Cine stie mai mult?

de-nevoie.jpgVineri am fost sunata de la portalul moldnews.md si intrebata ce cred despre noutatea ca liberalii se unesc sub egida PL, urmind sa faca o lista comuna, condusa de Mihai Ghimpu. Am spus ca ma bucur, insa nu imi prea vine a crede. Spre deosebire de Stinga, mai monolita, ar trebui si Dreapta sa fie mai unita ca segment al spectrului politic in fata celor trei forte – PCRM, PD si PSD. M-am mai gindit putin dupa discutie si mi s-a parut ca a fost o provocare. Am intrebat de unde stie ziaristul, la care mi-a spus ca din cercurile ziaristice.

Parerea mea e ca aparitia lui Marian Lupu, poate conduce, intr-adevar, la diminuarea ponderii fortelor liberale in viitorul Parlament. Mesajul sau „Razboiul politic trebuie oprit” pare sa-i impinga si pe liberali, si pe comunisti, spre extreme, de aceea o unificare a primilor in aceasta campanie electorala nu ar fi decit benefica. De aceea, dind importanta convorbirii telefonice si incercind sa verific daca exista o asemenea stire, am dat de ea pe http://www.moldnews.md/news/16808/, unde eu nu sint citata cu opinia mea, dar am considerat ca prezinta interes si am postat-o. Spre discutie.

II rog pe romanii din Romania sa nu  se supere ca stirea e ruseasca. Nu am gasit-o pe portal si romaneste.doi-ciini.jpg

„Либеральный фронт

Либеральная партия, Либерально-демократическая партия и Альянс „Наша Молдова” приняли решение об объединении в единое формирование под политическим брендом Либеральной партии и под руководством председателя этой партии Михая Гимпу. Об этом сообщил источник в руководстве Альянса „Наша Молдова”.

„Наши партии имеют схожие доктрины. У нас, практически один и тот же избиратель. И нет никакого смысла сегодня, в столь тяжелое для оппозиции время, дробить наш электорат”, – отметил источник.

„Несмотря на то, что нам и партии Влада Филата придется отказаться от наших партийных брендов, единая позиция укрепит нашу позицию в борьбе с коммунистами, поэтому и было принято столь трудное, но оправданное решение”, – заключил источник.
Серафим Урекян и Владимир Филат отказались подтвердить или опровергнуть эту информацию.

„Когда будут какие-то изменения, мы вас оповестим. Если будут изменения, вы об этом узнаете”, – заявил лидер ЛДПМ Владимир Филат.

Ранее, 22 июня, лидеры ЛП, АНМ и ЛДПМ объявили о подписании Соглашения о политическом партнерстве. Двухнедельные переговоры о перерастании „партнерства” в единую партию, возможно, были обусловлены необходимостью отказа от собственной политической идентичности сразу двух из указанных трех партий.”

VP

Loading Facebook Comments ...

76 Comments

 1. Despre partidele in descompunere (ppcd,pnl,ppr) poselectorala (dupa 29 iulie) haideti sa discutam…

 2. Erata
  a se citi „postelectorala”

 3. Impartial si Independent

  Sa faca Partidele parlamentare de opozitie ce vor ei / pe proprie responsabilitate/, dar eu cred ca cei care spun ca odata cu venirea Lupului la Diacov /doi ex. presedinti/ si imparecherea lui Braghis cu Tarlev/doi ex-primministri/ , situatia s-a schimbat in defavoarea PL, PLDM si AMN…..
  Multa lume prefera sa simpatizeze frumusetea falsa exterioara, lungimea nasului sau marimea pantofului
  si mai stiu eu ce…….
  Aici inclin sa cred, ca ar trebui sa-si faca o lista comuna si sa iasa cu semnalul de unificare a electoratului, poate asa se mai dezmeticeste lumea si voteaza viitorul si nu frumusetea unui viitor Gheb in spate inca 4 ani de zile…..
  Oricum, daca asculta sau nu , decizia si responsabilitatea le apartine.

 4. Not spending superfluous words.

 5. Impartial si Independent

  D. Pavlicenco,
  Foto din aceasta postare sunt SUPERRRRRR!

 6. Impartial si Independent

  D. Pavlicenco, sa nu o luati de rau cu „r” din cuvintul „Superrrrrr”.
  Daca vreti sa stiti, mie chiar imi place pronuntarea „R”mai altfel dechit obisnuit.

 7. Dna Pavlicenco,
  Imi plac FOTOGRAFIILE, ne indeamna la acceptare reciproca si colaborare.
  Si Va multumesc ca ne PRIMITI in blogul Dvs
  cu toate comentariile noastre.
  Se simte ca oamenii au necesitatea sa comunice si nu au unde.
  Va doresc tuturor toate cele bine.

 8. Мда, посмотри каких только ГСов не придумают.

  ———————————————

  Музыка – cкачать клубную музыку

  Все для CMS – скачать wordpressтемы wordpress русские

  Развлекательный портал – видео кодеки бесплатно

  Игровой портал – скачать игры +без смс

  IT Портал – ati обзоры

  Все для мобильного – мобильный интернет

  Мобильный портал – программы +для кпк

 9. Deci OMG și ceilalți lansează știri false pentru a discredita opoziția, pentru că ăsta le e jobul, iar Pavlicenco încă îi susține cu așa articole rușinoase?

  Stranie acțiune.

 10. Pt Corneliu
  Dar dumneata de unde stii ca sint stiri false? Poate nu sint false? Am vazut aici declaratii ale unor presedinti de partid. Sa fie oare inventate? Si eu am fost sunata. Iar din unele raioane avem informatii ca AMN are o anume frica sa nu treaca pragul si discuta, cica, cu PLDM. Dumneata pui tabu pe anumite subiecte de discutie? Spuneti opinia, nimeni nu te impiedica.

 11. si ti-a fost lene sa traduci …dar ai limba romana limba materna. sa-ti fie rusine.

 12. Cred ca ar fi un pas pozitiv si un exemplu de urmat si pentru altii, daca au tragere de inima pentru a scapa de vorosca.

 13. In acest moment critic tara are nevoie de adevarati patrioti pentru binele intregului popor. As spus cu fermitate ca d-na Pavlicenco e femeie desteapta.daca ar fi facut un pas concret. onest .Dar fotoliul si ambitiile sin mai presus. Latra .doamna.cum ai mai latrat patru ani.nici un folos.

 14. Da ar fi bine o unificare Ar dezlega la multi ochii pentru cine sa voteze.Ar fi o lovitura dura pentru orice fel de Neokomunism

 15. pt visatorul

  Nu mi-a fost lene sa traduc, dar nu vreau sa fiu traducatorul pt moldnews.md.

 16. ma adresez inca odata opozitiei-treziti-va si uniti-va.Santeti obligati sa o faceti!V-ati asumat responsabilitati,Diomnilor!Ma cuprinde tot mai mult durerea si nostalgia sufletelor curate din 1989,cu exceptia lui Iurie Ivanovici Rosca.Am mersul la mormintele celor,care si-au sacrificat cu adevarat viata pentru idealul national,cred ca merita memoria lor sa fiti onesti si uniti Domnilor din opozitie!

 17. Au dreptate Victor, Eugenia, Indigena s. a., caci si zicala spune:
  Undei unul nu-i putere
  La nevoi si la durere,
  Unde-s multi puterea creste
  Si dusmunul nu sporeste.

  Ca nu ar trebui dispersate voturile electoratului pe partidute si apoi redistribuite, fie si partial, comunistilor, ca acestea ar putea fi voturile celor deportati in siberii sau a celor maltratati in coridoarele politiei dupa 7 aprilie, si comunistii sunt dusmanii de moarte ai lor.
  Benefica ar fi unirea tuturor celora care nu-i doresc pe comunisti sub o singura umbrela liberal democrata. Sa devina clarara situatia pentru electorat, ca cine nu intra aici este potential sustinator al comunistilor, fie ei Rosca, Lupu, Braghis-Tarlev sau Pavlicenco.
  De fapt sper, ca multi alegatori vor intelege aceasta si din declaratiile asemanatoare celor facute de catre primarul PPCD-ist de la Negureni, ca in satul lui PCRM va obtine 80 % la scrutinul din 29.07.09

 18. pentru toti!.. dna VANGHELI /adica Pavlicenco/ ce urmareste cu acest subiect ? Crede, doamna,ca daca se vor uni cele 3 partide o pun pe ea prima pe lista ? si inca o intrebare? se va retrage atunci din cursa , ca sa nu incurce ?.. Recomand aici un articol publicat in ‘TIMPUL” in 31 martie curent :”Fulare albe pentru zile negre”.. Mi se pare ca nimeni nu a cunoscut-o/depistat-o mai bine ca Constantin Tanase pe Pavlicenco , ce prezinta acest om in politica moldoveneasca.. in sens negativ , desigur..

 19. # mihai m spune:
  4 Iulie 2009, la 16:04

  pentru Nina Gonţa…

  Dacă vreţi să ne convingeţi, că nu aveţi un scop redicţionat de a o ataca pe V.Pavlicenco, ci un scop cu adevărat patriotic spuneţi vă rog:

  Aţi înaintat aceleaşi cerinţe cu acelaşi limbaj lui Diacov, Serebrean, Braghiş, Tarlev, d- ŢÎmbalist de a nu participa la scrutin în interesul naţional?
  Doar recunoaşteţi, că procentul PNL e cu mult mai mic decît a celor sus nominalizaţi, care întradevăr vor hotărî soarta Moldovei, mai ales proiectul Diacov-Lupu.

  Nu vă supăraţi D.Nina Gomţa de la iaşi, dar văd că puneţi întrebări către toţi, aşteptînd probabil răspuns.

  Şi eu v-am adresat pe 4 iulie întrebarea de mai sus şi aşa şi nu am primit nuci un răspuns.

  Chiar sunt curios să cunosc, care e poziţia candidaţilor sus nominalizaţi.?
  Poate cu d-stră ei sunt mai deschişi spre dialog, că cu PNL , mai ales partidele liberale, nu prea sunt dechişi spre un dialog constructiv.

 20. Daca partidele liberale nu se unesc…
  si daca vor ramine din aceasta cauza in minoritate
  voi pleca din tara…

 21. nina gonta,
  nu-i mai da atitea merite lui Constantin Tanase.Isi are si el pacatele lui.In Romania exista PD-L,iar Costantin Tanase face parte din PLDM.Asa ca…nu te impiedica de pietricele.

 22. Stiti ce e mai interesant de discutat? MAE si PNL participa separat la alegeri. loool

 23. Corneliu,
  INVITAŢIE
  MIŞCAREA ACŢIUNEA EUROPEANĂ invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema:

  “Lansarea MAE în campania electorală ”

  Conferinţa va avea loc marţi, 7 iulie, cu începere de la ora 10.00, la sediul Mişcării ACŢIUNEA EUROPEANĂ,
  str. A.Sciusev, 51

  Telefon de contact : 92 99 66
  E-mail: presamae.ivanov@gmail.com
  Datele conferinţei pot fi consultate oricînd şi pe site-ul Miscării
  http://www.ae.md la rubrica Noutăţi sau http://www.anatolpetrencu.md.

  Corneliu,du-te la conferinta si intreaba-i pe membrii MAE,cu ce ocazie organizeaza aceasta conferinta si dupa aia vei spune ca participa separat,daca for lua decizia cu adevarat sa participe separat.Cum poti sa spui ca vor participa separat, daca abea conferinta se orgnizeaza?

 24. Nina: intră pe situl CEC și ai să vezi că și-au depus candidatura.

  La conferință nu pot pleca că nu mă aflu în Moldova. Și există oricum jurnaliști pentru asta, ba chiar și noul http://www.privesc.eu

 25. Apropo la temă:

  ” Cine ştie mai mult”

  Duminică. 5iulie, S.Urechenu a fost la Făleşti,dar nu au adunat electoratul, cum a făcut-o Lupu la data de 4 iulie, adunînd o sală arhiplină, ci a adunat numai activul, deşi întrunirea a avut loc într-o sală cu 300 locuri, în care se desfăşoară întîlnirile cu alegătorii.

  La data de 7 iulie la 12.30 a fost organizată la casa de cultură întîlnirea cu alegătorii a D.Filat, care nu a venit la Făleşti, întîlnirea fiind amînată pentru nu se ştie cînd, electoratul care a venit la întîlnire,rămînînd dezamăgit.

  Să fie oare o coincidenţă??????

 26. cer scuze ..6 iulie nu 7 iulie

 27. raspunsuri : de l’alde braghis, diacov, tarlev, rosca, lupu,eu nu cer niciun raspuns, pentruca il stiu : sunt cu anticristul .. de la PNL, MAE am avut niste asteptari / la inceput/ mai credeam ca ei sunt cu/pentru popor, ca vor actiona responsabil , deaceea si am venit/ la inceput/ catre dna Pavlicenco cu niste propuneri-rugaminti, dar cand am vazut reactia , mi-am dat seama ca m-am inselat , ca astea sunt tot de aia , dar.. mascati, mi-am dat seama cu cine si pentru cine este dansa.. ea mai mult ataca opozitia acum , in preelectorala decat pe comunistii, si este capabila de orice numai sa nimereasca iarasi in parlament.. chiar cu riscul de se face de ras cu pornirile ei demagogice.. dar , cititi mai bine acel articol al lui Tanase” Fulare albe pentru zile negre” , caci mai bine decat dumnealui , eu n-o pot spune.. el ii compatimeste pe Matei , Rusu , Urechean si mai nou, Petrencu pentru „fericirea ” de a o avea prin preajma pe multstimata Pavlicenco/ fosta Vangheli< cred ca nu este neam cu „vestitul” colorat al nostru din Romania..Marian Vanghelie/.. SI .. MAI CITITI: eseul scris de L.Istrati ” DESPRE CUTRA KAGABISTA” , in care tot la dna Pavlicenco se referea .. Sa cred ca acesti doi oameni sunt niste prosti ? Niciodata ! AM CUNOSCUT-O PE DOAMNA ISTRATI si dansa , intradevar , era o persoana cum mai rar se intampla.. pacat ca nu-i mai avem acum pe Ion si Doina Aldea Teodorovici, GRIGORE VIERU, PAVEL BOTU.. ASA CA EU NICI GAND SA-MI PUN NISTE SPERANTA IN ALDE DIACOV, DAR IN DOAMNA MAI SPERAM , DAR MI S-AU SPULBERAT sperantele, cand am vazut ca pentru doamna nu conteaza viitorul copiilor , ci numai orgoliul ei . Eu venisem catre ea cu o propunere , sa iasa cu o declaratie catre toate partidutele , sa-i convinga pe toti/caci se pretinde a fi mare om de politica!/, ca sa fie sustinute cele 3 partide de opozitie , caci alta varianta mai buna nu avem , asta este situatia.!. PUTEA sa-si cheme electoratul , sa-i indemne sa voteze responsabil si cu ratiune.. PUTEA sa indemne si celelate partide sa faca acest lucru .. si ATUNCI INTRA IN ISTORIE… Nu , dansa nu poate sa faca acest lucru , ca nu este ceea ce eu am crezut ca e!.. si , intamplator , am dat de acel articol , care spune foarte bine cum stau lucrurile cu aceasta doamna din politica moldoveneasca, care umbla cu vorbe mari , dar, in fond, cu multa demagogie.. …

 28. si , fiindca aici comentam la articolul „cine stie mai mult?” , eu ,in gluma, RASPUND :”Conctantin Tanase, in articolul din 31 martie 2009, FULARE ALBE PENTRU ZILE NEGRE”

 29. flowers_of-liberty

  Cine stie mai multe? Dar oare nu a expirat termenul de efectuat astfel de modificari in lista electorala a PL-ului spre exemplu. Cine stie?

 30. flowers_of_liberty

  Ar fi minunat daca s-ar putea de adoptat o asa hotarare, dar…

  Mesajul pentru populatie ar fi unul foarte eficient din punct de vedere al plusarii dividentelor electorale in contul formatiunii ramase in cursa, nu s-ar efectua agitatie electorala incercand de adunat voturi de pe acelasi segment de votanti cu aceleasi optiuni politice, s-ar tripla echipele de agitatori care vor promova acelasi mesaj comun, dar…

  Moldovenii au trasaturi deosebite care nu vor permite liberalilor sa aplice total bunele teorii si in practica, trasaturile deosebite ale moldovenilor vor prelungi negocierile foarte mult timp, chiar daca la Chisinau se va lua o decizie buna si foarte rapida, atunci prin raioane aceasta decizie va conduce la negocieri interminabile. Daca liderii de la Chisinau vor elabora un algoritm comun de organizare a echipei comune pentru toata republica care va fi mai mult un ordin decat o sugestie atunci poate-poate…dar…

  Legislatia permite oare punerea in practica a acestei idei care sunt convins ca a fost si este in randurile liberale, ca sa nu fi fost nu iesea fum, cum se zice pe la noi… Cine stie?

  Dar oricum voteaza PENTRU LIBERTATEA TA! Ca-i mai buna decat toate! CINE NU STIE ACEASTA?!

 31. flowers_of_liberty

  va rog repostati pe site mesajul anteriror)))))
  s-au schimat regulile pe pavlicenco.md?

 32. pentru Nina Gonţa.

  Nu întîmplător am pus întrebarea.

  Mă interesa concret…. Chiar soarta Moldovei stă la temelia postărilor răutăcioase, sau atacul nejustificat al unei persoane la comanda cuiva.

  D-stră ceva nu vă convine în acţiunile PNL.

  Da acţiunile PD-L, care după ce s-au mîncat ca cînii cu PSD Rom. vă convine?

  Mie de exemplu nu-mi convine, coaliţia PD-L – PSD.
  Eu consider , că electoratul liberal de pe eşcherul de dreapta a fost trădat, dacă au făcut cîrdăşie cu cei de stînga, care au făcut politică antibăsescu, prin ce au trădat interesul naţional.

  Poate nu sunteţi deacord cu mine, şi aveţi dreptate, aşa cum şi eu nu sunt deacord cu d-stră, şi tot am dreptate.
  Atîta timp, cît ne vom stima părerile, atîta timp putem vorbi de DEMOCRAŢIE.
  Cum încercaţi să dictaţi cuiva părerea d-stră, tot atunci uitaţi de democraţie, deoarece părerea d-stră se numeşte DICTATURĂ.

  Dar să ne întoarcem la temă
  Nu înzădar v-am pus întrebarea, dacă ia-ţi contactat pe Diacov, Serebrean, ş.a.
  Serebreanu a condus o formaţiune liberală PSL . care a aderat la PD, şi interesul naţional , după cum cunosc tot mai presus de cît interesul personal a fost, pînă la 4 aprilie 2005.

  Da iată la 4 aprilie 2005 împreună cu Diacov, şi cu FILAT, au trădat şi l-au votat pe Voronin.
  Ceia ce nu a făcut-o Pavlicenco.
  Filat a plecat de la Diacov, Serebreanu a aderat la Diacov, care-i diferenţa. Lupu a plecat de la comunişti la democraţi.
  Şi acum d-stră consideraţi, că cei ce au de furcă cu Diacov sunt antihrişti. Păi şi Filat a fost la Diacov şi l-a votat pe Voronin, dar la 3 iunie nu a votat un comunist, tot aşa cum nici Serebrean şi nici Diacov nu a votat un Comunist. Dacă treceau pragul nu se ştie ce făceau. Atunci ce drept să-i numiţi antihrişti. Că au votat la 4 aprilie 2005???? Atunci numiţii pe toţi.

  Da cei ce au făcut cîrdăşie cu procomuniştii din PSD România numai ca să rămînă la guvernare cum îi numiţi?

  AAAAAAA…..Îmi cer scuze….
  Am uitat că sunteţi de la PD-L.

 33. pentru D.Nina Gonţa

  Apropo… PL,PLDM,AMN au provocat alegerile anticipate, neacceptînd coaliţie cu comuniştii în interesul naţional.
  De ce PD-L nu a provocat alegeri anticipate în interesul naţional???

 34. Some people take the pills for three months while some people take the pills for as long as six months to produce the necessary effects. viagra treating male impotence erectile prozac longer than viagra cialis painful physical symptoms commonly xanax accumulated other comprehensive income prozac undesirable side effects acomplia teaching better lifestyles phentermine broadband internet access transfers amoxicillin capital markets report indicates alli worry about coverage valium demonstrate their usefulness accutane urinary tract infection

 35. Pt flowers_of_liberty

  Termenul expira miine, marti, la ora 16.00.

 36. draga Mihai , nu compara PSD-ul romanesc cu PCRM-ul modovenesc.. E CAM DEPARTE.. SI APOI, CE PUTEAU SA FACA PD-L-ul? .. CA PNL-UL N-A VRUT SA COLABOREZE.. ca si PNL-UL ROMANESC e cam departe de cei ce l-au fondat , chiar foarte departe! .. de ar invia Bratianu, s-ar speria ce a ajuns acest partid istoric.romanesc… ma rog , vremurile se schimba.. si inca ,PNL-ul lui Taraceanu n-a vrut colaborare cu PD-ul .. tot aceeasi politica distructiva ca si voi , pnl-istii din moldova.. dar , ACUMA SA LASAM IN PACE ROMANIA .. AICI PARIDELE CU ACELEASI DENUMIRI CA IN MOLDOVA , DAR AU ALTE „IDEOLOGII” difera.. voi aveti acuma sloganuri frumoase si „programe” , GRANDIOASE, CA HITLER CU PLANUL LUI BARBAROSA, dar ele se lipesc ca nuca de perete in situatia concreta , data , pe care o avem in basarabia.. asta am vrut sa vaspun.. daca va gandeati la moldova nu va avantati in jocuri politice fara sens , ci ajutati la cauza comuna.. nu , voi mergeti pana in panzele albe.. si este urat.. ca mergeti , in consecinta , impotriva celor declarate . de voi insisi. de aici si .. demagogia .. pe care am mentionat-o…

 37. si inca, Mihai, NU-MI ENUMERA AICI GRESELILE TUTUROR , n-are sens , ce dna pavlicenco e cheie de biserica?.. a fost comunista , a fost traseista in partide.. e cam dificila in comunicare , are boala grandomaniei .. dar eu m-am referit la situatia concreta , acuma, inainte de alegerile din 29..voi puteati face un lucru intelept , maret, demn.., pe care toata moldova avea sa-l aprecieze , chiar si membrii vostri de partid.. liderul putea sa le lamureasca..Nu , doamna, se vrea in parlament cu orice pret.. , dar nu in toata ziua e Pastele .. mai lasati, doamna, tinerii acolo , ei vad lucrurile mult mai bine si VIITORUL ESTE AL LOR adica trebuie sa fie al lor .. nu aduceti voturi comunistilor, sau , daca nu va place asa, NU PUPETI DIN VOTURILE CELOR CE AU SANSA! .. si pot aduce schimbarea..

 38. NU RUPETI DIN VOTURI, am vrut sa scriu

 39. Pentru Nina Gonta
  Numai sa nu uitati, C.Tanase a fost redactorul ziarului „Flux” al lui Rosca sil prin intermediul acelui ziar de atuncil a facut laude MARI si l-a adus masiv si durabil pe Rosca la putere, care a tradat grav electoratul, l-a dezamagit…
  Sa inteleg ca C.Tanase a gresit, investind penita si maiestria lui de ziarist in Rosca?
  Dar pe chit de tare si sus a recunoscut ca s-a inselat atunci?
  Am inteles acest lucru, chind a plecat de la Flux, dar … toata lumea greseste…
  De ce sa nu admit, ca Tanase acum greseste nu ridichind-o in „slavi” pe Pavlicenco, dar ingropind-o in intuneric!
  De ce eu, muritor de rind, sa nu ma ghindesc de ce nu au supravetuit multe personalitati marcante nationale in politica moldoveneasca?
  Pentru ca lupta contra lor a fost intotdeauna foarte dura si KGB-ul nu este pionier… Ei isi stiu meseria foarte bine si bataia lor e foarte lunga, ca si interesele, pe care le au sa ne tina in intuneric, fara carte, fara eroi si fara neam….
  Cine poate da riposta acestor tirani?
  Si acum despre ce ati crezut DVS si ce credeti acum prin presupuneri….
  Nu cred ca cineva detine informatie convingatoare despre pacate ale lui Pavlicenco in fata poporului, neamului.
  Sunt birfe lansate de dusmani pentru a fi marite, injectate si trimise din om in om pentru a ponegri, cu diferite metode subtile si prin agentura profesionista.
  Doamna, KGB i-au certat in timp pe toti patriotii nostri, dar ei sinceri si curati fiind, oameni cum se cade, au prins momeala si dusmanul a reusit…
  Acum nu voi scrie nume marcante in tara noastra, care la fel au fost etichetati ca au fost si sunt KGB-isti, tradatori. Dar eu sunt sigur ca nu au fost si nu vor fi niciodata… Dar toti acesti oameni lucizi nu mai pot fi impreuna in echipa, pentru ca i-au certat grav de tot, diversiunea le-a reusit…
  Si fiecare de aici are istorii nascocite si nimic nimeni nu poate demonstra!
  Pavlicenco public, in sedinta de parlament a solicitat sa se comunice, daca ea a fost sau nu chindva in legatura cu KGB-ul.
  Raspunsul oficial de la organele respective a fost : „NU”!
  Pai si acest raspuns nu este convenabil sau este foarte convenabil pentru unii si pentru altii, in functie de ce scop urmaresc: Spun tare si sus : „Pai, da ce vreti voi, ca KGB-ul sa-si deconspire agentii?”
  Si atunci la cine, Doamne, sa soliciti deschiderea adevarului in ce te priveste in aceasta situatie, daca la putere sunt ei, comunistii? Sa vina democratii si sa deschida arhivele, Pavlicenco a spus ca sta isi doreste cel mai mult. Si de asta se tem democratii si de asta se tem de Pavlicenco – ei stiu – adevarul e de partea ei.
  Tot Pavlicenco a cerut sa fie adoptata Legea lustratiei…Nici aceasta nu o fi important…
  „Joaca scenarii” – asa se intareste eticheta neagra pe oameni „albi”! Lor nu li se da voie sa-si dea jos de pe ei caracatita ucigatoare, ea se tine zdravan, mortal…Inca i se mai da si „hrana” sa SE tina infipta bine !
  ASA ESTE dOAMNA…
  DAR DINCOLO DE veninul turnat de fortele interesate, ceva credibil, doveditor aveti ce sa-mi aratati si mie, in afara ziarelor, care au facut jocuri si scris articole in functie de interes sau din cele scrise de oameni cu acest interes?
  Chiar va rog sa incercati sa vedeti altfel acest subiect!
  Suntem, doamna, PRADA sacalilor rosii… Nu suntem uniti… pentru ca ne-au contrapus miseleste pe unii contra altora cu aceleasi sentimente bune pentru poporul nostru de catre dusmanii rauvoitorii poporului nostru….
  Cred ca acesta este purul adevar!
  Veti vedea Doamna, ca si pe aceste trei partide le vor certa intre ele, le vor razleti prin infiltrarea agentilor in cadrul lor….Si vor aparea din nou „tradatori” noi desenati cu pensula veche si trainica a KGB-ului… Dar noi nu ne dezmeticim… Suntem invrajbiti ca sa putem fi umiliti si stapiniti…
  Nu este Pavlicenco cea ce credeti… cea ce scriu toti, care au dorinta sa se dea cu parerea, dar Pavlicenco are partea ei de suferinta, pentru care a platit, plateste si va plati poate toata viata: A fost marcata de viata sa se nasca dupa decapitarea tatalui ei de catre comunisti, a crescut in mari greutati si a fost fortata sa fie luptatoare. Marele ei neajuns, in situatia de la noi, este ca nu poate fi un pic mai putin directa, spune lucrurilor pe nume si tare, nu ocoleste nimic… Dar ar trebui…
  Ar trebui sa mearga pe alta cale: Sa-i critice pe cei la care tine si crede ca este de aceeasi „culoare”, dar numai unu la unu, in fata, nu public, cu bunavointa si sa se abtina in cazurile in care critica ei poate servi calailor nostri pentru a ne distruge mai usor.
  Dar daca simte ca cei criticati nu sunt destul de tari, sa gaseasca metode de a le transmite mesajele pe chit se poate de binevoitor, si nu „aprins”… Multora nu le place aceasta metoda si invers, pot reactiona pozitiv, daca nu scoti in public greseala celui apropiat… Nici mie nu mi-ar placea sa ma critice public cel pe care il consider apropiat sufletului meu…
  Dar sa tinem cont ca oamenii sunt diferiti si unii nu se vor schimba niciodata.
  Pavlicenco a declarat public, ca nu se va dezice de cetatenia romana pentru un mandat de parlamentar, eu cred in aceasta declaratie….
  Pavlicenco abia asteapta sa nu mai fie presedinte de partid, avind acum o povara costisitoare si grea, dar ea si partidul nu au „patroni”, la care ar trebui sa plateasca politele pentru finantare!
  Munceste cu jertfire de sine si este ponegrita pe nedrept.
  Adevarul mai devreme sau mai tirziu iese la iveala, dar, din pacate, chite o data, prea tirziu, dar iese….
  Stiati ca eroismul multor persoane este recunoscut post-mortem si nu atunci chind persoana merita sa fie recunoscuta prin faptele ei? La modul general, nu e neaparat in cazul de fata…
  La inmormintarea eroilor /titlu post-mortem/ participa sute de mii de oameni, dar in viata lor sunt huliti, intimidati, neobservati, neajutorati si neindreptatiti…
  De ce viata este atit de perversa? Ori poate noi suntem perversi…
  Nu lasam oamenilor loc pentru a se apara si daca incearca sa se ridice de jos, loviti fiind, il lovim si mai tare, la distrugere, fara ca sa fim convinsi ca poate judecatorul a fost nedrept.
  Nu am un scop anume sa o apar pe Pavlicenco, am expus ghindul, care ma framinta si nu doresc sa fiu judecat pentru ca ghindesc si am opinia mea.
  Daca nu va place opinia mea, faceti-o PRAF, dar nu ma atacati pentru opinie pe mine.
  Acest text nu este scris special pentru DVS, Nina Gonta, este scris pentru cine are timp sa citeasca.
  Am pus numele DVS pentru ca mi s-a parut de aceasta data ca ati scris si DVS postare aceasta intr-un mod mai linistit si regretabil de cea ce se intimpla la noi.

 40. to: Pesilat

  Sorry. You messed up the address.
  Search another space for this destination

 41. Goga , dar tu te asteptai ca rosca sa tradeze? eu una , nu ! ca ce frumos vorbea si ce idealuri avea? unde sunt ACUM! ?.. sa stii ca rosca a facut cea mai mare greseala din viata lui , daca n-a facut-o intentionat .. s-a vandut pe 30 arginti , nu degeaba a fost numit iuda .. u asa nume va ramane in istorie ! sa nu pateasca si dna cu toate programele ei frumoase tot asa .. eu una , m-am dezamagit in ea..

 42. Pt Nina Gonta

  Ironia este in cazul de fata arma neputinciosului. Vangheli si Vanghelie sint lucruri diferite. Nu sintem nici romi, nici altceva. Sintem romani.

  Tatal meu Victor Vangheli a fost invatator de fizica si istorie. A fost ucis la 24 de ani. Mama a fost profesoara de romana si franceza, a terminat scoala normala de la Iasi. S-a „repatriat” in 1940, la 19 ani, era din 1921. Bunicul matern a fost invatator.

  Bunicul patern Gheorghe Vangheli a fost agricultor bun si l-a avut ca tata pe Ion (Nica) al lui Spiridon. Bunicul a fost luat de rusi in 1945, la 16 aprilie, cu putin inainte de a fi implinit 50 d eani, caci dupa aceasta virsta nu recrutau, si a luat subtioara biblia spunind ca i-a mobilizat Antihristul. Satenii l-au turnat si a fost luat de KGB. Nu a mai revenit acasa, bunica l-a asteptat pina la 86 de ani, cind s-a stins din viata.

  Strabunicul Nica Vangheli a avut doi frati – Dumitru Vangheli si Stefan Vangheli, ultimul – tatal scriitorului pentru copii Spiridon Vagheli. Nu am beneficiat niciodata de protectia rudelor. Stefan Vangheli, tatal lui Spiridon Vangheli (care, iata, avea numele bunicului sau), a fost nasul bunicii mele, Elisaveta, care a ramas fara mama la 13 ani, iar familia surorii ei, nasa mamei mele, a fost integral deportata in Siberia. S-a salvat, „nana Manea” numai pt ca facea sobe in Siberia. A revenit intreaga familie, dar multi ani nu se puteau aseza cu traiul nicaieri, in special in Pelinia, de unde au fost deportati si unde, in casa lor, s-a facut „selisovet”. VA MAI POT MULTE DIN ASTEA. Nu va stergeti picioarele de oameni, ca veti ramine oloaga intr-o zi.

  Spiridon Vangheli, scriitorul, a fost elevul mamei mele, iar mai tirziu, in fiece an, cind venea pe la Grinauti, o vizita pe mama mea, pe care o respecta si care si-a crescut ca o sfinta cei doi copii, pe mine si pe sora mea, abandonata de sot cu trei copii, ultimul murind in miinile mele la cinci ani si noi, sotul si cu mine, ajutind-o toata viata cu ce am putut. Si viata sotului meu a fost plina de absenta tatalui sau, ca si in cazul meu. Eu nu l-am cunoscut pe tata, pt ca a murit cu patru luni inainte de nasterea mea, iar tatal sotului meu a murit cind el, cel mai mare, era in clasa a sasea. Ceilalti cinci il urmau, ultima era in burta la moartea tatalui.

  Ambii, doi sarmani, ne-am casatorit, ne-am facut tezele, ne-am cistigat existenta, nu am colaborat nici unul cu nici o securitate, nu am fost activisti komsomlisti sau activisti comunisti, sintem doctori in filologie – el in hispanistica, eu in istoria limbii romane -, nu am incaput in sistem pt ca nu am colaborat cu sistemul. Niciodatra nu stiti cit de usor puteti murdari, fara motiv, un om. O faceti pt ca sinteti un om superficial si rautacios. Sa va aiba Dumnezeu in paza.

  Lidia Istrati era de parere foarte buna despre mine, am lucrat impreuna. Am fost impreuna in opozitie la STIINTA, editura AS a RM. A inveninat-o cit a putut Ala Mindicanu, despre care am o opinie fondata foarte proasta, dar pe care o las in plata domnului. Inainte de moarte Istrati a priceput cine era Ala. Intrebati fostele ei colege de la Liga femeilor, eu nu dau nume, desi le stiu. Istrati a inteles ca a fost mereu adulata pt a fi manipulata.

  Stau si ma intreb – Nina Gonta e sotia lui Ion Gonta, pe care sau care s-a spinzurat sau e una cu numele de familie Gane, pt ca mi se fac unele asocieri neplacute. In fond, asta nu conteaza.

  Va pot spune una: nu pacatuiti, ca veti plati, nu in fata mea, ci a destinului. Totul ce e urit si ma tot ponegriti o faceti din micimea sufletului. Nu are nimic in comun cu adevarul. Dar numai un suflet nobil si maret poate proceda altfel. Nu e cazul dumitale.

 43. to: nina gonta

  Da, Nina, si eu am fost idiotul, care fara ca sa ma roage cineva sau sa am vre-o apartenenta in partidele politice, am luptat pentru PPCD si am pus multa lume sa voteze cu ei…
  Dar aveau si personalitati, pe care ii mai respect si azi, dar care au plecat de acolo…Nu au avut curajul sa lupte cu el si sa-l dea afara de acolo….sa mentina idealurile nezdruncinate in continure….
  Ii consider vinovati si slabi ostasi…
  In ce priveste Pavlicenco, cu siguranta nu va trada niciodata…..
  O cunosc si stiu cum ghindeste. Stiu ca sufera de invinuirile, care i se aduc fara ca sa le merite.
  Din acest motiv „sare calul” si da riposte dure, care o indeparteaza si mai mult de cei care nu o cunosc si dau replici reiesind din maniera scrisului ei „suparacios”.
  S-a saturat de atare tratament, merge dezlantuita aparindu-si pozitia, ca un tanculet, ca o escadrila…..
  Ce am face noi, Nina Gonta, daca cu noi s-ar intimpla la fel? Daca abuzul nedrept ar trece ca tavalugul peste noi? Oare nu ne-am opune vehement ?
  Noi putem sa ne dam cu parerea, eu sunt GOGA, tu-Nina Gonta, altii altfel, dar ea este Vitalia Pavlicenco si suntem admisi, asa cum suntem noi, pe blodul ei . Suntem admisi s-o facem cu ou si cu otet ! Pe blogul ei si ea ne raspunde la toti in timpul ei liber si nici pe unul nu ne da afara.
  Oare nu este o lectie de demnitate ?
  Pe adevaratela, mai gasesti bloguri, pe care sa-ti publice tot felul de rautati ?
  Numeste-mi si mie unul sa incerc sa „bestelesc” stapinul…
  Eu am incercat nu sa bestelesc, dar sa intreb unii politicieni lucruri incomode, dar cunoscute si care pot fi demonstrate, nu asa ca asi dori eu sa bat in cineva….
  Nici pomina sa dea drumul la mesajul meu acolo….

 44. DOAMNA , NU CONTEAZA CINE SUNTETI , din cine va trageti , fiecare din noi are o” biografie” aparte , dupa cum si destinul basarabiei este tragic, sa nu credeti ca numai dvoastra ati suferit.. NU CONTEAZA CE-ATI FACUT , CONTEAZA CA ACUMA ATI FACUT-O BOACANA.. AM FOST SI EU IN LIGA FEMEILOR , DAR AM APRECIAT-O MAI MULT PE CATINCA MARDAROVICI DECAT PE ALA. MANDACANU … IAR CINE SUNT EU , N-ATI GHICIT… ati fi putut afla daca va mai documentati .. eu una m-am documentat si v-am citit demult arborele geneologic/ reflectii despre cartea pe care poate o s-o scrieti sau intentionati sa o scrieti….dar asta nu schimba cu nimic parerea mea ca v-ati aventurat intro „afacere” >>fara minte.. cum si dnul Petrencu o va face maine, adica azi.. acum va doresc noapte buna.. si va spun sincer , am crezut ca va ganditi/ va preocupa cu adevarat moldova, acum nu mai cred.. Sunt mai mult dispusa sa-l cred pe C.Tanase. SI PE DTA SI PE PETRENCU, desi sunteti oameni cu carte , va socot fara minte …

 45. GOGA , BLOGUL NU ESTE „AL EI „. ESTE AL UNIMEDIA.. si numai unimedia poate sa cenzureze , sa administreze etc, etc.. ca dacA ar fi FOSTdupa doamna , , CREDE-MA s-ar fi postat aici numai mesaje cu osanale , sa ma crezi .. ca dumneeai nu este o fire toleranta..

 46. To:nina Gonta
  Asa credeti DVS, dar apelati la Unimedia si o sa va confirme ce va spun eu.
  Pavlicenco, la fel si alti bloggeri, plateste o plata anuala pentru blog si numai bloggerii sunt administratori pe blogurile lor.
  Daca era pe gratis, poate imi faceam si eu „o jucarica”, care costa nu numai bani, dar si timp…Eu nu-mi pot permite nici una nici alta…
  Asa ca nu pot sa te cred din simplu motiv, ca eu sunt „in tema” si stiu. Puteti si DVS sa va informati!
  Dar ce-ar fi s-o rugam pe Pavlicenco sa ne spuna cine din noi are dreptate si mai apoi solicitati un raspuns si la Unimedia si ….la cine mai doriti…Asa ar fi mai bine….
  Oare chiar DVS nu puteti nicicum sa incercati sa dati omului, la oricare, prezumptia nevinovatiei?
  Ar fi grav, daca ati avea dreptul sa impartiti dreptatea, nu va suparati.
  Daca nu o faceti intentionat, trebuie sa va moderati in invinuiri fara suport,care poate fi demonstrat si imvers, verificati pe chita dreptate aveti in acest caz si ghinditi-va ce aveti de facut pe viitor.
  Fiti sigura si eu ca si DVS si marea majoritate a poporului basarabean imi doresc schimbarea in bine si ea numai prin si de oameni poate veni, dar cu atare atitudine intre noi…nu cred ca va veni vre-o data………….

 47. to:nina gonta

  Sper sa ajung sa citesc scuzele de rigoare chindva pe acest blog, scrise de DVS pentru Pavlicenco.

  Din postarea DVS:
  1.”DOAMNA , NU CONTEAZA CINE SUNTETI , din cine va trageti , fiecare din noi are o” biografie” aparte ”

  2.”NU CONTEAZA CE-ATI FACUT ”

  Doamna, eu cred ca CONTEAZA FOARTE MULT CINE SUNTEM, DIN CINE NE TRAGEM si cel mai MULT CONTEAZA CE AM FACUT !

  Cred ca nu mai incerc sa comentezi postarile DVS, sunteti irecuperabila……..

 48. Pt nina gonta

  Daca nici atita nu stii, vai de capul dumitale. Blogul este al meu, dar e gazduit pe unimedia, cum poate fi gazduit pe orice alt server. Gazduirea este un contract care costa, deloc putin. Toate drepturile sint ale mele, eu am parola si eu administrez. Mai invata, mai afla, nu crede ca le stii pe toate. Fara minte sint rautaciosii, pe care ii va minca pe dinauntru minia imprastiata la dreapta si la stinga.

  Pai daca e vorba de Catinca Mardarovici, intreab-o pe ea ce credea Istrati de Ala, mai ales in ultimele luni… Acum ea pleaca pe sase luni in SUA. Iar Ala mi-a recunoscut personal ca ea a pus la cale articolele impotriva mea si si-a cerut scuze pentru asta. A facut-o din invidie, desi nu am inteles niciodata in viata asta de ce lumea ma invidiaza. Numai ca nu i-am acceptat scuzele. Nu am bogatii, nu am avut functii inalte, chiar nu inteleg. Probabil imi invidiaza libertatea caracterului.

  Dumneata mai uita-te in listele la care a facut referinta Dabija, ele sint pe blog la http://www.pavlicenco.md/?p=150. Acolo vei gasi multe nume „interesante”, inclusiv al Alei, al lui Tanase. Cred ca si prietenia lor se datoreaza acestei liste. Al meu nu figureaza, pentru ca, elementar, ca nu poate figura. Nu am avut niciodata nimic in comun si nici o legatura cu nici o securitate. Asta va innebuneste pe toti, deoarece cei care au avut sint rai, inraiti, obsedati. Eu – nu. Sint linistita si mi-i mila de voi, parca sinteti posedati de diavol. Vai de sufletul vostru zbuciumat.

  Te rog urmatorul mesaj sa-l postezi de doua ori, ca sa il sterg pe unul. Daca vei posta numai unul, il voi sterge si il voi reposta cu numele meu, ca sa iti arat, increzut-o, cine administreaza blogul. Ce prostii mai spui – ca ramin criticile pe blog pentru ca unimedia nu le sterge. Vai de mine, si daca de azi inainte ti le voi sterge pe toate – tot asa vei crede? Pai uite – daca mai scrii minciuni – ca prostiile le mai tolerez – imi vei scrie numai pe vpavlicenco@yahoo.com. E clar? Mergi fuguta la biserica, pentru ca te-ai umplut de pacate.

 49. Despre PARTIDELE IN DESCOMPUNERE: Este adevarat ca PPCD, PPR SI PNL sunt in descompunere. De astazi in aceasta lista se poate de inclus si MAEul lui Petrencu. Pacat de PNL si MAE! Pacat de oamenii care mai cred in acete partide, pentru ca au devenit ostatecii liderilor de partid. Cit despre lideri, nici nu mai stiu ce se intimpla cu ei. Ori sunt „misei” (au incasat de la comunisti sume cu 5 sau poate 6 zerouri in euro pentru ceea ce fac), ori sunt „nebuni” – (ei vad ca tot ce fac este in folosul comunistilor, dar nu se pot opri din „nebunia” asta, din diverse motive pe care trebuie sa le studieze stiinta psihiatrica). Nebunii vor putea fi cindva iertati, miseii -niciodata!

 50. useyourbrain,
  ti-ar placea sa fie ce spui,dar nu e chiar asa.Du-te, de mai roaga vre-o baba, sa te descinte,se prea poate sa fii deocheat.

Comments are closed.