Prinţul Andrei Raţiu o vrea pe Vitalia Pavlicenco preşedinte al Republicii Moldova

main.jpgSusţinător înfocat al Unirii Basarabiei cu România

Născut pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, prinţul Andrei Raţiu, un sprijin pentru tinerii din Basarabia

Prinţul Andrei Raţiu nu este cunoscut doar din mediile mondene autohtone şi din aleasa societate a saloanelor elitiste ale Capitalei, ci şi prin activitatea politică şi implicarea în sprijinirea tinerilor şi a oamenilor de cultură de peste Prut. Prinţul este printre puţinii care au înţeles că basarabenii au nevoie de ajutor şi fără o implicare concretă, fără dialog şi înţelegere matură a problematicii românilor din Republica Moldova, nu se pot obţine rezultate concrete şi nu se poate trasa o falie de legătură şi comunicare ce se bazează pe tradiţii, cultură şi ideologii comune.

Andrei Raţiu este strănepotul marelui academician Vasile Stroescu, cel care a înfăptuit Unirea din 1918

Andrei Raţiu este strănepotul academicianului Vasile Stroescu, bogat nobil boier şi mare filantrop, mecena al Basarabiei şi Transilvaniei, primul preşedinte de vârstă al primului Parlament al României Mari. Ctitor al zeci de biserici şi şcoli, Vasile Stroescu a fondat la Chişinău, la 3 martie 1917, Partidul Naţional Moldovenesc, care prevedea crearea unei diete provinciale numită Sfatul Ţării format din 86 de moldoveni şi 36 de reprezentanţi ai altor naţionalităţi. La 2 decembrie 1917, Sfatul Ţării proclama oficial „Republica Democrată Moldovenească”. La 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea cu ţara.

Prinţul Andrei continuând activitatea strămoşului său Vasile Stroescu, participă încă din 1992, alături de fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, generalul Mircea Chelaru, fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), academicianul Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor, Mihai Petre Miluţ, preşedintele PNŢCD şi alte personalităţi marcante ale vieţii politico-economice ale României, la susţinerea şi ajutorarea basarabenilor de peste Prut iar acum, în 2009, prinţul Andrei Raţiu o susţine pe deputata Vitalia Pavlicenco, ca preşedinte al Republicii Moldova şi speră ca aceasta să înfăptuiască Unirea Basarabiei cu patria mamă, România.

Deşi este membru PSD, Prinţul Andrei, susţine PNL-ul şi M.A.E. din Republica Moldova considerând că sunt singurele forme politice democrate din această ţară. Astfel, Republica Moldova poate deveni o ţară liberă şi democrată având la conducere, din 5 aprilie 2009, pe prof. univ.doc.hab. în ştiinţe istorice Anatol Petrencu, dr. Vitalia Pavlicenco şi Alexandra Can.
Cine este Andrei Raţiu

Prinţul Andrei Prisecaru Raţiu von Hilttzenmayer este descendent de sânge al familiilor princiare Prisecaru von Hilttzenmayer, Bey Balian de Constantinopol, Kasparian de Armenia, Stroescu şi Raţiu, moştenind recent un cont bancar de peste 6 milioane de euro. Absolvent a două facultăţi de arte plastice la secţiile pictură şi design vestimentar, Andrei Raţiu a devenit din 1997 membru de onoare al Uniunii Artiştilor Plastici Arck Principal din New York, vicepreşedinte al Forumului elitei oamenilor de cultură din România şi membru marcant al Partidului Social Democrat, implicându-se din 1992 în susţinerea şi ajutorarea românilor din Basarabia.
Totul depinde de implicarea tinerilor

La sfârşitul anului trecut, în luna noiembrie, tinerii naţional-liberali au avut ocazia să afle viziunile prinţului Andrei Raţiu-Prisecaru despre relaţiile dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, despre necesitatea de implicare a cetăţenilor, în special a tinerilor, în politică, în scopul desfăşurării unor adevărate reforme, aşa cum au procedat ţările admise în NATO şi UE. Andrei Raţiu a fost la Chişinău într-o vizită privată, la invitaţia doamnei Vitalia Pavlicenco, preşedintele PNL Moldova. Andrei Raţiu a vorbit despre cariera sa profesională, despre obiectivele ce vor fi realizate prin iniţierea unor proiecte în Republica Moldova, inclusiv pentru a continua acţiunile demne organizate în Basarabia de precursorii din cadrul familiei nobiliare din care se trage.


Proiectele prinţului, o alternativă viabilă pentru viitor

În cadrul dialogului cu tinerii naţional-liberali au fost abordate probleme legate de democratizarea societăţii moldoveneşti, de edificarea statului de drept în care toţi să se simtă protejaţi, de modul de implicare a tinerilor pentru a atrage mai mulţi cetăţeni indecişi de partea unui viitor euratlantic al Republicii Moldova, alături de România. Prinţul Andrei Raţiu-Prisecaru a promis să promoveze proiecte menite să contribuie la familiarizarea tinerilor naţional-liberali cu realităţile din România, în scopul apropierii tinerilor români de pe cele două maluri ale Prutului.

Prinţul Raţiu a convins-o pe Vitalia Pavlicenco să candideze la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

Andrei Raţiu a fost, în noiembrie anul trecut, alături de liderul Partidului Naţional Liberal din Republica Moldova, Vitalia Pavlicenco, care a sărbătorit 55 de ani de la naştere în preajma „prietenilor politici şi a familiei”. La sărbătoare a participat şi Prinţul Andrei Raţiu – Prisecaru, care a întrebat-o pe liderul PNL, Vitalia Pavlicenco, dacă ar accepta să conducă Republica Moldova. „Am fost surprinsă de presiunea publicului (aplauzele oaspeţilor – n.r.). Astfel, dacă va fi modificată Constituţia şi preşedintele ţării va fi ales de către popor, confirm că aş putea să candidez pentru funcţia de şef al statului”, a declarat pentru UNIMEDIA Vitalia Pavlicenco.

Politicianul a precizat că s-a cunoscut cu Prinţul Andrei Raţiu – Prisecaru după campania electorală din iunie 2007, când a candidat pentru funcţia de primar la Chişinău. Ulterior, am aflat că i-a plăcut mesajul pe care îl promovam în campania electorală referitor la cooperarea strânsă cu România. De atunci, ţinem legătura”, a declarat Vitalia Pavlicenco.

Prinţul Andrei Raţiu – Prisecaru este convins că Vitalia Pavlicenco este cea mai potrivită pentru a conduce Republica Moldova pe drumul european şi accederea în structurile Nord-atlantice şi a întrebat-o dacă ar accepta să vină la cârma Republicii Moldova în calitate de şef de stat.
În prezent, Vitalia Pavlicenco candidează ca propunere din partea M.A.E. pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, în tandem cu Alexandra Can, propusă pentru funcţia de prim-ministru, la alegerile din 5 aprilie 2009.

Andrei Raţiu a declarat că „Vitalia Pavlicenco ar fi singura persoană capabilă să pună capăt comunismului şi abuzurilor monstruoase comise de această formă de guvernare de la Chişinău. Este o femeie puternică cu o demnitate şi moralitate impecabile. Tatăl ei a fost decapitat de regimul comunist iar familia domniei sale a suferit enorm de pe urma acestor represiuni. Doamna Pavlicenco este singura care-l poate învinge pe actualul preşedinte Vladimir Voronin”.

Loading Facebook Comments ...

42 Comments

Add a Comment
 1. D-na Pavlicenco: n-am mai ris demult cu asa pofta! Multumesc!

 2. Stalinus, prima data in viata mea sunt de acord cu tine! Ma doare burta de atita ris! Dar colegii mei sa-i vezi!

 3. Da printsesa, nu o vrea?

 4. HA-HA-HA…Poate regina a Marii Britanii…

 5. Vitalia Pavlicenco este o mare luptatoare impotriva faradelegilor care sunt tot mai mult promovate de catre sistemul autoritar si comunist din RM, desigur ca merita sa detina o functie inalta in societatea noastra. Avem nevoie de deputati in viitorul parlament de asa o calitate, necorupti si transparenti.
  Succes.

 6. D-na Pavlicenco,dvs ati scris pe sit ca ati vorbit cu primarul de Durlesti…….rezultatul este ca rutierele de acolo nu numai ca merg cu 5km/h–dar mai nou,merg pina dupa colt de unde nu se zaresc,asta putin mai la vale de primarie,de sub nas la primar,si se opresc si se mai odihnesc!!!!Oare ii normal sa ajungi de la Durlesti pina la Flacara in 50 min,in timp ce eu cu masina ajung in 7-10 min.Va inchipuiti macar ce impresie are intregul orasel despre actualul primar PNList?

 7. Mare ruşine şi această Pavlicenco Vitalia Ivanovna de Hohenzolern

 8. Incepe lupta pentru postul de Pesedinte al RM intre Anatop Petrenco – desemnat la acest post de MAE si Vitalia Pavlicenco – desemnata de printul Ratiu. Va inchipuiti ce gilceava ne asteapta? Pavlicenco deja a inceput s-ai subverseze pe colegii din MAE. Bravo, d-na Pavlicenco! Nimic nu va schimba, aplomb si gilceava – in rest totul e schimbator.

 9. D-na Vitalia Pavlicenco, eu va doresc mult success la alegeri pt. d-voastra si M.A.E(PNL) formatiunea politica din partea caria candidati.
  Ar fi frumos si natural ca romanii din Republica Moldova sa-si aleaga un parlament si un presedinte care sa le reprezinte cu adevarat interesele. Asta dupa atatia ani, cand la conducerea tarii s-au perindat fel de fel de personaje – straini de neamul nostru romanesc si de obiceiurile noastre.

 10. De ce dlor socotiti ca doar Voronin poate conduce aceasta tara plina de corupti si mancurti. Si nu va faceti griji, Vitalia Pavlicenco stie bine locul dupa 5 aprilie -Presedintele Parlamentul, dar Presedintele Moldovei va fi Anatol Petrenco,

  DUMNEZEU SA NE AJUTE

 11. Поддерживаю принца Raţiu!!!
  Не боги горшки обжигают. Виталия Павличенко достойна быть Президентом Республики Молдова.

  Еще в 1994 году прорицатель Глоба сказал, что Молдавия станет богатой благополучной страной только тогда, когда ее возглавит ЖЕНЩИНА.

 12. Pentru vizitatorii postarii preluate din Atac

  Fratilor, mie nu-mi trebuie chiar nimic. Stati pe pace – nu vreau sa fiu nici Presedinte de RM, nici presedinte de Parlament al RM. Eu am cetatenie romana din 1992 si nu am de gind sa renunt la cetatenia romana in favoarea mandatului de deputat. Iar Presedinte nimeni nu ma va alege – nu am in spate grupuri economice sau mafiote de presiune, de nici un fel. Candidaturile MAE ramin in vigoare si sint prezentate pentru ca sa existe o comparatie intre cine va fi si cine nu va fi. Nu va tavaliti de ris, ca nu e de ris, iar articolul din Atac m-a surprins prin faptul ca e foarte frumusel, intr-adevar. Nu mai mult.

 13. „Fratilor, mie nu-mi trebuie chiar nimic”.

  Надеюсь, Вы не откажитесь от политической борьбы? Не обманите ожидания поверивших в Вас людей?
  Это было бы нечестно.

 14. В русском языке существует очень емкое слово „быдло” (кто заинтересуется его значением, можете посмотреть толковый словарь Ожегова). Очень горько, когда стараешься облегчить его участь, а ОНО в тебя же и плюет.

 15. Printul Andrei Ratiu este chipes tare! l-am vazut la noi in Chisinau la Andy’s Pitzza cu o blonda mindra si aratoasa.E om bun dupa cum se vede.Ii plac moldovencele! :-))

 16. Pavlicenco, Ivanovna! tu undi te vyri?

 17. dna, pavlichekko! astazi a inceput schimbarea covorului de la 1 etaj al Parlamentului (acolo, unde atsi fost tradatoare (mii de scuze. poporul trebuie sa shtie ca atsi tradat la etajul 2, asa ca kirtoshka!( desi nu stiu la ce etaj mizeriea asta a daruit pamintul Tarii mele unui demagog din alta tara)). di unde va-ti lepadat de urechean. Serafika pincika!). in acest context, am o intrebare catre dvs. cum vaabse a fost in Cuba? Si tovarasului Petrenc-0-(asa precum ati fost in Sojuz?) sau (Petrenc-U- dupa)

 18. pentru ,,rusoaica? быдло есть павличенкою ето быдло не подаётя воспитанию.

 19. Vitalia Pavlicenco spune:
  19 Martie 2009, la 21:09

  Pentru vizitatorii postarii preluate din Atac

  Fratilor, mie nu-mi trebuie chiar nimic. Stati pe pace – nu vreau sa fiu nici Presedinte de RM, nici presedinte de Parlament al RM. Eu am cetatenie romana din 1992 si nu am de gind sa renunt la cetatenia romana in favoarea mandatului de deputat.

  Ei, ce să mai zici după aceste cuvinte? Impostoare? Amorală? Ce vrei dumneata, atunci, dnă Pavlicenco? Nici măcar nu înţelegi cât de ridicolă eşti

 20. Şi-apoi, dacă şi rusoaicele te vor, atunci chiar ai belit-o rău de tot!

 21. Prinţul Andrei Raţiu o vrea pe Vitalia Pavlicenco,
  Preşedinte al Republicii Moldova.
  Cazniti, nelizea pomilovati.
  🙂
  Dna Pavlicenco, tare imi place cand mintea omului „prieteneste cu limba”. Printul Andrei Ratiu va vrea presedinte doar pentru el sau cum de inteles titlul acestui articolash?

 22. Atunci de ce sunteti pe lista dna Pavlicenco, daca stiti din start ca nu veti fi deputat?
  Sau vreti sa-l aduceti in Parlament pe Ombun V si inca alti copilashi?

 23. Dna Pavlicenco este bravo mereu! Pentru ca vrea sa scapam de saracie si comunisti! Bravo dna Pavlicenco va vrem si noi PRESEDINTE!

 24. Dna Pavlicenco este sanatoasa la cap? asta in general?

 25. For OneManShow:

  Вы привыкли, что государством Молдова управляли колхозники и булочники и для вас шок, если к власти придут умные образованные люди?

 26. Eu agreez si parerile altora,fiinca aceasta este normal,ba chiar este si un drept,dar totusi este si o limita…..un om normal si sanatos n-ar face astfel de atacuri la personalitate pe bloguri,deoarece numai retardatii is capabili de a scrie aiureli care nu-s bazate pe realitate,si in genere nu au logica………dar mai este o categorie-cei care nu o plac pe d-na Pavlicenco,si sunt gata la orice pentru a o defaima.In fine asta este ceva normal,succese!

 27. Pentru Cezar
  Ce ” in fine asta este ceva normal,”, Cezar? Sa incerci sa ponegresti, cum scrii tu „defaimezi” un om pentru ca nu-l placi ? Tu consideri normala categoria de oameni, care este „gata la orice” pentru a defaima un om pe care nu il place ?
  Tu probabil ca esti unul dintre cei, care nu placi oamenii de tip ” Pavlicenco” si faci orice pentru a-i ponegri, pardon, „defaima” cum spui tu!
  Rusinica, /nu te supara/ cezar !

 28. Pentru Oleg Cucoreanu

  Vad ca te tot roade invidia cu Veaceslav Ombun. Nu arata asta ca pari mai mic decit pareai.

 29. Pentru Vitalia Pavlicenco
  sa stii ca invidia fata de Veaceslav Ombun nu ma roade, pentu ca nu il cunosc. Plus la asta, certitudinea ca MAE nu va accede in viitorul Parlament, la fel ma lasa rece fata de listele pe care le-ai facut. Nemultumirea mea este una generica si se refera la ocuparea de catre copii a unor posturi extrem de importante intr-un stat.
  P.S. dna Pavlicenco, cati ani de acasa aveti? 7? 6? 5? V-am permis eu sa ma tutuitzi? Eu am facut asta, din motiv ca am observat ceva familial in adresarea Dstra fata de mine.
  Meditati.

 30. Pentru Oleg Cucoreanu

  Ba eu cred ca, desi nu il cunosti pe Ombun, totuna invidia te roade. Apoi se spune „plus de” sau „in plus”, nu „plus la”.

  Daca tot ai atita certitudine ca nu vom trece pragul, poate admiti ca nu vor fi recunoscute alegerile? Cel putin, MAE, daca vor cistiga comunistii si isi vor intensifica matrapazlicurile pe ultima suta de metri, MAE s-ar putea sa nu recunoasca alegerile drept democratice, pentru ca, din cite se vede si se simte, nu ii poti demonta pe comunisti dintr-o lovitura? Pai – iata o tema mai interesanta – ce motive si argumente ar fi ca sa fie recunoscute alegerile cind comunistii au dominat spatiul public de dezbateri? Poate mai curind ii intrebi pe Urechean(U) – este un mare semn de intrebare de ce il deranjeaza pe liderul AMN U-ul national! -, ca si pe Filat si pe Ghimpu daca au de gind sa recunoasca alegerile sau nu. Ori asteapta cineva dintre ai lor sa se prostitueze precum ne invata Chirtoaca si sa repete fapta lui Filat, ca sa intre in posesia celor 25 de milioane, destinate pentru coruperea a 25 de deputati ca sa ramina coalitia ros-roz-orange la putere?

  Oricit ai pierde timpul cu postarile contra MAE, listele noastre de Parlament si Guvern sint cele mai bune.

  Pacat ca la virsta asta nu stii ca cel putin dupa 22 de ani nu mai este o persoana copil, ci un tinar. Aminteste-ti la ce virsta, in 1998, Serebrian era la MAE, la ce virsta a fost vicerector la ULIM. Este adevarat, a compromis grav intrarea tinerilor in politica, la fel ca si Oleg Tulea, Igor Klipii, dar nu cred ca toti sint ca ei. Cel putin ai nostri – nu. In 2000 nu i-au ajuns lui Voronin doua voturi sa fie Presedinte ales de Parlament. Si Legislativul a fost dizolvat cu un an inainte de termen.

  Vad ca esti obraznic, insa pe mine nu ma deranjeaza, trebuie sa ii deranjeze pe parintii tai asta. Probabil ca nu vad clar ce au crescut. Eu am 55 de ani. Si e pacat ca nu prea esti umblat si obisnuit cu metoda occidentala, unde primul lucru pe care ti-l propune interlocutorul este sa il tutuiesti. Asta e problema? Problema e ca mai e mult pina departe.

 31. Pentru Vitalia Pavlicenco,
  sa-mi lasi parintii in pace si puneti in functie creierasul, te rog, cand faci o afirmatie. Cel putin, pentru foarte multe persoane care iti viziteaza pagina deja este clar ce au crescut parintii tai. sa-ti fie rusine sa treci la atacuri, Pavlicenco. In situatia in care am alte viziuni decat tine cum de-ti permiti sa ma ataci pentru acest fapt si sa mai faci si referinta la parintii mei. Esti un nimic pe langa parintii mei. Imi pare rau pentru familia, care trebuie sa citeasca aceste randuri.
  Pavlicenco, nu intotdeauna la 55 de ani poti da dovada de educatie. Esti un exemplu elocvent in acest sens.
  P.S. Vizavi de erorile gramaticale. Pavlicenco, iarasi fac apel la ratiunea ta, in cazul in care o ai. Niciodata nu am atacat o persoana, din cauza ca nu poate scrie corect sau sa-si expuna coerent gandurile. Un exemplu ar fi dna Can, care are foarte multe lacune in aceasta privinta. dna Can merita mai mult respect decat tine, chiar daca nu stie cum se scrie corect cuvantul „decat” (dechit).
  Rusine sa-ti fie pseudopoliticianule! Electoratul te va penaliza pentru stupiditatea de care dai dovada.

 32. Pentru Oleg Cucoreanu

  Ti-a plecat rau acoperisul. Iti va fi foarte greu in viata.

 33. Pentru V.Pavlicenco

  Sper sa nu-mi fie mai greu decat tie. Tu intr-adevar ai nevoie de ajutor.

 34. Ha Pavlicenco 🙂

  strategia bizara aleasa de MAE va joaca festa.
  tine-ti-o tot asa!

 35. Pentru Oleg Cucoreanu

  Ne reintilnim pe 6 aprilie. Nu mai e atit. Cit priveste parintii mei, dumneata poti citi aici:

  http://www.pavlicenco.md/2009/01/20/in-cautarea-parintilor%E2%80%A6/

 36. Dna Pavlicenco,
  sa fie clar un singur lucru.
  Nu am nimic personal contra Dstra. Si nici nu m-a angajat nimeni sa polemizez dur cu Dstra.
  Dar ca politician, consider ca ar trebui sa dati dovada de mai multa inteligenta si control asupra emotiilor. Daca va lasati provocata de anumite postari de pe Internet si raspundeti dur la fiecare, credeti-ma ca, in consecinta rezultatele BOP Va vor parea varful Olimpului.
  P.S. Cat priveste parintii Dstra, nu am postat macar o litera denigratoare in adresa lor. Spre deosebire de Dstra, care ati trecut de la o polemica, la atacuri personale.
  P.P.S. La 6 aprilie, probabil veti continua marsurile anticorutpie prin Moldova.
  P.P.P.S. De ce nu atacati PPCD, PCRM? Daca se poate, calm si sincer.

 37. Pentru Oleg Cucoreanu

  Mai manifest o data rabdare si incerc sa raspund.

  Ba cred ca dumneata ai prea multe personal impotriva mea. O invidie banala a barbatului fata de femeia pe care o consideri inferioara si nu te poti impaca si cu ideea ca este, uite, o oarecare Pavlicenco acolo si nu stiu ce mai vrea si asta. De aceea, pina nu vei citi postarea despre viata si parintii mei nu vei avea un comportament civilizat sau macar retinut. Nu esti dumneata primul pe care l-am vazut cu asemenea complexe. Din fericire, eu am cunoscut multi barbati adevarati, fara complexe.

  Nu eu – multa lume ma considera inteligenta si nu ma raportez la o persoana anonima care intra cu cizmele murdare si te scuipa in propria casa (si blogul e un fel de casa, pentru ca are cheie la usa de intrare in administrare). Si ti-am lasat scuipatul sa-l vada si sa-l judece si altii. Mai mult – daca citesti postarile de azi, vei vedea ca am raspuns cu multa rabdare, chiar si postarilor badaranesti. Asa ca vorba cu „emotii” este o manipulare, la care iti propun sa renunti, neavind nici un suport real.

  Pe mine BOP nu ma intereseaza, ca nici rezultatele alegerilor. Pur si simplu, voua va este foarte greu sa intelegeti asta, credeti ca toti leasina sa fie deputati. Eu am cetatenie romana din 1992, sper sa nu te superi daca iti amintesc si ca am Ordinul national al Romaniei „Pentru merit”, in grad de Comandor, sint o femeie multumita personal, dar nemultumita in legatura cu ce se intimpla in jurul nostru. Si mi-am pus cunostintele, practica in serviciul informarii, pt ca, in definitiv, politica inseamna multa informare.

  Mi-am incheiat cu onoare mandatul de doi ani de presedinte al PNL, nu am pus piciorul in prag si penelistii au candidat pe lista MAE, si nu pe lista PNL, nu am pretins, in schimb, sa fiu prima pe lista MAE, am declarat ca – daca trec in Parlament – nu renunt la cetatenia romana pentru a trece in Parlament, am declarat ca nu pretind la functia de presedinte in viitorul partid unificat. Ce va face sa fiti atit de rautacios? Ce gesturi politice ati mai vazut in alta parte care sa va demonstreze mai clar ca persoana nu are ambitii? Si astea le-am facut inainte de alegeri, nu de doua zile.

  Pe postari nu conteaza P.S., P.P.S. ori P.P.S.S. Astea se punea in scrisori, sa nu le recopieze.

  Spuneti ca nu ziceti nimic denigrator. Dar de ce scrieti cu rautatea si batjocura „la 6 aprilie, probabil veti continua marsurile anticorutpie prin Moldova”? Mama si tata v-au invatat sa faceti asta sau v-a spus sa fiti politicos, educat si sa nu profitati de anonimatul de pe blog. Vedeti? Deci – cine e cu emotia? Eu, care plec la 6.00 si vin la 24.00 si mai si vad ce e pe blog si va raspund cu rabdare la toti, sau voi, care va satisfaceti orgoliile mici cu postari urite?

  Pentru mine e clar cine sint PPCD si PCRM. Si le spun in intilnirile electorale – nu votati PCRM, PPCD, UCM, PSD si PD. V-am invitat la intilniri, miine plec la 6.30 la Edinet. pentru mine inca nu e clar, desi stiu multe, cine sint AMN, PL si PLDM si cum se vor comporta. Desi cite ceva putem banui.

  Si – la sfirsit. Si citi oameni iti raspund dumitale „calm si sincer” la intrebari?

 38. Dstra iarasi cu de-ale gramaticii… Ma rog, filofogia este probabil unicul atu. Ca si limba (ca organ), de fapt.
  „P.S. Cat priveste parintii Dstra, nu am postat macar o litera denigratoare in adresa lor. ” Era vorba de parinti, dna Pavlicenco. Oricum, munciti mult, faceti marsuri diferite, Va declarati in Gradina Publica veniturile. Va inteleg ca Va mai scapa.
  In loc de P.S.
  1. Nu sunt un anonim, mi-am publicat Numele si Prenumele.
  2. Nu am facut o statistica vizavi de intrebarea Dstra. Un raspuns al unui politician ar trebui sa fie diferit al lui oarecare cetatean de rand, care nu detine Ordine diferite, grade etc.
  Nu mai raspund si nu mai reactionez la absurditatile Dstra, pentru ca devin si eu absurd.
  Poate ne intilnim la vreun Marsh 🙂 Succese in cucerirea Legislativului, dna Pavlicenco.

 39. „Eu, care plec la 6.00 si vin la 24.00 si mai si vad ce e pe blog si va raspund”…

  Din numele tuturor, dna Pavlicenco: VA MULTUMIM, VA MULTUMIM!!!

 40. tovarasa deputat, ai „uitat” sa-ti afisezi „meritele” de la Institutul de Limba si Literatura. De cucerirea lui R.Udler iti mai aduci aminte?

 41. Pentru Vica

  Eu nu am lucrat niciodata la Institutul de Limba si Literatura. Am fost doctoranda la fara frecventa. Si am prezentat si discutat teza la sectorul respectiv in termen. Am sustinut, insa, peste citiva ani, pentru ca, intre timp, au decedat varticean, Iliasenco, Coroban, Rusev si inca cineva. Domeniul – dialectologia istorica-istoria limbii romane. Cind Udler a fost acum citiva ani la Chisinau si a incercat cu alti cosemeni sa infiereze nationalismul romanesc, i-am spus clar – dumneata cunosti limba romana si ai eruditie datorita faptului ca ai locuit in Romania. Intrebati familia Dumbraveanu – Albina si sotul. A fost prezent si Contescu. Au apreciat actul de demnitate nationala.

  Am avut propuneri de a face teza si la Gabinski, si la Coroban.

 42. OLEG este un detractor! Un golan ratat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *