aceşti profitori ?
  Aţi avea probabil întrebarea: cum să realizăm astăzi problema revenirii teritoriilor româneşti la trupul ţării? Aşi propune să o făcem peste tot unde e posibil prin a găsi răspunsuri la întrebările:

  1. Acei care îndreptăţesc, promoviază, sînt patrioţi ai actualului stat Republica Moldova, creatura comunisto-fascistă a Pactului Rebentrop-Molotov din 23 august 1939, sînt ei oare complici sau nu cu crimele comunismului şi fascismului?
  2. Cine oare are de cîştigat atît timp cît fiecare din noi îşi rezolvă doar propriile probleme şi sub pretextul „eu nu mă implic în politica”, ocoleşte orice posibilitate de a face ceva personal pentru a readuce Basarabia acasă, la trupul ţării ?
  3. Oare România va avea de cîştigat mai mult la revenirea Basarabiei la trupul ţării sau poate noi, cetăţenii simpli de aici?
  4. Poate e de ajuns de temut că vom fi conduşi de la Bucureşti, oare ce-i 17 ani de cînd ne conduc partiduţele locale sunt puţini pentru a înţelege că ele nu au fost şi nu vor fi în stare niciodată să ne creeze o viaţă mai buna ca peste Prut?
  5. Nu-ar fi oare mai înţelept să tremitem cîţiva oameni de ai noştrii în parlamentul de la Bucureşti şi să scăpăm de puzderia de mîncăi-profitori a existenţii acestei greşeli istorice cum e Republica Moldova?

  Pe cît de bine şi de repede vom şti să răspundem prin fapte concrete la aceste întrebări, pe atît de repede vom reuşi să ştergem marea ruşine a neamului Românesc –
  frontiera de pe Prut. Numai astfel ne vom redobîndi demnitatea şi verticalitatea de neam şi de urmaşi ai Romei.

  Jos Hotarul de la Prut!

  287-007 Anatol Marin 23.03.2008

 42. Pt Francisc

  Total de acord cu planul simplu Unirea in Romania mare. Pentru ca, daca, acum, cu atitea greseli ale AIE, revine stinga, numai unirea cu Romania ne scapa de cosmar si intram rapid si sigur in spatiul european civilizat.

 43. Pt Eu

  Daca eu nu stiu sa fac politica in sensul ca sa ma strecor cu orice pret pe nu stiu unde, vreau sa va asigur ca nu ma intereseaz apromovarea cu asemenea metode.

  Nu ma incinta deloc actiunile echipei de azi, despre care ati face bine sa vedeti ce spune Constantin Tanase pe http://www.jurnaltv.md, aveti mai sus linkul.

  Si, va rog, nu ma deplingeti pentru simplul motiv ca nu sint oportunista, ca asta e politica noastra de 19 ani…

 44. Pt europa

  Moldova Unita este satelitul creat pentru PLDM. Comunistii in teritoriu trec de la PCRM la Moldova Unita unde nu sint persecutati, ca au krisa parlamentara si prieteni premieri… De mesajele lansate de prorusul si bilbiitul Turcanu, nu mai spun, ca stim multe, dar vom reveni la momentul potrivit.

 45. Pt stef

  Desigur, au avut merit, mai ales Filat, care a votat pe 4 aprilie pentru Voronin si azi cocheteaza cu ei pentru nevazul lumii. Numai ca jucarica se cam strica. Sau poate a raspuns PL, PLDM, AMN sau PD la cele 10 intrebari puse de (voi?) cei de la Timpul?

 46. Pt europa

  Foarte regretabil, in privinta PNL. Cum adica? Daca nu stiti, nu spuneti. PNL e partidul care s-a dizolvat in 2001 cind nu a trecut in parlament si Mircea Rusu, presedintele PNL, a fost primul care si-a dat demisia, urmat doar de valeriu Muravschi. Si asta a fost inceputul foarmarii AMN, apoi a blocului BMD. PNL s-a reconstituit dupa eliminarea din AMN si nu si l-a facut Pavlicenco, ci l-a refacut echipa.

 47. Pt cintar

  Nu cunosc nici un fel de instructiuni KGB-iste, nu am avut niciodata nimic in viata cu nici o securitate. Cred ca in Moldova sint foarte putini ca mine.

  Apa la moara comunistilor toarna AIE, a se vedea postarea cu articolul si declaratiile publice ale lui Constantin Tanase, postat fiind link-ul aici. Eu ma bucur enorm, chiar daca Tanase si-a batut joc pe nedrept de mine si eu mai astept scuze – ca azi gindim la fel. Numai ca voi sinteti niste lasi – daca spune Tanase, se poate, daca spun eu – distrug AIE. lasati-o balta, eu nu sint om important, cum nu am fost niciodata. Eu mi-am facut, doar, mereu datoria de intelectual nelas.

 48. Pt Patriciu

  Va raspund la intrebarea – Oare reîntregirea cu ţara ca parte componentă a statului Român, aşa cum sunt celelalte 9 regiuni istorice ale României nu este o cale mai scurtă? De ce d-lor totuşi continuă să meargă pe o cale mai lungă,atunci cînd orice logică elimentară ne arată că prin restabilirea suveranităţii statului Român asupra teritoriilor de la est de Prut putem realiza mai curînd şi idelaul naţional, şi integrarea Europeană?

  Asta e pentru ca unii vor sa fie sefi si sa le fie bine prin utilizarea banului public. Mai aproape dintii, decit parintii…

 49. Pt NINE GONTE

  Sa fie clar: nu mergem plocon la nimeni. daca cineva vrea sa discute cu noi – sintem deschisi.

  Nu avem nevoie de functii, ei au nevoie de oameni necomunisti, pentru ca au lasat in teritoriu in functii oameni comunisti, trecuti in satelitul PLDM – Moldova Unita. A se vedea ce spune Constantin Tanase pe http://www.jurnaltv.md/#70394&20100219&70399&&3610&3595&3597

  Vlad Filat e cel care nu a unificat, ci a furat partide. Noi, inclusiv Vitalia P., am tot unificat partide din 2001, chiar si Filat datorita acestui lucru a devenit deputat in 2005. PD fara AMN, pornit de PNL si facuta si de noi, nu trecea in Parlament.

  Nu liderul PNL face gafe dupa gafe, ci AIE. O sa vina timpul cind o sa bagati nasul si o s adispareti d epe blog, pentru ca o sa va fie rusine de ce ati scris un an aici pe blog.

 50. Pt cintar

  Ma deosebesc de Voronin, Roşca, Ţurcanu prin faptul ca nu sint comunista, nici pepecedista, nu am votat pe 4 aprilie pentru Voronin, ca Rosca si Filat, Lupu si Diacov, nu sint nici azi cu ei, dar nu vreau sa inchid ochii la jocurile celor pe care ii credeti dumnezei.

  Puterea anticomunistă poate fi puternica, daca ar avea cap sa mobilizeze societatea. Dar nu o face si fiecare isi consolideaza turta.

  Ajutam prin exprimarea sincera a pozitiei noastre. O facem la fel cum face ziarul Timpul si nu va inteleg atunci cind asta nu o vedeti, dar pe noi ne criticati doar pentru ca nu aveti cu cine discuta – nimeni din liderii AIE nu „coboara” la „asa pierdere de timp”. Nimeni, prin critici, nu incurca, ci doar ajuta. Dar pentru asta trebuie oleaca de inaltare morala, ca sa va ridicati de asupra interpretarii rutinare ca e bine sa tacem si sa trecem cu vederea. Eu consider lo asemenea pozitie drept lasitate.

  Ma poate considera lumea cum vrea. Eu stiu ca fac totul deschis, cinstit si nici nu ma consider om important.

  Nu repet nici o minciuna legata de M.Ghimpu. Am repostat de pe unimedia. Ieri nu era acolo infirmare, astazi inca nu am vazut. Faptul ca cineva „nu a inteles”, inca nu inseamna ca cineva „nu a spus”. Dati-mi linkul unde a declarat ALTFEL Ghimpu, sa aud cu urechile mele, nu intrepretari post-factum…

  Servesc neticalosirii, obiectivitatii, cum o vad eu, si adevarului. Dumneata cui servesti?

  Nu ajut si nu fac rau nimanui. Imi fac bine sufletului meu. PNL este nemultumit de ce se intimpla in societate. La fel ca si tanase, tatal ministrului justitiei Sandu Tanase si aprig sustinator al AIE si al lui Filat. A se vedea aici http://www.jurnaltv.md/#70394&20100219&70399&&3610&3595&3597,

  Va rog, nu dispareti dupa raspunsurile mele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *