Cine stie mai mult?

de-nevoie.jpgVineri am fost sunata de la portalul moldnews.md si intrebata ce cred despre noutatea ca liberalii se unesc sub egida PL, urmind sa faca o lista comuna, condusa de Mihai Ghimpu. Am spus ca ma bucur, insa nu imi prea vine a crede. Spre deosebire de Stinga, mai monolita, ar trebui si Dreapta sa fie mai unita ca segment al spectrului politic in fata celor trei forte – PCRM, PD si PSD. M-am mai gindit putin dupa discutie si mi s-a parut ca a fost o provocare. Am intrebat de unde stie ziaristul, la care mi-a spus ca din cercurile ziaristice.

Parerea mea e ca aparitia lui Marian Lupu, poate conduce, intr-adevar, la diminuarea ponderii fortelor liberale in viitorul Parlament. Mesajul sau „Razboiul politic trebuie oprit” pare sa-i impinga si pe liberali, si pe comunisti, spre extreme, de aceea o unificare a primilor in aceasta campanie electorala nu ar fi decit benefica. De aceea, dind importanta convorbirii telefonice si incercind sa verific daca exista o asemenea stire, am dat de ea pe http://www.moldnews.md/news/16808/, unde eu nu sint citata cu opinia mea, dar am considerat ca prezinta interes si am postat-o. Spre discutie.

II rog pe romanii din Romania sa nu  se supere ca stirea e ruseasca. Nu am gasit-o pe portal si romaneste.doi-ciini.jpg

„Либеральный фронт

Либеральная партия, Либерально-демократическая партия и Альянс „Наша Молдова” приняли решение об объединении в единое формирование под политическим брендом Либеральной партии и под руководством председателя этой партии Михая Гимпу. Об этом сообщил источник в руководстве Альянса „Наша Молдова”.

„Наши партии имеют схожие доктрины. У нас, практически один и тот же избиратель. И нет никакого смысла сегодня, в столь тяжелое для оппозиции время, дробить наш электорат”, – отметил источник.

„Несмотря на то, что нам и партии Влада Филата придется отказаться от наших партийных брендов, единая позиция укрепит нашу позицию в борьбе с коммунистами, поэтому и было принято столь трудное, но оправданное решение”, – заключил источник.
Серафим Урекян и Владимир Филат отказались подтвердить или опровергнуть эту информацию.

„Когда будут какие-то изменения, мы вас оповестим. Если будут изменения, вы об этом узнаете”, – заявил лидер ЛДПМ Владимир Филат.

Ранее, 22 июня, лидеры ЛП, АНМ и ЛДПМ объявили о подписании Соглашения о политическом партнерстве. Двухнедельные переговоры о перерастании „партнерства” в единую партию, возможно, были обусловлены необходимостью отказа от собственной политической идентичности сразу двух из указанных трех партий.”

VP

Loading Facebook Comments ...

76 Comments

 1. consider repetat-opozitia nu depune eforturi suficiente pentru a castiga alegerile…nu tradati inca odata acest popor ,Domnilor din opozitie.Dna Pavlicenco faca cat poate si face bine.Daca e sa numaram cheghebistii pririntre politicieni,cred ca ar dura la nesfarsit.Este foarte clarun singur lucru-Lupu va lua multe voturi,inclusiv si cele destinate intial opozitiei

 2. Pt useyourbrain

  Te asigur – sint nebuni.

 3. Не бывает не оплеванных святынь.

 4. Pt indigena

  Ma adresez dumitale, pt ca am mai multa incredere, multi dintre vizitatori sint parca fierti la minte.

  Intr-adevar, Opozitia nu face totul ce ar depinde de ea sa fie bine si sa cistige. Chiar ma gindesc daca nu se teme cumva Opozitia sa preia guvernarea si daca nu cumva vrea sa ramina Opozitie „constructiva” – ca si Rosca?

  Apropo de liderii celor trei partide. Parca ei nu vad ca Lupu avanseaza alarmant? Sau poate s-au impacat deja cu ideea ca vor fi intr-o coalitie majoritara cu Lupu si chiar l-ar putea vota ca Presedinte? Am vorbit acum doua saptamini cu Diacov. I-am spus ca sper sa nu mearga PD spre comunisti, spre o alianta cu ei. Dar cine stie? Unii spun ca Lupu e suta la suta creatura comunistilor, dupa principiul „la vremuri noi, tot noi”. Altii spun ca el, in functie de conjunctura, se va dezlipi de comunisti. Nimeni nu stie unde e adevarul, dar omul nostru de la tara, credul, spune ca „e inalt, simpatic, a fost presedinte de Parlament, s-a lepadat de comunisti si e bun de Presedinte in locul lui Voronin”. Si pleaca spre el de la alte partide, nu de la toate.

  Si in jurul a cine si cit costa. Spuneti-mi, ce limba straina stie Ghimpu, Urecheanu sau Filat? Pot invata, e adevarat, dar de ce nu au invatat? Cind liderul PNL din Romania Crin Antonescu a spus recent ca va candida pt Presedinte de tara, a fost intrebat de ziaristi de ce nu stie engleza. S-a fisticit si a promis sa o invete.

  De asemenea, cine dintre ei e doctor in stiinte? Poate Urecheanu, mai mult „honoris cauza”, stiti cum e cu asta…

  Aceasta clasa politica ne reprezinta? Poate. Dar poate si nu prea.

  Despre mine. Sint doctor in stiinte, cunosc franceza si spaniola, nu chiar bine – dar si engleza. Da, nu am banii cuiva pentru politica. E rau. Insa cred ca la noi banii se dau nu pentru neprosti, ci pentru obedienti. Eu nu sint printre acestia – e si necazul, si nenecazul meu. Cum e mai bine? E bine sa fii destept, inalt, gratios, frumos, invatat si cu bani. Insa asta e mai rar. Iata de ce Opozitia trebuie sa fie impreuna. Unul are una, altul poate alta, al treilea stie mai bine decit toti altceva. Mai ales dupa ce 10 ani au fost la guvernare comunistii. Asta e convingerea mea. Nu fiecare cu, virgula, covaticutica sa. Sau covata.

 5. Bravo, Doamna Pavlicenco,
  mi-a placut acest mesaj, este scris din inima.
  Da unde-s ceilalti lideri de opozitie sa va auda?
  si sa va raspunda???

 6. To:Runaway

  „Da unde-s ceilalti lideri de opozitie sa va auda?
  si sa va raspunda???”

  Dinsii se ocupa cu scenariul, cum vor fi invesniciti eroii
  de la 03.06 si tot nu pot decide, care din eroi va fi invesnicit primul…
  Ca doar alegerele oricum vor trece”cumva” si de la sine…..
  „Lumea nu va indrazni sa nu voteze eroii”
  Lumea ii respecta si ii iubeste, chiar, ii cunoaste la fata si le multumeste de pe acum pentru „bunastarea”, care o vor avea dupa invesnicirea eroilor.
  Pentru ei totul este clar, toti ii voteaza pe ei, doar sunt eroi, care au „decretat” deja ziua de 03.06.09 SARBATOARE NATIONALA .
  Altii spun ca ei sunt surzi si muti….
  Nu siu ce sa cred, care versiune e mai adevarata, dar un lucru este clar: ambele sunt proaste….

 7. D.Pavlicenco,ma scuzati dar in acest moment semanati nu ca un lider de partid,ci ca o baba,care a esit la piata sa vinda legume, si se sfadeste cu toata lumea din jur,care ii reproseaza ca marfa ii cam terfelita.
  Un lider de partid nu se comporta in asa hal.Imi aduc aminte cum jumatate de an in urma un alt fost lider de partid(PPCD) Rosca Iurie,blefturea o jurnalista tinara,fara nici un temei! Si unde a ajuns?
  Nu va comportati asa cu alegatorii D Pavlicenco.Puteti regreta apoi amarnic…

 8. to UPS
  Ciudat pseudomin ai. Nu vrei sa/l discifrezi?
  Just because…

 9. to:Runaway

  -„UN PROST SPUNE”

  Why….?

 10. to: Runaway

  Si al tau este plin de continut…..
  Cred……

 11. „Why?” – my responce: Just because…
  despre Runaway, daca stii engleza,
  inseamna cel care fuge departe… sau fugar
  Acest Runaway… are o istorie… dulce si dureroasa…
  a experimentat ce este Cristal rose, cristal heart, cristal love…
  toate acestea se sparg si ranesc foarte dureros
  si care nu nu se mai poate de refacut…
  aceasta este calitatea cristalului…
  desi ne atrage, totusi ne raneste…
  de aceea Runaway fuge…
  Poate voi deschide vreodata parantezele cine este Runaway…
  voi scrie ceva…

  dar, pseudonimul tau este mau VESEL…

 12. AVETI SANSE, D-NA PAVLICENCO!!!

  Acu, cand am vazut lista formata a competitorilor, cred ca ve-ti acumula totusi ceva mai mult de 2%. Si asta pentru ca nu sunt decat 9 actori electorali importanti inscrisi in liste. Poate ca tocmai de data asta, ar fi fost mai indicat sa mergeti in alegeri impreuna cu MAEm care presupun ar putea ridica si ei vreo 2%. Impreuna ati fi avut, posibil, aproape 5. Cine stie, poate ati fi trecut pragul electoral….

  Succese mari!

 13. PTR PNL

  FARA A FI RAUTACIOS, VA SUGEREZ O CAMPANIE DE IMAGINE IN PERIOADA PREELECTORALA. CUM SCRIAM MAI SUS, LISTA CANDIDATILOR ELECTORALI NU ESTE ATAT DE BOGATA, DECI, E UN MOMENT POTRIVIT DE A VA ANUNTA PREZENTA. INTERNETUL SI ZIARELE SUNT „BUCURIA” INTELECTUALILOR. INCERCATI SA FITI MASIVI SI IN STRADA, LA TARA, ETC. TREBUIE SA RECUNOASTETI CA PREZENTA VIZUALA CONTEAZA…

  GRIGORE

 14. GRIGORE, DAR EU CRED CA NU VOR lua pragul , nici PNL , nici MAE.. sunt prea multi concurenti electorali in cursa pentru o tarisoara ca 4-5 judete ale Romaniei… APOI NU UITA CA: este zi de munCa, este vara, nu sunt consulate si ambasade ale Moldovei in multe tari.. Cum pot sa se deplaseze unii la departare mare intro zi de munca? Apoi , opozitia nu are acces la mass media publica etc , etc .. deaceea si am crezut ca acesti 2 lideri :Pavlicenco si Petrencu vor avea mai multa minte , dar , dupa cum s-a catalogat pe sine insasi doamna Pavlicenco ca, „nebuni”/ vezi intrun mesaj mai sus/.. o sa avem ce-o sa avem.. nu stie nimeni .,.. intro astfel de conjunctura.. Mai sper intro minune.C-o sa se voteze masiv cu cele 3 partide de opozitie ..sper ca electoratul sa nu fie si el >>>”nebun”

 15. PTR NINA GONTA

  Iti dau toata dreptatea! Incercam doar sa zic ca in anticipate avem mai putine partide decat in 5 aprilie, si deci, evident numarul „ratacitilor”, care e constant, va fi distribuit intre mai putine partide mici. Asta ar insemna, ca s-ar putea ca PNL si MAE sa nu ia cate 0.5% fiecare, ci cate aproximativ 2%. Si daca de data asta ar fi fost uniti, si mergeau in alegeri impreuna, sar fi putut sa se ridice ambii peste 4%. Cu putin efort, treceau si pragul electoral. Dar, se vede ca timp de 3 luni, intre cele doua formatiuni au aparut atatea „divergente”, ca au hotarat sa se „afirme” in targul politic trasandusi fiecare traiectorie proprie. Sa le fie de bine…

  Si mai e un detaliu important, in urma evenimentelor din 7 aprilie, impresia mea este ca multi dintre votantii inconstienti ai partidelor liberale, mai ales de la tara, dezinformati de mass media comunista, vor vota tocmai cu alte partide de dreapta. Cine sunt ele? PNL si MAE. Evident. Doar ca riscul ca aceste doua formatiuni, dezmembrate acu, sa acumuleze 5 procente e f mare. Deci, problema redistribuirii voturilor catre comunisti si roskisti ramane la ordinea zilei. In astfel de situatie se impune:

  O campanie stradala, tv si radio agresiva. Lipsa visualului creaza impresia unui partid fantoma, si tocmai prezenta acestua lasa sa se inteleaga ca partidul exista, e langa tine, il stii de foarte mult timp, etc.

  Abia astept sa vad daca PNL isi va face campanie si daca da, cum va fi aceasta.

  grigore

 16. to: Runaway
  Stiam ce inseamna, dar nu stiam daca alegerea ta este intimplatoare sau semnificativa.
  Inclin sa cred ca te si cunosc si ca ma cunosti…..
  Pseudonimul adesea, ca si numele, seamana stapinului….
  Al meu este ca si mine….mai vesel…in toate cazurile, aproape,…chiar si in cele mai banale….

 17. to UPS
  nu cred ca ma cunosti,
  si la sigur ca nu te cunosc.
  Runaway nu seamana cu mine,
  este pur si simplu un personaj dintr-o viitoare povestire.
  Nimic mai mult.

 18. Pt grigore

  Nu mai putem merge cu nimeni, pt ca listele nu se mai modifica decit in interior. PNL s-a inscris in alegeri, dincolo de faptul ca a avut intotdeuana un mesaj distinct, si pentru ca e legea privind partidele. Dar de ce participa MAE nu inteleg, poate se teme sa nu piarda membrii, acest pericol paste mai multe partide.

 19. to:Runaway

  In viitoarea ta povestire poate fi „invesmintat” un personaj asemanator cu cel, pe care il cunosc eu, poate mai mult imaginar……

 20. to:Runaway
  Povestirea Promite sa fie interesanta….

 21. to UPS

  Runaway este o persoana reala,
  pe care am cunoscut-o si care voia ceva mai mult,
  decit ii oferea destinul si conjunctura in care se afla,
  sau poate voia sa traiasca altfel viata.Dar, in fine,
  a inteles cat POATE FI de GRAV daca meteoritul
  incearca sa iasa din traiectoria sa.

  Runaway fuge inapoi sa se restabileasca in spatiul si traiectoria sa
  intelegind ca omul poate doar foarte putin schimba destinul lui…
  Caci este o Lege Universala pe care nu o putem desconsidera.
  Runaway este omul care vrea sa se descatuseze de Legile fizice,
  insa, pentru asta trebuie sa devii INGER care are aripi si poata zbura in alte spatii.
  Runaway intelege ca, de fapt, dorinta lui nu este ceva gresit, Aceasta dorinta in inima lui era sadita in inima lui de Creatorul, pentru ca deja el este pe calea de a transcede, de a evolua… insa inca nu venise timpul sa plece.
  Deci, dorinta „to escape” face parte din desenul traiectoriei lui,
  si cind va reveni prin rotatie in acelas punct va iesi din orbita sa pentru a intra in alte spatii mai extinse.
  Aceasta este evolutia sufletului

  Yes,
  Ma intereseaza personajul tau, daca vrei, poti sa mi-l descrii in citeva cuvinte?

 22. to:Runaway

  Not yet. Is present and in a way can be found or can be recognized.
  Nor any other is not desirable.
  Your character is not the only who thinks that the change only brings happy feelings, but not all understand that not always happens that way. But the return on orbit can be conditioned by changes in time ….

 23. to UPS
  Maybe,
  In any case it is not so important for me now.
  Runaway is only a nickname. That’s all.

 24. Stimata D. Pavlicenco,

  Sa ne asteptam si la vreo campanie de imagine a PNL in alegeri? Se impune una. Nu credeti?

  grigore

 25. to:Runaway

  Yes, just a nickname. Story with the character that seems to be interesting …..

Comments are closed.