Raspunzindu-i lui Expat…

Si vizitatorul Expat, si altii, reiau acelasi refren – „numai cineva e bun in politica noastra”.

Sa incercam sa-i credem…

“Platforma electorala-2005 a Blocului MOLDOVA DEMOCRATA

va constitui baza Programului de guvernare,

axat pe urmatoarele PRINCIPII FUNDAMENTALE:

platforma-bmd-foto.jpgRepublica Moldova este un stat suveran si independent, unitar si indivizibil.

Obiectivul strategic al Republicii Moldova este integrarea in Uniunea Europeana si in structurile euroatlantice, precum si edificarea unui parteneriat durabil cu SUA.

Republica Moldova constata ca structurile Comunitatii Statelor Independente si-au demonstrat ineficienta si isi va retrage calitatea de membru al CSI, pledind pentru relatii bilaterale profunde si reciproc avantajoase cu Rusia, Ucraina si alte state din spatiul ex-sovietic.

Republica Moldova considera drept ilegala prezenta armatelor straine pe teritoriul sau si cere retragerea imediata, neconditionata si completa a acestora si a arsenalelor lor militare.

Republica Moldova isi asigura, in baza Declaratiei de Independenta, unitatea poporului si armonia relatiilor interetnice, prin integrarea cetatenilor de alta origine etnica in societatea moldoveneasca, conform criteriilor de la Copenhaga.

Statul incurajeaza solidaritatea sociala si asigura un nivel de viata decent fiecarui cetatean, prin plati compensatorii, la nivelul bugetului minim de consum.

Republica Moldova asigura respectarea principiilor economiei de piata functionale, care sa garanteze cresterea bunastarii cetatenilor.

Statul asigura functionarea optima a institutiilor democratice si independenta reala a justitiei.

Sectorul public este depolitizat, functionarii publici sint angajati pe baza de concurs si contribuie la sporirea rolului structurilor administrative centrale si locale in imbunatatirea mediului de afaceri si ridicarea eficientei economiei.

Actul de guvernare este transparent, consecvent si asigura continuitatea in atingerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova.”

ACUM SA-MI SPUNETI CARE DINTRE PARTIDELE DE OPOZITIE IMPARTASESC ASTAZI ACESTE PUNCTE INTEGRAL, DACA OPOZITIA ESTE UNITA IN JURUL ACESTOR DEZIDERATE TRADATE DE FOSTI MEMBRI AI BMD SI DACA, DUPA ACEASTA, MAI POTI AVEA INCREDERE IN UNII?

Amintesc cine era in BMD: AMN (Urechean, Braghis si Untila), PSL (Serebrian si Klipii), PD (Diacov si Filat).

Ce a impiedicat si ce impiedica astazi Opozitia sa se uneasca in jurul acestor prioritati indispensabile avansarii R.Moldova spre 1. O societate fara comunism. 2. Un stat iesit ireverisbil de sub influenta Rusiei. 3. O societate orientata ireversibil spre NATO si UE. 

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

149 Comments

Add a Comment
 1. Pentru Loreta si altii
  Draga Loreta,
  Sunt un om normal si foarte rar am timp sa scriu pe bloguri.
  Cred ca persoane ca Dumneavoastra nu merita sa fie admise in politica si administratia publica.
  Va scremeti din rasputeri sa umiliti persoane. In cazul de fata toti membrii partidului in frunte cu PNL si simpatizantii lor.
  O parte din societate. Nu uitati ca foarte multi oameni au avut sustinerea Doamnei in rezolvarea multor nedreptati in viata lor, individuala si coleciva.
  Da, toata lumea se naste si moare cu pacate, asa este viata lumeasca.
  Dar Dumneavoastra doriti sa fiti judecator a unei cauze, care nu v-a adresat-o nimeni.
  Scrieti personal ce va trasneste in cap si doriti sa creada toata lumea ca sunteti de crezut si urmat.
  Asta vreti sa lasati de inteles, cel putin asa mi se pare mie.
  Nu semanati discordie mai mare . Este destul.
  Nu va asumati riscul, fiind acoperita de anonimat.
  Acceptati invitatia d. Pavlicenco, poate veti avea ocazia sa va schimbati opinia, poate spre bine sau in si mai rau…in functie de chit de stricata deja sunteti.
  Un om cu demnitate si care stie arta comunicarii, nu coboara la standardele DVS de a scrie ca un ratat si disperat.
  Nu stiu cine sunteti, dar o cunosc pe d-na Pavlicenco destul de bine si sunt sigura, ca DVS mai aveti multa mamaliga de papat si probabil nu veti ajunge niciodata la nivelul ei de pregatire.
  Nu va suparati, dar eu in locul d. Pavlicenco, nu asi pierde timpul pe bloguri, nu mi-asi propune sa discut la infinit cu persoane anonime, car sunt gata sa improaste cu noroi in oricine, daca acel cineva nu este colegul de partid. Ma refer la DVS si altii cu aceleasi apucaturi ca DVS.
  Nu cred in niciun partid politic de opozitie ca este capabil sa faca viata oamenilor fericita, dar voi vota unul din partidele de opozitie, in semn de protest contra comunistilor si crimelor savirsite de ei contra poporului.
  Sper sa obtinem efectul „Chirtoaca” din alegerile locale 2007. Protest contra comunistilor si nicidecum nu sunt increzuta ca aceste trei partide de opozitie ma vor face fericit pe mine si altii ca mine.
  Nu au fost, nu sunt, si spre regret, nu vor fi ei promotorii schimbarii in Republica Moldova. Ei pot fi numai o punte de trecere pentru o viitoare clasa politica, tinara, ne stricata si care va veni la putere dupa ce va pleca cuvernarea, care va fi aleasa la 29 iulie 2009. Atunci nu vor mai avea loc nici comunistii si nici cei cu „barba” in politica moldoveneasca. Chiar daca vom avea mult de suferit in anii urmatori, dar asa va fi, asa cred eu ca trebuie sa fie.
  Daca aveti ratiune, nu mai pierdeti timpul pe bloguri si nu mai intrigati lumea. Nu va place ideea altora si tema de discutie, lasati-o moarta pentru DVS. Este mai bine dechit sa intrigati „spiritele”….
  Fara suparare. Am scris si eu ce am crezut ca mi-asi dori sa va spun.

 2. Pt. Pavlicenco:

  Mda, ce pot spune. Haideti sa ne legam de greseli gramaticale, caci ESENTA mesajului meu nu o puteti comenta negativ. De intlinire cu partidute nu am timp, mai bine vb cu alegatorii sa se duca la vot sa voteze Opozitia. Nu cred ca asteptati un miracol intr-o luna si toti vor vota cu PNL, doar nu sunteti naiva, asa-i? Continuati sa trimiteti scrisori la Opozitie, poate poate se va primi ceva. Mult succes.

  Pt. Pers:

  Da, complicat caz avem aici. „Protest contra comunistilor si nicidecum nu sunt increzuta ca aceste trei partide de opozitie ma vor face fericit pe mine si altii ca mine.” Iaca na, las’ pe Pavlicenco sa te fericeasca, sau sa te satisfaca, macar cumva. „Ei pot fi numai o punte de trecere pentru o viitoare clasa politica, tinara, ne stricata si care va veni la putere dupa ce va pleca cuvernarea, care va fi aleasa la 29 iulie 2009”. Eu zic sa ajungem mai intii acolo, cind Opozitia cistiga, sa le dam sa-si faca treaba, si pe urma sa vb de o noua generatie de politicieni tineri (tipa Pavlicenco probabil?). „Daca aveti ratiune, nu mai pierdeti timpul pe bloguri si nu mai intrigati lumea”. Da, timpul pe blog a fost pierdut caci eu inteleg ca nici un argument impotriva participarii PNL in alegeri nu e agreat, nu vor sa auda de neparticipare nici in ruptul capului. Iaca astfel de politicieni noi-vechi si ne-au „fericit” in ultimii 20 de ani.

  Si terminati demonizarea mea, v-ati pus in capu meu cu . Eu mi-am scris parerea si 99% din cei care scriu aici (in afara de 4 membri in cruce a pnl) sunt de accord ca nu aveti ce cauta la alegeri.

 3. DOAMNA, DACA NU VA RETRAGETI MAI CURAND IN FAVOAREA CELOR 3 PARTIDE COMPROMITIETI ORICE SANSA !!! PENTRU DUMNEZEU INTELEGETI CA MOLDOVA E IN RAHAT!!!!!! TREBUIE SPRIJINITI PL PLDM AMN !!!!!!!!!!

 4. da, mi-ati insirat aici meritele dvoastra ! .. nu le contest .. dar ce folos de ele !? Caci VOR FI STERSE DEFINITIV dupa 29 aprilie , daca va incapataneti sa NU va chemati alegatoirii, cele cateva zecimi de procent/ dar care conteaza pana la urma intro asa batalie !/ , SA VOTEZE OPOZITIA PARLAMENTARA , OPOZITIA CELOR 3 PARTIDE ! Daca vor castiga iarasi comunistii cu acolitii lor, sa stiti ca este si” meritul „PNL aici, iar daca va birui opozitia / sa dea Domnul !/ , veti mai indrazni sa spuneti ca este si aportul dtale, doamna , in acel succes ? Sper sa dati dovada macar atunci de bun simt.. ati pierdut legatura cu realitatea , doamna , ma repet, sau ati jucat mereu un rol !

 5. da, iar despre alte lucruri din „cutra kgb-ista” a doamnei L.Istrati , as putea s-o intreb chiar pe A.Mandacanu../ daca vreti si dvoastra sa mai discutati cu dumneaei , o gasiti la adresa : cm.quebec@yahoo.com./…dar nu ma mai intereseaza subiectul .. unicul lucru ce ma mai intereseaza, este sa se produca schimbarea in Basarabia .. caci m-am saturat de sarma de pe Prut .. si ea poate fi scoasa numai daca R.M. intra in UE, chiar ca si stat independent .. apoi UNIREA va veni de la sine.!. Toate astea se pot realiza , daca vine opozitia la putere ACUM nu sa mai treaca ani ! …dar pnl / si mai sunt ca voi , cu parere de rau/ se gandeste la alegerile locale din nu stiu ce an , la partid ca nu cumva sa dispara etc , etc .. daca sunteti un lider demn de respect si incredere , trebuie sa lamuriti membrilor dvoastra cum stau treburile , de ce trebuie sa va dati ACUM voturile altcuiva , caci numai asa se mai poate schimba ceva in Moldova! ..si , draga doamna, nu m-am plictisit .. am sa v-o spun de 1000 ori :: ACUM NU AVETI DREPTATE IN TACTICA SI STRATEGIA , pe care ati luat- o, deaceea imi si vin ganduri de felul , ca „sunteti programata” ,ca jucati cartea comunistilor., caci NU SE POATE IERTA pentru o persoana ca dta cand procedeaza IRESPONSABIL intrun moment crucial al Basarabiei .

 6. si va mai spun ; doamna, in octombrie aveti 56 ani .. si , multi inainte , dar lasati tineretul sa-si vada de viitor … Daca nu puteti ajuta constructiv , nu incurcati in mai rau.. este bine sa-ti alegi momentul cand sa te retragi.. dar , ajutati-i prin sfaturi si prin lucruri bune.. iata , unul din ele ar fi o retragere demna a pnl-ului din cursa electorala cu un indemn frumos din partea unui lider de partid si om politic de a vota cele 3 partide de opzitie. Caci o varianta mai buna nu exista in Moldova la momentul actual .. Atunci poate va va tinea minte poporul moldav, ca ati fost in politica.

 7. Pt N.

  Va lua PNL atit cit va reusi sa convinga. In 2007, acolo unde a depus liste la locale, a luat 5 %. Este adevarat, nu era PLDM si nici PL-ul inca nu se ridicase prin Chirtoaca.

  Nu dorim afirmarea cu orice pret.

  Nu sintem platiti.

  Am vazut cum e si cu respectul. La cit am muncit in acesti ani cinstit ca deputat m-am ales din partea voastra numai cu ponegriri. Nu mai sint romantica, pentru ca voi rideti de asemenea oameni.

  In rest – toate la timpul lor…

 8. Fa Loreta,in afara de 1% = 1% mai vezi ceva?La sigur nu,daca vedeai iti recunosteai singura greselile gramaticale,nu ti le arata Pavlicenco.De altfel si eu ti le aratasem, dar n’ai avut ochi pentru ele,dovada ca nu prea stii sa recunosti ca gresesti. Esti cu adevarat obraznica.Probabil deviza ta este „Obraznicul maninca praznicul”.Tu chiar crezi ca vei urca in capul PNL?

 9. Pt nina gonta

  Inca nu ai obosit? Las-o balta. Ce noroc sa fii roman – vorbesti mult, dar spui putin.

  Nu ma sfatuiesc cu dumneata, ci cu echipa din care fac parte.

  Totul ce am facut, am facut constructiv si nu am incurcat niciodata, numai am ajutat, pentru cine poate vede. Insa avem multi orbi si nerecunoscatori. De aceea se lasa inselati si dusi cu zaharelul, dar cind deschid ochii, iar vad ca au fost amagiti.

  Lasati-ma cu „poporul moldav”, care voteaza comunistii…

 10. Pt Mihai

  Rinza mea nu a impiedicat nimic. Din 2001 am participat numai la fuzionari. Aceasta putem face in continuare.

  Cred ca unirea eforturilor in jurul acestor deziderate este impiedicata de interesele meschine ale gruparilor financiare si geopolitice care stau in spatele unor partide si care nu permit unificarea fortelor zise europene intr-un partid puternicm democrat, anticomunist, proNATO, proiesirea din CSI, proRomania. Numai as avom fi in rind cu balticii de care am ramas graoaznic in urma.

  La dracu – asa cum spuneti – cu pozitia falsilor democrati care nu se deosebeste de cea a comunistilor.

 11. Pt nina gonta

  1. Ati vota pentru o platforma de unire cu Romania, daca va fi platforma PNL? Stiati ca, potrivit unui sondaj Gallup, comandat de IRI, 29 la suta sint pt unirea cu Romania si alte 10 la suta stau pe ginduri?

  2. Cum credeti, dupa 18 ani, de cind ne tot ascundem dupa deget, de ce – o data si o data – Opozitia, daca se crede adevarata, nu vine cu un mesaj d eunire cu Romania?

  EU RASPUNSURILE LE STIU. DAR VREAU SA VAD CE SPUN ALTII.

  lasati-ma asa, cum sint – nedemna de respect si incredere.

 12. Pt nina gonta

  Dupa 29 iulie, se pare, mai multe lucruri VOR FI STERSE DEFINITIV dupa 29 aprilie.

  Pt mine bun simt nu au cei care se aseamana cu comunistii in gindire. Totul se rezolva prin dialog. As parafraza vorba lui Marin Preda: Daca dialog nu e, nimic nu e. Iata de ce nu e dialog, asta e alta poveste.

  Sintem in afara calculelor pentru voi tocmai pt ca nu facem jocul nimanui. Stiu ca e foarte greu de crezut, dar asa este.

 13. Pt Loreta

  Putem lasa greselile gramaticale, dar este jenant, credeti-ma, cind un anonim care face greseli inadmisibile iti da lectii d ebuna purtare politica.

  Cel putin, cind veti mai scrie pe blog va veti ordona scrisul. E deja un pas bun inainte.

  Nu am prea fost naiva, doar poate am fost sincera, lucru confundat cu naivitatea.

  Cred ca, mai curind, politicieni noi-vechi dintre cei care l-au instalat pe Voronin la putere v-au “fericit” in ultimii 20 de ani.

 14. Pt un roman, doi romani, trei romani

  Sprijiniti, cine va impiedica?

 15. draga doamna, unirea cu romania prin platforme si declaratii , la momentul actual e o utopie , caci momentul favorabil a fost ratat atat de R.M, cat si de romania , caci si in romania dupa revolutie au venit la putere nu democratii , ci neocomunistii .. deaceea si in romania avem ce avem.. dar degeaba dvoastra veti veni acum cu vorbe de unire.. unirea va avea loc numai in cadrul UE, daca moldoova va intra .. si va intra , ma repet , numai daca vin acum la putere cine trebuie, cine are sanse , cine poate sa aduca moldova la acel deziderat.. si NU este PNL!..oricat v-ati dori acest lucru.. puteti sa va puneti in program ce vreti.. ca tot una.. numai aduceti apa la moara la interesul comunistilor… si mai sunt partidute care au boala grandomaniei ca si vdvoastra si aduc numai voturi comunistilor si -i mentin la putere deja de 10 ani.. cu parere de rau moldovenii / romanii basarabeni, de 10 ani se dusmanesc intre ei si nu se unesc intrun front comun.. dar acum nici nu trebuiau ca cele 3 partide de opozitie sa vina in lista comuna, fiindca inca electoratul nu le percepe astfel si , venind separat, vor avea 3 observatori in sectiile de votare. , nu 1…. eu , cred , ca nu trebuie sa va explic aceste lucruri simple dvoastra .. deaceea si ma faceti sa cred ca INTENTIONAT faceti jocul comunistilor.. caci aceste luicruri ar trebui sa le stie/inteleaga un lider ca dvoastra si o persoana care este in politica nu de ieri , nu de azi.. Nu votez cu dvoastra acum caci nu vreau sa-mi dau votul in sacul comunistilor sau lui lupu ,sau lui rosca ca si ei vor la putere si-s ai lui voronin.. imi dau votul PL , caci socot ca au mari sanse sa intre si vreau sa intre si pldm ca sa faca in parlament o majoritate.. cand vin fortele de dreapta la putere in moldova si intra in UE, atunci pot sa votez cu orice partid de dreapta, inclusiv pnl .. dar acuma o sa-i sfatui pe toti ce merg la votare sa boicoteze partidutelele mici de dreapta , caci ei>>>> IARTA-I , DOAMNE, DAR NU STIU CE FAC ! sau , mai rau , stiu foarte bine, dar o fac >>> atunci o sa ma rog , sa le dea dupa merit !

 16. Pt Expat

  Eu cred ca trebuie sa va multumesc pt ca mi-ati amintit indirect sa postez esenta Platformei BMD.

 17. Iaca voi o cautati cu luminarea…”Cum credeti, dupa 18 ani, de cind ne tot ascundem dupa deget, de ce – o data si o data – Opozitia, daca se crede adevarata, nu vine cu un mesaj d eunire cu Romania?” Care ar fi impactul unui astfel de mesaj asupra unui segment mare de alegatori care inca nu sunt gata de Unire??? Acuma se vede ca precis lucrati pentru distrugerea Opozitiei daca doriti ca ei sa vina cu asa mesaje. Si ce de subtil lucrati, bravo, apropae v-am crezut ca vreti Unire, pe cind in situatia politica curenta Unirea e un mesaj pt un electorat care nu reprezinta majoritatea.

  Plus, PLDM, PL si AMN vin si cu solutii pt economie, ceva mai important in ziua de azi. Voi sunteti EXACT ca Rosca. Aratati cu degetu la ei, hotii, coruptii, ca nu vor unire cu Romania si va bateti in piept ca sunteti asa o patrioata. Noi, alegatorii, nu suntem prosti si intelegem ce vrea Opozitia, ce NU poate spune si ca UNIREA se va face la timpul ei, PRECIS nu de d-voastra.

 18. Pt Vlad si toti ceilalti

  Eu cred ca o intilnire de acest fel v-ar favoriza sa vedeti si opiniile colegilor de BPC ce cred despre participarea PNL in alegeri. Sint sigura ca v-ar fi interesant, fara a va cere sa va prezentati sau sa va spuneti nick name-ul. Aveti dreptul sa nu acceptati.

 19. va sfatuiesc, inclusiv pe doamna lider de PNL, ACUM sa actionati RESPONSABIL si in interesul national al Moldovei :: SA VOTATI PL !!!!!

 20. sau sa votati unul din partidele parlamentare de opozitie dupa alegerile din aprilie curent: PL, PLDM, AMN ..
  ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !!

 21. Pt dna Pavlicenco
  Am inteles bine. Decizia PNl-ului nu o poate schimba nimeni… Va avantati sa-i doborati pe comunisti si…sa „realizati UNIREA!!!”. Sunt totusi curios cum veti proceda cu dnii Filat si Urechean in dezbaterile televizate. Inteleg ca ii veti „pune la zid” pentru ca nu repecta platforma BMD. Stimata Doamna, chiar nu intelegeti miza acestor alegeri? chiar nu vedeti cum ne vor ferici Voronin si Petrenco, daca, doamne fereste, raman la putere? Si stiti bine, propaganda comunista a „facut prapad la sate”, PCRM fiind inca foarte puternic, chiar mai puternic decat va imaginati Dvs. STIMATI CONCETATENI nu risipiti voturile in zadar. Votati PL, PLDM, AMN. Jos Voronin!!!

 22. Voi,
  cei care sustineti ca PNL va lua sub 1% procent, oare e atit de important el, acest procent? De ce nu va consumati eforturile pentru a lua voturi de la alte partide extraparlamentare (nu deschid paranteze :)) care au luat fiecare cite 2-3% sau chiar de la comunisti? Si daca, in rezultatul acestui efort al vostru, si poate multor altor, opozitia va lua mai mult decit comunistii, atunci acest super-mega-extra „important” procent va merge unde ? …
  Mai bine declarati pe shleau ca scopul aflarii/comentarii voastre pe blog e altul. Stati pentru a provoca spiritele, pentru a enerva conducerea PNL, executind o ‘comanda’. Imi e dificil sa cred ca intradevar credeti ca un mandat in parlament, in conjunctura actuala, va schimba soarta Moldovei? Ori stiti mai multe decit noi muritorii de rind, ma gindesc ca poate, din surse de incredre, ati aflat ca electoratul PNL detine „votul de aur” – atunci e explicabil ce se petrece pe blogul Dnei Pavlicenco. Or, nu cred ca sunt trucuri ale PNL pentru a genera trafic pe site.
  In orice caz, creati impresia ca sunteti „zombati”, „programati” – calificativ pe care l-ati atribuit Dnei Pavlicenco.
  In mod metaforic, situatia data e ca si cum ati venit la o sticla de apa si incercati sa-i induceti ca e izvor.
  No offence, Dna Pavlicenco.

 23. Pt noName

  Sint aproape sigura ca, imediat dupa aceasta postare a dumitale, o sa se napusteasca asupra mea ca am scris eu aceasta postare.

  Dar imi pun si eu intrebarea de ce atita inversunare, care nu ii deosebeste pe cei ce o manifesta cu nimic de comunisti. Logica celor expuse aici e si logica mea.

  Nu sunt nici un fel trucuri ale PNL pentru a genera trafic pe site, numai pentru asta nu avem timp.

 24. Pt Vlad

  Ba intelegem noi totul foarte bine, dar sa imi spuneti daca inteleg si ceilalti pe care ii adorati, daca discuta cu voi, daca va raspund la intrebari si daca tin cont de ce le spuneti. Sau nu le spuneti nimic?

 25. Pt dna Pavlicenco,
  Nu ador pe nimeni, incerc sa judec realist. Va urez succese, deci inainte spre… VIITORUL LUMINOS

 26. Pt Vlad

  Trebuia raspuns si la ceea ce v-am spus in sensul „daca inteleg si ceilalti pe care ii adorati, daca discuta cu voi, daca va raspund la intrebari si daca tin cont de ce le spuneti. Sau nu le spuneti nimic?” Ati raspuns doar la aspectul adorarii…

 27. doamna, chiar sunteti in toata firea coscoge femeie si aveti timp de scris?? da altceva mai util?? de pilda ,de dus la sarmanii batrini de la tara un pahar de apa pe caldura asta ,ca a uitat si politicul de ei, si copiii lor plecati prin lume, si toti ,cum e?? cine are griga omului simplu azi??? NIMENI…. SI MAI LASATI-O CU DESTEPTACIUNILE SARMANI FORUMISTI , CA DACA VA VENI VORBA DE TREABA VREO-DATA O SA STATI IN FATA CALCULATORULUI SI O SA VA DEMONSTRATI UNUL ALTUIA.. CIT DE DESTEPTI SUNTETI. ZICE LUMEA unire unire , care unire ,ma?? sa fie chisinaul o gubernie careva, ori ce?? eu personal putin ma gindesc la politica ,dar una stiu !! VREAU SA TRAIESC IN CAPITALA TARII MELE- CHISINAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 28. PENTRU Nina Gonţa….

  Vă stimez, şi vă respect, că nu sunteţi indiferentă..

  Dar explicaţi Vă rog: de ce consideraţi , că numai votul pentru PL va fi considerat vot în interesul naţional.

  Vă înţeleg că sunteţi simpaţizanţi, sau chiar membru al PL, care mai întăi s-a scăpat cu vorba, dînd sfaturi de a vota PL în interesul naţional, care defapt aţi vrut să vă păstraţi anonimatul , corectîndu-vă…. SAU ALTE PARTIDE.

  Dar nu aceasta mă interesează. Ce va face PNL-ul desugur nu d-stră veţi decide şi nu Pavlicenco, deoarece ,în comparaţie cu alte partide, PNL este format din membri PNL-işti, ceia ce nu pot spune despre alte partide.

  Să lăsăm într-o parte oportunitatea participării în mod separat a opoziţiei parlamentare, după ce 99 procente din alegători le-au cerut să se unească pe o listă, precum şi redistribuirea voturilor aşa cum o înţeleg , sau nu vor să înţeleagă unii inclusiv şi politicieni, şi aş vrea să aud de la D-stră nişte argumente concrete, care cu adevărat m-ar convinge să-mi dau votul pentru unul sau altul concurent electoral din fosta opoziţie parlamentară.

  A vota un partid sau altul nu e mare şcoală. Iată dacă d-stră aţi putea convinge electoratul lui Roşca, lui Braghiş, a lui Tarlev , Chiar şi a comuniştilor să voteze unul din cele 3 partide exparlamentare şi să aduceţi voturi reale în folosul lor , da nu a da sfaturi neîntemeiate pe blog unui parid liberal, care poate mai tare ca d-stră retrăeşte de soarta Ţării şi de viitorul copiilor noştri, asta va fi cu adevărat o luptă împotriva comuniştilor.

  Da pentru aceasta este nevoie nu de perdut timpul pe blog şi a o ataca pe Pavlicenco, da de mers prin satele noastre, pe la casele oamenilor care în loc de pensii au primit goloşi, care nu au internet dar numai un televizor cu un singur post M1, şi să-i convingeţi, să-l voteze pe X sau pe Y, că e mai ceva decît Z. Credeţi că asta-i uşor.

  Să nu participe PNL la scrutin nu-i mare problemă. Iată dacă PNL-ştii împreună cu d-stră şi cu alţii patrioţi vor merge în teritoriu să convingă alectoratul în interesul celor 3 , să convingă electoratul să-şi amîne odihna la mare în interesul naţional şi să vină la votare, , asta va fi cu mult mai efectiv şi mai rezultativ, decît să stai într-o parte şi să priveşti ce va fi.

  Da pentru aceasta PNL-ştii trebue să aibă argumente în folosul unuia sau alruia concurent, că ei totuşi rămîn concurenţi , pentru ai convinge şi pe alţii:

  CARE PARTID SĂ FIE SUSŢINUT ŞI DE CE?

  Vă rog dacă aveţi argumente concrete să le argumentaţi în folosul unuia din cele trei, că alegătorul nu de alta va aplica ştampila pe toţi trei. şi atunci am făcut o treabă……. vai de capul nostru.

  Mulţumems anticipat pentru răspunsul argumentat pe care î-l veţi oferi.

 29. pentru Nina Gonţa..

  Apropo…. opoziţia parlamentară a perdut azi 11 voturi.

  Trei familii, care tot ca d-stră pînă acum dădeau sfaturi să nu participe PNL la scrutin, să-au programat plecarea la mare în perioada dintre 23 07. 09 şi 02.08. 09, şi chiar şi-au procurat foi de odihnă în Antalia.

  La întrebarea mea, cine va susţine opoziţia parlamentară, pentru care aşa retrăiaţi dînd sfaturi altora să nu participe, răspunsul a fost cît se poate de sincer.

  iNTERESUL PERSONAL E MAI IMPORTANT DECÎT INTERESUL NAŢIONAL.

  Deci reese că în interesul naţional PNL trebue să se dezolve, să facă agitaţie în favoarea încă nu ştiu precis cui, să meargă prin sate să-i convingă pe cetăţeni să iasă la vot, da membrii celor trei partide, vor merge la mare, sau şi mai bine după cum spune urecheanu : …LA iarbă verde, să bea jin şi să mănînce şaşlîc.

  Cu regret asta ne aşteaptă în viitorul scrutin.

  Nu participarea PNL-ui în alegeri, ci indiferenţa moldovanului faţă de acel interes naţional despre care noi vorbim , ne luptăm, încercăm diferite variante, ne mai insultăm cîte puţin, dar n-o facem cu rău, va fi marea trădare. Iată pe ei şi trebue să-i convingeţi d. Nina Gonţa să acţioneze RESPONSABIL în interesul naţional, să vină la vot şi să-i susţină pe cei 3.

  De fapt v-am adus un exemplu ce se întîmplă azi cu electoratul într-un caz local, ceia ce cu părere de rău probabil se întîmplă în toată ţara. Comuniştii îşi ştiu meseria. Păcat că opoziţia nu se învaţă de la ei.

 30. Demoniada moldovenească – fraudele din 5 aprilie 2009 (I) http://timpul.md/news/2009/06/25/2868

 31. pentru silvera..-fraudele din 5 aprilie..

  La cele relatate de D.Tănase aşi atrage atenţia încă la fapt suspect.

  În alegerile locale din 2007 un concurent electoral a atacat în judecată retzltatul scrutinului, în scop de depista 2 voturi care nu-i ajungeau să accedă în consiliul local. În timpul verificării s-au depistat numai la osingură secţie de votare 300 de buletine nevalabile.
  Adică pe verso nu erau aplicate ştampila secţiei de votare, care se aplica direct la urnă. În urma alegerilor repetate la această secţie comuniştii au perdut 100 voturi, alti concurenţi ca şi acel candidat independent au acumulat un număr mai mare de voturi.
  Cum au nimerit acele 300 de buletine fără ştampălă în urnă, sau poate nici nu au fost în urnă?
  DE CE ACTUALA GUVERNARE A ANULAT APLICAREA ŞTAMPILEI PE VERSO ÎN ALEGERILE DIN 2009?

  Căutaţi răspunsul Domnilor politicieni, dacă vrem să avem rezultate, da nu daţi vina pe PNL, de care chipurile ar depinde soarta Moldovei, dacă ar participa separat la alegeri. Nu acolo bateţi.

 32. Pt dna Pavlicenco
  Inteleg ca trebuie sa ma simt onorat ca imi raspundeti. Va multumesc, dar, sa stiti, ca totusi nu sunt „de pe drumuri”. Va credeti ditamai om politic, insa constat ca, din pacate pentru dvs., nu aveti simtul realitatii si nici nu simtiti pulsul ‘politicii moldovenesti”. Dar miza alegerilor din 29 iulie e enorma si responsabilitatea politicienilor de buna-credinta trebuie sa fie pe masura.
  De-acum incolo puteti sa nu-mi mai raspundeti. Eu insa , cu permisiunea dvs., voi continua sa-mi expun parerile.

 33. Apropo..

  Refiritor la aplicarea ştampilei pe fişa din buletin nu afost alt ceva decît un truc de-al comuniştilor, care prin acea hotărîre a atras atenţia oponenţilor de la faptul, că s-a anulat aplicarea ştampilei pe verso buletinului de vot. Toţi s-au indignat de faptul aplicării ştampilei pe fişă, şi nimeni nu a atras atenţia că prin neaplicarea ştampilei pe verso buletinului pot fi incluse buletine de vot în urnă fără să fie ulterior depistate.

 34. Ptu d. Pavlicenco si Loreta

  „Si terminati demonizarea mea, v-ati pus in capu meu cu . Eu mi-am scris parerea si 99% din cei care scriu aici (in afara de 4 membri in cruce a pnl) sunt de accord ca nu aveti ce cauta la alegeri.”

  Nu cunosc prea bine romana, dar invat sa citesc . Scriu numai sub anonimat .

  D-na Pavlicenco,
  In alineatul Loretei mi se pare ca sunt careva greseli. Ma ajutati sa inteleg daca am dreptate?
  Va rog sa corectati greselile ei si eu voi sti pe viitor cum sescrie corect.

  Loreta
  Cele 99%, care sunt de aceeasi parere ca tine, constituie trei oameni, dintre care 2 sunt eu. O provoc pe Pavlicenco scriind cu nikname diferit.
  Dar se vede ca esti foarte dezechilibrata si te-ai sufocat la nebunie. In alineatul tau, expus aici, „scrie” ca esti aproape cu „spuma” la gura sau si mai rau….
  Nu te supara, dar prefer sa o provoc pe Pavlicenco . Ea este mai puternica, mai echilibrata, are rabdare mai multa.
  Este adevarat ca pierde prea mult timp cu jucaria-blog si nu cred ca se merita. Cei trei, dintre care 2 sunt eu, nu merita atita atentie. Si nici tu!
  Jos comunistii si tradatorii !

 35. Pentru mihai m
  Daca la alegerile din 29 iulie nu se vor repeta fraudele din 5 aprilie, partidele mici au sanse sa ajunga in parlament.

 36. Stimati membri ai PNL si lideri ai acestui partid ! Dati dovada de RESPONSABILITATE SI VIZIUNE POLITICA IN ACEST MOMENT DECISIV al Moldovei ! In data de 29 iulie veniti masiv la votare si VOTATI :: PL, PLDM , AMN ! Nu votati alte partidute de dreapta, caci voturile voastre se vor duce in cea mai mare parte la comunisti..VOTATI RESPONSABIL >> PL . PLDM , AMN ! ASA SA NE AJUTE DUNNEZEU!

 37. pentru Vlad..

  Cu toată stima şi respect D.Vlad, dar dacă vreţi ca cineva să vă creadă că nu sunteţi de pe drumuri, e necesar ca şi d-stră să conştientizaţi , că nici PNL-ul nu e de pe drumuri. nici Pavlicenco nu e de pedrumuri, şi ceia ce face D.Pavlicenco este numai în interesul tuturor românolor. Şi ca un politician nu de pe drumuri,
  trebue şi d-stră să înţelegeţi, că nu toţi înţeleg aceia ce aud şi nu toţi aud ceia ce nu înţeleg.

  D.Pavlicenco este preşedintele PNL-ui şi nu a PL-ui.PLDM-ui sau AMN-ui din care probabil faceţi parte. Şi acţiunile preşedintelui PNL depind de deciziile organelor de conducere a PNL, din componenţa cărora fac parte membrii PNL.

  Membrii PNL au dreptul să-şi exprime opiniile, să aibă iniţiative politice, să le pună în dezbatere, să fie informaţi cu privire la activitatea organizmelor de conducere ş.a.m.d.

  D-stră nu sunteţi membru al PNL. De ce atunci credeţi că cineva trebue să urmeze sfaturile membrilor altor partide dar nu sfaturile membrilor PNL?
  Fiţi serioşi.. Dar faptul anume, că conducerea PNL îndeplineşte deciziile organizmelor de conducere, şi anume că decizia de a participa la scrutinul din 29 iulie 2009 aparţine Delegaţiei Politice Naţionale a PNL ,le puteţi verifica foarte simplu. Contactaţii pe toţi participanţii la DPN din 20 iunie 2009, şi vă veţi convinge, că în cadrul PNL deciziile se iau în comun, ceia ce nu pot zice despre alte partide.

  Vreţi să influenţaţi asupra deciziilor PNL… aderaţi la PNL.

  Apropo.. vreţi să fiţi stimat? Stimaţi şi d-stră pe alţii.. nu de alta vă veţi amăgi pe d-stră însuţi.

 38. pt. MIhai: citreste tot ce-am scris eu pe acest blog in decursul ultimilor saptamani si , poate, vei intelege, vei gasi raspunsuri .. SA DEA DOMNUL SA INTELEGI !!!

 39. pentru Nins Gonţa..

  Nu mi-aţi răspuns la întrebarea: CARE PARTID ŞI DE CE. Poate întradevăr susţin vre-o unul, dar vreau să cunosc diferenţa pentru a mă aprecia.

 40. si inca .. pt Mihai : eu sunt membru al PD-L , in Romania …. Voi vota la Bucuresti , IMI VOI DA VOTUL pt PL din Basarabia mea, pentruca vreau sa dispara ciuma rosie de pe pamantul stramosesc.. voi , insa , votand cu PNL , nu veti trece pragul electoral si voturile voastre vor reveni comunistilor in cel mai mare numar, deaceea va indemn : VOTATI RESPONSABIL: CELE 3 PARTIDE : PL, PDLM, AMN ! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

 41. pentru N.Gonţa. Păi ba chemaţi să susţinem PL, ba pe unii din cei trei. Totuşi la concret, motivaţi vă rog poziţia, fiindcă neavînd o poziţie concretă în faţa alegătorului, el nu face altceva decît să plece la mare, după cum v-am postat mai sus. DE CE? Fiindcă nu-i o poziţie unică, fiindcă partidele din opoziţie nu s-au unit pe o listă, adică toţi trei mari şi tari nu s-au gîndit la electorat da la imaginea propriului partid. Poate e şi o tactică. Dar asta trebue de lămurit alegătorilor. Pentru a le lămuri e necesar singur să ştii pe care să-l susţii din acele trei. Iată eu şi vă întreb : Pe care din acele trei să le susţinem, că eu nu văd diferenţa?

 42. pentru N.Gonţa..

  Vă mulţumesc pentru sinceritate. În sfîrşit am aflat, că cei 99 procente de alegători moldoveni care postează pe blog, Nina GOnţa,, Visătorul, defapt sunt cetăţeni români.

  Îmi pare rău, că şi cetăţenii din RM nu retrăesc aşa ca şi d-stră pentru soarta Moldovei. Iar pentru d-stră, fiindcă sunteţi în România vă pot spune aşa: TOTUL VA FI BINE. Nu retrăiţi aşa de tare.

  Vă dau un sfat. Veniţi mai bine în Moldova să facem împreună agitaţie pentru viitorul Moldovei, şi sunt sigur, că va fi mai mare folos, decît să ne contrazicem pe blog. Iar rezultatul scrutinului va depinde 100 la 100 de Chimpu, Filat şi Urecheanu. Vă asigur nu de Pavlicenco.

 43. Eu votez PL , dar tu alege din cele 3 , caci au mari sanse sa intre in parlament . De ce nu s-au unit acuma ?… am mai lamurit pe aici :inca nu e momentul , electoratul lor nu este pregatit , dar , cel mai important , la alegeri vor avea 3 observatori in sectiile de votare , mergand separat , cate unul de la fiecare partid.. aceasta este un lucru bun , caci comunistii , ppcd-istii , lupu si ceilalati „sateliti” ai lui voronin trebuiesc bine supravegheati in aceste alegeri .. voi , PNL-ul aveti sanse aproape nule, fara suparare , nu va faceti iluzii, liderii vostri stiu asta …Chiar si acele cateva zecimi pot face mult rau cauzei, caci voturile membrilor PNL vor merge in cea mai mare parte la comunisti ,de pomana.. Nu faceti jocurile comunistilor >> VOTATI RESPONSABIL : cele 3 partide: PL, PLDM . AMN ! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

 44. pentru Nina Gonţa.

  Apropo… De ce PL. V-aţi apreciat să votaţi PL. Şi eu vreau să ştiu, de ce PL, da nu PLDM, sau AMN?
  Probabil e o decizie a d-stră, Aveţi probabil poziţia personală. Vă respect, că v-aţi decis. Dar şi eu am poate pozoţia mea? Poate ţi pavlicenco are poziţia ei?
  Poate şi alţi membri ai altor partide au poziţia lor?

  Sau poziţia altora , dacă nu coincide cu a d-stră este greşită, antinaţională. antistatală?

  Păi aşa numai Voronin gîndeşte, învinuimdu-i pe liberali că sunt antistatali, criminaşi, antinaţionalişti din motiv că poziţia lor de nu vota un preşedinte comunist nu coincide cu poziţia lui.

  Atunci cu ce suntem noi mai buni ca ei, dacă încercăm să le dictăm la toţi poziţia noastră ca unica poziţie corectă, interzicînd în mod ultimativ dreptul la altă poziţie.
  Prin alte cuvinte : Cine nu gîndeşte ca mine este trădător.

  Şi cu aşa gînduri vreţi să construiţi un viitor? Vreţi să construiţi un stat bazat pe drept?

  NU dea DOMNU…….

 45. Eu am dubla cetatenie:mold. si romana.. Am 59 ani. O viata de om, 50 ani , am luptat pentru romanism.. n-am vrut ca fata mea sa-mi repete destinul..M-am repatriat in Romania in 2001 dupa venirea lui Vorona la putere .. a fost , IN F.MARE MASURA SI VINA PARTIDELOR DE DREAPTA CACI NU S-AU UNIT SI , astfel au adus si prin voturile lor , comunistii la putere /acei care n-au trecut pragul electoral../ Nu s-au unit >> liderii , nu membrii de rand, membrii de rand si-au dorit=o , dar liderii erau vanitosi de putere .. si , cu parere de rau ,acum istoria se repeta si nu stiu daca va mai fi vreo sansa de scapat de comunisti .. Aceste 3 partide de opozitie au demonstrat ca sunt unite , cand n-au dat „votul de aur”. VEDETI CE INSEAMNA UN VOT? AVEM ALEGERI ANTICIPATE !.. daca acum prin votul vostru pentru PNL, ii aduceti lui voronin votul de aur.?./ sau alt partidut, chipurile democratic.. / Va ganditi la acest lucru ? VOTATI RESPONSABIL: PL, PLDM , AMN ! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

 46. pt De ce PL ? IL APRECIEZ MULT PE DORIN Chirtoaca . Are viziuni moderne , este tanar politician .. a FACUT STIDII in Romania si la Paris/ sorbona/.. a terminat facultatea de drept, imi place discursul lui .. citesc si ascult tot ce spune, m-am inscris si eu pe „moldova fara comunisti” de pe netlog, si este si el si mai sunt multi tineri din basarabia .. pe acel site…. eu ma gandesc la viitorul tinerilor din basarabia , nu la ce-si doresc batranii , macar ca si eu sunt deja cam batrana..

 47. pentru N.Gonţa…

  D-stră o faceţi la cpmandă, sau întradevăr nu cunoaşteţi legislaţia RM?

  Tot timpul încercaţi să ne convingeţi că voturile PNL vor merge la comunişti. Dacă sunteţi aşa convinsă, explicaţine şi nouă METODA DE DISTRIBUIRE A MANDATELOR şi prin ce formulă voturile vor merge la comunişti?

  Eu de exemplu sunt convins, că alegerile au fost fraudate aproximativ cu 30 procente. În orice caz aşa afirmă şi liderii fostei opoziţii parlamentare.

  Deci dacă au fost fraudate 30 procente, reese, că comuniştilor le-ua revenit ( 49-16(30 procente) ) 33 procente, iar opoziţiei ( 35+16) 51 procente. Reese că voturile celor ce nu au acces în parlament prin redustribuire sau dus la liberalu ( deşi ele nu se transmit. vezi art. 86, şi 87 a codului electoral).

  În alegerile din 29 iulie, dacă vom putea evita fraudele electorale partidele liberale, care defapt sunt convinse că vor veni la givernare, declarînd că ei împreună vor lua aproape 95 procente, vor lua cel mai mare procent, şi deci procentul PNL va trece la LIBErali. Reese că participarea PNL în mod separat este convinabil fostei opoziţii parlamentare? Sau poate dacă toţi consideră că votul PNL poate fi decisiv, înseamnă că opoziţia nu are încredere în victorie. Atunci de ce s-au pornit la luptă în mod separat, dacă nu au încredere în forţele proprii?

 48. pentru N.Gonţa.

  Şi eu poate î-l stimez pe Chortoacă. Dar cum să lămurim electoratului, care au votat pentru Chirtoacă, că nu PL-ul au votat, da pe Chirtoacă, să-l mai voteze odată dacă el tot una va depune mandatul. Reese că alegătorii vor să-l vadă pe Chirtoacă în parlament, î-l votează, da el renunţă la mandat. Credeţi că alegătorul iar î-l va vota? Şi pentru ce, dacă el tot una renunţă la mandat?. Nu-i chiar clar.

  Apropo .. d-stră aţi fugit din ţară în 2001, după înfrîngerea democraţilor, că aveţi un copil, iar eu pentru că am 3 copii m-am implicat în politică pentru a ajuta forţele democratice să ne debărăseze de comunişti. Şi m-am implicat exact atunci, cînd forţele dem , anume la iniţiativa PNL au început fuzionările, şi deatunci şi eu şi Pavlicenco ne luptăm, dar aici acasă, şi copiii mei i-am ţinut în ţară, fiindcă e uşor să lupţi, fiind peste hotare, dar daţi dovadă de patriotizm şi întorceţi-vă acasă să luptăm împreună. Au rămas în ţara aceasta 1-2 politicieni cu adevărat inspiraţii naţionale, care nu pleacă peste hotare, dar luptă cu comunizmul aici, acasă, şi d-stră vreţi şi pe ei să-i distrugeţi.

  NU faceţi greşeli, ca apoi să nu vă fie ruşine în faţa copiilor de ceia ce postaţi acum pe blog.

  Vă doresc o veaţă uşoară şi liniştită fără comunişti acolo unde locuiţi acum.

 49. Cand eram in moldova , am fost consilier in 2 mandate , consilier din partea fortelor democratice, de dreapta .. Si in 2001 a fost fix aceeasi situatie .. Comunistii su luat ceva procente .. si au obtinut 51 mandate .. iar prin redistribuire,/ adica din voturile , mandatele celor care nu au intrat in parlament , si astea erau foarte multi partidute de dreapta/ au mai castigat 21 MANDATE, cele mai multe mandate prin redistribuire, caci ei acumulase cele mai multe voturi dupa votare si voturile se redistribuie in ordinea descrescatoare.. DAR SA LUAM CAZUL din 5 aprilie :comunistii au castigat/ ma rog , chiar si prin frauda!/ 49 si ceva % , adica 49 mandate , PL-12%, PLDM- tot cam atatea,AMN – 9 %/ nu mai tin minte chiar precis. dar vreau sa-ti lamuresc prosecul/ :49+12+12+9= 49 + 33 = 82 / in Parlament sunt 101 deputati/ 101 – 82 = 19 . 19 mandate pentru redistribuire/ acestea-s voturile celor care au votat dar n-au intrat in parlamenet/.. Cele mai multe le-au revenit comunistilor , caci ei au avut cel mai mare % , au luat 11 mandate si au ajuns la 60 .. le mai trebuia unul ca sa aleaga Presedintele .. si , slava Domnului , OPOZITIA A FOST TARE ! CELE LALTE 8 LE-AU REVENIT CELOR 3 PARTIDE IN ORDINEA DESCRESCATOARE A % ACUMULATE ! vezi ce face un vot ? cateva % ? daca voi la 5 aprilie aduceati mai multe % , era tocmai votul de aur al lui Voronin.. Slava Domnului ca n-ati acumulat ! Acuma ce-o sa afceti ? o sa mai aduceti voturi comunistilor , caci sansele ca sa treceti pragul electoraki sunt nimulme la voi ? O sa riscati intrun moment atat de dificil ? Nu face ! deci VOTATI UNUL DIN PARTIDE : PL.! asa sa ne ajute dumnezeu ! SPER ca DE DATEA ASTA AI INTELES !

 50. AM VRUT SA SCRIU , UNUL DIN CELE 3 PARTIDE de opozitie :PL , sau PLDM sau AMN, caci ele au sansele cele mai mari ! Nu este momentul de riscat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *