Adresez Procurorului General o cerere pentru ca am fost somata la telefon

Dlui Valeriu Zubco, Procurorul General al Republicii Moldova

C e r e r e

Domnule Procuror General,telef-durata-apelului

In seara zilei de miercuri spre joi, 13 ianuarie 2010, la ora 21.23 min 55 sec., fixate in aparatul meu de telefon, am fost sunata de la numarul de telefon 50 30 54. Si ora, si numarul sint in mobil la „Apeluri receptionate”. Am deschis aparatul si am fost somata prin cuvintele: „Nam ne nravitsia kak vi rabotaete i cito vi pisete, ostavite Pravitelistvo i Filata v pokoe” („Noua nu ne place cum lucrati si ceea ce scrieti, lasati Guvernul si pe Filat in pace”).  Am incercat sa le spun ca nu am inteles, in ideea ca vor repeta mesajul si voi reusi sa il inregistrez prin folosirea functiei respective a telefonului, insa apelul a fost intrerupt. Somarea a durat 16 secunde.

Tin sa va informez ca eu sint temporar neangajata in cimpul muncii, dar prestez o munca obsteasca, in calitate de presedinte al Partidului National Liberal, desfasurindu-mi activitatea conform Legii privind partidele politice.

Ca fost deputat, ca persoana publica, in general, ca cetatean cu pozitie activa, am un blog pe Internet – www.pavlicenco.md, unde imi expun opiniile si despre evenimentele politice si prestatia politicienilor de la guvernare si din opozitie.

Daca acest apel nu este o provocare, pe care nu sint in masura sa o evaluez ca atare, poate fi o somare, prin care se vrea ingradirea dreptului meu la libera exprimare, in calitate de cetatean liber, de presedinte de partid, de fost deputat si de om politic.

telef-apelVa solicit sa dispuneti anchetarea cazului, pentru a nu se permite, in Republica Moldova, in conditiile unei majoritati parlamentare democratice, actiuni de intimidare a cuiva pentru opiniile liber exprimate.

Anexez la cerere o foto a mobilului, cu apelul inregistrat, si o foto a imaginii, cu durata apelului.

Vitalia Pavlicenco
Tel.069111682

Loading Facebook Comments ...

55 Comments

Add a Comment
 1. Urata treaba… Nu cred, ca ar putea fi cineva din anturajul lui Filat. Poate sa fie o provocare a komsomolistilor. „Ideologul” Tcaciuk tese intrigi si baga zazanie, asta e „stilul” lui.

 2. Dna Pavlicenco nu va lasati pre jos!Va stiam de o dna curajoasa…sory…mergem toti la procurori…ei saracii nu au cu ce se ocupa..Olejca si taticul sunt liberi….

 3. si eu sunt sunat de cite un alcas…si ce facem?

 4. Pt Alex

  Suportam, ce sa facem?

 5. E o reactie fireasca a unui cetatean in caz de intimidare si amenintari sa se adreseze organelor de justitie pentru a fi protejat. Dar in cazul Doamnei Pavlicenco, presedinte unui partid, e si mai grav caci ia o forma politica si tine de democratie. Politia are la dispozitie numarul de telefon si poate usor sa gaseasca infractorul.
  Dar pe cei care fac comentarii gratuite pe seama celor intamplate cu Doamna Pavlicenco, ii inteleg. Ei nu stiu ce inseamna demnitatea unui om, ce inseamna sa fii si sa simti liber. Nu stiu ca viata unui om este o Valoare. Ei traiesc in jungla si dupa regula acesteia in plus au o mentalitate de sclavi. Din pacate.

 6. Noi nu suntem departe de Rusia, deci va rog sa fiti mai vegilenta. Este groasnic ce se face in Rusia cu asa persoane indraznete. Noi avem o democratie fragila.

 7. Evident ca anonimului las nu-i place nici ceia ce scriu eu si marea majoritate de vizitatori al acestui blog. Cred ca toti cei care o sustin cu adevarat pe Doamna Pavlicenco in ceia ce face ar trebui sa simta ca au fost si ei intimidati.

 8. Ar trebui sa fie sunet de pe aparat din strada, altfel e o provocare evidenta.
  Fapta e in stilul „a lea barbosu”.
  Sa speram ca e o tampenie neinsperata.

 9. Vrajeala…..cand ai ms inregistrat,abia atunci e o dovada:)))

 10. Pt yara

  Vrajeala e in capul dumitale. Sau e de crezut ca cel care a telefonat e prost sa astepte sa inregistrezi? El a sunat, a amenintat si a inchis. Telefonul, din cite mi s-a spus deja, e din strada.

 11. Si eu cand spun ca ultrasii lucreaza. Ati vazut ce vajnici sunt si cand intra pe blog. Din pacate, noua conducere a Moldovei a inceput sa aiba probleme. Dupa ce s-a implicat cam prea mult mult in alegerile din Romania, dupa ce si-a convins electoratul ce bine este sa aiba o anumita optiune, actuala AIE, sau macar o parte a ei, a cam inceput sa se incurce in afirmatii si justificari. Dupa ce S-a vazut cu sacii in caruta, Bucurestiul a inceput sa bata in retragere: Chestiunea privitoare la nerecunoasterea Tratatului Ribentrop-Molotov a devenit brusc conceptul „o natiune doua state”. Dupa condamnarea vizitei lui Geoana la Moscova, acum se afirma de catre presedentie ca atunci era campanie electorala si de fapt Romania trebuie sa aiba ralatii pivilegiate cu Federatia Rusa. In problema vizelor, dupa ce actuala putere de la Bucuresti a modificat Legea Cetateniei, complicand-o inutil, acum se afirma ca, oricum, mai mult de 15000 de vize anual nu se pot acorda, pentru ca nu exita logistica necesara si chiar si aceasta cifra ar trebui redusa pentru a nu-i supara pe cei de la Bruxelles. Cel putin astea sunt declaratiile noului ministru Play Boy de externe, Teodor Baconschi, care, culmea, are si origini basarabene. Deci totul ramane ca in tren… In plus, dupa ce in trecut i-a nenorocit pe crestin-democratii din Moldova, sfatuindu-i sa-l sprijine pe Voronin, acum conducerea de la Bucuresti, dupa ce a facut ea insasi, peste noapte, aceeasi miscare, le-a sfatuit pe cele doua partide liberale de la conducerea Moldovei sa adere la grupul PPE. Ori grupul PPE din parlamentul de la Bruxelles este singurul care se opune aderarii Republicii Moldova la UE. La recentele tratative RM-UE de la Chisinau, un reprezentant al acestui grup parlamentar, mare demnitar european, a precizat clar ca el nu are un mandat sa discute despre aceasta aderare. Prinsa cu pantalonii in vine, noua conducere de la Chisinau isi justifica, mai nou, insuccesele motivand ca, datorita situatiei economice complicate din Romania ( sic! ) si Bulgaria, Moldova are probleme cu aderarea la UE. Data fiind aceasta situatie, e normal ca guvernul sa puna batista pe tambal si sa incerce sa puna pumnul in gura eventualilor contestatari de dreapta. De aceea ultrasii si-au radicalizat mesajul. La mine acasa ii vad peste tot, pana si in WC-urile publice. Numai ca la noi lumea a invatat sa nu-i mai ia in seama. Eu insa cred ca in continuare, inca, in Republica Moldova, pericolul major vine totusi din extrema stanga.

 12. Vulturul Brancovenesc

  Tipic bolsevic. Un lucru este absolut evident pentru cei care cunosc arta manipularii si anume ca cel care a sunat nu are simpatii pentru acest guvern sau pentru premierul Filat. Este chiar greu sa banuiti pe cine sau ce reprezinta? A-ti ghicit

 13. intimidările nu sunt o noutate pentru românii din Basarabia. Am fost mereu intimidaţi numai prin faptul că suntem români şi vorbim limba română şi nu moldovenească aşa cum vor ei. În ţrişoara lui papură vodă legea încă o face Roitman, Tcaciuc şi cozile noastre de topor. Atât timp cât ei ne vor indica în ce limbă trebue să vorbim, cine sunt fraţii noştri, din ce naţiune facem parte intimidările vor continua.

 14. … CAM DUBIOS E CA MESAJUL ERA IN LIMBA RUSA . ASTA SPUNE MULTE . AICI MIE IMI MIROASE A DUHOARE BOLSEVICA MAI MULT . ” EXPLOZIA” DE POSTARI IN MAJORITATE PRO-UNIONISTE DE LA ARTICOLUL DESPRE UNIREA CU ROMANIA , A INEBUNIT FORTELE RETROGRADE NEO-STALINISTE IMPRASTIATE PRIN MULTE PARTIDE SI PARTIDULETE … TREBUIE SA-I INTELEGEM PE DERBEDEI … AU INCEPUT SA SE TEAMA CU ADEVARAT DE UNIRE !

 15. Imi pare rau, dar legal exprimarea unei opinii „Nam ne nravitsia kak vi rabotaete i cito vi pisete, ostavite Pravitelistvo i Filata v pokoe” nu constituie amenintare sau somare. Opiniile sunt opinii… Deci daca spun pe un ton strasnic ca nu imi palce Voronin el poate sa scrie cerere la Procuratura ca l-am ameninat.

  Amenintarea ar suna mai mult ca „daca mai continui vei avea probleme sau o sa ai probleme sau apropiatii vor avea probleme” etc…

 16. basarabenii nu sunt romani

  sholdoveni de-ai vostri . la fel ca si astia
  http://nataalbot.md/2010/01/10/prietenii-nostri/

 17. Este clar ca e o provocare. Cine someaza lasind o urma atit de importanta cum este numarul de telefon (doar daca acesta nu este un numar de telefon public).

 18. Si de ce-am crede ca te-a amenintat cineva?Doar din spusele tale?Tu zici da,eu zic nu…cuvant contra cuvant!!!Si daca totusi ai avut un apel,eu cred ca comunistii te-au sunat draga,doar vorbeau in limba rusa,nu?As cere garda de corp de la Voronin sa fii mai sigura…

 19. O VESTE BUNA DE LA BUCURESTI …A fost ratificat acordul privind micul trafic la frontiera cu Moldova
  Plenul Senatului a ratificat joi, 14 ianuarie, în unanimitate, în cadrul unei sesiuni extraordinare, Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind micul trafic de frontieră, semnat la Bucureşti la 13 noiembrie 2009.

  14/01/2010

  În cadrul dezbaterilor, senatorul PSD Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de politică externă, a anunţat că toţi colegii săi vor vota „pentru”, considerând că „este vorba de un semnal politic pe care România îl lansează atât în relaţiile cu Republica Moldova, cât şi cu UE”. „Este un acord care va fi profitabil în primul rând pentru cetăţenii moldoveni”, a spus senatorul PSD.

  Din partea PDL, senatorul Viorel Badea a ţinut să puncteze că Acordul marchează revenirea la normalitate în privinţa relaţiei cu „cei de lângă noi”. „Grupul nostru va propune reactivarea comitetului interparlamentar cu Republica Moldova, vom face tot ce e posibil pentru readucerea politicii pe care am iniţiat-o în anii 1998-2000 în ceea ce priveşte comunităţile româneşti de pretutindeni”. La rândul său, senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei a ridicat problema unui acord similar şi cu Ucraina.
  Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a precizat că liberalii consideră Acordul drept „un prim pas de apropiere” şi de realizare a idealului de a trăi „împreună într-o Europă unită, cu frontiere spirituale”.

  În final, senatorii au ratificat în unanimitate, cu 90 de voturi „pentru” Acordul dintre guvernele României şi Republicii Moldova.

 20. Varful suprem al inteligentei si gandirii analitice.
  Ati afisat numarul de telefon pe net ca orice prost sa va poata suna sa spuna orice.
  Dupa aceasta o sa urmeze alte 10 articole in care o sa ziceti ca ati fost intimidata ?
  Va sugerez sa va apucati de poezii, va pricepeti minunat la acest lucru. Cu gandirea analitica nu stati atat de bine.

 21. Pentru basarabenii nu sunt romani

  Daca tot nu-i suferi pe basarabeni de ce nu-i lasi, omule, in pace si mai si intri pe blogurile si forumurile lor ca sa-i batjocoresti la ei acasa? Numai ca sa faci, indirect, romanilor tai un deserviciu? Daca esti asa un machio de ce nu intri tu pe forumurile romanesti? Iti spun eu de ce: pentru ca nu ai curaj, nu ai suficient sange in instalatie, si cand te prind „baietii de cartier” pe forum numai in crestet te scuipa. Este suficint ca intra aici pe blog rusnacul ala zgubilitic, care se cere scuipat doar in muie. Unul Pavlic, care are o singura circumvolutiune pe materia cenusie si aia-i urma de la sapca. Oricum tot e ceva ca bidiviul asta blesteste ceva in romana. Altii conationali de-ai lui nici de atata nu sunt in stare. De la racanii astia a invatat, din pacate, saraca populatie autohtona limbajul asta bolovanos si plin de rusisme, de cacofonii si de dezacorduri in care se foloseste orice verb doar la persoana a doua singular ( pronume de politete nu exista exact ca in engleza ). Deci bibicule mai abtine-te!

 22. D-na Pavlicenco eu tot sunt de parerea ca e o provocare din partea comunistilor sau adeptii sai, nu va lasati provocata si sa stiti ca multi va simpatizeaza curajul si lupta care o duceti inpotriva calailor roscati. Va doresc mult curaj, multa sanatate si succes in ceia ce faceti.
  Va respect foarte mult.

 23. cetateanul Republicii Moldova

  nu-i nimic de mirare ca oamenii lui Filat sint in stare de asa ceva, sa ne amintim doar cum si cu ajutorul caror forte criminale si a lumii interlope a venit el la putere:

  http://www.youtube.com/watch?v=LWxEoJRTz3s

 24. Pai d-na Pavlicenco nu vad nici o amenintare in mesajul dat la persoana d-stra, poate o aluzie de departe. Si eu pot sa zic, (cu toate ca nu gindesc asa, si rar i-mi permit sa judec pe cineva chiar daca nu-mi place), ca: – nu i-mi place cum scrieti despre careva partid, persoana, si ca lucrati, activati nu spre binele partidului pe care il conduceti, sau alt partid – CUM AU FACUT-O CITEVA PERSOANE NERUSINATE CHIAR SI PE ACEST BLOG (Va rog sa nu ma somati in judecata 🙂 ). Cred ca nu trebuie sa va intimideze astfel de apeluri cind macar in apel nu apare Numele d-stra. Insa dreptul de a descoperi care, cine, cind, cum, trebuie sa-l aveti-m, ca cetatean-i al-i RM. Nu trageti atentie la asa apeluri, mesaje, adica nu Va stricati sanatatea, nervii ca: padure fara uscaturi nui si la noi persoane cu amenitari sunt multe, mai ales amenintari false).

  P.S. nu apar pe nimeni si nu ma simt cu musca pe caciula :).

 25. basarabenii nu sunt romani

  pt. romanul

  auzi ba nu toata lumea e asa proasta ca tine
  ai mai sus un link cu niste basarabeni ce se pisa pe romani .
  am vrut sa aduc la cunostinta oamenilor anumite comentarii ale basarbenilor despre romani .
  daca te simti sholdovean si prost nu te baga in seama . mesajul nu era pentru tine .

 26. Doamna Pavlicenco sau Iurie Rosca, cum va place mai mult sa va spun?
  I-an mai incercaci sa va amintiti nu a sunat din nou killerul sa-si ceara scuze pentru amenintari?

 27. Doamnă Pavlicenco, suntem alături de dumneavoastră!

  Basarabia română este infestată de microbul ocupaţiei ruseşti, aşa încât nu mă uimeşte acest gest din partea unui descreierat.

  Rămâneţi la fel de hotărâtă în ceea ce faceţi! Numai aşa veţi ajunge din nou stăpâni la dumneavoastră acasă.

  Ruşine ocupantului şi urmaşilor săi pentru aceste manevre mârşave.

 28. Vulturul Brancovenesc

  Pt. basarabenii nu sunt romani

  Sunt Roman din Romania si cu origine din oltenia dar ceea ce promovezi si gandesti da nivelul intelegerii tale reduse cu privire la o comunitate veche de Romani (Basarabeni- Basarab poate iti spune ceva) care au fost chinuiti in mod indescriptibil prin deportari, batai , foamete indusa iar cei mai buni fiind chiar executati si pe care Romania trebuia sa ii apere. Din nefericire Romania la acea data nu se putea apara nici macar pe ea. Dar sa ai asemenea mentalitate care este bazata probabil pe anumite frustrari personale pe care le ai motivate, vezi Doamne de atitudinea unor oligofreni care ii jigneste pe Romani este incalificabil. Aceia nu au nimic cu Basarabia sau cu sentimentul de Roman autentic ei probabil sunt urmasii celor care i-au chinuit pe cei care noi trebuia sa-i aparam.

 29. Premierul ucrainean Iulia Timosenko, aflata printre favoritii la alegerile prezidentiale care vor avea loc duminica in fosta republica sovietica, a promis ca, daca va castiga, va depune toate eforturile pentru ca tara sa adere la UE in cinci ani si ii va pedepsi pe „oligarhi”, relateaza AFP, potrivit NewsIn…. HAHAHAHAHAHAHA… NU MA POT OPRI DIN RAS … HAHAHAHA … PLANG CU LACRIMI DE ACUMA . AUZITI CE GOGOASA MARE CAT CAPUL EI … IN 5 ANI BAGA UCRAINA IN UE , DE PARCA AR BAGA-O IN UNIUNEA EUROPEANA A VANATORILOR DE MUSTE . IANUKOVICI CE PROMITE ? UNIREA RAPIDA CU RUSIA ? SA SPERAM CA UCRAINA SE DEZINTEGREAZA CAT MAI REPEDE . O UCRAINA MAI MICA CU CAPITALA LA KIEV AJUNGE .

 30. basarabenii nu sunt romani

  @vultur brancovenesc
  nu am nene decat o frustrare ca romanii sunt orbi
  asa gandesc marea majoriate a basarabenilor.
  de aia voteaza de 16 ani 50 % partide romanofobe . deaia se declara numai 2 % romani . deiaia vorbesc in rusa mai ceva ca in romana . deaiai au inceput sa asalteze cu cerei de hartii de roman dupa 2007 ( in 2 ani de 4 ori cat in 14 ani ) …si lista e lunga .
  🙁 imi pare rau daca nu am fost inteles dar daca ne lasam orbiti de emotii si nu vedem realitatea o sa ne luam teapa . ne prostesc . sunt falsi…( parerea mea ).
  iar daca voi vreti ca acest blog sa fie ca la prtidu comunist unde se aporba intre ei si au aceeasi parere . ok .
  continuati . cine are alta parere e normal un idiot , prost si oricum nu stie el care e treaba ..
  ps: nik-ul l-am pus tocmai ca sa atrag atentia ( ma rog incercam ) chiar daca am generalizat .

 31. basarabenii nu sunt romani

  @erata
  ..de-aia..partidu..aproba..

 32. @basarabenii nu sunt romani:

  adauga la lista „explicatiilor” tale si urmatoarea:

  SI din cauza unor prosti ca mine, care simt „nevoia” sa spuna peste tot minciuna bolsevica, ordinara, cum ca basarabenii nu sunt romani.

  E drept, unii nu sunt, dar nu fac referire la minoritati.

 33. Pt Valentyn

  Voi ati fost cu Iurie Rosca, eu – niciodata. Aici e diferenta. Si nu numai voi ati fost cu Iurie Rosca…

  Nu, nu am ce sa-mi amintesc, pentru nu a revenit cu un apel.

 34. Pt Vitalie

  Pai nu vedeti sa spuna „daca mai scrii, te ucid”, dar cine sint acestia „Nam ne nravitisea” „noua nu ne place”? Celelalte urmeaza – daca nu ne place, nu trebuie sa mai scrieti, pentru ca daca mai indrazniti si scrieti… Aveti dreptate, a spus in amenintare numele, dar nu l-am reprodus in fraza. A intrebat „Gospoja Pavlicenco?” Am spus – „da”, dupa care a urmat textul.

 35. Pt Ranger

  Numarul meu d etelefoin il stie toata lumea din 1998, de cind am telefon mobil. Sint 12 ani. Este si pe acest blog si pe site-ul http://www.pnl.md

  Nu cred ca ma vor duna si ca vor urma alte 10 articole. Tocmai de aia am palsat textul si am sesizat Procuratura, pentru ca sa nu se mai intimple.

  Nu scriu poezii. Poezii scrieti voi, ca va reuseste de minune. Din pacate pentru dumneata, putina lume crede ca nu am gindire analitica.

 36. Pt yara

  Ai mai cerut garda de corp anterior? Cere-o si acum. Nu crede ce am spus, care e problema? Telefonul e din strada, mi-au comunicat prietenii. Toate datele sint pe telefon si la Orange. Vorbele nu am reusit sa le inregistrez. Fiecare judeca asa cum vrea.

 37. basarabenii nu sunt romani

  @toka

  prost e tactu ca nu te-a dat la casa de copii.
  daca o dam pe jicniri si caterinca …..e clar
  eu am adus niste argumente clare la ceea ce sustin nu te-am facut prost apriori ba blat penal .
  dute pe link si da-i clik pe comentarii mai vechi sa vezi parerile lor despre romani . si daca nu esti prost si ai timp e plin netu de ele .
  ori voi roi comunistii tot aia e . bagati aceeasi poezie si sariti cu gura indiferent de argumente.

 38. Pt Dumitru

  Este telefon public.

 39. Pt Alex

  Pai, totnul nu-l pot transmite prin ce e scris. Era un ton care pare a fi al celor cu ceafa rasa.

 40. Pt COSTIN

  Iata aceasta este o idee foarte buna, i-a suparat pe rusi explozia de postari legate de unirea cu Romania. Dar au spus de Filat.

 41. @basarabenii nu sunt romani:

  Blat penal este copilul parintilor tai si tu stii bine asta.
  Te rog pentru prima si ultima oara inceteaza cu jignirile!
  Eu am spus ca esti prost din simplul motiv ca nu te duce capul sa te gandesti ca majoritatea romanofobilor despre care povesteai tu nu sunt decat niste amarati de provocatori, eventual rusofoni interesati sa fie „relatii bune si fratesti” intre romanii de pe ambele maluri ale Prutului.

  Manevre ieftine, care se vad cu ochiul liber, dar dupa cum remarc, au reusit sa te prosteasca si, din pacate, nu esti singurul.

  Sa iti intre bine in cap: desi orice padure are uscaturile ei, dar multi dintre basarabenii la care faci referire sunt mult mai romani decat tine. Sau tu nici macar roman nu esti? 😉

 42. basarabenii nu sunt romani

  ai spus ca sunt prost din cauza ca….
  ..esti prost din simplul motiv ca nu te duce capul sa te gandesti .
  eu am adus argumente si mai am . tu nu ai facut decat sa bagi vechea poezie .
  link-ul nu era decat bomboana de pe coliva . nu pot sa-ti aduc toti basarabenii pe care i-am cunoscut si sa vezi parerile/impresiile lor despre romani . pun si io niste link-uri .
  sunt roman . vrei cnp-ul cumva ….
  unii mai romani ca altii ….no coment .. e un nonsens ce spui tu . o aberatie .

 43. Oh, ce scoala ai in tine…

  N-am sa stau sa „combat” cele spuse de tine, desi ar fi atat de simplu.

  Tot ce mai vreau de la tine este CNP-ul, daca tot te oferi.

 44. Pentru basarabenii nu sunt romani
  Daca eu nu te jicnesc tu de ma jicnesti? Eu sunt moldovean, nu sholdovean cum spui tu, din provincia romaneasca Moldova si locuiesc intr-un judet despre care criticul literar Nicolaie Manolescu ( care nu este moldovean ) a spus: „daca judetul acesta nu ar fi existat in Romania istoria culturala a acestei tari s-ar fi oprit la pagina 5” pentru ca aici s-au nascut 45% din marile prsonalitati culturale ale Romaniei incepand cu Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolaie Iorga, Stefan Luchian, Octav Bancila, Grigore Antipa, Petru Poni, Elie Radu, Dimitrie Pompeiu, Dr. Emil Ciuca, Alexandru Graur, Patriarhul Teoctist al Romaniei si Patriarhul Suprem si Catolicosul Vasken I Balijian al Armeniei, Lucien Goldmann ( creatorul sociologiei literaturii ), Alexandru Zub, Dr. Iacob Iacobovici, Octav Onicescu… lista lunga care continua mult si care este completata cu actori celebri ca Florina Cercel, Octavian Cotescu, Rodica Tapalaga, Stefan Tapalaga, Malaimare Mihai, Dionisie Vitcu, etc. sau personalitatil marcante ale vietii culturale romanesti de azi ( numarul acestor personalitati este mult prea mare pentru a fi enumerat ), la care se aduga un lung sir de generali si amirali ai armatei romane sau mari sportivi de talie mondiala cum ar fi Doina Melinte, Elisabeta Lipa, Sanda Toma,… toti moldoveni si toti romani, care au facut faima neamului romanesc si pe care tu, care nu esti nici la degetul lor mic, iti permiti sa-i faci prosti si pe ei si pe mine, care chiar ma simt mandru ca sunt moldovean si roman, desi poate sunt demodat ca afirm asta.

 45. @Romanul: noroc, botosanene! 😉

 46. Si as mai vrea sa precizez doua lucruri:
  1). Eu sunt moldovean nascut din mama moldoveanca si tata basarabean, asta ac sa se stie…
  2). Linga lista de mari personalitati nascute si crescute in acest judet sunt si romani ( moldoveni ), si armeni, si evrei, si greci, si polonezi, si ucraineni, si rusi. Cu totii au adus faima acestui colt de tara, cu totii au fost mandri ca s-au nascut aici si au dus in lume gloria acestui colt de Romanie si de Europa.

 47. Ma scuzati pentru greselile de redactare dar sunt suficient de nervos desi poate nu se vede.

 48. @romanul
  ..cand te prind “baietii de cartier” pe forum numai in crestet te scuipa..
  si asta ce e ?
  cu romanii din moldova nu am nimic . din contra .nu vad nici o diferenta .
  @toka
  nu ma nici o scoala ….
  dai drumu convinge-ma . combate argumentele aduse de mine.
  1831210308380 . am modificat 3 cifre ( nu sunt tampit sa-mi dau tot cnp-ul pe net )

  ………………………………………………………………………..
  sa inteleg ca defapt nik-ul va deranjeaza mai mult. in ps-ul postarii de la 18:06 am precizat de ce am postat asa .
  redau …
  ,,… nik-ul l-am pus tocmai ca sa atrag atentia ( ma rog incercam ) chiar daca am generalizat ..”

  am schimbat

 49. @romanul
  acum am vazut si restu…
  nu am absolut nimic cu romanii din moldova . din contra unde sunt acum de 3 ani cei mai multi prieteni sunt de aici ( desi oameni sunt din toate zonele )
  mai bbine spuneam maldaveni. io asa am simtit ca m-ai insultat si m-ai luat tare si deaia am folosit acei termeni.
  daca am jicnit pe moldoveni ( a nu se citi basarabeni ) imi cer scuze.

 50. @ Romanul

  Nu te enerva pentru că dai satisfacţie elementelor coloanei a 5-a.

  Criticul literar Nicolae Manolescu (născut Nicolae Apolzan) este originar din Râmnicu Vâlcea, acelaşi oraş în care trăiesc şi eu. Familia domniei sale a avut casa nu departe de unde au locuit şi ai mei.

  La fel de mândru de a fi român sunt şi eu. Bunicul din partea mamei a fost moldovean din Botoşani. Restul familiei a provenit din Ardeal, Dogrobea şi Oltenia.

  Mă consider înainte de toate român, asta înseamnă deopotrivă oltean, regăţean, ardelean, moldovean sau basarabean (ca să nu reduc fiecare provincie istorică la nivel de regiuni componente).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *