Adresez Procurorului General o cerere pentru ca am fost somata la telefon

Dlui Valeriu Zubco, Procurorul General al Republicii Moldova

C e r e r e

Domnule Procuror General,telef-durata-apelului

In seara zilei de miercuri spre joi, 13 ianuarie 2010, la ora 21.23 min 55 sec., fixate in aparatul meu de telefon, am fost sunata de la numarul de telefon 50 30 54. Si ora, si numarul sint in mobil la „Apeluri receptionate”. Am deschis aparatul si am fost somata prin cuvintele: „Nam ne nravitsia kak vi rabotaete i cito vi pisete, ostavite Pravitelistvo i Filata v pokoe” („Noua nu ne place cum lucrati si ceea ce scrieti, lasati Guvernul si pe Filat in pace”).  Am incercat sa le spun ca nu am inteles, in ideea ca vor repeta mesajul si voi reusi sa il inregistrez prin folosirea functiei respective a telefonului, insa apelul a fost intrerupt. Somarea a durat 16 secunde.

Tin sa va informez ca eu sint temporar neangajata in cimpul muncii, dar prestez o munca obsteasca, in calitate de presedinte al Partidului National Liberal, desfasurindu-mi activitatea conform Legii privind partidele politice.

Ca fost deputat, ca persoana publica, in general, ca cetatean cu pozitie activa, am un blog pe Internet – www.pavlicenco.md, unde imi expun opiniile si despre evenimentele politice si prestatia politicienilor de la guvernare si din opozitie.

Daca acest apel nu este o provocare, pe care nu sint in masura sa o evaluez ca atare, poate fi o somare, prin care se vrea ingradirea dreptului meu la libera exprimare, in calitate de cetatean liber, de presedinte de partid, de fost deputat si de om politic.

telef-apelVa solicit sa dispuneti anchetarea cazului, pentru a nu se permite, in Republica Moldova, in conditiile unei majoritati parlamentare democratice, actiuni de intimidare a cuiva pentru opiniile liber exprimate.

Anexez la cerere o foto a mobilului, cu apelul inregistrat, si o foto a imaginii, cu durata apelului.

Vitalia Pavlicenco
Tel.069111682

Loading Facebook Comments ...

55 Comments

Add a Comment
  1. Nu cred ca sunt cei de la guvernare, tre sa fie comii, plus ca in ultimul timp s0au inmultit pe toate forumuriel agitatorii pro-pcrm, plus marshul celor 13 comsomolisti de azi. comii au inceput iar sa faca rpopaganda si s-ar putea sa o faca mai bine ca niciodata, nu va lasati la provocari, ramaneti vigilenti si uniti, de comunism se scapa greu… dar se scapa….

  2. Doamna , dupa toate probabilitatile este un „boseak” rus, care citind pe aici ca il cam criticati des pe Filat .. chiar mai mult decat pe Tcaciuk si gaska, a hotarat sa va mai „zadare” nitel , ca sa mai scrieti de rau despre noua putere.. ceea ce si i-a reusit , cu parere de rau .. sau ,sa cada suspiciuni pe noua putere., CA VA AMENINTA. Eu am primit in viata mea, chiar amenintari directe . si in romana si in rusa , cand m-am implicat activ in apararea unei femei, functionare la FISC, care se „adancise” prea mult in mafia lui Sangheli , era inchisa si acuzata .. pana la urma a fost eliberata din penitenciar direct din sala de judecata de fata cu noi / cei care ne-am luptat pentru ea /si cu d-l Stefan Uratu.. Mie ,insa, mi s-a spus mai direct, printre altele si: „Ai grija ca ai un copil..” ERAU VREMURI MULT MAI „GRELE” .N-am reclamat ca nu erau telefoane mobile atunci sa vezi nici de la care telefon te suna , nici daca e public sau mobil etc , etc. Apoi , mai tarziu , prin 1999-2000 am avut castig de cauza in toate instantele de judecata din R.M intrun proces impotriva fractiunii comuniste din consiliu unde eram consilier, nu eu singura , dar toata fractiunea de dreapta ne judecam cu ei,dar , deoarece , eu eram su „scrisul” si tot tacamul , am fost iarasi amenintata si prin scrisorele , nu numai la telefon .. dar nu le-am dat importanta .. Poate ca trebuia sa fac o plangere , dar eram convinsa ca nu va da rezultate.. DUMNEZEU A AVUT GRIJA DE NOI , si suntem teferi .. In cazul Dvoastra este o provocare a unui rusofon frustrat , care vrea sa va mai impinga la vorbe rele despre noua guvernare.. Socot CA NU TREBUIE SA FACETI MARE TAM-TAM din asta, caci daca-i tratati cu atata „maretie, vor mai face-o, fiti sigura..

  3. Eu Doamnă cred că te-au sunat băieţii lui Marcuşa.Acuma lor grabnic le trebuie mari şi mici scandaluri.În Parlament,în stradă,oriunde.De aia nu l-au votat pe Lupu,cu socoteală mare să vină iar la putere.Degeaba,şi-au săpat groapa.DUMNEZEU BUNUL nu-i vrea.Mata fii pe pace.

  4. Pt valeriu ciobanu

    Poate fi si asa. Am spus mereu si aceasta varianta. Am obtinut raspuns de la Procuratura Generala ca sunetul a fost facut de la un trelefon din strada Banulescu Bodoni si petitia a fost expediata la MAI. Astept si de acolo raspuns.

  5. va spun eu doamna Pavlicenco cine sunt autorii: auutorii sunt nimeni altii decat baietii de la „coloana a 5-a rusa” bine pusi acolo pt a va intimida pe dvs…fiti fara grija ca nu au nimic ce sa va faca.. sunt niste cretini ordinari, care mai devreme sau mai tarziu, vor disparea!!!!
    Romania mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *