De ce acest decalaj intre exit-poll si datele CEC?

rece.jpgstart.jpgUn lucru este clar – nu vor pleca de la Putere comunistii pe cale democratica, asa cum le-a tot placut sa defileze in acesti opt ani, zicind ca au venit pe cale democratica.

Fraudarea alegerilor este evidenta. Personal, am fost sunata legat de multe cazuri si lumea s-a plins ca observatorii partidelor liberale au fost pasivi. Cred ca asta e pentru ca falsificarea alegerilor s-a facut intr-un mod si mai sofisticat. Comunistii nu pot cistiga, daca nu fraudeaza alegerile. Ideea aceasta au emis-o mai multi analisti si cred ca au dreptate.

Totusi, intre datele exit-poll-ului, potrivit carora PCRM ar avea 44 mandate, PLDM – 19, PL – 17, PDM – 13 si AMN – 8, si, pe de alta parte, rezultatele preliminare oficiale la 4% de voturi numărate, potrivit carora PCRM ar fi luat 58,7%, PLDM – 11,6%, PL – 7%, PDM – 12,7%, AMN – 5,5% ori la 12% – PCRM – 54,1 %, PLDM – 13,1, PL – 8,9, PDM – 12,8, AMN – 6,5, ori la 17 % din voturi – PCRM – 52,1 %, PLDM – 13,6, PL – 9,5, PDM – 13,1, AMN, 7,3 exista un decalaj enorm, care arata o mare marja/eroare a exit-poll-ului, ceea ce ar avea doua explicatii – 1. Nu este corect exit-poll-ul, dar s-a indeplinit o comanda venita de la finantatori contra comunistilor. 2. Este corect exit-poll-ul, insa fraudarea i-a dat peste cap marja de eroare.

Mai probabila e varianta a doua. Si mai cred ca, in aceasta situatie, partidele de opozitie nu ar trebui sa recunoasca alegerile. Ele ar trebui sa conteste in instantele de judecata – si daca nu au facut-o masiv pe parcursul zilei pina la ora 21.00, este o greseala enorma (la ce le-a mai servit argumentul ca nu fac o lista comuna pentru a avea cite trei reprezentanti in comisiile sectiilor de votare!?) – toate cazurile de fraudare. Iar oamenii sa isi declare protestul si impotriva acestor alegeri nelibere, nedemocratice, refalsificate de comunisti.

Chiar daca se mentioneaza ca «rezultatele preliminare oficiale de la CEC nu includ datele pe Chisinau», se pare ca rostul lor este demoralizarea liberalilor, pregatirea pentru «a-i trece» in Opozitie, precum si incurajarea PDM sa faca alianta cu PCRM. Mai cred ca vor face totul comunistii sa coboare AMN-ul sub 5 la suta, iar temerea cu buletinele pregatite conform tehnologiilor avansate cu deplasarea stampilei pe buletinul de vot nu a trebuit sa fie tratata cu superficialitate de liberali.

Daca majoritatea comunista, chiar fara PD, va avea, totusi, un rezultat net superior sumei cumulate de celelalte patru partide, se impun si alte concluzii, dincolo de «pierderea» cauzata de falsificare.

Comportamentul posibil al PD este tema unei alte analize. Mai ales dupa emisiunea de azi «In profunzime» de la PRO TV si dupa declaratiile lui Voronin despre PD, Lupu, Diacov s.a.

Ca si „rolul” celor cinci principii, in baza carora comunistii ar vrea sa faca aliante si despre asemanarea lor cu platforma PD…

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

57 Comments

Add a Comment
 1. Sa fim calmi pina la totalurile finale…

 2. sa avem rabdare… sometime timing is everything.

  diferenta e mare intradevar, dar rezultatele nu sunt finale. Ca comunistii au furat, e clar, au furat la fel de mult ca si la alegerile precedente, dar oamenii au votat si mai puternic impotriva PCRM

  important este ca opozitia celor 4 partide sa aiba 50% + 1 si atunci vor face guvernul si VA TREBUI SA DEMITA TOT CE INSEAMNA PICIOR DE COMUNIST si astfel sistemul va fi curatat, iar PCRM isi va da duhul ca un partid zombi umflat de putrefactie ce este.

  cu fiecare anunt PCRM are cate 1% mai putin, deja sunt la 49.9% (cand scriu acum) apoi mai sunt voturile din Chisinau care sigur sunt pentru opozitie (in mod special pentru PL) si apoi mai sunt voturile (putine cei drept) din strainatate care sunt clar impotriva PCRM

  Este cantecul de lebada a PCRM, sa avem incredere.
  Va fi o noapte istorica.

  Sa ne ajute Dumnezeu.

 3. Caderea pcrm e lenta dar sigura

 4. cred ca or. Chisinau va da lovitura de gratie

 5. Sunt doua variante…ori PCRM va pierde asha kum arate rezultatele, ca scad % acumulate de ei…sau inca nu au fost introduse buletinele fraudate…
  dar sa speram la bine!!

 6. NU înţeleg de unde atîta panică ??? Doar e vorba de numai 4 % din buletine !!!!! Haideţi să aşteptăm rezultatele finale , să vedem ce spun ele 😉

  P.S. D-na Pavlicenco , ce legătură au aceste 2 imagini de mai sus cu articolul dat ??

 7. dar cind vor fi calculate rezultatele votarii de la Chisinau?

 8. Radu,
  1. ceata inseamna obscuritate
  2. si iar suntem la un nou start,

  Chiar mi-au placut imaginile, caci redau exact situatia in care suntem.
  De fapt, alegerile din 29 07 09 sunt doar o etapa, dupa care va urma alta,
  Deci, sa fim absolut calmi dar si sa actionam destept mai departe.

 9. anticriminal=anticomunist

  Dna Pavlicenco, impartaseam de la bun inceput scepticismul Dvs fata de decalajul initial creat de datele CEC. Acum, cand mai raman de numarat 40% din voturi, iar PCRM cu PDM detin confortabil majoritatea constututionala, cred ca nu ar fi pripit de afirmat ca PCRM totusi au ne-au pregatit supriza macabra si au falsificat alegerile. Cum altfel de explicat diferenta cu exit poll de 8 % in favoarea PCRM? atunci cand marja de eroare e de numai 2%? Or, exitpollurile de data asta sunt mult mai credibile decat pe 5 aprilie, pentru ca mai multe ONGuri printre care si ADEPT au facut parte din stuff.
  Care e planul B al opozitiei liberale in acest caz? astept cu nerabdare.

 10. In primul rand este de vina UNIUNEA EUROPEANA CA LASA RUSIA SA-SI FACA DE CAP , SA-SI BATA JOC DE POPULATIA R. MOLDOVA SI SA GOLEASCA ACEST PAMANT DE OAMENI…….

  INDIFERENT CINE VA FI LA PUTERE, R. MOLDOVA TOT CEA MAI SARACA TARA DIN INTREAGA EUROPA VETI RAMANE CU TOT AJUTORUL ACORDAT DE RUSIA.

  NU TREBUIE SA UITAM CA SUNTEM IN CRIZA ECONOMICA, IAR DIN ACEASTA CRIZA VOR IESI MAI REOPEDE TARILE MAI DESCHISE ECONOMIC.

  EU INCA MAI SPER CA PCRM SA IA MAI PUTINE VOTURI, SA AIBE MAXIM 55 MANDATE IN PARLAMENT.

  PACAT DE ACEST POPOR, DAR DACA VOI NU LUPTATI NU ARE CINE SA O FACA.

  1. PRIMUL PAS IL REPREZINTA SOLUTIONAREA CONFLUICTULUI CU TRANSNISTRIA (INCLUSIV PRIN INDEPENDENTA EI)

  2. CONCENTRAREA DE URGENTA PE MASURI DE SUSTINERE ECONOMICA A DIFERITELOR RAMURI ECONOMICE.

  ESTE BINE TOTUSI CA PCRM NU VOR MAI FACE SINGURI JOCURILE, DESI PANA LA ELIBERAREA DE SUB SISTEMUL COMUNIST VA MAI DURA CEVA.

 11. CA SA INTELEGETI MAI BINE CINE CU CINE VOTEAZA UITATI-VA FOARTE ATENT PE SITEUL „VOTEAZA.MD” pe care se intra de pe pagina CEC MOLDOVA.

  VETI RAMANE SI VOI SURPRINSII, IAR PE ROMANII „I CERT CA NU AU VOTAT MAI MULT SI CUM TREBUIE”

  PE CELELALTE MINORITATI NU POT DECAT SA LE FERICIT CA STIU CEEA CE VOR., BINE CA ELE NU VOR DECAT IN MICA MASURA CIVILIZATIE SI DEMOCRATIE SI EUROPENIZARE.

  DAR MAI BINE PRIVITI ACOLO………..

 12. anticriminal=anticomunist

  !!! ce conincidenta!!! Mandatele in plus ale PCRM – sunt din contul partidelor liberale PLDM (3!) si PL (5!), iar PDM – se alege si el cu un mandat in plus!!!

 13. Acest decalaj este firesc, pentru ca comunistii controleaza CEC si pentru ca au utilizat aceeasi tactica de fraudare a alegerilor. Cine plateste, acela comanda muzica.

 14. Apropo de numerologie: 29.07.2009 ; 2+9=11; si 2+0+0+9=11; ce semnificatie are asta?
  De fapt, 29.07 e ziua imnului „Desteapta-te, romane!”, oare s-au desteptat, in sfarsit, romanii basarabeni?…

 15. Foarte simplu : pentru ca datele centralizate intii au fost de la circumscriptii mici, astea sunt la sate si acolo-s comunistii la putere …
  Cum au inceput sa vina si datele si procesele verbale de la circumscriptiii mari(orase) a inceput sa se dilueze si procentul comunistilor.

  In final cifra va fi mult mai apropiata de sondaj…

 16. anticriminal=anticomunist

  fiecare mandat revenit la liberali – il percep ca pe o victorie personala! (eu am spus bine – „percep” da nu „consider” 😉 )

 17. anticriminal=anticomunist

  iaca nie ni-i interesant : care este rationamentul democratic de a se opri de la publicarea datelor cand mai raman doar 25 % ? Ce vor face ei toti acolo la CEC pana la orele 8 dimineata cand vor posta … „urmatoarele rezultate” ? Sa intelegem ca nici atunci nu vor fi rezultate finale.

 18. Fara panica

  Data, ora * 30.07, 3:15 Voturi numărate 75.7%
  Concurenţi electorali % Mandate
  Partidul Comuniştilor din Republica Moldova 45.90% 49
  Partidul Popular Creştin Democrat 1.90% 0
  Alianţa “Moldova Noastră” 7.60% 8
  Partidul Liberal 13.20% 14
  Partidul Liberal Democrat din Moldova 16.10% 17
  Partidul Democrat din Moldova 12.90% 13
  Partidul Social Democrat 2.00% 0
  Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova 0.40% 0

  Rezultatele Exit Poll

  Concurenţii electorali care potrivit rezultatelor Exit Poll au trecut pragul de reprezentare în Parlament
  Concurenţi electorali % Mandate
  Partidul Comuniştilor din Republica Moldova 40.50 43
  Alianţa “Moldova Noastră” 8.00 8
  Partidul Liberal 16.50 18
  Partidul Liberal Democrat din Moldova 17.60 19
  Partidul Democrat din Moldova 12.80 13

  PS Multumim Doamna Vitalia pentru sustinerea opozitiei, ser sa va promovati ideile intr-o tara democrata.

 19. Comunistii in 2005 au avut sustinerea PPCD si au format Guvernul totalitar, au ales presedintele Voronin.
  In 8 ani nu au indeplinit promisiunile electorale nici pe departe! Alegerile au fost fraudate timp de 4 ani la rind prin monopolizarea mass-media „publica” sau aservita puterii. Au fraudat si in ziua alegerilor.
  Pacat ca democratii nu au avut „singe” si creier rece si nu au strins la gard comunistii cu toate incalcarile din ziua algerilor. Nu stiu ce au avut de facut mai important.
  Acum Lupu se impune ca o forta, care poate „stabiliza” sau „destabiliza”. Din pacate Lupu a atas voturi nu numai de la comunisti, dar si de la democrati.
  Daca Lupu se va „uni ” cu comunistii si ideile lor, va trebui de dat un picior in fund pentru totdeauna din politica moldoveneasca.
  Dar si Ghimpu trebuie sa iasa mai putin in fata, lasa impresia unui „badaran de bazar”, nu a unui politician….La „In profunzime” a dat-o rau de tot in bara cu „proiectul de constitutie”. Cum sa fie adoptat un proiect de introducere a modificarilor in Constitutie cu 50+1 voturi ? Mai si insista, ca un proiect nu este Constitutia….Dar un proiect, care vine sa modifice Constitutia, nu este acelasi lucru ?
  Si Tanase il trata pe Lazar cu tonul de politician cu „experienta de-o viata” si precum Lazar e de „2 saptamini in politica”…..Tanase mai are mult pina va ajunge la nivelul de pregatire a lui Lazar, acesta totusi fiind in aparatu executiv destul timp, ca sa poata dialoga in mod „civilizat” si sa lase impresie pozitiva populatiei…
  Ne asteapta timpuri inca grele de tot.
  Ce putem intreprinde ?
  1. Sa nu fie admisi in fata democratii alesi in parlament, cei care nu au carizma, experienta de activitate in structurile statale si care nu minuiesc arta comunicarii. Vor strica tot ce poate fi construit.
  2. Electoratul sa influienteze PD sa nu faca coalitie cu partidul Comunistilor, promisiune electorala.
  3. Lupu sa demonstreze ca este o personalitate si din numarul total de comunisti, care au stat alaturi de el 8 ani, il respecta ca pe un bun politician si sa-i atraga sa voteze un presedinte propus de democrati.
  4.Democratii trebuie sa propuna un presedinte neafiliat politic, spre exemplu cum ar fi Puscas, care a avut curajul sa-si spuna intotdeauna opiniile lui separate, care contraveneau colegilor lui, care aserveau intru tot puterea comunista.
  5.Democratii sa demita imediat Capii de la Radioteleviziunea / publica/ moldoveneasca si a organelor de forta si executive, care au indeplinit comenzile comunistilor in toti acesti 8 ani.
  6. Sa nu intoarca tot cu „fundul in sus”, sa dea posibilitate profesionistilor,celor de rind, din structurile statale sa-si faca functiile si sa demonstreze ca sunt loiali puterii instaurate de partidele democratice.
  7.Sa revizuiasca toate proiectele investitionale demarate de comunisti si sa aprecieze la maxim, care sunt bune de continuat si care trebuiesc imediat stopate.
  8. Sa se reexanineze distribuirea bugetului de catre guvernantii comunisti pentru administratia publica locala in tara si sa se redistribuie reiesind din realitatea nacesara si sa nu se faca pe principii de apartenenta si culoare politica a administratiilor teritoriale existente.
  9.Sa se examineze necesitatea multimii de „ciuperci”, create de comunisti, pentru angajarea in posturi de munca a docililor puterii si spalarea de bani publici.
  10. Imediat sa se preia negocierile cu organismele internationale .
  11. Sa se inainteze chit mai urgent cererea la UE , sa demareze indeplinirea „caietului de sarcini ” pentru aderare la UE.
  12. Sa demareze la Radioreleviziunea nationala un ciclu de programe economice, sociale si politice, la care sa fie invitate persoane cu autoritate si reputatie buna , merite in societate, care au un cuvint greu de spus de la bun inceput, pentru un dialog constructiv intre guvernare si societatea civila.
  Sa fie invitati la aceste emisiuni reprezentanti a tuturor partidelor parlamentare/inclusiv comunistii, care pot fi batuti mar in fata radiotelespectatorilor pentru faradelegile si saracia, in care au aruncat poporul/ si extraparlamentare, pentru a demara procesul de unificare a fortelor politice pentru viitoarele alegeri locale din 2011 / si parlamentare anticipate, daca vor avea loc/.
  13. Sa se asigure posibilitatea de emisie a PRO TV si alte posturi de radioteleviziune cu tenta nationala pe tot teritoriul tarii.
  14. Sa fie transmis un mesaj international incurajator pentru investitorii straini.
  15. Sa se anuleze imediat vizele pentru cetatenii din Romania.
  16.Sa se intreprinda masuri urgente de acordare a asistentei producatorilor de produse agroindustriale pentru realizarea chit mai eficienta a roadei crescute de catre agricultori, substituind produsele de import de pe piata interna cu cele produse in sectorul agrar din tara. Asta ar insemna sustinerea masiva a sectorului agrar pe termen imediat si incurajarea dezvoltarii sectorului agrar pe termen lung.
  17. Sa fie introduse imediat masuri stimulatorii pentru agentii economici, care vor crea noi locuri de munca si care nu vor admite restante la achitarea salariilor si a impozitelor.
  18. Sa se intreprinda masuri de ameliorare a sistemului invatamintului public si a ocrotirii sanatatii.
  19. Sa atraga chit mai multe granturi pentru sustinerea pensionarilor si a altor categorii de populatie.
  20. Parlamentarii si reprezentantii guvernamentali sa fie responsabili de raioane concrete, in care sa munceasca cu adevarat in timpul intre sesiuni si sa fie responsabili de situatia raioanelor de care sunt responsabili.

  Voi mai scrie poate mine….dar poate mai scriu si altii mai multe si mai interesante.
  In marea speranta ca comunistii vor pleca,

  UP

 20. Bravo UP!

  Imi place! Partidele, care au fost de opozitie, trebuie sa-si faca o strategie clara si sa actioneze operativ.
  RiMi este este in prag de colaps economic si cu asta nu este de glumit, nici de taraganat!

 21. UP

  Acum, noi, alegatorii trebuie sa cerem de la Partidele respective
  sa-si onoreze datoria de a indeplini nu numai ce au promis,
  dar si sa actioneze mai larg si mai sigur in rezolvarea problemelor stringente.

  Deci, suntem la un nou start!

  La munca, fratilor!
  Doamne ajuta!

 22. anticriminal=anticomunist

  aha, sa nu voteze acu Diacov sau/si Lupu cu 13 mandate ale lor pentru Zina sau pentru Lupu, sa faca si un guvern „de coalitie”, iar noi o sa tot muncim…
  13+48 = 61, ce coincidenta!

 23. Pavlicenco,
  numai un politician care are 2 zile de activitate politica, incepe sa faca analiza la inceputul numararii: doar vin mai intai rezultatele de la sectiile mici, unde comunistii au gestionat procesul de votare mult mai simplu.

  De taceai, filozof ramaneai!!!
  Doamne, cata incompetenta in Pavlicenco…..

 24. Daaaaa! Sa le ajutam impingindu-i din urma sa-si faca treaba bine. Imediat. Fara intirziere! Orice taraganare este ucigatoare! Poporul asteapta schimbarea si de nu va fi – democratia este compromisa pentru totdeauna.
  Le recomand democratilor sa nu smiorcaie plictisitor si jalnic despre mostenirea, care au preluat-o de la comunisti, sa miste rapid situatia spre bine si sa spuna: Uite ce am preluat si ce am facut! Ca doar au stiut unde se baga, stim si noi ca este mult de facut, dar nu avem timp sa murim de jalea democratilor, care au pretins la putere, stiind ca nu va fi usor….
  Noi ii vom ajuta, daca vor avea nevoie si vor solicita ajutorul nostru, daca nu- „se da baba jos din car, boii trag mai usor”. Sa vedem daca le putem fi de folos. Oricum trebuie sa fim alaturi si sa nu le permitem sa greseasca…nu au dreptul. Noi i-am votat si am convis pe multi altii sa-i voteze, facindu-ne responsabili in fata celora pe care i-am convins!
  Si peste putin timp vin din nou alegerile…Ce vor spune la electorat ? Ca este greu sa fii la putere?
  Ca in bancul: „Mai mosnege, daca nu stii, ce te apuci…….?”.
  Dorim adevarata democratie si o adevarata Clasa Politica Populara /pentru popor/!
  Atunci ii vom duce in brate si ne vom ruga la Dumnezeu sa le ierte pacatele trecutului, ca doar unii au mai si „gresit”….

 25. Pentru Oleg C.

  Iar ai aparut cu greata ta de comunicare. Te maninca intr-un loc, la care nu agungi sa te scarpini, si incepi sa scarpini pe altii.
  D.Pavlicenco, va implor, dati riia asta la spam, ca ma scoate din toate saritele. Ori chiar nu va respectati de loc?
  Daca mai admiteti atare comportament pe blogul DVS, sa stiti ca meritati sa fiti criticata!
  Nu puteti admite chiar sa-si bata joc de DVS un oarecare „anonim”, care poate nu a facut in viata lui nici chit este negru sub unghia DVS.
  Daca DVS credeti ca asta este democratic si nu obraznicie, care trebuie cumva taxata, atunci o dau dracului de asa democratie…..

 26. Goga,

  du-te naibii, clar? ti-e greata, mars la WC.
  da, ma maninca undeva. vrei sa-ti zic la ureche unde anume????

 27. da dle Oleg C. imi aduc aminte de convorbirile cu dvs pe chatul Unimedia… imi aduca aminte pentru ca aveti acelasi stil de om nesimtit.

  atat va duce creierul „mars la WC”
  nu e nici de mirare de ce sunteti pentru semi analfabetul de voronin.

 28. anticriminal=anticomunist

  da-ti peste gura…
  sa gindim si actionam numai pozitiv

 29. Ed______

  ai luat-o haisa si tu ca si Goga?
  adica limbajul ei (lui) nu te deranjeaza, al meu – da.

  inca una: da=mi o adresa de mail sa-ti expediez poza cu buletinul de vot si optiunea mea, daca vrei.
  si nu te ocupa cu dezinformarea. eu cu tine pe chat la unimedia nu am vb.

 30. bravo UP

  Sa tinem ochii pe ei.
  Caietul cu probleme pe masa si sa le rezolve!

 31. pe Dna Pavlicenco sa o lasam in pace!

  La momentul cind a scris, toti eram in stare de deruta cumplita.

  Ba inca sa-i multumim ca ne ofera posibilitatea sa comunicam.

  Va rog comunicati ineteligent.

 32. Sa multumim colectivului de la UNIMEDIA
  care a TINUT APRINSA LUMINA toata noaptea
  si nu ne-a lasat sa disperam.

  MULTUMIM UNIMEDIA!

 33. Pace tuturor,

  Am fost si mai suntem stresati,
  dar numai cu calmitate si luciditate vom putea merge cu succes inainte.

  Mai bine sa multumim lui Dumnezeu ca nu este mai rau.

  Cu rezultatele care se prognozeaza avem tot temeiul sa speram ca vom putea MERGE inainte in directia se ne-o dorim.

  Acesta este deja un mare succes!

 34. Pt Croitor Radu

  Aceste doua imagini au urmatoarea legatura cu articolul. 1. Toti au asteptat un nou start al R.Moldova. 2. Startul si guvernarea vor fi extrem de grele, invaluite de raceala si hauri.

 35. Pt toti

  Sint surprinsa ca, desi am inchis calculatorul dupa 1 de noapte, am gasit dimineata o gramada de postari. Ma bucur pentru ca ati putut dialoga.

  Nu sint deloc bucuroasa de rezultate. Comunistii vor ceda mai usor multe lucruri PD, decit Opozitia si e nedrept sa fie asa, dar eu cunosc experienta anului 1998. Diacov si PD a cistigat enorm din nevotarea Presedintelui – acum PD va pune conditii mari si grele liberalilor pt ca sa mearga alaturi sau impreuna.

  Cu asta vreau sa spun ca liberalii au luat 39 in loc de fostele 41 mandate, dispersarea lor nu a acumulat toata energia anticomunista si lipsa unei liste comune nu a dus la victoria lor. Starea de spirit de la 3 iunie si starea de dinainte de alegeri nu a fost aceeasi si politicienii vizionari nu au luat asta in calcul. Unirea liberalilor trebuia sa fie facuta mai ales cind a trecut Lupu la PD.

  Orice vot a fost ca aerul pt liberali, dar s-a considerat ca el va veni de la sine. Uite ca nu a venit si acum ei – toti trei -, cred eu, vor fi la cheremul lui Lupu, Diacov si al celor din spatele lor, care pot fi si comunistii. Lui Lupu si comunistilor le-a reusit impingerea liberalilor spre dreapta dreapta, facindu-si loc ei si luind mandatele pierdute de liberali si neluate de liberali dupa actul eroic de nevotare a satrapilor la Presedintie. PD si PCRM au majoritatea pentru seful statului si aici e toata drama, daca nu tragedia… Mintea liberalului de pe urma…

  Si, iarasi, comunistii au cistigat cit au cistigat prin fraudare. Iata un mesaj de pe un cerc de discutii la care sint si eu abonata. Nu dau numele.

  „Tocmai am vorbit cu cei de acasa, de la Chisinau si am avut surprinza sa aflu ca avem 3 noi locuitori in casa, absolut invizibili.

  Mama mea, a avut surpriza sa descopere ca in lista electorala a sectiei de votare de care apartinem, mai figureaza inca 3 persoane total necunoscute, cu drept de vot insa, incluse in liste si aspeptate sa-si exercite dreptul cetatenesc.

  Maica-mea a adus imediat la cunostintă membrilor biroului electoral al sectiei respective despre neregula inregistrata. Deasemenea, a anuntat postul de televiziune “PRO TV Chisinau”, despre aceasta ilegalitate. Reporterii i-au spus însa ca nu e singurul apel de acest gen pe care l-au primit si ca, li s-au mai adus la cunostinta diverse cazuri de fraudare a alegerilor.

  Deasemenea, un prieten de al meu, mi-a impartasit ca bunica lui, decedata de cativa ani buni, inca mai figura si ea in lista electorala, presupun ca a si votat. Alte cazuri de fraudare se gasesc din plin in presa moldoveneasca. Alegerile nu au fost nici de data aceasta corecte.

  Ingrijorator este faptul ca, daca asemenea fraude au loc pe fata tocmai in Capitala Republicii Moldova, impanzita de observatori nationali si internationali, atunci ce sa mai vorbim despre cum s-a votat azi in satele moldovenesti?

  Conform articolului 182 al Codului Penal al Republicii Moldova, falsificarea, prin orice mijloace, a rezultatelor votarii se pedepseste cu amenda in marime de la 200 la 400 unitaţi conventionale (o unitate conventinală insemnand 20 MDL), cu munca neremunerată in folosul comunitatii de la 180 ore pana la 240 ore sau cu inchisoare de pana la 5 ani.

  Ori, daca asemenea nereguli s-au inregistrat in proportii deosebite, atunci rezultatele alegerilor ar putea fi influentate semnificativ in favoarea partidului comunist. Insa cine va fi pedepsit pentru aceste infractiuni? Dupa exemplul scrutinului din 5 aprilie 2009, raspunsul e simplu: NIMENI… ”

 36. Lupu a declarat clar si de mai multe ori ca va face coalitia cu partidele de opozitie.

  Deci, sa gindim pozitiv. si sa actionam pozitiv.

  Panica in fata unei posibilitati dramatice nu este de folos

 37. Lupu daca va trada asa cum a facut Rosca,
  deci, sa stie ca va ajunge ca Rosca… huiduit de lume…

  Nu cred ca este asa de prost si de Iuda…
  cit despre negocieri, ar trebuie sa la faca publice ca sa stie lumea…

  Si apoi acum si pcrm se deschide sa colaboreze…

  in orice caz OPTIMISMUL este de mai mare folos, de aceea aleg CLUBUL ENTUZIASTILOR si al Oamenilor de succes…

  spun asta ca sa Va relaxez si sa va incurajez.

  Totusi inima mea presimte ca totul va fi bine, adica, in orice caz, multe se vor rezolva cu bine.

 38. Много раз читала, что политика есть дело грязное, сейчас убедилась в этом лично. Пока оппозиция боролась изо всех сил, господин Дьяков отдыхал, равнодушно взирая, как коммунисты во главе с Ворониным и Лупу прессуют лидеров оппозиции. В одночасье предатель становится героем и уже от него зависит будущее страны. Оппозиция попала в капкан.Эти двое (Дьяков и Лупу), хитрые лисы, будут теперь диктовать свои условия противоборствующим сторонам. Кто предложит более выгодные условия, с теми и дружить будут. Оппозиция крепко лоханулась, и выглядит, мягко говоря, тупенькой. Надо было объединяться, а не страдать эгоцентризмом. Три Наполеона!

 39. pt Oleg C.

  Toata lumea are grija de ce se va intimpla cu democratia in tara, dar tu te-ai agatat din nou de Pavlicenco, de parca nu ai avea altceva de facut mai important.
  Intuiesc ca ai frustrari de mic si nu te poti debarasa sau ai gene de rautate in tine si nu te vei spala de ele pina la moarte.
  Ceva se intimpla cu tine, dar nu stiu ce. Ori nu-ti merge in viata, ori esti rautacios si nu esti dorit in echipa, ori ai altceva, ce te face sa te legi de cineva si sa-ti versi veninul ca sa nu te inadusi.
  Stii ce bine comunica pe acest blog multa si cumsecade lume ?
  Dar uite ca peste un timp ai aparut tu su din nou incerci sa semeni rautate si ura…
  Cum dracu sa ramin indiferent?
  Tu daca nu suferi o persoana, esti gata s-o faci cu ou si cu otet numai pentru ca iti este tie antipatica ?
  Nu intelegi ca provoci reactie negativa catre tine si ca nu te dorim in sistemul de comunicare pe blogul Pavlicenco, care cu rabdare ne primeste pe toti ?
  Pavlicenco nu a postat vre-o saptamina texte noi si eu deja ii duceam „dorul”. Dar tu ai aparut cu aceleasi aere…ale lui Oleg C.
  Schimbati nick-ul si maniera de comunicare si vei fi binevenit, dar nu uita niciodata ca in casa omului, care te primeste nu poti deveni stapin fara voia lui.

 40. Dar Lupu a promis!

  ?!
  Cum, dar, poate sa-si incalce promisiunea???
  …si ce ajuta acum sa privim la gereselele trecute?

  deaceea sunt derutata uneori, pentru ca, de mai multe ori in istorie avem ciobanei,
  Insa POPORUL are nevoie de UN PASTOR si anume de Pastorul cel Bun!

  Este o diferenta mare intre un ciobanel si un Pastor!

 41. Lupu a promis, dar Diacov nu a promis nimic, Lupu e in cap de lista, dar seful partidului inc anu a fost ales el, ci ramine a fi inca Diacov, in 2005 Diacov a votat presedinte comunist.?.?.?

 42. Aporpo, imi place mult de unii membri noi ai PD cu care a venit Lupu. Nu mi-a placut santajul lui Lupu de aseara de la PROTV, dar nici hartuiala lui Serafica, calmul si tineretea lui FIlat si Chirtoaca au facut ieri, probabil, sa nu strice toate planurile opozitiei.

 43. anticriminal=anticomunist

  Eugene, cum adica lupu nu e seful PDM? nu a fost votat el in postura asta inainte de alegeri,iar Diacov – presedinte de onoare?

 44. anticriminal=anticomunist

  Trei Napoleoni care au devenit trei pioni in mainile lui Lupu si Diacov… Trist. IAr CEc isi bate joc de popor numarand 2 % atata timp cat li-a trebuit sa numere pe celelalte 98 ! Ei ne lasa in suspans ca pe niste iepuri de laborator, iar intre timp – tara se cumpara si se vinde.

 45. anticriminal=anticomunist

  dna PAvlicenco, craii nosrti trei obtin 40 de mandate (15+17+8 ) in loc de 41, dar nu 39.
  sunt perfect de acord cu analiza Dvs.

 46. Eu am auzit de la cineva ca ei au votat, dar nu stiu prin ce modalitate, decizia inc anca nu a intrat in vigoare. Poate ma gresesc, da Doamne sa ma gresesc.

 47. Vulturul Brancovenesc

  Fratilor daca cineva crede ca comunistii pot gandi in mod onest si sa aibe onoare se inseala.
  exista doua scenarii ambele dezastroase :
  1) Se atrage de catre actualul partid comunist cativa sau intreg partidul lui Lupu( nume predestinat). Se formeaza guvernul iar alegerea presedintelui devine deja istorie atata vreme cat interimatul lui Voronin poate continua.
  2) Varianta cea mai periculoasa (pionul otravit)
  Se formeaza un guvern din toate partidele de asa zisa opozitie. timpul trece criza se va accentua prietenii de la rasarit vor cere banii vor taia gazul si vor forta o nemultumire populara. Este momentul ideal ca unul sau mai multi parlamentari ai actualei opozitii (eventual intreg partidul Tov. Lupu ) sa dezerteze si sa dea jos guvernul. In acest moment chiar si alegerile anticipate vor fi dorite de comunisti care vor culege caimacul si vor ingropa pentru totdeauna opozitia care este si asa firava.
  Solutie si singura : Mai oameni buni din partidele liberale trebuie sa obtineti totul sau nimic.
  Ori nu recunoasteti alegerile boicotati modul lor de desfasurare si accesul la media , lasati situatia sa degenereze criza oricum loveste si castanele le vor scoate din foc ei si nu voi
  Sau jucati tare formati guvernul anchetati fraudele repede sui decisiv arestati si condamnati pe toti pungasii astia de comunisti pana ii detrerminati sa basculeze in cealalata parte ( le desttructurati partidul) eventual interziceti prin lege partidele extremiste (recte partidul comunist).
  Miscativa inteligent si fara gresli vremea ezitarilor a trecut.
  Succes.

 48. A T E N T I E
  Deschideti blogul dlui A. Petrencu, “Comunicat de presă”, caci acolo Marian Lupu face o declaratie:
  1.
  Marian Lupu says:
  29 iulie 2009 at 22:53

  „Sunt foare onorat, dle Petrencu, pentru aceasta adresare. Voi demonstra chiar mine ca sunt un politican de caracter şi că m-am lepădat definitiv de trecutul comunist.”

  la care eu ii raspund:

  Valenta says:
  30 iulie 2009 at 11:14

  Bravo, dl Lupu,
  speram sa Va tineti de cuvint!

  Daca va lepadati definitiv de satana comunista, sa stiti ca acest popor indurerat
  o sa va rasplateasca din plin cu multa dragoste si recunostinta.

  Si veti intra in istorie ca o PERSONALITATE cu demnitate!

  Va rog, FOARTE MULT, sa nu repetati, Doamne fereste, tradarea lui Rosca,
  ca nu cumva sa ajungeti in dizgratia in care se afla acum Rosca in fata poporului.

  Dumneavoastra acum puteti arata clar si definitiv CINE SUNTETI!

  Eu in repetate rinduri, cind multi Va ocarau in presa, ziceam,
  ca fiecare are dreptul la a doua sansa, luindu-va apararea.

  Va rog, foarte mult, nu ne tradati, caci avem nevoie de DUMNEAVOASTRA acum.

  Tara este in prag de disperarea! In asa situatie nu este de glumit sau
  de inaintat CONDITII imposibile de realizat din partea celorlalti lideri de opozitie.

  Fiti intelept si Dumnezeu Va va rasplati pentru decizia dvs inteleapta.

  Acum poporul inca va poate crede.

  Folositi-va de aceasta sansa.

 49. Dragii mei,
  adresati-va si voi dlui Lupu, sa ia o decizie corecta!
  Sper sa le citeasca si sa nu ne tradeze sperantele noastre!

 50. Nu vad niciun DECALAJ IMENS intre datele exit-poll-ului si cele oficiale:

  Date EXIT-POLL:
  PCRM – 45,1%
  AMN – 7,4%
  PL – 14,4%
  PLDM – 17,4%
  PDM – 12,6%

  Date OFICIALE (dupa numararea a 98,3% din voturi):
  PCRM – 40,5%
  AMN – 8%
  PL – 16,5%
  PLDM – 17,6%
  PDM – 12,8%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *