Raspunzindu-i lui Expat…

Si vizitatorul Expat, si altii, reiau acelasi refren – „numai cineva e bun in politica noastra”.

Sa incercam sa-i credem…

“Platforma electorala-2005 a Blocului MOLDOVA DEMOCRATA

va constitui baza Programului de guvernare,

axat pe urmatoarele PRINCIPII FUNDAMENTALE:

platforma-bmd-foto.jpgRepublica Moldova este un stat suveran si independent, unitar si indivizibil.

Obiectivul strategic al Republicii Moldova este integrarea in Uniunea Europeana si in structurile euroatlantice, precum si edificarea unui parteneriat durabil cu SUA.

Republica Moldova constata ca structurile Comunitatii Statelor Independente si-au demonstrat ineficienta si isi va retrage calitatea de membru al CSI, pledind pentru relatii bilaterale profunde si reciproc avantajoase cu Rusia, Ucraina si alte state din spatiul ex-sovietic.

Republica Moldova considera drept ilegala prezenta armatelor straine pe teritoriul sau si cere retragerea imediata, neconditionata si completa a acestora si a arsenalelor lor militare.

Republica Moldova isi asigura, in baza Declaratiei de Independenta, unitatea poporului si armonia relatiilor interetnice, prin integrarea cetatenilor de alta origine etnica in societatea moldoveneasca, conform criteriilor de la Copenhaga.

Statul incurajeaza solidaritatea sociala si asigura un nivel de viata decent fiecarui cetatean, prin plati compensatorii, la nivelul bugetului minim de consum.

Republica Moldova asigura respectarea principiilor economiei de piata functionale, care sa garanteze cresterea bunastarii cetatenilor.

Statul asigura functionarea optima a institutiilor democratice si independenta reala a justitiei.

Sectorul public este depolitizat, functionarii publici sint angajati pe baza de concurs si contribuie la sporirea rolului structurilor administrative centrale si locale in imbunatatirea mediului de afaceri si ridicarea eficientei economiei.

Actul de guvernare este transparent, consecvent si asigura continuitatea in atingerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova.”

ACUM SA-MI SPUNETI CARE DINTRE PARTIDELE DE OPOZITIE IMPARTASESC ASTAZI ACESTE PUNCTE INTEGRAL, DACA OPOZITIA ESTE UNITA IN JURUL ACESTOR DEZIDERATE TRADATE DE FOSTI MEMBRI AI BMD SI DACA, DUPA ACEASTA, MAI POTI AVEA INCREDERE IN UNII?

Amintesc cine era in BMD: AMN (Urechean, Braghis si Untila), PSL (Serebrian si Klipii), PD (Diacov si Filat).

Ce a impiedicat si ce impiedica astazi Opozitia sa se uneasca in jurul acestor prioritati indispensabile avansarii R.Moldova spre 1. O societate fara comunism. 2. Un stat iesit ireverisbil de sub influenta Rusiei. 3. O societate orientata ireversibil spre NATO si UE. 

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

149 Comments

Add a Comment
 1. NOAPTE BUNA , MIHAI , SA-TI FIE COPIII SANATOSI , NUMAI BINE !

 2. zdraste mihai m! ai descoperit mersul pe jos! normal că sunt din România, asta puteai observa de la prima mea postare în limba română. şi mihai Nina Gonta dacă a fost consilier ştie ce spune cu voturile. nu o scoate acum trădătoare de ţară sau laşă…ea nu a plecat de bine ce îi era în Moldova şi nici nu a plecat cântând de bucurie, te asigur asta …mulţi români pe timpul lui ceauşescu plecau afară şi de acolo luptau cu mijloace mult mai bune să arate lumii ce trăim noi în comunism. şi nimeni pe aici nu i-a făcut trădători de ţară! până când şi iliescu dacă vorbea urât de ei era hulit! şi el se ferea mereu să aducă vorba de românii din afară. deci las-o pe Nina gonta să lupte de aici, de unde are net, televiziuni, deschidere spre europa…acolo nu are nimic doar să urle în stradă, că pe la tv văd că este interzis! şi scuză-mă mihai, dar eu nu sunt 98%, toţi ce vă scriu aici sunt moldoveni, observă limbajul. şi îmi permit fără supărare din partea ta o corectare: când spui „retrăieşti” te referi la ceva ce ai trăit, în general la momente plăcute sau neplăcute din viaţă. deci dacă te referi la faptul că eu retrăiesc comunismul de la voi ( pentru că l-am trăit cândva în România ) ai dreptate cu acest cuvânt, dacă te referi la faptul că îmi pasă de ceea ce vi se întâmplă acum, trăiesc cu mare intensitate ( pasiune ) întâmplările. îmi pasă de soarta moldovenilor pe scurt, îi vreau liberi măcar cum suntem noi acum…nu bogaţi, dar liberi! deci spune la ce te referi.

 3. Multumesc pentru raspunsuri. Nu am citit restul comentariilor. Nu am zis nimic despre calitatile dvs de deputat sau altele, doar ziceam, la fel cum crede majoritatea ca cea mai buna solutie este sa sustineti PL PLDM AMN. Motivul l-am explicat: daca 3 partide aliate in MAE au luat 1%, ce va face sa credeti ca PNL va lua mai mult? Pe de alta parte… acel maxim 0.5% care va fi obtinut in cazul participarii PNL-ului la alegeri sper sa nu influenteze prea mult in favoarea comunistilor.
  O zi buna…

 4. „Democrata” scandalagie mai practică şi cenzura.

 5. pentru visătorul şi Nina Gonţa…

  Că sunteţi din România am înţeles mai demult ( vezi postările Mihai.M) în care v-am rugat să nu aruncăm cu petre peste prut, dar mai bine să ne aducem aminte de primul şi a-l doilea pod de flori şi să sperăm că în curînd v-om construi a-l treilea pod de flori peste prut şi cu speranţă , că va fi ultimul.

  Referitor la Nina Gonţa nu o consider trădătoare de ţară, ci m-am adresat frumos, să nu-i atace pe cei ce au rămas în Moldova şi se mai luptă pentru românizm aici pe loc, în condiţiile pe care d-ei nu le-a mai putut suporta, dar noi tot nu le mai suportăm, dar luptăm. Şi lipsind vreo 10 ani din ţară nu poţi simţi acea atmosferă trădătoare , care persistă în politica moldovenească, care deloc nu se referă la D.Pavlicenco, care tot deţine 2 cetăţenii încă din 1992, şi care nu renunţă la cetăţenia română, deoarece legea nu permite cetăţenilor cu dublă cetăţenie să deţină funcţii publice, în comparaţie cu acei politicieni, care pentru fotoliu şi-au vîndut patria România, renunţînd la cetăţenia română.

  Nina Gonţa se contrazice cînd învinueşte partidele care nu se unesc pentru a ne debărăsa de comunişti şi tot odată critică pe acei care din 2001 încoace fac numai aceia că se unesc , consolidîndu-şi rîndurile, dar ei sunt trataţi ca trădători..

  Explic mai clar:

  Din postarea Nina Gonţa di 26 .09. ora 00.12…

  …AFOST ÎN MARE MĂSURĂ VINA PARTIDELOR DE DREAPTA , CARE NU S-AU UNIT şi au adus prin voturile lor comuniştii la putere.

  Reese că d-stră î-l învinuiţi pe Cgimpu cu partidul său( partidul reformei) , care nici în 2001, nici în 2005 nu a dorit să se unească cu cineva, participînd separat la alegeri. Iar partidul naţional Liberal s.a unit mai întăi cu MSP ” pentru ordine şi dreptate” în 2001 formînd ” Forţa Moldovei”, apoi a participat la formarea PL în 2002, apoi la formarea AMN în 2003, Apoi în 2005 a participat la alegerile parlamentare în cadrul BMD, la care defapt Ghimpu nu a aderat şi a participat la scrutin în mod separat. Şi atunci cine a adus comuniştii la putere Pavlicenco, care a participat la alegeri în bloc, sau acei care nu s-au unit?
  Dacă la 4 aprilie 2005 nu ar fi fost votat Voronin la funcţia de preşedinte azi era altă situaţie .
  Dar de ce este învinuită Pavlicenco pentru trădarea din 2005, că doar nici Pavlicenco, Nici Ţaranu, Nici urecheanu nu l-au votat pe Voronin. Pavlucenco în genere în ziua alegerilor a plecat în România. Şi atunci cine sunt aceşti autori, care după cum afirmă d. Nina Gonţa pe parcurs de 10 ani, prin neunire, prin trădare, prin votarea preşedintelui comunist la 4 aprilie 2005 , î-i menţin pe comunişti la conducere?

  Să-i nomunalizezi în mod repetat? probabil î-i cunoaşteţi şi singuri, că nu o dată i-am nominalizat, dar probabil d-stră nu auziţi, sau vă faceţi că nu auziţi, executînd orbeşte indicaţiile şefilor, de a o ataca pe Pavlicenco în stil a-lea-Voronin.

  Aşa că nu-i mai puneţi la icoane pe cei cu păcate. Să le oferim dreptul să-şi spele păcatele asta-i alt ceva, dar nu-i învinuiţi pe unii de trădarea altora. Fiecare să-şi ducă crucea pînă la capăt, că Dumnezeu pe toate le vede, şi dacă cu adevărat sunteţi creştini, trebue să aveţi frică de Dumnezeu. Dar dacă sunteţi „ANTIHRIŞTI” , atunci Dumnezeu să vă ajute să vă debărăsaţi de satană.

  Doamne ajută-i pe români.

 6. Să lăsăm istoria.Astăzi,trăgînd concluziile din greşeli, să nu le repetăm, aşa cum face Pavlicenco. Greşelile din trecut nu este o indulgenţă pentru pulverizarea trădătoare a voturilor şi menţinerea comuniştilor la putere, Pavlicenca,alături de Petrenco,iarăşi ucraineni, fac conştient şi deschis jocul comuniştilor

 7. pentru Gregori…

  Fără trecut nu există viitor, şi apoi de ce cînd Nuna Gonţa î-i învinueşte pe politicienii moldoveni că se fac vinoveţi timp de 10 ani că-i susţin pe comunişti la conducere prin faptil că nu se unesc, nimeni nu i-a reproşat să lase istoria, dar cînd vedeţi că istoria se întoarce împotriva la cei care astăzi chipurile ar fi salvatorii naţiunii, d-stră ziceţi să lăsăm istoria?

  Trişaţi d- gregori.

 8. pentru Gregore…

  … trăgănd concluzii din greşeli, să nu le repetăm, aşa cum face Pavlicenco….

  D.Gregore…da ce face Pavlicenco?

 9. Ha! Sa vedeti voi cum nu trece AMN-ul pragul, a nu va trece odata cu micsorarea la 5%, iar PD va lua cele 9% ale AMN-ului, liberalii poate vor mai lua ceva % in plus si la urma vor fi 50/50 comunistii si restul, si nu da doamne sa ajungem la alegerea presedintelui iar PD-ul sa voteze cu comunistii, pentru ca asa au facut in 2005, pentru ca acuma acolo este LUPU, pentru ca acest partid sta in fotolii de mult, si nu face nimic pentru tara ci doar pentru buzunarele lor.

 10. Pavlicenco a dăruit 0,7 de mandat comuniştilor,iar acum din carierism nesăbuit ;i autoapreciere exgerată, va mai dărui 0,2 de mandat lui Voronin. Diareea lingvistică a Vitaliei este cunoscută,iar anticomunismul ei se termină acolo, unde apar interesele. înterbaţi-o cţii bani se propuneau cu două săptămîni înaintea lui 5 aprilie instituţiilor sociologice ca să măsluiască un sondaj cu 10 la sută pentru MAE. dE UNDE BANI PENTRU FICŢIUNI? cU CE SCOP? dIN MARE ANTICOMUNISM? lA NAIBA,MAI SUNT ŞI UNII AGENŢI ECONOMICI CĂLĂRIŢI ŞI ŞANTAJAŢI DE MARELE ANTICOMUNIST îMI ESTE SCÎRBĂ DE TOATE VORBELE GOALE ŞI ÎNCERCĂRILE STÎNGACE DE A-ŞI CAMUFLA INTERESUL MESCHIN CU SLOGANURI PATRIOTICE.dECÎT A SEMNA CU VREO 4 NUME PE FORUM,MAI BINE aLEGEŢI ,VITALIA 2-3 SATE ŞI FĂ ACOLO AGITAŢIE CONTRA COMUNIŞTILOR.

 11. nina Gonţa …. 25.09 ora 23.11

  .. De ce nu s-au unit acuma… încă nu e momentul…electoratul încă nu este pregătit…

  Nina Gonţa…. 26.09 ora 00.12

  … a fost în mare măsură şi vina partidelor de dreapta care nu s-au unit, astfel au adus comuniştii la putere…..liderii erau vanitoşi de putere…. cu părere de rău istoria se repetă….

  Cu toată stima şi respect faţă de d.stră d. NIna Gonţa, dar cum lămuriţi aceste două postări, care se contrazic una pe alta..

  Pe de o parte d-stră înviniuţi forţele democratice pemtru neunire, pe de altă parte acceptaţi participarea în mod separat a opoziţiei parlementare (fost ă opoziţie). Cum de înţeles că am perdut momentul în 2001 şi 2005 şi acum cînd a venit momentul d-stră ziceţi că încă nu a venit momentul…

  Lipsa poziţiei personale este cel mai mare trădător a-l democraţiei. Cînd ne convine zicem una, cînd nu ne convine zicem alta, Îmi pare rău, că şi acolo în România sunteţi urmărită de acea perioadă sovetică, cînd părerea partidului comunist era şi părerea poporului şi altă alternativă nu putea exista, că nu de alta vedeai Siberia. Dacă vreţi să convingeţi pe cineva, fiţi şi d-stră convinsă în aceia ce spuneţi, şi fiţi sinceră în primul rînd în faţa d-stră, şi vorbiţi ce gîndiţi, da nu ce gîndeşte conducerea PD-l, că în România Siberie nu-i. Defapt acum în Siberia nu-i chiar atît de rău.Moldovenii de bună voie pleacă la muncă în Siberia.

  Iată prin ce se deosebeşte PNL-ul de alte partide., în care dreptul la opinie este garantat, în care fiecare vorbeşte ce doreşte aşa cum gîndeşte el personal dar nu cum gîndeşte conducerea PNL.Şi pentru libera exprimare fiecare membru al PNL ştie că nu va fi exclus din partid, aşa cum a făcut-o Serebreanu cu Dabija şi Matei, aşa cum a făcut-o Urecheanu cu Pavlicenco, Ţăranu şi Russu.

  Nu credeţi??? Vă invităm la următoarea şedinţă a DPN şi vă veţi convinge, dar vă sfătui să participaţi şi la şedinţele altor partide pentru a face comparaţie.

 12. pentru Grigore…

  … Pavlicenco a dăruit 0.7 procente şi va mai dărui 0.2 procente comuniştilor….

  În primul rînd nu Pavlicenco da MAE sau PNL.

  În a-l doilea rînd prin ce d-stră argumentaţi că a dăruit s-au vor dărui?

  Fosta Opoziţia par. consideră că alegerile au fost fraudate şi forţele dem au acumulat un număr mai mare de voturi decît comuniştii. Atunci cui i-au fost dăruite voturile? ( deşi ele nu se dăruesc. Vezi codul electoral art 86. şi 87 )

  Opoziţia declară , că după alegerile anticipate ei vor veni la guvernare. Deci ei sunt încrezuţi, că vor lua 61 mandate pentru a alege preşedintele şi a evita iarăşi alegeri anticipate. Pentru a veni la guvernare forţele dem trebue să obţină 51 procente, deci mai mult ca comuniştii. În aşa caz, dacă PNL participă la alegeri cui i se vor „dărui” acele 0.2 procente? Reese că Forţelor dem le este comvinabil ca PNL şi alte partide mici să participe la scrutin.

  Dacă nu le este convinabil şi întradevăr acel 0.2 procente pot fi hotîrîtoare , după cum consideraţi d-stră, pentru a-i instaura pe comunişti la conducere, reese, că d-stră nu aveţi încredere în succesul forţelor democratice, recunoaşteţi alegerile din 5 aprilie că au fost corecte, şi alegerile anticipate este numai o aventură a liberalilor, dacă ei fără 0.2 procente a PNL nu pot veni la Guvebnare..

  Vreţi să ne convingeţi? Poftim, dar argumentat, da nu prin metoda a-lea-Voronin, care trîmbeţează din zori şi pînî în noapte, că Opoziţia sunt nişte structuri criminale, se ascund prin hulubării, sunt organizatorii actelor de vandalizm din 7 aprilie, studenţii sunt „pianîe fascistî” iar pedagogii violatori de copii, mai făcînd trimitere şi la pantalonii lui chirtoacă, iar Roşca nu face alt ceva decît să repete ca acea ghienă din filmul cu desene animate „maugli”, care repetă într-una:

  ” A MÎ UIDEOM NA SEEEEEEVER.. A MÎ UIDEOM NA SEEEEVER…”

 13. PENTRU gRIGORE.

  ..(acea ghienă,).. acel şacal

  Cer scuze
  ,

 14. sacal, am intleles…dar ce spune el in rusa nu am inteles…mihai mai sunt si romani pe aici!

 15. pentru visătorul.
  Nu se traduce dar am să încerc.

  Şacalul dacă e şacal, în acel film,cunoscut în URSS, tot timpul repetă ce spune stăpînul, (în film stăpînul e tigrul) , la noi…. e clar. Şi iată cînd stăpînul a aţîţat zîzanie între animale, pentru a-şi salva pelea a hotărît s-o şterpelească la nord, deci cît mai departe.
  ( NA SEVER), Iar şacalul , dacă e şacal trîmbeţea într-una : A MÎ UIDEOM NA SEEEEVER, A MÎ UIDEOM NA SEEEVER, adică da noi vom pleca la noooord, da noi vom pleca la noooord, repetînd într-una ca un papagal tot ce spunea stăpînul, defapt ca şi în politica moldovenească.

  Cer scuze în l.rusă sună mai cu efect.

 16. fir-ar sa fie de rusa! daca esti moldovean ce treaba mai aveti cu expresii in rusa? deci e vorba de Mowgli din cartea junglei. e cunoscut si in Romania. of mihai greu ne mai intelegem roman cu roman pe aici.

 17. pentru Visătorul.

  Dar Mowgli în ce limbă e…. că în DEX nu-l găsesc?

 18. Apropo. mî adreseşi la toţi.

  Uitaţivă ce prosţii postăm pe blogul lui Pavlicenco, şi nu ni se face nici o observaşie din partea stăpînii.

  Probabil acest blog şi costă ceva. Dar noi ne folosim pentru a mai discuta, pentru a mai învăţa unul de la altul a scri, a citi, mai aflăm cîte ceva din istorie, ne mai expunem liber opiniile. Cîtă democraţie şi răbdare din partea gazdei. Şi în loc să-i spinem mulţumesc, noi încercăm să trîntim işa cu piciorul.

  Haideţi fraţilor să ne stimăm unii pe alţii, şi politicienii, şi lingviştii, şi necărturarii, că doar toţi suntem fiinţe ale lui Dumnezeu, şi trăim sub acelaşi cer, şi ne încălzim de la acelaşi soare.

  ” REBEATA, DAVAITE GITI DRUJNO..”

  pentru români: ” FRAŢILOR, HAIDEŢI SĂ TRĂIM PRIETENEŞTE”

  … e tot din film….

 19. Mihai , imi pare rau , n-ai prea inteles nimic… Sa fii sanatos! Stimati membri ai PNL , pentru ca voturile voastee nu nimereasca la >> dusman>> la comunisti …VOTATI RESPONSABIL>> VOTATI : PL, sau PLDM , sau AMN .. Alta alternativa mai buna la momentul actual nu exista.. Aceasta este cea mai buna strategie de moment. daca doriti sa fie omorata ciuma rosie din Basarabia

 20. pentru Nuna Gonţa…

  Cînd î-i zici cuiva, că nu a înţeles nimic, fefapt încerci sî-l ofensezi pe acel cineva, mai la direct numind-ul prost. Credeţi, că aflîndu-vă peste hotare aveţi acest drept să afensaţi pe cineva? Chiar credeţi că membrii PNL, am în vedere toţi membrii PNL sau alţi cetăţeni ai RM , care au rămas în ţară pot fi trataţi ca nişte nesimţiţi, necărturari, nesocotiţi? Eu î-i cunosc pe românii din românia. De la ei te poţi aştepta aşa atîrnare faţă de românii din Moldova. Dar d-stră probabil locuind acolo, v-aţi făcut ca ei. Doar tare bine î-i cunoaşteţi pe românii din moldova şi sunt convins, că nu vă ajunge ceva ce aveaţi aici, acasă. Vedeţi, că nu vă cunosc pe d-stră, nici pe d- Visătorul, dar nu-mu permit să vă ofensez, să demonstrez că sunt mai deştept, că înţeleg mai multe iar alţii nu înţeleg nimic. Cine v-a învestit cu
  acest drepr să-i trataţi în aşa mod pe românii din Basarabia şi mai ales pe PNL-isti?
  Fiţi liniştită, că PNL ştie ce are de făcut.
  Şi vă rog frumos, nu mai ofensaţi alte persoane, mai ales pe care nu-i cunoaşteţi.

  Toamna se numără bobocii.

  Aşa şi noi. După alegeri vom număra voturile, şi vom bate bilele. Vă doresc sănătate.

 21. Pt gregory

  Sinteti mostra nivelului intelectual al celor care ii adora pe liderii opozitiei parlamentare. Si, daca e asa, ii faceti de ris, dar poate ca le plac asemenea sustinatori. Asta cu referire la postarile urite de tot pe care le plasati. Cred ca ati fi mai utili sa le sugerati lor sa fie altfel si mai uniti sincer, nu de ochii lumii. Inca o sa vedeti care va fi plata pentru aroganta lor… Nu vreau sa fie asta, dar nu eu le diriguiesc, ci Bunul Dumnezeu.

  Legat de nu stiu ce sondaje. penelistii au participat ca si independenti pe lista MAE. Noi, PNL, nu am avut bani sa sustinem o campanie electorala. Noi nu am gestionat financiar campania electorala. Nu cred in aiurelile pe care le spuneti despre MAE si oferire d ebani sondajistilor, pe care, in corpore, ii consider corupti.

  Personal, nu am nimic in comun cu njici un zis sondajist, nu am discutat cu nimeni, nu voi discuta cu nimeni niciodata.

  Daca srieti cu atita usurinta prostii, aduceti macar o proba – una singura – ca eu as fi vorbit cu vreun individ care face sondaje. Macar un om si macar o proba. Trebuie sa raspundeti pentru prostiile pe care le postati.

  Apoi, nu va sterg obscenitatile, desi colegii insista sa o fac. Stiati de ce? Ca sa vada toata lumea ce mai ditamai de „intelectuali” avem in Moldova. Va faceti de ris, dar asta va e nivelul sau, mai bine zis, „potolokul”. Mai prostiti-va pe blog si regret ca alti vizitatori nu va taxeaza, se pare ca nici ei nu sint intelectuali de marca sau macar cumsecade.

 22. Mihai este Pavlicenco! Ce cumplită asemănare. Ambii au o logică scîrboasă de canibal. Căteva fraze pretenţioase aruncate într-o dezordine alogică, pretind a fi un silogism irezistibil Can prim-ministru şi Pavlicenco SPEAKEAR, aşa oroare n-am avut nici pe timpul agararienilor. Întrebaţi orice ministru din ADR despre capacităţile doamnei Can şi veţi avea un răspuns univoc-sub orice nivel.Pavlicenco este profund manipulatorie. În BMD toţi erau împotriva faptului ca ea să fie inclusă în listă pentru că permanent întră în conflict, nu e om de echipă şi pînă la urmă trădează. Numai datorită insistenţei lui Mircea Rusu a fost inclusă,însă pînă la urmă a făcut scandal şi a trădat. Astăzi ea poate înşira pagini întregi de justificări,însă tendinţa e clară. cu Vatamanu la moldpres-conflict, Cu Matei la PFD-conflict. Cu Urechean la AMN-conflict. Cu Petrenco la MAE-CONFLICT. cE URMEAZĂ? Mihai,adică Vitalia, începe învinuirile şi zi că toţi au fost trădători înafară de tine

 23. Cei care o laudă pe Pavlicenco sunt intelectuali de marcă. Cei care o critică au „potoloc”. Bravo ,Vitalia. Mare dictator a mai ieşi din tine,dar din fericire nimeni nu te votează.

 24. Dna Pavlicenco e ca o pisica care se intoarce acasa dupa ce o duci in padure. O votezi cu juma de procent – ea tot candideaza. Ii psui frumos pe blog sa renunte – se eschiveaza, ataca si musca.

  Pacat.
  Oricum veti fi dusa inapoi in padure si pe 29 iulie.
  Atunci – va rog, chiar nu reveniti

 25. Mowgli e numele original în limba indiană a lui maugli ăla de vi l-au băgat ruşii pă gât cu traducerile lor în filmele pe care le înţelegi tu mai bine în limba rusă decât în română. normal că nu îl găseşti în DEX. maugli e adaptare după ureche, aşa îl aud ruşii aşa vă învaţă să-l scrieţi şi să-l pronunţaţi. dacă tot ai net tastează pe google maugli şi apoi mowgli şi vezi „ce se primeşte”.

 26. Pt Bloger

  Esti dumneata Bloger la fel cum sint eu pisica. Mai citeste primprejur, inainte de a brava cu prostii pe blog.

 27. Un agresiv li îngîmfat ca Pavlicenco,care îi etichetează pe toţi cei care nu-s de acord cu ea,mai pretinde să fie votată.Doamne fereşte de aşa democrat care îţi taie gîtul dacă nu-l susţii.

 28. Pentru Bloger
  Stiu , Bloger, te-am vazut de mai multe ori cum intrai in padure, cu pisicele tale goale, si te pisai pe tufari, dar inscenai ca se pisa pisicile..
  Mai ieri te-am vazut din nou intrind cu pisica in padure, dar de aceasta data te-ai si chicat in padure. Nu uita, ca padurea este spatiu public sau privat, nu iti apartine si nu ai dreptul sa faci PIPI sau CACA acolo. Poti fi sanctionat : Sa nu ai dreptul sa intre in padure, sa nu falsifici plimbatul pisicii, si sa fii trimis in „banca” ta de origine.
  Ce preferi ? Te porti frumos in spatiul public sa sa fii penalizat ?
  Doamna Pavlicenco, nu uitati sa ne spuneti si noua preferinta lui Bloger !

 29. Ptu Gregory
  Gregory, nu am gasit pe blog, unde te-a rugat Pavlicenco sa o sustii ?
  Ajuta-ma te rog sa dau de aceasta rugaminte !
  Altfel, asi intelege ca esti un minciunos ca si multii altii, care te sufoci si nu ai alt loc de rasuflare….dechit pe blog strain fara voia stapinului.
  Stapinul acestui blog, probabil, nu este acasa, sper sa se intoarca si sa te dea afara de pe blog ca pe o masea stricata, daca ii mai ponegresti numele si munca.
  Tu ai proceda astfel. Multi altii asa procedeaza in cazuri similare…

 30. PENTRU gRIGORE, VISĂTORUL Ş.A.

  … mai pretinde să fie votată…

  Dacă aveţi curaj, şi dacă nu sunteţi laşi, prezentaţi-vă vă rog, aşa cum am făcuz-o eu, şi cum o face D.Pavlicenco, şi prezentaţi-mi măcar o probă, în care V.Pavlicenco ar face declaraţie SĂ FIE VOTATĂ, sau cum ziceţi d-stră pretinde să fie votată.

  Prezentaţi-mi măcar un articol din vre-un ziar unde este vre-o chemare: VOTAŢI V.PAVLICENCO , sau măcar VOTAŢI PNL ?

  Ce nu găsiţi ? atunci cu ce sunteţi voi mai buni ca cei din gaşca VOROŞCA, care trîmbeţează verzi şi uscate din zori şi pînă în noapte tot ce le vine prin cap, fără careva probe, dezinformînd permanent cetăţenii RM în scopuri meschine a interesului personal de a descredita opoziţia înaintea alegerilor?

  Nu vă deosebiţi cu nimic, şi puteţi liber să vă înscrieţi în echipa VIS-GRE-VO-ROŞCA.

 31. PENTRU GRIGORE, VISĂTORUL Ş.A.

  … mai pretinde să fie votată…

  Dacă aveţi curaj, şi dacă nu sunteţi laşi, prezentaţi-vă vă rog, aşa cum am făcut-o eu, şi cum o face D.Pavlicenco, şi prezentaţi-ne măcar o probă, în care V.Pavlicenco ar face declaraţie SĂ FIE VOTATĂ, sau cum ziceţi d-stră pretinde să fie votată.

  Prezentaţi-mi măcar un articol din vre-un ziar unde este vre-o chemare: VOTAŢI V.PAVLICENCO , sau VOTAŢI PNL ?

  Ce nu găsiţi ? atunci cu ce sunteţi voi mai buni ca cei din gaşca VOROŞCA, care trîmbeţează verzi şi uscate din zori şi pînă în noapte tot ce le vine prin cap, fără careva probe, dezinformînd permanent cetăţenii RM în scopuri meschine a interesului personal de a descredita opoziţia înaintea alegerilor?

  Nu vă deosebiţi cu nimic, şi puteţi liber să vă înscrieţi în echipa VIS-GRE-VO-ROŞCA.

 32. cer scuze de 2 clic.

 33. sint ion vasile bucuresti strada lunca florilor nr 42 bloc z3 sc 1 ap 46 te incalzeste asta cu ceva mihai? ma vreifici la securitate sa vezi carui clan apartin? sunt om independent, ti-am spus asta de multe ori vanatorule de vrajitoare. prietene…voi participati in alegeri, pe lista pnl. acolo se va regasi si Dna Pavlicenco. deci votezi lista, implicit si pe Domnia sa. ma uimesti sa fiu sincer, deci voi participati, dar nu spuneti votati pnl? da voi cu ce mesaj veniti in campanie? spune tare sa se auda pana aici la bucuresti! ziarele nu spun sa se voteze pnl pentru ca nu va baga in seama de mici ce sunteti.

 34. pentru Visătorul..

  Şi eu voi candida. Aveţi ceva împotrivă. Sau în România e la modă ca unii să dicteze cine să candideze şi cine nu?

  Cînd va apărea mesajul , atunci şi veţi avea motiv de a face comentarii, şi a vă exprima pozuţiile şi criticile în adresa unora sau altora.

  Însă haideţi să fim sinceri. Ce poţi crede despre cei care de vre-o lună de zile atacă, lovind într-un singur partid şi o singură persoană, de parcă de acestă persoană şi acest partid depinde soarta Moldovei. Nu ne mai faceţi chiar aşa publicitate, că ne vor creşte aripile. Lăsaţi-ne să mergem încetişor,pe jos că-i mai sănătos. Şi dacă cu adevărat nu sunteţi indiferent de soarta Moldovei, solicitaţi răspuns de la PD. PL. PLDM şi AMN, cărora le-au fost remise scrisori de cooperare de către conducerea PNL , şi informaţi-ne şi pe noi cu poziţia lor, că ei sunt mari şi tari şi ignorează orice încercare de a primi vre-o susţinere din parte altora. Şi în acest caz ce trebue să facă PNL?

 35. succes în alegeri Mihai. aştept cu nerăbdare mesajul tău pentru Fălesteni şi vreau o poză cu afişul tău electoral din Făleşti. aştept cu nerăbdare mesajul pnl la nivel naţional. fierb de nerăbdare. să nu uiţi să mă anunţi când începe oficial campania eletorala. să urmăresc şi eu ştiri depre voi pnl. sper să ridici vizele când vei ajunge în parlament printr-o lege făcută de tine, supusă majorităţii şi aprobat. apoi ne vizităm.

 36. pentru Visătorul.

  Dacă ne ajutaţi şi d-stră …hotărîm întrebarea.
  Repet…. DACĂ NE AJUTAŢI, CEI DE PESTE PRUT, DA NU NE ÎNCURCAŢI, ŞI MAI PRECIS,DACĂ NU NE DIZBINAŢI, ca cei 2 jurnalişti din România…

 37. CER SCUZE -DEZBINAŢI ŞI NU DIZBINAŢI, CĂ ACUŞ IAR O PRIMESC PESTE NAS…….

 38. Pentru Gregory-filatelist
  Din nefericire, oamenii te voteaza pe tine, ca esti mai lunecos, intri mai adinc sub piele, dar si incoltesti mai otravitor, pe cei care, nu trebuie. Simti ca iti pot scoate masca, Gregory…
  De Voronin te temi, iti tremura tot ce ai in pantaloni…din ambele parti geometrice ale corpului uman. Dar acum trebuie sa fii curajos in batalia cu el, nu cu femeile, care iti stau in cale.
  Demonstreaza ca esti curajos, ca ai tupeu- nu trebuie, deja ai demonstrat.
  Ca poti fi tradator – nu trebuie, asa cred si o stiu toti cei din jurul tau…..dar tac, tacerea, spun, ca e „din rai”.
  Un „Gregory” cu demnitate nu seamana atita discordie. Ca tine. Maninca-ti pinea, nu si r….u.

 39. Pentru Mihai care îşi dă aere de procuror ,mă prezint. Grigore Pricop,str .Crîngului 21 ap 42 Mun.Iaşi, România. Îmi pare rău de naivităţile lui Mihai care nu cunoaşte lucruri elementare. Dacă eşti persoană publică, îţi asumi riscurile de a fi criticat şi chiar atacat mult mai direct şi în lucruri mult mai intime decît un muritor de rînd. Dacă ai blog trebuie să-ţi asumi impactul criticilor dure şi să nu ameninţi în permanenţă pe cei cu care dialoghezi. Dacă figurezi pe liste electorale, oricum îndemni toată lumea să voteze pentru tine sau pentru lista din care faci parte. Mihai,chiar dacă este tînăr ,are mantalitate comunistă,care se reduce la laudă şefilor şi a şefuleţilor şi la o atitudine extrem de agresivă, în stil voronian,faţă de interlocuitor. Pe Pavlicenco am cunoscuto la Iaşi şi ,sincer mi-a lăsat impresia unui om relativ pregătit,însă dezechilibrat,orgolos şi agresiv. Cu asemenea calităţi nu ai ce căuta în politică. Mai domină comuniştii încă 20 de ani. Sincer îmi place de Chirtoacă, Filat, Tănase şi alţi politicieni tineri,pragmatici şi nu isterizaţi cum e doamna Vitalia. Ştiu că nu vă place punctul meu de vedere şi văd că reacţionaşi ca şi democraţi autentici: mă înjuraţi şi mă speriaţi cu alungarea de pe blog. Acţionaţi ca şi veritabili democraţi. La mai mult şi la mai mare.

 40. hmmm…un bucurestean si un iesean descopera aceleasi calitati la un lider de partid si la un subaltern al lui…telepatie? da’ ce stim noi romanii? dau 2 beri gregory daca tu te faci inteles la Mihai! toate bune prieteni! si gregory pregateste-te acum vei fi catalogat spion voronesc si dezbinator si numai din cauza ta Moldova nu va fi libera. si bineanteles condusa de pnl.Doamne-Ajuta! si maine fiind SF PETRU SI PAVEL, SANATATE SI URARI DE BINE LA TOTI CARE INTRATI AICI SI PURTATI ACESTE NUME!

 41. Pentru visatorul
  In partide politice nu exista subalterni, exista lideri alesi, care sunt moderatorii activitatilor in partid si nicidecum sefi si subalterni.
  Daca unul din liderii de partid ar face-o pe seful meu, mi-ar vedea ceafa….Liderul, care nu ma plateste pentru activitate nu poate sa-mi fie sef. Nu are cu ce ma tine. Nu am nevoie de promovare, functii…de nimic. Sunt alaturi. Impartasesc aceleasi viziuni asupra acelorasi probleme. Nimic mai mult.
  Si Mihai m. nu este pe post de salariat in partid, ca sa fie subaltern. D-lui impartaseste aceleasi idei ca si mine si se considera liber ca si mine. Toti in partid avem drepturi egale, libertatea de exprimere, sa alega si sa fie ales.
  Liderii au responsabilitati mai mari….

 42. stimati membri ai PNL ! .. La 29 iulie VOTATI RESPONSABIL .. CA VOTURILE VOASTRE SA NU SE PIERDA INZADAR si , mai rau, sa ajunga in sacul comunistilor…. VOTATI : PL , PLDM , sau AMN ! Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 43. pentru Nina GOnţa..

  Da nu vă mai stăruiţi, că nu vă aude electoratul, deoarece cei 99 procente ce vizitează acest blog, lovind într-o singură ţintă, defapt sunt cetăţeni ai României Visătorul, Nina Gonţa, Grigore…. Pînă la urmă poate-i mai depistăm pe cei ce sub anonimat se dedau cică ca cetăţeni moldoveni, care defapt sunt cetăţeni Români şi care desigur nu vor participa la votare.

  Dacă vreţi cu adevărat să fiţi auzită, vă poftesc îainte de alegeri să mă ajutaţi să convingem electoratul să ia decizie corectă , deplasîndu-ne prin satele raionului, în care la ziua de azi nici cu tractorul nu poţi ajunge, da eu voi jertvi propriul automobil, pentru a aduce mesajul d-stră în casele Ţăranilor, care la ziua de azi nu că internet, da nici televizor nu au şi votează aşa cum îi îndeamnă comuniştii, care pentru a acumila voturi nu postează pe internet prostii, şi nici cu lecţii de
  lingvistică nu vin în casele oamenilor, dar distrugînd transportul de servici aduc ajutoare umanitare în casele oamenilor cu sloganul: ASTA E DE LA COMUNIŞTI…..VOTAŢI CORECT..
  Şi treba e făcută, da forţele dem. iar vor rămîne cu buza -nflată, că în loc să muncească ştiu numai să se critice unii pe alţii, demonstrînd cine-i mai mare şi cine-i mai tare.

  Dă Doamne să NU am eu draptate.

 44. pentru Visătorul., şi gregori…

  Ba nu va mai fi nimeni catalogat, că de cînd am aflat că sunteţi din România nu mai prezentaţi nici un interes de a dialoga cu d-stră în mod civilizat, deoarece AROGANŢA care persistă la o mare parte de români din Romînia, mai ales la jurnalişti, anulează orice încercare de a-i lămuri omului, că unde nu te vei afla , cine nu vei fi, în primul rînd trebue să rămîi OM.

  Şi dacă sunteţi aşa bun lingvist d. Visătorul şi doriţi să vă cred că observaţiile d-stră la greşelile gramaticale comise de mine le faceţi cu cele mai bune intenţii, de a-i corecta pe cei ce cunosc mai prost L.Română ca d-stră, de ce nu faceţi observaţii şi lui Gregori de ex. că văd că aţi citit postarea d-lui şi nu ziceţi nimic:

  că nu se scrie mantalitate- ci mintalitate
  nu interlocuitor- ci interlocutor;
  nu orgolos- ci orgolios
  nu reacţionaşi- ci reacţionaţi…

  Eu recunosc că românii cunosc L.Română mai bine ca noi, dar unde e curajul d-stră să recunoaşteţi, că nu aveţi nevoie să ne corectaţi pe moldoveni sau întradevăr să ne ajutaţi să posedăm mai bine l-Română, ci o faceţi din motivul că vă îndepliniţi meseria ca şi D.Gregore, ca şi Nina Gonţa ş.a.

  Dacă nu am dreptate , atunci cum lămuriţi, că mă corectaţi numai pe mine sau pe Pavlicenco, şi nu-i atingeţi de fel pe cei ce o atacă pe Pavlicenco şi PNL?

  Deci sunteţi lingvist numai în cazul cînd vă convine d-stră, iar în alte cazuri nu mai sunteţi lingvist pentru a nu-i trăda pe ai voştri?

  AROGANŢĂ ŞI LAŞITATE D. VISĂTORUL.

  Îmi cer scuZe de la d. Gregori, că nu am eu nimic cu scrisul cuiva. Aşa am adus şi eu un exemplu la întîmplare.Iată d. VIsătorul permanent ne corectează pe moldoveni: SCRIEŢI CORECT, SCRIEŢI CORECT, DEMONSTRÎNDU-ŞI CAPACITĂŢILE,cînd se termină argumentele, da iată la adresa unui român din România a uitat de capacităţile de lingvist, doar n-o să atace un bucureştean pe un ieşean… Cum nă-i da sunteţi dintr-o echipă, NU? Din echipa anti PNL Moldova, anti Pavlicenco.

  Bravo fraţi Români, aşa să o ţineţi pînă la victorie.

 45. Mihai m,

  Sincer, spune-ne la toti. Tu chiar crezi in victoria PNL la alegeri acuma??? E o intrebare car enecesita un DA sau NU. Nu e nevoie de cuvinte goale. Vreau un raspuns simplu si clar. Inteleg ca lucrezi la PNL si inteleg ca doresti reusita partidului vostru cu orice pret, insa sper sa intelegi importanta fiecarui vot anti-comunist.

 46. Ion spune :

  ….înţeleg că doreşti reuşita partidului vostru cu orice preţ……

  Dacă citeai mai atent toate postările mele sau ale altor membri de partid, ca am scris foarte mult, singur mă mir de mine la ce bun, şi dacă eşti o persoană înţeleaptă nu dădeai aşa întrebare şi trebuiai să înţelegi ce doreşte PNL-ul. Îmi pare rău , că aşa de mult trebue de lămurit, că în cazul de faţă toţi ne dorim victoria forţelor democratice. Pur şi simplu cîţiva vizitatori de pe blog v-or să ne convingă că ei înţeleg mai mult în situaţia politică de cît o formaţiune întregă. Nu e frumos să te consideri mai deştept ca altul. Postăm, discutăm ne mai învăţăm a scrie, ne mai schimbăm cu opiniile, da nu recurgem la metode arogante. Nu vă perdeţi energia cu PNL. Mai bine convingeţi cîtiva alegători ce au votat comuniştii să susţină forţele democratice. Aţi observat…

  Încă nimeni din PNL nu s-a adresat să fie susţinut PNL-ul, fiindcă PNL va proceda aşa cum necesită interesul naţional. Fiţi calm ..şi la trebă…

 47. Mihai, eu sunt foarte calm, insa a-ti folosit cuvintul „formatiune” cu referire la PNL. In limba rusa eu as spune „gromko skazono”, PNL e un partiduts format de tine, Pavlicenco si inca cativa insi. Si nu-mi vorbi de „interes national” caci numa rosca se ascundea dupa asa cuvinte.

  „Patriotism is the last refuge of a scoundrel” Samuel Johnson

  „I love my country too much to be a nationalist” Albert Camus

  Asta asa, sa va puneti pe ginduri oleaca si sa nu mai strigati in gura mare ce patrioti mari sunteti. Las-o mai moale cu interesul national si patriotismul de acest gen.

 48. Ion,
  formatiune este un cuvint cu sens si existenta reala.De ce te deranjeaza?Vino la Cahul sa-ti fac cunostinta cu formatiunea PNL de aici.
  Si cind, ma rog, Albert Camus a scris in engleza?

  Patriotismul il gasesti Ioane, in fiecare din noi,mai mult sau mai putin, daca -l cauti bine il gasesti.Depinde cum il intelege si-l traieste fiecare.

 49. Deci cum s-a mai spus mai sus de catre doamna gonta,in data de 29 iulie veniti masiv la votare si VOTATI :: PL, PLDM , AMN ! Nu votati alte partidute de dreapta, caci voturile voastre se vor duce in cea mai mare parte la comunisti..VOTATI RESPONSABIL >> PL . PLDM , AMN ! ASA SA NE AJUTE DUNNEZEU!
  Cret ca e absolut corect,ginditiva ce va putea fi atunci cind comunistii vor prea earasi controlul asupra statului,ce haos se va face,?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *