Blogul meu a inregistrat un numar-record de afisari

Ma bucur ca, in ultimul timp, articolele mele intrunesc un numar-record de vizitatori, 15612afisari si comentarii pe blog. Salut sincer participarea a cit mai multor vizitatori din Romania la discutii. Cel mai vizitat articol anterior, despre ce se face in politie, a avut 4,5 mii afisari. Temele foarte dezbatute acum au fost coruptia comunistilor, actiunile si prestatia noii guvernari, alegerile din Romania, unirea cu Romania. Ultimele doua postari, apropiate intre ele, pe subiectul unirii Republicii Moldova cu Romania, au intrunit un total de 12.098 afisari si 426 comentarii. Nu scriu acest 396x292_3397articol in contextul concursului bloggerilor. Si nici nu conteaza ca vizitatorii au sprijinit ori s-au declarat impotriva unor subiecte sau a modului in care sint tratate. Conteaza lipsa de indiferenta, adica este important ca oamenii au interes sa discute.

O postare de astazi exprima, cred, foarte bine carui fapt se datoreaza numarul mare de afisari ale articolelor mele. Iata ce spune vizitatorul navigator: “Felicitari, dna Pavlicenco. O analiza interesanta. Cred ca intelegeti ce nemultumire treziti acum in pldm, in ultima perioada sunteti, practic, singura care spune adevarul. Presa “libera” nu observa problemele, totul este “perfect”. “Analistii” sunt in Parlament, speriati ca nu stiu ce sa faca, nu mai au pe cine “critica”. Drept rezultat – nu fac nimic. Se aude ceva de Corman, Ionita si de alti specialisti? Cu ce se ocupa acestia si alti oameni? Ce le incurca sa lucreze 18 ore? Vrem alegeri anticipate. Atunci se va vedea ce crede poporul despre liberalii de la putere.”

Adaug aici un fragment dintr-un articol de azi al lui C.Tanase legat de presa. (Il reproduc pentru ca am si eu de gind sa revin, intr-un viitor apropiat, cu un articol despre “incapacitatea presei, a intelectualitatii si a unor partide de a fi in opozitie fata de noua guvernare”):

“Euforia maselor şi ameţelile de pe urma succeselor. Astăzi, Moldova e divizată în două tabere aflate în stare de război total. Niciuna n-a învins definitiv, dar ambele se consideră învingătoare. Una, în agonie, nu-şi recunoaşte înfrângerea, cealaltă, cuprinsă de euforie, serbează victoria. Şi învinşii, şi învingătorii şi-au pierdut simţul realităţii. Voronin, liderul învinşilor, îndeamnă masele să „elibereze Patria” de puterea constituţională. La un post de radio democrat un ascultător (reprezentant al maselor care au învins) îi numeşte pe cei patru lideri ai Alianţei de guvernământ „eroii neamului nostru”. Şi într-un caz, şi în altul avem de a face cu aceeaşi mentalitate totalitară, dovadă că societatea e încă bolnavă de totalitarism. Asemenea reacţii din partea învingătorilor sunt o manifestare de talibanism, de iobăgism ideologic, fiindcă scoate noua guvernare din zona controlului public, a „cotidianului păcătos” şi o plasează în zona „sacralităţii” (puterea e dată de Dumnezeu) – printr-o astfel de mentalitate se semnează în alb mandatul spre abuzuri şi dictatură. E un SOS care trebuie reţinut.”

Cred ca, prin blogul meu, eu imi fac datoria de cetatean…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

32 Comments

Add a Comment
 1. Britney Spears a acumulat cele mai multe cautari pe Google, apropo – un numar record. Sa fie Britney un geniu sau o curva ordinara?!

 2. to: Pavlicenco

  Parerea mea este ca trebuie sa schimbati cu locul ultimele doua postari: tema evenimentelor din 07 aprilie2009 trebuie sa fie pe primul loc macar o saptamina…., a doua tema fiind mai putin importanta.

 3. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Bravo Dna Pavlicenco, Respectul si Aprecierea o meritati pe deplin, Tin sa mentionez ca anume aici mai pot sa discut cu unii oameni, probleme destul de importante, si sa facem fiecare o analiza a celor expuse de catre alti vizitatori… Referitor la presa libera, CARE PRESA , ce fel de presa, de unde aceasta presa ????????????????? Au fost comunistii, au tinut sub control, au venit liberalii, si ce avem in prezent, niste saituri conduse de niste COPII !!! care joaca „sub fusta *******” Avem putini, dar foarte buni analisti politici, si la fel si jurnalisti, dar din pacate ne multumim cu vizitarea unor portale de stiri care sunt sub talpa, ca de iese de sub aeea, apoi rateaza premiile la sfirsit de an… :))) Nu fac absolut nici o aberatie, sunt niste adevaruri care din pacate nu sunt observate de multi, e si normal, agitatia a fost prea mare in ultimul an si s-a reusit cu mare greu un succes, da nu pentru mult timp…
  Va indemn sa continuati in acelasi ritm si sa deschideti ochii unora care sunt prea orbi…
  Apropo, „navigator”, are perfecta dreptate…

 4. Pt altfel

  Uitati-va atent – eu am spus numar-record „pentru blogul meu”.

 5. Pt UPS

  Insa ambele teme sint vizibile ca titlu pe unimedia. Ideea cu al doilea articol mi-a venbit mai tirziu, dar eu nu pot muta comentariile.

 6. Bineinteles ca aveti dreptate. Eu insa cred ca problema unei guvernari democratice in Republica Moldova inca nu afost transata. Actuala putere nu a facut aproape nimic pentru a atraga electorat din stanga radicala care continua sa fie semnificativa si poate oricand sa produca o surpriza. Exista o anume suficienta a actualei puteri generata de aprecierile venite din exterior ( facute pe principiul conform caruia orice chior in tara orbilor e imparat ) uitand insa ca in interior popularitatea nu a crescut in aceeasi masura ( nimeni nu e profet in tara lui, vezi cazul Gorbaciov ) iar talibanii bulsevici sunt imposibil de abatut din drumul lor ( e vorba totusi de 93 de ani de istorie a manipularii ). Eu chiar sunt ingrijorat de rezultatul alegerilor anticipate din Moldova ( nu am de loc incredere in sondaje ). Realizati ce ar insemna revenirea la situatia de dinainte 7 aprilie… Probabil exagerez. Nu pot insa sa nu-mi aduc aminte de continutul unor postari anterioare de pe acest blog facute de unele personaje, postari ce iti incranceneaza efectiv creierul.

 7. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru Romanul 🙂

  Ai dreptate, actuala guvernare a venit la putere numai si numai datorita „prostiei” comunistilor. E spre binele nostru, insa ne putem trezi cu surprize foarte si foarte interesante…

 8. pentru Romanul.

  Bravo! Sunt intru totul de acord.

  Orice insucces al actualei guvernari – va fi o sansa in plus pentru comunisti la urmatoarele alegeri.. pana la care nu mai este mult.

  Autosuficienta puterii actuale este mult mai paguboasa in acest context decat orice critica constructiva care ar putea sa-i ajute sa-si corecteze actiunile pentru a-si atinge in final obiectivele asumate in beneficiul intregii societati, chiar cu riscul ca pe parcurs aceasta critica ar putea sifona un pic imaginea acestei guvernari.

 9. nul mai citati atita pe tanase, puteti sa dati link catre el dacavreti altfel se transforma in adulare de prost gust si nu va face cinste. apropo parrea lui despre d-a este proasta

 10. BRAVO , DOAMNA PAVLICENCO ! TUDOR.

 11. Pt ady

  Postez pe blog articolul pentru a fi mai usor de citit. Insa, poate ca aveti dreptate ca e mai bine sa dai linkul.

  In nici un caz nu ma ocup de adulari, mai ales in fata lui Tanase. Eu nu-l respect pentru mai multe lucruri. Il respect, insa, pentru curajul de a spune, si el, unele lucruri. Nu deranjez Timpul cu nimic, nu le duc materiale, nu cooperez cu ei, dar il las sa vada incetul cu incetul ca ceea ce au crezut ei/a crezut el in mai multe privinte nu se va adeveri.

  Este inca un exemplu prin care demonstrez ca nu pornesc in munca asata de analiza pe care mi-am propus-o de la simpatii si antipatii personale. Eu nu-l respect, dar il citez de bine. El nu ma respecta, dar nu ma citeaza decit de rau. Asta si e diferenta dintre noi. Este obiectiv, nu insa, in privinta mea. Eu sint obiectiva si in privinta lui.

 12. 3. Mult respect Dna.Pavlicenco. Comparativ cu ceilalţi, pe blogul Dstră cu o mare plăcere şi interes citeşti despre tot ce scriţi. Aceasta este o metodă de a conversa, de a discuta, de a-ţi expune părerea pe marginea problemelor abordate, de a face cunoştinţă cu starea de lucruri în toate raioanele Ţării, pe marginea chestiunilor puse în discuţie. De ce nu Vă preea exeplul şi liderii partidelor politice componente a AIE-? Noi cei de la periferia Ţării dorim cu mre nerăbdare să-i întrebăm, cănd vor începe a face schimbările mult-aşteptate şi prin raioane? Chiar astăzi am discutat cu unii lideri a organizaţiilor tzeritoriale, componente a AIE, şi cu mare regret am constatat că în viitorul apropiat nu se aşteaptă schimbări esenţiale în structurile de conducere a raionului (Edineţ), nici în structurile descentralizate din teritoriu. Să ne imajinăm pentru un moment “după o guvernare de 8 ani de partidele democratice, să venit la putere comuniştii, ce aveau să facă ei cu noi”. Vă asigur, că prin luna august nici-un democrat nu era la putere, iar unii democrati mai activi “împuşcau” SUBERIA, dar noi îi rugăm f/frumos să treacă de partea noastră, îi lăsăm în funcţiile deţinute, făcem diferite rocade politice, şi în final tot noi democraţii rămînem pe drumuri fără lucru, ne închinăm tot lor să ne permită macar să măturăm străzile. Cum am avut sindicate de alternativă, uniuni a scriitorilor de alternativă, uniuni a jurnaliştilor de alternativă e.t.c., de altfel fondate de comunişti, le avem şi astăzi şi le vom avea probabil în vecii-vecilor, amin. Încă o dată Vă mulţumim de articole şi Vă dorim noroc şi succese pe viitor.

 13. basarabenii nu sunt romani

  una din sutele de postari ale unor basarabeni ce nu sunt printre cei 2 % de la referendum . va recomand sa cititi si comentariile. e educativ pentru cei ce inca nu au cunoscut basarabeni .

  http://nataalbot.md/2010/01/10/prietenii-nostri/

 14. Pt BASARAB

  Nu ma maguleste prea tare ce ati spus, desi e placut, dar cind spuneti „comparativ cu ceilalţi”, pe cine aveti in vedere? Imi raspundeti numai daca vreti.

  Liderii partidelor din AIE „nu au timp sa se ocupe de asemenea fleacuri ca blogul de discutie cu cetatenii”…

  Despre schimbările multaşteptate şi prin raioane – am scris. Am mai discutat cu Dvs. despre asta, ca am scris despre raioane dupa ce am fost inclusiv la Edinet.

  In rest, cu toate sint de acord. Insa cei din partidele AIE din teritoriu trebuie sa aiba curajul s ale spuna alor lor in fata anumite lucruri, daca nu vor sa regrete apoi.

 15. CU MIHNIRE , STIMATA DOAMNA , PUBLIC O INTREBARE PE SITE-UL D-VOASTRA , ADRESAT D-NULUI GHIMPU,PE CARE IL VAD LA TV. ACUM :7. tudor_petrosani, ora: 20:47; 11 ian 2010
  STIMATE DOMNULE GHIMPU , ACUM MA UIT LA TV , AICI IN CHISINAU , LA SOTIA MEA SI VA VAD IN DIRECT !..TOATA CINSTEA SI RESPECTUL PENTRU DOMNIA D-VOASTRA , CA PRESEDINTE AL R. MOLDOVA…TOTUSI V-A INTREB , SI EU CA ROMAN , DIN ARDEAL : DE CIND PINA CIND , O FIRMA DIN TARA D-VOASTRA , DE INTERNET , ISI PERMITE , IN POFIDA FAPTULUI CA SPUNE CA RESPECTA CONSTITUTIA R. MOLDOVA , ISI PERMITE INTR-UN MOD SAMAVOLNIC SI LAS , SA INTRERUPA FARA ANUNTARE INTERNETUL UNUI CLIENT , CU TOATE FACTURILE PLATITE , PE MOTIVUL CA ESTE ROMAN???….DACA CITITI UNIMEDIA , VA ROG UN RASPUNS PERTINENT , CA FACTOR DECIZIONAL IN R. MOLDOVA !…..TUDOR. ..P.S.: TIN SA MULTUMESC CELOR CARE MA AJUTA IN ACEASTA BATALIE , UNII DIN ROMANIA , ALTII DIN R. MOLDOVA , SI TIN SA REAMINTESC CA CHIAR DACA PIERD O LUPTA , NU POT SA PIERD RAZBOIUL !!!….TUDOR.

 16. 15. tudor_petrosani, ora: 22:04; 11 ian 2010
  STIMATI FRATI ROMANI SI BASARABENI , AM VAZUT INTERVIUL DOMNULUI GHIMPU , IAR EL A SPUS IN DIRECT : NOI VREM RELATII CU RUSIA…CE SA FACEM CU BUCURESTIUL ?…..FRATILOR , ESTE SIMPLU ACUM : LOBYY , LA PRESEDINTELE NOSTRU BASESCU , CIT SI LA PARLAMENTARII NOSTRII DIN C.E. , DECI LOBYY, FOARTE PUTERNIC PENTRU CA R. MOLDOVA SA RAMINA UNDE ESTE !..IN C.S.I…..EU PERSONAL , AM SA FAC LOBYY, INDIFERENT DE CANALE SI INDIFERENT DE TARA , CA NOI ROMANII , DUPA PAREREA MEA PERSONALA SI DUPA CE AM VAZUT IN DIRECT , IN ARDEAL CIT SI IN SPANIA , FRANTA SI UNDE MAI CUNOSC PERSOANE INFLUENTE ! D-ZEU CU DINSII !…TUDOR.

 17. PENTRU MINE , ESTE UN OM ASERVIT UNEI TARI , NU STIE NIMIC DE POLITICA, ARE UN LIMBAJ , PE SCARA DE LA 1 LA 10 , DECI II DAU NOTA -, MINUS 20, UN LIMBAJ ,HAI SA SPUN CU INDULGENTA , AL UNUI OM CARE STA INTR-O CIRCIUMA LA UN PAHAR DE VORBA !…RUSINE !

 18. pt dna Pavlicenco
  Chiar v-a placut atat de mult comentariul lui Navigator?
  Sa inteleg ca impartasiti inegral acest punct de vedere?

  Tare ma tem ca criza economica se va adanci, iar guvernul nu va putea fata provocarilor din 2010, care vor fi mari de tot. Urmeaza scumpirile in lant. In aceste conditii pericolul revenirii la putere a for’elor retrograde e unul foarte real. Probabil asta isi doreste navigator, alaturi de activistii lui voronin; dar dvs?

 19. Pt vlad

  1. Dar cum v-a placut editorialul lui Tanase?
  2. Mie nu-mi place ca avem presa independenta proVoronin si presa independenta proFilat.
  3. Iata si parerea altui vizitator, Basarab:Mult respect Dna.Pavlicenco. Comparativ cu ceilalţi, pe blogul Dstră cu o mare plăcere şi interes citeşti despre tot ce scriţi. Aceasta este o metodă de a conversa, de a discuta, de a-ţi expune părerea pe marginea problemelor abordate, de a face cunoştinţă cu starea de lucruri în toate raioanele Ţării, pe marginea chestiunilor puse în discuţie. De ce nu Vă preea exeplul şi liderii partidelor politice componente a AIE-? Noi cei de la periferia Ţării dorim cu mre nerăbdare să-i întrebăm, cănd vor începe a face schimbările mult-aşteptate şi prin raioane? Chiar astăzi am discutat cu unii lideri a organizaţiilor tzeritoriale, componente a AIE, şi cu mare regret am constatat că în viitorul apropiat nu se aşteaptă schimbări esenţiale în structurile de conducere a raionului (Edineţ), nici în structurile descentralizate din teritoriu. Să ne imajinăm pentru un moment “după o guvernare de 8 ani de partidele democratice, să venit la putere comuniştii, ce aveau să facă ei cu noi”. Vă asigur, că prin luna august nici-un democrat nu era la putere, iar unii democrati mai activi “împuşcau” SUBERIA, dar noi îi rugăm f/frumos să treacă de partea noastră, îi lăsăm în funcţiile deţinute, făcem diferite rocade politice, şi în final tot noi democraţii rămînem pe drumuri fără lucru, ne închinăm tot lor să ne permită macar să măturăm străzile. Cum am avut sindicate de alternativă, uniuni a scriitorilor de alternativă, uniuni a jurnaliştilor de alternativă e.t.c., de altfel fondate de comunişti, le avem şi astăzi şi le vom avea probabil în vecii-vecilor, amin. Încă o dată Vă mulţumim de articole şi Vă dorim noroc şi succese pe viitor.
  4. Ca sa nu apara postari ca ale navigatorului, pe care il banuiti ca e comunist, trebuie sa fie evitate lucrurile vizate de multi vizitatori aici, inclusiv de Tanase. Si cel mai dureros este procesul de revopsire a comunistilor in peledemisti. Am scris zilele trecute despre aceasta dintr-un raion…

 20. Iata un nou editorila scris de dl Tanase a carui punct de vedere e apropiat de al dnei Pavlicenco si pe care il sustin intru totul votantii Dreptei Nationale

  Un om sau o ţară cu „inima zdrobită de durere”?
  Constantin Tănase
  Tanase-editorial.jpg

  …aşadar, Voronin s-a plâns că a intrat în noul an „cu inima zdrobită de durere şi nelinişti”. Spre deosebire de el, toţi oamenii normali din această ţară (atâţia câţi au mai rămas) au intrat în noul an cu inimile pline de speranţă. De ce e zdrobită inima lui Voronin? Pentru că nu mai e la putere, nu mai e în capul mesei? Nu numai.

  El înţelege că ar putea avea unele „probleme”, că va trebui să răspundă pentru cei opt ani de distrugere metodică a ţării, de aservire a acesteia intereselor străine, de genocid împotriva poporului pe care l-a jefuit. În mod normal, de la Condriţa, Voronin trebuia să ajungă direct la Pruncul, fără pauze şi concedii în „Alpii cu frunţile de gheaţă”. Aici e buba – Justiţia se mişcă încet, ori nu se mişcă în direcţia corectă. Mai mult, ai senzaţia că ar exista un fel de complicitate tacită între autorităţi şi societate. Astfel, societatea (opinia publică) nu insistă asupra condamnării comunismului (moldovenesc), iar autorităţile „cochetează” cu foştii activişti ai fostului regim, pe unii chiar păstrându-i în funcţii. Să ne lămurim.

  Este perfect logică şi firească aspiraţia partidelor din Alianţă de a-şi extinde baza socială şi a aduna mai multe voturi. De aici rezultă că e la fel de firească şi logica de a coopta persoane de pe diferite segmente politice, inclusiv de la comunişti. Cu o condiţie însă: noii „convertiţi” la liberal-democraţia moldoveană să corespundă unor condiţii minime şi, fiind acceptaţi în sală, să li se rezerve locuri în fundul acesteia, sau chiar să mai stea şi în picioare, nu în prezidiu. Din păcate, acest pericol există. Astfel se aduce o jignire morală adâncă celor care ieri au luptat sincer cu comunismul şi cu acei care acum, părăsind corabia spartă a comuniştilor, intră în sala liberal-democratică şi pornesc, cu capul sus, direct spre prezidiu. Iar cei care au adus la putere Alianţa, vorba cântecului, „tot ca proştii”, tot în fundul sălii stau, ori chiar în picioare, fiindcă nu mai sunt „locuri libere”…

  Şi aici ajungem iar la chestiunea „inimii zdrobite de durere”. Există pericolul ca lăstarii firavi ai optimismului social, care au răsărit după schimbarea puterii, să fie „înăduşiţi” de politica prea „prudentă” a noilor autorităţi care, deocamdată, se limitează doar la declaraţii. Socoteala e foarte simplă: dacă în acei opt ani de dictatură comunistă au existat victime, înseamnă că au existat şi călăi; dacă a existat corupţie, înseamnă ca au existat şi corupţi; dacă a existat ban public furat, înseamnă ca au existat şi hoţi! Întrebarea, deci, e următoarea: unde sunt călăii, corupţii şi hoţii? Cetăţeanul simplu e gata pentru sacrificiu, poate încă patru ani să nu ceară de la noile autorităţi majorarea pensiilor şi a salariilor, dar vrea să vadă că, odată cu venirea noii Puteri, s-a săvârşit dreptatea.

  Fiindcă, intuitiv, acest „cetăţean simplu” simte că, dacă nu se va face dreptatea aşteptată (şi promisă), nu va avea loc nici SCHIMBAREA; că, de fapt, încă o dată asistă la o schimbare mincinoasă de decor şi de actori, iar piesa, SISTEMUL, a rămas neschimbat. Acum am ajuns să alegem, să decidem. Părerea mea: e mai cu dreptate şi mai creştineşte să umble cu inima zdrobită de durere doar Voronin şi Familia sa, decât toată ţara. Pentru că o ţară „cu inima zdrobită de durere” este bolnavă şi poate să moară, iar într-o ţară moartă nu mai e nevoie nici de preşedinţie, nici de parlament, nici de guvern.

 21. pt dna Pavlicenco
  Inteleg ca dl Tanase citeste atent ce scrieti dvs si dupa cate se pare chiar se inspira din unele articole ale dvs

 22. Pt Vlad

  Nu cred ca Tanase urmareste blogul meu si nici nu ma incalzeste sau ma raceste. Am raspuns tot pe aici pe undeva de ce il apreciez si de ce nu-l respect pe Tanase. Eu voi muri cu taina neexplicata – „Ce are Tanase cu mine?” In general, el da semne de o atitudine instabila – e ca acela care azi te pupa si miine iti rupe gitul. Ca e capabil, ca il stiu de mai dedemult – e asa. Dar ca vrea sa fie procurorul meu – nu inteleg ce dusman ii sint. M-a murdarit de tot, dar mi se pare ca eu am fost mai consecventa si mai curata decit el. Nu spun doar de faptul ca a servit PPCD si pe Rosca. Eu – nu.

  Nu cred ca se inspira de pe blogul meu. Cred ca, pur si simplu, daca ambii nu sintem (mai ales eu) prosti, inseamna ca vedem ce se intimpla. El are in vedere credibilitatea ziarului, eu – credibilitatea mea si a echipei de care mai raspund. Si aici se intilnesc ale noastre idei, chiar daca nu ne iubim deloc. Cel putin – nu-mi propun sa ii fac vreo concurenta. Nu spun mai mult. Sint aici doua articole pe blog, adresate chiar lui, daca va intereseaza, iata linkul:

  http://www.pavlicenco.md/2009/04/01/domnule-tanase-unde-e-de-fapt-ticalosia-in-politica-moldoveneasca/
  si
  http://www.pavlicenco.md/2009/04/27/domnule-constantin-tanase-cind-ati-avut-dreptate/

 23. Stimata doamna Pavlicenco,
  Va invit sa semnati si aceasta petitie: http://bit.ly/8TqkrC
  Un an 2010 bun si rodnic!

 24. Pt vasgar

  Am semnat. Mersi. Am spus ca drepturile trebuie respectate peste tot.

 25. Congratulations! 🙂 … if that is your Goal…
  but allow me to remind you that: It would also be nice to send a „thank you” card (at least) to those who helped you achieve these goals…

  and… HOW do your visitors come to your BLOG? Do you really think it’s NICE not to mention it? Since you didn’t mention it… I can assume everybody just types „www.pavlicenco.md” 🙂 nice, huh?
  Or maybe people are SO FOND of you that they think: „Ohh!! I wonder what Pavlicenco’s opinion about this political issue is! Let me check her blog! … OH NOooooo! I don’t remember her web-blog address… I’ll just Google it! :))) „

 26. Pt Lucifer

  Felicitări! 🙂 … În cazul în care este ţinta ta …, dar permiteţi-mi să vă reamintesc că: Ar fi frumos, de asemenea, pentru a trimite un „mulţumesc” carte de (cel puţin) la cei care te-a ajutat la realizarea acestor obiective …

  şi … Cum folosesc vizitatorii dvs. vin la blog-ul dvs.? Chiar crezi că e Nisa nu mai vorbim de ea? Din moment ce nu a menţionat-o … am îşi poate asuma toata lumea doar tipuri „www.pavlicenco.md”:) nice, nu?
  Sau poate oamenii sunt atât de mândru de tine că ei cred că: „Oh!! Mă întreb ce opinia Pavlicenco despre această problemă politică este! Lasă-mă să verificaţi blogul ei! … Oh NOooooo! Nu-mi amintesc de web-blog-ul adresa ei … Ma Google doar o! :))) ”

  DAR NU AM INTELES NIMIC DIN ACEST TEXT TRADUS…

 27. o remarca:
  in blogroll aveti un nume ortografiat gresit.
  corect e Vozganian.
  Varujan Vosganian a scris un roman exceptional – Cartea soaptelor, Polirom 2009.

 28. Pt vasgar

  Mersi.

  Imi place foarte mult sa il ascult pe Vozganian. Are si umor si o usoara ironie in ce si cum spune…

 29. Dna, Pavlicenco, sper ca veti putea intelege mesajul semnat de Lucifer daca nu veti recurge la „traduceri” ieftine de genul translate.google.com si inca neredactate pe deasupra, in cazul in care nu cunoasteti personal engleza…

 30. Doamna Vitalia, e normal sa nu intelegem mesajul de mai sus. E rupt absolut din context , este copy and paste dintr-un blog strain unde adresarea a fost inlocuit cu numele si adresa D-voastre. Atat. E un spam. Dar lui lucifer putem sa-i recomandam in loc de „Go Google it”, un JGFYS(just go finger it your self)

 31. Este incorecta formularea Comisiei pentru Modificarea Constitutiei: „constitutia are nevoie de o noua redactie” din punctul de vedere al limbii romanae. Corecte ar fi fost formularea : „constitutia are nevoie de o noua redactare”. Juristii, prin natura profesiei, ar trebui sa fie experti in semantica si semiotica , tocmai pentru a evita formularile incorecte, interpretabile sau ambigui in redactarea actelor legislative si juridice. Grav este ca printre memrii Comisiei pentru Modificarea Constitutiei se afla si juristi care au lucrat in Romania si s-au familiarizat cu exprimare in limba romana. Daca din formularea de titlu incepem cu asemenea „perle” va imaginati ce va fi mai incolo… Si ca sa ne lamurim asupra semnificatiei corecte a cuvintelor din limba romana, ” redactia” este conducerea colectiva a unui ziar care se ocupa cu „redactarea” acelui ziar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *