Voronin, Basescu si Kuzmin

klaus_johannis_3323576_mediafax_foto_ana_poenariuEvolutiile din Romania vin ca o confirmare imediata a pozitiei noastre ca nu e nevoie de un sef de stat. Iti vine si sa rizi, si sa plingi de paralela cu R.Moldova! Va mai amintiti cind, in perioada de dinaintea depunerii mandatului de Presedinte de catre Vladimir Voronin, oamenii politici si analistii se tot pierdeau in intuiri legate de ce va face si de cum va proceda satrapul? Se credea inclusiv ca nu va pleca din functie pina la alegerea unui nou sef de stat, ca putea sa nu accepte candidatul AIE pentru functia de premier, ca putea sa vina cu un/o Greceanii-3, sa nu-l/o voteze liberal-democratii si sa fie dizolvat din nou Parlamentul, daca Tkaciuk si Reidman nu aveau certitudinea ca ramin cu mina pe cutitul si piinea Puterii?

Ei, acum pot spune ca, indiferent de ce mai poate fi la noi in privinta constituirii, pina la capat, a Puterii, iata ca aici a intervenit o mai mare claritate decit se intimpla acum in haosul din Romania, creat de Basescu, cel care doreste, cu orice pret, sa ramina la putere, prin instrumentul PD-L la Guvern, in orice formula, – singur, guvern de uniune/respiratie/ventilatie nationala, orice alta coalitie in care sa fie prezenti bocii si bobocii – Boc si Blaga.

Ne temeam, gindidu-ne la Voronin, ca nu va pleca si ca nu va permite formarea Puterii. Iata a plecat. Aici acum avem patru partide, de o parte, care au convenit asupra unui prim-ministru, deja votat, si un Guvern deja functionind.

In Romania, insa, cele patru partide si minoritatile nu pot impune un candidat la functia de premier, pentru ca Basescu umbla cu argumentele lui Voronin si Tkaciuk. Presedintele «indepenedent» Basescu a vazut noua coalitie numai «pe hirtie» si nu vrea sa o accepte decit daca va figura acolo si partidul sau, PD-L, el fiind sef de stat «impartial» si «intermediar» al puterilor si partidelor. Va amintiti cind, pina mai recent, ideologul antiroman debita zilnic despre faptul ca nu exista o AIE decit in imaginatia bolnavicioasa a presei? Nu a crezut in AIE nici cind l-a votat pe Mihai Ghimpu speaker…

pui-pe-drum_1Este uluitor ce se intimpla in Romania, membru al NATO si UE. Eu am plins in hohote cind romanii au intrat in NATO – de bucurie ca Romania a iesit din sfera de influenta rusa si a intrat sub umbrela de securitate euratlantica.  Am zis – gata, Romania, care a rugat prin clasa politica moldoveneasca de prin ultimul deceniu al secolului XX, sa nu fie impiedicata sa intre in UE si NATO, ca sa devina mai puternica si sa ne poata ajuta si mai mult pe noi, iata ca, dupa ce a devenit membru al familiei euratlantice, a uitat si mai abitir de noi si nu se mai poate lamuri cu problemele sale interne. De unde sa ii mai ajunga timp si nervi pentru romanii din R.Moldova?

Clasa politica romaneasca ne-a facut o lege prin care am incercat si noi sa votam un reprezentant in Parlamentul Romaniei, prin care mai mult ne-a certat, decit ne-a adunat, iar acum, cind avem o guvernare necomunista, in loc sa isi intoarca fata net si categoric spre noi, sa ne sprijine intr-un moment extrem de greu, ramine cantonata in interese nenationale. Care o fi cauza ? Eu cred ca e o mare pacoste aceasta functie de sef de stat, care si-a facut meserie din generarea instabilitatii politice. Regret paralela moldo-romana cu apucaturile Presedintilor si imi amintesc si eu cu mare tristete sprijinul acordat de Basescu in 2005 lui Voronin, fapt condamnat public de mine de la tribuna Parlamentului RM si regretat public recent de Basescu intr-o emisiune pe un canal romanesc.

Am sperat mult ca Basescu va face mult pentru redobindirea cetateniei romane de catre romanii din RM, dar dincolo de vorbe nu am vazut si fapte. Asta nu inseamna ca am fost incintata de pasivitatea si indiferenta PNL-Romania in aceasta privinta, fapt pe care l-am exprimat, cu fiecare ocazie prietenilor mei national-liberali de acolo.

Eu nu am scris in viata mea despre Romania decit de bine. Nu m-am amestecat in politica romaneasca, desi am cetatenia romana din 1992 si merg disciplinat la votare. Nu am chemat sa fie votat Basescu sau Nastase, cind s-au confruntat, desi am Ordinul National al Romaniei «Pentru Merit», in grad de Comandor, primit in 2004. Primul apel de sprijin l-am facut dupa ce am devenit presedinte al PNL si ne-am implicat in alegerile parlamentare in care l-am sprijinit pe candidatul PNL-Romania Nicolae Dabija, apoi am sprijinit candidatii national-liberali in europarlamentare. Mai multi au chemat pentru unii, apoi au nimerit prost si au trebuit sa-si remedieze relatia, inclusiv pentru partea necesara activitatii lor. Pe mine asta nu m-a interesat niciodata, nu am primit nici un leu din partea Romaniei.

Pe 19 mai 2007, in Macedonia, am facut 200 de kilometri de la Prilep la Skopje, de ziua nuntii fiicei mele, ca sa merg la Ambasada si sa votez in referendum raminerea ca Presedinte a lui Traian Basescu. Asta fiind presedinte al PNL-Moldova si cunoscind pozitia PNL-Romania. Am insistat ca fiica mea, care locuieste in Germania, sa mearga mereu de la Hamburg la Berlin sa voteze, ca cetatean onorindu-si datoria civica. Ca rezultat, ceea ce vad acum, urmarind evenimentele din Romania, ma descurajeaza groaznic.

In situatia in care patru partide si reprezentantii minoritatilor din Parlament au convenit asupra unui candidat roman de origine germana la functia de premier si au 65 la suta din sprijinul Parlamentului, Basescu face diferite acrobatii urmarind un singur scop:  sa ramina, cu orice pret, Presedinte, fapt pentru care forteaza acceptarea PD-L la guvernare, intentioneaza vadit sa numeasca un candidat din partea PD-L, generind instabilitate si intrarea Statului Roman in incapacitatea de plata a pensiilor si salariilor, ba mai si arunca raspunderea pentru criza pe partidele despre care, brusc, a inceput sa spuna ca formeaza Puterea si ca trebuie sa-si asume guvernarea. In situatia cind partidele, care au convenit sa faca o majoritate in Legislativ, iata ca Basescu invoca relatii proaste cu organismele financiar-bancare internationale si ameninta cu neplata pensiilor.

Adica arunca Romania in haos numai ca sa aibe un premier care sa-i faca alegeri cum vrea el. De aceea, intreb – daca nu ar fi acum acolo un sef de stat – ce ar fi rau daca speakerul propune premierul, acesta face Guvernul, votat de majoritatea din Parlament si lucrurile pornesc?

IATA FECTUL DEZASTRUOS AL UNEI PRESEDINTIEI INUTILE.

Tare imi e frica de faptul ca si in Moldova, daca va fi votat un sef de stat, sa nu se destrame AIE, ori ca dreapta liberala sa nu fie in situatia sa plateasca mereu un tribut ideologic, sa cedeze continuu din pozitiile atasate valorilor nationale si democratice, platindu-se concesiuni “blagoslovirii” din partea lui Medvedev. In consecinta, noi batind pasul pe loc in planul orientarii strategice spre comunitatea euratlantica si al devenirii a ceea ce sintem – romani intr-un al doilea stat romanesc, blestemat de soarta sa tot plateasca tribut Rusiei…

Si o sugestie AIE: declaratiile impertinente ale Ambasadorului Rusiei la Chisinau privind istoria care trebuie predata in scolile noastre ar trebuie sa «beneficieze» de o reactie din partea MAE al R.Moldova. Consider aceasta un test pentru AIE. Ori nu suparam Ursul?!..

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

191 Comments

Add a Comment
 1. „dl Mircea Geoana care prostanac sau nu a fost unul din cei mai buni ministri de externe din Romania din perioada postcomunista.”

  Dar de episodul si atitudinea pasiva a d-lui Geoana, pe cand era la externe, in episodul Bastroe, ce parere aveti, d-le Ed? Dar de prezenta ilustrului domn Antonescu la sedintele parlamentului, unde e mai mult absent, decat prezent, cum comentati?

 2. Jay te vad de multa vreme pe bloguri si vad ca le spui la obiect. si eu am motivele mele sa simpatizez cu Base. si am sa-l votez cu draga inima. ce e rau ca avem un presedinte care face poante la tv? am luptat in 90 ca sa eliminam scrisnetul din dinti. ce daca i-a zis fetei aleia sa se urce pe masa sa-i arate manevre de resuscitare? unde-i problema? bravo lui ca nu a cedat acum la miscarea lui ilici…l-a fript bine pe mos.
  politicienii moldoveni vad ca si-au suflecat minile si se pun pe treaba sa duca tara in directia UE. pina acum nu am remarcat vreo cearta pentru ciolan cum e la noi, poate doar treaba aia cu Cornel Ghimpu la BNM. daca e sa ma iau dupa vorbele D-nei VP politicul moldovenesc n-o asculta pur si simplu. sint niste rai. noapte buna.

 3. Pt Jay

  Domnilor din sfera diplomatica si universitara le spui dumneata ce imi spui mie aici si poate vor accepta cu usurinta argumentle, eu nu cred. Insa sint oameni cu valori spirituale si nu e problema doar in partea materiala. Eu nu am spus ca ei s-au plins de salarii, ci de toata tevatura asta dinspre basescu, de care s-au saturat.

  Pe nici unul nu l-am intrebat daca sint apropiati PNL, nu am observat asta, noi nu am discutat despre partide, ci despre Presedintele „tututor cetatenilor si partidelor”.

  Cum va vota lumea la tara vom vedea.

  Nu am demonstrat prin nimic in aceasta postare ca sint “purtatorul de cuvant” al PNL-ului. Eu scriu ca cetatean roman.

  Elena Udrea a depasit cadrul de partid, ea spune vorbe provenite dinspre Presedintele Basescu, independent, impartial si apartinind tuturor cetatenilor, nu?

  In politica nu conteaza doar prezumtia vinovatiei, ci impresia lasata oamenilor, imaginea si nu cred ca si-au pastrat-o buna. Dar daca ele cred altfel, e dreptul lor.

  Chiar si mama lui Boc a spus ca Udrea sa se descurce singura cu problemele ei, sa nu le puna pe umerii lui Boc.

  Si ce nu ai inteles cu Vanghelie? “Pt Vanghelie, daca e vinovat, exista Parchet”. Ce nu a placut aici? Dar judecati d evaloare are dreptul sa spuna fiecare. Celelalte sint examinabile in instanta.

  Basescu nu a fost comunist? Voi comenta alta data.

  Despre mine si KGB vorbesc cei care nu mai au alte argumente. Eu nu am avut niciodata functii in regum sovietic si nimic de a face cu KGB-urile, de orice fel.

  Si cum poti spune ca are acces la banii publici Patriciu, dar e vinovat pt nu stiu ce Antonescu. Vecina ta nu a furat vreo rata sa te ia politia la circa? Intr-o societate democratica raspunderea e individuala.

  Ma satur sa ma invirt in jurul cozii. Nu a putut PSD sa numeasca un alt ministru la interne, pt ca Basescu gasea alt motiv de scoatere a PSD din Guvern.

  Nu s-a intors nici o roata. Croitoru nu va fi votat si va tamine Boc si Blaga sa-i faca alegeri lui Basescu.

  Pai nu poti cere de la Antonescu ce ceri de la seful de stat. De ce manipulezi? EL E IN OPOZITIE!

  Precizeaza, pe cine am luat ca etalon. Eu nu am vazut asta. Am spus de un comportament civilizat, ca sa spui ce ai de spus, dar sa nu jignesti gazda si vizitatorii.

  Presedintele are foarte mari posibilitati sa sensibilizeze opinia publica legat de coruptie. De ce nu o face? Nu exista a pune bete in roate, exista transparenta, dialog, prin care s epoate rezolva orice, insa PD-L e fudul si infumurat si nu poate cobori la nivelul dialogului.

  Diferenta dintre mine si tine, Jay, e ca eu nu repet la infinit aceleasi lucruri ca Sulfina Barbu si alti PD-L-isti.

  Da, e vorba de Ionut Popescu.

  Despre AMN intrebati AMN.

  Basescu nu numeste candidatul nominalizat de citeva partide care au majoritatea. Aici el incalca Constitutia.

  Daca pentru voi a “colabora” cu partidele inseamna a fi sluga acestora, sinteti, cum am spus, aroganti si sper sa platiti pentru asta.

 4. Oamenii ca Voiculescu si Vantu trebuie sa dispara din societatea romaneasca. Ceea ce se intampla acum e un atentat la democratie. Televiziunile conduse de acestia incearca sa manipuleze opinia publica si ceea ce e foarte grav e ca o fac pe fata, fara rusine si fara frica. Doar exemplul lui Ciutacu cred ca e foarte elocvent. Ciutacu a fost consilier al APAPS si consilier al Ministrului Economiei Codrut Seres, care e cercetat penal pentru tradare, spionaj si apartenenta la un grup criminal. Iata cine este „garantul democratiei”! Un fost politruc care acum isi da aere de jurnalist independent. Iar Gadea, Firea&Co il invita in fiecare emisiune pe acest Ciutacu ca sa auda poporul cum sta treaba cu Basescu. Ba i-au dat si o emisiune unde acest individ sa se poata manifesta. Dar vad ca cei anti-Basescu nu spun nimic despre lucrul asta, la fel cum nu spun nimic nici despre faptul ca G.V. Firea a fost Purtator de cuvînt al Guvernului, Secretar de Stat, Sef al Departamentul pentru Comunicare in timpul guvernarii PSD. Iata cine sunt jurnalistii care il ataca pe presedinte: niste oameni ai „sistemului ticalosit”, cum bine la numit Basescu. Acesti jurnalisti il ataca deoarece ei vor ca acest sistem sa nu dispara; ca daca dispare sistemul, dispar si ei. In rest aceiasi nesimtiti sunt si la Realitatea. Numai un tampit ii poate crede pe acesti nenorociti.

 5. D-na Pavlicenco, daca voi avea ocazia sa discut cu d-nii din sfera universitara sau diplomatica, la care faceti referire, nu aveti indoiala ca le voi spune acelasi lucru. Poate pentru dansii nu conteaza partea materiala, ca doar le ajunge, insa pentru mine conteaza.

  D-na Udrea, ca si dvs, este, inainte de toate, cetatean roman, si are ca si dvs acelasi drept la exprimare. Ca isi aroga dansa atitudine de „purtator de cuvant”, este impresia dvs, asta insa nu-i elimina dreptul mentionat. Ati prefera sa vina Basescu sa-i spuna sa nu mai vorbeasca? Fiecare om e liber sa spuna ce doreste.

  Nu stiu ce a declarat mama lui Boc, constat insa ca atunci cand Boc sau cei din anturajul sau spun ceva negativ la adresa PDL, ii ridicati in slavi, iar atunci cand spun ceva pozitiv, sint de pus la zid.

  Cand m-am referit la Vanghelie, am avut in vedere acelasi lucru ca la paragraful anterior – tratati diferentiat oamenii politici, cu standarde diferite, in functie de cum se pozitioneaza fata de PDL si Basescu. Cand e vorba de Udrea si Ridzi, sint deja cu verdictul in frunte, iar cand vine vorba de Vanghelie sau Patriciu, lasam „instantele sa se pronunte”. Asta am avut in vedere.

  „Nu a putut PSD sa numeasca un alt ministru la interne, pt ca Basescu gasea alt motiv de scoatere a PSD din Guvern.” – de unde stiti? Era o poveste a lui Creanga, cu drobul de sare..stiti la fel de bine ca si mine ca PSD cauta doar un motiv sa iasa de la guvernare, altfel cum ar fi putut Geoana sa se pozitioneze ca un contra-candidat, cand el s-ar fi aflat in continuare la masa cu Boc?

  „Croitoru nu va fi votat si va tamine Boc si Blaga sa-i faca alegeri lui Basescu.” – nu opreste nimeni PNL si PSD sa voteze pe Croitoru si astfel sa evite „Armaghedonul” gestionarii alegerilor de catre Boc si Blaga..

  Eu nu manipulez nimic. Ceea ce eu cer de la Antonescu, cer in calitate de parlamentar. Si in aceasta calitate, Antonescu a esuat lamentabil. De aceea nu-l vad in postura de presedinte.

  Legat de etalon, aveam in vedere indemnul dvs la adresa „frateluiroman” de a ne „deschide mintile” celor care simpatizam PDL. Cand spuneti „sa nu jignesti gazda si vizitatorii”, banuiesc ca nu aveti in vedere persoana mea..

  Antonescu nu-i vinovat decat de pasivitate fata de serviciul sau de parlamentar, in rest, imi permit sa-l banuiesc si eu de slugarnicie fata de Patriciu tot asa cum dvs il suspectati de acelasi lucru pe Boc fata de presedinte. Relatii de acest gen gasim in orice partid.

  „Presedintele are foarte mari posibilitati sa sensibilizeze opinia publica legat de coruptie. De ce nu o face?” – o face, si inca cum. Ca apoi sa fia acuzat ca intervine in justitie. Cand o face, nu-i bine, cand nu o face, trebuie sa o faca. Numai de cate ori a mers la sedintele CSM si a atentionat asupra multor lucruri negative, si i-au sarit in cap antenistii lui Voiculescu ca vezi Doamne, face imixtiune in actul de justitie.

  „Diferenta dintre mine si tine, Jay, e ca eu nu repet la infinit aceleasi lucruri ca Sulfina Barbu si alti PD-L-isti.” – Pariu, d-na Pavlicenco? 🙂 Aratati-mi dvs o schimbare de viziune in ceea ce ati scris aici, de la prima postare, pana la ultima, in ceea ce ati afirmat. Mie imi pare ca afirmati aceleasi lucruri, fara nici o deosebire. Ca si dvs, si eu am dreptul la o opinie, pe care nu trebuie sa mi-o schimb cum bate vantul. Poate ca sint diferente intre mine si dvs, de fapt cu siguranta sint, dar de alta natura.

  „Basescu nu numeste candidatul nominalizat de citeva partide care au majoritatea. Aici el incalca Constitutia.” – aceeasi Constitutie NU OBLIGA presedintele sa nominalizeze vreun candidat anume. Il obliga numai SA CONSULTE. Decizia finala, ultimul cuvant, il are presedintele. Daca ar fi altfel, s-ar preciza in textul legii ca „presedintele numeste candidatul decis de partidele care au majoritatea”. Din pacate / fericire, Constitutia spune altceva.

  „Daca pentru voi a “colabora” cu partidele inseamna a fi sluga acestora, sinteti, cum am spus, aroganti si sper sa platiti pentru asta.” – la cine va referiti, d-na Pavlicenco? Vreti sa spuneti ca sint „arogant”? Sa ma atinga „pedeapsa divina”? Hmmm..poate nu am citit eu corect si mi se pare..infirmati va rog, daca se poate.

 6. @ d-na Pavlicenco: Va multumesc, doamna, pentru aprecieri! Va asigur ca sunt reciproce! Eu nu vreau sa impresionez pe nimeni, am vrut doar sa impartasesc o parere, sper, pertinenta, avand in vedere ca, absolut intamplator sau nu, sunt un om destul de bine informat, fara falsa modestie! Si ma deranjeaza teribil cand vad „talibanismul” unora dintre noi.

  @ Jay: ma bucur sa constat ca respectul pe care ti-l port este reciproc si iti multumesc pentru asta!
  Crede-ma pe cuvant cand iti spun ca nu are nici un sens sa imi recomanzi lucrarea “Tehnici de manipulare” de Bogdan Ficeac. Cand ne mai vedem, am sa iti dau eu sa citesti adevarate capodopere in domeniu si manuale de specialitate, nu porcaria aia! Ma rog, hai ca sa nu exagerez, nu-i chiar atat de rea, dar daca ai sa citesti ce am sa iti dau eu, ai sa ramai cu gura cascata, la modul cel mai serios!
  Daca tu crezi ca sunt vreun spalat pe creieri si un indoctrinat de mesaje subliminale de pe Antena 3 si Realitatea TV si de-asta il critic pe Basescu, te inseli!
  Jay, daca ti-am spus intr-o discutie privata, in timp ce ne plimbam prin Chisinau, ca Geoana n-ar fi rau ca presedinte al Romaniei si ti-am expus si destule motive, asta nu inseamna ca l-as vota din convingere. Iti aduc aminte ca discutia era despre republica Moldova si iti spuneam ca n-ar fi nimic rau daca ar iesi Geoana presedinte, in contextul in care se pare ca MD va avea un presedinte social-democrat. Este de notorietate relatia lui Geoana cu Lupu si sustinerea fatisa pe care i-a acordat-o PSD-istul Titus Corlatean. Asta nu inseamna deloc ca sunt PSD-ist, nu stiu cum de ai tras concluzia asta, mai ales ca ti-am zis in repetate randuri ca sunt liberal convins, de cand ma stiu, chiar daca nu sunt membrul niciunui partid politic si nici n-am sa fiu vreodata. Asta e doctrina in care am crezut dintotdeauna si cand vad ca, cel putin statistic vorbind, Romania a dus-o cel mai bine in timpul guvernarilor liberale, incepand, daca vrei, cu Bratienii, perioada interbelica si „redovedit” recent, prin guvernul Tariceanu. Oricat ai nega, cifrele nu mint!
  Jay, eu sunt un om care gandeste liber, din pacate nu la fel de liber ma si exprim, cateodata. 😉 Totusi, n-am de ce sa ma ascund dupa deget si am puterea sa ii multumesc oricand presedintelui Basescu pentru ca sunt convins ca, fara el, nu am fi intrat in UE inca din 2007. Si nu numai pentru atat, dar pentru asta n-am sa ma prefac ca nu vad ca omul si-a pierdut demult masura!
  Daca ar fi dupa mine, as modifica Constitutia si nu as da dreptul decat la un singur mandat, oricat de bun ar fi un eventual presedinte! Macar sa fim noi in postura de a avea unul atat de bun incat puterea sa nu il faca sa o ia pe aratura, asa cum consider ca a facut Basescu! Poate ca as fi de acord cu dreptul la doua mandate, dar in nici un caz consecutive! 😉

  @ UPS: desi am spus ca nu raspund decat d-nei Pavlicenco sau prietenului Jay, desi am spus ca nu am de gand sa intru in polemici, nici chiar simple discutii, am sa iti raspund cu placere si tie, mai ales dupa ce am vazut ca esti basarabean. Scuza-ma, nu ma intelege gresit, nu sunt nici arogant si nici nu mi-e lene sa scriu cateva randuri. Hai sa zicem doar ca e weekend si nu am nici un chef azi de politica…
  Voteaza, prietene, cu cine vrei, cu cine iti dicteaza constiinta!
  Din fericire, noi, in Romania, ne-am construit o democratie adevarata, oricat s-ar stradui unii sa demonstreze contrariul. Parerea mea este ca nici nu conteaza prea tare cine iese presedinte, nu exista riscul, asa cum este in RM, de exemplu, de a revenii comunistii la putere. Dar asta nu inseamna sa tratam totul cu indiferenta! Ma bucur, totusi, sa stiu ca indivizi ca Gigi Becali nu au nici o sansa ca sa ajunga presedinti!
  Zici ca nu vezi altul mai bun decat Base… Nu vezi sau nu vrei sa vezi?
  Din pacate, Romania are atat de multi oameni de o reala valoare si totusi, oferta politica este absolut saracacioasa, cu asta sunt absolut de acord, dar ai, totusi, de unde alege, totul e sa vrei!
  NU imi place „eticheta de lenes” pe care unii i-o pun lui Antonescu, dar ma bucura pe de alta parte, fiindca asta arata ca acestui om este foarte greu sa ii asociezi ceva negativ! Ce te face pe tine sa crezi ca Antonescu dormea cand lipsea de la sedintele Parlamentului? Nu cumva, mai degraba, muncea? Eu nu fac ca altii, in speta cei pro-Basescu, sa vad numai jumatatea plina a paharului, nu ii iau apararea in mod gratuit lui Antonescu, e doar o logica de bun-simt. Zic asa pentru ca e cunoscut faptul ca Antonescu nu este un om bogat, nu traieste din afaceri facute in urma unor „combinatii politice”, fapt care ma face sa cred ca nu e deloc lenes, din contra! Eu unul nu cred ca viata de vicepresedinte de partid, asa cum era el in perioada aceea, era una usoara, chiar deloc.
  Si acum Geoana, zici ca nu ti-a placut prestatia lui la MAE, dar eu iti spun ca este cumplit de greu sa apreciezi prestatia unui diplomat sau a unui ofiter de informatii externe! De ce? Simplu, pentru ca nu prea stii ce fac..:D Uite, am sa iti dau un exemplu: prietenul meu Jay e dezamagit de Geoana versus problema Bastroe, dar stie Jay ce contributie importanta a avut Geoana la dosarul cu care Romania a castigat procesul de la Haga impotriva Ucrainei? Stie Jay ca presedintele (rival politic) Constantinescu, basarabean de-al tau, l-a tinut in functie pe Geoana pe relatia cu SUA doar pentru simplul fapt ca a fost foarte bun? Sau ca Geoana este foarte mult apreciat de vicepresedintele american Joe Biden? Ca sa nu mai zic de aderarea la NATO… Hai ca ma opresc aici, altfel imi „sare” iar in cap prietenul Jay cum ca as fi PSD-ist. Glumesc…dar abia ce m-am intors din oras, este foarte tarziu si imi este foarte somn, altfel as mai fi stat cu tine la palavre.
  Numai bine!

 7. Comunişti şi comunişti

  Traian Băsescu a fost membru de partid înainte de 1989, pentru că pe vremea aia nu puteai realiza nimic dacă nu erai membru PCR. Dar el are o meserie reală, pe care a chiar a practicat-o. La fel ca şi Sorin Oprescu.

  În tabăra cealaltă sunt politrucii, oamenii care n-au făcut niciodată nimic concret în viaţă, ci şi-au construit o carieră doar dând din gură. Aceia sunt activiştii de partid ca Ion Iliescu.

  Înainte de a spune că Traian Băsescu a fost „comunist”, vă aduc la cunoştinţă că în România erau 4 milioane de membri de partid. Raportat la numărul populaţiei, ponderea lor era chiar mai mare decât în Uniunea Sovietică. Şi mai mare decât în orice altă ţară din lagărul socialist.

 8. Pt Mari S.

  Nu aveti decit sa faceti ce puteti si „oamenii ca Voiculescu si Vantu sa dispara din societatea romaneasca.” Insa v-as sfatui sa mai cititi ce spun si altii despre situatia din Romania.

  Va pot spune una – la Realitatea TV si Antena 3 vin oameni si vorbersc life, pe viu, dezbat toate miscarile din politica romaneasca. Ce e rau in asta? Vin si spun oameni din toate partidele, vorbesc liber, iar ziaristii sint exceptionali.

  Nu le stiu pe toate din Romania, nu stiu cine e Ciutacu, nu e fixat in memoria mea, dar cind vin cei ai lui Basescu, nu au decit sa spuna ce cred.

  Nu cred ca trebuie sa ii faceti timpiti pe toti. Basescu, Boc, Blaga, Barbu si alti B-oboci pot si au toata posibilitatea sa mearga in judete si sa la povesteasca oamenilor „adevarul”, daca nu le ajung Televiziunile, insa canalele care nu va plac vad ca ii mediatizeaza pe toti.

 9. Pt Lancaster

  Despre cine a fost comunist si nu sint de acord cu cei care sustin ca asa au fost timpurile si nu poti lipsi 4 milioane de romani de dreptul de a contribui la dezvoltarea Romaniei. Este Legea lustratiei care trebuie sa functioneze asa ca in alte state postsocialiste.

 10. Pt Jay

  Prin ceea ce spun si unde spun, eu nu provoc scandaluri publice. Udrea e un buzdugan aruncat de PD-L/Basescu, sa nu-mi spui ca nu vezi asta.

  Nu-i poate spune Basescu sa nu vorbeasca, pentru ca exact el ii spune si „CE SA VORBEASCA”.

  Ceva incurci. Vanghelie sau Patriciu nu au ajuns sa fie discutati in Parlament, nu se poate manipula chiar asa. In cazul Udrea si Ridtzi sau cum o mai cheama pe prietena Ebei, e vorba de bugetul public.

  Sint diferite opinii, eu o impartasesc pe cea ca PD-L a facut scenariul la care s-a ajuns. Ei au stiut extrem de bine ca PSD va pleca, alungindu-l pe Dan Nica. De aceea Boc si Basescu l-au scos.

  Ori Croitoru, ori Boc si Blaga – e totuna, ei toti vor asculta de comandamentele lui Basescu. Dar Croitoru e de sacrificiu, nu stiu daca va trece si scopul e sa ramina Guvernul Boc. Oamenii, prinsi cu alegerile, nu se vor ocupa de ce face Guvernul Boc, iar el va face ce vrea.

  Unui presedinte de partid in general, ii vine greu sa le imbine pe toate, poate are omul intilniri in teritoriu, alte sedinte, cred ca acest unic argument, folosit contra lui Antonescu, este mai mult decit subtire, este chiar invizibil.

  Patriciu nu e Presedinte de tara ca Basescu, iarasi manipulezi. Patriciu nu ia decizii de stat.

  Nu trebuie Basescu sa mearga la DNA, trebuie sa iasa in fata presei, sa semnaleze, institutiile sa se autosesizeze si, peste o perioada, sa ni se spuna daca s-a adeverit sau nu. Si sa aiba puterea sa-si ceara scuze daca a gresit.

  Despre Constitutie vom vorbi dupa decizia Curtii Constitutionale. Ca e degeaba, nu e nici o logica in ce face Basescu si spui tu.

  Ai afirmat ca Basescu nu poate fi sluga partidelor si ti-am raspuns – el trebuie sa colaboreze si asta nu inseamna a fi sluga. Dar nu se colaboreaza din interese meschine si aroganta.

 11. dle Lancaster ma uimiti cat de naiv puteti fi

  CUNOASTETI PERSONAL PE DL CRIN ANTONESCU ?
  CUNOASTETI PERSONAL PE DL MIRCEA GEOANA ?

  SUNT NISTE OAMENI EXTRAORDINARI !

  Lasand la o parte glumitele despre dl Crin Antonescu care sa insurat de curand (fiind vaduv inainte – lucru care nu la folosit in campania electorala, si nici nunta de acum nu a folosit-o in campanie, desi ar fi crescut mult in sondaje – vaduvul reincepe viata alaturi de alta doamna – si ce doamna europarlamentar extrem de competent)
  si lansand la o parte glumitele despre dl Mircea Geoana cu mii de euro pentru cei care se reintorc in tara
  ii cunoasti inainte sa spuneti „politruci” despre acestia ?

  Adica numai PDL e curat si restul nu? TOTI DE O ANUMITA VARSTA AU FOST MEMBRI PCR, NUMAI O PARTE AU FOST MEMBRI DE FRUNTE AI PCR, dar nu schimba cu nimic faptul ca dl Basescu incalca spiritul Constitutiei si arunca Romania intr-o criza politica.

  Mi este jena deja sa va mai scriu dle Lancaster, pentru ca deja consider ca sunteti de o prostie crasa.

  Nimeni nu neaga calitatile dlui Basescu pozitive, dar deasemenea nimeni nu ar trebui sa nege defectele dlui Basescu SI MAI ALES DECIZIILE PROASTE (DIN ULTIMA PERIOADA) CARE AFECTEAZA TOTI CETATENII ROMANIEI.

  Dl Basescu sa inconjurat cu aura pentru ca lumea este iubitoare, ca lumea este credula, pentru ca lumea este normala, pentru ca lumea doreste binele, pentru ca lumea sa saturat de rau, dar sa ii mentii aceasta aura cand faci deja greseli de ceva luni incoace mi se pare chiar O LIPSA DE RESPECT PERSONAL FATA DE TINE INSUTI.

  Situatia este foarte clara:

  dl Basescu acum (nu ma intereseaza cat de pozitiv o fi fost in trecut asta nu anuleaza greseli si nimic nu poate schimba adevarul)

  1. a desemnat un premier fara sa se consulte DE FACTO cu majoritatea parlamentara
  2. este in conflict de interese cand isi foloseste partidul pentru realegerea sa ca presedinte in fruntea guvernului mentinut cu forta de dansul pentru ca poate
  3. ramanand intreg partidul PDL la guvern vor fura si vor frauda cat vor
  4. dorinta disperata de a avea guvernul si frica de a cadea ministrul de interne cu DOISIUNSFERT acest serviciu de securitate intern NOCIV care intr-o zi va trebui scos la suprafata sa se termine toate aceste circuri, la dus pe Basescu la aceste masuri deaiurea

  FAPTUL CA EXISTA o companie media care il toaca nemeritat pe dl Basescu si se suprapune ACUM cu criticile REALE ale populatiei NU IL ABSOLVA DE VINA PE DL BASESCU.

  Trebuie sa intelegi ca sunt
  1. milioane de romani care in plina criza „nu raiti bine” care s-au trezit cu credite marite si venituri micsorate
  2. si foarte multi bugetari au ajuns someri in plina criza
  3. si de la acest eveniment cu excluderea PSD din guvern foarte multi oameni de afaceri sunt foarte nemultumiti
  4. ca sa nu mai vorbim ca faptul ca incercat sa distruga PNL are un mare dusman in acest partid
  5. ca sa nu mai vorbim ca faptul ca PDL a tradat acum PSD are un mare dusman
  6. ca sa nu mai vorbim de faptul ca UDMR nu va uita niciodata ca nu a fost cooptat in acest ultim guvern cu PSD si PC si PDL

  deci sunt o multitudine de forte care vor fi impotriva.

  Si aici nu vorbim de filme, de Batman impotriva tuturor ci vorbim de un individ care in lupta pentru putere a ajuns la a lasa Romania fara un Guvern, trimitand FMI acasa, si in curand o sa lase Romania fara Parlament, si deja o sa lase Romania fara buget pe anul 2010.

  DE CE ? PENTRU CA DL BASESCU DE 1 AN DE ZILE A PIERDUT CONTACTUL CU ALEGATORII CU OAMENII DIN STRADA SI PENTRU CA A INCEPUT SA MINTA PREA MULT (SAU A INCEPUT SA NU ISI MAI RESPECTE PROMISIUNILE).

  A ajuns in asa hal ca ameninta toti pensionarii si bugetarii ca vor ramane in decembrie DE CRACIUN, IARNA IN FRIG fara pensii si salarii, cand deja oamenii sunt suparati datorita crizei si ratelor bancare, doar pentru ca el doreste neaparat sa se dea cu fundul de pamant, un prim ministru favorabil si un nou mandat.

  Si oamenii rai pot deveni buni si oamenii buni pot deveni rai, si ce vreau sa spun este ca in momentul cand pierzi contactul cu MORALITATEA INTERNA pierzi orice ratiune si logica exterioara si atunci totul se naruie.

  Totul se bazeaza de fapt pe persoana interioara, pe propria corectitudine si respect interior. Iar dl Basescu a pierdut acest ceva pentru ca fuge in exterior dupa o fata morgana.

  Daca era sincer in raport cu alegatorii nu s-ar fi intamplat toate aceste lucruri, dar va aduceti aminte cand dl Basescu critica dl Tariceanu PNL care avertiza ca vine criza si va ajunge clar si in Romania, iar dl Basescu il facea iresponsabil ca zice asta (adevarul) si ca sperie investitorii, ca apoi sa anunte ca criza nu va lovi Romania (lumea a ras, a luat-o ca o gluma, oamenii mai gresesc) dar dupa aceasta sa ajuns din rau in mai rau.

  PS: apropo de PNL il critici asa desi a facut NUMAI BINE OAMENILOR a adus cota unica ce a adus la doua lucruri extrem de importante: foarte multa economie gri a revenit in legalitate, a dat un boost economiei si apoi a adus la faptul ca a sprijnit munca pentru ca impozitul pe munca a fost micsorat, astfel oamenii producand mai mult, apoi a marit salariile bugetarilor cu 100% (indeplinind promisiunea electorala de a mari cu 60% facuta de fapt cu PD la ALianta DA, dar a indeplinit-o PNL singur), apoi a marit pensiile de care beneficieaza parintii nostri !
  Guvernul PNL a fost singurul guvern care au marit pensiile in mod real (raportat la EURO si nu corectari de inflatie iluzorii).
  Deci PNL sa gandit la oameni in timp ce PDL demite oameni in stanga si dreapta fara nici o noima, ca a venit dl Basescu cu solutia anti-criza sa dam oamenii afara. PS: ca aparatul bugetar e prea mare nu inseamna ca oamenii care lucreaza acolo sunt vinovati, ca trebuie restructurat ok, dar nu vii ca presedinte sa spui „VREAU 20% DIN TOT APARATUL ADMINSTRATIV DEMIS INTR-O LUNA, ORICE MINISTRU CARE NU RESPECTA VA FI DAT AFARA DIN GUVERN”
  Adica ce dracu domnule Lancaster nu vedeti ca dl Basescu sa dus pe o panta nepermisa ? Dar ce sunt aia 20% animale ? septelul ROmaniei ? SUNT OAMENI ! Iar oamenii trebuie demisi cu logica, cu salarii compensatorii, cu cursuri de reformare, etc. Nici macar in domeniul privat nu au aruncat in halul asta oameni in strada, ci au avertizat in timp au propus solutii de genul munciti 8 ore platiti si inca 2 ore neplatiti, etc… ..

  Dvs vorbiti de 1989 de comunist, politruci, eu zic sa vorbiti de fapte.

 12. dle Jay eu nu sunt anti-Basescu !!!! Am votat de fiecare data cu dl Basescu pentru ca merita !

  CE MA ENERVEAZA LA CULME ESTE CA DE PARCA DL BASESCU E O SECTA ! ADICA DACA INTRI NU MAI POTI IESI !
  ADICA DACA L-AM VOTAT ATUNCI NU MAI POT SA NU IL CRITIC PENTRU CEEA CE CLAR SI FOARTE CLAR FACE RAU ?
  SAU CHIAR NU POT SA IL CRITIC FARA SA FIU CATALOGAT ANTI BASESCU ?

  Tocmai ca am criticat NUMAI LUCRURILE NEGATIVE si anume aspectele din ultima perioada !!!

  Am laudat pe dl Basescu de nenumarate ori – nu ma puneti ca am sa va dau linkuri cu sumedenie de comentarii pozitive la adresa dansului si de fapt nu la adresa dansului personal ci la actiunile pozitive cu care eu ca persoana eram de accord pentru ca subscriam ca sunt bune in sinea mea.

  Dar parca sunteti fanatici religiosi domnilor Jay si Lancaster, adica faptul ca exista Realitatea (Vantu), Antena (Voiculescu) si altceva ce spuneti voi NU MA INTERESEAZA

  EU NU SUNT ANGAJATUL NICI-UNUI MOGUL, NICI UNUI PARTID !!!!

  EU NU PREIAU IDEILE UNOR TRUSTURI MEDIA CARE INTRADEVAR FOLOSESC MANUALE DE MANIPULARE CA SA FIE CONTRA BASESCU !
  INTRADEVAR DL FELIX ARE URA IMPOTRIVA DLUI BASESCU !

  DAR INTELEGETI CA NU ESTE VORBA DE ASTA !
  EU SUNT IMPOTRIVA A CEEA CE ESTE GRESIT !
  si o sa aveti surprinderea ca sunt MILIOANE DE ROMANI care gandesc la fel dar nu o spun ca nu o fac. Si acestia daca s-ar duce la vot (aici intervine lehamitea transmisa vehement de unii si care trebuie combatuta) atunci 100% dl Basescu nu ar castiga un nou mandat.

  Si intelegeti ca nu pentru ca eu vreau ca dl Basescu sa NU castige un nou mandat ci pentru ca NU IL MERITA LA MODUL IN CARE SE COMPORTA.

  Eu mi-as fi dorit ca TOT ELECTORATUL ANTI-PSD CARE A DUS PDL LA UN SCOR ATAT DE MARE LA ULTIMELE ALEGERI ca dl Basescu sa fi ramas neschimbat si ca PDL sa formeze guvern cu PNL si sa continue ce a facut BINE alianta Dreptate si Adevar.

  DAR DIN MOMENTUL ALEGERII PSD, BASESCU SI PDL S-AU TOT DUS DE RAPA.

  Si nu pentru ca PNL sunt mai buni, sau PSD sunt mai rai, ci pentru ca pu si simplu AU FACUT DL BASESCU SI PDL GRESELI SINGURI CARE NU AU LEGATURA CU NIMENI.

  Si cat priveste chestia ca PNL a refuzat si PDL a vrut. Dle Jay daca PDL dorea cu adevarat o facea cum trebuie.
  Adica daca sunt doi frati ce vreati ca unul sa detina si presedintia si prim ministrul ? si celalalt sa stea doar sluga ?
  Si nu mai emiteti fapte mincinoase care nu le stiti ! PNL a pus singura conditie ca ei sa puna premierul (care oricum era sub presedinte) si ministri doar cat avea procentul deci mai putini decat PDL clar……..si deci a dorit un oricare ECHILIBRU NORMAL, dar PDL au refuzat pentru ca dl Basescu vrea in mod idiot PUTEREA TOTALA

  Lucru de la care i se trage si toate lucrurile negative si toate problemele cad in capul nostru, pentru lacomia personala. De fapt pentru o graba idioata de a ajunge sigur presedinte iar. O tampenie.. .pentru ca aceasta frica miroase prea tare. SI REPET NU ARE NICI O LEGATURA CU ANTENA3 CIUTACU, etc.

  Ce legatura are Voiculescu, Vantu cu faptul ca dl Basescu a afirmat CU GURA LUI NESILIT DE NIMENI
  – „dl Tariceanu e un mare idiot ca zice (adevarul zic eu) ca vine criza sperie investitorii”
  – „criza nu va afecta Romania”
  – „am trimis intradevar reprezentanti la FMI pentru a discuta, dar sunt doar discutii”
  – „evaluam accordarea unui imprumut si mai ales conditiile”
  – (cand a venit criza) „este vinovat PNL pentru ca a merit veniturile” populatiei (criminala populatie care la dracu vrea sa traiasca bine, si ca sa fie o precizare pensiile de 100 de euro au ajuns 200 euro ? marea marire, pensionarii oricum sunt sacrificati de oricine, mai putin PNL care sa ganditi RESPONSABIL la ei)
  – „o sa luam un credit de la FMI doar ca parasuta de siguranta” nu il vom folosi
  – „nu avem nici o problema cu plata pensiilor si salariilor” asta din gura dlui Boc in conferita oficiala de presa a guvernului Romaniei acu ceva foarte putin timp in urma
  – „daca partidele nu aleg premierul desemnat de mine atunci nu vom avea guvern si nu vom putea sigur pensiile si salarile” !!! AMENITARE A POPULATIEI
  – „daca partidele nu se vor intelege cu premierul care l-am trimis eu voi dizolva Parlamentul imediat dupa alegeri INDIFERNT CINE VA CASTIGA pentru ca sunt INCA PRESEDINTE IN FUNCTIE” SANTAJ MAFIOT IMPOTRIVA PARLAMENTULUI

  Deci dl Basescu din Alianta DA impreuna cu PD si PNL este un individ astazi total diferit de cand dl Basescu era cu PD(L) si PSD

  Deci sunt declaratii dumnealui, judecati voi dupa fapte si nu ma prostiti pe mine cu tampenii.

  Sa devii un asemenea individ plin de ura care doresti dizolvarea Parlamentului dar nu o poti face pentru ca in ultimele 6 luni nu se poate face, dar apoi scransind din dinti sa iti dai seama ca o poti face dupa alegeri INAINTE SA FIE INVESTIT LEGAL (dureaza putin cu avizul Biroului Electoral si al Curtii Constitutionale iar presedintele vechi este inca activ pana atunci desi alegerile s-au terminat) CEL NOU (sa presupunem ca ar fi alta persoana) EL DL BASESCU AR DEMITE PARLAMENTUL CA RAZBUNARE. Adica dupa mine potopu sa va ia dracu pe toti cei care nu votati cu mine.

  PS: unica manipulare care imi place este cea suprema: manipularea lui Dumnezeu: cea de a spune adevarul.

  Oricat ai folosi alta manipulare (in sensul real al cuvantului de a pacali si disimila fapte pentru a aduce naivii la un concluzii gresite, etc) la un moment dat pentru ca adevarul iese la iveala mereu, nu poti da rezultate pana la capat. De aceea manipularea suprema (non-manipularea de fapt, sic) este cea care imi place, pentru ca spunand adevarul (sau macar cel care cred eu, sincer) in mod sigur in final oricate manipulari ordinare ar fi oamenii se raliaza la adevar si deci egoul meu (non-egoul) va fi multumit ca imi vor dreptate in final (de fapt vor recunoaste acelasi adevar ca mine).

 13. “Daca pentru voi a “colabora” cu partidele inseamna a fi sluga acestora, sinteti, cum am spus, aroganti si sper sa platiti pentru asta.” – la cine va referiti, d-na Pavlicenco? Vreti sa spuneti ca sint “arogant”? Sa ma atinga “pedeapsa divina”? Hmmm..poate nu am citit eu corect si mi se pare..infirmati va rog, daca se poate.

  Deci ce spuneam si cu alte ocazii pe blogul asta…D-na VP cind e incoltita cu argumente recurge la amenintari si blesteme in cel mai pur stil de gospodina. acum Jay a calcat pe bec. si omul ala „(# Jay spune:
  18 October 2009, la 00:12
  “Cu vizitatorul Jay m-am vazut la Bucuresti, am stat la masa. Intrebati-l cu ce impresii a ramas.”

  Iau initiativa si raspund si la aceasta intrebare..o spun asa cum am mai spus mereu: am gasit in d-na Pavlicenco un om patriot, un om cult, franc, direct, si un interlocutor placut. Ne leaga aceeasi simtire romaneasca, aceeasi dorinta de re-unificare a tarii, aceleasi orientari pro-NATO si pro-UE, aceeasi opozitie nedisimulata impotriva comunismului, in toate starile sale. Faptul ca in acest moment simpatizam cu partide si orientari diferite din Romania nu ne impiedica sa ne purtam un respect reciproc, si sper eu, si o prietenie sincera. )” ti-a demonstrat cita prietenie sincera zace il el…cum ii dai argumente cum isi da arama pe fata. la fel cum si la mine a uitat cine e mihai m – un foaie verde 5 chiperi de prin falesti – si nici pina in ziua de azi nu a raspuns, asa si la tine a uitat sa iti spuna ce a avut in cap cind ti-a spus ca ai sa platesti. eu cred Jay ca ai stat la masa cu cine nu trebuie. Doamna imi retrag public invitatia mea de a va cunoaste. sinteti un om duplicitar, un om care nu sufera alte opinii in afara de cele ale lui pe care le intoarce din vorbe cum ii convine lui. si v-am mai spus-o si cu alta ocazie DOAMNA NU VA VISATI PAN HALIPPA PENTRU CA NU SINTETI ! NU NE MAI INTOXICATI CU UNIONISMUL DVS. SI PENTRU CA AVETI UN PASAPORT ROMANESC NU TREBUIE SA VA IMPLICATI IN POLITCUL ROMANESC. CIND VI SE ADUC ARGUMENTE NE VRAJITI CA NU STITI ASA MULTE DE PRIN TARA ASTA A NOASTRA, DAR DE CRITICAT II TRAGETI TARE. vreti-nu vreti tot in gindire rusa ati facut scoala. si tot naravurile lor le aveti. si de aia la chisinau nu va baga nimeni in seama. au vazut ca sunteti expirata si mai mult rau faceti decit bine.

 14. desi sunt cam multe am incercat sa le citesc pe toate (e normal sa citesti inainte sa scrii) si mi-a placut comentariile dlui Toka

  De fapt am aceiasi idee ca daca ajunge dl Basescu ajunge in turul II cu dl Geoana, am sa votez sigur dl Geoana desi imi place ca curent politic clar cel liberal (din motive personale)

 15. @ Ed___ – tu chiar te-ai născut ieri sau doar modul cum gândeşti e ca la 15 ani?

  Crin Antonescu s-a căsătorit cu Adina Vălean după ce ani de zile îi fusese amantă. Iar Adina Vălean a ajuns europarlamentar pe lista PNL ca amantă a lui Crin Antonescu, nu pentru alte merite. Şi nu în ultimul rând, prima soţie a lui Crin Antonescu s-a sinucis datorită aceleiaşi amante. Acum, dacă s-a căsătorit cu ea, locul de amantă a rămas liber. Nu pentru mult timp, fii convins.

  Iar Geoană avea convingeri ţărăniste în 1996, pe vremea când îl numea pe Iliescu un „cancer al democraţiei”. L-a păcălit pe Constantinescu şi a rămas ambasador la Washington, pentru ca apoi să devină ministru de externe în guvernul lui Năstase, sub preşedinţia aceluiaşi Ion Iliescu.

  Mircea Geoană e din aceeaşi categorie cu Adrian Năstase şi Adrian Severin, fii de nomenklaturişti care n-au muncit nici măcar o singură zi în viaţa lor. Au avut funcţii politice de când se ştiu, prin grija părinţilor.

 16. ei Lancaster iar le zici bine. mai tii minte cum geoana se lauda cu ani buni in urma cum el a plecat de jos – chelner in circiuma in bucuresti – si apoi a intrat la scoala de diplomatie si gata a ajuns ambasador in SUA? numai ca, vai ! a uitat sa spuna ca era fiul generalului geoana om cu boase pe vremea aia. o zi buna.

 17. Toka, chiar te rog sa imi recomanzi si alte lucrari in domeniu. Ce tine de lucrarea mentionata, ne-a fost mentionata de profesori universitari, intamplator de la Bucuresti, si as indrazni sa spun ca nu-i chiar „porcarie”, macar din motivul pe care tocmai l-am spus. Si cred ca nu-l poti banui pe Ficeac ca fiind un oarecare..

  Faptul ca la conducerea Rep. Moldova va fi un asa numit „social-democrat”, in timp ce in Romania l-am avea pe social-democratul Geoana, nu ar ajuta cu nimic, in conditiile in care unul declara sus si tare ca vrea in CSI, iar celalalt trage spre Rusia (vezi declaratiile lui Geoana vis-a-vis de Rusia). Ce facem, ajutam la crearea unui tandem pro-rus?

  Stii foarte bine ca nu doctrina presedintilor este cea care dicteaza normalitatea relatiilor dintre doua tari. In plus, in Moldova nu se stie niciodata cand poate avea loc o rasturnare de situatie, putem avea anticipate, cine stie cine mai iese, si atunci, socoteala noastra de acasa nu se va potrivi cu cea din targ.

  Ia intreaba tu pe d-na Pavlicenco ce considera despre d-l Corlatean si „contributia” sa la deturnarea de fonduri destinate romanilor de pretutideni, ajunse pe la Rosca.

  Eu nu zic ca esti PSD-ist, stiu afinitatea ta pentru liberali, dar consider ca te lasi atras de mirajul asta al coalitiei vanjoase PSD-PNL, ei contra „marelui dictator”.

  Recunosc si eu contributia Bratienilor, dar din pacate actualii liberali nu se ridica la inaltimea inaintasilor lor. Cifrele nu mint? 🙂 Toka, salariul meu a crescut cu 100 lei in patru ani. Asta in timp ce Tariceanu se lauda ca a crescut salariile in domeniul meu de nu stiu cate zeci de ori. Eu nu ma iau dupa cifre, ma iau dupa realitatea din buzunar.

  „Ce te face pe tine sa crezi ca Antonescu dormea cand lipsea de la sedintele Parlamentului? Nu cumva, mai degraba, muncea?” – Cinste lui daca muncea. Problema lui Antonescu e insa ca el continua sa ridice salariul de parlamentar, in timp ce absenteaza la sedinte, iar asta este si imoral, si incorect.

  „Si acum Geoana..este cumplit de greu sa apreciezi prestatia unui diplomat sau a unui ofiter de informatii externe!” – Toka, oare cat de greu ne-a fost sa apreciem prestatia lui Diaconescu? Chiar nu vezi nici o diferenta intre ceea ce a facut acesta din urma, si prestatia jalnica, a lui Geoana, din timpul mandatului sau? O fi fost el un ambasador bun in State, dar ca ministru, s-a facut de ras. Ce contributie a avut Geoana in dosarul de la Haga? Nu cumva Bogdan Aurescu, si echipa sa de juristi, a fost cel care s-a ocupat de coordonarea dosarului? Geoana nu a avut nici in clin, nici in maneca cu aceasta problema..

  Acum pt d-na Pavlicenco:

  „Prin ceea ce spun si unde spun, eu nu provoc scandaluri publice. Udrea e un buzdugan aruncat de PD-L/Basescu, sa nu-mi spui ca nu vezi asta.” – nu, d-na Pavlicenco..dvs vreti sa vad ceva, ce exista in constiinta dvs. Eu am alta parere. Daca e sa vorbim de scandaluri publice, sa nu-mi spuneti ca ideile dvs de Unire si pro-NATO nu creeaza si nu au creat frictiuni cu comunistii si alte figuri publice in Moldova. Orice declaratie are potentialul de a atinge in orgoliul altora, asta nu inseamna ca trebuie sa tacem din gura, si sa avem grija ca nu cumva sa starnim apele.

  „Nu-i poate spune Basescu sa nu vorbeasca, pentru ca exact el ii spune si “CE SA VORBEASCA”. – De unde stiti dvs acest lucru? Aveti vreo dovada pentru a va sustine aceasta afirmatie?

  „Vanghelie sau Patriciu nu au ajuns sa fie discutati in Parlament, nu se poate manipula chiar asa. In cazul Udrea si Ridtzi sau cum o mai cheama pe prietena Ebei, e vorba de bugetul public.” – eu aici nu discutam de care buget ar fi vorba, ci de prezumtia de nevinovatie. Iar ceea ce tine de discutat in Parlament, si buget public, va amintesc ca Patriciu are un dosar de cercetare pentru prejudiciere a statului.

  „Ori Croitoru, ori Boc si Blaga – e totuna, ei toti vor asculta de comandamentele lui Basescu.” – deci dvs respingeti din start orice nominalizare a lui Basescu. Atunci, cu ce sinteti dvs mai dispusa si mai aplecata spre „neocieri”, „colaborari”, daca dvs spuneti NU din prima? Care mai e diferenta fata de „incapatanarea” lui Basescu?

  „Patriciu nu e Presedinte de tara ca Basescu, iarasi manipulezi. Patriciu nu ia decizii de stat.” – d-na Pavlicenco, incercati sa scoateti din minte aceasta idee cu „manipularea”. Nu manipulez pe nimeni, imi expun o parere. Ca sa fie manipulare, trebuie sa aveti puteri paranormale si sa patrundeti in mintea mea, si sa citi acolo ca eu, cu premeditare, incerc sa duc discutia spre alte teme. Din cate cunosc, nu aveti aptitudini extrasenzoriale, ca sa puteti sa ma acuzati de manipulare. Revenind la tema. Patriciu nu e presedinte de tara, dar influenteaza deciziile oamenilor politici. In speta, cele ale lui Tariceanu si Antonescu. Primul a avut o functie in stat, celalalt posibil va avea. Iata unde vad eu conflictul de interese.

  Basescu, atunci cand vine si „semnaleaza” si cere unor institutii sa se sesizeze, este acuzat imediat de camarila PSD-PNL de imixtiune si improscat cu noroi. O stiti foarte bine.

  „..nu e nici o logica in ce face Basescu si spui tu.” – asta, d-na Pavlicenco, nu o decidem nici eu, nici dvs. Logica o stabileste Curtea Constitutionala.

  „..el trebuie sa colaboreze si asta nu inseamna a fi sluga” – corect, insa „a colabora” nu inseamna a adopta orbeste ceea ce celalalt iti cere. Dvs cum faceti in familie, faceti tot ceea ce va cere sotul?

  pt d-l Ed acum:

  „dle Lancaster ma uimiti cat de naiv puteti fi..Cunoasteti personal pe d-l Antonescu? Cunoasteti personal pe d-l Geoana?” – dvs cunoasteti personal pe d-l Basescu?

  „Adica numai PDL e curat si restul nu?” – nu, d-l Ed, nimeni nu spune ca PDL e curat. Dar nu-i nici mai murdar decat restul partidelor de la noi. A face albie de porci pe unii, si a-i scoate pe ceilalti curati ca nufarul, asta cum s-ar putea numi?

  „dl Basescu incalca spiritul Constitutiei..” – dar cu litera legii, cum ramane, d-le Ed? Aceasta nu mai conteaza? Litera legii spune clar ca presedintele este cel care are ultimul cuvant, oricum am da-o la intors.

  „a desemnat un premier fara sa se consulte DE FACTO cu majoritatea parlamentara” – poate nu ati deschis dvs televizorul. Cel putin la posturile tv s-au prezentat reportaje de la consultari cu toate partidele politice. Sa fie clar: „consultari” inseamna consultari, nu acceptare orbeste a ceea ce i se pune pe masa.

  „ca sa nu mai vorbim de faptul ca UDMR nu va uita niciodata ca nu a fost cooptat in acest ultim guvern cu PSD si PC si PDL” – aceasta a fost dorinta expresa a PSD, nu a PDL. PDL a spus clar ca nu se opune cooptarii UDMR. PSD a spus „niet”.

  „un individ care in lupta pentru putere a ajuns la a lasa Romania fara un Guvern, trimitand FMI acasa, si in curand o sa lase Romania fara Parlament, si deja o sa lase Romania fara buget pe anul 2010.” – d-le Ed, toate acestea puteau fi evitate cu un PSD care sa numeasca un nou ministru la interne. Nu Basescu a trimis FMI-ul la plimbare, nu Basescu a ajuns sa fie pus in situatia de dizolvare, ci singuri PSD-ul cu incapatanarea sa, si PNL prin motiunea sa de cenzura.

  „apoi a marit salariile bugetarilor cu 100%” – salariul meu a crescut cu 100 lei in 4 ani. Spuneti-mi si mie, d-le Ed, sa va cred pe dvs si pe d-l Tariceanu, sau sa ma cred pe mine, uitandu-ma la ceea ce nu am, de fapt?

  „Ce ma enerveaza la culme este de parca d-l Basescu este o secta! Adica daca intri nu mai poti iesi! – nu, d-l Ed, nu este nici o „secta”. Dvs puteti iesi oricand doriti. Asta nu inseamna ca noi, fiind „fanatici religiosi”, asa cum ne numiti mai sus, nu avem dreptul la o optiune politica, la o parere, care intamplator este in contradictie cu ceea dvs considerati. Faptul ca optam pentru Basescu ar trebui sa nu va dea impulsul de a ne numi „naivi”, „de o prostie crasa”, ci sa va exprimati intr-un limbaj civilizat. Nimeni nu va opreste sa il criticati pe Basescu, sinteti liber sa o faceti, dar nu ne insultati pe restul care nu va impartaseste opinia. Atata tot.

  Am urmarit si eu comentariile dvs pe Unimedia, si intr-o vreme imi pareati un om echilibrat. Acum parca v-ati schimbat limbajul si modul de exprimare. Pacat.

  „Si intelegeti ca nu pentru ca eu vreau ca dl Basescu sa nu castige un nou mandat ci pentru ca nu il merita la modul in care se comporta” – asta e parerea dvs proprie si personala, pe care eu nu o impartasesc, si la fel si alti semeni de-ai mei. Invatati sa respectati faptul ca si alti oameni pot gandi diferit de dvs. In opinia noastra, d-l Basescu s-a achitat de promisiunile facute, iar lucrurile nerealizate, nu au depins de domnia sa.

  „Adica daca sunt doi frati ce vreati ca unul sa detina si presedintia si prim ministrul ?” – nu, d-le Ed, nu era vorba de asta. Dar d-l Tariceanu voia sa puna ministri doar de la PNL. Asta cum vi s-ar fi parut, tot corect? Adevarul e ca Tariceanu nici nu a vrut sa negocieze macar, cam acelasi lucru de care il acuzati pe Basescu acum. Tariceanu putea frumos sa spuna ca nu vrea el prim-ministru, ci propune un alt liberal. Dar nu, el voia cu orice pret prim-ministru. Asta miroase a lacomie.

  „Si nu mai emiteti fapte mincinoase care nu le stiti!” – d-le Ed, de unde stiti ca sint „mincinoase”, cum le catalogati dvs? Adica oricine spune o opinie diferita de a dvs, e „mincinos”?? Noi doi avem date diferite, dar cine decide ale cui sint „mincinoase” sau nu? Dvs personal?

  Cat priveste celelalte interpretari si citate pe care le dati, va apartin, si putin spus daca afirm ca le exagerati si le interpretati dupa bunul dvs plac.

  „judecati voi dupa fapte si nu ma prostiti pe mine cu tampenii.” – d-le Ed, obisnuiti-va cu ideea ca in democratie, oamenii pot avea opinii diferite. Faptul ca eu consider altfel decat dvs, nu va da dvs dreptul de a spune ca eu emit „tampenii” iar dvs adevaruri incontestabile.

  „Adica dupa mine potopu sa va ia dracu pe toti cei care nu votati cu mine.” – aceasta este o alta interpretare personala, in acelasi registru de ura pe care vad ca il promovati cu atata tarie.

 18. pt visatorul:

  „ti-a demonstrat cata prietenie sincera zace il dansa..cum ii dai argumente cum isi da arama pe fata..asa si la tine a uitat sa iti spuna ce a avut in cap cind ti-a spus ca ai sa platesti. Eu cred Jay ca ai stat la masa cu cine nu trebuie.”

  Eu nu regret niciodata nimic, mai ales cand e vorba sa cunosc oameni. O fi uitat, nu o fi uitat..nu mai stau acum sa insist. Ma fac si eu ca nu observ si trec mai departe, desi nu-i prima data cand se intampla..

 19. to: Toka

  „Chind era ministru la externe, faceam comparatie cu al nostru “omolog” al lui si il apreciam net-superior. Acum schimb emisiunea de la televizorchind apare…”

  Toka, nu am fost destul de explicit, de aceea ai inteles absolut invers. Probabil scrisul meu „mai moldovenesc” nu expune destul de bine ghindul pe hirtie.

  Vorba era de Geoana si am dorit sa spun ca era netisuperior comparativ cu al nostru de la MAE. Ba si exclamam: „Mai ce destept este!”. De chind este sef de partid mi se pare destul de slabut. Si cadrele care sunt in fata din anturajul lui politic imi inspira neincredere.
  Am spus si eu, ca Romanie este o tara foarte bogata la capitolul „resurse umane”. Pacat ca politicienii vechi si rasuflati, in acelasi timp bine intepati in jurul intereselor inguste de partid, nu parasesc arena politica si nu isi cauta de viata lor, sa nu necajeasca lumea. Ca doar au cu ce trai din plin. Este nevoie de promovare a unei noi clase politice, care sa nu calce pe cararile „batrinilor” politicieni.
  O clasa noua politica, care sa nu fie legata pe viata de colaborarile lor cu organele represive din trecut si nici sa nu fie compromisi cu afacerile lor „politice”, care le-a asigurat capital financiar.
  Eu sunt optimist si cred ca va veni timpul, daca prin mostenire de la actualii politicieni nu va trece ereditar infectia coruptibila, de care sufera acestea.
  Pina la vot mai este timp, dar nu cred ca mai apare ceva miraculos pe arena politica.
  Sigur, ma intereseaza ce se intimpla in Romania. Este si tara mea.
  Ai perfecta dreptate: in Romania este cu totul o alta situatie, noi insa ne luptam pentru dreptul de a nu fi exterminati ca si popor…..

 20. ok, dle Jay pot sa inteleg ca avem opinii divergente.

  Ideea cu daca il cunoaste personal pe dl Geoana si dl Antonescu era special pentru ca dl Lancaster face albie de porci la nivel PERSONAL niste persoane care nu le cunoaste PERSONAL.

  EU cel putin critic pe dl Basescu pentru luarile de pozitie PUBLICE in care se contrazice SINGUR (pe el insusi – ca sa fac o aberatie gramaticala dar sa intelegeti FOARTE bine ceea ce vreau sa spun).

  Oricum dle Jay m-am convins cel putin de cat aveam nevoie ce fel de persoana sunteti, si va respect in continuare pentru faptul ca totusi duceti o discutie in limitele decentului (nu ca dl Lancaster).

  LITERA LEGII inseamna PATUL LUI PROCUST dle Jay.
  Si mai ales ca ACEIASI PASAJ DIN CONSTITUTIE dl Basescu la interpretat in alte moduri in trecut !

  Mie personal mi sa parut de o ipocrizie si de o nesimtire greu de descris cand a venit si tot dadea cu Constitutia in mana ca sa isi apere furibund o interpretare proasta. Mai cititi presa internationala in special cea europeana sa vedeti cum este vazut acest dl Basescu dupa aceasta GAFA A DEMOCRATIEI.

  Vad ca nu ati incercat ABSOLUT DELOC sa faceti comentarii cu privire la ce am spus DIRECT DE PROBLEMA IN CAUZA si ma vad nevoit sa repet si sa vi le ofer ca intrebari cu bucatica ca sa obtin de la dvs UN RASPUNS SINCER:

  1- Sunteti de accord ca reprezentivitatea Parlamentului este mai puternica decat a Presedintelui ? eu zic ca da, dar astept si raspunsul dvs.
  2- daca Parlamentul investeste un guvern printr-un VOT A UNEI SENDINTE IN PLEN nu vi se pare un act mai important decat DESEMNAREA UNUI PREMIER ? eu zic ca da, dar astept si raspunsul dvs
  3- daca Presedintele trebuie sa aibe consultari cu Parlamentul, si apoi desemneaza un premier, intradevar aceasta poate sa faca ceea ce doreste personal (presedintele ma refer) dar atunci daca NU TINE CONT ABSOLUT DELOC de marea majoritate a Parlamentului si desemneaza un candidat inutil care sigur nu va fi votat de Parlament nu este clar ca este o actiune inutila ?
  4- Stiti de principiul utilitatii unei legi ? descrieti-mi ce este
  5- Vi se pare normal ca un presedinte sa santajeze populatia ?
  6- Vi se pare normal ca un presedinte sa santajeze un parlament ?

  Dle Jay sunteti patetic pentru ca despre tot ce am scris FAPTE de dl Basescu le evitati si TOCMAI ACEST LUCRU MA ENERVEAZA : FANATISMUL CU CARE INGHITITI RAHAT CHIAR DACA ESTE EVIDENT CA DL BASESCU MINTE DE INGHEATA APELE.

  Prefer de 1000 de ori sa se opreasca toata „reforma” (care ce sa zic, pocnim de reforma ce a mai facut dl Basescu de cand sa inhamat cu PSD) decat sa mai continuam cu acest individ dl Basescu CARE A DECAZUT ENORM de la statutul care la avut cand a primit primul mandat de presedinte.

  Nici macar Iliescu nu sa dedat la actiuni MAFIOTE la care a ajuns dl Basescu.

  De seria de minciuni ale dlui Basescu nu ati comentat si repede v-ati trezit sa vorbiti de dl Tariceanu.

  OK DLE JAY, TARICEANU E UN MARE IDIOT SI TRADATOR SI HOT SI CORUPT… HAI SA IL IMPUSCAM… DAR ASTA SCHIMBA GRESELILE SI MINCIUNILE DLUI BASESCU DIN ULTIMA PERIOADA ?

  Ce dracu ne tot ascundem dupa deget… Si daca e sa compari la nivel de coruptie totusi dl Tariceanu a avut afaceri pe cont propriu, nu a avut afaceri cu statul, nu si-a favorizat rude…. cat despre dl Basescu se stie bine scandalul cu casa din Bucuresti care a trebuit sa renunte pana la urma (bravo Presei din Romania), apoi scandalul cu ficele sale (ambele), apoi cu fratele sau (cu afacerile la indigo „terenuri mall Bucuresti” dar in Constanta, apoi cu afacerile in domeniul militar)

  Deci ma apuca jena sa mai continui…

  Oricum ideea este simpla pentru mine:

  1. dl Basescu nu a indeplinit promisiunile propriului electorat (sau mai direct, nu le-a indeplinit pe ale mele)
  2. dl Antonescu este o persoana cu mult mai decenta decat dl Basescu

  Si daca plec de la premiza ca conteaza cel mai mult INTERIORUL UNUI OM atunci mizez pe dl Antonescu INDIFERENT CA EXISTA IN SPATE PATRICIU SAU BAU-BAU CUM TOT II PLACE DLUI BASESCU SA SPERIE ALEGATORII.

  Dl Basescu imi aduce aminte de teroristii care au atacat turnurile si mai ales statul american care a amplificat frica pe toata media ca sa isi poata adopta in liniste „The Patriot Act” care poate aresta pe oricine fara mandat LUCRU ABSOLUT IMPOSIBIL IN SUA DEMOCRATICA PRE-9-11

  Am inteles dl Basescu lupta ca un Batman impotriva coruptiei si comunistilor dar UNDE SUNT REZULTATELE ?
  Cand dansul se transforma din Batman in Jack Spintecatorul ???

  De 1 an de zile a facut niste gafe inimaginabile
  – sa rastit la Procurorul General al Romaniei (care ulterior nici nu i sa mai prelungit mandatul de catre Curtea Constitutionala) desi separatia puterilor in stat II INTERZICE COMPLET ACEST LUCRU, indiferent ca mima tema importanta a mortilor de la Revolutie
  – sa rastit la toti liderii non-PDL batandu-si joc efectiv cu glumite absolut idioate pentru nivelul functiei sale (ca spune poezii la emisiuni TV foarte bine, dar la sedinte oficiale in discutii deja serioase se trezeste ca un nebun sa treaca la glume apoi brusc la serios?)
  – sa rastit la toti judecatorii aflati in sedinta comuna la care fusese invitat
  – sa rastit la sedinta guvernului (la care venise neinvitat dar care le prezideaza conform COnstitutiei, iar le prezideaza CA RESPECT DE FUNCTIE MAI MARE dar nu trebuie sa le prezideze CA UN PRIM MINISTRU !!!! PENTRU CA IAR INCALCA SEPARATIA PUTERILOR IN STAT!!! asa cum a facut-o interpretand „ad literam” ca dvs dle Jay Constitutia) la doamna ministru al Educatiei, la fel care indiferent cat de incompetenta ar fi, dl Basescu NU AVEA NICI O ATRIBUTIE SI NICI UN DREPT SA II SPUNA VREO CRITICA
  – a dus notiunea de guvern in deluzoriu, fiind de facto atat presedinte cat si premier
  – a dus notiunea de parlament in deluzoriu batandu-si joc de aceasta instititutie fara sa tina cont ca oricat de incompetenti ar fi totusi acei oameni reprezinta Romania cel putin la fel de mult ca si dl Basescu.

 21. Si sa incheiem odata pentru totdeauna cu faptul daca face bine sau nu dl Basescu in privinta DESEMNARII primului ministru

  Eu sunt de parere ca un presedinte invita partidele parlamentare la consultari tocmai pentru a evita ca acel premier sa cada din start la vot, si tocmai pentru a aduce O RESPONSABILITATE si O STABILITATE in a veni un Guvern nou cat mai curand si a intra tara in NORMALITATE.

  Adica daca eu presedinte zic X, dar partidul 1 vrea Y si partidul 2,3 si 4 vor Z atunci gresesc din start… atunci fac consultari si partidul 1 vrea Y si partidul 2, 3 si 4 vor Z atunci clar presedintele are doua alegeri

  – ori vrea stabilitate si binele cetatenilor romani si alege Z pentru ca sigur trece de parlament CUM ESTE NORMAL IN ORICE TARA DIN VEST
  – ori alege premierul Y

  dar acum vine intrebarea de ce ar alege pe domnul Y ? sustinut doar de partidul 1 ?

  Pai o idee ar fi ca NU IL OBLIGA NICI O LEGE SA ALEAGA Y.
  Dar acest lucru nu ar duce la alegeri anticipate (dupa doua motiuni cu succes impotriva guvenrului sau voturi de neincredere?)
  da!

  Pai si care presedinte normal isi doreste acest lucru ?

  Si atunci descoperim dedesupturile faptului ca dl Basescu :
  1. doreste pastrarea unui guvern NUMAI CU PARTIDUL AL CARUI CANDIDAT ESTE – conflict de interese marsav (dar intradevar nu exista nici o lege sa il combata – dealtfel poate cred ca sa il aresteze doar armata)
  2. doreste de fapt ca sa dea deoparte pe toti din guvern si sa produca panica si frica, pentru ca a castigat doar cu placa „eu sunt cel bun care lupt cu cei rai” si nu a castigat NICIODATA pe faptul ca „am promis astea si am indeplinit 60% din promisiuni”

  Chestia e ca nu mai pacaleste pe nimeni si daca vreti sa vedeti o stare de spirit (care o observ in jurul meu) este ca acest Cavaler Alb a luat-o tare pe aratura si a tradat promisiunile si voturile atatora oameni.

  Cunosc oameni care pur si simplu au spus „nu mai merg la vot in viata mea pentru ca nu mai stiu pe cine sa votez” si acest lucru este extrem de grav, fapt pentru care eu nu am sa il iert pe dl Basescu niciodata (sau bine pana cand nu isi asuma greseala si sa recunoasca).

 22. si cam asta e ultimul lucru care il mai am de zis la acest capitol, cine intelege bine, cine nu.. sa fie sanatos .. ca m-am saturat sa repet (la o baba surda)

  Oricum este trist ca sunt lucruri evidente care pur si simplu sunt ignorate cu o nonsalanta de nedescris.

 23. Pt visatorul

  “Daca pentru voi a “colabora” cu partidele inseamna a fi sluga acestora, sinteti, cum am spus, aroganti si sper sa platiti pentru asta” – la cine va referiti, d-na Pavlicenco?

  Raspuns: la Basescu. El, care nu vrea sa colaboreze cu partidele si plata poate fi nevotarea lui pentru un nou mandat. Nu inteleg ce are Jay cu colaborarea dintre Presedinte si partide si aroganta. Fraza a dat-o el – ca de ce Presedintele sa fie sluga partidelor si eu i-am raspuns ce am scris aici imediat mai sus.

  Mihai Morteanu, caruia nu inteleg de ce nu-i tot dati pace, este consilier orasenesc PNL, este liderul Filialei Falesti a PNl si este un om extraordinar de informat, erudit, cu copii avind educatie romaneasca foarte buni. Degeaba v-ati legat de capul lui.

  Daca e sa raspuns ca eu atac pe cineva, acum va intorc propriile vorbe -probabil ca sinteti „un foaie verde 5 chiperi de prin” nu stiu unde.

  Poate argumentele mele nu le acceptati, e dreptul fiecaruia, le puteti accepta pe ale lui Ed________si Toca. Nu am atacat pe nimeni cum atacati si ma conving tot mai mult ca sinteti om rautacios. Pacat, mai ales ca nu ati inteles ca asa nu e nici spre biunele propriu.

  Nu am nevoie nimeni sa ma bage in seama, nici la Chisinau, nici la Bucuresti. Si va invit insistent sa nu va pierdeti timpul cu persoane „expirate”.

  Ba nu este deloc adevarat cu „daca erati cineva, daca reprezentati ceva, fiti sigura ca era nevoie de Dvs acolo.” Liderii partidelor din AIE au nevoie de soldati. Eu nu sint soldat, obedient, infricosat, sa lesin pe spate cind se uita un presedinte de partid la mine. Niciodata nu i-am spus nimanui „dle presedinte”, ci pe nume si nu am vazut inca barbati-presedinti care sa tina pe linga el oameni nemaiprosti decit el. Sint chiar mai multe articole despre asta in ultimul timp prin Moldova, ieri am citit undeva si am sa repostez daca gasesc acel articol.

  Articolul despre Voronin, Basescu si Kuzmin l-am postat inainte de a pleca la Bucuresti. Nu are nimic in comun ce am scris de la Chisinau cu participarea la lansarea de carte de la Bucuresti, despre care in curind voi scrie.

  Nu am de gind sa va povestesc ce merite am in fata Romaniei. Deschideti pe google si yahoo numele Vitalia Pavlicenco si apucati-va sa cititi, poate, in citiva ani, veti termina. Plus cititi pe blog, unde sint multe de aflat.

 24. si apropo de dl Patriciu care il tot acuza lumea… da dle Jay a fost un profitor (dar oare ce oameni de afaceri nu profita de oportunitati) si sa zicem ca a pacalit statul cu Petromidia deci cu sute de milioane de dolari

  (despre Libia acelea au fost returnate statului roman care si acum se sterge la fund cu ele ca nu le poate recupera, in timp ce dl Patriciu avea parghiile sa o faca, dar asa era legal, e mai bine, ok de accord)

  dar apoi dl Patriciu a ajuns la o avere care depaseste un miliard de euro!!!!
  FARA SA FACA AFACERI CU STATUL !

  Deci daca e sa apreciez pe cineva totusi cineva care inmulteste bani atat de bine cred ca merita apreciere, mai ales ca lumea de afaceri nu a fost niciodata critica la adresa dlui Patriciu (nu a fost acuzat nicioadata de monopol, concurenta neloiala, contracte false, etc)

  Nici eu nu apreciez acesti miliardari-ciuperca din tot estul Europei si tarile ex-sovietice dar HAI SA FIM SERIOSI CAND AVEM UN COMUNISM CARE TINEA IN SARACIE (CU VARIATII EXTREM DE MICI) TOATA POPULATIA ERA ABSOLUT CLAR CA ECONOMIA DE PIATA VA DUCE LA CREAREA UNOR OAMENI MAI BOGATI !

  Este o chestie banala, normala, de sute si mii de ani chiar…

  Comunismul era aberatia care a adus apoi dupa caderea sa la reversul medaliei – acesti miliardari de carton. Dar sa fim seriosi NU E VINA LOR ca sunt miliardari.

  Adica e vina dlui Patriciu ca a incercat sa fie bogat si a reusit ?
  Sau e vina statului roman (la care dl Basescu a pus umarul ca ministru din 1992 daca nu ma insel) ca nu a prins rau facatorii (in caz ca asa este) ?

  Deci hai sa o lasam balta cu sperietura asta – UITE BAU BAU’ DA-MI VOTU’ CA NAIBA NE IA SUNT SINGURUL CARE SALVEAZA ROMANIA ca nu mai tine.

 25. Pt Jay

  Nu cred ca a fost Corlatean cel mai responsabil de cum au fost criticati banii pentru Rosca. Problema e ca nu functioneaza institutiile Statului Roman.

  I-am scris recent lui Corlatean si l-am felicitat pentry prestatia sa la Chisinau. M-am intors de la o prezentare a unei carti la Bucuresti, und eam discutat cu Adroan Nastase, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, prezenti la lansarea cartii, despre care astazi voi scrie. Le-am spus la toti ca uita de Basarabia si i-am rugat si public si informal sa fie cit mai prezenti si politic aici. De la Presedintie a fost prezent la lansare Iulian Fota, consilierul lui Basescu, pe care il cunosc din Romania si de la Forumul economic de la Krynica, Polonia.

  Ideile mele de Unire si pro-NATO nu creeaza scandaluri publicem pentru ca eu nu am bani sa dispun de acces la Televiziunile altora. Cit priveste, cum spui, „au creat frictiuni cu comunistii si alte figuri publice in Moldova” – regret enorm ca ai ales aceste teme, plus ca nu e adevarat. „Unionist” e si Ghimpu, care a provocat acum reactii si la Chisinau, si la Tiraspol, si la Moscova. Eu am publiocat si difuzat presei materiale, raspunsuri oficiale despre cazuri de coruptie, nu sa vin sa spun povesti despre un biletel sau ca PSD va pleca peste doua luni d ela guvernare…

  Despre conexiunea politica (repet: Politica) „Basescu–Udrea” stie o lume, eu sint cea care sa fac dovada?

  De Patriciu, Ridzi si nu mai stiu cine imi vine sa si rid ce scrii.

  Manipulezi foarte tare, pentru ca pui persoane publice, demnitari alaturi de oameni de afaceri, care nu decid soarta statului. Daca Patriciu influenteaza, pe basescu nimeni nu-l influenteaza? Dar asta nu are relevanta, Patriciu nu poate fi chemat in instanta pentru ca „influenteaza”, cu ce categorii, notiuni, valori si paralele operezi?

  Influenteaza si tu, cine te impiedica? Ceea ce scrii tot influentezi, numai ca se vede cind e ceva foarte tras de par. Paralelel pe care le faci intre demnitari si nedemnitari pe mine chiar ma supara, iese ca ma consideri proasta. Nu fa asta.

  a, Nu-l mai apara atita pe „Basescu, precum catunci cand vine si “semnaleaza” si cere unor institutii sa se sesizeze, este acuzat imediat de camarila PSD-PNL de imixtiune si improscat cu noroi”. Iarasi manipulezi. Oare Basescu se lasa intimidat si influentat de asemenea acuzatii? Nici un pic. Face ce vrea si spune ce vrea, nu da inapoi si sparge zidul, fara sa-l intereseze ce ramine in parti si in urma.

  Nu amesteca politica si familia. Te-am vizat cumva perosnal, ti-am spus de familie? Ce am discutat noi cind ai avut nevoie de ceva, ai vazut cum e cu colaborarea si cu sotul meu, nu? Noi vorbim acum de colaborarea cu bun simt in politica, improrpiu, dupa cum vedem, lui Basescu si servililor lui.

  Ultimul cuvint al lui Basescu nu poate fi „doar cuvintul” lui, ci rezultatul consultarilor pe subiecti concreti. Basescu asta nu a facut. Nici macar nu le-a spus partidelor ca are si el acolo un papafal gen Croitoru, de care imi e jena cind il vad cum isi joaca jalnic rolul ingrat.

 26. @ Ed___ – Nu, nu e vina lui Dinu Patriciu că a devenit bogat făcând afaceri cu statul, dar ăsta nu e liberalism. E doar coruperea funcţionarilor statului. Şi Oleg Voronin devenit bogat făcând afaceri cu statul, dar el nu se pretinde „liberal”, ca Dinu Patriciu.

  Există oameni care au devenit miliardari prin propriile forţe: au creat un produs nou, de care lumea urma să aibă mare nevoie şi s-au îmbogăţit in the process. Aşa s-a întâmplat cu Bill Gates (MS-DOS şi ulterior Windows) sau Gordon Moore (Intel). Dar Dinu Patriciu nu s-a îmbogăţit astfel, ci cumpărând de la stat, cu o sumă ridicolă, o rafinărie care valora de 100 de ori mai mult. După care a vândut-o Kazahstanului, ca să încaseze efectiv banii.

 27. Cel mai mare orb este cel care nu vrea sa vada, iar cel mai mare surd este cel care nu vrea sa auda!

  @ Jay: ai spus: „…iar celalalt trage spre Rusia (vezi declaratiile lui Geoana vis-a-vis de Rusia). Ce facem, ajutam la crearea unui tandem pro-rus?”
  – este ridicol, Geoana este mai americanofil decat foarte multi altii. Faptul ca este si diplomat si a facut niste declaratii neostile Rusiei sau, de ce nu, chiar curtenitoare, asta nu inseamna decat ca isi cunoaste meseria! Asta nu inseamna ca este pro-rus!
  Nu stiu ce mi-ar putea spune d-na Pavlicenco despre Corlatean, daca citeste chiar sper ca are amabilitatea sa imi explice si mie.
  Nu face greseala sa incerci sa disociezi echipa lui Bogdan Aurescu, cel care ne-a reprezentat la CIJ Haga, deoarece aceasta echipa a fost formata in timpul mandatului lui Geoana. La fel, plangerea impotriva Ucrainei a fost facuta in aceeasi perioada!
  Nu intra pe un teren alunecos, de fapt vreau sa spun ca nu e normal sa preferi sa nu vezi niste lucruri evident negative despre Basescu, sa ignori total meritele celorlalti contracandidati si sa le exploatezi la maxim „punctele slabe”, fie ca sunt reale sau nu. Pe bune, inversunarea cu care ii iei apararea lui Basescu, m-ar face sa cred, daca nu te-as cunoaste, ca esti un politruc sau un agent electoral, ce naiba?
  A fost un primar general sa zicem OK, a fost un presedinte bun in primii doi ani, sa zicem, dar gata, „Plaudite, amici, comedia finita est!”
  Jay, iti respect optiunile politice, nu am incercat niciodata sa te conving altceva, e treaba ta cu cine votezi, daca votezi si de ce!
  Dar nu imi place sa stiu ca un prieten de-al meu pe care il respect vede lucrurile de parca ar purta „ochelari de cal”…

  La revedere!

 28. Ah, si inca ceva, Jay: daca in mandatul lui Tariceanu nu ti-a crescut salariul decat cu 100 de lei, acum nici vorba sa iti creasca! Mai mult, nu se stie clar vor mai avea bani cu ce sa te plateasca! Spun asta desi si eu am cunostina despre salariile bugetarilor si stiu cazuri concrete in care salariul pe timpul lui Tariceanu le-a crescut simtitor!
  Da, stiu, ai sa imi spui ca e criza si ca e normal sa fie asa! Dar nu cumva presedintele nostru drag ne spunea ca nu avem nicio criza? Nu cumva promisese ca va creste salariile tuturor profesorilor cu 50% si nu s-a mai intamplat, nici vorba? Nu dadea el cetatenii la basarabeni pe banda rulanta? Cu ce este mai bun un om care promite si nu face nimic decat unul care nici nu pomeneste despre aceste probleme si, eventual, le rezolva sau nu?
  Sunt, din pacate, atat de multe probleme si atat de evidente incat am putea sa stam la discutii pana maine seara si nu stiu daca le-am epuiza. Si tocmai asta nu vreau, asa cum spuneam in prima postare, polemici fara sfarsit! Si, nu in ultimul rand, sunt unele atat de grave, din nefericire, incat ma mir sincer cand vad ca cineva inca ar mai putea vota cu Basescu!
  Eu refuz sa cred ca este adevarata vorba care spune ca orice popor are conducatorii pe care ii merita, dar nu pot sa neg ca, cel putin pana acum, nu ne-am meritat soarta…

 29. pt Ed:

  „Si mai ales ca acelasi pasaj din Constitutie dl Basescu la interpretat in alte moduri in trecut !” – exemplificati, va rog.

  „va respect in continuare pentru faptul ca totusi duceti o discutie in limitele decentului” – as dori acelasi lucru si de la dvs, cand de exemplu spuneti ca sint „patetic” sau..ca „mananc rahat” – acesta este un exemplu de limbaj suburban, pe care nu stiu cum sa il calific.

  „Mie personal mi sa parut de o ipocrizie si de o nesimtire greu de descris cand a venit si tot dadea cu Constitutia in mana ca sa isi apere furibund o interpretare proasta..” – poate pentru dvs respectarea Constitutiei, si darea sa ca exemplu poate insemna „nesimtire”. Pentru mine asta inseamna respectarea legii si ne-vorbitul dupa ureche. Iar ceea ce tine de interpretare, fiecare interpreteaza dupa cum ii convine. Evident ca dvs sustineti alta varianta de interpretare, asta insa nu va face „nesimtit”, nu?

  „Mai cititi presa internationala in special cea europeana sa vedeti cum este vazut acest dl Basescu dupa aceasta gafa a democratiei” – daca mi-ati da si ceva link-uri, as putea sa imi fac o parere si comparatie in cunostiinta de cauza. Depinde insa si din care presa imi citati, ca si acolo ziarele sint impartite in functie de simpatiile politice.

  „Vad ca nu ati incercat absolut deloc sa faceti comentarii cu privire la ce am spus direct de problema in cauza si ma vad nevoit sa repet si sa vi le ofer ca intrebari cu bucatica ca sa obtin de la dvs un raspuns sincer” – nu am incercat deloc, pentru ca am considerat ca nu merita. De obicei ma refer numai la ceea ce mi se pare important, relevant. Acolo unde consider ca un om isi poate forma o opinie si fara sa intervin eu, de obicei nu postez. Dar daca insistati..ma explic imediat.

  1. Daca aveti in vedere reprezentativitatea, evident ca Parlamentul reprezinta toti cetatenii votanti, din tot spectrul politic. De aceea Constitutia prevede ca statul e condus de un singur presedinte, nu avem triumvirat cum era de exemplu in Roma antica. Daca insa vorbim de legitimitate, atat Presedintele cat si Parlamentul sint pe pozitii egale. Nu este nici unul „mai important” decat celalalt.

  2. Nu, nu mi se pare mai important. Investirea guvernului se face de Parlament, care are in spate alegatorii formatiunilor politice, la fel cum si presedintele, ales de oameni, desemneaza premierul avand legitimitatea si importanta conferita de oamenii care l-au ales. Importanta egala si pentru unul, si pentru celalalt. Nu-i unul mai cu motz decat celalalt.

  3. Aceasta este o problema ce tine de textul Constitutiei, atata vreme cat Constitutia ii permite, nu vad unde e problema. Initiati un proiect de modificare a Constitutiei, ca sa nu mai existe aceasta ambiguitate de interpretare, si vom vorbi atunci in alti termeni. Faptul ca d-l Croitoru ar fi un „candidat inutil care sigur nu va fi votat de Parlament” este pentru ca DIN START PNL si PSD resping orice om care e propus de Basescu. Nu conteaza ca e un om de mare pregatire economica, nu dom’le, NU si NU! Daca tot sintem la capitolul „REMEMORARI”, sa va amintesc cum PNL-ul s-a dezis imediat de Catalin Predoiu, ministru al justitiei si pe vremea lui Tariceanu, un om profesionist, care, cum l-au vazut in noul guvern, au aruncat anatema pe el? Asta vi se pare normal? Sau sa mai amintesc de episodul Gabriel Oprea, de la interne, pe care PSD-ul l-au mazilit, doar pentru faptul ca era acceptat de Basescu, desi tot ei il propusesera? Daca e sa vorbim de ipocrizie, haideti sa vorbim pana la capat..

  4. Principiul utilitatii unei legi – nu am cunostiinte de drept, ca dvs probabil, dar intuiesc ca aveti in vedere rezultatul final benefic asupra populatiei. Legea nu o fac eu, si nici Basescu. Legile sint emise de Parlament.

  5, 6 – nu, nu mi se pare normal, atunci cand exista santaj. Dupa umila mea parere, nu-i vorba de nici un santaj, nici in primul caz, nici in al doilea.

  „Nici macar Iliescu nu sa dedat la actiuni mafiote la care a ajuns dl Basescu.” – nu, d-l Iliescu s-a dedat la stat retras in palatul sau de clestar, de unde mai indoia putin din spate cand i se ordona cate ceva de la Moscova..decat asta „liniste”, vorba lui Lancaster, prefer „mafiotismul” lui Basescu, pe care il tot invocati, fara a aduce vre dovada concreta in acest sens, decat propriile dvs pareri personale.

  „De seria de minciuni ale dlui Basescu nu ati comentat si repede v-ati trezit sa vorbiti de dl Tariceanu.” – v-am mai spus, comentez ceea ce mi se pare relevant. Unde consider ca nu am ce „minciuni” sa comentez, nu o fac. Doar nu o sa ma opresc acum sa comentez fiecare cuvintel pe care il postati aici, ca nu mai terminam nici pana la Craciun..

  Eu nu am zis ca Tariceanu e idiot si tradator, dar cu hot si corupt – dvs ati spus-o. Si nu am spus ca trebuie impuscat (desi vad ca dvs cam inclinati spre genul asta de pedeapsa capitala pentru d-l Basescu). Am facut doar niste observatii ce tin de clanul de interese pe care le are in spate, interese care nu tin deloc de bunastarea omului de rand, ci mai degraba a d-lui Patriciu et co.

  „Si daca e sa compari la nivel de coruptie totusi dl Tariceanu a avut afaceri pe cont propriu, nu a avut afaceri cu statul, nu si-a favorizat rude” – dar afacerea Citroen, cum o numiti? Sau afacerea Sterling, in care a prejudiciat statul cu sume fabuloase de bani? Dar punerea d-lui Bogdan Olteanu in fruntea senatului, d-l Olteanu fiind finul sau, dupa stiinta mea?

  Eu nu am zis ca Basescu nu a si gresit. Eu nu am zis ca Basescu e imaculat. Dar este cu mult peste contra-candidatii sai de carton, care nu vin cu nici un program concret, decat sa vina sa urle ce monstru e Basescu. Nici PSD, nici PNL nu vin cu un program in care sa vina sa spuna: „Uitati fratilor, forget about Basescu, noi vom face asta, asta si asta. In domeniul economic, noi vom face x, y, z”. NU! Ei au o singura strategie electorala: „Jos Basescu!” – spune-mi si mie, pentru ce i-as vota pe acesti oameni, care nu vin cu nimic concret in fata mea, decat cu ura lor anti-Basescu??

  „scandalul cu casa din Bucuresti” – scandal in masura in care nu s-a dovedit nimic si nu exista nici o hotarare de tribunal legata de asa ceva.

  scandalul cu ficele sale, cu fratele sau (cu afacerile la indigo “terenuri mall Bucuresti” dar in Constanta, apoi cu afacerile in domeniul militar)” – presupunand ca e ilegal sa ai afaceri imobiliare (asta ma face si pe mine „infractor” daca imi cumpar sau vand o casa?) – ar trebui ca eu, daca am un frate inclinat spre nu stiu ce afaceri, sa nu mai candidez la presedintie? A facut presedintele personal vreo afacere in domeniul militar? Sau a cumparat presedintele nu stiu ce cladire sau teren? De ce ii bagati pe gat tot ceea ce i se imputa rudelor sale? Ma mir ca nu v-ati luat si de sotia sa, dar nu-i timpul pierdut. La cata marsavie e in tara asta, e posibil. E o vorba: rudele nu ti le alegi. Tineti cont de asta, ca daca e sa va iau si eu rudele la puricat, ar insemna sa va gasesc si dvs bube in funte.

  Ceea ce tine de „gafele inimaginabile” – mai sus d-na Pavlicenco reprosa presedintelui ca nu se implica sa semnaleze probleme din justitie si coruptia, si faceam observatia ca Basescu se implica, dar este imediat condamnat pe motiv de imixtiune. Iata ca vorbele mele se adeveresc, si iata dovada sarja de acuze ale dvs: „- sa rastit la toti judecatorii aflati in sedinta comuna la care fusese invitat..”; „pentru ca iar incalca princiupiul separatiei puterilor in stat..”; „..nu avea nici o atributie si nici un drept sa ii spuna vreo critica..” – aratati-mi si mie unde scrie, un articol din Constitutie, unde scrie ca nu are voie sa critice pe nimeni, ca nu are voie sa spuna nici o vorba de rau la adresa unui oficial? VREAU ARTICOL SI NUMAR, daca se poate.

  Legat de restul comentariului, va amintesc ca d-l Croitoru nu este membru in nici un partid, cu atat mai putin PDL. Daca faceti atata apel la ratiune, si la NORMALITATE, ce impiedica pe Geoana si Antonescu sa il accepte pe d-l Croitoru? Dati-mi un motiv rational, nu unul emotional.

  Legat de Patriciu, una e sa „profiti” de oportunitatile din domeniul privat, acolo se aplica legile concurentei intre privati, si alta e sa profiti de pe urma statului. Asta numesc eu condamnabil. E vorba de taxele pe profit pe care le-a eludat din plata spre bugetul de stat, iar asta se numeste evaziune fiscala. Nu mai zic de cazul Petromidia..

  Nu are nimeni nimic cu el ca e om de afaceri, si nimeni cu doreste intoarcerea in comunism si egalitarism. Insa una e sa iti vezi de afacerile tale, in conditii de legalitate, si alta e sa furi de la stat, si sa mai ai si nesimtirea sa incerci sa influentezi oameni din guvern pentru a-ti face pierdut dosarul de cercetare. Eu l-am dat pe Patriciu ca un contra-exemplu la snoavele despre Boc ca fiind manevrat la Basescu, si am aratat ca nici Antonescu si nici Tariceanu nu actioneaza de capul lor, ci au si ei sforarii lor.

  pt d-na Pavlicenco:

  „Eu am publicat si difuzat presei materiale, raspunsuri oficiale despre cazuri de coruptie, nu sa vin sa spun povesti despre un biletel sau ca PSD va pleca peste doua luni de la guvernare” – adica raspunsurile dvs nu-s „povesti”, dar ce spune Udrea ar fi. nu inteleg cu ce va deranjeaza ca un om vine spune ceva ceea ce stie. Ca va fi adevarat sau nu, ramane de constatat. Nu va opreste nici pe dvs nimeni sa veniti sa spuneti ce doriti.

  „Despre conexiunea politica (repet: Politica) “Basescu–Udrea” stie o lume, eu sint cea care sa fac dovada?” – sa inteleg ca sinteti impotriva femeilor in politica? Adica Basescu ar trebui sa se izoleze si sa nu mai discute cu nici o femeie? Daca un om a fost la un moment dat consilier al altui om, care mai tarziu devine presedinte, asta inseamna ca trebuie sa se retraga din politica?

  „De Patriciu, Ridzi si nu mai stiu cine imi vine sa si rid ce scrii” – nu va opreste nimeni sa faceti asta..chiar se spune ca rasul e sanatos. Alte pareri ar fi ca ingrasa.

  Nu manipulez cu nimic mai mult decat o faceti chiar dvs. Lasand la o parte faptul ca lansati o acuza foarte grava la adresa mea, numindu-ma constant „manipulator”, imi pastrez totusi gradul de curtoazie si o sa ma refer strict la substanta problemei.

  „Daca Patriciu influenteaza, pe basescu nimeni nu-l influenteaza?” – posibil ca-l influenteaza. Mai precis dvs spuneati ca pe Boc il influenteaza Basescu, iar eu v-am adus ca un contra-exemplu pe Patriciu, pentru a va arata ca nici Antonescu sau Tariceanu nu sint atat de „independenti” in deciziile pe care le iau. Aceasta a fost relevanta numelui Patriciu in discutia noastra. Drept urmare operez cu aceleasi „categorii, notiuni, valori si paralele” cu care operati si dvs. Pastrez acelasi plan al discutiei.

  „Influenteaza si tu, cine te impiedica?” – nu-mi permit sa fac asa ceva. Imi expun o opinie, atata tot. Daca cineva considera ca are de luat ceva bun din ceea ce scriu, foarte bine, daca nu, nu-i nimic.

  „Paralelel pe care le faci intre demnitari si nedemnitari pe mine chiar ma supara, iese ca ma consideri proasta. Nu fa asta.” – d-na Pavlicenco, eu nu v-am numit in nici un fel, si concluzii de acest gen va rog sa le pastrati pentru dvs. Eu nu mi-am permis de exemplu sa va numesc „aroganta” sau sa va spun ca va asteapta nu stiu ce pedeapsa, cum atu facut dvs mai sus..

  „Oare Basescu se lasa intimidat si influentat de asemenea acuzatii? Nici un pic.” – nu stiu daca se lasa influentat, dar este cert ca exista aceste acuzatii, e suficient sa cititi postarea de mai sus a lui Ed in care e foarte suparat ca Basescu se „baga in toate” si isi permite sa faca observatii judecatorilor. Dvs cum considerati, e bine sa faca observatii, sau nu?

  Faptul ca am dat un exemplu din domeniul familial, nu ar trebui sa va supere, ca nu am facut vreun atac personal. Am pus o intrebare de tip functional, puteti gandi la nivel generic, daca va deranjeaza. Reformulez: intr-o familie, cand sotul vine si propune ceva, este obligatoriu ca sotia sa accepte ceea ce spune acesta?

  pt Toka:

  „Cel mai mare orb este cel care nu vrea sa vada, iar cel mai mare surd este cel care nu vrea sa auda!” – si oare cine decide cine e orbul si surdul, in aceasta situatie? Poti spune cu mana pe inima ca eu-s surd, si tu, Toka, gandesti limpede si rational? Adevarul e relativ..depinde din ce unghi il privesti.

  Eu pot sa vad si lucruri negative despre Basescu, si am mai spus-o, nu-i om perfect. Dar multi dintre voi ii cautati defecte acolo unde nu sint. Sau ceea ce pentru voi sint defecte, pentru mine-s calitati. O fi fost echipa lui Aurescu formata pe vremea lui Geoana, dar cand a fost vorba de adoptat o pozitie oficiala, la toate declaratiile belicoase ale ucrainienilor, Geoana era o papusa cuminte care se multumea cu un limbaj de mironosita sa incaseze toate loviturile venite de peste granita. Scuza-ma, daca asa va face si cu rusii, sa stea aplecat de cate ori ne-o vor cere, eu nu vreau un asemenea presedinte. Vreau unul cu vana, care sa stie sa dea replica atunci cand sintem injositi.

  „sa ignori total meritele celorlalti contracandidati si sa le exploatezi la maxim “punctele slabe”, fie ca sunt reale sau nu.” – nu ti se pare, Toka, ca anume tocmai asta fac cei care il ataca pe Basescu? Ii ignora calitatile, si enumera defecte, vazute si nevazute? Ce e greu de acceptat faptul ca pentru unii, de exemplu eu, Lancaster, UPS, vedem ceva mai diferit pe acest om?

  Agent electoral as fi daca as merge pe la emisiuni sa propovaduiesc necesitatea alegerii lui Basescu. Politruc nu am cum, ca nu am studii politice. Imi expun o parere, care intamplator, e diferita de a ta, a d-ne Pavlicenco, sau a lui Ed. Atata tot. Eu nu mi-as permite sa te numesc politruc doar pentru faptul ca il simpatizezi pe Antonescu, si lui nu-i vezi, de exemplu, nici un defect. Lucru valabil si pentru Geoana.

  Poate ca am ochelari de cal 🙂 Asta numai Dumnezeu poate judeca obiectiv, cu adevarat obiectiv. Pana atunci, am totusi pretentia sa ma lasati sa imi port ochelarii cu demnitate, si cu dreptul de a purta orice ochelari doresc. Eu nu o sa ma iau niciodata de ochelarii vostri 😉

  Daca pe timpul lui Tariceanu nu mi-a crescut salariul, atunci cu ce este el mai bun ca Basescu? O sa vedem ce va fi. Intre timp observ ca, in vreme ce in alte tari cum ar fi Ungaria sau Letonia, unde fie au fost taiati bani din salarii si pensii, unde impozitele au fost marite sau s-a intrat in incapacitate de plata, la noi, cu acest Boc criticabil, eu mi-am pastrat locul de munca, si nici nu mi s-a luat din salariu. Ceea ce, momentan, e acceptabil.

  Un presedinte, ca orice om, se poate si insela. Sa nu-mi spui ca tu intotdeauna ai dreptate in toate previziunile tale. Legat de cresterea salariilor cu 50%, sa ne amintim totusi cum liberalii au votat cu amandoua mainile in parlament, daca e sa fim corecti pana la capat. Vezi? Nu-s nici unii mai ipocriti decat ceilalti. Toti sint ipocriti in aceeasi masura.

  Trebuie sa intelegeti ca nu poate fi unanimitate in votarea unui presedinte. Voi ati vrea ca Geoana sau Antonescu sa fie votati cu 100%. Altii din noi il preferam pe Basescu, cu bune si cu rele. Acesta e jocul democratiei, si ar trebui sa acceptati acest lucru. In momentul in care cei doi ma vor convinge ca valoreaza mai mult ca Basescu, si fac o branza mai mare ca el, fara indoiala ca voi schimba macazul. Pana atunci insa, raman la parerea mea. Cu sanatate, si ganduri de bine..

 30. @ Jay: hai, te rog, sa nu incepem sa „deraiem”, zic asa pentru ca vad ca iti pierzi obiectivitatea si este ultimul lucru pe care mi l-as dori.
  De exemplu, eu nu tie ti-am adresat acel proverb, daca ai fi fost mai atent, ai fi vazut ca abia urmatorul pasaj incepe cu „@ Jay”
  Ai dreptate, adevarul este relativ, de exemplu persoana care este privita de unii ca terorist, poate fi un erou pentru altii. Numai ca eu consider ca este o mare greseala sa privim lucrurile numai in alb si negru.

  Ai spus: „Daca pe timpul lui Tariceanu nu mi-a crescut salariul, atunci cu ce este el mai bun ca Basescu? O sa vedem ce va fi”
  Pai atunci cand naiba ti-a crescut salariul, bre? Nu ziceai tu ca s-a intamplat in ultimii patru ani? Esti obiectiv sau nu?

  Ai mai spus „Eu nu mi-as permite sa te numesc politruc doar pentru faptul ca il simpatizezi pe Antonescu”. Or eu tocmai am verificat ca am scris ca, daca nu te-as cunoaste, te-as putea numi asa, asta nu inseamna deloc ca am si facut-o, te rog fii mai atent! Sau, ca sa pastrez aceeasi idee ca la inceput, pasatreaza-ti obiectivitatea, incearca sa nu mai vezi lucrurile selectiv, ce naiba?

  Chiar ma mir ca nu ai zis nimic despre „accelerarea redobandirii cetateniei de catre cetatenii basarabeni”, alt bull-shit de-al lui Basescu. Cand o sa va saturati de mincinosi si demagogi?

  In incheiere, eu am sa ii spun lui Basescu „multumesc, adio”, in nici un caz „la revedere”!

 31. Of, Toka..ti-am mai zis. Cine e obiectiv si cine isi pierde obiectivitatea, nu noi stabilim asta. Poate mi s-a parut mie..dar apropo-ul cred ca spre mine tintea..in fine.

  Nu stiu cine vede in alb si negru, cum am mai spus, am si eu lucruri criticabile vis-a-vis de Basescu, numai ca pentru mine proportia e inversa in ce priveste numarul si relavanta lor, spre deosebire de tine, spre exemplu.

  Salariul nu mi-a crescut nici pe vremea lui Nastase, nici pe vremea lui Tari, nici pe vremea lui Boc. Daca poti numi o crestere de 100 lei in patru ani „marire”, eu unul nu pot. „Marirea” asta „fabuloasa” s-a produs pe vremea lui Tari, dar si in celelalte guvernari anterioare, ea a fost insignifianta. Iata de ce, cu mana pe inima, pot sa afirm ca sint foarte obiectiv.

  Toka, in momentul in care spui cuiva ca are comportament de politruc, chiar daca nu-i, parca totusi nu pica prea bine, nu? E ca si cum ai spune unei femei ca pare batrana, dar nu e 😉 ce zici, se va supara, sau nu? 😉

  Ce era de spus despre “accelerarea redobandirii cetateniei de catre cetatenii basarabeni”? Eu mi-am mai expus parerea despre aceasta tema. In conditiile in care nu ai un guvern care sa te sprijine in proiectele tale, in conditiile in care ai langa tine fie un PNL care iti trage la gioale tot timpul fie un PSD anti-reforme, neinteresat de subiectul Moldova, este si firesc ca si cele mai ambitioase proiecte ale tale sa devina un fel de „bull-pie”.

  O, si acum imi vei spune ca Antonescu si Geoana nu-s demagogi si mincinosi? Come on, Toka.. 🙂

  Esti liber sa spui lui Basescu si „I Love You!” – nimeni nu iti interzice 😉 it’s a free country..

 32. Cu tot respectul stiu ce vorbesc si ce traiesc de 20 de ani in Romania. Nu sunt omul care sa fac „vehiculari ieftine”. Sunt un lucid cunoscator al realitatii romanesti. Si chiar de aceea nu o sa ii „ascult pe oamenii politici si analistii romani” pt ca stiu ce le poate pielea. Ma minunez doar cum mai reusesc sa manipuleze atata lume…

 33. to: Bogdan

  „Sunt un lucid cunoscator al realitatii romanesti. ”
  Bravo, Bogdan!
  Dar eu cu cine votez ?
  Tu stii bine si nu spui la nimeni ?

 34. pentru Jay

  scuze pentru pasajul suburban, dar deja ma enervasem prea tare

  am sa citesc si sa analizez tot ce ati spus, promit.

  O ultima precizare poate va convinge ideea care vad ca nu o intelegeti si gata

  Chiar dvs spuneti „Un presedinte, ca orice om, se poate si insela”. Si daca greseste este uman, nu e neaparat o vina de urmarit, o vanatoare de vrajitoare, ok sunt de accord.

  Dar ce poti face de a elimina astfel de greseli ?
  Prin colectivitate !

  Eu cred in colectiv in asumarea deciziilor si niciodata in individ.
  De ce?

  este o renumita zicala „Three is a Crowd” adica deja de la 3 in sus se poate numi o multime si ascunde in esenta un lucru extrem de important – jocul majoritatii, – folosul colectivitatii.

  Adica daca exista un om A el va gresi si nu va sti sa se indrepte poate… dar daca exista un grup din A, B si C si A greseste atunci B ii poate spune ca da, C ii poate spune ca nu, si poate trage o concluzie (doi au votat ca nu – el A si C) sau daca A greseste dar B si C spun ca greseste (doi, B si C au votat ca da – el A ca nu)

  Deci cu alte cuvinte in colectivitate ceilalti pot spune „vezi ca gresesti” si aici nu vorbim de acuze, ci de faptul ca POTI EVOLUA VAZAND GRESELI CARE NU LE VEZI LA TINE INSUTI.

  Un adevarat prieten nu este un „catzelush” care da tot timpul din cap ca da, ci cel care iti spune lucruri reale (poate gresi dar sa fie sincer) care ceilalti nu ti le pot spune (nu au curajul etc).

  Deci din acest punct de vedere am sa am incredere intotdeauna mai mare in Parlament decat in Presedintie.

  Si mai ales ca in cazul dlui Basescu, care este dovedit o sumedenie de consilieri l-au parasit in acest ultim mandat.

  Deci cine poate actiona asa decat un om care sufera de o problema deja evidenta?

  Adica ma mira ca nu aveti decenta sa vedeti ceea ce este deja clar. Omul Basescu da rateuri pentru ca sa dus pe niste principii gresite si imorale.

  Si asta nu are legatura nici cu Voiculescu, nici cu Patriciu, nici cu Iliescu !!! (ca sa nu mai adaug ca enumerarea unei singure persoane din fiecare partid non-PDL pentru a trage concluzia ca PDL este mai bun mi se pare total naiva).

  Desi am zis ca nu mai comentez, iar mi-am incalcat promisiunea, dar o fac in speranta ca intelegeti BINE ce vreau sa spun.

  Si in final promit ca am sa citesc atent (am citit doar o singura trecere) si analizez ce ati scris si sa va raspund succint, pentru ca altfel nu ar fi cinstit sa va scriu „in paralel”, si va multumesc ca ati raspuns la intrebarile mele.

 35. mai exista inca o varianta ca sa se dovedeasca faptul ca dl Basescu greseste clar

  demonstratia prin presupunerea prin reducere la absurd

  Daca dl Basescu desemneaza acest premier fara consultarea (cu succes de facto si nu formala in batjocura) parlamentului
  atunci avem un premier care sigur va cadea in parlament

  rezulta ca o sa trebuiasca desemnat altul, si dl Basescu deja a amenintat ca o sa puna un membru PDL care iar va cade in parlament

  apoi va urma ce ? alegeri anticipate dupa alegerile prezidentiale

  apoi va urma ce? PDL va obtine la fel ~ 35% voturi deci nu va obtine niciodata 51%

  apoi va urma ce? iar un premier cu forta, iar refuzat

  apoi va urma ce? iar un premier cu forta, iar refuzat

  apoi va urma ce? iar un premier cu forta, iar refuzat

  iar alegeri parlamentare… .

  SI VA TRECE UN AN INTREG IN PLINA CRIZA FARA GUVERN CU ATRIBUTII DEPLINE

  De ce? pentru ca acest individ abuzeaza grosolan de interpretarea de facto a Constitutiei.

  DAR UNDE ESTE NORMALITATEA ? INTELEPCIUNEA BATRANEASCA ?

  OARE NU II ESTE RUSINE ?

  Concluzia e ca nu.

  Si problema este alta … chiar daca estimam ca Guvernul este o reprezentare executiva ATAT A PARLAMENTULUI cat SI A PRESEDENTIEI sa zicem ca avem

  – premierul pus de presedinte
  – toti ministrii pusi de parlament

  OK…. sa zicem… dar atunci ar trebui ca premierul sa NU AIBA DREPTUL DE A DEMITE ministri !!!
  IN SCHIMB O ARE !

  ceea ce inseamna ca Presedintele desemneaza primul ministru care poate demite ministrii din parlament numind altii pusi de el, si atunci inseamna ca Presedintia ar avea o influenta cu mult mai mare in Guvern decat Parlamentul CEEA CE ESTE O ABERATIE.

  Nu e normal, oare nu am trait atat ca sa scapam de ceausescu ? chiar suntem atat de indolenti ?

 36. Salut Ed,

  Dvs spuneti ca atunci cand un om greseste, el isi poate indrepta acele greseli prin colectivitate, prin consultare cu restul oamenilor. In esenta ideea este corecta, insa haideti sa vedem. De obicei consultare inseamna ca nu doar unul cedeaza, nu doar unul face compromisuri, ci ambele parti. In momentul de fata, eu nu vad nici una din parti care sa cedeze, macar un milimetru.

  Azi vedeam la tv ca PDL propune un guvern de uniune nationala. Logic si normal ar fi ca PNL si PSD sa accepte, din moment ce din acel guvern vor face parte ministri din fiecare partid. Ei, sa vedem acum cine e incapatanat sau nu.

  „Deci din acest punct de vedere am sa am incredere intotdeauna mai mare in Parlament decat in Presedintie” – putem propune in acest caz, in viitoarea constitutie, eliminarea insititutiei presedintiei, asa cum doreste si d-na Pavlicenco, si atunci nu mai avem aceasta dilema, cui sa acordam mai multa incredere sau nu. Deocamdata, avem de ales si un presedinte, fie ca avem incredere in el sau nu. O intrebare: daca presedinte ar fi fost in acest moment d-l Antonescu sau Geoana, tot in parlament ati fi avut mai multa incredere?

  „Si mai ales ca in cazul dlui Basescu, care este dovedit o sumedenie de consilieri l-au parasit in acest ultim mandat.” – oamenii vin si pleaca, nu-s batuti in cuie. Functia e trecatoare. Spuneti-mi si mie care este „sumedenia” aceea, ca eu stiu de vreo doi, era d-na aceea purtator de cuvant, nu-i mai retin numele, care s-a dus la liberali, si inca o persoana, in rest..atat de importanti au fost incat nici minte nu i-am tinut. Ar mai fi Cosmin Gusa, un om cu clar inclinatii spre est, de el chiar nu-mi pare rau.

  „Deci cine poate actiona asa decat un om care sufera de o problema deja evidenta?” – va raspund eu, d-le Ed: un OM CU PRINCIPII.

  „Adica ma mira ca nu aveti decenta sa vedeti ceea ce este deja clar.” – nu-i vorba de decenta, ci e vorba de lucurile in care eu cred, si care se pliaza perfect pe ceea ce d-l Basescu face. Cu mici exceptii. Daca eu consider benefice si pe cursul normal de actiune al unui om, nu inseamna ca sint indecent, ci doar ca gandim diferit si am o alta parere.

  „enumerarea unei singure persoane din fiecare partid non-PDL pentru a trage concluzia ca PDL este mai bun mi se pare total naiva” – cine a spus asta? Si in PDL exista lichele. Nu-i un partid perfect. Cum nici celelalte nu sint. Uite, imi vine in minte un exemplu, era un nene presa il numea Don Costel, care parca a sechestrat niste persoane, si a fost condamnat, sau cel putin judecat pentru asta. Dupa cum vedeti, pot fi obiectiv si unde e de criticat, critic.

  In ceea ce priveste demonstratia dvs cu reducerea la absurd: daca d-l presedinte a „amenintat” ca va pune un membru PDL ca prim-ministru (eu cel putin nu am auzit aceasta declarati, dar in fine), ce opreste PNL si PSD sa accepe pe d-l Croitoru, un om neafiliat politic, si profesionist recunoscut in domeniul economic? Vedeti dvs, asteptati compromis numai de la presedinte. De ce noua „majoritate” (pe care eu o numesc „clica”) nu poate sa cedeze deloc? Adica numai unul sa cedeze?

  Repet: PDL a propus guvern de uniune nationala, iata deci un prim pas inapoi. Sa vina si ceilalti cu un pas inapoi, sa demonstreze ca sint dispusi cu adevarat la negocieri, nu la vorbe frumoase spuse la tv. Acum vom vedea cine are sau nu „intelepciune batraneasca”, cine vreau sau nu „normalitate”.

  Deci, d-le Ed, rusinea, daca e sa o avem, sa o impartim direct proportional cu procentele de acum, PDL pe de-o parte, si PSD + PNL pe de cealalta.

  Dreptul de a demite ministri nu l-a bagat nici Basescu, nici Boc in Constitutie. Actualul text este redactat, in principal, de un fost PSD-ist, d-l Antonie Iorgovan, Dumnezeu sa-l odihneasca. Deci, daca dvs considerati o aberatie acest drept al presedintelui, ce opreste partidele actuale sa initieze un nou proiect pentru schimbarea acesteia? Va spun eu ce: si PSD si PNL spera sa aiba presedinte din randul lor, si nu se grabesc sa renunte la un potential viitor privilegiu. Vedeti dvs, nu este nici un partid atat de moral cum ati vrea dvs sa fie, sau eu, de ce nu. Fiecare joaca dupa propriile sale interese.

  Si va mai intreb un lucru, daca tot e sa vorbim de reprezentativitate. Cred ca sinteti de acord cu mine ca in ultima instanta, poporul decide in probleme mai importante. Presedintele a propus recent initierea unui referendum cu privire la reducerea Parlamentului la o singura camera. Bineinteles, lupii au sarit la gatul lui ca e un „gest populist” (din oficiu orice gest al lui Basescu, fie bun, fie rau, primeste acest calificativ, in virtutea inertiei). Daca e sa ne luam dupa reprezentativitate, si principiul ca poporul e suveran in decizii, ce ii deranjeaza atat pe PSD-isti si PNL-isti ca acest vot se va da in aceeasi zi a alegerilor? Nu mai conteaza faptul ca se vor plati alti bani, daca se va face in alta zi? Dansii mereu vorbesc de interesul poporului. Unde e interesul poporului, cand e vorba de facut niste economii? Va spun eu unde este: domniile lor se tem ca in acest fel multi dintre ei isi vor pierde scaunul si implicit actualele privilegii. Mai ales ca sondajele de la Realitatea arata ca peste 65% din votanti ar fi de acord cu propunerea presedintelui.

 37. 1.
  eu vad un lucru clar ca PDL doreste neaparat sa fie un guvern, fie el doar minoritar (acum de facto) fie de uniune nationala (care cred ca este doar o fata-morgana) si nu cred ca este normal asa ceva!!!!
  daca eu PDL dau afara PSD, dupa ce am refuzat PNL la guvernare si ajung sa ma AUTO IZOLEZ pe scena politicii romanesti DIN PROPRIA VINA nu inteleg de ce sa renunte ceilalti ? este vina PSD ? este vina PNL ?

  hai sa nu o tot dam de gard atata…

  2. si daca ar fi dl Geoana presedinte, si daca ar fi dl Antonescu presedinte CLAR SI FARA INDOIALA tot in Parlament as avea mai multa incredere

  3. iar acelasi „fanatism PDList” ca doar doi consilieri l-au parasit din care unul etc.. .. L-au parasit DOUA ZECI SI SASE DE CONSILIERI din care unii mari tare precum dna Saftoiu !!!

  4. denumiti dl Basescu OM CU PRINCIPII… hmm… oare ??
  am mari dubii ca un mincinos notoriu (mai ales in ultima perioada despre care vorbesc, faptul ca dl Basescu a involuat ca persoana) poate fi denumit OM CU PRINCIPII

  Ca sa fii un om cu principii trebuie in primul rand sa fii statornic si sa nu minti.

  Eu cred dle Jay ca sunteti un naiv care ati cazut in capcana lacrimilor de crocodil ale dlui Basescu cand la ales pe dl Stolojan.

  PS: cat despre chestia cu constitutia… iar si iar…. eu o las balta, sunteti PREA FANATIC ca sa intelegeti realitatea clara. Tineti-o tot asa ca LEGEA AD LITERAM II DA DREPTUL PRESEDINTELUI SA NUMEASCA PREMIERUL. Cum mi-a spus recent un om foarte dragutz, o vorba din batrani (din zona circulatiei rutiere) „mori cu legea in mana”.

  Eh… dl Basescu ne ureaza „Sa muriti bine” in acest caz. Intelegeti aluzia ?

  Si dati-o draculu de treaba ca chiar inchei aici si nu mai zic nimic, MAI DEGRABA RENUNTA PARTIDE INTREGI CARE ACOPERA SUTE DE OAMENI, SUTE DE SECTII DE VOTARE DECAT SA RENUNTE UN IDIOT CA DL BASESCU ?

  Pentru ca la faza asta nu este decat un mare idiot. Ameninta el populatia ca nu vor fi pensii !!! Ati stat de vorba cu pensionarii dle Jay ?
  Sa vedeti ce speriati sunt ? ce dezamagiti ?
  Cat de idiot trebuie sa fii ca presedinte ca in loc sa SPRIJINI PROPRIUL POPOR tu santajezi Parlamentul prin emotiile electoratului ?

  Pentru aceste greseli grave din ultima perioada dl Basescu pentru mine A DEVENIT UN MARE ZERO.

  Sa stea dracului incapatanat ca nu ii mai ajunge puterea cat o vrea… oricum sper sa nu obtina a doilea mandat.

 38. acum ca sunt mai „rece” imi cer scuze dnei Pavlicenco pentru injurii la adresa vizitatorilor, o sa incerc pe viitor sa raman calm tot timpul, si sa adaug dlui Jay un ultim lucru, niste proverbe pentru dl Basescu

  „Puterea celui cu adevarat puternic astfel se manifesta: sa stii că poti distruge pe cineva, să nu o faci şi acela să nu stie niciodată”
  (Marin Preda)

  „Puterile omului singur sunt foarte slabe”
  (Nicolae Balcescu)

  „Puterea fara limite corupe pe posesor” (Puterea totala corupe)
  (William Pit)

  „Pe liderul rău oamenii îl dispreţuiesc. Pe cel bun îl admiră. Dar adevăratul lider e acela despre care oamenii spun, când treaba s-a terminat, „am făcut-o singuri”.”
  (Lao Tzu)

  PS si unul pentru mine, ca sa ma invat minte:
  „Nu poţi învăţa pe nimeni nimic. Poţi doar ajuta oamenii să se descopere.”
  (Galileo Galilei)

 39. d-le Ed..v-a tinut calmul doar cateva ore, vad..tocmai cand sa spun si eu ca uite, ati revenit la normal..

  Dvs vedeti un lucru, eu vad altul. Unde dvs vedeti un partid incapatanat si un presedinte „idiot”, eu vad un partid care a vrut si vrea sa faca reforme pentru a schimba sistemul asta corupt, si un presedinte care a stiut sa se tina tare in fata tuturor escrocilor si un presedinte care tine cu omul simplu. DIFERENTE DE VIZIUNE, pe care nu aveti cum sa mi le schimbati, mai ales apeland la cuvinte gen „fanatism” sau „sa stea dracului” – in mod cert nu asa. Pai cu ce va deosebiti mai mult de acest om, pe care Toka il acuza ca vorbeste vulgar? La capitolul limbaj, imi pare rau ca trebuie sa o spun, nu vad nici o diferenta intre dvs si presedinte. Cum nu vad diferenta nici intre „fanatismul” dvs si al meu.

  Cu ce nu este normal un guvern de uniune nationala? Nici asta nu va convine? Dar ce ati vrea, un guvern exclusiv din PNL si PSD? Pai unde vi s-a topit inclinatia spre normalitate si reprezentativitate? PDL nu mai conteaza deloc ca electorat? Nu mai exista oameni care au votat si acest partid? Vedeti d-le Ed, de ce nu are ursul coada?

  Nu PDL a dat afara PSD, aici gresiti enorm. Primul ministru, din PDL, a dat afara pe Nica, un OM (nu partid), inlocuibil cu un alt OM, pe care insa PSD nu l-a pus, din incapatanare. Sa fi numit un alt om, si totul se termina acolo. De ce priviti numai din unghiul convenabil dvs? Unde e vina PDL-ului? Ca s-a pus PSD in unghii si a facut pe suparatul? Lasati-ma cu genul asta de idei..

  Spuneti-mi si mie lista aceea de 26 de consilieri, ca eu nu-i stiu..in afara de Saftoaica, pe care Basescu a omenit-o si pe ea si pe frati-so (daca nu-i sotul, cumva), amandoi s-au purtat ca niste nerecunoscatori. Alte nume notabile? Astept sa mi le spuneti si mie. Aratati-mi si mie unde e „fanatismul” acela al meu, de care tot vorbiti..

  Da, un OM CU PRINCIPII, am spus bine..pentru ca un om cu principii nu cedeaza la tot felul de presiuni de la grupuri de mafioti si hoti. Un asemenea om care nu-i cum spuneti dvs ca nu stie sa aprecieze si celelalte partide (dovada ca intotdeauna a spus ca doreste o colaborare cu PNL, dovada ca a stiut sa colaboreze bine si cu Catalin Predoiu, l-a acceptat ca ministru, chiar daca venea de la PNL, a lucrat bine si l-a apreciat pe Diaconescu la externe), un om care nu se apleaca dupa cum ii dicteaza coruptii. Asta numesc eu OM CU PRINCIPII.

  Sa nu-mi spuneti ca ceilalti nu mint, sau mint mai putin. E deja proverbiala minciuna lui Geoana cu cei 20 000 de euro, sau a liberalilor cu cresterea salariilor de 100 de ori (vad ca perpetuati si dvs aceeasi minciuna). Daca e sa facem un concurs cu minciuni, zau ca nu stiu cine ar iesi mai onorabil din toata faza asta..

  D-le Ed, oi fi eu naiv, cum spuneti, dar e dreptul meu. In momentul acesta il consider pe Basescu peste ceilalti candidati. Eu nu va numesc naiv, nu va fac nici fanatic, pentru ca stiu sa respect dreptul celuilalt de a face optiunea pe care o considera de cuviinta. Din contra, fanatic e acela care incearca sa-l convinga pe celalalt, prin toate mijloacele posibile, ca greseste si dreptatea e de partea sa. Eu nu incerc sa va conving de nimic, d-le Ed, eu pot sa dorm linistit noaptea si stiind ca dvs veti vota maine pe d-l Geoana sau Antonescu. Dvs insa, se pare ca nu..

  Ma intereseaza mai putin lacrimile sau nu – orice om poate avea si scapari emotionale. Sa nu-mi spuneti ca niciodata nu ati plans in viata dvs. Asa ceva nu voi crede. Presedinte sau nu, acest om ramane OM. Asta nu inseamna ca trebuie sa fie de piatra..sa nu simta..sa nu aiba nici un fel de reactie. Ca nu-i strajer la Buckingham Palace..

  Daca dvs spuneti ca se poate muri cu legea in mana, pai la ce o mai tinem? Haideti sa incalcam toate legile din tara..fiindca asa a spus un domn dragut..ca nu-i bine calea asta. E ca in fabula aceea, egalitate pentru caini, dar nu si pentru catei..

  Nu, nu inteleg nici o aluzie. Acest gen de aluzii si comparatii le vedeti dvs, si multi din aceia care se lasa influentati de „curent”. E spiritul de turma, cum se mai numeste in limbaj psihologic.

  Dvs vorbiti de partide intregi..pai si PDL ce este, jumate de partid? El nu are acelasi drept ca si PSD sau PNL? Sau pentru dvs numai ultimele doua sint indreptatite sa aiba un cuvant de spus in acest moment? Vedeti dvs, cine este mai fanatic dintre noi doi?

  Nu ameninta nimeni pe nimeni. Daca doctorul va spune „vedeti ca aveti simptome de gripa”, ce faceti, ii dati o palma doctorului pentru ca v-a „amenintat”? Chiar in termeni atat de simpli ganditi?

  Da, am stat de vorba cu pensionarii. Mai precis, cu tatal meu. Nu are de gand nici sa se arunce de pe bloc, nici sa isi taie vreo vena. Asteapta calm sa vada ce se intampla. Nu mai panicati atata lumea..ca nu Basescu le ia pensiile si se duce cu ele in Bahamas.

  Pentru dvs „a sprijini poporul” inseamna sa cedezi in fata unei haite de hoti, pusi pe capatuiala, sa le dea fraiele si sa devalizeze tara dupa bunul lor plac. Asta inseamna pentru dvs „sprijin”. Intr-un fel chiar as vrea sa ajunga acesti indivizi sa guverneze, si cand tara o sa ajunga in faliment, sa va vad, d-le Ed, cum o sa o mai intoarceti ca la Ploiesti..

  Fiecare spera ce doreste. Eu sper altceva decat dvs, si Dumnezeu va hotari cum este mai bine. Nici eu, si nici dvs.

 40. Vom vedea intradevar ce rezerva viitorul dle Jay.
  Aveti dreptate in multe din cele ce ati afirmat, dar sunt si parte in care nu cred. Sper ca numai eu sa gresesc si sa aveti dreptate pentru ca prefer sa gresesc eu si Romania sa mearga bine, decat sa am dreptate (dar daca am dreptate va veti da seama de ce am folosit cuvantul „fanatic” in relatie cu dvs).

 41. Ok, timpul va arata..toate cele bune. Sa fie bine, indiferent cine va fi la guvernare. Sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *