Pornind de la frecventele solicitari ale vizitatorilor blogului meu, aflati in cautarea Manualului de literatura universala pentru licee (clasele X-XII cu profil umanistic), scris de profesorul universitar Sergiu Pavlicenco, ii anunt pe cei interesati ca „Litera” l-a reeditat intr-un tiraj de numai 2000 de exemplare si poate fi procurat la Libraria Editurii „Litera”, din strada Hasdeu nr.2 (mai jos de Academia de Studii Economice).
De asemenea, poate fi contactat sotul meu (tel. 079441589) sau pot fi contactata eu (tel. 069111682), care dispunem de lotul ce revine autorului. Manualul costa 110 lei.
Vitalia PAVLICENCO
e o carte foarte buna, dar la ce pret este ea?
Pt Roma
Mersi de intrebare. E si o sugestie si am inclus pretul de 110 lei in text.
Familia Pavlicenco face bani!!!
Pt unu
„Nemaipomeniti bani”!!!
Din tirajul de 2000 exemplare, sotului meu ii revin, conform contractului, 200 de exemplare, care trebuie inca vindute, ca sa iti obtii „onorariul” de autor. Inca nu am vindut nici un exemplar. Elevii, scolile, asteapta manuale de la Guvern. Vidrascu Anatol a editat 2000 exemplare din cont propriu. 110 lei e pretul oficial si e pentru trei clase. Poate cumparati unul? Cred e mai corect asa decit sa furi sau credeti altfel?
Sotul meu a platit mereu impozitele in toti anii, la fel ca si mine, inclusiv din onorariu.
Pentru comparatie: din eventualul onorariu de 20 mii lei pot plati cota anuala pt doua asigurari Grawe (a mea si a sotului), o asigurare Casco pt masina si contractul cu Unimedia pt gazduirea blogului.
Postez un articol din ZIUA, pentru a vedea ce opinii au o parte din jurnalistii de la Bucuersti despre realitatile de la Chisinau
Adevarata fata a anti-comunistilor
–
Fostul comunist Marian Lupu – actuala speranta a coalitiei Alianta pentru Integrare Europeana de la Chisinau – nu doreste reintroducerea „istoriei romanilor” in scolile din stanga Prutului. Incet-incet liderii opozitiei anti-comuniste de la Chisinau dovedesc ca nu sunt chiar atat de anticomunisti pe cat le-ar placea sa se creada la Bucuresti.
Noua guvernare de la Chisinau pregateste asiduu summit-ul CSI si asteapta frematand vizita presedintelui rus Dmitri Medvedev. Pe de alta parte noua guvernare a anuntat cat se poate de clar ca nu este interesata de NATO. Daca nu ii intereseaza NATO si abia asteapta reuniunea CSI atunci se poate spune ca aderarea la Uniunea Europeana este o vorba de dansii inventata. A mai iesit si proaspatul premier democrat Vladimir Filat sa ne spuna ca isi doreste tratat de baza cu Romania. Pana la urma care este diferenta dintre noul si vechiul regim? Eu unul incep sa cred ca nu exista nici o diferenta mai ales in punctele esentiale…
Dintre toate declaratiile insa, cea a lui Marian Lupu referitoare la „istoria Moldovei” este cea mai nelinistitoare. Mai ales ca Marian Lupu este prezentat la Bucuresti ca marea speranta a democratizarii Republicii Moldova. Daca fostul comunist are de gand sa democratizeze Republica Moldova cu metode staliniste incepe sa imi para rau de tanara democratie…
Intr-un interviu pentru agentia Omega Marian Lupu declara: „Dupa parerea noastra, cea mai buna varianta pentru Republica Moldova ar fi istoria statului nostru – istoria Republicii Moldova. Fara a pune accente pe momente sensibile, care ar putea duce la o sciziune in societate. Am pledat si vom pleda in continuare impotriva unor astfel de iesiri. Daca istoricul are menirea de a cauta adevarul istoric, atunci scopul politicianului este de a aplica intr-un sector sau altul un model care ar asigura o congruenta si o armonie in dezvoltarea ulterioara a societatii pentru ca aceste decizii sa uneasca oamenii”.
Politicienii de la Bucuresti au fost pacaliti inca o data (a cata oara nu au invatat nimic din lectiile administrate de la Chisinau incepand cu decembrie 1989?). Eurodeputatii romani au acordat un sprijin nelimitat „Opozitiei” de la Chisinau in Parlamentul European. La fel, deputatii romani din Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei au sprijinit delegatia venita de la Chisinau.
Marian Lupu lanseaza cateva percepte dure: in primul rand istoricii n-au decat sa caute adevarul istoric pana le vine rau – acest adevar nu va ajunge la destinatari, respectiv la populatie si mai ales la elevi. In al doilea rand trebuie predata „istoria Republicii Moldova” – doar ca pentru asa ceva nu este nevoie de un manual, Republica Moldova exista ca stat doar de 18 ani asa ca nu este mare lucru de predat din punct de vedere istoric. Insa daca Marian Lupu are in vedere o istorie mai indelungata atunci vom avea parte in Basarabia din nou de „istoria Moldovei” inventata in perioada stalinista… Iar Marian Lupu si l-ar putea lua drept consilier pe Vasile Stati sau pe Victor Stepaniuc, vajnici aparatori ai istoriei Moldovei Mari.
Pana la urma pozitia lui Marian Lupu este extrem de apropiata de cea a fostilor sai colegi, comunistii. Deputatul comunist Grigore Petrenco spunea „Traim in Republica Moldova si trebuie sa studiem istoria noastra. Din cate cunosc nici in Romania nu se studiaza istoria romanilor”. Aici Petrenco are dreptate: nici in Romania nu se mai studiaza istoria romanilor…
George DAMIAN – george.damian@ziua.ro
Doamna Pavlicenco, e bine ca s-a ajuns pina aici deoarece vechile manuale erau … vechi 🙂 Salutari sotului Dvs. si bafta in continuare 🙂
# Vitalia Pavlicenco spune:
7 October 2009, la 23:11
Pt unu
“Nemaipomeniti bani”!!!
Din tirajul de 2000 exemplare, sotului meu ii revin, conform contractului, 200 de exemplare, care trebuie inca vindute, ca sa iti obtii “onorariul” de autor. Inca nu am vindut nici un exemplar. Elevii, scolile, asteapta manuale de la Guvern. Vidrascu Anatol a editat 2000 exemplare din cont propriu. 110 lei e pretul oficial si e pentru trei clase. Poate cumparati unul? Cred e mai corect asa decit sa furi sau credeti altfel?
Sotul meu a platit mereu impozitele in toti anii, la fel ca si mine, inclusiv din onorariu.
Pentru comparatie: din eventualul onorariu de 20 mii lei pot plati cota anuala pt doua asigurari Grawe (a mea si a sotului), o asigurare Casco pt masina si contractul cu Unimedia pt gazduirea blogului.”
SUGESTIE PUR-ROMANEASCA: 200 carti : la 35 elevi/clasa = 7 clase de elevi. Dvs fiind in „bransa” puteti vorbi cu 7 profesori x 100 lei/caciula ( asa, o mica atentie ) si le veti vinde instant. pai ce? in Romania se pot cistiga bani din afacerea asta si acolo nu? adica acolo profii nu dau meditatii la elevi in particular? of,of trebuie sa vin eu de la Bucuresti sa va invat?
Pt visatorul
Mersi de sugestie, nu stiu daca o vom folosi…
Pt Dumitru
Mersi. Succes!
se simte o seva anti-rusa in articol. in prima parte autorul vrea ca actuala conducere sa dea flit peste noapte rusilor cu ocazia summit-ului. ca sa faci asta azi rusilor tre sa ai boase nu gluma sa ii chemi si sa le spui ceamandan, vagzaal, rusiiaaaa…nici nu se ridica bine de pe scaun medvi si se taie gaz, curent, schimburi economice. si asta doar pentru ca vrea domnul ziarist. ce mai conteaza furtuna care se va abate peste si o tara facuta zob de o guvernare comunista. ideea lui este ca trebuie acum sa intram cu capu’nainte asa orbeste. urmeaza apoi potretul moral al lui marinica de parca noi pe aici nu am auzit de el si de declaratiile lui. asa, ca autor de articole il tavaleste bine pe nea marin…dar nu ne spune nimic nou. si poate ca si doamna VP are dreptate in ce spune cu privire la AIE, mai asteptm sa vedem cum decurg lucrurile…si Doamna VP pot sa va adresez o intrebare cit se poate de serioasa? daca in Romania iese presedinte Geoana si face guvern de stinga cit credeti ca procente ca se vor incalzi relatiile romano-basarabene? dar daca iese Oprescu si face guvern de tehnocrati? dar daca iese Crin Antonescu si face guvern liberal? e cam multa fraza dar chiar astept o opinie serioasa si de ce nu poate si o postare pe blog in acest sens…sint curios ce opinii primiti. multumesc anticipat.
Pt Vlad
Dupa cum imi spunea cineva ieri – „marile dezamagiri inca vor veni”. Cu trei partide liberale, de centru-dreapta, s-ar putea avea o guvernare de centru-stinga… Si, iarasi, aici e cauza – rinza moldoveneasca – daca se uneau toti, pe o lista, in front comun anticomunist, democratii puteau avea 53 mandate fara Lupu. Acum Lupu cu 13 mandate joaca pe degete 40 de mandate liberale. Drept ca si acestea 40 sint „liberale” – asa intre noi, fie vorba.
Stiti, eu am trecut priun diferite etape politice. Cind erau comunistii, parca iti venea sa te mobilizezi, sa lupti, aveai un dusman antinational in fata. Acum, cind parca au venit ai nostri, parca nici nu stii cum sa procedezi – vezi multe – dar trebuie sa taci ca „unde, sa mai dai si tu in ei?..” De aceea, mi se face tot mai sila, pentru ca in perioade comuniste vezi dusmanul in fata, iar in perioade postcomuniste nu stii – sa fii tu, obiectiv, principial, corect, sau sa tot ramii cu speranta ca iaca, iaca… Mare deruta.
Ehhh Doamna, felicitari! ati ajuns in Romania! nu cred ca difera sila moldoveneasca de cea romaneasca. o zi buna!
Pt Visatorul
Desi am spus ca nu oricine merita raspuns, va mai dau o sansa sa manifestati corectitudine, obiectivitate si cumsecadenie.
1. In perioada social-democratilor la guvernare, trebuie sa recunosc si ca atunci s-a facut mai mult pentru romanii din Basarabia. Este adevarat – nu era Romania in UE si NATO si Moldova nu avea o guvernare comunista radicala. Geoana a gresit cu loteria de vize pentru moldoveni. Eu ii cunosc pe Iliescu, Nastase, Geoana, Corlatean, pe altii. Imi place omul politic si profesionistul Diaconescu. I-am scris recent lui Corlatean ce cred eu despre sansa PSD si l-am felicitat pentru prestatia sa privind si in Moldova.
2. Daca iese Oprescu – dar nu cred ca iese – si face guvern de tehnocrati, mult va depinde de lobby-ul de aici. Pentru ca el nu va face atita populism, deoarece si problema Basarabiei e o carte electorala, dar ar putea fi mai indiferent fata de romanii nostri. Totul depinde de noi, in cazul lui.
3. Sint national-liberala si ramin principiala. Am multi prieteni printre cei de la PNL. – Norica Nicolai, Cristi Busoi, Teodor Melescanu, George Scutaru. Il cunosc pe Petre Roman, pe Tariceanu. Nu am avut contacte directe cu Crin Antonescu, dar imi place tot mai mult, desi imi este greu sa-l creditez cu sansa. Ceea ce nu mi-a placut la ei este ca, atunci cind au avut un Guvern minoritar, nu s-au aplecat asupra problemelor noastre. Cea mai importanta fiind cetatenia si lobby-ul la Parlamentul European. Desi Cristi Busoi e cu multa inima. Daca vine Antonescu, sper sa fie sensibilizat si sa isi schimbe PNL atitudinea. Mai ales ca acum sint liberali in Moldova, cit e vor mai tine. Cred ca raceala PNL a venit de la Tariceanu. Nu m-am bagat la PNL-Romania, pentru ca nu avem procente, in Moldova, iar procente nu avem, pentru ca nu am avut bani sa participam singuri.
4. Nu facem rosii cu otet. Acestea sint rosii marinate. Noi facem murate.
am inteles doamna, mai mult de 15% nu acordati incalzirii relatiilor din cauza ambelor parti. asa sentiment am si eu…la ce e acum mai mult de 15% nu se schimba nimic in bine. o zi buna.
Doamna Pavlicenco se considera a fi o „doamna de fier” si vrea sa se creada ca nu ar avea nevoie de bani. Nu va ascundeti dupa deget, orice carte aduce profit, tot asa si cartea ce a scris-o V. Pavlicenco.
Succes la chietuit bani, ca ve-ti cistiga ceva.
Pina acum deputatul Pavlicenco a trait pe spatele poporului, dar acum pe cel a bietilor elevi, adica deja sotul acesteea face bani.
Ce mai, business de familie…
pt viitorul
Nu vad de unde concluzia ca eu as vrea sa se creada ca nu as avea nevoie de bani. Ba, dimpotriva, am nevoie. daca editorul a decis sa reediteze manualul si, potrivit unui contract obisnuit in domeniu, adica de 10 la suta pentru autor, din 2000 exemplare, ne-au revenit 200 exemplare, pe care cautam sa le vindem in mod normal. Totul e legal, se platesc impozite, care e problema, unde ma ascund dupa deget daca am pus pe blog anunt public? Ce vreti sa spuneti> Cartea a scris-o sotul, Sergiu Pavlicenco, iar el nu are blog. Cei care au stiut ca exista un asemenea manual mi l-au solicitat mie, pe blogul meu. Cind a aparut, am anuntat. Ce va deranjeaza? Pretul e ca si la librarie, pus de editura, nu de sotul meu.
Si, ca o continuare. Cum am intrat saracar in primul Parlament, asa am si iesit. La fel ca si in si din primul Parlament. Puteti considera un neajuns, eu consider ca e mai bine asa decit sa furi sau sa „krisuiesti”, ceea ce eu nu am facut niciodata.
Pt coleg
Adevarul este exact invers. Nu am primit cel mai mare salariu public in calitate de deputat. Numai ca ceea ce nu intelegi e ca acest salariu in nici un caz nu permite sa iti faci datoria de deputat, care inseamna deplasarea la intilniri cu cetatenii. Pentru asta Parlamentul dadea pe luna 300 lei.
Si am muncit, la sigur, mai mult decit oricare altul. O stit e lume. Cind va decideti, veniti la casuta mea de vacanta sa va arat cele 500 interpelari, care sint si pe acest blog, la adresa http://www.pavlicenco.md/2009/07/02/din-activitatea-mea-de-deputat/