Intrebarile PNL pentru concurentii electorali

La solicitarea unei Televiziuni locale, PNL a formulat si expediat urmatoarele intrebari pentru subiectii electorali

Pentru PCRM

Cind veti recunoaste public faptul ca Partidul Comunistilor este, de facto, in afara legii, pentru ca hotarirea Prezidiului Parlamentului R.Moldova din 1993, de repunere in lege a partidelor de sorginte comunista, nu a fost publicata si, deci, nu a intrat in vigoare, raminind in vigoare Hotarirea din 1991, de scoatere a fazenda.jpgcomunistilor in afara legii?

Pentru PPCD

Liderul Iurie Rosca a tot afirmat in acesti ani ca a salvat in 2005 R.Moldova de influenta rusa. Cum apreciati acum reapropierea lui Voronin de Kremlin si spuneti-ne daca nu vedeti pericolul ca Moldova sa fie federalizata, sa nu plece trupele rusesti si sa ramina in sfera de influenta rusa, daca ne gindim si la suma de bani acordata de Moscova cercurilor comuniste de la Putere?

lup-in-piele-de-oaie.jpgPentru PL, PLDM si AMN – la fiecare aceeasi intrebare

De ce nu ati reusit sa faceti o intelegere ferma intre voi, cele trei partide, ca sa mergeti in alegeri cu un mesaj comun, insemnind pe cine vedeti la functia de speaker, de prim-ministru si de Presedinte al R.Moldova, ca sa cistigati mai mult teren in fata PD-ului, ce vine cu un mesaj clar, dar al lui Marian Lupu – pina odinioara membru al PCRM?

Pentru PSD

Atri renuntat sau mai insistati pe ideea concesionarii pe 30 de ani a Transnistriei catre Rusia? Acceptati ca a fost una gresita?Pentru MAE

PNL a mers in alegeri pentru ca Legea privind partidele obliga formatiunile politice sa participe la, cel putin, o campanie electorala pt Parlament, ca sa nu fie dizolvate. De ce MAE, care nu are aceasta problema, participa la alegeri si in ce vedeti cauza neunirii fortelor de orientare europeana?

Pentru PD

Am ascultat interviurile unor candidati, fosti diplomati, de pe lista PD privind neiesirea din CSI, neNATO, retineri in privinta identitatii romanesti a majoritatii populatiei R.Moldova. Nu v-ati convins, in 18 ani, ca mesajele si viziunile injumatatite au adus Moldova din rau in tot mai rau? Cu ce va deosebiti, in acest caz de comunisti, domnule Marian Lupu?

Pentru candidati independenti

Si partidele care nu sint azi parlamentare, stau prost cu sansa trecerii in Parlament, dar le obliga legea sa riste. Dumneata – chiar crezi ca vei fi prima/primul care va trece pragul sau faci jocul cuiva?

NOTA: La momentul expedierii intrebarilor, nu erau alti concurenti electorali inregistrati.

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

84 Comments

Add a Comment
 1. si vreti cineva sa va raspunda inca?! 🙂 kiar kredeti ca o sa piarda timpul pt PNL cineva?

 2. Intrebare pentru PNL:

  Portalul Unimedia are un sondaj electoral pentru vizitatorii sai PNL n-are NICIUN vot din vreo doua mii si ceva de vizitatori.CUM COMENTATI?

 3. pu Stalinus

  Am privit ieri acest sondaj si PNL avea 2,4 %.
  Astazi este mai imbucurator acest sondaj.
  Foarte bine ca nu are cum avea ieri .
  Nu ne mai doare capul de ei, nu mai sunt un pericol la distribuire.
  76 % le va reveni PL, PLDM si 9% AMN.
  In total – 85 %.
  Chiar daca PNL va lua voturi, dar nu va trece pragul, nu este un pericol pentru redistribuire.
  85 % vor merge la democrati oricum…

  Dar, Stalinus, daca ar da Dumnezeu sa fie asa, am fi si noi mai optimisti.
  Incearca si tu si voteaza la acest sondaj macar de 100 de ori…Pui codul, care este aratat acolo si faci „clic”!
  Pune si tu macar 100-200 pentru ai nostri din cele trei partide….
  Dar daca aceste 3 partide chiar cred, ca ei deja au luat puterea prin sondaj ? Si nu mai fac miscari mai decisive in teritotiu?
  Nu crezi, ca cineva face treaba asta ca sa-i adoarma linistit, ca sunt cei mai buni…ca doar taranii/mosii si babutele/ din sate nu au internet…..

 4. Bravo, BRAVISSIMO, dna Pavlicenco!

  Sincer sa va spun, m-a socat chiar prima intrebare,
  or, asta se poate intimpla numai la noi in Moldova!!!

  Unde sunt oamenii LEGII in RM???

  In general. nu sunt prea aprofundata in politica,
  cum am mai spus, dar urmaresc ce se intimpla si
  acum sunt intr-adevar socata!

  Ce fel de tara este asta fara Declaratie de Independenta,
  caci s-a pierdut originalul!
  Si ce tara este asta daca nu-si respecta propriile legi si decizii???

  Hopaaaaaaaaa!

 5. Scumpi FRATI SI SURORI
  cititi ce postari sunt la articolul

  CAMPANIE DE GUERILLA: Trimite imagini, slogane şi bancuri haioase despre alegeri, ca să le vadă toată lumea!
  din UNIMEDIA

  41. don345ro, ora: 18:58; 11 iul 2009
  Legiuitorii rusi protesteaza impotriva unei rezolutii europene care pune semnul egalitatii intre rolul jucat de Germania lui Hitler si Uniunea Sovietica a lui Stalin in declansarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, scrie Associated Press, preluata de Agerpres.Saptamana trecuta, Adunarea parlamentara a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a cerut ca 23 august sa fie declarata zi de comemorare a victimelor stalinismului si nazismului.Intr-o declaratie facuta publica marti, membrii celor doua camere ale Parlamentului rus au afirmat ca respectiva rezolutie OSCE constituie o „insulta directa” la adresa a milioane de soldati sovietici care „si-au dat vietile pentru libertatea Europei fata de jugul fascist”.
  Pe 23 august 1939 a fost semnat Pactul Ribbentrop – Molotov prin care Germania Nazista condusa de Hitler si Uniunea Sovietica condusa de Stalin imparteau Europa de Est. La o saptamana dupa semnarea Pactului Ribbentrop – Molotov, cand Germania Nazista a invadat Polonia, pe 1 septembrie 1939, a izbucnit cel de-Al Doilea Razboi Mondial.
  Z.O.
  42. don345ro, ora: 19:01; 11 iul 2009
  Pt.toti moldovenii.
  Promovati ziua de 23 august ziua europeana al victimelor comunismului si fascismului.Este ziua cand a fost semnat actul Ribbentrop – Molotov prin care Germania Nazista condusa de Hitler si Uniunea Sovietica condusa de Stalin imparteau Europa de Est.

  !?
  De fapt, fratilor, unde ne aflam in aceasta situatie?

  UNDE SUNT LEGIUITORII NOSTRI???
  De ce tac???

 6. NU POT SA TAC!
  Nu pot sa tac si sa nu APRECIEZ tot ce face dna Pavlicenco!
  Caci, priviti: atita RABDARE, atita CONSECVENTA…
  atita dirzenie si atita rezistenta!!!

  BRAVO, PNL!

 7. PCRM este in afara legii,
  deci, ce cauta ei la alegeri???

 8. Prima intrebare este o BOMBA!
  De ce PRESA TACE???

  JOS si AFARA comunistii!

  Unu, doi! unu, doi!
  Comunistii la gunoi!

 9. Pt acer

  Pacat ca cititi pe de asupra. Sint intrebari adresate la solicitarea televiziunii. Mie imi este mai mult decit paralel ce vor face. Au fost abordate niste probleme, raspunsurile nici nu mai conteaza.

 10. Pt Runaway

  Presa a scris cite ceva. Toate documentele sint aici pe blog referitor la prima intrebare. Insa presa nu scrie mai mult decit cind abordeaza niste probleme cei ce o platesc. Eu am alta viziune asupra presei – eu cred ca, indiferent, de la cine vine punerea problemei, trebuie scris. La noi e altfel. Salut si spreciez presa in prezent doar pt ca a developat crimele comunistilor de pe 7 aprilie si totul ce a urmat.

 11. Pt Shiva

  Ce cauta in alegeri? Interpelarile adresate Procuraturii Generale, Ministerului Justitiei, Centrului de coruptie, documentele depuse la Consiliul Europei, ca si Reprezentantului UE despre ilegalitatea inregistrarii PCRM la Ministerul Justitiei nu au dat nimic. Ei sint la putere, ei fac ce vor. Documentele le-a acumulat un deputat fost coleg al meu si eu le-am facut publice, am facut o declaratie citita in Parlament, am publicat pe unde am putut. Pe data de 7 aprilie am luat de doua ori cuvintul in Piata Marii Adunari Nationale in fata multimii si am spus acelasi lucru.

 12. Pt stalinus

  Noi nu facem, practic, o campanie electorala. Participam la dezbaterile gratis si oamenii lucreaza in teritoriu.

 13. La 29 iulie, când vor alegeri, este Ziua Imnului Naţional al României, „Deşteaptă-te, române!”

 14. Acest articol l-ati publicat la 12 iulie 2009.
  la 10 iulie 2009, deja existau datele oficiale, in care vedem ca, candidatii independenti nu au fost inregistrati si, respectiv nu vor participa la anticipate.
  In ceea ce priveste afirmatia, citez: „Si partidele care nu sint azi parlamentare, stau prost cu sansa trecerii in Parlament, dar le obliga legea sa riste. Dumneata – chiar crezi ca vei fi prima/primul care va trece pragul sau faci jocul cuiva?” am 2 intrebari:
  a) se refera aceasta idee si la MAE? (logic, nu trece)
  b) daca nu erati obligati de lege sa participati cu lista proprie, PNL participa sau ba?
  c) de ce, independentilor le-ati reprosat foarte urat ca ar face jocul cuiva, dar pentru MAE, intrebarea ati formulat-o mai „diplomatic”? Sau ei sunt ai lor, dar MAE – ai nostri?

 15. to: Shiva/Valenta.
  Buna ziua 😉

  to:Vitalia Pavlicenco
  Independenti nu participa la anticipate.

  Am privit dezbaterea de la M1. Complimente. 🙂

 16. Sorry, 3 intrebari. a 3-a aparut spontan.

 17. TO BROWSER

  BON JOUR,
  HOW ARE YOU?
  BUON GIORNO…

 18. Cred ca la ultima intrebare ar fi mai bine daca a-ti raspunde Dstra. Sau chiar credeti ca sunteti partidul care va trece pragul electoral sau face jocul cuiva?

 19. Pt Oleg C.

  a) Se refera la toate partidele fara sansa. Insa – am pus o intrebare la care nimeni nu a cutezat inca sa raspunda – daca PNL ar lua 0,0000000000000000000001 % si AMN ar lua 5,9 la suta si nu trece in Parlament, ce veti spune despre voturile daruite comunistilor, asa cum ma bateti pe mine la cap de citeva luni?

  b) daca nu eram obligati de lege sa participam cu lista proprie, consider ca PNL nu ar fi participat, cel putin eu, ca membru al PNL, pt asta as fi pledat.

  c) partidele au alte raspunderi si obligatii si nu se compara deloc aceste lucruri cu cele ale candidatilor independenti. Cum putem compara un partid cu 7 mii membri si un singur om? Candidatii independenti, cu exceptia reprezentantilor confesiunilor religioase, cum a fost in 2001, cazul lui Valeriu Ghiletchi, fac, de fapt, jocul cuiva. Este convingerea mea.

 20. Pt browser

  Cind au fost solicitate intrebarile era T.Timbalist candidat independent, care s-a retras ulterior. Apoi a mai fost Maia Laguta, despre care am o opinie buna si, ca si reprezentantii confesiunilor, nu face jocul comunistilor, si unul Bolotnicov. Mi se pare ca nu i-au inregistrat.

 21. Pt Mihai

  Nu cred – stiu ca nu facem jocul nimanui.

 22. Ptu Stalinus
  Stalinus, mai doresti chiteva % pentru PNL ?
  Mai dau vreo 7% daca doresti.

 23. Ha ha,
  rusinica dna Pavlicenco: „Mi se pare ca nu i-au inregistrat.”
  a declarat oficial CEC. a fost publicat si in presa, inclusiv pe unimedia.
  daca doriti, va dau link 🙂

  dna Pavlicenco este cred ca un pic obosita si nu a reusit sa mai traga cu ochiul prin presa. Daca AMN acumuleaza 5,9% – vor fi in Parlament. Daca Domnia Voastra nu intelege de ce, intrebati-ma si subsemnatul va raspunde cu o foarte mare placere 🙂

  mdaa, e grava situatia: mai lasati dna Pavlicenco aghitatzia electorala si mai cititi Monitorul Oficial macar… 🙂
  fara suparare.

 24. Pt Oleg C.

  Iata ce inseamna om educat si om needucat. Daca erai un om educat, spuneai – „dna Pavlicenco, am inteles ce ati vrut sa spuneti, dar ati uitat ca pragul acuma e 5 la suta, dumneavoastra ati vrut sa ziceti, probabil, 4,9 la suta”. Omul needucat procedeaza asa cum vedem. Intrebarea ramine – daca AMN ia 4,9 la suta, cum va fi cu datul de voturi la comunisti?

 25. tot eu sunt de vina…..nici nu ma mira…
  de fapt ca si in pseudo politica, pe care o promovati.
  nu va puneti intrebarea, de ce PNL acumuleaza cateva sute de voturi, si nu poate trece nici de 1%, dar aruncati cu acuzatii in alte partide si in toti cei care va critica.
  Referitor la educatia mea: am un comportament foarte decent cu cine merita. Faceti concluzii (daca doriti).
  Apropo, ca si un om needucat, dar corect, nu puteam zice : „ati uitat”, pentru ca exista si o alta varianta: „nu ati stiut”.

  numai bine.

 26. Где можно ознакомиться с Hotarirea din 1991, de scoatere a comunistilor in afara legii? Какой у нее номер?

 27. Какая-то ерунда скопировалась вместе с названием фотографии. Я хочу знать, где можно ознакомиться с решением о запрещении компартии, какой номер этого постановления?

 28. Pt Oleg C.

  ce sa-ti spun… Cum adica nu am stiut, stie o lume, pur si simplu mi-a scapat, dar omul mare nu vede, iar cel mic trimbiteaza. E la fel ca si atunci cind unul scapa o lingura sau pateste altceva la masa cu cineva. Cei educati se fac a nu observa, cei needucati sar in sus si se uita, comenteaza etc.

  Lasa-ma cu PNL-ul nostru, aveti grija de partidele voastre care nu au mesaj, curaj, ci doar „epataj”. Inca vin dezamagirile, stai linistit.

  Omul educat este educat, nu „educat conjunctural”. E clar?

 29. Я нашла постановление № 683 от 23.08.1991 о запрете компартии на
  http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=309453
  любопытно другое, что существует ещё одно постановление Nr. 697 от 30.08.1991
  http://lex.justice.md/viewdoc.php?action=view&view=doc&id=309476&lang=1 ,
  которым изменен пункт 2 о национализации имущества компартии, однако в регистре самого текста об изменении нет(Видимо, текст нецензурный).
  Возможно, Вы знаете содержание постановления Nr. 697 от 30.08.1991
  Что же стало с имуществом компартии Советской Молдавии?

 30. Iata ca si primarul de Durlesti d-n Crudu si tinara lui fiica, vice-presedinte PNL, si-au dat seama care este adevarata fata a d-nei Pavlicenco. De ce oare acesti doi fruntasi PNL nu participa la campania electorala a PNL? Sau si ei sunt tradatori ori trintori? Astept raspuns, d-na Pavlicenco.

 31. Pt Ioana

  Nu te poti potoli cu „obsesia Pavlicenco?” Crudu Nicolae si Crudu Diana sint foarte ocupati cu activitatea lor directa si cu studiile. Au lucrat foarte bine in campania electorala comuna cu MAE. Au si dezamagiri din campanie. Cine nu le are? Nu le ai si dumneata, pe care nimeni nicaieri nu te-a luat?

  Dupa congresul PNL Diana nu este vicepresedinte al PNL, este membru al BPC.

 32. pentru Oleg C.

  Răspuns la întrebarea: ” De ce PNL acumulează numai 1 procent?”

  ZECE PRINCIPII FUNDAMENTALE:

  1. Republica Moldova este un stat suveran si independent, unitar si indivizibil.

  2. Obiectivul strategic al Republicii Moldova este integrarea in Uniunea Europeana si in structurile euratlantice, precum si edificarea unui parteneriat durabil cu SUA.

  3. Republica Moldova constata ca structurile Comunitatii Statelor Independente si-au demonstrat ineficienta si isi va retrage calitatea de membru al CSI, pledind pentru relatii bilaterale profunde si reciproc avantajoase cu Rusia, Ucraina si cu alte state din spatiul ex-sovietic.

  4. Republica Moldova considera drept ilegala prezenta fortelor armate straine pe teritoriul sau si cere retragerea imediata, neconditionata si completa a acestora si a arsenalelor lor militare.

  5. Republica Moldova isi asigura, in baza Declaratiei de Independenta, unitatea poporului si armonia relatiilor interetnice, prin integrarea cetatenilor de alta origine etnica in societatea moldoveneasca, conform criteriilor de la Copenhaga.

  6. Statul incurajeaza solidaritatea sociala si asigura un nivel de viata decent fiecarui cetatean, prin plati compensatorii, la nivelul bugetului minim de consum.

  7. Republica Moldova asigura respectarea principiilor economiei de piata functionale, care sa garanteze cresterea bunastarii cetatenilor.

  8. Statul asigura functionarea optima a institutiilor democratice si independenta reala a justitiei.

  9. Sectorul public trebuie depolitizat, iar functionarii publici sint angajati pe baza de concurs si contribuie la sporirea rolului structurilor administrative centrale si locale in imbunatatirea mediului de afaceri si ridicarea eficientei economiei.

  10. Actul de guvernare este transparent, consecvent si asigura continuitatea in atingerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova.

  Partidul National Liberal
  Chisinau, 20 iunie 2009

  Ăsta-i răspunsul D.Oleg C.

  Probabil numai 1 procent diN cetăţenii RM susţin ideia DE ADERARE LA NATO ŞI UE PRINTR-UN PARTENERIAT STRATEGIC REPUBLICA MOLDOVA-ROMÂNIA, precum şi poziţia fermă a PNL de abandonare a CSI.

  Asta-i realitatea. Moldovenii nu vor iaşirea din CSI precum nu salută nici ideia aderării la NATO.
  Deaceia unele formaţiuni pseudodemocratice numai pentru a acumula voturi se abţin de la aşa declaraţii concrete şi deschise, pentru a nu speria electoratul.

  Iată de ex. Urecheanu a exclus-o pe Pavlicenco din AMN pentru că a iniţiat proiectul de lege privind ieşirea din CSI. DE CE a exclus-o pe Pavlicenco din partid? Pentru a nu speria electoratu, şi pentru că poziţia lui urecheanu nu coincide cu pozoţia fostei aripe liberale din AMN.

  M.LUpu declară că cursul strategic este UE, dar fără aderarea la NATO ,fiind şi împotriva ieşirii din CSI.

  PD nu a trecut pragul, deoarece în PD viziunile erau diferite între Diacov şi Serebrean, care pînă acum pleda pentru ieşirea din CSI şi aderarea la NATO.
  Acum serebrean tace chitic, cu venirea lui Lupu la PD. de ce ? Fiindcă vor în ăparlament şi pentru a nusperia electoratu. Şi ei vor trece pragul de data ceasta.

  Şi atunci ce , şi PNL vreţi sp-şi schimbe platforma?

  Mai bine în afara parlamentului, dar cu capul sus, decît în fotoliu de deputat cu preţul trădării ideilor naţionale.

  UN PARTID TRĂEŞTE ATÎT-CÎT ÎN EL TRĂEŞTE O IDEE.

  Dacă se perde ideia, partidul se transformă într-o gaşcă, într-un srl, într-o maşină de a face bani pentru politică, care face politică pentru bani.

  Nu ne înţelegeţi d. Oleg.C. Păi e şi evident.

  PNL-ul î-l înţelege numai 1 procent.
  D-stră faceţi parte din acei 99 procente.
  Asta-i realitatea, că d-stră nici odată cu aşa gîndire nu veţi face parte din acel 1 procent.
  Dar poate eu greşesc, şi timpurile vor vor schimba situaţia. Poate se va trezi odată şi odată poporul român din basarabia şi acel 1 procent va deveni cîndva 99 procente.
  Pentru acesta noi şi vom lupta.
  LIBERTATEA E APROAPE!!!!!!!!

 33. mihai m.

  frumoase cuvinte si declaratii. cred ca fiecare dintre noi a vazut la toate partidele obiectivele pe care le-ai enumerat. din start ai pornit cu piciorul stang, afirmand ca cei care sunt din „99%”, nu doresc realizarea acestora. Este absurd sa faci asa declaratii, tinere. Si daca votez Partidul Liberal sau PLDM, sau AMN, in a carui program electoral se contin 100% din principiile enumerate de dumneata, ar insemna asta ca imi sunt straine aceste valori????
  Dragii mei, pai lucrati, dati din coate ca sa va inteleaga si ceilalti 99. care e problema? dumneata exact ca Pavlicenco actionezi: toti sunt vinovati ca PNL acumuleaza pina la 1%, si PCRM si partidele liberale, numai nu comportamentul vostru agresiv si excesiv de radical.
  mai multe actiuni si calm in comportament si declaratii. stii care e problema PNL? cand oamenii vad modul in care Pavlicenco reactioneaza, agresivitatea dumneaei, le este frica ca asa persoane sa ajunga sa guverneze cu tzara.
  P.S. Apropo, de cei care o inteleg. nu doar cei 99% nu inteleg PNL, dar si mustele…. nu ai vazut cum incerca sa-i astupe gura dnei Pavlicenco? 😀

 34. Pt Oleg C.

  Nu vad nici o diferenta dintre persoane ca dumneata si mustele de la Televiziunea lui Voronin-Tkaciuk.

 35. ei dna Pavlicenco, cineva mai sus scria: „Omul educat este educat, nu “educat conjunctural”. E clar?”

  La Dstra sigur ca aceasta afirmatie nu se refera.
  eu? musca? si ce ma atragea la Dstra?
  doamne fereste, nu vreau sa fac aluzii la nimic….

 36. pentru Oleg C.

  D.oleg C.
  Mă bucur că d-stră puneţi pe un cîntar toate partudele liberale, ale căror program electoral constitue 100 procente din principiile enumerate mai sus.
  Îmi plac oamenii sinceri şi cinstiţi.
  Şi dacă vă consideraţi printre aceştea, de ce nu-mi răspundeţi şi la întrebarea , de ce aripa liberală din amn Pavlicenco, Tăranu, Severovan, Can, Russu şi alţii au părăsit AMN, şi de ce Urecheanu a exclus-o pe Pavlicenco din partid după ce a iniţiat proiectul de lege privind işirea din CSI, care nu a fost susţinut de uRecheanu în plenumul Parlamentului, mai mult ca atît Urecheanu făcînd chiar declaraţie publică, că nu va susţine proiectul dat, care a fost elaborat fără consultaţia fracţiunii?
  Pentru detalii mai amănunte contactaţi-l pe urecheanu, dacă va avea curajul să dee o explicaţie.
  Atunci era împotriva ieşirii din CSI, acum poate şi-a schimbat poziţia.
  Ce nu faci , numai să cooptezi voturi??????
  DAcă trebue, te declari şi CEL MAI MARE COMUNIST din RM , care are şi studiile VPŞ ( vîsşaia Partiinaia Şcola), nu ca aceşti pseudocomunişti de azi, după cum declară Urecheanu la toate întîlnirile cu electoratul.
  Şi atunci care-i diferenţa între foştii comunişti şi actualii pseudocomunişti??
  Reese că urecheanu, după cum el se laudă e mai comunist decît Lupu.

  şi atunci pe cine să susţinem. Pe foştii comunişti adevăraţi, sau actualii pseudocomunişti,. care deja se numesc Democraţi?

 37. 1. am enumerat generic cateva partide. puteam scrie si MAE, si PPR etc. am vrut ideea s-o reflect.
  2. nu simpatizez AMN, si nici echipa acestui partid.
  daca sincer, nici pe Filat nu-l agreez, insa echipa PLDM imi place.

  Apropo, de lideri: uite, chiar din momentul cand l-am cunoscut pe Diacov, intotdeauna mi-a fost antipatic. si niciodata nu am sustinut PD, doar din cauza lui. poate si erau inca 100 de oameni care ar fi meritat increderea mea, dar Diacov era o piedica. si uite, la ce ajuns PD. niciodata nu accede in parlament de unul singur.

  P.S. Cred ca liderul PNL ar trebui sa-si identifice locurile slabe in domnia sa, nu sa caute din exterior piedicile. De altfel, soarta PNL este previzibila. O zic sincer, si nu ar fi doar parerea mea, dar si a mai multor vizitatori de pe blog, amici, cunostinte etc.

 38. pentru Pavlicenco
  Pe mine cine si unde nu m-a luat? Eu, spre deosebire de d-na Pavlicenco, nu sunt politician si nu am obsesia neaparat undeva sa mimeresc. Iar Pavlicenco recunoaste ca PNL a fost parasit de unicul primar – Crudu de la Durlesti. Toti fug de PNL – Pavlicenco care, din spusele liderului Pavlicenco nu face nimic altceva decit sa se consolidize. Sarmana cutra….

 39. Pentru Oleg.C.

  Probabil noi vorbim în limbi diferite.

  Despre care soartă d-stră vorbiţi?, că eu nu înţeleg.

  D-stră vă clintiţi la ideia, că toate partidele trebue să ajungă în parlament, şi dacă nu treg pragul-e gata cu soarta acestui partid.

  Păi aţi auzit de la vre-un lider al PNL, că scopul principal al partidului este de a veni în parlament?

  Arătaţi-mi şi mie unde există aşa declaraţie.

  După spusele d-stră, reese, că dacă un partid nu accede în parlament, el trebue să se autodezolve.

  Reese că şi opoziţia parlamentară trebue să se autodezolve, că ei şi-au pus scopul, să vină la guvernare. Şi dacă nu au venit la guvernare, de ce mai încearcă odată. Credeţi că 21 mandate le vor cadona comuniştii, că PNL nu are atîtea, numai 1 , după cum afirmaţi.
  Dar dacă credeţi, că opoziţia va obţine 62 mandate, reese că ei vor lua majoritatea. Şi în acest caz de ce trebue să se retragă PNL, doar voturile( după cum credeţi d-stră, eu cred sltfel) nici decum nu pot ajinge la comunişti. Din împotrivă, prin redistribuire vor ajunge la opoziţie.
  Sau poate vă îndoiţi în victoria forţelor dem.?
  Astai altceva, şi d-stră vreţi să se retragă PNL, mumai pentru ca AMN, poate,poate, cumva să treacă pragul. Şi atunci la ce bun să-i susţinem numai pentru ca să treacă pragul, ca 4 ani să-i vedem iarăşi statişti în parlament.

  Eu aş fi deacord cu d-stră, dacă mă convingeţi, şi argumentaţi prin date concrete, că partidele exparlamentare din opoziţie, sau măcar unu din ele, au şanse să vină la guvernare. Şi atunci propunerea d-stră va avea temei de discuţie.

  Da aşa se cere ca PNL-ul să se retragă din motiv că nare şanse de at rece pragul, susţinînd alt partid , care tot nu prea are şanse, da poate cumva.

  Şi dacă acest partid va acumula numai 4.9 procente, şi ele vor merge la comunişti, ce o să spuneţi atunci. Tot o să-i criticaţi de ce s-au pornit la luptă în mod separat????

  Apropo referitor la pedici din exterior…

  Pnl nu învinueşte pe nimeni, că iar pune pedici, fiindcă scopul participării e cu totul altul, decît acel ce ţi-l închipui d-sta.

  Din împotrivă. PNL spune adevărul în faţă, pe care un adevărat politician nu trebue să se supere, da să i-a critica în vdere pentru a merge pe calea cea dreptă.

  Fiindcă orice om, dacă permanent î-l lauzi, î-i pot creşte aripi şi dacă va încerca să zboare fără experienţă poate fi suflat de vînt într-o prăpastie mare. Aşa că mai bine cu critică şi adevăr în faţă da pe un drum drept, decît cu aripi în prăpastie.

 40. pentru Ioana..
  Fug numai trădătorii….
  Adevăraţii PNL-şti au fost, sunt şi vor fi în PNL, chiar dacă aceasta nu doreşte d. Ioana.

 41. Возможно, Вы знаете содержание постановления Nr. 697 от 30.08.1991
  Что же стало с имуществом компартии Советской Молдавии?

 42. tinere,
  1. si ce poate face un partid care se afla in afara parlamentului? ce poate face daca nu are pirghii legale sa schimbe ceva, sa-si implementeze programul, principiile? ce sa faca? declaratii prin parcuri cu megafonul la gura? pentru ce mai participa la alegeri? cu gandul „a vdrug proidu?”. raspunde-mi dumneata, te rog. vad ca esti mai calm si mai chibzuit decat liderul PNL.
  2. AMN va trece cu siguranta pragul. fiti siguri de asta. nici nu se pune o astfel de problema.
  3. Apropo, in fiecare zi sau PL, sau PLDM, sau AMN mai organizeaza cate o conferinta de presa. Nu am vazut ca PNL sa faca asta.
  Nu va suparati, dar in afara de Pavlicenco, lumea nu cunoaste pe nimeni de la PNL. In asa situatie am putea constata ca PNL=Pavlicenco.
  Acesta deja nu mai este un partid…

 43. Ptu Ioana

  „Ioana….”. Un nume frumos pentru un om urit…. Mai urit dechit urit…..
  „Sarmana cutra…..”
  -Sarmanele cutre, care eticheteaza, la propria imaginatie, oamenii, bunaoara cutra Ioana…..
  Cutra mai sunteti, nu puteti sa va debarasati de rautatea din dvs, care va va distruge in continuare…..Nu puteti sa faceti altceva mai de folos, va maninca in…..c.. PNL-ul …..Dar PCRM-ul nu va maninca mai tare?
  Scarpinati-va limba de PCRM , care ar trebui sa va usture mai tare, daca nu-imbratisatii pe comunisti si scarpinati PNL-ul impreuna…..
  Asa va maninca PNL-ul…. si va ustura….si va doare….. ca nici la miezul noptii nu aveti somn .
  Asta va este meseria, asa va este si viata….cutra cutra ramine si o termina rau de tot . Se autodistruge, crezind ca distruge pe altii.
  Cutra Ioana…..

 44. si inca, trebuie sa ai mare tupeu : PNL ,/adica pavlicenco /sa puna intrebari si partidelor de dreapta, sa le puna pe acelas cantar cu PCRM….PD .. si celelalte , ale acolitilor lui vova..

 45. pentru Ioana.
  Şi vă asigur că mai sunt primari la PNL, care nu pleacă de la PNL, deşi presiunea din partea altor partide de a trăda şi a adera la ei cu promisiuni ştiţi d-stră care, nu le face faţă , mai ales că vor schimbarea în acestă ţară, vorbesc de democraţie, de justiţie, de corupţie, da defapt necontrolîndu-şi acţiunule proprii.
  Nu o să-i numesc, numai că vreau să-i preîntîmpin pe aceşti democraţi, că toate tentativele lor de a aplica coruperea în politică nu se deferă cu nimic de metodile guvernării comuniste.
  Aşa că d.Ioana nu-i alăturaţi pe toţi cu d-stră sau cu alţi trădători. Fiecare la turma lui……
  În ţară mai sunt şi oameni cinstiţi care nu se vînd şi nu se cumpără.

  Adevărat e că sunt cam puţini. Aici eu cu d-stră sunt deacord…

  Puţini dar tari…..adevăraţi patrioţi ai neamului românesc.

 46. nina gonta,

  personal, nu vad problema ca „Pavlicenco s-a bagat in alegeri”, dar ca „Pavlicenco s-a implicat in politica”. Politica, in mare masura se aseamana cu business-ul. Cand vrei sa apari pe piata, faci o analiza a pietei, vezi ce se vinde pe aceasta piata, vezi preturile, iti masori capacitatile financiare, intelectuale, dupa care risti.
  Pavlicenco a ignorat aceste faze, respectiv „a falimentat”. Neincrederea oamenilor in PNL (adica in Pavlicenco) = falimentul PNL.

  Apropo, am zis mai sus: nu-mi place Filat, imi place echipa.
  Zic si acuma: nu-mi place Pavlicenco, imi place…..ce? mai este cineva in PNL? Alooooo?????

 47. Pentru Oleg C.

  Ati aparut la orizont ?
  Am vazut si eu cifra de 5.9…, sigur, au vazut-o si altii .
  Dar toata lumea a inteles ca Pavlicenco stie cu siguranta ca pragul lectoral a fost micsorat, a si scris undeva pe blog, ca cretinii de comunisti au micsorat pragul ca sa-si traga de urechi aliatii in parlament….
  Nimeni nu a taxat cifra…..
  Oleg C. nu vede nimic altceva dechit ce cauta cu luminarea….ce este rau, bun de criticat…Asa va este forul interior si nu puteti sa constientizati o trasatura negativa, care va face sa urmariti si sa vedeti numai ce este rau in oameni…..
  Dar…. n-o fi om sa nu fi scris o poezie….

 48. Ptu Oleg C.
  La „Aloooo-ul” dvs nu este recomandat sa se raspunda.
  Nu sunteti bun pentru echipa cu rautatile, care le intruniti…..
  Interesant, am dreptate ori nu……
  Ati avut oare echipa….?
  Chit de fericiti au fost cei din echipa, din care faceati parte…?
  Nu sunt intrebari pentru dvs…sunt pentru mine si poate pentru cei care va cunosc…..

 49. Goga,
  cer scuze pentru intrebare, nu sunteti doamna A.Can? Dumneaei de obicei scria „dechit”, in loc de „decit”…
  Ok, la subiect:
  imi dati si mie vreun motiv sa zic „Bravo PNL”? Pentru ce?
  1. Pentru miile de interpelari pe care le-a facut liderul vostru?
  2. Pentru agresivitatea cu care debiteaza liderul PNL?
  3. Pentru agresivitatea cu care polemizeaza VP cu vizitatorii?
  Pentru ce?
  In acelasi timp, stimate (stimata) Goga, doresc sa remarc, ca si VP critica in permanenta toate partidele si nu vede ceva pozitiv…(cu exceptia nevotarii unui presedinte comunist). In rest? uite ce atacuri din partea VP la aceste partide. Eu stiu care e problema: o macina o invidie nebuna, ca PLDM, de ex., a reusit intr-un an sa acumuleze peste 10% din simpatii, dar VP…. din pacate ramine cu acel 0,5% (1% l-a acumulat cu MAE impreuna).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *