De ce acest decalaj intre exit-poll si datele CEC?

rece.jpgstart.jpgUn lucru este clar – nu vor pleca de la Putere comunistii pe cale democratica, asa cum le-a tot placut sa defileze in acesti opt ani, zicind ca au venit pe cale democratica.

Fraudarea alegerilor este evidenta. Personal, am fost sunata legat de multe cazuri si lumea s-a plins ca observatorii partidelor liberale au fost pasivi. Cred ca asta e pentru ca falsificarea alegerilor s-a facut intr-un mod si mai sofisticat. Comunistii nu pot cistiga, daca nu fraudeaza alegerile. Ideea aceasta au emis-o mai multi analisti si cred ca au dreptate.

Totusi, intre datele exit-poll-ului, potrivit carora PCRM ar avea 44 mandate, PLDM – 19, PL – 17, PDM – 13 si AMN – 8, si, pe de alta parte, rezultatele preliminare oficiale la 4% de voturi numărate, potrivit carora PCRM ar fi luat 58,7%, PLDM – 11,6%, PL – 7%, PDM – 12,7%, AMN – 5,5% ori la 12% – PCRM – 54,1 %, PLDM – 13,1, PL – 8,9, PDM – 12,8, AMN – 6,5, ori la 17 % din voturi – PCRM – 52,1 %, PLDM – 13,6, PL – 9,5, PDM – 13,1, AMN, 7,3 exista un decalaj enorm, care arata o mare marja/eroare a exit-poll-ului, ceea ce ar avea doua explicatii – 1. Nu este corect exit-poll-ul, dar s-a indeplinit o comanda venita de la finantatori contra comunistilor. 2. Este corect exit-poll-ul, insa fraudarea i-a dat peste cap marja de eroare.

Mai probabila e varianta a doua. Si mai cred ca, in aceasta situatie, partidele de opozitie nu ar trebui sa recunoasca alegerile. Ele ar trebui sa conteste in instantele de judecata – si daca nu au facut-o masiv pe parcursul zilei pina la ora 21.00, este o greseala enorma (la ce le-a mai servit argumentul ca nu fac o lista comuna pentru a avea cite trei reprezentanti in comisiile sectiilor de votare!?) – toate cazurile de fraudare. Iar oamenii sa isi declare protestul si impotriva acestor alegeri nelibere, nedemocratice, refalsificate de comunisti.

Chiar daca se mentioneaza ca «rezultatele preliminare oficiale de la CEC nu includ datele pe Chisinau», se pare ca rostul lor este demoralizarea liberalilor, pregatirea pentru «a-i trece» in Opozitie, precum si incurajarea PDM sa faca alianta cu PCRM. Mai cred ca vor face totul comunistii sa coboare AMN-ul sub 5 la suta, iar temerea cu buletinele pregatite conform tehnologiilor avansate cu deplasarea stampilei pe buletinul de vot nu a trebuit sa fie tratata cu superficialitate de liberali.

Daca majoritatea comunista, chiar fara PD, va avea, totusi, un rezultat net superior sumei cumulate de celelalte patru partide, se impun si alte concluzii, dincolo de «pierderea» cauzata de falsificare.

Comportamentul posibil al PD este tema unei alte analize. Mai ales dupa emisiunea de azi «In profunzime» de la PRO TV si dupa declaratiile lui Voronin despre PD, Lupu, Diacov s.a.

Ca si „rolul” celor cinci principii, in baza carora comunistii ar vrea sa faca aliante si despre asemanarea lor cu platforma PD…

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

57 Comments

Add a Comment
 1. SCUMPII MEI,
  Va iubesc pe toti si Va rog sa rugam in continuare pentru binele tarii,
  si sa actionam fiecare unde este si cum poate ca sa avem o coalitie puternica a partidelor de opozitie!

  Doamne, ajuta-ne!

 2. Uraaaaaaaaa!
  Dl Lupu mi-a raspuns

  Valenta says:
  30 iulie 2009 at 11:35

  Dle Petrencu,
  Va rugam foarte mult, transmiteti-i Dlui Lupu mesajele noastre,
  poate ajuta cu ceva, caci vrem sa avem siguranta ca totul va fi bine.

  #
  Marian Lupu says:
  30 iulie 2009 at 12:41

  Da, dna Valentina, ma voi tine de cuvint. Nu mai e necesar sa-mi transmita cineva ceva, EU va salut.
  #
  LEO says:
  30 iulie 2009 at 13:12

  mai lasati aceste glume fratilor…eu zic ca LUPU nu arre timp saa intre pe syturi si sa scrie mesuri cu ideei care sa i se opuna caracterului sau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  #
  Valenta says:
  30 iulie 2009 at 13:50

  Multumesc, Domnule LUPU ca mi-ati raspuns,

  Sa stiti ca sunt o credincioasa si ma voi ruga lui Dumnezeu permanent
  pentru sanatatea Dvs, pentru succes, pentru ca Domnul sa Va ocroteasca pe Dvs,
  pe familia Dvs si pe toti pe care ii iubiti.

  Am multe ginduri bune pentru Dvs si pentru toti
  caci mi-ati dat o speranta si mi-ati redat credinta ca si la noi
  sunt Oameni cumsecade.

  Doamne, Dumnezeule, iti multumesc si te rog sa ocrotesti
  pe toti oamenii de buna credinta. Amin!

 3. Vulturul Brancovenesc
  cred ca ultima variantra este cea mai buna

  „Sau jucati tare formati guvernul anchetati fraudele repede sui decisiv arestati si condamnati pe toti pungasii astia de comunisti pana ii detrerminati sa basculeze in cealalata parte ( le desttructurati partidul) eventual interziceti prin lege partidele extremiste (recte partidul comunist).”

 4. Vulturul Brancovenesc

  Un ”mic” amanunt pentru ca planul sa reuseasca trebuie urmati cativa pasi in ordine logica
  a) trebuie sa se actioneze de o maniera rapida si foarte energic pentru schimbarea tuturor oamenilor din institutiile de forta ale statului care sunt niste conserve plasate acolo de comunisti. Cand spun asta ma refer la min. de interne , armata , procuratura si magistratura(f.f. imp.) media etc.
  b) schimbarea in regim de urgenta a constitutiei (prin prevederea interzicerii partidelor extremiste comuniste sau fasciste respectiv a partidelor ce imbratiseaza doctrina acestora ) si a legilor importante care favorizeaza sau creaza o situatie de status-quo al comunistilor si a aliatilor lor.
  c) crearea unei retele extinse si structurate a structurii politice a partidelor de orientare liberala.
  d) permisiunea emiterii si retransmiterea posturilor de radio si tv din europa (in principal din ROMANIA deoarece exista apropire lingvistica)

 5. da, pacat ca 3 napoleoni trebuie sa depinda de un „smecher” , dar in politica e nevoie de intelepciune.. S-a facut un pas FOARTE MIC INAINTE SPRE EUROPA .. Trebuie de exploatat la maxim toate posibilitatile ca Opozitia , impreuna cu PDM sa preea parghiile conducerii… Se va ajunge la presa libera, informare, justitie independenta, drepturi ,libertate .. si astfel oamenii de la sate si nu numai , nu vor mai vota pe viitor comunistii..

 6. Pt Mihai

  Bine ca s-a redus decalajul!

 7. Pt Dna Pavlicenco:
  Da! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *